TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

48
10 dies sense metro Del 11 al 18 d'abril de '14 · www.eltotdigital.com · Número 1630 Les novetats editorials locals no s'aturen per aquest Sant Jordi La Festa Medieval segueix aquest cap de setmana amb actes a Canyadó, Dalt la Vila i la platja badalonina.

description

Revista d'informació local i comercial de les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630.

Transcript of TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

Page 1: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

10 diessense metro

Del 11 al 18 d'abril de '14 · www.eltotdigital.com · Número 1630

Les novetats editorials locals no s'aturen per aquest Sant Jordi

La Festa Medieval segueix aquest cap de setmana amb actes a Canyadó, Dalt la Vila i la platja badalonina.

Page 2: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

2 |

28 - 2934 - 3526 - 27-31-39-

4 - 1112 - 1314 - 1516 - 182021 - 2223-

Actualitat PersonesEsportsOpinióLectorsEspai CAgendaCinemes

La Llar SalutGastronomiaTendènciesMotorAmb empentaConsultori LegalAnimàlia

40 - 41-36 - 37363742 - 4530

ImmobiliàriaGuia Comercial PassatempsHoròscopsTempsClassificatsTecnologia

La redacció no es fa necessàriament responsable del contingut dels articles, opinions, i missatges comercials en l'edició. Queda termi-nantment prohibida la reproducció total o parcial d'aquesta publicació. L'empresa editora no actua com a mitjancera en les transaccions que puguin derivar-se d'aquesta publicació, ni es responsabilitza de la vericitat de les dades facilitades pels anunciants.

Soledat, 20 1er. 3a. 08911 Badalona

93 464 69 7993 464 69 83

www.eltotdigital.com Consulta l'última horaa www.eltotdigital.com

DIPÒSIT LEGAL: B-3737-83 Distribució gratuïta a: Les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana.

Riu Besós al seu pas per Sant Adrià. Foto: Causadias.

Page 3: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630
Page 4: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

4 |

Tallada la L2 des de Pompeu Fabra i la Pau durant deu dies

Actualitat

La línia 2 de metro quedarà tallada entre aquest dissab-te i el 21 d'abril, Dilluns de Pasqua, entre les estacions d e L a P a u i B a d a l o n a Pompeu Fabra per treballs de modernització de la infraes-tructura i millora de serveis. La resta de la lín ia, entre Paral· le l i La Pau, funcio -narà amb normalitat. Segons h a i n f o r m a t Tr a n s p o r t s Metropol i tans de Barcelo-na (TMB), s 'hab i l i tarà un servei especial d'autobusos el tram en obres, amb parada a les estacions de Verneda, Artigues | Sant Adrià, Sant Roc, Gorg i Pep Ventura. Aquest dispositiu funcionarà amb el mateix horari que el metro i amb una capacitat equivalent. Els treballs són

| Carles CarvajalMobilitat incompatibles amb la circu-lac ió de t rens per aquest tram. Com és habitual quan a r r i b a S e t m an a S an t a o estiu, TMB util itza aquests dies, segons afirmen quan viatgen menys viatgers, per rea l i t zar aquestes obres. Durant aquests deu d ies, a Gorg s 'h i podrà ar r ibar igualment a través de la línia 10 de metro, que té la seva pròpia estació. També poden servir com a alternatives la línia H10 de la nova xarxa de bus i la T5 del Trambesòs.

Més de 500 metres de via seran renovats En concret es renovaran 550 metres de via simple, actua-ció que inclou el desballes-tament de la via existent, la demolició del formigó que actualment forma la solera

de la via, la instal·lació de n o u s c a r r i l s , f i xa c i o n s i t ravesses, i e l formigonat de la nova via. Es realitzarà també la renovació de 150 metres de drenatge de túnel. El pressupost de l'actuació ascendeix a 550.000 euros.El tram de la línia 2 de metro entre La Pau i Pep Ventura, que f ins a l 2002 formava par t de la lín ia 4, té unes necess i ta ts espec ia ls de manten iment a causa de les carac ter ís t iques de ls te r renys que t ravessa e l túnel, segons ha informat TMB. El nivell freàtic de la zona, que inicialment ja va complicar la construcció del metro, amb els anys ha anat augmentat a tota la llera del r iu Besòs i ha compor tat també un augment de les filtracions.

| Indicacions de les parades tancades durant 10 dies

Page 5: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630
Page 6: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

4 |6 |

| Jordi Serra tornarà a encapçalar la llista del PSC

L'exa lca lde de Badalona, Jord i Serra , repet i rà com a cand idat de l PSC a les e l e c c i ons mun i c i pa l s d e m a i g d e l 2 015 , d e s p r é s d 'ac o nseg u i r un 8 8% d e suport entre els militants que van assistir el passat dijous a l'assemblea per ratificar la seva candidatura.

En un comunicat, el partit ha recordat que Serra ha estat elegit a través d'un procés de pr imàr ies, tot i que ha precisat que ha estat l'únic que ha aconseguit presentar els avals suficients per ser candidat. Serra és regidor a Badalona des del 2003 i el 2008 va ser elegit alcal-de, càrrec que va deixar el 2011 després de perdre les eleccions municipals davant del Partit Popular.

ICV donarà a conèixer aquest divendres al vespre el seu candidatLes primàries d’ICV arriben aquest d i jous i d ivendres al seu dia clau. Els militants votaran entre els dos candidats presentats, Carles Sagués o Àlex Mañas. Les votacions es tancaran aquest divendres al vespre i es preveu que al voltant de les 21 hores es conegui qui encapçalarà la formació de cara a les municipals del 2015.

L’assemblea de militants del PSC

| Carles CarvajalPolítica

març

L'atur va créixer a Badalona el mes de març i ja hi ha 22.431 aturats a la ciutat, 95 més que el mes anterior. Aquesta tendència no s’ha repetit al conjunt de Catalunya i Espan-ya, on les dades de l'atur van recular. A Montgat, s’ha reduït l’atur en 7 persones durant el març i ara hi ha 839 aturats i Tiana, on tres persones han abandonat les llistes de l'atur, ara hi ha 417 desocupats.

Un total de 14 alcaldes, entre ells el de Badalona, han signat un manifest en què exigeixen a la direcció d'Alstom que negociï amb els treballadors i "compleixi els acords que va adquirir davant la conselleria d'Empresa". El text també demana la "màxima implicació i mediació" de la Generalitat en el conflicte per aconseguir mantenir els llocs de treball i assegurar la viabilitat de l'empresa.

Desenes de persones, entitats, partits polítics i escoles de Badalo-na van defensar, el passat dijous, el model d'immersió lingüística de l'escola catalana. Ho van fer en l'acte de presentació a la ciutat de la secció local de Somescola.cat. Des de la Plataforma recorden que la immersió ha estat una eina d'èxit i de cohesió social. Assegu-ren que cal defensar l'escola en català perquè esta patint un atac greu.

-

J o r d i V i l l a c a m p a s e r à enguany el pregoner de les Festes de Maig, el proper 2 de maig. L’actual president del Club Joventut Badalo-na va ser un dels jugadors més destacats de l’equip de la Penya que ara fa 20 anys va guanyar la Copa d’Europa a Tel Aviv. Precisament, amb l’elecció de Jordi Villacampa l’Ajuntament de Badalona vol retre un homenatge a l’equip que l’any 1994 va conquerir aquest prestigiós títol esportiu continental.

Page 7: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

i 5

La federació nacionalista ha constatat, a través de nombro-ses queixes de veïns, que hi ha zones on la presència d’aquestes aus s’ha convertit en una plaga que genera proble-mes de neteja i salut pública. Per aquest motiu, el president del grup municipal de CiU, Ferran Falcó, ha manifestat que “el nostre grup planteja la proposta després d’haver rebut diverses queixes de veïns de la ciutat que expressen la seva preocupació per l’increment de la població de coloms que darrerament s’està produint a diferents indrets del municipi”. El regidor de CiU ha explicat que “està quedant demostrat que a Badalona no n’hi ha prou amb les captures

| Carles CarvajalCiutat controlades i puntuals que es fan, i que calen mesures més intenses i continuades en el temps, que siguin realment efectives en la reducció de la població de coloms, així com de l’espècie invasiva d’ocells exòtics que cada dia té més presència en diferents punts del municipi”. CIU ha explicat que en algunes zones de Badalona la presència de coloms s’ha massificat. Falcó ha recordat que en algunes ciutats catala-nes s’ha optat per l’esterilització química dels coloms mitjançant pinso, una mesura més efectiva que les campanyes de captura puntuals o l’ús d’aus rapaces per a reduir-ne la població. Ara CIU, ha demanat que el govern municipal hi posi solució a la ciutat.

| Imatge de coloms a Badalona

Les entitats badalonines, que instal·lin parada durant la Fira de Sant Jordi, podran muntar-les a l’espai que escullin de la Plaça Pompeu Fabra. Seran 28 les

plaça tot i que hi ha algunes que encara estan pendents de decidir si hi participaran. El govern municipal descarta ampliar la fira de Sant Jordi per Francesc Layret ja que asseguren que no poden tallar el trànsit més enllà tram.

trama urbanaLa setmana passada es van iniciar els treballs de neteja dels terrenys compresos entre la via, els carrers de Ponent i Progrés i el futur canal del Port, que també serà netejat. A més, Marina de Badalona també ha iniciat les obres dels vials i les voreres que uniran el pont de Sant Lluc amb la trama urbana de la ciutat. Aquestes obres, amb un import d’un milió d’euros, acabaran a l’estiu.

L'Audiènc ia de Barcelona ha condemnat un empresari de Granollers a nou mesos de presó, i a la prohibició de comercialitzar productes tèxtils durant aquest temps, per un delicte contra la propietat industrial en falsificar milers de texans que importava des de Mèxic. L’empresari, Antonio O., disposava d’una nau industrial a Badalona on hi van trobar milers de texans falsos etique-tats.

Page 8: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

8 |

La Plataforma d'Afectats per la hipoteca de Badalona ha ocupat un local municipal a Lloreda des d'on volen donar assistència al centenars de famílies que atenen setma-nalment . Segons la PAH, fins ara han estat fent servir locals cedits per associacions, entitats, sindicats i, en alguns casos, de l'ajuntament però que no podien disposar d'un espai fixa on poder organitzar les assemblees i atendre les famílies. El local va ser ocupat

el passat divendres i, a banda de fer-lo servir per als usuaris de la plataforma, la PAH té la intenció d'obrir-lo al barri organitzant diferents activitats. Per la seva banda, l'ajuntament de Badalona lamenta que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca posi en el punt de mira el govern municipal quan està treballant per solucio-nar la si tuació d 'aquestes persones, una tasca que, recorda, no és competèn-cia local. L'Ajuntament alerta que actuarà seguint la llei per recuperar aquest local.

La PAH ocupa un local municipal albarri de Nova Lloreda

| Carles CarvajalEntitats

L’AV Dalt la Vila prepara una

L'entitat veïnal de Dalt la Vila destinarà part dels ingressos de la Fira de l'Arrop d'enguany

solidària que ajudi als infants en situació de pobresa. D'aquesta manera, l'entitat veïnal segueix la línia iniciada l'any passat, quan es va destinar el 50% de les quotes dels socis al Casal dels Infants, el que va represen-tar una aportació d'uns 1.400 euros.

-ge a la plaça Pompeu Fabra

A Tota Veu", Lletres del Món es celebrarà aquest diumen-ge 13 d ’abr i l a les 19h la plaça Pompeu Fabra (grades) en el marc de les activitats d'Òmnium Badalona de Sant Jordi. És una acte que permet acostar a altres llengües i cultu-res, fomentar i normalitzar la interrelació entre aquestes i donar veu a persones que han vingut a viure a Catalunya. Aquest acte obrirà el Sant Jordi d’Òmnium a Badalona.

Badalona recupera la

Els actes rel igiosos de la Setmana Santa badalonina arrencaran aquest mateix divendres, 11 d’abril, amb la recuperació de la Processó dels Dolors, un pas que feia gairebé un segle que no sortia al carrer. La Congregació de la Mare de Déu dels Dolors s’ha encarregat de recuperar la Processó que sortirà a les 19h, per Dalt la Vila. D’altra banda, diumenge, tindrà lloc a Santa Maria la Moixiganga,a les 21h.

-

El conseller de Territor i i Sostenibilitat de la Generali-tat de Catalunya, Santi Vila, va protagonitzar dijous una nova xerrada organi tza-da per Convergència i la JNC de Badalona com a membres del Pacte Local pel Dret a Decidir. A l’acte, que va consistir en un dinar-col·loqui, hi ha assistit prop d’un centenar de badalo-nins, representants de diver-sos sectors. El president

de CIU a Badalona, Ferran Falcó va demanar a Vi la la necessitat d’actuar per desencal lar e l lateral de l’autopista, al seu pas per Sant Crist. Vila va respondre que “està estudiant amb molt interès”, per part del govern català. Vila també va anunciat el traspàs de la titularitat del carrer Sant Bru a l’Ajuntament de Badalona. Abans, però, la Generalitat asfaltarà la via.

Page 9: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630
Page 10: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

10 |

| El menjador social esta situat al carrer Arnús

Òmnium Badalonaorganitza el Congrés

La sala d’actes del Museu Munici-pal va acollir, el passat cap de setmana, el Congrés “Qüestions d’Estat”, amb tres ponències que van comptar amb la intervenció de diferents experts i personali-tats. Durant dos dies van passar pel Museu, la consellera Neus Munté, la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, els periodistes badalonins Toni Soler i Pilar Rahola o el jutge Santiago Vidal. Durant el Congrés es va voler reflexionar sobre l’Estat des de Badalona i també sobre què pot fer la ciutat per pujar de nivell amb l’estat propi.

social del carrer Arnús

El menjador social munici-pal ha atès 82 persones des que es va posar en marxa fa cinc mesos. Un servei que atén, principalment persones grans amb pocs recursos i problemes per cuinar i badalo-nins sense sostre al carrer Arnús amb la col·laboració de Càritas. El menjadors social ofereix 30 menús diaris de d i l luns a d iumenge repar-tits en dos torns. D'aquesta manera, les persones que tenen dificultats econòmiques

poden menjar calent almenys un cop al dia. El menjador social ha atès 51 persones derivades de serveis socials, 25 de l 'equip d 'atenc ió a

Carles CarvajalSocietat

persones sense sostre i sis que hi han accedit a través de Càritas. L'ajuntament de Badalona destina 90mil euros a l'any per oferir aquest servei.

per les properes municipals

Asun Garc ia, responsable d 'organi tzac ió d 'Esquerra Unida i alternativa i regidora de la coalició amb Iniciativa

els Verds ha anunciat que no es presentarà a les prope-res elecc ions munic ipals. Dimarts va dir a la ter túlia de Ràdio Ciutat que es retira de la primera línia polít ica

Carles CarvajalPolítica per donar pas a noves incor-poracions. Garcia també va anunciar que Esquerra Unida celebrarà eleccions primàries per escollir el seu cap de llista per al 2015 abans de l'estiu.

