Revista RES Catalunya - Estiu 2014

96
NÚM.3 · ESTIU 2014 CARLES PUIGDEMONT EDUARD ALONSO SOCI DELEGAT DEL RES EL PERSONATGE PARLEM AMB Quin % he d’acceptar al negociar? Aclarint dubtes: RES online Espai entrevista als comerços RES foto: JESÚS GAFAROT

description

 

Transcript of Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Page 1: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

NÚM.3 · ESTIU 2014

CARLES PUIGDEMONT

EDUARD ALONSOSOCI DELEGAT DEL RES

EL PERSONATGE

PARLEM AMB

Quin % he d’acceptar al negociar?

Aclarint dubtes:RES online

Espai entrevista als comerços RES

foto: Jesús G

afa

rot

Page 2: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

S e r v e i s H O R E C A

w w w . g r u p d a l i a . c o m · i n f o @ g r u p d a l i a . c o mC l . i n d ú s t r i a , 8 ( p o l . i n d ) 1 7 4 9 3 -V i l a j u ï g a ( G i r o n a )

Dàlia va marcant tendències i oferint un tractepersonalitzat a tots els nostres clients.

Les nostres línies:mantelería textil:impermeable,sense planxa i tradicional.

productes d’un sol ús:mantells,tovallons i camins de taula

espelmes interior-exterior.amenities(productes d’acollida per habitacions…)

tèxtil habitació i complements(llençols,plaids,cuadrants, coixins, protectors…)

Page 3: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

3

Editorial:RES CatalunyaC/ Emili Grahit, 91Parc Científic i Tecnològic de la UdG - 17003 Girona

Redacció i continguts:Pol Puigdomè[email protected]

Publicitat:Alba [email protected]

Assessoramentlingüístic:Núria Velà[email protected]

Disseny i maquetació:Arnau [email protected]

Director Responsable:Pep Lluís de la [email protected]

Soci Delegat per Catalunya i Espanya:Eduard [email protected]

Fotografia:Jesús [email protected]

Editorial

IMAGINA EL QUE VULGUIS, PERQUÈ RES ÉS IMPOSSIBLE

Imagina’t que: ... et compres unes sabates i et regalen un dinar

... a la carnisseria et regalessin un massatge

... de cada 3 visites a la perruqueria la següent és gratuïta...

Això només és un exemple del que tens al teu abast: farmàcies, advocats, centres de bellesa, tallers, escoles d´idiomes, restaurants, reformes, electricitat, assegurances, etc.

En un món econòmicament impossible, de canvis i de progressos, hi ha maneres per gaudir de possibilitats per fer més fàcil el dia a dia.

És aquesta la intenció amb la que el RES va arribar a Girona, marcant-se com a objectiu convertir-se en una nova eina pels ciutadans que els permetés incrementar el seu poder adquisitiu, al mateix temps que això beneficiés al comerç local, incrementant el seu volum de negoci i sense necessitat que aquests haguessin d’abaratir els seus productes.

Els números del 2013 van ser un reflex del que estàvem fent, 1.562.000 euros/RES en un total de 22.000 operacions. Tenint en compte que aquestes dades reflecteixen un percentatge de conversió d’euros a RES del 10 % i no del 30% actual en el cas dels particulars.

Tanmateix, com ja vam anunciar a la passada revista, la núm. 2, des del passat mes de febrer, totes les conversions d’euros a RES beneficien als particulars amb un 30% addicional. Aquesta diferència és tan important que quan fem la comparativa de despeses i/o planificació de les mateixes a la vida quotidiana, els resultats són espectaculars. Així doncs, una família que de mitjana gastava 500 euros/mes en els productes de primera necessitat, utilitzant RES ha passat a gastar-se 360 euros adquirint els mateixos productes.

Contínuament cerquem les persones més professionals per atendre les necessitats que demanen tots els components del sistema RES, així com la màxima dedicació en la consecució d’integrar petites i mitjanes empreses per donar més sortida encara als RES dels comerços. En aquests sentit, ressaltar el que va dir l’Alcalde de Girona, Carles Puigdemont, per Sant Jordi: “conec la moneda i necessitem alternatives que, com aquesta, donin sortida al comerç” i afegia que li “desitgem una llarga vida”.

Doncs bé, en això ens esforcem, en donar aquestes alternatives, però no només al comerç sinó també als ciutadans de Girona; i esperem que aquestes xifres tan prometedores que estem aconseguint aquest any permetin mantenir el binomi client-comerç tan sa i important per mantenir el progrés constantn

Page 4: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Quin % he d’acceptar?pàg.33

RES onlinepàg.68

Espai entrevistaAls comerços RES

Parlem amb Eduard Alonsopàg.56

ENtREVIStA A cARLES PUIGdEMONtEn aquest número de la revista entrevistem a Carles Puigdemont, Alcalde de Girona i periodista de professió. Abordem la seva professió i experiència com a professional de la comunicació i la seva trajectòria en els mitjans de comunicació tant locals com d’àmbit nacional, així com transformacions que les noves tecnologies han introduït en aquest sector.

Aprofundim també en la seva vinculació amb la ciutat de Girona, com a ciutadà, periodista i, en l’actualitat, com Alcalde. Parlem de la política com a professió, d’eleccions, de compromisos i programes electorals, dels projectes en marxa, de Catalunya i els nous reptes, de la Girona del futur, de la situació econòmica de la ciutat i del RES com la moneda complementària de la ciutat de Girona.

pàg. 49

Page 5: Revista RES Catalunya - Estiu 2014
Page 6: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

6 .

Contractesde manteniment

preventiu.Reparació i muntatge de

bateries i acumuladors.

C/ Roselló nº9 pol.ind: Casa Nova Aiguaviva 17181 Girona

972394364www.gruprexach.com

Reparació, mantenimentVenda de maquinària nova i de segona màRestauració, lloguers i rentings.Bolquets elevadors dièsel, elèctrics,

i maquinària d’interior MULTIMARCA

NO COMPRI SENSEABANS CONSULTAR

LA NOSTRABOTIGA ONLINE

www.recamanutec.es

Som especialistes en recanvis per a tot tipus de maquinària industrial

Taller propi en muntatge de rodes massises, tot tipus de llantes i rodes

RODES MASSISSES SÚPER ELÀSTIQUES

Page 7: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Notícies 7

I JORNADES DE REFLEXIÓ EMPRESARIAL

Empresa

El passat dijous 12 de juny van tenir lloc a Sant Hilari Sacalm (Girona) les I Jornades de Reflexió Empresarial, una nova iniciativa creada amb la finalitat de generar un espai de reflexió, col·loqui, presa de decisions i planificació de futur per a la petita i mitjana empresa.

Les I Jornades de Reflexió van ser organitzades amb la col·laboració del programa EMPRESA X TOTS de TV Girona, sota la direcció de Miquel Pintó i comptant també amb el patrocini del RES que, com a agrupació de petites i mitjanes empreses del territori, no va voler perdre’s l’oportunitat de donar suport a una iniciativa d’aquestes característiques. L’escenari escollit va ser l’Hotel Balneari Font Vella (4****), un paratge idíl·lic en un entorn envoltat de fonts d’aigües mineromedicinals les quals, avui encara intactes, han sigut durant dècades motiu de pelegrinatge per visitants d’arreu.

La idea de construir unes Jornades de Reflexió empresarial troba el seu origen en el context d’una societat canviant, on la crisi i les noves tecnologies reclamen prendre consciència de la necessitat que tant empreses com professionals visquin les transformacions necessàries per tal de poder afrontar els reptes de present i futur amb optimisme i garanties d’èxit. És per aquest motiu que aquesta iniciativa es presenta com una oportunitat per crear un nou espai que suposi un punt de trobada i debat plural, obert i reflexiu que permeti donar veu a pensadors, empresaris, tècnics i representants del món social. FotoCeDIDa per l’organització

Page 8: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

8 . Notícies

Les Jornades van comptar amb la presència de representants de la Cambra de Comerç de Girona,FOEG, PIMEC Girona i el Fòrum Carlemany.

L’esdeveniment es va desenvolupar a partir d’un programa diürn format per cinc blocs temàtics que, en format col·loqui, van anar succeint-se des de les nou del matí fins a les sis de la tarda. Aquests col·loquis van agrupar-se sota els títols: Economia i empresa: Tenim capacitat d’adaptació?, Economia Social: La responsabilitat social corporativa, inversió o despesa?, Una inversió humanista: les persones compten?, Comunicació 2.0: Noves tecnologies: nous models de relació? i un últim bloc en el que el RES, com a patrocinador del certamen, va tenir l’oportunitat de mostrar i d’exposar el seu projecte empresarial de la mà d’Eduard Alonso i Josep Lluís de la Rosa.

El programa nocturn va començar a dos quarts de nou del vespre, donant lloc a un gran sopar tertúlia amb la presència de Josef Ajram, empresari, esportista i escriptor d’èxit que, com

a convidat d’honor, va posar fi a unes Jornades que pretenen consolidar-se en pròximes edicions com un punt de trobada, reflexió i generació de noves propostes.

Pel RES ha estat tot un plaer patrocinar les I Jornades de Reflexió Empresarial i confiem poder-hi col·laborar en la propera edició! Aprofitem també per felicitar a l’organització i al personal del Balneari Font Vella per la seva professionalitat i el tracte rebutn

“una oportunitat per crear un nou punt de

trobada i debat plural, obert i reflexiu”

FotoCeDIDa per l’organització

Page 9: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

* Inclou cuina model Alabama color blanc de 4 m/l amb desmuntatge de la cuina antiga de la mateixa mida i muntatge de la nova. IVA inclòs.

** Inclou extreure Banyera vella i rajola zona banyera, col·locació de Plat de Dutxa nou 80x140 màx., col·locació de rajola nova similar, canvi aixeta vella per aixeta termostàtica. IVA inclòs.

S E R V E I S I N T E G R A L S E N A R Q U I T E C T U R [email protected] - C/ Bonastruch de Porta, 21 1er. 1a.

17001 Girona - Tel: 972 22 12 14

Page 10: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

10 . Notícies

XI FESTIVAL DE GUITARRA DE GIRONAParticulars

Després d’una dècada, el Festival de Guitarra de Girona es consolida com un esdeveniment musical de referència.

Enguany, des del 13 de juny i fins al 16 d’agost tindrà lloc l’onzena edició d’aquest certamen que comptarà amb la presència del RES com a principal patrocinador, amb presència i visibilitat en tots els actes i concerts, fet que suposarà una gran oportunitat per donar-se a conèixer entre tots els assistents.

Aquesta edició comptarà com a novetat dos Guitar Weekends a Platja d’Aro i a Llançà, així com un concert previ a la Casa de Cultura de Girona. La inauguració oficial del festival però, no tindrà lloc fins el dia 10 de juliol en el marc d’un concert benèfic a la plaça del Pou Rodó de Girona. Tots els beneficis obtinguts en aquest concert aniran destinats al Banc d’Aliments en la campanya “la fam no fa vacances”.

La programació d’aquesta edició consta de 20 concerts, un nombre

superior a l’any passat. Girona exercirà la capitalitat del festival. Tot i així, hi haurà també concerts a altres punts de la demarcació, com Salt, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Palamós.

Com cada any hi haurà una gran varietat d’artistes i estils, com el flamenc, la guitarra clàssica, músiques del món, jazz, pop, Surf rock i noves músiques. Els grups estrella de l’edició, en paraules del mateix director del festival, el guitarrista Josep Manzano, seran Amarende (Palamós 27 de Juliol), 22Strings Quartet (Girona, 16 de juliol) i el duet dels germans Cuenca (Girona, 24 de juliol).

Aquest any l’organització del festival s’ha proposat escampar la música de guitarra per tot el territori gironí per fer veure que la guitarra és un instrument viu, present en molts estils musicals diferents. Aquest fet els ha portat a potenciar i dinamitzar al màxim la comunicació a través d’Internet i xarxes socials per arribar a públics més diversos que no coneguessin abans el festival.

Com a novetat, aquest any també s’incorporen actuacions gastronòmiques que introdueixen la possibilitat d’adquirir entrades amb consumicions o combinacions de concert i sopar, així com múltiples possibilitats d’abonaments i preus especials en el cas que es vulgui gaudir de més d’un concert.

Podeu consultar la informació relativa a programació, activitats, promocions i abonaments al web:

http://www.festivalguitarragirona.es/n

FotoRES Catalunya

Page 11: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Notícies . 11

C/ Camprodon, 33, Llagostera

Page 12: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

12 . Notícies

Page 13: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Notícies . 13 Un cop més, en aquest últim mig any, el RES ha sortit al carrer per donar-se a conèixer en moltes fires i esdeveniments i on ha tingut l’oportunitat d’aproximar-se a clients particulars i a nous negocis.

La primera cita de l’any va ser a la Fira Rebaixa de Girona, la qual va tenir lloc entre els dies 5 i 9 de febrer, al Palau de Fires de Girona. En aquesta 20ª edició, l’esdeveniment va comptar amb de més de 120 expositors. Van coincidir-hi negocis i comerços dels sectors de la confecció, la sabateria, els complements, la llenceria, els esports, els accessoris de la llar... els quals van oferir els seus productes amb importants rebaixes. Els visitants també van poder-hi veure desfilades de moda i van poder participar en tallers d’estilisme i moda.

Al llarg de les festes de primavera de la Rambla el RES va fer acte de presència el dissabte 19 d’abril amb un estand situat just davant de l’oficina de turisme. En unes festes tan senyalades com són aquestes, el RES es va apropar una vegada més als particulars que volien conèixer més a fons el sistema i poder gaudir d’una targeta de prepagament.

El dia de Sant Jordi, RES també va sortir al carrer per donar-se a conèixer davant la multitud de persones, negocis i establiments que van acudir al centre de Girona per passejar, vendre o comprar roses i llibres en motiu de la diada. En aquest cas, i gràcies a Televisió de Girona, el RES va muntar

EL RES DE FIRES!Empresa/Particular

l’estand al Carrer Nou, just al costat del plató exterior que va muntar Televisió de Girona.

L’1 de maig, en motiu de les Fires de la Santa Creu de Figueres RES es va poder aproximar als ciutadans i negocis de Figueres adherits al RES i també presentar el projecte a tots aquells figuerencs que encara no el coneixien,

aprofitant aquest esdeveniment per consolidar-se a la ciutat. En aquesta ocasió, el RES hi va ser present en el marc de la fira ecològica.

L’última cita abans de l’estiu va tenir lloc el passat cap de setmana del 30 de maig a l’1 de juny, quan el RES va adreçar-se a la Fira de la Sostenibilitat de Girona, l’ECOSÍ, al Palau de Fires de Girona. En la 9a edició d’aquesta fira es van poder veure, transmetre i compartir nous valors, moviments, idees i tendències en la cultura de l’ecologia, l’economia i les teràpies naturals.

Durant els pròxims mesos, el RES seguirà aprofitant totes les oportunitats en forma de fires i esdeveniments per sortir al carrer i seguir donant-se a conèixern

FotoRES Catalunya

“sortim al carrer per seguir donant-nos a

conèixer”

Page 14: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

14 . Notícies

DISTRIbUEIX TARGETES RES!Particular

Si ets un usuari habitual del RES, coneixes el seu funcionament i tots els seus avantatges, et donem l’oportunitat de distribuir targetes RES als teus amics, familiars i coneguts. Repartint targetes podràs fer que els teus amics aconsegueixin més poder adquisitiu al mateix temps que tu també obtindràs un benefici econòmic. Tot, amb quatre passes molt senzilles:

Primer: Encarrega un mínim de 4 targetes de 15RES i/o 30RES cada una, complimentant el formulari que trobaràs a l’apartat “Distribueix targetes RES” del nostre web.

Segon: Fes el pagament corresponent, seguint les passes indicades i rebràs les targetes per correu postal certificat.

Tercer: Distribueix les targetes als teus amics, veïns, coneguts i familiars per 10€ i 20€ (depenent del càrrec de les targetes comprades). Amb aquesta operació ja obtindràs un benefici de 5 euros per targeta!

Quart: Quan les persones a qui has distribuït les targetes les carreguin per primera vegada, tant tu com ells rebreu 10 RES al vostre compte, sempre i quan la càrrega sigui d’un import mínim de 20€ i hagin registrat les seves dades al formulari web, a l’apartat “Registra les dades de la teva targeta”.

