Programa Electoral - BLOC BOCAIRENT 2011

12
www.bloc.ws www.facebook.com/bloc.bocairent Gent com tu Eleccions Municipals 2011 BOCAIRENT

description

Estimats amics i amigues, us esperem el proper dijous dia 19 de maig a la Casa de la Joventut de Bocairent. I us convidem a que feu aplegar la nostra invitació als vostres familiars, amics o coneguts. Dijous volem presntar-vos la nostra candidatura i el programa electoral amb el qual volem gestionar l'ajuntament de Bocairent el pròxims quatre anys. SOM GENT COM TU Bloc Nacionalista Valencià Col·lectiu de Bocairent

Transcript of Programa Electoral - BLOC BOCAIRENT 2011

Page 1: Programa Electoral - BLOC BOCAIRENT 2011

www.bloc.ws www.facebook.com/bloc.bocairent

Gent com tu

Eleccions Municipals 2011BOCAIRENT

Page 2: Programa Electoral - BLOC BOCAIRENT 2011

INDEXMEDI AMBIENT .......................................... 3UrbanismeRecursos NaturalsPatrimoni

SOCIETAT ................................................... 4JoventutCulturaEsportsBenestar socialEnsenyamentIgualtatNouvingutsSeguretat Ciutadana

ECONOMIA ................................................. 7HabitatgeOcupació i creació d’empresesIndústriaTurisme Agricultura

GOVERN ..................................................... 9Accions de bon governPla local d’estalvi energèticTecnologies de la informació i comunicació

Gent com tu

www.bloc.wswww.facebook.com/bloc.bocairent

Page 3: Programa Electoral - BLOC BOCAIRENT 2011

Medi Ambient

www.bloc.ws www.facebook.com/bloc.bocairent3

URBANISME-Millorar els parcs del poble i crear-ne un de nou al Barri Medieval. Fer un seguiment del que passa als parcs, arreglant fonts i banquets que porten anys deteriorats.

- Fer més amples les voreres, i llevar papereres i fa-roles com les de l’Edifici de la Llum que impedeixen el pas dels vianants.

- Aprovació i aplicació del Pla General d’Ordenació Ur-bana (PGOU), comptant amb la participació ciutadana.

RECURSOS NATURALS - Actualment la Brigada d’Emergència més propera i a la que li correspondria Mariola en cas d’incendi és la d’Ontinyent i la de l’Orxa del Comtat és per això que junt a Alfafara i Agres hauríem de fer un front comú per tenir mitjans més propers a masses fo-restals tan importants per evitar incendis com el de l’estiu passat.

- Farem xarrades de conscienciació a la gent que treballa al camp i té cases a la serra de quan i com han de cremar, alguna persona en l’Ajuntament amb un horari establert perquè la gent poguera informar-se de quan es pot cremar i de com poden netejar el seu terreny que tenen dins del Parc Natural per tal d’evitar l’acumulació de vegetació.

- Pla d’implementació del Parc Natural de la Mariola.

- Estarem pendents de les actuacions que puga pa-tir el nostre terme municipal com per exemple: mo-lins eòlics, línies d’alta tensió, circumval·lacions, ga-soductes i autovies; el progrés i la modernitat, dels quals ens mostrem favorables, no tenen perquè ser incompatibles amb la protecció del medi natural.

PATRIMONI- Revitalització real del Barri Medieval. Un barri més habitable: sistemes de recollida selectiva de resi-dus, zones de càrrega i descàrrega, potenciació de l’establiment de microempreses (comerç, hostale-ria, free-lance d’altres sectors com artistes, pintors, escultors,....), amb deduccions per trams als impos-tos municipals.

- Restauració del Portal d’Agost, únic accés antic al poble, potenciant-lo com a recurs històric i turístic del nostre Barri Medieval.

-Implantació d’un centre de formació (Escola Taller) en l’àmbit de la rehabilitació del patrimoni (infraes-tructures, rehabilitació i restauració).

