áFrica isabel y cris

Post on 23-Jan-2017

370 views 0 download

Transcript of áFrica isabel y cris

ÀFRICA

Clima D’Àfrica.

• Es clasifica com clima tropical. Les temperatures varíen molt en tot el continent i cada país té les seues propies condicions climàtiques. Ès a dir les temperatures varien segons en quina regió estiga.

NORTE

SUR

ESTE

OESTE

Tipus de climes

• Clima ecuatorial de África: El clima ecuatorial és un subtipus de clima tropical que es caracteritza per les temperatures altes superior a 27°C, ademés de plutjes abundants i regulars. Els exemples més representatius son en l’Est d’Àfrica y Àfrica Central;I els seus rius més caudalosos son el riu Congo i el Nil.

• Clima tropical humit d’ África: El clima tropical humit forma part del clima ecuatorial , i es caracteritza per ser càlid i tindre moltes precipitacions. Durant tot l’any presenta d’una manera regular altes temperatures. La temperatura mitjana es de 26oC.

• Clima tropical sec d’África: Domina la major part de l’any. Es un clima de trancició entre el clima tropical humit i el desèrtic. Es molt caluros durant tot l’any encara que les seues temperatures varíen més que el tropical humit.Una de les característiques més destacables d’aquest clima és la seua alta insolació;este fet es degut a la baixa humitat de les zones amb aquest clima. Aquest clima es troba per exemple en la Sabana.

• Clima mediterráni d’Àfrica: El clima mediterráni esta enmarcat per els climes templats. Es caracteritza per hiverns templats i plujosos, estius secs i calurosos, i tardors i primaveres variables, tant en temperatures com en precipitacions. Aquest clima es troba per el Nord d’Àfrica.

CLIMA DESÈRTIC ÀFRICA.El clima desèrtic es propi de tota la zona coberta per el desert de Sahara i es caracteritza per les seues escases precipitacions i temperatures extremes. Els dies son solejats i les nits fredes.

SAHARA EN ESTIU• En estiu, el clima es

fa mes calent i sec..La temperatura màxima supera a voltes els 46OC, mentres que les mínimes rocen els 18°C. Les precipitacions son molt abundants.

http://www.sahara-developpement.com/Sahara-Occidental/clima-336.aspx

CLIMOGRAMA DESÈRTIC ESTIU SAHARA

SAHARA EN HIVERN

En hivern les temperatures son agradables de dia. Però les nits son molt fredes(sobretot en gener i febrer). La temperatura mínima no supera els 10°C (excepte en les regions costeres), mentres la media de les temperatures màximes rocen els 22°C. A més les plutjes son poc freqüents en aquesta estació.

CLIMOGRAMA DESÈRTIC DE SAHARA EN HIVERN.

CLIMA MENYS ABUNDANT: EL OCEÀNIC

• Clima Oceànic en Àfrica: el clima Oceànic es caracteritza per unes temperatures suaus i abundants precipitacions a causa de la aproximitat del oceà. Els hiverns son freds i els estius frescs. Aquest clima es troba en les costes occidentals del continent.