Mitjançant la distribució de targetes pots contribuir activament a ampliar les relacions i complicitats entre negocis i clients, fent que dia a dia siguem més!n

Page 15: Revista RES Catalunya - Estiu 2014
Page 16: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

OPEN

Page 17: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Notícies . 17

OPEN

A més, aquest any, es commemora el centenari del naixement del poeta Joan Vinyoli, que va ser estiuejant de Begur. Aquesta població va marcar i inspirar gran part de la seva obra poètica. T’animem a aprofitar-ho i recórrer la ruta poètica de l’autor.

Ara ja tens una altra raó per anar a Begur, no et deixis la teva targeta RES!n

Pots consultar tots els establiments adherits al catàleg web:

http://www.res.cat/particulars/index.php/membres-res/cercador-de-comercos

Pots consultar més informació turística:

http://www.begur.cat/turisme/cat/index.php

#bEGURTESPERAParticular

Begur t’espera amb RES! Ara fa un any, aquesta localitat de la Costa Brava va interessar-se pel RES i alguns dels seus comerços van esdevenir-ne membres. En l’actualitat ja són un total de 14 els comerços que s’hi han adherit!

Begur és un dels enclavaments més emblemàtics de la Costa Brava, format per un conjunt de turons, és un poble amb història i caràcter. Passejant pels seus carrers es poden observar edificacions molt diverses que posen de manifest el pas del temps: cases indianes, cases de pescadors i corallers, el castell medieval, les torres de defensa del segle XVI i l’església gòtica de Sant Pere.

La personalitat de Begur no s’explica sense fer referència a les cales i platges que l’envolten, algunes d’elles conegudes arreu pel seu encant i situació privilegiada.

Begur té, per tant, tots els al·licients necessaris perquè puguis passar el dia caminant, passejant, anant a la platja o gaudint de l’oferta comercial i gastronòmica del poble!

Page 18: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

18 . Notícies

empreses que van posar en circulació gairebé 5.000 RES en operacions que van tancar-se en aquell moment.

La taula de negoci també es va presentar com una oportunitat perquè les empreses assistents interactuessin i establissin relacions entre elles donant-se a conèixer com a proveïdores.

L’acte va tenir lloc, igual que en l’edició anterior, a les instal·lacions del RES. En l’espai on es va celebrar la reunió es va habilitar una zona on les empreses van poder exposar els seus productes o bé deixar-hi informació. La celebració es va portar a terme en un ambient molt agradable: en un primer moment, totes les empreses es van presentar i, seguidament, acompanyats d’un esmorzar a càrrec de la Cafeteria +CUB, van començar a establir sinèrgies i contactes.

Després d’aquesta segona edició, la Taula de Negoci es consolida com una trobada de negocis que dóna oportunitats comercials a les empreses que formen part del RESn

TAULA DE NEGOcIEmpresa

El passat dimarts 18 de març es va portar a terme la segona taula de negoci del RES, prenent en consideració l’experiència positiva que va suposar la primera edició d’aquesta iniciativa.

Les empreses van assistir a la trobada amb la premissa de gastar-se 300 RES contractant productes o serveis d’altres empreses assistents. En aquesta edició, van apropar-se a l’esdeveniment 16

“entre les 16 empreses assistents, van posar en

circulació gairebé 5.000 RES”

Page 19: Revista RES Catalunya - Estiu 2014
Page 20: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

20 . Notícies

VENDA I POSTVENDA DE VEHICLES ELÈCTRICSC/ Rosselló nº 6 Pol. ind: Casa nova - 17181 Aiguaviva, Girona

972 394 364

Busca’ns a:

PER QUÈ CONTRACTAR A CÈNTRIC?

• Tractaments dirigits a la plaga concreta a combatre i totalmentrespectuosos amb el medi ambient.

• Primera visita gratuïta.

• Només utilitzem productes plaguicides homologats i registrats pelMinisteri de Sanitat i Consum i la Direcció General de la Salut Pública

• Disposem de personal qualificat i amb els carnets DDD demanipulació de plaguicides corresponents.

• Inscripció en el Registre Oficial d´Establiments i Serveis Plaguicidesamb el nº 0016CAT-SGI.

• Tenim més de 20 anys d’experiència en el sector.

• Tractaments garantits.

• Som una empresa dedicada exclusivament al control de plagues.

SERVEIS QUE US OFERIM:

DESRATITZACIÓ: rates, ratolins, talps...

DESINSECTACIÓ: formigues, paneroles i

escarabats, puces, xinxes, mosques,

mosquits, aranyes, vespes, peixets de

plata....

INSECTES XILÒFAGS: corcs, tèrmits...

DESINFECCIÓ: Microorganismes de

l´ambient o superfícies de manipulació :

Bacteris, fongs, llevats i certs virus.

Podem tractar qualsevol lloc on es

requereixi un control de plagues

professional. C/ Del Ter, 31 - 17165 La Cellera de Ter972 420 333 - [email protected]

Page 21: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Notícies . 21

cOM PUc TRObAR EL cOMERç QUE ESTIc

bUScANT?Des del RES volem posar-t’ho fàcil i és per això que, tant si ets particular com si ets empresa, hem introduït millores al nostre cercador de comerços i negocis de la pàgina web de l’agrupació perquè puguis trobar-ho tot de manera fàcil i ràpida.

com funciona? T’ho expliquem!

Des de l’equip del RES aprofitem per recordar-te que, si ets particular, des de l’aplicació del mòbil (tant per Android com per IOS) podràs trobar-hi una opció de cerca amb categories de serveis, que et permetrà saber, siguis on siguis, quin és el comerç o negoci de l’agrupació RES que et proporcionarà allò que necessites!

tENS dUES OPcIONS dE cERcA:Busques un comerç del que ja saps el nom?

Introdueix el nom del comerç o negoci que estàs buscant al cercador de la pàgina d’inici (el trobaràs al marge dret) per obtenir tota la informació que necessitis: descripció, percentatge de RES acceptat i localització.

Busques un comerç o negoci que ofereixi un servei en concret?

Realitza una cerca avançada: aquesta segona opció permetrà que busquis un negoci o comerç concret acotant la ciutat, el percentatge RES que accepta (en el cas d’empreses es negocia!) i/o la categoria de serveis que ofereix. Un cop realitzis la teva selecció apareixeran un conjunt d’etiquetes amb productes i/o serveis encara més concrets que et permetran afinar al màxim la cerca, obtenint només els negocis o comerços que et puguin proporcionar allò que estàs buscantn

cOM PUc TRObAR EL cOMERç QUE ESTIc bUScANT?

Empresa/Particular

Page 22: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

22 . Notícies

LES TARGETES RES DE PREPAGAMENT:ARA cARREGADES

DES DEL PRIMER MOMENT!

Particulars

A partir d’ara, si s’obre un compte RES com a nou usuari es disposa de saldo de forma immediata per poder començar a comprar al comerços adherits a l’agrupació RES.

Es pot escollir si es vol rebre una targeta carregada amb 15 RES o 30 RES. És com si fessis una càrrega que et dóna un 50% més de diners, enlloc d’un 30% com és habitual. D’aquesta

manera, s’obté una targeta de 15RES per 10€ o bé una de 30RES per 20€.

Obtenir una targeta RES de prepagament és molt senzill, només cal adreçar-se al web del RES i clicar a l’apartat “obre un compte”, on s’ha d’omplir el formulari relatiu a les dades personals i escollir la càrrega que es vulgui.

Un cop enviat el formulari s’ha de realitzar l’ ingrés de l’import escollit al número de compte que el mateix web us facilita i en un tres i no res rebreu la vostra targeta RES per correu postal, llesta per ser utilitzada!n

Page 23: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Notícies . 23

Bosses de tot tipus de paper, plàstic i de luxe.

Articles d’un sol ús.

Envasos d’alumini i plàstic.

Safates, blondes, caixes de pastís…etc

Papers parafinats, bosses al buit personalitzades i anònimes.

Papers de regal, cintes i complements.

Rambla Xavier Cugat, 28 – GIRONATelefons 667 864 599 / 695 084 786

[email protected] www.envasembalatge.cat

EnvasEmbalatgeGirona

A QUI ENS ADRECEM?

- Persones dependents quenecessiten ajuda en les activitats de la vida diària.

- Famílies que requereixen untreballador per ajudar-los amb la neteja, la compra...

- A pares que necessiten uncangur pels seus fills.

SERVEIS

-Atenció i cura a persones grans,persones amb discapacitat i infants.

-Higiene personal.

-Administració de la medicació.

-Acompanyaments hospitalaris.

SELECCIÓ

- Seleccionem per a cada famíliael Treballador de la Llar més adient.

- Confeccionem el contracte detreball a mida.

-Alta a la Seguretat Social.

- Treballem desde l'NPC:Necessitats, Preferències i Compatibilitat.

C/ Sant Roc, 2. 1r ,1D. · 17190. Salt, Girona (zona espai gironès)telèfon: 644.367.544. · a/e: [email protected] · web: www.granma.cat

Treballadors de la llar i cuidadors.

Page 24: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

24 . Notícies

CONTROL DE PLAGUESControl de plagues:

desinsectació, desratització, desinfecció i complements.

Tractaments de fusta. Sistemes d'ambientació.

C/ TURÓ 7-9, GIRONA972 24 21 37 / 616 35 71 [email protected]

II PREMIS DE L’ESPORTParticulars

El RES va entregar el dimarts 25 de març els 2ns premis a l’Esport, al Club Escola Bàsquet Girona.

El RES, conjuntament amb La Bullidora, l’Hípica Begur i Climbat, van fer possible els “2ns Premis RES amb l’esport”. Aquests premis volen reconèixer els

valors amb els que treballa el Club: l’esforç individual, l’esforç en equip i el reconeixement a l’amistat. Cada categoria tenia un premi específic, alguns dels premis atorgats van ser cursos d’escalada, jornades creatives, excursions amb cavall etc...

Premi a l’esforç individual

MARc XIfRAGuanyador d’una excursió a cavall

hípica Begur

Premi equip

MINI VERdGuanyador d’una tarda creativa a

La Bullidora

Premi a l’Amistat

PAU HERNáNdEz I ÀLEX PAScUALGuanyadors d’un curs d’escalada a

Climbat

A més, per extrapolar i compartir els valors d’aquests premis a la resta dels membres del club, el RES va oferir la possibilitat d’obtenir una targeta amb 25RES a tots els pares que la desitgessin per tal de fomentar el pagament dels serveis del club amb RES .

Aquesta opció és exclusiva pels que formen part del Club Escola Bàsquet Girona.

Els premiats en aquesta segona edició van ser:

Page 25: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Notícies . 25

LA UNIVERSITAT D’ALAcANT cONVIDA AL RES A LES JORNADES “TEORíA y PRácTIcA DE LA MONEDA SOcIAL”

En un context de crisi econòmica, política i social com l’actual, les ciències socials es veuen obligades a reflexionar per trobar solucions o proposar millores socials.

Aquest era l’objectiu de “La teoría y práctica de la moneda social”, unes jornades de reflexió organitzades per la

Universitat d’Alacant i que es van dur a terme durant els dies 9, 10 i 11 d’abril.

Nombroses iniciatives d’arreu de l’estat es van aplegar a Alacant per donar a conèixer les seves experiències de creació i implantació. Una d’aquestes iniciatives va ser el RES.

La Núria Velàzquez va ser l’encarregada d’explicar la història, la missió i la implantació del RES; la segona moneda complementària més forta d’Europa.

Es calcula que unes 80 persones van assistir als tallers o conferències que es van impartir. A les ponències es van tractar temes sobre el protocol de convertibilitat entre monedes socials o l’economia política, entre d’altres. I, pel que fa als tallers, es van presentar iniciatives relacionades amb l’activitat del bé comú: banc del temps , alternatives econòmiques com l’Ecoseny (la primera moneda social de la cooperativa integral catalana) o el RES.

Les jornades van agrupar gent molt diversa, amb una actitud oberta i que treballen per aconseguir una societat millorn

FotoRES Catalunya

Empresa/Particular

Page 26: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista26

En Sergi Joaquim és gerent d’ ARPUBA S.L. i PUBLICITAT GIRONA S.C. encara que, preguntant sobre el seu rol dins d’aquestes empreses reconeix que com tota empresa petita, tot i ser gerent, cal estar disposat a fer tot allò que sigui necessari per tal de tirar el negoci endavant.

Arpuba S.SL. i Publicitat Girona S.C. van néixer a l’any 1966 dedicant-se des de llavors als serveis de venda, marcatge i personalització de tot tipus de productes promocionals i objectes de reclam, en especial productes tèxtils i uniformes.

Els productes i serveis oferts són amplis i variats, pràcticament il·limitats, de manera que el client pot trobar-hi des d’articles promocionals per a fires i congressos (bolígrafs, carpetes acreditacions...), materials de regal per a petits establiments i comerços, fins a tot tipus de productes relacionats amb uniformes, equipatges esportius

per a clubs, escoles, associacions, hípiques etc. També es poden

personalitzar tot tipus de regals per aniversaris, comiats i festes.

D’entre tot el que s’hi pot trobar destaca, en especial, la línia de productes independentistes de la marca x-nassos (per nassos), la qual, fent ús d’aquesta típica expressió catalana, plasma tot tipus d’eslògans i imatges independentistes sobre bosses, bufs, tasses i samarretes. En definitiva, en Joaquim ens diu que gràcies a tots els anys d’experiència dels que disposen el client hi podrà trobar tot allò que s’imagini, desitgi o pugui necessitar.

“confio que el RES serà una

bombona d’oxigen per a l’economia

local”

ARPUBAARtIcLES PUBLIcItARISAv. Països catalans, 191Banyoles - 972 57 61 34www.arpuba.cat

Page 27: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 27

SOLUCIONS PER A TOT EN EL MÓN DE LA PISCINA.

Construïm piscines d’obra, piscines de polièster, piscines desmuntablesImpermeabilització amb pvcRehabilitació de piscinesAccessoris i productes químicsRegulacions automàtiques de piscines públiques i privadesElectròlisis salinesEscalfament i tractament d’aigües

Robots automàtics

Descalcificadors

Servei tècnic i postvenda

Recanvis

Posta en marxa i tancaments al hivern, tendals i hivernacions

Netegem i mantenim piscines, segons les necessitats de cada client

En Sergi ens explica que durant tots aquests anys d’experiència ha tingut la sort de conèixer molts clients amb els que al llarg del temps aquesta relació s’ha anat convertint en una amistat comercial molt gratificant.

Va ser precisament el tracte personal amb un d’aquests clients el que el va portar a adherir-se a l’agrupació RES, ja que fins al moment només n’havia llegit per sobre algun article a la premsa. Això li va generar inquietud per conèixer la iniciativa, que de seguida li va semblar transparent i engrescadora, en definitiva: “una alenada d’aire fresc en temps de crisi”.

Què creus que el RES pot fer per tu?

Em permetré la llibertat de dir-t’ho diferent: Què puc aportar jo al RES i com això es pot derivar en una millora del meu negoci? Crec que és important tenir clar que per qualsevol fita, sigui personal o empresarial, primer un ha

de demostrar què fa i com ho fa. Una vegada demostrat que això ho fas bé, serà quan després podràs ajudar als altres. El RES, per tant, pot ser una bona oportunitat per a tots els que hi participem però crec que serà fonamental qué entre tots siguem capaços de saber explicar i motivar als nostres clients i proveïdors en la

coneixença i participació en l’agrupació. Segur que serà un procés lent, els canvis i les novetats sempre fan una mica de por i encara més quan es parla de diners. Tot i així, confio molt en què el RES pugui esdevenir una bombona d’oxigen per a l’economia local. Temps al tempsn

Page 28: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista28

La Carme Daranas és fotògrafa i és de Palafrugell, encara que ja fa gairebé vint anys que viu a la ciutat de Girona.

La fotografia l’acompanya des que tenia setze anys; és per ella una passió. Hi ha hagut períodes de la seva vida en què la dedicació fotogràfica ha estat més intensa que d’altres, perquè al llarg de la seva carrera s’ha vist involucrada en projectes que l’han absorbit molt i no ha disposat de massa temps per dedicar-s’hi.

En l’actualitat però, la Carme es dedica professionalment a la fotografia des d’Enacse fotografia on, amb el

seu soci, treballen conjuntament per complementar-se en fotografia i informàtica. Enacse Fotografia va néixer al 2010 i és una empresa especialitzada en projectes fotogràfics 360º, vistes virtuals i produccions personalitzades, combinant fotografia i desenvolupament web per tal d’integrar i adaptar els projectes a Internet.

Al mateix temps, la Carme és fotògrafa certificada de Google.

