Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

Click here to load reader

 • date post

  15-Jan-2016
 • Category

  Documents

 • view

  51
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Programa d'Esquerra de Gelida a les Eleccions Municipals 2015

Transcript of Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

 • PROGRAMA OBERT DERC A LES ELECCIONS MUNICIPALS DE GELIDA

  VIU GELIDA!

  GELIDA

  www.esquerragelida.cat

 • Benvolguts gelidencs,

  s un plaer presentar-vos el programa electoral de lEsquerra de Gelida amb la convicci que podem fer un poble encara millor. En les properes pgines, trobareu propostes ambicioses que estem convenuts que podrem tirar endavant, i tamb trobareu la nostra demanda perqu us impliqueu en el dia a dia de la gesti de Gelida. La vostra participaci s cabdal, i creiem en el dileg amb cadasc de vosaltres. Aquest dileg no sha de circumscriure a les eleccions de cada quatre anys. De fet, aquest s un programa nascut de la collaboraci amb molts gelidencs, a qui hem anat preguntant i parlant sobre quina Gelida volien i que ha estat a labast de tothom a travs dels diversos mitjans: blog, facebook, twitter i, tamb, del correu postal i el telfon.

  Per nosaltres, la prioritat sn les persones i, en especial, aquelles que pitjor ho passen. Per aix potenciarem les poltiques docupaci i els serveis socials, leducaci, perqu un poble que educa amb qualitat sassegura el futur i la convivncia, i les nostres entitats, que sn la millor riquesa que tenim i amb qui cal avanar plegats. Tot el programa est tenyit per valors conjunts: participaci, un ajuntament transparent i net, i el rigor de les propostes.

  Tamb hi trobareu un equip de persones illusionades, compromeses amb el seu poble i preparades per fer de Gelida, encara ms, un lloc feli per a tots els gelidencs. Macompanya un gran equip.

  Per ltim, i malgrat ser unes municipals, no podem perdre de vista el procs cap a la construcci dun nou pas que viu Catalunya, impulsat per la seva gent. Per aix, la gent dERC estarem a les ordres del Parlament i del Govern de Catalunya i dels catalans, per al que calgui, sense matisos.

  A Gelida estem acostumats a una forma de governar, per podem fer les coses duna altra manera. Ara noms depn de tu. A Esquerra estem preparats per fer el canvi. Si sc alcaldessa, em comprometo a treballar amb tothom, a gestionar amb transparncia i a retornar la illusi a lAjuntament.

  El 24 de maig, Viu Gelida!

  Llusa LlopCandidata a lAlcaldia de Gelida

  Llusa LlopCandidata a lAlcaldia de lEsquerra de Gelida

  Viu Gelida!Un nou equip

  GELIDA

 • | 3www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  SOM UN EQUIP COMPROMS

  A FER LES COSES DUNA

  ALTRA MANERA

 • VOLEM EMPRESES QUE

  RESPECTIN LENTORN I

  AFEGEIXIN VALOR

  GELIDA

 • | 5www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  Gelida t molts atractius: el Funi, el Castell, les fonts, lentorn natural, i cal aprofitar-los per atraure visitants que dinamitzin els nostres comeros i la restauraci. LAjuntament nha de ser impulsor i coordinador a travs duna Comissi de Turisme i Comer. El web de Turisme de Gelida ha de ser una realitat i no una promesa, com a canal de difusi directa, coordinat amb Enoturisme Peneds.

  Dinamitzarem el comer de Gelida, en collaboraci amb el comer local, impulsant campanyes de temporada i tenint especial cura de les solucions a laparcament a la vila.

  Atraurem a Gelida, en collaboraci amb la Generalitat de Catalunya, larribada dempreses que generin valor afegit, llocs de treball de qualitat i respectuoses amb el medi ambient, dignificant els polgons industrials i dotant-los de serveis bsics com s la fibra ptica.

  Els treballadors en atur a Gelida han de tenir al seu abast totes les eines possibles. Farem orientaci professional, tallers docupaci per donar formaci i experincia laboral, plans docupaci, formaci per a locupaci per ajudar a ladaptaci a les necessitats del mercat laboral i impulsarem una Associaci dAturats com a espai de trobada i recerca de solucions per a aquestes persones.

  Gelida s la porta dentrada al Peneds

  PROMOCI ECONMICA I TURSTICA

  Ho aprofitarem per dinamitzar-la tursticament i atraure empreses netes i amb valor afegit que impulsin locupaci de qualitat

  43 ANYSNmero 2 de la candidatura dEsquerra

  CAL DONAR SUPORT REAL A LOCUPACI

  DANIEL GARCIA PERIS

 • GELIDA

  REIVINDIQUEM LA FIGURA

  DEL TCNIC DEDUCACI PER

  CONNECTAR ELS CENTRES

 • | 7www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  Continuarem laposta pel treball en xarxa, un treball ja iniciat al Pla Educatiu dEntorn. Cal que assegurem un servei educatiu unificat i coordinat entre tots els centres de Gelida. Per aix reivindiquem la figura del tcnic deducaci que coordini i dinamitzi les activitats entre els centres, les Ampes, lAjuntament i altres actors.

  Cal acompanyar des de lAjuntament les diferents inquietuds educatives que trobem a Gelida.

