El paisatge tropical (1A)

Post on 07-Feb-2017

641 views 6 download

Transcript of El paisatge tropical (1A)

El paisatge tropicalAl nord i al sud de la zona que ocupa el clima equatorial hi ha les zones de clima tropical.

INDEX1. El clima2. Els rius3. La vegetació4. La fauna5. Els habitants de la sabana6. Les plantacions

El climaAles zones tropicals, les temperaturas són elevades durant tot l’any.No obstant això, les plujes marquen dues estacions ben diferenciades, l’estació humida (estiu), i l’estació seca (hivern).

Els riusA causa de la diferencia de precipitacions durant l’any, el cabal dels rius varia notablement, però a l’época de pluges experimenten grans crescudes.

La vegetacióEl bosc tropical és propi de les zones més properes a l’equador. La vegetació es semblant a la de la selva, però menys variada i els arbres están mes espaiats.Tot i així, la vegetació més característica de la zona tropical és la sabana, formada per herba i arbustos. Hi ha pocs arbres i es troben en grups petits o dispersos en mig de la plana.

La faunaAl bosc tropical hi ha una gran varietat d’ocells, papallonas, vespes i rats-penats.A la sabana, hi viuen molts animals herbíbors, elefants, rinoceronts, gaseles, zebres, antílops…, i els seus predadors: lleons, hienes, guepards…

Els habitants de la sabana

Alguns pobles indígenas de la sabana, com els massai i els mara són pastors i practiquen una ramaderia extensiva.Altres pobles de la sabana són agricultors i practiquen una rotació dels conreus.

Les plantacionsA les zones tropicals, al costat de l’agricultura tradicional hi ha plantacions molt extenses dedicades a conreus de cacau, café, canya de sucre, te, tabac, pinya, etc. Aquestes plantacions generalment pertanyen a companyies estrangeres, les quals fan servir mà d’obra del país i venen els productes als països riscs.

Fet per:Joel LozanoDorian BustosIsaac Gallego