Page 4: Programa Electoral - BLOC BOCAIRENT 2011

Societat

www.bloc.ws www.facebook.com/bloc.bocairent4

CULTURA- Crear una xarxa cultural amb els pobles veïns per tal d’aprofitar representacions teatrals, música, ci-nema, espectacles de carrer, contacontes, confe-rències....

- Instal·lació d’un monument en la rotonda que ha quedat a les antigues Cases dels Mestres. Es dedi-carà a un personatge valencià il·lustre pels mèrits històrics, literaris, pictòrics, musicals i/o represen-tatiu de la nostra cultura i tradicions.

- Aplicar la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià en totes les activitats que depenen de l’Ajuntament, fent el valencià llengua vehicular d’escola matinera, tallers, esportius, menjadors, etc.

- Declarar les Danses Bé d’Interès Cultural (BIC) te-nint així una major projecció i protecció.

- Oficina de Promoció Lingüística que a més de la nostra llengua atenga peticions en altres llengües. Dirigida sobretot al sector turístic i industrial (tra-

ducció de cartes, tapes, menús, cartells informa-tius...), amb cursos de formació d’idiomes inclòs el valencià, per als treballadors (SERVEF, Escola Va-lenciana, Universitat d’Alcoi... )

JOVENTUT- Des del BLOC pensem que les opinions de la joven-tut són fonamentals per a prendre consciència de la política del futur. I en aquest aspecte cal informar i implicar els més joves per a fer del nostre municipi un poble de futur.

- Continuar apostant pel Consell Municipal de Jo-ventut com a òrgan consultiu que dissenye l’agenda i els interessos de la gent jove del nostre poble.

- Fomentar les activitats d’oci amb desplaçaments amb autobús allà on se’ns demane, de manera que no s’hagen d’agafar els vehicles propis i tenir així to-tal seguretat en la carretera.

- Continuar fent del Centre d’Informació Juvenil (CIJ) un veritable espai d’assessorament, formació i informació connectat amb d’altres CIJs dels pobles veïns.

ESPORTS- Esport per a gent gran: oferir activitat física adap-tada a l’edat, malalties de base, en horaris matinals. Coordinació entre l’associació de Jubilats Sant Blai i les instal·lacions esportives municipals.

- Poliesportiu Municipal autosuficient. Amb el tan-cament definitiu de tota la zona, que es completarà ja, es farà un carnet d’usuari amb accés a totes les

Page 5: Programa Electoral - BLOC BOCAIRENT 2011

Societat

www.bloc.ws www.facebook.com/bloc.bocairent5

instal·lacions, inclosa la piscina en estiu. Cosa que suposarà crear una nova taxa poliesportiva amb els preus de totes les instal·lacions. També s’aprofitarà que es crearà la plaça de mantenidor esportiu per a netejar i coordinar els horaris d’ocupació del po-liesportiu.

- Construcció d’un Trinquet Municipal. Aprofitant l’interès de l’esport autòcton i propi i la creació d’un Club de Pilota federat. Suposaria també la creació d’una Escola de Pilota per als xiquets i xiquetes de Bocairent.

- Reforma integral dels vestidors del Camp de Futbol Municipal, adaptant-los a les necessitats d’una instal·lació pública i moderna.

- Creació del Consell Municipal d’Esports, on no només es dissenyarà la programació esportiva d’estiu sinó la de tot l’any. Recollirà suggeriments sobre horaris d’ús, material necessari, estat de les instal·lacions i preparació de la Festa de l’Es-port.

- Suport decidit, com no podria ser d’altra manera, als esportistes federats del nostre poble i a totes les associacions i clubs esportius.

BENESTAR SOCIAL- Incrementar i facilitar l’accessibilitat de la pobla-ció als serveis. Cal adaptar-los a la diversitat de ne-cessitats de les persones. Agilitzar, simplificar els tràmits. Celeritat en la resposta.

- Més control a les associacions subvencionades per realitzar activitats socials, educatives, espor-tives, musicals, culturals, etc. Hi ha prestació de

serveis que requerirà més una firma de conveni que una subvenció com a associació.