Page 11: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

i 11

Aquest divendres tindrà lloc la presentació de la 1a fase de les obres del Passeig Marítim de Montgat. Donada la impor-tància de les obres, des de l’Ajuntament s’explicarà en què consisteixen tot i que ja estan en fase d’execució. El mateix dia també es presenta-ran les obres del nou Tanatori i sla reforma del Cementiri municipal. L’acte de presen-tació es farà a la Sala Pau Casals de la Biblioteca Tirant lo Blanc demà divevendres a partir de les 19.30h. La reunió informativa està adreçada a tots els veïns/nes de Montgat i comptarà amb la presència dels arquitectes dels projec-tes. El projecte del nou Passeig Marítim ha generat polèmica al Casc Antic de Montgat. En principi, no s’havia contem-plat una sèrie d’actuacions que f inalment s’hauran de dur a terme. Una part de les casetes dels Banys Emporium s’enderrocaran. Concreta-ment, seran 70 metres linials, 38 casetes segons veïns de la zona. És un terreny que pertany a ADIF i l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el que aquestes casetes s’han construït sense permís. També s’enderrocarà l’antic

Tenyidor, un edifici propietat de l’Estat i que fa uns anys li van concedir a la Confraria de Pescadors Verge del Carme.L’A l c a l d e d e M o n t g a t , Francesc X. Garcia, ha expli-cat que “des del Consistori s’ha de vetllar per la salubritat i seguretat al municipi. No ens n’haviem adonat fins que hem començat les obres, podriem aixecar la vista i mirar cap a un altre banda però no ho podem permetre” . D ’a l t ra banda, també ha fet referèn-cia a la llotja, s’està estudiant

| Esther MartínezMontgat

la possibilitat de desplaçar-la cap a la platja.Aquest divendres l’Alcalde, diferents representants de l’Ajuntament,els arquitectes i tècnics explicaran la 1a fase de les obres de l Passe ig Marít im que ha suscitat la polèmica. A més a més, es posarà a l’abast dels veïns el projecte de la remodelació del Cementiri i la construcció del nou Tanatori Municipal. Les obres al cementiri es preveu que s’inicin al llarg d’aquest mes d’abril.

Montgat · Tiana

És abril, s’acosta Sant Jordi el patró de Montgat. La propera setmana podreu consultar en

| Esther MartínezMontgat aquestes pàgines els actes i activitats de la Festa Major de Montgat d’enguany.

Page 12: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

Entrevista a Francesc Planas, cardiòleg que recentment ha publicat el seu sisè llibre, "El professor de Coïmbra"

"En la meva darrera novel·la hi combinomisteri, aspectes psicològics i un toc

12 |

En Francesc Planas és cardiòleg i va treballar a l'Hospital de Badalona vint-i-nou anys, sent-ne dotze director mèdic. Sempre va compaginar la seva feina a l'hospital amb la seva consulta privada, i actualment segueix exercint com a metge a la seva consulta però ho compagina amb la seva faceta d'escriptor. Recentment ha publicat el seu sisè llibre, "El professor de Coïmbra"

Vostè és cardiòleg, i va començar treballant a l'Hospital de Badalona i va obrir una consulta pròpia. Per què va decidir compagi-nar les dues feines?Primer hi ha una part de comple-

mentació econòmica, i després també ofereix una altra manera d'enfocar la cardiologia. La medicina hospitalària és molt més complerta, perquè tens a mà molts més mitjans tècnics i, sobretot, perquè treballes amb un equip humà molt ampli; en una consulta privada estàs sol i es fa

un altre mena de medicina, més de consulta, segones opinions... Exerceixes d'una altra manera, a la vegada complementària. I a la pràctica tens malalts de tota mena, perquè el pacient que està a la pública a vegades necessita un complement, no pot esperar a que li torni a tocar la propera

Artur Piquet

Page 13: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

| 13

visita al cap de dos o tres mesos i ve a la consulta privada per consultar algun aspecte. Amb el temps s'ha demostrat que m'ha anat bé, ja que ara, un cop jubilat, m'ha permès allargar una mica més la vida professional.

Al 2004 va publicar la seva primera novel·la. L'escriptura era una passió que gaudia en les seves estones lliures?Per una banda de molt jove ja havia escrit i m'havia agradat, però mai vaig pensar en dedicar-m'hi. De fet, quan una persona comença a escriure les primeres novel·les tenen un punt relacio-nat en l'ambient en que es mou l'escriptor, perquè es coneix més la temàtica, i en el meu cas va ser un cas mèdic que em va intrigar el que em va guiar en la meva primera història. L'experiència em va agradar tant que no he parat des de llavors.

Ara acaba de publicar el seu sisè llibre, i els dos darrers han estat finalistes del premi El lector de l'Odissea. El bagatge no està gens malament!Tot i que un escriu perquè s'ho passa bé, la veritat és que estic molt content. Aquestes dues van ser finalistes, i amb aques-ta darrera novel·la he guanyat el Premi Ferran Canyameres. Aquest premi anima moltíssim; si som sincers anima molt que la gent li agradi el que escrius, i aconseguir el premi et permet tenir una gran editorial darrera, i això és molt important. Les primeres novel·les les vaig editar jo, fent-ne un centenar de còpies i cobrint les despeses amb la seva venda, que ja m'estava bé, però ara la possibilitat de distribució és molt més àmplia i es converteix en un repte molt important. I com a curiositat, et diré que aquest premi el llibre el va guanyar amb un altre títol, "Amaro Correia,

detectiu... Porto", però l'editorial em va convèncer de canviar el títol i posar la segona opció que havia proposat, ja que el llibre és molt més que la resolució d'un assassinat.

Què hi podem trobar en el seu darrer llibre, El professor de Coïmbra?Hi he combinat tres coses; un misteri, un relat entretingut que capta al lector des del primer moment amb la investigació per part de l'Amaro Correia d'un assassinat que es va cometre fa quaranta anys en una família benestant de prop de Porto. Paral·lelament a això hi ha dos aspectes més que em semblen molt interessants, com és el factor psicològic, treballat amb la relació de dos germans que sempre han estat a la grenya i veure com els anys els han fet canviar, i una ambientació socio-política dels anys de la transició a la democràcia portuguesa, amb la revolució dels Clavells de 1974. Recrear aquell moment històric també té un interès per la gent que no va viure aquella època. M'he documentat molt i he llegit molt sobre el tema i crec que Portugal és un país que tenim al costat però és molt poc conegut. La gent que ja l'ha llegit diu que enganxa molt, i que quan acaben un capítol tenen ganes de començar el següent, i això és bona senyal.

Tots els seus llibres són

una trama plena de misteri, vol mantenir el lector amb tensió fins que es resol el cas. La seva feina de cardiòleg el va evocar a fer "patir" als lectors?Té molt a veure. La feina de metge és apassionant perquè el que es fa és buscar el que li passa al pacient, pel que hi ha

un treball de recerca. Hi ha casos senzills, però cada setmana hi ha dos o tres casos molt interessant que et fan investigar el diagnòs-tic. Buscar el diagnòstic és molt semblant a la feina policíaca. De fet, la part de la història clíni-

un interrogatori policial. Aquest punt d'intriga és el que apassio-na més al metge que sent la professió. Les sessions clíniques són una delícia; veure com vint persones discuteixen els casos difícils de la setmana és una feina d'investigació fascinant. Pensa que hi ha molts metges que escriuen misteri, i molts dels grans noms de la literatura de la sèrie negre eren metges.

És complicat compaginar la feina de cardiòleg a la consulta privada amb la d'escriptor?No, perquè ara estic en un moment que no dedico moltes hores al dia a la faceta mèdica. Abans dedicava els caps de setmana a escriure, però ara tinc temps lliure per tot, la família, els néts, i escriure. A més a més, ara l'editorial m'ha convidat a fer diferents actes de presentació del llibre a casals o biblioteques que m'encanta. Sense anar més lluny, aquest dijous, a les set de la tarda, estarem a la llibreria Ona, al carrer Gran de Gràcia, 217, de Barcelona.

I el futur com el veu?Ja estic treballant en el proper llibre! He hagut de parar una mica, principalment per no tenir creuaments de calbes entre personatges en aquests moments de promoció. I tot i que l'obra que estic escrivint ara no continua amb el personatge del detectiu Amaro Correia, no l'abandonaré. És un personat-ge que he trobat encantador i intentaré donar-li continuïtat amb noves històries.

Page 14: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

14 |

El CEB celebra el 40è aniversari de l'ascensió a l'Annapurna Est

Al 1974 els alpinistes catalans J.M. Anglada, Emili Civís i Jordi Pons van coronar el c im de l 'Annapurna Est, a l 'Himàlaia, convertint-seen els primers expedicionaris que aconseguien el cim. Ja fa 40 anys d 'aquesta f i ta històr ica, i aquest di jous, 10 d 'abr i l, a les 19 hores, el Centre Excursionista de Badalona celebrarà al Museu Municipal de la ciutat un acte per commemorar l'efemèride.

En l'esdeveniment, en el que hi assistiran els protagonistes, es presentarà el documen-ta l "Expedic ió cata lana a l'Annapurna Est, la conquesta d'un 8000 verge", que relata l'aventura dels alpinistes per arribar a fer el cim. Amb aquest ac te, e l CEB tancarà el cicle de projec-cions hivern-primavera, pel que és la darrera oportuni-tat de poder gaudir d'aquest conjunt de documentals.

El Badalona esgarrapa un punt al camp del líder (2-2)

El Badalona va arribar al camp del Llagostera en una bona dinàmica de resultats, i el partit es presentava compli-cat, amb un joc de poc control i d'anades i vingudes contínues. En Piti Belmonte ho sabia, i

Negredo a l'eix de l'atac. Però el par t i t no va poder començar pitjor pels escapu-lats, que van veure com als 10 minuts de partit Velillas cometia un penal que Enric Pi va transformar en el primer gol del partit, avançant als locals. El Llagostera, encoratjat pel gol i pel seu l ideratge, va buscar el segon gol per deixar molt ben encarat el partit, però el Badalona no va baixar els braços tot i el gerro d'aigua freda inicial i al minut 24 va aconseguir empatar el partit. Abraham va llençar un córner al segon pal, on el va rematar

l'1 a 1 al marcador. El partit va baixar molt de ritme en el que quedava de primera part, amb

només alguna arribada aïllada dels locals, però el marcador ja no es va moure durant els primers 45 minuts. La segona part va començar a m b u n L l ag o s te r a m o l t decidit a buscar la victòria, però Marcos va aconseguir mantenir la seva por ter ia sense encaixar més gols fins que Abraham va avançar al Badalona donant, per uns moments, la gran sorpresa de la jornada. El canari, amb una suau vaselina, va resoldre a la perfecció un contraatac preciós del conjunt escapu-lat. El Llagostera va estirar la seves línies de manera definitiva, conscient que havia d'aconseguir, com ma mínim, un gol més, i això va deixar espais pels contraatacs del Badalona, que tot i així no va ser capaç de foradar de nou la porteria local. Quan semblava que el Badalona ho aconseguiria, va arribar l'empat del Llagostera, quan faltaven només 9 minuts pel final del partit. Salva Chamo-rro, amb un gran xut creuat, va

superar a Marcos, i els minuts restants van estar plens de tensió i nerviosisme, que va provocar l'expulsió de Negredo per protestar. No obstant, amb deu homes, el Badalona va saber aguantar l'empat fins el final i té molt a prop la certifi-cació de la permanència. El proper par t i t de l 'equip escapulat serà el diumenge, a les 17:00 hores, al Camp del Centenari davant del Llevant B.

| RedaccióFutbol

Page 15: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

per la Penya (76-69)

La Penya es presentava a Fuenlabrada amb una oportu-nitat molt bona d’encadenar la quarta victòria consecutiva de la temporada, el que hagués estat el millor registre fins ara. Els verd-i-negres van jugar un mal partit sobre el parquet del Fernando Martín, i l'encert en els llançaments de tirs lliures del Fuenlabrada van acabar decidint el partit. Els verd-i-negres només van tenir el control del partit durant el darrer tram del primer quart, en el que van aconseguir un parcial de 0 a 8 que els va permetre arribar al segon quart per davant al marcador (16-20). El bon joc de Llovet va donar la oportunitat als homes de Maldo-nado de seguir per davant durant bona part del segon quart, però l’encert de Montañez pels locals va provocar que la Penya arribés al descans 2 punts per

sota (36-34). La segona part va començar amb un Albert Miralles que es va posar l'equip a l'esquena, i va aconseguir 6 punts consecutius que van capgirar novament el marcador fins el 36 a 40. No obstant, uns encertats Panko i Feldine, des de la línia de tres punts, van fer tornar al partit al Fuenlabrada i van aconseguir tornar a acabar el quart per davant a l'electrònic (54-51). Els darrers deu minuts van estar marcats pel bon joc de Cabezas, l'encert de Panko i l'eliminació per faltes de Kirksay.

