TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

64
Colla de Badalona durant la primavera de 1954. Foto. Hortensia Garcia De tapes, a prop del mar Del 5 al 12 de juliol de '13 · www.eltotdigital.com · Número 1590 Badalona, capital del terror amb el a Badalona

description

Revista d'informació local i comercial de les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590.

Transcript of TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

Page 1: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

Colla de Badalona durant la primaverade 1954. Foto. Hortensia Garcia

De tapes, a prop del mar

Del 5 al 12 de juliol de '13 · www.eltotdigital.com · Número 1590

Badalona, capitaldel terror amb el

a Badalona

Portada.indd 1 02/07/2013 17:40:34

Page 2: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590
Page 3: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

IMPLANTES DENTALES - ESTÉTICA DENTAL - ORTODONCIARADIOGRAFÍAS - BLANQUEAMIENTO - URGENCIAS - ODONTOLOGÍA

PREVENTIVA PARA NIÑOSAV. CATALUNYA, 68 - 70 - BADALONA - TEL. 93 383 05 05

Av. de Catalunya : BD5 Rbla. de Sant Joan : BD1, BD17, B19, B27www.robdental.com

TODAS LAS ESPECIALIDADES EN EL MISMO CENTRO

NOU_1507-8.indd 2 31/01/2012 17:33:31

Page 4: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

Consulta l'última horaa www.eltotdigital.com

Colla de Badalona durant la primavera de 1954. A la fotografia Ana Mª Garcia, Hortensia Garcia, Josep lluis Garcia, Josep Garcia, Juan Remacho, Josep Guiral, Josep Roure, Elvira Cordero, Rosa Belletriu, Paquita, Montserrat Rosello, Cordero. Foto: Hortensia Garcia.

Soledat, 20 1er. 3a. 08911 Badalona

93 464 69 7993 464 69 83

www.eltotdigital.com

DIPÒSIT LEGAL: B-3737-83 Distribució gratuïta a: Les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana.

La redacció no es fa necessàriament respon-sable del contingut dels articles, opinions, i missatges comercials en l'edició. Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial d'aquesta publicació. L'empresa editora no actua com a mitjancera en les transaccions que puguin derivar-se d'aquesta publicació, ni es responsabilitza de la vericitat de les dades facilitades pels anunciants.

3035 - 3744 - 4542 - 43-414049

6 - 121416 - 1718 - 1920 - 2224 - 2526 - 3028 - 29

Actualitat A fonsPersonesEsportsOpinióLectorsEspai CAgenda

CinemesLa Llar SalutGastronomiaTendènciesMotorEmpresaConsultori Legal

Revistas externas: Destinadas a públicos externos a su empresa. Potencia la proyección de marca. En formato impreso o digital.

Revistas internas: Canal de comunicación interna destinado a infor-mar de las novedades y comunicados. En forma-to impreso o digital.

Institucionales: Destinados a fomentar la información y el valor añadido de las organi-zaciones. Federaciones, Asociaciones o Gremios.

Memorias: Publicación anual destinada a informar de las actividades llevadas a cabo durante el año y del resultado logrado.

93 464 69 79 · 93 464 69 83

4 |

61 50 - 53-46 - 47464754 - 5962

Animàlia ImmobiliàriaGuia Comercial PassatempsHoròscopsTempsClassificatsTecnologia

1590.pag.004.indd 1 02/07/2013 16:36:53

Page 5: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

1590.indd 1 02/07/2013 12:50:06

Page 6: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

6 i

PIMEC i la Federació Empresarial de Badalona acorden un nou model patronal a Badalona i Montgat

PIMEC i la Federació Empre-sarial de Badalona (FEB) van signar diiluns , a l’Ajuntament de Badalona, una declara-ció d’intencions per treballar conjuntament en la consoli-dació final d’una nova forma d’entendre el model associa-tiu patronal. Es vol treballar per generar un nou model de relacions patronals, que permeti una millor relació i col·laboració, segons van explicar les dues parts. Per aquest motiu, la FEB s’afilia a PIMEC i s’integrarà en la seva estructura territorial i els seus òrgans de govern, i repre-sentarà la patronal al territori de Badalona i Montgat. La declaració va ser signa-d a pe r Jose p G onzá lez , president de PIMEC, i Josep Maria Puente, president de la FEB. Josep Maria Puente,

amb la presència d’Ambròs Martínez, president de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord i de Xavier García Albiol, alcal-de de Badalona. Josep Maria Puente va assegurar que amb aquest acord es donarà “una sola veu” a les petites, mitjanes i grans empreses de la ciutat. Per Josep Maria Puente és un moment d'unió i col·laboració entre les patronals per donar una mi l lor resposta a les necessitats de les empreses del país. En paraules de Josep González, “ l’actual situació del teixit de pimes i autònoms necessita, més que mai, que el món patronal vagi unit, per tenir més força davant de les institucions, i aconseguir que se l’escolti”. El president de PIMEC va reclamar “una actua-ció valenta dels governs, que no se centri només en retallades i pujades d’impostos, sinó que creïn mesures per a la reacti-

Carles Carvajal

Treball vació econòmica i del consum”.A partir d’aquesta signatu-ra, PIMEC i la FEB consti-tuiran un grup de treball per decidir desenvolupar la seva col·laboració. Els socis actuals de la FEB passaran a ser socis també de PIMEC i els que PIMEC tingui a la demarcació territorial de Badalona i Montgat també ho seran de la FEB. L’objectiu és que tots els socis d’ambdues entitats puguin accedir als serveis, acords i representació que ofereixin de forma recíproca. Els empresaris i empresàries d ’aq u e s t t e r r i t o r i t a m b é es benefic iaran d ’aquesta col·laboració a través dels actes i jornades que s’organitzin, j a que ambdues en t i t a t s s’informaran i es coordinaran per donar una oferta comple-mentària, el que significarà un ventall més ampli d’espais per compartir coneixement.

Imatge de la signatura entre la PIMEC i la FEB, a l’Ajuntament de Badalona

Actualitat-6-7(H9).indd 2 02/07/2013 11:37:49

Page 7: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

i 7

www.twitter.com/totbadalonawww.facebook.com/tot.badalona

La platja dels Pescadors acull aquest cap de setmana la Segona “Badalona Tapas & Midnight Bath”

Aquest cap de setmana arriba la segona edició del “Badalo-na Tapas & Midnigth Bath”, una iniciativa del Fórum del Turisme que pretén potenciar la imatge de Badalona com a ciutat turística. Entre les novetats hi ha un concurs d'idees i diverses activitats turístiques, augmenta l'oferta de restauradors i s'amplia un dia respecte l'any passat. Tot això t indrà l loca par t ir d ’aques t d ivendres i f ins diumenge a la Plat ja dels Pescadors. Una de les princi-pals vessants del “Badalona Tapas and Midnight Bath” és l 'o fer ta gas t ronòmica. Enguany, una trentena de res t au rad o r s bad a lon ins ofer iran els seus plats en forma de tapes per dos euros i mig amb la beguda inclosa. A banda d'haver més parti-cipació que l'any passat, hi ha més representació dels diferents barris que formen Badalona.

Promocionar la marca “Badalona” Un altre dels objectius que persegueix el Fòrum del Turis-me amb aquest esdeveniment és la promoció de la ciutat i de la marca Badalona. Per aquest motiu, s'instal·larà un estand turístic amb entitats i empre-ses badalonines, es farà un recorregut amb “Seat 600” de Moritz pels carrers de Badalona i una ruta guiada amb Segways. Una de les novetats, a més, és la convocatòria d'un concurs d'idees turístiques relacionades amb Badalona, que té el suport de la Revista El Tot.

Carles Carvajal

Turisme

Activitats lúdiques durant tot el cap de setmana Per complementar l 'ofer ta turística i gastronòmica, el “Badalona Tapas and Midnight Bath” contempla també una important ofer ta lúdica per amenitzar les jornades. Aquest divendres, coincidint amb la inauguració , hi haurà projec-cions a la platja de curtme-tratges de terror, aptes per a tots els públics, a càrrec del Cryptshow Festival. Dissabte tindrà lloc una guerra d'aigua infantil i una altra per a tots els públics o el bany a mitjanit, entre d'altres activitats.

Imatge de la primera edició del “Badalona Tapas & Midnight Bath”

Actualitat-6-7(H9).indd 3 02/07/2013 11:37:59

Page 8: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

8 i

-

El darrer ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat una moció pionera que declara "il·legítims" part dels interes-s o s d e l d eu te púb l i c d e l'Ajuntament contret amb les entitats financeres. El text té el suport d'ICV-EUiA, PSC i CiU -el PP es va abstenir - i fa referència als interessos de préstecs amb diferents entitats per un valor de 31 MEUR, en el marc del Pla de Pagament a Proveïdors 2012. Segons defensen la moció, "s'han aplicat interessos del 5,54% per diners públics que aquestes entitats finance-res han obtingut a interes-sos inferiors a l'1%". El ple

insta el govern municipal a emprendre "accions legals davant la justícia espanyola, europea i internacional" per aconseguir la nul·l i tat del deute.

La moció aprovada pels grups de l'oposició a l'Ajuntament de Badalona recorda que el PP ha augmentat el deute del consistori en 41 MEUR en només un any, bona part del qual prové del p la de pagament a proveïdors. Els préstecs de l 'A juntament de Badalona estan contrets amb f ins a dotze ent i tats: Caixabanc, Catalunyabanc, B a n k i a , B a n c S a b ad e l l , CAM, Banc o San tand er, Banesto, Banco Popular, Bankinter, Caja Espanya, Cajamar i BBVA.

Esther Martínez

Política

Aquest dissabte, 6 de juliol al Centre Cívic Can Cabanyes a partir de les 12h l'Agrupació del PSC de Badalona celebrarà la “Festa Solidària d’Estiu”, acte de cloenda del curs polític. L’acte comptarà amb la presèn-cia i les intervencions de Isabel López Chamosa, diputada al Congrés dels Diputats, entre d’altres polítics socialistes. La “Festa solidària d’estiu” servirà per a recaptar aliments de llarga caducitat per tal de lliurar-los al Banc d’Aliments de la ciutat.

E l f ins ara pres ident de l'associació Amics per la Multi-culturalitat, Abdelkrim Latifi, ha decidit deixar el seu càrrec. La dimissió, assegura, arriba per motius personals, tancant una etapa molt satisfactòria, i compartida amb tota la junta, els voluntaris, veïns i diver-ses entitats que també han participat d'aquesta associa-ció, presidida des de fa més de 7 anys per Latifi. L'entitat, que treballa per la convivència al barri de La Pau, haurà de buscar ara un nou president.

Badalona estudia un projecte per reurbanitzar el solar on es troba el mercat provisional del Fondo de Santa Coloma, en desús des del passat 13 de juny, quan es va inaugurar el nou edifici. Els veïns de la zona reclamen que es pugui construir un nou equipament pel barri o s'adeqüi l'edifici existent per donar-li un ús. Des del govern municipal, però, asseguren que es tracta d'una possibilitat pràctica-ment inviable ja que costaria a l'ajuntament més d'un milió d'euros.

Fotonotícia

del 38

Coincidint amb el 75è aniver-sari dels bombardejos que van tenir l loc a Badalona, concretament el 30 de juny de 1938, la coalició d'Iniciativa Verds Esquerra Unida, va voler retre homenatge a les

víctimes d’aquells fets. Amb l 'object iu de recuperar la memòria històrica de la ciutat, dijous es va fer una ofrena floral al Pont del Petroli i una xerrada a la fàbrica de l'Anís del Mono.

Actualitat-8.indd 1 02/07/2013 11:51:38

Page 9: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

ExtraEstiu..indd 1 21/06/2013 11:32:29

Page 10: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

10 i

Imatge de l'exterior de planta de l'Ecoparc de Sant Adrià de Besòs.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 20 de juny un home de 36 anys i veí de Badalona com a presumpte autor de la mor t d'un altre home de 39 anys i veí de la mateixa local i tat . Els fets es remunten al passat 1 de juny quan es va rebre una trucada de la Policia Local de Sant Adrià de Besòs on s'alertava de la troballa del cos sense vida d'un home en una de les cintes de triat-ge de la planta de reciclat-ge Ecoparc 3, a tocar del Fòrum. Després de diverses indagacions pol ic ials s'ha pogut determinar que després d'una baralla pels voltants de la planta de reciclatge, el detingut hauria colpejat mortalment la víctima i hauria llençat el cadàver dins d'un contenidor d'escombraries proper. In ic ia lment, es va pensar que el cadàver trobat el passat 1 de juny a la planta de reciclatge Ecoparc 3 de Sant Adrià de Besòs hauria mort per causes naturals però

l'autòpsia va revelar la natura-lesa violenta de la defunció. Fruït de la investigació es va esbrinar la baralla entre els dos individus molt a prop de la planta de reciclatge, on hi ha un aparcament de vehicles per als banyistes que van a la

Carles Carvajal

Successos

Fotonotícia

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i el ministre d 'A g r i c u l t u r a , A l i m e n t a -ció i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, es van reunir, d i j ous passat , a Madr id durant prop d'una hora per provar de desbloquejar la construcció del futur hotel de quatre o cinc estrelles que va associat al projecte del port de Badalona. En sor t ir de la trobada García Albiol va celebrar "l'absoluta disposi-ció" del ministre a "resoldre un problema tècnic greu que s'arrossega des de fa bastant

anys". El director general de Costes del Ministeri visitarà

la zona a les pròximes setma-nes.

Platja del Camp de la Bota. La batussa va acabar amb l'agressió mortal del detingut, que posteriorment va llençar la víctima en un contenidor d'escombraries de la mateixa zona. L'autor dels fets ja ha ingressat a la presó.

Actualitat-10-11(V8).indd 2 02/07/2013 17:05:01

Page 11: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

i 11

La Fundació Badalona Contra el Càncer convoca una nova edició del sopar de blanc amb 9 restaurants que participen de forma solidària en aquest esdeve-niment. L'acte, que serveix per recollir fons contra aquesta malaltia, se celebrarà el proper 13 de juliol al Club Nàutic Bétulo. Badalona Contra el Càncer calcu-la que el nombre de participants de la festa creixerà enguany, de la mateixa manera que s'ha ampliat el nombre de restaurants i establi-ments col·laboradors.

La xarxa de municipis medievals, entre ells Badalona, es va reunir dissabte a Montblanc per posar en comú diferents estratègies. Els sis municipis que actualment conformen la xarxa consideren aquests esdeveniment com una eina de cohesió social i per això creuen que explicar-se mútua-ment com les organitzen i què tenen en compte a l'hora de programa la festa, resulta positius per cadascuna d'aquestes pobla-cions. La jornada va comptar amb una representació badalonina, encapçalada pel tercer tinent d'alcalde, Miguel Jurado.

L'Associació ASPANIN, que treballa amb persones amb diferent capacitat intel·lectual està d'aniversari. Celebra els seus 47 anys d'història i ho fa amb la seva diada ASPANIN amb l'objectiu de donar-se a conèixer molt més així com recaptar fons destinat a la seva activitat diària. ASPANIN, triada pels lectors del Tot, entitat de l’Any, començarà la seva Diada a les 18h, a la Rambla, amb activitats lúdiques, culturals i musicals.

Fotonotícia

El plafó publicitari instal·lat a finals d’abril a la plaça de la Vila ha suposat una despesa a les arques municipals superior als 6000 euros.Concretament, 5500 euros ha estat el preu del plafó pagat per l’empresa

municipal Engestur a l’empresa madrilenya de mobiliari urbà Moycosa. A més, les depeses d’instal·lació han tingut un cost de més de 1500 euros. Recordem que el plafó ha estat instal·lat i desinstal·lat dues vegades.

TU POSES LA IDEA, NOSALTRES L’ESPAI

Compta amb els serveis d’una moderna oficina ( wifi, multifuncions, servei de fax, recepció de documents, cafeteria).

Sales de reunions i formació.

Sala de treball compartit o coworking.

Servei de domiciliació d’empreses.

I a més t’oferim assessorament en totes les àrees de gestió del teu negoci.

Primer espai de coworkingde Badalona, Avancem Junts?Cl. Conquesta, 60 | Telf. 93 388 15 07www.unigestbcn.com

Actualitat-10-11(V8).indd 3 02/07/2013 17:05:06

Page 12: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

12 i

El grup Audax, amb seu a Badalona, preveu crear 110 llocs

El grup energèt ic Audax, amb seu a Badalona, preveu crear 110 l locs de t rebal l fins al 2014 pel seu pla de creixement, amb el qual vol arribar a una facturació de 400 milions d'euros el 2017. Segons ha informat Audax, la companyia ja va triplicar la seva facturació el 2012 fins a 78 mil ions, i actual-ment contrac ta 40 perso -nes de manera directa i 350 de manera indirecta, amb l'objectiu d'arribar a 500 llocs de treball el pròxim any. Grup Audax comercialitza electri-citat, gas i telefonia --el mes que ve llançarà la compan-yia telefònica pròpia Banana Phone--, i preveu augmentar la plantilla tant de la seva seu central com de la seva xarxa comercial a tot l’Estat.

Carles Carvajal

Empresa

El PSC de Badalona ha editat 10.000 fulletons en els que fan repàs de l'obra de govern del PP durant la primera meitat de mandat. Carreguen contra el govern de Xavier Garcia Albiol amb el mateix eslògan amb que els populars es van presentar a les e lecc ions del 2011: 'Hablando claro'. Sota aquest títol, l'ara alcalde prometia "ma dura" contra la delinqüència, l'incivisme i el frau en les ajudes socials. Dos anys després, el PSC

Carles Carvajal

Política as segura que t am bé vo l par lar c lar i assegura que ha crescut la inseguretat i que el PP ha basat la seva política municipal en "falses promeses". També posen sobre la taula els casos de corrupc ió que han esqui -txat el consistori: "Es passen més temps als jutjats que a l'Ajuntament", afirmen en el fulletó editat.El PSC fa un balanç negatiu e n t o t e s l e s à r e e s d e l govern de Xav ie r Garc ia A lb io l . Denunc ien que e l deute de l 'A juntament ha crescut un 45%. També ha

crescut, diuen, la inseguretat a la c iutat. Els social istes afirmen també que el govern mun ic ipa l no ha des t inat prou recursos a polít iques d'ocupació i denuncien que s'hagi augmentat en un 50% la matrícula de les escoles bressol.Els socialistes afegeixen que l'actuació del govern munici-pal està "sota sospita" arrel dels cassos de presumpta corrupció que han esquitxat l'Ajuntament i per les "falses promeses" del govern munici-pal. Assenyalen el cas dels pisos socials.

