1535

80
Del 15 al 22 de juny de '12· www.eltotdigital.com Número 1535 Equip amateur del C.F.Badalona, temporada 45-46.. Foto. Josep Alarcon El passeig més esperat El Suprem absol Ercros d'haver de pagar la descontaminació dels terrenys del Port Ja estan a la venda les entrades per a les Nits

description

Revista d'informació local i comercial de les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana. Número 1535.

Transcript of 1535

Page 1: 1535

Del 15 al 22 de juny de '12· www.eltotdigital.com

Número 1535

Equip amateur del C.F.Badalona,temporada 45-46.. Foto. Josep Alarcon

El passeig més esperat

El Suprem absol Ercros d'haver de pagar la descontaminació dels terrenys del Port

Ja estan a la venda lesentrades per a les Nits

Portada.indd 1 12/06/2012 16:45:27

Page 2: 1535

Psg. La Salut, 93 BADALONATel. 93 397 12 18

av. Marqués de Mori

C/ de Q

uevedo

Passeig de la S

alut

C/ Don Pelayo

C/ de

Tori

C/ Arnús, 17BADALONATel. 93 464 21 92

NOVA BOTIGA

AURUM_1507-08.indd 1 29/11/2011 13:56:06

Page 3: 1535

BALLESOL.indd 1 20/03/2012 10:41:55

Page 4: 1535

Equip amateur del C.F.Badalona, temporada 45-46. De peu Alarcón, Pujol, Vives, Ruíz, Indalo, Chi-menis, de genolls, Tortosa, Mateu, Selva, Durán, Puche. De carrer, Calarmunt. Foto: Josep Alarcón

Lleó 11-13 2n 3a. 08911 Badalona93 464 69 7993 464 69 [email protected]

EDITA: Subirats&Subirats Editors S.L. NIF: B-63461594 DISSENY I MAQUETACIÓ: M. Subirats, M. López. REDACCIÓ: C. Carvajal,Gina de Tera, Mertxe LaTorre ADMI-NISTRACIÓ: X. Subirats, N. Ferrer DIPÒSIT LEGAL: B-3737-83 Distribució gratuïta a: Les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana.

La redacció no es fa necessàriament respon-sable del contingut dels articles, opinions, i missatges comercials en l'edició. Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial d'aquesta publicació. L'empresa editora no actua com a mitjancera en les transaccions que puguin derivar-se d'aquesta publicació, ni es responsabilitza de la vericitat de les dades facilitades pels anunciants.

61587962 - 6745 - 497756 - 5754 - 55 68 - 7442 - 4378

6 - 12181416 - 1720 - 2224 - 2628 - 3430 - 313236 - 4050 - 5359

Actualitat EsportsA fonsPersonesOpinióLectorsEspai CAgendaCinemesLa Llar SalutEmpresa

Consultori LegalAnimàlia Badalonins al MónImmobiliàriaGastronomiaGuia Comercial MotorPassatemps/ HoròscopsClassificatsTendènciesTecnologia

Revistas externas: Destinadas a públicos externosa su empresa. Potencia la proyección de marca. En formato impreso o digital.

Revistas internas: Canal de comuni-cación interna destinado a informar de las novedades y comunicados. En formato impreso o digital.

Institucionales: Destinados a fomen-tar la información y el valor añadido de las organizacio-nes. Federaciones, Asociaciones o Gremios.

Memorias: Publicación anual destinada a informar de las actividades llevadas a cabo durante el año y del resultado logrado.

4 |

1535.pag.04.indd 1 12/06/2012 15:55:12

Page 5: 1535

AJUNTAMENT.indd 1 08/06/2012 10:05:26

Page 6: 1535

6 i

Carles Carvajal

Urbanisme

Després d ’anys d ’espera, aquest dissabte els badalonins i badalonines podran trepitjar, per primera vegada, el nou passeig Marítim, una de les obres més esperades dels darrers anys a la ciutat. La seva construcció ha suposat una inversió de 9.483.000 euros per part del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. El nou passeig badaloní té una extensió de 1.200 metres i presenta dues tipologies de paviment, una de formigó a la zona interior propera a l’àmbit urbà i una altra de fusta, més a prop de la sorra.

Passera, carril bici i la qualitat de la fusta, darreres millores Durant els darrers mesos, el Ministeri ha incorporat millores al projecte no previstes inicial-ment, sense un increment del seu cost. s’ha modificat el tipus d’arbrat, s’ha incorporat un carril bici, i s’ha instal·lat un tipus de fusta de més qualitat. L’extrem del passeig que connecta amb el port s’ha transformat en una gran plaça. En aquest punt s’ha introduït també una altra novetat, ja que el Govern munici-pal està construint una passera

per connectar el passeig Marítim amb el port. L’objectiu, tal i com va avançar el Tot fa unes setma-nes, és que els vianants puguin anar caminant des del passeig fins a la punta de l’espigó del port. El nou passeig també ha servit per construir nous col·lectors per canalitzar la sorti-da de les aigües pluvials al mar.

Una gran festa per inaugurar el nou passeig MarítimL’Ajuntament ha organitzat tota una sèrie d’activitats culturals

i infantils, patrocinades per l’empresa Level, per celebrar la inauguració del passeig Marítim a partir de les 19.45 hores, d’aquest dissabte. Posterior-ment, a les 22 hores, la jornada es clourà amb un piromusical que tindrà lloc al final del passeig, al costat del port. Es recoma-na als assistents que per tal de poder presenciar el piromusical en les millors condicions i sentir la música que acompanyarà els focs d’artifici se situïn al passeig, entre la fàbrica de l’Anís del Mono i el port.

Imatge del final del passeig Marítim al costat, del Port

“ E n u n s m o m e n t s d e especials dificultats econò-miques, resulta escandalós que el govern municipal del PP es dediqui a gastar diners públics en propaganda, focs artificials i festes.” Així s’ha referit el president del grup municipal socialista,

Jordi Serra, davant el desple-gament propagandístic, que segons afirma, ha desple-gat el govern popular per la inauguració, aquest dissab-te, del passeig Marítim.“És immoral gastar-se 12.000 € en fum, l’ajuntament podria dedicar-se a cercar patro-c in is per a l t res ac t iv i ta ts més urgents i profitoses per als ciutadans de Badalona,

Albiol només cerca el patro-cini d’una immobil iària per activitats que no generen cap benefici social.” Serra també considera que les obres de la passera provisional, que connectarà el passeig Marítim amb el Por t són inneces-sàries. “Gastar-se 60.000€ en una obra provisional és un insult a les famílies que ho estan passant malament”.

Carles Carvajal

Política

Actualitat6-7(H9).indd 2 12/06/2012 17:24:44

Page 7: 1535

i 7

www.twitter.com/totbadalonawww.facebook.com/tot.badalona

El president del grup munici-pal de Convergència i Unió a l ’Ajuntament de Badalo-na, Ferran Falcó, ha adreçat una car ta a l ’alcalde de la c iu tat instant e l govern a “fer el mateix que s’ha fet al Cristall, però per a resoldre un problema encara més greu i enquistat, que és el de la manca d’espais d’aparcament en superfície que pateixen els veïns de Coll i Pujol. Falcó demana a l’alcalde “que en el menor temps possible" es convoqui e ls veïns de Coll i Pujol, representants de l’Ajuntament i ENGESTUR, i la regidoria del Districte 1, per a explorar les possibili-tats de la proposta i avançar conjuntament en la defini-ció de les seves característi-ques i detalls, amb l’objectiu d ’arr ibar a una solució de consens que no hagi de ser reconduïda com ha passat amb l’aparcament del Cristall, a Canyadó.

CiU considera que “en el cas de Can Llamas, el projecte ha d’estar pensat fonamen-talment per als veïns. El 75% haurien de ser places per a el ls, amb un abonament mensual reduït, per exemple de 15 euros al mes, com al Cristall, i deixant un 25% de

les places per a rotació de vehicles no identificats amb el distintiu dels veïns abonats”. L’a p a r c a m e n t h a u r i a d e funcionar, segons la federació nacionalista, fins l’inici de les obres del futur Corte Inglés i el nou edifici dels jutjats de Badalona.

Solar de Can Llamas, a Coll i Pujol

Redacció

Política

Actualitat6-7(H9).indd 3 12/06/2012 17:24:48

Page 8: 1535

8 |

La platja dels Pescadors aconsegueix, per tercer cop, la bandera blava

Redacció

Platges

L’As so c i ac i ó d ’Ed u c ac i ó Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE) han atorgat, per tercera vegada consecutiva, a l’Ajuntament de Badalona el reconeixement Bandera Blava a la platja dels Pescadors, el tram del litoral badaloní situat entre el carrer de Mar i el carrer de Sant Domènec. El distintiu Bandera Blava, guardó d’abast mundial, reconeix que la platja compleix amb cr i ter is de lega l i tat , accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposa d’informació i de gestió ambien-tal adequada. Per altra banda, l’Escola del Mar s’ha convertit en Centre Bandera Blava com

a equipament obert al públic on es realitzen tasques pedagògi-ques per a escoles en matèria d’ecosistemes marins i activi-tats de difusió ambiental a la ciutadania en general.

També és notícia

d’una baralla al carrer Juan Valera

Dues baralles multitudinàries van acabar, el passat diumenge, amb dues persones detingudes al carrer Juan Valera, al barri de la Salut. Segons fonts municipals, durant el dia es van produir dues

de persones d’origen romanès, pel control d’un habitatge buit. Les persones que van participar a la baralla van utilitzar pals, navalles i altres armes blanques. Agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van interve-nir per aturar la baralla.

per la mort d’un jove a

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir R. De Cassio F.D, de 26 anys i nacionalitat brasi-lera i M.Martin A.A., de 29 anys i nacionalitat peruana com a presumptes autors de la mort d’un jove de 22 anys a Sant Andreu. Les detencions es van practicar diumenge a la platja de Badalona. La investigació va permetre corroborar que la víctima i els presumptes autors es coneixien amb anterioritat i havien tingut diverses disputes de caràcter personal.

decreta la suspensió de

polígon de Can Ribó

El consistori badaloní ha decre-tat la suspensió de llicència, per deficiències urbanístiques, de la discoteca Shadon del polígon de Can Ribó. Es tracta del local on la discoteca Inèdit desenvolupa la seva activitat i que dissabte passat hagués compartit local amb la inaugura-ció d’aquesta discoteca, segons fonts municipals. D’altra banda, durant la setmana passada, es van tancar dos bars al carrer de Xile d’Artigues per faltes molt greus, com trencar el precinte.

Carles Carvajal

Loteries

El sorteig de l’Euro Millones, del passat divendres, hi va haver trenta vuit butlletes encertants de tercera categoria, una de les

quals va ser validada al punt de venda del carrer Joaquim Ruyra 1-3 de Badalona. L’encertant rebrà un premi de 30.366,38 euros. Una altra butlleta, amb el mateix premi, va ser validada a Sant Adrià del Besòs.

L’Euro Millones deixa més de 30.000 euros al barri del Gorg

D’aquí uns dies la bandera blava tornarà a lluir a la platja dels Pescadors

Actualitat-8-(RadioTaxi).indd 1 12/06/2012 13:29:15

Page 9: 1535

| 9

CENTRO 04555 Piso JUNTO PRIM 90 m2 y

TERRAZA 15 M2, salón 20 m2, 3 hab.(2 dobles), cocina abierta a comedor, parket,

calefacción. 280.000 €

CENTRO 04771 - JTO.CAN MER-CADER- Piso 65m2, 2hab, cocina abierta salón 25m2, baño y aseo , balcón 8m2, calefac y aire acon.,

EXTERIOR FINCA POCOS AÑOS. 215.000 €

BUFALÀ 02513 Casa 240 m2 + jardín 50 m2, 4h (1 suitte +1 doble), salón 35 m2 con chimenea, amplia cocina, baño y 2 aseos, sótano 50 m2, garage, calefac. TODA EXTE-

RIOR. 427.000 €

TIANA 03429 Casa unifamiliar 113 m2 + jardin 50 m2, 4 hab.,

salón 30 m2 con chimenea, baño con columna hidromasaje, aseo,

calefac., aire acond. LISTA PARA VIVIR. 329.000 €

MONTIGALÀ 04811 Casa 250 m2, 4 hab.dobles(1 suitte),

buhardilla, salón 35 m2, cocina 25 m2, 2 baños completos, aseo, jardin 72 m2, terraza 22 m2, PARKING 52

M2. 487.000 €

LA MORERA 04423 Piso Semi-amueblado y REFORMADO A ESTRENAR, 3 hab. exteriores,

salón 20 m2, 2 balcones, bien orien-tado, calefac., parket, ascensor,

IMPECABLE. 227.000 €

TIANA 02822 Casa de 220 m2 + JARDIN de 40 m2, 4 hab., salón 28 m2 con chimenea, 2 baños, 1 aseo,

a.acond, garaje 2 coches. TERRAZA-SOLARIUM. 396.000 €

CENTRO 03325 ¡¡¡OPOR-TUNIDAD!!! Casa 230 m2,

salón 25 m2, 3 dormitorios, 2 baños, amplia cocina, suelo

parket, calefac. FINCA CON ASCENSOR. 299.000 €

CENTRE 04714 Finca JUNTO C/ PRIM de 120 m2,

dividida en pl.baja 45 m2 y sótano 75 m2, fachada 4,20 mts,

posible hacer cambio de uso a vivienda. BUENA ZONA.

150.000 €

MORERA 04712 Piso 70 m2, salón 18 m2 con salida a balcón,

3 hab., cocina equipada, baño completo, calefac., aire acond.,

suelo gres. TODO REFOR-MADO. PARA ENTRAR A

VIVIR. 175.000 €

EL MASNOU 04417 Piso TODO EXTERIOR con 3

hab., JUNTO MERCADO, salón 17 m2, calefac., aire

acond., LISTO PARA VIVIR. 194.000 €

CENTRO 04475 Piso SEMI-NUEVO 60 M2 + TERRAZA, salón 18 m2, 2 hab.(1 suitte), baño y aseo, cocina abierta a salón , calefac., aire acond.,

TODO EXTERIOR. 210.000 €

CASAGEMES 04007 Casa JUNTO PLAYA

Fachada 5 m x 12 m profund.,

er piso + buhardilla. 235.000 €

TIANA 04732 Casa SEMI NUEVA 220 M2 + JARDÍN

Y TERRAZA, 3 hab. dobles (1 suitte), 2 baños y aseo, parket, calefac., aire acond., garaje 4

coches. Dividida en PL.BAJA Y PISO. 398.000 €

GORG 04786 Piso 86 m2, salón 21 m2 con balcón 9

m2, 3 hab.(2 dobles), amplia cocina, 2 baños (1 suitte),

calefac., suelo parket. CON MUCHA LUZ. 290.000 €

CENTRO 04307 Piso 110 m2, salón 24 m2 con salida a

balcón, 4 hab.(2 dobles), amplia cocina, baño y aseo, calefac.

PISO ALTO CON ASCENSOR. 237.000 €

CASAGEMES 04795 Casa 250 m2, salón 50 m2 con chimenea, 3 hab.(2 dobles)+buhardilla, cocina 14 m2, 2 baños completos, aseo, 2 balcones, 2 terrazas (20 y 30 m2),

calefac., aire acond., suelo mármol. PARKING, TR, BODEGA.

678.000 €

CASAGEMES 04780 Psio SEMI-NUEVO 106 m2, salón 22 m2, 4 hab.(2 dobles-1 suitte-), amplia cocina, balcón 10 m2, baño com-pleto, aseo, calefac., aire acond., parket. PARKING OPCIONAL.

399.000 €

CASAGEMES 04517 CASA REFORMADA 100 m2 con patio

25 m2 y terraza 15 m2, 3h (2 dobles), calefac., aire acond.,

parket y gres, parking incluido. 433.000 €

LA MORERA 02908 Gran piso 130 m2, 4h dobles, salón 30

m2 con balcón, amplia cocina

TOTALMENTE EXTERIOR Y ESQUINADO. 258.000 €

CASAGEMES 04769 PARQUING - SANT BRU, 2,40 m x 4,50 m. 1er nivel.

FÁCIL ACCESO. 28.000 €

CENTRO 04707 Piso 100 m2, salón 23 m2, 4 hab.

(2 dobles+1suitte), cocina

suelo mármol, aire acond. bomba calor, 327.500 €

CENTRO 04509 duplex 119m2, 4hab (2dobles), salón de 25m2, 2baños, 2balcones, calefacc y

aire acon,. FINCA CON ASCEN-SOR. TODO EXTERIOR Y MUY

SOLEADO. 270.000 €

LLOREDA 04814 Piso 100 m2, 4 hah.(2 dobles), salón 24 m2, cocina

balcón 8 m2, lavadero, calefac., aire acond., suelo terrazo. PARKING

GRANDE INCLUIDO. 249.000 €

PROVES_1532.indd 1 11/06/2012 13:00:26

Page 10: 1535

10 |

Albiol fa balanç del seu primer any d’alcalde defensant

Redacció

Política

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va pronunciar dilluns una conferència al Teatre Zorrilla per valorar el seu primer any de govern. Davant unes 600 persones, l'alcalde va reconeixer que algunes de les mesures que ha pres, com la retirada de bancs i el tancament de fonts per evitar l'aglomeració de gitanos romane-sos a les places, han estat "polèmiques", però necessàries per millorar la convivència en alguns barris badalonins. Albiol va tenir paraules d'agraïment al grup municipal de CiU, que va facilitar-li l'alcaldia., i per la "lleialtat institucional" posterior. "Badalona va a més, en part, per les aportacions de l'equip de Ferran Falcó", va explicar Albiol.

Combatre l’incivisme, màxima prioritat "No em preocupa la crítica políti-ca. Continuarem fent el mateix i

de la mateixa manera". L'alcalde de Badalona va valorar així els seus primers dotze mesos en el càrrec pel que fa a l'aplicació de polítiques de seguretat i immigració. Albiol va insistir que vol combatre el comportament incívic de determinats immigrants que "vulneren el dret a la dignitat dels veïns". L’alcalde va posar poques dades sobre la taula a l'hora de fer balanç del seu primer any de mandat, però una de les que sí va donar és que en

Repic de campanes a Badalona pel 110è aniversari La fotonotícia

Cinc campanars de Badalo-na van repicar diumenge, a les 19h, per commemo-rar el 110è aniversari de

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, durant la conferència de balanç del seu primer any de mandat. Foto. Pere Jiménez

la mort de Mossèn Cinto Verdaguer. A Santa Maria, es van aplegar un centena de persones.

els primers cinc mesos del 2012 s'han imposat 1.119 sancions per comportaments incívics, més del doble de totes les que es van imposar l'any 2010, quan el PP encara no governava a l’Ajuntament.

Els bars conflictius de Sant Roc, Artigues i El Remei tancats a les 22:30h "S'ha acabat que tothom pugui fer el que li dóna la gana, sense preocupar-se si molesta o no a la resta de veïns", va dir l'alcalde tot justificant la nova mesura que s'aplicarà a Badalona propera-ment. Els bars que es considerin "conflictius" hauran de tancar a dos quarts d'onze de la nit. Ho regularà un decret d'alcaldia que preveu signar el mateix alcalde i que afectarà només els barris de Sant Roc, Artigues i El Remei

Mireia Belmonte, nova imatge per promocionar Badalona Albiol va anunciar dilluns que l'Ajuntament ha arribat a un acord amb la nedadora campiona d'Europa Mireia Belmonte, per ser la imatge de Badalona en una nova campanya institucional que llençarà properament el consisto-ri per promocionar la ciutat.

Actualitat-10(MODESTSALA)-11.indd 2 12/06/2012 16:18:37

Page 11: 1535

| 11

També és notícia

per mancomunar serveis

Els dos municipis han arribat a un acord per compartir serveis i facilitar els usos d’equipaments dels dos municipis. Concre-tament, els veïns de Montgat tindran un tracte preferent a l'accés als serveis esportius de Tiana a un preu públic igual al que abonen els veïns d'aquest municipi. Els veïns de Tiana, per la seva part, tindran tracte prefe-rent i podran aparcar a les zones d'influència de les estacions de rodalies de Montgat, a preu del distintiu de temporada.

atura el desnonament d’una família del municipi

El consistori ha evitat que una família perdi el seu habitatge com a conseqüència d'una execució hipotecària. Les inten-ses gestions realitzades des de l'Alcaldia i la Regidoria de Benes-tar Social i Família han resultat positives i Fundació La Caixa ha paralitzat l'execució de la sentèn-cia de desnonament prevista per aquest dimarts. L'Ajuntament ha ajudat a facilitar a la família, en risc d'exclusió social, la possibi-litat de mantenir l'habitatge on viuen a canvi d'un lloguer social.

Detenen tres persones durant la

L a G u à r d i a U r b a n a d e Badalona i la policia espan-yola van detenir, la setma-na passada, tres persones duran t una inspecc ió de comerços als barris de La Salut i La Pau. En un dels establiments d'alimentació que es van escorcollar es va detenir una persona acusada d'un delicte contra els drets dels treballadors i dues més per la seva situació irregular

a l'estat espanyol. A més, es van comissar 225 barres de pa que s'anaven a vendre en cond ic ions san i tà r ies inadequades. També es van trobar petites quantitats de cartrons de tabac i d'ampolles de whisky de procedència dubtosa, segons ha informat l 'Ajuntament de Badalona. Finalment, es va aixecar acta per l'ús d'un forn de coure pa sense llicència municipal.

També és notícia

ICV-EUiA demana informa-

Marina

Els ecosocialistes han denun-ciat "la imposició i falta de transparència" en el pas per Badalona de la xarxa elèctrica de molt alta tensió (MAT), i ha recolzat el recurs presentat per l'Ajuntament de Santa Coloma al Tribunal Suprem per evitar la seva instal·lació. Aquest projec-te es desenvolupa, segons ICV-EUiA, afectaria, segons expliquen, zones urbanes i forestals. El govern municipal ha respòs que desconeix aquest projecte i la seva afectació.

La JNC comença a Badalona una campanya pel pacte

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), les joventuts de CDC, van començar dissab-te al Museu de Badalona una campanya pel pacte fiscal que pretén mobilitzar els joves catalans a favor d'aquesta inicia-tiva política. El portaveu de CiU a l'Ajuntament, Ferran Falcó, va intervenir per dir que a Badalona el pacte fiscal serà "especial-ment útil" perquè suposarà més beques menjador i equipaments socials per a barris en dificultats com el de Sant Roc.

presenta la nova revista A peu de carrer

Els ecosocialistes badalonins han presentat, aquest dimarts, una nova publicació. Amb el nom “A peu de carrer”, la revista fa una valoració del primer any de govern del PP a Badalo-na, sota el lema “Resistència i Compromís”, fent referència a les contínues mobilitzacions que s’han produït a la ciutat, a les retallades en el pressupost municipal 2012, i denunciant, segons ICV-EUiA, les polítiques populistes, de maquillatge i repressives del Partit Popular.

L'escorcoll d'un comerç per part de la Guàrdia Urbana

Actualitat-10(MODESTSALA)-11.indd 3 12/06/2012 16:18:39

Page 12: 1535

12 i

El Tribunal Suprem ha absolt l'empresa Ercros d'haver de pagar la descontaminació del terreny on es va construir el port badaloní. La química era l 'ant iga propietàr ia de l'assentament on actualment hi ha el port, que va presen-tar una demanda sol·licitant una compensació econòmica per la inversió que va haver de fer per descontaminar la zona. L'alt tr ibunal rat i f ica una sentència de l'Audiència de Barce lona l 'any 20 09 en entendre que aquesta qüestió ja hauria d'haver estat negociada en el moment de l'operació i que "no resulta procedent traslladar a l'antiga propietària del terreny les

El Suprem absol Ercros d'haver de pagar ladescontaminació dels terrenys del port de Badalona

despeses de la descontami-nació amb base a normes administratives mediambien-tals".

La sentència del Suprem també afirma que la descontaminació dels terrenys s'hauria d'haver plantejat amb fonament a les assignacions dels riscos implí-cits en els preus i les valora-cions. Marina Badalona va presentar una demanda per les despeses de descontaminació que Ercros va ocupar des del primer terç del segle XIX fins a la segona meitat dels anys 80 i es va basar en una sentència del 28 d'abril del 2004 dicta-da pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que condemnava Ercros. El jutjat va estimar parcialment la demanda, però l'Audiència

la va revocar i ara el Suprem l'ha ratificat.

Pel ponent de la sentència, el magistrat Francisco Marín, el principi de "qui contamina paga" s'ha de conciliar amb el principi que els contractes han de ser complerts, de manera que els possibles danys a posterior "s'han d'emmarcar en l'àmbit contractual" i que si no es demostra que es va perjudi-car a tercers, el comprador no pot reclamar una indemnitza-ció per culpa extracontractual. L'alt tribunal entén que les despeses de descontaminació "ja es van computar tant en el preu de venda dels terrenys com en l'aportació d'aquests per la Corporació Metropoli-tana de Barcelona a la pròpia Marina".

Imatge de la construcció del Port de Badalona en els antics terrenys d'Ercros

Carles Carvajal

Tribunals

Coincidint amb la festa major d e Pe p Ve n tu r a , aq u e s t d iumenge t indrà l loc una

Trobada de motos Harley’s, aquest diumenge a Badalonat robada de Har ley ’s pe ls carrers de Badalona. El punt de trobada serà la plaça dels Països Catalans, però durant tot el dia tindran lloc diverses activitats lúdiques en aquesta

plaça per celebrar la festa major del barri. Les motos par t i c ipants a la t robada rea l i t zaran un recorregut per diferents barris de la ciutat.

Carles Carvajal

Festes

Actualitat-12-13(H9).indd 2 12/06/2012 16:58:30

Page 13: 1535

i 13

www.twitter.com/totbadalonawww.facebook.com/tot.badalona

Dalt la Vila s'omple de

La fotonotícia

Ventura del carrer de Mar

Carles Carvajal

Comerç

El proper d iumenge, 1 de juliol, i després de 104 anys ofer in t ser ve i , tancarà la popular Pastisseria Ventu-ra, situada al carrer de Mar. Actualment, i des de finals de la dècada dels vuitanta, el

negoci el regentava la tercera generació familiar. L’actual propietària Margarita Domingo Ventura,que porta més de 40 anys darrera el mostrador, es jubilarà el proper 1 de juliol i no seguirà amb el negoci. Actual-ment, Ventura era un dels establiments més històrics del carrer de Mar.

Imatge antiga i actual del carrer de Mar, amb una imatge històrica de Can Ventura

Veïns i veïnes del barri antic de Badalona van celebrar Corpus, el passat diumen-ge, amb les tradic ionals catifes de color. El veïnat va decorar diversos carrers de Dalt la Vila durant tota la jornada.

agost110 €

Fes el teu regal!

Actualitat-12-13(H9).indd 3 12/06/2012 16:58:36

Page 14: 1535

AFONS

Càritas va ajudar l'any passat a B ad a l o n a e n n e c e s s i -tats bàsiques -unes 10.000 persones. L'alimentació, la roba i el treball encapçalen les demandes de les perso-nes ateses, pr inc ipalment

joves, tant autòctons com nouvinguts. L'entitat alerta que moltes parròquies s'han vist desbordades per l 'augment

solidaritat davant la previsible disminució d'ajudes i subven-cions per part de les adminis-t rac ions . Des de Càr i t as demanen solucions per tal de

mantenir el seu habitatge.

Els aturats i les famílies joves són els principals beneficiaris La gran majoria de persones ateses per Càritas a la ciutat de Badalona estan a l'atur i

Carles Carvajal -entre 20 i 40 anys- és majorita-ri. Cada cop, però, s'hi adrecen

menys d’immigrants. A més, persones que havien deixat de rebre ajuda de l 'ent i tat, estan tornant. Al mateix temps, també es constata un augment considerable del nombre de

per primera vegada. Des de la delegació badalonina han explicat que "Cada vegada arriben més famílies sense cap ingrés. Hi ha nens que no sopen i l'únic àpat que fan és el dinar escolar. La gent no pot pagar el pis i perd el seu habitatge", han lamen-tat. Per aquest motiu, des de Càritas Badalona han demanat a l'administració que abordi el problema de l'atur i comenci a

no el poden mantenir quan n'hi ha "centenars de buits", o que s'aposti per un "lloguer

de Càritas, un centenar de persones viuen, actualment, al carrer a la ciutat. Una cinquan-

10.000 badalonins van ser atesos,l’any passat, per Càritas Badalona

14

www.twitter.com/totbadalonawww.facebook.com/tot.badalona

tena d ’aquestes persones són ateses pel centre Folre, depenent de la mateixa entitat.

253.591 persones ateses per Càritas Diocesana de Barcelona D’altra banda, dos de cada tres persones ateses per Càritas el 2011 ja rebien ajuda de l'entitat amb anterioritat i no havien sortit de la pobresa.

-

permeti a la persona sortir de la vulnerabil itat, segons ha explicat la cap d'Acció Social de Sant Feliu, Conxa Marquès. El 2011 Càritas Diocesana de Barcelona va atendre 57.868 persones, un 2% més que el 2010. Si s'hi sumen les perso-nes ateses directament per les Càritas de les parròquies el total ascendeix a 253.591 persones. Davant d'això, ha venut pat r imon i per va lor d'1MEUR per obtenir recursos addicionals, i porta la mateixa quantitat el 2012.

AFons-14.indd 1 11/06/2012 13:20:15

Page 15: 1535

FACIL MOBEL_PAG. SENCERA.indd 1 08/06/2012 10:09:39

Page 16: 1535

Entrevista a Pep-Solà-Niubó, un badaloní que està fent una ruta en bici per la Xina

Contactar amb en Pep Solà-Niubó no és feina fàcil, i és que aquest badaloní està fent una ruta en bici per la Xina, descon-nectat durant temporades d’ordinadors, mòbils i gairebé

un hotel per preguntar-li per la gesta que ha donat la volta no

sinó també als xinesos: ara fa dos mesos va salvar la vida d’un nen a Changshu i la Fundació

primer que donen les autoritats xineses a un estranger.

-va, ha de ser un orgull salvar la vida d'una persona, i si és un nen la cosa agafa una rellevància especial”

persones

16 |

Mertxe La Torre que tu i comença a nedar mentre tu et carregues de responsabili-tat per a fer "alguna cosa" quan el tregui d'allà. I quan el treus (perquè l'acabes traient tu) notes que a les teves mans hi tens un nen que ni respira ni dona senyals de vida. I fas alguna cosa i, final-ment, quan ja ho dones tot per perdut veus com el nen desperta i retorna a la vida. Així, al final, amb molts nervis i molta gent al voltant, quan arriba l'ambulància i veus que el nen esta bé, agafes la teva bicicleta i marxes sense fer soroll...

Sabies primers auxilis o vas improvisar?Vaig improvisar i l'únic que vaig fer va ser intentar aplicar una mica de sentit comú a tot plegat. En tot cas, també crec que vam tenir sort.

I com va reaccionar la família? Suposo que ara “tens casa” a Changshu...Aquell dia la família estava massa trasbalsada com per adonar-se'n del que realment havia passat. Érem dins d'una espècie de cotxe que havia donat tres voltes de

Et dic Pep o millor Tian Bai? Diria que pel Tot Badalona millor Pep, però si que és veritat que a la Xina els agrada re-batejar els occidentals i, quan em va tocar aquest nom, no pensava que un dia l'hauria d'utilitzar tan profusament! En tot cas, el segon caràcter "Bai" es pronuncia "Pak" en cantonès i aquesta similitud amb "Pep" és la que el va motivar.

Parla'ns de la història que ha donat la volta no només a Espanya, sinó també a la Xina. Anaves en bici i una dona et va parar per demanar-te ajut...Doncs ben bé va ser així: vas tan tranquil amb la teva bicicleta per una carretera secundària i de cop una dona t'assalta, et treu les mans del manillar i, sanglotant, t'arrossega cap al darrere d'una casa on hi ha un llac. Llavors ja intueixes de què va la cosa, però mai no esperes que hi hagi un nen surant, inert, al mig de l'aigua. Quan et vas a llançar per a treure'l d'allà, penses massa i un altre noi se t'avança, es tira a l'aigua abans

campana i, havia seguit corrent endavant d'una manera quasi inexplicable. Avui, després de retrobar-nos i dos mesos mes tard, hem establert cert contacte a traves d'una amiga que, en tot aquest afer, s'ha encarregat de fer-me de portaveu, secretària i relacions públiques. Sense ella no hagués passat res de tot això, ni que m'entreguessin un premi ni que em retrobés amb la família del nen.

Ets el primer estranger premiat per la Fundació Justícia i Coratge, en un país on darrerament no es confia gaire en la gent de fora. Tot un orgull, oi?Bé, el fet de ser estranger a la Xina i haver resolt el cas d'aquesta manera ha creat una notícia insòli-ta que ha traspassat fronteres. És veritat que, vist en perspec-tiva, ha de ser un orgull salvar la vida d'una persona, i si és un nen la cosa agafa una rellevància especial. Sobre el que s'explica dels estrangers a la Xina i la seva relació amb la gent d'aquí, t'he de dir que tinc la sensació que, des

Foto: Pep Solà-Niubó fent de pastor per les muntanyes del Caucas a Geòrgia.

Persones-16-17.indd 2 11/06/2012 18:58:05

Page 17: 1535

podria comptar Síria, Turquia, Iran i Geòrgia.

Quin és el teu favorit i per què?Ara mateix encara segueixo fasci-nat per Geòrgia, un país petit que té de tot: natura, gent, tradició, història, menjar, paisatge, llengua, ubicació al mapa... és difícil trobar tot això en un sol país, tan conden-sat.

La teva manera de viatjar no és fer de turista, sinó mimetit-zar-te amb l'entorn, conèixer a fons la cultura i la gent del país acollidor. Que has après en els teus viatges que no aprendries a cap universitat?A part d'haver viscut situacions que mai no em podrien succeir si estigués davant d'un ordina-dor, el primer que em ve al cap sobre el que he après és que, per molts mèrits que hagis fet o per molt que hagis aconseguit en el passat, quan estàs en un entorn desconegut el que compta ets tu com a persona. Tot allò que portis a sobre i tot allò que sàpigues desenvolupar en deter-minades situacions serà el que acabarà fent que aquella sigui una experiència enriquidora o la merda més gran amb la que t'hagis hagut d'enfrontar mai.

En el teu cas, podem dir que estàs vivint una aventura, o viatjar és la teva forma de viure perquè ets un nòmada?Les dues coses son més o menys certes i ara mateix aques-ta deu ser la meva manera de viure, és el que vull fer i n'estic content. Pel que fa al concepte d'aventura, la sensació és que tot és relatiu a la circumstància personal de cadascú. Llevar-se a les 7 per anar a treballar, agafar la moto i creuar Barce-lona en hora punta és tota una aventura si has anat a dormir a les tres del matí, igual que el

| 17

“ Estem permanentment connectats a Internet però absolutament desconnectats del

problema que tindrà la senyora que tenim al

davant”

de Beijing, hi ha la tendència a extrapolar a la resta del país allò que passa a les grans ciutats. I no són el mateix, ni de bon tros. 30 anys.

En unes declaracions a un mitjà nacional vas dir que vas fer “allò que havies de fer”, però potser no sempre la gent reacciona així...Per mi vaig fer el que havia de fer, però no sóc capaç de saber per quin percentatge de la pobla-ció mundial allò era "el que una persona normal faria". És tot un tema. En tot cas, també pot sonar a tòpic però fa molt temps que tinc la sensació de què en el nostre dia a dia cadascú va a la seva però, a més, cada vegada som menys conscients del món que ens envolta i fins i tot l'espai que estem ocupant. Només cal veure la reacció de la gent a dalt d'un autobús, quan entra una persona gran, una embarassada o algun discapacitat. Conduïm, anem a la nostra, pensem que sabem cap on anem, però no veiem el paisat-ge, estem pendents del GPS. Estem permanentment connec-tats a Internet però absolutament desconnectats del problema que tindrà la senyora que tenim al davant, que porta un cotxet i dos nens i està a punt de baixar a la següent estació...

Com vas decidir trencar amb la teva vida d'informàtic i dedicar-te a viatjar?No se si la pregunta és un "com" o un "per què", però en tot cas devia ser el dia que vaig fer números i vaig veure que llogant el pis en tindria prou com per seguir pagant hipoteca tot tenint uns diners que em permetessin viatjar de la manera com em semblava que ho havia de fer a partir d'aquell moment: amb més temps que diners.

Quins països has recorregut ja?Doncs els hauria d'intentar recor-dar i això sempre fa mandra. En tot cas, com que sempre m'ha semblat que la qualitat i la profunditat de l’experiència està per sobre de qualsevol numerologia i/o fronteres més o menys arbitràries, hi ha països que han estat emocionalment molt intensos i entre aquests hi

repte de ser pare o mare, tenir un gos o estudiar per arquitecte.

Ara mateix continues a la Xina, fent una ruta en bici que et porta per carreteres secundàries i a acampar a la muntanya. Com és això de viure desconnectat de les tecnologies i de tot?Pel que pots veure, ara mateix no estic tan desconnectat! Crec que aquesta també és una espècie de llegenda urbana i la gent que viatja al segle XXI no viu tan desconnec-tada com podria semblar. Això ha canviat molt i aquest també és un repte al que ens enfrontem quan som fora de casa: fins a quin punt estem desconnectats "de tot i de tothom"? Fins a quin punt ens desfem del cordó umbilical de les nostres amistats i la nostra família? Quanta gent coneixem que viatja i manté blocs, entrades al Facebook, al Twitter on t'acaben dient "som a dalt del Machu Picchu i fa un sol magnífic"?

Per on continuarà el teu viatge?Doncs el meu visat diu que a l'Octubre haig de marxar de la Xina i a partir d’aquí ja veurem què passa. En tot cas, no sembla que m'hagi de quedar per Àsia més temps, necessitaré fer una pausa després d'haver-me estat aquí més d'un any seguit.

Quan et tornarem a veure per Badalona?Coses de la vida, quan estic per Badalona i em trobo amics i coneguts pel carrer, després de preguntar-me "què tal" i "com va tot", l'ultima pregunta quasi-obligatòria (i que ja m'espero) sempre és semblant: "i ara, cap a on?". Oi que és quasi bé la mateixa que em fas per acabar aquesta entrevista?

Sí, però… a ells tampoc no els hi contestes? Doncs no gaire! Els acostumo a dir "sempre em feu la mateixa pregunta" i realment mai no sé que contestar...

“Encara segueixofascinat per Geòrgia, un país petit que té de tot”

Profesionalitat i discreció Obtenció de provesDETECTIVES BV 93 384 27 82 | C. del Mar, 77 1er

www.detectivesbv.com

Persones-16-17.indd 3 11/06/2012 18:58:05

Page 18: 1535

esports

18 |

-

-

L'equip júnior dels Badalona Dracs campió de la lliga estatal

-

El Cadet “B” de la Penya campió de Catalunya Interterritorial

-

Blanca González, serà guardonada com a millor atleta cadetfemení temporada 2010/11

-

-

Atletisme

-

Bàsquet -

-

Arriben les 24 hores de bàsquet i la Diada de Minibàsquet-

-

-

Page 19: 1535

RUTES guiades amb BTTCICLOTURISME o SENDERISME

Descobreix el Maresme com mai l'has vist.ET PORTEM PER:

RUTES:

...descobreix un entorn al costat de casa que no t'imagines

Informació i reserves als telèfons606 96 03 78 - 629 34 21 84 ó [email protected] - www.pedals.cat

PREUS ESPECIALS PER A GRUPS

SORTIDES:

PEDALS.indd 2 04/10/2011 19:27:06

Page 20: 1535

20 i

Marcel MauriPeriodista

Els situo: Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Diumenge de finals de maig al migdia. Un dels informatius de més audiència del país, líder amb diferència. I, malgrat les objeccions que s’hi puguin posar, un informatiu amb prou rigor i qualitat propi d’un mitjà públic. El programa arrenca amb algunes peces sobre la situació econòmica. Arriba la quarta notícia: un vídeo sense narració del periodista i on únicament s’escolten les decla-racions de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, anunciant que les persones que no portin un mínim de 4 anys a la ciutat queda-ran excloses d’algunes prestacions socials. La peça no dura més de 20 segons. És un pla fix amb la imatge (i la veu) de l’alcalde. Zero context. Tampoc s’inclouen altres visions ni s’expliquen els perquès o les conseqüències d’una mesura com aquesta. Després d’aquest ‘impacte’ informatiu, comencen els esports. Cap més comentari sobre el tema en un informatiu d’una hora de durada.

No vull tornar a parlar d’aquesta mesura populista i electoralis-ta que vol adoptar l’alcalde (ja m’hi vaig estendre fa 15 dies en aquesta mateixa columna). Em sembla tan greu i forassenyada que espero que l’oposició faci la seva feina i l’aturi. Tot i que en el fons tant li fa: el govern municipal ja ha aconseguit el ressò periodís-tic que buscava d’una acció que tindrà un impacte econòmic ben limitat però que serà ben efecti-va de cara a la galeria. Perquè de treure´n rèdit mediàtic de les seves atzagaiades, aquest tipus de polítics en saben un munt. I malauradament, la majoria de mitjans (per manca de reflexió, de temps o de responsabilitat) hi cauen de quatre potes. La notícia del TN de TV3 és la síntesi perfecte d’una desorien-tació periodística molt greu a l’hora de saber afrontar la cober-tura mediàtica del populisme. Una situació que encara és més preocupant en la resta de mitjans del país (amb algunes excepcions ben meritòries). Es va veure durant la llarga campanya electoral dels darrers comicis municipals, en què Badalona es va convertir en un plató per cobrir un monòleg

electoralista tan perillós com de baix nivell. I s’ha anat veient al llarg d’aquest primer any de mandat de Garcia Albiol on la mirada periodís-tica sobre la ciutat ha seguit sent irregular, superficial i mancada dels contextos necessaris. Els motius són diversos (i ni molt menys la culpa és tota dels professionals). Les conseqüències, nefastes. La classe política badalonina ha començat a fer (segurament amb no prou èmfasi) un procés de reflexió sobre els seus errors del passat i una tímida mirada cap a un nou projecte de ciutat. També les entitats comencen a mobilitzar-se per donar resposta a un context econòmic i polític molt advers. Ara comença a ser hora que mitjans i periodistes fem autocrítica i reconeguem que no hem sabut explicar un relat de Badalona (o de Vic, o de Salt...) que anés més enllà de dicoto-mies o discursos electoralistes interessats. Per tots aquells que entenem la informació com un bé públic, la reflexió sobre com ajudar a decodificar els quès i perquès de les polítiques populis-tes al nostre país esdevé impres-cindible per garantir una bona salut democràtica.

No cal ser economista per enten-dre que la crisi la paga sobretot una gran majoria social més o menys anònima, mentre que una minoria privilegiada se segueix enriquint i salvaguardant els seus bens. I no cal ser analista polític per entendre que amb l’excusa de la crisi s’estan prenent decisions amb clares opcions de prioritat motivades per principis ideològics gens transparents. Jo no sóc ni economista ni analista política, però m’adono perfectament de com ens enreden i ens marquen gols, de com ens desmantellen conquestes socials guanyades amb la lluita de molts anys i de com – en uns llocs més que a altres – en conjunt la crisi fa de tapadora a molts governs oportu-nistes per desenvolupar políti-ques regressives, autoritàries i gens democràtiques. En tenim

un bon exemple a casa nostra, a Badalona.Ara ha fet un any del nostre ajunta-ment popular, i el més popular entre la ciutadania badalonina és la creixent convicció que estem governats per un ajuntament que actua d’esquena als interessos i principis democràtics, que aplica polítiques de represàlia ideolò-gica i que executa intervencions contràries als valors de la convi-vència i l’equitat. Ara ha fet un any del nostre ajuntament guanyat a les urnes amb una campanya plena de mentides i encenalls populistes (el propi alcalde va admetre poc temps després de guanyar, que la promesa de llibres de text gratuïts - per posar un exemple – l’havia feta per pura estratègia electoral), i per celebrar-ho la societat civil organitzada, les entitats i xarxes associatives que són les que mantenen el principal actiu dels valors ciutadans, es reuneix convocada per la plata-forma Badalona som totes i tots, per debatre i fer propostes

al voltant d’aquesta pregunta: “I ara què? La xarxa social davant un context polític advers”. Serà dissabte 16. Una bona oportunitat de pensar estratègies conjuntes per fer front al progressiu desman-tellament democràtic de l’espai públic (en sentit real i simbòlic).Parlant d’estratègies, n’hi ha una precisament relacionada amb aquella promesa electoral incom-plerta de donar per sempre més els llibres de text gratuïts, davant la que cal fer front comú: l’alcalde s’ha entossudit ara, en plena crisi, a regalar de forma única per aquest any, sense previsió de sostenibilitat, un xec personal a cada família. Independentment de la seva renda i situació social, independentment de si a la seva escola practiquen mesures de socialització del material escolar, sense flexibilitat alhora de preveure una major rendibilitat d’aquesta inversió de diner públic. Inversió de diner públic que s’està retallant de molts altres programes i serveis educatius, incloses les beques!

Dolors Sabaterblocs.mesvilaweb.cat/miozz

amb veu pròpia

Opinio-22.indd 2 12/06/2012 12:23:46

Page 21: 1535

Como me gustaría para Badalona que me representara un parti-do político formado por personas que no tuvieran la política como profesión, sino que fueran buenos gestores.Tampoco me importa la ideología concreta. Si son de derechas o de de izquierdas, porque, efectiva-mente, de lo que se trata al final es de gobernar.¿A quién no le parece razonable pensar siguiendo esta máxima: “Cada cosa con su nombre, porque un problema es un problema y no es una hoja de ruta, y una solución es una solución y no es un acuerdo en una junta de gobierno”.Vecinos gobernando, para que no nos cuelen ni especulaciones, ni pelotazos, ni proyectos faraóni-cos irrealizables, de sospechosos réditos económicos para unos pocos. ¿Y por qué no presentarse a las elecciones desde una asociación, una plataforma o una entidad vecinal?Si en la ciudad madrileña de Torrelodones (19.843 habitantes), el partido Vecinos por Torrelo-dones (VxT), surgido y evolucio-nado desde el asociacionismo para luchar contra la especula-ción urbanística, logró la alcaldía, por qué se puede conseguir en Badalona.Elena Biurrun, lo consiguió en 2007 en Torrelodones, encabezando un

conjunto de vecinos dispuestos a revertir la situación financiera de la corporación, que había estado gobernaba desordenadamente en cuanto a expedientes, gestión, morosidad… porque se pagaba muy tarde y mal a los proveedores (algunos de los cuales llevaban un año sin cobrar). Y lo hizo, llevando a cabo criterios distintos a la hora de pagar, consiguiendo que a día de hoy el Ayuntamiento disponga de un superávit de 5,4 millones. ¡Ahí es nada! ¿Y de qué manera gestionó ese pequeño milagro? La alcaldesa lo cuenta de manera sencilla, en una reciente entrevista para el progra-ma Salvados. Elena Biurrun afirma que “Lo que tuvimos muy claro cuando llegamos fue sentarnos con los servicios económicos y como cuando coges las cuentas de tu casa… ver todo lo que había… proveedor por proveedor y factura por factura. Así todo el verano.”En cuanto al clientelismo la alcalde-sa reconoce su existencia afirman-do que “En Torrelodones los proce-dimiento son los que son; la ley es la que es; el derecho público es el que es y si sales adjudicado pues muy bien…”, pero no hay favoritis-mos de ningún tipo y todo el mundo que cumple tiene posibilidades.¡Y por Dios!, que bien suenan estas medidas de su programa: Reducción salarial de los cargos electos: la alcaldesa se bajó un 20% el sueldo. Ahora es público, de 49.500 euros anuales brutos, toda vez que en la página web pueden verse los sueldos del equipo de gobierno.Supresión del personal de confian-

za de Alcaldía: Ni jefe de prensa, ni jefe de gabinete, ni jefe de protocolo, ni adjunto de prensa, ni chófer en la vida pública y priva-da. No tiene personal de confian-za, y cumple su trabajo con un equipo de profesionales ¡y punto!, ahorrándose para empezar 250 mil euros anuales en este concepto.Nada de coche de alcaldía seudo-blindado de última generación (el coste de renting era de 2000 euros mensuales). Usa su propio coche.Fuera gastos inútiles (como la alfombra con escudo del Ayunta-miento que tenía un coste anual de limpieza y mantenimiento de 1000 euros).Al carajo la comidas protocolarias de 300 y 400 euros (que represen-taban para Torrelodones gastos de 3000 y 4000 euros mensuales).¿Y quién no votaría una alcaldesa que afirmara con rotundidad que “Ya está bien de hacer con lo que es de todos lo que te crees que es tuyo, y no es tuyo. Hay que tener muy claro hasta se llega en el uso privado que haces de lo público. Ni este despacho es mío, ni las dependencias municipales son mías, ni el dinero que está en presupuesto es mío. Patrimonia-lizar lo público es lo que nos ha llevado a lo que hemos llegado.”Todo es posible en Badalona. Incluso que, a falta de asocia-ciones o entidades con ganas de implicarse y presentarse a las elecciones por miedo a ser fagoci-tadas por los poderes fácticos, un partido político adoptara la filosofía del programa de Elena Biurrun. Cuántos de nosotros le daríamos nuestra confianza…

Badalona en va ple aquesta setmana! Diuen que tanquen la Pastisseria Ventura, no us explico on és perquè tothom ja la coneix. Haig de dir que ja fa anys que es diu, de fet, jo fa anys que li dic a la meva dona “Aquests no trigaran a tancar i segur que no tenen cap descendent que vulgui seguir”, és dur això de ser pastisser, però i les alegries que ens donen? A casa sempre anem a Can Ventura, el tortell de reis, el turró de crema cremada, la barra de gelat de nata, les ulleres, el pa de pagès, els panallets (més cars que el foc!), aquells bracets de trufa, nata o crema... I les coques de Sant Joan! Quin bé de Déu!

I segons diuen a la tertúlia de la Rambla tancaran fent les coques de Sant Joan, i espero que les de Sant Pere que sempre queda oblidat! Com que a Badalona els rumors van més ràpid que les albiolades pels mitjans de comunicació autonòmics, ja es comenta de tot! Diuen que abans de tancar cremaran totes les receptes perquè així ningú podrà copiar el seu secret! Això m’ha deixat... Que no sé pas què dir! Jo creia que el secret era el de fer les coses ben fetes però es veu que no! Que hi ha un secret mundial! Unes receptes màgiques... Anem-nos mentalitzant que mai més tornarem a menjar aquell tortell

de massapà, aquells tornemis!!! Aquells croissants! Mai més podré sopar aquella ensaïmada oberta per la meitat sucada amb tomàquet i amb una truita! El per què tanquen és un misteri. Suposo que n’estan ben tips! Però havent-hi tanta gent atura-da, potser valdria la pena apagar el foc i no cremar les receptes i que els badalonins puguem seguir menjant tot el que ens oferia Can Ventura. Sort que ens queda Ca l’Almera i Can Morales i Can Bertran... però... molt em temo que encara acaba-rem sense res.Aquesta setmana també hi ha hagut un acte de “Un año de gobierno” però aquell dia jo, vaig anar a ramblejar.

Francisco Planas

i 21

Lorenzo Merchánlorenzomerchangonzalez.blogspot.com

Opinio-22.indd 3 12/06/2012 12:23:47

Page 22: 1535

22 i

Gemma Liñángemmalinan.blogspot.com

Crec en l’ajuntament i el càrrec d’alcalde com una institució. On els partits, queden en un segon pla. On es governa per tot un poble, pels qui t’han votat i pels que no. La institució està per damunt de tot i sobretot per damunt del partit i en aquest cas concret del PSC. No m’agrada veure la meva alcaldessa parlant de “cor vermell” al seu discurs d’investidura, no m’agrada que la meva alcaldessa convidés l’únic pes pesant que als socia-listes els quedava a Catalunya, l'ex Delegat del Govern Joan Rangel, i que ho fés just el dia que començava la festa Major. No m’agrada que al balcó de l’ajuntament durant el pregó l’únic alcalde de poble veí que hi ha sigui, precisament, l’únic alcalde socialista del Maresme. Tampoc m’agrada que l’alcaldessa d’un poble critiqui per sistema les politiques de retallada de la Generalitat i que ho faci al tuiter. Perquè precisament ella sí que té

les eines per parlar amb el Govern. A diferència de la resta de 8.000 tianencs, pot negociar, parlar i estirar la corda amb la Generali-tat. Però els tuits que em posen més dels nervis són els que fa en castellà. Ester Pujol és la primera dona que accedeix a l’alcaldia i també el primer alcalde de Tiana que parla castellà en la intimitat. Llàstima que la intimitat queda esbombada al twitter i al facebook amb comentaris com “Mi nevera suelta carcajadas....”Sobre l'ús del twitter, li recomano que decideixi si el fa anar com a eina personal o si crear un nou perfil institucional. Ara és un poti poti bastant impressionant on alguns tianencs hi aboquen queixes, la saluden els amics, fa campanya pel Rubalcaba... Jo em miraria el que té l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Ja sé que no deu ser un referent per ella perquè es de CIU, però el projecte 2.0 és dels millors i més abançats en política de curta distància.Curta distància i proximitat no és anar de col·lega, per cert. Jo vull una alcaldessa no una col·lega. Per damunt de tot és l'alcaldessa.

El to de l’alcaldessa quan es deixa veure per Tiana i vol quedar bé amb tothom no m'agrada. Sobretot perquè està posant en pràctica la màxima del seu predecessor, Emíli Muñoz. L'alcaldessa es comença a tancar i només escolta 4 o 5. Els 4 o 5 que li han fet la pilota els últims 2 anys.Desautoritza sovint els seus companys de l'equip de govern i tira pel dret a cop de decret.Tampoc m'agrada quan es posa en plan súper socialista. Perquè li veig una mica el “plumero”. Perquè em fa pensar en allò que es deia de l’ex alcalde Ferran Vallespinós quan va agafar la vara: que Tiana només és un esglaó, el primer, en la seva prometedora carrera políti-ca. El temps no ens va donar la raó i Ferran Vallespinós no va fer carre-ra a la política. Amb l’Ester Pujol, no ho tinc tant clar. És ambiciosa i se li veu als ulls. M’agradaria, però, que aquesta ambició la descarre-gués tota en el poble que governa i que comenci a posar-se les piles que ja fa un any que ha entrat a l’Ajuntament i el més calent és a l'aigüera. I no val dir que no hi ha diners. I idees que n'hi ha? i mà esquerra, que n'hi ha?

La bandera blava onejarà aquest estiu a la platja dels Pescadors. Per tercer any consecutiu, aquest tram de la platja badalonina ha estat guardonat

per la seva bona qualitat. De cara a l’estiu vinent, des del consistori badaloní, s’hauria de treballar a fons per sol·licitar la bandera blava a més trams de platja.

L a i m a t g e c o r r e s p o n a l ’aparcament de bic ic letes situat davant l’edifici municipal del Viver. A Badalona es tot un luxe aparcar la bicicleta en un espai destinat exclusi-vament a aquest vehicle. Tot i les mancances en carri ls bicis, la ciutat hauria d’apostar per més estacionaments per bicicletes.

Durant l’any 2011, uns 10.000 badalonins van necessitar l’ajuda de Caritas per tirar endavant. Els aturats i les famílies joves han estat els

principals col·lectius que han necessitat l’ajuda d’aquesta entitat solidaria. Una altra dada preocupant són el centenar de persones “sense sostre” que viuen als carrers de Badalona.

Opinio-20-21.indd 1 12/06/2012 12:28:44

Page 23: 1535

FRANCESC LAYRET, 119 baixosTels. 93 384 64 53 - Fax. 93 384 23 65 - BADALONA

www.rovirosagestor.comHORARI matins: de 10h a 13h - tardes de 16h a 19h (excepte dissabtes i divendres tarda)

(dimecres tancat tot el día) i divendres de 9h a 14 h ( tardes tancat )

ROVIROSA GESTOR

FISCAL, LABORAL I COMPTABLE. PRESSUPOSTOS SENSE COMPROMÍSPISOS EN LLOGUERARTIGAS: RIUS I TAULET 3 Hab, menjador cuina 1 bany terrassa de 20 m2 ASCENSOR .....................................................................................550,00 €BUFALA : INDEPENDENCIA 50 m2 2 hab, menj,cuina 1 bany BON ESTAT N/ ASCENSOR .....................................................................................450,00 €BUFALA: PTGE SOLER I BIOSCA 3 Hab, menj,cuina 1 bany 1 aseo terrassa

................................................................800,00 €BUFALA : INDEPENDENCIA 60 m2 3 hab menj,cuina 1 bany 1 aseo 2 balcons , ascensor PIS NOU,CALEFACC. .........................................725,00 €CANYADO : EDUARDO MARQUINA 90 M2 MOBLAT 4 HAB 1 BANY 1 ASEO ASC.CALEFACCIO BALCO BON ESTAT ...........................800,00 €CENTRE: AVGDA MARTI I PUJOL 55 m2 3 hab menj,cuina 1 bany exterior balcó , ascensor a prop estació renfe ..............................650,00 €CENTRE: AVGDA MARTI I PUJOL 55 m2 2 hab menj,cuina indep bany

..................................................600,00 €CENTRE: AVGDA MARTI I PUJOL 55 m2 2 hab menj,cuina 1 bany FINCA NOVA ascensor opció PK i TRASTER ...............................................625,00 €CENTRE: AVGDA MARTI I PUJOL 55 m2 2 hab menj,cuina 1 bany FINCA NOVA ascensor opció PK i TRASTER ...............................................625,00 €CENTRE AVGDA MARTI I PUJOL 55 m2 2 hab menj,cuina 1 bany FINCA NOVA ascensor opció PK i TRASTER ...............................................625,00 €CENTRE FRANCESC MACIA BANY PATI .............................................................................................900,00 €CENTRE: IGNASI IGLESIAS ... 55 m2 3 hab, mennj,cuina 1 bany n/asc.interior ....................................................................................................500,00 €CENTRE: MARTI I JULIA LOFT 50 m2 terrassa 2ª linea de mar ext lluminós ascensor FINCA NOVA .......................................................................700,00 €CENTRE: MARTI I JULIA 60 M2 1 Hab terrassa 2ª line de mar FINCA

.....................................................700,00 €CENTRE: PRIM 3 hab menjador cuina 1 bany ascensor BON ESTAT ......700,00 €CENTRE: RIERA MATAMOROSbalcó BON ESTAT MOBLAT ..............................................................750,00 €CENTRE: SANTA BARBARA FINCA 2 VEÏNS N/ASC.bon estat 75 m2 exterior tranquil 3 hab menj,cuina bany .........................................680,00 €CENTRE: SANT JOAQUIM 3 Hab menj,cuina 1 bany balcó a prop estació ferrocarrils i la rambla n/asc............................................................650,00 €CENTRE: SANT JOAQUIM ATIC terrassa 12 m2 3 hab menj.cuina 1 bany menj,cuina tot junt n/asc. ....................................................................650,00 €GORG : AVGDA MARQUES MONTROIG 3 Hab menj,cuina 1 bany balcó ascensor comptadors calefacció , tot exterior ...................600,00 €GORG : ISAAC PERAL 50 m2 3 hab menj,cuina 1 bany ASCENSOR pis sencill .......................................................................................................450,00 €GORG. PONENT 3 Hab, menj,cuina 1 bany balcó ascensor 75 m2 BON ESTAT .......................................................................................................700,00 €GORG: TORTOSA 65 M2 3 HAB, MENJ,CUINA 1 BANY NO ASCENSOR BON ESTAT ............................................................................................600,00 €GORG : TORTOSA 55 M2 2 HAB MENJA CUNA TOT REFORMAT NO ASCENSOR BON ESTAT ....................................................................580,00 €GORG: TORTOSA 55 M2 2 HAB MENJ CUINA OT REFORMAT NO ASCENSOR BON ESTAT .....................................................................580,00 €LLEFIA: DEMOCRACIA 50 m2 3 Hab, menj,cuina 1 bany zona tranquila, balcó bon estat , reformat .................................................................400,00 €MORERA. AVGDA PRAT DE LA RIBA 60 M2 2 Hab, menj,cuina 1 bany exterior ascensor TERRASSA 65 m2 ..............................................700,00 €EL MASNOU ANGEL GUIMERA TOT REFORMAT 1ª LINEA DE MAR 3