- Compliment de les ordenances municipals pel que fa a l’adaptació per a persones de mobilitat reduï-

da de totes les dependències públiques, carrers, places i instal·lacions temporals, i vetllar perquè es respecten.

- Creació d’una finestreta de tramitació dels ajuts de la Llei de Dependència, que en facilite les sol-licituds, a banda d’impulsar l’aplicació de la llei i de fer-ne un seguiment en l’àmbit municipal.

- Potenciar el voluntariat per tal de donar suport a les diferents accions de recolzament a col·lectius amb dificultats laborals, de violència de gènere, po-der recolzar qualsevol iniciativa amb el seu treball i col·laboració.

IGUALTAT− Continuar impulsant el Pla Municipal d’Igualtat, mirant d’eliminar els entrebancs derivats de les llui-tes partidistes entre administracions. Cal treballar tothom en el mateix sentit, no solapar actuacions, mantindre una informació fluida i contínua entre administracions.

− Desenvolupar un nou model de gestió institucio-nal dels conflictes familiars, basat en la mediació familiar i en el principi d’igualtat dels ciutadans da-vant la llei.

− Establir mesures educatives que fomenten el can-vi de mentalitat de la ciutadania, perquè les dones siguen reconegudes com a ciutadanes de ple dret i en un pla d’igualtat respecte als homes.

Page 6: Programa Electoral - BLOC BOCAIRENT 2011

Societat

www.bloc.ws www.facebook.com/bloc.bocairent6

NOUVINGUTS- Facilitar i acostar als nouvinguts el coneixement de la societat d’acollida, les seues especificitats, re-cursos i serveis, normes de convivència i civisme i la realitat social valenciana.

- Creació d’un voluntariat lingüístic i cultural amb gent del poble que vulga introduir els nouvinguts en els nostres costums, la nostra llengua i en els tràmits administratius que qualsevol persona ha d’atendre.

ENSENYAMENT- Reivindicar davant la Generalitat unes instal-lacions escolars dignes, davant els nombrosos pro-blemes del CEIP Lluís Vives i el retard inexplicable de la Generalitat Valenciana a l’hora d’haver iniciat ja la reforma i millora del centre escolar.

- Planificar una xarxa d’actuacions per fer compati-ble l’horari laboral dels pares i l’atenció als xiquets ajudant a l’AMPA del CEIP Lluís Vives.

− Escola matinera.

− Potenciar les Escoles de vacances de Pasqua i Estiu.

- Potenciar Programes de Garantia Social, per a l’alumnat que havent acabat l’escolaritat obligatòria no té les competències bàsiques per al món del treball.

- Gratuïtat per a l’Escola Infantil Municipal de 0 a 3 anys, que dóna servei al conjunt de la població L’objectiu d’aquesta iniciativa és, en concret, que la Generalitat dote a la Conselleria d’Educació, en un termini màxim de 3 anys, de tots els mitjans opor-tuns per poder atendre tota la demanda efectiva d’educació infantil (0-6) anys.

-Bandes de Música: El BLOC vol canviar la situació de discriminació i marginació a què ha estat sot-metent la Generalitat Valenciana a les escoles de música. Hem presentat iniciatives parlamentàries, mocions en els ajuntaments i al·legacions als pres-supostos de la Generalitat per a rectificar el greu error que ha comés el govern de Camps contra la cultura musical valenciana.

SEGURETAT CIUTADANA- Establiment de controls de decibels per a les mo-tocicletes massa sorolloses.

- Augmentar la plantilla de la Policia Local i fer uns torns de dos agents sobretot en horari nocturn i de cap de setmana.

- Vigilància intensa del Polígon Industrial, Barri Me-dieval i de les casetes dels voltants del poble.

- Desenvolupament total de l’Ordenança de Convi-vència Ciutadana amb les sancions tipificades en cas d’infracció provada.

- Dinamització de Protecció Civil.

