Programa eleccions municipals 2015 - Compromís Bocairent

Click here to load reader

 • date post

  22-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Versió en paper de les propostes de Compromís Bocairent en les eleccions del 2015. Al nostre web en tindràs més.

Transcript of Programa eleccions municipals 2015 - Compromís Bocairent

 • Bocairent

  #ambValentia

  Eleccions Municipals 2015

 • INDEX

  Urbanisme i ordenaci del territori ............. 3Recursos naturals ...................................... 3Patrimoni ................................................... 4Barri medieval ............................................ 4

  Cultura ....................................................... 5 Joventut ..................................................... 6Esports ...................................................... 6Benestar social .......................................... 6Igualtat ...................................................... 7 Ensenyament ............................................. 7

  Seguretat ciutadana ................................... 8Economia, ocupaci i habitatge .................. 8Ocupaci i creaci dempreses ................... 8Agricultura ................................................. 9Turisme ...................................................... 9

  Accions de bon govern i transparncia ....... 10

  Candidatura completa ................................ 11Candidat a lalcaldia de Bocairent .............. 12

 • Bocairent

  www.bocairent.compromis.net @compromisboc facebook/compromisperbocairent3

  >>> URBANISME I ORDENACI DEL TERRITORI

  > Bocairent necessita un Pla General dOrdenaci Urbana, mai ho hem negat. Paralitzarem la proposta actual fins que aconseguim un consens.

  > Pla Bocairent accessible. Millorar laccessibilitat dels nostres carrers i voreres, amb accs universal per totes les persones, eliminant barreres arquitectniques i facilitant laccs a les persones amb mobilitat reduda o carrets de xiquets. Collocaci duna rampa transversal al carrer Germanies

  > Creaci de zones daparcament de motos a diversos carrers per a no ocupar places de cotxes.

  > Ampliaci dels pipicans i creaci duna zona canina amb el consens dels usuaris i la disponibilitat de terrenys pblics.

  > Limitar el creixement del polgon industrial a larribada i creaci de noves empreses fent un s adequat de lespai existent. No autoritzar a cap agent urbanitzador la creaci de nous polgons, fins que els actuals estiguen ocupats i vigilar i auditar les actuacions actuals dels agents urbanitzadors als polgons existents.

  >>> RECURSOS NATURALS

  > Realitzar una intervenci urgent al Parc de lEstaci: una zona que est molt descuidada i que necessita del seu reactivament per a poder ser utilitzada per moltes famlies de la localitat i per visitants. Millorar els parcs del poble de manera generalitzada.

  > Regularitzar els contenidors per a seguir facilitant la tasca tant activa i conscienciada que es fa al poble. Estudiar la collocaci de contenidors de compostatge per a laprofitament en horts.

 • www.bocairent.compromis.net @compromisboc facebook/compromisperbocairent4

  #ambValentia> Amb lassessorament de la Confederaci Hidrogrfica del Xquer millora general del riu Clariano. Netejar-lo i seguir el seu recorregut donant la volta al poble.

  > Defensa del Pla de Minimitzaci de Residus comarcal i recuperaci de la seua gesti.

  > Pla dImplementaci del Parc Natural de la Serra Mariola amb consens de propietaris i la junta rectora.

  >>> PATRIMONI

  > Realitzaci duna nova guia docent del Patrimoni local, amb la collaboraci dels centres educatius, culturals, turstics i daltres, per a poder tenir un dossier educatiu per als visitants de la localitat en la recerca dun turisme educatiu i cultural.

  > Posar en valor la zona de tombes de Masarra, amb panells, incloure aquest indret dins de les rutes turstiques.

  > Plantejar-se la recuperaci del reg de Solanetes, reparaci de la bassa de les Solanetes.

  > Realitzar una intervenci en la Plaa de lAjuntament. Degradada pel pas de vehicles i amb una mala imatge per al visitants. Buscarem una intervenci rpida, de consens i estticament bonica.

  >>> BARRI MEDIEVAL

  > Recuperar la regidoria que socupe de la bona qualitat de vida del venat i de la rehabilitaci i manteniment duna zona fonamental i imprescindible per al poble. Sempre amb lopini i consens de les persones que viuen en ell.

  > Plantejar actuacions de restauraci i posada en valor: barri sant Joan (zona ms degradada), placeta de sant Vicent o la restauraci del Portal dAgost, nic accs antic al poble.

  > Una neteja eficient dels carrers. Recollida del fem en condicions i solucionar la recollida selectiva per a plstic, vidre i cartr.

  > Finalitzaci i adequaci del jard mirador de la Cantereria amb baranes de seguretat i incorporaci duna zona de joc infantil.

 • Bocairent

  www.bocairent.compromis.net @compromisboc facebook/compromisperbocairent5

  > Facilitar laccs i aparcament de residents en diferents zones per a afavorir el dia a dia de vens i venes. Millora daccessibilitat i mobilitat. Un barri sense mobilitat est mort de pacte. Les alternatives a la millora de la mobilitat que es plantejaran estaran consensuades amb els vens i venes del barri.

