Temporada musical tardor 2014

35

description

Programació de l'Auditori de Girona i Fires de Sant Narcís.

Transcript of Temporada musical tardor 2014

MECENES MITJANS COL·LABORADORS

PATRONS

COL·LABORADORS PRINCIPALS

A

4AUDITORI DE GIRONA

Divendres 12 de setembre, 21 h Sala MontsalvatgePreu: 30 / 22 / 15 €

FESTIVAL DE JAZZ

Diumenge 14 de setembre, 21 hSala de CambraPreu: 10 €

Victus 1714

Orquestra Simfònica del VallèsSílvia Bel i Xavier Pomerol, narradorsCor Madrigal: Mireia Barrera, directoraRubén Gimeno, director

Músiques al voltant de 1714 acompanyades de lectures de fragments escollits de la novel·la Victus d’Albert Sánchez Piñol. Un concert amb el millor barroc: Bach, Händel, Caldara, Corelli, Lully, Gluck, Valls i Rameau. L’endemà d’una de les dates més simbòliques de les darreres dècades, us proposem viatjar fins al 1714 amb l’Orquestra Simfònica del Vallès per fer una lectura musical dels fets del setge i caiguda de Barcelona el 1714. Un concert amb un valor especial!

Girona Jazz Project fa PuntíClara Luna, veu i arranjamentsDavid Pastor, trompetaXavi Molina, saxo tenor, clarinet i arranjamentsAdrià Bauzó, saxo alt, soprano, flauta i arranjaments Jordi Cases, saxo baríton, clarinet i arranjamentsEduard Prats, trombóFrancesc Ubanell, guitarra i arranjaments Àlex Carbonell, piano i arranjaments Joan Motera, contrabaixRamon Prats, bateria i arranjaments

INAuguRACIó FESTIVAL DE JAZZ DE gIRONA

La Girona Jazz Project, especialitzada en dur al seu terreny les músiques de diversos creadors contemporanis, ha treballat ja els repertoris de músics com el saxofonista Perico Sambeat i el compositor argentí Guillermo Klein. Sota el títol Girona Jazz Project fa Puntí, la big band gironina adapta algunes de les peces més emblemàtiques de l’ex líder d’Umpah-pah i les porta el seu terreny. Per primera vegada, la GJP actua sense director.

5AUDITORI DE GIRONA

Concert núm. 2 de Rachmàninov

Jove Orquestra de l’Auditori de Girona (JOAG)Albert Guinovart, piano (artista resident 2014)Jordi Piccorelli, director

Programa:A. guINOVART: Obertura de Mar i CelS. RAChMàNINOV: Concert per a piano i orquestra núm. 2, en do menor, op. 18L. VAN BEEThOVEN: Simfonia núm. 5, en do menor, op 67

El curs musical començarà amb el concert final de la trobada de la Jove Orquestra de l’Auditori de Girona. Albert Guinovart, artista resident a l’Auditori durant aquesta temporada, ens oferirà un dels concerts més lírics del repertori, el núm. 2 de Rachmàninov, i clourà la segona part amb la Simfonia dels simfonies: la 5a de Beethoven.

Hakån Broström Quartet

Hakån Broström, saxo tenorJoey Calderazzo, pianoDaniel Franck, baixJeff “Tain” Watts, bateria

El saxofonista Håkan Broström, un dels noms més destacats de l’escena jazzística sueca, aterrarà a l’Auditori de Girona acompanyat de dues figures del jazz nord-americà: el pianista Joey Calderazzo i el bateria Jeff ‘Tain’ Watts. El quartet, completat pel contrabaixista Daniel Franck, es va donar a conèixer amb l’àlbum Refraction (2008). Després d’una càlida acollida per part de la crítica, la formació ha reforçat la secció rítmica amb Watts, company de Calderazzo als grups de Michael Brecker i Branford Marsalis.

FESTIVAL DE JAZZ

Diumenge 21 de setembre, 21 hSala de CambraPreu: 12 €

Diumenge 14 de setembre, 19 hSala MontsalvatgeEntrada gratuïta

6AUDITORI DE GIRONA

Divendres 3 d’octubre, 21 hSala CambraPreu: 15 €

BombinoNomad

Oumara Mouctar Bombino, veu i guitarraCorey Wilhelm, bateriaDjakrave Dia, baixAvi Salloway, guitarra i harmònicaToulou Kiki, veuMohamad ‘Hama’ Bilalan, veu i guitarra rítmica

Bombino arriba per primera vegada a Girona per presentar en exclusiva el seu darrer treball Nomad, enregistrat pel prestigiós enginyer Dan Auerbach. Originari de Níger i amb arrels tuaregs, el músic és una de les noves sensacions de la música africana dels darrers temps. Un artista excepcional que captiva el públic d’arreu amb blues del desert i guitarres hipnòtiques.

CàPSuLA

Divendres 26 de setembre, 21 h Sala de CambraPreu: 6 €

Montreal 76Montreal 76

Pau Marquès, veuXevi Quiño, bateriaEnric Fluvià, baixCarles Serras, guitarraPau Boïgues, guitarraElena Montané, teclats

PRESENTACIó DEL SEu PRIMER TREBALL

El cicle Càpsula de l’Auditori de Girona presenta l’estrena en aquest escenari d’una formació de creació molt recent: Montreal 76. El grup està liderat per Pau Marquès, guitarrista d’Umpah-Pah, que en aquest nou projecte és la veu principal i el compositor de cançons amb aires de rock, pop, soul i altres estils.

7AUDITORI DE GIRONA

Divendres 17 d’octubre, 21 hSala Montsalvatge (aforament reduït)Preu: 25 €

Yann TiersenInfinity

Yann TiersenLionel LaquerriereNeil TurpinRobin AllenderÓlavur Jakupsson

PRESENTACIó DEL SEu NOu TREBALL

L’Auditori de Girona rebrà per primer cop la visita de l’aclamat compositor francès Yann Tiersen, un dels artistes més admirats de la seva generació. Ha assolit el reconeixement internacional gràcies a àlbums com ara Cascade Street (1997) The Lighthouse (1998) i Les Retrouvailles (2005). Autor de les bandes sonores de les exitoses Amélie i Goodbye Lenin, presentarà a Girona el seu vuitè treball, ∞ (Infinity). En aquest nou disc, Tiersen ha comptat amb la participació de col·laboradors que tenen com a llengua nativa el bretó, el feroès i l’islandès.