.........................................800,00 €PEP VENTURA ALFONS XII 100 M2 4 Hab menj,cuina 1 bany 1 aseo terrassa ext.asc.hi ha mobles (sencill) ..............................................650,00 €PEP VENTURA GRAL WEYLER PERFECTE ESTAT TOT REFORMAT MOBLAT 3 Hab menj,cuina 1 bany 60 m2 ......................................................650,00 €PEP VENTURA GRAL WEYLER 3 HAB MENJ,CUINA/REFORMADA/ 1

..............................................550,00 €PEP VENTURA : BALDOMERO SOLA 80 M2 3 Hab, menj,cuina 1 bany

...................................650,00 €PEP VENTURA : GUIXERES 2 Hab, menj,cuina 1 bany TOT REFORMAT ZONA TRANQUILA ..............................................................................700,00 €PEP VENTURA MIQUEL SERVET 2 Hab menj,cuina ( reformada ) pocs

................................................600,00 €PEP VENTURA SAGUNT 2 Hab menj,cuina 1 bany pocs veins exterior n/asc Zona tranquila ..........................................................................600,00 €PEP VENTURA : TORRAS I BAGES ATIC 50 M2 2 Hab menj,cuina 1 bany asc,ext,terrassa 25 m2 .......................................................................600,00 €SANT CRIST : AVGDA CARITG TOTALMENT REFORMAT 60 m2 3 hab menj,cuina 1 bany n/ asc. ...................................................................420,00 €SISTRELLS : ESTRELLA 65 M2 3 Hab menj,cuina reformada 1 bany ascensor ..................................................................................................400,00 €

LOCALS PER LLOGARARTIGAS VICTOR BALAGUER 126.000 € ..................................................................................... 500,00 €ARTIGAS GUASCH Hi ha dos locals nº 71 ( 57 m2 ) 400 ,-Euros Nº 91 ( 40 M2 ) 300 EUROS ......................................................... 300,00 €BUFALA SANT JORDI ........ 800,00 €CENTRE FRANCESC LAYRET 50 m2 OFICINA CONSULTORI ETC A prop Ajuntament HI HA ASCENSOR ..................................................... 400,00 €CENTRE: GUIFRE .................... 800,00 €CENTRE: LLEÓ 65 M2 comptadors, parquet bon estat .......... 1.000,00 €CENTRE: LLEO / SOLETAT 100 M2 comptadors porta electrica , parquet comercial 1.300,00 €CENTRE MAGATZEM 700,00 €CENTRE: MARTI I JULIA 40 M2 CADA LOCAL ( HI HA DOS ) MAGATZEM O SIMILAR ....................................................................................... 200,00 €CENTRE MARTI I JULIA ...... 1.500,00 €CENTRE MOSEN ANTON ROMEU 80 M2 + 28 M2 DE PATI ( S'HA D'ACONDICIONAR ) ...................................................................800,00 €CENTRE PRIM , 137 M2 nova Construcció ,perfecte estat , aseo vestidor a prop JUTJATS ....................................................................... 1.200,00 €CENTRE RIBAS I PERDIGO , COMERCIAL 90 M2 + PIS 40 M2(en actiu hi ha un tapisser) ..............................................................................................2.000,00 €CENTRE SANT ANASTASI , 100 M2 +altell , comercial acondicionat per

................................................................... 1.500,00 €CENTRE SAN BRU/ LOCAL 8 240 M2 COMERCIAL ..............................700,00 €CENTRE SANT BRU local 40 m2 comercial acondicionat, pintat, BON ESTAT 400,00 €CENTRE SANT JOSEP ....................600,00 €CENTRE SANT JOSEP ORIOL , 100 M2 MAGATZEM GARATGE 500,00 €CENTRE SANT PERE , 700,00 €DALT LA VILA BARCELONA 300,00 €DALT LA VILA BARCELONA ...360,00 €GORG PROGRES/PONENT 100 M2 10x10 Bon estat local cantonera 1.100,00 €LLEFIA PL.DR FLEMING400,-€euros cada local ..............................................................400,00 €LLOREDA PASATJE RIU NOGUERA ......280,00 €MORERA AVGDA PRAT DE LA RIBA 100 m2 srtida fums activitat anterior perruqueria bon estat ...............................................................700,00 €MORERA SAN VICENS ....300,00 €PEP VENTURA ALFONS XII 50 m2 comercial bon estat .........450,00 €PEP VENTURA TORRAS I BAGES Bxs 40 m2 + sotano 30 m2 500,00 €RBLA S.JOAN CAMELIA i vestuaris condicionat taller . ................................................. 1.500,00 €SALUT AV MARQUES SANT MORI 100 M2 antic bar ( no tenim llicencia s'ha de tornar a demanar)..........................................................500,00 €SALUT GRAL MORAGAS .ec venda 480.000 € ............................................................... 1.500,00 €SANTA COLOMA PLLORENÇ SERRA 240 M2 en tres plantes de 80 m2 1.200,00 €SANT ADRIA BESOS AVGDA MARESME(passatje) Nau Indus 350 M2 ,bona maniobra camions, acces privat ................................ 1.500,00 €SANT CRIST AVGDA CARITG ...330,00 €SANT CRIST AVGDA CARITG 550 m2 comercial cantoner 900,00 €SANT CRIST COLL I PUJOL 300 m2 dividit en diferents estancies

..................................... 1.800,00 €SANT CRIST CUBA 50 M2 .......................................................330,00 €SANT CRIST S.HILARI DE SACALM .....450,00 €

PLACES D'APARCAMENT PER LLOGARCENTRE AVGDA MARTI I PUJOL ................... 90,00 €CENTRE LAIETANIA ...........................................30,00 €CENTRE RIERA MATAMOROS ...........................25,00 €CENTRE SOLETAT ..................................120,00 €

VENDESBUFALA NOU CASESpis soterrani terrass jardi ...................................................... 545.000,00CENTRE: SOLETAT 40 m2 comercial LLOGUER 600 Euros o venda 90.000,00 €PEP.VENTURA R.ARGENTINA pis per reformar 80 m2 3 hab. N/asc. ...160.000,00 €STA COLOMA GRA. CAMPRODON 2 LOCAL DE 144 M2 ......250.000,00 €BUFALA BAILEN 60 m2 , 3 Hab, mej,cuina 1 bany reformat 1 balcó ASCENSOR ...........................................................................186.000,00 €BUFALA BAILEN 65 m2 , 3 HAB, menj,.cuina 1 bany reformat, balcó 6 m2 ASCENSOR .................................................................205.000,00 €SALUT GRAL MORAGAS ... Local comercial baixos i pis de 180 m2

.......................................................480.000,00 €POMAR TEIA 70 M2 3 Hab, menj,cuina 1 bany calefacc.conserv n/ascensor ....................................................................................144.000,00 €

23 |

rovirosa NNNN.indd 3 12/06/2012 14:07:55

Page 24: 1535

Totes les cartes al nostre web: eltotdigital.com

24 |

lectorsAvd. President Companys, 44 Bajos (junto tienda Movistar) 93 464 55 09

Playa nudista de Badalona

Desde hace muchos años voy con mi familia a la playa nudis ta de Badalona. Es una p laya donde hay un ambiente famil iar, vamos muchas familias con niños, persona mayor, joven, sola, acompañada,.... Muchos nos conocemos de vernos todos los años, nos saludamos, hablamos, podemos irnos a bañar tranquilamente sin estar v ig i lando las cosas de la arena porque siempre hay alguien que le echa un vistazo. Hay gente que va casi todo el año. Hay gente entrañable como " la Maria" que llega siempre saludando a voces a todo el mundo, hay un grupo de amigos que se pasan todo el verano haciendo un campeonato de un juego parecido a la petan-ca, hay hasta un cantante que cuando está inspirado nos canta el "O sole mio".

En d e f i n i t i va u n a p l aya tranquila, sin ningún proble-ma donde conviven textiles y nudista sin que haya habido ningún problema hasta el momento.Y ahora llega nuestro querido alcalde y nos invita a despla-z a r nos a una zo na muy apartada de la playa, a un rincón, al guetto de los nudis-tas. ¿Por qué la gente que se quiere bañar sin ropa tiene que estar arrinconados y no completamente integrados como hasta este momento?Y encima nos quieren despla-zar a una zona donde existe una problemática desde hace mucho tiempo. La zona donde quieren desplazarnos es una zona donde a cualquier hora del día que pases hay unos señores met idos en sus coches, o entre los matorra-les de la zona, o sentados en los bancos de la cal le esperando a que vengan otros señores a desahogar

sus instintos más básicos.¿Pa r a q u e n o s q u i e r e n desplazar a esta zona, para que se relacione el nudismo con los "movimientos sospe-chosos" que hay por allí? y que por cier to los vecinos de la zona llevan quejándo-se mucho tiempo y no se ha puesto solución al problema.Sr. A lcalde agradecemos su invitación pero mi familia vamos a continuar yendo a la misma playa que todos los años y vamos a continuar viendo a la misma gente que todos los años y disfrutan-do del sol y de la playa de Badalona con la tolerancia que siempre hemos tenido la gran mayoría de los que vamos a la playa nudista de Badalona.Sr. Alcalde porqué no viene cualquier día, no es necesario que se desnude, a vernos a la playa y habla con nosotros y verá como hay sitio para todos en nuestra playa.

Xavier O.

Tota l’actualitat mésimmediata a Twitter www.eltotdigital.com

facebook.com/totbadalona

twitter.com/totbadalona

Marina

Visc al barri de Coll i Pujol des de fa 5 anys, i quan vaig arribar vaig al.lucinar amb uns fets que es repeteixen cada dissabte al matí:

Resulta, que com hi ha algunes cases/pisos sense instal.lació de gas, doncs el repartidor del butà cada Dissabte a les 8 en punt, desperta a tot el barri tocant el clàxon.Jo creia que tocar el clàxon

d'aquesta manera estava prohi-bit, però per a repartir butà es veu que es permet (no sé si m'equivoco), senyors que estem al segle XXI! si tots els que venen alguna cosa fessin el mateix, imagineu-vos quin escàndol!

Lectors-24(OroTeam).indd 2 11/06/2012 15:51:10

Page 25: 1535

Torna l’incivisme a CanyadóLa Junta de l’AV Canyadó

A la revista Bétulo del mes de maig d’aquest any hi ha una informació on es diu que “l’alcalde i el conseller d’Interior constaten que els del ic tes a la c iutat estan disminuint”. També l’alcalde dec lara que : “Des de e l Govern de Badalona hem apostat per incrementar la presència policial al carrer…”Doncs bé, a Canyadó n i tenim constatació que els delictes hagin disminuït ni podem assegurar que la presència policial, si n’hi ha, eviti els actes d’incivisme i vandalisme que cada cap de setmana es produeixen al nostre barri.N o fa g a i re van c re m ar uns contenidors. El cap de setmana del passat 28 d’abril li va tocar al transport privat

i, com mínim, sis cotxes van ser destrossats. La nit del 5 al 6 de maig van cont i -nuar els actes vandàlics. Ens consta que, no només els afectats, sinó també molts veïns i veïnes van trucar a la Guàrdia Urbana i als Mossos d’Esquadra. S’han presen-tat denúncies, s’ha parlat amb responsables polít ics municipals, l’AV va registrar un escrit amb més de dues-centes vint signatures recla-mant més control… però tot continua igual.

A r a b é , p o s s i b l e m e n t , l’alcalde estigui massa ocupat fent declaracions que oculten la realitat o bé s’oblidi que Canyadó també és un barri de Badalona, on el veïnat reclama una mica d’atenció per part dels que governen i tenen la responsabilitat de

garantir la tranquil·l itat i el descans dels veïns també els caps de setmana.Des de l’AV no volem ni podem continuar patint destrosses tots els cap de setmana per manca de control i vigilància als nostres carrers. Possible-ment siguin pocs els incívics però deixant petjada per allà on passen. Les fotografies en mostren algunes.Senyor alcalde, hem d’acabar amb aquesta situació. Sigui una m ica més sens ib le i r e s p o n s a b l e i a c t u ï p e r solucionar aquests proble-mes. Si no ho fa, pensarem que vostè falta a la veritat o que no coneix ni el preocupen els problemes dels veïns i veïnes de Canyadó.Sàpiga que a Canyadó volem viure tranquils i des de l’AV continuarem treballant i no restarem passius.

CARTES DELS LECTORSVols comunicar quelcom? Escriu-nos i ho publicarem a la secció Cartes dels Lectors

[email protected]

L’excel·lència en la formació de les llevadores en perill Equip de llevadores. Atenció Salut Sexual i Reproductiva de Badalona

Una vegada més Catalunya sotmet l’alta qualitat i un procés diferenciat als diners. Durant mols anys, exactament 18 promocions, l’equip docent de la Unitat Docent de Llevadores de Catalunya ha impulsat i dut a terme un model diferenciat de formació que ha estat el far on han estat dirigides totes les mirades, especialmen t les de la resta d’Unitats Docents i de Llevadores assistencials de l’estat espanyol.El model català ha estat capaç de vèncer la majoria de tòpics sobre Catalunya com el de voler imposar el nostre idioma o el d’anar a la nostra. Es va

crear una Unitat Docent de Llevadores molt desitjada i que ha permès tant a Llevadores catalanes com a moltes altres de la resta de l’estat espanyol, arribar a Catalunya per poder formar-se. Han après una professió de manera científica, seria i amb alta qualitat. Ara, sorpreses, veuen com la volen destruir. Excel·lència i diferen-ciació es el que es sacrifica tot retrocedint al model dels anys 70-80, on Infermeria i concretament la formació de Llevadores depenia d’altres branques professionals. Avui dia hi ha un cos docent de Llevadores, model arreu, que excel·leix en formació.Volem donar el nostre suport a la Unitat Docent de Lleva-

dores de Catalunya per la seva excel·lent tasca formati-va durant aquestes18 promo-cions. Es vol eliminar aquesta unitat amb programes forma-tius consolidats i de solvèn-cia, experts i de qualitat per passar la formació als diferents Hospitals, on encara no hi ha creats els programes ni cap mena d’organització. Creiem sincerament que la formació de les Llevadores està en perill. El Centre d’Atenció a la Salut Sexual i reproductiva de Badalona ha estat des de fa 18 anys centre de formació de Llevadores residents i per això lamentem aquest intent de menysprear la formació de les futures promocions i, per tant, de la nostra professió.

| 25

Lectors-25-26.indd 1 11/06/2012 15:56:40

Page 26: 1535

26 |

En aquesta secció es publiquen les opinions rebudes a la secció de cartes dels lectors del TOT.

La direcció no és fa responsa-ble de les opinions expressa-des en aquesta secció. Aques-tes han sigut expressades lliurament i de forma voluntària per les persones que signen cada escrit.

Els comentaris referents a infor-mació apareguda en aquesta secció són única i exclusivament responsabilitat de la persona o institució que la realitza, i en cap cas serà responsabilitat de la nostra publicació.El TOT agraeix les cartes dels seus lectors i escolleix per a la seva publicació aquelles que compleixen la normativa aquí explicada.

Els texts d'aquesta secció:

les, en cas contrari seran resumi-des o no seran publicades.

necessàriament seran publicades a la revista, per ser així hauran de complir la present normativa.

nom, dades de contacte i DNI de l’autor. El TOT no és fa responsa-

que siguin facilitats pels usuaris.

publicar les cartes, així com de resumir-les quan ho consideri oportú, o eliminar part del text si és considera que vulnerin el següent punt de la normativa.

que continguin obscenitats, atacs personals i difamatoris evidents, així com qualsevol tipus de comportament antisocial que atemptin a les bones costums o escrits malintencionats o inade-quats.

és facilitarà la informació facilita-da pels autors.

cia ni s’atendrà visites o trucades respecte els originals enviats o publicats.

Poden enviar les seves cartes a través de:Fax: Email: [email protected] Assumpte: Cartes dels lectorsweb: eltotdigital.com/pagines/cartesCorreu:08911 Badalona

Per enviar la foto denuncia:Email: [email protected] Assumpte: Foto Denúncia

cartes dels lectorsIglesia Evangélica de la calleCalderón de la Barca

Me llamo Ana Mª y vivo en el barrio de la Salut, calle Calderón de la Barca entre General Moragues y Lepanto.Siempre habíamos vivido muy tranquilos hasta hace unos diez años, cuando la Sra. Maite Arqué, antigua alcaldesa de Badalona, dio el permiso, para que abrieran una Iglesia Evangélica en unos bajos del bloque.Desde ese día se acabo la tranquilidad, ya que estas personas todas las tardes durante tres horas seis días a la semana utilizan la calle

f lamenco) apar te de dejar todos los niños en la calle sin nadie que los vigile, hacien-do lo que les da la gana,

rompiendo las macetas de los vecinos, tocando los timbres, pintando las paredes, arran-cando los árboles y sobre todo gritando como locos. etc. etc. etc.Hemos hablado con todas las autoridades, puesto quejas, denuncias y nadie nos ha hecho nunca caso. El Ayunta-miento ha hecho una inspec-ción encontrando numerosas faltas algunas muy importan-tes pero no sabemos como es que aun sigue abierta.Nuestra últ ima esperanza es que el Sr. Garcia Albiol, que prometió tantas cosas para los barrios, nos de una solución, antes de que pase una desgracia ya que los vecinos estamos muy hartos.Le estariamos eternamente agradecidos.

Ana Ma.

Totes les cartes al nostre web: eltotdigital.com

El dimoni de Badalona

És per mi un orgull que a la festa de Badalona tan maca i diver t ida que tenim, ens podem posar el seu mocador, samarreta, gorra i gerra. Jo, m’ho he posat tot. Se’m va ocórrer regalar una gerra a una companya de feina amb tota la meva il·lusió. Quina va ser la meva sorpresa que

al cap d’uns dies em diu que em torna la gerra, perquè per ella era una ofensa esmorzar amb la figura del dimoni, que ofenia a Déu, a la verge i a l ’Esperi t Sant. En aquel ls moments l ’única resposta que volia dir-li era una grolle-ria. així és la gent, que no entén les festes del poble on treballa i gracies a Déu que tenen feina.

Enriqueta Espinal

Diseño gráfico · editorial

Diseño de:Logotipos, catálogos,

folletos, revistas, imagen corporativa, flyers, trípticos, carteles,

anuncios para prensa, tarjetas, señalética, etc.

659 08 74 59 · [email protected]

Lectors-25-26.indd 2 11/06/2012 15:56:42

Page 27: 1535

ImpactMedia.indd 1 08/11/2011 16:40:20

Page 28: 1535

espai c Gina de [email protected]

28 |

Gina de [email protected]

Divendres passat la plaça de la Const i tuc ió va ser l ’escenar i de la Festa de Cloenda del Joc de Badalo-na. Maria Lladó va ser la guanyadora absoluta contes-tant cor rectament les 54 preguntes del Joc i essent la més ràpida en la pregunta final. La Maria hi juga des del primer dia i és una de les jugadores més participa-tives a les xarxes socials. Un premi merescut però alhora sorprenent per a ella.

Com vas viure la Festa? T'esperaves guanyar?Molt bé! però a mida que veia que anava quedant de les últimes m'anava posant nerviosa. Sabia que tenia premi, perquè havia rebut el mail dient "tens un record" però poc pensava que en se r i a l a guanyadora . S i ho arribo a saber no vinc! Hahaha... quina vergonya vaig passar!!! Aquest Burot em va fer treure els colors!

