PROGRAMA MARC PSC-IGUALADA - Municipals 2011

Click here to load reader

 • date post

  06-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  1

Embed Size (px)

description

PROGRAMA MARC PSC-IGUALADA - Municipals 2011

Transcript of PROGRAMA MARC PSC-IGUALADA - Municipals 2011

 • PROGRAMA MARC Les idees del nostre comproms amb Igualada

  Eleccions municipals 2011

 • 2

  Aquest Programa marc s un ideari que marca un full de ruta a partir del qual el PSC-Igualada elaborar el seu programa electoral.

  En aquest Programa marc hi trobareu un seguit didees, reflexions i mirades al futur sabent don venim i sent coneixedors de tota la feina feta fins ara.

  El Programa marc t tres grans lnies: -activitat econmica i ocupaci -serveis a les persones -transformaci de lespai pblic

  Aquestes lnies queden complementades per una quarta part titulada Nou comproms cvic on sexpliquen diferents idees per actualitzar lexercici de la poltica.

  Us convidem a llegir-lo i a que entre tots i totes hi aportem ms idees per treuren les propostes concretes del programa electoral i poder seguir fent feina per Igualada.

 • 3

  ACTIVITAT ECONMICA I OCUPACI

  Una de les prioritats mximes en la nostra actuaci s fer front a la crisi econmica.

  La preocupaci per assegurar un creixement econmic sostingut al si dIgualada i al seu entorn s una constant en la nostra acci poltica. Sense dinmica econmica no hi ha creaci de riquesa i sense aquesta no hi pot haver benestar social, encara que aquest benestar no s pas sempre una conseqncia directa daquella riquesa.

  Cada vegada ms sha observat que el clima que permet aquest objectiu es deriva de la coincidncia dun seguit dactituds i poltiques dels agents privats i dels poders pblics a tots els nivells i en aquest sentit la concertaci s sempre la forma ms efectiva per aconseguir-ho.

  En aquest context econmic, les nostres lnies principals sn: apostar per preservar i confirmar el carcter industrial dIgualada i de la Conca ddena, la potenciaci del nostre comer, la innovaci, la creativitat, lemprenedoria i la formaci, en especial en sectors emergents. Cercant en cada cas de forma prioritria la creaci docupaci a Igualada.

  Cal dir amb claredat que la ferma voluntat de preservar i confirmar el carcter industrial del nostre territori va acompanyada de la constataci que un districte industrial als inicis del segle XXI no t gaire a veure amb el que era fa cent anys. Per tant, les poltiques pbliques i privades que ara calen noms seran efectives si sentn b quines sn les principals activitats econmiques en els propers anys i si shi adapten, i per aix cal tamb un urbanisme adaptat a aquestes necessitats procurant una Igualada ms competitiva. Estem davant una etapa de dificultats importants per tamb de reptes i oportunitats que nosaltres no volem deixar perdre.

  Cal seguir una estratgia per a la modernitzaci i ladaptaci a la realitat de les nostres mancances i necessitats, que sha de desenvolupar duna manera constant a curt, mig i llarg termini. Defugim les frmules mgiques, simples, rpides i inncues, perqu senzillament no existeixen.

 • 4

  Preservar i confirmar el carcter industrial dIgualada i de la Conca ddena

  Igualada i el seu entorn ha estat i s una zona amb una concentraci molt important dactivitat del sector industrial, per aix entenem que cal mantenir i potenciar aquesta activitat dotant-la dels espais i ubicacions necessries per continuar desenvolupant la seva activitat adaptant-se als requeriments del segle XXI assolint aix els nivells necessaris de competitivitat. Per tant s necessari mantenir i aprofundir en els mecanismes de collaboraci amb els municipis de la Conca ddena, com ha estat possible ja en el projecte de desenvolupament industrial de Can Morera ddena, els polgons de Vilanova del Cam, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellol.

  La indstria i en especial la nova indstria, pel tipus dactivitat que desenvolupa, necessita una localitzaci propera als nuclis i centres urbans, ja que s en aquests centres on es troba generalment una xarxa de comunicacions ptima, infraestructures de transport i tamb de connectivitat; tanmateix, s al centre urb on es concentren els principals nuclis dinformaci, decisi i coneixement.

  No podem oblidar que activitats cada vegada ms complexes requereixen espais de convivncia dusos i que aquesta s ms fcil de trobar en una ciutat.

  Per aix tenim com a eix prioritari el comproms amb el desenvolupament daquestes zones industrials facilitant la implantaci de noves activitats captant inversi pel territori; la reubicaci de les existents quan aix ho requereixin per continuar sent competitives en els seus sectors i facilitant a travs de la coordinaci entre els municipis unes bones comunicacions, infraestructures de transport i connectivitat i generant la creaci despais especialitzats per als nuclis dinformaci i decisi.

  Per aix cal continuar aprofundint en la coordinaci entre els municipis en els serveis i sobretot en els aspectes urbanstics comuns com estableix el Pla Director de la Conca ddena i en els que t cada municipi per assolir aquests objectius.

