Programa eleccions municipals 2015

Click here to load reader

 • date post

  22-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Consulta el nostre programa per a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 a Montcada i Reixac. Junts farem més i millor Montcada.

Transcript of Programa eleccions municipals 2015

 • ms i millorPSC MONTCADA I REIXAC

  ELECCIONS MUNICIPALS, MAIG 2015

 • PSC MONTCADA I REIXAC ELECCIONS MUNICIPALS, MAIG 2015

  REA SOCIAL

  Democrcia, participaci, transparncia i comunicaci La proposta dels i les socialistes per a la Montcada del perode 2015-2019 vol esdevenir tamb un comproms per tenir ms i millor govern local, des de la voluntat de representar la ciutadania i defensar els seus drets i interessos collectius. Cal recuperar la confiana perduda i treballar perqu els ajuntaments siguin abanderats de la regeneraci poltica, sent transparents, austers, rendint comptes i comptant amb la comunitat local per prendre decisions. La participaci de la ciutadania, les entitats i associacions en la presa de decisions sobre el futur de Montcada i Reixac s condici necessria per a lxit collectiu com a ciutat. Per tant volem aplicar una forma de governar que reconegui la pluralitat dactors en la construcci de la ciutat i fomenti la implicaci i la corresponsabilitat de tots ells durant el procs. Noms aix podrem augmentar leficincia i eficcia dels serveis pblics, enfortir el sentiment de pertinena i canalitzar amb fludesa les demandes ciutadanes. Volem adquirir un comproms tic davant de la ciutadania sota els principis de transparncia, connexi amb la comunitat i innovaci en la gesti dels serveis pblics. En aquest sentit, volem ampliar aquest comproms al compliment del programa electoral, per tant, la nostra voluntat s que aquest ha de tornar-se un contracte vinculant amb la ciutadania i se nhaur de rendir comptes peridicament. Davant de laugment de ls de les noves tecnologies de la informaci i la comunicaci, el repte dels ajuntaments tamb s adaptar les estructures per a qu la relaci de ladiministraci amb la ciutadania sigui ms gil, accessible participativa i transparent. Per aix, apostem perqu la resposta a aquesta necessitat sigui la de tenir aplicar el model de Govern Obert.

  Per tots aquests motius, proposem les mesures segents:

  Participaci

  Presentarem un Pla dActuaci Municipal (PAM) amb un pla de treball calendaritzat i avaluable per rendir comptes. Ens comprometem a obrir un procs participatiu abans de la seva aprovaci, de manera que el PAM esdevingui el contracte electoral del govern amb la ciutadania.

  Ens comprometem a que el 2% dels pressupostos locals es decideixi de forma participativa per tots els ciutadans i ciutadanes de Montcada i Reixac. Sobrir un perode per presentar projectes, avaluar la seva viabilitat i triar-los a travs del vot.

 • PSC MONTCADA I REIXAC ELECCIONS MUNICIPALS, MAIG 2015

  Establirem un mecanisme de presentaci diniciatives ciutadanes per afavorir el debat poltic sobre les actuacions municipals.

  Donarem suport al teixit associatiu i cultural en aspectes formatius, dassessorament, materials i espais per millorar les seves condicions de prestaci dels serveis que realitzen a la comunitat i potenciar aquest actiu social.

  Convocarem semestralment audincies per explicar les principals actuacions del govern aix com convocarem audincies de barri quan es realitzi alguna actuaci rellevant i que desperti molt linters pblic.

  Transparncia

  Crearem un espai web potent de transparncia municipal que ofereixi tota la informaci sobre pressupostos i despesa pblica, amb indicadors de compliment del contracte electoral amb la ciutadania, per tamb posi a disposici de la ciutadania un espai de dades obertes (open data) per a qu la ciutadania trobi respostes i pugui generar activitat al seu voltant.

  Els candidats i candidates socialistes de Montcada farem pblic el nostre comproms tic a travs dun codi de principis. El partit far complir-lo i retr compte a la ciutadania de la seva aplicaci.

  Ens comprometem a ser eficients en la inversi pblica. Per aix crearem una Comissi de seguiment de lexecuci dels pressupostos locals, aix com presentem informe anual davaluaci de la gesti, per a sotmetre qualsevol poltica o servei als resultats o a limpacte.

  Publicarem les retribucions ntegres dels crrecs pblics electes, directius i personal de confiana, aix com les declaracions patrimonials.

  Crearem del Sndic Municipal de greuges, com a rgan independent per a la supervisi de ladministraci local i la defensa dels drets de ciutadania.

  Comunicaci

  Renovarem el web de lAjuntament per adaptar-lo als nous temps, amb un disseny i uns continguts multiplaforma. Reestructurarem els apartats i reforarem la tramitaci en lnia. per a qu el web sigui una eina fcil i gil per aconseguir informaci i realitzar trmits administratius.

  Establirem un Programa didentitat visual per a totes les xarxes socials de lAjuntament i equipaments municipals, aix com un Manuel destil que entri en aplicaci el ms aviat possible.