Actualitat-12.indd 2 02/07/2013 12:51:31

Page 13: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

i 13

Nou pas per desafectar el

Badalona ha donat un nou pas per a la desafectació d'alguns dels habitatges dels carrers Francesc Macià i Sant Ignasi de Loiola. La Junta de govern local ha aprovat el nou text que permetrà tirar endavant la modificació del Pla General Metropolità, amb l’objectiu de renovar la trama urbana que s'està construint al voltant de la plaça de Pompeu Fabra. Amb la nova proposta, les illes de cases podran tenir una alçada màxima de planta baixa més tres pisos i una profunditat edificable d'11 metres.

L’Ajuntament de Badalona va precintar el passat divendres el Bar Club Pajaril La Crisis, ubicat al carrer de Londres de Sant Joan de Llefià, un establiment que no disposava de les corresponents mesures d’insonorització que preveu la llei, per la qual cosa el seu funcionament diari provocava molèsties als veïns. Segons una nota de l’Ajuntament, el local també havia aixecat el males-tar de l’Associació de veïns amb diverses reclamacions per reclamar el seu tancament.

Segons un estudi elaborat pel Centre d'Estudis Demogràfics de la Universitat de Barcelona, Badalona té un sol enclava-ment ètnic, mentre que Barce-lona en té divuit, Santa Coloma de Gramenet sis i Hospitalet de Llobregat en té tres. En el conjunt de Catalunya hi hauria 16 municipis amb guetos, en total se'n han detectat 48, sent Catalunya una de les comunitats autònomes amb menys guetos de l'Estat. Es considera gueto una zona urbana amb un 60% d’estrangers.

Directament...SÚPER

REBAIXES!!

C/ Guifré, 82 Tel. 93 397 71 56

DOMÈNECHJOIERS

Plaça Pep Ventura, 11Tel. 93 387 50 94

Fo

to:

Jord

i Mo

ntl

leó

Actualitat-12.indd 3 02/07/2013 12:51:50

Page 14: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

Fins el 31 d’agost, les botigues del carrer de Mar penjaran el cartell de “Rebaixes”

E l comerç cata là espera fac turar uns 70 0 mi l ions d 'euros durant les rebai -xes d'aquest estiu, un 10% per sota de l 'any passat , segons ha apuntat el secre-tari general de la Confedera-ció de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile. El representant dels comer-c iants ha exp l icat que la "xifra màgica" més repetida en els descomptes serà el 50%, tot i que les rebaixes de preus oscil·len entre el 10% i el 50% a la majoria de comerços de Badalona. Fraile ha declarat que els comerciants esperen que, amb aquests descomptes, els consumidors "desper-tin", ja que el context social i econòmic, i f ins i tot e l temps més fred dels darrers mesos, no han ajudat a les vendes.Amb tot, els comerciants de Badalona esperen que cada consumidor es gas t i uns 160 euros de mitjana durant la campanya de rebaixes d 'est iu. Des de Badacen-tre, el seu president Cinto Gubern ha celebrat que les rebaixes hagin començat d i l l u n s p e r q u è a i x í e l s botiguers no han de "compe-tir amb la platja" durant els primers dies de campanya, que són e ls més for ts en vendes.Alguns comerciants de la c iutat, consultats pel Tot, han coincidit que les rebai-xes d 'enguany tenen "un component més social que mai", ja que moltes famílies aprof i taran e ls descomp-tes per fer la compra de tot l'any. "Les rebaixes són u na a leg r i a pe l s c onsu -midors, són retal lades en positiu, perquè no apugem

els impostos o el rebut de la llum, sinó que abaixem els preus", han afegit.

Crítiques dels petits comerciants cap als grans magatzems D'a l t ra banda, e ls repre -sentants dels comerciants han lamentat que els grans magatzems i les franquícies s'han avançat al període de rebaixes amb descomptes promocionals i que el petit comerç ha hagut de "seguir l 'este la" d 'aquesta est ra-tègia. Alguns botiguers del carrer de Mar, però, han to rnat a c r i t i c a r q u e l e s g r a n s marques marx in d ’aquest c è n t r i c c a r re r c a p a l e s

AFons

Carles Carvajal

Rebaixes

www.twitter.com/totbadalonawww.facebook.com/tot.badalona

grans superfícies. Enguany, les botigues compten amb un gran estoc de producte ja que les vendes durant els darrers mesos han estat per sota del previst. Moltes botigues tenen, ara mateix, gairebé un 60% del gènere sense vend re . Per a i xò, Badacentre preveu que les rebaixes seran l largues i amb descomptes que poden a r r i b a r a l 6 0 % o 7 0 % . Alguns comerc iants, com al Passeig de la Salut, han començat les rebaixes amb descomptes més agressius que anteriors campanyes. Durant aquest període, les vendes poden representar com a mín im un 20% del total anual.

14 i

AFons-14.indd 1 02/07/2013 11:13:32

Page 15: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

Catálogos Delta

Optima.indd 3 12/11/2012 10:20:06

Page 16: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

nivel l que tens i depenent del que tinguis, doncs podràs utilitzar un nivell o l’altre. De moment, hi ha dos cables però està previst que n’hi hagi tres. Són dos cables de diferents nivells. Si tens un nivell avançat faràs servir el cable de la dreta perquè hi ha uns obstacles per profes-sionals. I l’altre de l’esquerra és el cable d’iniciació per qui no en sap tant.Quines són les tarifes de preus?De 10:00h a 11:00h del matí és com una “happyhour ” i

val 11 euros. A partir de les 11:00h fins l ’hora de dinar són 18 euros. I a partir de les 15:00h val 20 euros. A part, si vols classes, l ’hora amb un monitor et costa 30 euros.

Per tant, podríem dir que una activitat cara a l’hora de practicar-la aquí, a MALAMAR, seria asequi-ble?Aquest esport abans només h i ten ia ac cés gent d ’un poder adquis i t iu a l t . S ’ha de tenir en compte que per practicar-lo necessites una

16 |

Heu obert portes ara justament fa deu dies, com ha anat?Bé, no hem parat. Aquest cap de setmana ha fet bon temps i el cable estava ple tot el dia. Obrint de deu del matí a nou de la nit i sense fer cap tipus de promoció.

Com funciona el cable esquí? Què s’ha de fer per venir i practicar aquesta activitat?Simplement véns, mirem el

Esther Martínez

Judith Masoni, amb 25 anys, és sòcia i la responsable del departament de màrqueting de l’empresa MALAMAR-WAKEPARK. És un dels projectes més ambiciosos que s’han muntat a Montgat. Aquest wake park està previst que sigui dels més importants d’Europa. On antigament hi havia la fàbrica de Lejía Conejo ara es podran veure campionats a nivell mundial de wake, un esport en creixement a tota Europa.

Persones-16-17.indd 2 02/07/2013 18:40:13

Page 17: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 17

l lanxa només per anar fins el lloc que has de realitzar l’activitat i, a més a més, el material és car.El nostre concepte és molt més ecològic i econòmic. Perquè el cable consumeix com una rentadora , mo l t poc. I el que val, una hora com a màxim 20 euros és també poc. I al mar el que estàs contaminant i el que estàs consumint de benzina, material i demés és molt més. Per tant , nosal t res estem i n t e n t a n t q u e u n e s p o r t com aquest destinat des de sempre a un públic amb un poder adquisitiu alt arribi a tot tipus de públic.

Quantes instal·lacions hi ha a Europa d’aquest tipus?A Europa hi ha molta cultura de wake sobretot a Alemanya i França. I ara, és un moment d e c r e i xe m e n t d ’a q u e s t esport, perquè ara han obert un cable al Canal Olímpic de Castelldefels, al Fòrum de Barcelona també n’hi ha un i al Penedès. A més, el de Madrid, el de Marbella i el de Benidorm.

El d’aquí Montgat serà un dels més importants d’Espanya?Si. Aquest és nou i és molt important, perquè té un siste-ma de dob le cab le. Hem de diferenciar dos tipus de wakepark: els que són de cable circular i els que són d’anada i tornada. Els circu-lars consten de cinc torres amb pol i tges i la persona va voltant, saltant mòduls, obstacles.

El vostre és més agressiu?Si. És més agress iu. Per fe r- nos una i d ea am b e l concepte d ’skate o e l de l o n g b o a rd . Aq u e s t ú l t i m és per anar més t ranqu i l i l ’skate és per anar a un parc i fer salts i trucs, més per p ro fess iona ls . Ten im e ls mi l lo rs mòduls de to t e l sud d ’Europa, no hi ha

un wakepark que h i hag i aq u e s t m ò d u l q u e e s t à s veient. El Quarter només el saben fer servir professio-nals d’aquest esport. Nosal-tres, però, també tenim en compte la gent que no en sap i, per això, hem fet un cable d’iniciació. Inclús els nens a par tir de set anys poden fer-lo servir.

I, segons tinc entès, encara n’han d’arribar dos més…H a n d ’a r r i b a r d o s m é s . Un de 18 met res que és l’skateboard. I aquesta marca és la millor, la marca UNIT. I a Espanya no h i ha cap wakepark que tingui aquests obstacles tant bons. Tenint aquests cables i aquest siste-ma ens situa en una bona posició a nivell europeu. Els europeus practiquen wake fins l’octubre que fa un fred increïble allà. A Alemanya, sobretot , es congelen e ls l lacs. I aquest públ ic està començant a conè ixer e l wakepark de Montgat i els atrau moltíssim, i, és clar, n o s a l t r e s v o l e m c a p t a r aquest públic i portar-los cap aquí en temporada d’hivern.

Teniu previst ja algun campionat a nivell inter-nacional?En tenim un, gairebé tancat que és e l campionat més impor tant a nivel l mundial que és el “The Wake Line”. Les classificacions es fan a cada país on hi ha cultura de wake: una a Austràlia, una a França, una a Canadà, una a Estats Units, i ara potser se’n faci una a Espanya i que sigui aquí. Per tant, la repercussió a nivell mundial és immesu-rable. Primer, perquè conei-xeran el parc i, segon, perquè ho retransmetran totes les televisions esportives d’arreu del món.

La gent sap què és el wake?Molt poca gent coneix aquest esport.

Quins esports es podran practicar a les vostres instal·lacions?Wake board , wakeska te i paddlesurf.

Què és el paddle surf?El paddle surf és navegar sobre una taula semblant a les taules de surf convencio-nal però més llarga i ample, i per tant, més estable. Et poses de peu sobre la taula i vas amb un rem. És una fusió entre kayac i surf. Vas navegant sobre la tau la i s i h i ha onades l es po ts agafar i s inó vas remant tranquil·lament. És un esport molt atractiu perquè treba-lles moltes parts del cos, i, sobretot, agrada molt a les noies, perquè és fàcil dins aquests tipus d’esports amb taula.

A Malamar-Wakepark també es podran practicar esports de sorra?Si. Hi ha pistes de voleí platja i tennis platja. Allà hi tenim els Oasis Beach que són un grup de nois que es dediquen a fer campionats d’aquests espor ts. Estem units, però cadascú, tenim la nostra part.

Avui hem vist per aquí a Julio Salinas, veurem famosos a Montgat?En ve u r e m m o l t s s e g u r. S’ha de dir que el restaurant és del grup Bi lbao Berr ia, aquest grup té restaurants a Londres, Formentera, Barce-lona i Bi lbao. Hi ha molta experiència a nivell gastronò-mic.

Molts treballadors són de Montgat?El 90% del restaurant són de Montgat . I h i ha dues persones en la part esportiva també del poble.

Es va arribar a un acord amb l’Ajuntament?Ells ens cedien el terreny i nosaltres, a canvi, intentarem que hi hagi feina aquí per la gent de Montgat també.

Persones-16-17.indd 3 02/07/2013 18:40:13

Page 18: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

18 |

Després de tancar la contrac-tació d'en Piti Belmonte com a nou entrenador per la prope-ra temporada, la direct iva del Badalona ha començat a treballar per aportar al nou tècnic els retocs necessaris per confeccionar una planti-lla amb la que pugui treba-llar la seva idea de futbol. A finals de la setmana passada, abans d'acabar el mes de juny, el c lub va tancar els primers fitxatges de l'estiu, en Xavi Boniquet i en Manuel González "Lolo".En Xavi Boniquet ha arribat al Badalona després de jugar la última meitat de temporada al Sant Andreu, procedent al mercat d'hivern de la Pobla Mafumet, filial del Nàstic de Tarragona. El jugador, de 23 anys, és un reforç per la

banda esquerra del mig del camp de l'equip escapulat.En Lolo és un migcampista sevi l là de 30 anys que ha jugat als filials del Betis, del Celta i del Barça, a on en Frank Rijkaard el va arribar a convocar pel primer equip, així com també en els primers equips del Teruel i el Caste-

llón, equip d'on procedeix. El club seguirà treballant abans que comenci la nova tempo-rada per acabar de confec-cionar el nou projecte que dirigirà des de la banqueta en Belmonte i que la directiva confia que els permeti lluitar a la zona alta de la classifi-cació.

VelaArtur Piquet

L'Ignasi Segado, regatista de l C lub Natac ió Bétu lo, va aconseguir la medal la de b ronze a l Camp ionat d’Espanya de Vela de la classe Techno que es va celebrar a Cartagena durant el passat cap de setmana. L'Ignasi va competir com a component de la selecció catalana. Després de disputar-se tot el programa

i competir amb més 30 noies i noies que representaven a les altres federacions territorials, el badaloní va aconseguir un meritori tercer lloc amb el que es va penjar la medalla de bronze al coll.Amb la consecució d'aquest tercer lloc, l'Ignasi ha aconse-guit una plaça per formar part de l’equip espanyol que dispu-tarà el proper mes d’agost el campionat mundial de la classe a Sopot (Polònia), a

on ell i el club esperen que els bons resultats es mantinguin en les regates i pugui tornar amb un nou èxit per ell i pel Club.

FutbolArtur Piquet

TriathlóEsther Martínez

El passat diumenge 30 de juny va tenir lloc per prime-ra vegada una t r ia th ló a Montgat. A la cursa h i van par t ic i -

par un total de 650 triatletes que van realitzar diferents proves. U n a d e n a t a c i ó d e 7 5 0 metres, una amb bicicleta de 20 quilòmetres i 5 quilòme-tres de cursa a peu. Hi havia d i fe ren t s g rups: po pu la r

(no federats), per equips, federats en categoria femeni-na i federats en categoria masculina. La cursa també tenia una vesant sol idàr ia amb el Projecte Home dins la campanya “Corro per les adiccions”.

Esports-18-19(H12).indd 2 02/07/2013 18:44:40

Page 19: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 19

BàsquetArtur Piquet

Després de 17 anys com a director esportiu de la Penya, en Jordi Cairó va deixar el càrrec a finals de la setmana passada per motius perso-nals. Va iniciar la seva etapa al càrrec en l'etapa presiden-cial d'en Genís Llamas, i sota la seva tutela el Joventut ha aconseguit la FIBA Eurocup de Kíev 2006, la Copa del Rei de Vitòria 2008, la ULEB Cup de Torí el 2008 i fins a quatre Lligues Catalanes. La figura d'en Cairó ha estat molt lligada al bàsquet de formació com a senya d’identitat del club durant les últimes dues dècades. La directiva va reaccionat ràpid i dos dies després del comiat d'en Jordi Cairó va anunciar el seu substitut, en Jordi Martí Casals, que fins ara era el director del planter del club.

El nou director esportiu, de 42 anys, és badaloní de naixement i des dels set anys ha lligat la seva activitat esportiva a la Penya; primer com a jugador i després com a entrenador (va entrenar a l'Infantil A, sent el primer entrenador d'en Rudy Fernández a l'arribar al Club, al Cadet B, Júnior B i Cadet A), aconseguint proclamar-se campió d'Espanya Sots'20 a Inca. Com a entrenador va aconseguir tretze títols; l'Infantil

A es va proc lamar quatre vegades Campió de la Minico-pa i va guanyar cinc campio-nats d'Espanya, el Cadet A va aconseguir tres campionats espanyols i el Júnior un. Posteriorment va alternar com a entrenador adjunt d'equips de planter i va ocupar la direcció de l'Escola de Bàsquet del Joven-tut, i a la temporada 2003-2004 va començar la seva tasca com a Director de Planter del nostre Club.

Paguem en efectiu i a l'instant • Taxació gratuita

Possibilitat de recuperació

*més en la teva taxació si presentes aquest anunci

0,50€ + per gram

Esports-18-19(H12).indd 3 02/07/2013 18:44:48

Page 20: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

20 |

Jordi MarcosAdvocat i llicenciat en Ciènciespolítiques i de l'Administració

Idees a la fresca

S’atribueix a Plutarc la següent afirmació; -“No necessito amics que canviïn quan jo canvio, i que assenteixin quan jo assenteixo; la meva ombra ho fa millor.-“. Qualsevol projecte polític es basa en la confluència d’interessos comuns, la recerca del interès públic, l’elecció del millor equip possible per dur-ho a terme, i la funció d’utilitat que l’elector li assigna. L’axioma de Plutarc és vàlid amb independència de si estàs al Govern o a l’oposició. No és casualitat que en el decurs dels darrers temps la composició del Ple Municipal hagi fluctuat de manera tant notable a Badalo-na, fins a l’extrem de provocar un bolc electoral de la magnitud que varem viure ja fa més de dos anys. Aquest canvi ha estat objecte de moltes interpretacions; el denominador comú d’aquestes interpretacions feia al·lusió, amb bona o mala intenció, a la figura de l’actual Alcalde, al seu projecte i al seu discurs.

No hi ha millor perspectiva que la que et dóna el temps. El que modestament intento traslladar-los en aquestes línies no es altra cosa que un enfocament de la realitat política badalonina des de una altra perspectiva: la dels perdedors.

Començo. El PSC va ostentar una posició hegemònica dins de l’Ajuntament de Badalona durant tants anys, que va cometre l’error de confondre la seva identitat amb la de l’Ajuntament mateix. Va dilapidar en molt pocs anys la confiança de la seva base de poder. A l’esgotament de les idees i el projecte de ciutat, en el cas del PSC, se li ha de sumar una prete-sa patrimonialització en l’exercici del Govern de la ciutat; que el PSC governés Badalona era tant previ-sible i normal (pel PSC) com que al diumenge li segueix el dilluns. Governar Badalona era una mena de llei constant de la Física.

