Arbres Can Miravitges

Post on 04-Jul-2015

1.279 views 0 download

Transcript of Arbres Can Miravitges

ARBRES DE CAN MIRAVITGES

Professores: Soledad Rama Inmaculada Alijarte

USEE SES BADALONA

Roure• El roure és un arbre de

tronc rugós i fosc semblant al de les alzines. Té les fulles petites, arrodonides i dentades, que a vegades punxen. Els roures perden la fulla, i la seva fusta es fa servir com a llenya i en la construcció.

Olivera• L’olivera és un arbre que fa

olives. Té el tronc gruixut, sovint recargolat, i les fulles petites i de color verd fort.Una oliva és un fruit de color verd o negre, de forma arrodonida i amb un pinyol gros. Les olives tenen gust salat i es posen a les amanides. De les olives es treu l'oli.

Alzina• L’alzina és un arbre amb les

branques molt espesses i les fulles petites, dures, de color verd fosc tot l'any. En algunes alzines, aquestes fulles són dentades i punxen. El tronc és rugós i de color fosc. El fruit de l'alzina és una gla. Les alzines són abundants a Catalunya.

Pi• El pi és un arbre que no

perd les fulles a l'hivern. Té el tronc alt i prim, amb uns solcs característics, i les fulles en forma d'agulla. El fruit del pi és la pinya i la llavor és el pinyó. Als boscos dels Països Catalans creixen alguns tipus de pins com el pi pinyoner i el pi bord.

Argelaga• L’argelaga és un arbust de

color verd grisenc que té moltes espines, molt poques fulles i unes flors petites de color groc intens que s'obren a la primavera.

Romaní• El romaní és un arbust petit

molt aromàtic, de fulles linears i molt blavoses unides en petits rams. Es fa servir com a remei d'alguns mals i com a condiment a la cuina.

Farigola• La farigola és una planta

molt aromàtica que forma mates baixes de fulles primes lanceolades i flors petites de color blanquinós o rosat. Les tiges són com petits troncs, molt forts. Amb la farigola es fan sopes de pa i infusions.

Pollancre• Un pollancre és un arbre que

pot arribar als 30 metres d'alçària, de tronc recte i branques gairebé verticals que li donen una forma prima. Les branques comencen a sortir a baix de tot del tronc i les fulles són petites amb les vores dentades. Creix molt de pressa i es planta en zones humides. Els pollancres perden la fulla i tenen una fusta tova que es fa servir per a fabricar pasta de paper.

Cirerer d’Arboç• L’arboç és un arbust d'uns

tres o quatre metres d'alçària, de fulles grans, brillants, lanceolades i dentades. Fa unes flors de color blanc groguenc que tenen forma d'esquella i que s'agrupen en rams al final de les branques. Els seus fruits són les cireres d'arboç, que es poden menjar.

Bruc• El bruc és un arbust que té

fulles verdes tot l'any i fa unes flors petites de color blanc o rosa. Algunes pipes de fumar es fan amb fusta de bruc. Amb les branquetes seques del bruc es fan tanques i coberts.

Aritjol• És una liana espinosa, dioica,

proveïda de circells, de fulles cordiformes, lluents i esparses, de flors groguenques agrupades en ramells i fruits rodons, vermells o negres, que són molt verinosos i també és una planta enredadera de fulla triangular amb ganxos a les puntes.

Falguera• La falguera és una planta

que té una tija sota terra. Per fora fa unes tiges llargues que tenen a banda i banda unes fulles primes i allargades. Les tiges noves surten cargolades i es van descargolant des de baix fins a la punta. Les falgueres viuen en zones humides dels boscos i es reprodueixen per espores. També es tenen a les cases per a decorar.