Teoria 1a Avaluació 1r Eso

Post on 05-Jul-2015

601 views 3 download

Transcript of Teoria 1a Avaluació 1r Eso

1r D’E.S.O.I.E.S. 25 D’ABRILCURS 2009-2010

TEORIA

1ª AVALUACIÓ.

I.E.S. 25 D’ABRIL CURS 2009-2010 DEPARTAMENT D’ EDUCACIÓ FÍSICA

Q U A D E R N D ’ E D U C A C I Ó F Í S I C A

1 r D ’ E . S . O . I . E . S . 2 5 D ’ A B R I L

C U R S 2 0 0 9 - 2 0 1 0

N O M ____________________________

El calfamentÉs un conjunt d’exercicis físics previs a una activitat física principal que requereix un esforç superior a l’habitual, per posar en marxa tots els òrgans i disposar al subjecte per un màxim rendiment.

Objectius del calfament

Millora el rendiment de l’activitat que anem a realitzar perquè ens prepara física, fisiològicament i psicològicament per a l’esforç posteriorEvita lesions perquè augmenta la temperatura muscular i millora la coordinació muscular.

Tipus de calfamentHi ha dos tipus de calfament: general i específic

Calfament general : Es fan exercicis globals independentment de la activitat que anem a realitzar. Es tracta de fer

exercicis localitzats d’estiraments i exercicis que mobilitzen tot el cos (desplaçaments, salts...)

Calfament específic:es fan exercicis propis adequats a l’esport que anem a practicar

Recordeu que al finalitzar els exercicis heu de fer-ho de forma progressiva per a que l’organisme torne a la calma amb tranquil·litat. Són bons els exercicis respiratoris, estiraments, carrera suau, caminar...

La Condició FísicaÉs el conjunt de capacitats que té l’organisme per fer treballs físics amb la màxima eficàcia i rendiment.La Condició Física depèn de:

De la edat i del sexeDe la herència genèticaDe la coordinació del sistema NerviósDe les capacitats PsíquiquesDe la experiència prèviaDels hàbits de la vida (nutrició, alcohol, tabac, entrenament...)

Les Capacitats Físiques Bàsiques Milloren la condició física . Són quatre: • Resistència: capacitat que permet realitzar esforços prolongats i la possibilitat de recuperar-se ràpidament

(marató, carrera ciclista...). Tipus:– Aeròbica: capacitat de suportar esforços de gran duració i intensitat baixa.– Anaeròbica: capacitat de superar esforços de gran intensitat el major temps possible.

• Força: capacitat per a vèncer o oposar-se a un pes. Tipus:

– màxima: la càrrega és molta i es mou a velocitat baixa.(culturisme, halterofília)– Força-resistència: la càrrega es mou a velocitat mitjana.(ciclisme, alpinisme, rem...)– Explosiva: La càrrega és baixa i es pot moure a molta velocitat.( voleibol, salts, futbol...)

• Flexibilitat: capacitat per realitzar moviments amplis en tot el seu recorregut articular. Tipus:

– Estàtica: es realitza sense moviment en l’articulació.– Dinàmica: Es treballa amb moviments de l’articulació.

• Velocitat: capacitat per realitzar moviments en el menor temps possible.

– Reacció: el temps que tarda un individu en donar resposta davant un estímul.– Desplaçament: distancia recorreguda en la unitat de temps.– Gestual: realització d’un gest motriu en la unitat de temps.