Programa setmana santa 2014

3

Click here to load reader

description

Programa de setmana santa 2014 de la Congregació de La Sang de Tarragona

Transcript of Programa setmana santa 2014

Page 1: Programa setmana santa 2014

SETMANA SANTA 2014

Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist

PROGRAMA D'ACTES DIA 1 D’ABRIL 20 h. Presentació de l’opuscle de la Congregació de la Sang, a càrrec de la Sra. Marisa Jimenez Buedo,, Directora del Centre Tarraconense El Seminari. L’acte tindrà lloc a l'església de Natzaret. DIA 9 D’ABRIL 20 h Presentació de l’opuscle de la Congregació de Senyores sota la Invocació de la Puríssima Sang i de la Mare de Déu de la Soledat, a càrrec del Sr. Rafael Gabriel Costa. L’acte tindrà lloc a l’església de Natzaret. DIA 10 D’ABRIL 20 h. Conferència quaresmal: “Redimits amb la seva Sang”, a càrrec de Mn. Josep Gil Ribas, teòleg. L’acte tindrà lloc a l’església de Sant Agustí.

Page 2: Programa setmana santa 2014

DIES 7 A 11 D’ABRIL Repartiment de vestes i improperis als congregants de la Sang i altres persones interessades que prèviament n’hagin sol·licitat. Horari: de 18 h a 20.30, a la Secretaria de la Congregació. Lloc: seu de la Congregació, (c/ Natzaret, 1).

DIUMENGE DE RAMS, 13 D’ABRIL 19 h Des de l'església de Natzaret, solemne viacrucis que, d'acord amb l'itinerari tradicional, es farà pel recinte murallat i acabarà a la S.E. Catedral, on serà venerat el Sant Crist la Sang, per retornar posteriorment a Natzaret. Els congregants hi assistiran amb vesta i gorgera. DILLUNS SANT, 14 D’ABRIL 10.30 h. Missa Crismal, a la S.E. Catedral, presidida l’Excm. i Rvdm. Dr. Jaume Pujol Balcells, arquebisbe de Tarragona i primat. DIMECRES SANT, 16 D’ABRIL 20 h. Assistència del pas La Flagel·lació acompanyat de congregants, aspirants i la Banda de Timbals del Pas a la processó del Dolor, que sortirà de l'església parroquial de Sant Joan. Hi poden assistir tots els congregants i els aspirants que ho desitgin, amb la vesta reglamentària. Esperem la vostra presència per acompanyar el nostre pas. DIJOUS SANT, 17 D’ABRIL 19 h. Solemne Ofici del Sant Sopar del Senyor, presidit pel M.I. Francesc Gallart Magarolas, canonge i congregant. Tot seguit, torns de guàrdia d'honor dels Armats al Santíssim Sagrament.

Page 3: Programa setmana santa 2014

DIVENDRES SANT, 18 D’ABRIL 6 h. a la S.E. Catedral, Sermó de Passió, predicat per l'Excm. i Rvdm. Dr. Jaume Pujol i Balcells, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat. 6.15 h. Sortida dels congregants acompanyant el Sant Crist de la Sang, que es dirigiran a la S.E. Catedral, des d’on a les 6.30 sortirà el solemne viacrucis, que finalitzarà a l'església de Natzaret. Els congregants hi assistiran amb vesta i cucurulla. 12 h. Solemne Acció Litúrgica i Veneració de la Creu, a la nostra església de Natzaret, presidida pel M.I. Francesc Gallart Magarolas, canonge i congregant. 16,15 h Sortida dels Armats, que començaran a recollir els passos de les diferents confraries i germandats que participaran a la processó.

17.30 h. Recollida del pas de la Soledat. Les aspirants i congregants

poden acompanyar el pas de la Mare de Déu de la Soledat des del Col·legi d’Enginyers Industrials (c/ Escrivanies Velles) fins a la plaça del Rei. 20 h. Sortirà de l'església de Natzaret la tradicional PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT, declarada Festa tradicional d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya i organitzada per la nostra Congregació, amb l’assistència de totes les confraries, gremis, congregacions i germandats de la ciutat. Será l’abanderat principal de la Processó el Sr. Frank Torres Figueras, congregant i Conseller Director General de Nissan Motor Ibérica S.A. DISSABTE SANT 19 D’ABRIL 18.30 h. PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT, organitzada per la Congregació de Senyores sota la Invocació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat, amb l’exercici de la Corona Dolorosa. 22.30 h. Vetlla Pasqual a la S.E. Catedral, oficiada per Mons. Jaume Pujol i Balcells, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat.