Un conte vivenciat

Post on 07-Jul-2015

1.196 views 3 download

Transcript of Un conte vivenciat

““Un conte Un conte vivenciat”vivenciat”

“Els tres porquets”“Els tres porquets”

Millorar la percepció del conte a Millorar la percepció del conte a través del movimenttravés del moviment

Conte i psicomotricitatConte i psicomotricitat

Basant-me amb l’article escrit per Joaquin Basant-me amb l’article escrit per Joaquin Serrabona, “Los cuentos vivenciados: Serrabona, “Los cuentos vivenciados: imaginación y movimiento” vaig transformar imaginación y movimiento” vaig transformar la sala de psicomotricitat en un espai per la sala de psicomotricitat en un espai per escenificar el conte “dels tres porquets” amb escenificar el conte “dels tres porquets” amb un petit grup de la classe dels Trons.un petit grup de la classe dels Trons.

L’objectiu principal: Gaudir de la representació afavorint la creativitat i seguretat afectiva.

RITUAL D’ENTRADA:RITUAL D’ENTRADA:

►Ens saludem i expliquem que la sessió Ens saludem i expliquem que la sessió serà una mica diferent.serà una mica diferent.

►Repasso el conte...i explico com s’ha Repasso el conte...i explico com s’ha distribuït la sala.distribuït la sala.

►Deixo una zona de joc lliure per aquells Deixo una zona de joc lliure per aquells que no hi volen participar.que no hi volen participar.

DESENVOLUPAMENTDESENVOLUPAMENT

►El psicomotricista assumeix diferents rols, El psicomotricista assumeix diferents rols, accentuant les característiques del accentuant les característiques del personatge que interpreta.personatge que interpreta.

►Acompanya l’acció i condueix les Acompanya l’acció i condueix les seqüències.seqüències.

►Ells trien el personatge que interpreten Ells trien el personatge que interpreten seguint el fil conductor marcat per la seguint el fil conductor marcat per la psicomotricista.psicomotricista.

CAL...CAL...►Preguntar als infants i què va passar? I cóm Preguntar als infants i què va passar? I cóm

ho va solucionar?... Implicar-los.ho va solucionar?... Implicar-los.►Trobar un final feliç.Trobar un final feliç.

El llop va anar a calmar el foc de la seva cua i El llop va anar a calmar el foc de la seva cua i quan es va acostar al riu...va caure i es va quan es va acostar al riu...va caure i es va afogar (es va morir!)afogar (es va morir!)

“La roba tapa al llop perquè ja no hi és, es va ofegar! (un nen accepta posar-se a sota de la roba per escenificar-ho, no tots els llops estan preparat per fer-ho, cal respectar-ho)”

MOMENT DE LA REPRESENTACIÓMOMENT DE LA REPRESENTACIÓ

►Es parla lliurement sobre el conte viscut.Es parla lliurement sobre el conte viscut.►Es demana la representació del conte a Es demana la representació del conte a

través d’un dibuix.través d’un dibuix.

RITUAL DE SORTIDARITUAL DE SORTIDA

►Ens acomiadem de la manera habitualEns acomiadem de la manera habitual