Ricard, l’escultor

Click here to load reader

 • date post

  14-Jan-2017
 • Category

  Education

 • view

  116
 • download

  1

Embed Size (px)

Transcript of Ricard, l’escultor

RICARD, LESCULTORAutor: Gianni RodariIllustrador/a: Montse TobellaEditorial: Bromera

Grup: Les Catiques

gianni rodari(1920 - 1980)

Magradaria que tots llegiren, no per fer-se escriptors o poetes, sin perqu cap siga esclau

biografiaVa nixer el 23 dOctubre del 1920 a Omegna( Italia) i va morir el 14 dAbril del 1980 a Roma (Italia).Als 14 anys va entrar en un seminari, obtenint ms tard una beca per a continuar estudiant, encara que sempre va voler ser msic. Es va guanyar la vida donant classes particulars. En la II Guerra Mundial, Rodari va ser rebutjat per l'exrcit degut a la seua mala salut. Militant del Partit Comunista Itali. Li va donar el pas per a viure del periodisme i ms tard va arribar a la literatura.Les seues obres es veuen influenciades pel periodisme, i per tant, es descobrixen tot el potencial alliberador i revolucionari de la seua proposta.Va fer de la seua paraula la seua acci.

Va nixer el 23 dOctubre del 1920 a Omegna( Italia) i va morir el 14 dAbril del 1980 a Roma (Italia).De pares forners, va ser criat per una cuidadora i amb 9 anys va ser enviat a viure amb la seua tia. Va romandre fins als 14 anys en un seminari, obtenint ms tard una beca per a continuar estudiant, encara que sempre va voler ser msic. Es va guanyar la vida donant classes particulars i quan Itlia va entrar activament en la II Guerra Mundial, Rodari va ser rebutjat per l'exrcit degut a la seua mala salut. Va continuar amb la seua carrera de mestre fins que, a travs de la seua vinculaci amb el Partit Comunista Itali, va comenar a viure del periodisme, editant el peridic Cinque Punte i sent director de L`Ordine Nuovo d'Encalle's. A travs d'este exercici d'un periodisme comproms, Rodari va arribar a la literatura.El fet de que desembocara en la literatura infantil a partir del periodisme, i no de la pedagogia, incidix directa i favorablement en la seua obra. En ella cal descobrir tot el potencial alliberadorament i verdaderament revolucionari de la seua proposta. Acostar-nos a l'home vital i comproms, al poltic, periodista, pedagog i escriptor que va fer de la paraula la seua acci.

OBRES DE LAUTOR:

obres literriesFrancesco Aricocchi: nom amb el qual va publicar una recopilaci de llegendes populars i contes d'estil fantstic.Llibres en qu combina magistralment l'humor, la imaginaci i fantasia amb una visi crtica. Entre els seus llibres destaquen: El llibre de les retafiles, Les aventures de Cipollino, Jip en el televisor, Contes per telfon, Gramtica de la fantasia, Contes escrits a mquina, Contes per a jugar, La gndola fantasma, Gelsomino en el pas dels mentiders, Les aventures de Tonino l'invisible, Els nanos de Mntua, Exercicis de fantasia i Les entropessades d'Alicia Paf. En 1970 va rebre el premi Hans Christian Andersen.

Francesco Aricocchi, amb el qual va publicar una recopilaci de llegendes populars, Llegendes de la nostra terra, i dos contes d'estil fantstic, El bes i La senyoreta Bibiana. D'all naixen les seues primeres obres carregades d'humor, lligades al corrent de la poesia popular italiana.llibres en qu combina magistralment l'humor, la imaginaci i fantasia amb una visi crtica Entre els seus llibres destaquen : El llibre de les retafiles, Les aventures de Cipollino, Jip en el televisor, Contes per telfon, Gramtica de la fantasia, Contes escrits a mquina, Contes per a jugar, La gndola fantasma, Gelsomino en el pas dels mentiders, Les aventures de Tonino l'invisible, Els nanos de Mntua, Exercicis de fantasia i Les entropessades d'Alicia Paf. En 1970 va rebre el premi Andersen.

BIBLIOGRAFIA Catleg de literatura infantil y juvenil SM:https://es.literaturasm.com/autor/gianni-rodari Llibreria electrnica Casa del Libro:http://www.casadellibro.com/libros-ebooks/gianni-rodari/13799 Enciclopdia electrnica Wikipedia:https://es.wikipedia.org/wiki/Gianni_Rodari Portal electrnic El Poder de la Palabra:http://www.epdlp.com/escritor.php?id=2219

Les fonts d'informaci que hem utilitzat per a realitzar este treball han sigut les segents