Page 7: Programa Electoral - BLOC BOCAIRENT 2011

Economia

www.bloc.ws www.facebook.com/bloc.bocairent7

HABITATGE- Promocionar la rehabilitació i construcció de viven-des de protecció pública eficients energèticament i en els últims avanços de construcció sostenible. Així s’incentivaria la construcció de vivendes protegides, es revitalitzaria el sector de la construcció i es do-naria una eixida als solars que no s’han pogut ven-dre per la crisi del sector.

- Conveni amb l’Institut Valencià de la Vivenda, per promoure la rehabilitació de les cases del barri me-dieval que siguen propietat de l’Ajuntament, per a Vivenda Jove. Possibilitant al mateix temps el llo-guer amb opció de compra.

-Recolzarem l´accés a l’habitatge com un dret fo-namental, estimulant i afavorint les cooperatives de vivendes per joves i persones amb dificultat per accedir-hi.

OCUPACIÓ I CREACIÓ D’EM-PRESES-El Servei d’Ocupació i Creació d’Empreses, tindrà com a objectius prioritaris el foment de l’ocupació laboral per tal de situar en millors condicions en el món laboral persones del municipi que es troben en situació d’atur, donar suport a les activitats econò-miques existents i el foment de la creació de noves empreses. Fomentarem l’autoocupació i el coope-rativisme. Promoure i incentivar la creació de noves iniciatives empresarials, donant suport i assessora-ment als nous emprenedors.

- En l’actual moment de crisi cal diversificar la in-dústria i simplificar els tràmits per a rebre noves

empreses al nostre poble. Proposem que tota la documentació necessària per a començar qual-sevol empresa estiga simplificada al màxim i que es resolga amb la major rapidesa possible per tal d’instal·lar nous negocis i poder així donar ocupació a les treballadores i els treballadors.

LA INCUBADORA- Serà un instrument que posarem en marxa dintre de l’àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament. La seua funció serà facilitar i acompanyar aquelles iniciatives de negoci i empresa que volen donar els seus primers passos.

Estarà situada a la Casa de la Joventut i oferirà mò-duls per a situar l’oficina d’empresa durant un temps màxim de 2 anys.

- El Bloc continua apostant per la indústria i tot i continuar amb l’impuls del turisme no renunciarem a ella. La indústria ens aporta el coneixement i les exportacions, per això cal ajudar les empreses exis-tents a millorar en les tecnologies i el coneixement a través de convenis amb ATEVAL i COEVAL, o amb les pròpies empreses a través del crèdit formatiu de la ‘Fundación Tripartita’ facilitant a la indústria i el comerç local un espai formatiu per a la millora con-tínua dels seus treballadors i treballadores.

POLÍGONS INDUSTRIALS- Exigir als agents urbanitzadors la finalització d’obres i emprendre mesures per tal de repercu-tir-los les despeses ocasionades fins i tot declarar exhaurit el procés urbanitzador si s’han esgotat els

Page 8: Programa Electoral - BLOC BOCAIRENT 2011

Economia

www.bloc.ws www.facebook.com/bloc.bocairent8

terminis legals aplicant les sancions escaients. Mi-llorarem la il·luminació i suprimirem els postes peri-llosos de mitja tensió situats enmig de vials. Dema-narem a la Generalitat que agilitze el segon accés al Polígon en la zona corresponent a la 3ª fase de la urbanització.

AGRICULTURA- Activar, de nou, el banc de bancals al voltant del centre històric, amb l’objectiu de possibilitar la con-tinuació de l’activitat agrària i projectar-la com una millora de la imatge turística del Poble Medieval.

- Potenciar el conreu de les terres del terme, amb la potenciació de l’oli elaborat a les almàsseres locals i la producció d’altres productes locals, com les frui-tes de temporada.

- La importància del minifundi en la nostra economia: aconseguir un marca pròpia i de qualitat dels nos-tres productes: oli, mel, fruits secs, fruites i verdures i dels nostres embotits com a productes càrnics.

- Facilitar a les Comunitats de Regants locals, l’ac-cés a ajudes públiques per a la millora i modernitza-ció dels regadius locals (millora de sèquies, neteja de cunetes, consolidació de ribes, ....).

