Revista we love padel març 2014

24

description

La revista pels amants del pàdel amateur de les comarques de Barcelona i Girona

Transcript of Revista we love padel març 2014

Page 1: Revista we love padel març 2014

Consells de pàdel

padel x catalunya

ct malgrat

vila village

reportatges de salut

cpt. catalunya equips

ges padel lliçà

padel events

ecomet/padlink

ct arbucies

Fas Sport Padel

bepadel tour

vip vilanova

girona padel tour

i molt més...

Page 2: Revista we love padel març 2014

2 Salutació

La bombolla del pàdel:Què hi ha de cert?

SumariMarç2014

Salutació - 2Camp. Catalunya Equips - 3

Ges Pàdel Lliçà - 4 i 5Pàdel Events - 6 i 7

Pistes Ecomet/Padlink - 8Fas Sport Pàdel - 9

CT Arbúcies - 10 BePadel Tour 2014 - 11

Padel 28 - 12Vip Vilanova - 13

Osona Wellness - 14Girona Pàdel Tour 2014 - 15

Vila Village - 16 Pàdel x Catalunya - 17

CT Torelló - 18Reportatge estiraments - 19

CT Malgrat - 20 i 21Consells de Pàdel - 22 i 23

Indoor Padel Vic - 24

Difusió gratuïta en clubs de pàdel, botigues,

centres esportius...

Revista dissenyada i editada per Promocards

Dipòsit Legal: GI.1520-2013

Telèfon Dep. Publicitat:696 57 52 64

[email protected]/arnau.welovepadel

Últimament, vagis on vagis, tro-baràs pàdel, pàdel i més pàdel.

Ens n’arribarem a cansar? És una bombolla que tard o d’hora farà un “pet”? És bò o és dolent que hi hagi tanta febre?

Des de la nostra més que humil posició, pensem que el “boom” que està visquent el pàdel a casa nos-tra és tant positiu com pot arribar a ser negatiu. O sigui, que sense voler-nos mullar gaire dirèm allò tí-pic de: tot és bò amb mesura.

Analitzant el que s’està visquent en els clubs del nostre país, trobem tres aspectes a tenir en compte.

En primer lloc, la pràctica del pà-del com a activitat esportiva. A tots els clubs on hem anat aquest mes hi hem vist moviment. Gent ju-gant partits entre amics i coneguts a qualsevol hora del dia, per tant, podem dir que el pàdel s’ha con-solidat com una activitat esportiva equiparable al ciclisme, el runnig i/o la natació.

En segon lloc hi posaríem el pàdel com a competició/oci, el que co-neixem com a tornejos. Hi ha qui pensa que s’està disparant negati-vament el número de tornejos i, en conseqüència, la qualitat dels ma-teixos. Pot ser que sigui cert, però

això només es pot salvar oferint un plus de qualitat organitzativa, inno-vació i marcant diferències entre els tipus de tornejos depenent de les exigències dels participants. Un bon calendari pot ser molt útil als clubs, i als jugadors. Progra-mar els tornejos amb un parell de mesos d’antelació pot ajudar a captar clients d’altres zones, i mi-llorar el nivell de competició.

El tercer punt a tenir en compte és la cantera. El pàdel català gaudeix de molt bona salut, però el que està per venir és estratosfèric. La qui-txalla torna totes les pilotes. Aprè-nen a jugar instintivament i adqui-reixen la tècnica amb una facilitat exhuberant. Els adults necessitem un temps d’adaptació per treure’ns els “vicis” adquirits en la pràctica d’altres esports, els menuts, en canvi, estan descobrint l’esport amb la pala a la mà. I això en uns anys es traduïrà en “cracks”.

Per tant, potser sí que hi ha una bombolla, i potser sí que petarà, però esperem que peti en milers de bombolles petites com el cava, el “Vichy Catalan” o, perquè no la “Perrier”...

Salut i pales!!

La Redacció.

Page 3: Revista we love padel març 2014

Campionat de Catalunya per Equips 3

El Club Tennis Vic acull la final del Campio-nat de Catalunya per Equips, amb molt èxit. El cap de setmana de l’1 i 2 de març es van disputar les finals del Campionat de Cata-lunya per equips de primera categoria a les instal·lacions del Club Tennis Vic.

En categoría masculina, el RC Polo A es va proclamar campió després de superar a la final al cap de sèrie número 1, el RCT Barcelona per un contundent 4 a 1. De fet, en aquest partit va ser en l’únic que es van deixar escapar un punt ja que tant a les semifinals contra l’Atlètic Terrassa, com en els quarts de final contra el Polo B el resultat havia estat de 5 a 0. En aquesta mateixa categoría el Tennis Park i el Club Egara A han acabat perdent la categoría i l’any vinent jugaran a segona.

En la categoría femenína no hi va haver sor-preses i el cap de sèrie número 1, el Tarragona Pàdel Indoor, es va imposar deprés de vèncer al RC Polo A per un ajustat 3 a 2. El conjunt tarragoní, que compta amb l’osonenca Núria Rovira entre les seves files, va superar al CT Tarragona a les semifinals per un 4 a 1, quan havia derrotat plàcidament al RCT Barcelona

en els quarts de final per un 5 a 0.

Els dos equips que van perdre la categoría van ser el CT Olesa i el CT La Salut.

A l’entrega de premis hi van assistir represen-tants de la Fedareció Catalana de Pàdel, dels Ajuntaments de Vic i Gurb, i del Club Tennis Vic, encapçalats pel seu president Miquel Vilardell.

Durant els díes en que va tenir lloc el Cam-pionat, les instal·lacions del club osonenc van bullir d’activitat i l’assistència de públic va ser més que significativa. Un dels actes paral·lels amb més repercussió va ser el partit d’exhibició que van disputar dos cracks del motor com són Àlex Crivillé i Marc Coma, que es van enfrontar a dos cracks del pàdel com són Enric Sanmartí i Joan Gisbert.

Al final, des del club i la Federació es van fe-licitar del bon espectacle ofert durant aquests díes, tan a nivell de joc com d’assistència d’espectadors.

El nombrós públic va disfrutar de valent amb el gran nivell de joc.

Els equips del RC Polo durant l’entrega de premis. L’equip A es va proclamar Campió de Catalunya per equips.

Page 4: Revista we love padel març 2014
Page 5: Revista we love padel març 2014

Clubs 5

El nou indoor de Lliçà de Vall, el Gespàdel Lliçà, arriba amb força.

La comarca del Vallès Oriental comp-ta, des del mes de febrer, amb un nou punt per a la pràctica del pàdel, i no només el pàdel. Gespàdel Lliçà en-tra amb força en el panorama padeler amb une sinstal·lacions moderníssi-mes i una filosofía que el situarà en-tre els centres de referència del pàdel amateur català.

Gespàdel es troba situat al Polígon Industrial Can Nadal, a Lliçà de Vall en un punt molt ben comunicat a tocar de la C-17. Les instal·lacions compten amb 6 pistes de pàdel indoor de la mi-llor qualitat, un gimnàs de 200 metres amb maquinària d’última generació, sala d’activitats dirigídes amb més de 50 classes mensuals, i una escola de pàdel infantil dirigida per un dels mi-llors talents del pàdel català, Ruben Rivera. També disposen de bar/res-taurant i una serie de serveis persona-litzats per satisfer les necessitats dels seus usuaris.

El responsable de l’equip de treball, Jofra Molina, defineix el centre com: “un club de pàdel, però sobretot un centre esportiu on es respira benestar.” Molina diu que “vam començar aquest projecte moguts per l’ilusió de fer bé

les coses i donar un servei proper i de qualitat als nostres clients. Apos-tem per les persones, el tracte huma, la comprensió i la ressolució eficaç dels problemes. Elconcepte del club és modern però basat en els principis d’abans, imprescindibles per donar el millor servei.

L’ús de les instal·lacions es pot fer de diferents maners, sigui mitjançant una quota de soci o bé fent un lloguer puntual de les pistes, gimnàs i classes dirigides. En aquests primers mesos de vida, el club ofereix descomptes en les inscripcions i matrícules gratuïtes, abonaments amb descompte per hores de pàdel i classes particulars. També ofereixen assessorament complert en fitness, personal trainer, recuperacions de lesions, hàbits nutricionals saluda-bles, classes particulars amb el Ruben Rivera, organització de tornejos per a empreses i grups d’amics, team buil-dings i la possibilitat d’organitzar qual-sevol tipus d’event.

Segons Molina, “el projecte Gespà-del va molt més enllà, i properament realitzarem l’ampliació del club dotant-lo de més eines, encara, per arribar a ser un centre esportiu de referència a

Catalunya.”

Per acabar de definir el projecte, l’equip de Gespadel ens diuen que “creiem en la nostra feina, treballem per millorar i millorem per cobrir les ne-cessitats dels nostres clients. És una cadena que segueix una filosofía bàsi-ca d’actuació, a vegades descuidada pels prestadors de serveis, però molt present en el nostre ADN. És així de simple, volem que els nostres clients estiguin contents amb nosaltres i for-mar part tos d’una gran familia al servei de l’esport i la salut.”

El que podría acabar essent el lema o el leit motiv de la filosofía de Gespàdel sería el que ells mateixos sentencíen:“No competim per ser els primers, tre-ballem per ser els millors”

Imatge de la sala de fitness del Gespàdel de Lliçà. El centre ofereix fins a 50 classes dirigi-des mensuals per als seus clients. O sigui, que no només es tracta de pàdel.

El bar/restaurant del centre, on els clients de Gespàdel s’hi senten com a casa. Nete-dat, modernitat i bons aliments assegurats.

Les pistes han estat realitzades per l’empresa RedSport, garantia de qualitat.

Page 6: Revista we love padel març 2014

2a PROVA CIRCUIT PADEL EVENTS “WEEKEND PADEL” 2014: “PADEL & TRAINING”

Ja estan obertes les inscripcions a la segona prova del circuit de Pàdel Events “Weekend Pàdel”, que tindrà lloc al Pàdel Indoor de Rubí el cap de setmana del 15 i 16 de març.Com totes les proves del circuit, aquesta prova inclourà tres categories femenines i tres masculines. Dissabte 15 es farà la fase prèvia, durant la qual totes les parelles disputaran tres partits d’un mínim de quaranta minuts cadascun, i diumenge 16 es jugarà la fase final (quarts, semifinals i finals). Tots els partits disputats el diumenge es faran al millor de tres sets.

El diumenge 16, i desprès de les finals, tindran lloc l’entrega de premis i el sorteig de regals, entre els quals hi haurà material esportiu de PADEL STORE, botiga referent en aquest esport ubicada al C/ Muntaner 183 (cantonada amb C/ París), de Barcelona.

Per què Pàdel and Training? Aquesta vegada la prova es titula “Pàdel and Training”, perquè a més de gaudir de la competició, els participants tindran l’oportunitat de conèixer una nova forma d’entrenament de la ma de l’Angel Garcia, propietari i director del gimnàs Core Sports de Sant Cugat i creador de CORE FIT, un entrenament funcional que es fa en grups de 2 a 6 persones i que permet aconseguir objectius de formà ràpida i eficient, entrenant moviments que impliquen la utilització de tota la musculatura. En paraules de l’Angel “quinze minuts de Core Fit són més eficients que seixanta minuts de peses”. Durant tot el dissabte la pista de pàdel individual estarà habili-tada per dur a terme aquestes sessions de preparació física, en aquesta ocasió enfocades a guanyar rapidesa, fortalesa i agilitat jugant a pàdel. Us recomanem que us apunteu, aquestes sessions de ben segur que no us deixaran indiferents.

L’oportunitat de gaudir d’un partit exhibició L’entrenament CORE FIT està inclòs en el preu de la inscripció, però encara hi ha més: el mateix dissabte, i a la pista central World Padel Tour del Padel Indoor Rubí, es jugarà un partit d’exhibició d’alt nivell organitzat per Pablo Aymà, director de l’Escola Padel - Competició, i entrenador de jugadors que actualment participen en els circuits de WPT (World Pádel Tour) i de la Federació Catalana de Pádel assolint molt bones posicions, com el Javier Escalante, la Lucía Sainz, el Jake Benzal i el Marc Quillez, entre molts d’altres. Un plaer per a tots els amants del pàdel!

També està inclòs en el preu de la inscripció: A més, els jugadors rebran un welcome pack amb productes Futur Pro, reco-manats pel Centre d’Alt Rendiment CAR de Sant Cugat perquè contribueixen a augmentar el rendiment i millorar la recuperació en la pràctica de l’esport.Els assistents al torneig també podran gaudir de pernil ibèric al tall amb pa i tomà-quet al llarg de tot el dissabte i de fruita i aigua durant els dos dies del torneig.

Tot i no estar inclosos en el preu de la inscripció, si ho necessiteu tindreu a la vos-tra disposició els serveis d’un dels membres de l’equip de David Serra Fisioteràpia, empresa que tracta a esportistes d’alt nivell de diferents àmbits esportius, com ara Fernando Belasteguín “Bela” (número 1 de WPT -World Padel Tour-), Maria Sha-rápova (número 5 del ranking de la WTA -Women’s Tennis Association-) o Javier Gomez Noya (tres cops campió del mon de Triatló), entre d’altres.

Com podeu veure, les proves de Pàdel Events sempre van acompanyades d’altres experiències paral•leles tant gratificants com jugar a pàdel.

Si us voleu inscriure a aquesta prova o voleu més informació, entreu a www.padelevents.com o envieu un correu a [email protected].

6 Circuits de pàdel

Page 7: Revista we love padel març 2014

Circuits de pàdel 7

MOLT PÀDEL I AMBIENT FESTIU AL TORNEIG “CARNAVAL”Primera prova del Circuit Padel Events “Weekend Padel” 2014Primera prova del Circuit Padel Events

El circuit de Padel Events en el seu format “Weekend Padel” es va iniciar el passat mes de febrer al Padel Indoor Ca n’Amat amb la prova anomenada “Carnaval”.

Durant els dos dies del torneig els par-ticipants van poder gaudir de la com-petició i de l’ambient festiu que es va generar al voltant, entre altres coses gràcies a la participació de vàries de les parelles inscrites al concurs de disfres-ses que s’organitzava paral•lelament amb motiu de les festes de Carnestol-tes. I, perquè no dir-ho, també gràcies a la botifarra i al pernil ibèric al tall amb pa i tomàquet que va estar a disposició dels assistents al llarg de tot el dissa-bte.

Els partits van ser d’allò més renyits, la gran majoria a tres sets, causant gran expectació entre el públic assis-tent la final de primera masculina en-tre Rubèn Rubio i Jordi Romera contra Oscar i Samuel Tor. També val a desta-car la intensitat amb què es va jugar la semifinal de segona femenina, durant la qual les parelles Marta Guiu/Laura Figols i Mireia Alvarez/Cynthia Sabaté ho van donar tot i van lluitar punt a punt el passi a la final.

D’altra banda, molts dels jugadors ins-crits al clínic de Pablo Aymà, orientat als nivells “Iniciació” i “Intermedi”, van expressar la seva satisfacció pels con-sells rebuts d’aquest excel•lent profes-sional.