  > Estudiarem bonificacions a les cases i mantindrem els dels permisos dobra, tot eliminat al mateix temps les taxes docupaci de via pblica a aquelles persones que decidisquen rehabilitar una casa al Barri.

  >>> CULTURA

  > A ms dels fons propis de la Biblioteca Pblica Municipal, convertir-la en un BookCrossing municipal. Un sistema dintercanvi de llibres,en paper o electrnics, de forma totalment gratuta.

  > Reactivaci de lactual Consell de Cultura per a que no siga tant sols un punt de posada en com dactivitats de cada associaci, sin que siga un espai de collaboraci i ajuda entre totes les entitats per a poder fer programacions conjuntes.

  > Canviar carrers de la localitat per noms que tinguen ms relaci amb la histria del poble, prioritzant els noms de dones representatives de la localitat. Aix com dotar dun monument a un personatge histric del poble o valenci a la Rotonda de les Antigues Cases dels Mestres.

  > Dotar a un carrer o plaa amb el nom del El Dolainer de Bocairent en homenatge als dolainers que han fet possible el patrimoni musical popular i els que queden per vindre.

  > Declarar les Danses B dInters Cultural (BIC), tenint aix una major protecci i projecci.

  > Oficina de Promoci Lingstica que a ms de la nostra llengua atenga peticions amb altres llenges. Dirigida sobretot al sector industrial, comer i turstic ( traducci de cartes, mens, tapes, cartells informatius, recuperaci de noms, etc) amb cursos de formaci didiomes incls el valenci, per als treballadors ( SERVEF, Escola Valenciana, Universitat dAlcoi, etc).

 • www.bocairent.compromis.net @compromisboc facebook/compromisperbocairent6

  #ambValentia>>> JOVENTUT

  > Convertir la Casa de la Joventut en ledifici de referncia on tinguen cabuda iniciatives nascudes de la joventut de Bocairent.

  > Recuperaci del Consell Local de la Joventut, aparcat durant 4 anys.

  > Servei dassessorament acadmic i laboral, amb lobjectiu destar al costat del sector ms jove de la poblaci per ajudar-los en la recerca del seu futur acadmic i/o laboral.

  >>> ESPORTS

  > Creaci del Consell Municipal de lEsport, des don es posar en marxa duna programaci esportiva coordinada amb les entitats esportives locals, tot ampliant loferta amb altres activitats.

  > Posada en marxa dun horari real de les installacions esportives, tot facilitant laccs i reserva fins i tot des dInternet a la gent que vol practicar esport a Bocairent. Accs amb carnet dusuari autogestionat a les installacions municipals que sampliar amb la piscina a lestiu.

  > Curs formatiu per a tots els entrenadors desport base i jocs esportius que es realitzen a la localitat.

  > Esports per a gent gran: oferir activitat fsica adaptada a ledat, malalties de bases, en horaris matinals.

  Coordinaci entre lAssociaci de Jubilats de Sant Blai i les installacions esportives municipals.

  > Construcci dun rocdrom en una paret ja existent amb assessorament especialitzat.

  > Suport institucional i decidit als esportistes federats i clubs i associacions esportives del nostre poble.

  > Senyalitzaci de la Via Verda del tren Xitxarra al pas pel polgon industrial.

  >>> BENESTAR SOCIAL

  > Creaci duna finestra de tramitaci dels ajuts de la Llei de Dependncia, qu facilite les sollicituds, a banda dimpulsar laplicaci de la llei i de ferne un seguiment en lmbit municipal.

 • Bocairent

  www.bocairent.compromis.net @compromisboc facebook/compromisperbocairent7

  > Suport a la llar de jubilats. A ms de tenir present la creaci dEscoles, cursos i tallers especfics per a la 3a edat.

  > Augmentar lajut municipal al Centre de dia de lAFAB, collaborant amb la gesti i assumint despeses que ara mateix no pot assumir lassociaci. Incorporar programes-conveni de dos anys que milloren i agilitzen la subvenci actual.

  >>> IGUALTAT

  > Implementar i aprofundir en el desenvolupament del Pla Municipal dIgualtat.

  > Incorporaci dels criteris digualtat i conciliaci de la vida laboral i familiar en la contractaci pblica de lajuntament amb empreses.

  > Establir mesures efectives que fomenten el canvi de mentalitat de la ciutadania, perqu la igualtat siga efectiva de ple dret.

  >>> ENSENYAMENT

  > Iniciar les obres de construcci de laulari dinfantil al CEIP Llus Vives de Bocairent, que acaben duna vegada amb els barracons al centre i que permeten donar una millor atenci als nostres xiquets.

  > Aconseguir finanament per a construir una co

  berta en una part del pat de jocs que facilite la p