Compartir cultura és compar-tir idees. És una modalitat per fer-nos xerrar i humanitzar-nos. Visualitzar, experimen-tar, interioritzar i sensibilitzar-nos amb el que percebem és una de les millors maneres de c ré i xe r, i posar-ho en comú, un aprenentatge. Per això, aquest tipus d’oci ens fa grans. Ens alimenta. Bé, en realitat, crec que no és certa-

ment una act iv i tat com les altres. Qualsevol acte cultu-ral, per molt senzill que se’ns representi, ens nodreix i ens ampl ia més completament del que ens ajuda la resta. Responsab i l i t za e l nos t re criteri i revitalitza la nostra ment. Per aquest motiu, tota inicia-tiva d’aquesta mena que es contempli i es proposi amb

Christian Carneadoelcontrapuntbadaloni.com@Ch_Carneado

Entre l’absoluta veritat i la mentida hi ha una zona de grisos on el filòsof i matemàtic Alfred North Whitehead considerava que “No hi ha veritats completes; totes les veritats són mitges veritats, però el diable juga a fer-les passar com a veritats completes”

El filòsof va fer aquesta consi-deració fa gairebé 100 anys, i avui dia és més vigent que mai. A Badalona tenim el nostre “diable” particular, un alcalde que juga a fer passar mitges veritats, i fins i tot mentides, com a veritats absolutes.Es pot permetre un polític viure quatre anys de mitges veritats? És molt difícil. Quan es produeix un canvi de govern i entra a gestio-nar un nou equip de persones, la credibilitat es troba al 100% i la expectativa és alta. Amb l’avenç

de la legislatura aquesta expecta-tiva generada s’ha de manifestar amb fets, del contrari la credibilitat baixa.A Badalona el Partit Popular de Garcia Albiol ha perdut la credibili-tat en tan sols dos anys. Les seves expectatives han estat fonamen-tades en primera instància per promeses electorals, i en segona instància per grans anuncis d’obra de govern.Les promeses les han incomplert totes, els grans anuncis de l’obra de govern han resultat nyaps, i a més a més l’ombra de la corrupció planeja sobre el govern.

A mode d’exemples propers en el temps i que siguin clarificadors podem parlar de la presumpta arribada al juliol de la UB al Centre Cultural El Carme, és fals. L’inici a mitjans de juny de les obres

Mitges veritats

Una altra

Crónicade Montgat

María Moreno Algabagaiaenmovimiento.blogspot.com

Opinio-20-21.indd 2 02/07/2013 16:58:32

Page 21: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 21

Per negligència o incapacitat, no va captar i assumir com propis els inputs rebuts per la seva capil·laritzada xarxa en el teixit associatiu de la ciutat. Semblava que era conditio sine qua non, pel bon socialista, estar cec. Estar sord. I ser mut. La supèrbia dels seus dirigents locals, i el silenci covard dels qui, per la seva vincu-lació amb el PSC, havien de dir-los la veritat, encara que aquesta no agradés a la cúpula dirigent, és una variable explicativa del que va passar al maig de 2011 sobre la que estenen un silenci molt revela-dor. El silenci dels qui serveixen al Rei (el President local), no pas al tron (el Partit o les idees) o al Regne (la ciutat i els ciutadans).

A Badalona, CiU s’ha conformat, des de fa molts anys, en ser la granota més gran de l’estany més petit. La seva Arcàdia Felix va des de, aproximadament, el Carrer d’Iris fins a Pep Ventura, i de la Rambla fins el pont de l’autopista.

Un territori i una població a la que fien, per incompareixença (fins ara) dels altres partits, la seva representació al Ajuntament de Badalona. Una representació que fluctua a l’alça o la baixa en funció de la irrupció, en aquest territori, de la seva versió d’esquerres, ara ultravitaminada i mineralit-zada gràcies al insondable geni polític i la fermesa ideològica del Molt Honorable President de la Generalitat.

CiU té una molt peculiar manera d’entendre la política a Badalona; aquest capteniment és conse-qüència, en la meva opinió, de la seva particular manera d’entendre i estimar Catalunya; l’estimen tant que sublimen la realitat al seu cànon, obviant que el seu model -i, si m’està permès, la seva estra-tègia- pateix un defecte molt gran, com és que Badalona va molt més enllà dels contorns físics abans esmentats. Que el seu model no és exportable a d’altres realitats

que ells configuren com alienes, però que també són Badalona.

ICV-EuiA s’ha erigit, des de fa molts anys, en el referent ideològic de la gauche divine; han abraçat tantes banderes que han desdi-buixat els contorns d’aquella esquerra heroica a la que, tot i no compartir els seus punts de vista, respectava per la seva rocosa coherència i per la íntegra dignitat d’alguns dels seus defenestrats líders. Parlo d’Anguita. ICV-EuiA han aportat i aporta tant poc a la realitat política badalonina que, en comptes d’erigir-se com el veritable referent de l’esquerra, de la mà dels seus líders -perquè hi ha més d’un gall al galliner- s’han vist abocats al trist paper de ser el maquillador electoral (pel trans-vasament de vots i regidors) del cadàver polític que és el PSC a Badalona.

En fi, en definitiva, així els va. I els anirà.

l’objectiu de fer-nos més rics anímicament (que és l’única via factible per la que entenc que a lgú po t enr i qu i r- se) hauria de ser benvinguda. A Montgat, pels dies 6 i 27 de jul io l i pel 3 d ’agost, hi ha preparades les “Nits de cinema a l ’aire l l iure”. Tres o p c i o n s b e n f r e s q u e s i interessants que tindran lloc al parc del Turonet, al parc

del Tramvia i a la platja de l’espigó. I una barreja entre fruit humà i naturalesa que pot crear un espai de discussió, d’anàlisi i de xoc d’opinions. Perquè el cinema, en definiti-va, és també això. Un contra-punt de cr í t iques morals i ètiques que jutgen, recullen i sintetitzen els comportaments i l’actitud d’elements que es reflecteixen i es miren en tots

nosaltres: cultura, una vegada més.U n a i n v e n c i ó d e l ’é s s e r

va ser creada per alliberar-nos. Fer caliu és fer ambient amb el que som i amb el que pensem. Ara, més que mai, cal que repartim els nostres coneixements per acumular e ls ex terns i obtenir-ne e l doble.

per instal·lar gespa artificial al Pere Gol, és fals. L’inici al mes de

escales mecàniques a Sant Crist, és fals. L’anunci de començar la reurbanització de diversos carrers del barri de Sistrells, també es fals. Mentides o mitges veritats que fan que la credibilitat del govern local del PP estigui sota mínims.Estem davant d’una obra de govern virtual que només existeix en notes de premsa que molts mitjans de comunicació reproduei-xen literalment sense cap anàlisi previ, ni posterior. La velocitat amb que és genera i es mou la informació va en detriment del bon periodisme, avui dia es valora més qui ho diu primer que no pas qui ho analitza millor.Aquesta velocitat de la informa-ció, o desinformació segons és miri, també deriva en que s’acaba

donant més importància a les imatges que no pas als continguts.Aquesta setmana hem vist una fotografia de l’alcalde Albiol a Madrid entrevistant-se amb el ministre d’Agricultura Miguel Arias Cañete. L’objectiu oficial de la trobada era desbloquejar un problema urbanístic per tal que alguna empresa vulgui construir un hotel de cinc estrelles al Port de Badalona. El resultat ha estat que de moment no s’ha desbloquejat res. Pel que fa a l’objectiu real de la reunió, que no era altre que fer-se una foto amb un ministre, aquest sí que ho ha aconseguit l’alcalde.

Sembla mentida que a l’era de les tecnologies de la informació i la comunicació, dos companys del mateix partit polític com són Garcia Albiol i Arias Cañete, siguin incapaços de comunicar-se per

telèfon, per correu electrònic o per videoconferència. És una vergonya que amb diners públics els ciutadans tinguem que pagar viatges a Garcia Albiol i tot el personal que l’acompanya amb l’objectiu que l’endemà algun diari publiqui la fotografia. A vegades aquesta manera de fer política té moments delirants, com anunciar un paquet d’inversions sense especificar cap inversió i dir que es presentarà amb el pressu-post del 2014, quan no s’ha pogut ni aprovar el del 2013.

A Badalona ja portem més de dos anys de mitges veritats, mentides i fotografies megalòmanes. Cada 10 de maig ja cremem el nostre dimoni i no tenim cap necessitat que un altre diablejugui a conver-tir les mitges veritats en veritats completes.

Opinio-20-21.indd 3 02/07/2013 16:58:32

Page 22: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

22 |

Micaco madur

Ho hem trobat al carrerUn lector del Tot, en Gaietà Grané, ens envia aquesta fotografia. Com podeu compro-var, mig carril bici del passeig marítim de Badalona ha sigut envaït per la vegetació que el separa de la zona de passeig de vianants, la qual cosa dificulta (i

Micaco podrit Horrible la playa de #Badalo-na, cerca del puerto. Todo piedras, agua sucia y arena llena de polvo. Fatal. @manelmorillo

#etfelicitofill. Pelicà de la platja de #Badalona que ens costes una pasta per generar-nos bromera i no treure els #residus sòlids!@XavierVentura

Inaudito el #Ayuntamiento de #Badalona retira una jardinera en Verge de la Salut porque "no tienen dinero para regarla" @Tonymorsan

Caminar per el carrer de Mar és un esport de risc, avui un xavalet amb monopatí ha atropellat a un home gran! #Badalona@Kitus7

A aquesta hora, fa angúnia banyar-se de la quantitat de deixalles flotants q hi ha. #Badalona @PlatgesBadalona@txell79

Ser al #hospital de #badalona i veure a un infermer amb el seu smartfone devant dels cartells de les retallades... Es pot dir ironic?...@RadaASP

Badalona en tweets

He vist la bandera gai a la plaça la vila #Badalona no teníem un govern de dretes? #pp@xavireca

comporta cert perill) el pas de dues bicicletes que circulin en sentits contraris. El tram corres-pon al barri de Canyadó, davant la barca Maria. Metres més enllà, el mateix carril queda literal-ment “envaït” per una caseta de socorrisme de la platja.

Amb veu pròpia

Aquest cap de setmana arriba la segona edició del “Badalona Tapas & Midnigth Bath”, una bona iniciativa del Fòrum del Turisme que pretén potenciar la imatge de Badalona com a ciutat turística. Entre les novetats hi ha un concurs d'idees i diverses activitats turístiques, augmenta l'oferta de restauradors i s'amplia un dia respecte l'any passat. El “Badalona Tapas & Midnight Bath” coincidirà amb una altra proposta que farà atraure a la ciutat gent de fora, el Cryptshow Festival, dedicat al cinema de terror. Dues iniciatives, que neixen de mans privades, que tenen com a objectiu situar Badalona en el mapa.

Els professionals de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona es

mostren preocupats per la nova retallada que el Departament de Salut preveu aplicar

als centres sanitaris del país. Segons Metges de Catalunya, l'hospital de Can Ruti reduirà de

nou el seu pressupost en gairebé un 6%, una disminució que se suma a les retallades que el

centre porta patint des del 2010. La principal preocu-pació dels professionals és que les llistes d'espera continuïn augmentant i que la qualitat assistencial torni a veure's afectada. Ara, també caldrà esperar com serà l'estiu a Can Ruti on s'espera el tancament de plantes, llits, consultes i quiròfans.

Opinio-22.indd 1 02/07/2013 14:17:05

Page 23: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

TVB_1590.indd 1 02/07/2013 12:18:34

Page 24: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

24 |

Avd. President Companys, 44 Bajos (junto tienda Movistar) 93 464 55 09

CARTES DELS LECTORSVols comunicar quelcom? Escriu-nos i ho publicarem a la secció Cartes dels Lectors

[email protected]

Badalona és una ciutat educa-dora. Ho ha volgut la societat. Ho han volgut els homes i dones que l'han treballada, viscuda, pensada, l'han feta ser la gran ciutat que som. Una ciutat feta des de la solidaritat, la convi-vència i el treball. Avui més de 28.000 alumnes, entitats i institucions li mantenen el pols. L'escola és una part fonamental de la ciutat educadora. Sense educació no hi ha societat.El diner mana com mai ho ha fet abans. Més desbocat que mai. Des de l'educació cal tornar a reivindicar societat, valors i respecte. Reivindicar i contri-buir a extreure de cada infant una persona lliure, plena i feliç.A Badalona, hi ha un PP que va guanyar les eleccions atacant els gitanos romanesos. No parlava de reforçar precisament

Josep Xurigué

L’educació i els seus adversarisl'escola. Potser al final a un nen de 3 anys li'n demanaran estar-ne empadronat 5 per poder-hi anar.No creuen en l’escola, la consi-deren un lloc només per instruir i per fabricar futurs productors. Potser des d’aquests valors s’entén la pressumpta corrupció contra vostè i un servidor, de Bárcenas, de Blesa, de Rato, de Camps, de Fabra, de Correa-Gürtel, de Matas, de Sepúlveda, i no continuo perquè vull dir més coses i esgotaria l'espai. Per cert, el seu ministre d'educació divideix l'escola, els territoris i la comunitat educativa. Això no és educació. Pensa vostè de veritat que a aquestes persones que he citat els interessa gaire l'escola dels seus fills i filles?Per evitar aquests comporta-ments, necessitem una escola que estimi. I estimar l'escola.

Mestres, grans professionals, els tenim. Necessitem recur-sos per pagar-los millor i tornar a dotar l 'escola dels recur-sos. És immoral escatimar en beques de menjador com es fa a Badalona i destinar els recursos a castells de focs per entretenir-nos del drama i la crua realitat que vivim.A B a d a l o n a , f i n s a r a , l'Ajuntament s'havia bolcat en l'escola. I tenim AMPES, esport escolar i societat compromesa. Ara estan més per l'austeritat de manera extremista com diu Antón Costas. Austeritat per a vostè i per a mi, és clar.Necessitem escola i ciutat educadora que ens alliberi. Necessitem alliberar-nos, pacífi-cament i democràtica, de les polítiques i dels governs que ens enganyen seguint els dictats del diner, sense comptar amb les nostres necessitats.

El dijous 20 de juny la Platafor-ma d'Afectats per la Hipoteca de Badalona, amb l'ajut de l'Associació 500x20, i altres entitats de Badalona (15M, l'Àgora Ciutadana de Badalo-na...) varem alliberar un bloc de pisos propietat del BBVA, situat al carrer Isaac Peral núm. 21 , que portava més de 4 anys deshabitat. Hem allotjat a 5 famílies que per

PAH Badalona diferents situacions estaven desnonades i ara intentarem negociar amb el banc per tal de que els hi deixin viure amb un lloguer social, adaptat a les seves rendes.En aquests moments existei-xen més de 9000 Badalonins que no perceben cap, sou, cap ajuda.. i queprobablementte-nen problemes d'habitatge.. L'ajuntament anuncia moltes solucions, però a l'hora de la veritat L'Alcalde no fa absolu-

tament res. Així que ens hem vist obligats a buscar solucions alternatives per algunes aques-tes famílies.Aquesta car ta la escr iv im bàsicament per agrair a tots els veïns i veïnes que ens han ajudat sol idàriament , que han portat menjar, beguda, cadires.. que ens han ajudat amb el eu cotxe a moure els mobles, que han fet "guàrdia" per si hi havia cap problema...Gràcies de tot cor!!!

Lectors-24(OroTeam)-25.indd 2 01/07/2013 10:25:08

Page 25: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 25

@mertin15mertin15

Títol: Operacion bikini III #vscocam #beach #instamood #statigram #surf #sunset #gang_family #bw #totbadalona

Imatge de la setmana:

#totbadalona

Etiqueta a les teves imatges de Badalona, Montgat i Tiana amb el hashtag:#totbadalona Cada setmana triarem una per a publicar-la a la revista.

Información sobre el concurso: Cada jueves sorteamos 3 entradas para acudir a ver cualquier película en los cines Megacine Màgic Badalona. Si resultas ser uno de los ganadores podrás ver cualquier película en cualquier sesión de lunes a jueves. (1 mes desde la fecha del sorteo).

Ganadores del sorteo de 1 entrada de la revista 1589: Gorka Salazar Puente, Sandra Mañer Pozo,Carlos Díaz Fuentes

¿Te apetece ver xLAKARA el último estreno en los Megacine Màgic Badalona?

sorteo de 1 entrada

Concurso

CINExLAKRA

Encuentra la estrella de megacine

en uno de los anuncios aparecidos en la

revista. Envíanos el nombre de la

empresa anunciante donde aparece, el

número de revista, tus datos y datos de

contacto a nuestro correo electrónico

[email protected]@eltotdigital.com

¿Cómo participar?

En aquesta secció es publiquen les opinions rebudes a la secció de cartes dels lectors del TOT. La direcció no és fa responsable de les opinions expressades en aquesta secció. Aquestes han sigut expressades lliurament i de forma voluntària per les persones que signen cada escrit.Els comentaris referents a infor-mació apareguda en la secció són única i exclusivament responsabilitat de la persona o institució que la realitza, i en cap cas de la nostra publicació.El TOT agraeix les cartes dels seus lectors i escolleix per a la seva publi-cació aquelles que compleixen la normativa aquí explicada.

Cartes dels lectors i Foto Denúncia

Els texts d'aquesta secció:

en cas contrari seran resumides o no seran publicades.

necessàriament seran publicades a la revista, per ser així hauran de complir la present normativa.

El TOT no és fa responsable de les dades no sol·licitades que siguin facili-tats pels usuaris.

les cartes, així com de resumir-les quan ho consideri oportú, o eliminar part del text si és considera que vulne-rin el següent punt de la normativa.

continguin obscenitats, atacs perso-nals i difamatoris evidents, així com qualsevol tipus de comportament antisocial que atemptin a les bones costums o escrits malintencionats o inadequats.

és facilitarà la informació facilitada pels autors.

els originals enviats o publicats. Poden enviar les seves cartes a:[email protected]: Cartes dels lectorsweb: eltotdigital.com/pagines/cartesPer enviar la foto denuncia:[email protected] Assumpte: Foto Denúncia

Lectors-24(OroTeam)-25.indd 3 01/07/2013 10:25:14

Page 26: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

Gina de [email protected]

26 |

TANGO OUTLET

REBAIXESCanonge Baranera, 45

Badalona

El terror arriba a Badalona amb el Crypstshow

A q u e s t d i m e c r e s , a m b la inaugurac ió of ic ia l , ha començat una nova edició del Festival de cinema de terror de Badalona. Les sessions, o activi tats, començaran a les 17h, a l Teatre del Círcol. L’edic ió d’aquest 2013 arriba carre-g a d a d e n o v e t a t s , c o m taules rodones o presenta-cions oficials de pel·lícules d’aquest gènere. Enguany, el Festival ha batut el rècord de participació amb més de 300 curtmetratges, dels quals només 67 optaran al VII Premi

Sierra Circular. Uns films que destaquen per l’augment de qualitat i que es podran veure repartides en un total de 12 hores de projeccions.

Destaquen dins de la secció of ic ial, cur ts com ara The captured bird produïda per Guillermo del Toro o la belga Death of a Shadow, nominada als Oscar d’aquest any, sense oblidar produccions de l’estat espanyol com ara Tin & Tina o Horizonte.Com a conv idat d ’honor, aquest 2013 el Cryptshow

comptarà amb la presència de Jack Taylor, que rebrà el premi honorífic per a una trajectòria dedicada al cinema de terror i sèrie B. Taylor ha trebal lat amb grans direc-tors com ara Milos Forman, Roman Polanski, Amando de Ossorio…

L’ a c t o r p a r t i c i p a r à a l Cr yps thow d iumenge per c lourà el Fest ival. Par t ic i -pant a pel·lícules com ara La Noche de los Brujos, Conan, el bárbaro o La orgía nocturna de los vampiros.