Has jugat amb grup. Hi ha qui ho critica però és beneficiós?Els Gafarelos, ens hem auto anomenat, per la pregun-ta de la casa de l car rer Enric Borràs! Tothom té les seves obligacions laborals, familiars o les que siguin, amb el grup uneixes esforços i allà on no hi arriba un hi arr iba un altre. Nosaltres vam crear un grup al Facebo-ok i allà anàvem penjant el que trobàvem i comentant la jugada. Va ser molt diver-tit. Amb alguns no ens vam conèixer en persona f ins e l d ia de la pregunta del desempat!! Vam fer un sopar i vam muntar to ta la logís t i ca . Em sap g reu pe ls meus

Maria Lladó, guanyadora de la 4ª edició d’El Joc de Badalona

companys de grup...vaig ser la més ràpida a contestar, els altres ho van fer amb segons de diferència.

Quina pregunta ha estat la més complicada?La del cargol, els marines, l'americà i la tanca vegetal i la del desempat, encara no se que coi i pinta l'estatut en tot això hahaha!

Què aporta a la nostra ciutat una activitat com aquesta?És una iniciativa que atreu gent de totes les edats. Gent gran que gràcies al joc s'ha viciat a les xarxes (fb, twitter), gent jove que ha descobert que no tot es troba al google i que existeixen els llibres i les biblioteques, hehehe, ... bé ja m'enteneu,... hem descobert

moltes coses interessants, curioses i històriques de la nostra ciutat... I també hem coincidit amb diferents parti-cipants a les sortides els cap de setmana x descobrir in situ coses que mai no ens hi havíem fixat o la veritat mai no ens havíem entretingut a comptar ni pomes, ni creus ni àmfores... En fi què més volem?

Tens bona relació amb El Burot?Aixxx el Burot és un carallot i un rondinaire però em té el cor robat!

Ara formaràs part de la comissió d'experts i hauràs de preparar preguntes, et fa il·lusió?Moooolta!!!! Que es prepa-rin!!!!!

1535.pag.28.29.indd 2 12/06/2012 13:15:33

Page 29: 1535

| 29

El Museu de Badalona ha preparat per als divendres de juliol els tradicionals concerts d’estiu a la fàbrica de l’Anís del Mono. L’activitat comptarà amb dues sessions i inclou una visita de 40 minuts a les instal·lacions de la fàbrica que compten amb uns espais fantàstics com ara la sala de destil·lació, la biblioteca o els despatxos modernistes i un concert al pati de la fàbrica. Ja fa uns anys que el Museu opta per aquest format i és que la mescla de la brisa marina amb l’olor d’anís i la música en directe esdevé el còctel perfec-te per a les Nits d’Estiu. El quartet de corda que inter-pretarà cançons de pel·lícules serà l’encarregat d’encetar el cicle el 6 de juliol. El dia 13, Maria Coma, presentarà el seu darrer treball discogràfic “Magnòlia” en format acústic. La música de Coma es mou entre el pop i la música clàssi-ca, passant pel jazz, tot plegat conjuminat amb uns jocs vocals més que interessants. El jazz de Gumbo Jazz Band i l’espectacle New Orleans Night tancarà el cicle el divendres 20 amb un concert dedicat al

jazz més pur, el que sonava pels bars i els carrers de New Orleans a principis del segle XX. Les entrades ja estan a la

venda. Es recomana comprar-les anticipadament ja que cada any s’esgoten les localitat. Més informació al 93 384 17 50.

Recital de Josep Pedrals i Andreu Subirats al Racó d’en Josep GualSaltamartí Llibres ha organitzat per al dimarts 19 de juny (20h) un recital de luxe amb dos dels màxims exponents de la poesia catalana al Racó d’en Josep Guap, al costat de l’Escola del Mar, un espai dedicat al món de la poesia on mica en mica es van organitzant activitats.Andreu Subirats i Josep Pedrals ens oferiran un recital dels seus darrers llibres de poesia. Andreu Subirats acaba de publicar “Galtes de perdiu”, es tracta d’un recull de bona part dels poemes de Subirats escrits durant vint-i-cinc anys, un conjunt de poemes que ens mostren una evolució, una història personal. Es tracta de la poesia de 1986 fins a 2010 reescrita i depurada i que podrem escoltar en un marc

incomparable. Josep Pedrals, per la seva banda, recitarà “Romanço d’Anna Tirant”, un dels poetes més cèlebres del moment, si més no és dels pocs poetes que poden dedicar-se professionalment a aquest art. Presentarà a Badalona (ciutat que se l’estima molt), la seva

darrera obra, tota una exhibició d’una obra literària i el seu procés creatiu, una novel·la versificada que ens narra les peripècies d’Anna Tirant, les seves conver-ses, les passejades per Barcelo-na...Escoltar a Pedrals recitarant fragments d’aquesta obra és tot un luxe.

1535.pag.28.29.indd 3 12/06/2012 13:15:37

Page 30: 1535

Dijous 14

A LES 19H, Recital flamenco: Rincón del Arte y de la Música de Andalucía y Catalunya.

Exposició INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ, a l’Espai Betúlia, a les 19h, s’inaugura l’exposició “Rubén

llum”.

Divendres 15

TallerA LA BIBLIOTECA CAN CASACUBERTA, a les 17h, es farà un taller d'enquadernació de lli-bres a càrrec de Joaquin Gual, impressor.

SOTO, a les 18h, es comentarà el llibre 'El centre exacte de la nit' de Sílvia Soler.

PresentacióA L’ESPAI BETÚLIA,a les 19:30h, presentació del còmic de Rubén Pellejero i Denis Lapière "Un verano insolente". A càrrec de Pepe Gàlvez

DE SANTA MARIA DE BADALONA A LES 21 HORES.Alexandrina Polo, soprano. Neus Pi, mezzoso-prano. Montserrat Pi, contralt. Francesc Pi, orgue. Obres de: J. S. Bach, W. A. Mozart, F. Mendelssohn, G. Fauré, V. Goicoechea i C. Franck Preu entrada: 5 €

Dissabte 16

A LA RAMBLA DE LA SOLIDARITAT, a partir de les 9h, tindrà lloc una exhibició de grafit.

Festes al barri

durant tot el dia.

AL BARRI DEL MANRESÀ, amb jocs infantils, concurs de pesca i sopar de germanor. ContesA LA BIBLIOTECA CAN CASACUBERTA, a les 12h, es farà Una passejada amb contes: 'Poti-Poti al país dels cangurs'.

ConcertA SANT JERONI DE LA MURTRA, al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, a les 19h, Música del Mediterrani amb el Grup Thalassa.

A LES 19H I A LES 22H, focs artifi-cials al final del passeig tocant el port.

DE BÀSQUET I LA XXXII DIADA MINIBÀSQUET, al pavelló de Casagemes, Països Catalans i Palau Olímpic.

A L T E A T R E Z O R R I L L A , a les 21h, es representarà 'L'honorable Matarrates' de Joan Guasp.

SOPAR,BALL I MÚSICA EN DIRECTE en el pati de l'escola Joan Ma-ragall c/Garriga, a partir de les 20'30 hores.

A LES 21H, sopar i ball al polies-portiu del barri.

Concert

a la Sala Estraperlo, a les 22h.

Diumenge 17

A LA FÀBRICA ANÍS DEL MONO, a les 10h i a les 12h, informació al Museu.

obertesA L’ESCOLA DE NATURA ANGELETA FERRER, de les 10h a les 13h.

a les 11h.

CatalanesA LES 11H, al Parc de Can Solei.

PER CONÈIXER EL LITORAL, a les 11h, al Port. ConcertDE FERRAN PALAU, a les 19h, a la Sargantana.

DIUMENGE, 17 JUNY, a les 18 hores a la sala d’actes de l’entitat, ball amb música en viu. A la mitja part berenar. Preu de l’entrada per a tothom 6 euros. www.cooperativalamoral.com

Dilluns 18

Tertúlia literàriaA LA BIBLIOTECA SANT ROC, a les 17:30h, es farà una tertúlia literària sobre 'Olor de Colònia' de Sílvia Alcantara.

Dimecres 20

Països CatalansSOLSTICI D’ESTIU, dins de la Nit

Badalona

agenda

30 |

Que no se

t'escapi!Divendres 15Cinema en català: Tímids anònims. 18.30h. Megacines Badalona. Tel. 93 224 59 36

1535.pag.30.31.indd 2 12/06/2012 16:35:30

Page 31: 1535

Literària de Badalona, a les 20h, al Teatre Principal.

AL MONESTIR DE SANT JERONI DE LA MURTRA, a les 17.30h, Ruta literària amb comentari de l'obra 'Una adolescència' de Josep Sol.

Conte

s'explicarà el conte 'Sant Joan' de Núria Font.

Dijous 21Conferència

A CÀRREC DE FRANCESC LLEAL I GALCERAN cançons de treball dels mariners de la vela Dijous 21 de juny de 2012 , 19.00h. Cor de Marina - Rambla, 11 Socis AMB: Gratuït - Socis Cor de Marina: Gratuït – No socis 5 € Es poden recollir tiquets al local d’Amics de la música de Badalona (Canon-ge Baranera, 22.) el dia 20 de juny de 18.00 a 20.00h. i al cor de Marina el dia de la conferència.

Divendres 15

DE 9H A 14H, A LA PLAÇA DE LES MALLORQUINES, amb la Cobla Marinada. Dissabte 16

Mercat artesanal

DURANT EL MATÍ, a la plaça de les Mallorquines.

Diumenge 17

A PARTIR DE LES 10:30H, al barri de les Costes.

BOTIFARRADA POPULAR I PLENA, a les 14h, al barri de les Costes.

Dijous 14

AMB NEUS POYUELO, a les 17:30h, a la Biblioteca.

Divendres 15

Tast TianaFIRA GASTRONÒMICA DE TIANA,

a partir de les 19h, i fins les nit a la Catequista.

Dissabte 16

Tast TianaFIRA GASTRONÒMICA DE TIANA, durant tot el matí, vespre i nit , i fins les nit a la Catequista.

JORNADA DE PORTES OBERTES D'ESTIU de la Piscina Municipal Descoberta.

TIANENCA, a les 17:30h, a la Sala Albéniz. Dijous 21Exposició

MARIA AURÈLIA CAPMANY: dona, escriptora i ciutadana, a la Biblioteca.

montgat

tiana

| 31

Dissabte 16Exhibició de Graffiti: Badalona Jam ses-sion. 16 de juny, de 10 a 14h. Rambla de la Solidaritat. Tel. 93 338 76 66

Diumenge 17Visita comentada a la masia de Can Mira-vitges. 11h. Organitza: Museu de Badalona. Tel .93 384 17 50

[email protected]/badalona

Segueix-nos a:

T’hi animes?

93 398 46 30

Vols practicar el català fent conversa?Vols ajudar a practicar-lo?

Només cal 1 hora a la setmana

Voluntariat Llengua Badalona-Sant Adrià

CNL de Badalona i Sant Adrià

@VxL_BDNSAB

1535.pag.30.31.indd 3 12/06/2012 16:35:36

Page 32: 1535

Moonrise kingdom

La historia de “Moonrise king-dom” está ambientada en una is-la de la costa de Nueva Inglaterra en el verano de 1965 y cuenta la historia de una chica y un chico de doce años que se enamoran, hacen un pacto secreto y se escapan a terrenos selváticos e inexplorados. Cuando varias au-toridades intentan perseguirlos, se forma una violenta tormenta en la costa… y la comunidad de la pacífica isla se verá trastorna-da irremediablemente..Dir.: Wes Anderson. USA. 2012. Comedia dramática. Inter.: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray.

MS1: Máxima seguridad

La historia de “MS1: Máxima se-guridad” (Lockout) se desarrolla en una prisión espacial en la que se hallan los reclusos más peligrosos del planeta. Guy Pearce interpreta a un hombre inocente acusado de haber cometido espionaje contra los Estados Unidos y que para ob-tener su libertad se ve inmerso en una misión de rescate para salvar a la hija del Presidente.Dir.: James Mather y Stephen St. Leger. USA y Francia. 2012. Acción, ciencia-ficción.Inter.: Guy Pearce, Maggie Grace, Peter Stormare, Joseph Gilgun, Vincent Regan.

Tengo ganas de ti

Tras el éxito de público, Antena 3 Films junto con Zeta Audiovisual y Cangrejo producen “Tengo ga-nas de ti”, la segunda parte de “3 metros sobre el cielo”. Esta nue-va entrega vuelve a contar con Mario Casas y María Valverde, a los que se une Clara Lago en el reparto. Fernando González Molina repite como director en una película que nos contará la vuelta a casa de Hache tras pasar dos años en Londres. Dir.: Fernando González Molina. España. 2012. Drama, romance.Inter.: Mario Casas (Hache), Clara Lago (Gin), María Val-verde.

cinemes

32 |

PORTADA ESTRENOS EVENTOSBus: 3, 4, B25, B26, B29, B30, B31, N11 Metro: Línia 2 Gorg - TRAM: T5, T6

Informació i reserves 93 224 56 11Horaris Cartellera 93 464 13 13 / 93 464 65 65

Des del 15 de juny al 21 de juny del 2012

Sala Film Pase 1 Pase 2 Pase 3 Pase 4 Matinal GolfaSÁCAME DEL PARAISO 16:20 18:20 20:20 22:20 12:10 0:20HYSTERIA 16:30 18:30 20:30 22:30 12:15 0:30CUANDO TE ENCUENTRE 16:15 20:15 22:15 0:15LOS CACHORROS- EL CODIGO DE M.... 18:20 12:15PROYECTO X 16:15 18:15 20:15 22:15 12:15 0:15BLANCANIEVES Y LA LEYENDA DEL ... 16:15 19:15 22:00 12:15 0:30MSI: MÁXIMA SEGURIDAD 16:30 18:30 20:30 22:30 0:30BLANCANIEVES Y LA LEYENDA DEL ... 18:15INTOCABLE 16:15BATTLESHIP CAT 12:15DISSABTE 16 DE JUNYBLANCANIEVES Y LA LEYENDA DEL ... 18:25 20:55 23:25BATTLESHIP CAT 16:15MEN IN BLACK 3 3D 18:00EL GRAN AÑO 16:10 22:15ACTO DE VALOR 12:15MEN IN BLACK 3 16:15 18:30 20:35 22:40 0:45LOS VENGADORES 19:25 12:10PER FI SOLS 16:15 0:40DIVENDRES 15 DE JUNYPER FI SOLS 16:15 18:15 20:15LOS VENGADORES 22:10MIEL DE NARANJAS 20:20SOMBRAS TENEBROSAS 22:20LAS CHICAS DE LA SEXTA PLANTA 18:10 20:15 22:25 12:15 0:30

17.06.12 15/16

1535.pag.32.indd 1 12/06/2012 8:54:01

Page 33: 1535

Información sobre el concurso: Cada jueves sorteamos 3 entradas para acudir a ver cualquier película en los cines Megacine Màgic Badalona. Si resultas ser uno de los ganadores podrás ver cualquier película en cualquier sesión de lunes a jueves. (1 mes desde la fecha del sorteo).

¿Cómo saber si has resultado ganador? Cada semana saldrán los ganadores de las entradasen el apartado de cines de la sección EspaiC donde publicaremos los nombres de los premiados.

¿Te apetece ver xLAKARA el último estreno en los Megacine Màgic Badalona?

sorteo de 3 entradas

Ganadores del sorteo de 1 entrada de la revista 1534: María Ribas Padilles, Pol Sanitos Magriña, Paulo Ferrero Prietos

Concurso

CINExLAKRA

Encuentra la estrella de megacine

en uno de los anuncios aparecidos en esta

revista. Envíanos el nombre de la empresa

anunciante donde aparece, el número de

revista, tus datos y datos de contacto a

nuestro correo electrónico badalona@

eltotdigital.com. Los lunes escogeremos

los ganadores de la semana en curso.

[email protected]

¿Cómo participar?

Las chicas de la sexta plantaLes comèdies omplen la cartelle-ra de cinema d'aquesta setmana. Comencem amb una de france-sa, però amb gran part de repar-timent espanyol. Carmen Maura, Natalia Verbeke i Lola Dueñas in-terpreten, entre d'altres, un grup de criades que viuen i treballen a París als anys 60. Fabrice Luchini i Sandrine Kiberlain completen el repartiment del film, dirigit per Philippe Le Guay.

Maura va guanyar un César com a millor actriu de repartiment per al seu treball en aquesta

rada i amb un argument que ten-deix als tòpics, segons la crítica.

El gran añoDes d'EUA el director de 'El diablo viste de Prada', David Frankel, ens presenta una comè-dia basada en el llibre de Mark Obmascik 'The Big Year: A Tali of Man, Nature and Fowl Obses-sion'. Steve Martin, Jack Black i Owen Wilson protagonitzen tres homes cansats de la quotidianitat que dediquen un any sencer de les seves vides a perseguir els seus somnis.

Project XEl productor Tood Philips, direc-tor de 'Resacón en las Vegas' fa un tribut al mal comportament en aquest film sobre una festa d'adolescents que esdevé massi-va i problemàtica. Thomas Mann,

Oliver Cooper i Jonathan Daniel Brown en són els protagonistes.

EvelynDues propostes ens acosten aquesta setmana a temes dra-màtics. Una d'elles és el primer llargmetratge d'Isabel de Ocam-po. Un thriller ambientat en el món de la prostitució de dones immigrants. La peruana Cindy Díaz protagonitza el film.

Sueño y silencioPer altra banda, el director Jaime Rosales, que va guanyar el premi

amb 'La soledad', proposa un film sobre la situació d'una fa-mília després de patir un greu accident de cotxe on mor la filla gran. Amb l'estètica personal del director, el film va ser seleccionat per participar en la Quinzena de Realitzadors del darrer Festival de Cannes. Yolanda Galocha, Oriol Roselló i Sergi López for-men part del repartiment.

33 |

1535.pag.33.indd 1 12/06/2012 13:40:31

Page 34: 1535

músicaPer Gina de Tera

ISMAEL SERRANO Todo empieza y todo acaba en ti

Els segui-d o r s d e l cantautor e s t a n d ’ e n h o r a -bona amb a q u e s t nou treball

del madrileny, el vuitè, con-cretament. Serrano segueix en la línia habitual de lletres treballades, sensibles i pro-peres, amb un aire a Damien Rice. Cançons que parlen de l’immigració, una dedicada a l’Argentina i l’esperanza d’un món millor.

llibres

THE BEACH BOYS That’s why God made the radio

FATHER JOHN MISTY Fear Fun

Per Saltamartí Llibres Llista d'àlbums

Llista de cançons

Canonge Baranera, 78 08911, Badalona

93.384.00.71www.saltamarti.com

saltamarti@saltamartí.com

D e s p r é s de 36 anys els tres su-pervivents dels gran-d í s s i m s The Bea-c h B o y s

s’uneixen amb Brian Wilson al capdavant. Ho fan amb un disc on queda constatat que tots han seguit al món de la música. Sona molt i molt bé! Això sí! Us han d’agradar, si no, no cal que l’escolteu, com passa amb tot.

No és no-m é s u n d isc amb una carà-tu l a fan -tàstica, és molt més! El bateria

de Fleet Foes presenta un pro-jecte de psicodèlia, drogues, sexe, nihilisme i humor. Un disc fantàstic, carregat d’històries protagonitzades per un per-sonatge passat de voltes. Cal escoltar-lo atentament i fer el recorregut que fa John Misty.

Conegudes des de temps antics i d'una gran tradició a la cultura catala-na, són el pretext perquè la Núria Duran i la Montse-rrat Roig ens por-

tin, per camins diversos i variats, a saber conèixer-les, cultivar-les i aprofitar-les a la cuina, al mateix temps que a través d'uns textos ben trobats i ben escrits ens ex-pliquin com són les seves aromes, quina és la seva història i a quines tradicions van lligades.