Aquestes van ser les parelles guan-yadores del torneig de “Carnaval” per categories:

CATEGORIA MASCULINAPrimera:Campions: Rubèn Rubio i Jordi Rome-raSubcampions: Oscar i Samuel TorSegona:Campions: David Miró i Dani LabordaSubcampions: Alex Miranda i Andrés GómezTercera:Campions: Carles Palau i Lorenzo GonzálezSubcampions: Juan Rodríguez i Javier Cerezo

CATEGORIA FEMENINASegona:Campiones: Nuria Torres i Melis-sa GorbaSubcampiones: Mireia Alvarez i Cynthia SabatéTercera:Campiones: Esther Mateo i Elva BeltranSubcampiones: Rocio Arbia i Helena Camilo

Pablo Aymá, al centre de la imatge, amb quatre jugadors que van participar al clínic.

Page 8: Revista we love padel març 2014

8 Reportatge

Coneixeu les pistes de pàdel d’Ecomet? Des de l’empresa gironina Padlink, de-dicada a la construcció d’instal·lacions esportives, us volem presentar una pista de pàdel que surt a partir de la demanda dels clients en poder com-prar un producte que reuneixi el màxim nombre de prestacions, el model Wind 40 d’Ecomet.

Aquest és un producte destacat dins el mercat per qualitat, preu, polivalèn-cia i durabilitat. Capaç d’aguantar els diferents entorns on es pot arribar a muntar una pista de pàdel.

La pista més venuda fins el moment, la pista WIND, ens aportava un excés de material, fruit dels primers dissenys on sols es buscava l’efectivitat de la pista. La barreja de la pista ECO (pis-ta indoor fabricada amb pilars i traves-sers fixats al mateix pilar) amb la pista WIND (pista típica de club d’alt rendi-ment i pensada per aguantar el màxim nombre d’hores de joc els 365 dies de l’any) ens ha donat com a fruit la pista WIND40, una pista feta de pòrtics i pi-lars amb el material just i necessari per aconseguir unes bones sensacions de joc, durabilitat, fermesa, etc…

Aquesta és una pista vàlida tant per Indoor com per Outdoor a un preu molt competitiu i que està agradant molt.

Els pilars de la pista ECO, de tres metres d’alçada amb reforç fins els 80cm de terra que li doblen la secció, ens dónen una rigidesa per aguantar la pista a qualsevol tipus de situació de joc i de temps. Els pòrtics de la pista WIND reduïts a 40X40mm ens fan la funció necessària de sujecció de la ma-lla metàl•lica i dels vidres i ens reduei-xen pes, temps de muntatge, volum de transport, quantitat de pintura, quantitat

de ferro. Que això traduït a la factura final ens aporta una reducció impor-tant del preu.

Entenem a aquest model com la pista ideal per a qualsevol situació ja sigui club, particular, escola, etc...

Totes les pistes Ecomet – Padlink són muntades amb la màxima pressició i porten:Vidres de 10 ó 12mm temperats i de fabricació Espanyola.Gespa Monofilament de 13mm de la marca Turfgrass.Cargoleria galvanitzada per a la fixa-ció a terra i a l’estructura tapada amb envellidors de plàstic.Cargoleria en inoxidable per a la fixa-ció dels vidres.8 focus de 400W cadascun.Neoprè de primera qualitat de 4mm de gruix.Xarxes de joc de qualitat professional.

Postes de sujecció de la xarxa de joc independents a l’estructura per donar més amplitud d’entrada i de sortida i permetre el joc de X3.El color de la pista el pot escollir el client dins la gama de colors RAL.El color de la gespa te una gran varietat de tons per escollir.

A Padlink us farem el vostre pressu-post sense cap compromís, i trobarem la millor solució a les vostres necessi-tats.

Imatge de les instal·lacions del Padel Dolmen, de Vallgorguina.

Detall d’una pista de pàdel elevada, amb accés a través d’escales.

Page 9: Revista we love padel març 2014

Clubs 9

Exhibició i molt bon ambient al primer tor-neig de pàdel del Fas Sport Pàdel de Llinars.

El cap de setmana del 21, 22 i 23 de febrer les instal·lacions del nou club de pàdel de LLinars del Vallès, el Fas Sport Pàdel, van viure els seu primer torneig de pàdel amb una magnífica afluència de jugadors i espectadors.

El torneig va comptar amb grans en-frontaments tant a nivell femení com masculí.

La tarda de dissabte va tenir lloc el cí-nic amb la presència de Tito Allemandi, Sergi Nogueras, David Esteban i Toni Bueno que van poder disfrutar tots els assistents. La jornada va acabar amb un gran partit d’exhibició d’aquests quatre grans jugadors.

A la tarda de diumenge es van dis-putar totes les finals mostrant un gran nivell de joc per part de tots els finalis-tes. La gran afluència de públic va fer

que tothom gaudis d’una gran tarda de pàdel. Després de l’entrega de premis tots els presents van poder gaudir d’un sorteig de material esportiu amb la col•laboració de Bambi Sports, Black Crown, Fas Sport Padel, Lamdors, La Roca Village, Royal Padel i Select Vending.

A continuació us presentem les classi-ficacions del torneig.