- Asfaltat i millora de camins rurals en mal estat per millorar l’estat de l’asfalt de l’antiga via del tren Xixarra convertint-la junt al camí de Pastetes i la Frontera, i la Canaleta, en vies verdes amb accés prioritari a bicicletes i vianants (reduïnt la velocitat autoritzada al pas de la resta de vehicles).

- Cursos de formació i manipulació de productes fi-tosanitaris.

TURISME- Sol·licitar i exigir a la/les conselleries correspo-nents, la senyalització de Bocairent a les autovies principals de la nostra zona: Xàtiva-Ontinyent (ei-xida d’Ontinyent cap a Villena), Alacant-Madrid (ei-xida a Villena), Alcoi-Ontinyent (eixida d’Ontinyent), Bocairent ha d’estar indicat, perquè ara mateix no ho està. És important que apareguera a més a més com apareixen altres poblacions que també són Conjunt Històric-Artístic, com és el cas de Requena. Si no estem “al mapa”, difícilment ens trobaran.

− Ampliació d’horaris de museus. Adaptació dels horaris als horaris dels turistes (de manera que els museus i monuments tinguen horaris de matí i ves-prada. Arribar a acords amb la Parròquia per coor-dinar els horaris dels monuments i museus munici-pals amb els parroquials). Poder pujar al campanar del nostre poble amb una entrada.

- Modificació de la Taxa d’Ocupació de Via Pública de taules i cadires. Els establiments del nostre poble suporten una càrrega important per aquest concep-

Page 9: Programa Electoral - BLOC BOCAIRENT 2011

te, a més a més amb l’actual Llei Antitabac es dóna la circumstàcia que les terrasses estaran durant tot l’any, per tant s’ha de regular aquesta taxa municipal.

− Aprofitar la Plaça de Bous com a amfiteatre, pro-mocionant espectacles de tota mena a l’estiu.

− Potenciar el turisme gastronòmic, especialment dels productes i plats autòctons.

− Potenciar el turisme verd, tot difonent els valors dels Parcs Naturals del nostre Municipi i entorn: la Mariola.

- Universitat d’Estiu. Potenciar la celebració de cur-sos d’estiu de les universitats valencianes, mitjan-çant convenis amb totes elles.

- Nous productes turístics: Turisme exprés en el seu entorn més immediat (comarca, País Valencià), per aconseguir un turisme de curta estada, fonamentat en excursions de mig dia o d’un dia com a molt, erigir-se com extensió de les estades a les grans urbs més properes: Gandia, Benidorm, València, o Alacant.

- Treballar la promoció ON-LINE, formant a l’associ-ació d’hosteleria per què potencie Bocairent com a destinació turística d’interior, aprofitant les xarxes socials: Twiter, Facebook,....realitzant accions de social marketing.

Govern

www.bloc.ws www.facebook.com/bloc.bocairent9

ACCIONS DE BON GOVERN- Reducció de les despeses de publicitat i eliminació de la propaganda. Diferenciar entre la publicitat, que serveix per anunciar actes i serveis municipals, de la propaganda, que informa sobre accions ja fetes i que només serveix de propaganda de l’equip de govern.

- Vot a distància en casos de paternitat, maternitat i baixa mèdica.

- Millorar la transparència en urbanisme, obres, contractacions i informació, que actualment és de les pitjor valorades pels veïns i veines.

- Sessions plenàries en horaris que faciliten l’assis-tència de públic.

- Criteris clars i justos per a la concessió de locals per a associacions, per evitar favoritismes.

- Acompliment estricte dels terminis de les convo-catòries dels Consells Municipals. Cal fer-los servir per prendre decisions, no només per informar d’allò decidit.

Page 10: Programa Electoral - BLOC BOCAIRENT 2011

Govern

www.bloc.ws www.facebook.com/bloc.bocairent10

- Política de subvencions que no fomente el clien-telisme de les associacions. Veritable priorització de les activitats que tinguen un major valor social a l’hora de concedir ajudes.