En aquest sentit, la Carme destaca que en els últims anys Google ha fet

un gran salt facilitant la presència a Internet de tot tipus d’empreses que

gràcies a les tecnologies basades en l’Street View i Google Maps poden mostrar visites virtuals dels seus negocis. La presència a Internet, per tant, ja no és només la presència al cercador web sinó que gràcies aquests projectes des d’Enacse poden oferir als clients la possibilitat que els seus locals puguin veure’s des del mateix navegador millorant l’experiència dels usuaris.

“la presència a Internet ja no és

només la presència al cercador web”

Viatges Mittelmeer

ENAcSEfOtOGRAfIAPl. Independència, 13 4T 2AGirona - 972 22 15 46www.enacse.com

Page 29: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 29 Encara que Enacse treballi amb molts tipus de fotografia diferents, ara, es troben preparant un projecte fotogràfic basat en retrats de cavalls i genets. Aquest nou projecte és, segons la Carme, un projecte molt complex degut al fet que es requereix un plató i una il·luminació especialment dimensionats per acollir i fotografiar amb qualitat aquestes escenes. És també tot un repte el treball amb animals, sobretot pel fet que aquests no estan acostumats a aquests tipus d’entorns. Aquest és, per tant, un projecte que els produeix molta motivació.

Degut al fet que la majoria de clients d’Enacse són empreses i comerços la Carme ens comenta que van creure oportú adherir-se al RES perquè d’aquesta manera podien obtenir més clients, sobretot aquells que desitgessin millorar la seva visibilitat i atractiu a Internet. Des d’Enacse ja coneixien altres tipus de monedes d’intercanvi substitutes a l’euro, però mai hi havien entrat en contacte de forma directa.

Amb el RES creu que serà possible potenciar el comerç entre els més petits, especialment en moments difícils com els actuals. També considera que a mesura que l’agrupació de comerços i negocis vagi creixent hi haurà més diversitat d’oferta a l’abast de la gent i això farà que cada cop siguin més els que s’hi adhereixin. Segons la Carme, “les promocions són una de les millors maneres d’atreure usuaris, fent que la roda vagi creixent i això repercuteixi sobre l’economia local”n

“a mesura que l’agrupació de comerços vagi creixent

hi haurà més diversitat d’oferta i més adhesions”

Page 30: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista30

Natural Dosis és una empresa que, mitjançant les seves activitats i les instal·lacions que gestiona, cobreix les necessitats culturals, educatives, d’oci i d’esport d’una forma global i integrada en el medi.

L’Iu Salillas n’és el seu director, tot i que també fa de monitor quan és necessari perquè creu que estar en contacte amb el client afavoreix conèixer les seves experiències i tenir un feedback més proper. Natural de Breda, l’Iu ha passat llargues temporades fent de monitor d’escalada i surf a Sud-Amèrica i a Àsia, tot i que des de fa uns quants anys s’ha establert a l’Empordà, captivat per les seves platges i la seva natura.

Natural Dosis no és una empresa de gestió d’activitats a la natura com qualsevol altra; les seves activitats, a banda del component esportiu, pretenen que les persones que les realitzen gaudeixin de la natura i l’esport al mateix temps que aprofundeixen en el coneixement de l’entorn que els envolta, la seva història i la seva cultura.

Tant si el que busca el client és organitzar una festa d’aniversari

com una trobada d’empresa, de família o d’amics, Natural Dosis

ofereix la possibilitat d’aprendre a practicar algun esport i gaudir de

visites guiades o teatralitzades. Es tracta, per tant, d’un projecte amb futur i valors molt clars que pretenen motivar a uns i altres a tractar amb respecte l’entorn i els paratges on es desenvolupen aquestes activitats.

Què porta a Natural Dosis a adherir-se a l’agrupació empresarial RES?

Abans d’adherir-nos al RES sabíem de l’existència d’iniciatives de monedes

“volem que la gent gaudeixi de natura i esport respectant

l’entorn “

NAtURAL dOSISC/ Lleida, 35Breda - 633 23 76 09www.naturaldosis.com

Page 31: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 31

alternatives locals i socials, però el RES és sens dubte la que millor s’adapta a les nostres necessitats.

El RES ens pot aportar un valor afegit de cara als nostres clients. Si a part dels euros també hi ha un altre mètode de pagament, com és el RES, perquè no hauríem de permetre que les persones que en disposen paguin així les nostres activitats? Volem estar oberts a tothom i creiem que pertànyer a l’agrupació

ens pot diferenciar respecte d’altres empreses que no l’utilitzen. A més a més, també ens interessa que les empreses que ja estan adherides al RES siguin conscients que oferim paquets d’activitats molt interessants per als seus col·lectius.

Com a particular, l’Iu reconeix que comprar a l’agrupació d’establiments RES és garantia de qualitat i bon servei a bon preu, a la vegada que li

permet conèixer nous comerços que, de no formar part del RES, potser no coneixeria. També assegura que gràcies al RES l’economia local pot veure’s afavorida perquè “la iniciativa pot ajudar a potenciar els productes i serveis de proximitat en l’àmbit geogràfic on estigui implantat, en un moment en què les empreses hem de fer tot el que està a les nostres mans”n

Page 32: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

CLUB ESCOLA BÀSQUET GIRONA

[email protected]

www.cebg.catC/Doctor Antic Roca s/n

17003 Girona

Page 33: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Quin % accepto? 33

NEGOcIEM!: cOM HO fAIG? QUIN % AccEPtO?

A vegades, quan hem de negociar entre empreses, ens trobem amb el dubte de com ho hem de fer. Des del RES, us volem donar un parell de consells que de ben segur us aniran d’allò més bé!

En un primer moment, hem de tenir present a quin tipus d’empresa ens estem adreçant:

A una empresa que surt a la pàgina web dels particulars o bé a

l’app del RES: és tan senzill com pagar el % que es detalla, el 50% o el 100%. Ens trobem davant d’una empresa que treballa majoritàriament amb particulars. Per tant, els preus que ofereixen són a nivell de particular i no de majorista.

Ara bé, sempre hi ha excepcions, que normalment vénen marcades per l’ús que es volen fer dels RES que volem moure. Quan els RES es gasten a “nivell particular” ens adaptem al que ha marcat l’empresa, però quan la

“Entre empreses sempre hem de negociar un % en RES raonable”

Rostisseria la RodonaCuina Casolana · Pollastre a l’ast

Plats preparats (canelons, calamars a la romana, etc.)Paelles per encàrrec

C/Sta. Eugènia, 61 - 17005 GironaTel. 972 23 06 66

nostra intenció és fer compres a nivell d’empresa és totalment lícit que l’empresa a la que ens dirigim vulgui negociar i així ho hem de fer.

Per posar-vos un parell d’exemples:

Si treballem en una empresa i volem que tots els nostres treballadors portin la mateixa camisa i n’he de comprar una certa quantitat, aleshores negociarem amb l’empresa que ens pugui proveir.

Quan volem fer un dinar o sopar d’empresa i els comensals superen les 6 o 8 persones també negociarem. En aquest cas en concret, també haurem de tenir present a quin tipus de restaurant anem.

En ocasions excepcionals una empresa també ens pot demanar de negociar si hi comprem regularment i els imports són elevats.

CLUB ESCOLA BÀSQUET GIRONA

[email protected]

www.cebg.catC/Doctor Antic Roca s/n

17003 Girona

Page 34: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

34 . Quin % accepto?

Si ens dirigim a una empresa que apareix a la pàgina web

d’empreses observarem que sempre posa % a negociar, i això és el que hem de fer! Sempre (*).

És importantíssim negociar. De fet, una negociació en RES no és diferent a una negociació en € i no ens ha de fer res negociar, al contrari! (**). Totes les empreses que formeu part de l’agrupació hi sou perquè compartiu una proposta de valor: el foment del comerç local. I, a més, esteu disposats a ser clients dels vostres clients. Aleshores: negocieu!

Tingueu present que, per una banda, el RES us aporta més clients i, per l’altra és una eina per fidelitzar els que

ja teniu. L’experiència que hem anat aconseguint al llarg d’aquests dos anys de funcionament del RES a Girona (i els 18 anys de Bèlgica) ens confirmen que les empreses que més treballen són les que accepten un % més elevat. Moltes empreses s’adrecen a elles perquè saben que seran ben acollits.

No cal que ens marquem un % fixe d’acceptació del RES, sinó que aquest pot i ha d’anar condicionat a les nostres necessitats, pensant sempre què en faré dels RES que cobraré: me’ls guardo per pagar l’assegurança del negoci? Els reinverteixo de seguida perquè necessito fer targetes d’urgència i pintar el meu local?

No us faci res acceptar un % que considereu elevat, perquè sempre teniu al vostre costat el vostre assessor, que us acompanyarà sempre i us assessorarà en el que calgui. Totes les consultes seran ben rebudes i el millor de tot: ben ateses, perquè totes i cadascuna d’elles són importantsn

“No cal que ens marquem un % fixe d’acceptació del RES, sinó que aquest pot i ha d’anar condicionat a les nostres necessitats”

MÉS DE 200 m2 DEDICATS AL LLIBRE.A ON PODRÀS TROBAR LLBRES PER A

TOTES LES EDATS.

Carrer Major 75-77 · 1790 SaltE-mail: [email protected]

telf: 972 24 14 65

(*) ARTiCLE 14 DEL REgLAmENT iNTERN DEL RES:

Per tots els negocis B2B (professions tècniques, comerços al major, etc.), no es publica cap percentatge fixe RES. Comprador i venedor poden negociar lliurement i recíprocament l’import amb RES. Rebutjar RES no és possible.

Es pot limitar l’import en RES fins a un import raonable. Un import raonable significa: per la franja de 0 a 5.000 RES un 25%, per la franja de 5.001 a 20.000 RES un 10% i per més de 20.000 RES un 5%. En aquest efecte, es refereixen les regles del joc generals de RES.

(**) ARTiCLE 34 DEL REgLAmENT iNTERN DEL RES:

El membre RES es compromet a aplicar preus de venda correntment admesos. En cap cas està permès augmentar el preu de venda. En cas de no respectar aquesta regla, el Consell d’Administració el podrà excloure immediatament i cessar la seva afiliació a RES.

EL REGLAMENt INtERN dEL RES

Dues empreses del RES negociant en la darrera taula de negociFotoRES Catalunya

Page 35: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Quin % accepto? . 35

Page 36: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista36

En Miquel Rigo, juntament amb el seu germans, en Joan i en Jaume, regenta Carns i Embotits Rigo, un establiment gironí que des de fa dos anys forma part de l’agrupació RES.

Carns i Embotits Rigo és un negoci familiar, on s’hi pot trobar carn, embotits, formatges, vins i delicadeses de la millor qualitat per satisfer els desitjos dels més gourmets.

En Miquel assegura que li apassiona el tracte quotidià que té amb la clientela i l’aprenentatge que

tenen cada dia en el món de la carn, “encara que sembli que tot està inventat sempre hi ha algun proveïdor que té idees noves per aplicar al negoci o bé intentem introduir nosaltres mateixos noves i innovadores propostes”.

En Miquel ens confessa que no va decidir treballar de carnisser

,sinó que s’hi va veure implicat gairebé sense voler-ho, “al ser

el negoci dels pares, com aquell qui diu, hi vaig néixer; comences

ajudant a estones mentre estudies i t’hi acabes quedant”.

En Miquel no havia sentit a parlar mai abans d’iniciatives econòmiques alternatives a l’euro, però tot i així, quan va sentir a parlar del RES, li va semblar una proposta interessant per a la petita i mitjana empresa, sovint força maltractada per la situació actual.

“intentem introduir nosaltres mateixos propostes

innovadores”

cARNS I EMBOtItS

RIGOC/ Pare Coll, 9 - C/ Hortes, 15Girona - 639 03 90 90www.carnsiembotitsrigo.com

Page 37: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 37 Què et va motivar a adherir el teu negoci a l’agrupació RES? Què n’esperes?

El que més em va cridar l’atenció va ser l’oportunitat de contribuir en la creació d’una agrupació alternativa a l’euro que sigui capaç de fer que no haguem de dependre d’aquesta economia amb tanta especulació, i d’aquests bancs que, lluny d’ajudar-nos, més aviat ens posen bastons a les rodes i dificulten el progrés de les petites empreses.

El RES, ara que ja en som una quantitat d’empreses considerable, ens posa en contacte les unes amb les altres per tal que col·laborem entre nosaltres i ens ofereix avantatges interns que tenim tots com a integrants en forma, per exemple, de préstecs i promocions.

Per a mi és una iniciativa que crec que té la capacitat de contribuir en la millora de l’economia local. La prova la tenim amb la facturació anual del RES, que no para d’augmentar. En aquest sentit, voldria animar a totes les empreses i

particulars que tinguin dubtes a l’hora de decidir-se a entrar a formar part del RES. Els diria que ho facin, funciona i ho fan bé. El grup humà del RES està molt pendent de tot el que necessites i sempre estan a la nostra disposició donant-nos el suport que ens calguin

“El RES és una bona manera de combatre

el maltractament que pateixen les PIMES”

Page 38: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista38

L’Albert i en Joel són dos amics de la infància nascuts a Sant Julià de Ramis. La vida els ha portat per camins molt diferents fins que els ha tornat a ajuntar de nou en el projecte de creació d’una nova empresa: InformàtiK, negoci que forma part de l’agrupació RES des de fa mig any.

L’Albert i en Joel són socis al 50% de l’empresa però, tot i així, és l’Albert qui hi passa més hores, ja que en Joel és el soci capitalista. No disposen de cap empleat, així que són ells dos els que fan tota la feina, des de les tasques estrictament administratives i de gestió fins a les pròpiament informàtiques.

InformàtiK ja fa tres anys que està oberta i es dedica a la reparació de tot tipus d’ordinadors, video-consoles, tauletes digitals, i smartphones. També venen material informàtic de tot tipus: ordinadors de sobretaula, portàtils, tòners i tinta. La seva especialitat són els ordinadors a mida: “venem els ordinadors que el client necessita, tothom sap vendre un ordinador de 1000 euros, però és realment aquell

que el client necessita?”. El que esperen és que el client surti

satisfet de la seva botiga havent comprat el que realment necessita

tant per feina com per oci.

“El que més els agrada és veure la cara de satisfacció del client quan se’n va de la botiga havent-li resolt el pitjor dels seus maldecaps”

Perquè us veu adherir a l’agrupació RES? Què és el que n’espereu?

Abans que ens parlessin del RES no coneixíem cap iniciativa similar. Va ser la parella d’en Joel, que treballa en una

“El RES ens ha permès arribar a empreses que

a dia d’avui ja són clients nostres”

C.Nou, 196-200 - 17600 FIGUERESTels: 972 512 484 - 662 021 537

E-mail: [email protected]

INfORMÀtIkAv. de França, 43St. Julià de Ramis673 96 99 15www.informatik.cat

Page 39: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 39

botiga d’animals a Girona, la que ens va explicar que existia aquesta agrupació i ens va animar a participar-hi. Ens va dir que a ella, formar part del RES, li havia portat una gran quantitat de nous clients i llavors vam pensar que aquesta també podria ser una bona opció per a nosaltres i el nostre negoci.

De moment el RES està contribuint a donar-nos a conèixer a nous clients que d’altra manera no hauríem tingut l’oportunitat de conèixer. També ens ha permès arribar a altres empreses que a dia d’avui ja són clients nostres. Nosaltres mateixos, a la vegada, som també clients d’altres empreses que formen part del RES. Aquest és l’impuls que necessita l’economia local!n

“El que més ens agrada és veure la cara de

satisfacció del client quan se’n va de la botiga havent-li

resolt el pitjor dels seus maldecaps”

Page 40: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

tERAPEUtA SEXUAL

MARINA cAStROPl. Independència, 12 2N 1AGirona - 678 42 45 48www.marinacastro.com

Espai Entrevista40

La Marina Castro, va néixer a Girona tot i que es considera filla adoptiva de Riudellots de la Selva, lloc on viu en l’actualitat. També va viure durant 10 anys a Barcelona, on va formar-se com a professional.

És Psicòloga de professió, especialitzada a través de diversos màsters i postgraus en teràpia sexual i de parella. En l’actualitat, ja disposa de 10 anys d’experiència en aquest àmbit. És autònoma i treballa per compte propi en la seva consulta de Girona, on coordina un centre que es diu ONIA conjuntament amb el projecte Totelquevoliasaber, a través del qual organitza tallers i xerrades de moltes especialitats diferents a domicili.

A banda de la seva consulta de Girona, la Marina també passa consulta a Vic en el centre interdisciplinari Interpersonal, un espai de psicologia, benestar i salut. També es desplaça fins a Barcelona, a l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella, on realitza docència en diversos postgraus i màsters i on també

organitza tallers per a la població, com el taller de l’Orgasme i el

Desig.