Categoria Masculí “A”Fase Final:Campions: VERA–ROVIROSASots campions: ROVIROSA–SIRVENTConsolació:Campions: IGLESIAS–VIDALSots campions: CRUELLS–PUIG

Categoria Masculí “B”Fase Final:Campions: VALOR–MENA

Sots campions: TOSSAS–ROMEROConsolació:Campions: DIAZ–FUENTESSots campions: VELERT-FERNANDEZ

Categoria Masculí “C”Fase Final:Campions: VERA–SALGADOSots campions: MUDARRA–MUDA-RRAConsolació:Campions: MIRAVENT-SUAREZSots campions: GORDILLO-SERGIO

Categoria Femenina “B1”Fase Final:Campiones: PINTO–RENAUSots campiones: ROVIROSA–BLAN-COConsolació:Campiones: GRAN–ILLA Sots campiones: CAPARROS–ROME-RO

Categoria Femenina “B2”Fase Final:Campiones: CANALES–ESCORIHUE-LASots campiones: BRUY–HURTADOConsolació:Campiones: LOPEZ–RODRIGUEZSots campiones: LOPEZ-FUENTES

L’staff del Fas Sport Pàdel, en companyia de Tito Allemandi que amb els seus companys van fer les delícies de tots els assitents en el partit d’exhibició i el clínic.

El clínic i el partit d’exhibició van servir per-què molts dels aficionats comprovéssin el gran nivell que té el pàdel de dalt de tot

del rànquing.

Page 10: Revista we love padel març 2014
Page 11: Revista we love padel març 2014

Circuits de pàdel 11

Continua amb molt d’èxit el circuit BePadel Tour 2014. Ha estat un mes de febrer molt bò pel circuit BePadel Tour ja que s’han po-gut completar amb èxit tornejos a cada una de les províncies de Catalunya.

Tot es va iniciar a Granollers on en la prova de Barcelona van participar més de 110 parelles, amb una assistència de públic més que notable i destacant l’alta participació femenina amb més de 80 jugadores. Cal destacar per al-tra banda que el nivell del campionat va ser molt elevat i que la pedrera del Padel Indoor Granollers va donar molt bones sensacions.

El cap de setmana següent va ser d’estrena per l’organització ja que van visitar Lleida en la primera prova a les terres de ponent. Més de 80 jugadors van fer acte de presència a les instal.lacions del Pader Indoor Lleida on es

va poder gaudir d’un gran torneig amb una rebuda molt càlida dels lleidatans.

El diumenge següent van visitar les instal.lacions de l’StarPadel Tarragona on uns 70 jugadors van participar en la 2a prova de Tarragona. Allà van poder coincidir amb l’Òscar Neira, una referència del pàdel tarragoní.

Per últim han visitat les instal.lacions del x3 Padel de Girona on es van do-nar cita més de 100 jugadors en les set categoríes i on es va poder viure un gran cap de setmana degut al nivell i a les bones temperatures que es vandonar a la vora del Ter. Voldríen des-tacar el suport que van rebre del club durant la celebració del torneig.

Els propers tornejos previstos dins del circuit BePadel durant el mes de març

són els següents:

· 1-2 de març Life x Padel, Abrera (BARCELONA)· 8-9 de març Pàdel Colors, Tortosa (TARRAGONA)· 15-16 Olimpia Sport, Tàrrega (LLEIDA)

Des de l’organització volen agraïr el suport dels diferents partners que fan possible aquest campionat:La botiga oficial Tockpadel.es, Lord Padel, Prince, Celler Cervoles, Ulleres Northweek, Superdry, Futurpro, Spor-tone, Abba garden hotel, Hotel Real Lleida, hotel URH Girona, Hostal Mun- dial Lleida, Restaurant els Ocellets, Restaurant el Pont 9 de Camprodón, Restaurant el Cabrit.

Us recordem que han iniciat un con-curs per instagram per escollir la millorfoto del Bepadel Tour 2014. Per partici-par només cal que jugueu un torneig ipujeu les vostres fotos a la xarxa social amb el hashtag #bepadeltour on molts premis us esperen.

Més info i inscripcions a:www.bepadel.net i al telèfon 648287091

Una imatge del torneig del x3 de Girona, on cada vegada hi ha més nivell.

El pàdel femení està guanyant molt deterreny, per sort.

Page 12: Revista we love padel març 2014
Page 13: Revista we love padel març 2014

Clubs 13

El Torneig Inaugural del VIP de Vilanova del Vallès es converteix en tot un èxit amb més de 200 parelles participants! Des de l’organigrama del VIP de Vila-nova del Vallès ja s’esperàven que el seu primer torneig gaudiria d’una bona afluència de jugadors i públic, però la realitat va superar totes les espectati-ves, i del 23 de febrer a l’1 de març es va viure un macrofestival de pàdel com poques vegades s’ha vist en terres va-llesanes.

Més de 400 jugadors i jugadores es van personar al nou i moderníssim complex de Vilanova per disfrutar de les instal·lacions i del bon ambient que s’hi va donar. I si hi havia tants juga-dors també s’havia d’esperar un gran nombre d’espectadors que van dis-frutar al màxim del bon nivell de joc i d’unes finals espectaculars a les pistes centrals del VIP.

