11 maig 2010

24
tarragona ~ reus ~ costaDaurada diari més més diari DIMARTS 11 DE MAIG DE 2010 núm. 1.537 www.diarimes.com Els pagesos denuncien la venda fraudulenta d’avellanes DOP Reus AGRICULTURA Unió de Pagesos va realitzar ahir una cata reivindicativa davant les portes del Carrefour de Reus per advertir de la comercialització de fruits secs que utilitzen l’etiqueta Denominació d’Origen Protegida sense tenir-la. P6 Una imatge d’alguns dels equipaments del complex on ahir es realitzaven alguns dels treballs de manteniment i neteja previstos en l’aturada. CRISTINA AGUILAR L’aturada de Repsol permet la contractació de 700 operaris externs TARRAGONA La companyia aprofita l’aturada programada de les plantes d’Òxid de Propilè i Estirè Monòmer per netejar tots els equipaments d’aquestes instal·lacions del complex. P2 AVUI TAMBÉ CAMP DE TARRAGONA Rebaixen la condemna a l’home que va matar el guàrdia civil a Salou. P9

description

Diari gratuït del Camp de Tarragona

Transcript of 11 maig 2010

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésmésdiari DIMARTS11 DE MAIG DE 2010

núm. 1.537www.diarimes.com

Els pagesos denuncien la venda fraudulenta d’avellanes DOP ReusAGRICULTURA Unió de Pagesos va realitzar ahir una cata reivindicativa davant les portes del Carrefour de Reus per advertir de la comercialització de fruits secs que utilitzen l’etiqueta Denominació d’Origen Protegida sense tenir-la. P6

Una imatge d’alguns dels equipaments del complex on ahir es realitzaven alguns dels treballs de manteniment i neteja previstos en l’aturada.

CRISTINA AGUILAR

L’aturada de Repsol permet la contractació de 700 operaris externsTARRAGONA La companyia aprofita l’aturada programada de les plantes d’Òxid de Propilè i Estirè Monòmer per netejar tots els equipaments d’aquestes instal·lacions del complex. P2

AVUI TAMBÉ

CAMP DE TARRAGONA

Rebaixen la condemna a l’home que va matar el guàrdia civil a Salou. P9

2 - diarimés 11/05/10TARRAGONA

ESTHER VALCÁRCELRepsol està aprofitant l’atu-rada de les plantes d’Òxid de Propilè i Estirè Monò-mer per netejar tots els equipaments d’aquestes instal·lacions. De moment, en només tres setmanes, ja s’han extret 970 tones de residus i es preveu que fins a finals de maig –quan les plantes tornin a engegar– se’n treguin unes 200 tones més. Entre aquest residus es troben les restes que es queden en els reactors, les resines que s’utilitzen per eliminar les impureses de la matèria prima, així com aigües residuals. Per reduir la manipulació d’aquest re-sidus s’ha planificat un sis-tema de recollida a través del qual són transportats directament a les empre-ses gestores, com ara a la incineradora de Constantí. De fet, ja fa gairebé un any que els departaments de Repsol planifiquen al detall l’aturada d’aquestes plan-tes químiques, ja que en 50 dies cal realitzar totes les tasques de manteniment previstes. Per que fa a l’ex-tracció de residus, la com-panyia ha hagut de coor-dinar-se a la perfecció amb empreses de transport i les gestores. «Han d’estar pre-parades per rebre una gran quantitat de residus en un període curt de temps», ex-plicava al Diari Més la cap de Medi Ambient de Rep-sol, Enedina Espallargas, que va destacar que un ca-mió pot arribar a transpor-tar una vintena de tones de

residus, mentre que amb la neteja de les plantes quí-miques se n’estan generant centenars diàriament.

A banda de les pèrdues que suposa aquesta atu-rada, la gestió dels resi-dus també comporta un cost considerable. «Gesti-onar una tona de residus ens costa més de 300 eu-ros», apuntava Espallargas. Aquesta xifra indica que en tot el procés Repsol es gastarà uns 550.000 euros en l’extracció de residus. «S’inclou tota la logística, els contenidors i les em-preses especialitzades que em contractat per realitzar

certes tasques com ara cen-trifugar el segon reactor de 9.000 metres cúbics», va ex-plicar la cap de Medi Ambi-ent.

Més de mil treballadorsPer realitzar les tasques me-diambientals i de manteni-ment de les dues plantes químiques aturades Repsol ha contractat 49 empreses externes especialitzades en diversos sectors. En to-tal són uns 780 els treba-lladors externs que durant aquests dies es desplaçaran a la química, uns empleats que se sumaran als que ac-tualment treballen en les

plantes aturades i que tam-bé formen part del procés. així són 1.017 les persones que treballen en l’aturada, un procés que qualsevol empresa d’aquestes carac-terístiques està obligada a efectuar cada cinc anys. Les plantes aturades són la d’Òxid de Propilè, substan-cia que Repsol utilitza per fabricar estirè i que també ven a altres empreses com a matèria primera. L’altra planta parada és la d’Estirè Monòmer, un material que s’utilitza com aïllant en di-versos productes com ara envasos, matalassos i vehi-cles, entre d’altres.

QUÍMICA

La parada de bona part de les instal·lacions ha donat feina a més de 700 treballadors externs

Un dels sectors de les plantes d’Òxid de Propilè i Estirè Monòmer, les quals estaran aturades fins a finals d’aquest mes de maig.

cristina aguilar

Repsol extreu mil tones de residus en l’aturada de les plantes químiques

Més 4,7 MEUR pel medi ambient

A banda de netejar i ex-treure els residus de les plantes químiques aturades, el Departa-ment de Medi Ambient de Repsol també esta aprofitant aquesta pa-rada per millorar as-pectes medi ambien-tals, uns treballs que suposen una inversió de més de 4,7 milions d’euros. «Instal·larem silenciadors per reduir l’impacte acústic en al-guns sectors», va apun-tar Espallargas, que també va explicar que es canviarà el material d’un reactor de neteja de gasos de reacció de la planta de Poliols fle-xibles un aparell per on passen els gasos abans de ser enviats a l’atmos-fera. Entre d’altres tas-ques, també es substi-tuirà un mesurador de caudal de gasos, ja que l’actual presentava de-ficiències. La inversió en medi ambient s’in-clou en els 13,5 milions d’euros que Repsol in-verteix per millorar les instal·lacions durant l’aturada.

La cap de Medi Ambient de Repsol, Enedina Espallargas.

cristina aguilar

diarimés - 311/05/10 TARRAGONA

Por que Obramos bien,Hacemos Casas como Dios manda.

1. Por su emplazamiento.En Pallaresos, en una de sus mejores zonas junto al pueblo.

2. Para llegar tranquilo y sin agobios.Muy bien comunicado, desde Tarragona y otras poblaciones. 3.- Para dormir con toda tranquilidad.Seguridad de la edificación y solidez, casas edificadas con obra tradicional.

4.- Calidad de los materiales.Obra vista de arcilla compactada, piedra en sus fachadas y res-to de calidades de primeras marcas.

5. Detalles que gustan.Puerta garaje automática, aire acondicionado con bomba de calor, alto nivel electrificación, gres porcelánico, tarima natural, puertas macizas de madera y chapa natural, barbacoa, previ-sión de chimenea, griferías termo estáticas. Etc…

6. Para gastar lo menos posible.Bien aisladas, para tener una buena eficiencia térmica y acús-tica, con placas solares para agua sanitaria, ventanas aluminio con perfil gama superior y cristal con cámara de grueso no con-vencional, aislamiento en fachadas y cubierta, y triple tabique en paredes medianeras.

7. Amplitud y en su justa medida y sin agobios.Garaje para varios coches, amplio salón, porche con barba-coa, atrevida cocina, lavadero, aseo, y cuatro habitaciones (dos dobles), armarios empotrados, dos baños completos, terraza, jardín y piscina.

8. Para disfrutar en tu tiempo libre.Casas con jardín privado y zona piscina comunitaria, desde in-terior con acceso desde los jardines a otras casas o de piscina comunitaria.

9. Envejecer con dignidad.Dentro de 30 años serán aún más bonitas, la estética emplea-da con obra vista maciza semi-rústica de arcilla, los relieves, cornisas, porches, la piedra en chimeneas, en zonas de valla perimetral y fachada, movimiento en sus líneas, combinado con la vegetación y sus coloridos, les hace tener una estética mo-derna, semi-rustica y con fortaleza.

10. Precio más razonable.La relación de su emplazamiento + la calidad + su diseño es-tético y constructivo, hacen de “Pallaresos Green” una de las mejores ofertas existentes, con precios incluso muy por debajo de su hipoteca.

11. Lo que és bueno siempre es bueno.La compra de una vivienda es una decisión importante en nues-tra vida y saber elegir el sitio donde tendremos nuestro hogar y que además se revaloríze es una decisión acertada.

12. Queremos vender y seguro que nos entenderemos.Amplias facilidades para la compra, así como financiación garan-tizada y un precio competitivo, si tu quieres comprar y nosotros vender llegaremos a un acuerdo razonable.

Desde 290.000e + IVA

Más información en:www.pallaresosgreen.es

Vísite casa piloto

977 25 09 93/ 609 44 22 39

12 razones a tener en cuenta:

L’Aula de Recerca Intensiva de Tarragona, la més eficaç de Catalunya

TREBALL

EUROPA PRESSL’Aula de Recerca Intensiva de Tarragona és la més efi-caç de Catalunya de les sis que funcionen actualment. El 47% de les 140 persones en atur que han buscat fei-na a través d’aquest servei han aconseguit el seu ob-jectiu. En el primer qua-drimestre de 2010 es van recol·locar un total de 66

persones (39 homes i 27 do-nes).

En total, s’han donat d’al-ta gairebé 200 persones en els primers quatre mesos del 2010, però 11 han deci-dit abandonar el programa d’orientació i 33 més estan realitzant actualment les activitats de formació, que duren quatre setmanes. Se-gons va afirmar el delegat

territorial del Servei d’Ocu-pació de Catalunya, Ramon Inglés, està previst que als propers mesos la Conselle-ria de Treball de la Gene-ralitat dupliqui el nombre d’Aules de Recerca Intensi-va. En concret, està previst que una d’aquestes aules s’ubiqui a Reus, gràcies a la col·laboració de l’Ajunta-ment.

REDACCIÓEls Mossos d’Esquadra van detenir, el passat 4 de maig, Miguel Ángel P.S., veí de Tarragona de 21 anys, per la seva presumpta implicació en tres robatoris amb força, pel mètode silenciós.

Concretament, el jove, segons asseguren els in-vestigadors, sempre se-guia unes pautes similars. Entrava de nit als edifi-cis, mentre els propietaris dormien, i tenia preferèn-cia per pisos de certa altu-

ra, fins i tot àtics, on acce-dia escalant-los. L’individu mostrava una gran facilitat per enfilar-se i desprendre’s dels balcons. Un cop a les terrasses, forçava les por-tes colisses i entrava als pi-sos, d’on s’emportava petits

aparells, diners i joies.De fet, l’home va ser de-

tingut poc després que ha-gués perpetrat el seu darrer robatori, en un sisè pis d’un edifici de la ciutat de Tar-ragona, mentre els amos dormien. Els agents també

l’acusen d’un altre robatori, comès el passat 30 d’abril i encara un darrer, comès el 17 de març, tots dos a pisos de Tarragona. Els Mossos, però, no donen per tanca-da la investigació, ja que no descarten que l’home esti-gui implicat en altres fets similars.

A Miguel Ángel P.S. li consten fins a divuit deten-cions per delictes contra el patrimoni en el darrer any i mig i va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció de Tarragona en funcions de guàrdia, que, de forma im-

mediata, va decretar el seu ingrés a presó.

Robatori a AltafullaPer altra banda, els Mossos d’Esquadra també van de-tenir, el passat 5 de maig, Francisco L.T., veí de Vila-seca i de 42 anys, per la seva pressumpta implicació en un robatori amb intimida-ció a una benzinera d’Al-tafulla, el passat 24 d’abril. L’home hauria amenaçat la dependenta amb una arma per tal que li donés la recap-tació i, després de ser detin-gut, va ingressar a presó.

POLICIAL

Detenen un jove mentre robava en un sisè pis on hi va arribar escalantSe li imputen fins a tres robatoris, que hauria comès pel mateix mètode

SOLIDARITAT

REDACCIÓL’Ajuntament de Tarragona ha subvencio-nat amb 18.500 euros a la Fundació Bona-nit per treballar conjuntament en l’aten-ció integral de les persones sense sostre, en l’anomenada campanya Onada de fred, que s’activa de forma anual entre els mesos

de novembre i abril. Aquesta iniciativa pre-tén garantir la integritat física de la perso-na que viu al carrer, proporcionar-li acom-panyament psicosocial, garantir la higiene personal i l’alimentació i informar, orientar i assessorar sobre els recursos de què dis-posa.

Subvenció per la campanya ‘Onada de fred’

CEDIDA

4 - diarimés 11/05/10TARRAGONA

FELICITATS Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarra-gona’. Envia’ns una fotografia i el text de felicitació al carrer

Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrò-

nica: publicitat@mestar ragona.com. Les fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació res-pecte a la data de publicació.

Les fotos en suport paper no es retornaran.

¡Sorpresa! Este año sí que nos hemos acordado. «LA MULTI ANI!-MIKAELA». ¡Feliz cumpleaños!

V. CASTILLOTarragona comptarà en breu amb una nova taula de treball per estudiar la transposició de la Directiva Bolkenstein de serveis a la normativa municipal. Així ho van aprovar per una-nimitat govern i oposició a partir d’una moció pre-sentada per CiU al plena-ri d’ahir. Aquesta taula de treball, d’àmbit municipal, servirà per generar les con-clusions que després apli-caran els òrgans de l’admi-nistració local.

Estarà composada per representants de diferents sectors de la ciutat (govern i oposició, Generalitat, Cam-bra Oficial de Comerç, As-sociacions de Botiguers, marxants, associacions de veïns, Nits Q i tècnics de l’Ajuntament), tot i que es-

tarà oberta a la possible participació d’altres enti-tats. Es preveu que la pri-mera reunió es faci en el termini màxim d’un mes.

La Directiva Bolkenstein és una normativa europea que pretén agilitzar els trà-mits necessaris per obrir nous establiments, que també afectarà als mar-xants, que hauran de par-ticipar en un concurs any rere any per obtenir la seva plaça.

CiU va presentar la mo-ció que va donar peu a aquest acord per fer-se res-sò «del neguit que provoca en molts sectors l’aplica-ció d’aquesta directiva». El portaveu convergent, Joan Aregio, va assegurar que es tracta d’«un pas en la bona direcció que permetrà que els ciutadans i empresaris

traslladin els seus proble-mes i propostes de solució a l’Ajuntament».

Per la seva banda, el re-gidor socialista Carles Cas-tillo va destacar la impor-tància del fet que «els 27 regidors del plenari hem decidit posar-nos al costat de la gent, controlant l’apli-cació d’aquesta normati-va perquè no afecti deter-minats col·lectius». Afirma que, d’aquesta manera, es-pera que es pugui «donar sortida a la gent jove perquè no hagi de marxar de la ciu-tat per anar de festa», al ma-teix temps que es garanteix el dret al descans dels veïns.

El portaveu d’ERC, Ser-gi de los Ríos, va remarcar que «poden haver escletxes en la transposició d’aques-ta llei» a l’àmbit local, i que aquestes s’han de cobrir de

manera que la seva aplica-ció no afecti negativament determinats col·lectius, com ara els marxants, un dels més afectats.

El portaveu del grup po-pular, Alejandro Fernán-dez, va explicar que el PP s’afegia a aquesta iniciativa perquè «obre un camí per a l’esperança que permetrà aclarir alguns aspectes»,

tot i que també va recordar que és la tercera vegada que es porta aquest tema al ple tarragoní, insinuant que hi podria haver influït en la seva aprovació la presència de públic i afectats al ple-nari. A aquestes paraules, l’alcalde de Tarragona, Jo-sep Fèlix Ballesteros, va ex-plicar que això «s’ha degut al fet que havia que garan-

tir que no quedés cap espai buit en la transposició» al marc municipal. D’una al-tra banda, el plenari d’ahir també va rebutjar la sol-licitud de l’empresa con-cessionària del pàrquing de La Pedrera d’ampliar el termini d’aquest acord. Se-gons van informar fonts de l’Ajuntament, l’empresa ja havia obtingut el màxim d’anys legalment previstos (50 anys) a través de pròr-rogues, però, tot i això, ha-via demanat una ampliació d’aquesta concessió. La pe-tició ha estat denegada.

POLÍTICA MUNICIPAL

La primera reunió es farà en el termini màxim d’un mes

La moció, que va ser aprovada per unanimitat, va ser presentada pel grup municipal de CiU

En aquesta taula estaran representats diferents sectors de la ciutat de Tarragona

Una taula de treball controlarà l’aplicació de la directiva Bolkenstein

Un instant del plenari ordinari celebrat ahir a l’Ajuntament de Tarragona.