El Monestir de Sant Jeroni de la Murtra acollirà aquest d issabte, 6 de ju l io l a les 19.00 hores una vet l lada eco-poèt ica reiv indicat iva

organitzada per entitats de Badalona i Santa Coloma de Gramenet. Sota el títol de 'POE-MAT, eco-poemes contra l 'alta tensió', par ti-

ciparan Àngel Pla, Beatríz Patraca, Coloma Lleal, David Caño, Joan de la Vega, Joan Soler i Amigó, Joan Vinuesa, Jordi Cervera, Jordi Valls, Lilo 927, Lluís Calvo, Marçal Fon t , O d i l e A rqué, Paco Fanés, Payaso Manchego, Pedro Luis Cano, Primitiva Rever ter, Ricard Mirabete, Roser Caño Val ls i Valen-tí Soler. A l 'activitat també intervindran Santi Tornero de la Plataforma de Defensa de la Serralada de Marina i Can Zam, Ricard Vidal de Conreu Sereny i Francesc Alfambra de lAssociació Els Verds de Badalona. Per participar el cost del tiquet és de 7 euros per persona.

1590.pag.26.27.indd 2 02/07/2013 16:09:43

Page 27: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 27

c/. Alfons XII, 17 entl. 1a. 08912 BADALONA

Tel./Fax 93 399 19 18De dilluns a divendres

de 16:30 a 19:30 hMATÍ: dijous i divendres de 11 a 13h.

Plaça Trafalgar, 15 baixos - Llefià

BADALONATel. 93 460 08 35

De dilluns a divendresde 16:30 a 19:30 h

MATÍ: dilluns i dimecres de 11 a 13h.

INFORMES MÈDICSPER A PERMISOS DE CONDUIR

TRAMITACIÓ ONLINE A TRÀNSIT GRATUÏTAMENTNO CAL FOTO!!!OBTENCIONS 50 €

PERMISOS D'ARMESSEGURETAT PRIVADATINENÇAD'ANIMALSPERILLOSOS - GRUISTA

CERTIFICATS ORDINARISNÀUTICASUBMARINISMEESPORTS - CICLISMESERVEI DE FISIOTERÀPIA

DES DE 1984 AL SEU SERVEIwww.badaweb.com/diagnostic

De les 190 bandes que s'han presentat al concurs, el jurat ha seleccionat un total de tretze bandes que optaran a tres premis per tres catego-ries de participació. Com a Millor banda de Catalunya, e l f ina l is tes són; Sons of Meteora, The Pink Elephants i Relamido's. Com a 'Millor banda de Badalona': Gain; Ronin; Stuntfox i Nadasuit; I Com a 'Mi l lor banda en Català': Mandanga, NUC i Banda Bandarra.

El divendres 27 de setem-bre tindrà lloc la final per a les bandes de Badalona i el dia 28 per les de Catalunya i bandes en Català.E l s p r e m i s p e r l e s t r e s categories són; per a la Millor banda de Catalunya, premi de 3000,00€ a bescanviar per instruments Yamaha a

al tenda de Musical 3; Millor banda de Badalona, premi de 1000,00€ més actuació en les festes de Maig 2014 de Badalona i Millor banda

en Català, premi de 1000,00€ i actuació a la festa Trencant S E TG E S q u e o r g a n i t z a Òmnium, a la p lat ja de ls Pescadors, Badalona.

Els badalonins Stuntfox és una de les bandes finalistes del XV Concurs de Música de Badalona

Diseño gráfico

Diseño de:

Logotipos, catálogos,

folletos, revistas,

imagen corporativa,

flyers, trípticos,

carteles, anuncios

para prensa, tarjetas,

señalética, etc.

627 18 18 [email protected]

1590.pag.26.27.indd 3 02/07/2013 16:09:49

Page 28: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

Dijous 4

FESTIVAL DE CINEMA DE TERROR. Fins el 7 de juliol al Círcol i a diversos espais de la ciutat

A LA MORERA. Fins el 15 de juliol, els vespres de 19h a 23h i els divendres fins a les 24:30h.

Divendres 5

AL PASSEIG DE LA SALUT, durant tot el dia.

SEGONA EDICIÓ DEL “TAPAS & MIDNIGHT BATH” de Badalona, a la platja dels Pescadors amb degustacions i activitats.

A LA TERRASSA DEL MUSEU DE BADALONA, a les 21:30h, al Museu. Cal inscripció prè-via

AL FRONT MARÍTIM, a les 22h al Port de Badalona.

Dissabte 6

SEGONA EDICIÓ DEL “TAPAS & MIDNIGHT BATH” de Badalona, a la platja dels Pescadors amb degustacions i activitats.

47È ANIVERSARI. A partir de les 18h, a la Rambla, amb activitats i música.

AL PASSEIG DE LA SALUT, durant tot el dia.

ONZENA EDICIÓ DEL VIDES al Espai Betúlia,

a les 20h.

ACTIVITATS A PARTIR DE LES 18H, a la plaça dels Països Catalans.

A LA PLATJA DAVANT EL PONT DEL PETROLI. Amb activitats festives a partir de les 13h

Diumenge 7

SEGONA EDICIÓ DEL “TAPAS & MIDNIGHT BATH” de Badalona, a la platja dels Pescadors amb degustacions i activitats.

S E G U I M E N T D E L J A R D Í D E LES PAPALLONES i observació d'insectes, a les 11h, al Parc de Ca l'Arnús.

Dilluns 8

DEL MUSEU DE BADALONA, durant el mes de juliol.

Dimecres 10

A LA DONZELLA. “Mar i Cel” de Dagoll Dagom, a les 21:45h Organitza: Òmnium Bada-lona.

Divendres 5

CONCERT DE MÚSICA DE COBLA, amb la Flama dels Farners, a les 21h, al Parc del Turonet.

Dissabte 6

FESTA INFANTIL A LES 18H AL PARC D'ARGELERS, botifarrada i ball, a partir de les 20h.

CIÓN DE HUGO”, a les 22h, al Parc del Turonet.

Diumenge 7

A LES 12H, gran festa de l'escuma al parc d'Argelers.

Diumenge 7

LUJIU E MOR, a les 19h, a la Sala Albéniz.

Dimecres 10

S A R D A N E S A L A F R E S C A A TIANA,amb la Cobla Marinada a les 21:30h al parc de l'Antic Camp de Futbol.

Si sou una associació, centre cívic, agrupació,

ONG... de caràcter social o sense ànim de lucre.

Posa't en contacte amb nosaltres i anuncia totes les vostres

activitats en aquesta secció!

Soledat, 20 1r 3a

93 464 69 79 93 464 69 83

[email protected]

agenda

badalona

montgat

tiana

28 |

1590.pag.28.29.indd 2 02/07/2013 17:15:27

Page 29: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 29

Troba més activitats a:eltotdigital.com

Agenda Oberta

Vols practicar el català fent conversa?

Vols ajudar a practicar-lo?Només cal 1 hora a la setmana

T’hi animes?93 398 46 30 [email protected]/badalona

Segueix-nos a:

CNL de Badalonai Sant Adrià

Diseño gráfico

Diseño de:Logotipos, catálogos,

folletos, revistas, imagen corporativa,

flyers, trípticos, carteles, anuncios

para prensa, tarjetas, señalética, etc.

627 18 18 [email protected]

1590.pag.28.29.indd 3 02/07/2013 17:15:35

Page 30: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

30 |

PORTADA ESTRENOS EVENTOS

Informació i reserves 93 224 56 11Horaris Cartellera 93 464 13 13 / 93 464 65 65

Des del 5 de juliol al 11 de juliol del 2013

Film Pase 1 Pase 2 Pase 3 Pase 4 Matinal GolfaLOS HIJOS DE MEDIA NOCHE ( CAT ) 16:20 19:15 22:00 11:45LA MEJOR OFERTA 16:30 19:30 22:00 12:00 0:25EL HOMBRE DE ACERO 16:15 19:10 22:00 11:45JUEVES 11-07-2013 EL HOMBRE DE ACERO ( 4,50 € ) 16:15 19:10 22:00AFTER EARTH 16:00 18:10 20:20 22:30 12:25 0:35MONSTERS UNIVERSITY 17:00 19:15 22:00 0:10CROODS 12:15GRU 2 16:15 18:15 20:15 22:15 12:15 0:15STAR TRECK: EN LA OSCURIDAD 16:25 19:30 22:00 12:00 0:30GRU 2 3D 16:00 18:00 12:30STAR TRECK : EN LA OSCURIDAD 3D 20:00 22:30JUEVES 11-07-2013 GRU 2 3D 16:00 18:00OPERA: EL MURCIELAGO 20:30EL HOMBRE DE ACERO 18:00 23:00RESACON 3 16:10 20:45 12:15JUEVES 11-07-2013 EL HOMBRE DE ACERO ( 4,50 € ) 18:00RESACON 3 ( 4,50 € ) 16:10 20:45GRU 2 ( CAT ) 17:30 19:30 22:00 12:20MONSTERS UNIVERSITY 16:00 18:10 20:20 22:30 12:25 0:30LOS BECARIOS 16:30 19:30 22:00 12:10 0:15JUEVES 11-07-2013 LOS CROODS ( 4,50 € ) 16:00 17:45LOS BECARIOS 19:30 22:00FAST & FURIOUS 6 16:30 19:30 22:00 12:00 0:30JUEVES 11-07-2013 FAST & FURIOUS 6 ( 4,50 € ) 16:30 19:30 22:00

07.07.13 06.07.13

música Per Gina de Tera

Tom Odell Long way down

llibres

Mavis Staples One true vine

Per Saltamartí Llibres

Canonge Baranera, 78 08911, Badalona93.384.00.71

www.saltamarti.com saltamarti@saltamartí.com

One true vine es un disco de Mavis Staples, para el que vuelve a contar en las labores de producción con Jeff Tweedy (Wilco), quien además toca casi todos los instrumentos junto a su hijo,

Spencer. Grabado en el estudio Loft de Wilco, en Chicago

En aquest llibre, Jaume Fàbrega, un dels crítics gastronòmics més importants dels territoris de llengua catalana, ens ofereix, no tan sols les receptes que conformen el corpus bàsic de la cuina catalana, sinó

també les seves histories, les seves anècdotes i el que n’han dit els principals autors de la nostra literatura.Teniu, doncs, a les vostres mans l’essència de la nostra cuina.

EL VELL REI A L’EXILIGeiger Arno EDICIONS PROA

L’ESSÈNCIA DE LA CUINA CATALANAJaume Fàbrega COMANEGRA

L'estiu que comença

Sílvia Soler

Els més venuts Llista facilitada per Saltamartí Llibres

1 2 3La veritat sobre el cas

Harry Quebert, Joël Dicker

Plans de futur

Màrius Serra

L’August ha viscut sempre al mateix poblet austríac de províncies. És un home taciturn, pràcticament un des-conegut per als seus fills. Des que té alzheimer, se sent desplaçat i a tothora demana de tornar a casa. "Vull tornar a casa", reclama insis-tent, com un vell rei a l’exili.

Long way down es título del álbum debut del cantante, compositor y pianista britá-nico Tom Odell. Con máxima expectación tras l levarse el Brit Award 2013, en la categoría de elección de la

crít ica; el primer ar tista masculino que lo consigue.

1590.pag.30.indd 1 02/07/2013 11:11:05

Page 31: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

1590.pag.31 - 34.indd 1 02/07/2013 15:50:22

Page 32: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

1590.pag.31 - 34.indd 1 02/07/2013 15:51:56

Page 33: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

1590.pag.31 - 34.indd 2 02/07/2013 15:54:06

Page 34: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

1590.pag.31 - 34.indd 2 02/07/2013 15:58:39

Page 35: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 35

Inspirada en les matemàtiques, La taula D* és un trencaclos-ques 3d en ple funcionament que es transforma. La forma de cub es pot transformar en un triangle. D * pot ser perfec-tament la peça central d'una habitació o integrar-se perfec-tament al llarg d'una paret o a la cantonada d'una habitació. El seu disseny flexible aconse-gueix que la taula D* s’adapti i complementi qualsevol espai, mentre que les seves línies netes fan d’ella una addició elegant a qualsevol disseny. Les seves funcions es desple-guen literalment en obrir la taula. G r a n c o m u n a c a i x a d ' emmagatzematge quan té la seva forma quadrada original, D* pot amagar tot el que neces-sitis dins del seu emmagatze-matge incorporat. Cada part de la Taula D* té una funcionalitat única.

Dinàmica i viva

PINTOR PROFESIONAL ECONÓMICOHace todo tipo de pinturas, estucados, vene-

cianos. Presupuestos sin compromiso.TEL. 93 398 59 98 - 669 33 63 48

URGÈNCIES 24 h.

C/. Progrés 238-240 - 08918 BADALONA

- Reparació i millora del clavegueram- Buidatge de pous

- Anul.lació de fosses i males olors- Desembussos

608 49 09 81

Promoció

descompte del 5% a

un 10 % a la seva factura

Consultar condicions.

No acumulable a altres ofertes.

mbussos

Promocdescompte del 5% a

n 10 % a la seva fa

Consultar condicions.

umulable a altres ofertes.

ELECTROMARTI, S.L.

PRESUPUESTO SIN COMPROMISOTel. 93 398 11 41

Liszt, 36 BADALONA

Instalación-reparación de:

1590.pag.35.36.37.indd 3 02/07/2013 13:56:58

Page 36: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

36 |

H i h a a l g u n e s p i n t u r e s especials per repel· l i r e ls insectes. Aquestes pintures contenen unes par t ícu les insecticides contra mosquits, mosques, formigues o panero-les, i funcionen per contacte, però no són tòxiques ni perju-dicials per a les persones ni per als animals domèstics. És possible trobar-les amb color o incolores. Algunes són monocapa, i es poden aplicar tant a l’interior com a l’exterior de casa. En apl icar- les és possible que facin olor d’insecticida, però desapareix quan marxa l ’o l o r d e p i n tu r a o q u an aquesta s’asseca.Algunes poden durar diversos anys, tot depèn de les seves carac-terístiques, però, en general, cal renovar la seva aplica-c i ó regu la rmen t . En c as contrari, seran menys efecti-ves contra insectes, fongs i

Pintura contra els insectes

àcars de mida microscòpica però que habiten en parets i sostres. A l’hora d’aplicar-les s’ha de tenir l ’habitació ben ventilada, no s’han de pintar superfícies sobre les quals s’hagin de manipular aliments i convé deixar passar almenys 12 hores abans de

tornar a entrar a l ’estança.És important seguir sempre les instruccions del fabricant que apareixen en l’etiqueta de l’envàs i comprovar que aquests productes compleixin amb la Directiva Europea de Biocides per no perjudicar la salut de les persones.

EL MANETESCAMBIO BAÑERA POR PLATO DE DUXA 550€

PINTO PISO POR 400 EUROSTrabajos de paleta y lampista 11 €/hora Limpieza y seriedad

Presupuestos sin compromiso

679 65 19 43 (Juan Manuel)

LIMPIEZAS IND. BADALONA

Cervantes, 7908912 BADALONA

93 397 29 36 - 93 387 45 84 y Fax. NO TIRE SU DINERO, CONSÚLTENOS☎

INDUSTRIALES Y PARTICULARESDESATASCOS DE

TUBERÍASPOZOS, FOSAS

SÉPTICAS E INUNDACIONES

Urgencias las 24 horas incluso Festivos. Tel. 93 399 28 70

[email protected]

1590.pag.35.36.37.indd 4 02/07/2013 13:57:01

Page 37: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 37

El balcó és un lloc funcional que a part de poder aprofitar-se per tenir plantes i flors, es pot decorar al vostre gust. Aconseguir-ho no és difícil, només cal tenir en compte algunes qüestions:La dispo-nibilitat d’espai condicionarà la disposició de les plantes. Si hi ha poc espai es poden fer servir mètodes alternatius com testos penjants, testos enganxats a les parets o gelosies. Si la terrassa dispo-sa d’un tancament envidrat, això us condicionarà a l’hora d’escoll ir les espècies que vulgueu conrear. Per exemple, us serà més fàcil mantenir espècies d’origen tropical, ja que estaran més protegides del fred.Abans d ’omplir la terrassa de plantes cal tenir en compte el reg. Moltes terras-ses no disposen d’una aixeta ni de desguàs, això fa més incòmode el fet de regar i és

necessari col·locar plats sota els testos per recollir l’excés d’aigua. Però es pot evitar escollint espècies resistents a la manca d’aigua.A l’hora d’adquirir una planta sempre és aconsellable que pregun-teu per les cures específi-ques i que doneu una breu descripció de com és la vostra terrassa quant a exposició, clima, etc.Tingueu en compte que les plantes enfiladisses aviat ho envaeixen tot, per la qual cosa s’han de podar amb regularitat.

Omplir el balcó de plantes

PROMOCIÓN DESCUENTO 10% con este anuncio

Avda. Cerdanya, nave 31 Polígono Ind. PomarTeléfono: 93 497 00 37 (6 líneas) - e.mail: [email protected] BADALONA

CALIDAD Y SERVICIO

Neteges de:

Altres Serveis:

Tel. 93 397 48 92Mòbil. 607 53 91 23

1590.pag.35.36.37.indd 5 02/07/2013 13:57:06

Page 38: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

DEL RIO.indd 1 01/07/2013 13:23:39

Page 39: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

DEL RIO.indd 2 01/07/2013 13:23:42

Page 40: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 40

Legal

c/ Coll i Pujol, 101 08912 BadalonaTel 93 399 54 96Fax 93 460 77 84

[email protected]

Abogados

Administración Comunidades

El Gabinete Jurídico Hernández Vicente es un despacho profesional fundado en el año 1992. Contamos con un equipo completo de profesionales

especializados en cada una de las disciplinas con el objetivo de ofrecer un servicio integral de calidad y satis-facer todas las necesidades legales de nuestros clientes.Nuestro trabajo se basa en premisas de compromiso

y seriedad con el cliente. Por ello, tratamos cada caso de forma individual y con una atención personalizada.

Gabinete JurídicoHernández [email protected]

La nueva ley de arrendamien-to (que analizábamos en el número anterior) agiliza los p lazos y p roced im ien tos judiciales para recuperar una vivienda arrendada en caso de impago. Es lo que comúnmente se conoce como “desahucio exprés”.

Con la reforma sólo se requiere que el inquilino acumule un mes de impago para que el propieta-rio esté legitimado para rescin-dir el contrato de arrendamiento e iniciar el proceso de desalojo.Cuando un inquilino deje de pagar la renta u otras cantida-des que se deben en función de lo acordado por las partes

Más agilidad para desahuciar ante el impago del inquilino

el propietario podrá recupe-rar el inmueble en diez días a contar desde el momento en que acuda al juzgado a interpo-ner denuncia, siempre que los inquilinos no paguen lo debido o no presenten alegaciones ante el juez.Así, en caso de pasividad total por parte del inquilino el juez dictará, sin más trámites que medien, resolución declarando la terminación inmediata del contrato. Dando posibilidad, de este modo, a practicar el

desahucio del arrendatario.Con esta reforma se reduce al mínimo la intervención judicial en estos procesos, que ahora terminan con auto del juez, no con el decreto del secretario judicial. Se termina así con un proceso lento que podría durar meses, pues era necesario presentar demanda en el juzga-do y esperar que éste otorgara una sentencia en la que se declaraba el impago de la renta y daba vía libre para ejecutar el lanzamiento del inquilino.