Tot i que Shurna va ser capaç de fer tornar a confiar en la victòria als verd-i-negres, empatant el partit a 63, el Fuenlabrada va anotar 12 tirs lliures en els cinc minuts finals, encert que va acabar desequilibrant la balança a favor dels locals amb el 76 a 69 definitiu. Tot i la derrota, la Penya segueix tancant la zona de play-off. El proper partit és contra un rival directe per la lluita per estar entre els vuit primers; el diumenge, a les 12:15 hores, el CAI Saragossa, sisè classificat, visita l'Olímpic de Badalona.

| Artur PiquetBasquet

| 15

Page 16: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

16 |

Crónicade Montgat

Des de finals del segle XIX i fins els temps de la República, Badalona va experimentar un canvi molt important. De petita vila de pescadors a gran ciutat industrial. Les fàbriques tèxtils, principalment, van operar com a motor econòmic d’una ciutat que va saber situar-se com un dels eixos empresarials de Catalunya i d’Espanya. Poc a poc, persones arribades d’arreu del país i també d’altres indrets de la Península, atretes per la oferta laboral d’una ciutat en expansió, van anar fent gran

el municipi fins a convertir-lo en un dels més importants del Principat. Amb l’arribada del segle XX i, sobretot, a partir de la República, Badalona va sumar a aquesta potència industrial un dinamisme cultu-ral que es va manifestar en diversos camps artístics, litera-ris, pedagògics o periodístics. La Guerra Civil (amb bombar-dejos indiscriminats i vergon-yants sobre la població civil) i, sobretot, els anys foscos de la dictadura franquista van suposar una marxa enrere per a les llibertats individuals i col·lectives. I una aturada en sec d’aquest dinamisme indus-trial. No serà fins la dècada dels 50 i 60, en ple desarro-l l ismo f ranquista, que les fàbriques tornaran a renéixer i que la ciutat viurà de nou un increment molt important de la seva població: de 60.000 habitants l’any 1950 es passarà a més de 150.000 a finals de

Badalona,capital d’Estat

la dècada següent. Badalona tornarà a ser un motor econò-mic si bé aquest creixement, enmig de la dictadura, es farà a costa de l’eforç d’una població obrera que va haver de fugir de la misèria que assotava el seu territori natal. Van ser aquests nous badalonins els que van fer gran la seva nova ciutat d’acollida tot i comptar amb ben pocs drets laborals, socials i democràtics garantits. L’arribada de la democràcia va enganxar Badalona començant a patir els estralls d’una crisi econòmica (la del petroli de 1973) que es veuria momen-tàniament dissimulada per les ànsies de l l iber tat i de començar de nou que respi-raven els carrers. La indús-tr ia tèxti l local començava a patir de valent. I després d’uns primers anys de transició esperançadors, la consolidació de la democràcia va coincidir amb una necessària reconver-

Marcel MauriPresident d’Òmnium Badalona – Barcelonès Nord

María Moreno Algabagaiaenmovimiento.blogspot.com

Olora a sol, a raig de vida i a mar serè i acollidor. La primavera presenta els prepa-ratius d’un estiu que s’augura esplèndid per la Laia. Plena de go ig , p lane ja ja unes opcions que sonen a casca-vell de gràcia. I les imagina-cions volen i les ganes no es queden enrere.

Sobre l’escriptori, l ’estrella de mar que en Martí recollí l ’es t iu passat . I sobre e l cobrellit, records i imatges ar raconades i p lenes de glòria. Montgat crida la seva presència un any més. I la seva bicic leta l ’arrossega, l’atrau a un camí recorregut centenars de vegades.

monolingüisme resta

Dijous passat, dins d’una sala d’actes de l’institut Eugeni d’Ors plena de gom a gom, van prendre la paraula veus molt diverses per

defensar els beneficis personals i socials que aporta aprendre el català a l’escola amb l’actual model educatiu. Una suma de gent, una suma d’orígens, una suma d’identitats, una suma d’arguments. Pares, mares, mestres, alumnes, represen-tants d’entitats. Parlants, en la seva majoria, d’altres llengües en el seu àmbit habitual i familiar. Una suma d’arguments i d’entusiasme, una suma de voluntat de resistència. L’actual sistema és un 2x1. Amb el mateix esforç que a l’estat espanyol

l’alumnat arriba a un cert nivell de domini de la llengua caste-llana, aquí aconseguim el domini del català i del castellà. A més, el domini del castellà a Catalunya està per damunt del nivell de la mitjana de l’estat. I és que el plurilingüisme és beneficiós per a moltes capacitats i aprendre més d’una llengua alhora capaci-ta i facilitat altres aprenentatges. El domini del català deixa a la població que passa per les escoles com a mínim en igualtat de condicions i d’oportunitats, sigui quina sigui la seva llengua

Dolors Sabaterblocs.mesvilaweb.cat/miozz

Page 17: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

| 17

sió industrial que la ciutat no va saber afrontar. S’iniciaven uns anys de decadència que comportarien la pèrdua total de la força industrial d’anys enrere. Lluny de ser un dels puntals del país, Badalona anava perdent pes econòmic i polític al ritme que la democrà-cia es consolidava. Vegin un detall de la poca influència de la ciutat: cap badaloní ha exercit llocs de responsabilitat política nacional o estatal en aquests últims 40 anys. I així han estat aquests darrers anys. La Badalona orgullosa, dinàmica i oberta ha deixat lloc a una ciutat que no s’ha sabut explicar a si mateixa. Les darreres eleccions municipals, amb el triomf d’una projecte polític basat en la por a l’altre, ha acabat de certificar una crisi institucional que suposa la fi d’un cicle. I ha constatat que la ciutat necessita una sacsejada intensa. Mirar-se

al mirall per tornar a ser un laboratori de projectes que

a uns ciutadans mancats de referents. No una ciutat forjada a partir del discurs de la discri-minació o de la mala praxis política. Badalona ha estat i ha de tornar ser un espai des d’on s’aportin idees per construir en positiu la Catalunya del futur. El país viu un dels moments més apassio-nants de la seva història recent i la tercera ciutat del Principat ha de saber posicionar-se com li correspon en aquest debat de la construcció nacional. Amb l’ànim de situar des d’aquí algunes qüestions clau per aquest futur Estat, aquest cap de setmana algunes de les veus més autoritzades del país (des del jutge Santiago Vidal fins al catedràtic de Princeton Carles Boix, passant per perio-distes com Toni Soler, Pilar Rahola o Antonio Bañós, de

Les bones notícies arriben amb el sorteig de guinguetes de temporada. Això sí que és una bona pista. Cervesa en mà, les estones passen més plàcides i les converses, les xerrades amb amics i els retrobaments amb desco-n e g u t s q u e s ó n s e m p r e benvinguts ja són més a prop.

I més bones noves encara. El passeig Marítim s’ampliarà. L’Ajuntament preveu unes obres que permetin l’extensió d’aquest adorable i transitat recorregut en les tardes de sol. Perquè l’espai compartit és doblement bo i perquè la Laia se sent més a prop del seu

d’origen o la seva l lengua habitual. Les llengües sumen, mai resten. Com les identitats, que també es poden sumar sense cap problema. La immer-sió no segrega la població per raons de llengua, d’origen, no separa, no exclou. La immersió afavoreix la cohesió social...tot són beneficis, valors que sumen. A qui se li acudiria renunciar a un bon sistema? Qui pot trobar arguments per treure el català de l’escola? Al contrari, encara hi hauria de ser més! Ho deia un alumne de Llefià que troba a

faltar més català perquè només té l’oportunitat d’escoltar i parlar aquest idioma dins les parets del seu institut, i de castellà va sobrat. El castellà es manté, és present a tots els àmbits i en alguns amb molt més protago-nisme que el català (per exemple al cinema, als mitjans...), els catalanoparlants assoleixen un bon domini de llengua castella-na. Quin és el problema doncs? Quin l’argument? El problema és que aquesta suma que nodreix l’espai comú d’identitats compar-tides molesta a alguns models

polítics. Models que el que volen és separar la població, com és el cas de l’actual govern del PP, que busca trencar la convi-vència i desmuntar la cohesió social. Ens ho recordava el propi alcalde de Badalona en el seu míting polític durant la celebrada trobada d’entitats andaluses. Quina obsessió més malaltissa! Per sort la població sap què vol, sap què li interessa, sap què la beneficia. I tothom sap que la immersió, el model actual de català a l’escola és un benefici social irrenunciable.

poble quan s’humanitza i es reconeix en els demés.Sensació de puresa medite-rrània. Tot es pla, tot és ric i tot s’estima. La sorra entre els peus no és un agreujant. Benvingut, Ra. Benvingut a terres montga-tines, encara que mai hagis marxat.

Súmate) han reflexionat sobre aquest nou país que sorgirà de les urnes el proper 9 de novembre. Un debat que girava a partir de tres grans eixos: la identitat i la cohesió social; el model econòmic; i la regene-ració democràtica com a pilars d'aquest nou país. La selecció dels temes de debat no va ser aleatòria. Són qüestions sobre les quals creiem que, des d’aquí, hi podem aportar molta reflexió. Badalona ha de ser capaç de posicionar-se com a una ciutat clau del futur Estat. El procés nacional que ha engegat Catalunya ha de servir també per remoure els fonaments d’una ciutat que necessita repensar-se per albirar un futur millor. Els trenta cinc anys de la Catalunya autonòmica, en els quals Badalona ha pintat ben poc, han de deixar pas a un nou Estat que tingui en Badalona una de les ciutats de referència.

Page 18: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

18 |

@TMBinfo sempre igual. No es poden fer les obres de cop i deixar de tocar la flauta als usuaris cada any? #Badalona@natlondonbcn

Primer bany i partida d pales a la platja d #Badalona. Com m'agrada l'estiu... i que freda està l'aigua.@jaumebdn

A la Rambla d #Badalona esta prohibit passar amb bicicleta: ara es una botiga d cotxes amb l'alcalde d venedor. Xo es PP@josepsancho7

Vergonya del tracte rebut de la botiga @vodafone_es de Marti Pujol de #Badalona. Amb tractes com aquest és normal que hi hagi tantes queixes@davidgc5

Que bruta que està la platja de #Badalona!!! @GiroMarta

#Badalona cada dia més segura. 3 dies el cotxe al carrer, un retrovisor menys@xdllaires

Badalona en tweets

Terrassetes que s'omplen a #Badalona. Futbol, govern i consulta. #temespreferits #cafeambgel@TorrecillaMarc

@planas15Francesc Planas Sorribas

Imatge de la setmana:

Etiqueta a les teves imatges de Badalona, Montgat i Tiana amb el hashtag: #totbadalona Cada setmana triarem una per a publicar-la a la revista. L'usuari de la imatge guanyadora podrà veure qualsevol pel·licula en qualse-vol sessió de dilluns a dijous. (1 mes des de la data de publicació)

Vols veure cinema xLAKARA al Megacine Màgic Badalona?

Concurso

CINExLAKRA

Page 19: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

Optima---NOU.indd 1 09/12/2013 10:37:51

Page 20: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

20 |

Llegeix totes les nostres cartes a: www.eltotdigital.com

Hola, avui he sentit que es vol construir una piscina olímpica, em sembla perfecte. Només m’agradaria dir-li al Sr. Albiol,

Montserrat Gómez que es podrien quedar uns pocs euros per arreglar d’un cop per totes el carrer Camèlia, és un carrer amb molt de transit, perquè per allà passen tot els cotxes que surten del lateral de

Carrer Camèlial’autopista, i de Coll i Pujol. Per favor vingui a veure el carrer, és un camí de carros, tot és sorra, i això comporta una mà de pols que crec que els veïns no ens ho mereixem.

En aquesta secció es publiquen les opinions rebudes a la secció de cartes dels lectors del TOT. La direcció no és fa responsable de les opinions expressades en aquesta secció. Aquestes han sigut expressades lliurament i de forma voluntària per les persones que signen cada escrit.Els comentaris referents a infor-mació apareguda en la secció són única i exclusivament responsabilitat de la persona o institució que la realitza, i en cap cas de la nostra publicació.El TOT agraeix les cartes dels seus lectors i escolleix per a la seva publi-cació aquelles que compleixen la normativa aquí explicada.

Cartes dels lectors i Foto Denúncia

Els texts d'aquesta secció:

en cas contrari seran resumides o no seran publicades.

necessàriament seran publicades a la revista, per ser així hauran de complir la present normativa.

El TOT no és fa responsable de les dades no sol·licitades que siguin facili-tats pels usuaris.

les cartes, així com de resumir-les quan ho consideri oportú, o eliminar part del text si és considera que vulne-rin el següent punt de la normativa.

continguin obscenitats, atacs perso-nals i difamatoris evidents, així com qualsevol tipus de comportament antisocial que atemptin a les bones costums o escrits malintencionats o inadequats.

és facilitarà la informació facilitada pels autors.

els originals enviats o publicats. Poden enviar les seves cartes a:[email protected]: Cartes dels lectorsweb: eltotdigital.com/pagines/cartesPer enviar la foto denuncia:[email protected] Assumpte: Foto Denúncia

Aquest cartell, enganxat a la plaça Casagemes, serveix per fer un toc d'atenció als "marra-nos" del barri. Els veïns estem farts de la merda, pixuns i d'altres regalets que deixen els "porcs" de veïns que tenen gossos. No crec que aquest cartell serveix per solucionar

Marc Garcia

el problema, però si per indicar que a Casagemes tenim un gran

nombre de "marranos", de fet tots els que tenen un gos.

Page 21: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

| 21

| Carles CarvajalLlibres

L e s n o v e t a t s e d i t o r i a l s l o c a l s , p e r a q u e s t S a n t J o r d i , n o s ’ a t u r e n . L a propera setmana trobareu, a l número d e l TOT, una ressenya de les principals novetats editorials fetes a casa. Avui us volem presen-tar una que esta relaciona-da amb la muntanya més est imada pels badalonins i t i anen c s: L a C o nre r i a . A q u e s t l l i b r e e s c r i t p e r Jaume Rifà té 160 pàgines i consta dels orígens i e l nom; quan a Montalegre li deien el Tibidabo badalonès i també Mont de salut; la Colònia Bosc de Montalegre de principi de segle passat; l ’Aplec carlista de 1910; la nevada de 1914; les fonts; les sardanes; e ls restau-rants, hotels i establiments desapareguts; la construcció il·legal de cases; l’alcalde de barri; l’Associació de Propie-

tar is i Veïns de la Conre-r ia , l ’Assoc iac ió de Veïns i Propietaris de la Colònia Bosc; la política; els subsec-tors, els restaurants actuals, la fes ta major, les fes tes d’estiu, la llegenda de l’arbre dels nassos; el cementiri de la Febre Groga; etc. I a la

La història de la Conreria es presenta en un nou llibre de Jaume Rifà

part final del llibre, l ’opinió de prop de 100 conrerians. El llibre també hi ha un munt d e fo to g r a f i e s a n t i g u e s , a l g u n e s c e n te n à r i e s . E l l l i b re “ La Conrer ia ” se rà presentat aquest divendres, a les 19:30h, a l’Auditori de l’Ateneu de Sant Fost.

| L'edifici del segle XVIII de Santa Maria de Montealegre

Nova mostra de laGargallo al passadis del Sociosanitari del Carme La mostra, que es podrà visitar fins al setembre, està integrada per obres d'una trentena d'alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo. La figura humana és la protagonista de les imatges que recull "En curs". Els autors de les fotografies són estudiants de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gràfica Publicitària.