CRISTINA AGUILAR

TREBALL

Demanen feina pels treballadors de la planta que DOW tancarà

REDACCIÓDesprés de saber que l’em-presa Dow Chemical, tan-carà la planta de fibres elàs-tiques de Tarragona i que recol·locarà els 25 treba-lladors d’aquestes instal-lacions, CCOO va exigir ahir a la companyia quími-ca que ofereixi les mateixes condicions als altres 25 em-pleats que també treballen en aquesta planta però que estan subcontractats per l’empresa l’empresa OM Manutención, inscrita en el sector del metall. Així, el la Federació d’Indústria del sindicat CCOO a Tarrago-

na reclama reunir-se «ur-gentment» amb els direc-tius de la companyia Dow Chemical per tal de garan-tir el manteniment de tots els llocs de treball, ja siguin els de la plantilla com els externs.

Aquesta planta de fibres elàstiques que la multina-cional nord-americana ha decidit tancar va engegar motors fa uns sis anys i és l’única de tot el món que es dedica a fabricar aquest producte que la companyia DOW ven a multitud d’em-preses clients d’arreu del món.

CCOO exigeix una reunió amb l’empresa

diarimés - 511/05/10 TARRAGONA

V. CASTILLOJosé Luis va contractar una hipoteca amb el Banco San-tander ara fa deu anys. El 2008 li van diagnosticar una malaltia que li va pro-vocar una discapacitat i, com a conseqüència, ara es desplaça en cadira de rodes. A l’abril va rebre una notifi-cació judicial que amenaça-va d’embargar la seva casa, ja que el banc assegura-va que l’empitjorament era causat per l’agreujament d’una malaltia anterior, tot i que havia contractat també l’assegurança que li dema-naven per cobrir el paga-ment de la hipoteca en un cas com aquest.

Ara aquest veí de Manre-sa de 47 anys ha iniciat una campanya per donar a co-nèixer el seu cas i reclamar que es faci justícia. «Aques-tes coses passen perquè no ens queixem mai», assegura l’afectat. «No estic disposat

a tolerar que em robin casa meva», va dir. Així, després de quinze dies davant de l’oficina principal d’aques-ta entitat a Barcelona, José Luis va arribar ahir a Tar-

ragona –segona parada del seu viatge–, on va deixar una carta explicativa al di-rector. Continuarà el seu periple per tot Catalunya, i fins i tot per la resta de l’Es-

tat. El seu objectiu no és tan sols poder recuperar casa seva, sinó «servir d’exemple per animar la gent a protes-tar davant d’aquests abu-sos».

PROTESTA

L’afectat, que va visitar Tarragona ahir, ha iniciat una gira per Catalunya

Un home protesta contra un embargament davant del Santander

L’exposició de Tarragona 2016 inicia la seva ruta pels centres cívicsLa Candidatura de Tarra-gona 2016 portarà l’expo-sició Tarragona 2016 ens obrim a la Cultura, pels Centres Cívics dels dife-rents barris de la ciutat. Aquesta mostra farà un recorregut, fins el pròxim 27 de juny, pels barris de Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Torreforta i Bonavista, als respectius Centres Cívics, on ro-mandrà visitable durant dues setmanes en cada un d’ells. Actualment, l’exposició ja pot visitar-se al centre cívic de Sant Salvador. L’acte de pre-sentació d’aquesta mos-tra, però, es farà demà a les set del vespre i comp-tarà amb la presència de la regidora de Patrimoni i responsable de la can-didatura Tarragona 2016, Rosa Maria Rossell. Tam-bé hi seran presents la re-gidora del barri de Sant Salvador, Victòria Pele-grín, i la regidora respon-sable dels Centres Cívics, Sandra Coloma. La mos-tra té l’objectiu d’acostar la candidatura a la ciuta-dania. REDACCIÓ

Els estibadors desconvoquen les aturades després d’arribar a un acordEls estibadors del Port de Tarragona tenien previst iniciar avui i fins al prò-xim divendres diverses aturades parcials en l’ac-tivitat de càrrega i des-càrrega de vaixells. En els darrers dies, però, el go-vern espanyol ha assegu-rat als representants de tots els estibadors de l’Es-tat que, tot i la nova Llei de Ports que s’està nego-ciant, aquests treballa-dors mantindran els seus llocs de feina. Així, de la mateixa manera que ha passat a altres comuni-tats autònomes, els esti-badors tarragonins han decidit desconvocar les aturades. Un dels mem-bres del comitè d’em-presa dels estibadors del Port de Tarragona, Pe-dro Villares, va explicar ahir al Diari Més que si aquest dimecres s’aprova el projecte de Llei tal com està, també desconvo-caran la vaga indefinida que preveien començar el pròxim 25 de maig. Ac-tualment, al Port de Tar-ragona hi treballen 220 estibadors. E. VALCÁRCEL

José Luís, ahir, protestant davant de les oficines principals del Banco Santander a Tarragona.

V.C.

6 - diarimés 11/05/10REUS

PROTECTORA DE TARRAGONA

PROTECTORA DE TARRAGONA. C/del Sofre, s/n. Polígon Riu Clar - Tarragona - [email protected] · www.laprotectora.org.

Hi som els dilluns, els dimecres i els divendres, de 16 a 20 hores i dissabtes i diumenges d’11 a 14 hores.

Molts animals necessiten una llar, persones que en tinguin cura. A la Pro-tectora n’hi ha molts que no poden rebre les atencions que necessiten, per falta d’espai. Si us animeu, veniu a conèixer-los... poden ser molts bons companys i amics. Veniu a visitar-nos!

ADOPCIÓ URGENT

Femella de mida mitjana-petita. És una mica po-ruga perquè, malgrat la seva curta edat, ja ha es-tat abandonada. Espera a la Protectora una bona llar on poder recuperar la confiança en les persones.

MÒNICA JUSTUnió de Pagesos acusa Car-refour de comercialitzar avellanes sota l’empara de la Denominació d’Origen Protegida Avellana de Reus quan no compleixen la nor-mativa de la DO. És davant d’aquest fet que denunci-en un presumpte frau i de-manen la retirada del mer-cat d’aquests productes «de qualitat nefasta» que, se-gons el sindicat, es venen a un preu excessivament alt (gairebé 13 euros el quilo), «molt superior al que fixen les cooperatives» (sobre els vuit euros el quilo).

Per tal de posar de re-lleu la situació, membres d’Unió de Pagesos es van concentrar ahir al matí da-vant del centre comerci-al de Carrefour a Reus per donar a tastar als consu-midors els presumptes pro-ductes fraudulents i tam-bé els de la DOP Avellana de Reus. I és que, segons remarcava ahir Josep Car-los Vicente, responsable de sectors vegetals de la co-missió permanent del sin-dicat agrari, «és important que els consumidors siguin exigents, com ho són els productors».

El sindicat ja ha denun-ciat el cas a l’Agència Cata-lana de Consum i al Con-sell Regulador de la DOP, i lamenta que a hores d’ara encara no s’hagi pres cap mesura per tal de comba-tre uns fets que «fan molt de mal al sector». I és que,

segons subratllava ahir Vi-cente, «és molt important que es vagi a buscar l’origen i es penalitzi a qui calgui».

L’anàlisi, en marxaDes del Consell Regula-dor de la DOP Avellana de Reus s’està analitzant que

aquests productes comer-cialitzats per Carrefour compleixin els requisits necessaris, tal com ho va apuntar ahir el seu presi-dent, Pere Guinovart. De fet, Guinovart va afirmar que la previsió és dispo-sar ja dels resultats durant

aquesta mateixa setma-na i que, si les avellanes no compleixen la normativa, es demanarà la seva retira-da del mercat.

De totes maneres, el que sí que va voler deixar clar el president del Consell Re-gulador és que les avellanes que es venen als establi-ments de Carrefour «no són turques, sinó del nostre ter-ritori», i que el que cal ara és veure si es compleixen totes les normes de qualitat.

«Complim tots els requisits»Per la seva banda, des de Carrefour van voler remar-car que compten amb dos productors d’avellana que estan homologats pel Con-sell Regulador i que, per tant, compleixen amb la normativa i disposen de tots els requisits necessa-ris per pertànyer a aquesta marca.

Així mateix, fonts de la cadena comercial afirma-ven que «nosaltres no des-prestigiem l’avellana, sinó que la promovem», i que els seus productes ja realitzen de manera periòdica els controls pertinents, asse-gurant que «compleixen la normativa al 100%».

AGRICULTURA

Acusen la cadena d’oferir productes d’Avellana de Reus que no compleixen els requisits de la DO

Els pagesos es van concentrar ahir a Reus per donar a tastar les avellanes als consumidors.

OLÍVIA MOLET

Els pagesos denuncien un frau en les avellanes que ven Carrefour

CONCURSOS

Bombers de Reus competiran al concurs estatal d’excarceració

ACNUn equip de sis agents del parc de bombers de Reus competiran, junt amb dos equips més dels parcs de Granollers i Badalona, al VI Concurs Estatal de Res-cat en Accidents de Trànsit que se celebrarà des d’avui fins divendres a la Pine-da. Segons el caporal del parc reusenc, Joan Beteta, aquestes competicions són un gran entrenament i un intercanvi d’experiències i tècniques molt important per als bombers. Beteta també va recordar que, da-vant un accident de trànsit,

és important cal fer un avís ràpid als serveis d’emer-gències, i va dir que «els primers cinc minuts d’un accident són vitals», espe-cialment si els bombers han d’actuar per extreure les víctimes del vehicle.

L’equip procedent de la ciutat de Reus competirà amb un total de 25 equips a la final estatal, després que el passat 11 d’abril, junt amb els equips de Badalo-na i Granollers, fossin els guanyadors del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit a nivell Nacional de Catalunya.

Tindrà lloc a partir d’avui a la Pineda

Dues passatgeres d’un bus, ferides per una infracció d’un turisme

Segons va informar ahir la Guàrdia Urbana, dis-sabte al matí i a plaça del Canal, una infracció de trànsit d’un turisme con-duït per un veí de Reus de 67 anys, va obligar a fre-nar bruscament un auto-bús urbà, que circulava per dins de la rotonda. A causa de la frenada, dos passatgeres del bus, les dues de Reus, de 30 i 45 anys, van caure i es van causar policontusions, del les quals van ser ate-ses a l’Hospital Sant Joan. L’atestat instruït per acci-dent de trànsit s’ha adre-çat al Jutjat de Guàrdia. A més, la matinada de diumenge es va produir una col·lisió causada per un noi de 27 anys que va donar positiu a la prova d’alcoholèmia. REDACCIÓ

Mas Pintat celebra aquesta tarda un taller de circ familiar

L’espai municipal de su-port a les famílies Mas Pintat organitza avui a dos quarts de sis de la tarda un taller de circ fa-miliar. En la setmana del Trapezi, doncs, Mas Pin-tat, prepara una sessió en què els assistents podran aprendre a anar amb mo-nocicle, fer pilotes d’ar-ròs i provar els malabars, utilitzar el diàbolo, o anar amb xanques, entre d’altres. REDACCIÓ

diarimés - 711/05/10 PUBLICITAT

8 - diarimés 11/05/10REUS

La Caixa presenta una nova aplicació específica per l’iPad que es podrà descar-regar gratis des de l’App Store. D’aquesta manera, la Caixa és la primera entitat fi-nancera a oferir una oferta global de serveis per als 1,6 milions de clients de banca mòbil, en qualsevol tipus de dispositiu: ordinador, te-lèfon mòbil, televisió digital (Imagenio) i, ara, el nou ta-blet d’Apple. Amb aquesta nova aplicació per l’iPad, la Caixa consolida el seu lide-ratge en l’oferta de serveis financers de mobilitat.

L’iPad és a la venta als Estats Units i s’espera que a finals de maig es posi a la venda a Espanya. El nou dis-positiu d’Apple posseeix un teclat virtual i es connecta a Internet mitjançant WiFi i 3G. També permet navegar per Internet, reproduir vídeos, música i llegir llibres.

Els clients poden consultar i operar amb els seus comp-tes i targetes des de la Línia Oberta, així com veure i ges-tionar tots els seus produc-tes contractats per l’entitat; accedir a l’oferta de cinema, teatre, esports, música i, espectacles de ServiCai-xa; consultar el catàleg de Punts Estrella i obtenir re-gals a canvi de Punts; veure la situació del mercat, i com-prar i vendre els valors de la seva cartera d’inversió; ob-tenir informació dels caixers i oficines més properes (po-dent obtenir informació de qualsevol oficina de la xarxa) i accedir al canal YouTube de “la Caixa” on es mostren en un format dinàmic els pro-ductes i serveis de l’entitat.

Una de les novetats que s’incorpora en aquesta apli-cació és un accés directe a CaixaMòbil Store, la prime-ra tenda d’aplicacions mò-

bils d’una entitat financera al món.

Més de 500.000 descàrreguesUn any després del llança-ment de la seva primera apli-cació per a iPhone, la Cai-xa ha superat les 500.000

descàrregues a CaixaMòbil Store, xifra que avala l’ac-ceptació i la rellevància de la mobilitat en els serveis fi-nancers de les seves diver-ses aplicacions i s’ha marcat l’objectiu de seguir creixent al llarg dels pròxims mesos.Actualment, és l’única enti-

tat financera espanyola amb presència a totes les plata-formes d’aplicacions que existeixen al mercat. A més a més, ha estat la primera en crear la seva pròpia sto-re.

CaixaMòbil Store està disponible via mòbil i via

web: els usuaris només han de descarregar-se l’icona d’accés des del portal gene-ral de la Caixa per poder en-trar a la plataforma de ma-nera directa.

Web 2.0 en aplicacions mòbilsPer respondre a les neces-sitats dels clients, l’entitat ha demanat als usuaris dels seus serveis de banca mòbil que suggereixin noves apli-cacions per la Caixa a través de CaixaMòbil Store, que ha incorporat un formulari es-pecial per l’ocasió.

Aplicació per l’iPhone, la més valoradaL’aplicació de “la Caixa” per l’iPhone, a part de ser la més descarregada entre les aplicacions d’entitats finan-ceres espanyoles, amb més de 70.000 descàrregues, des de que es va publicar aljuliol del 2009, és la més ben valorada per part dels clients que se l’han descar-regada.

Nova aplicació per a l’iPad de la Caixa

entitats financeres

Amb aquesta novetat es converteix en la primera entitat financera en oferta de

serveis globals de mobilitat

El nou dispositiu estarà disponible a l’Estat espanyol a finals del mes de maig.

cedida

L’I+D ha convertit l’entitat en líder del sector de la banca per mqòbil amb més de 1,6 milions d’usuaris

ANTONI RAMOSEl nou model energètic de Reus permetrà l’estalvi de 200.000 euros anuals en la despesa elèctrica de l’Ajun·tament, segons va anunciar ahir el regidor de Medi Am·bient, Ernest París. Aquesta xifra és el 10% de la factura elèctrica que paga l’admi·nistració municipal cada any.

Aquest nou model, ba·sat en l’eficiència energèti·ca i l’ús d’energies renova·bles, serà desenvolupat per la nova Agència Local de l’Energia, a la qual el Ple de l’Ajuntament va donar llum verd aquest divendres pas·sat, i que aglutinarà totes les accions que s’impulsin des de l’administració reu·senca.

En paraules del regidor Ernest París, «la creació de l’Agència Local de l’Ener·gia quatre dies després de signar el Pacte d’Alcal·

des de la Unió Europea de·mostra que a Reus apos·tem per aquesta qüestió». El responsable de l’Àrea de Medi Ambient va afegir que «aquest nou ens no sorgeix del no res, sinó que serà l’aglutinador de tota la tas·

ca feta en matèria energèti·ca des de fa anys».

Per dur a terme la seva tasca, l’Agència Local de l’Energia tindrà com a re·ferència el Pla de l’Energia del Municipi de Reus, actu·alment en procés de redac·ció. Aquest estudi permetrà conèixer la situació actual de la ciutat, per tal d’identi·ficar els àmbits d’actuació i els aspectes a millorar.

L’objectiu d’aquest nou model és millorar la quali·tat de la ciutat mitjançant el foment de l’estalvi, l’eficièn·cia energètica, i la promo·ció i l’aprofitament de les fonts d’energies renovables. Per dur a terme això, aquest

mes de maig s’ha realitzat la signatura del Pacte d’Al·caldes de la UE a Brussel·les, la creació de l’Agència Local d’Energia i, en els propers dies, s’adjudicarà la instal·lació de plaques foto·voltaiques als terrats de di·ferents escoles de la ciutat.

Aquest últim aspecte, el de plaques fotovoltaiques, serà una de les apostes de la capital del Baix Camp.

El regidor París va assegu·rar que «el nostre model no serà el d’horta solar, sinó ocupant els terrats d’edi·ficis municipals». L’ecoso·cialista també va assenya·lar que l’Agència Local de l’Energia faria d’enllaç en·tre empreses interessades a llogar les teulades de les se·ves naus i empreses del sec·tor d’energies renovables.

París creu que «aquestes inversions en energies re·novables són productives, creadores de riquesa i de llocs de treball». Per aquest motiu l’Ajuntament des·tinarà 700.000 euros de la convocatòria d’enguany del Pla Zapatero a instal·lar pa·nells solars en diferents es·coles.

A més, s’està estudiant de completar aquesta quanti·tat amb 300.000 euros més, per tal d’arribar a una in·versió total d’un milió d’eu·ros.