El torneig estava obert a 7 categoríes diferents, i els guanyadors de cadas-cúna de les categoríes van ser els se-güents:

- MASCULÍ A:ANDRES SEPÚLVEDA - XAVIER GRE-GORI- MASCULÍ B:VICTOR MORILLO - CORI VENEGAS- MASCULÍ C:DAVID ROMAN - FRAN VILLAR- FEMENÍ B:CARLOTA MARQUEZ - CARLA FITO- FEMENÍ C:SUSANA CORRALES - ESTER MOLI-NA- MIXTE B:TONI GOMEZ - CARLA FITO- MIXTE C:ANGEL AGUADO - SUSANA ALVAREZ

Des de l’organització afirmen estar molt i molt contents de la bona acollida que ha tingut el centre traduït en el bon resultat del primer torneig, i això els fa ser optimistes de cara a preparar fu-turs tornejos.

L’entrega de premis va tenir lloc a la sala Piano Blau de Granollers on els participants i els acompanyants van gaudir d’un bon fí de festa.

Diverses instantànies que reflexen el bon ni-vell de joc i el bon ambient viscut al VIP de Vilanova del Vallès en el seu primer torneig.

Fotos: VIP/Lorenzo Campus.

El públic va estar molt atent a tots els punts de tots els partits.

Page 14: Revista we love padel març 2014
Page 15: Revista we love padel març 2014

Circuits de pàdel 15

La segona prova del Girona Padel Tour, dis-putada a l’Espai Padel de Blanes, frega les 40 parelles inscrites. Durant la setmana del 15 al 22 de febrer es va disputar la segona pro-va del circuit Girona Padel Tour a les instal•lacions de l’Espai Pàdel Blanes.

En aquesta ocasió el campionat es va organitzar amb dues categoríes mas-culines i una mixta. La 1era Masculina en format lligueta, la 2a Masculina i la

mixta en format eliminatoria i en tots casos es va fer consolació pels perde-dors dels primers partits.

Cal destacar el gran nivell dels par-ticipants en la 1ª categoria masculina, doncs es va produir un triple empat en la primera posició, donant accés a la final a les dues millors parelles per su-matori de sets i jocs entre els empatats.

Els guanyadors de les diverses cate-gories van ser:

1a masculina: Guanyadors: Lazaro/Garcia.Finalistes: Geli/Manchon.

2a masculina: Guanyadors: Geli/Boadas.Finalistes: Barragan/Sebastian.

Mixta: Guanyadors: Martín/Martín.Finalistes: Ens/Acosta.

En el moment de tancar aquesta edi-ció s’està disputant la tercera prova del circuit gironí, la que té lloc al Club Ten-nis Llafranc.

La següent prova, la quarta, serà la del Club Tennis Costa Brava del 5 al 12 d’abril.

En el proper número de la revista us prepararem un reportatge amb el des-enllaç d’aquests dos tornejos i ja co-mençarem a dissipar quins jugadors té-nen més opcions de disputar el màster final que tindrà lloc al Molí del Mig del 7 al 14 de juny.

Trobareu més informació del circuit Girona Padel Tour al seu perfil de fa-cebook i a la pàgina: www.gironapadel-tour.com

Finalistes de primera masculina: Lázaro/Garcia vs Geli/Manchon

Finalistes de segona masculina: Geli/Boadas vs Barragan/sebastian

Guanyadors de mixta: Martin/Martin, juntament amb Jordi Marin i Gerard Company.

Page 16: Revista we love padel març 2014
Page 17: Revista we love padel març 2014

Esdeveniments 17

Prop de 30 clubs com-firmats per a la Diada del Pàdel Català.

A falta d’uns quinze díes per què es cel·lebri la primera Diada del Pàdel x Catalunya, ja us podem comfirmar els clubs que, en el moment de tancar aquesta edició, ja està comfirmada la seva participació.

Són els següents:

· Club Padel Santjoanenc · Padel Estany · CT Costa Brava · CT Alt Empordà Garbí Llançà · Pàdel Girona (Avellaneda) · Pàdel Girona (Wala) · Complèxe Vila Village · CP Campdevànol · CT Sant Hilari · Pàdel x3 Girona · Pàdel Osona · CT Vic · Forum Centelles · Club Padel Manresa (Cube) · CT Masnou · CT Torelló · IPàdel Vallès · Tot Padel Bages · Club Les Moreres · Padel Calella · Fes Padel Mataró · CT Voltregà · CT Montnegre · Top Ten Pàdel Valls · CT Valls · CT Flix · CT Valls (Plana d’en Berga) · CT Tortosa

N’hi ha d’altres que estan pendents de comfirmar, i de moment ja hi ha unes 3500 persones inscrites.

Page 18: Revista we love padel març 2014
Page 19: Revista we love padel març 2014

Salut 19

Consells de salut de mans dels professionals:La importància de l’escalfament en el pàdel.La importància de l’escalfament en el pàdel.

Quantes vegades hem arribat al club hem baixat del cotxe o de la moto i ens hem ficat a la pista sense escalfar? Quantes vegades hem notat molèsties a l’acabar de jugar un partit de pàdel que durant l’encontre no havíem notat?

