Projecte cavalls

Post on 14-Apr-2017

66 views 1 download

Transcript of Projecte cavalls

PROJECTE:El nom de la classe.

Passos fets per triar el nom de la classe:

1- Cada nen/a diu ,al grup, el nom del que li agradaria ser.2- Ho apuntem a la pissarra (nom i dibuix).3- Com surten molts noms diferents , busquem la manera de reduir-los.4- Fem una votació i queden amb més vots els Cavalls i els Cargols.5- Amb la darrera votació els nens/es decideixen que serem CAVALLS.

Entre tots busquem un distintiu que ens ajudi a saber en quina taula estem asseguts . I com cavalls ,n‘hi ha de molts colors, trien a la PDI quins colors ens agraden més.

Perquè tots els pares sàpiguen qui som, ens posem a dibuixar un cavall per posar a la porta del patí .(fem una tanca i així estem tots junts).

I amb els nostres cavalls portats de casa què fem ? On estaran?La resposta dels llocs on poden viure els cavalls no es fa esperar : a l’estable, a la hípica, al camp, a la muntanya...Entre tots decideixen fer quadres ,a l’aire lliure,però separats per mides. Necessitem tanques perquè no marxin , també menjar i aigua.Cada nen/a fa una tanca amb 2 xurros de plastilina i 2 pals de polo.

Sabem coses dels cavalls : tenen 2 ulls , 2 orelles, 4 potes ,un coll llarg,crinera i una cua llarga.Quan caminen poden anar al pas, al trot i al galop i alguns també saben saltar tanques. També porten ferradures . Volem mirar els llibres portats ,de casa i de la biblioteca, per veure si trobem més informació.

També hem aprofitat per jugar amb els cavalls .

Informació portada pels nens sobre els cavalls.

Hem trobat una manera fàcil per dibuixar un cavall.

Com penseu què som per dins ?- Tenim un cor , i “tubs” per on passa la sang- Arteries i venes?- Si-També tenim una panxa on va el menjar.- I molts ossos .- Ah! Si, l’esquelet.

Aprofitem per observar un esquelet humà

Dibuixem com pensem què és el nostre cavall per dins.

Algunes activitats més que hem fet:

- Aprendre una cançó- Una endevinalla- Hem vist la pel·lícula “Spirit”- I a la PDI com neix un poltre.- I després de fer cavalls amb plastilina , dibuixar-ne a la pissarra i al full ,ara ja ens surten força bé.

I per finalitzar el projecte ,farem una sortida a la hípica per veure de prop cavalls i també volem fer un passeig en poni.

El monitor ens explica el menjar dels cavalls.

Aquests cavalls son de gent que els tenen aquí per quan poden venir a passejar . Cada dia fan una estona d’exercici.

Les quadres on viuen els cavalls a la hípica.

1- Cada cavall té la seva manta per l’ hivern i també un espai amb el seu nom per guardar la sella i les brides.2- Aquesta es la seva dutxa per l’estiu.3- Remolc per transportar els cavalls.

Ens han dit :- Què als cavalls no els agraden els crits.- Si passem pel darrera ha de ser lluny o ens podem fer mal.

Raspallem una mica als ponis.

El monitor ens explica totes les peces que necessiten els ponis perquè els puguem muntar.

Ens ha agradat muntar en poni. Tots ens hem posat un casc i una armilla. Ens posem per parelles : primer un nen/a porta al poni de la corda i després li toca pujar al poni.

AQUÍ ESTAN ELS NOSTRES CAVALLS FETS AMB PLASTILINA

GRACIES PER LA VOSTRACOL·LABORACIÓ