ENERGIA

Aquest serà desenvolupat per l’Agència Local de l’Energia, de recent creació

el document referència serà el Pla de l’energia del Municipi de Reus que s’està redactant

L’ajuntament estudia ampliar la inversió en plaques fotovoltaiques en 300.000 euros

El nou model energètic permetrà l’estalvi de 200.000 euros anuals

POLÍTICA MUNICIPAL

MÒNICA JUSTEl grup municipal de CiU vol unificar el paviment entre les places de Cata·lunya i de la Puríssima Sang, amb la voluntat de donar prioritat als via·nants i convertir el cen·tre en una àrea d’excel··lència comercial, tal com va proposar el Tomb de Reus. Així ho va expli·car ahir el portaveu con·vergent, Carles Pellicer, qui va afirmar que por·tarà aquesta iniciativa a

la propera comissió dels Serveis Territorials. Pelli·cer també va apuntar que la intenció és que el tràn·sit de vehicles continuï obert.

Malgrat tot, va lamen·tar que fa dos anys ja van fer la proposta, però que «l’equip de govern no ha fet res per tirar·la enda·vant», i va criticar que el govern local aposti per noves escultures «i tingui descuidats monuments com el de Bartrina».

CiU vol anivellar l’asfalt entre les places de Catalunya i de la Sang

Els convergents volen apostar per donar prioritat als vianants.

OLÍVia MOLeT

diarimés - 911/05/10 CAMP DE TARRAGONA

REDACCIOEl Tribunal Suprem (TS) ha estimat parcialment el re-curs de cassació interposat per la defensa de Santos Sil-verio García, condemnat a 33 anys i mig de presó per l’homicidi d’un guàrdia ci-vil a Salou (Tarragonès) el 2007 i altres delictes.

En aquesta segona sen-tència, el TS rebaixa en dos anys i mig la pena imposa-da a García pel delicte d’ho-micidi consumat –de 14 a 11 anys i mig de presó. Així, la pena total es redueix de 33 anys i mig a 31 anys de presó. García va ser con-demnat l’abril del 2009 pels delictes d’homicidi con-sumat, dos homicidis en temptativa, atemptat amb instrument perillós, roba-toris amb violència i inti-midació, detenció il·legal, tinença il·lícita d’armes i dues faltes de lesions.

El guàrdia civil Juan Ma-

nuel Muñoz va perdre la vida la nit del 2 de març del 2007 a Salou, quan ell i dos companys van inter-venir per evitar el segrest d’un matrimoni propietari d’una joieria, planejat per García i els altres dos acu-

sats, Jean Carlos Uribe i Ca-rolina Tejada.

Segons els fets provats, Tejada va avisar García i Uribe de la sortida dels jo-iers de l’establiment i els acusats van intentar robar-los, tot i que, en veure que no duien diners, els van vo-ler segrestar. El propietari de la joieria va aconseguir fugir i va demanar ajuda, mentre els dos condemnats

es van amagar a l’àtic d’un edifici.

Segons conclou la sen-tència, poc després van ar-ribar tres agents de la Guàr-dia Civil per detenir-los, es va produir un forcejament, García va agafar l’arma

d’un dels efectius i va dis-parar mortalment contra l’agent Muñoz. Després, García va resultar ferit de bala.

En la seva sentència, el TS manifesta que la suma de les penes pel delicte d’homicidi consumat i pels dos homicidis en temptati-va superen els quinze anys de presó, el màxim de con-demna per un homicidi.

Amb això, el tribunal consi-dera que la pena adequada per a l’homicidi consumat és d’11 anys i mig de presó. A banda, la Sala explica que «la planificació curosa dels fets es refereix al robatori violent als joiers», de ma-

nera que per al condemnat «no era previsible la inter-venció policial».

En canvi, el Tribunal Su-prem ha desestimat to-talment els recursos de cassació dels altres dos condemnats, Uribe i Teja-da, sobre els quals va re-caure una pena de cinc anys i mig de presó i dos anys i nou mesos respecti-vament.

TRIBUNALS

Ha estimat el recurs interposat per la defensa d’un dels acusats, Santos Silverio

La condemna total passa dels 33 anys i mig de presó als 31 anys que haurà de complir

Va ser condemnat l’abril del 2009 pels delictes d’homici consumat i dos homicidis en temptativa

El Suprem rebaixa la condemna per l’homicidi d’un guàrdia civil a Salou

JORNADES

REDACCIÓEl sector del regadiu es-panyol es donarà cita avui a Tarragona en el marc del XII Congrés Na-cional de Comunitats de Regants, amb la finali-tat d’analitzar la situació actual de l’agricultura i l’aigua, dins d’un con-text marcat pel risc de «provincialització» de la gestió de les conques i la

pujada de les tarifes elèc-triques, que amenacen la continuïtat dels pro-cessos de modernització de regadius. L’objectiu d’aquesta cita, que reuni-rà més d’un miler de re-gants, és servir de punt de trobada a usuaris de l’aigua, Societats Estatals d’Infraestructura Agrària (SEIASAS), universitat i empreses del sector.

El XII Congrés Nacional de Comunitats de Regants, avui

L’agent Juan Manuel Muñoz va perdre la vida quan va intentar evitar el segrest d’uns joiers

10 - diarimés 11/05/10CAMP DE TARRAGONA

REDACCIÓEl jaciment del Cavet, si-tuat al terme municipal de Cambrils, va acollir ocu-pacions humanes periòdi-ques des del Neolític an-tic, fa uns 6.700 anys, fins l’època ibèrica. Així ho ha confirmat la campanya d’excavació que un equip de l’Institut de Paleoecolo-gia Humana i Evolució So-cial (IPHES) ha efectuat en-tre els passats 26 d’abril i 10 de maig.

Anteriors intervencions en l’espai havien deixat en-treveure aquesta ocupa-ció, però no ha estat fins aquesta campanya que s’ha pogut confirmar l’extrem i certificar, d’aquesta ma-nera, l’antiguitat del jaci-ment, un dels primers as-sentaments d’agricultors i ramaders de la península Ibèrica, en els inicis de la neolitització.

L’equip, sota la direcció de Marta Fontanals, inves-tigadora de l’IPHES, ha ex-cavat tres estructures iden-tificades com a sitges per a l’emmagatzematge de pro-ductes agrícoles, bàsica-ment cereals, les restes del quals se han trobat durant el rentat i flotació del sedi-ment.

A més, s’ha excavat en ex-tensió un paquet de sedi-ment in situ. «Mentre que a les sitges ha aparegut escàs material arqueològic, bàsi-cament algunes ascles de sílex i petits fragments de ceràmica, en l’excavació en extensió s’ha trobat abun-dant material lític, elaborat amb sílex, entre els quals destaquen un gratador i

una peça emprada per a se-gar, doncs aquesta presenta en la superfície el llustre tí-pic que deixa el treball amb cereal», va explicar Fonta-nals.

La ceràmicaLa presència d’elements lí-tics que s’haurien fet servir per a tasques relacionades amb el processament dels cereals ja s’havia documen-tat en altres campanyes d’excavació, així com l’exis-tència d’un altre element característic d’aquestes so-cietats productores, com la ceràmica. «Enguany la ma-jor part d’aquests elements

recuperats no presenten decoració, exceptuant un únic cas d’un fragment amb una decoració de cor-dó incís», va puntualitzar Fontanals.

Entre el material que s’ha aconseguit recuperar des-prés dels treballs també hi figura la malacofauna ma-rina, registre que carac-teritza el jaciment, atesa, principalment, la proximi-tat del Cavet amb la costa.Tot plegat, «confirma l’an-tiguitat de les ocupacions humanes al jaciment El Ca-vet, doncs el material apa-regut al sediment in situ pertanyeria també al Ne-

olític antic. Pel que fa a les sitges podria ser que cor-responguessin a un mo-ment més avançat, potser l’Edat del bronze, però és una dada que ens cal con-trastar en futurs estudis», va relatar Fontanals.

Coincidint amb l’últim dia de campanya, l’alcalde de Cambrils, Robert Benai-ges, i el regidor de Cultura, Patrimoni, Esports i Lleure, Joan Recasens, han visitat el jaciment. Els treballs ar-queològics tenen lloc gràci-es a un conveni amb l’Ajun-tament de Cambrils i el Museu d’Història d’aquesta localitat.

CAMBRILS

És un dels primers assentaments d’agricultors i ramaders a la península ibèrica

Troballes al Cavet avalen ocupacions humanes des del Neolític antic

El jaciment va ser visitat ahir per l’alcalde, Robert Benaiges, i el regidor Joan Recasens.

CEDIDA

Anteriors intervencions en l’espai havien deixat entreveure aquesta ocupació

La campanya de l’IPHES, feta entre el 26 d’abril i el 10 de maig, ha permès els descobriments

Entre el material, també hi ha una malacofauna marina, que caracteritza el jaciment

SOLIDARITAT

Freesia Group recapta més de 10.000 euros en la Cursa de Primavera

REDACCIÓFreesia Group va acon-seguir recaptar més de 10.000 euros per a pro-jectes de lluita contra el càncer, gràcies a la dis-puta de la sisena Cursa de Primavera de Salou, una cita solidària que va aca-bar amb èxit rotund. Més de 900 participants van participar a la cursa, que va constar de dos recorre-guts. Un de quatre quilò-metres, adreçat a menors de dotze anys i un segon, de deu quilòmetres de longitud, on hi van par-ticipar els atletes millor

preparats. La presidenta del Grup Freesia, Elaine McParland, va manifes-tar la seva satisfacció pel resultat de l’activitat i va destacar que «aquest any el suport de la societat ha estat molt gran. Estem molt contents perquè ara la gent coneix la nostra feina en la lluita contra el càncer i és més senzill que col·laborin amb no-saltres». Els fons recap-tats aniran destinats a diverses organitzacions, com l’associació de nens amb càncer AFANOC, amb seu a Tarragona.

Més de 900 participants a Salou

CEDIDACALAFELL

Més de 270 participants d’arreu del Baix Penedès van concentrar-se diumenge al Passeig Marítim de Cala-fell per participar a la XVI Trobada de Puntes de Coi-xí. En finalitzar la jornada, l’alcalde de Calafell, Jordi Sánchez, va homenatjar la puntaire participant més jo-ves, Elisabet Díaz, una vendrellenca de 9 anys. REDACCIÓ

La Trobada de Puntes de Coixí acull 270 persones

diarimés - 1111/05/10 CATALUNYA-ESPANYA

EUROPA PRESSL’Íbex-35 va anotar la puja-da més forta de la seva his-tòria, d’un 14,43%, i es va si-tuar als 10.351,9 punts. Va impulsar el selectiu l’apro-vació, per part de la Unió Europea i el Fons Moneta-ri Internacional, d’un fons de rescat dotat amb 750.000 milions per assistir als pa-ïsos de l’eurozona, especi-alment Espanya i Portugal.

El selectiu va recupe-rar ahir tot allò perdut du-rant la setmana passada (-13,78%), el pitjor que ha viscut l’Íbex des d’octubre

del 2008, i redueix la seva caiguda anual fins al 13%.

L’impuls de la bancaLa banca va ser el sector que va donar un impuls més important al selectiu, després d’anotar-se repunts històrics que van arribar a superar el 20% durant bona part la sessió. En concret, va liderar els repunts Ban-co Santander (+23,22%), seguit de BBVA (+22,03%), Banc Popular (+20,68%) i Mapfre (+17,11%), així com OHL (+14,77%), Ban-kinter (+14,34%) i Iberdro-

la (+14,31%). Telefónica, per part seva, va pujar un 11,98%, per davant de Rep-sol-YPF (+11,94%), Banesto (+10,21%) i Banc Sabadell (+9,17%).

L’Íbex-35 va viure en ge-neral un dia històric, no no-més per la forta pujada que va anotar, sinó per la rapi-desa amb la qual va repun-tar i la fortalesa amb la qual va mantenir la pujada.

A Europa, els principals indicadors també van tan-car amb forts repunts, tot i que inferiors a Madrid, im-pulsats pel sector de la ban-

ca. La Borsa de Lisboa va anotar una forta pujada del 10,7%, impulsada pel fort avanç de Banco Comercial Portugués (+16,6%) i Ban-co Espírito Santo (+13,2%). Per la seva banda, París va avançar un 9,66%, amb So-ciété Générale al capda-vant dels avenços (+23,9%), seguit d’AXA (+21,9%), BNP Paribás (+19,9%), Dexia (+17,3%) i Credit Agricole (+17,2%). A continuació es van situar la Borsa d’Atenes (+9,1%), impulsada per As-pis Bank (+19%) i National Bank (+16,8%).

Montilla diu que cada dia que passa sense sentència, el TC pot ser més qüestionatEl president de la Gene-ralitat, José Montilla, va recordar ahir que «cada dia que passa» sense ser renovat el Tribunal Constitucional (TC) pot ser més qüestionat i perd legitimitat «moral, políti-ca i ètica». Segons Mon-tilla, la situació del TC, amb quatre membres per renovar després de dos anys, un altre de mort (Roberto García Calvo) que tampoc ha estat re-llevat, i un recusat de for-ma «sui generis» perquè no pugui intervenir en les deliberacions de l’Es-tatut, posen en qüestió la legitimitat del tribu-nal per dictar sentència sobre l’Estatut de Cata-lunya. El president de la Generalitat va fer aques-tes manifestacions des-prés de reunir-se a Ma-drid amb el president del Senat, Javier Rojo, a qui va informar dels detalls de la resolució del Parla-ment que demana la re-novació dels magistrats nomenats pel Senat i la reforma de la Llei Orgà-nica del Tribunal Consti-tucional. El president ca-talà va culpabilitzar el PP del bloqueig que viu la re-novació al Senat. També va demanar el suport del grup parlamentari soci-alista a la proposta de re-forma de la Llei del TC, que CiU i l’Entesa pre-sentaran properament al Senat. ACN

Personal d’infermeria de l’hospital Trueta denuncia estrès i precarietat laboralEls sindicats d’infermers, auxiliars i zeladors de l’Hospital Trueta de Giro-na van denunciar ahir les càrregues de treball i la precarietat laboral amb què es troben, una situ-ació que van qualificar d’«insostenible». En una roda de premsa al mateix hospital, els sindicats van advertir que, si no hi ha canvis, traslladaran la denúncia a la Inspecció de Treball. Segons van dir, la manca de plantilla genera baixes per estrès i una mala assistència als pacients. «Tenim casos de persones que acaben la jornada plorant», va dir David Oliver, membre del sindicat d’inferme-ria. Els representants van explicar que en aquests darrers anys la situació «s’ha agreujat» a causa la política de la direcció de l’hospital, que «fa passos per retallar els drets dels treballadors».Els repre-sentants sindicals van denunciar que, en al-guns casos, la direcció de l’hospital ha retallat la concessió de permisos per dies personals, com en el cas de treballadors que han demanat un dia de dol per la mort d’un familiar. «Tenim el cas d’un treballador que li van negar el permís per no haver informat del fet el mateix dia», va explicar el portaveu del sindicat ATAC, Ramon Serna. ACN

BORSA

Recuepra les pèrdues de la setmana passada i redueix la caiguda anual al 13%

L’Íbex-35 registra una pujada del 14,43%, la més alta de la història

EUROPA PRESSEl PP seguia a l’abril per so-bre del PSOE en expectati-ves electorals, però els so-cialistes van retallar a la meitat el seu desavantatge respecte al passat trimes-tre.

Són dades del Baròmetre de l’Opinió del Centre d’In-

vestigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes passat, fet públic ahir.

En concret, l’avantatge del PP sobre el PSOE es va situar a l’abril en 1,5 punts, quan al gener havia arribat als 3,8 punts. El PSOE ha pujat dos punts respecte a gener mentre que el PP ha

caigut mig punt.El president del govern

espanyol, José Luis Rodrí-guez Zapatero, ha tornat a perdre la primera posició en la llista dels principals líders polítics. Aquesta ve-gada, però, qui el supera no és Rosa Díez, d’UPiD, que empata amb ell amb una

nota de 3,71 punts, sinó que la classificació l’encapçala per primera vegada Josep Antoni Duran i Lleida, nú-mero dos de CiU, amb 3,74 punts.

L’enquesta es basa en 2.479 entrevistes personals realitzades en 239 munici-pis de 49 províncies entre els dies 6 i 14 d’abril, just en les dates en què es va aixe-car el secret de sumari del «cas Gürtel» i que es ges-tava el decret de mesures econòmiques entre govern i oposició, amb reunions al Palau de Zurbano.

L’avantatge dels populars és de l’1,5% a l’abril, segons el CIS

El PSOE redueix a la meitat la diferència amb el PP en intenció de vot

ENQUESTA

12 - diarimés 11/05/10MÓN

Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarragona’. Envia’ns una fotografia i el text de felicitació al carrer Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrònica: publicitat@mestar ragona.com.

Les fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació respecte a la data de publicació. Les fotos en suport paper no es retornaran.

Felicitats Albert pels teus 18 anys!! De part dels teus pares i la teva germana.

FELICITATS

Avui aquest noi tan eixerit fa anys. Si el veieu, feliciteu-lo! Happy birthday Ramon! Que passis un molt bon dia!

Aquesta nena es diu Mireia «ma-mita» i avui fa 11 anys, moltes feli-citats i molts petonets dels papes, la Laia i els avis!

Si veis a Encarni no dejéis de feli-citarla, hoy és su cumpleaños. Fe-licidades mami, Arantxa y Julen.