Diumenge, 5 d’octubre, 19 hSala CambraPreu: 10 €

Música Antiga de Girona

Elisabeth Bataller, directora

Programa:M. gònima: Oratori Dolor y Amor, drama sacre

Música Antiga de Girona sempre ens regala concerts en els quals dóna nova vida a algunes partitures adormides en arxius d’arreu del món. En aquest cas, l’obra de Manuel Gònima, mestre de capella de la Catedral de Girona durant el segle XVIII, sonarà a l’Auditori i mostrarà el talent d’un compositor que cal reivindicar.

8AUDITORI DE GIRONA

FIRES A L’AuDITORI

Dimecres, 29 d’octubre, 12 hSala MontsalvatgePreu: 12 / 6 €

La Principal de La Bisbal

Els CrematsFrancesc Cassú, director

Per a la diada de Sant Narcís, l’Auditori de Girona acull un dels esdeveniments més esperats pels amants de la sardana: el tradicional concert a càrrec de la cobla La Principal de la Bisbal. Consolidada com la cobla catalana de més prestigi -és també la Cobla Oficial de la Generalitat de Catalunya-, la Principal ha obtingut un gran nombre de guardons, com ara la Creu de Sant Jordi, i s’ha convertit en una autèntica ambaixadora de la cultura catalana arreu.

FIRES A L’AuDITORI

Dimecres 29 d’octubre, 19 h Sala MontsalvatgePreu: 30 / 25 / 18 €

Jorge DrexlerBailar en la cueva

Jorge Drexler, veu, guitarres acústica i elèctricaBorja Barrueta, bateria, veusSebastian Merlin, guitarres, percussions, veusRoc Albero, trompetaSantiago Cañadas, trombóFabrizzio Scarafile, saxosCarles ´Campi Campón, percussions, loops, efectesMartin Leiton, baix

PRESENTACIó DEL SEu DARRER TREBALL

Coincidint amb la diada de Sant Narcís, patró de la ciutat, Jorge Drexler torna a visitar l’Auditori de Girona per presentar el seu nou treball Bailar en la cueva. El cantautor uruguaià ha decidit no complicar-se la vida i fer un disc de “cançons normals”, és a dir, “ni per a una pel·lícula, ni per a una obra de teatre, ni per a una aplicació...”. L’autor de Todo se transforma i guanyador d’un Òscar per Al otro lado del río torna a allò que sap fer millor i l’expectació serà màxima.

CONCERT

CANCEL·LAT

9AUDITORI DE GIRONA

FIRES A L’AuDITORI

Dijous 30 d’octubre, 21 hSala de CambraPreu: 25 euros

Patricia Petibon, soprano

Susana Manoff, piano

Programa: La belle excentriqueMelodies de Poulenc, Fauré, Satie, Rosenthal i hahn, entre d’altres

ÚNIC CONCERT A L’ESTAT

L’Auditori de Girona presenta en exclusiva a una de les sopranos més versàtils i apreciades dels darrers anys: Patricia Petibon. Adorada per directors com ara Michael Christie, Marc Minkowski, John Eliot Gardiner, Nikolaus Harnoncourt o osep Pons, és impossible escoltar-la sense admirar la seva polivalència, flexibilitat, musicalitat i personalitat. La seva veu i una bellíssima tria de melodies posarà el perfum a la nit.

FIRES A L’AuDITORI

Dissabte 1 de novembre, 12 hSala MontsalvatgeEntrada gratuïta. Aforament limitat

Cor MaragallConcert tradicional de Fires

Sara Pujolras, directora

El concert de Tots Sants del Cor Maragall ha esdevingut ja un clàssic dins la programació de Fires de Girona. Amb una recerca continuada per l’originalitat en els seus programes, el repertori que interpretarà tindrà un marcat caràcter optimista, amb l’objectiu de fer passar una bona estona al públic assistent.

10AUDITORI DE GIRONA

FIRES A L’AuDITORI

Dissabte 1 de novembre, 21 hSala MontsalvatgePreu: 30 / 30 / 22 €

Love of Lesbian“M&M” (Miralls i miratges)

Santi Balmes, veu i guitarresJulian Saldarriaga, veu, guitarra i sintetitzadorsJordi Roig, guitarresJoan Ramon, baixOriol Bonet, bateriaDani Ferrer, teclats

PRESENTACIó A gIRONA DEL SEu ESPECTACLE

Love of Lesbian tornen a l’Auditori de Girona per presentar-nos el seu nou espectacle, M&M (Miralls i miratges) amb la col·laboració de Guillem Albà; un concert únic i irrepetible ja que només es podrà veure en una gira que el grup farà la tardor-hivern del 2014. El repertori se centrarà en els temes més feridors de la seva discografia; la música com un mirall de la realitat o la música com a creadora de miralls on refugiar-se. Una dualitat que moltes vegades es confon en una mateixa melodia i un mateix vers.

Dijous 6 de novembre, 21 hSala de CambraPreu: 12 €

Arnau Tomàs, violoncel

Programa:J.S.Bach: Suites per a violoncel sol núm. 1, 3, 2 i 6

Més conegut com el violoncel·lista del celebrat Quartet Casals, Arnau Tomàs està immers en una gira en la qual presenta el seu nou treball discogràfic: La integral de Suites de Bach. Així, ens explicarà els enigmes d’una música extraordinària (la meitat de les Suites) a través de la seva intensa personalitat i passió.

Concert encoproducció amb:

11AUDITORI DE GIRONA

Dissabte 15 de novembre, 21 hSala Montsalvatge (aforament reduït)Preu: 10 €

Orfeó Català: xarxa coral

Orfeó Català Josep Vila, director

Cor convidat:Capella Polifònica de Girona Joan Asin, director

Programa:Obres de Pärt, Toldrà, Morera, Millet i Casals, entre d’altres

PROJECTE XARXA CORAL

L’Orfeó Català ha convidat la Capella Polifònica de Girona a fer un atractiu intercanvi: mentre que la Capella viatjarà al Palau de la Música per oferir un concert dins el projecte Xarxa Coral, ara és el torn de presentar-se al costat de l’Orfeó Català a Girona. Una bonica selecció de cançó tradicional i popular i alguna peça romàntica integraran el programa.