  Potenciarem ls dels centres educatius fora de lhorari escolar, assegurant que totes les activitats que shi fan respecten les installacions i sn apropiades al lloc on es desenvolupen.

  Ampliarem especialment tots els recursos de suport a latenci dels alumnes amb necessitats educatives especials.

  Formalitzarem un espai destudi i suport educatiu per als infants i joves, on puguin fer els deures i estudiar a les tardes.

  Vetllarem per la viabilitat de lEscola Municipal de Msica a les Escoles Velles, que ha de permetre consolidar i fer crixer aquest projecte amb totes les garanties de futur.

  Un poble que educa amb qualitat sassegura el futur i la convivncia

  EDUCACI

  Vetllarem per la finalitzaci correcta i urgent de lampliaci de lInstitut, i per mantenir, millorar i dignificar la resta de centres

  60 ANYSNmero 3 de la candidatura dEsquerra

  VOLEM UN SERVEI EDUCATIU COORDINAT

  MARGA BERTRAN

 • GELIDA

  NOMS PAGAREM

  PER LAIGUA QUE

  CONSUMIM

 • | 9www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  Farem una gesti sostenible del bosc, la nostra riquesa natural. Mantindrem correctament els camins i les rees sensibles, conjuntament amb lassociaci de propietaris forestals, i regularem laccs del trnsit de vehicles.

  La factura de laigua penalitza els gelidencs amb uns trams que la gran majoria paga per no consumeix. A ms, no incentiva lestalvi daigua i s contrria a la Directiva Europea de lAigua. Refarem el sistema de tarifes, passant a pagar pel consum real, tenint en compte quants membres t la famlia.

  El polgon industrial de Can Joncoses, per sort, encara no s una realitat. Lluitarem per promoure un pacte industrial en lmbit supramunicipal que concentri les implantacions industrials als llocs ms adequats en un territori molt ms ampli, i aquest no s Can Joncoses.

  La depuradora de Gelida recull les aiges residuals del nucli urb. Cal solucionar tamb els dels barris i urbanitzacions i resoldre b la problemtica de les aiges residuals de les indstries.

  Tots els barris de Gelida disposaran dun espai de trobada, sigui una plaa o un parc, convenientment equipat amb jocs infantils.

  Millorarem laparcament de lestaci, condicionant-lo i ampliant-lo, per afavorir ls del tren.

  Protegirem el nostre entorn dins de la Vegueria Peneds

  MEDI AMBIENT I SOSTENIBILITAT

  El riu Anoia s el gran espai verd de Gelida. Convertirem la llera del riu Anoia en una gran zona desbarjo, una ruta de passeig, un espai transitable a peu o en bici que esdevingui punt de referncia del lleure i que sigui la transici entre lespai urb i lentorn

  53 ANYSNmero 4 de la candidatura dEsquerra

  CAL FER UNA GESTI SOSTENIBLE DEL BOSC

  ANTONI FERRAN

 • GELIDA

  CAL APROFITAR

  ELS ESPAIS, PER

  DE VERITAT

 • | 11www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  Decidirem amb ells la ubicaci de lespai jove, aprofitant lespai de lEscorxador, amb la finalitat de generar activitats diverses per a joves, tant de carcter obert i espontani com ms programades i organitzades, amb limpuls dun dinamitzador.

  Impulsarem canals de comunicaci interactius, atractius i moderns per tal darribar a tots els joves i aix facilitar la comunicaci amb lAjuntament i entre ells (facebook, app bando). Aquest canal ha de ser til per senzill, sense excs dinformaci.

  Lluitarem per millorar el transport pblic i la freqncia de pas. Oci nocturn s, per segur. Sha aconseguit que el Nit Bus tingui parada a Gelida, per cal seguir treballant per millorar-lo i fer tamb que RENFE ampli els horaris nocturns.

  Continuarem lActijoves optimitzant tot dactivitats al llarg de lany i evitant que sencavalquin. Volem una programaci estable de concerts i activitats, amb prioritat per als grups i artistes gelidencs.

  Farem formaci ocupacional per a joves en aquells mbits que puguin ajudar-los a trobar feina i farem que el Programa Europeu de Garantia Juvenil per a lOcupaci estigui al seu abast a Gelida.

  Habilitarem una sala destudi amb horaris adaptats a aquesta necessitat: tardes, nits i caps de setmana, i no noms en poca dexmens.

  Els joves han de decidir qu volen

  JOVENTUT

  Fomentarem un Espai jove com a punt de trobada i nincentivarem una gesti autnoma

  46 ANYSNmero 5 de la candidatura dEsquerra

  OCI NOCTURN S, PER SEGUR

  NRIA MAS

 • GELIDA

  LHABITATGE S

  UN DRET BSIC, NO HA

  DE SER UN LUXE

 • | 13www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  A Gelida calen els serveis de Centre de Dia per ajudar els avis i les persones dependents i les seves famlies per millorar la qualitat de vida tant dels usuaris com de les famlies que sen beneficiaran.

  Treballarem a fons per millorar i canviar les condicions de vida dels gelidencs que es troben en una situaci social de precarietat. Cal ser conscients dels efectes que la crisi est tenint en el nostre poble i hem de palliar-ne les conseqncies.

  Crearem una taula per treballar conjuntamen