Si la veieu, feliciteu-la, és el seu “cumple”! Felicitats Sara. T’esti-mem.

Si algú veu aquesta noia que la feliciti que avui és el seu aniver-sari!!! Moltes felicitats de les teves col·legues del «curro»!

TERRORISME

Més de 80 morts a l’Iraq en una onada d’atemptats sagnants

EUROPA PRESSCom a mínim 84 perso-nes van morir ahir a l’Iraq en una onada d’atemp-tats amb bomba i atacs de milicians armats. La vio-lència es va dirigir contra diversos objectius, ma-joritàriament civils, tot i que el més sagnant va ser el triple atemptat su-ïcida contra una fàbrica tèxtil de Hilla, al centre del país, en què van mo-rir com a mínim 55 perso-nes i 220 més van quedar ferides. Els atacants van detonar dos cotxes bom-ba i un suïcida amb un cinturó d’explosius es va immolar a l’entrada de la fàbrica coincidint amb el canvi de torn.

D’altra banda, al sud, a la ciutat de Bàssora, com a mínim nou persones van morir i 22 més van quedar ferides en un atemptat amb cotxe bomba perpe-trat contra un mercat.

Les autoritats iraquianes, per la seva banda, van destacar les recents ope-racions contra la insur-gència sunnita. «Tot i els forts cops sobre Al-Qai-da, hi ha algunes cèl·lules que encara funcionen, que intenten demostrar la seva existència i influ-ència», va afirmar el por-taveu de les forces de se-guretat per a Bagdad, el general Qasim al-Mussa-ui, que va qualificar els atemptats d’ahir d’«his-tèrics», en declaracions a l’agència Reuters.

Atacs atribuïts a Al-Qaida-Segons el governador de la província de Babilò-nia, Salman al-Zarqani, sembla que els atemptats són una reacció als ges-tos de les faccions xiïtes per formar una coalició de govern després de les eleccions del pasat mes de març.

Al-Qaida podria ser darrere dels atacs

Brown anuncia que es retirarà de la primera línia de la política

El primer ministre bri-tànic, Gordon Brown, va anunciar ahir la seva intenció d’abandonar la primera línia políti-ca, tant a l’àmbit insti-tucional com el lideratge del Partit Laborista. Tot i això, però, es va oferir a continuar temporalment si s’aconseguís una coa-lició del seu partit amb els liberaldemòcrates. Brown continuaria fins a garantir la consolida-ció de la recuperació i el començament del procés de reformes polítiques, entre les quals s’inclou la revisió del model elec-toral. En una declaració sense preguntes a Dow-ning Street, Brown va avançar que el líder de la tercera força, Nick Clegg, li havia traslladat la seva intenció d’acceptar for-malment l’oferta de dià-leg que li havia plantejat el passat divendres, en cas de fracassar les ne-gociacions amb els con-servadors. Els liberalde-mòcrates van manifestar ahir que estan disposats a escoltar els laboristes. EUROPA PRESS

EUROPA PRESSEls ministres d’Economia de la Unió Europea van aprovar ahir, després d’on-ze hores de negociacions, un fons de rescat dotat amb 750.000 milions d’euros per assistir els països de l’eu-rozona, i especialment Es-panya i Portugal, si tenen problemes per refinançar el seu deute.

Participació de l’FMIEn el mecanisme hi parti-ciparà també el Fons Mo-netari Internacional (FMI), amb una aportació que po-dria arribar a 250.000 mi-lions d’euros, segons va anunciar la vicepresidenta del govern espanyol i mi-nistra d’Economia i Hisen-da, Elena Salgado.

A més, el Banc Central Europeu (BCE) comprarà

deute públic en els mercats secundaris per injectar li-quiditat i estabilitzar els mercats de deute sobirà.

L’objectiu d’aquest meca-nisme és frenar el contagi de la crisi d’endeutament grec a Espanya i Portugal, tot i que l’executiu comuni-tari va negar que el govern d’algun d’aquests dos pa-ïsos hagi indicat que hagi de demanar l’activació del nou fons de rescat. Com a contrapartida, però, els dos països es van comprometre a prendre «importants no-ves mesures de consolida-ció fiscal el 2010 i 2011» i a presentar-les a la reunió de ministres d’Economia de l’Eurozona del proper 18 de maig.

En concret, la vicepre-sidenta econòmica del go-vern espanyol, Elena Salga-

do, va cedir a les pressions de la UE i va anunciar que adoptarà noves mesures d’ajust per reduir el dèficit un 0,5% del PIB aquest any equivalent a 5.000 milions d’euros, i de l’1% per a 2011 (10.000 milions d’euros). Les mesures les detallarà el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, dimecres vinent.

L’ajust «és especialment crucial per als països que han patit atacs especula-tius a les últimes setma-nes», va destacar el comis-sari europeu d’Assumptes Econòmics i Monetaris, Olli Rehn. «Han d’actuar ara i en aquest sentit estic satis-fet perquè Espanya i Por-tugal han expressat el seu clar compromís de prendre importants noves mesures aviat», va afegir.

ECONOMIA

Espanya i Portugal podrien beneficiar-se d’aquesta ajuda

La UE aprova un fons de rescat de 750.000 milions per assistir altres països

diarimés - 1311/05/10 ESPORTS

VICENTE M. IZQUIERDO«Hi ha jugadors a la planti-lla que tenen un catxet molt alt i Campano i José Mari són dos d’ells». D’aquesta manera es manifestava el director esportiu del Gim-nàstic de Tarragona, un Jo-sep Maria Nogués que as-segurava que esgotarà totes les vies possibles perquè aquests dos jugadors conti-nuïn a l’equip, tot i que «te-nen un catxet molt alt i serà mol complicat que es que-din. Tot i això, nosaltres es-tem disposats a seure amb ells i parlar».

Tot i que en principi es-tava previst que les reno-vacions no es comencessin a tractar fins que l’equip no superés la barrera dels 50 punts, amb els 48 que ac-tualment suma, té la per-manència virtual i amb al-gun empat seria suficient per assegurar-se definitiva-ment el concurs a la Segona Divisió la propera tempora-da. El primer jugador amb qui el Nàstic ja ha parlat és Rubén Pérez. Va ser preci-sament el representant del jugador qui va tocar la por-ta del Nàstic per preguntar per la situació del porter. La direcció esportiva ja li ha comunicat que el seu desig és que continuï a la plan-tilla, però «haurà d’entrar en la nostra política econò-mica, com tots els jugadors amb els quals contacta-rem», declarava un Nogués, que deixava clar que «Ru-bén té una llarga carrera al Nàstic i ha demostrat el que és. S’ho ha guanyat».

De moment, aquesta ha estat l’única peça que ha mogut la direcció esportiva pel que fa al capítol de re-novacions, exceptuant els dos casos de jugadors que han perllongat el seu con-

tracte de manera automà-tica, per haver disputat un nombre concret de partits. Contractualment, David Medina i Pedro Mairata te-nen assegurada la seva pre-sència en el Nàstic 2010-11, tot i que Josep Maria Nogu-és va avisar ahir que «tam-bé hem de seure amb ells per parlar-ne. Segurament aquests contractes s’hau-ran de renegociar pel que fa a les quantitats a perce-bre i la durada. Tots dos han renovat per un any i potser s’hauria d’allargar el seu compromís».

La situació econòmica de l’equip és preocupant i el

30 de juny la SAD tancarà l’exercici amb un deute que oscil·larà entre els 4,5 i els 5 milions d’euros. Per aquest motiu, la política d’austeri-tat de la propera temporada impedirà que molts dels ju-gadors que militen actual-ment a la plantilla puguin continuar a l’equip. «Serà inviable que alguns juga-dors continuïn i, d’aquest fet, en som conscient des de fa molt de temps», sentenci-ava Nogués.

Miguel Ángel i de BarrosPel que fa a les altes de cara a la propera temporada, el club té lligat, com a mínim,

un o dos jugadors del perfil que està buscant. Perfil Se-oane, centrecampista fitxat del Lugo i primera incorpo-ració del conjunt grana de cara a la propera tempo-rada. Dos jugadors que in-teressen al Gimnàstic per reforçar l’equip la propera temporada són Miguel Án-gel i Pablo de Barros. El pri-mer, que pertany a la disci-plina del Màlaga, se sent a gust a terres tarragonines, però el seu club tindrà la darrera paraula. A més, el Màlaga no té assegurada la seva presència la prope-ra temporada a la Primera Divisió. Actualment està en

posicions de descens i en la darrera jornada rep un Re-ial Madrid que es juga la lli-ga. Per aquest motiu, si els andalusos baixessin a Se-gona, segurament compta-rien amb Miguel Ángel per intentar l’assalt a la màxi-ma categoria.

El cas de Pablo de Bar-ros és diferent. El brasiler no compta pel Saragossa i el fet que els aragonesos s’hagin mantingut a la ca-tegoria reina podria fer pre-cipitar una nova cessió al Gimnàstic o, fins i tot, un traspàs definitiu, sempre sense cost per al club tar-ragoní.

FUTBOL

El club s’asseurà amb ells, però sap que el seu elevat catxet serà un impediment perquè segueixin

Alejandro Campano haurà de fer un gran esforç econòmic si vol continuar al Gimnàstic la propera temporada.

OLÍVIA MOLET

El Nàstic dóna gairebé per perduts José Mari i Campano pel proper curs

El Nàstic-Betis, dissabte a les sis

El partit entre el Nàstic i el Betis, corresponent a la jornada 37 de la Se-gona Divisió es dispu-tarà aquest dissabte, 15 de maig, a les sis de la tarda al Nou Estadi i serà retransmès per les càmeres de la Tele-visió de Catalunya. Les entrades pel partit ja s’han posat a la venda i es poden adquirir de a les oficines del club, de nou del matí a dos quarts de dues del mig-dia i de quatre a set de la tarda, o bé a la Bo-tiga del Nàstic, fins al mateix dissabte, d’on-ze del matí a dues del migdia i a partir de les quatre de la tarda. A més, les taquilles del Nou Estadi també es-taran disponibles per a tots aquells que no es vulguin perdre el partit més esperat de la tem-porada entre el Gim-nàstic i un Betis que, tot i que partia com a prin-cipal favorit per pujar a la Primera Divisió, s’ha complicat la vida i ja dista sis punts de la ter-cera posició.

Nogués: «Els contractes de Medina i Mairata s’hauran de renegociar en durada i quantitats»

«Serà inviable que alguns jugadors continuïn i en som conscients des de fa temps», manifesta

14 - diarimés 11/05/10ESPORTS

ANTONI RAMOSEl Talavera CF serà el pri-mer obstacle del CF Reus Deportiu en la lluita per l’ascens a Segona Divisió B, segons va decidir el sor-teig celebrat ahir a la seu de la Federación Española de Futbol.

El partit d’anada es juga-rà aquest proper diumen-ge, a partir de les dotze del migdia, a l’estadi El Pra-do de Talavera de la Reina, mentre que la tornada es disputarà diumenge 23 de maig, a les cinc de la tarda, a l’Estadi Municipal.

El rival dels roig-i-negres ha finalitzat en quarta po-sició al grup 17 de Tercera Divisió amb 62 punts, des-prés de sumar 17 victòries, 11 empats i deu derrotes. Els manxecs, entrenats pel català Albert Ferri, són un equip que no fa molts gols, n’han marcat 46, però que també n’ha rebut pocs, 30.

Tot i que el Talavera no era un dels equips més as-sequibles que hi havia al bombo, la difícil situació econòmica del club, que fa que el club degui les últi-mes cinc mensualitats als jugadors, pot ser un factor que influeixi en l’elimina-tòria. Per història, el Ta-lavera CF és un dels clubs més importants de Castella la Manxa. D’aquesta mane-ra, l’equip blanc-i-blau ha estat 19 temporades a Sego-na B i 31 a Tercera Divisió. Abans del seu descens el curs 2007-2008, acumulava 15 temporades consecuti-ves a la categoria de bronze del futbol estatal.

L’entrenador del CF Reus, Santi Castillejo, va asse-nyalar que «és un rival dels més complicats que hi ha-via al sorteig, ja que és un equip amb nom i tradició a Segona B. Però en un play-off qualsevol equip és com-plicat». El navarrès va co-mentar que «l’equip arriba en un bon moment a les eli-minatòries d’ascens. Els ju-

gadors són coneixedors que serà complicat, però hi ha confiança per la bona línia que hem mostrat».

En el capítol de baixes, i a l’espera dels entrenaments d’aquesta setmana, Santi Castillejo podrà comptar amb tota la plantilla, un fet molt positiu de cara al do-ble enfrontament amb el Talavera CF.

Els jugadors del Talavera CF celebren un gol, en un partit d’aquesta temporada al grup 18 de Tercera Divisió.

El Talavera serà el rival del CF Reus a la primera eliminatòria d’ascens

FUTBOL

El partit d’anada es disputarà el proper diumenge, a les dotze del migdia, a terres castellanes

El Talavera arriba a l’eliminatòria amb el CF Reus en un complicat moment econòmic

Santi Castillejo creu que «és un rival complicat, però l’equip està en un gran moment»

Els rivals dels altres equips catalansANTONI RAMOSEls altres tres equips catalans que disputaran la fase d’ascens a Segona Divisió B també van conèi-xer ahir els seus rivals. El campió del grup 5, l’Hos-pitalet, jugarà amb el Rayo Vallecano B, campió del grup 7. En cas de victòria, els de Jordi Vinyals aconseguirien l’ascens de categoria, mentre que si perden tornarien a entrar en el sorteig de la segona eliminatòria. Per la seva banda, el Santboià, tercer al grup del CF Reus, jugarà la primera eliminatòria contra l’Arandina burgalès, amb el partit de tor-nada a terres castellanes. Per últim, el Prat, quart classificat al grup català de Tercera Divisió, mesu-rarà forces amb el Peña Sport navarrès. L’anada es jugarà a terres catalanes i la tornada a Tafalla.

BÀSQUET

La Salle Reus femení jugarà l’any vinent a la 1a CatalanaEl sènior femení de la Sa-lle Reus va aconseguir el passat cap de setmana l’ascens matemàtic a 1a Catalana, després de la seva victòria a la pista del Vendrell (46-57) i la der-rota del seu gran rival, el Prat. Amb aquest triomf, les reusenques van acon-seguir la primera posició del grup 2 de 2a Catalana, un fet que els va donar l’ascens a la 1a Catalana i la participació al Cam-pionat de Catalunya de la categoria, a disputar da-vant els altres tres equips campions de grup. Ara, el conjunt lasal·lià cele-brarà la fita amb el seu públic aquest proper cap de setmana amb el darrer partit de la lliga regular davant el Martorell.

FUTBOL

El CF Reddis torna a golejar i continua en la lluita per l’ascensEl CF Reddis continua mantenint el seu gran ni-vell i diumenge va acon-seguir una important victòria al camp de la Cava (0-3), que permet els de Toni Oruj mante-nir la lluita amb el Re-molins Bítem en la llui-ta per l’ascens directe a Territorial Preferent. Els blanc-i-blaus van acon-seguir els tres punts a les Terres de l’Ebre gràcies a dos gols d’Àlex Gallego i un d’Aleix Martí. El pro-per dissabte, a partir de les cinc de la tarda, els reusencs rebran la Sénia al seu estadi, en un par-tit on podrien assegurar-se disputar la promoció d’ascens si aconseguei-xen la victòria i punxen Alcanar i Valls. REDACCIÓ

MANU REINO

diarimés - 1511/05/10 DEFUNCIONS

Lorenzo Gutiérrez GuillenViudo de Francisca Gónzalez Guerrero

Ha fallecido cristianamente a la edad de 77 años, habiendo recibido los Santos Sacramentos y la bendición apostólica

(E.P.D.)

Sus afligidos: hijos, nietos y hermanas, al comunicar a sus amigos tan sensible pérdida, les ruegan una oración por su alma y la

asistencia al entierro y misa de cuerpo presente que tendrá lugar hoy martes día 11, a las 17:00 horas, en la iglesia parroquial de Sant

Salvador, agradeciéndole su asistencia de todo corazón.

Domicilio mortuorio: Tanatorio Municipal

Tarragona, 11 de mayo de 2010

Claudio Villalobos GalánViudo de Antonia Gracera Álvarez

Ha fallecido cristianamente a la edad de 91 años

(E.P.D.)Sus afligidos: hijos Joana, Cipriana y Claudio, hijos políticos Rafael

y Maria, nietos, biznietos y demás familia, al comunicar a sus amigos tan sensible pérdida, les ruegan una oración por su alma y la asistencia al entierro y misa de cuerpo presente que tendrá lugar hoy martes día 11, a las 11:00 horas, en la iglesia parroquial de San José Obrero (Torreforta), agradeciéndole su asistencia de todo corazón.

Domicilio mortuorio: Tanatorio Municipal

Tarragona, 11 de mayo de 2010

Maria Josefa Panasachs MartíVidua de Manuel Sevil Puig

Ha mort cristianament als 91 anys, havent rebut els sants sagraments i la benedicció apostòlica

(E.P.R.)Els seus afligits: fills Jaume i Wifredo i Tana, germana Mercedes,

néts Jaume, Cesar, Eva i Mireia, bésnets Xenia i Pol, nebots i la resta de la família en assabentar llurs amics i coneguts de la trista notícia, els preguen una oració per la seva ànima i l’assistència a l’acte de missa funeral que tindrà lloc avui dimarts dia 11 a les

17:00 hores, a l’església parroquial de Sant Pau, favor que agrairan de tot cor.