“És una feina que m’encanta. De cada parella i cada persona aprenc i

m’enriqueixo al veure com la situació que estan vivint passa d’estar estancada i apagada a florir i millorar”

Ens confessa que cada cas és únic i suposa un nou repte, ja que es posen en joc múltiples variables que requereixen un reciclatge i una formació continuada. Quan va començar a estudiar psicologia, la branca de les relacions de parella i la sexualitat no era ni molt menys l’àmbit al que pensava

“Vull aconseguir que la gent no tardi tants anys en consultar a un

professional”

Page 41: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 41 dedicar-se. Va ser una assignatura específica de la carrera la que li va obrir els ulls: “em vaig enamorar de la que seria la meva professió, de com la interacció entre les persones modifica i influeix en cada una d’elles creant una nova estructura”.

La Marina ja havia sentit parlar d’iniciatives econòmiques alternatives a l’euro, coneixia diverses cooperatives, com el banc del temps, tot i que no va ser fins que va conèixer el RES que va decidir formar-ne part.

Què et va motivar a entrar a formar part d’una agrupació d’Empreses com el RES?

Em va semblar una bona manera de canviar socialment cap a una nova cultura de l’intercanvi. Aquests intercanvis entre població i professionals fan que es creï un moviment econòmic centrat en un territori limitat, sense fugues. Això em permet ajudar a difondre la meva professió de manera que aquesta es

pugui normalitzar aconseguint que la gent no tardi tants anys en consultar a un professional, ja que moltes vegades, en un percentatge molt elevat, quan acudeixen a mi el problema ja és insalvable.

Per altra banda, també crec que el petit comerç i les relacions de proximitat seran un factor clau i imprescindible per poder sortir tots junts de la crisi i recuperar-nos-en econòmicamentn

“El RES em sembla una bona manera de

canviar socialment cap a una nova cultura de

l’intercanvi”

Page 42: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Promocions Març-Juny 2014

AV. FARNERS, 26SANTA COLOMA DE FARNERS

650 23 36 62 - [email protected]

PINTURA &DECORACIÓ

BEGUR+BLANESDel 14 al 21 d’abril, vam tornar un 50% de les compres dels particulars als comerços RES de Begur i Blanes. Van participar en la promoció un total de 33 comerços!n

tEMPS dE fLORSDel 8 al 16 de maig tots els usuaris que van comprar flors als comerços RES van obtenir un reemborsament del 50% del valor de les seves compres aprofitant Temps de Flors!n

42

Page 43: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

BUS RES (LAtERAL I dARRERE)De l’1 al 7 d’abril i del 19 al 26 de maig, tots aquells usuaris del RES que van fotografiar el lateral o posterior del bus RES i van fer-nos arribar les fotografies van obtenir una càrrega doble!n

PROMOcIó fIGUERESDel 9 al 14 de juny vam reemborsar el 50% de les compres fetes amb la targeta RES a la ciutat de Figueres; vam tornar la meitat del que es van

gastar els usuaris!n

Reemborsament del 30% 40% i 50%Del 3 al 25 de març vam aplicar un reemborsament progressiu del 30% (compres efectuades en el període del 3 al 12 de març), un 40% (del 13 al 19 de març) i un 50% (del 20 al 25 de març) en totes les compres dels usuaris de la targeta RES a més de 30 comerços.

Per beneficiar-se de la promoció final del 50% calia haver participat en les anteriors del 30% i 40%n

43

Page 44: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista44

Segurcat innovació i sistemes és una empresa que es dedica a fer instal·lacions i manteniments de sistemes de seguretat, alarmes, videovigilància i control d’accés. L’empresa és regentada per en Bartomeu Salom, el qual exerceix el paper d’administrador, al mateix temps que es dedica a realitzar projectes de seguretat i assessorar personalment als clients.

L’empresa està especialitzada en implantar solucions de seguretat, tant a nivell particular com per a empreses, servei de connexió a central receptora d’alarmes, així com també

servei d’atenció immediata en cas d’emergència.

També implanten sistemes de control d’accés mitjançant targetes de proximitat, tags i sistemes biomètrics. A Segurcat també hi podràs trobar una àmplia gamma de caixes fortes i armaris de seguretat.

En Bartomeu Salom assegura que un dels aspectes més

interessants de la seva feina és la possibilitat de poder donar solucions

personalitzades a cada client, oferint la millor solució tant tècnica com econòmica per satisfer les seves necessitats en quant a seguretat.

“El que em motiva és veure que els nostres clients estan satisfets i segueixen dipositant

la seva confiança en nosaltres i recomanant-nos com a proveïdors de seguretat”.

“Volem que segueixin recomanant-nos

com a proveïdors de seguretat “

C/ Impressors Oliva, 10 Local B - 17001 Girona

Tel. 972 20 08 [email protected]

SEGURcAtINNOVAcIó I SIStEMESC/ Pla de Salt, 3Salt - 972 22 15 46www.segurcat.com

Page 45: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Promocions . 45 De seguida que va conèixer el RES en Bartomeu no va dubtar ni un moment a adherir-hi la seva empresa.

Què va portar-te a adherir Segurcat a l’agrupació d’empreses del RES?

Tot i no conèixer cap iniciativa similar abans, el RES em va semblar una molt bona oportunitat per obtenir nous clients i treballar amb nous proveïdors. També em va semblar una bona manera de beneficiar-me de les promocions i els tractes entre empreses, així com també ampliar el ventall de persones i empreses que puguin conèixer-me.

El RES m’ofereix la possibilitat d’incrementar les vendes i clients dia a dia treballant i interactuant amb les empreses adherides a l’agrupació. Cada vegada som més les empreses associades i això implica que cada vegada hi hagi un major volum de negoci. En els temps que estem la iniciativa RES és una alternativa positiva per ajudar a les empreses a reactivar-sen

“El RES m’ofereix la possibilitat d’incrementar les vendes i clients dia a dia treballant i interactuant

amb les empreses adherides a l’agrupació”

Page 46: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Amb 25 anys d’experiència, som especialistes en incentius d’empresa, particulars i escoles. Dissenyem i personalitzem programes outdoor segons les seves necessitats.

CTRA. DE FALGONS KM 1,5SANT MIQUEL DE CAMPMAJOR972 57 11 66 - 667 43 38 [email protected]

QuadsPaintball

Survival dayOrientacióTir amb arc

Page 47: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Experiència del particular . 47

Amb 25 anys d’experiència, som especialistes en incentius d’empresa, particulars i escoles. Dissenyem i personalitzem programes outdoor segons les seves necessitats.

CTRA. DE FALGONS KM 1,5SANT MIQUEL DE CAMPMAJOR972 57 11 66 - 667 43 38 [email protected]

QuadsPaintball

Survival dayOrientacióTir amb arc

Quan de temps fa que ets usuària del RES? Què et va portar a adherir-t’hi?Em vaig fer usuaria del res l’Octubre del 2012, quan vaig anar a la fira de mostres per les festes de Sant Narcís. Em va semblar una molt bona idea la proposta de moure una moneda social per tal de fomentar el consum en el petit comerç de la nostra ciutat. Una altra raó per la qual també em vaig adherir és pel 10% de benefici que guanyava en cada recàrrega, en l’actualitat ja és un 30%!

Què t’aporta les teves compres i pagar-les en RES?Com a particular el RES m’ajuda a estalviar. Sempre que hi ha una bona oferta aprofito per fer una recàrrega, com que els diners no caduquen me’ls puc anar guardant, d’aquesta manera el dia que necessito quelcom o vull celebrar alguna cosa els puc utilitzar sense haver de fer una despesa extra.

A quins llocs utilitzes el RES per pagar?El consum més gran que faig és amb la gastronomia. Hi ha molts bons restaurants a Girona que he conegut gràcies al RES. També els utilitzo en llibreries, menjar ecològic, plantes i perruqueria. Gràcies aquesta moneda, el meu ventall de comerços és molt més gran, ara compro a més botigues que abans.

Quin tracte reps per part dels establiments?Per part dels establiments rebo exactament el mateix tracte que si pagués amb moneda convencional, no hi trobo cap diferència.

Quins establiments hi trobes a faltar?La varietat de comerços adherits al RES és molt gran i variada, l’únic que hi trobaria a faltar seria propostes culturals com anar al teatre, cinema, concerts…

Creus que és bona iniciativa per millorar el comerç de la zona?Des del meu punt de vista si!

Normalment la gent ja té unes botigues marcades on comprar, la perruqueria de sempre, el restaurant dels caps de setmana… Amb el RES se t’obren fronteres! Per aprofitar els diners ingressats mires nous establiments on poder-los gastar i d’aquesta manera descobreixes nous serveis d’alta qualitat.

Experiència amb el RES?Al principi d’utilitzar el RES, normalment després de pagar sorgia una conversa molt agradable sobre la nova moneda social amb els particulars de la botiga. Comentàvem sobre quins eren els avantatges del RES, quina evolució creiem que tindria, en què se’ls gastaven com a negoci…n

“EL MEU VENtALL dE cOMERcOS ÉS MOLt MÉS GRAN, ARA cOMPRO A MÉS BOtIGUES QUE ABANS”

MARtA SOLÉ tORRESLa Marta Solé Torres és de Riudellots de la Selva i és infermera de professió. És usuària del RES des de fa dos anys.

Page 48: Revista RES Catalunya - Estiu 2014
Page 49: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

El Personatge 49

cARLESPUIGdEMONt

Nascut a Amer el 1962 i gironí d’adopció. Casat i amb dues filles.

Llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Girona i periodista de professió. Ha dedicat, pràcticament, tres dècades de la seva vida als mitjans de comunicació i al periodisme, on ha treballat com a cap de redacció d’El Punt Diari i com a director de l’ACN i del Catalonia Today. També, ha estat vinculat

professionalment amb institucions gironines, al fer-se càrrec de la direcció de la Casa de Cultura de Girona.

La seva trajectòria professional va fer un salt gràcies a la seva activitat i inquietud política. Va ser membre de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i, el 2006, va ser escollit diputat de les comarques gironines per CiU. Aquest fet va

propiciar que a l’any següent es presentés com a candidat per encapçalar les llistes del partit per aconseguir l’alcaldia de Girona, fins que el 2011 va guanyar els comissis i es va proclamar Alcalde de Girona.

Apassionat de la comunicació, el periodisme i les TIC. Procura que la seva responsabilitat pública no el desvinculi del sector, ja que el segueix ben de prop.

Alcalde de Girona

Page 50: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

50 ·

En Carles Puigdemont és un apassionat del periodisme i de les noves tecnologies. Com va començar aquesta relació?

Molt abans de començar el batxillerat ja era un apassionat del periodisme. A mi m’agradava moltíssim la premsa, escrivia molt i devorava els diaris que arribaven a casa. Es podria dir que portava a les venes el virus de la comunicació, molt abans de decidir el que volia ser.

Amb les noves tecnologies hi vaig entrar en contacte molt al principi de tot. Vaig viure la primera aplicació d’un projecte d’un diari electrònic americà, abans d’Internet, que em va fer veure que estàvem a les portes d’una revolució similar a la de Gutenberg en el seu moment, i que això ens canviaria la vida. Per tant, el meu cervell va començar a pensar en aquesta clau amb una certa anticipació en el temps i aquesta anticipació em va permetre fer algun dels projectes que vaig fer, com va ser l’agència catalana de notícies.

A nivell professional, durant gairebé 30 anys va ser redactor en cap d’El Punt Diari, director de l’ACN i director del Catalonia Today; també, va ser el director de la Casa de Cultura de girona. Quins records té d’aquestes etapes?

Me’n sento molt orgullós perquè em vaig guanyar la vida amb el que m’agrada i vaig tirar endavant projectes amb molta ambició. No em vaig resignar a acceptar el que em venia

formats i llenguatges: de quina forma responem als desafiaments que encara no tenen una resposta adequada, de la nova població que neix i que creix en un entorn informatiu diferent al qual hem nascut nosaltres i que crec que l’empresa encara no ha trobat el model de negoci.

I, actualment, en la posició on em trobo, em permet estar en contacte amb la societat i veure l’altra cara de la comunicació, que em proporciona uns coneixements molt útils.

Fill d’Amer, però sempre ha estat vinculat a la ciutat de girona. Què en pensa de la ciutat, com la veu?

La ciutat de Girona té una cosa que compartim tots: ens fascina i ens en fa estar molt orgullosos. És una marca que ens enorgulleix i tots podem trobar la traça de la nostra empremta a la ciutat. Tots som patriotes gironins i ajudem a construir aquest castell que és la ciutat, una població que cada vegada és més coneguda, respectada i admirada fora de Girona. Té aquest element que fa que tots sentim que formem part d’un projecte col·lectiu. Tots som ambaixadors de Girona. Crec que és una característica que ens defineix molt bé.

Quan la gent ve aquí per primera vegada nota aquesta dimensió humana del paisatge que va més enllà de la patrimonial i la cultural. Això ho hem

“Els gironins som militants d’una causa que es diu

Girona, que és una causa invencible”

Tot i que mai s’ha desvinculat del món de la comunicació i de les TiC...

Des de la meva posició, ara tinc una perspectiva diferent, però que crec que és complementària a la meva perspectiva professional i que em pot ajudar molt si torno a exercir una feina activa en comunicació, que és una cosa que continuo pensant que he de fer. M’agrada el món de la transició dels medis convencionals als nous

donat, sinó que vaig buscar la manera de fer aportacions al meu món. Ho he pogut fer i d’alguna manera encara en continuo vinculat i m’interessa saber el que passa al sector, el que passa des d’un punt de vista professional i tecnològic. I em sento satisfet, orgullós i amb ganes de continuar fent-hi aportacions.

Page 51: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

· 51 de conservar i crec que els gironins som militants d’una causa que es diu Girona, que és una causa invencible.

Com es sent treballant en política?

Amb orgull per poder fer una cosa que jo vull i fer-la en les condicions polítiques que jo vull. És a dir, podent ser amo de les meves decisions i podent servir a un projecte col·lectiu que m’ha mogut tota la meva vida: el projecte d’un país lliure. Per tant, poder fer que la ciutat creixi socialment, culturalment, nacionalment... contribuir en el fet que Girona es projecti més enllà de les seves fronteres com una ciutat de qualitat, de convivència, de progrés i de futur em fa sentir tremendament orgullós.

És evident que, el que tinc ara, és un aspecte de la vida que no me l’havia proposat. Sí que és veritat, però, que sóc activista polític des que tinc ús de raó. Per tant, l’única diferència és que ara formo part d’unes llistes i que estic a primera línia, tot i que de política n’he fet sempre, com a voluntari, del que era i és el repte col·lectiu de fer un país millor.

Creu que és una professió agraïda?

No ens n’hem de queixar. És veritat que està molt mal vista, que té poc prestigi social i que és l’ase de tots els cops; i això difícilment canviarà. Però el més important és que, al final del dia, cadascú se’n vagi a dormir amb la consciència d’haver fet les coses rectes, correctes i amb la màxima ambició. Jo cada dia, quan vaig a casa, m’enduc aquesta sensació, amb els errors que comento. Crec que si te’n vas amb aquesta consciència, al final, algun dia algú reconeixerà que ni la immensa majoria dels polítics som ganduls, corruptes i aprofitats, ni que la política tampoc és diferent del que passi a altres professions. Ara ens toca a nosaltres tenir aquest desprestigi. Però, alhora és un desprestigi que una societat no es pot permetre i, en part, és comprensible que passi per alguns errors que s’han fet i, per l’alta responsabilitat que tenim. La política és absolutament necessària i la seva reputació és imprescindible; les institucions han de ser prestigiades

i qualsevol actitud que vulgui atacar això, tant de dins com de fora, s’ha de combatre, però sense fer-ne una causa general.

Políticament, quines fites té?

Ser una vàlua més d’una cadena molt llarga, que ve de lluny i que anirà molt lluny. Aquesta cadena és la de fer que aquest país sigui digne dels seus fills i que la ciutadania pugui complir allò que és la seva màxima aspiració: progressar en llibertat, en democràcia, en pau i estabilitat; i vull contribuir en això. Ara em toca viure aquest moment històric i puc fer una aportació en aquest sentit.

Si d’aquí a uns anys les circumstàncies em situen en un altre projecte, jo no deixaré de participar en aquest mateix combat, faci el que faci, perquè així ho he fet sempre.