CàPSuLA

Divendres 21 de novembre, 21 hSala de CambraPreu: 6 €

Morgat MorgatSalvatge manifest

Jordi Torrent, guitarra i veuRamon Prats, bateriaLluís Busquets, baixNarcís Torrent, guitarra i veuXavi Teixidor, guitarra

PRESENTACIó OFICIAL DEL PRIMER TREBALL

Una aventura simple i directa com un cop de puny que ve de l’ànima. Així és la proposta del grup banyolí Morgat Morgat, que canta l’amor, la decepció i l’esperança i ens acosta una proposta genuïna capaç de fer passar de l’eufòria a la melangia amb una aclucada d’ull. Amb un so desinhibit, el seu pop-rock intens sobrevola les incerteses del dia a dia i els ensurts de viure amb una gran sensibilitat.

12AUDITORI DE GIRONA

Dijous 27 de novembre, 21 hSala de CambraPreu: 15 euros

Divendres 28 de novembre, 21 hDissabte 29 de novembre, 19 hSala MontsalvatgePreu: 25 / 20 / 15 euros

Simfònica de Cobla i Corda de CatalunyaPop & Rock

Amb els cantants Beth i Manu Guix

Simfònica de Cobla i Corda de CatalunyaFrancesc Cassú, director artísticElena Rey, concertino

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya presenta enguany el seu sisè CD, el tercer de la nova etapa, que tanca la trilogia Llegendes, aquesta vegada amb Llegendes del Pop & Rock, i ho fa amb dos concerts a l’Auditori de Girona els propers dies 28 i 29 de novembre.

Núria Rial & Albert Guinovart

Núria Rial, sopranoAlbert Guinovart, piano (artista resident 2014)

Programa:Recital amb obres d’E. Toldrà, F. Schubert, F. Mompou, F. Poulenc i A. guinovart.

Dues de les personalitats musicals de més relleu del país unides a partir de la invitació que ha fet l’Auditori de Girona. Aquesta serà, doncs, la primera vegada que treballen junts. Després d’haver acompanyat a veus tan importants com Victoria dels Àngels, Barbara Hendricks, Maria Bayo o Jaume Aragall, Albert Guinovart acompanyarà Núria Rial, la més internacionalde les sopranos catalanes en actiu.

Concert organitzat i impulsat per:

Amb el suport de: FPdGi - Fundació Príncep de GironaLa Vanguardia

una part dels ingressos obtinguts per la venda d’entrades es destina a la Fundació Astrid XXI i a Càritas – Empreses amb Cor

13AUDITORI DE GIRONA

Cobla 2.0

Jordi Pauli, saxofonJesús Ventura, direccióJoan Torras, percussióServeis educatius del Palau de la Música Catalana

Programa:Obres de Joan Josep Blay, Jesús Ventura i Darius Milhaud

Aquesta és una proposta que revisa i actualitza els estereotips tradicionals de la cobla. Sense renunciar a la sonoritat característica d’aquesta formació, músics i públic esdevindran còmplices per entendre i viure, a partir de les influències del jazz, el funk, la chanson francesa i les projeccions de mapping, aquesta música d’una altra manera.

CONCERT FAMILIAR

Diumenge 30 de novembre, 12 hSala Montsalvatge (aforament reduït)Preu: 6 euros

Diumenge 30 de novembre, 19 hSala CambraPreu: 20 euros

The Hilliard EnsembleThe hilliard Songbook

David James, contratenorRogers Covey-Crump, tenorSteven Harrold, tenorGordon Jones, baríton

Programa:Obres de V. Tormis, W. Cornish, J. Arcadelt, C. de Rore, T. hosakawa, J. Desprez i A. Pärt, entre d’altres.

gIRA DE COMIAT - CONCERT 40 ANIVERSARI

L’Auditori de Girona ha volgut fer un lloc en la gira internacional de comiat dels escenaris de la mítica formació. Aclamats als cinc continents com una de les formacions vocals més fascinants de tots els temps, recalaran a Girona per oferir algunes de les pàgines més celebrades d’aquests darrers 40 anys. No deixeu que us ho expliquin!

14AUDITORI DE GIRONA

Christian Zacharias, piano

PROGRAMA:D. SCARLATTI: 6 sonatesJ. BRAhMS: Rapsòdia op. 79 núm. 1Pare A. SOLER: 3 sonatesR. SChuMANN: Kreisleriana op. 16J. BRAhMS: Rapsòdia op. 79 núm. 2

Considerat com un dels pianistes més importants del nostre temps, Christian Zacharias torna a Catalunya per oferir un programa marca de la casa que inclou tres dels compositors que més fama li han reportat: Scarlatti, Schumann i Brahms. Completaran la vetllada tres breus sonates de l’olotí Pare Antoni Soler, compositor proper a la cort de Carles III. Zacharias, poeta del teclat, construeix unes versions sòlides, musicals i plenes de llum.

Dijous 4 de desembre, 21 hSala CambraPreu: 20 euros

Dissabte 13 de desembre, 21 hSala MontsalvatgePreu: 15 euros

StandstillDentro de la luz

Enric Montefusco, veu, guitarra i direcció artísticaRicky Falkner, teclat i veusRicky Lavado, percussionsPiti Elvira, guitarra elèctrica i percussionsVíctor Valiente, teclats i campanesCube, il·luminació i escenografiaPlaymodes, disseny software i audiovisuals

Tres anys després, Standstill torna a l’Auditori a presentar-nos el seu darrer treball Dentro de la luz. Reconvertits en atrevits exploradors del rock èpic i musculós, segueixen descobrint al públic el seu fantàstic estat de forma amb aquest treball, esquinç poètic i musical amb el qual els d’Enric Montefusco es consoliden com una de les formacions més originals del panorama nacional. Tirant del fil de Vivalaguerra i Adelante Bonaparte, el seu setè àlbum reforça els diàlegs entre electricitat i poesia, i construeixen les seves cançons amb picades d’ull progressives i enigmàtiques incursions en el folk.