Casa mortuòria: Tanatori Municipal de Tarragona.No es convida particularment.

Tarragona, 11 de maig de 2010

Tarragona.

Claudio Villalobos Galán. Ha mort a l’edat de 91 anys. El seu funeral serà avui a les 11 h. al barri de Sant Josep Obrer a Torreforta.

Rosa Rosa Calvet. Ha mort a l’edat de 83 anys. El seu fune-ral serà avui a les 9:30 h. al Tanatori.

Lorenzo Gutierrez Guillen. Ha mort a l’edat de 77 anys. El seu

funeral serà avui a les 17 h. a Sant Salvador.

Maria Josefa Fanasachs Martí. Ha mort a l’edat de 91 anys. El seu funeral serà avui a les 17 h. a la parròquia de Sant Pau.

Reus.

Sebastiana Cortés Cortés Ha mort a l’edat de 73 anys. El fu-neral se celebrarà avui a les dotze del migdia a la Prioral

de Sant Pere.

Antoni Cervelló Agustí Ha mort a l’edat de 90 anys. El fune-ral se celebrarà avui a dos quarts d’onze del matí a l’es-glésia de Crist Rei.

Albert Via Roig Ha mort a l’edat de 46 anys. El funeral se celebrarà avui a les nou del matí al crematori del Cemen-tiri de Reus.

DEFUNCIONS

Tanatori Municipal de Cambrils

Av. Adelaida, 48 - Cambrils

Notes de Condol dirigiu-vos a:www.memoratarragona.cat

JUANNÚÑEZ LOLO

CEREMONIA: Dimarts 11/05/2010

17:00h

LUGAR CEREMONIA:Parroquia de

Sant Ramon de Salou

www.memora.es

16 - diarimés 11/05/10BELLESA

L’exfoliació, un gest imprescindible de bellesa

Centres reComanats

Ajuda a aconseguir que els actius dels productes cosmètics actuïn amb eficàcia i per tenir una pell oxigenada i plena de vitalitat

ACPGPer tenir la pell suau i llu·minosa, per aconseguir un bronzejat uniforme i dura·dor o si se segueix un trac·tament facial o corporal, cal que els productes actuïn de forma eficaç. La resposta és l’exfoliació.

Les cèl·lules de la nos·tra pell necessiten al voltant de 26 dies des que neixen fins que arriben a la capa més superficial de la nostra pell (la capa còrnia). Un cop allà moren i es desprenen i el cicle torna a començar. No obstant això amb l’edat aquesta funció es va alen·tint. L’engrossiment de la capa còrnia que es va for·mant impedeix que les cèl·lules vives de les capes infe·riors es nodreixin i s’oxigenin correctament i que els prin·cipis actius dels cosmètics que apliquem arribin a les capes on han d’actuar.

La manera d’aconseguir

una pell més oxigenada, suau al tacte i plena de vita·litat és per mitjà de l’exfoli·ació.

Una pell més jove i fresca A causa del seu efecte re·novador, l’exfoliació trans·forma visiblement la textura de la pell, donant·li un aspec·te més radiant, fresc i juve·nil. En eliminar les cèl·lules mortes que obstrueixen la superfície, la pell està molt més receptiva per rebre els principis actius de qualsevol tractament facial i corporal (hidratant, anticel·lulític, re·afirmant, antiarrugues etc.).

També el maquillatge es beneficia de l’exfoliació ja que sobre una la pell llisa, sense zones aspres, llueix més natural.

És especialment benefi·ciosa en les pells més grei·xos ja que l’acumulació de cèl·lules impedeix la sortida del sèu. Exfoliar la pell redu·

eix la mida dels porus i evita l’aparició d’impureses.

També influeix directa·ment en la qualitat del bron·zejat ja sigui aquest natural, cosmètic o de solàrium.

L’exfoliació més adequada Hi ha diverses formes d’ex·foliar la pell sense necessi·tat de sortir de casa. La in·dústria cosmètica posa a la nostra disposició gels o cre·mes enzimàtics o amb dimi·nuts grànuls exfoliants que, en ser aplicats sobre la pell humida, faciliten la seva ne·teja, revitalitzen la pell i eli·minen les rugositats. També ens ofereix pílings gairebé professionals, que imiten la micro·dermoabrasió.

Segons l’esteticista Fe·licitat Carrera «a pells gras·ses i gruixudes es pot realit·zar tot tipus de pílings. Més delicades són les normals i seques, per a elles s’ha de triar els productes exfoliants

en funció de la densitat de la pell, si és fina és convenient utilitzar pílings suaus, per exemple els que tenen par·tícules d’arrossegament ar·rodonides o els enzimàtics, que no danyen la pell».

Les firmes cosmètiques

recomanen exfolir·se la pell amb una periodicitat setma·nal, fins i tot més sovint si és greix o mixta, però hem d’ob·servar la resposta de la nos·tra pell i no abusar d’aquest tipus de productes. Hi ha es·tudis clínics realitzats per una firma d’alta cosmètica japonesa, Sony CP, que de·mostren que les pells que han abusat de la exfoliació envelleixen més ràpidament.

Què cal tenir en compte Quan la pell té molt poca densitat, està envellida o fo·

toenvellida és millor aplicar exfoliants biològics sense partícules d’arrossegament. També hem de tenir espe·cialment cura a la zona del contorn dels ulls perquè és molt fràgil. En altres casos l’exfoliació no està indicada com per exemple:

Sobre la pell que presen·ti algun tipus de ferides o ir·ritació.

Si la pell és molt sensible o reactiva.

Si s’ha patit un herpes simple, pel risc de la seva nova activació.

Per aconseguir un bronzejat uniforme és important exfoliar la pell i preparar-la per rebre el sol.

CEDIDA

Hi ha molts produc-tes cosmètics que permeten exfoliar la pell sense necessi-tat de sortir de casa

et ProPosem

Petite Chérie Edición Limitada, d’Annick Goutal Línia Corrective, d’Skeyndor

Després de 2 anys d’inves·tigació, més de 25 actius provats i l’estudi d’unes 200 combinacions, els la·boratoris Skeyndor han creat Corrective, el tracta·ment cosmètic que elimina les arrugues més profun·des, rejoveneix l’expressió i torna a la pell el seu as·pecte llis i jove. Els quatre productes de Corrective con·tenen nou principis actius que aconsegueixen rejovenir l’expressió i incrementar el volum de la pell. Una alternati·va real i eficaç als tractaments quirúrgics. Eficàcia antiar·rugues constatada en un 90% dels voluntaris.

Per a aquesta ocasió, el flascó s’inspira en la ‘joie de vivre’ dels anys 50, amb un disseny que es revesteix amb llaços de organdí amb topets multicolor.La fragància desperta dol·çor i frescor amb les seves notes de pera, rosa i herba acabada de tallar, una aro·ma vivaç per a una dona en·tremaliada i decidida.Petite Cherie Edició Limita·da Eau de Toilette 100 ml: 89 euros

diarimés - 1711/05/10 BELLESA

Teràpies naturals per a nens amb discapacitatentitats solidàries

L’Associació Terapias Naturales Espíritu Libre és una entitat sense ànim de lucre que es dedica a oferir suport a nens discapacitats i les seves famílies amb teràpies alternatives

L’Associació Espíritu Libre és una entitat sense ànim de lucre amb seu a Tarra-gona que, amb el suport de la Federació de Naturopa-tia Col·legiada, realitza tas-ques de suport dirigides a nens i nenes amb diferents discapacitats, malalties (in-closes les “rares”) o qual-sevol tipus de limitació, i les seves famílies, així com també educadors, moni-tors, etc.

Nens invidents, amb càncer, amb paràlisi ce-rebral, amb intoleràncies alimentàries, etc., reben suport mitjançant tallers, activitats dissenyades es-pecíficament i estudiades en funció de les necessitats de cada grup i complemen-tàries al seu tractament.

Entre les teràpies que s’apliquen hi ha musicote-ràpia, fisoteràpia, quiromas-satge, aromateràpia, arte-ràpia, teràpia amb animals, etc.

Els seus responsables es desplacen a les escoles,

fundacions, associacions, centres o els espais de cen-tres cívis cedits pels ajunta-ments per aplicar aquestes de teràpies, i també ho re-alitzen de manera individua-litada.

Actualment l’Associació té diferents projectes en

marxa per als quals demana la col·laboració ciutadana. Una de les més importants és la construcció d’una casa de colònies ecològica als afores de la ciutat, que se-ria la primera de la demar-cació, on poder disposar d’un marc de treball enmig

de la naturalesa que ofereixi l’espai ideal per a la realit-zació de les seves tasques. També busquen ajuda per poder realitzar tallers i terà-pies específiques sense cap mena de cost per nens amb discapacitat; i, finalment, també persegueixen cons-tituir-se com a fundació per poder tenir més força legal, poder rebre ajudes institu-cionals i arribar a més per-sones. Per assolir aquests objectius l’Associació dispo-sa d’un número de compte en una entitat bancària tar-ragonina mitjançant la qual es poden fer les donacions (més informació a la web www.asociacionespirituli -bre.org) o al telèfon 622 888 708 (Carmen Llerins, fundadora i directora).

Finalment, cal destacar que el dia 19 de maig a les 17 hores, a la ciberaula de l’Hospital Joan XXIII, es rea-litzarà un taller per a nens celíacs, amb motiu del Dia Internacional de la Celia-quia.

L’Associació busca el suport dels ciutadans per fer la seva tasca.

CEDIDA

Es presenta l’hamburguesa ecològicaalimentació

Entre les seves característiques principals destaca que pot aguantar nou mesos fora de la nevera

L’empresa catalana d’alimen-tació ecològica La Finestra sul Cielo va presentar a la fira BioCultura, que es va celebrar el primer cap de setmana de maig, una ham-burguesa ecològica que es conserva en perfecte estat durant nou mesos. Com és norma de les empreses d’ali-mentació ecològica, el pro-ducte no utilitza cap tipus

de conservants. «La conser-vació s’aconsegueix gràcies al procés de pasteuritza-ció», va explicar el gerent de La Finestra sul Cielo, Miguel Ángel Montesinos. «Consis-teix a aplicar calor al pro-ducte perquè conservi les seves propietats després de l’envasament al buit». L’ham-burguesa, que representa una alternativa més que sa-

ludable a les hamburgueses de carn industrial, està ela-borada únicament a base de cereals i de tofu.

Encara en el sector de la carn picada, La Finestra sul Cielo va presentar a Biocul-tura la seva nova hambur-guesa feta a base de cereal de kamut, un blat antic molt baix en gluten i de creixent demanda al nostre país,

que ja s’ha convertit en el segon importador europeu d’aquest cereal.«La vocació d’aquest pro-ducte és apropar les propi-etats del kamut a tots els públics», explica Montesi-nos, «perquè el consumidor aprengui a integrar aquests aliments ecològics i infinita-ment més saludables a la seva dieta quotidiana».

18 - diarimés 11/05/10OPINIÓ La secció de cartes és oberta a la participació de tots els lectors i lectores de Diari Més, poden fer-les arribar a la redac-ció per correu (carrer Sant Agustí, 21. 43003 de Tarragona o carrer Sor Lluïsa Estivill, 16, baixos. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el mà-xim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésEdita: Tamediaxa, S.A.

DL: T-1609/2001- issn: 1579-5659

Distribució controlada:

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDirector d’Art:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez. [[email protected]] Redacció: Victoria Castillo, Carme Mas, Esther Valcárcel, Vicente Izquierdo, Mònica Just, Antonio Ramos. Especials: Carme López. Tancament: Mario Ló-pez. Fotografia: Roser Sans, Olívia Molet, Cristina Aguilar. Edició de publicitat: Sara Sorando. Distribució: Marta López. Administració: Núria ClosPublicitat: Maria Molleda, M. Jesús del Hierro, Carmen Soto, Mercè Ripoll, Antònia Turull. [[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

C/ Sant Agustí, 21, 3r.43003 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 21 47 21C/Sor Lluïssa Estivill, 16. baixos.432020 REUS977 32 78 43 Fax 977 31 09 41www.diarimes.com

Després de molts mesos «marejant la perdiu» i amagant les decisions fo-

namentals que necessita Espa-nya, el govern Zapatero es troba en el temps de descompte per fer allò que és imprescindible si real-ment no volem seguir pel camí de Grècia, amb les repercussions de tot tipus que això representa pels més dèbils. L’estratègia purament electoralista del govern socialis-ta, incapaç de fer el que toca en cada moment, primant una ges-tió purament partidista i obviant el bé comú, ja no «té més corda», i ara moltes de les seves decisions de govern, queden demostrades com a inviables per afrontar, amb rigor, la greu crisi econòmica que patim. De poc serveixen els «globus sonda» de discussions artificials i de tracte purament mediàtic,

quan el que toca fer és prendre de-cisions poc agradables, però que si són explicades, tots sabrem en-tendre el perquè de les mateixes. La manca de credibilitat del Pre-sident del Govern a Europa, que en teoria havia de presidir com un fet «galàctic» ha suposat deixar patent una falta absoluta de lide-ratge davant la resta de líders eu-ropeus i, el que és més greu, la tra-mesa d’aquesta inseguretat cap als mercats i la pròpia economia, per molt que s’intenti despresti-giar des del poder establert d’aquí els imputs que marquen els pro-pis estudis de referència. El moment actual necessita res-postes urgents, en temes pressu-postaris, amb retallades emble-màtiques de la despesa pública, i per damunt de tot, introduint els problemes de la microeconomia als discursos vuits de la macro-

economia. A més, tampoc es pot pensar que les solucions seran exclusives del govern de l’estat, i aquí també seria bo conèixer el que faran les altres administra-cions, encara «autistes» del mo-del en què hem de sobreviure; la suma de totes les solucions acu-rades que s’han de prendre, són

l’única garantia per poder sortir-nos amb garanties d’èxit.Que de poc ens serviran les pa-raules dels «drets», si no podem fer-los possibles amb dotacions financeres, fruit d’una tasca pú-blica amb rigor, sabent reconèixer

els errors de les decisions preses, que suposen clarament, malba-rataments dels diners de tots. Sobreviure al tsunami de la crisi només és possible des de la trans-parència de les actuacions con-cretes però també des de la presa de postura en temes que la lògica veu com vitals en el moment ac-

tual. La urgència d’aplicar el sentit comú a l’hora de gastar per part de totes les administracions, ha de ser la premissa bàsica per què no ens veiem superats per la prò-pia hora de la veritat.

TRIBUNA

«De poc serveixen els ‘globus sonda’ de discussions artificials i de tractament purament mediàtic»

L’hora de la veritat

Lluis BadiaAdvocat «Sobreviure al tsunami de la

crisis només és possible des de la transparència de les actuacions concretes»

‘Semper Ídem, senyor Villamayor’

És increïble com alguns mi-litants socialistes són capa-ços de creure’s el que escri-

uen seguint les directrius que els hi marca el seu partit. Em referei-xo a l’article que el Sr. Javier Vi-llamayor publicava al seu diari el passat divendres. Aquest senyor, amb una clara estratègia de pro-moció de la seva persona (i si no m’entenen ara, ja ho entendran amb el temps), torna a atacar al Sr. Aregio menystenint la seva persona per que, segons el Sr. Vi-llamayor, CiU ha deixat sol a l’al-calde Ballesteros en la defensa de les vegueries. Sr. Villamayor, com s’atreveix a dir això? Li seré molt franc, clar, sincer i directe.

El partit que ha aprovat aques-ta dolentíssima nova organització

territorial de Catalunya ha estat el seu a canvi d’aconseguir la llei de l’àrea Metropolitana, si l’Alcalde Ballesteros haguès fet la seva fei-na quan tocava i haguès posat per davant els interessos de Tarrago-na als del seu partit, ara, segura-ment no estaríem batallant per no perdre la capitalitat.

Seu institucional no vol dir ca-pital, la única cosa que vol dir ca-pital és aquesta mateixa paraula, capital, per tant, no ens expliquin històries de TBO.

CiU va presentar una esmena a la totalitat de la llei de Vegueri-es, a més, CiU no va votar a favor de la llei, però vostès si, per tant, no utitlizin la tàctica del ventila-dor intentant esquitxar-nos a tots amb les seves dolentíssimes deci-

sions.Vostès la van votar a favor, mos-

trant el seu suport públic a que Tarragona no sigui capital i que la Vegueria no es digui Tarrago-na, per tant, Sr. Villamayor, siguin consequents amb el que voten.

Si finalment Tarragona no és ca-pital de la Vegueria de Tarragona, els únics i màxims responsables d’això serà el seu partit amb Mon-tilla i Ballesteros al capdavant. L’alcalde, que està dins de l’exe-cutiva del PSC podria haver evitat que aquesta llei arribés d’aquesta manera al Parlament, però no ho va fer. És molt maco parlar al Pla de la Seu davant milers de tarra-gonins i tarragonines però, com sempre, el seu discurs es va que-dar en paraules, i aquestes parau-

les se les va endur el vent.Vostès estan molt nerviosos

amb aquest tema perquè saben que s’han equivocat, saben que és culpa seva i saben que no han fet la feina per tant, siguin coherents i retirin aquesta llei de Vegueries.