“Se reduce al mínimo la intervención judicial,

agilizando un proceso que antes

duraba meses”

1590.pag.4000.indd 1 02/07/2013 17:33:23

Page 41: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 41

Audi Q3El Q3 està disponible amb tracció davantera o tracció total. El fet de decantar-se per l’una o per l’altra dependrà de l’ús habitual. Evidentment, si el cotxe ha de circular freqüen-tment per vies complicades o per zones on la neu és més o menys habitual, la tracció total serà l’opció més indicada. Es tracta d’un vehicle de cinc places, tot i que és amb quatre ocupants quan s’aconsegueix la màxima comoditat. L’estètica de l’Audi Q3 és un dels punts forts del cotxe. L’exterior és elegant, amb classe i amb uns trets esportius que no deixen indiferent el seu pas.A l’interior, la qualitat és imperant, amb tres nivells d’equipament: Advance, Ambiente i Ambition. L’equipament és complet, amb opcions àmplies. Fins i tot, la

possibilitat de comptar amb sintonitzador de televisió.La instrumentació del vehicle és completa i vistosa i l’interior de l’habitacle compta amb mútiples espais portaobjectes per tenir-ho tot desat. Destaca el comparti-ment inferior dels seients.El maleter és ampli, amb un volum de 460 litres. En benzi-na les opcions són el 2.0 TFSi de 170 cavalls i el 2.0 TFSi de

211 cavalls. En dièsel, el vehicle compta amb el 2.0 TDi de 140 i de 177 cavalls. L’Audi Q3 destaca per l’ampli equipament de sèrie en opció. D’entre les possibilitats, cal parlar del sistema d’alerta per canvi involuntari del carril, la detecció d’objectes en angle mort, la il·luminació adaptativa, el reconeixement dels senyals de trànsit i el d’assistent a l’estacionament

1590.pag.41.indd 1 02/07/2013 16:27:43

Page 42: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

1590.pag.42.43_CONT.indd 2 01/07/2013 12:18:16

Page 43: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

1590.pag.42.43_CONT.indd 3 01/07/2013 12:18:19

Page 44: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

Tots hem crescut envoltats de contes, rondalles, mites i

meravelloses històries, ja sigui perquè ens ho explicaven a l'hora de dormir, perquè els llegíem en els llibres o perquè

els v ivíem a t ravés d 'una pel·lícula… Aquests ens han fet aprendre i somiar en múltiples ocasions. Ara d'adults seguim

montseherrera.com

44 |

DRA. ROSER MELÚS I MORENOPSIQUIATRA Infants-Joves-Adults

C/ Marina, 72 - Badalona Tel. 93.389.45.96 - 659.01.63.51

CENTRO DENTAL E IMPLANTOLÓGICO

Novadent BDN | Centro Dental e ImplantológicoFrancesc Layret, 19-23, 1º 2ª - 08911 Badalona (junto ayuntamiento)www.novadentbdn.es

931 653 003

LINEAS BUS1,2,4, B17, B25

B27, B29, B30, B31METROLinea 2

Pompeu Fabra

PACK ANTICRISIS 2013

Primera visita + revisión GRATIS

Empaste 25€ Implante Dental 450€

Endodoncia 70€ Blanqueamiento 99€

Ortodoncia 50% de descuento

Higiene dental 25 € + OBSEQUIO SET LIMPIEZA

URGENCIAS

24 HORAS

1590.pag.44.45.indd 2 01/07/2013 11:38:10

Page 45: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

enganxats a aquestes merave-lloses històries, per què?Són molts els estudis realit-zats sobre aquest tema, de per què són tan apreciats aquests relats, ja siguin reals, inventats, ficció o pura fantasia… és igual. La paraula conte prové del terme llatí “compútus”, que significa “explica”. La definició de conte seria: una narració breu real o fictícia, inspirada o no en anteriors escrits o l legendes, la trama de les quals és protagonitzada per un grup reduït de personatges, on no poden faltar: prince-ses, prínceps, bruixotes, (en qualsevol de les seves combi-nacions, la víctima, l'heroi o salvador i el dolent, dolentís-sim), una altra característica és que tenen un argument relat ivament senzi l l i fàc i l d'entendre.L'ún ica d i ferènc ia que h i ha amb els mites, del grec m y t h o s “ c o n t e ”, é s q u e aquests reflecteixen un relat curt de fets meravellosos els protagonistes dels quals són personatges sobrenaturals o extraordinaris. Les rondalles són composi-cions breus literàries en les quals els personatges gairebé sempre són animals o objec-tes, que presenten caracterís-

tiques humanes. Aquestes històries conclouen amb un ensenyament o morali-tat de caràcter instructiu. El seu objectiu és despertar una reacció emocional impactant en el lector. Si ens centrem en la seva aportació terapèutica, podem apreciar que ens són molt útils per tenir una presa de consciència, per pensar, per obrir l'espai de mira, ens ensenyen a enfocar… moltes vegades ens donen solucions, unes altres en canvi ens donen alternatives. El realment apassionant és que cada persona veu en aquestes històries, moralitats diferents, aquest és el seu gran atractiu, cadascun inter-preta, veu el que en aquest moment necessita. Aquesta és realment la part terapèu-tica. En fi gràcies a tots els que es dediquen a recopi-lar, inventar i crear noves històr ies. Perquè després diguin que els contes són coses de nens.

| 45

C/ Vía Augusta, 4 (piso) (junto a parque Pompeu Fabra- final metro L-2) Tfno. 93 285 16 14 - 629 710 606

www.seguridadyderecho.esRECLAMACIÓN INDEMNIZACIONES POR ACCIDENTESwww.seguridadyderecho.es

COBRO A %. Primera visita gratuita

ABOGADOS&

MÉDICOS

MªDOLORS MAS DELBLANCHPSICÓLOGA

Niños y adolescentes Terapia de

Pareja

Horas convenidas. Tel. 687 81 40 56e: [email protected]

C/Coll i Pujol, 95 3r 3a · Badalona

Dr. Ramón Novell i AlsinaSusanna Esteba i CastilloPsiquiatria, Psicologia

i NeuropsicologiaAnsietat, depressió, esqui-zofrènia, trastorns del son, trastorns de la personalitat i de la conducta. Avaluació Psicològica i Psicoterapia.

Demències i trastorns mentals en les persones d'edat. Reha-bilitació cognitiva. Estimulació i Tallers de memòria. Discapa-

citat Intel.lectual.

C/. Francesc Planas i Casals, 104. Tel. 93 464 06 33. Hores convingudes

www.inardi.cat

FARMÀCIES EN SERVEI DIÜRN I NOCTURN

DiÜRN DILLUNS A DISSABTE

De 9 del matí a 10 del vespre AGUILARFRANCESC LAYRET, 83 - CENTREBELENGUER CC MAGIC BADALONA; CONCÒRDIA 1 B-41CONDONPTGE. RIU TER, 18-20 - LLOREDAFERRÉ-CLAPESAV. MARTÍ PUJOL, 133 - CENTREGAY AV. MARTÍ PUJOL, 6-8 - CENTREGONZÁLEZ-JIMÉNEZCANONGE BARANERA, 60 - CENTREPUCHOL CRTA. ANTIGA DE VALÈNCIA, 31LA SALUTSERENTILLMAR, 23 - CENTREVIAYNA - AV. PRESIDENT COMPANYS, 45 VIVES - JUAN VALERA (CANT. ÀFRICA), 197 - LA SALUT

DiÜRN DIUMENGES I FESTIUS

De 9 del matí a 10 del vespre AGUILARFRANCESC LAYRET, 83 - CENTRE CONDONPTGE. RIU TER, 18-20 - LLOREDAFERRÉ-CLAPESAV. MARTÍ PUJOL, 133 - CENTREGONZÁLEZ-JIMÉNEZCANONGE BARANERA, 60 - CENTREPUCHOL CRTA. ANTIGA DE VALÈNCIA, 31LA SALUTVIAYNA - AV. PRES. COMPANYS, 45

NOCTURN De 10 del vespre d'avui a 9 del matíde l'endemà

VIAYNA - AV. PRESIDENT COMPANYS, 45

DiÜRNDILLUNS A DISSABTE

DiÜRNDIUMENGES I FESTIUS

Farmàcies

1590.pag.44.45.indd 3 01/07/2013 11:38:16

Page 46: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

horòscops

46 |

BALANÇA (24/9 al 23/10)Estareu mol t xerraires i tindreu moltes ganes

d’expressar el que sentiu a cada moment, no us talleu que ja us fa falta estar oberts i expressar-vos, o sigui que la cosa va força bé en aquest sentit. Ara bé hauríeu de plantejar-vos què penseu fer amb els dies de festa que vindran aviat, les vacances, ja que aquest tema el porteu una mica fora de control i això no és bo, sempre s’ha de planificar una mica abans.

SAGITARI (23/11 al 21/12)Aneu en compta amb els diners, se us escaparan

de les mans sense voler i quan us en adoneu ja serà una mica tard per recuperar-los, tot és qüestió de pensar abans d’actuar, o més ben dit de comprar, que de vegades comprem coses ben inútils, o senzillament que no ens fan cap falta. Per altre banda us demano que doneu més suport a la família, tots estant força bé però necessiten la vostre companyia.

ESCORPÍ (24/10 al 22/11)Tot i que els altres només f a r a n q u e

estroncar-vos les coses no heu de patir ni donar-los hi les culpes de tot, al cap i a la fi gràcies a que us tallin alguna cosa que volíeu us estalviareu un grapat de maldecaps relacionats amb el fet que no tot el que teniu en ment per fer és adequat sempre i per mitjà de les crítiques us en escapa-reu d’alguna de grossa. Doncs ja ho sabeu a fer cas als demés, escolteu-los.

CAPRICORN (22/12 al 20/1)A vosaltres us a fec ten mo l t aquests dies en

el sentit que tindreu una mica de mal geni, cosa que potser no és massa corrent en vosaltres però que per circum-stàncies astrològiques perdeu la paciència i això fa que per no res salteu i contesteu d’una manera directa i contundent. Sort que és una cosa passatge-ra ja que si no la cosa seria de molt mal fer. Per cert estareu molt bé a la feina.

AQUARI (21/1 al 19/2)Passareu una etapa de dies a m b m o l t s

somnis al cap i amb moltes idees que en algun moment poden semblar incoherents però en realitat són bones i tenen la seva lògica. No deixeu de pensar coses per fer ja que podeu trobar solucions a coses que us afecten de manera impor-tant. Per altre banda hi haurà una relació un tant estranya amb la figura del pare, no us preocupeu ja es calmarà tot en poc temps.

PEIXOS (20/2 al 20/3)Prepareu-vos per sentir de tot, semblareu un

confessionari, la gent us vindrà a demanar consell sobre qualsevol tema, la gran sort és que dins la part comple-xa d’aquesta història hi ha una part amaga-da que seria la facilitat que tindreu per tallar el rotllo a qui no us ve bé d’escoltar. Per altra banda en el camp de la feina sembla que les coses tendeixen a millo-rar, si més no hi estareu molt més tranquils.

ÀRIES (21/3 al 20/4)La cosa està enfocada a la fe ina a l l larg

d’aquests dies, però no pinta malament del tot, encara que haureu de fer coses que no us agraden i us sentireu obligats a deixar les vostres opinions a una banda i fer el que us diuen, no us ho agafeu massa a pit, és el que sol passar a la feina, paciència. Sobre-tot no us desespereu en veure que no podeu fer gaire res del que voleu, són coses que passen i no cal patir.

TAURE (21/4 al 20/5)Us esperen uns dies fantàstics, sobretot en el

camp de la parella, si podeu feu servir els vostres encants per demostrar el que porteu a dins, no cal ser exagerat, senzillament cal mostrar-se amb transparència i sinceri-tat a l’hora de parlar de sentiments. Necessiteu que us estimin i és molt provable que ho pugueu captar molt ràpid amb la gent que us envolta el dia a dia, aprofiteu-ho per estar contents.

BESSONS (22/5 al 21/6)Per vosaltres serà especial el fet que estareu

molt romàntics, senti-reu bones vibracions en tothom i buscareu el sistema per fecte per trobar el benes-tar dels demés, cosa que us farà transmetre una pau i un bon rotllo envejable però amb instint de compartir. Per tant seran dies de tips de riure, de sorpre-ses divertides i d’afecte entre tots. Que maco seria que això fos cada dia, viuríem millor.

CRANC (22/6 al 21/7)A vosaltres us aniria perfecte viatjar, sor tir

de la rutina i trencar amb l’anar fent de cada dia, si no podeu anar de viatge, podeu fer el que en diuen somiar truites, o somiar despert, sempre i quan no tingueu una feina de risc, que si us feu mal no m’ho perdonaria. Fet això també us haig de comentar el fet que estareu molt més bé físicament, us enfortiu per moments i us és molt necessari per anar fent.

LLEÓ (23/7 al 23/8)Hi ha un instint d e c r i s p a c i ó molt important,

no tindreu paciència per ben res i tot s’ha de dir, és millor que no us toquin massa la moral perquè no esteu de punyetes. En l’ambient familiar també hi rondarà la tensió i serà difícil mantenir una conversa en vosaltres si no es pas que no parla ningú més que vosaltres. Si us haig d’aconsellar alguna cosa, us diria que aneu a passar algun dia a la platja

VERGE (24/8 al 23/9)N e c e s s i t e u parlar de coses que us passen,

i és molt fàcil que ho acabeu fent al llarg d’aquests dies, just amb persones que no us pensàveu que us escoltarien, parlareu molt de coses profun-des que us afecten de manera especial i les persones o persona en qui confieu serà bastant noble, i podreu confiar

coses per divertir-vos que us convé molt, sortir i desfogar-vos.

1590.pag.46.47.indd 2 01/07/2013 12:38:46

Page 47: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 47

Ompliu les caselles buides del recuadre de 9x9 quadrats amb xifres de l'1 al 9. No s'ha de repetir cap número en una mateixa fila - horitzontal o vertical - ni subcuadricula de 3x3.

Nivell fàcil Nivell difícil

tarot anuncia’t en aquesta secció

93 464 69 79 - 93 464 69 83www.eltotdigital.com / [email protected]

TAROT MARTA20 anys d'experiència

607 510 850

TAROTVIDENCIA SUSANA ACIERTOS GARANTIZADOS 806 474 861 VISA 902 737 476 - 931 220 096 CHAT SUSANA

27771 LA VERDAD TE AYUDARÁ

La méteo de la setmana: del 24 al 30 de juny

Les temperatures s’han mantin-gut a ratlla al llarg d’aquests 7 dies, amb mínimes fresques (especialment la nit de Sant Joan, quan varen ser inferiors als 15ºC a la Serralada de Marina) i màximes que arran de platja no han arribat a superar els 23ºC, malgrat que cap a Tiana i a zones d’interior de Badalona com Canyet, Bufalà o Montigalà, lluny dels efectes de la marinada, el termòmetre s’ha arribat a enfilar fins als 25ºC.

De precipitacions no n’hem tingut gens ni mica, ja que ha dominat el temps estable amb força sol tot i alguns núvols baixos, formats per l’elevada humitat que hem anat tenint al llarg de les últimes jornades, que alguns matins han fet la

Oriol Rodríguez

Meteorologia

Mirant al cel...

Molta de la neu que queda al Pirineu s’anirà fonent ràpida-ment al llarg de la setmana per la pujada de temperatures que notarem, amb un ambient ja de ple estiu. Tot i això, passat Sant Joan encara trobàvem imatges com aquesta: la Pica d’Estats (3.143 m.) nevada de dalt a baix, quan el normal per a aques-ta època seria que quedessin algunes congestes de neu a les obagues. Fotografia de “Parc Natural de l’Alt Pirineu”.Envia’ns les teves fotografies a [email protected], les hi esperem!

Temp màx 22.9ºC dies 28 i 29

Temp mín 16.6ºC el dia 24

Hr màx 90% el dia 30

Hr mín 52% el dia 24

Press atm màx 1024.4hPa dia 29

Press atm mín 1018.3hPa dia 30

Vent màx 40.2km/h (sud) el dia 28

Precip màx 24h 0.0 l/m2

Precip anual 331.8 l/m2

*Dades de l’estació meteorològicaBadalona - Centre

guitza a aquells que volien anar a la platja. Ni el vent ni l’estat de la mar han estat protagonis-tes (ha bufat el migjorn durant les tardes però sense massa força, superant lleugerament els 40km/h divendres i alçant onades de no més de dos pams); la calma i la tranquil·litat han imperat durant tota la setmana.

1590.pag.46.47.indd 3 01/07/2013 12:38:52

Page 48: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

Què suposa per una empresa com Pruna Motor la seva aterrar a Mataró absorbint Cayma?Suposa un desafiament molt impor-tant i una gran oportunitat, doncs ens implantem al Maresme, una comarca amb un gran potencial i amb un perfil de Client molt adient per les marques que representem. Pruna Motor pertany a Grup d´Automoció i Serveis Pruna (GASP), una Empresa amb més de 70 anys d´antiguetat.

Com resumiria la seva política em-presarial, què els fa diferents de la competència? Per què confiar en vostès?Hi han dos aspectes: un és el producte que venem i l´altre la filosofia de Pruna Motor. BMW i MINI són dos productes extraordinaris, innovadors en quant a la vessant tecnològica i d´una qualitat gai-rebé inigualable. D´altra banda, a Pruna Motor ens diferenciem de la competèn-cia pel tracte al Client. Tenim molt clar que la nostra existència només té sentit gràcies als Clients. Sense Clients no hi han concessionaris de cotxes, no hi han fàbriques, no hi ha botigues, no hi ha res. Per tant, cal satisfer el Client: cal enten-dre què vol i cal tractar-lo com mereix.

Quina zona d’influència tenen?Fins ara estàvem a Granollers i Mollet del Vallès, al Vallès Oriental, i ara, a més, afe-gim el Maresme i les comarques veïnes.

Quins serveis post-venda ofereixen?Tots els possibles: mecànica, electricitat, carrosseria i pintura de vehicles i motos. A més, tenim servei de vehicle de corte-sia, recollim els vehicles a casa del Client si se´ns demana o acompanyem el Client a casa o a la feina si és necessari.