Què m’agradaria veure ara que el procés s’ha iniciat? Doncs m’agradaria veure la independència de Catalunya

“De política n’he fet sempre i ara em trobo al capdavant d’unes llistes per afrontar el

repte col·lectiu de fer un país millor”

Page 52: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

52 ·

tal com està plantejada ara. És a dir, en temes democràtics, pacífics, majoritaris, dialogats i amb un cert punt internacional. A mi m’agradaria veure-ho i si hi puc participar, doncs em sentiré doblement satisfet.

Com s’imagina la “girona del futur”?

Crec que en un país i en una Catalunya independent, Girona ha de tenir un paper important. És a dir, ha d’aspirar tenir una funció nacional amb un rol important. És la més petita de les quatre capitals catalanes, però pot aportar un valor afegit que suma moltíssim. M’imagino una Girona amb menys desigualtat, una Girona on els ciutadans tinguin moltes més oportunitats de futur de les que tenen ara, que sàpiga entendre que a partir del respecte cap al passat, cap al medi natural i de l’entorn és on hi ha les claus del seu futur. Girona ha de ser una ciutat de convivència, que fa

d’aquesta suma d’aportacions una de les claus de la seva catalanitat i de la seva originalitat, sense renunciar a res, sinó al contrari, reforçant les arrels, la nostra llengua, la nostra identitat i projectant-se al món.

M’imagino que serà una ciutat que continuarà despertant el respecte i l’admiració de fora. Per tant, la meva contribució, vull que vagi cap aquesta direcció.

Vostè, i tot el seu equip de govern, tenen la possibilitat de millorar-la. Què proposaria per tal que aquesta “girona del futur” fos possible?

Nosaltres volem proposar el mateix projecte que proposàvem ara fa 3 anys. Canviar una ciutat que portava una inèrcia de 32 anys amb una manera de fer les coses va ser complex. I per fer-ho necessitem dos mandats, que és el que dèiem. Per tant, ara entrarem en aquesta segona fase. Hem dedicat

molts esforços a canviar la maquinària per dins: organització administrativa, canvis d’ordenances... una sèrie d’eines que ens permetin l’eclosió d’una ciutat com la que volem. I com la volem? Hi ha un eix estratègic que és claríssim en el nostre mandat i veig que ara es comença a compartir amb algú de l’oposició, que ja era hora. Aquest eix és el de convertir Girona en una ciutat de turisme cultural; la cultura entesa des d’un sentit ampli: la gastronomia, el patrimoni, l’art, el teatre, la música, el paisatge, els productes...

Si juguem bé les cartes, Girona pot generar llocs de treball i generar riquesa en el sector dels serveis i del turisme. Crec que a curt termini això ens pot proporcionar la caiguda de l’atur que esperem i que ja es comença a produir. Al costat d’aquest fet, tenim temes urbanístics per resoldre: l’entrada de Girona per la zona sud, on ja hem pres decisions, com el trasllat de la clínica Girona, per exemple. I òbviament, la transformació de la ciutat a través dels seus 4 rius. Això ens caracteritzarà i ens situarà a l’avantguarda de les ciutats europees que saben entendre quin és el nou diàleg entre l’espai urbà i el natural dels seus medis fluvials. En aquest sentit, m’alegra el compromís de la Generalitat per considerar Girona i convertir-la en la ciutat que farà la prova pilot i espero que Europa ens ajudi en aquest sentit. Evidentment, també tenim el projecte ferroviari, amb el viaducte per dalt i el tren per sota, com un actor molt rellevant per la societat i l’economia gironina.

A més, la Girona com a ciutat cultural comença a ser reconeguda per la “Girona Ciutat de Festivals”. Això fa que aquesta ciutat tingui unes potencialitats que sempre ha tingut, però que nosaltres les hem posat al descobert.

Al programa electoral del 2011 hi teníem una frase que ho resumeix molt bé: “Posarem Girona de moda” i crec que ho estem aconseguint. Ho volem per atraure gent de fora perquè, és evident que llavors, la maquinària del comerç i del turisme funcionarà millor i això ho necessitem per invertir i per donar oportunitats a la gent.

“Que el RES es faci a Girona i que sigui una punta de llança per estendre’s en l’àmbit

nacional, fa que ens sentim satisfets”

Page 53: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

· 53 S’acosten les eleccions municipals. Entenc que no ens pot revelar cap punt dels que presentaran al programa electoral, però, què té present fer durant els pròxims quatres anys si revalida l’alcaldia?

M’agradaria aportar els indicadors que situen Girona com una de les ciutats que surt de la crisi i, per tant, reduir la bossa d’aturats i generar més activitat econòmica. Hem aprofitat la crisi per esdevenir més competitius i atraure més inversió per fer que l’economia local funcioni millor.

Aquestes són les bases del model socioeconòmic que serà reconegut en un futur. És una Girona que perd complexes i que no només viu d’allò que li ve donat, sinó que surt a buscar amb ambició i amb ganes de competir en un món global. També que té ganes de dir coses en terrenys com el de les smart cities, el terreny de la sostenibilitat, de la mobilitat, en la consolidació del medi natural amb l’urbà, la internacionalització, de la cultura, gastronomia... Tot això

són els fonaments de la Girona de les pròximes dècades i ens sentirem feliços si aquesta traça és perdurable i si els governs del futur, que seran necessàriament diversos, ho recullen amb el mateix orgull que nosaltres hem recollit el testimoni d’aquella Girona dels anys 80 que ens van deixar els primers ajuntaments de la democràcia.

Parlant d’economia, vostè està al cas de la iniciativa del RES. Què opina del fet que les monedes complementàries convisquin amb la moneda convencional per afavorir un sector com és el comerç local, tenint en compte que a la ciutat de girona s’hi està portant a terme el pilot per estendre-ho arreu del territori?

El conec i n’hem parlat diverses vegades. Veig que és una iniciativa que cada dia és més present a la ciutat. Crec que és un projecte que casa molt amb una cosa que hem comentat abans, amb el tema de la comunicació i dels públics que neixen i creixen amb un entorn diferent, i aquesta iniciativa

“En un país i en una catalunya independent,

Girona ha de tenir un paper important”

Page 54: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

54 ·

de valor. No només són destinataris passius de productes, són part activa de la cadena de valor de la nostra economia. Si volem tenir una economia diversificada, potent, competitiva i eficient, el consumidor hi té molt a dir.

Que es moguin 1,5 milions d’€/RES en comerç local té uns beneficis indirectes molt més grans que el milió i mig. Crec que la multiplicació és exponencial. Per tant, celebro molt que el primer exercici hagi donat aquesta xifra, que no deixa de ser modesta pel volum de comerç de la ciutat de Girona però, alhora, molt potent per una iniciativa que parteix d’un concepte cultural nou.

Animo a la gent que la provi i veuran els beneficis directes i, sobretot,

els indirectes que genera aquesta iniciativa, ja que és molt el que es pot moure gràcies a la cadena de valor d’un projecte així.

Per tant, si el consumidor i el comerciant prenen consciència, al final no costarà massa que puguem situar quin és l’impacte directe i indirecte que genera el RES, a Girona i arreu.

Quin record voldria que tinguessin de vostè, els ciutadans de girona, del seu pas per l’alcaldia en aquesta legislatura?

Sóc una persona que té al·lèrgia als personalismes i a la mitomania. Els diria que mirin l’Ajuntament que tinc l’honor de presidir com un Ajuntament que va fer tot el que va fer, amb els seus errors i encerts, amb honestedat, amb molt de treball i amb una estima profunda a la transformació de la ciutat en els pitjors moments que, probablement, ens hem trobat en democràcia. És a dir, amb unes eines molt complicades hem de fer front a desafiaments molt forts i que el resultat final sigui d’orgull pels gironins (votin el que votin) i que sentin que han tingut al davant una gent i un govern amb qui han pogut confiar. Això és el que crec que haurien de recordar. No tant una obra en si, sinó una actitud. L’actitud de posar les bases per anar cap a una transformació amb més participació, més transferència, de major eficiència, de posar-se més en la pell de la gent, de mirar-se les coses en un pla d’horitzontalitat... El conjunt d’elements que permetin dir “aquesta gent ho van fer bé. Van fer el que vam poder en un moment molt complicat i, potser no els vaig votar, però estic agraït que s’hi dediquessin en rigor i de la seva actitud”. A mi, personalment, d’aquí a molts anys, m’agradaria que em diguin “escolta’m, reconec que vas treballar amb dedicació, honestedat i en servei públic. Potser no estava d’acord amb això que vas fer però, com a ciutat, estem contents de tenir gent amb aquesta actitud”n

Entrevista de

Elisabet blanch@eli_blanch

respon a aquesta cultura emergent que tenen les noves generacions. Per tant, que això es faci a Girona i que sigui una punta de llança per estendre’s en l’àmbit nacional, fa que ens sentim satisfets i molt còmodes.

A tots aquells comerços que encara no l’han provat, jo els convidaria a fer-ho, que ho provin perquè, dels que ho han provat i jo conec, com a mínim, n’estan molt contents.

L’últim any, a girona, es van moure més 1’5 milions d’€/RES. Creu que és una eina útil per reactivar l’economia local?

Segur que sí. A part, hem de fer un esforç per fer veure als consumidors que també formen part de la cadena

Page 55: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

· 55 www.restaurantlapoma.comwww.restaurantlapoma.com

C/ Cort Reial 16, Girona · 972 21 29 [email protected]

Page 56: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Parlem amb Eduard Alonso56

Has viscut en diferents ciutats d’Espanya i fins fa 5 anys vas estar establert a Barcelona. Com és que vas venir a girona?

Vaig tenir la sort de tenir un reconeixement professional molt important a nivell nacional quan era molt jove, això em va proporcionar ofertes atractives a molts indrets per formar grups de treball i /o reestructurar empreses amb problemes. Gaudia molt coneixent diferents cultures i visions

molt diverses de negoci, avaluar-les i prendre decisions que fessin recuperar l’èxit a aquestes empreses.

Però t’instal·les a Barcelona...

Sí, un cop va néixer la meva filla gran, li vaig voler oferir una vida el més estable possible i vam decidir establir-nos al nucli on vam créixer, al costat dels amics i la família. A nivell laboral,em vaig centrar en una empresa del sector industrial amb l’objectiu de fer-la créixer

Eduard Alonso, de 46 anys, va néixer el 30 d’octubre de 1967 a Reus, encara que la seva vida ha transcorregut en diverses ciutats d’Espanya. És formador professional d’equips de treball i reconeix que la seva gran passió és la recuperació i millora d’empreses.

En l’actualitat és soci delegat de RES Catalunya i responsable del projecte RES ADViCE. Eduard és també president i un dels fundadors del Club Escola Bàsquet girona.

EdUARd ALONSO I BARBASoci Delegat RES a catalunya i Espanya

“Treballem perquè els PArticulars puguin

comprar també en els comerços de fora de la ciutat, alhora que els

altres puguin fer-ho aquí”

Page 57: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Parlem amb Eduard Alonso . 57

20% Dte.

Presentant aquesta butlleta

C/ Carme, 89 - Tel 972 21 41 94(Plaça Lleó) GIRONA

C/ Carme, 89 - Tel 972 21 41 94 (Plaça Lleó) GIRONAvàlid només en aquest centre

perruqueries

i assentar-me en ella, consolidant el meu futur i gaudint d’una vida familiar i professional d’acord amb els desitjos de qualsevol família normal.

i com és que arribes a girona?

Tinc un germà aquí, a Girona, que hi viu des de fa gairebé 30 anys. Ha estat sempre un gran ambaixador de la ciutat i cada cap de setmana que el venia a visitar i passejàvem amb la seva família i els seus amics, tornava a Barcelona encantat amb Girona.

Un temps més tard va arribar el divorci i els meus fills van restar sota la meva responsabilitat vivint amb mi 365 dies l’any. La vida ens va canviar considerablement. Va ser en aquell moment que vaig deixar de treballar allà on m’agradava per atendre les necessitats bàsiques dels nens i vaig començar a treballar en una companyia Japonesa sent el responsable a Catalunya de la firma.

Un dia vaig preguntar als meus fills si els agradaria viure a Girona i la resposta va ser tant bona que una setmana després ja teníem pis a la ciutat.

Podríem dir que la relació amb el bàsquet t’ha lligat més ràpidament a la ciutat?

El meu fill jugava al Joventut de Badalona i la meva filla al femení del Joventut. En Toni Espinosa (llavors coordinador CB Sant Josep) em va assegurar un lloc pel nen i en Pere Puig (llavors Coordinador Unigirona)

un altre per la meva filla gran i, és clar, aviat vaig estar ajudant tant en un com en l’altre club.

Però, ets president d’un club, del Club Escola Bàsquet girona.

Sí, però va ser accidental. Jo estava ajudant al CB Sant Josep i vaig veure que si no ens ocupàvem de l’escola es perdria. Confiat en alguna experiència del passat amb la que ja havia participat en la recuperació d’algun club i, sobretot, el desemparament en

el que es quedava l’escola, em van fer tirar endavant aquest projecte que ara complirà dos anys.

i el RES? d’on surt la teva vinculació amb aquesta moneda?

Bé, de les primeres coses que vam fer quan vam començar el Club va ser reunir els recursos econòmics. Aquí aprofito per agrair moltíssim la confiança de METALQUIMIA, CITYLIFT i un any més tard la CLÍNICA BOFILL, per apostar per l’èxit dels valors i per

Page 58: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Parlem amb Eduard Alonso58

Page 59: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Parlem amb Eduard Alonso . 59

les persones, aquestes personetes que també són petits jugadors de bàsquet, i també als petits col·laboradors que també ajuden en aquest projecte.

RES va arribar ajudant, aportant noves idees i oferint una visió diferent, complementària, moderna, beneficiosa per tots essent una idea unificadora que sumava per la ciutat i pel comerç local.

Reconec que inicialment em va costar entendre-la, però quan em vaig decidir a posar-la en pràctica ja no tenia fi. Tant em va seduir que un dia, parlant amb el responsable que el RES estigués a Girona, en Pep Lluís de la Rosa, catedràtic de la UdG, però sobretot una gran persona i els seus socis Mª Rosa i Agustí, em van acceptar com a soci per assentar el projecte a Girona i preparar l’expansió a altres ciutats de Catalunya i Espanya; és el que es defineix com a RES ADVICE.

RES ADVICE treballarà sempre fora de Girona mitjançant el sistema del Network Màrqueting i d’aquesta manera el sistema RES serà útil, no només a Girona, sinó que permetrà que els usuaris de Girona puguin comprar també en comerços de fora de la ciutat i que les altres ciutats puguin fer-ho també a Girona.

Però mentre això es consolida, intentem arribar a les entitats esportives de totes les disciplines per oferir-los esponsorització. Creiem que aquest ajut és necessari perquè sabem de les grandíssimes dificultats que tenen per seguir endavant. Des d’aquí els convido a que es posin en contacte per començar les gestions a tots els que hi estiguin interessats.

“RES va arribar ajudant, aportant noves idees i oferint una visió diferent, complementària, moderna i beneficiosa per a tots, essent una idea unificadora que

suma per la ciutat i pel comerç local”

i, per part de les institucions teniu suport? Coneixen el RES?

Bé, no podem oblidar que RES és un sistema cooperativista que beneficia a tots, ciutadans i comerç local, petita i mitjana empresa. però RES és una empresa més que genera beneficis i no hauríem de tenir cap tipus de tracte de favor i no el tenim i tampoc l’esperem.

L’Ajuntament de Girona té magnífiques paraules envers el nostre projecte perquè el coneixen i saben que funciona i amb això en tenim més que suficient.

He conegut molts ajuntaments, i les persones que hi treballen sempre intenten donar el màxim suport; però aquí, a Girona, crec que no només intenten estar al dia de tot sinó que són molt propers i actius amb el comerç local i amb les problemàtiques que conviuen amb aquest. Em consta que treballen contínuament per fomentar-ho i per facilitar el desenvolupament del mateixn

Page 60: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

PAtRIck AGUt kLOSEC/ la Selva, 31 2ALlançà - 644 47 63 56www.patrickak.com

permeti cobrir totes les necessitats que puguin tenir els seus clients, oferint solucions estratègiques en màrqueting i comunicació. D’aquesta manera, encara que hagi de prestar serveis basats en disciplines que en Patrick no pugui realitzar, com per exemple programació informàtica o producció visual, aquestes necessitats segueixen estant cobertes i els seus clients no tenen res pel que preocupar-se.

