Best practice vr.2.1 [Guia d'ús]

Post on 15-Apr-2017

126 views 4 download

Transcript of Best practice vr.2.1 [Guia d'ús]

Guia d’ús

Duració: 8’v 2 01/03/2016

Best Practice és un dels serveis o productes del BMJ Evidence CentreÉs una eina de decisió clínica. El BMJ Evidence Centre està emparentat amb el setmanari British Medical Journal (>1840) i està acreditat pel Royal College of General Practitioners.

Està pensat per facilitar informació molt estructurada al lloc on s’ofereix l’assistència, com a una segona opinió per a la presa de decisions.Combina l’evidència científica més recent, les guies de pràctica clínica i les opinions d’experts.

Presenta els continguts estructuradament i mostra de forma sistematitzada informació de tractament, prevenció, diagnòstic, pronòstic, etc.Els continguts apleguen més de 1000 temes, 3500 imatges i 6000 fluxos de treball i guies de pràctica clínica orientats a un ús intuïtiu.

La interfície és en castellà, etc. Cerquem en anglès un terme a la finestra BUSCAR O podem navegar pels menús de MOSTRAR ENFERMEDADES

Podem explorar:a) Pel tipus de contingut(valoracions, visions generals), ob) Per categories clíniques àmplies Una altra opció és examinar el contingut

a través d’un índex alfabètic

Els resultats es presenten per rellevància i també en grans blocs distribuïts per pestanyes.Les “DIRECTRICES” són guies de pràctica clínica.

En el plantejament o estratègia podem fer servir termes simples o frases. Es poden combinar per depurar la cerca fent servir els operadors AND i OR habituals. AND serveix per refinar, OR per sumar:fragility OR bone health AND exercise OR physical activity

Les informacions classificades com a “VISIÓN GENERAL” es recuperen des de MOSTRAR ENFERMEDADES i proporcionen informació estructurada per orientar-se en el tema que ens interessa.

Les guies de pràctica clínica (DIRECTRICES) enllacen amb el document en text complet

Un dels forts de Best Practice són els materials d’evidència.

Per citar informació de BestPractice seguim les recomenacions de la National Library of Medicine (capítol 25: Web sites). La font pels autors es troba al menú de navegació “COLABORADORES”

Exemple:Goldfarb SB, Josephson MB. Cystic fibrosis [Internet]. London: BMJ Publishing Group Ltd.; 2010 [updated 2015 Oct 01; cited 2016 Feb 29] Available from: http://bestpractice.bmj.com/best-practice/monograph/403.html

La BASE DE DATOS DE MEDICAMENTOS connecta amb el Martindale

… i amb altres fonts d’informació que requereixen tanmateix subscripció.

La informació “Overview of Zika virus” es pot descarregar en forma de dossier pdf, com passa amb totes les entrades.

Elaborat per: Marta-R. Domínguez (mrdoming@vhebron.net)