Lorenzo Cuni, de catorze anys, ex-plica als seus pa-res que uns com-panys d'institut l'han convidat a esquiar a Cortina d'Ampezzo durant

la setmana blanca escolar. La realitat, però, és que vol ama-gar-se a Roma, al soterrani del mateix edifici on viuen, per passar aquella setmana jugant a videojocs, llegint còmics, menjant llaunes i dormint man-drosament.

En Martí ha perdut el seu gat... on deu ser? Busca que buscaràs, sent un miol que ve de dalt d'un arbre. Com el podrà baixar? Qui

el pot ajudar? Arriben pagesos i gent del poble, tots disposats a donar un cop de mà al Martí. Pot ser que neixi la gran tradició dels catalans?

LES PLANTES AROMÀTIQUES. 80 APLICACIONS A LA CUINANúria Duran i Montserrat Roig

TU I JONiccolò AmmanitiANGLE EDITORIAL

ELS CASTELLERSAnna CanyellesLA GALERA

Memòria d'uns ulls pintats

Lluis Llach

L'ombra de la sirena

Camilla Lackberg

Habitacions tancades

Care Santos

Els més venuts

Llista facilitada per Saltamartí Llibres

Llistes facilitades per Promusicae

1

1

2

3

4

1

2

3

4

5

5

2

3

música

llibres

novetats

34 |

Yo te esperaré

Cali&El Dandee

No hay 2 sin 3

Cali + David Bisbal

Euphoria

Loreen

Boys will be boys

Paulina Rubio

Rayos de Sol

Jose de Rico Fe

En acústico

Pablo Alborán

La noche eterna

Love of lesbian

Juanes MTV Unpl

Juanes

21

Adele

Pablo Alborán

Pablo Alborán

1535.pag.34.indd 2 12/06/2012 13:33:57

Page 35: 1535

35 |

Envia'ns una

B a d a g r a f i a és un espai dedicat exclu-s i va m e n t a

la participació dels lectors a través dels seus telèfons mòbils. Podeu enviar-nos fotografies de tot tipus, des de personals, divertides, de crítiques socials o quotidia-nes. O també les que heu publi-cat al vostre perfil de Cada setmana triarem les millors fotos i les publicarem a la revista, i al Facebook. Podeu enviar la vostra fotografia, realitzada per telèfon mòbil, al correu: [email protected]

IMPORTANT: El format no pot ser superior als 5 Mb. Les imatges han de ser captades a través del telèfon mòbil.

badagrafia

Trenc d'Alba a BadalonaLaura Conesa

www.facebook.com/tot.badalona

Puedes contactar con nosotros en:

Av. Gran Via, 919 local 308018 Barcelona

1535.pag.35.indd 1 11/06/2012 14:05:07

Page 36: 1535

llar

ANUNCIA'T EN AQUEST DIRECTORI

AMB MIG RECUADRE PER 7,50 €

36 |

[email protected]/ Santiago Rusiñol, 75

08911 BadalonaINSTAL.LACIONS S.C.P.

EFICÀCIA I RAPIDESATels. 620 53 45 28

93 464 18 28

Electricitat - Aigua Instal.lacions - Avaries

C/ RIVERO, 22 BXS. - TEL./FAX 93 384 42 03

REHABILITACIÓ INTEGRAL EN VIVENDES, BANYS, CUINES, FAÇANES, COBERTES, ETC..

c o n s t r u c c i ó i r e h a b i l i t a c i ó

Limpiezas Lina S.L.

www.limpiezas-lina.com

Comunidades de Vecinos, Parkings, Oficinas, Abrillantados, desde 1999

Tels. 661 933 656 - 661 713 553Presupuestos sin compromiso

NETEGES I SERVEIS EN GENERAL

Neteges de:

Altres Serveis:

Estalviï's els tràmitsde la nova llei sobre el servei

domèstic, personal 100%nacional. www.casaneta.net

Neteja de cases, comunitats i oficines

TEL. 93 555 45 74

PINTOR PROFESIONAL ECONÓMICOHace todo tipo de pinturas, estucados, vene-

cianos. Presupuestos sin compromiso.TEL. 93 398 59 98 - 669 33 63 48

La encantadora llar de foc de bioetanol Globus de Vauni està pensada per a que la gaudeixis durant tot l 'any, tant dins com fora de casa. Qui diu que la llum reconfor-tant d'una xemeneia a l'aire lliure no es pot gaudir en la vigília d'una nit d'estiu? El

Xemeneia Bioetanol coberta per l'aire lliure de Vauni

seu atractiu disseny esfèric ha estat pensat no només per la seva estructura, sinó també per fomentar reunions d 'amics a l vo l tant d 'e l la . Globe és una peça única que realça qualsevol disseny modern a l 'aire l l iure o en interiors.

Ja sigui de peu o elevada per un peu, aquesta xemeneia pot girar 360 graus per a un gaudi òptim. Globus ha estat dissenyada per Markus Grip i està disponible en dues variants, ferro fos amb un acabat mat o granit negre polit.

1535.pag.36 - 40.indd 2 12/06/2012 10:12:34

Page 37: 1535

Veus aquest anunci?Doncs els teus clients també!

Truca i informa't93 464 69 79 · 93 464 69 [email protected]

| 37

URGENCIAS 24 h.

- Desatascos- Anulación fosas y malos olores

C/. Progrés 238-240 - 08918 BADALONA

- Vaciados pozos- Reparación y mejora de alcantarillados

Promoción

descuento del 5%

a un 10 % en su factura

Consultar condiciones.

No acumulable a otras ofertas.

608 49 09 81

los olores

Promociódescuento del 5%

a un 10 % en su fact

Consultar condiciones.

mulable a otras ofertas. Pintura

DecorativaRehabilitació de

Façanes

933 891 678657 971 450

[email protected]

Les làmpares de sobretaula suposen una solució ideal a l’hora de col·locar un llum supletori dins d’habitacions com el dormitori.A la ni t , quan ja no hi ha l lum natural, és molt més agradable per a la vista el fet de disposar d’un focus de l lum més tènue que el que pot aportar una làmpara de sostre.A més, és molt agradable poder gaudir de la lectura d’un bon llibre a la llum d’una làmpara ubicada a la tauleta de nit.Aquests focus ocupen molt menys espai que una làmpara de peu, ja que les seves dimensions són més reduïdes i poden distribuir-se sobre qualsevol superfície horitzontal.Trobareu models que van des del disseny més clàssic fins al més avantguardista, perquè escolliu el que més s’adeqüi a la decoració de casa vostra.Les pantalles són un acces-sor i mol t impor tant en la decoració, ja que ofereixen la possibilitat d’envoltar un punt de l lum i tamisar- lo, donant a l’ambient la llum en

Làmpares de sobretaula

la seva mida justa.És molt impor tant el material amb què estiguin fetes, ja que aquest influirà en el tipus de llum que emeti. Podeu trobar-

les de tela, cartró, paper de pergamí i ràfia. Encara que les més comunes són les de seda, cotó, lli, plàstic o vinil i paper.

1535.pag.36 - 40.indd 3 12/06/2012 10:12:37

Page 38: 1535

38 |

Reparación de calderasAire AcondicionadoCalefacción, calentadores,

placas solares.

¡En tiempo de crisis, la reparación es su mejor inversión!

93 278 18 67 - 676 02 81 76

TODAS MARCAS Y

URGENCIASPROGRAMAS DE MANTENIMIENTO

SERVICIO TÉCNICO

[email protected]

PLAN RENOVE

C/Pere Martell, 249 bjos. [email protected] Tel. 93 399 88 11

Reparación todo tipo de persianas

Aluminios Toldos Persianas Automatismos

DE

SCUEN

TO15%

Les butaques són elements indispensables en la decora-ció dels menjadors, però, a més de cont r ibu i r a la creació d’ambients, han de ser còmodes.Les butaques se se lecc ionen ten int en compte alguns factors: el tipus d’armaris, les cortines, les catifes, etc. L’habitació on heu d’ubicar la butaca té molta importància. Tots e ls e lements que const i -tueixen la decoració de la sala on es posarà la butaca han d’aconseguir el contrast desitjat.Per fer-ho, heu de tenir en compte que els colors han de combinar amb les cortines, la catifa o la butaca que ja hi tingueu. Si les potes són de fusta, poden quedar a la vista. Pel que fa a la selecció de butaques de dues o més places, podeu optar per la facilitat de neteja si escolliu

Les butaques

una bu taca en tap i ssada amb tela o per l’elegància i comoditat que proporciona la pell. Segons les vostres necessitats i l’espai, selec-cionareu butaques de dues places o de tres, que són perfectes per a raconeres i per evitar les separacions en reunions fami l iars.Pel que fa als colors, els tons freds agraden visualment i

els tons càlids (vermells o taronges) creen un ambient informal i més modern. Els coix ins han de tenir tons simi lars als de la butaca. Són ideals per canviar contí-nuament l’ambient del vostre menjador. A més, els coixins alegren la decoració i els podeu fer personalment per donar un toc diferent a la vostra llar.

llaRTroba els

millors especialistes

de la llar

1535.pag.36 - 40.indd 4 12/06/2012 10:12:51

Page 39: 1535

| 39

Portes Finestres Tancaments

Tels.: 93 384 20 76 - 600 57 62 86www.finestram.cat mail: [email protected]

Delegació BCN: TIANA

LIDERS EUROPEUS EN PVC I ALUMINI

Nº Autorización Junta Residuos T-023

AlcantarilladoDesatasco de tuberias en generalExtracción de pozos negrosFosas sépticas, lodos y barrosVaciados de pozos de parkingsTransporte de residuos Servicio 24 horas

e/mail: [email protected] - www.limesa.com

calentadores, cocinas, hornos, encimeras, etc. Instalaciones de Aire

Acondicionado. Avda. Marti Pujol, 444. Badalona

Tel. 93 399 82 18

PINTURES EN GENERALESPECIALITAT EN INTERIORS

Jordi Matamoros SánchezTel. 629 02 20 53

Badalona

El marbre té moltes possibi-litats decoratives i l’àmplia varietat existent fa que n’hi hagi un tipus per a cada utili-tat. És molt adequat per a taulells, tant en banys com en cuines, i també es pot utilit-zar com a terra en totes les habitacions de la casa.Una vegada s’ha decidit decorar una habitació amb marbre, convé conèixer la funciona-litat que se li donarà, ja que hi ha marbres molt resistents i d’altres que són més fràgils o porosos. Al bany es poden recobrir totes les super fíc ies amb la seguretat que resultarà pràctic i vistós. Però s’ha de tenir en compte que no tots resisteixen igual la humitat i el vapor. Els marbres proce-dents d’Itàl ia són els més idonis, per la seva resis-tènc ia i menor poros i tat . L’acabament que se li doni

El marbre

també és mol t impor tant , convé recordar que, encara que el polit és més atractiu i resistent, també és més re l l iscós. A la cuina està reservat per al taulel l. No convé ut i l i t zar- lo a l ter ra perquè és un material que es taca fàci lment. El més pràctic és el blanc Macael,

per la seva extremada resis-tència. Aquest material pot utilitzar-se en terres per ser una pedra resistent. A més, la junta que deixa entre llose-tes és mínima, la qual cosa dóna al terra un aspecte llis i brillant. Els més utilitzats per a terres són el travertí, el crema i el vermell Alacant.

1535.pag.36 - 40.indd 5 12/06/2012 10:12:56

Page 40: 1535

40 |

REHABILITACIÓN Y CONSTRUCCIÓN BONAVISTA, S.L.

✓ Arquitectura

✓ Rehabilitación

de edificios

✓ Fachadas

✓ CubiertasDesde

1.988

93 383 78 42www.rcbonavista.com

PARTICULARES/INDUSTRIALES REFORMAS INTEGRALES DE SU VIVIENDA/COMERCIO

Tels. 93 397 52 71 - 610 39 01 62

Andrés Fernández Giménez

- Muebles a medida - diseños propios- Cocinas

- Armarios - Puertas- Parquets, etc...

ARREGLOS EN PRENDAS De vestir, napa y pielFECARE

LIMPIEZAS IND. BADALONA

Cervantes, 7908912 BADALONA

93 397 29 36 - 93 387 45 84 y Fax. NO TIRE SU DINERO, CONSÚLTENOS☎ Urgencias las 24 horas incluso Festivos. Tel. 93 399 28 70

PROYECTOS Y DIRECCIÓN DE OBRAAv. Marqués de Montroig, 181 08918 BADALONA

Tel. // Fax. 93 399 84 56 - Móvil 610.89.39.64 [email protected] [email protected]

COMUNIDAD DE PROPIETARIOS

Avui en dia, l’àmplia oferta d’aparells d’aire condicionat, els preus assequibles i els dissenys versàtils els conver-teixen en imprescindibles en la majoria de les llars. Però, abans de decidir-vos per un model en concret, heu de tenir en compte els consells següents:

que tinguin aparell d’aire. Els equips són d’1x1 quan inclo-uen una màquina exter ior i una al tra inter ior (spl i t); aquesta darrera és la que incideix en la climatització. Les multisplit incorporen més d’un aparell interior, en el cas de necessitar més splits a la casa.

El càlcul aproximat de les necessitats mitjanes d’una casa és de 100 frigories per metre quadrat.

Al mercat podeu trobar siste-mes de només fred i els que inclouen bomba de calor.

aparells tradicionals funcio-nen amb pics de potència. És a dir, la màquina exigeix u n 10 0 % d ’e n e r g i a a l a instal·lació per arribar a la temperatura requerida i, en arribar-hi, baixa la potència al mínim. Quan el sistema nota que els graus deixen de ser els adequats, torna a exigir el màxim de potèn-cia per arribar-hi. Els siste-mes eco lòg ics ( Inver ter) treballen oscil·lant amb la temperatura que demaneu a l’aparell, i d’aquesta manera s’aconsegueix estalviar un 30% d’energia.

L’aire condicionat

1535.pag.36 - 40.indd 6 12/06/2012 10:12:58

Page 41: 1535

Els pares sense cadireta alcotxe podrien perdre la tutela

El fiscal de Seguretat Vial, B a r t o l o m é Va r g a s , h a anunciat que la Fiscalia de Menors podrà suspendre la tutela o adoptar mesures protectores per a un menor en cas que els pares conduc-tors siguin sancionats, com a mínim en tres ocasions, per no dur o no fer servir un sistema de protecció infantil adequat.

Ho ha dit durant la presen-tació d 'un estudi c ientíf ic sobre les c ircumstànc ies de la mor t en accident de t ràns i t de menors de 14 anys. Segons aquest estudi, el 46% dels menors morts entre 2008 i 2010 no utilitza-va cap element de retenció i, del percentatge que sí ho feia, només el 18% el duia de forma correcta.

Davant aquestes contun-den ts dades , Bar to l omé Vargas ha anunc iat més duresa contra els pares que no por t in convenientment protegits els fi l ls al cotxe. E l f i sca l ha deta l la t que les autoritats de trànsit, a la tercera sanció imposada per no dur els elements de

protecció adequats, remetran un informe al fiscal delegat en Seguretat Vial. Després de valorar les circumstàn-cies, la Fiscalia de Seguretat Vial enviarà un informe a la Fiscalia de Menors, que serà l'encarregada de valorar si hi ha base per adoptar mesures protectores per al menor i, en casos extrems, si es cal la retirada de la tutela.

Veus aquest anunci?Doncs els teus clients també!

Truca i informa't93 464 69 79 · 93 464 69 [email protected]

41 |

NORMANDIE OUTLET, la millor roba per al teu nadó

La marca NORMANDIE ha estat la més valorada pels especialistes, descobreixel perquè a: www.normandie.es

Ja hem arribat al centre deBadalona, veniu a comprovar-ho

VAL DESCOMPTE 5%

-5% de descompte adicional sobre el total del tiquet, oferta exclusiva per a compres superiors a 10€

1535.pag.41.indd 1 12/06/2012 17:23:47

Page 42: 1535

tendències

42 |

Millora el contorn dels teus ulls: reduiexarrugues, bosses i ulleresLa bellesa del rostre es realça, indiscutiblement, amb una mirada jove i lluminosa. La pell ha d'estar perfectament hidra-tada, sense ulleres, bosses ni arrugues. No obstant això diver-sos factors contribueixen a fer-la malbé, entre ells el procés natural d'envelliment de la dermis, mals costums fàcilment reconverti-bles i els petitíssims, però conti-nuats, picades d'ullet dels ulls. Podem arribar a parpellejar de 10 a 17.000 vegades al dia. Si a això unim els moviments que realitzem per somriure, plorar, aixecar les celles, protegir els nostres ulls del sol, enfocar una mica millor la visió, etc, ens trobem amb almenys unes 85.000 contraccions diàries dels músculs de l'àrea de l'ull.

Dia rere dia aquests moviments van marcant el contorn dels ulls i afavorint l'aparició-aïllada o conjuntament d'antiestètics signes d'envelliment (arrugues, "potes de gall", parpelles caigu-des) i de fatiga, com ulleres i bosses. Tot això, unit a les agres-

sions mediambientals i al ritme de vida actual, fan que aquesta zona acceleri el seu envelliment.

Una zona extremadament delicadaLa pell del contorn dels ulls està gairebé totalment privada de

1535.pag.42.43.indd 2 11/06/2012 16:39:52

Page 43: 1535

| 43

la protecció del film hidrolipídic natural que envolta la dermis de tot el cos i que assegura la hidra-tació superficial. És menys rica en fibres de col·lagen i elastina que mantenen la textura, elasti-citat i to de la pell.Per protegir i prevenir la forma-ció de les arrugues cal dedicar al contorn dels ul ls cures apropiades, la millor solució és confiar en la cosmètica especial per això. Es tracta de productes específics, nutrients i hidratants que demostren la seva eficàcia usats correcta-ment i diàriament. Les fórmules més suaus poden usar- se a partir dels 20 anys i de manera preventiva mentre que les més riques en actius estan indica-des per a edats més avança-des. S'han d'aplicar almenys dues vegades al dia, al matí i a la nit sobre pell prèvia-ment neta i tonificada amb un producte de neteja facial apropiat. Després d'un tracta-ment continuat els productes per al contorn d'ulls tornen la lluminositat a la mirada ja que redueixen les arrugues, suavit-zen les "potes de gall" i aporten fermesa per mitigar els signes de cansament.

Per reduir les bosses que apareixen sota els ulls:Dormir amb el cap més alt que el cos, és a dir, amb un coixí o dos, ja que provoca que el líquid s'acumuli menys a la zona facial, en concret a les borses oculars. D'aquesta manera, t'aixecaràs amb millor aspecte i amb els ulls menys inflats.Un sopar lleuger a base de verdura i amb poca sal també ajuda a una menor retenció de líquid i, per tant, a tenir un millor aspecte al matí.Rentar la cara amb aigua molt freda al matí ajuda a baixar les borses. A més amb l'exercici físic a primera hora -encara que sigui simplement caminar- s'accelera l'eliminació de líquids a la zona facial i, per tant, milloren abans l'aspecte de les bosses. Hi ha qui omple un bol amb aigua i gel i submergeix el rostre.

Preparats per a la revetlla?Serà una nit Màgica!!

C/ Guifré, 82 · Tel. 93 397 71 56www.joierialaplana.com

DOMÈNECHJOIERS

Plaça Pep Ventura, 11Tel. 93 387 50 94

1535.pag.42.43.indd 3 11/06/2012 16:40:04

Page 44: 1535

44 |

Azahar en su nuevo escapa-rate apuesta por el Roman-t ic ismo, en los momentos que vivimos, cuando todo es duro y difícil, es cuando más necesitamos poner en nuestras vidas unos toques de romant ic ismo que nos hagan soñar y sentirnos más protegidos; es una de las tendenc ias de l momento en decoración, con líneas suaves y delicados contras-tes para crear ambientes cálidos y acogedores.

La entrada de la Tienda la hemos cubierto con guirnal-das de aspecto muy silvestre que va del verde suave al marrón, recubiertas de flores blancas y rosas, su particu-laridad no solo es la belleza , sino que han sido creadas con una excelente utilización de materiales reciclables.