“la meva feina consisteix en ajudar a les

empreses a donar-se a conèixer i arribar als

seus clients d’una manera més eficient“

En Patrick Agut és natural de Llançà, un petit poble de la costa de l’Alt Empordà. Tot i així, la majoria dels seus clients són de Girona, de manera que per assumptes professionals aquesta és la ciutat per on es mou més.

Treballa com a gerent de l’empresa que porta el seu nom i és autònom, tot i que s’envolta de professionals de diversos perfils per formar una xarxa que li

Què és el que feu des de Patrick Agut Klose? En què consisteix el teu departament de comunicació i màrqueting?

Oficialment el títol de la meva feina és “Assessor de Comunicació Corporativa”. Per dir-ho de manera senzilla, la meva feina consisteix en ajudar a les empreses a donar-se a conèixer i arribar als seus clients de manera més eficient i rentable, generalment amb l’objectiu d’augmentar el nombre de vendes. Això ho podem aconseguir de diferents maneres, per exemple: dissenyant una campanya de promoció,

Page 61: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 61

creant una estratègia de comunicació per a les xarxes socials o fins i tot amb un diagnòstic que ens permeti detectar punts febles i trobar noves oportunitats per impulsar els negocis. L’objectiu, però, generalment sempre és el mateix: assolir els objectius comercials marcats i maximitzar el retorn de la inversió.

Amb aquesta feina tinc l’oportunitat de dedicar-me a treballar amb les petites i mitjanes empreses. Per a mi això és molt important, doncs sovint són aquestes les empreses que formen el teixit empresarial local més important i són aquestes també les empreses que no poden accedir a uns serveis

de comunicació assequibles. Això és el que vull canviar i, per tant, tots els meus serveis estan dissenyats fins i tot perquè les empreses petites puguin disposar d’eines de comunicació i màrqueting de qualitat. D’aquesta manera podem fomentar l’economia local i tots hi guanyem.

Abans d’adherir-te al RES, coneixies iniciatives econòmiques alternatives a l’euro?

Coneixia algunes iniciatives, com ara els bancs del temps, però sobretot abans d’unir-me al RES estava

“El RES té la capacitat de millorar substancialment l’economia local d’allà on hi sigui present, estic

impacient per veure fins on pot arribar”

AVUI S.L.ASSESSORIA

COMPTABLE

LABORAL

FISCAL

C/Josep Tarradellas, 3 bx.2 17820-BanyolesTel: 972.57.00.03 Fax: 972.57.00.58

Av.Sant NarcÌs, 34 17005-GironaTel: 972.40.50.38 Fax: 972.24.59.10

C/ Gorina, 6 08172 Sant Cugat del VallèsTel: 93.675.38.79 Fax: 93.675.33.96

[email protected] - [email protected]

Page 62: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

62 . Espai Entrevista

APUNTA’T A LA LÍNIA DE CRÈDIT DEL RES

MÉS INFORMACIÓ A LA PÀG.17 I AL WEB WWW.RES.CAT

capficat en el Bitcoin: la nova moneda descentralitzada, digital i internacional que està donant molt a parlar. Va ser llavors quan, conjuntament amb la meva parella, vaig crear la pàgina www.queesbitcoin.info, per explicar de manera fàcil com funciona i per què és tan innovadora. De fet, va ser gràcies a això que em vaig començar a interessar per les monedes socials, ja que vaig veure l’impacte positiu que podien tenir per a les petites i mitjanes empreses.

Des d’aquell moment vaig voler entrar al RES sí o sí, perquè em va fascinar la idea d’una moneda alternativa a l’euro amb tant potencial d’èxit. Crec que els problemes de la crisi econòmica en gran mesura són conseqüència d’un sistema monetari desastrós. Cada vegada hi ha més empreses, més joves, amb ganes d’emprendre i amb capacitat de crear valor real però a la pràctica, la crisi segueix perquè l’actual sistema recompensa a qui té el control dels euros i del crèdit i no a qui pot aportar més a l’economia.

Què creus que RES pot fer per a tu? i per a l’economia local?

El RES pot ajudar-me a impulsar la idea i la meva visió que els serveis professionals de comunicació i de màrqueting poden ser per a tothom, no només per a les grans corporacions, sinó també per les petites i mitjanes empreses, els emprenedors i les Startups que vulguin participar amb força a un mercat cada vegada més competitiu.

Les línies de crèdit, com ara el Pack Respir ofert pel RES, són per a mi un tipus d’ajudes molt necessàries en un moment on tothom vol comprar i vendre; l’economia no es pot aturar per una falta de liquiditat. El RES també és una bona manera de fomentar l’economia local, perquè permet donar a conèixer i posar en contacte les diferents empreses que formen part de l’agrupación

Page 63: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 63

APUNTA’T A LA LÍNIA DE CRÈDIT DEL RES

MÉS INFORMACIÓ A LA PÀG.17 I AL WEB WWW.RES.CAT

Page 64: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista64

cabells, el seu estil, el tarannà i la seva personalitat. El seu objectiu és que tot aquell qui entri a la seva perruqueria sortirà amb un tall de cabells adequat a les seves característiques particulars, aconseguint així que se senti còmode i no tingui dificultats en pentinar-se ell mateix.

Ens explica que la part que més li agrada de la seva feina és la creativa: “gaudeixo podent elaborar un pentinat amb les meves mans i imaginació: fa

“Els establiments adherits al RES seran sempre càlidament rebuts al meu saló “

En Xavier Traver va néixer al poble de Salvador Espriu: Arenys de Mar. Les seves ganes d’ampliar els seus horitzons professionals el van portar fins a Girona, lloc on viu des de fa 8 anys i ciutat que el té enamorat.

En Xavier treballa a la seva pròpia perruqueria unisex, Tendències Xavi Traver, destinada a tots els sectors de la població. Intenta personalitzar l’estil i els pentinats de cada un dels seus clients, basant-se en com són els seus

sentir-me ple, i més encara quan un cop fet veig la satisfacció del client davant l’obra d’art que li he dedicat”.

En Xavi no coneixia iniciatives econòmiques alternatives a l’euro abans d’adherir-se al RES, però des que va conèixer-lo s’hi va adherir. Actualment ja fa més de dos anys que en forma part.

Què et va motivar a entrar a l’agrupació? Què és el que RES ha fet per a tu?

El que més em va motivar va ser la il·lusió amb la que els assessors de RES em van exposar el seu projecte i és que quan una cosa es fa amb il·lusió sempre

tENdÈNcIES

XAVI tRAVERC/ Impressors Oliva, 10 BXS Girona - 972 20 08 [email protected]

Page 65: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 65

Treballem amb les grans marques d’àmbit nacional i europeu obrint un gran ventall de possibilitats de trobar la solució a la seva

instal·lació, tant moderna com antiquada.Disposem de comandaments compatibles i originals.

C/ SANT ANTONI MARIÀ CLARET 3 BXS, GIRONA972 20 24 23 / 617 97 57 53

[email protected] · www.elzapa.es

DUPLIQUEM LA GRAN MAJORIA DE

COMANDAMENTS I CLAUS DEL MERCAT AMB O SENSE

CODI INSTAL·LADOR.

Reparacióde sabates

Duplicatde claus

Duplicat decomandaments a distància

acaba sortint bé. RES m’ha ensenyat noves perspectives de negoci i m’ha permès conèixer altres establiments adherits a l’agrupament que no coneixia anteriorment.

Els inicis són sempre costosos i difícils. Aquesta és una iniciativa força jove, però quan arribi a un públic encara més ampli contribuirà en una millora segura de l’economia de la ciutat.

La veritat és que espero seguir coneixent els establiments adherits al RES i transmetre’ls que seran sempre càlidament rebuts al meu saló. Tant jo com el meu company de quatre potes, l’Elvis (una figura emblemàtica de la perruqueria), estarem encantats d’acollir-los i poder intercanviar nous projectes i idees!n

“gaudeixo podent elaborar un pentinat amb les meves

mans i imaginació: m’agrada veure la cara del client davant l’obra d’art

que li he dedicat”

Page 66: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Tant l’Alberto com el Daniel destaquen que un dels aspectes que més els agrada de la seva feina és la possibilitat de fer que el dia d’algú sigui especial. Quan la gent acudeix a la seva botiga i encarrega un dolç personalitzat, sempre intenten plasmar la idea del client al pastís fent que la persona a qui el regalarà s’hi senti identificada. Cada dolç és únic i personalitzat.

Què us va motivar a entrar a l’agrupació RES?

La iniciativa ens va encantar. A més de

“cada dolç és únic i personalitzat. Fem

que la persona a qui el regalarà s’hi senti

identificada“

L’Alberto i el Daniel són un químic i un biòleg, l’un vilafantenc i l’altre gironí, que des de Figueres regenten The Sweet Lab, una botiga de rebosteria creativa.

The Sweet Lab elabora diàriament i de forma artesanal dolços anglosaxons personalitzats i cupcakes.També ofereix cursos a tothom qui vulgui aprendre a elaborar-los. Sempre estan disposats a investigar i provar tota mena de nous productes per introduir-los a la botiga.

ser una via per incentivar les compres al comerç local ens agrada que la col·laboració entre petits comerços cada dia sigui més gran.

Creiem que el RES ens pot ajudar a arribar cada dia a més gent i afavorir que els seus usuaris escullin el nostre negoci davant d’altres botigues del sector. El fet de formar part de RES ens ha permès descobrir alguns proveïdors i distribuïdors de productes que no havíem aconseguit trobar abans.

És una bona iniciativa per afavorir que es compri a les botigues i comerços dels pobles i barris i això generi un impacte positiu en el conjunt de l’economia localn

tHE SwEEt LABC/ Castelló, 28Figueres - 872 98 91 41www.thesweetlab.es

Page 67: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista 67

Page 68: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

68 Aclarint Dubtes

RES ONLINEEN AQuEST NúmERo APRoFiTEm AQuEST ESPAi PER ExPLiCAR-TE ToT EL QuE PoTS FER DES DEL TEu ComPTE RES oNLiNE.

TELF: 972203058PÇA. CALVET I RUBALCABA Nº7 - 1pal. 1era (Girona)

com accedir al meu compte RES online? L’únic que necessites per accedir al teu compte RES online és l’usuari i contrasenya. No el tens? Demana’l a través de la web.

Un cop a dins pots canviar l’usuari i la contrasenya a través de la pestanya “Paràmetres”.

Què puc consultar al compte RES?En primer lloc, a la pestanya “Resum” hi pots veure els comptes i targetes lligats al teu número de client, així com el saldo disponible i l’import de les factures pendents.

Consulta el teus moviments. Vés a la pestanya “Extracte de compte”, allà només has de seleccionar el compte

que vols consultar (si amb el teu número de client tens més d’un compte RES vinculat) i el període de temps, hi podràs veure totes les compres i vendes que has fet amb RES.

També pots consultar els moviments que s’han fet amb una targeta concreta lligada al compte (en el cas que en disposeu de més d’una).

Consulta les factures. Cada mes, juntament amb un extracte dels moviments, et fem arribar per correu postal les factures. Però tu també en pots consultar l’import (ara per ara no és possible descarregar directament les factures) a través de la pestanya “Extracte de compte”. Allà hi podràs veure un petit resum de totes les factures que se t’han emès, on hi veuràs el número de factura, la data, l’import amb RES, l’import amb euros, l’IVA i el total de cada factura. En el cas que necessitessis una còpia d’una factura en concret només ens ho has de fer saber per correu electrònicn

Resum

Nom Cash degut 30 dies 60 dies 90 dies 120 dies Interessos deguts Total

Total: 1

Total: 1

Total: 12

0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,000,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00

Disponible

496,00496,00

Denegat

0,000,00

Saldo

-2,00-2,00

Compte32-13-703555

6272 8020 0019 5914

Nom del titular del compte

Nom del titular de la targeta Targeta # Tipus Expiració fi de compte Nom del titular del compte

TEST RES CATALUNYA

TEST RES CATALUNYA 10/2014 32-13-700355510/2014 32-13-700355510/2014 32-13-700355510/2014 32-13-700355510/2014 32-13-700355510/2014 32-13-700355510/2014 32-13-700355510/2014 32-13-700355510/2014 32-13-700355510/2014 32-13-7003555

8/2014 32-13-70035558/2014 32-13-7003555

6272 8020 0019 5922TEST RES CATALUNYA6272 8020 0019 5930TEST RES CATALUNYA6272 8020 0019 5918TEST RES CATALUNYA6272 8020 0019 5955TEST RES CATALUNYA6272 8020 0019 5963TEST RES CATALUNYA6272 8020 0019 5971TEST RES CATALUNYA6272 8020 0019 5989TEST RES CATALUNYA6272 8020 0019 5997TEST RES CATALUNYA6272 8020 0019 5903TEST RES CATALUNYA6272 8020 0019 5970TESTKAART

TESTKAART

TEST RES CATALUNYATEST RES CATALUNYATEST RES CATALUNYATEST RES CATALUNYATEST RES CATALUNYATEST RES CATALUNYATEST RES CATALUNYATEST RES CATALUNYATEST RES CATALUNYATEST RES CATALUNYATEST RES CATALUNYATEST RES CATALUNYA6272 8020 0019 5915

Línia de crèdit

500,00500,00

TEST RES CATALUNYA

Clients - Compte corrent

Comptes

Targetes

Resum

Autorització Transfer Informació Services Paràmetres Tancar sessió Show HelpExtractes de Compte

Page 69: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Aclarint Dubtes . 69

T’ha arribat una factura d’un dels teus proveïdors i necessites fer-li una transferència al seu compte RES? És molt senzill:

Clica a la pestanya “Transfer”.

Escull el compte des del qual vols fer la transferència (en cas que en tinguis més d’un).

Introdueix el número de compte del teu proveïdor, l’import RES a pagar i el concepte.

Clica a “Preparació”, comprova les dades, i si està tot correcte, clica a “Autoritzar”.

Si necessites un comprovant, pots imprimir la pàgina on t’apareix el número d’autorització de color verd.

Si has fet una venda i el teu client t’ha donat el seu número de targeta perquè tu mateix facis el pagament, també ho pots fer a través del compte RES online:

Clica a la pestanya “Autorització”.

Escull el compte en el qual vols carregar l’import (en cas que en tinguis més d’un).

Introdueix el número de targeta del teu client, l’import RES a cobrar i el concepte.

Clica a “Preparació”, comprova les dades, i si està tot correcte, clica a “Autoritzar”.

Si necessites un comprovant, pots imprimir la pàgina on t’apareix el número d’autorització de color verd.

Fes pagaments i cobraments

Page 70: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista70

L’Andrew i en Dani són els socis d’Up Idiomes i Idiomàtic. L’Andrew és londinenc mentre que en Dani és de mare anglesa i pare català.

Des de Up! Idiomes i Idiomàtic tenen diversos projectes en marxa; disposen d’un servei de traduccions àmpliament reconegut, ja que van ser la primera empresa de tot l’Estat en aconseguir la certificació de qualitat UNE. Fins al moment, han fet més d’un milió de traduccions i interpretacions; ajuden a preparar pàgines web en diversos idiomes, ajustant-ho també des del punt de vista cultural. Tenen un servei d’interpretació urgent que funciona les 24h del dia i tenen capacitat per

localitzar un intèrpret de qualsevol idioma en un termini de 5 minuts.

Tenen també una Escola d’Idiomes, Up! Idiomes, on des de fa 20 anys imparteixen classes de tots els idiomes i per a totes les edats. Les empreses i d’altres institucions que ho requereixin també poden disposar de classes personalitzades en grups reduïts per tal

de donar la màxima importància en la comunicació individual.

Fa 5 anys van portar des d’Anglaterra fins a Girona el típic bus britànic de

dos pisos i de color vermell. De tant en tant, l’utilitzen per realitzar-hi classes pels seus alumnes i fer visites a les escoles de la zona, perquè el bus és un gran atractiu capaç de cridar l’atenció dels petits i no tan petits.

L’Andrew i en Dani, amb Idiomàtic, van ser un dels 10 primers en formar part de l’agrupació del RES i des de fa mig any també han incorporat l’empresa Up! Idiomes. Encara que coneixien iniciatives econòmiques

“tenim capacitat per localitzar un intèrpret de qualsevol idioma en

5 minuts “

UP! IdIOMESIdIOMÀtIcPg. General Mendoza, 7 PRALGirona - 972 21 23 54www.upidiomes.cat

Page 71: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 71

alternatives a l’euro i altres monedes complementàries locals no va ser fins conèixer el RES quan van decidir en prendre-hi part.