A nivell de serveis de taller, recanvis, preus. Quina política segueixen?Entenem que és la nostra obligació adap-tar-nos a la situació actual i és per això que, de la mateixa manera que hem fet a Granollers i Mollet, també a Mataró farem una rebaixa molt important dels preus de la Mà d´Obra que fins a la nostra arrivada es cobraven. D´altra banda, també treba-llem amb preus tancats i habitualment llencem promocions pels nostres Clients.Quins complements pot trobar el com-prador? L’acompanyen el tot el procés? El comprador d´un BMW, un MINI o una moto a Pruna Motor pot fer el pro-cés sencer, cosa que li dóna molta més comoditat. Nosaltres podem finançar el vehicle, si s´escau, li podem posar qualsevol tipus d´accessori, es pot fer un contracte de manteniment del co-txe, l´ampliació de la garantia i, fins i tot, podem assegurar el vehicle, doncs tenim una Correduria d´Assegurances pròpia que treballa amb gairebé totes les companyies asseguradores del mer-cat, de manera que trobar el preu o les condicions que millor encaixin amb el Client és molt fàcil. Ofereixen possibilitats de finançament flexible? Quina és la seva política de preus?Tenim una política molt agressiva, en consonància amb els temps que corren. A nivel de finançament, oferim un interés molt baix i diferents variants de finança-ment que fa que poguem tenir la solució per a cada Client.

Què ha de dur una persona a decantar-se per un BMW i per comprar-lo amb vostès?Tal i com deia abans, un BMW és un co-txe especial, només qui prova un BMW

és conscient que està conduint un co-txe diferent, tecnològicament molt més desenvolupat que qualsevol altra marca i amb uns estàndards de seguretat i qua-litat extraordinaris. Amb MINI ens passa el mateix, afegint, a més a més, una per-sonalitat molt concreta i atractiva que fa que qui vol un MINI... vol un MINI, no pensa en altres productes. I per què com-prar-ho a Pruna Motor? Per l´equip humà, per les instal.lacions i per la filosofia de l´Empresa: tenim un equip humà molt preparat que sabrà trobar allò que ne-cessita el Client, unes instal.lacions molt grans amb tota la gamma BMW, MINI i MOTORRAD i on el Client podrà veure i probar qualsevol dels nostres productes, i perque la nostra filosofia està totalment orientada al Client, que és qui motiva i fa que tots els matins obrim les portes.

Pruna MotorEl seu concesionari BMW a Mataró i Maresme PUBLIREPORTATGE

Vía de Sèrgia, 2, 08302 Mataró · Barcelona · T 93 741 48 48 · www.pruna.bmw.es

1590.pag.48.49.indd 2 02/07/2013 17:48:16

Page 49: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

1590.pag.48.49.indd 3 02/07/2013 17:48:17

Page 50: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

50 |

L’estoc d’habitatge a Espanya trigarà sis anys a dissoldre’s del tot, segons estimacions de RR de Acuña y Asociados. La consultora ha fet públi-ca aquesta dada en el seu Anuari Estadístic del Mercat Immobiliari Espanyol 2013. Segons aquest informe, el 2012 van quedar 2.265.000 h a b i t a t g e s p e n d e n t s d e venda al país; una xifra que es podria mantenir o créixer els propers tres anys com a conseqüència de quatre factors: e ls habi tatges en construcció, els desnona-ments pendents de ser execu-tats, l’emigració i una genera-ció de l lars gairebé nul·la. Tenint en compte que l’any

passat es van registrar unes vendes netes de 259.000 hab i tatges, la consu l tora calcula que, si la demanda es manté constant, hi haurà excedent d’habitatges durant sis anys.L’anuar i assenyala que el ritme de dissolució de l’estoc no serà el mateix a tots els municipis: el 67,8% trigarà més de sis anys (el temps mitjà en municipis de més de 10.000 hab i tants , que concent ren e l 80% de la població, és de 6,4 anys), mentre que només un 0,4% l’eliminarà en menys de dos anys.Quant a l’evolució del preu de l’habitatge, l’informe estima

que la tendència general serà la de baixar al vol tant del 30% els propers cinc anys, per cont inuar fent-ho amb menor intensitat els cinc anys següents. L’informe analitza també la demanda de segona residèn-c ia per par t d ’estrangers. Segons la consu l to ra , e l 91,8% dels que van comprar un habitatge el 2012 van ser res idents que van de ixar una casa (de compra o de lloguer) per adquirir-ne una al t ra, per la qual cosa no van fer disminuir l’estoc. El 8,2% restant van ser estran-gers no residents, i les seves compres van suposar un 1% del total de les vendes.

Espanya trigarà sis anys a desfer-se de l’estoc d’habitatgeEls preus podrien caure un 30% els propers cinc anys, segons RR de Acuña y Asociados

C/ Guifré, 211 BadalonaTel. 93 383 28 06 - 93 383 04 68

www.promocat.es

PISOS EN LLOGUERLLOREDA:60m², 3hab, conservat

amb mobles.600€POMAR:75m², 3hab, pis en bon estat.570€

MORERA:65m², 2hab, calef i a/c, balcó gran, asc.600€

MONTGAT: 90m², 3hab, menjador 25m² a balcó grandet, obra seminova.790€

CENTRE:90m², 4hab, 2banys, moblat, terrassa de 70m².900€CENTRE:70m²,2 hab dobles,

traster, menjador ext a balcó de 10m²,conservat.600€

PEP VENTURA:75m²,3hab, conservat, balcó.550€

ST.CRIST: 4hab, calef i a/c, reformat.650€

ARGENTONA: Casa 275m²,4hab,gran jardi i garatge.950€

PEP VENTURA SALESIANS Ref

B-2326:Pis de 75m², 2hab, bany complert, cuina

office ext a galeria de 7m², menjador

de 24m² ext a balcó gran de 8m²,

a/c, calef, asc, finca seminova.

34.4Mpts (207.000€)

CENTRE LA PLANA Ref B-

2347:Pis de 4hab exteriors, bany i

aseo, cuina refor-mada amb galeria, menjador ext, calef i a/c, gres alumini, per entrar a viure,

ascensor.52.5Mpts(315.000€)

CENTRE A PROP Plç. ALCALDE XIFRÉ Ref B-

2433:Pis de 65m², 3hab, bany i cuina reformats, menja-dor amb sortida a balcó, calef i a/c,

parquet, alumini, pis alt amb ascensor.

20.3Mpts(122.000€)

PLÇ.PEP VENTU-RA Ref B-2422:

Pis de 90m²,4hab, 2 banys conser-vats, cuina amb

galería, menjador de 22m² ext a

balcó, pis alt amb ascensor.35.9Mpts

(216.000€)

PLÇ. PEP VENTURA Ref B-2220:Pis de 90m², 4hab (2 dobles), cuina i bany d’origen, menjador de

20m² ext a balcó, ascensor.24.9Mpts

(150.000€)Ideal per zona.

ESPECTACULAR ÀTIC AL CENTRE Ref B-2430: Àtic amb 2 terrasses (30m² i de 40m²),

136m², 4hab, 2banys, cuina molt gran ext a terrassa de 30m², menjador

de 30m² ext a terrassa de 40m², per entrar a viure.

Pk opcional.Asc.

43.1Mpts(259.000€)

PEP VENTURA SALESIANS Ref B-2318: Pis de

75m² amb 3hab, cuina i bany arre-glats, menjador de 20m² ext, parquet, riere, alumini, a/c amb bomba calor, per entrar a viure,

ascensor.31.6Mpts

(190.000€)

MONTIGALÀ OBRA SEMINOVA Ref B-2404:Pis de 90m² amb 4hab, bany complert,

cuina office gran, menjador de 27m² ext a Terrassa de 50m², per entrar a viure. 27.6Mpts

(166.000€ ) OPORTUNITAT

DÚPLEX-PEP VEN-TURA Ref B-2291:

140m²,4hab, 2banys,cuina

office de 20m² amb galeria acabada de reformar menjador de 35m² ext, balcó,

, parquet i gres, alumini climalit, a/c amb bomba calor, per entrar a viure.

Ascensor.49.2Mpts

(296.000€)

CASA - CASAGE-MES Ref B-2427: PB+1er, 120m², 5hab, 2 banys

complerts, cuina reformad, menjado de 22m² ext, pati de 8m², terrat de 50m² amb traster,

terrazo, cierre, alumini, a/c, per entrar a viure.

60.9Mpts(366.000€)

PEP VENTURA Ref B-2426: Pis de 3hab, bany com-plert, cuina amb

galería, menjador de 18m², exterior,

calef i a/a, parquet, alumini i ascensor,

completament reformat per entrar

a viure. 26.9Mpts

(162.000€)

PEP VENTURA- MERCADONA Ref B-2376: Pis de 45m²

amb 1hab, finca seminova, calef i a/c, bany i aseo, menjador ext a

terrassa de 17m², per entrar a viure

18.3Mpts(110.000€)

ÀTIC-DUPLEX D’OBRA SEMINO-VA PEP VENTURA Ref B-2429: Pis de

100m²+ 49m² de golfes + 49m² de terrassa, 3hab, 2

banys, cuina gran, menjador de 25m² ext a balcó gran,

alumini, calef, sol tot el dia, pk opcional.

53Mpts(318.000€)

1590.pag.50 - 53.indd 2 02/07/2013 14:53:17

Page 51: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 51

Els API catalans es mostren en desacord amb una possible reforma de l’avalloguerDemanen un correcte funcionament d’aquest sistema i reivindiquen el paper del col·lectiu

El col·lectiu dels API catalans ha fet arr ibar una car ta al secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, on reivin-dica la figura de l’avalloguer i en demana el correcte funcio-nament. El text, signat pel presi-dent de l’organització API, Joan Ollé, destaca l’encert d’aquest sistema, que va ser implantat a Catalunya fa gairebé cinc anys amb la intenció de “traslladar confiança als propietaris en el cobrament de les rendes de lloguer i, per extensió, animar un mercat aleshores molt malmès”. A la carta, Ollé assegura que la mesura va ser molt ben rebuda pel sector immobiliari: “Es pagaven els incidents als dos mesos de la recuperació de la possessió de l'habitatge pel propietari. Va ser bo per als propietaris i millor per als

inquilins, a qui es va deixar de sol·licitar avals o increments de la fiança”. Com a resultat, es va aconseguir augmentar el nombre de contractes de lloguer i, més notòriament, l'import de les fiances diposi-tades. “Alhora, es pal·liava en certa manera la lentitud dels jutjats a l'hora de trami-tar desnonaments per falta de pagament de la renda, les conseqüències del qual rebia el propietari”, explica el presi-dent.O l lé denunc ia, però, que l’avalloguer ha deixat de funcio-nar correctament des que, fa un any, “s'està demorant el pagament als afectats”. Tanmateix, puntualitza que “el seu crèdit està reconegut i, entenem, més tard o d'hora els ciutadans cobraran”.El que més preocupa al presi-

dent d’API són les darreres notícies sobre una possible reforma d'aquest sistema. “Sembla que es limitarà l'import màxim a tres mesos, tret que els habitatges siguin comer-cialitzats per les borses públi-ques d'habitatge, i es reduiran significativament les rendes màximes”, comenta a la carta. En cas que aquests canvis s’arribin a fer efectius, Ollé creu que suposarien un pas enrere i es podrien entendre com a competència deslleial. En aquest sentit, Ollé defensa el paper del col·lectiu. “No hi ha millor borsa que la que poden mitjançar els agents immobi-liaris professionals, regulats a Catalunya, amb més de quatre mil establiments oberts al públic, alguns fins i tot els dissabtes, i que acrediten els seus honoraris per èxit”, afirma.

Jaume Montserrat i Vives Gestor Administratiu Col.legiat

Assessor FiscalAgent de la Propietat Immobiliària

Administrador de Finques

★ COMPRA ★ ADMINISTRACIONS★ VENDA ★ ASSESSORAMENT★ LLOGUER ★ i GESTIÓ IMMOBILIÀRIA★ TRASPASSOS

HORARI: 9 a 13 i de 15 a 19 HORES - Plaça Baró de Maldà nº 3 - 08912 BADALONA Tels. 93 387 66 45 - 93 399 49 11 - 636 85 55 99 - FAX 93 399 48 15 · www.gestoriamontserrat.com

LOCALS EN LLOGUERC/FRANCESC DE PAULA (jto C/Mar) 1ªplanta, 200m2 (140m2+60m2) aprox. Molta lluminositat ................................................................. 2.500 eC/ GIRONA, BUFALÀ, 190m2 aprox., almacén o similar ...............690 eC/ SELVA (SANT CRIST), 100m2 aprox. ..........................................475 eC/ ALFONS XII 35 m2 aprox., Molt comercial. Davant Mertcat Torner......550 eC/ TRAVESSERA MONTIGALÀ 40m2 aprox., ideal negoci ......................525 eC/ BATLLÒRIA 180m2 aprox., porta elèctrica, gual .......................................800 eC/ NELSON MANDELA (Bufalà) peixateria totalment montada ............500 eC/ COLL I PUJOL oficina en lloguer, 25 m2 aprox., AA, davant Can Llamas ...295 eC/ SOLEDAT (CENTRE), 40m2 entresol comercial. ........................450 eC/ RECTOR, local 85m2, planta baixa. ..............................................550 eAVDA. BUFALÀ, 180m2, comercial, ideal negoci ...........................950 eC/ CAMELIA 2 plantes, 100+100m2. Magatzem més oficina ..........800 eC/ FRANCESC LAYRET oficina 50m2 ..............................................350 e

PISOS I CASES EN LLOGUERC/ ÀNGEL GUIMERÀ, sobreàtic, 95m2 aprox., 3 hab., 2 banys, terrassa 12 m2 650 eC/ ÀNGEL GUIMERÀ, 50m2, 3 hab., balcó ......................................400 ePASATGE VENTÓS MIR, 3 hab., semi moblat, 2º pis, sense ascensor ...550 eC/ SALVADOR SEGUÍ, 3er pis, sense ascensor, 4 hab., exterior ..................550 eC/ SELVA, 3 hab., cuina i bany reformat, 4rt amb ascensor, exterior .............650 eC/ PLAÇA LA PLANA, 4rt. sense ascensor, 3 hab., tot exterior....................650 eC/ ROSELLA, 1er pis, 3 hab., 1 bany, reformat ...................................................550 eC/ TANGER (BUFALÀ) 3 hab., 2 banys, parquet, A/A, calef., 110 m2 aprox ....800 eC/ ÀFRICA (LLEFIÀ) 3 hab., 1 bany, moblat .........................................................500 ePL. VALENTÍ ALMIRALL (LLOREDA) 7è pis amb ascensor, reformat, 3 hab., calef., A/C, exterior, vistes al mar ...........................................................................................625 eC/ VIRIATO 2n pis, sense ascensor, 3 hab., cuina i banys nous .........................550 e

ASSESSOREM LES OPERACIONS IMMOBILIÀRIES EN TOTS ELS ASPECTES

✓ FISCAL ✓ LEGAL ✓ FINANCER ✓ ADMINISTRATIU

PARKINGS I TRASTERS EN LLOGUERPARKINGS I TRASTERS EN LLOGUER, PLAÇA LA PLANA ..150 eTRASTER, 3m2 aprox. ...........................................................................50 ePARKING PL. LA PLANA, plaça gran ..............................................110 ePARKING PL. LA PLANA, plaça moto ...............................................40 e

NAUS EN LLOGUERPOL. BONAVISTA, costat autopista, 741 m2, 3 plantes + pati + 10 places de aparc. ............................................................................................ 2.700 ePOL. BONAVISTA, 420 m2 aprox.,totalment habilitada + 4 places apar-cament ................................................................................................ 1.700e

VENDAC/ TANGER (BUFALÀ) 3 hab., 2 banys, parquet, A/A, calefacció, 110 m2 aprox ..285.000ePARKINGS PEP VENTURA .........................................................17.500 eC/ MÉNDEZ NUÑEZ Obra nova , dúplex, 3 hab., 2 banys, calef., A/A, 80 m2 aprox., terrssa 75m2, opció parking .................................... 330.000 eOPORTUNITAT! SOBREÀTIC, 96 m2, 3-4 hab., 2 banys, C/ Àngel Guimerà (Sant Crist) , terraza de 12 m2, ascensor ....................................182.000 eC/ MILÀ i FONTANALS 80m2, aprox., 3 hab., 1 bany, A/A, asc.r, vistes al mar, exterior 160.000 eC/ INDUSTRIA Local/vivenda 152 m2, preparat per a bar, sortida de fums..........180.000 eC/ OLIVERA SISTRELLS local 80m2,ideal magatzem o producció ...................................................................................................................40.000 eC/ Dr. ROBERT/DR. DAUDI (xamfrà)45m2 aprox., forn de pa i granja, semi equipat .90.000 eC/ SELVA local, 290m2, zona càrrega i gual ............................. 360.000 eC/ AV. CATALUNYA local, 27m2 aprox., ideal negoci. Zona comercial ...62.000 eC/ CARLES I (SANT CRIST) 50m2 aprox. ......................................................50.000 e

1590.pag.50 - 53.indd 3 02/07/2013 14:53:18

Page 52: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

52 |

NECESITA VENDRE, COMPRAR, LLOGAR i/o FINANÇAMENT PER ALS SEUS PROJECTES?

NO HO DUBTI...SOM LA SEVA MILLOR OPCIÓ!!!Best-House Badalona

c/ Ribas i Perdigó, 50 – Local 08911 – BadalonaTel. 937 062 988 - 636 51 43 21

e-mail: [email protected] la nostra nova WEB:

www.best-house.com

GRUPO INMOBILIARIO

Tel. 93 389 33 66www.finquesbellavista.com

Avinguda Martí Pujol, núm. 174, 3r 1a " Una firma de prestigi "

LOCAL EN VENTAC/ Ignasi Iglesias

Pl. Baja 50 m2. 6 mts. fachada.