- Contractació i compres en proveïdors que tinguen les seues empreses ubicades en Bocairent sempre que siga possible. Si no és possible vetllarem perquè la subcontractació (fusteria, lampisteria, pintura, construcció, marbre, electricitat i d’altres produc-tes) també es quede a empreses del nostre poble.

- Major eficàcia del servei de neteja, molt deficient en alguns casos.

- Inventari de material de l’Ajuntament. De vegades es compren coses que ja es tenen guardades i/o amagades en algun lloc i que es desconeixen (por-lan, algeps, aixetes, aixades, lavabos, vàters, tube-ries, cloro, productes de neteja...). Açò suposa una despesa important i, sempre, la duplicitat en mate-rial. Demostrem així la nostra intenció d’implantar una política de control i austeritat.

- Serem estrictes en l’acompliment de la Llei con-tra la Morositat. L’organisme més pròxim al ciutadà ha de donar exemple i ha de pagar els proveïdors, els autònoms i les pimes en els terminis que marca aquest marc legal.

- Seguir amb l’atenció personalitzada i de qualitat mitjançant els horaris de visita del veïnat a les dife-

rents regidories de l’Ajuntament. Les bones formes i el tracte directe no s’han de predre mai en un orga-nisme que governa per a totes i tots els bocairentins.

PLA LOCAL D’EFICIÈNCIA I ESTALVI ENERGÈTIC- Un dels objectius és conscienciar a la ciutadania i disminuir el consum elèctric, d’aigua i de gas en Bo-cairent. Per tal d’assolir aquests objectius, es crearà un equip de persones amb coneixements d’electrici-tat, ambientòlogues i auxiliars administratives.

Des del moment en què s’inicie el Pla, l’equip informa-rà al veïnat, comerços i indústria d’aquesta iniciativa i oferirà auditories energètiques gratuïtes als inte-ressats. Aquestes auditories consisteixen en analit-zar l’estat actual de les instal·lacions i dels consums energètics i proposar actuacions de millora.

S’editarà una guia per a que tots els veïns i veïnes de Bocairent puguen beneficiar-se de reduccions de consums en energia elèctrica als seus domicilis, comerços o fins i tot indústries.

TECNOLOGIES DE LAINFORMACIÓ I COMUNICACIÓ

- Oferirem cursos d’alfabetització digital i d’inicia-ció a les tecnologies de la informació. Anem a donar resposta a les necessitats de diferents sectors soci-als del poble. Proposarem activitats de curta durada per a donar les claus als alumnes i que entenguen les utilitats de la tecnologia. Les activitats aniran adreçades a mestresses de casa, jubilats i estudi-ants. Però també, i forçats per la crisi, hem d’ajudar a molts treballadors que necessiten reciclar-se, gent que s’ha quedat sense treball i vol iniciar-se creant una empresa o treballant com a autònom.

- Prioritzarem la instal·lació de zones Wifi en zones del poble.

- Implementar des de l’Ajuntament totes les possi-bilitats que ofereixen els recursos informàtics: re-gistre electrònic, tràmits amb signatura digital, co-municació via SMS o correu electrònic, informació ràpida, segura i directa de totes les activitats.

Page 11: Programa Electoral - BLOC BOCAIRENT 2011

candidatura 2011

CANDIDATURA DELBLOC NACIONALISTA VALENCIÀA L’AJUNTAMENT DE BOCAIRENT

1 MANEL DELGADO SANCHIS2 VERÒNICA GIL BROTONS3 XELO BENEYTO COLOMER4 EMILI MORANT VÀZQUEZ5 ROBERT DOMÉNECH I VIDAL6 ANTONI FRANCÉS BELDA7 JOSEP GISBERT MOLINA8 ROSA LÓPEZ PRATS9 EDUARD BLASCO VAÑÓ10 BEGOÑA MESTRE CASTELLÓ11 TERESA BELDA CRESPO

Gent com tu

www.bloc.ws www.facebook.com/bloc.bocairent

Page 12: Programa Electoral - BLOC BOCAIRENT 2011

Manel Delgado Sanchiscandidat a Alcalde de Bocairent

Gent com tu

www.bloc.ws www.facebook.com/bloc.bocairent