Ens comenten que van decidir adherir-se al RES perquè “Ens criden l’atenció les idees innovadores i la gent amb empenta que no té por de la innovació” , creuen que el RES “és una

forma divertida de continuar oferint el que sempre hem fet fins ara i tenir l’oportunitat de conèixer a més gent que no coneixeríem si no fos pel RES”.

Destaquen que la iniciativa del RES és una iniciativa amb “esperit constructiu positiu” amb possibilitats d’influir en la millora de l’economia localn

“Ens criden l’atenció les idees innovadores

i la gent amb empenta que no té por de la

innovació”

Page 72: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista72

En Joan Marc Gonzàlez és dissenyador gràfic amb una llarga experiència en el sector de la publicitat i la comunicació. Es considera una persona proactiva, oberta, inquieta i amb ganes de sumar. És gerent de Slogan Vip i des de fa un any i mig també dirigeix Viñals Publicitat, membre RES des del maig de l’any passat.

Viñals publicitat és una empresa amb una llarga trajectòria en el món de la publicitat i la comunicació i que treballa des de tres grans àmbits: el disseny, la impressió, la retolació i el regal publicitari.

Dins la branca del disseny es pot trobar tant disseny gràfic com disseny web o mòbil. L’experiència de l’empresa és tanta que fa més de 50 anys que es dediquen a editar la guia semioficial de fires de Girona juntament amb plànols de diverses poblacions de la província. També poden imprimir tot tipus de productes, des de targetes de visita fins a lones gegants, passant per

samarretes o qualsevol altra cosa que el client pugui imaginar, sigui

quin sigui el producte i la quantitat.

També poden retolar vehicles, rètols de botigues, plaques per a despatxos,

cartells per a exposicions i tot tipus de banderes i suports per a fires.

L’experiència acumulada durant aquests 50 anys els permet aconsellar al client de forma personalitzada sobre quin és l’objecte òptim per cada campanya publicitària. Per assessorar-lo tenen en compte el client, el que vol comunicar i els seus potencials compradors. D’aquesta manera cada proposta és única i a mida.

“tenim en compte el client,

el que vol comunicar i els seus potencials

compradors“

SERVEI TÈCNICC/ SANT ANTONI 126, FIGUERES972 50 09 84 · 972 50 09 [email protected] · www.fisatec.es

VIñALSPUBLIcItAtC/ Mas Falgàs, 2-6 Planta 2Vilablareix - 972 21 19 79www.vinalspublicitat.com

Page 73: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 73

BOTIGUES A BESCANÓ (C/ MAJOR, 43) IST. ANTONI DE CALONGE (PG. JOSEP MUNDET, 83).

TEL: 972 44 26 66

SEGUEIX-NOS ALFACEBOOK

En Joan Marc destaca l’enorme varietat de clients dels que disposen; “m’enriqueix molt treballar per sectors tan dispars com l’alimentació i la construcció. Això fa que obtingui coneixements que d’altra manera mai adquiriria”.

Abans d’adherir-te al RES, coneixies iniciatives econòmiques alternatives a l’euro?

La veritat és que sí, coneixia algunes alternatives a l’euro, però m’he decidit pel RES perquè crec que incentiva el comerç de proximitat. També veig que té una estructura ben creada i un sistema amb el qual tots hi guanyem, que al cap i a la fi, és la base de les relacions sanes en qualsevol àmbit de la vida; tu guanyes - jo guanyo.

Què creus que el RES pot fer per a tu?

Per a mi RES forma part de la campanya de comunicació de la nostra empresa, ens donen a conèixer a altres empreses

i al públic en general. RES fa una aposta al no cobrar a l’entrar en l’agrupació i oferir-nos una sèrie de serveis molt interessants. Jo aposto per empreses que aposten per la meva. Tal i com he dit abans, el concepte que RES guanya quan VIÑALS PUBLICITAT guanya, trobo que és la millor combinació per recórrer un llarg camí juntsn

“El RES és un sistema que es basa en la idea del tu guanyes - jo guanyo”

Page 74: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

seva família. Ha crescut sempre molt implicat en els negocis fent d’aprenent, atenent al públic, atenent als comercials i fent tasques administratives.

L’Emili regenta el negoci Busquets Festa, situat a la Plaça Marquès de Camps i on s’hi pot trobar tot el que es pugui necessitar en el món de les disfresses i de la festa: perruques, caretes, maquillatge, bromes i pirotècnia per a tot tipus de festes, comiats de solter i

“el RES em dóna la satisfacció d’haver ofert

una nova forma de pagament alternatiu al

sistema bancari “

L’Emili Busquets és un gironí nascut a la Plaça Marquès de Camps, número 5, el juliol de fa 65 anys.

Va començar a fer de botiguer als 14 anys, quan va acabar el batxillerat elemental, mentre ho alternava amb els estudis nocturns a l’Escola de Comerç de Girona.

Destaca que és botiguer perquè això és el que va viure des de ben petit a la

revetlles. Busquets Festa forma part del RES des de finals de l’any 2012.

També és propietari del Supermercat Busquets, adherit recentment al RES i on s’hi pot trobar fruita, verdura, peix, carns, conserves, licors, perfumeria, productes de neteja i tot allò que puguis necessitar.

Abans d’adherir-se a l’agrupació, l’Emili no coneixia monedes complementàries alternatives a l’euro. En conèixer el RES però, va adherir-hi un dels seus negocis i, ara, ja en formen part tots dos.

BUSQUEtSfEStAPl. Marquès de Camps, 5Girona - 972 20 30 80www.patam.com

Page 75: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 75

Cuidem de tu i de tot allò que t’estimes!

Maria Rosa Agustí RigallAgent d’assegurancesexclusiu d’AllianzC010940434042L

Joaquim Vayreda, 57 - 17001 GironaTel. 972226433 - Mòbil 657983371

[email protected]/mariarosa_agusti

ANALITZEM LES SEVES ASSEGURANCES I LESADEQÜEM A LES SEVES NECESSITATS

Perquè et vas adherir al RES? Què és el que n’esperes?

Inicialment em vaig adherir al RES pels meus clients. Des que vaig conèixer de l’existència d’aquesta moneda vaig pensar que havia de donar una nova oportunitat de pagament als clients. Jo sempre he sigut una persona moderna a la que li agrada estalviar i en aquest

sentit el RES em va semblar innovador i em va semblar també que no hi perdia res en provar-ho.

Ara que ja fa dos anys que en formo part, el RES em dóna la satisfacció d’haver ofert una nova forma de pagament, avantatjosa pel client, allunyada i diferenciada de la moneda oficial i el desprestigiat sistema bancari que ens domina i ens ofega. Aquest fet

em dóna valor afegit i em diferencia d’aquells negocis que no en formen part.

Utilitzo el RES per pagar petits proveïdors i per comprar a la resta de comerços. Sé que millorar l’economia local és molt difícil, però iniciatives com aquesta, sumades a un bon treball i rendiment a la feina, poden contribuir-hin

Page 76: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista76

La Sònia i en Roger són parella tant a casa com a la feina i junts regenten la Farmàcia Sònia Torres, a Begur. La Sònia és la farmacèutica titular i en Roger l’auxiliar.

Des de fa més d’un any i mig van decidir obrir la seva pròpia farmàcia perquè això els oferia la possibilitat de gestionar-la sense donar explicacions a ningú i tenir més motivació en el dia a dia. Els encanta el tracte amb el públic: “ens enriqueix dia a dia poder ajudar als pacients en tot el que necessitin i en molts casos establir-hi vincles d’amistat”.

A la seva farmàcia, s’hi pot trobar naturopatia, medicina al·lopàtica,

homeopàtica cosmètica i para-farmàcia. Van adherir-se al RES recentment, després que la iniciativa es comencés a implantar a Begur.

Perquè us veu adherir al RES? Què n’espereu?

Fins al moment no coneixíem iniciatives econòmiques similars. Després d’adherir-nos al RES però, si que hem pogut començar a veure que existeixen iniciatives d’aquestes. Pensem que és

una iniciativa que permet donar menys poder al capitalisme

donant més importància a les relacions entre petits comerciants

fomentant el negoci local en lloc de les grans superfícies.

Aquesta és una bona manera de donar-nos a conèixer a través de noves vies i rebre nous clients. El problema principal que tenim nosaltres és que Begur és un poble petit on durant l’any hi viu poca gent. La iniciativa no està tan implantada ni consolidada com per exemple a Girona. Esperem que aquest estiu, quan el turisme i la població incrementin, també ho facin els llaços comercials entre les empreses que en formem partn

“El RES fomenta el negoci local en lloc de les grans

superfícies “

Disponible perAndroid i iOs

fARMÀcIA

SòNIA tORRESPl. Forgas, 11Begur - 972 62 37 60www.farmaciabegur.com

Page 77: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista 77

El 23 d’Abril de 1986 obre les portes el primer Cocolino de Girona. Actualment és la pizzeria més antiga de la ciutat. Situada en els seus inicis al carrer Cardenal Margarit, al barri de l’eixample, es traslladà al 92 al barri de Pedret, un dels llocs amb més encant de la ciutat.

Cocolino és una empresa familiar. El responsable de la cuina és en Pere, amb una llarga experiència en el món del pa i de la pizza i l’ Imma s’encarrega de les postres. L’elaboració de tots els nostres plats és totalment artesanal i amb preferència per productes autòctons, frescos i de qualitat, des de les originals amanides, passant per la pasta fresca, les pizzes clàssiques, sense lactosa o les de creació pròpia, fins a les delicioses postres.

Compta també amb una extensa carta de vins, menú setmanal al migdia, menús per a colles a partir de 9€ i la pizza de la setmana a un preu únic de només 5€. Al menjador, el nostre cambrer Cristian, ofereix un servei atent, agradable i educat.Tot plegat fa que Cocolino sigui un lloc on gaudir d’un bon àpat en un ambient acollidor.

1 9 8 6 - 2 0 1 4

COCOLINO, CUINA CASOLANA DE QUALITAT

C/ PEDRET, 56/58 - GIRONA972 22 40 47 · [email protected]

Page 78: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

P a u l J o e VOLS FEINA?

ET PREPAREM PER TREBALLAR!!!

Si t’agrada el món de la perruqueria, la imatge personal i la moda, pots formar-te a PAUL JOE centres de formació, i dedicar-te professionalment al que més t’agrada.No són necessaris estudis previs, comences practicant com a aprenent i acabes convertint-te en Perruquer@ professional amb titulació.Estem associats a la Confederación Nacional Empresarial de Centros de Enseñanza y Profesionales de Peluquería y Estética (CneCeppe) que promou la capacitació i la competència empresarial dels professionals del sector dela Imatge Personal.

649 500 838 - 972 216 [email protected]

ELS MILLORS PREUS www.pauljoeperruquers.es

Page 79: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Experiència del particular . 79

“fA MÉS dE 4 MESOS QUE EN Sóc USUARI I jA HE cARREGAt MÉS dE 700 EUROS, I HO SEGUIRÉ fENt”

P a u l J o e VOLS FEINA?

ET PREPAREM PER TREBALLAR!!!

Si t’agrada el món de la perruqueria, la imatge personal i la moda, pots formar-te a PAUL JOE centres de formació, i dedicar-te professionalment al que més t’agrada.No són necessaris estudis previs, comences practicant com a aprenent i acabes convertint-te en Perruquer@ professional amb titulació.Estem associats a la Confederación Nacional Empresarial de Centros de Enseñanza y Profesionales de Peluquería y Estética (CneCeppe) que promou la capacitació i la competència empresarial dels professionals del sector dela Imatge Personal.

649 500 838 - 972 216 [email protected]

ELS MILLORS PREUS www.pauljoeperruquers.es

Quant temps fa que ets usuari del RES? Què et va portar a adherir-t’hi? Fa més de 4 mesos que en sóc usuari. Ho vaig conèixer a través de la Universitat de Girona i vaig considerar que era una molt bona manera de promoure i incentivar el comerç local de proximitat, últimament amenaçat per les grans superfícies comercials que absorbeixen la gran majoria de la demanda que abans absorbien els comerços locals de proximitat dels municipis.

A quins comerços l’utilitzes?Normalment l’utilitzo a una cafeteria de Riudellots de la Selva, municipi on resideixo. L’establiment és la Coffee-Cafeteria, un espai situat a la zona antiga de la població que, des de fa temps, ha entès l’aposta que suposa el RES i l’ha acceptat com a mètode de pagament (100%) per tots els seus productes i serveis. Sens dubte, prioritzo els establiments que accepten el RES com a sistema de pagament.

Quins establiments hi trobes a faltar?M’agradaria que tots els establiments comercials del municipi s’adherissin al RES, ja que suposa una manera de potenciar i prioritzar tots els avantatges alhora que diferencia el comerç tradicional i de proximitat en contra de les grans superfícies .

Què t’aporta a nivell particular fer les teves compres i pagar-les amb RES?M’aporta comoditat perquè només duent al damunt la targeta RES tens tot el que necessites. Suposa també eficàcia, ja que porto molt de temps

utilitzant el servei i no he tingut mai cap incidència. També suposa una bona manera per estalviar, només estant atent als diferents portals de comunicació que RES posa al meu abast, he pogut conèixer diferents promocions i altres notícies lligades amb l’ús del RES que m’han aportat nous ingressos.

Com veus la situació econòmica de la teva ciutat o població? Creus que una iniciativa com el RES la pot millorar?Penso que la situació econòmica de la majoria de municipis del país és delicada. A ningú se li escapa que la creixent i mantinguda recessió econòmica està fent estralls punyents en el conjunt del teixit comercial del país. Per això, la iniciativa del RES pretén, d’alguna manera, pal·liar aquest context desfavorable, assumint la difícil tasca de fer emergir una nova moneda que estimuli d’alguna manera el consum dels seus titulars alhora que dirigeixi la despesa als comerços minoristes.

T’agradaria explicar-nos o afegir algun altre comentari sobre el RES, el seu funcionament o alguna experiència?Totes les experiències són agradables, estic content d’utilitzar la targeta. He fet diferents ingressos a la targeta que ja sumen una quantitat superior als 700 euros i ho seguiré fent. Però val a dir que, sense que s’hi afegeixin centres i comerços de proximitat, aquesta moneda no tindrà l’èxit que volem. Per això, insisteixo en fer una crida a tots els comerços dels municipis de Catalunya a fer una aposta sincera i decidida pel RES, no se’n penedirann

XEVI LóPEz cAdENAEn Xevi López Cadena és de Riudellots de la Selva, és graduat en Dret per la Universitat de Girona i Community Manager.

Page 80: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista80

L’Elisabet Ribalta és gironina i se’n sent molt orgullosa. El passat any 2013 va decidir posar en marxa Granma, una empresa plena d’il·lusió i optimisme dirigida a les famílies gironines que necessiten assistència domiciliària. Granma forma part del RES des de finals del 2013.

D’on sorgeix aquesta iniciativa què et va portar a crear granma?

Granma va sorgir per tal de donar resposta a dos tipus de necessitats que en l’actualitat tenen molta demanda: les necessitats de les persones grans i

les necessitats de serveis de neteja de les famílies.

Respecte les persones grans, sabem que és molt dur ingressar als pares o mares en residències geriàtriques. En aquest sentit, cal tenir molt en compte el deteriorament cognitiu que pateixen, l’assiduïtat de les visites i l’entorn en el que viuen abans de prendre qualsevol decisió. Cal sempre tenir en compte

què és el que vol la persona en qüestió i, si té capacitat de

decisió, cal respectar les seves preferències. Si la millor opció és

deixar la persona a casa, aquí és on entra en joc la figura del cuidador o

cuidadora, per hores o en règim intern. Serà fonamental que aquest sigui una persona de confiança, formada, amb vocació i aptituds. El que jo ofereixo des de Granma, com a professional del sector, és buscar un cuidador adient a la situació de cadascú amb totes les garanties. Em dedico, per tant, a ajudar a persones amb dependència a trobar un cuidador que s’adapti a les seves necessitats per desenvolupar amb èxit les seves activitats de la vida diària.

“em dedico a trobar un cuidador per a la

teva família”

GRANMA cUIdAdORS PERSONES GRANSC/ St. Roc, 2 (Viver d’empreses)Salt - 644 36 75 44www.granma.cat

Page 81: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 81 A Granma, també tenim servei de neteja tant per a particulars com per a empreses i comunitats de veïns.

Què et va portar a adherir-te al RES? Què n’esperes a nivell personal i en el conjunt de l’economia local?

Abans de conèixer el RES no podia entendre que hi pogués haver una altra moneda que no fos l’euro.