A ambos lados del rotulo hemos colocado dos cestos colgantes de mimbre en forma de cono, y los hemos cubierto con una romántica compo-sición floral trabajada hacia abajo, con flores blancas y rosas así como hojas verdes de distintos tamaños y color , con toques originales que te invitamos a ver. En el escapa-rate izquierdo entre nuestros

maniquíes, vestidos con ropa ibicenca muy romántica en tonos blancos y pasteles, así como nuestras creaciones en camisitas y bisutería, hemos c o l o c ad o u n b i o m b o d e maderas naturales decapa-

das en blanco y adornado con las mismas flores que la entrada.

En el centro del escaparate, una vitrina antigua de los años 50, a la que se le ha variado el tono de color que va del blanco al rosa decapado (muy original), es la nueva línea en muebles que hemos abierto. Decorada con objetos vintage que se reflejan en sus crista-les, así como unas bonitas lámparas de cristal retro en el techo.

En e l l ad o de re c ho de l escaparate, muebles afran-cesados mezcla de madera natural con blanco decapa-do, decorados con una gran variedad de flores, centros, jarrones, con nuestro toque personal en arreglos florales.

l'aparador

1535.pag.44.indd 1 11/06/2012 14:00:26

Page 45: 1535

gastronomia

| 45

R E S T A U R A N T93 464 12 22

C/. Arnús, 89 - Badalona · Carns i peixos a la brasa · Plats casolans

NOU HORARI DE CUINA:De DIMARTS a DIUMENGE

al migdia i de DIMECRES a DISSABTE al vespre

Nou espai per a fumadors

OBRIM ELS DIUMENGES

I TANQUEM

ELS DILLUNS

Extret del Bloc badaloní:La Taula d'en Bernat http://taulabernat.blogspot.com

La recepta que us presento avui és un plat molt lleuger, estival i refrescant: un gaspa-txo de fruites a la menta que, durant les darreres setmanes, s’ha fet omnipresent a la nostra taula. És tan fàcil de fer que ningú té excusa per no posar-se el davantal i, si el proveu, estic segura que el preparareu un munt de vegades.

Ingredients per a 4 persones8 tomàquets de branca2 tallades de meló2 tallades de síndria8 fulles de menta fresca(de l’hort de casa)oli, sal i vinagre

Preparació:Temps estimat: 15 minutsPr imer de to t pe l eu e l s tomàquets, ret ireu-ne les llavors i talleu-los a trossos mitjans.Talleu el meló i la síndria, retireu-ne les llavors i talleu-los també a trossis mitjanets.Tritureu bé totes les fruites amanides amb un rajolí de

vinagre (jo l’he fet servir de Xerès) i un polsim de sal. Podeu fer servir una batedora elèctrica o un robot de cuina. Amb la THM, programeu 30 segons a velocitat 5 i, a conti-nuació, 3 minuts a velocitat 10.Afegiu un rajolí d’oli i acabeu de triturar. Amb la THM, progra-meu 2 segons a velocitat 7.

S i us queda mo l t espès podeu afegir-h i una mica d’aigua ben freda.Deixeu que el gaspatxo es refredi a la nevera i serviu-lo ben fred acompanyat d’unes fulles de menta.Les fruites i la menta li donen un toc refrescant i aromàtic ideal per combatre la calor. Segur que repetireu!

Gaspatxo de síndria a la menta

1535.pag.45.46.47.indd 1 12/06/2012 13:51:49

Page 46: 1535

46 |

para comuniones, bodas y bautizos 2012 y todo tipo de eventos, calçotades, etc para grupos, celebraciones,

empresas y de lunes a viernes (martes cerrado) (carnes brasa)

hasta las 12 h, laborables y festivos

CARGOLADES - menú 29,90 €

SÁBADO 23 DE JUNIO FIESTA DE SAN JUAN

El iogur t és un producte de consistència semisòl i -da, que procedeix de la llet, habitualment de vaca, que ha estat sotmesa a un procés de fermentac ió. A t ravés d’aquest procés, la lactosa (sucre propi de la llet) passa a ser àcid làctic per la qual cosa les proteïnes de la llet es coagulen i els greixos i les proteïnes es predigereixen, transformant-se en compo-nents més fàcilment digeri-bles pel nostre organisme.El iogurt és ric en proteïnes d’alt valor biològic. També conté calc i, vi tamines del grup B i vitamines liposolu-bles A i D. Quant al contingut greixós, aquest dependrà de si es tracta d’un iogur t

sencer, desnatat, enriquit amb nata, etc.Precisament, les calor ies cont ingudes en e l iogur t dependran no tan sols de la quantitat de greix, sinó també dels ingredients addicionals que s’hi afegeixin: sucre, edu lco rants no ca lò r i cs , melmelades, fruites fresques o dessecades, fruits secs, etc.El iogurt és, doncs, un aliment naturalment sa i contribueix a equilibrar la flora bacteriana del nostre intestí i a potenciar el nostre sistema de defen-ses contra les infeccions i altres malalties. El iogurt és un producte que forma part de la nostra dieta diària i que està especialment indicat

en processos de diarrea, ingesta d’antibiòtics i per a persones amb dificultats en la digestió.Per c on t ra , e l i ogu r t és totalment desaconsellat de prendre en persones amb

vaca.

A q u e s t a é s l a t a u l a d e composic ió nutr i t iva d ’un iogurt natural sense sucre:

Kcal: 91Proteïnes: 4,4 gramsGreixos: 4,2 gramsHidrats de carboni: 6,9 gramsCalci: 167,5 mgVitamina B2: 0,24 mgVitamina A: 34,5 McgVitamina D: 0,1 Mcg

El iogurt, un derivatde la llet digerible

1535.pag.45.46.47.indd 2 12/06/2012 13:51:54

Page 47: 1535

| 47

BAR TU CASA!MADRUGADAS SÁBADO Y DOMINGO07.00 A 12.00 H. BOCATAS Y COPAS93 464 46 42 | Avd. President Companys, 76

BAR TU CASA!TARDES Y NOCHES VIERNES Y SÁBADO: KARAKOE93 464 46 42 | Avd. President Companys, 76

Especialistas en cenas ycomidas para grupos

NUESTRO MENÚ ESPECIAL: Comida, bebida y baile 11,95€

Zona bar copas Chill-out, Especial parejas, música y buen ambiente

inter@nunci

Restaurant

C/ Conquista, 87 BADALONA

Tel. 93 383 53 07

"Novillo Argentino". Xató de Sitges. "Secreto Ibérico". Filet d'Estruç a la brasa. Carns a la brasa amb llenya d'alzina Cargols a la llauna a l'estil de Lleida

DILLUNS

TANCAT

PCLIENTS

Ingredients pera 4 persones400 g d'arròs de gra rodó, 6 alls, 2 tomàquets que siguin madurs, 1 dl d’oli d'oliva, 1 l de brou de peix (fet amb cap de lluç, rap, cintes...), sal, 800 g de sardines, 200 g de pèssols

ElaboracióEscateu les sardines i traieu-ne el cap i les tripes. Elabo-reu un sofregit amb els alls trinxats i el tomàquet ratllat fins que quedi ben confitat en una cassola de ferro colat. Afegiu-hi l'arròs, doneu-li un parell de tombs, aboqueu-hi el brou calent i deixeu-

ho coure a foc fort uns deu minuts.Afegiu-hi els pèsols i abaixeu el foc. Deixeu-lo coure tres o quatre minuts més.Tasteu de sal i poseu les sardines pel damunt de la cassola. Tapeu-la perquè es coguin amb la mateixa escalfor de l’arròs, que ha de quedar un xic caldós.

Arròs de Sardines

VENDO NEVERA DE HOSTELERÍA

Tel. 686 54 58 85

Anchura 1 m., altura 2 m.. 2,400 larga .Totalmente acero inoxidable. Precio a

convenir. Totalmente nueva.

Les teves receptes

Si vols compartir les teves millors receptes de cuina ara ho podràs fer amb milers de lectors i lectores del TOT. Envia’ns la teva recepta i una fotografia teva i del teu plat. La publicarem a la nova secció de Gastronomia.

Si vols participar en aquesta nova secció del TOT envia’ns la teva recepta i les

fotografies a: TOT Receptes, carrer Lleó 11-13, 2on 3a. 08911 Badalona

o bé per correu electrònic a: [email protected]

1535.pag.45.46.47.indd 3 12/06/2012 13:52:07

Page 48: 1535

48 |

Ingredients pera 4 persones1 kg 200 g d’anguila xapada, oli d’oliva extra verge, 350 g de mongetes seques, 1 ceba, 3 tomàquets madurs, 200 g de farina, 1 fulla de llorer, 1 dl de vi blanc sec o ranci, sal, aigua, 4 alls, uns brins de safrà, 50 g d’avellanes o ametlles torrades, juliver t, una cu l lereta de cafè de canyella en pols

ElaboracióPo s e u e l d i a a b a n s e n remull les mongetes seques i l’anguila.Poseu una olla al foc amb aigua nova i les mongetes i deixeu-les coure fins que siguin toves.L’endemà, poseu una cassola al foc amb un raig d’oli i la ceba pelada i tal lada ben petita. Q u a n s i g u i m i g c u i t a , afegiu-hi la fulla de llorer i el tomàquet ratllat. Deixeu coure -ho len tament . To t seguit afegiu-hi el vi i deixeu-ho reduir. Agafeu l’anguila i talleu-la a trossos. Enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli ben calent. Quan siguin rossos, afegiu-los a la cassola amb el sofre-git. Incorporeu-hi també les mongetes i unes llossades del brou de coure les monge-tes. Saleu-ho i deixeu que faci xup -xup uns deu minuts.

Mentrestant, feu una picada amb els al ls, el safrà, les avel lanes, unes fu l les de julivert i la canyella.

Deixateu-la amb el suc de la cocció i afegiu-ho. Deixeu-ho coure dos minuts més i ja el tindreu llest.

Anguila Xapada Guisada

1535.pag.48.49.indd 2 12/06/2012 12:36:31

Page 49: 1535

| 49

Ingredients pera 4 persones½ kg de carn magra de porc 120 g de carn de vedella 1 ceba 2 tomàquets 1 dl de brandi 1 dl de vi negre ½ l de brou de carn sal i pebre patates ½ l de llet 50 g de farina

ElaboracióTalleu la carn a daus, condi-menteu-la amb sal i pebre i rostiu-la al forn.Feu un sofregit amb la ceba ta l lada ben menuda i e ls tomàquets ratllats.Afeg iu la carn ros t ida a l sofregit i deixeu-ho coure durant uns minuts.Feu una beixamel amb la llet i la farina, afegiu-la a la carn i tritureu-ho tot.Peleu i ta l leu les patates a rode l les de dos o t res mi l· l ímetres, aproximada-ment.

Coeu-les amb oli abundant a 160 graus. No han de quedar rosses, s inó s imp lement toves.

Farciu-les amb la carn picada i premeu les vores.Passeu-les per ou batut i, final-ment, fregiu-les amb oli roent.

Patates d'Olot

Per aquest Sant Joan vine a comprar la teva coca!!

Et proposem un munt de varietats, per a tots el gustos.Vine i encarrega-la!

Sant Bru, 56 - 08911 - Badalona Tel. 93 384 36 14 pastisseriaforncatalunya.com@pforncatalunya

pastisseria forn catalunya

Pastisseria Forn Catalunya

1535.pag.48.49.indd 3 12/06/2012 12:36:36

Page 50: 1535

salut

50 |

Llet adaptada. L'alletamentEn el capítol de la llet materna va quedar clar que és el millor aliment per al nodrissó.No obstant això, hi ha casos en què per circumstàncies diverses la lactància materna no és possi-ble o és insuficient, i cal recórrer a la lactància artificial.

Les fórmules infantilsSón conegudes popularment com a llets artificials o llets adaptades.Quan, pels motius que sigui, la lactància materna no és possi-ble, cal fer ús de les fórmules infantils. Hi ha diferents fórmules i diferents etapes per a cada una.

Fórmula d'inici o 1: elaborada per cobrir les necessitats del nodrissó des del naixement fins als 4 o 6 mesos.

Fórmula de continuació o 2: llet que es dóna des dels 4 o 6 mesos fins a l'any o més, podent arribar als 36 mesos. En aquest temps és necessari anar intro-duint, de mica en mica, altres aliments. (veure alimentació complementària)

Llet de creixement o junior: llet que es pot donar des del primer any fins als 3 anys. És intermè-dia entre la de continuació i la de vaca.La composició de totes les

fórmules (llets) del mercat és semblant però no igual.

Hi ha preparats anomenats fórmules especials que es preparen per cobrir necessitats especials i concretes com els prematurs, o els nadons amb un pes baix, en casos d'al·lèrgies, intoleràncies, diarrees, reflux...Les fórmules especials són per a situacions especials i no per a nadons especials.

Com preparar un biberóPreparar un biberó exigeix un ordre:

Rentar-se les mans amb aigua i sabó.Esterilitzar el biberó, la tetina i els accessoris. Es poden esterilitzar utilitzant els productes adients en forma de pastilles o de líquid, o bullint-los durant 10 minuts.Bullir l'aigua. El temps no ha de ser superior a 10 minuts. Si es fa servir el microones, cal anar amb compte amb la temperatu-ra!, pot ser massa calenta. S'ha d'esperar que estigui tèbia per afegir-hi la llet en pols, per no destruir algunes de les vitamines.Si l'aigua de l'aixeta és molt rica en sals, és recomanable utilitzar

1535.pag.50 - 53.indd 2 11/06/2012 16:48:28

Page 51: 1535

| 51

MªDOLORS MAS DELBLANCHPSICÓLOGA

Niños y adolescentes Terapia de

Pareja

Horas convenidas. Tel. 687 81 40 56e: [email protected]

C/Coll i Pujol, 95 3r 3a · Badalona

DIETISTA DIPLOMADA DIETAS PERSONALIZADAS

Sin tomar productos ni comple-mentos Pierde peso de forma

saludable y controlada Precios económicos

www.dietetik.es Tel. 93 460 60 25

SERVEI DE PSICOLOGIA I PSICOTERÀPIA,

INDIVIDUAL, PARELLA I FAMILIARSara Bermúdez i Helena Parnaud

C/ Arbres, 37 bxs. - BadalonaTels. 659 10 36 53 - 655 37 61 02

Avaluació i tractament en Trastorns de l'Estat

d'ànim, Ansietat, Problemes d'Estrès, Trastorns Adapta-

tius, de Personalitat i del Son, Conductes Addictives,

Trastorns Alimentaris, Habilitats Socials,

Autoestima, Orientació i Tractament de les dificultats

d'Aprenentage.

guàrdia diürna(9h a 22h)

Dissabte 16 de juny

Dissabte 16 de juny

- VIAYNA Av. President Companys, 45

- VIAYNA Av. President Companys, 45

Diumenge 17 de juny

Dilluns 18 de juny

- VIAYNA Av. President Companys, 45

Dimarts 19 de juny

- VIAYNA Av. President Companys, 45

Dimecres 20 de juny

- VIAYNA Av. President Companys, 45

Dijous 21 de juny

Divendres 22 de juny

- VIAYNA Av. President Companys, 45

- VIAYNA Av. President Companys, 45

Diumenge 17 de juny

guàrdia nocturna(22h a 9h del dia següent)

farmàcies

- GONZALEZ-JIM Canonge Baranera, 60- AGUILAR Francesc Layret, 83 - SERENTILL Mar, 23- FERRE-CLAPES Av. Martí Pujol, 133- GAY Av. Marti Pujol, 6-8- VIVES Joan Valera, 197(Cant. Àfrica)- VIAYNA Av. President Companys, 45- BOIX Av. Catalunya, 60-62- PUCHOL Ctra. Antiga de València, 31- CONDON Ptge. Riu Ter, 18-20- BELENGUER CC MÀGIC BDN. Concòrdia, 1 B-41

- GONZALEZ-JIM Canonge Baranera, 60- AGUILAR Francesc Layret, 83 - SERENTILL Mar, 23- FERRE-CLAPES Av. Martí Pujol, 133- GAY Av. Marti Pujol, 6-8- VIVES Joan Valera, 197(Cant. Àfrica)- VIAYNA Av. President Companys, 45- BOIX Av. Catalunya, 60-62- PUCHOL Ctra. Antiga de València, 31- CONDON Ptge. Riu Ter, 18-20- BELENGUER CC MÀGIC BDN. Concòrdia, 1 B-41

- GONZALEZ-JIM Canonge Baranera, 60- AGUILAR Francesc Layret, 83 - FERRE-CLAPES Av. Martí Pujol, 133- VIAYNA Av. President Companys, 45- BOIX Av. Catalunya, 60-62- PUCHOL Ctra. Antiga de València, 31- CONDON Ptge. Riu Ter, 18-20

Del Dilluns 18 al divendres 22 de juny

aigua embotellada. El seu pedia-tre o farmacèutic l'aconsellaran.Preparar el biberó seguint les indicacions del laboratori fabri-cant: una mesura rasa per 30 ml d'aigua. Modificar la quantitat disminuint-la pot donar lloc a desnutrició, i augmentar aques-ta proporció pot ser perjudi-cial per a la salut del nodrissó, els problemes poden anar des d'una deshidratació a altera-cions renals.Seguir la pauta del pediatre pel que fa a quantitat i freqüència.Preparar el biberó immediata-ment abans de donar-lo. Si es fa amb anticipació, no s'ha de mantenir calent gaire estona. No s'han de conservar les restes de llet d'una presa per a una altra. La temperatura ha de ser de 37ºC, provar-la amb el revers del canell. Ep!! Si s'escalfa amb el microones, sacsejar-lo i tastar-lo abans de donar-lo.Quan es dóna el biberó, s'ha de mantenir en la inclinació neces-sària perquè la tetina estigui sempre plena de llet i així evitar la ingestió d'aire.Per comprovar si el forat de la tetina és l'adequat, s'ha de posar el biberó cap per avall i observar com surt un raig de llet seguit d'un gota a gota constant.

DubtesLa lactància artificial tampoc no és una ciència exacta, i sovint es poden plantejar dubtes en forma de preguntes com les següents:

Quanta llet es necessita diàriament?Depèn, cada nen representa

un cas particular, per això el pediatre indicarà la quantitat necessària sobre la base del seu pes, naturalesa i constitució. La quantitat va augmentant amb l'edat. De tota manera, no cal amoïnar-se ni forçar el bebè si no s'acaba algun biberó.Cada quant s'ha de donar el biberó?Tot i que la llet artificial costa més de pair que la llet materna, és normal que els primers dies el bebè tingui gana cada 2 o 3 hores. A mesura que passi el temps, és més fàcil establir un horari regular, que també caldrà que sigui flexible. Tot i així, durant el dia no és conve-nient espaiar els biberons més de 4 hores. Encara que a la nit pugui aguantar 6 h.Quan s'ha d'augmentar la quantitat de llet?El pediatre és qui ha d'establir les quantitats i la freqüència dels biberons, però sempre s'hauran de tenir en compte les necessi-tats de la criatura. A mesura que disminueix el nombre de preses, n'augmenta la quantitat.Què passa si el nen no es pren la quantitat que s'indica a l'envàs?Les quantitats que indica l'envàs són només orientatives, és el pediatre qui fixa la quantitat adequada per a cada bebè, que depèn més del pes que de l'edat.Com es pot evitar que s'acabi el biberó massa de pressa?El bebè ha de fer un esforç per xuclar amb el biberó semblant al del pit, per això és aconsella-ble que els forats del biberó no siguin massa grossos.

1535.pag.50 - 53.indd 3 11/06/2012 16:48:29

Page 52: 1535

52 |

La menopausa és el final de l'etapa reproductiva de la dona; els ovaris deixen de produir òvuls, i això significa el cessa-ment de la menstruació.Comença a la premenopausa, amb el declivi en la producció d'estrògens, que comporta un desequilibri hormonal.Continua a la menopausa, amb el cessament de la menstruació, que es confirma quan passen 12 mesos consecutius sense regla donant pas a la postmenopausa.