Page 22: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

22 !

| Carles CarvajalLlibres

Aquestes properes festes de Maig comptaran amb dues novetats editorials que tenen dues coses en comú, les dues són contes i estan dedicades a la figura del dimoni. Fa uns dies, des de les pàgines del Tot, us vam explicar el llibre “L’Anastasi i el dimoni”, de Roser Vilagran i avui és el torn del conte “Els Pescadors i el dimoni”. El conte és una rondalla popular de Badalo-na que ens narra els inicis de la tradició de la cremada del dimoni, celebració més que reconeguda de les Festes de Maig de la ciutat.El conte consta també d'una part didàc-tica reconeguda pel Depar-tament d'Ensenyament de la Generalitat amb propostes per

Nou conte sobre el dimoni que porta per nom “Els Pescadors i el dimoni”

a treballar l'escolta estructura-da amb els infants. L'adaptació del text és de l'Anna Ariño, mestre de l'Escola Llibertat del barri de Sant Crist i les Il·lustracions son de la Georgi-

na Gonzàlez, il·lustradora per l'Escola d'Art Pau Gargallo i actualment estudiant de magis-teri. El llibre será presentat el pròxim 22 d’abril, a les 19h, al teatre del Círcol.

| Imatge de la presentación del llibre “Els Pescadors i el dimoni”

| Carles CarvajalFestes

Tots els amants i aficionats a l’època romana tindran de nou l’oportunitat de gaudir de les reconstruccions i recrea-cions històriques que ompli-ran els voltants del Museu del 24 d’abril al 27 d’abril. Com es tradicional es podran conèi-xer els oficis, els costums de la vida quotidiana i els rituals de l’antiga ciutat de Baetulo. Els més petits podran gaudir d ’una passe jad a amb l a biga, carro romà t irat per dos caval ls, i de diversos tallers infantils; mentre que tota la família se sorprendrà amb les demostracions de reconstrucció històrica que els acostaran a la societat de fa dos mil anys.

També hi haurà un espai desti-nat a la promoció de museus del país que conserven fons d’època romana.Com ja és habitual, se celebraran les Jornades de Cuina Romana, en què diversos restaurants de la ciutat oferiran deliciosos plats, cuinats segons el recep-tari romà i, molt especialment, el del gran gastrònom llatí Apici.Així mateix, s’oferiran xerra-des entorn d ’aspectes del món romà, i visites a diver-sos punts de la c iu tat de Baetu lo que s ’organ i t zen especialment amb motiu del festival. Totes les novetats d’enguany s’han presentat aquest dimecres al Museu i enguany hi haurà la presen-tació de Zythi. La cervesa

egípcia que bevien a Roma, el proper 24 d’abril. D’altra banda, El Museu de Badalona ha penjat a Internet un vídeo promocional de la Magna Celebratio 2014 per a que corri per les xarxes socials i donar a conèixer encara més la Magna.

[+] magnacelebratio.cat

| Imatge del vídeo promocional de la Magna Celebratio

Page 23: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

Dijous 10 Visita comentadaA L’EXPOSICIÓ “NILO ABAJO”, a l’Espai Betúlia,a les 19:30h. Blues i Ritmes 2014CONCERT DE MATTHEW E WHITE, A LES 21H, al Teatre Zorrilla. Preu:20 euros.

Divendres 11Jornades d’art i dissenyNOVES FORMES DE DIÀLEG I INTERCANVI, a les 10 a la Nau 3 de l’Escorxador. Festa Medieval 2014DANSES MEDIEVALS I ESPECTACLE DELS NOBLES, a les 19:30h, a la plaça Font i Cussó. PresentacióDEL LLIBRE “EN UN SEGUNDO”, al Bar Teaitru del Port de Ba-dalona.

Processó dels DolorsA PARTIR DE LES 19H, als voltants de l’església de Santa Maria. PresentacióDEL LLIBRE DECIDIR, DE DAMIÀ DEL CLOT I JOSEP M. NOALES, Viena edicions. Organitza: Llibreria El Full. A les 19:30h, a l’Espai Betúlia. Teatre“UN TROZO INVISIBLE DE ESTE MUNDO”, a les 21h, al Teatre Zorrilla. Obra en castellà. Preu: 28 euros.

XLI Bdn Reggae Culture meets Suruma Sound System & Ranking Rick, A PARTIR DE LES 24:30H, a la Sala Estraperlo de Badalona.

Dissabte 12Festa Medieval 2014A LES 11H, desembarcament pirata a la platja dels Pescadors. Durant tot el dia, mercat medie-val i activitats a la Baixadeta de Canyadó

Taller de castellsA LES 18H, al Centre Comercial Montigalà. Teatre“UN TROZO INVISIBLE DE ESTE MUNDO”, a les 21h, al Teatre Zorrilla. Obra en castellà. Preu: 28 euros.

Concert tributA ABBA, amb New Esperien-ce, a les 24h, a la Sala Sarau 08911 Diumenge 13Festa Medieval 2014MERCAT, EXHIBICIONS, TALLERS, durant tot el dia, a la Baixadeta de Canyadó. Benedicció de palmes i palmonsA LES 12H, a les parròquies de Badalona.

Teatre familiar“LA VENTAFOCS DREAM TEAM”, a les 18h, al Teatre Zorrilla. Tradicional MoixigangaA LES 21:30H, a l’església de San-ta Maria.

Dimarts 22PresentacióDEL LLIBRE "LA RESISTÈNCIA CA

, d'Eduard Puig, a les 19:30h, a l’Espai Betúlia.

PresentacióDEL CONTE: ELS PESCADORS I EL DIMONI; a les 19h, al teatre del Círcol.

Divendres 11PresentacióDELS PROJECTES, "Nou Tanatori i reforma del cementiri" i la "Re-forma del Passeig 1a fase àmbit Torre de Guaita"a les 19:30h, a la Sala Pau Casals.

Dissabte 12ConcertDE MÚSICA JOVE AMB ELS GRUPS: "Blackhathband", "Tre19project" i "The Rooftops", a les 22:30h, a la Sala Pau Casals.

Diumenge 13Benedicció de palmes i palmonsPROCESSÓ fins a l'església parro-quial de Sant Joan, a les 12h, a la plaça Sant Joan.

Dijous 10L’hora del conteAMB NÚRIA CRUZ, a les 17:30h, a la Biblioteca.

Dissabte 12Teatre“TOP MODEL”, de la companyia “Per versions” amb Pep Cruz, Anna Azcona i Jordi Coromina, a les 21:30h, a la Sala Albéniz.

Sant Fost Divendres 11 Presentació DEL LLIBRE “LA CONRERIA”, de Jaume Rifà. A les 19:30h, a l’Auditori de l’Ateneu de Sant Fost.

agenda

badalona

| 23

tiana

montgat

Page 24: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

24 |

Canonge Baranera, 78 08911, Badalona

93.384.00.71www.saltamarti.com

saltamarti@saltamartí.com

músicaDavid Ramón

llibres Per Saltamartí Llibres Llista d'àlbums

Llista de cançons

Al acercarnos a El jilguero, vamos en-focando una habi-tación de hotel en Amsterdam. Theo Decker lleva más de una semana encerrado entre

esas cuatro paredes, fumando sin parar, bebiendo vodka y mas-ticando miedo. Es un hombre joven, pero su historia es larga y ni él sabe bien por qué ha llega-do hasta aquí. ¿Cómo empezó todo? Con una explosión en el Metropolitan Museum hace unos diez años y la imagen de un jilguero de plumas doradas.

Una història com-movedora d’atractiu un iversa l . Una

que ha estat com-parada amb la me-ravellosa El caçador d’estels, escrita per

quedar gravada a la memòria de tots els lectors. El Hamid és un nen palestí superdotat per a les mate-màtiques, però massa petit encara per entendre el conflicte polític de la zona on viu amb la seva família. L’empresonament del seu pare per part de l’exèrcit israelià farà que obri els ulls de cop a la realitat i descobreixi què és viure amb la por constant de perdre-ho tot; què és viure en un territori ocupat. Una història de supervivència, un crit de socors a favor de tots els innocents, una alenada d’esperança.

EL JILGUERO Donna TarttLUMEN, 2014

COM EL VENT ENTRE ELS AMETLLERS Michelle Cohen Corasanti AMSTERDAM LLIBRES

Llistes facilitades per Promusicae

1

2

3

1

2

3

música

115 dies a l'Ebre

Assumpta Montellà

Dies de frontera

Vicenç Pagès Jordà

Desig de xocolata

Care Santos

Els més venuts

Llista facilitada per Saltamartí Llibres

1

2

3

llibres

novetats

Shakira

Boig per tu

Pharrell Williams

Happy

Faul & Wad Ad…

Changes

David Bisbal

Tu y Yo

Shakira

Shakira

David Barrull

Sueños Cumplidos

DIVERSOS ARTISTESBlackcelona 2

El segon volem arri-ba amb per mostrar les sonoritats del funk, i del soul dels 25

grups que componen el disc. Noms com Fundación Tony Manero, Marina Bbface & The Beatroots, Funky Step & The Sey Sisters, Cardova, Guilla-mino i molts d'altres. Un disc perfecte per redescrobir la música negra que mou Barce-lona.

ALBERT JORDÀCançons visibles

El músic i c o m p o s i -tor tarra-goní torna enguany , després de debutar el 2009. Ho

fa amb un tercer àlbum, on hi trobem una desena de peces i cançons com “Quan tot està per fer” que obre el disc o la que el tanca amb “Aprenent a somiar de nou”.

Veus aquest anunci?Doncs els teus clients també!

Truca i informa't93 464 69 79 · 93 464 69 [email protected]

Page 25: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

| 25

Informació i reserves 93 224 56 11Horaris Cartellera

93 464 13 13 - 93 464 65 65Des del 11 d'abril al 15 d'abril del 2014

13.04.14

Film Pase 1 Pase 2 Pase 3 Pase 4 Matinal Golfa

CAPITÁN AMERICA: EL SOLDADO DE INVIERNO 18:00 20:35

LA LEGO PELÍCULA ( DIG ) 16:00 12:15

RIO 2 3D 16:00 18:00 12:15

NEED FOR SPEED 3D 20:00

ENEMY 22:30

NON STOP 18:10 22:20 12:10

300: EL ORIGEN DE UN IMPERIO (DIG) 16:05 20:15

RIO 2 16:15 18:15 20:15 22:15 12:25

NOÉ 18:00 20:45

LA BELLA Y LA BESTIA 16:00 12:20

8 APELLIDOS VASCOS (DIG) 17:00 19:00 21:00

8 APELLIDOS VASCOS (DIG) 16:15 18:15 20:15 22:25 12:15

NOÉ 16:20 19:20 22:00 11:50

9 MESES... DE CONDENA 16:30 18:30 20:30 22:30 12:30

NEED FOR SPEED 16:20 19:20 22:00 12:00

CAPITAN AMERICA: EL SOLDADO DE INVIERNO 16:15 19:15 22:00 12:00

EL GRAN HOTEL BUDAPEST ( DIG ) 20:10 22:05

LAS AVENTURAS DE PEABODY Y SHERMAN ( DIG ) 16:15 18:15 12:25

KAMIKAZE 18:15 22:15 12:15

2 FRANCOS, 40 PESETAS 16:15 20:15

Nuevos precios: miércoles 3,90 € y jueves 4,90 €

PORTADA ESTRENOS

EVENTOS

Diseño gráfico

Diseño de:Logotipos, catálogos, folletos,

revistas, imagen corporativa, flyers, trípticos, carteles, anuncios para prensa, tarjetas, señalética, etc.

627 18 18 [email protected]

Page 26: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

Gastronomia

26 |

Migdies

Laborables per

10,80 € IVA inclòs!!

RESERVES: 93 399 86 93 - [email protected]/Baldomer Solà, 3 08912 BADALONA

Cuina Indo PaquistanesaCansat de sempre el mateix...

Vine i prova la nostra "cuina"

Els orígens de la planta del cafè els hem d’anar a buscar a l ’antiga zona d’Etiòpia, a Abisínia, onb creixia de forma salvatge la varietat ‘Aràbiga’. Actualment, però, el principal productor de cafè és el Brasil, amb un 30% de la producció mundial. Les zones del centre d’Amèrica també són produc-tores importants. El principal component del cafè és la cafeïna, que té un efecte est imulador del sistema nerviós central, de

El cafè, una beguda que, amb mesura, ens pot ser

para comuniones, bodas y bautizos 2014 y todo tipo de eventos, calçotades, etc

para grupos, celebraciones, empresas y de lunes a viernes (martes cerrado)

(carnes brasa) hasta las 12 h, laborables y festivos

CALÇOTADES 2014 - Menú 29,90 €

Page 27: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

| 27

manera que el seu consum influeix en un estat d’alerta i un efecte de disminució e la fatiga.Contràriament, un consum moderat pot influir en un bon procés digestiu, a la vegada que és un producte diürètic, ja que e l component més abundant del cafè és l’aigua.Alguns exper ts en nutr ició apunten els efectes benefi-ciosos del cafè pel seu poder vasodilatador.A més a més, el cafè conté a m i n o à c i d s , v i t a m i n e s , minerals i antioxidants, tots ells productes beneficiosos per a la nostra salut. Especial-ment els antioxidants, tenen com a missió lluitar contra els radicals lliures, responsables dels processos d’envelliment

cel·lular. Amb mesura, el cafè pot tenir, doncs, un efecte beneficiós, però un abús pot provocar insomni, nerviosis-me, augment de la freqüèn-cia cardíaca i irritació de la

mucosa intestinal. Pel que fa al cafè descafeïnat, aquest no és tan sa com el natural, ja que en el procés d’extracció de la cafeïna s’han utilitzat procediments químics.

Tot un món de xocolata...

Sant Bru, 5608911 Badalona Tel. 93 384 36 14 pastisseriaforncatalunya.com

Page 28: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

28 |

Empresa Familiar Desde 1999

Comunidades de Propietarios –

Abrillantado de suelos – Hogar www.limpiezas-lina.com Telf. 661 933 656

Pruébanos1er mes al 50 % dcto.