No és gens estrany que succeeixin petites molèsties o petites lesions du-rant o en acabar un partit, ja que, no hem dedicat ni un minut a activar la nostra musculatura i posar-la a punt pel joc.

S’ha parlat de l’escalfament utilit-zant expressions com: “part inicial”, “part preparatòria”, “entrada en ca-lor”, “posada en acció” o en classes d’Educació Física de primària també es pot arribar a dir “fase d’animació”.Amb aquestes expressions i sabent que en aquesta fase inicial es pro-dueix l’adaptació de l’estat de repòs a l’esforç es podria definir l’escalfament com: “conjunt d’accions que es realit-zen en el període de temps immediat anterior a l’execució d’una activitat física, amb la finalitat de disposar de les funcións orgàniques, musculars, nervioses i psicològiques del subjecte al màxim ajust i preparant-lo per què pugui exercitar tot el seu potencial amb la màxima eficàcia”

EFECTES DE L’ESCALFAMENT

La missió principal és adequar l’organisme per a posteriors esforços per afavorir el rendiment i evitar le-sions. Però, quins efectes té sobre el nostre organisme?

- Augmenta el reg sanguini- Més freqüència en la respiració- Millora la coordinació dels moviments- S’assoleix un millor nivell de concen-tració- Augmenta la temperatura corporal- Disminueix el risc de lesions

FASES DE L’ESCALFAMENT

1 – Fase de preparació o activació: exercicis de carrera continua o resis-tència aeròbica per activar la muscu-latura. Recomanaria començar a fer una mica de trot suau durant 5 minuts i després passos laterals, encreuament de cames per davant i darrere, genolls a dalt i als glutis, i finalitzar amb movi-ments de braços per preparar els mús-culs del tren superior2 – Fase de posada a punt: posem en pràctica uns exercicis i jocs de caràc-ter específic per l’activitat posterior, en aquest cas per un partit de pàdel. Po-dem fer petites acceleracions (pujada a la xarxa), carrera cap enrere (recu-peració de posició de fons de pista) i treballar salts (remat en suspensió o bandeja)3 – Fase de mobilitat múscul-articular: exercicis estàtics i dinàmics dirigits a la mobilitat específica de cada segment corporal. En aquest cas, ens centra-rem en la mobilitat dels turmells, ge-nolls, maluc, colzes, espatlles i coll. Afegirem exercicis dinàmics per aug-mentar la temperatura corporal

JUAN CARLOS CANGAProfessor PàdelMaster al Club Ten-nis Malgrat

Page 20: Revista we love padel març 2014
Page 21: Revista we love padel març 2014

Clubs 21

Les sessions de l’Speed Pàdel del Pàdel Mal-grat s’omplen de bon ambient.

Durant el mes de febrer i el que por-tem de març, s’han disputat diferents sessions de l’Speed Padel al Club Ten-nis i Pàdel Malgrat.

L’èxit de participants i el bon ambient del que han pogut gaudir reafirma la bona acollida que ha tingut aquest for-mat diferent de partides de pàdel que assegura tres partits d’una hora cadas-cún per a totes les parelles.

Les dates de les properes edicions seràn les següents:

· 23 de març: pares i fills · 30 de març: Femení B i Masculí C · 6 d’abril: Femení C · 13 d’abril: Mixte · 27 d’abril: Masculí B

Us recordem que l’Speed Pàdel està limitat en quant a número de parelles, però que si teniu ganes de passar-ho bé no dubteu a provar-ho.

D’altra banda, el club està preparant una lliga de pàdel per a nenes de 7 a 16 anys. La competició es disputarà els diumenges a la tarda de les 16:00 a les 17:30 i de les 17:30 a les 19:00 i tindrà lloc cada dues setmanes durant un mes i mig.

Qui estigui interessat o interessada, pot posar-se en contacte amb el res-ponsable de la Lliga, en Marc Campillo al telèfon 653170122.

A la imatge superior hio trobem els participants de l’Speed Pàdel masculí C disputat el passat 23 de febrer, i a la inferior, les fèmines del C en una foto de família del dia 2 de

març. Aquest format està triomfant a les instal·lacions del Club de Tennis Malgrat.

Page 22: Revista we love padel març 2014

22 Consells de pàdel

10 consells per iniciar-te a la pràctica del pàdel. Aquest mes hem tingut la sort de conèixer en Jordi Serra, el responsa-ble del Pàdel Can Miret de Sant Antoni de Vilamajor, i també el responsable del portal Canalpadel.cat, que de bén segur molts de vosaltres ja coneixeu i on podeu estar informats de les últi-mes notícies del pàdel català.

Després d’un fructuós intercanvi d’impressions i coneixements, en Jordi ens ha cedit aquests 10 consells per a iniciar-se al món del pàdel. Esperem que us puguin ser molt útils i que els tingueu en compte.

