Recomanacions 2014

6
BiblioGaspar. Nadal 2014 Educació Intfantil La rateta que escombraval’escaleta. Adap. ESCODA, Martina. Barcelona. Publicacions Abadia de Montserrat 2014. Aquest conte de la Rateta és per llegir, per escoltar, per mirar, per saber-te’l de memòria! Els contes de sempre adaptats per als primers lectors i per als que encara no llegeixen. El text, escrit amb lletra de pal, és curt i rimat. Ajudem així els infants a entrar en el món de la poesia L’escola sota el mar. BESTRAD, Aina. Barcelona. Estrella Polar, 2014. La Mona és un peixet que tot just comença a anar a escola, i per això s’haurà d’allunyar de casa per primera vegada. I vet aquí que es perd pel camí i li caldrà preguntar a uns i altres com es va a l’escola, i així coneixerà un munt de peixos i d’altres espècies de les profunditats marines que l’ajudaran a arribar- hi.

Transcript of Recomanacions 2014

Page 1: Recomanacions 2014

BiblioGaspar.Nadal 2014

Educació Intfantil

La rateta que escombraval’escaleta. Adap. ESCODA, Martina. Barcelona. Publicacions Abadia de Montserrat 2014.

Aquest conte de la Rateta és per llegir, per escoltar, per mirar, per saber-te’l de memòria! Els contes de sempre adaptats per als primers lectors i per als que encara no llegeixen. El text, escrit amb lletra de pal, és curt i rimat. Ajudem així els infants a entrar en el món de la poesia

L’escola sota el mar. BESTRAD, Aina. Barcelona. Estrella Polar, 2014.

La Mona és un peixet que tot just comença a anar a escola, i per això s’haurà d’allunyar de casa per primera vegada. I vet aquí que es perd pel camí i li caldrà preguntar a uns i altres com es va a l’escola, i així coneixerà un munt de peixos i d’altres espècies de les profunditats marines que l’ajudaran a arribar-hi.

Celebrem el tió. Col·lecció Petits mons nº 6. Barcelona. Baula 2011.

La col·lecció Petits mons consta de llibres de coneixements que permeten als infants gaudir amb l'observació d'imatges acompanyades de textos senzills i que, alhora, són útils per treballar la diversitat. Aquest explica la tradició del tió de Nadal.

Cicle inicial

Page 2: Recomanacions 2014

El tió de Nadal. FERRO, Elena, [Text]; Subi [il.lustr.] Barcelona. Baula, 2011.

Descobreix com va ser que un humil tió va esdevenir un ésser màgic que caga regals la nit de Nadal.

Elspastorets. FERRO, Elena, [Text]; Subi [il.lustr.]. Barcelona: Baula, 2013

El lector descobrirà com va ser que va començar a casa nostra la tradició d’ElsPastorets i perquè de seguida va agradar a grans i petits.

El pare és meu. BRENMAN, Ilan. Barcelona. Anima llibres 2014.

Què passa quan dues germanes estiren el seu pare, cada una cap al seu costat?El pare és meu! Neix d’un fet viscut per l’autor. Ficció i realitat es barregen en aquesta esbojarrada història de gelosia i amor entre un pare i les seves dues filles.

El follet Bambalambà. SENELL, Joles. TOBELLA, Montse (Il·lustr). Barcelona. Bromera 2012.

El follet Balambalà és menudet com un didalet, però és capaç d’adoptar la mida d’un nan per tal de parlar amb els humans. El follet s’havia dedicat a guardar tresors tota la seua llarguíssima vida, però feia molt de temps que la gent no entrava al bosc a buscar tresors. Així que, entossudit a sentir-se útil, enceta un viatge a la recerca d’un nou treball.

La nena que només es poder endur una cosa. CANAL, Eulàlia. GUBIANAS, Valentí (Il·lustr). Barcelona. Animallibres 2014.

La petita Lena té un problema gran, no sap que regalar a la seva àvia pel seu aniversari, un aniversari molt especial, ja que compleix 100 anys. El seu mestre i els companys de classe l’ajudaran a trobar el regal idoni amb una pluja d’idees d’allò més variada. 

Page 3: Recomanacions 2014

Cicle Mitjà

Llavors de paper. GIL, Bea i Silvia. Barcelona. Animallibres 2013.

El bosc està en perill! Encegada pel desig d’escriure una bella història, Eyla ha trencat l’equilibri i està convertint els arbres en paper. Mentrestant, Naia respon decidida a la crida d’auxili dels animals. Com podrà salvar un paisatge tan bonic?

La bruixa Maruixa. LLUCH, Enric. PÉREZ, Oscar T. ( Il·lustr). Alzira. Bromera 2012.

La bruixa Maruixa  no para de ficar-se en embolics. L’últim ha sigut a la casa de xocolate de Hänsel i Gretel, on ha demanat que la traslladen. Què farà la bruixa Manaire quan sàpia que ha trastocat tot el conte?

Bestiolari de Joana Raspall. A cura de ALOY,Josep Maria. CLARIANA, Anna (Il·lustr). Lleida . Pagès 2014.

Aquest Bestiolari aplega tots els poemes que Joana Raspall ha escrit sobre animals i bestioles. Estan ordenats alfabèticament i amb la seva lectura veurem desfilar des de la formiga distreta del primer poema fins a la tortuga que vol fer volades del darrer.

Matisse. GEIS, Patricia. Barcelona Combel. 2014.

Page 4: Recomanacions 2014

Per llegir, jugar, experimentar, investigar i descobrir l'obra de Matisse. Pàgines amb solapes, retallables que es poden posar i treure. Per manipular i jugar entorn a l'obra de Matisse. Text acurat i explicat de manera amena i divertida.

Cicle Superior

En món a la teva mida. SMITH, David , STEVE, Adams. Barcelona. Portàtil 2014.

Llibre il.lustrat que, mitjançant exemples pràctics, ajuda a entendre les grans mesures de les coses i esdeveniments del nostre entorn.

L’arbre de les històries. CANAL, Eulàlia. SEGUÍ, Bartolomeu (Il·lustr). Barcelona. Animallibres 2009.

Tot va començar amb una notícia a la premsa."Ben aviat les biblioteques seran substituides per càpsules de lectura" Després va venir l'enderrocament... i per complicar més les coses, la nit de Ris, en Jonàs el bibliotecari troba una nena misteriosa a les portes de la biblioteca...

Bru Artiac vist pel seu gos Grumoll : operació Gertrudis. GOMÀ, Enric. Barcelona. Cruïlla, 2014.

Història divertidíssima narrada per en Grumoll, el gos d’una família que ha de sacrificar les vacances d’estiu per trobar l’àvia Gertrudis, aparentment desapareguda en algun punt de la geografia catalana. Dalt de la caravana, coneixereu tots els membres d’aquesta família i les peripècies per trobar l’àvia. (Sara Vendrell)

La nena de l'arbre. MONTAÑÁ, Rubèn Montañà. LÒPEZ. (il·lustr). Barcelona. La Galera, 2014.

Page 5: Recomanacions 2014

Dalt d'un arbre viu una nena. A l'Ona li sembla estrany, que una nena visqui dalt del plàtan que hi ha davant l'escola. I que ningú no se n'adoni ni la trobi a faltar. Potser és aquest misteri el que l'empeny cada cop més a saber més coses de l'Aurèlia, la nena de dalt de l'arbre que no vol saber res del món de sota.