15AUDITORI DE GIRONA

NADAL A L’AuDITORI

Diumenge 14 de desembre, 19 hSala Xavier MontsalvatgePreu: 10 euros

NADAL A L’AuDITORI - CONCERT FAMILIAR

Diumenge 14 de desembre, 12 hSala Montsalvatge (aforament reduït)Preu: 6 euros

Nadal Barroc amb l’Orquestra de Girona

Orquestra de GironaCor Cambra Diputació de Girona (Pablo Larraz, director)Assumpta Mateu, sopranoMireia Pintó, contraltPablo Larraz, tenorXavier Puig, director

PROGRAMA:A. CORELLI: Concerto grosso Sol menor, op. 6 núm. 8 “Fatto per la notte di Natale”A. VIVALDI: Magnificat en Sol menor RV 610 (1717)A. VIVALDI: Glòria en Re major RV 589 (1715)

L’OdG i el Cor de Cambra de la Diputació juntament amb Assumpta Mateu i Mireia Pintó, oferiran un concert amb música del Barroc relacionada la màgia de l’atmosfera nadalenca. El refinament viu i animat de Corelli, amb la pastoral referida directament a la visita dels pastors al pessebre, precedeix al Magnificat RV 610 i al Glòria RV 589 de Vivaldi per a cor, orquestra i solistes. Dues obres considerades, per la seva profunditat, una manifestació contundent i elevada del geni venecià però que també són l’expressió lluminosa del sentiment religiós.

The Snowman (El ninot de neu)

Amb pel·lícula i música en viuHoward Blake, músicaJordi Masó, piano

Aquesta és la història d’un ninot de neu que cobra vida i les aventures que corre al costat del nen que l’ha creat. Trenta anys després de la seva estrena, els dibuixos animats de Raymond Briggs són un clàssics del Nadal. Es projectarà la pel·lícula, acompanyada de música en directe.

16AUDITORI DE GIRONA

NADAL A L’AuDITORI

Dissabte 20 de desembre, 21 hSala MontsalvatgePreu: 35 / 30 / 20 euros

Soweto Gospel ChoirSoweto gospel Choir ret homenatgea Nelson Mandela

Música contundent, una explosió de ritme i de colors, de força i de vitalitat. Gospel interpretat amb els cors, els sentiments i la força de tot el continent que va ser, indirectament, el bressol del gènere. Han acumulat tots els guardons possibles, entre els quals es troben tres premis Grammy, i les seves veus han acompanyat molts dels grans esdeveniments relacionats amb la història recent del seu país, amb actuacions per tot el món com a part del festival Nelson Mandela. També han estat el primer grup sud-africà que ha actuat a la gala dels Òscar, i han estat nominats al costat de Peter Gabriel pel tema central de la pel·lícula Wall-E. El 2010 van ser a la gala inaugural del Mundial de Futbol 2010 (Sud-Àfrica) i van compartir escenari amb primeres figures com ara Shakira, Black Eyed Peas, Juanes i Alicia Keys.

NADAL A L’AuDITORI

Dissabte 27 de desembre, 21 hSala MontsalvatgePreu: 45 / 40 / 30 euros

Sergio DalmaTour Cadore 33

Sergio Dalma, veuJorge Villaescusa, teclats i direcció musicalJorge D’Amico, guitarres i veusOliver Martín, guitarresJosé Vera, baixCristian Costantini, bateriaAlicia Araque, percussió, guitarra i veus

Durant gairebé 25 anys de carrera musical, Sergio Dalma ha estat capaç de connectar amb els sentiments del gran públic, en un viatge ple de cançons i molta emoció. Per a Cadore 33, el disc número 16 de la seva carrera, l’artista ha creat 11 composicions perfectes amb el seu segell inconfusible. A més, al marge de l’èxit dels seus 2 volums Via Dalma, els centenars de concerts i les més de 500.000 còpies venudes, Dalma ha aconseguit fer seves unes versions màgiques, tant, que molts han arribat a considerar-les de la seva pròpia autoria.

Concert encoproducció amb:

Concert encoproducció amb:

17

17AUDITORI DE GIRONA

El Cicle Girona Coral és un projecte organitzat per l’Ajuntament de Girona i l’Auditori de Girona, que s’adreça a les corals amateurs de la ciutat, amb l’objectiu d’incentivar la seva consolidació i creixement.

Aquesta és la segona edició d’aquest projecte que comptarà amb la participació de quatre corals de la ciutat que actuaran a l’Auditori durant diferents diumenges del mes de novembre.

CICLE GIRONACORAL

Diumenge 2 de novembre, 12 hSala de CambraPreu: 5 euros

Cor de la Diputació de GironaMembra Jesu Nostri

En les celebracions del 10è aniversari de la formació, el seu director, Pablo Larraz, ens proposa el cicle de cantates Membra Jesu Nostri de Dietrich Buxtehude, referència absoluta per a J. S. Bach i per als seus seguidors. Una pàgina d’introspecció, bellesa i pietisme.

Diumenge 9 de novembre, 12 hSala de CambraPreu: 5 euros

Coral PreludiCançons d’amor al llarg del temps

En una doble presentació, aquesta sessió vol ser la posada de llarg del Septet de l’ensemble Preludi i del Cor Juvenil Preludi. Cançons d’amor al llarg del temps és l’estimulant títol de la primera proposta, mentre que el joves interpretaran grans hits d’avui.

18

18AUDITORI DE GIRONA

Diumenge 16 de novembre, 12 h Sala de CambraPreu: 5 euros

Cor de la Universitat de GironaPergamí de pedra

Algunes de les llegendes més conegudes de la ciutat són el punt de partida per a una nova partitura escrita per Albert Bosch. Pergamí de pedra és, doncs, una cantata per a cor mixt amb participació de veus blanques, narrador i ensemble instrumental.

