Programa Esclats 2015

2
Dissabte 14 març 2015, 20 h percussion plus Igor Lesnik Percussió Júlia Farrés-Llongueras Soprano c o n c e r t Obres de Igor Lesnik Esclats són: Juan Ponsoda Antonio Sola Enrique González Juan F. Carrillo 6€ (5€ Club Espectador) Programa Percussion Plus I - Simfonia per a Timbals Johan Ch. Fisher / arr. I. Lesnik I - Moderato II - Adagio III - Allegretto - Musketeers Igor Lesnik I - One for All II - Enchanted Pillows III - Riders in the Snow II - Hommage a Ball Igor Lesnik I - Credo II - Pas de Deux III - Deadly Unplugged IV - All'Inizio - Olympian Drums Igor Lesnik / Franz Cibulka seguros ESCLATS Des de la seua creació en 2002, el quartet de percussió ESCLATS ha estat convidat a participar en Festivals Internacionals (Puerto Rico - 2006, Croàcia - 2012) i a tocar en diferents Festivals, Auditoris i Sales de concert a Espanya. La realització de la seua primera gira en els EUA en setembre de 2007, el viatge a la Hochschule für Musik de Nuremberg (Alemanya, 2008) i la gira Alemanya 2013, demostra tant l'èxit del grup com la seua professional, interessant i nova trajectòria, amb programacions anuals que inclouen a més del propi quartet, solistes instrumentals, vocals i actors. En 2009 van editar el seu primer disc sota el títol "WoodenDrum" amb composicions de C. Cano, T. Broström, À. Ll Ferrando, A. Valero i del marimbiste nord-americà G. Stout, que participa com a solista en l'enregistrament de la seua pròpia obra. Han realitzat enregistraments per la Radio Televisió Valenciana i per a la ràdio alemanya Bayerischer Rundfunk. Esclats toca amb instruments NP Drums, REMO i Black Swamp Percussion. Igor Lesnik, Percussió Júlia Farrés-Llongueras, Soprano Esclats, Percussió Juan Ponsoda, Antonio Sola, Enrique González i Juan F. Carrillo www.esclats.com www.facebook.com/esclats

description

concierto de percusion con el grupo Esclats.

Transcript of Programa Esclats 2015

  • Dissabte 14 mar 2015, 20 h

    percussion plus

    Igor Lesnik Percussi

    Jlia Farrs-Llongueras Soprano

    c o n c e r t

    Obres de Igor Lesnik

    Esclats sn:

    Juan Ponsoda

    Antonio Sola

    Enrique Gonzlez

    Juan F. Carrillo

    6 (5 Club Espectador)

    Programa Percussion Plus

    I

    - Simfonia per a Timbals Johan Ch. Fisher / arr. I. Lesnik I - Moderato II - Adagio III - Allegretto

    - Musketeers Igor Lesnik

    I - One for All II - Enchanted Pillows III - Riders in the Snow

    II

    - Hommage a Ball Igor Lesnik

    I - Credo II - Pas de Deux III - Deadly Unplugged IV - All'Inizio

    - Olympian Drums Igor Lesnik / Franz Cibulka

    seguros

    ESCLATS

    Des de la seua creaci en 2002, el quartet de percussi ESCLATS ha estat convidat a participar en Festivals Internacionals (Puerto Rico - 2006, Crocia - 2012) i a tocar en diferents Festivals, Auditoris i Sales de concert a Espanya.

    La realitzaci de la seua primera gira en els EUA en setembre de 2007, el viatge a la Hochschule fr Musik de Nuremberg (Alemanya, 2008) i la gira Alemanya 2013, demostra tant l'xit del grup com la seua professional, interessant i nova trajectria, amb programacions anuals que inclouen a ms del propi quartet, solistes instrumentals, vocals i actors.

    En 2009 van editar el seu primer disc sota el ttol "WoodenDrum" amb composicions de C. Cano, T. Brostrm, . Ll Ferrando, A. Valero i del marimbiste nord-americ G. Stout, que participa com a solista en l'enregistrament de la seua prpia obra.

    Han realitzat enregistraments per la Radio Televisi Valenciana i per a la rdio alemanya Bayerischer Rundfunk.Esclats toca amb instruments NP Drums, REMO i Black Swamp Percussion.

    Igor Lesnik, Percussi Jlia Farrs-Llongueras, Soprano

    Esclats, Percussi Juan Ponsoda, Antonio Sola,

    Enrique Gonzlez i Juan F. Carrillo

    www.esclats.comwww.facebook.com/esclats

  • PERCUSSION PLUSNotes al programa

    El programa d'aquest concert est format ntegrament per obres compostes o arreglades per Igor Lesnik. La primera d'elles s la Simfonia per a Timbals i Quartet de Marimbes, un arranjament que el percussionista croat ha realitzat de la Simfonia amb vuit timbals obligats (ca. 1795), atribut errniament a Johan Willhelm Hertel fins a 1977, data en qu Reinhard Diekow va provar l'autoria del compositor alemany Johan Carl Christian Fischer (1752-1807). En l'actualitat, grcies als mecanismes que permeten canviar l'afinaci dels timbals rpidament, aquest concert s'interpreta amb 5 timbals cromtics. Li segueix Musketeers (2006), una composici en la qual s'exploten al mxim els recursos sonors, rtmics, rudimentals i escnics que poden oferir quatre caixes.