El Sr. Joan Aregio va reptar pú-blicament a Ballesteros a que de-manés al seu partit el vot en con-tra de la llei vegueries i no ho ha fet, s’ha conformat amb les en-grunes, i això, Sr. Villamayor, per desgràcia ja no ens sorprèn. Tarragona necessita un canvi de rumb, un canvi en la gestió del consistori, Tarragona ha perdut molt de pes dins del territori, i tot això és culpa del seu estimat cap de llista, el Sr. Josep Fèlix Balles-teros.

Albert PuñetMembre del Comitè Local CDC Tarragona

EDITORIAL

Europa rescata Europa. La Unió Europea ha decidit rescatar-se a si mateixa dels

atacs especulatius que poden patir els seus flancs més febles aprofitant la con-

juntura de crisi (un estat massa llarg en el temps fins i tot per ser mereixedor

d’aquest substantiu). Els ministres d’Economia van aprovar ahir un pla sense

precedents que injectarà liquiditat a països com Espanya i Portugal i que perme-

tran refinançar el seu deute. La UE tem que Espanya o Portugal es contagiïn de

l’estat de Grècia i reconeix aquests dos membres com les parts més dèbils de la

cadena, malgrat el darrers intents del Govern de distanciar-se de la situació gre-

ga. En contrapartida, els països benefactors d’aquests ajuts hauran d’acometre

tot un seguit de mesures fiscal que seran presentades el proper 18 de maig. El pla,

sense precedents, possiblement no serà la panacea, però marca un punt de parti-

da per fer canviar la situació i fer que l’econòmica torni a emergir.

Europa rescata Europa

diarimés - 1911/05/10 CLASSIFICATS

LA SECUITA- CTrA. TAr-rAgonA, casa 3 plantas, 160 m2, 4 habitaciones, 2 baños comple-tos y un aseo, amplio comedor con chimenea, 2 terrazas y dos balcones, garaje privado, próxi-mo a la estación del AVE. Precio: 275.000 euros. Tel.: 977 54.38.46.

DE PArTICULAr A PAr TICULAr, casa unifamiliar 130m2, terreny 600m2. Urbanització Pinalbert. 216.000 euros. Tel.: 652.908.361

MonTbrIó. rEf. 595. PIS semi-nou. 80 m2 utils. Antiguitat 2 anys. Planta baixa. 3 habitacions. Cuina americana equipada. Bomba de calor i a/c. Ter rassa 20 m2. Pisicina comunitaria. Pàrquing. Molt llumi-nós. Preu 156.000 euros. Tel.: 977 81.40.10.

ProMoCIó obrA noVA A RIU-DOMS. Ref 318. Zona plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habitacions. Plantes baixes amb jardí, àtics amb ter rassa solàrium. Façana obra vista. Climatització per con-ductes. Jardí, piscina comunitària i zona de jocs. Qualitats altes. Pàrquing inclòs en el preu. Tras-ter opcional. Entrega immediata. Preus a partir de 138.000 euros.Tel. 977 81.40.10

LA SECUITA. obrA nUEVA. 1 dorm. A/A, parquet, cocina e qui-pada. Pàr quing. 123.000 eu ros. Tel. 977 24.42.44

VILA-SECA. PISo DE 3 dormito-rios, co ci na in de pen di ente, sin as-censor, 144.240 eu ros. Abs te ner se a ge n cias. Tel. 639.184.93

Locals, Oficines, Naus, Pàrquings

nAU En VEnDA rIUDoMS. Superficie 520 m2. Nau apara-dor. Parket. Oficines. Fals sos-tre. Instal·lació elèctrica. Boques

ConSTAnTí PISoS/CASES DE 2/3 dormitoris exteriors i assole-llats amb pàrking i traster immi-llorable finançament tel. 977 52 42 79

SALoU, zonA PUEbLo TErrE-no para unifamiliar de unos 600 m2, consultar precio. T. 977.25.09.93.

LA CAnonJA, PISo SUPEr eco-nómico e impecable! Con 4 habi-taciones, sal.-comedor, 2 baños, cocina independiente, galería, so-leado. OPORTUNIDAD. 130.000 euros. 977.25.09.93

SALoU, zonA ESTIVAL, TErrE-no urbanizado para construcción de una casa. Unos 500 m2. Precio 180.000 euros .T.977.25.09.93.

rIUDoMS. ULTIMS PISoS Pro-MoCIó OBRA NOVA. REF. 318. Zona Plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habitacions. Plantes baixes amb jardí. Atics amb ter rassa solarium. Façana obra vista. Climatització per conductes. Jardí. Piscina co-munitària i zona de jocs. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcio-nal. Entrega immediata. Qualitats altes. Preus a partir de 138.000 euros. Tel.: 977 81.40.10.

bAIX CAMP. CASA DE poble 320 m2, bones vistes, moltes possibilitats, 142.000 euros. Tel. 607.297.803.

VILA-SECA (AV. r. D’oLzInA, 27 5-2), pis s-nou de 3 dorms., sala menjador amb balcó, cuina, 2 banys,, calefacció, moblat, exte-rior, pàrquing opc., 170.000 euros NOU HÀ BI TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

EL MorELL- C/ JACInT Verda-guer, casa 2 plantas, 150 m2, 4 habitaciones, baño y aseo, am-plio comedor con salida al jardín de 60 m2 aprox., terraza 12 m2, garaje privado, nueva a estrenar. Precio: 246.000 euros. Tel.: 977 54.38.46.

rEUS. PIS DE 3 habitacions, calefacció, 1er. sense ascensor, 120.000 euros.Tel. 977 32.13.03

LA CAnonJA- AV. fLorIDA 1ª planta, piso 60 m2, 2 habita-ciones, baño, co cina-comedor, nuevo a estrenar, parking inclui-do. Precio: 124.000 euros. Tel.: 977 54.38.46.

IMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

PrECIoSA CASA A TArrAgo-nA, vistes panoràmiques, 80 m2 habitatge, 400 m2 jardí amb pis-cina. Raó: 618.036.575

bonITo PISo nUEVo A estre-nar, busca comprador para vivir en la mejor zona de Bonavista. Edificio “Rambla Bella” Pisos de 2 habitaciones con trastero. Desde 130.000 EUROS. Tel. 977543846.www.promobase.es.

TArrAgonA En ConSTrUC-CIó PISoS de 2 i 3 dormitoris, i duplex, zona comunitaria amb piscina tel. 977 24 00 71

TArrAgonA - L´ALbADA PIS semi-nou de 3 dorm., 2 banys, cuina-off, amb galeria ,s-menjador amb balcons, a/a, exterior asso-leiat, ascensor, parquing inclós. 178.000 euros. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

TorrES roMA Tgn. PIS 125 m2 + pk. 16 m2, 3 hab. + suite, terrassa, galeria, piscina i jardins. 450.000 euros. Tel. 636.954.458

SAn PEDro Y SAn PABLO, vi-vienda ideal e impecable en C/ Violant d’Hungría, formidables vistas, bien orientada, muy solea-do, 3 habitaciones, sal.-comedor, 2 baños, cocina, galería, gran terraza, amplia plaza de par-king, zona comunitaria con zona infantil, zona verde alrededor. 210.000 euros. T.977.25.09.93 o 609.44.22.39.

ChALET En EL CEnTro de Tarragona ciudad. Dos plantas, bodeguilla rústica y jardín. Acep-tamos piso a cuenta como forma de pago. Tfno: 977 22 66 52 Web: www.promysa.com

C/ MEnDEz nUñEz, PIS de 3 dorm., 1 bany, s/ menjador , cuina office, armaris encastats, terrassa, a/a, ascensor. 225.000 euros. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

C/ grAVInA, ESTUDI S/ nou, 1 dorm., 1 bany complert, s- men-jador cuina americana amb vitro, armaris encastats , a/a. 100.000 euros. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

TorrEforTA , bonITo PISo de 3 hab., 2 baños completos, calef/AC, cocina con galeria, salón comedor, 2 terrazas y trastero. Exterior y soleado. Totalmente re-formado. Tel. 615. 891. 932

TorrES roMA En TArrA-gonA, amplio piso impecable, de 4 habitaciones, 2 baños, bien orientado. 400.000 euros .T.977.25.09.93.

C/SMITh, TArrAgonA, 2 hA-bITACIonES y dos baños, salón independiente. Obra nueva por 215.000 euros. Visítelo. Tel. 977 24 44 66.

IDEAL gEnTE JoVEn, DISPo-nEMoS de viviendas económi-cas para comprar, también en opción a compra, pisos de 1 y 2 habitaciones en Bonavista. Facili-

dades en hipoteca o de compra. 977.54.38.46

TorrEforTA EnSAnChE, VI-VIEnDA En venta, impecable, con 4 habitaciones, 2 baños com-pletos, esquinera, delante de am-plio parque, muy decorada, refor-mada, lista para entrar a vivir, sin ningún tipo de reforma. 210.000 euros. T.977.25.09.93.

SAnT PErE I SAnT Pau, piso de diseño. Plan ta baja, Ed ificio Mi ra-mar II. Tel. 691.215.484

SAnT PErE I SAnT Pau. Pis 60 m2, 2 habitacions dobles, bany complet, cuina e qui pada, ga leria, saló-menjador. To tal ment refor-mat + mo bles. Preu 105.000 eu-ros. Tel. 977 20.12.55. Ne go ciable.

VEnDo PISo CénTrICo, DE 60 m2, 2 hab., con trastero. A re for mar. Tel. 671.031.627. Pre cio negociable.

Altres poblacions

En LA PInEDA, EDIfICIo singu-lar, vistas al mar, golf y Aquopolis. Aprovéchate del valor añadido que está teniendo la zona. Inme-jorable sitio para vivir todo el año, pisos de 2 habitaciones. Desde 215.000 euros. Tel. 660520772. www.pinedagreen.es

LA PInEDA, APArTAMEnTo DE 1 habitación, bien conservado y seminuevo, muy cerca de la pla-ya, vistas laterales al mar, amplia terraza, zona comunitaria con pis-cina, muy soleado. 130.000 euros. Tel.609442239

A 8 KM. DE Valls finca de 5.000 m., dos cases grans, piscina, un menjador de 40 m., garatge i bar-bacoa. Tel. 689.906.650

TErrEno En SALoU, CTrA. De la costa, para edificar edifi-cio plurifamiliar de 12 viviendas. T.977.25.09.93.

VILALLongA DEL CAMP, oPorTUnIDAD por traslado, vendo piso por hipoteca pen-diente, piso con 2 habitaciones, cocina independiente, 2 baños, soleado, amplia terraza, parking y trastero. Edificio de reciente cons-trucción. Hipoteca de 155.000 euros.T.977.25.09.93.

UrgE VEnDEr CASA En VI-LALLONGA. 180 m2, 2 plantas, cocina equipada, comedor, 2 habitaciones dobles y 1 vesti-dor, 2 baños completos. Parking para coche pequeño y trastero, amueblado, con electrodomés-ticos, agua, luz, a/a y bomba de calor. Precio: 138.233 euros. Tel. 616.394.288

EL MorELL oPorTUnITAT DIrECTE promotor casa 4 dor-mitoris, 2 banys + 1 lavabo, 145 m² jardí privat de 80 m² i zona comunitaria amb piscina, tel. 977 24 00 71

d’incendi. Extractors. Ben comu-nicat. Facilitat aparcament. Preu 290.000 euros Possibilitat lloguer amb opció de compra. Ref. 608. Tel. 977 81.40.10

VEnDo PArKIng PEqUEño C/ Ibiza, 120.000 euros. Tel. 696.094.480

PLAzA DE PArKIng. zonA Gasómetro. 34.000 euros. Tel. 609.446.083

VEnDo PArKIng zonA PLA-zA Monrius. C/ Selva del Camp. Coche pequeño/mediano. Tel.: 696.863.847

• Lloguer

Tarragona

C/ EIVISSA, S/n, 2 dorm. 2 banys, armaris encastats, s-menjador amb terrassa, parket, cuina amb vitro, exterior, a/a i com., incl. 520 euros /mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

TArrAgonA PLAçA MITJA LLU-nA particular lloga pis en edifici emblemàtic, nou de 120 m² ex-terior 4 dormitoris (3 dobles), 2 banys complerts, menjador gran, cuina independent equipada, aire condicionat amb bomba de calor, molt lluminos tel. 977 24 00 71 / 659 52 04 50

TArrAgonA CEnTrE CIUTAT PIS nou de 100 m² exterior 3 dormitoris (2 dobles), 2 banys complerts, menjador, cuina, aire condicionat amb bomba de ca-lor edificio emblemàtic, proper a l’estació de tren. Tel. 977 24 00 71 / 659 52 04 50

C/ SMITh, PIS S-noU de 2 dorms., sala menjador amb balcó, cuina americana amb vitro., bany complert, amoblat, comun. incl., 520 euros. /mes NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

C/PErE MArTELL 62, DE tres ha-bitaciones (una con suite) bomba de frío y calor, parquet, cocina independiente. Parking incluido. Tel.: 977.242.160

C/APoDACA, UnA hAbITA-CIón, ToTALMEnTE reformado, calefacción, excelentes acabados. Ascensor. Tel.: 977.242.160

LLogUEr PIS 70 m, tot exte-rior, moblat, Via Augusta. Tel. 619.982.159

C/fELIP PEDrELL, PISoS DE 2 habitaciones, 1 baños, calefac-ción, cocina independiente. Po-sibilidad de parking en el mismo edificio. Tel.: 977.242.160

C/UnIó 14, PISo DE 2 habita-ciones. Calefacción, gran salón comedor. Finca rehabilitada. As-censor. Tel.: 977.242.160

C/PArE PALAU ESqUInA Con Rambla Nova, 3 habitaciones, 2 baños, cocina independiente. Ra-diadores electricos, bomba frío y

calor, amueblado Posibilidad de parking en el mismo edificio. Tel.: 977.242.160

C/UnIó, 4 hAbITACIonES, 2 baños, cocina independiente, ca-lefacción, amplio salón comedor. Finca rehabilitada junto a Rambla Nova. Tel.: 977.242.160

ALqUILEr DE APArTAMEnTo DE obra nueva, vistas al mar, sin muebles con pk por 570 euros /mes. 659 50 31 62

Altres poblacions

MonTbrIó DEL CAMP, S-noU de 3 dorms., sala menjador amb balcó ,armaris encastats, cuina amb vitro, 2 banys , a/a, moblat i assolellat . Com. incl. 550 euros /mes. Amb parquing i traster. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

VALLS (1-b), PIS S-noU de 2 dorms., sala menjador amb balcó, cuina amb vitro., bany complert, pk i traster incl., i comun. incl., opc.mobles.. 415 euros/mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

VALLS (2-b), PIS S-noU de 2 dorms., sala menjador amb balcó, cuina amb vitro., bany complert,a/a, pk i traster incl., amb mobles i comun. incl. 450 euros/mes. NOU HÀBITAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

CAMbrILS, C/AnSELM CLAVé, PIS reformat de 3 dorm., s- men-jador amb balco, cuina office amb galeria i electros., 2 banys,

armaris encastats, a/a , ascensor, com. inclosa., assoleiat, opcció mobles, 580 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

LA PInEDA. ALqUILo APArTA-MEnTo, 1 habitación, a/a. Tel. 617.222.126

rEUS. ALqUILo ESTUDIo Cén-TrICo, amueblado 400 euros + nómina, fianza una mensualidad. Tel: 639.375.753

Lloguer Despatxos, Oficines, Terrenys, Naus, Pàrquings,

Locals

bUSCo PLAçA DE PArKIng zona Rambla, c/Unió. 669.863.916

TArrAgonA. ALqUILo PLAzA PárKIng coche grande Av. An-dorra. Tel. 676.525.225

ES LLogA LoCAL A Reus per a magatzem, 200 mts., 400 euros/mes. Tel. 666.482.830 / 696.717.500

APArCAMEnT A LLogUEr Pàr-KIng Sata. Tel. 629.249.849

rEUS ES LLogUEn PLACES DE PARQUING al Carrer Batán (al costat del Cinema Palace). Tel: 609.782.432

SE ALqUILA LoCAL 180 m. muy céntrico. Plaza Corsini -Tarragona-. Tel. 977 23.30.11 / 649.891.946

SE ALqUILA LoCAL DE 130 m., cerca mercado central. Tel. 977 23.30.11 / 649.891.946

LA POBLA DE MAFUMET

Chalet con jardínCompre a precio de

alquiler por738 euros/mes

sin entrada.VEALO EN YOUTUBE.

COM (buscar chalets la Pobla)

Tel: 977.84.28.21

REUS. ZONA PAISSOS CATALANS.

URGUEIX VENDRE ATIC TOTALMENT

REFORMAT DE 60M2, CUINA INDEPENDENT,

2 HAB.,1 BANY, MENJADOR

AMB SORTIDA A TERRASSA DE 25M2.