LIMPIEZAS IND. BADALONA

Cervantes, 7908912 BADALONA

93 397 29 36 - 93 387 45 84 y Fax. NO TIRE SU DINERO, CONSÚLTENOS☎

INDUSTRIALES Y PARTICULARESDESATASCOS DE

TUBERÍASPOZOS, FOSAS

SÉPTICAS E INUNDACIONES

Urgencias las 24 horas incluso Festivos. Tel. 93 399 28 70

PINTOR PROFESIONAL ECONÓMICOHace todo tipo de pinturas, estucados, vene-

cianos. Presupuestos sin compromiso.TEL. 93 398 59 98 - 669 33 63 48

EL MANETESCAMBIO BAÑERA POR PLATO DE DUCHA 550€

PINTO PISO POR 400 EUROSTrabajos de paleta y lampista 11 €/hora Limpieza y seriedad

Presupuestos sin compromiso

679 65 19 43 (Juan Manuel)

Solucions a alguns problemes a l’hora de pintarQuan a l’hora de pintar no aconseguiu el color desitjat, sinó que us queda massa clar o molt pàl·lid, podeu recórrer a tècni-ques com l’esponjat o drape-jat, perquè mitjançant aquest sistema es pot aconseguir una tonalitat diferent sense alterar el color de base amb una capa transparent de vernís.En canvi, en el cas que us hagi quedat massa fosc, es pot aplicar un esponjat per sobre del color base, aclarint-ho amb dos tons de la mateixa paleta i així obtin-dreu un to més clar.La pintura és de gran ajuda, però moltes vegades es taca sense voler el terra, en aquest cas cal deixar que les taques s’assequin i després netejar-les suaument amb un paper de vidre; si la pintura és a l’oli, heu

d’utilitzar aiguarràs i després aigua i sabó.Poden aparèixer arrugues a la pintura quan no està correctament diluïda, i deixar imperfeccions sobre les superfícies que hem de pintar, o quan no s’ha deixat passar temps suficient d’assecatge i s’ha

aplicat ràpidament una segona capa a sobre. Per solucionar les arrugues de pintura cal esperar que s’assequin bé i després polir les zones afectades amb paper de vidre a l’aigua, fins aconseguir que la superfície torni a quedar absolutament llisa.

DINERO YA AGRUPACIÓN DE DEUDAS, CASOSDIFÍCILES CON ASNEF, SOLUCIONAMOS

EMBARGOS,MICROCRÉDITOS 24H.EMPEÑO VEHÍCULOS.ASESORÍA LEGAL Y FINANCIERA.CAPITAL PRIVADO A CUOTAS.

RESPUESTA INMEDIATA 93 142 62 27

FUSTER ECONÒMIC mobles a mida,

reparació de la llar, preu crisi 608 88 49 14

LIMPIEZA Y RECOGIDA MOBILIARIO GRATIS, nos encargamos de retirar sus muebles, metales, runas etc. Llámanos y olvídate de preocupaciones Tel.632 73 48 90

MUDANZAS SUPERECONÓMICAS desmontamos y montamos muebles precio al alcance de vuestros bolsillos 698 59 63 94

SE HACEN TRABAJOS DE ALUMINIO Ventanas,persianas,mamparas de baño,cerramientos,rejas

ballesta,etc, también reparaciones.Presupuesto sin compromiso TEL. 647 65 40 85

Page 29: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

| 29

ELECTROMARTI, S.L.

PRESUPUESTO SIN COMPROMISOTel. 93 398 11 41

Liszt, 36 BADALONA

Instalación-reparación de:

El s fac to r s c l im à t i c s , l a pols i la humitat embruten constantment les finestres. Per evitar-ho és necessari mantenir una rutina de neteja per iòd ica que no s ’ha de passar mai per alt, perquè com més gran és l’acumulació de substàncies que s’enganxen a l s v i d r e s , m é s c o s t a r à després treure-la, per tant, tingueu en compte el següent:

finestres per a més endavant, perquè mentre més passi el temps, més s’acumularà brutí-cia. El millor és fer-ho progres-sivament encara que no ho feu a fons.

les finestres quan el sol no hi incideixi directament, d’aquesta manera podreu veure amb claredat el que esteu fent i si han quedat marques.

fer abans de començar amb la neteja a fons és treure les restes de pols que hi ha a sobre, comenceu sempre pels marcs i des de la part de fora cap a dintre. Posteriorment, amb un netejador de vidres i un drap suau que no deixi restes de borrissol, procediu a la neteja habitual des de baix cap a dalt en sentit vertical, perquè d’aquesta manera la superfície obté uns resultats veritablement uniformes.

Page 30: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

30 |

Pessimisme social: Les xarxes socials poden canviar l'estat d'ànim d'un dia

Polítics, empresaris, espor-tistes, tots ells donen un valor preeminent a les xarxes socials. Guanyar vots, clients o fans és la major motivació d'aquests perfils pel que fa a utilització de plata-formes com Facebook o Twitter. No obstant això en l'aire sempre planeja la mateixa pregunta: Fins a quin punt influeixen les xarxes socials en, valgui la redundàn-cia, la societat? Recentment el diari The Guardian va publicar un informe en què s'estableix l'impacte de les xarxes socials en l'anomenat "efecte dòmino".Les xarxes socials són una pales-tra ideal des de la qual llançar les nostres idees i opinions. L'article del prestigiós diari considera que una actitud pesismista o

un comentari trist pot difondre amb rapidesa, amarant a tots els nostres contactes amb el mateix estat d'ànim. Un grup d ' i nve s t i g ad o r s , d e s p ré s d'analitzar més de 1.000 milions d'estats d'ànim d'1 milió d'usuaris de Facebook, des de l'any 2009 fins l'any 2012, ha dictaminat que un missatge negatiu afecta de manera directa en els contactes primaris de la xarxa social. Així, segons el doctor en medicina genètica i ciència política de la Universitat de San Diego, James Fowles, l'impacte d'una publica-ció negativa genera una mitjana de 1,29 missatges extres mentre que la publicació d'un missatge positiu genera un registre de 1,75 missatges addicionals.

N o w B r o w s e r - Podrem afegir recor-datoris a les notes a l 'esti l Mailbox, usar

els gestos de forma intel·ligent per completar les l l istes o afegir guions, crear favorits i c a r pe tes i s i n c ron i t za r totes les dades a través de Dropbox. El conjunt és una aplicació que compleix molt bé si tenim moltes notes.

C/Coll i Pujol, 192 Badalona

www.lekkernet.es Tel. 93 460 17 09

VENTA Y REPARACIÓN

SERVICIO A DOMICILIO

- Assistència a domicili- Pressupost sense compromís

SERVEI TÈCNICINFORMÀTIC

Tel. 93 460 31 10www.integer.cat

Veus aquest anunci?

Doncs els teus clients també!

Truca i informa't

93 464 69 7993 464 69 83

[email protected]

Page 31: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

Mini

Aquest 2014 surt una nova generació del Mini, la tercera, amb canvis en la carrosse-ria. El nou Mini és ara més llarg, més ample i més alt que el seu predecessor, fet que també es tradueix a l’interior. Concretament, el maleter ha crescut dels 160 litres d’abans als 211 actuals. Es tracta d’un vehicle que cuida al màxim els detalls. Dintre de l’equipament d’aquest Mini hi ha elements com el sistema d’informació projectada al parabrisa, anome-nat Head-Up Display. També permet incloure el sistema d’estacionament automàtic, la càmera de marxa enrera, el programa de control de veloci-tat actiu i el sistema automàtic que passa de llums curtes a llargues i a l’inrevés quan és necessari. A nivell de disseny, tant exterior com interior, es tracta d’un dels vehicles més admirats. L’equipament bàsic en matèria de seguretat del Mini inclou coixí de segure-tat frontal per al conductor i el

passatger, de cap davanters i posteriors, i laterals davan-ters. També hem d’esmentar el sistema antibloquejament de frens ABS. Altres sistemes de suport a la conducció també relacionats amb la seguretat són l’assistent d’engegada en pendent i l’assistent de frena-da. També compta de sèrie amb el control d’estabilitat, el control de frenada en corba i el control de tracció. Disposa de tancament de portes automàtic

a partir dels 16 km/h de sèrie, a més de cinturons davanters amb tensor pirotècnic i limitador de força. Hi ha dues opcions a benzina, l’1.5 litres de 136 cavalls i el 2.0 litres de 192 cavalls. Es preveu que cap a l’estiu també es comencin a comercialitzar els propulsors 1.2 de 75 cavalls.En dièsel hi ha disponible l’1.5 de 116 cavalls, l’1.2 de 102 cavalls i l’1.5 de 95 cavalls, a més de 170 cavalls.

| 31

Desguaces

Estalvia fins a un 75% en els teus recanvis Venda de recanvis i pneumàtics nous i d'ocasióCompra de vehicles per desballastamentServei de grua i tramitació de baixa GRATUÏT

Tel. 93.387.43.55Fax. 93.387.43.50www.elrecanvi.com

Pge. Rodó 1 i 3Rambla San Juan 254

089 BADALONA

Page 32: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

32 |

Ja és primavera

Ja hi som! Ara sí!!. Ja és prima-vera i potser perquè vaig créixer amb l'eslògan publicitari d'una gran cadena de grans magat-zems, sempre sóc feliç en el canvi d'estació, ja que comporten dies assolellats i colors, molts colors i així són les noves tendències per l'estació SS14 amb colors, més que mai:Els colors suaus com el rosa empolsinat, blau cel, el malva, el verd lima, els grocs.El vermell i tota la seva varietat.Els colors metàlics: or, plata i bronze.El binomi blanc i negre.El taronja i colors terra.El blau elèctric.El groc cítric.Si parlem d'estils són tan variats com:El spor t y (bombers , c rop top, sabatilles esportives..), el surf (estampats hawaians, el neoprè..),el tribal amb estam-pats geomètrics, revivals dels 50-60-70 (vestits amb forma de rellotge de sorra, minifaldilles i túniques de gasa estampada), el rap (caçadores de cuir, camises amples..) i el cowboy (pell girada, serells i denim..) I res millor que

acompanyar aquestes tendències amb joies que siguin un reflexe de la teva personalitat i de la llum i colors que ens porta aquesta estació: collarets XXL, joies tribals ja siguin en plata o daurat, amb línies geomètriques, joies amb esmalt de molts colors, arracades llargues, anells amb personalitat i sempre recordant que aquest any les peces són tamany MAXI. Ara només resta que gaudeixis tant com puguis combinant aquestes idees segons la teva forma de ser.

Io joid'art Badalona Official Store

Pren-te temps

Sant Miquel, 3708911 Badalona

Tel. 93 464 70 02

EstilisteAssessor d'imatge

Jonathan Serra

Posa't guapa, posa't blauPERRUQUERIA I ESTÈTICA

OBERT TOT EL DIAEl nostre equip us aconsellarà les noves tendències de color i tall

Mar, 32 - 35 - 93 389 41 54 - 93 384 09 09

PREUS INMILLORABLES AMB TRACTAMENTS CAPIL.LARS I UNGLESC/Jesús, 14 - 93 464 69 85

Momentum Spa reanuda el seu servei

Laietània, 6-8 BadalonaTel. 93 384 27 88

THE COLORS ESTILISTES

RENTAR+PENTINAR....7,95 €METXES+PENTINAR...30,00 €KERATINA....................50,00 €TALL D'HOME..............10,00 €

TEL.: 931 65 32 65C/ Sant Joaquim, Núm. 38 BDN

Entre Mc Donalds i Renfe THE COLORS BDN

CENTRE D'ESTÈTICA

Natalia Toscano MartínezEsteticista - QuiromassatgistaRoger de Flor, 175 - 93 399 52 04www.esteticanataliatoscano.comboutiquenataliatoscano.com

Cuidem de tu, cuidem el teu benestar

Page 33: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

Sol UVA Baixa i alta pressió Sol des de 1,75 €

(per sessió, preu amb abonament) Abonaments mensuals des de 20 €

Depilació làser Aixelles ................................. 19 € Aixelles + engonals

brasileres ................................. 39 € Cames senceres + aixelles

+ engonals ...............................99 € Pit i abdòmen ........................ 49 €

(preus per sessió, consultar per altres parts del cos)

Depilació cera Cames senceres +

engonals brasileres+ aixelles ...............................21 €

Ara fem depilació

íntima de dona

Francesc Layret, 30 Tel. 933 894 358

A5_SUNFACTORY.indd 1 16/12/2013 17:41:46

Page 34: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

34 |

| Dra Laurence GoxesCentro Quiropráctico Badalona

El s is tema nerv ioso es e l mayor sistema de control del organismo humano y es de primordial importancia para el quiropráctico. Entre sus funciones tiene el control de actividades rápidas, como las contracciones muscula-res, los fenómenos viscera-les cambiantes o la intensi-dad de secreción de algunas glándulas.

Está compuesto por el siste-ma nervioso central (SNC) y por e l s is tema nerv ioso periférico (SNP). El primero consta del cerebro, cerebelo y médula espinal, que pasa por dentro de la co lumna vertebral a través del canal espinal. Este sistema está protegido por una caja de tejidos denominada menin-ges, el cráneo y las vér te-bras. El SNC almacena la información, genera ideas y origina reacciones que el cuerpo l levará a cabo en respuesta a estas percep-ciones. Ésta es la parte sensitiva, ya que los nervios sensoriales tienen la capacidad de captar el estado de nuestro cuerpo o la situación del medio que nos rodea, para luego trans-mitir señales de salida hacia la par te motora, l levando la información a nuestros músculos para cubrir necesi-dades o realizar deseos. Por ot ro lado, e l s is tema

ne r v i oso au tónomo (que pertenece al SNP) trabaja en relación con el subconscien-te, controlando y regulan-do de forma automát ica e i nvo lun t a r i a , mu c ha s d e las funciones de nuestros órganos internos, como la frecuencia cardiaca, el ritmo intest inal, el control de la presión ar ter ia l , e l sudor, la temperatura corporal, la emisión de orina, etc.

El siguiente es una secuencia de lo que pasa cada segundo en nuestro cuerpo:

1. La célula manda una infor-mación al cerebro2.El cerebro anal iza esta información3.El cerebro devue lve su

orden a las células. Conse-cuentemente s i ex is te un obstáculo en el trayecto de información, es dec ir una i n te r fe ren c ia ne r v i os a o sub luxac ión ver tebra l , e l cerebro pierde su conexión c o n e l r e s to d e l c u e r p o que empieza a mal funcio-nar. Aparece un descenso de la habi l idad innata de cada órgano para funcionar correctamente y curarse a sí mismo.

El propósito de la quiroprác-t ica es detectar y corregir las subluxaciones vertebra-les y de esta forma lograr la restauración de los mensajes entre el cerebro y el cuerpo opt imizando la salud y e l bienestar.

Un sistema nervioso sano = una vida más sana

Page 35: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

| 35

C/ Vía Augusta, 4 (piso) (junto a parque Pompeu Fabra- final metro L-2) Tfno. 93 285 16 14 - 629 710 606

www.seguridadyderecho.esRECLAMACIÓN INDEMNIZACIONES POR ACCIDENTESwww.seguridadyderecho.es

COBRO A %. Primera visita gratuita

ABOGADOS&

MÉDICOS

MªDOLORS MAS DELBLANCHPSICÓLOGA

Niños y adolescentes Terapia de

Pareja

Horas convenidas. Tel. 687 81 40 56e: [email protected]

C/Coll i Pujol, 95 3r 3a · Badalona

Veus aquest anunci?Doncs els teus clients també!