1 - SENSE VERGONYA

El Pàdel és un esport social. A l’inici, juga amb gent diferent i no sempre amb la mateixa: juga amb gent que en sàpiga menys i amb gent que en sàpiga més. Però sobretot no tinguis vergonya: molts jugadors inicials tenen por del que pensaran o diran els altres o sinó estaran al nivell. Tots hem pas-sat per aquest bateig, per tant, no dub-tis a jugar sense por. Si jugues amb gent que porta més temps en aquest esport, deixa’t aconsellar.

2 - UNES CLASSES INICIALS

La gent identifica el pàdel com un esport fàcil. A l’inici passar la pilota a l’altra cantó de la xarxa no té molt se-cret, el que s’anomena pàdel amb pa-les de platja ;), però a mesura que va passant el temps es converteix en un esport tècnic. On la posició de les ca-mes, els braços i el cop es tornen fona-mentals per millorar. Per aquest motiu, un pack de classes inicials serà una

inversió segura en el teu futur. A l’inici tots adquirim uns vicis que no ajuden en la progressió, per tant, un professio-nal ens pot anar molt bé.

3 - LA PARET, LA TEVA AMIGA

Sembla que no, però a darrera nostre hi tenim un vidre, o paret, que ens per-met que les boles amb força rebotin, i tornin amb menys força per colpejar-les millor. No dubtis a esperar que la pilota reboti a la paret per tornar-la. Uti-litza les boles que vénen amb potència i amb altura són les ideals per utilitzar el vidre.

4 - COMPTE AMB LA PALA, I SI POTS PROVA-LA!

Molts jugadors tendeixen a comprar-se grans pales a l’inici. Pales que uti-litzen els millors, que acostumen a ser pales molt dures i poc manejables per un iniciant. Recomanem abans de comprar qualsevol pala, buscar una botiga, o al monitor del club, una per provar-la! Totes les marques tenen pales de test per provar. Molts cops, una pala barata t’acaba sortint cara i a l’inrevés. Recorda, que pots demanar pales segons pes. I que hi ha pales es-pecífiques per dona i per nen.

5 - CALMA, JUGA AMB CAP.

El Pàdel és un joc vibrant, ràpid i alegre. Però això no és sinònim de potència i força. Quan entris en els primers partits, el teu objec-tiu haurà de ser passar la

i oblidar-te de cops forts i grans esma-txs. Com més temps estigueu en joc, molt millor.

6 - CANVIA’T EL GRIP.

Molts jugadors tendeixen a utilitzar el mateix sobre-grip durant mesos i mesos. Aquest, perd tota la seva ad-hesió i té una importància directe en el joc. El preu per un sobregrip ronda 2,5 €. Cada 5 o 6 partits fes el canvi. T’anirà molt millor i notaràs la diferèn-cia.

Molts jugadors tendeixen a comprar-se grans pales a l’inici. Pales que uti-litzen els millors, que acostumen a ser pales molt dures i poc manejables per un iniciant. Recomanem abans de comprar qualsevol pala, buscar una botiga, o al monitor del club, una per provar-la! Totes les marques tenen pales de test per provar. Molts cops, una pala barata t’acaba sortint cara i a l’inrevés. Recorda, que pots demanar pales segons pes. I que hi ha pales es-pecífiques per dona i per nen.

5 - CALMA, JUGA AMB CAP.

mesos. Aquest, perd tota la seva ad-hesió i té una importància directe en el joc. El preu per un sobregrip ronda 2,5 €. Cada 5 o 6 partits fes el canvi. T’anirà molt millor i notaràs la diferèn-cia.

Page 23: Revista we love padel març 2014

Consells de pàdel 23

7 - POSICIÓ A LA PISTA

On estàs a la pista és molt important per arribar a totes les pilotes. Sempre estigues en paral·lel amb el teu com-pany per tal de no crear forats a la pis-ta.

8 - ATENCIÓ AMB EL CALÇAT ES-PORTIU.

No et demanem l’últim model de cent i pocs euros. Però és molt important no jugar amb un calçat esportiu gastat o llis. Les pistes amb 3 o 4 anys d’ús, so-bretot a l’hivern, poden ser molt rellis-coses i necessitem unes bambes que et permetin girar i còrrer sense proble-mes i sobretot una bona adhesió a la pista.

És important saber la diferència en-tre una sola clay i una sola omni. La nostra recomanació, és a l’inici utilitzar una sola Omni per tal de tenir la capa-citat de girar. Enllaç: http://www.zonadepadel.es/blog/2013/08/ventajas-de-las-zapati-llas-de-padel-con-suela-clay/

9. ESTIRA, EVITA LES LESIONS.

Al acabar, estira l’avantbraç i fes exer-cicis per evitar la famosa Epicondilitis. Important junt amb la pala, per no tenir lesions ni molèsties. Consells: h t t p : / / w w w . p a d e l a z o .com/2012/10/10-ejercicios-para-evi-tar-la-epicondilitis-en-el-padel/

10 - CLASSE PARTIT, UN BON INICI

També, seria genial que comencéssis realitzant algunes classes partits amb el teu professor o monitor. T’ajudarà en les normes, en la posició a pista i aclarir-te dels petits errors tècnics.

Aquests consells i d’altres els podreu consultar al portal Canalpadel.cat, a qui reiterem l’agraïment per haver-nos cedit aquest article.

Page 24: Revista we love padel març 2014