PREU: 129.500€ TEL.615.620.161

TORREDEMBARRAVENTA ó ALQUILER

Local céntrico 105 m2.Tel: 610.218.975

20 - diarimés 11/05/10CLASSIFICATSTARRAGONA. Se AlquilA lO-cAl de 300 m., completamente instalado (fuerza gas aire acon-dicionado). Tel. 977 23.30.11 / 649.891.946

Se AlquilA lOcAl A 7 m., del centro Rambla Nova, 180 m. Tel. 977 23.30.11 / 649.891.946

BuScO AlmAcéN, GARAje O nave en alquiler para autocarava-na. Manolo 609.300.890

Traspàs

ceNTRe de ReuS. TRASpàS negoci restauració i cerveseria, totalment acondicionat i legalit-zat, 165 m2. Situació inmillorable. Preu rebaixat. Tel. 620.845.828 / 699.480.603

TREBALL

AcTividAd exTRA. TRABAjOS cASeROS. Confeccione: bolígra-fos, mecheros, llaveros, barcos. 902.011.496

cAmAReRO pROfeSiONAl Se OfRece para restaurante Tarra-gona y cercanías. tel. 609.424.919

Se NeceSiTA depeNdieNTA cON experiencia de modista, Rambla Nova 23-Tarragona. Tel. 977 23.69.20

empReSA lídeR Al SecTOR del moble precisa dependent/a per a Reus. Es requereix: Experiència en el sector. Iniciativa pròpia i bon tracte. In teres sats /ades tru -car al 696. 979.769 per a con certar entrevista

Se OfRece AuxiliAR de Clínica, para atender personas y niños en hospitales o en domicilios. Sólo para Reus. Tel. 600.430.583

Se pReciSA cAmAReRA pARA restaurante, dejar curriculum en C/ Sevilla, 5. preguntar por Paco

OpORTuNidAd. OfRecemOS fRANquiciA. NeGOciO teleco-municaciones. Mínima inversión. Tel: 656.692.848

pROfeSOR iNGléS NATivO BiliNGÜe. Todos los niveles. Pre-cios muy asequibles. Particular ó grupos. Mañanas más económico.Preparación exámenes Cambrid-ge y refuerzo escolar.Llamar a Perry/Rafa – Tel: 634.465.003. [email protected]

miTjA jORNAdA. OfeRim TRe-BAll per fàbrica. Reus. [email protected]

empReSA lídeR Al SecTOR del moble necessita repartidor/mun-tador de mobles amb experiència. Amb vehicle propi per accedir al lloc de treball. Incorporació immediata. Interessats trucar al

977.30.10.33 de 9:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores.

ORdeNAdOReS. Se RepARAN A domicilio. Se vende Pentium III y IV a 120 y 180 euros. Tel. 671.742.145

AMISTAT

ARA-viu ceNTRO de AmiSTAd. Parejas y cenas. Tel. 977 24.38.70 - 630.432.999

pAcO, 38 AñOS. TARRAGONA ciudad. Sin cargas, busco chica para relación estable, no aventu-ras ni rollitos. Tel: 697.961.746

REFORMES LLAR

AlBAñileRiA. ReAlizAmOS TOdA clASe de trabajos. Pre-supuestos sin compromiso. Sr. Codina. Tel. 977 54. 12.34 - 609.240.935

piNTuRAS cOBO piNTuRA eN GENERAL, particulares, comuni-dades, presupuesto sin compro-miso. Tel. 669.161.419

RefORmAS eN GeNeRAl, ecONómicO. Tel. 657.232.668 / 634.190.456

Se OfRece pAleTA pARA hacer reformas en general. Económico y serio. Tel. 615.891.932

Se hAceN RepARAciONeS de electricidad y fontanería. Precios económicos. Tel. 696.093.651

COMPRES

pRudix cOmpRO ORO jO yAS usa das, mejOR pReciO, pAGA-mOS Al iNSTANTe. O’Do nell, 25 junto PA SEO PRIM- RE US. Tel. 977 32.82.24. eN BeNviNGuT SOciAS Nº 32 (el TANcAT) el veNdRell (TARRAGO-NA).977.18.15.15

diNeRO Al iNSTANTe. cOm-pRA DE ORO Y JOYAS MC. Máxi-ma tasación. Raval Martí Folguera, 27. Reus. Tel.: 977.32.17.27. TAR RA-GONA, C/ CAPUTXINS, 28.

cOmpRA de ORO máximA cotización, rescate de póliza de empeño Monte de Piedad MC oro, Plaça Pastoreta nº 2 - REUS. Parking gratuito. Tel. 977 33.33.10

TAROT

TAROT ARiSAm. Te AclARA tus dudas amor, pareja, salud trabajo y di nero. Tel. 806.40.11.38

mARíA videNTe TAROTiSTA eN REUS (Zona Paseo Prim). Tam-bién consulta en Salou. Solución todo tipo de problemas, colabo-ración en radio. Tel. 977 32.66.59

videNTe AfRicANO – pRO-feSOR mAdiu. Soluciona cual-quier problema: amor, dinero, trabajo, mal de ojo, negocio, impotencia sexual. Protección contra enemigos. Recuperación de pareja.¡¡RESULTADOS Y EFI-CACIA EN UNA SEMANA!! Tel: 617.707.951 -977/ 31.27.54

TAROT y videNciA cON REBE-CA. Trabajos y aciertos garanti-

zados. Visa económica. Tel: 977 75.56.48

lA BRujiTA hechiceRA ¡NAcí para ayudarte! Videncia, Tarot, Péndulo. Aciertos garantizados. 806 516 508 Aclara tus dudas. ¡Llámame! Te atenderé personal-mente 24h. Mayores de 18 años

MOTOR

veNdO pARAGOlpeS TRASeRO leON FR-2003, 75 euros. Tel. 652.972.355

pARTiculAR veNc 4x4 GASOil Any 88, 2.000 euros. Interessats truqueu al Tel. 622.364.858

veNdO fuRGONeTA meRce-deS viTO año 2001, 5.500 euros. Tel. 657.465.857

ALTRES

veNdO meSA ORdeNAdOR más DVD. Todo por 30 euros.Tel. 650.355.613

RELAXclAudiA jOveNciTA, 40 euROS media hora. Discreto. Tel: 698.270.133

Se BuScAN chicAS pARA piso relax en Tarragona. Altos ingresos. Tel. 608.237.007

lOReNA dOmiNicANA. lO máS caliente del Caribe, 24 años. Tel: 977-27.36.09

Construsis S.L. Empresa constructora. Todo tipo de obras y reformas. TEL: 610.24.74.06

Compro oro, joyas u s adas. Joyeria ROS,

Sant Agustí 6. Ta rr a go na. Tel. 977

22.93.94

COMPRO: Coches, furgonetas,

4x4. – Pagamos en efectivo.

- No importa estado. Con/ Sin ITV.

Tel: 615.994.876

MAESTRO GODIBA

Gran auténtico vidente, medium, curandero,

recupera tu pareja en 24 H., mal de ojo, suerte, trabajo, negocio, juicio, exámenes, depresión, impotencia sexual, etc.

Tel. 666.736.805

Necesitamos comer-cial para tienda sector muebles/madera. Mu-cha motivación. Jornada completa o media jor-nada tardes. Mandar CV al 977.55.15.04

Muntatge, manteniment i

reparació d’ordinadors expresspctgn@gmail.

com - Tel. 648.967.141

TAROT BEL. 15 años de experiencia

colaboradora del profesor R .BRU

en radio y televisión.Consultas

personalizadas en Tarragona centro.Consulta 18 euros.

Tel: 667.031.194

EMPRESA DE LIMPIEZA ROJAS

SE OFRECE PARA LIMPIEZA DE

COMUNIDADES DE VECINOS, OFICINAS, LOCALES, PISOS, Y APARTAMENTOS.

SERIEDAD Y COMPROMISO.

NOS AVALAN 20 AÑOS EN EL SECTOR.

PIDA PRESUPUESTO SIN COMPROMISO.TEL: 977 228580 -

679 679 777

diarimés - 2111/05/10 CLASSIFICATSSUMISA VOCACIONAL, 22 AñOS. Acepto castigo nivel medio. Date un festín. Tel: 662.029.557

EVA. ESpAñOLA, CASAdA, IN-SAtISfEChA. Iniciándose, muy morbosa, te recibo sola. Piso privado. Tel: 606 004 414

SE ALQUILAN hABItACIO-NES pArA relaciones esporá-dicas. Máxima discreción. Tel: 693.858.383

EXpErtA EN MASAJES ANtIES-trES y ANSIOrELAJANtES. Tel: 658.438.386

MArIA IMpECABLE, CUrVAS, SEXy, 44 años. Gratos momen-tos. Privado. Tel. 689.569.290

ANNA rUSA, ESpECtACULAr ,22 años. Francés natural. Ma-sajes eróticos. (Cambrils). www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

VICtOrIA MASAJE rELAJANtE, ErótICO, anal, genital, con ter-minación a partir de 30 euros. Tel: 696 732 686

trAVEStI y ChICA pItUfA 1,36, auténtico dúo lésbico. ¡¡Vicio a tope!! Tel. 647.107.787

JESSICA dESpANpANANtE, 22 AñOS, guapísima, delgadita, ¡ 120 pecho!. Muy complaciente, francés natural, masajes eróticos. (Cambrils). www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

ANA, ESpAñOLA, CINCUENtO-NA. rEUS. Completo 30 euros, 2 servicios 40.Todo de todo…Tel: 659.377.652

MASSAtGIStA dIpLOMAdA, MAdUrItA, tE recibe sola, apartamento discreto, fácil apar-camiento. Tel. 681.044.073

SONIA – tOrrEdEMBArrA- 25 euros completo. 24h. De lunes a domingo. Tel: 600.200.718

trAVEStI AGAthA. MOrE-NAzA, CULONA, 120 pecho, 20 cm reales, francés natural, penetración mútua, 69. Especial principiantes. 24H. Salidas. Tel. 695.435.587

MIrIAM ESpAñOLA, 23 AñOS. Todo de todo. Tel: 977- 32.15.68

ALQUILO hABItACIóN tIpO SUItE zona Rambla para contac-tos o para trabajo, es opcional. Tel: 660.362.165 . Tarragona

CAtALANA GUApA, MOrENA y joven. Piso privado, sola. Tarrago-na Rambla. Tel: 610.686.779

VANESSA JOVENCItA. 2 SEr-VICIOS 50 euros. Discreto. Tel: 671.788.470

EL MEJOr prECIO, LA mejor calidad. Masaje con complemen-to. Recibo sola. Tarragona. Tel: 689.535.868

LA pINEdA. SEpArAdA, 38 años, curvas de infarto. Discre-ción. Salidas. Tel. 690.261.056

dOS hErMANItAS MOrBO-SAS, frANCéS, dos lenguas, lés-bico superauténtico, dos penetra-ciones, 30 euros. Tel. 646.578.471

JóVENES dELGAdItAS, “CA-LENtItAS”,... VEN a quitarnos la ropita. Tel. 648.849.120

MASAJE ErótICO. CAMILLA. rUBIA sensual, 42 años. Tarrago-na. Tel: 638.006.756

SArA GUApA, CArIñOSA, COMpLACIENtE. Toda clase de masaje en camilla. 40 euros. Todos los servicios a partir de 30 euros. Reus. 626.317.701

VIUdAS dESCONSOLAdAS. CórrEtE LAS veces que quieras… (30 euros). Tel. 689.302.253. 24 h.

pAULA. SEXO tOtAL. CArIñO-SA. Morbosa. 102cm pecho. Par-ticular. Salidas. Tel.: 664.077.776

rELLENItA SUpEr GUApA, CArIñOSA, complaciente, ma-sajes relajantes. Todos los servi-cios, a partir de 30 euros. Reus. 649.697.798

rUBIA MUy GUApA y CARI-ÑOSA y complaciente, masaje relajante y francés natural. To-dos los servicios en Reus. Tel.: 681.125.710

5 rUSAS ESpECtACULArES 19/25 años, guapas, morbosas y complacientes. Te esperan en Cambrils. www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

pAtrICIA, MUñEQUItA CArI-ñOSA. SErVICIO completo 30 euros. Te espero en braguita… Tel: 665.803.332

AzUCENA 23 AñOS, GUApíSI-MA, dulce, cariñosa, masaje rela-jante y francés natural. En Reus. 679.817.236

NOVEdAd SONIA. ¡GUApíSIMA CAtALANA! 27 años, cariñosa, complaciente, francés sin. (Cam-brils). www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

ChICA 34 AñOS rELLENItA, dulce, cariñosa, muy guapa, toda clase de servicios en Reus. ¡Espe-ro tu llamada! Tel.: 699 242 637

SArA ¡24 AñOS! “MOrENA IMprESIONANtE” Morbosa, vi-ciosa. ¡Sí a todo! www.alinarelax.com.Tel: 664.563.275

MArtINA. CINCUENtONA, rUBIA, tEtONA, mimosa, besu-cona, dominatrix. Consoladores. Solita. Tel. 665.697.759

ChICAS CALIENtES: Jó VENES y maduritas buscan hom bres pa-ra relaciones es po rá di cas. 803 52 33 21 Fijo: 1,16 euros - móvil: 1,51 eu ros. Ma yo res de 18 años.

MAdrE-hIJA. MOJAdItAS, LéS-BICO SUpErAUtéNtICO, dos penetraciones, nos comemos todo, 30 euros. Tel: 638.418.619

MASAJIStAS SIN BrAGUItAS, SENSUALES, completas. 24h. El Vendrell. Tel: 629.942.125

rEUS. frANCéS INOLVIdABLE A PELO con orgasmo 20 euros. Tel: 618.459.632

JENNyfEr. 23 AñItOS, CAtA-LANA, 20 euros completo. Tarra-gona. Discreto. Tel. 672.680.797

ALBA, 36 AñOS, SANdrA culito respingón, pechos grandes todo de todo. Tel: 689.187.473

CrIStINA ,24 AñOS, ESpAñO-LA. 30 completo, media hora 40 euros. Francés auténtico. Tel: 648.132.051

trAVEStI AdrIANA. CUErpA-zO, VICIOSA, francés bebido, experta en principiantes. Salou. Tel: 625.870.585

SALOU. MASAJES CON ChICAS sexys, travesti super x 24h. Piso discreto. Telf. 977 380 919

¡SUSANA 26 AñItOS! JUGUE-tONA, simpática, besucona… Tel: 648.849.120 ¡Española 30 euros!.

MALAGUEñA. 45 AñOS, rE-LLENItA, cariñosa. 30 euros. Tel: 639.719.673. Reus

SEñOrA 44 AñOS ME ofrezco a darte placer, estoy muy gua-pa y apetecible. Discreto. Tel. 691.039.481

dANI, joven andaluz, miem-bro de caballo, vicioso. Dis-creto. ¡repetirás seguro! Tel: 627.101.404

rUSA MUy SENSUAL, CON lencería transparente, 120 pe-cho, masajista profesional. Tel: 693.858.383

¡EXCItAdA ESpAñOLA! SE rE-VUELCA entregando su profun-do culo… Completísima. Tel: 681.159.269

JOVENCItA y MAdUrItA MASAJE erótico, lésbico au-téntico. Discreción. Salidas. Tel: 681.135.887

EMMA MOdELO, prECIOSA, CArIñOSA y ardiente. Todos los servicios. Salidas hotel 24H. Tel. 634.928.057

rEUS ¡25 EUrOS! CrIStINA, 140 pecho, melena rubia. AN-DREA, pelirroja. Tel. 653.613.385

ArGENtINA SALOU. MASAJES, LLUVIA, tríos, lésbicos, parejas. Discreto. De 9 a 24 h. Tel: 977 38.80.66 – 667.306.753

SE ALQUILA hABItACIóN pOr horas para relax en Reus, especial parejas. Tel. 615.383.697

MUJEr MAdUrA 60 AñOS, multiorgásmica, morbosa, ju-guetona, cariñosa. Salou. Tel. 645.681.250

SOLANGE. ArGENtINA ESpEC-tACULAr. ELEGANtE, sensual, cariñosa, muy complaciente. ¡Francés natural hasta el final!.(Cambrils). www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

5 TRAVESTIS

BRASILEIRAS CHALET DE 18

A 25 AÑOS. 24H. VISA - REUS - TEL.

977 302.390 / 688.204.198

REUS. Laura, catalana,

sola, cariñosísima. Selectivo,

céntrico, suit lujo. Discretísimo.

50 euros. Tel. 653.367.659

22 - diarimés 11/05/10SERVEIS

TVE106:30 Telediario matinal09:00 Los desayunos de TVE10:15 La mañana de la 114:00 Informativo territorial14:30 Corazón de primavera15:00 Telediario 115:55 El tiempo16:15 Amar en tiempos revueltos17:00 Bella Calamidades18:25 España directo20:00 Gente21:00 Telediario 222:05 El tiempo22:15 Españoles en el mundo23:10 Destino: España00:05 Españoles en el mundo01:00 Paddock GP01:30 La noche en 24 horas03:00 Deporte Noche

L’HORÒSCOP

Els moviments pla-netaris auguren moments de gran impacte amorós en la teva vida senti-mental: el caràcter passional propícia nous romanços.

ÀRIES21/03 al 20/04

Hi ha relacions en-tre les que entre l’amor i l’odi només existeix una fron-tera molt estreta: correràs el risc de creuar-la si no hi vas amb compte.

TAURE21/04 al 21/05

Qualsevol esforç per a millorar la comunicació serà positiu, la inesta-bilitat a l’hora de prendre decisions pot afectar a la pa-rella.