Diumenge 23 de novembre, 12 h Sala de CambraPreu: 5 euros

Coral XànticaLa volta al món en 25 cançons

La Coral Xàntica ens convida a voltar pel món a partir de 25 cançons. Catalunya con a origen i destí final. Pel camí ens aturarem musicalment a Itàlia, França, Alemanya, Nova Zelanda, Xina, Estats Units i Argentina, entre d’altres. Porteu el passaport!

CICLE GIRONACORAL

19AUDITORI DE GIRONA

20AUDITORI DE GIRONA

TA

22TEMPORADA ALTA

Dijous 9 d’octubre. 21 hSala MontsalvatgePreu: 35/ 20 €

Dulce PontesPuertos de abrigo

Dulce Pontes torna als escenaris amb la maleta plena de novetats poeticomusicals. Puentes de Abrigo és el seu darrer treball discogràfic i ha concebut cada cançó com un port on aixoplugar-se, com “un espai màgic on es troben totes les ànimes”. Acompanyada només al piano, Dulce Pontes interpretarà temes com ara Nina d’Astor Piazziolla i Horácio Ferrer, Alfonsina y el mar, d’Ariel Ramirez y Felix Luna, Solo le pido a Dios, de León Gieco o La bohemia de Charles Aznavour i Jacques Plante. Completarà el concert amb fados i composicions del folklore portugués interpretats amb la seva bellíssima veu.

Divendres 10 d’octubre. 21 h Sala Montsalvatge.Preu: 30 / 20 €

Els Amics de les ArtsNomés d’entrar hi ha sempre el dinosaure

Dani Alegret, piano, orgue hammond i veuJoan Enric Barceló, guitarra acústica i veuEduard Costa, melòdica, Moog, xilòfon, petites percussions i veu Ferran Piqué, guitarra elèctrica, programacions i veu

Els Amics de les Arts publiquen el seu quart treball Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure (DiscMedi, 2014). Amb més de 80.000 còpies venudes dels seus anteriors discos, Els Amics tornen a posar el seu talent creatiu i intransferible al servei del pop. Un grup que va més enllà de modes i etiquetes, i un disc on ja no cal entrar a debatre si és més fresc, més reposat o més vitalista.

23TEMPORADA ALTA

Dijous 23 i divendres 24 c’octubre. 21 hDissabte 25 d’octubre. 18 h

Sala MontsalvatgePreu: 36 / 22 €

El TricicleBits

Tricicle, guió, direcció i producció Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans, actors

Bits és el vuitè espectacle del Tricicle, un dels trios més famosos del nostre país i que ja porta 34 anys sobre els escenaris. En aquesta nova proposta, Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans es converteixen en bits, en unitats mínimes d’informació binària i a través de la xarxa, naveguen per mons diversos i es converteixen en personatges impossibles. Un espectale ple de gags ingeniosos en el qual, un cop més, queda demostrat el talent i la complicitat amb el públic d’aquests tres actors provocadors i lúcids.

Divendres 28 d’octubre. 21 hSala MontsalvatgePreu: 28 / 18 €

El IntérpreteFactoría Madre Constriktor

Asier Etxeandia, El IntérpreteTao Gutiérrez, percussió i electrònica Guillermo González, pianoEnrico Barbaro, contrabaix

El Intérprete és un viatge musical a través d’aquelles cançons i intèrprets dramàtics i solitaris que formen part avui de les nostres vides i abans, de la de molts altres. Kurt Weill, Héctor Lavoe, Lucho Gatica, Chavela Vargas, La Lupe, Gardel, Talking Heads, David Bowie, Rolling Stones... El projecte està encapçalt per Asier Etxeandia, un músic polifacètic, un actor impulsiu i una bèstia de l’escenari. Un concert íntim, elegant, potent, deshinibit i apassionat on tot és possible: ballar riure, plorar i potser, somiar.

24TEMPORADA ALTA

Divendres 31 d’octubre. 21 hSala MontsalvatgePreu: 30 / 20 €

Sílvia Pérez Cruzgranada

Sílvia Pérez Cruz, veu i percussionsRaül Fernandez Miró, guitarres i coros

Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernandez Miró ens presenten Granada, un disc visceral i íntim, en el qual interpreten cançons d’altres que han acabat essent també una mica seves. Tots dos músics tenen en comú talent, curiositat, ganes d’aprendre i d’obrir nous camins. En aquest Granada sonen en català, castellà, portuguès, anglès, francès i alemany, i interpreten peces de Leonard Cohen, Albert Pla, Edith Piaf, Schumann, Enrique Morente, Violeta Parra, Lluís Llach, Novos Bahianos, María del Mar Bonet, Fito Páez… De qualsevol època, estil o origen; totes amb un denominador comú: la veu i les mans de la Sílvia i en Raül sonen a confessió descarnada, a vivència o a somni.

Diumenge 23 de novembre. 18 h Sala MontsalvatgePreu: 16 / 10 €

PaGAGniniYllana + Ara Malikian

Yllana, Ara Malikian, idea originalYllana, creació i direccióAra Malikian, director musicalAra Malikian, Eduardo Ortega, Gueorgui Fourdnajev, Fernando Clement, intèrprets

PaGAGnini és una espectacle que coprodueix la companyia teatral Ylliana juntament amb l’expressiu violinista Ara Malikian. Reuneix sobre l’escenari l’humor i la bogeria d’Yliana, amb la música de quatre grans músics, encapçalats per Ara Malikian. PaGAGnini repassa alguns dels grans moments de la música clàssica i la fusiona amb altres estils musicals, i amb aquesta barreja aconsegueixen un “des-concert” que fa replantejar el públic la manera de concebre un recital i proposa una mirada diferent. PaGAGnini és un concert divertit i sorprenent que agradarà tots tipus de públic, des del més gran al més petit.