Vaig entrar a formar-ne part perquè vaig veure que em donava molts avantatges com a usuària particular, a la vegada que, entrar en una agrupació de comerços, suposava també una bona manera de potenciar les compres en comerços locals que són els que, amb la crisi, han patit més i tenen dificultats per resistir davant de les grans superfícies.

El RES també és una bona manera d’apropar-me a noves famílies que necessitin els meus serveis i que a la vegada necessitin estar ben informats.

Tot plegat fomenta l’economia local i ens torna una mica a la forma de comprar d’abans, quan la riquesa es trobava una mica més ben repartida i tothom disposava de la seva pròpia clientela que era fidel a la qualitat i al servei personalitzat que ofereix el comerç localn

“Abans de conèixer el RES no podia entendre que hi

pogués haver una altra moneda que no fos l’euro”

Page 82: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista82

En Jesús Lera és de Sant Antoni de Vilamajor, al Vallès Oriental. És pastisser des de fa 32 anys i regenta juntament amb la seva família una pastisseria en aquesta població.

A la Pastisseria Sant Llehí elaboren i venen al detall tot tipus de pastissos i brioxeria i, com a complement al seu negoci, també disposen d’un espai destinat al pa. La xocolata és la seva passió; si algú ho necessita, també poden organitzar per encàrrec tot tipus de càterings per a celebracions.

Aquest és un negoci familiar i és per això que tant l’esposa d’en Jesús, la Mercè,

com el seu fill Àlex, contribueixen a que tant a la botiga com a l’obrador tot rutlli.

En Jesús ens explica que fer de pastisser és un treball agraït, sobretot quan la gent queda satisfeta amb la feina ben feta. També ens confessa que ell és Mestre Industrial en mecànica industrial i electricitat i que això

de ser pastisser és fruit d’una casualitat. A diferència de molts

altres pastissers, ell no prové d’una família tradicional pastissera, però

en un moment donat li va sorgir l’oportunitat d’aprendre l’ofici i obrir el

seu propi negoci. La seva debilitat pels reptes va fer que no deixés escapar aquella oportunitat.

Com no podia ser d’una altra manera, en Jesús també va descobrir el RES per casualitat, quan un amic va compartir una notícia a través d’una xarxa social.

L’interès despertat va ser tal que en Jesús ens explica que “La curiositat em

“Fer de pastisser és molt agraït, la gent queda satisfeta amb la feina ben feta “

PAStISSERIA

SANt LLEHíPl. Montseny, 6St. Antoni Vilamajor938 45 23 [email protected]

Page 83: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 83

va portar a promoure una conferència sobre el RES a Sant Antoni de Vilamajor, perquè la gent s’assabentés de la iniciativa”.

A la pastisseria Sant Llehí, encara no han tingut l’oportunitat d’estrenar-se amb RES. Ens confessen que es troben lluny de la seva àrea d’influència i que els pioners de les comarques gironines van molt per davant. Tot i així, es mostren molt positius; “Tard o d’hora, el RES arribarà”.

Tenen confiança que el RES pot contribuir a reactivar l’economia local si s’aconsegueix que la gent entengui el seu funcionament i es creïn al·licients i sinèrgies entre empreses estimulant les compres mútues i la prestació de serveis. Finalment, en Jesús ens diu “El RES no s’entendria si no hi ha empreses, per això és important la seva expansió, però més important és la seva consolidació en els municipis on ja està establert”n

“La curiositat em va portar a promoure una

conferència sobre el RES a Sant Antoni de Vilamajor, perquè la

gent s’assabentés de la iniciativa”

Page 84: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista84

L’Enric Blanco és el responsable de l’àrea de màrqueting d’Informàtica3, empresa que desenvolupa software de gestió empresarial des de l’any 1980.

Informàtica3 ofereix programes de gestió empresarial intuïtius, fàcils d’utilitzar i que cobreixen totes les necessitats dels usuaris amb l’objectiu de donar valor als seus negocis. La gamma de solucions comprèn tres àrees diferents: la gestió empresarial, els despatxos professionals i el sector turístic.

L’equip humà està format per economistes i informàtics que ofereixen

un tracte proper i permanent als seus clients per donar resposta immediata a les seves necessitats.

A finals d’aquest any Informàtica3 celebrarà 35 anys creant i desenvolupant software de gestió. Això implicarà millores en l’àrea de comunicació i de màrqueting i serà també una oportunitat per millorar

i consolidar l’empresa com una referència dins del seu públic

objectiu.

Què et va motivar a entrar a l’agrupació? Què

és el que RES pot fer per a tu?

El 70% dels clients d’Informàtica3 són de Catalunya, i gran part d’ells són de Girona. Els nostres clients valoren especialment l’agilitat, la proximitat i el tracte directe que els oferim. Per aquest motiu, són interessants iniciatives com el RES, que ens permeten donar-nos a conèixer, interactuar i mantenir relacions amb pimes i autònoms locals.

“com ha passat a bèlgica, el RES pot guanyar força als

propers anys “

INfORMÀtIcA3Av. President Macià, 14-16Palamós - 972 60 08 00www.info3.es

Page 85: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 85

El RES ens pot ajudar a apropar la nostra empresa al petit i mitjà comerç, donar-nos a conèixer i dinamitzar les nostres vendes; a la vegada que ens ofereix l’oportunitat de beneficiar-nos de condicions i descomptes exclusius pels membres del RES.

Creus que una iniciativa així pot millorar l’economia local?

El RES ofereix una plataforma per agrupar PIMES, autònoms i comerços

locals (petit comerç, hotels, restaurants, retail...), que té per objectiu dinamitzar les vendes locals, operant amb una moneda pròpia: el RES. La millora de l’economia local es posa de manifest observant les xifres: a Girona ja es disposa de 400 establiments/Pimes/autònoms adherits i més de 2.800 clients particulars. Com ha passat a Bèlgica, el RES pot guanyar força als propers anys i pot suposar un interessant incentiu per l’economia i comerços localsn

“Més de 34 anys d’experiència

desenvolupant software de gestió empresarial i la confiança de 16.000

clients ens avalen”

Page 86: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista86

ESPORtS PAUC/ Major, 43Bescanó - 972 44 26 66www.facebook.com/esportspau

“Guanyar un 30% més de diners en les compres habituals és

moltíssim! “

En Pau Noguer, de 42 anys, és propietari de dues botigues d’esports anomenades Esports Pau, situades a Bescanó i a Sant Antoni de Calonge.

Esports Pau és una botiga d’esports especialitzada en futbol i running, encara que també tenen materials de bàsquet, esports aquàtics, tenis i pàdel. Disposen de les millors marques del mercat, com per exemple Munich, New Balance, Asics...

En Pau ens explica que es tracta d’una feina on el contacte amb la gent és molt important, fet que li ha donat

l’oportunitat de conèixer molta gent nova. A la vegada li ha permès seguir en contacte amb el món de l’esport, en especial el del futbol, que des de sempre li ha agradat molt i ha practicat durant molts anys.

Fins fa poc temps, en Pau no tenia ni idea d’iniciatives relacionades amb monedes que convisquessin amb l’euro

i com això podia aportar beneficis al seu negoci fins que va conèixer

el RES.

Què et va motivar a entrar a l’agrupació? Què

és el que esperes que RES faci per a tu?

Vaig trobar molt interessant tot el projecte des del principi. Ara, més que mai, ens hem d’ajudar entre tots; és molt difícil trobar una iniciativa que, com el RES, ajudi de veritat als petits comerços. Amb el RES espero que puguem fidelitzar els nostres clients fent que aquests, a la vegada,

Page 87: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Espai Entrevista . 87

canviïn els seus hàbits de compra i consum i això ens permeti incrementar les vendes. El RES també ofereix la possibilitat que jo, com a empresari, canviï també els meus hàbits perquè se’m dóna l’oportunitat de conèixer molts comerços que es troben adherits a l’agrupació que abans no sabia ni on eren.

Aquests beneficis particulars, com he dit abans, poden ajudar a millorar l’economia local canviant la tendència tan implantada que la gent vagi a comprar a les grans superfícies per tal que comencin a fer-ho als petits comerços locals.

Per tal que el RES funcioni i tiri endavant cal que entre tots en fem

molta difusió per anar incrementant l’agrupació, les empreses i els usuaris presents. Crec que si la majoria de la gent sabés que carregant 100 euros a la targeta RES obtenen 130 RES molta més gent la utilitzaria. Guanyar un 30% més de poder adquisitiu en les compres habituals és moltíssim!n

Page 88: Revista RES Catalunya - Estiu 2014
Page 89: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

RES bèlgica 89

En només 2 anys, heu aconseguit - amb l’ajuda de l’equip RES i sota la direcció de Josep Lluís de la Rosa- construir una base sòlida RES a Catalunya! Més de 350 comerços i empresaris locals catalans accepten la moneda RES, i ja són alguns milers els consumidors privats que utilitzen la targeta de pagament RES! Estem particularment orgullosos d’aquesta fita, i mai us podrem agrair prou la confiança que heu mostrat en l’organització RES!

És simplement increïble que una simple idea, nascuda ara fa 18 anys per pura necessitat, a sobre una taula, hagi tingut tal desenvolupament a més de 1000 km de Leuven (Bèlgica). Això confirma el meu pensament i el fonament de RES: si com a petit empresari, es troba amb problemes i no pot comptar amb el recolzament

dels bancs – tot el contrari – només li queda posar fil a l’agulla! Això és el que fem junts – la nostra pròpia moneda, la nostra pròpia organització. No és que vulguem reemplaçar l’euro, no és que vulguem funcionar sense els bancs tradicionals, sinó que volem esdevenir una eina financera complementària, aquesta petita ajuda que ens és necessària per augmentar la nostra facturació i que ens porta més clients, el que ens permet jugar contra la competència ferotge de les cadenes i grans empreses internacionals.

Però el RES és més encara! El RES és una visió – agrupar-nos com a empresaris locals amb una eina molt potent –, la nostra pròpia moneda RES!

Una de les principals característiques de la moneda RES, és que funciona sense el més mínim interès!

Clàssic, contemporani, oriental, fusions, kathak, coreografia, flamenc, dansa-teatre, laboratori de creació, solfeig, piano,

cant, preparació actoral, couch artístic...

Formació d’actorsFormació musicalFormació de dansa

C/Fossos, 38 - Figueres629 734 437 / 972 988 791

[email protected]

Donat que la nostra cooperativa gestiona, sola, aquests diners, i que té per objectiu ajudar a mantenir els nostres membres-associats adherits, també podrà obtenir un crèdit o un préstec RES – sense interès! Aquest podrà ser retornat a través dels seus propis productes o serveis, amb un període flexible, que ha acordat amb nosaltres. Així que la seva empresa depèn menys dels bancs i... això li aportarà nous clients i noves vendes!

Vostè té confiança amb el RES, ja que vostè accepta el RES com a pagament. I nosaltres, com a organització, tenim confiança en vostè!

Continuem treballant junts i construïm així un futur millor per tots nosaltres.

Us desitgem molt èxit amb les vostres vendes RES!n

BENVOLGUtS EMPRESARISRES dE cAtALUNyA!

wALtHER SMEtSAdministrador Delegat RES cVbA

Page 90: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

RES bèlgica90

En seulement 2 ans, vous avez réussi – avec l’aide et le soutien de l’ensemble de l’équipe RES, sous la direction de M. Peplluis – à construire une base RES solide en Catalogne ! Plus de 350 commerçants et entrepreneurs catalans locaux qui acceptent la monnaie RES, et déjà quelques milliers de consommateurs privés qui utilisent la carte de paiement RES ! Nous sommes particulièrement fiers de cette réalisation, et ne pourrons jamais vous remercier assez pour la confiance que vous avez témoignée à l’organisation RES!

Il est tout bonnement incroyable qu’une simple idée, née il y a maintenant 18 ans par pure nécessité au coin d’une table, ait eu un tel développement à plus de 1000 km de Louvain. Cela confirme ma pensée et le fondement du RES : si, en tant que petit entrepreneur, vous rencontrez des

problèmes, et que vous ne pouvez plus compter sur le soutien des banques – que du contraire– il ne vous reste rien d’autre à faire que de prendre les choses en main. C’est ce que nous faisons ensemble – notre propre monnaie, notre propre organisation. Non pas que nous voulons remplacer l’euro, non pas que nous voulons fonctionner complètement sans les banques traditionnelles, mais en revanche, un outil financier complémentaire, que nous contrôlons nous-mêmes et qui nous apporte à nous, les entrepreneurs et commerçants, ce petit plus qui nous est nécessaire pour augmenter notre chiffre d’affaires et nous amène des clients en plus, ce qui nous permet de contrer la concurrence féroce des chaînes de magasins et des grandes entreprises internationales.

Mais le RES, c’est bien plus encore! Le RES est une vision – nous regrouper

en tant qu’entrepreneurs locaux avec un outil très puissant – notre propre monnaie RES!

Une des principales caractéristiques de la monnaie RES, est de fonctionner sans le moindre intérêt!

Étant donné que notre coopérative gère entièrement seule cet argent, et qu’elle a pour objectif d’aider et de soutenir nos membres-associés adhérents, vous pouvez également obtenir un crédit ou faire un emprunt RES – sans intérêt! Vous remboursez au moyen de vos propres produits ou services, et ceci selon une période flexible, que vous convenez avec nous. Ainsi, votre entreprise est moins dépendante des banques et … cela vous apporte de nouveaux clients et de nouvelles ventes!

Vous avez confiance dans le RES, parce que vous acceptez le RES comme paiement. Eh bien, nous, en tant qu’organisation, avons confiance en vous!

Continuons à travailler ensemble et à construire ainsi, un meilleur avenir pour nous tous.

Nous vous souhaitons beaucoup de succès avec vos ventes RES!n

wALtHER SMEtSAdministrateur Délégué RES cVbA

cHERS AMIS cOMMERcANtS RES EN cAtALOGNE!

Page 91: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

RES bèlgica . 91

Page 92: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Recull de premsa92

Recull de pRemsa Televisió de girona

15/02/2014http://bit.ly/1lAAywl

Hora Nova04/02/2014

Empresarial girona04/2014

Hora Nova25/03/2014

Ràdio Sarrià17/03/2014

http://bit.ly/1pbTp0o

Estigues al dia de les aparicionsde premsa a www.res.cat

Page 93: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Recull de premsa . 93

Mediterráneo Digital01/02/2014

http://bit.ly/1ozNoif

Via Empresa03/03/2014

http://bit.ly/1nmgl78

Page 94: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Xarxes socials94

GRANS cOMENtARISPER A GRANS EMPRESES!Aquestes són algunes de les experiències i opinions d’alguns dels usuaris particulars del RES sobre algunes de les empreses de l’agrupament:

tHe sWeet LaB

Un pastís d’aniversari d’en Mic espectacular pel meu fill! Ha triomfat.... Gràcies per la vostra atenció i fins aviat!

PERRuQuERiA ELS QuÍIMICs

Me ha encantado el trato recibido y he quedado muy contenta con mi corte de pelo. Gracias por vuestra atención, ¡nos vemos pronto!

SAKATiA FAuNA

Gràcies per la vostra atenció, fins aviat! Teniu un bon servei d’assessorament i sou molt amables!

RESTAuRANT LA FiguERETA

Molt i molt bo de debò. Thanks for your kindness, see you soon!

uN QuART DE DoLÇ

Vaig agafar un pack de Sant Valentí: un pastís en forma de cor i una ampolla de cava per a dues persones... Mare de Déu que bo que era!! I tant que hi tornaré!

DiSTRi-giRoNA

Una librería donde siempre encuentro lo que busco y una gran atención. Rrecomendado.

Recorda que, a través de l’aplicació del web “Tornaré”, sempre pots dir-hi la teva o agrair l’atenció rebuda a tots els comerços RES que visitis i dir-los que hi tornaràs!

VISt A fAcEBOOkRodolins del RES:Vam regalar dues invitacions per la fira EcoSí a aquells que van publicar un rodolí a les xarxes socials del RES!

Amós 27/05/2014Quan vaig de compres amb la targeta RES el món va del revés, sense monedes ni bitllets vaig carregant els paquets!

Carol 27/05/2014 Jo faig servir RES, perquè el pèl no m’han pRES!

mª Àngels 27/05/2014Amb RES compro com si RES!!!!

Albert 28/05/2014Qui RES no té RES no guanya!

Page 95: Revista RES Catalunya - Estiu 2014

Porta una empresai et donem un regal!

Fes-nos arribar el contacte de l'empresa interessada a adherir-se al RES, un assessor la visitarà. Una vegada s'hagi adherit se't farà un regal valorat amb 75 RES.

Page 96: Revista RES Catalunya - Estiu 2014