Projecte Educatiu Del Menjador 2009

3
PROJECTE EDUCATIU DEL MENJADOR 2009/2010 INTRODUCCIÓ El menjador escolar és un servei d’ajuda que persegueix fonamentalment dos grans objectius, l’educació alimentària i l’educació en el temps lliure. Sovint el monitor de menjador és una figura rellevant per als nens i nenes amb poca autoritat, per això resulta difícil la disciplina, partint d’això intentem adaptarnos a les circumstàncies, el menjador ha de seervir perquè els nens, tinguin uns hàbits adequats, afavorint l’adquisició d’actituds positives, tot plegat per aconseguir arribar a una sèrie d’objectius. OBJECTIUS Els monitors considerem que els objectius proposats per a aquest curs no haurien de ser trimestrals si no anuals. En el nostre menjador s’hi incorporen nens contínuament, si proposem objectius trimestrals els nens que s’incorporen a la meitat del trimestre no podrien aconseguir aquests objectius i no se integrarien en el grup i per les monitores, la integració, la no discriminació i la tolerància són els pilars fonamentals del menjador. Els objectius serien els següents: Menjador: Crear hàbits d’higiene, rentar-se les mans abans i després de dinar Aprendre a utilitzar els coberts correctament. Aconseguir entrar i sortit del menjador en ordre Aprendre a mastegar correctament Motivar als nens/es perque tastin aliments nous.çCrear un ambient on es respectin les normes necessàries per una bona convivència. Pati i tallers: Aprendre a compartir Respectar les opinions dels companys Potenciar el respecte, la tolerància i la no discriminació Jugar amb tot/es Aprendre a desenvolupar la imaginació i la creativitat Crear un clima de distensió TEMPS LLIURE I PLA DE PLUJA

Transcript of Projecte Educatiu Del Menjador 2009

Page 1: Projecte Educatiu Del Menjador 2009

PROJECTE EDUCATIU DEL MENJADOR 2009/2010

INTRODUCCIÓ

El menjador escolar és un servei d’ajuda que persegueix fonamentalment dos grans objectius, l’educació alimentària i l’educació en el temps lliure. Sovint el monitor de menjador és una figura rellevant per als nens i nenes amb poca autoritat, per això resulta difícil la disciplina, partint d’això intentem adaptarnos a les circumstàncies, el menjador ha de seervir perquè els nens, tinguin uns hàbits adequats, afavorint l’adquisició d’actituds positives, tot plegat per aconseguir arribar a una sèrie d’objectius.

OBJECTIUS

Els monitors considerem que els objectius proposats per a aquest curs no haurien de ser trimestrals si no anuals. En el nostre menjador s’hi incorporen nens contínuament, si proposem objectius trimestrals els nens que s’incorporen a la meitat del trimestre no podrien aconseguir aquests objectius i no se integrarien en el grup i per les monitores, la integració, la no discriminació i la tolerància són els pilars fonamentals del menjador.

Els objectius serien els següents:

Menjador:

Crear hàbits d’higiene, rentar-se les mans abans i després de dinar Aprendre a utilitzar els coberts correctament. Aconseguir entrar i sortit del menjador en ordre Aprendre a mastegar correctament Motivar als nens/es perque tastin aliments nous.çCrear un ambient on es

respectin les normes necessàries per una bona convivència.

Pati i tallers:

Aprendre a compartir Respectar les opinions dels companys Potenciar el respecte, la tolerància i la no discriminació Jugar amb tot/es Aprendre a desenvolupar la imaginació i la creativitat Crear un clima de distensió

TEMPS LLIURE I PLA DE PLUJA

El temps real per fer una activitat és d’uns 30 minuts més o menys, en aquest temps els nens descarreguen la tensió acumulada durant el matí i això genera crits, sorolls, molt moviment i poques ganes de fer més activitats dirigides.

Dilluns i divendres de primer fins a sisè ( aula de religió) Dimarts p-3, p-4, p-5 (aula de religió)

Es faran activitats que permetin de manera senzilla anar desenvolupant la destresa dels nens, buscant alternatives a materials cars o difícils d’aconseguir. D’aquesta manera volem posar en relleu el valor de l’ecologia, evitant l’acumulació d’escombreries i el deteriorament del medi ambient.

Page 2: Projecte Educatiu Del Menjador 2009

També escollim un dia per portar a terme jocs, els monitors disposem d’un gran fitxer on es poden trobar una gran quantitat de jocs classificats per edats i característiques. En els jocs no s’obliga als nens a participar-hi, el monitor els proposa i ells sols se’n van animant a participar al observar als seus altres companys gaudir.

La resta de la setmana vam optar per deixar que els nens gaudeixin del temps lliure a la seva manera.

Els dies que hi ha mal temps, pluja o molt fred, p-3 , p-4, p-5 gaudeixen amb contes i cançons i de primer a sisè juguen a jocs d’interior i també organitzen debats sobre temes que els inquieten, és curiós observar que ells mateixos sense adornar-se’n donen solució a totes les seves inquietuds.

EQUIP DE MONITORS

L’equip de monitors està format per dos monitores i un ajudant de cuina.P-3, P-4,P-5 tenen com a monitora a Eva, les seves funcions són anar a buscar els nens a les seves respectives classes, ajudar-los en els hàbits d’higien, motivar-los perque tastin tots els aliments. També porta a terme petits tallers que majoritàriament ensserveixen per completar els adorns que els més grans fan per al menjador.

De primer fins a sisè tenen com a monitora a Loy que també és la coordinadora del menjador, les seves funcions són controlar els hàbits d’higiene, vigilar que els nens mengin prou encara que suposi una negociació contínua, aconseguir un ambient relaxant al menjador, al pati i als tallers, atendre qualsevol incident qiue pogués passar durant el servei de menjador.

L’ajudanta de cuina és Isabel, les seves funcions són rebre el menjar i controlar que aquest arriba a la seva respectiva temperatura i anotar-lo en el registre, serveix el primer plat a les taules i el segon al carro perquè les monitores puguin servir-lo, netejar i posar a punt el menjador, elaborar i actualitzar l’inventari del parament i reposar-lo quan sigui precís, i també pot donar un cop de mà a les monitores si fos necessari.

L’equip de monitors es reuneix abans de començar el curs per fer una programació, encara que no hi ha res tancat i semre estem oberts a possibles canvis, també acceptem suggeriments de professors o familiars i per suposat dels nens. Cada dia al finalitzar el servei de menjador es valora con ha anat el dia i si ha hagut alguna incidència. El nostre objectiu és aconseguir un menjador integrador que quedar-se a menjar no suposi un rotllo, com dliuen els nostres nois/es, sinó tot el contrari, i esperem aconseguir-ho amb ajuda de tots.

EVA ISABEL LOLY