25TEMPORADA ALTA

Divendres 5 de desembre. 21 h Sala MontsalvatgePreu: 22 €

Adrià Puntí & Band Bang Bang

Adrià Puntí, veu, piano, guitarra acústica i guitarra elèctricaLluís Costa, guitarra elèctrica i corsPedrito Martínez, baix i contrabaixDani Pujol, bateria, percussió i cors

Adrià Puntí és un músic heterodox, inter(in)disci- plinari i completíssim: antiga ànima d’Umpah-Pah, el cantant ha estat deu anys sense editar un àlbum. L’any passat va publicar un llibre, Incomple- tament Puntí, on recuperava obra inèdita del seu pare i li dedicava un espectacle sonor i visual ple de cançons noves. Després d’un darrer any de magnífics concerts (Palau de la Música Catalana, Festival Grec o en aquest mateix Auditori), Adrià Puntí avançarà, dins de Temporada Alta, temes del nou disc que treurà l’any que ve. A més, recordarà els èxits que l’han acompanyat al llarg de la seva carrera. De nou, torna l’energia i el to iconoclasta de l’Adrià Puntí més intemporal.

Canals de vendaTaquillesTeatre Municipal de GironaDe dimarts a divendres de 13 a 17 hAuditori Palau de Congressos de GironaDe dimarts a divendres de 12 a 14 hTeatre de SaltDe dimarts a divendres de 20 a 21 h

Webwww.temporada-alta.net Avantatges, descomptes i més informació al web de Temporada Alta

Venda d’entrades i paquets Temporada AltaA partir del 12 de setembre

F

27FIRES DE GIRONA

Divendres 24 d’octubreLa Copa, 23 h

ChambaoChambao, el grup liderat per Lamari, arriba per primer cop a l’escenari de La Copa per presentar el seu darrer treball 10 años around the world, un treball on el grup celebra els deu anys de carrera amb la renovació del seu repertori més emblemàtic.

Calvari El grup gironí de rumba Calvari presenta el seu primer àlbum Sin Colorantes, en el qual mostra un gran treball creatiu, fent una personalt interpretació de la rumba catalana.

Dissabte 25 d’octubreLa Copa, 23 hProgramació de la Comissió de la Copa

ReincidentesUna de les bandes més representatives de l’escena estatal de “música compromesa” torna a Girona. La banda sevillana, amb més de 20 anys de carrera i 15 treballs publicats, presentarà el seu darrer treball Aniversario.

Germà NegreEl grup de folk de Banyoles s’ha convertit en una des les sorpreses musicals de la temporada; al seu repertori s’hi troben tot tipus d’adaptacions de cançons tradicionals i populars, o versions de cantautors com Quico Pi de la Serra, Ovidi Montllor, Quimi Portet o Pomada. Els seus concerts són una autèntica festa popular!

Exèrcit d’Alliberament MusicalGuanyadors del concurs Intro 2014, aquesta banda originària del Baix Empordà practica una fusió d’estils tan diversos com el funk, el rock, el drum’n’bass o el punk.

ESCENARIDE LA COPA

vict

orc

ebal

los.

com

28FIRES DE GIRONA

Dimarts 28 d’octubreLa Copa, 23 h

Hotel CochambreÉs la formació que ha revolucionat el panorama de la festa i els grups de versions. El secret del seu èxit és la naturalitat, el talent, la posada en escena i la seva forma única d’interpretar les cançons en un espectacle on barregen elegància i picardia.

BuhosBuhos és una de les principals referències festives de la música catalana. Amb Natura salvatge els del Vendrell fan un salt qualitatiu en la seva carrera i el resultat és un disc coherent, sense fissures, orgànic, on l’ska rock més directe i els ritmes reggae són els protagonistes absoluts.

Dijous 30 d’octubreLa Copa, 23 h

EuMES

Jeff MillsNivnaFerris & FaudenDe la mà d’EUMES, l’escola de música avançada, arriba a Girona Jeff Mills, considerat un dels millors DJ’s i productors de techno del món. És sens dubte la figura més representativa del techno de Detroit, on va començar la seva carrera com a DJ l’any 1984.

Divendres 31 d’octubreLa Copa, 23 h

CIuTAT DE FESTIVALS

Pungle LionsReggae, rocksteady i soul amb l’energia del punk i amb tocs d’electrònica: Pungle Lions sonen als The Clash del segle XXI. La nova banda de Damny i Rouzman, cantant i bateria respectivament de la mítica i extinta banda francesa La Phaze, arriba per primera vegada a Girona per presentar la seva nova proposta, un concert imprescindible i que serà una de les sorpreses de la programació de Fires.

Gaspard RoyantQuan hom es troba amb el francès Gaspard Royant, té la sensació de fer un salt en el temps. Amb el seu rock retro, aquest dandy ens transporta directament als seixanta. El músic fa una relectura de l’edad d’or del pop amb cançons que li deuen tant als Bestles com a grups de doo-wop com ara els Platters americans o els grans compositors dels 60 com ara Roy Orbison.

ESCENARIDE LA COPA

29FIRES DE GIRONA

Dissabte 25 d’octubreLa Copa, 12 h

The Penguins, reggae per xicsThe Penguins és reggae per xics i presentarà el seu darrer treball Pugem al tren. El grup interpretarà cançons populars catalanes passades pel sedàs dels ritmes jamaicans i caribenys en un espectacle dinàmic, alegre i participatiu.

Dimecres 29 d’octubreLa Copa, 12 h

País de CotóEl popular grup d’animació infantil gironí País de Cotó actuarà per primera vegada a la Copeta de Girona el dia de Sant Narcís. En aquesta ocasió vindran acompanyats de la banda dels somiatruites versió XL.

Dissabte 1 de novembreLa Copa, 12 h

DiverkidsLa popular orquestra Di-versiones ens presenta per primer cop a Girona el seu espectacle familiar Diverkids, un espectacle didàctic i divertit que farà ballar la família i posarà potes enlaire l’escenari de la Copeta al més pur estil Di-versiones.

ESCENARI DE LA COPETA

Dissabte 1 de novembreLa Copa, 23 h

ZebdaZebda és una de les bandes de mestissatge més importants del món. Esmolats i compromesos, creadors d’un estil únic en el qual destil·len sàviament pop, reggae, ska, rap i fins i tot chanson aquesta banda de Tolosa presentarà a Girona en exclusiva el seu darrer treball Comme des cherokees.