Apto despachos, comercios, etc…

PRECIO: 160.000 Euros

LOCALES EN ALQUILER Y VENTAC/. CALD. DE LA BARCA – 180 m.2 diáfanos, 2 puertas, aseo, (ideal comercio, supermercado, etc.) alq. ...... ................................................................................................................................ 550 euros posibilidad venta ARTIGAS – c/. Sagrada Familia – local de 30 m.2 (ideal peluqueria, locutorio, almacen, etc.) ................... 300 € GUIFRÉ-PONENT- .............................................. 500 €IDEAL INVERSORES – local de 150 m.2 . aseo . salida de humos ...........................................GANGA 40.000 €BUFALÀ – CASTILLEJOS – 130 m.2 /ideal empresa de servicios) ............................................................ 500 €C/.CORTIJO – JTO C/. DEL MAR – 2 pequeños locales uno de 24m2. y el otro de 37 m.2 – alquiler ....... NEGOCIABLEC/. IGNACI DE LOIOLA – CENTRO – 200 m.2- salida de humos, sin vecinos, ideal restauración, supermercado, etc....2.000 €MORERA – local haciendo esquina – 65 m.2 aseo (ideal comercio, empresa de servicios, etc.) ....................................... 500 €C/. ALFONS XII – local 1ª planta sin vecinos – 100 m.2 aseo.................................C/. PONENT GUIFRÉ pequeña casita de 30 m.2 ideal almacen (sin luz ni agua ) ....................................... 200 €

VIVIENDAS EN ALQUILERESTUDIO – JTO. AYUNTAMIENTO – 1 hab. armario empotrado, com. coc. Americana con electrodomesticos, baño desde ................................................................................................................................................... 500 €PEP VENTURA – ideal pareja o persona sola, en perfecto estado, Mas gastos. Posibilidad plaza de parking ........................ 600 € JTO. PEP VENTURA – 4 hab., com., balc., coc., baño, asc., todo ext., muy buen estado,Posibilidad parking ...........650 €CAÑADO – SEMI/AMUEBLADO 3 hab., com., balc., coc. , baño plato de ducha, asc. .............................. 600 €SISTRELLS – ARQUITECTO GAUDÍ bajos de diseño, 2 hab., com., coc, baño, ideal personas mayores. Posibilidad opc. de compra ............................................................................................................................................. 500 € BARCELONA – JTO. CAMPO EUROPA – AMUEBLADO – 2 hab., dobles, c om. balc., grande, coc, baño, asc., buen estado ..........................................................................................................................................800 € INCLUIDOS GASTOSPEP VENTURA 75 M,2 com., balc., coc., baño, calefac., asc., muy buen estado, frente metro ...................................700 €CENTRO – Sant Ignacio de Loyola – 60 m.2 – 2 hab., com., coc. baño, buen estado ................................... 500 €

OFERTÓN DE PISOS EN VENTACASAGEMAS – 80 M.2 – 3 habv., com., coc., baño, todo de DISEÑO, asc., calefacc. Por el suelo, aire acond., ventanas PVC, puertas haya, suelos de gres ............................................................................VIVIENDA EN POMAR – MONTGAT – CENTRO 130 m.2 TODOS .................................... PRECIOS ÚNICOS.

ASSESSORAMENT i GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

FINQUES ROJAS

93 388 03 04 - 93 388 07 00 - 629 079 049 - Fax 93 464 19 04

TRAMITACIÓN HIPOTECAS - TERRENOS - ABOGADO - TASACIONES - PLAZAS DE PARKING - ADMINISTRACIONES - CONSÚLTENOS

VISITE NUESTRA PÁGINA WEB PARA VIVIENDAS EN VENTAAMPLIA OFERTA

IMM

OBILI

àR

IA Troba el

teu immoble

1590.pag.50 - 53.indd 4 02/07/2013 14:53:27

Page 53: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 53

Visiti la nostra web, on trobarà tots els nostresproductes immobiliaris i serveis que li podem oferir

www.salvatassessors.comAv. Sant Ignasi de Loiola, 110

08912 - Badalona - Tel. 93 399 46 61

arrendament o promocions immobiliàries, oferim assessorament integral, màxima serietat i qualitat en el servei

Administradorsde Finques

Agents immobiliaris.

VIVENDES EN LLOGUERRef.: 97-1 RAMBLA Apartament de 55 m2, 2 hab., menjador, cuina, bany, semi moblat ...........................................................................................................601,00 €Ref.: 525-2 CENTRE Vistes al mar, 2 hab., sala menjador, tot. Moblat, cuina equip.,pl. PK. ................................................................................................................. 950,00€Ref.: 558-2 BUFALÀ Pis 96 m2, 4 hab., cuina i bany refor., 3º n/ asc. ...........625,00 €Ref.: 783 SABADELL Apartaments de 1 o 2 hab., cuina americana, balco, pl. pk., i traster ............................................................................................... desde 450,00€

VIVENDES EN VENDA Ref.: 77-1 PROGRÉS Pis 84 m2, 3 hab., abans 4, menjador, cuina, bany complet ..................................................................................................................... 192.000,00 €Ref:. 92-1 LA PLANA Pis 136 m2, 3 hab., 2 banys, aacc, calef., galeria 360.000,00 €Ref.: 111-1 LA PLANA pis de 90 m2, 3 hab., cuina, bany i aseo, calef.,balcó. .............................................................................................................................290.000,00 €Ref.: 611-1 CENTRE Casa de baixos 100m2, pati 40 m2, 1 pis 60 m2, a reformar .... ................................................................................................................365.000,00 € REF.: 724-2 CENTRE 2 pisos de 70 M2 i 1 LOCAL DE 75 M2, Ref., Ideal INVER. !! .................................................................................................................... A Consultar Ref.: 727-1 BUFALÀ PIS DE 90 M2, 4 HABITACIONS, CUINA, BANY ..........160.000,00 €

LOCALS LLOGUERRef.: 6-1 NOVA LLOREDA Perruq. 60 m2, tot equipat, climatitzat, molt lluminós, ............................................................................................................................750,00 €Ref.: 7-1 BONAVISTA Nau ind. 722 M2 despatx i magatzem, 3 pls., 8 plç.de pk ............................................................................................................................ 2.500,00€Ref.: 12-1 BUFALÀ 80 m2, diafan, prep.of., posib. bar, 2 lav., sort. fums, traster, .......................................................................................................................600,00 €REF.: 81-1 CAN RIBÓ 4 n. Ind. altell, juntes o separades. TOT. 1.920 M2 .............................................................................................................................entre 4€ i 6 € /m2Ref.: 105-1 ST. CRIST 170 m2, 2 entrades, despatx condicionat, gual, 2 banys, ..............................................................................................................................700,00 €Ref.: 109-1 LA MORERA Nau industrial, sòtano 635m2, planta baixa 570m2 ................................................................................................................................8.000,00 €Ref.: 459-1 LA SALUT 150m2, diafan, apte per qualsevol negoci, cantoner , z. Cial....................................................................................................................... 3.200,00€Ref.: 508-1 CENTRE Local 56 m2 amb pati. ................................................... 350,00€Ref. : 558-3 BUFALÀ 550 m2, 2 plantes, 2 accessos, 2 aseos, opC. oficines anexes 96 m2. ......................................................................................................2.800,00 €Ref. : 783-55 SABADELL 135 m2 + 200 m2 pati. A reformar. ................... A ConsultarRef. : 803-1 PEP VENTURA 120 M2 d’oficines, 40 M2 de magatzem, necessita refor-mes ................................................................................................................400,00 €

LOCALS EN VENDARef. : 51-1 GORG Local i negoci de bar/rest., en funcionament, 100m2, pati interior per fumadors..........................................................................................558.250,00 €Ref.: 105-1 ST. CRIST 170 m2, 2 entrades, despatx condicionat, gual, 2 banys, vesti-dor .......................................................................................................... 140.000,00 €Ref.: 996-1 FINCA RUSTICA A MATARÓ .......................................................a consultar Ref. 2020-1 BARCELONA 150 M2, oficines, 5 despatxos, ext., aa/cc, 2 entrades,1a.planta,asc............................................................................................... 185.000,00 €

PLACES DE PARKING LLOGUERRef.: CENTRE ....................................................................................................98,00 €Ref.: 38-2 MARIA AUXILIADORA. ........................................................................80,00 €Ref.: 528-1 CENTRE ...........................................................................................95,00 €

PLACES DE PARKING VENDARef.: 88-1 LLOREDA plaça pk .................................................................... 13.500,00 €Ref.: 88-2 LLOREDA plaça pk. .................................................................... 18.500,00 € Ref.: 98-1 PEP VENTURA superficie 3,25 x 6,30 ........................................29.000,00 €Ref.: 528-1 CENTRE .................................................................................... 16.500,00 €

1590.pag.50 - 53.indd 5 02/07/2013 14:53:31

Page 54: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

54 |

REF. 635 BUFALÀ piso 75 m2 3 habitaciones ascen-sor reformado balcon baño y aseo calefaccion y aacc suelos parket muy buena zona 155.000 € TEL. 93 460 06 96

REF. 413 PEP VENTURA piso 75 m2 3 habitaciones ascensor balcon reforma-do calefaccion todo exterior parking opcional 157.000 € TEL. 93 460 06 96

REF. 634 SISTRELLS casa reformada a estrenar 160 m2 2 ter razas 4 hab i ta-ciones baño y aseo todo exterior parking en la finca 195.0 0 0 € TEL . 93 4 6 0 06 96

BADALONA EN LA MEJOR ZONA Urbanización Mas Ram venta casa o cambio por uno o dos pisos TEL. 660 27 92 20

T R A S T E R O P R I VA D O Badalona nord Salida 213 En t r e c a m p o d e f ú t b o l y Raphae lho te les , fác i l acceso. 4m2, 2 ú l t imos 8.000/9.000 euros TEL. 656 84 74 99

LA PLANA CASA ESPEC-TACULAR REF B-2327: Ter reny d e 3 9 6 m ² amb 750m² edificats en PB+ 1er+ GOLFES+SÒTAN i JARDÍ de 250m², terrat de 50m² i terrassa de 50m², 12habita-cios, 4 banys, pk per diver-sos cotxes. Preu a consultar TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

MERCAT TORNER REF B - 2 3 6 1: C a s a 12 0 m ² , 3hab i tac ions, 2 banys i aseo, cuina of f ice refor-mada ext a pati de 27m², menjador de 25m² ex t a balcó, roure, calef i a /c, golfes de 25m² ext a terras-s a d e 15 m ² . 6 3 . 9 M p t s (384.000€) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA PROGRÉS REF B-2379:Pis de 52m² amb 2 hab, tot reformat per entrar a viure, balcó, gres a/c amb bomba calor, ideal parelles.20.4Mpts(123.000€) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

SISTRELLS REF B-2320: Casa de 85m² + terrat de 85m², 3habitacions, gres, alumini, calef , bany i cuina conser vats .Opor tun i ta t . 19.1Mpts (115.000€) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

C E N T R E L A P L A N A REF B-2347:Pis de 4hab exteriors, bany i aseo, cuina re formada amb ga ler ia , menjador ext, calef i a /c, gres alumini, per entrar a viure, ascensor.52.5Mpts (315.000€) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

C E N T R E C O N Q U E S TA REF B-2410: Pis de 130m², 4 h a b i t a c i o n s , 2 b a ny s comp le r t s , cu ina o f f i ce amb galería, menjador de 35m² ext a balcó gran, a/c i calor, ascensor. 49.1Mpts (295.000€) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

ÀTIC - DUPLEX D’OBRA SEMINOVA PEP VENTURA REF B-2429: Pis de 100m²+ 49m² de golfes + 49m² de terrassa, 3hab, 2 banys, cuina gran, menjador de 25m² ext a balcó gran, alumi-ni, calef, sol tot el dia, pk opcional.53Mpts(318.000€) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

T I A N A - D Ú P L E X R E F B-2192: Dúplex de 141m², 4hab, bany i aseo, cuina of fice, menjador de 30m² ext a terrassa de 36m², zona comunitària, pk i traster inclòs. Asc. 60.8Mpts(365.000€) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

DALT DE LA VILA REF B-2425: Pis de 85m², 3hab, 2banys,cuina of f ice ex t , menjador de 20m², marbre, alumini, roure, calef i a/c, finca seminova, per entrar a viure.48.3Mpts(290.000€) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

Immobiliaris Treball Motor Varis Amistats Classes

ImmobiliarisCompra - Venta

Economics_Nou.indd 54 02/07/2013 15:16:40

Page 55: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 55

BUFALÀ REF B-2407:Pis de 75m², 3hab, 2banys, menja-dor de 22m² ext a balcó, completament reformat per entrar a viure, calef i a/c, asc.27.4Mpts (165.000€) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA –PROGRÉS REF B-2337:Pis de 70m², 3hab, per reformar ideal parelles.15Mpts (90.000€) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

LLEFIÀ ZONA MERCAT REF B-2428:Pis de 70m², 3hab, bany i cuina refor-mats, menjador de 18m² ext a balcó, gres, embero, calef i a/a, parquing inclòs en el preu.21.8Mpts (131.000€) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

P L Ç . P E P V E N T U -RA REF B-2422: Pis de 9 0 m ² , 4 h a b i t a c i o n s , 2 banys conservats, cuina amb galería, menjador de 22m² ext a balcó, pis alt amb ascensor. 35.9Mpts (216.000€) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

BADALONA EN LA MEJOR ZONA Urbanización Mas Ram venta casa o cambio por uno o dos pisos TEL. 660 27 92 20

Com insertar un anunci classificat?· A través d'Internet: Inserteixi els seus anuncis a través del nostre web www.eltotdigital.com/classificats· A les nostres oficines: C/ Soledat - 20 3r 1a 08911 Badalona · Tel. 93 464 69 79 · 93 464 69 83

No es poden vendre o regalar animals si no es disposa i es fa constar a l'anunci el número de Nucli Zoològic. DOGC NÚM. 3926 de 16/7/2003No es publicaran aquells anuncis que tinguin contingut inapropiat, ni de contactes · Les abreviatures seran comptabilitzades com una paraula.Tots aquells anuncis rebuts abans de diumenge al vespre es publicaran a l'edició del dijous següent, en cas de dies festius les dates poden variar.

PUBLIQUE SUS ANUNCIOS

DIRECTAMENTE DES

DE LA WEB:www.eltotdigital.com

Líders gràcies a tu!

A Badalona, Montgat i Tiana som el setmanari gratuït més llegit i, des de fa 30 anys, t’apropem tot allò que t’interessa.

Som líders en paper i també a internet amb descàrregues al web, amics al Facebook i segui-dors al Twitter.

Perquè entre tots fem que el TOT sigui més que una revista!

*Dades de la darrera onada del Baròmetre de la Comunicació.

SISTRELLS REF B-2320: Casa de 85m² + terrat de 85m², 3habitacions, gres, alumini, calef , bany i cuina conser vats .Opor tun i ta t . 19.1Mpts (115.000€) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

Economics_Nou.indd 55 02/07/2013 15:16:41

Page 56: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

56 |

PISO EN ALQUILER EN BA DA LO N A F i n c a c o n ascensor en calle San Juan de la Cruz, junto super-m e r c a d o D IA , 4 º p i s o , muy amplio, 3 habitacio-nes, ventanas de aluminio, terraza, pequeña galería, como nuevo, para entrar a v i v i r, coc ina y baños nuevos. Gastos manteni-miento escalera incluidos. PRECIO ALQUILER 700€ TEL. 93 399 54 96 Esther

ES LLOGA PIS. 1º LÍNIA. RAMBLA. 75 m2. 3 hab., 2 banys, cuina i menja-dor. asecensor.calefacció. ammoblat. perfecte estat. vistes panoràmiques al mar. 700 euros/mes TEL. 605 80 77 66

P I S O E N A L Q U I L E R . BADALONA CENTRO. 130 m2. 4 hab., 2 baños, cocina nueva, gran comedor, balcón/terraza, jardín comunitario. aire acond. y calefacción. ascensor. park ing en la misma finca. para entrar a vivir. 700 euros + 100 euros (parking)/mes TEL. 605 80 77 66

E S L L O G A E S T U D I /APARTAMENT. Dal t de la Vi la. p lanta baixa. 40 m2. 1 hab., bany, cuina y menjador. reformat. nevera i rentadora nous. parket. exterior. per entrar a viure. 450 euros/mes TEL. 605 80 77 66

REF. 2650- SISTRELLS- piso 50 m2 2 habitaciones conser-vado exterior muy luminoso patio comunitario 400 € TEL. 93 460 06 96

P I S O E N A L Q U I L E R BADALONA Piso en C/ Coll i Pujol, 1er piso, 2 habita-ciones, galería, ventanas de aluminio, baño y cocina reformado, para entrar a vivir. PRECIO ALQUILER 500€ incluye gastos de escalera.TEL. 93 399 54 96 Esther

PISO EN ALQUILER EN BA DA LO N A F i n c a c o n ascensor, piso en C/Águeda Monpe l , Sup. 85 m2, 3 habitaciones (posibi l idad 4 hab.) 1 wc completo con mampara, cocina reforma-da, carp. exterior aluminio. Balcón en el comedor, aire acondicionado por conducto. En el precio ya se incluye el gasto de escalera. PRECIO ALQUILER 650,00 € TEL. 93 399 54 96 Esther

PISO EN ALQUILER EN PREMIA DE MAR Finca con ascensor, piso en C/Doctor Fleming, 75 m2, 3 habitacio-nes, 1 wc completo, suelo parquet, calefacción, listo para entrar a vivir, recién pintado. PRECIO ALQUILER 600,00 € TEL. 93 399 54 96 Esther

LOCAL EN ALQUILER EN MONTGAT Local comercial en Montgat, calle Enriqueta Pujal 16, 70 m², diáfano.1 wc, PRECIO ALQUILER 450€ TEL. 93 399 54 96 Esther

REF. 2651 Pº SALUT piso 60 m2 3 habitaciones conserva-do calefaccion amueblado con electrodomesticos finca 2 vecinos cerca metro calle comercial 500 € TEL. 93 460 06 96

REF. 637 SISTRELLS piso 2 habi tac iones reforma-do aacc sin muebles con e lec t rodomest icos f inca 2 vecinos terraza comuni-tar ia 450 € TEL. 93 460 06 96

REF. 2658 PEP VENTURA piso 50 m2 3 habi tac io -nes reformado ascensor balcon algunos muebles y electrodomesticos al lado metro 475 € TEL. 93 460 06 96REF. NOVA LLOREDA piso 4 habitaciones ascensor balcon reformado 2 baños calefaccion todo exterior muy luminoso sin muebles y nevera 750 € TEL. 93 460 06 96

REF. 2657 MONTIGALÀ at ico 55 m2 2 habitacio-nes reformado terraza sin muebles cerca metro y centro comercial 500 € TEL. 93 460 06 96

REF. 643 SANT CRIST piso 2 habitaciones planta baja reformado patio 12 m2 calefaccion suelos parket sin muebles 550 € TEL. 93 460 06 96

REF. 2667 LA PAU piso 80 m2 3 habitaciones ascensor balcon reformado calefac-cion sin muebles al lado metro 550 € TEL. 93 460 06 96

ALQUILER LOCAL 85M comercial, 2 escaparates. Pau i Piferrer,42 - 525e TEL. 600 818 122

LOCAL EN LLOGUER al carrer Guifrè,120m2 + 80m2 de soterrani, lloguer 800€.TEL. 687 09 43 10

S E A LQ U I L A P I S O e n Pep Ventura, 3 hab., gran comedor, balcon grande, exterior, para entrar a vivir, 550 euros de par t icular, TELS. 609 55 89 89 - 93 387 79 14

Lloguer

Immobiliaris

Economics_Nou.indd 56 02/07/2013 15:16:44

Page 57: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 57

ES LLOGA PIS c/ Prim, a 10 m. del mar TELS. 92 464 07 46 - 691 43 66 15

SE ALQUILA PISO c/ Selva, 4 Hab., (2 dobles), 2 terrazas, , triple TELS. 93 501 36 16 - 625 91 63 97

LLOREDA:6 0 m ², 3 hab, conservat amb mobles.600€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

POMAR:75m², 3hab, pis en bon estat.570€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

MORERA:65m², 2hab, calef i a/c, balcó gran, asc.600€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

MONTGAT: 80m², 3hab, men jador 20m² a ba lcó grandet, tot arreglat.650€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

CENTRE: 90m², 4hab, 2 banys, moblat, terrassa de 70m². 900€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

MONTGAT: 90m², 3hab, men jador 25m² a ba lcó grandet, obra seminova.790€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

CENTRE:70m²,2 hab dobles, traster, menjador ext a balcó de 10m²,pis conservat.600€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA:75m²,3hab, conservat, balcó.550€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

ST.CRIST: 4hab, calef i a/c, reformat. 650€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

ARGENTONA: Casa 275m², 4hab,gran jardi i garatge. 950€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

Veus aquest

anunci?