Truca i informa't93 464 69 79 · 93 464 69 [email protected]

L'afàsia és un trastorn produït per danys en l’àrea del cervell que controla el llenguatge. Aquest trastorn deteriora la capacitat d'expressió i comprensió de la persona que el pateix, i també la lectura i escriptura; de manera que es veu impossibilitada per comunicar-se efectivament amb els altres.En la majoria de les perso-nes, l'afàsia es presenta quan es produeix una lesió en el costat (hemisferi) esquerre del cervell. Per tant, no és una malaltia, sinó un símptoma de lesió cerebral.Els principals signes d’aquest trastorn són: dif icultat per expressar-se en parlar, proble-mes per entendre una conversa i dificultat per llegir i escriure.

Causes L'afàsia pot ser causada per:

Accident cerebrovascular o ictus: és la causa més freqüent.Traumatisme cranioencefàlic: provocat generalment per un accident.Infeccions del cervell, com ara un abscés cerebral o una encefalitis.Tumors del sistema nerviós central.

Símptomes Afàsia expressiva: problemes en l’ús de les paraules i les oracions.Afàsia receptiva: dificultats per entendre les altres persones.Afàsia anòmica o amnèsica: problemes per usar els noms correctes de certs objectes, persones, llocs o esdeveni-ments. És la forma menys greu d’afàsia.Afàsia global: dificultats tant d’expressió com de comprensió.

Tractament La persona que presenta una alteració del llenguatge ha de ser valorada per un especialista en foniatria o logopèdia, que són les branques que tracten les patologies del llenguatge. El professional informarà la família

de les deficiències i incapaci-tats que presenta, de com es pot facilitar la comunicació i de la necessitat o no de rebre tractament. En alguns casos, la persona pot recuperar-se completament de l'afàsia sense tractament.No obstant això, en la majoria dels casos, s'ha de començar una teràpia de l lenguatge ajustant-la a les necessitats individuals del pacient. La reeducació ha de ser realitzada per un logopeda, s’ha d’iniciar després de la fase aguda i un cop el pacient està estabilitzat clínicament. Aquesta teràpia inclou exercicis extensos en els quals els pacients llegei-xen, escr iuen, segueixen instruccions i repeteixen el que senten.

Afàsia

Page 36: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

36 |

horòscopsBALANÇA (24/9 al 23/10)

No us estran-y i sent i r-vos cansats o faltats

d’energia, la veritat és que us marcarà molt la mandra i les poques ganes de fer res, de vegades això ja passa però és necessari que no us adormiu massa que després les coses costen més i encara fan venir més mandra. Estareu molt pendents del vostre físic i això en part està bé perquè així fareu una bona renovació.

SAGITARI (23/11 al 21/12)Menys a casa voldreu estar a tot arreu, la

veritat és que segur que no us cauran les parets al damunt, però és que necessitareu sortir, que us toqui l’aire i sobretot necessitareu divertir-vos i estar amb amics i gent diferent. De fet no hi ha res de mal en això i podeu estar millor. També hem de pensar que tant sortir pot portar mal rotllo amb els de casa.

ESCORPÍ (24/10 al 22/11)Estareu molt manaires i això de donar ordres

us farà molta gràcia, ja pot ser divertit però heu de tenir present que segons el que maneu potser algú se us enfada i no cal, sigueu prudents i no us esvaloteu. Per altra banda la vostra iniciati-va potser molt bona per començar projectes del passat, mireu de posar fil a l’agulla i feu servir la facilitat de concreció d’aquests dies.

CAPRICORN (22/12 al 20/1)A n e u - v o s preparant que teniu uns dies

molt bons per lligar i per tenir alguna història, potser no molt serio-sa però si interessant. De to tes maneres estaria bé que a part del moviment en tema de parella us poséssiu les piles en el camp de la feina que us esteu despistant massa i això no us convé pas, inten-teu estar més concen-trats en el que feu.

AQUARI (21/1 al 19/2)E l camp de la parella serà el que us atabalarà

més aquests dies i heu de mirar de no posar-vos nerviosos, ja se que us costarà força però crec que val la pena estar més tranquils i així les coses s’arreglaran de manera més fàcil en aquest aspecte. No cal que us digui que us convé reposar que segurament ja us ho noteu força, feu cas el vostre cos, dormiu una mica més.

PEIXOS (20/2 al 20/3)Tot serà mol t a g r a d a b l e i maco, sense

anar-ho a buscar us trobareu en que les coses boniques se us presenten soles i com que estareu molt romàntics ho veureu tot de color rosa. Tot pot ser molt maco, encara que heu d ’estar a l corrent de que pot ser no és igual de maco pels altres, no cal que feu massa propaganda del que esteu vivint.

ÀRIES (21/3 al 20/4)Us espera molt de moviment, m o l t e s m é s

emocions del compte i més facilitat d’estar neguitosos. Només us demano que us ho agafeu amb molta paciència i que no vulgueu fer més del que pugueu perquè si no podeu acabar molt cansats i tampoc cal. De fet com que seran dies de canvis i de moltes emocions heu d’estar preparats per tot.

TAURE (21/4 al 20/5)Tindreu el sisè sentit molt a flor de pe l l , cosa

que us p o t d onar m o l t s av a n t a t g e s davant els canvis del dia a dia. És important que mireu d’aprofitar aquestes fac i l i tats per poder millorar el camp de la feina si convé i també el de la família que sembla que el teniu una mica abandonat i crec que és vital que el treba-lleu una miqueta.

BESSONS (22/5 al 21/6)Tot el camp de la poes ia us estirarà molt i

les ganes de ser romàn-tics us podrà i fareu el que sigui per donar bon rotllo a tots els que teniu al voltant dient allò que més és necessita sentir en un moment donat. To t i que els que estaran millor seran els altres, de rebot per vosaltres també serà genial, i segurament no en dubtareu quan ho analitzeu a fons.

CRANC (22/6 al 21/7)Us sentireu una mica obligats a callar davant de

situacions en les que donaríeu la vostra opinió i sabeu perfectament que no seria ben rebuda, cosa que farà que us mossegueu la llengua i calleu. Se que no és fàcil però és necessari que us mantingueu perquè hi teniu molt a perdre si digueu el que penseu, o sigui que aquesta vegada haureu de deixar passar el que sigui i prou.

LLEÓ (23/7 al 23/8)T indreu molta força física, cosa que ja està bé,

però us haureu de mirar de controlar una mica perquè podeu fer mal si se us acudeix donar un copet a l’esquena a algú. De vegades no contem que hi ha persones més sensi-b les que d ’a l t res i petites coses els hi fan més mal. A part d’això ser an bons dies per vosaltres ja que tindreu força sort en tot.

VERGE (24/8 al 23/9)U s v e u r e u envo l ta ts de persones amb

càrrecs importants, i la veritat és que ja us anirà bé perquè podeu fer amistats interessants que el dia de demà us poden ajudar en algun aspecte, ara bé això no vol dir que els hagueu de perseguir, si hi ha bon rotllo molt bé però si la cosa no es veu natural no cal que us hi esfor-ceu a lligar-vos a qui us sembli interessant.

Page 37: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

| 37

Ompliu les caselles buides del recuadre de 9x9 quadrats amb xifres de l'1 al 9. No s'ha de repetir cap número en una mateixa fila - horitzontal o vertical - ni subcuadricula de 3x3.

Niv

ell

difí

cil

EMBRUJADA

Consultas privadasHoras a convenir

TAROT TELEFÓNICOTel. 93 387 57 24 CURSOS DE TAROT

CLASES PARTICULARESC/ Alfons XII, 99, 2º 1ª

Badalona

CENTROESOTÉRICO

ELENA TAROT TRUCARÀ? TORNARÀ? QUAN? QUINS SON ELS SEUS SENTIMENTS?

VISA 639 34 16 56

La méteo de la setmana del 31 de març al 6 d’abril

La primavera va avançant i això ho hem notat al llarg de la setmana. Vam començar-la amb unes matinades força fresques i amb estabilitat, després de la llevantada del cap de setmana passat. Tot i això, el vent del sud va anar prenent protagonis-me, portant-nos força humitat i unes temperatures més agrada-bles. I no només això, sinó que l’aproximació d’una borras-ca per l’oest va inestabilitzar notablement el temps, duent-nos un dijous passat per aigua, amb xàfecs localment forts i acompanyats de tempesta. Si bé a Badalona, Tiana i Montgat la pluja no va portar problemes, a Alella, el Masnou, Teià i a Barcelona sí que es van produir

Feia molt de temps que no teníem una pluja de fang tan important. Dijous passat l’aigua que queia del cel era d’un color ben marronós, gairebé podríem dir que era cacaolat! Es van arribar a acumular fins a 11mg/m2 de polsim saharià; això vol dir que si haguéssim escombrat la plaça de la Vila (1045m2) hauríem recollit 11kg de fang, mentre que a tot el terme municipal de Badalona (22.2km2) n’hauríem recol·lectat gairebé 250 tones. A la fotogra-fia feta per la Marta Baldrís podem veure els color de l’aigua que sortia pels desaigües a Barcelona.

Temp màx 22.0ºC el dia 4

Temp mín 10.4ºC el dia 1

Hr màx 94% els dies 31 i 3

Hr mín 42% el dia 4

Press atm màx 1020.1hPa dia 6

Press atm mín 996.1hPa el dia 3

Vent màx 49.9km/h (nord-est) dia 3

Precip màx 24h 17.3 l/m2 dia 3

Precip anual 103.4 l/m2

*Dades de l’estació meteorològicaBadalona - Centre

algunes inundacions a causa de la gran quantitat d’aigua caiguda en poca estona. A més, aquests vents del sud ens van portar una enorme quantitat de pols en suspensió provinent del Sàhara, deixant-nos la pluja de fang més importants dels últims anys.

| Oriol RodríguezMeteorologia

Mirant al cel...

Page 38: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

/BadalonaRecuerdos @BdnRecuerdos ionotice.com

Badalona Recuerdos

Finals dels anys 60, construcció de l’autopista A-19 avui C-31,a la dreta la plaça Badalona

Foto antiga de Jaume Costa Solà, foto actual de Facu-Badalona Recuerdos

Per col·laborar pots enviar la teva foto antiga a: [email protected]

38 |

Page 39: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

| 39

Legal

Instal.lar un ascensor a una comunitat de veïns és una decisió important que proporcio-na dos avantatges significatius als veïns. D’una banda, els hi proporciona més comoditat i, al mateix temps, fa que augmenti el valor de cadascún dels pisos.

Malgrat tot és una inversió que requereix un dessemborsament important i per això sorgeixen disputes entre els veïns per instal.lar-lo o no, essent molt

L’acord per instal.lar un ascensor a una comunitat de veïns necessari per aquells que tenen

mobilitat reduïda o els que viuen en pisos superiors, i poc necessari pels dels baixos o els primers pisos. Fins fa poc, per tal decidir la instal.lació d’un ascensor era necessari el vot favorable de tres cinquenes parts del total de veïns que, a més, representes-sin les tres cinquenes part de les quotes de participació. Però des de que es va modificar la Llei de Propietat Horitzontal (que regula les comunitats de propietaris), per tal de poder posar un ascensor cal el vot favorable de la majoria dels propietaris que representin la majoria de quotes de partici-pació. Així, ara és molt més fàcil acordar la instal.lació i la finali-tat d’aquesta modificació va ser superar les barreres arquitectò-niques i afavorir els veïns amb mobilitat reduïda.

Cal recordar que quan a una comunitat es decideix fer una obra o instal.lació tots els veïns queden obligats a pagar, fins i tot aquells que no han estat d’acord en fer l’obra, motiu pel qual la modificació va provocar i encara provoca moltes controvèrsies.

“Quan a una comuni-tat es decideix fer una

instal.lació tots els veïns queden obligats a pagar, fins i tot aquells que no

han estat d’acord”

c/ Coll i Pujol, 101 08912 BadalonaTel 93 399 54 96Fax 93 460 77 84

[email protected]

Advocats

Accidents de trànsit · Laborals

20è Aniversari1994 - 2014

Page 40: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

40 |

bar?

El primer que es recomana és visitar els serveis tècnics d’activitats de l’Ajuntament i informar-se de tots els tràmits a realitzar. Si el local necessita d’obres d’adequació s’haurà de demanar permís d’obres, amb projecte, assumeix d’obres, fotos, etc. Pagades les taxes, el permís

trigarà aproximadament un mes. Una vegada acabades les obres s’ha de demanar la pròpia llicèn-cia d’activitats, un BR en cas de bar sense terrassa i un GR en cas de tenir-ne. El primer trigarà menys que el segon pel fet de l’afegit de la terrassa, però en cap cas es podrà demanar primer llicència sense terrassa i a poste-riori demanar-ne només la terras-

cia nova d’activitats. Per poder aconseguir-la haurem de tenir el

Oriol Aguilera, arquitecte tècnic.

projecte d’activitats, estudi impac-te acústic, fotos i assegurança de risc civil, i alguns documents més requerits. Son tràmits llargs, però una vegada tenint tot, es podrà començar l’activitat.Poseu-vos en contacte amb nosaltres i feu-nos arribar els vostres dubtes i a les properes publicacions us els resoldrem en aquest consultori t: 933817370 m: 696687826 c: [email protected] www.abile.cat

C/ Guifré, 211 BadalonaTel. 93 383 28 06 - 93 383 04 68

www.promocat.es

PISOS EN LLOGUERPEP VENTURA:55m², 3 hab,

reformat, balcó, a/c. 500€PEP VENTURA OBRA

SEMINOVA:60m², 2hab, 2 banys, Asc.725€ (pis ,pk i traster)

PEP VENTURA:4hab, 2 banys, balcó i asc.750€

SALUD BAIXA:60m², 3hab, conservat, asc.450€

CENTRE-AMBULATORI:4hab, bany i cuina reformats, balcó i asc.675€

PEP VENTURA:90m², 3hab, tot reformat amb electrodomèstics.

750€,pk opcionalSISTRELLS:3hab,conservat

amb mobles.600€PEP VENTURA:72m², 3hab, bany i

cuina reformats, menjador ext a balcó.Asc.700€

MANRESÀ: baixos de 60m², 2hab, reformat, a/c amb bomba calor.550€MERCAT TORNER: PB+1+sòtan, 3hab, 3banys i pati de 35m².1.000€

CENTRE LA PLANA Ref B-

2347:Pis de 4hab exteriors, bany i

aseo, cuina refor-mada amb galeria, menjador ext, calef i a/c, gres alumini, per entrar a viure,

ascensor.52.5Mpts(315.000€)

CENTRE- JU-TJATS Ref

B-2489: Pis de 110m², 3hab,

menjador 25m² ext a balcó

grandet, calef i a/c,asc.