TxarangoLa formació catalana presentarà el seu darrer treball Som Riu, dins la gira La Tempesta, amb més de 120 concerts pels Països Catalans, Europa i Amèrica. Els tons intensos del reggae, dub i latin que ja coneixíem comparteixen ara espai amb colors vius d’arrel mediterrània.

30FIRES DE GIRONA

Dissabte 25 d’octubre21 h

Joan Colomo

Joan Colomo, “lo rossinyol del Montseny”, és un músic inclassificable i sens dubte un dels cantautors més autèntics, brillants i innovadors del nostre panorama musical. Actuarà per primer cop a les Fires i presentarà el seu darrer treball, La fília i la fòbia, un disc on es poden trobar sintetitzadors, crits i murmuris, distorsió tallant, bases electròniques, cors al·lucinats i mil teclats marca de la casa.

Dimarts 28 d’octubre21 h

Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de FerreriesQuico, el Cèlio, el noi i el Mut de Ferreries van començar la seva trajectòria artística l’any 1992 i des de llavors han creat 19 espectacles, han enregistrat 7 treballs discogràfics i han col·laborat en diversos projectes. Un dels grans referents del país en l’escena folk des de la seva formació, aquest any 2014 han guanyat els premis Enderrock en la seva categoria.

ESCENARIDE SANT FELIU

Dijous 30 d’octubre20h

Final Concurs Intro 2014L’escenari de Sant Feliu torna a acollir la final de l’Intro, concurs de grups emergents de les comarques, que l’any passat va guanyar la formació Exércit d’Alliberament Musical, que enguany actuarà a l’escenari de La Copa.

Divendres 31 d’octubre21 h

Sanjosex

Després de molt temps tocant la guitarra i fent cançons, l’any 2000 Carles Sanjosé va formar a la Bisbal d’Empordà el grup Sanjosex. El seu primer treball Viva! va sorprendre crítica i públic l’any 2005 i va tenir continuïtat amb Temps i rellotge (2007), Al marge d’un camí (2010) i el posterior directe La viu-viu: Sanjosex en concert (2012). El viatge culminar ara amb el nou disc Festival (2014), produït per Qui-mi Portet.

31FIRES DE GIRONA

Dissabte 25 d’octubre19 h Concert i 22 h Ball

Orquestra SelvatanaL’ànim de renovació constant d’aquesta formació fa que dia a dia la formació cassanenca, que ja té 100 anys d’experiència i segueix assolint èxits en cada actuació, sigui una de les punteres de les comarques gironines i imprescindible en les grans festes.

Dimarts 28 d’octubre22 h

La MetropolReconeguda com una de les millors orquestres de Catalunya i després d’haver estat nominada tres anys seguits com a finalista dels premis ARC com a millor orquestra de ball, enguany ha renovat el seu repertori per tal d’oferir tota l’energia necessària per continuar fent de la “Festa Major” la seva raó de ser.

Dimecres 29 d’octubre22 h Concert i ball

La Principal de La BisbalAquesta famosa formació empordanesa es va fundar el 1888 i recull tota la tradició de les cobles catalanes.Un cop més, La Principal de La Bisbal, la cobla oficial de la Generalitat de Catalunya, no pot faltar a les Fires de Girona, La Principal és sinònim de festa major allà on va.

Divendres 31 d’octubre19 h Concert i 22h Ball

Orquestra MontgrinsUna de les orquestres més rellevants del país, la Montgrins s’uneix a les altres formacions que ens visiten cada any per configurar un cartell d’orquestres d’autèntic luxe.

Dissabte 1 de novembre19 h Concert i 22 h Ball

Orquestra MaravellaL’altra gran formació del país, la Maravella torna un any més a l’envelat de les Fires on podrem gaudir del seu ball i el seu concert.

ENVELAT PLAÇAMIQUEL DE PALOL

Dissabte 25 d’octubrePlaça Sant Feliu

Projecte Boomerang

Dimarts 28 d’octubreLa Gran Parade de Girona Fusió de bandes. En col·laboració amb la Casa de la Música

Grups participants:Girona Marxing BandMarxing Band Clau de Faula Marxing Band de Torroella de Montgrí

Tres recorreguts amb trobada a pl. Catalunya19.30 h Sortida dels diferents circuits a la plaça Miquel Santaló (circuit 1), a la plaça Mercadal (circuit 2) i a la plaça de l’Oli (circuit 3)

20 h Fusió de les formacions

20.30 h Sortida de la formació fusionada direcció plaça Sant Feliu

Recorregut: Pl. Catalunya – Santa Clara – Pont de Pedra – Rambla Llibertat – Argenteria – Quatre cantons – Ballesteries – Calderers – plaça Sant Feliu

21 h Peça final plaça Sant Feliu

Dimecres 29 d’octubre19.15 h Escales de la Catedral

Havaneres amb Terra Endins

Divendres 31 d’octubreBateria de GironaCercavila de percussionistes19 h Recorregut::Banys Àrabs (sortida), pujada de Sant Feliu, carrer dels Calderers i plaça de Sant Feliu.

ALTRES PROPOSTES

32VENDA D’ENTRADES I ABONAMENTS

CANALS DE VENDA

Webwww.auditorigirona.org(fins a mitja hora abans de l’inici de l’espectacle)

Telèfon902 091 722 (fins a mitja hora abans de l’inici de l’espectacle)

Taquilles

Auditori de Gironade dimarts a divendres de 12 a 14 huna hora abans de l’inici del concert es vendran, si en queden, entrades del concert del dia.

Teatre Municipalde dimarts a divendres de 13 a 17 h

Les taquilles romandran tancades durant els dies 29 d’octubre, 8 de desembre, 24, 25 i 26 de desembre.

Venda d’entrades awww.auditorigirona.org,902 091 722, taquilles de l’Auditori de Girona i Teatre Municipal

Venda d’abonaments al telèfon 902 091 722 i a les taquilles de l’Auditori de Girona

33VENDA D’ENTRADES I ABONAMENTS

ABONAMENTS AUDITORI DE GIRONA

Abonament Auditoriun 30% de descompte en la compra de tots els concerts de la programació.

Abonament a la carta 8A partir de 8 espectacles amb un 25% de descompte.

Abonament a la carta 4A partir de 4 i fins a 7 espectacles amb un 20% de descompte.