  Comer

  En lmbit del comer volem seguir consolidant el model de comer urb de proximitat en collaboraci amb Igualada Comer. El model comercial de la nostra ciutat clarament identificat amb el model de comer de proximitat, de qualitat i clarament urb caracterstic dels pasos mediterranis s un valor a mantenir i potenciar.

  Per aix, les actuacions en lurbanisme comercial han de seguir sent una prioritat. La qualitat de lentorn urb facilita laccs a les zones dexcellncia comercial a les persones, a travs de carrers per a vianants, i tamb als vehicles amb aparcaments pblics i de rotaci. Tot aix s essencial per tal de continuar amb un comer viu i potent a Igualada.

 • 5

  Aix mateix mantindrem el comproms amb el desenvolupament del projecte dExcellncia Comercial impulsat per Igualada Comer a fi i a efecte de consolidar una mplia zona doferta comercial a Igualada que inclou els nostres principals actius comercials com la mplia xarxa de comer de proximitat i lespecificitat de les botigues outlet urbanes.

  Continuarem apostant pel comer als nostres barris potenciant els eixos de proximitat i centralitat en tots ells, millorant tamb la qualitat dels carrers, la senyalitzaci i els equipaments com els aparcaments. Tamb recolzarem i innovarem en les campanyes de promoci de la ciutat impulsades pels comerciants.

  En matria fiscal, durant aquests anys, shan introdut bonificacions per lobertura destabliments a carrers o espais recentment renovats per tal de fomentar la creaci de comer.

  Innovaci, creativitat i emprenedoria

  Des del PSC donem suport als nous emprenedors, als creatius, aquells que en moments difcil estan tirant endavant amb bones idees empresarials. Som conscients que els primers moments de qualsevol iniciativa sn complicats i s per aix que creiem que shan dampliar les ajudes com els serveis dassessorament i acompanyament per a la creaci dempreses, els vivers i els programes per fomentar el contacte i la collaboraci entre empreses. Aquests han estat i sn una eina bsica per a tots aquells negocis originats a partir duna bona idea.

  Apostem per recolzar als innovadors, per desenvolupar projectes que tindran una repercussi a la societat. Creiem en els emprenedors que fan possible que duna idea en surti una empresa i per aix els volem oferir un assessorament de qualitat, potenciar i millorar els serveis del Tecnoespai, alhora que volem agilitzar els trmits burocrtics a nivell local per a lobertura duna nova empresa.

  Fomentarem lesperit emprenedor des de lescola. Aprofitant experincies altament positives daltres municipis mitjans de Catalunya, creiem en la inclusi en els nivells deducaci primria dels conceptes demprenedoria i els seus valors.

  Treballarem en collaboraci amb entitats i institucions per tal que tots els emprenedors i emprenedores trobin a Igualada un espai on desenvolupar les seves iniciatives i aix captar i mantenir el talent a la nostra ciutat.

  Seguirem la poltica de collaboraci amb les empreses per fomentar la creaci de llocs de treball estables.

 • 6

  Apostem per Igualada, volem crear un espai a travs de la collaboraci pblica i privada per facilitar el finanament de nous projectes empresarials, captar empreses, inversions i nous capitals, ja sigui a nivell autonmic, estatal o internacional. Volem vincular la nostra ciutat a la realitat que ens caracteritza com a emprenedora, treballadora, adaptada, ben ubicada territorialment. Cal que siguem una marca potent que pugui oferir treballadors qualificats, un mercat de consumidors ampli, una situaci estratgica immillorable i una tradici industrial important.

  Creiem que Igualada hauria de ser i ser el mercat central de Catalunya per les infraestructures que ja hi ha previstes com lEix Ferroviari Transversal, lEix Diagonal i lAeroport Corporatiu. Creiem en aquests projectes altament estratgics i creiem que sn irrenunciables per donar un impuls a leconomia local i comarcal.

  Continuarem collaborant i potenciant les infraestructures dI+D+I de la ciutat com a pea bsica i fonamental del nostre futur. AIICA, FITEX, LEITAT i el Centre de Simulaci per a la Innovaci en lmbit de la salut entenem que sn institucions bsiques per al nostre futur.

  Cal aprofundir i aprofitar lexistncia desdeveniments culturals com la Mostra de teatre, el festival Zoom o lEuropean Balloon Festival, aix com la transformaci urbanstica del barri del Rec, com a oportunitat de creaci de nous espais de dinamisme.

  Autnoms

  Els professionals autnoms constitueixen a Igualada una de les principals bases productives, aplegant des de sectors industrials, comercials, de serveis i TICs. s per aix que creiem fermament que les propostes programtiques del PSC han dincorporar programes especfics de suport pels professionals autnoms de la ciutat.

  Aquests programes especfics shan de concretar en programes especialment dissenyats per donar recolzament als autnoms