283.000€ Pk i traster opcionals.

OPORTUNITAT METRO DE GORG Ref

B-2402: Pis de 65m², 3hab,

cuina reformada, bany conservat,

pis conservat per entrar a

viure. 87.000€

PEP VENTURA Ref B-2510:Pis de 90m², 3hab, 2 banys, cuina

office, menjador de 30m² ext a balcó, calef i

a/c, asc.282.000€

FINCA SEMI NOVA-GORG

PAVELLÓ OLIM-PIC Ref B-2461:

Pis de 95m², 4hab, 2banys, menjador ext a balcó gran de

20m², calef i a/c, alumini, asc.

225.000€

PEP VENTU-RA MERCAT TORNER Ref

B-2500: Pis de 90m², 4hab, cuina i bany reformats,

menjador de 20m² ext a balcó gran, calef, pis en

bon estat.Asc.185.000€

GORG ZONA TRANVIA Ref B-2506:Pis de 65m², 3hab, cuina y bany conservats,

menjador ext, balcó, tot exte-rior amb molt de sol.Asc.139.000€

PEP VENTURA GORG REF

B-2338: Pis tipus casa de 85m², 3hab, 2 banys, menjador de 18m² a balcó

cobert, per entrar a viure.

130.000€

BUFALÀ Ref B-2512:Pis de 65m², 2hab, cuina i bany reformats,

menjador de 20m² ext, parquet,

alumini, roure a/c, Asc.120.000€

PEP VEN-TURA PART

ALTA Ref B-2504:Pis de 55m²,

3hab,cuina i bany conser-vat, menjador ext a balcó, gres, altell.

Asc.79.000€

PEP VENTU-RA A PROP METRO Ref

B-2491: Pis de 90m², 3hab, menjador ext a balcó gran, 2banys, cuina

office gran, con-servat en molt

bon estat.199.000€

MERCAT TORNER

Ref B-2492: Pis de 60m², 3hab, men-jador amb

balcó. Ideal per zona i

preu.89.000€

OFERTA DEL MES CASA AL MERCAT TORNER

Ref B-2226: 260m² de vivenda,

pati, 4hab.Preu obert de

235.000€

Page 41: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

Telèfon: 93 384 00 00 C/. Laietania, 17 - 21 - BADALONA

AGENT DE LA PROPIETAT IMMOBILIÀRIACOL.LEGIAT NÚMERO 1851

ADMINISTRADOR DE FINQUES COL.LEGIAT NÚMERO 3534 F I N Q U E S B A D A L O N A

VENDESPIS (CENTRE) EDUARD MARISTANY/SANT JOSEP nou per estrenar, 75 m2, 2 habitacions, 2 banys, cuina, sala menjador, terrassa, A/A, calefacció, amb pàrquing inclòs, vistes al mar ................................................................................................................................................................. 412.000 €PIS C/ TÀNGER (BUFALÀ) Obra nova, 90m2, 2 hab., 1 bany complet, hab. suitte amb bany, sala menjador, cuina equipada, pati privat, zona comunitària amb piscina ................................................................................................................................................................................................... 300.000 €PIS C/. MOLÍ DE LA TORRE pis 90 m2., 3 habitacions, 2 banys, menjador gran, cuina equipada, calefacció. Tot exterior .................. 371.426 €PIS C/ SEU D'URGELL (CAN SOLEI), 110m2, 4 hab., sala menjador amb balcó, 2 banys, cuina, bon estat .......................................... 270.000 €PIS C/LAIETÀNIA, 114 m2, 4 dormitoris (1 suite amb bany), 2on. bany, gran saló menjador, cuina-office, AA, calefacció, obra seminova ... 430.000 €PIS C/ GUIFRÉ/CERVANTES reformat tipo estudi, 2 hab., cuina, bany dutxa i menjador, tot exterior ............................................................ 119.000 €PIS TIANA CENTRE 100m2, 3 hab., 2 banys, menjador ,gran, cuina, balcó, tot exterior, garatge, traster i zona comunitària amb piscina 300.000 €ÀTIC C/I.IGLESIAS (CENTRE) 110 mts2. Mes dues terrases 20 mts2 i 25 mts.2., 3 habitacions dobles, menjador, cuina i bany complet. Tot exte-rior .......................................................................................................................................................................................................... 240.000 €ÀTIC C/ CERVANTES 2 hab., menjador, cuina, bany, terrassa de 12 m2,. Per reformar ........................................................................... 60.000 €ÀTIC C/I.IGLESIAS (CENTRE) 100 mts2. + 2 terrases de 20 mts2, 3 hab.grans, menjador, cuina i bany complet, calefacció .................. 240.000 €TORRE MAS RAM 620 m2 en parcela i 350 m2 construits, 5 dormitoris amb terrassa, 3 banys, menjador a 3 nivells, cuina, cuarto de planxa, garatge 4 cotxes, calef., A/A. Tot ajardinat amb piscina .................................................................................................................... 725.000 €TORRE MAS RAM nova, molt ben situada, 6 hab. dobles-suittes, saló menjador gran, cuina equipada total, garatge gran, bodega, zona de màquines, acabats 1ª qualitat, ajardinat i piscina ........................................................................................................................... 1.200.000 €TORRE MAS RAM 280 mts. construïts, parcel.la 600 mts2. nova, 4 dorm. (2 suittes), saló-menjador, cuina gran, sala, garatge, jocs, bodega, fantàstiques vistes 871.468 €TORRE (MAS RAM) 1062 m2., vivenda 360 m2., 4 plantes, saló-menj. amb xemeneia, 1 bany, 5 hab., 2 hab. suitte, golfes de 25 m2 ... 901.500 €TORRE MAS RAM sup. parcel.la 620m2, 325 m2 edificats, té 2 vivendes indep., amplies, garatge, bodega, en perf. estat, calef., bones vistes . 960.000 €TORRE MAS RAM parcela 590 m2, 300 m de construcció, amb 2 plantes, 5 habitacions, 2 banys, 1 aseo, molt bon estat.................................. 685.000 €CASA AVDA.MARTÍ PUJOL,(BUFALÀ)a 50 mts autopista, consta de local en planta baixa de 125 mt.2. i pis de 80 mts 2. De 3 habitacions amb acces independent ............................................................................................................................................................................................250.000 €CASA S. ROSSINYOL per reformar baixos i dalts .......................................................................................................................................235.000 €CASA C. MUSEU (CENTRE) totalment reformada, garatge, 3 habitacions, 2 banys, 1 aseo, ascensor, acabats de qualitat .............................278.000 €PARCELA MAS RAM. 1.500m2, ben ubicada, amb vistes úniques ........................................................................................................... 400.000 €LOCAL C/. SAN MARCOS (CONGRÉS) 40m2, fa cantonada, 2 portes, molt comercial ............................................................................... 36.000 €LOCAL AVDA. MARTÍ PUJOL (ZONA BUFALÀ, MOLT COMERCIAL) 240m2, qualsevol tipus de comerç, oficines, etc...molta façana ....... 220.000 €LOCAL COMERCIAL C/I.IGLESIAS 400 mts.2. amb dues plantes (planta baixa i semisotan) molt ben acondiconat per oficines, consultori etc. (posible lloguer amb opció de compra) .................................................................................................................................................. 300.000 €

LLOGUERSPIS TIANA 3 hab., 2 banys, sala menjador, cuina, zona comunitària amb piscina, moblat i electrodomèstics, amb pàrquing ...................... 900 €/MESBAIXOS Ed. S. Jordi Canyadó, Canyadó, reformat, 3 hab., bany, menjador, cuina, exterior .......................................................................550 €PIS BAC DE RODA (LA MORERA) 3 hab., menjador, cuina, bany complet, acabat de reformar, calefacció, radiador, exterior ....................620 €PIS C/ GUFRÉ 60m2, 3 hab.,bany complet, cuina reformada, menjador, balcó gran, moblat .....................................................................550 €PIS C/ LLUÍS MILLET (CENTRE) 100m2, 3 hab.dobles, cuina i bany reformats, sala-menjador gran, bomba de calor i fred, semimoblat ....700 €PIS AVDA. DELS VENTS (BUFALÀ) 90m2, seminou, 3 hab., bany i aseo, cuina office, sala menjador, tot exterior, amb garatge i zona comunitària amb piscina .............................................................................................................................................................................................850 €PIS AV. MARTÍ PUJOL (CENTRE) 90m2, 1 hab. doble, 2 individuals amb armaris encastats, cuina amb galeria i sala menjador, calef,.Perfecte estat ...900 €PIS C/ DE LA COSTA (CENTRE) 2 hab., menjador, cuina, bany, tot exterior ...............................................................................................570 €PIS C/ GUIFRÉ 2 hab., bany complet, menjador, cuina, moblat i electrodomèstics. Exterior ......................................................................575 €TORRE MAS RAM bona ubicacio, parcela ajardinada amb barbacoa de 600 m2, planta baixa sala-menjador, cuina-ofice, hab. doble i bany complert. planta pis, 1 hab. suite, 3 hab. dobles i 2º bany. 2 terrasses, acabats de qualitat, calefacció, a/a. perfecte estat. ............. 1400€/MESLOCAL C/LLEIDA 420m2 amb 2 plantes ........................................................................................................................................ 1.500 €/MESLOCAL C/TORTOSA diáfan 150m2, bomba alor i fred....................................................................................................................... 900 €/MESLOCAL C/GIRONA (BUFALA) 190m2, diáfan, entrada de furgonetes amb serveis d'alta .................................................................... 600 €/MESLOCAL MOLT COMERCIAL AVDA. SAN SALVADOR (ARTIGAS) Ideal super, bazar, etc...360 m2, 3 puertas calle, en buen estado .. 1.750 € /MESLOCAL C/XALOC (BUFALÀ) 55m2 qualsevol activitat comercial, en perfecte estat ........................................................................... 425€ /MESLOCAL C/ ALFONS XIII 233 comercial, 150m2, porta automàtica, interessant, aire calent i fred ....................................................... 975 €/MESLOCAL C/ E. MARQUINA (CANYADÓ) molt comercial, 80m2, 4 portes al carrer ................................................................................ 700 €/MESNAU INDUSTRIAL GUIXERES 370m2, planta + 95 oficines, amb serveis, instal.lacions, etc.. ......................................................... 2.300 €/MES

COL.LEGIAT

EDIFICI INDUSTRIAL EN VENDA O LLOGUER C/ TORTOSA CANTONADA C/ PROGRÉS 400M2 EN PLANTA BAIXA I 260M2 A SEGONA PLANTA, COMUNICAT AMB MUNTACÀRREGUES

DEMANEU INFORMACIÓ

Page 42: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

PISO EN VENTA EN BADALO-NA CENTRO Finca con ascensor, piso en Av. President Companys Sup. 140 m2, 4 habitaciones total-mente reformado Balcón en el comedor. PRECIO 305.000€ TEL. 93 399 54 96 Esther

PISO y PARKING EN VENTA EN CALLE CIENCIA Finca con ascensor, piso en C/ Ciencia 4ª planta ,80 m2, tres habitaciones(dos grandes) todo exterior, aluminio climalit, aire acondicionado con bomba de calor y el parking en la misma finca. PRECIO 178.000€ TEL. 93 399 54 96 Esther

PARKING EN VENDA ZONA GORG Parking de 14 m2 c/ Tortosa 57 cantonada Marqués de Montroig. Amb vigilancia per circuit tancat tv, porta amb comandament, escala i ascen-sor PREU VENTA 20.000 € TEL. 636 48 60 32 David

REF. 413 PEP VENTURA piso 75 m2 3 habitaciones ascensor balcon reformado calefacción todo exterior parking opcional 150.000 € TEL. 93 460 06 96

REF. 655 BUFALÀ piso 70 m2 3 habitaciones balcón ascen-sor conservado exterior cerca metro alquiler con opción de compra p.v.p. 155.000 € alquiler 600 € TEL. 93 460 06 96

REF. 2689 PEP VENTURA piso 55 m2 1 habitacion posibilidad 2 reformado exterior calefacción gas natural y aacc al lado metro y cerca playa 97.000 € TEL. 93 460 06 96

REF. 673 PEP VENTURA atico 95 m2 3 habitaciones ascensor terraza 40 m2 exterior muy luminoso cocina ofice 2 baños calefacción parking coche y moto incluido cerca metro y centro comercial 239.000 € TEL. 93 460 06 96

DINERO URGENTE! Presta-mos en 24h. sólo en garantía desu p iso o par te ind iv isa . También compramos pisos, edificios e indivisos pagando al instante.