Doncs els teus clients també!

Truca i informa't

93 464 69 7993 464 69 83

[email protected]

fàcil difícil

solu

cio

ns p

ass

ate

mp

s

Tel. 93 460 06 96

Disponemos de pisos y locales en alquiler de diversos precios,

INFÓRMESE:

LOCAL EN ALQUILER EN MONTGAT Local comercial en Montgat, calle Enriqueta Pujal 16, 70 m², diáfano.1 wc, PRECIO ALQUILER 450€ TEL. 93 399 54 96 Esther

Economics_Nou.indd 57 02/07/2013 15:16:47

Page 58: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

58 |

PR O F E S O R A T I T U L A -DA DA CLASES par t icu-lares y grupo, Pr imar ia , Secundaria, Bachillerato, Módulos, Francés, Selecti-vidad, Formación Hábitos de Estudio. TEL. 93 461 09 24

SE VENDE CAMA ARTICU-LADA plegable, ultralligera. TEL. 93 464 23 76

DINERO YA, agrupacion de deudas, casos dificiles,asnef y embargos. t ramitac ion herencias. seriedad. micro-creditos TEL. 687 74 53 06

ES TRASPASSA PAPERE-RIA al centre de Badalo-na en ple funcionament. Traspàs 34.000€ TEL. 650 39 56 63

S E P R E C I S A C H I C A D E A C A D E M I A p a r a práct icas en peluquería. Rambla San Juan, 99, d. Lloreda.

SEÑORA BOLIVIANA 37 AÑOS, busca trabajo para f ines de semana, cuidar personas mayores, cangu-ro o limpieza TEL. 688 49 96 26

B U S C O T R A B A J O d e limpieza, cuidado personas mayores, con experiencia y referencias TEL. 695 50 36 18

NÚMEROS PREMIATS Juny 2013

Dilluns 24/6 ............................ 35.035Dimarts 25/6 ........................... 83.869Dimecres 26/6 ......................... 14.242Dijous 27/6 ............................. 22.234Divendres 28/6 .........77.127 sèrie: 109Dissabte 29/6 ...........40.307 sèrie: 031Diumenge 30/6 .........29.649 sèrie: 031

Classes

Varis

PUBLIQUE SUS ANUNCIOS DIRECTAMENTE DES DE LA WEB:www.eltotdigital.com

ImmobiliarisTraspassos

Treball

SE PRECISAN TELEOPE-RADORES/AS, par oficina en Santa Coloma de Grame-net , se valorá experiencia comercial, TEL. 657 99 81 58 ANNA

C O M P R A M O S C O S A S antiguas. juguetes,tebeos,discos,llaveros,postales calendarios,cromos,revistas,catalogos.TEL. 651 435 631

C H I C A S I N C A R G O S FAMILIARES se o f rece como interna TELS. 632 48 24 93 - 631 00 81 51

SEÑORA BOLIVIANA con mucha experiencia y respon-sabi l idad se ofrece para cuidar personas a tercera edad de fija con muy buenas referencias TEL. 634 79 47 28

ANGLÈS, CLASSES PARTI-CULARS individuals, petits grups, horari flexible, conver-sa, business. mètodes perso-nalitzats TEL. 678 33 59 81

L I C E N C I A T D Ó N A CLASSES d'eso, batxille-rat, selectivitat, mòduls, etc. (mates, física, química). c/Industr ia ,102. TELS. 93 383 37 15 - 93 389 34 33 (RAMON) 635 33 63 28

Economics_Nou.indd 58 02/07/2013 15:16:51

Page 59: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

| 59

Motor

PUBLIQUE SUS ANUNCIOS DIRECTAMENTE DES DE LA WEB:www.eltotdigital.com

Veus aquest anunci?

Doncs els teus clients també!

Truca i informa't93 464 69 7993 464 69 83

[email protected]

Quieres colaborar?Vols col·laborar?

Infórmate aquí o en/Informa't aquí o a:

www.africanosmira.com93 415 88 69

col·l

ab

ora

Economics_Nou.indd 59 02/07/2013 15:16:59

Page 60: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

C. E. Les Motxilles: Un centre per facilitar l’aprenentatge

Quina activitat feu a Les Motxilles? Classes de repàs (Primària, ESO, Ba t x i l l e r a t , Se le c -t iv i tat ...), ta l lers d ’anglès, català i castellà, informàtica i música (cant, solfeig, guita-rra, violí...). Els mesos de juliol i setembre farem cursos intensius a uns preus molt assequibles. Però perquè entengueu millor el que fem, us puc explicar un conte que ho il·lustra molt bé?

I tant!Hi havia una vegada un noi que desitjava pujar a la Pica d’Estats, el cim més alt de Catalunya. Els seus profes-sors l i hav ien omp ler t la motxilla de recursos neces-sar is per a un bon excur-sionista. Per tant, se sentia preparat per emprendre el seu camí. Va ascendir 1000 m, però la motxilla li pesava tant que no es veia amb cor d’arribar al cim i va retornar a casa sense assolir el seu objectiu.Es t ava t a n d e c e b u t q u e va l lençar tot e l que duia a la motxil la i va exclamar que mai més tornaria a fer excursions. Per animar- lo, la seva família va contactar amb un expert excursionista per ta l que ajudés e l seu fi l l a complir el seu desig. Aquest mestre el va ensenyar a seleccionar els elements que havia de dur a la motxilla, i el va aconsellar, motivar i recolzar durant el seu camí. D’aquesta manera, el fill de la família Méndez Núñez va arribar als 3148 m d’altitud que té la Pica d’Estats. És

més, al cap d’uns anys, va pujar f ins als 8850 m que té l’Everest, i va enviar una fotografia al seu mestre com a símbol d’agraïment. E l C. E . Les Mot x i l l es e l formem un bon equip profes-sional que té ganes, il·lusió i l a vo lun tat d ’a judar e ls c l ients a al leuger ir e l pes de les seves motxi l les per tal que, d’aquesta manera, puguin gaudir del seu procés d’aprenentatge.

Com va sorgir la idea?Va sorgir a partir d’una il·lusió familiar, ja que tots compar-t im l ’est ima per la docèn-cia. Com a conseqüència de l’actual situació econòmica i laboral, vàrem considerar que ser emprenedors ens facilitaria aportar el nostre gra de sorra en aquest àmbit.

Com es fa perquè un nen millori en els estudis?Cal ensenyar- lo a p lani f i -car el seu temps, portar un segu iment de l seu p rop i p r o c é s d ’a p r e n e n t a t g e ,

perdre la vergonya a l’hora de resoldre els seus dubtes per tal de poder comprendre e ls cont inguts, s intet i tzar adequadament la informació i assolir uns hàbits d’estudi. De totes maneres, el més impor tant és potenciar les seves habilitats, fomentar les seves motivacions i ajudar-lo a aconseguir una progressiva autonomia.

Què us sembla l’ajuda de l’IMPO?Rea l i t za una func ió mo l t important, ja que possibili-ta que persones que tenen i l · l u s i ó p e r u n p r o j e c t e puguin por tar- lo a terme. Els consells i la informació apor tada per l ’ IMPO són vitals per a les persones que viuen l 'exper iència de ser emprenedors per pr imera vegada.

On us poden trobar?Al car rer Méndez Núñez, 51(davant del Parc de Can Solei) o als telèfons 933 843 584 / 660 861 192.

Text facilitat per Reactivació Badalona

60 |

1590.pag.60.indd 1 02/07/2013 17:34:31

Page 61: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

[email protected] 607.259.753

NZ:B-2500636www.asoa.net

Apt. 222 08910 Badalona

Creu, 59 Bjs Badalona

Tel. 934 640 992Fax 93 3841740

El golpe de calor

Asociación Segunda Oportunidad Animal Apartado postal 222 607.259.753

adopta'm

Thor

És un mascle mestís de gos gran que només té set anys i necessita una nova llar. Té molt bon caràcter i és perfecte per una casa amb jardí. Té xip i les vacunes al dia.

Yaky

Yaky és aquest preciós gos de vuit anys molt afectuós, sociable i actiu. Necessita una nova llar per raons alienes a ell, com sempre. Està castrat i vacunat.

Arnús

És una gateta que ha aparegut sola al c/ Arnús, els veïns ens han dit que portava un parell de dies per allà. Estem segurs que és casolana perque és dòcil i afectuosa tot i estar una mica espantada. El veterinari li ha calculat uns 4-5 anys, té dos ullals trencats i una berruga al costat d’un ull. De moment la tenim en una casa d’acollida temporal però busquem els seus propietaris. Si ningú demana per ella, li busquem llavors uns adoptants que li tornin a ensenyar el què és una família.

Ninu

És un gat mascle de sis anys afectuós però que a la vegada, li agrada anar una mica al seu aire, sense que l’aclaparin. Millor en una casa sense nens ni altres animals. Està castrat, xipat i vacunat.

Fistro

É un cas difícil, ho sabem, però és un cas d’humanitat en què t’adonaràs que al final, ets tu qui té la sort de compartir la casa amb un gat tan afectuós. És un gat jove (entre 3 i 5 anys) però a qui l’abandonament al carrer li ha passat tota la factura de cop: és positiu d’immuno (però no té desenvolupada la malaltia), està gairebé sord i d’un ull no hi veu. Té alguna dificultat per caminar i ha estat rescatat d’una colònia perque és un gat completament domèstic. Està ja castrat i amb moltes ganes de recuperar el temps que ha sofert al carrer.

61 |

AnimàliaLos perros (y los gatos) son mucho más sensibles al calor que los humanos, y un día caluro-so puede ser muy peligroso si la exposición pasa de lo razona-ble. Lo que a nosotros nos hace exclamar "!Qué barbaridad, no hay quien se meta en el coche!", al animal puede matarlo en minutos. Nosotros podemos bajar las ventanillas, encender el aire acondicionado pero el perro NO. Y no sólo el coche es una trampa mortal. Los animales tienen más problemas que los humanos para reducir la temperatura corporal por sí mismos. El golpe de calor es el nombre común de la hipertermia, una subida del calor corporal hasta tal punto que hay riesgo de daños y mal funcionamiento de los procesos fisiológicos. Sus efectos pueden ser temporales o irreversibles, Cuanto mayores sean estos, mayores serán los daños.En apenas 10 minutos, un perro o un gato pueden morir dentro de un coche. A veces, ni un rescate rápido consigue evitar los problemas vascula-res, las hemorragias o el edema cerebral. Parece mentira que haya todavía tantos propietarios tan irresponsables. Lo de "es cuestión de cinco minutos" se convierte en un drama al volver: el animal ha muerto.

1590.pag.61.indd 1 02/07/2013 15:33:49

Page 62: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

5 indicis amb què sabràs si t'han piratejat

Les amenaces de seguretat a les xarxes socials segueixen en augment. Són diverses les recomanacions i precaucions que l'usuari hauria de prendre per minimitzar els riscos. El que molts usuaris potser no sàpiguen reconèixer és quins indicis o coses sospitoses passen en els seus perfils socials i que són clau per saber si han estat piratejats.

1. Veus publicacions al teu compte que no has escrit tuEncara que sembli molt obvi, no sempre és tan fàcil detectar-lo. Això succeeix, per exemple, en els casos en què hi ha diversos usuaris que utilitzen un mateix compte. Si detectes aquestes publicacions, esborra-les immediatament i canvia la contrasenya.

2. Si notes que algú ha entrat des d'una ubicació diferentMolts serveis ja inclouen la possibilitat d'indicar la localitza-ció. Tingues en compte que la localització sempre és aproxi-mada però, si ets a Espanya i algú s'ha registrat des de la Xina, llavors està clar que no ets tu.

3. Si una aplicació comença a publicar en el teu nomPoden succeir dues coses, que hagis donat un 'like' a una app o que siguis víctima d'un likejac-king, terme que es refereix a la

tècnica per distribuir malware a través de la publicació de 'likes' de persones al seu mur quan, en realitat, l'usuari no ha fet res. A Facebook pots comprovar quines aplicacions has incorporat.

4. No pots entrar al teu perfilAssumint que, simplement, no hagis oblidat la contrasenya, és possible que algú (o alguna cosa) hagi accedit al teu compte i hagi canviat la contrasenya. En aquest cas pots intentar recupe-rar la teva contrasenya. Tingues en compte que, si aquest és el teu cas, els cibercriminals molt probablement hauran canviat també l'e-mail utilitzat per recuperar el password. En aquest cas, l'única solució és contactar directament amb Facebook o Twitter.

5. Comences a seguir un munt de gent que no coneixesEstàs de sobte seguint o conver-tint-te en amic d'un munt de gent a la que no coneixes? Per exemple, un codi maliciós en Twitter pot piratejar el teu compte i fer-te seguir robots de correu brossa. Passa una cosa similar amb Facebook. Aquest és un efecte en cadena que escampa per la xarxa URLs malicioses de forma exponencial. Relacionat amb aquest punt, si notes que el teu compte està manant molts missatges privats o correus.

Circa.- Pràctic lector de notícies pel nostre iPhone. Presenta una interfície senzilla, molt

intuïtiva on trobarem un llistat amb totes les notícies que més ens interessen.

Contactive.- Ara és possible que el nostre Android identifiqui que el número que ens truca

no està a la nostra agenda i obtin-gui informació del número desco-negut fins i tot abans de despen-jar. I si està a la nostra agenda, l'aplicació és capaç d'extreure de les xarxes l'última actualització.

- Assistència a domicili- Pressupost sense compromís

www.integer.cat

62 |

Cursos inglés todos los niveles. Grupos especiales para niños a partir de 7 años. Las aulas cuentan con TV conectado vía

satélite para hacer más divertidos y efectivos los ejercicios de adiestramiento del oído a la dicción del idioma.

Tel. 93 397 40 04 - 93 383 47 50 93 384 61 55

INSTITUT CATALÀ DE COMERÇ

Cursos de informàtica. Contabilidad, facturación y nóminas por ordenador. Cursos especiales para empresas. Ofimática. Programación y Multimedia.

ACADÈMIES

93 384 66 00 - 93 383 47 50 - 93 388 18 51

TECNOLOGIA.indd 1 01/07/2013 11:58:02

Page 63: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

Em dic Eva Gallardo, fa dos anys que visc a Londres. Sóc ballarina professional de dansa contemporània. Vaig escollir una carrera universitària, però se’m feia molt difícil, cap d’elles em motivava suficient. Des d’un principi vaig tenir molt clar que el que realment volia fer i al que em volia dedicar profes-sionalment era a la dansa. A l’agost del 2008 vaig passar un any estudiant dansa en una universitat de Virginia, als EEUU. Al acabar aquest curs, vaig marxar a viure al nord d’Anglaterra, a Leeds on vaig començar els meus tres anys de carrera en estudis de dansa. Vaig decidir començar la carrera a l’estranger perquè desafortunadament al nostre país hi ha molt poques institu-cions que ofereixin una carrera en dansa contemporània. Els meus professors de dansa de Mataró sempre deien que el món de la dansa està molt millor fora de Catalunya; al saber que volia dedicar-m’hi profess ionalment em van animar a marxar fora i suposo que és per tot això que vaig prendre la decisió que vaig prendre. Ara per ara no em planejo res; no he sigut mai de fer plans. Mai se sap per on et portarà la vida, sempre acaba decidint per tu, així que prefereixo deixar-me portar directament. Les coses arriben quan menys te les esperes, el canvi és el pa de cada dia en el món de la dansa, així que, com dic sempre, allà on em surtin les oportunitats allà és on aniré. També he de dir que el que tinc força clar és que tard o d’hora acabaré tornant a casa per sempre.No m’agrada generalitzar perquè com a tot arreu hi ha excep-cions, però la gent té tendència a ser molt més freda, són molt més reservats, menys “tal com

ragen”. Tinc la teoria que va lligat al temps; Anglaterra és un país gris, humit, fred, gairebé sempre està núvol o plou i per tant penso que els hi falta l’energia i la vitalitat que ens dóna el sol als catalans. El que més m’ha sorprès és la gran consciència cultural que hi ha, com es valora l’art, la dansa. Hi ha molt de moviment, moltes més opcions, moltes més sorti-des, en definitiva, molt més per triar i fer. Per sort o per desgràcia, el govern anglès aprecia l’art de la dansa molt més, dóna molt més suport a les companyies que el del nostre país a les seves. I és una pena la veritat, perquè això provoca que molta gent, incloent-m’hi jo, hagi de renun-ciar a viure al país d’origen, on pertany, on realment vol viure pel fet de tenir la vocació que té. Des de Londres, veig Badalona com la ciutat on vull tornar algun dia per establir-

Eva Gallardo, des de Londresm’hi. Sóc jove i penso que ara és el moment per voltar món, per viure experiències i apren-dre; he d’aprofitar que encara estic forta i sana per ballar, per exercir la meva professió i compartir aquesta passió per la dansa amb la resta. El marxar de casa i viure en altres ciutats durant uns anys m’ha fet adonar del que tinc i de com d’afortunada sóc de tenir-ho. He après a valorar-ho i em fa feliç pensar que Badalona i la seva gent mai no es mouran de lloc i que sempre hi puc tornar.

Eva Gallardo, des de Londres

BadaloninsAlMón.indd 1 02/07/2013 17:35:07

Page 64: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1590

BADALONA CENTROC/ Alfonso XIII, 27 - Badalona

(frente antiguo pabellón Juventud)

Tel. 93 387 58 02 L2 Pep Ventura

IMPLANTES

1ER PASO 20

PASO 3ER PASO

40 PASO 50

PASO

BADALONA - LA SALUDAv . Marquès Sant Mori, 197 (frente mercado Salut) Tel. 93 387 12 65L10 La Salut

FINANCIAMOS HASTA 60 MESES

y hasta 24 meses sin intereses

Dr. Roberto Koenig

- Máster en Implantología y Rehabilitación oral por: European School of Oral Rehabilitation

Implantology and Biomaterials. New York University College of Dentistry.

- Título nivel Europeo en Implantología.

Dra. Fátima Dominici

- Máster en Odontología conservadora y restauradora por la Universidad de Barcelona.

- Máster en Implantación Bti.