Els abonaments només es vendran presencialment a taquilles o trucant al telèfon 902 091 722.

Queden exclosos d’Abonament els concerts familiars, Càpsula 2014 i els concerts de Soweto Gospel Choir i Sergio Dalma.

ABONAMENTS IBERCAMERA 2014Venda d’abonaments a partir del 9 de setembre.

CANALS DE VENDA· Taquilles de l’Auditori de girona (de dimarts a divendres de 12 a 14h)· Web: www.ibercameragirona.cat· Telèfon:- 933 179 050: de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 15.30 a 18 h- 972 207 634: de dimartsa divendres de 12 a 14 h

DESCOMPTES

Descomptes del 15%: A jubilats, majors de 65 anys, menors de 26 anys, aturats, famílies nombroses o monoparentals, persones amb discapacitat (a partir del 33%).

Descompte del 20%:Carnet Cultural girona i Salt (Carnet Biblioteques).

Descompte de Qltura Jove:Preu especial de 3 €. Places limitades. Zona Amfiteatre. Descompte aplicable només a taquilles presentant el carnet.

- No s’apliquen descomptes als Concerts Familiars, Càpsula 2014 Soweto gospel Choir i Sergio Dalma.· Els descomptes de famílies nombroses i monoparentals, persones amb discapacitat, Carnet Cultural i Qltura Jove només són aplicables a la taquilles.·La pertinença a qualsevol d’aquests col·lectius s’haurà d’acreditat en el moment de la compra i a l’accés al recinte el mateix dia del concert. ·Els descomptes no són acumulables i s’aplicaran només en la modalitat de compra anticipada.

Reserves per a grups Preus especials per a grups. Consulteu disponibilitat a taquilles o al telèfon 872 08 07 09.

Servei especial per a persones amb mobilitat reduïda Prèvia reserva a taquilles de l’Auditori o trucant al telèfon 872 08 07 09.

CONDICIONS GENERALS

L’adquisició d’entrades significa l’acceptació de les condicions següents:· Reemborsament de localitats. No es retornarà l’import de les entrades en cap cas, excepte anul·lació d’un espectacle.· Puntualitat. Tots els concerts començaran puntualment a l’hora indicada i no serà permesa l’entrada al recinte un cop iniciat l’espectacle fins al descans, si n’hi hagués.· Canvis de la programació i dret d’admissió. L’organització de l’Auditori Palau de Congressos de girona podrà alterar, si les circumstàncies ho reclamen, les dates, la programació, els horaris o els intèrprets anunciats en aquest programa i es reserva el dret d’admissió.

L’Auditori Palau de Congressos de girona no es fa responsable del concert i/o activitats programades en les seves instal·lacions no incloses en aquest fulletó.

Victus 1714 P. 04

Girona Jazz Project fa Puntí (Festival de Jazz de girona) P. 04

Concert núm. 2 de Rachmàninov P. 05

Hakån Broström Quartet (Festival de Jazz de girona) P. 05

Montreal 76 (Càpsula) P. 06

Bombino P. 06

Música Antiga de Girona P. 07

Dulce Pontes (Temporada Alta) P. 22

Els Amics de les Arts (Temporada Alta) P. 22

Yann Tiersen P. 07

El Tricicle (Temporada Alta) P. 23

El Tricicle (Temporada Alta) P. 23

El Tricicle (Temporada Alta) P. 23

El Intérprete (Temporada Alta) P. 23

La Principal de La Bisbal P. 08

Jorge Drexler P. 08

Patricia Petibon, soprano P. 09

Sílvia Pérez Cruz (Temporada Alta) P. 24

Cor Maragall P. 09

Love of Lesbian P. 10

Cor de la Diputació de Girona (Cicle girona Coral) P. 17

Arnau Tomàs, violoncel P. 10

Coral Preludi (Cicle girona Coral) P. 17

Orfeó Català: xarxa coral P. 11

Cor de la Universitat de Girona (Cicle girona Coral) P. 18

Morgat Morgat P. 11

Coral Xàntica (Cicle girona Coral) P. 18

PaGAGnini (Temporada Alta) P. 24

Núria Rial & Albert Guinovart P. 12

Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya P. 12

Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya P. 12

Cobla 2.0 (Familiar) P. 13

The Hilliard Ensemble P. 13

Christian Zacharias, piano P. 14

Adrià Puntí & Band Bang Bang (Temporada Alta) P. 25

Standstill P. 14

The Snowman (El ninot de neu) P. 15

Nadal Barroc amb l’Orquestra de Girona P. 15

Soweto Gospel Choir P. 16

Sergio Dalma P. 16

Exposició Partitures de Ferro P. 19

12 / 09 / 2014

14 / 09 / 2014

14 / 09 / 2014

21 / 09 / 2014

26/ 09 / 2014

03 / 10 / 2014

05 / 10 / 2014

09 / 10 / 2014

10 / 10 / 2014

17 / 10 / 2014

23 / 10 / 2014

24 / 10 / 2014

25 / 10 / 2014

28 / 10 / 2014

29 / 10 / 2014

29 / 10 / 2014

30 / 10 / 2014

31 / 10 / 2014

01 / 11 / 2014

01 / 11 / 2014

02 / 11 / 2014

06 / 11 / 2014

09 / 11 / 2014

15 / 11 / 2014

16 / 11 / 2014

21 / 11 / 2014

23 / 11 / 2014

23 / 11 / 2014

27 / 11 / 2014

28 / 11 / 2014

29 / 11 / 2014

30 / 11 / 2014

30 / 11 / 2014

04 / 12 / 2014

05 / 12 / 2014

13 / 12 / 2014

14 / 12 / 2014

14 / 12 / 2014

20 / 12 / 2014

27 / 12 / 2014

Guia ràpida

36AUDITORI DE GIRONA

Pg. de la Devesa, 3517001 GironaTelèfon +34 872 08 07 09Fax +34 972 21 15 [email protected]@gironacongressos.org

www.auditorigirona.orgwww.girona.cat

Segueix l’Auditori de Girona a:

gla

m C

om

un

icac

ió i

dis

sen

y