PEP VENTUR A-A PROP METRO REF B-2482: Pis de 3hab, menjador ext a balcó, pis alt amb ascensor.79.000€ IDEAL INVERSORS TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

GRAN CASA SENYORIAL A LA PLANA REF B-2327:Terreny de 400m² amb 750m² edificats en PB+1er+GOLFES+SÒTAN i JARDÍ de 250m², terrat de 50m² i terrassa de 50m², 12hab, 4 banys, pk per diversos cotxes. Consultar preu TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

LA SALUD PART BAIXA REF B-2484: Pis de 60m², 2hab, menjador exterior, pis conser-vat, a/c amb bomba de calor. Ascensor. 70.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

FRONT MARÍT IM F INCA SEMINOVA REF B-2480: Pis de 3hab, 2 banys, menjador de 26m² ext a balcó gran de 12m², terrassa de 40m². Asc. Pk opcional. 360.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

GORG A PROP PAVELLÓ OLÍMPIC REF B-2488: Pis de 70m², 4hab, conservat, asc.125.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

MORERA REF B-2460:Pis de 100m², 4hab, aseo i bany, cuina office balcó gran, a/c amb bomba de calor.Asc.190.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

M E R CAT T O R N E R R E F B-2492: Pis de 60m², 3hab, menjador amb sortida a balcó.Ideal per zona i preu.89.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

P E P V E N T U R A P L Ç BADALONA REF B-2499:Pis de 2hab, bany conservat , cuina americana conserva-da, menjador de 18m² ext a balcó, gres, alumini, calef.Asc.105.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

LLEFIÀ REF B-2481: Pis de 80m², 3 habitacions, 2 banys, menjador de 20m² ext a balcó, tot completament reformat, asc.Per entrar a viure.126.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

42 |

Immobiliaris Treball Motor Varis Amistats Classes

ImmobiliarisCompra - Venta

Page 43: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

REF. 2707 NOVA LLOREDA piso 95 m2 4 habitaciones ascensor conservado balcón todo exterior calefaccion y aacc 2 baños amueblado con electrodomesticos 700 € TEL. 93 460 06 96

R E F . 2 7 0 3 S T A R O S A estudio 40 m2 1 habitación reformado planta baja al lado metro 350 € TEL . 93 460 06 96

REF. 687 PEP VENTURA piso 52 m2 2 habitaciones reformado aacc balcón al lado metro y playa 575 € TEL. 93 460 06 96

EDIFICIO 2 PLANTAS 115 + 115 m2, montacargas, luz, agua, c/ General Weyler nº 4., 700 euros al mes TEL. 93 395 36 70 móvil 654 37 18 39

TIANA HABITACIÓN doble exterior zona tranquila ambien-te familiar, precio 265€ TEL. 693 31 01 04

PISO EN ALQUILER STO.CRISTO Piso en calle Selva, esquina con Coll i Pujol , 3 habitaciones, ventanas de aluminio, cocina y baño refor-mados, galería, muy solea-do, aparato de aire frio/calor. Listo para entrar a vivir. Gastos mantenimiento escalera inclui-dos . PRECIO ALQUILER 400,00 € TEL. 93 399 54 96 Esther

REF.2686 BONAVISTA piso 50 m2 2 habitaciones reforma-do balcon aacc amueblado con electrodomésticos 500 € TEL. 93 460 06 96

REF. 2702 LA PAU estudio 35 m2 planta baja 1 solo ambiente cocina americana sin muebles cerca metro y centro comercial 350 € TEL. 93 460 06 96

REF. 671 SANT CRIST piso 65 m2 3 habitaciones reformado balcon amueblado con electrodo-mésticos 500 € TEL. 93 460 06 96

REF. 684 NOVA LLORE-DA piso 85 m2 3 habitacio-nes balcón 12 m2 ascensor reformado todo exterior aacc amueblado parking opcional 750 € TEL. 93 460 06 96

PEP VENTURA PART ALTA REF B-2505:Pis de 50m², 2hab, cuina i bany conser-vats, menjador ext a balcó.Asc.93.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA SALESIANS REF B-2318:75m² amb 3hab, cuina i bany arreglats, menja-dor de 20m² ext, parquet, riere, alumini, a/c amb bomba calor, per entrar a viure, ascen-sor.170.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

MANRESÀ 1ª LÍNIA DE MAR REF B-2263: Pis molt acollidor de 60m², 3hab, tot exterior sol tot el dia. Ideal preu i zona. 110.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA - PROGRÉS REF B-2495: Pis de 85m², 3hab,menjador de 24m² exterior, pis conservat en bon estat.Per entrar a viure.156.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

CENTRE AMBULATORI REF B-2284: Pis de 160m², 4 hab, 3banys, cuina of fice gran, menjador de 40m² ext a balcó, parquet, roure, alumini, calef i a/a, asc.328.000€ Pk opcional TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

ANGLADA REF B-2307:Pis de 80m², 3hab, 2 banys, cuina office, menjador de 23m² ext a balcó, calef i a/a, per entrar a viure.186.000€Pk opcional. TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

ÀTIC PEP VENTURA METRO REF B-2438: 100 m², 55 m² de Terrassa, 3/4 hab 2 banys, vistes al mar, exterior i amb ascensor. 240.000€ (negoc.) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

| 43

Com insertar un anunci classificat?· A través d'Internet: Inserteixi els seus anuncis a través del nostre web www.eltotdigital.com/classificats· A les nostres oficines: C/ Soledat - 20 3r 1a 08911 Badalona · Tel. 93 464 69 79 · 93 464 69 83

No es poden vendre o regalar animals si no es disposa i es fa constar a l'anunci el número de Nucli Zoològic. DOGC NÚM. 3926 de 16/7/2003No es publicaran aquells anuncis que tinguin contingut inapropiat, ni de contactes · Les abreviatures seran comptabilitzades com una paraula.Tots aquells anuncis rebuts abans de diumenge al vespre es publicaran a l'edició del dijous següent, en cas de dies festius les dates poden variar.

ImmobiliarisLloguer

LLEFIÀ / ALFONS XIII REF B-2481:80m², 3hab, 2 banys, cuina office, menjador de 20m² ext a balcó, a/c amb bomba de calor, parquet, alumini, faig.Asc.126.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

Page 44: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

SE BUSCA OFICIAL/A DE PRIMERA EN PELUQUERIA con experienica y especialista en técnicos de color. Badalona TEL. 93 395 25 54

CHICO RESPONSABLE de 34 años se ofrece con carnet de conducir B, BTP, C, CAP ( certificado de aptitud profe-sional) en vigor de mercan-cias y tarjeta del tacógrafo, mercancias peligrosas básico y cisternas, con disponibilidad para viajar. También experien-cia como mozo de almacén. Disponibilidad inmediata. TEL. 607825561 MIGUEL ANGEL

CHICA BUSCA TRABAJO por las tardes y fines de semana para cuidar personas mayores, limpieza TEL. 632 45 47 72

S O L I C I T O T R A B A J O d e c a n g u r o , p e r s o n a s mayores, limpieza TEL. 631 43 04 92

SE TRASPASA BAR , 300 euros alquiler + IVA TEL. 646 59 64 25

44 |

ImmobiliarisTraspassos

Treball

PISO EN ALQUILER STO.C R I S T O P i s o e n c a l l e Empordà, 22, 3 habitacio-nes, baño reformado, total-mente exterior, recién pinta-do. Gastos mantenimiento escalera incluidos. PRECIO ALQUILER 450€ TEL. 93 399 54 96 Esther

P I S O E N A L Q U I L E R SISTRELLS Ático en C/ Estre-lla cerca piscina sistrells,1 habitación, cocina y baño reformados, suelo parquet, dos amplias terrazas, muy soleado. Gastos mantenimien-to escalera incluidos. PRECIO ALQUILER 450€ TEL. 93 399 54 96 Esther

L O C A L E N A L Q U I L E R B A D A L O N A B A J A M O S PRECIO!!! Local en C/ Coll i Pujol, 143, 90 m2 apto para tienda o negocio, con escapa-rate, suelo gres, puerta seguri-dad, instalación cámaras video-vigilancia, con despacho y almacén. PRECIO ALQUILER 490,00 € TEL. 93 399 54 96 Esther

L O C A L E N A L Q U I L E R BADALONA Local en zona Santo Cristo C/ Selva 300 m2 apto para supermercado, bazar, almacén, taller,… tiene vado, en buen estado. PRECIO ALQUI-LER 750,00 € TEL. 93 399 54 96 Esther

L O C A L E N A L Q U I L E R BADALONA Local en C/ Empordà 180 m2 apto para t ienda, negoc io, ta l ler, o almacén. PRECIO ALQUILER 520,00 € TEL. 93 399 54 96 Esther

LA SALUD:65m²,3hab, semi moblat, balcó gran,ascensor. 550€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA DÚPLEX: 140m², 4 hab, tot reformat, balcó, asc.950€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

P E P V E N T U R A : 5 5 m ² , 3hab, balcó, arreglat.500€ TELS . 9 3 3 8 3 28 0 6 - 9 3 383 04 68

PEP VENTURA:4hab, 2 banys, balcó i asc.750€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

P E P V E N T U R A O B R A SEMINOVA:60m², 2hab, 2 banys, Asc. 725€ (pis ,pk i traster) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

SALUD BAIXA:60m², 3hab, conservat, asc.450€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

CENTRE AMBULATORI: Pis de 4Hab, reformat, balcó i asc. 675€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA:90m², 3hab, tot reformat amb electrodomèstics. 750€,pk opcional TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

SISTRELLS:3habitacions,conservat amb mobles.600€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

Tel. 93 460 06 96

Disponemos de pisos y locales en alquiler de diversos precios,

INFÓRMESE:

PEP VENTURA:72m², 3hab, bany i cuina reformats, menja-dor ext a balcó.Asc.700€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

MANRESÀ: baixos de 60m², 2hab, reformat, a/c amb bomba calor.550€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

MERCAT TORNER: PB+1+ sòtan, 3hab, 3banys i pati de 35m². 1.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

CENTRE:75m², 2hab, mejador ext a balcó, a/c amb bomba calor, asc.690€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

Page 45: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

CHICA RESPONSABLE busca trabajo para cuidar personas mayores, niños, con experien-cia, ya sea externa, interna, disponibilidad inmediata TELS. 688 42 19 98 - 620 85 66 29

CHICA BUSCA TRABAJO ayudante cocina, limpieza, canguro, fija llamar TEL. 698 51 95 78

SOLICITO TRABAJO DE CANGURO, personas mayores, limpieza TEL. 631 43 04 92

INGRESOS extras.TELF.93 128 72 17

CHICA BUSCA TRABAJO para cuidar personas mayores.disponibilidad total con buenas referencias y titulación. TEL. 610 38 26 59

AUXILIAR DE GERIATRIA se ofrece para cuidar personas mayores, externa. TEL. 627 79 44 55

SOLICITO TRABAJO para cangu-ro, cuidar personas mayores, limpieza TEL 602 80 92 85

CHICA SE OFRECE para limpie-za, media jornada por la mañana o por horas TEL. 661 07 08 91

BUSCO TRABAJO de limpie-za , cu idado de personas mayores con experiencia y referencias TEL. 632 44 16 50

PROFESORA TITULADA DA CLASES particulares y grupo, primaria, secundaria, bachille-rato, módulos, francés, selec-tividad, formación habitos de estudio. TEL. 93 461 09 24

CLASSES PARTICULARS de ciències : primària, secundària, batxillerat, cfgm, cfgs, prova accés universitat majors de 25 i tècniques d'estudi. barri la salut telèfon TEL. 661 01 62 09

SE PRECISA CAMARERO /A entre 28 a 45 años, con exper ienc ia demostrab le, interesados llamar de 16 a 19 horas TEL. 93 465 00 60

CHICA RESPONSABLE busca trabajo para cuidar personas mayotes, niños, con experien-cia, ya sea externa, interna, disponibilidad inmediata TELS. 688 42 19 98 - 620 85 66 29

CHICA BUSCA TRABAJO camarera, ayudante de cocina, impieza por horas TEL. 698 32 30 73

SE OFRECE CHICO de 28 años para trabajar TEL. 635 14 95 86

CUIDADORA PERSONAS MAYORES, asistenta de hogar, se ofrece por horas, tiempo comleto, con amplia experiencia y buenas referencias TEL. 699 26 49 13

CHICA SE OFRECE para trabajar con personas mayores, fines de semana o noches, o fija TEL. 639 26 05 98

CHICA SE OFRECE para trabajar con personas mayores, fines de semana o noches. TEL. 608 53 36 19

CHICA RESPONSABLE , seria. busca trabajo de cuidar personas mayores, niños, limpieza,`por horas, interna o externa TEL. 698 50 80 26

CHICO BUSCA TRABAJO de cuidar personas mayores, con experiencia, mudanzas o limpieza TEL. 698 25 46 58

SE OFRECE para cuidar perso-nas mayores, de jueves a domin-go, noches incluidas. TELS. 93 165 14 55 - 672 87 88 81

C O M P R A M O S j u g u e t e s ,cromos y tebeos. antiguos. TEL. 651 43 56 31

VENDO moto eléctrica minus-válido 550€ y silla de ruedas50€ TEL. 634 22 26 07

CAC H O RROS d e Pas to r Alemán y cachorros de GoldenRetriaver Núcleo Zoológico l2500100 TEL. 651 03 45 25

ALQUILO HABITACIÓN a caballero con todos los servi-cios, zona Bufalà (Badalona) TEL. 687 05 44 72

| 45

Varis

Classes

CHICO BUSCA TRABAJO de cuidar personas mayores, con experiencia, mudanzas o limpieza TEL. 698 25 46 58

INTERINA SE OFRECE para limpieza , canguro y personas mayores con experiencia TELS. 688 22 48 33 - 632 02 42 20

SE OFRECE sra para cuidar personas mayores, canguro, tambien noches y feines de semanatel TEL. 603 29 91 33

SRA CON AMPLIA EXPERIE-NICA y referencias se ofrece para trabajar de limpieza por horas TEL. 635 49 80 38

CHICO BUSCA TRABAJO de cuidar personas mayores, con experiencia, mudanzas o limpieza TEL. 698 47 14 03

Page 46: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

L a F e s t a M e d i e v a l d e Badalona va començar e l p a s s a t c a p d e s e t m a n a amb una bata l la nava l a l pont del Petroli. La Festa, organitzada per l’Ajuntament de Badalona, l ’Associació Festa Medieval Sant Jordi i Marina Badalona, seguirà a q u e s t c a p d e s e t m a n a amb un desembarcament i un atacs de pirates, entre a l t r e s a c t i v i t a t s , q u e e s faran als barr is de Canya-dó, Dal t la v i la i Centre, i a la platja dels Pescadors. Aquest dar rer espa i serà l’escenari del desembarca-ment pirata que tindrà l loc aquest dissabte 12 d’abril, a les 11 hores, amb presència no solament de pirates sinó també de vi latans, pesca-

dors i camperols. A la plaça de Font i Cussó del barri de Dalt de la Vila, un dia abans, aquest divendres, a les 18.30 hores, se celebrarà l’arribada d ’una comit iva de nobles, sortits una hora abans de la Rambla de Badalona, davant del monument a Roca i Pi a la Rambla. Per altra banda, la plaça de la Baixadeta, al barr i de Canyadó, acol l irà un mercat medieval i serà l’escenari a partir de les 20.30 hores del dissabte 12 d’abril d’un atac pirata, la cremada de la masia de Can Canyadó i les actuacions de diversos grups dins la Nit dels Pirates. La festa acabarà diumenge, a les 18.30 hores, amb un espectacle de màgia medie-val a càrrec d’Enric Magoo. La Festa Medieval és fruit del treball conjunt de més

de 60 entitats de la ciutat, com Ampes i escoles, grups de foc, geganters, associa-c ions de veïns, g rups de teatre, dansa, música i cant, entitats de cultura popular, espor t ives, de l leure i oci, solidàries, a més de diver-sos restaurants badalonins. Podeu seguir totes les activi-tats a través del web; www.festamedieval.entitatsbada-lona.net

Principals activitats de la Festa MedievalDivendres: A les 18:30h, arribada de la comitiva de nobles a la plaça Font i CussóDissabte: A les 11h, desembarcament pirata, a la platja dels PescadorsA les 20:30h, atac pirata, a la Masia de Can Canyadó

46 |

La Festa Medieval segueix amb actes a Canyadó, Dalt la Vila i la platja

| Imatge de la batalla naval pirata, el passat dissabte. Foto: Badalona Recuerdos

Carles Carvajal

Page 47: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630

Carrer dels Arbres, 5 - 7 08912 BadalonaTel. 93 464 00 97

Page 48: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1630