    La segona part s'obri amb Homemage a Ball (1995), obra amb un dens contingut meldic i una gran varietat tmbrica: soprano, instruments de percussi (marimba, vibrfon, lira, bateria, etc.) i les veus dels mateixos percussionistes. La composici est formada per quatre moviments: I Credo: cant religis en llat, II Pas de Deux: can d'amor francesa, III Deadly Unplugged: rap fosc, i All'Inizio: conte de fades itali. Els textos que apareixen en l'obra manquen de cap significat, sn merament onomatopeics. El programa es tanca amb Olimpian Drum, per a percussi solament i electrnica pregrabada. Estar interpretada per Igor Lesnik i va ser composta per Franz Cibulka (electrnica) i el mateix intrpret en 2007 per a Drumming for Olimpics 2008 Festival a Pequn. El percussionista toca un tomtm, penjat en posici horitzontal, a manera de Tupn, instrument folklric del sud-est d'Europa.

    JLIA FARRS-LLONGUERASSoprano

    Nascuda a Sant Cugat del Valls, realitza els seus estudis de cant amb Maty Pinkas (Catedrtica de Cant de l 'Acadmia Estata l Superior de Sofia, Bulgria) i es perfecciona amb Renata Scotto a l'Opera Studio de l'Accademia Santa Cecilia de Roma.

    El 2010 resulta premiada al Concours In te rna t iona l de Belcanto Vincenzo Bellini a Pars aix com al Premio Internazionale di Santa Chiara a Npols.

    La temporada 2010-2011 canta Woglinde a Das Rheingold (Wagner) en el Teatro de la Maestranza de Sevilla, en la producci de La Fura dels Baus i sota la direcci musical de Pedro Halffter.

    Ha cantat com a solista amb l'OBC, ORCAM (Orquestra de la Comunitat de Madrid), Prague Philharmonic Orchestra, Berl in Kammerorchester, Orquestra del Festival Rencontres Musicales de Puteaux, "Orchestra Citt di Ferrara, ONCA, Orquestra Simfnica de Biscaia, Orquestra Simfnica de Valncia, Grup Instrumental de Valncia, Orquestra Simfnica del Valls i Orquestra Simfnica de Sant Cugat del Valls.

    El 2012 canta Ins a Il Trovatore (Verdi) en el XXVI Festival Castell de Peralada sota la direcci de Roberto Rizzi-Brignoli. El 2013 i en el mateix festival canta el rol protagonista d'Isabella en l'pera Das Liebesverbot (Wagner). Realiza gravacions per RNE i Catalunya Rdio, aix com tamb per la Bayerische Rundfunk, en aquesta ocasi junt amb el quartet Esclats Percussi durant la seva gira per Alemanya el 2013.

    La passada temporada va cantar en l'pera La princesa rabe d'Arriaga a l'Auditori de la Universidad Carlos III de Madrid, dins de la programaci del Teatro de La Zarzuela i a l'Auditori Baluarte de Pamplona. D'altra banda, va cantar tamb la sarsuela Katiuska (Sorozbal) a Alacant i Alcoi, Toledo i Guadalajara, Despina en l'pera Cos fan tutte (Mozart) al Festival Paphos Aphrodite de Xipre, aix com tamb el Requiem de Mozart a Logroo.

    Dins dels seus prxims compresos destaca la seva participaci en l'pera Carmen (Bizet) ) en versi concert a Sant Cugat del Valls (Barcelona).

    Igor LenikPercussi

    Igor Lenik, nascut en 1956 a Zagreb, Crocia, s un dels p e r c u s s i o n i s t e s c l s s i c s occidentals ms destacats de la seua generac i . Les seues composicions formen part de programes de concerts de solistes i de conjunts de renom, aix com de certmens de percussi. A ms, les seues co l l abo rac ions amb clebres collegues, la seua rica collecci d'enregistraments i els seus nombrosos concerts com a solista han donat a conixer al mn la msica croata de percussi.

    Des de 1984 lidera la secci de percussi de l'Orquestra Simfnica de la Rdio Croata i des de 1990 organitza diversos esdeveniments internacionals de percussi. Com a fundador del departament de percussi de la Music Academy de Zagreb, s regularment convidat per re nombrades universitats dels cinc continents per impartir master class i concerts, els seus articles de percussi han estat publicats per diferents revistes d'Europa i EUA.

    El professor Lenik s el president de la Secci Croata de la Percussive Arts Society (Estats Units), president del jurat de la Universal Marimba Competition (Blgica) i president el jurat del Jeju Percussion Competition (Corea). Ha rebut nombrosos premis pels seus assoliments artstics tant al seu pas natal com a l'estranger, i en 2003 va ser guardonat amb el ttol francs de cavaller pels seus dots en les arts i les lletres.