 • PSC MONTCADA I REIXAC ELECCIONS MUNICIPALS, MAIG 2015

  Portarem a terme una estratgia global de comunicaci i atenci ciutadana 2.0 per afavorir una bona informaci de tota lactivitat de govern i la interacci amb la ciutadania a la xarxa per detectar demandes i oferir respostes i solucions.

  Reforarem laccs a WiFi gratut a tota la xarxa dequipaments i espais pblics, ja que considerem laccs a la xarxa com un dret.

  Dissenyarem i executarem un programa formatiu dalfabetitzaci digital de la ciutadania per fomentar la informaci i ladministraci local digital i combatre lescletxa digital educant a totes les generacions.

 • PSC MONTCADA I REIXAC ELECCIONS MUNICIPALS, MAIG 2015

  REA SOCIAL

  Cultura Des del govern municipal impulsarem les eines bsiques per a la participaci activa de la ciutadania en els processos i esdeveniments culturals de ciutat, i reforarem els serveis culturals amb noves prestacions, que obriran noves possibilitats per tal de que la cultura esdevingui un dels principals elements de la cohesi social.

  Qu farem?

  Promourem un Pla Director del Patrimoni Cultural i histric de Montcada.

  Apropar el Patrimoni cultural i histric a la ciutadania fent-la ms partcep de les activitats relacionades amb el mateix.

  Reivindicar el ric patrimoni histric de la ciutat (iber, medieval...) fent fires participatives.

  Crearem loficina de suport a les entitats culturals per a facilitar la seva gesti, els trmits municipals i les subvencions.

  Impulsar i ajudar a les associacions culturals del municipi per augmentar la seva activitat en el municipi i fer-les crixer.

  Impulsarem actuacions per a la recuperaci de les tradicions culturals de la ciutat.

  cPromourem la Celebraci del mxim nombre de certmens culturals amb les associacions locals per aconseguir una oferta cultural atractiva dins el municipi.

  Suport decidit als artistes locals.

  Es potenciaran les idees culturalment innovadores a travs del banc de proves Montcada Cultura (espai per la creaci i disseny dactivitats).

  Impulsar el panorama musical de la ciutat animant i ajudant a donar visibilitat als grups locals tot posant a la seva disposici els equipaments culturals.

  Impulsar les festes de barri com a element cohesionador de la ciutat, amb el multiculturalisme com a valor afegit.

  Impulsar activitats culturals infantils a cada barri (teatres, festes tradicionals...) com a element cohesionador.

  Incentivar que esdeveniments culturals de rellevncia tinguin lloc a la nostra ciutat.

  Impulsarem la relaci transversal entre la cultura, lesport i leducaci.

 • PSC MONTCADA I REIXAC ELECCIONS MUNICIPALS, MAIG 2015

  Difondre a les escoles loferta cultural de lAjuntament per augmentar els alumnes que hi participen.

  Millorarem leficincia dels equipaments municipals.

  Impulsarem noves iniciatives per a difondre el patrimoni cultural i de la memria histrica de la ciutat, (web, publicacions, esdeveniments, senyalitzaci, etc)

  Ampliarem els canals de venda dentrades mitjanant Internet

  Potenciarem les activitats del Museu municipal i crearem lArxiu Histric de Montcada com a elements indispensables per a la conservaci, difusi i investigaci del patrimoni i histria de la ciutat.

  Seguirem impulsant i treballant amb tots els agents implicats en la promoci i la formaci musical de Montcada

  Organitzar activitats per a posar en contacte les diferents cultures que habiten el municipi per augmentar el coneixement mutu, el respecte i millorar la convivncia.

  Oferir una mplia oferta de xerrades i debats sobre diferents mbits culturals per apropar el coneixement a la ciutadania (i especialment al jovent).

  Inscriures en certmens culturals de la comarca per donar vida a les competicions que es celebren al municipi i animar a participar als seus artistes.

 • PSC MONTCADA I REIXAC ELECCIONS MUNICIPALS, MAIG 2015

  REA SOCIAL

  Educaci LEducaci per la igualtat dOportunitats!

  Montcada es va definir com a ciutat educadora, on tots els agents de la ciutat han de tenir una important responsabilitat en l'educaci dels infants, joves i adults. El primer i principal objectiu dels socialistes s millorar els nivells de formaci de la poblaci i garantir laccs de la ciutadania a leducaci al llarg de la vida per oferir una veritable igualtat doportunitats i cohesi social. El segon objectiu s la millora continua dels equipaments per donar la millor resposta a les necessitats d'aprenentatge de la ciutadania.

  Qu farem?

  Recuperarem, millorarem i impulsarem el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC).

  Impulsarem el ple funcionament del Consell Escolar Municipal, dotant-lo de funcions reals i capacitat de decisi.

  Mantindrem el servei de les diferents escoles bressol, aix com el programa de beques a la petita infncia.

  Reformularem, per millorar, el Programa dAtenci a la Petita Infncia.

  Fomentarem la comunicaci, cooperaci i establiment de si