BESSONS22/05 al 21/06

Deixar a un cos-tat la supèrbia i mandats aliens re-sultarà un recurs indispensable per a abordar els con-flictes afectius que vius actualment.

CRANC22/06 al 23/07

Una persona en la teva vida et gene-ra gran curiositat i una intensa atrac-ció: mira una mica més enllà i veuràs com relacionar-te afectivament.

SAGITARI23/11 al 21/12

Et sentiràs insegur en qüestions del cor: no serà fàcil modificar-ho, però el més important serà obrir-te per a encarar la teva vida amorosa.

CAPRICORN22/12 al 20/01

Moviments astrals molt interessants per a la teva vida sentimental: po-dràs compartir mo ments merave-llosos amb la teva parella.

AQUARI21/01 al 19/02

Magnetisme i se-ducció: et con-nectaràs amb per-sones afins, i la correspondència en els sentiments generarà possibili-tats de romanç.

PEIXOS20/02 al 20/03

Les actituds au-tosuficients, con-trarien a qui més t’estimen: reflexi-ona sobre la teva manera de relacio-nar-te amb els teus éssers estimats.

LLEÓ24/07 al 23/08

Moment idoni per aventures passat-geres però inten-ses: gran oportu-nitat per descobrir que el plànol eròtic pot arribar a ser essencial.

VERGE24/08 al 23/09

Els problemes de la parella poden danyar l’atracció, no obstant això, tracta de generar un bon ambient per a contrarestar allò que separa.

BALANÇA24/09 al 23/10

Quedaràs atrapat en les xarxes d’una persona de gran seducció, aprèn a lliurar-te amb més confiança en l’amor. Confia en l’altra persona.

ESCORPÍ24/10 al 22/11

TELEVISIÓ PROGRAMACIÓ

TELÈFONS D’INTERÈSURGÈNCIESBombers.................................................................................................... 085Emergències................................................................................................112Urgències.(Ambulàncies)......................................................................... 061CAMBRILSAjuntament.................................................................................977.79.45.79Policia.local............................................................................... 977.79.45.66Centre.d’Assistència.Primària.(CAP)......................................977.36.30.74SALOUAjuntament................................................................................977.30.92.00Policia.local................................................................................977.30.92.12VILA-SECAAjuntament................................................................................977.30.93.00Policia.local................................................................................977.30.93.16Ambulatori................................................................................. 977.39.40.27TORREDEMBARRAAjuntament................................................................................977.64.00.25CAP.............................................................................................977.64.38.09Policia.local...............................................................................977.64.60.05

AGENDA

FARMÀCIESTARRAGONA:

Gheron Surujon, Enric

Segarra,.19.(Torreforta).

ZONA.OES

.(24.hores)..977.54.14.89

Sanromà Prats, Núria

La.Unió,.17

(24.hores).977.23.35.21

REUS:Guillen-Navàs-Sentis-Villanueva Av..Paisos.Catalans,.116.dreta.

(24.hores)..977.32.27.51.

Cabrito Serra, Mª JesusAv..Paisos.Catalans,.116.dreta

977.75.32.13

LA SEXTA06:00 La Sexta En Concierto08:10 Cocina con Bruno08:40 Policias de Nueva York09:35 JAG: alerta roja11:30 Crímenes imperfectos12:30 Las pruebas del crimen13:00 Crímenes imperfectos14:20 laSexta Noticias 14h15:25 Sé lo que hicisteis...17:30 Qué vida más triste18:00 Numbers19:00 Navy, investigación criminal20:00 laSexta Noticias 20h21:30 El intermedio22:15 Cine: Shaft00:00 Buenafuente01:35 El intermedio02:30 Astro tv05:00 Teletienda

TVE212:30 Teledeporte 213:00 Mundos de agua13:30 Para todos La 213:45 Zona ACB15:30 Saber y ganar16:00 Grandes documentales16:45 Documental18:55 Biodiario19:00 Página 219:30 El hombre y la Tierra20:00 La 2. Noticias20:25 Cámara abierta 2.020:40 Mundos de agua21:10 Mujeres desesperadas22:00 El cine de La 2: Cleopatra23:40 Cortos00:00 Los conciertos de Radio 300:20 El gran día01:25 Tenis

TV308:00 Els matins13:05 TVist14:00 Telenotícies Comarques14:20 El medi ambient14:30 Telenotícies migdia15:40 Cuines15:50 La riera16:35 Divendres18:25 Les germanes McLeod19:20 Rex, un policía diferente20:15 Esport club20:35 Espai Terra21:00 Telenotícies vespre21:50 Alguna pregunta més?22:20 Casal Rock23:20 Entre línies23:50 The Nine00:35 Pel-lícula: Indígenas02:30 Divendres

ANTENA 306:30 Las noticias de la mañana08:45 Espejo público12:30 La ruleta de la suerte14:00 Los Simpson14:30 Los Simpson15:00 Antena 3 Noticias 116:00 Tal cual lo contamos19:15 El diario21:00 Antena 3 Noticias 221:45 El club del chiste22:15 Karabudjan00:30 El rastro del misterio02:15 Noticias 302:30 Adivina quién gana esta noche04:30 Repetición de programas05:30 Repetición de programas

CANAL REUS TV14:00 Notícies. Primera edició14:30 Empreses15:00 La Grada16:00 Notícies16:30 Empreses17:00 La Grada18:00 Notícies18:30 Empreses 19:00 BA-BA. Infantil19:10 Què? Non19:30 Esports en Xarxa20:00 Notícies. Segona edició20:30 Punt de Trobada21:30 Empreses22:00 Notícies22:30 Punt de Trobada23:30 Empreses 00:00 Notícies00:30 Angles

CUATRO06:30 ReCuatro07:00 Matinal Cuatro09:30 Medicopter10:25 Alerta Cobra11:20 Alerta Cobra12:30 Las mañanas de Cuatro13:55 Noticias Cuatro 114:50 Noticias Cuatro deportes 115:30 Tonterías las justas16:45 Entre fantasmas19:00 Sobrenatural20:00 Password20:55 Noticias Cuatro 221:35 El Hormiguero22:30 House00:25 UAU!01:45 Tonterías las justas (Redifusión)03:00 Marca y gana05:00 Shopping

TAC 1213:00 Dorsal 1214:00 Noticies 12 14:30 Dorsal 1215:30 10 Comarques16:00 Noticies1216:30 Dorsal 1217:30 10 Comarques18:00 La Ciutat d’Osiris 18:15 Programació Infantil19:30 Esports en xarxa20:00 Noticies 12+El Temps20:30 Saló de Plens21:00 Concurs del 12 al 17 21:30 Autoindefinits22:00 Noticies 12 + El Temps22:30 Saló de Plens23:00 Concurs del 12 al 1723:30 Autoindefinits00:00 Angles

TELECINCO06:30 Informativos Telecinco Matinal09:00 El programa de Ana Rosa12:30 Mujeres y hombres y viceversa14:00 Karlos Arguiñano en tu cocina14:30 De buena ley15:00 Informativos Telecinco 15:0015:45 Sálvame20:00 Pasapalabra20:55 Informativos Telecinco 21 :0021:45 MQB: Más que baile00:45 Mira quién mira02:15 Noche de suerte02:30 Locos por ganar04:00 Infocomerciales05:00 Fusión sonora

CANAL CATALÀ10:00 L’accent 10:30 Productes i serveis11:30 Escenas de matrimonio12:00 La Santa Missa12:30 Productes i serveis13:00 Tarragona Opina. Dimarts 14:00 T-notícies. Redacció migdia14:30 L’accent 15:00 Catalunya Total15:30 Working16:00 T-notícies. Redacció migdia 16:30 L’accent 17:00 Tarragona Opina. Dimarts18:00 Catalunya opina20:30 T-notícies. Redacció nit21:00 Per llogar-hi cadires22:00 Tarragona Opina. Dimarts 23:00 Portaveus23:30 La ronda

AVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Anastasi, Ponç, Eudald, Domènec.

TARRAGONA. Exposició: Dibuixos de llocs històrics 20.00.h,.Ateneu.de.TarragonaInauguració.de.la.mostra.en.motiu.del..21é.aniversari.de.l’AteneuREUS. Conferència: Hondures, llums i ombres 20.00.h,.Centre.de.LecturaXerrada.sobre.les.conseqüències.del.cop.d’estat.d’HonduresSALOU. Exposició: El Petit Príncep viatja a SalouFins.al.30.de.juny,.Institut.Jaume.IUn.recull.de.81.llibres.en.diferents.idiomesTORREDEMBARRA. Exposició: L’Exili. Mirades creuadesFins.el.30.de.juny.,.Biblioteca.Municipal.Mostra.sobre.l’exili.de.Ramon.Moral

CINEMA CARTELLERATARRAGONA

OCINE TARRAGONA Ocine 1 El pequeño Nicolás 16.15 - 18.15 - 20.15 Welcome 22.15 - div. 00.30Ocine 2 Increíble, pero falso 16.30 Océanos 18.30 Desde París con amor 20.30 - 22.30 - div : 00.30Ocine 3 Cómo entrenar a tu dragón 3D 16.00 - 18.00 Furia de titanes 3D dil, dima, dij, div : 20.00 - 22.15 / div 00.15Ocine 4 Que se mueran los feos 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30 - div : 00.40 Ocine 5 El supercanguro 16.00 - 18.00 En el límite del amor 20.00 - 22.15 - div : 00.45 Ocine 6 Ciudadano ejemplar 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 - div. 00.45Ocine 7 Iron man 2 17.30 - 20.00 - 22.40Ocine 8 Let’s get lost (VOSE) 17.00 - 19.30 - 22.00 - div 00.30Ocine 9 Perdona si te llamo amor 16.15 - 18.20 - 20.30 - 22.40 - div : 00.45 Ocine 10 Noche loca 16.30 - 18.30 - 20.30 - 22.30 - div 00.30Ocine 11 Room in Rome 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 - div. 00.45 Ocine 12 Alicia en el país de la maravillas 17.00 - 19.30 - 22.00 - div. 00.15 Ocine 13 Alicia en el país de las maravillas 3D

16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 - div : 00.45Ocine 14 Viaje mágico a África 3D 16.00 - 18.00 - 20.00 - 22.00 - div : 00.00Ocine 15 Plan B 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30 - div. 00.40 Ocine 16 Ironman 2 16.30 - 19.00 - 22.00 - 00.30

ALTAFULLACINEMES LES BRUIXES ALTAFULLALes Bruixes 1 Noche loca 18.10 - 20.10 - 22.10 - 00.10Les Bruixes 2 Un ciudadano ejemplar 18.30 - 20.30 - 22.30 - 00.30Les Bruixes 3 Iron man 2 18.00 - 20.15 - 22.30 - 00.40 Les Bruixes 4 Supercanguro 18.10 . 20.10 - 22.10 Más allá del tiempo 00.10 Les Bruixes 5 Cómo entrenar a tu dragón 18.15 Alicia en el país de las maravillas 20.20 - 22.20 - 00.20

Les Bruixes 6 Que se mueran los feos 18.15 - 20.15 - 22.15 - 00.15Les Bruixes 7 Plan B 18.00 - 20.00 - 00.00

LES BRUIXES CINEMES -ALTAFULLA: 977 651 421

VILA-SECAOCINE VILA-SECAOcine 1 Que se mueran los feos

dil-dime: 17.30 - 20.00 - 22.15 / div : 18.15 - 20.30 - 22.40Ocine 2 Iron man 2 dil-dime: 17.30 - 20.00 - 22.30 / div : 18.15 - 20.30 - 22.45Ocine 3 En el límite del amor dil-dime: 22.00 / div : 18.15 - 20.30 - 22.40 Viaje mágico a África 18.00 - 20.00 Ocine 4 Plan B div: 18.00 - 20.15 - 22.45Ocine 5 Alicia en el país de las maravillas 3D

dil-dime: 18.15 - 20.30 - 22.45 / div : 18.15 - 20.30 - 22.45Ocine 6 Ciudadano ejemplar 18.15 -20.30 - 22.45Ocine 7 Viaje mágico a África div: 18.00 - 20.00 - 22.00 Plan B dil-dime: 18.00 - 20.15 - 22.30 Ocine 8 Noche loca 18.30 - 20.30 - 22.40 Ironman 2 dil-dij :17.30 - 20.00 - 22.30Ocine 9 Perdona si te llamo amor (v. cat) 18.00 Alicia en el país de las maravillas 20.15 - 22.45 Ocine 10 El supercanguro 18.30 Desde París con amor 20.30 - 22.40

Sala: 977 552 495 - 902 170 831/ LAUREN: 902 888 300/CINEMES 7: 977.65.1421/902506262

REUSREUS PALACESala 1 Un ciudadano ejemplar 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45Sala 2 Que se mueran los feos 16.00 - 18.15 Sala 2 Más allá del tiempo 20.30 - 22.45 Sala 3 Iron Man 2 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 Sala 4 Noche loca 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 Sala 5 El plan B 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45

Sala 7 Supercanguro 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45Sala 8 Alícia en el país de las maravillas 16.00 - 18.15Sala 8 Perdona si et dic amor 20.30 - 22.45

Més informació al telèfon 977 754 978

LAUREN REUS MULTICINESLauren 1 Iron Man 2 16.05 - 18.25 - 20.45Lauren 2 Iron Man 2 17.00 - 20.00Lauren 2 Furia de titanes 22.35Lauren 3 Que se mueran los feos 16.30 - 18.30 - 20.35 - 22.40Lauren 4 Cómo entrenar a tu dragón 16.10 - 18.15Lauren 4 Desde París con amor 20.40 - 22.35Lauren 5 Alicia en el país de las maravillas 16.10 - 18.15 - 20.20 - 22.25Lauren 6 El plan B 16.25 - 18.30 - 20.30 - 22.35Lauren 7 Noche loca 16.35 - 18.40 - 20.40 - 22.40Lauren 8 Increíble pero falso 16.35 - 18.40 Lauren 8 Ex-posados 20.25 - 22.35Lauren 9 Un ciudadano ejemplar 16.15 - 18.20 - 20.25 - 22.35

Per a més informació i venda anticipada d’entrades: www.laurencinemas.net

EL VENDRELLOCINE EL VENDRELLOcine 1 Ciudadano ejemplar 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30 Ocine 2 Iron man 2 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30 Ocine 3 Alicia en el país de las maravillas 16.30 Iron man 2 19.15 - 21.45Ocine 4 Perdona si et dic amor 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30Ocine 5 El supercanguro 16.15 Que se mueran los feos 18.10 - 20.10 - 22.20 Ocine 6 Noche loca 16.15 - 18.20 - 20.15 - 22.20Ocine 7 Alicia en el país de las maravillas 3D 16.10 - 18.10 - 20.20 - 22.30Ocine 8 Plan B 16.00 - 18.00 - 20.10 - 22.20

diarimés - 2311/05/10 A L’ÚLTIMA

SUDOKU

Nivell fàcil

L’ACUDIT Napi

Nivell mitjà

23º 9ºTemperatura màxima

Temperatura mínima

Espai patrocinat per:

EL TEMPS

Estat del cel:De matinada la nuvolo-sitat minvarà fins a que-dar serè, tot i que amb alguns núvols baixos a punts del nord del litoral durant el matí. A partir de migdia creixeran nu-volades a punts de mun-tanya que tendiran a dei-xar el cel molt ennuvolat en aquests sectors.

TARRAGONA

Els més petits s’animen a practicar esport a Lestonnac

REDACCIÓL’escola Lestonnac–L’ensenyança de Tarragona va celebrar diumenge la XXV edició de les Jornades Esportives. Com cada any, l’Associació de Mares i Pares d’aquest col·legi va convocar aquesta cita per promoure l’esport en-tre els més petits de la casa.

Aquest esdeveniment va aplegar un bon número d’estudi-ants de diferents cen-tres educatius i clubs esportius de la pro-víncia, que es van di-vertir durant tot el dia practicant diferents esports. Tots van voler participar en aquesta iniciativa –des dels nens d’Educació Infantil fins als més grans de la ESO– i van gaudir als partits de bàsquet, les exhibicions de gimnàsti-ca rítmica i les simultànies d’escacs.

En total, més de 600 nens van com-petir i jugar en aquesta jornada es-portiva sota l’atenta mirada del públic que tampoc es va voler perdre aquesta

cita anual.Un dels moments més emotius va

ser la cerimònia de reconeixement a la tasca de tots aquells coordinadors esportius i presidents de l’Ampa que, durant aquest quart de segle, han de-dicat el seu esforç a tirar endavant la pràctica de l’esport en aquesta escola tarragonina.

UN altre dels mo-ments més destacats del dia va ser quan unes cinquanta nenes –tant de l’escola com convidades– van mos-trar les seves coreo-

grafies de gimnàstica. Però les activitats programades

amb motiu d’aquesta jornada esporti-va no es van quedar aquí i, al llarg de tota la tarda, es van celebrar simultà-nies d’escacs amb la participació del mestre català d’escacs, Josep Farran Martos, així com més de cinquanta partits que van comptar amb la repre-sentació d’un bon nombre d’escoles.

Diumenge es va celebrar la XXV Jornada Esportiva

Uns 600 nens de tota la província van participar en aquesta jornada per promoure l’esport

Una cinquante-na de nenes van realitzar mostres de gimnàstica en un dels actes programats.

CEDIDA

24 - diarimés 11/05/10PUBLICITAT