SimptomatologiaEl cessament de la producció d'estrògens comporta una sèrie de símptomes. No obstant això, aquests són fàcils de pal·liar i/o prevenir amb uns bons hàbits de vida i, si cal, amb un tractament adequat i individualitzat.Els símptomes més immediats solen ser fogots i suors, nervio-sisme, irritabilitat, trastorns de la son, humor depressiu, ansietat, dificultat de concentració, cansa-ment, mal de cap o palpitacions. Pel que fa a la simptomatologia a mitjà i llarg termini, pot inclo-ure sequedat vaginal (que pot ocasionar irritació), dolor en les relacions sexuals, sequedat de la pell i mucoses, afebliment de cabell i ungles, en alguns casos augment de pes i redistribució del greix corporal amb tendència a acumular-se al ventre.Com a símptomes de més grave-tat, es troben l'osteoporosi, la disminució de la massa òssia amb augment del risc de fractu-res, i l'augment del risc de malal-

Menopausa i plantes medicinalsties cardiovasculars, és a dir, la tendència a augmentar els nivells de colesterol, l'augment de la tensió arterial i els trastorns circulatoris.

Hàbits de vida saludableEntre els hàbits de vida saluda-bles hem de tenir en compte l'exercici regular i moderat, que ens ajudarà a mantenir el pes i a lluitar activament contra l'osteoporosi. L'exercici físic prevé la pèrdua de massa òssia i la recupera en gairebé un 1% anual. Incloure aliments que siguin font de calci i vitamina D afavoreix la fixació de calci als ossos.És important abandonar els hàbits tòxics, moderant el consum d'alcohol i eliminant el tabac, i cal seguir una dieta equilibrada.

TractamentLa dona en aquesta etapa s'ha de deixar aconsellar sempre pel ginecòleg pel que fa al tracta-ment a seguir. Per a algunes dones amb r isc espec ia l d'osteoporosi, el tractament imprescindible serà una teràpia hormonal substitutiva (THS) durant un temps determinat.Però altres dones trobaran en la fitoteràpia una àmplia ajuda. Els fitoestrògens continguts en plantes com la soja, el trèvol vermell, la cimicifuga o el llúpol són útils per alleujar i reduir els fogots i les suors; també contra les sudoracions és molt útil la sàlvia. Per controlar el pes

tenim plantes riques en fibra, amb efecte sadollant i reductor de l'absorció de greixos i hidrats de carboni, com l'ispagul o el glucomanan, plantes amb activi-tat termogènica i antioxidant com el te verd, o plantes que afavo-reixen la digestió dels greixos i ens ajuden a controlar els nivells de colesterol, com la fulla de carxofa.Per a la cura de la pell i les mucoses, l'oli d'onagre i el de borratja ens ajuden a mantenir una major hidratació i elasticitat, i plantes com la cua de cavall o l'alfals ens aportaran minerals i vitamines amb efecte remineralit-zant i vivificant de cabell i ungles. Pel que fa al nerviosisme, la irrita-bilitat i l'insomni, sempre podem disposar de la valeriana, la passi-flora, la melissa, la rosella de Califòrnia, l'arç blanc (que ajuda a més a reduir les palpitacions) i l'hipèric, per contrarestar-los.

RESIDÈNCIA GERIÀTRICA

Centre col.laborador de la Generalitat

Tel. 93.593.86.56

- Ambient familiar i tranquil en mig de la natura- Casa amb jardí i terrasses- Cuina propia

C/. Antoni Gaudí, 90 (poble)SANT FOST DE CAMPSENTELLES

GAUDI

EMI - ROSA

C/. Juan XXIII, 18 - Tel. 93 570 14 80Sant Fost de Campsentelles (Barcelona)

Residencia Tercera Edad

1535.pag.50 - 53.indd 4 11/06/2012 16:48:30

Page 53: 1535

| 53

Te diriges a la consulta de tu Quiropráctico, te estiras en la camilla y te focalizas sobre lo que te duele. Sin embargo, el Quiropráctico te ajusta una parte totalmente distinta de tu columna…no necesar iamente cerca de donde tu siente el dolor. ¿Por qué ocurre esto?

Hay un Viejo refrán que dice “cuando pisas el rabo de un perro, su ladrido sale por el extremo opuesto”. En Quiro-práctica esto significa que

“Tratando el ladrido Vs. Adjustar la Causa…”

PROMOCIÓN 40 % dto.Audífonos Digitales Última Generación

Revisión Orientativa GRATUITA

Páguelo en 1 año sin intereses (financiado)

Promoción válida hasta 30 junio 2012C/ Quevedo, 24 (La Salut) Tel. 93 460 40 77

donde te duele (el ladrido) no es necesariamente donde está el problema (el rabo). Muchas veces el síntoma que sientes en un área concreta está provocado por una causa remota. Por ejemplo, alguien con ciática puede sentir un dolor que le baja por la pierna, pero la causa del problema es una Subluxación Vertebral en su espina dorsal. Los Quiropráct icos saben que si te diriges a la raíz del síntoma, el cuerpo no necesi-tará reproducirlo durante más

tiempo. Esta es la razón por la cual los Quiroprácticos se focalizan sobre el problema y no en los efectos superfi-ciales. Perseguir los sínto-mas es como el perro que se muerde el rabo –dar vueltas y vueltas hasta terminar marea-do, confundido y frustrado. Es mucho más inteligente ir directo a la causa que los provocan.

Dra. Laurence GoxesCentro Quiropráctico

Badalona

1535.pag.50 - 53.indd 5 11/06/2012 16:48:34

Page 54: 1535

CAPRICORN (22/12 al 20/1)

D o n a r a m o r i r e b r e ’ l p e r o b l i g a c i ó

s’acabarà posant en contra teva. Canvia deure per plaer.

Trebal l: necessites fer coses noves, de forma incomprensi-ble per a tu, hauràs d ’ a r r i s c a r m o l t i improvisar. Et vindrà bé.

horÒscops

anuncia’t en aquesta secciótarotanuncia’t

en aquesta secció93 464 69 79 - 93 464 69 83

[email protected]

54 |

BALANÇA (24/9 al 23/10)

F e s q u e e l s t e u s d e t a l l s a m o r o s o s

alterin positivament l a v i d a d e l s q u e t’envolten. En l’amor està sempre la clau.

Treball: una setma-na intensa, que pot portar-te al descon-

per no saturar-te i tot millorarà.

SAGITARI (23/11 al 21/12)

L a t e n d r e s a a m b l a q u e e t t r a c t a r a n

durant aquests dies t ’ajudarà a curar les fer ides del teu cor. Tr e b a l l : n o h i h a cap prob lema a la vista, així que confia i es t igues sat is fe -ta; seràs molt més eficient en les teves tasques.

ESCORPÍ (24/10 al 22/11)N o h a s d ’ enfocar tant e l teu fu tu r,

sinó el teu present.

recursos per gaudir de l’harmonia, l’amor i la tendresa.

Treba l l : Què ta l s i apostes només pel millor i deixes ja de preocupar-te pel que encara no ha passat?

AQUARI (21/1 al 19/2)Has d’ expres-sar el que tens en el teu cor,

parla de tu mateixa, dels teus sentiments. Sincera’t amb la teva parella.

Trebal l: s i perceps que les teves indica-cions no han arribat, canvia de tàc t ica i deixa que els altres ho intentin.

PEIXOS (20/2 al 20/3)

Sols deixar de banda e l que és primordial,

que ara és prestar major atenció a un ésser es t imat que busca el teu suport. Tr e b a l l : t r i a b é , p e r q u è n o ac a b i s s a t u r a d a , f í s i c a i e m o c i o n a l m e n t i repercuteixi en el teu rendiment laboral.

ÀRIES (21/3 al 20/4)

S i g u e s m é s ref lex iva, les a p a r e n c e s

enganyen. Si penses q u e a l g ú t ’ e s t à p o s a n t l e s c o s e s difícils, t’equivoques.

Treball: les tasquess ’ac umu len i am b a i x ò , e l s p o s s i -b l e s p r o b l e m e s

TAURE (21/4 al 20/5)Saps que tens e l d o d e l a seducció i que

el teu atractiu provo-ca estra l ls . Poten-cia, no només aquest encant exterior, sinó les teves qual i tats més ocultes.

Treball: molta activi-tat aquests dies, però no deixis de costat la teva creativitat.

BESSONS (22/5 al 21/6)

E l s o l e s t à a c a b a n t e l seu recor re -

gu t pe l teu s igne; tracta de viure amb més amor aquesta última etapa perquè s igu i més f ruc t í fe -ra . Treba l l : busca consells per solucio-nar certs assumptes

d’ara endavant.

CRANC (22/6 al 21/7)Has de liquidar a s s u m p t e s d e l p a s s a t

i posar-te molt en línia amb el que vols aconseguir per a l teu futur immediat. Aposta per tu.

Trebal l: les coses acaben per encaixar, f i n s i t o t e l qu e c r e i e s n o p o d e r so luc ionar.

LLEÓ (23/7 al 23/8)Si estàs consi-d e r a n t q u e a l g u n a c o s a

f a l l a e n l a t e v a relació, posa volun-tat a descobrir què busques a través de l’altre.

Treball: confies que tot ha d’anar bé i això és positiu però no prou. Has d’actuar, moure’t i cuidar els detalls.

VERGE (24/8 al 23/9)

L ’ a m o r n o s ’ a c a b a , s o l a m e n t

s’acaba la forma en què l’experimentes.

e t a p a , s e g u e i x estimant en la distàn-cia. Treball: Et veuràs carregada amb ingra-tes tasques que no et corresponen. Pren-t’ho amb paciència.

1535.pag.54.55.indd 2 12/06/2012 13:18:48

Page 55: 1535

méteoOmpliu les caselles buides del requadre de 9x9 quadrats amb xifres de

o vertical- ni subquadricula de 3x3.

Nivell fàcil

Nivell difícil

| 55

TAROT ANAa TUS DUDAS……

a TUS PREGUNTAS…..RESPUESTAS SINCERAS

SOLO LA VERDAD806 433 694 (las 24 horas)

T.F :1,18€. TM: 1,53€ Apd:57204 CP 28223+18a

TAROT DE MAYTE 806 575 516

VISA 93 113 54 52 674 080 838

VIDENTE Y PROFESORA TAROTresuelvo todas tus dudas

La méteo de la setmana: del 4 al 10 de juny

Continuem arrossegant una sequera molt important tot i que ni de bon tros tan mediàtica com la de fa 4 i 5 anys pel fet que a hores d’ara els pantans es troben força plens i no perilla el consum d’aigua per als humans. Tot i això, els boscos i els conreus estan notant més que mai aquest estrès hídric tan important, sobre-tot en punts de la costa i de secà. Des d’inicis d’any, a Badalona portem el 58.2% de la precipita-ció que hauria d’haver caigut. Tot i que de tant en tant cau alguna gotellada no en tenim prou per eixugar el dèficit pluviomètric; el que caldria és una bona ploguda general que, a hores d’ara, no es veu per enlloc.

Oriol Rodríguez

Meteorologia

la fotografia

El passat 6 de juny va tenir lloc el trànsit de Venus, és a dir, el planeta va passar entre el Sol i nosaltres, fet que no podrem tornar a veure fins al 2117. En aquesta imatge, presa per un grup d’astrònoms de la Universi-tat de Barcelona 5:32h catalana des de Noruega, es veu un petit punt negre sobre l’esfera solar: és Venus.

Temp màx 27.3ºC el dia 10

Temp mín 18.4ºC el dia 4

Hr màx 93% els dies 6 i 7

Hr mín 43% dies 9 i 10

Press atm màx 1018.5hPael dia 5

Press atm mín 1004.6hPael dia 7

Vent màx 48.3km/h (sud) el dia 4

Precip màx 24h 0.1 l/m2 el dia 8

Precip anual 133.3 l/m2*Dades de l’estació meteorològicaBadalona - Centre

1535.pag.54.55.indd 3 12/06/2012 13:18:55

Page 56: 1535

56 |

L’ Audi A1 és el més petits dels Audi, amb una longi-tud que no arriba als quatre metres. Tot i amb això, el vehic le es t roba d isponi -ble amb carrosseria de 3 i 5 por tes i amb dos nivells d ’equipament: Atract ion i Ambition.

L’equipament de sèr ie en les opcions bàsiques inclo-uen aire condicionat, tanca-ment centralitzat, alçavidres elèctrics davanters... Però l ’equipament opc ional és especialment extens, amb l ’ordinador de viatge amb

les places posteriors, els fars

Darrerament, està a la venda el nou model quatro, amb

d i ferent de la resta d ’A1. Aquest model es distingeix pel di ferent disseny de la graella i el para-xocs i pel

rior i llandes d’aliatge de 18 polzades.

Des de pr inc ip is de 2012 esta disponible una variant de l'A1 amb carrosseria de c inc por tes, denominada Sportback.A igualtat de motor i equipa-

Pot tenir quatre o cinc places, mentre que l'A1 de tres portes només té quatre places.

El maleter té una capaci-tat notable de 270 l i t res, un vo lum suf ic ient ten int en compte les dimensions de l veh ic le. L’ in ter io r de l ’habitacle és confor table, especialment en les places davanteres.

MotorLa gamma de propulsors de l’ Audi A1 està formada per quatre motors a benzina de 86, 122, 185 i 256 cavalls i tres dièsel de 90, 105 i 143 cavalls.

Motors a benzina:1.2 TFSi de 86 cavalls, veloci-tat màx ima de 180 km/h,

11,7 segons i consum mig de 5,1 litres.

1.4 TFS i de 122 cava l l s , velocitat punta de 203 km/h,

consum de 5,3 litres.

1.4 TFS i de 185 cava l l s : ve loc i ta t mà x ima de 227

en 6,9 segons i consum mixt de 5,9 litres.

2 .0 TFSi de 256 cava l l s: ve loc i ta t mà x ima de 245

en 5,7 segons, consum mixt 8,6 litres.

Audi ampliarà la gamma de motors disponibles mb una més de gasolina —1.4 TFSI de 140 CV—. Aquest és un motor nou i té un sistema («Cylinder on demand») que

Audi A1motor

1535.pag.56.57.indd 2 11/06/2012 15:40:24

Page 57: 1535

| 57

dues dels quatre cilindres en certs moments.

Motors dièsel:1.6 TDi de 90 cavalls: consum mig de 3,8 litres, velocitat màxima de 182 km/h, accele-

segons.

1.6 TD i d e 10 5 c ava l l s : consum mig de 3,9 l i t res, velocitat màxima de 190

segons.

2 .0 TD i d e 14 3 c ava l l s : p romig de consum d 4,1 litres, velocitat màxima de

100 en 8,2 segons.

SeguretatL’ Audi A1 compleix els estàn-dards més exigents en matèria de seguretat, tant activa com passiva. A nivell de coixins

i n c l ou d e sè r i e c o i x í d e seguretat per al conductor, el passatger i de cap davanters i posteriors. També s’incorpora l ’a n c o r a t g e p e r s e i e n t s infantils Isofix. Pel que fa al sistema de frenada, s’inclou l’antibloquejament de frens ABS i l’assistent a la frenada SAFE. El control d’estabilitat i

-ble en tots els models, així com els recolzacaps actius.

Els robatoris dins de vehicles poden ser de diversos tipus. Per una banda, els que es produeixen en els embus-s o s o s e m à f o r s m e n t r e som dins del cotxe. I per l’altra, en deixar el vehicle en un pàrquing. Els lladres aprofiten els embussos i les aturades als semàfors per distreure el conductor amb la venda de qualsevol producte

o amb l’avís d’alguna incidèn-cia en el seu vehic le. Els l ladres obren la por ta del copi lot i roben qualsevol objecte de valor a la vista. Un altre moment d’alt r isc és quan s’està estacionant. A les carreteres d’entrada i sortida de zones turístiques actuen bandes organitza-des, que avisen el conductor sobre una possible punxada

d’una roda o cremen alguna cosa prop del vehicle. Quan el conductor aparca el vehicle, un dels delinqüents el distreu i l ’altre li roba els objectes o s’emporta el vehicle. Les estacions de servei i les zones

crítics.+infoQuan deixeu el cotxe al pàrquing assegureu-vos de no deixar-vos-hi res de valor i molt menys a la vista.

Prevenir robatoris dins de vehicles

1535.pag.56.57.indd 3 11/06/2012 15:40:27

Page 58: 1535

animàlia

58 |

En l ´article previ comentaven com previndre les al.lérgies per parasi ts ex terns, avui parlarem del seu diagnsi. La hipersensibilitat pot ser de molts tipus i donar simptomes molt variats, desde respirato-ris fins a digestius.

En fució de la via d´entrada de l´al.legen i de les reaccions que provoca.Quan el nostre animal presenti símptomes autanis, puns i t , pàpu les, cos t res, pè rdua de pe l , mucoses hiperèmiques, l´hauriem de portar al veterinari, el qual desprès de la exp lorac ió

minuciosa de l´animal i fer-vos una sèrie de preguntes sobre els hàbits de vida de l´animal (dieta, hàbitat, llocs on surt, etc…) ens indicarà quines proves diagnòstiques hauriem de fer per descar tar altres malalt ies, amb símptomes similars (diagnòstic diferen-cial) i a definir en la mesura del posible la causa de l´al.lèrgia.

Si bè cada casé s diferent, generalment es farán raspats cutanis, citol.logies de les sesions i anal.litiques sanguí-nees i un cop el diagnòstic mé probable siquin les al.lergies,

[email protected] 607.259.753

NZ:B-2500636www.asoa.net

Apt. 22208910 Badalona

Creu, 59 Bjs Badalona

Tel. 934 640 992Fax 93 3841740

Les al.lèrgies II

adopta'm

ThorEl Thor és un mascle mestís de gos gran que només té set anys i necessi-ta una nova llar. Té molt bon caràcter i és perfecte per una casa amb jardí. Té xip i les vacunes al dia.

CapeNo sabem la història prèvia del Cape, no sabem si es va perdre o el van abandonar, però va aparèixer al carrer perdut i gràcies a una casa d'acollida se li va poder salvar la vida. Té uns 3,5 anys i porta gaire-bé un any esperant la seva família definitiva. És un gat molt sociable i

en qualsevol llar. Està castrat.

es poden fer proves de deter-minació de Ig e selectives, ò be un test dínocul. lac ió intradèrmica que si bé no determirarà el 100 %. Dels al.lergens, si que ens dirà si el nostre animal és o no alèrgic als alergens més freqüents. També es poden fer cicles d´exclossió selectives en cas de sospita d´alergies.

Un cop diagnosticada l´al.lèrgia, el tractament anirà enfocat a t rac tar per una banda els símtomes i per altra banda la causa (es a dir l´al.lèrgia), en aquest cas el nostre veterinari tractarà cada cas de forma individual depenent del quadre.

Alfredo Ortega LemoncheNº Col 1581

Asociación Segunda Oportunidad Animal Apartado postal 222 607.259.753

COMPLEMENTOS PARAGRANDES Y PEQUEÑOS

PELUQUERIA CANINA Y FELINA

AVDA. CATALUNYA 85 BADALONAWWW.PELUQUERIAZARPAS.COM93 383 39 23

Veus aquest anunci?

Doncs els teus clients també!

Truca i informa't

93 464 69 7993 464 69 83

[email protected]

1535.pag.58.indd 1 12/06/2012 15:08:45

Page 59: 1535

economia

59 |

salud máxima indemnización económica.mejores

Tel. 93 285 16 14 - Móvil 629 71 06 06 - FAX 93 285 15 57

Se lo recomienda "para consulta gratuita"SEGURIDAD Y DERECHO, S.L. (cobro a porcentaje)Especialistas en indemnizaciones por Responsabilidad Civil

Aviso al Ciudadano

Crea el teu webwww.conectatunegocio.es Google ha engegat aques-ta iniciativa per segon any per ajudar als emprendors a crear la seva pròpia web de forma gratuïta i amb asses-sorament. A més, el progra-ma inclou ajuda i suport per crear tendes online (també sense cost algun) i una sèrie d'avantatges gràcies al suport dels col·laboradors del projec-te.WebMatrix Aquesta e ina del gegant Microsoft permet que qualsevol persona pugui crear-se la seva pàgina web de forma senzilla i completa-ment personalitzada, encara que no tinguis coneixements informàtics.Flashvortex Una altra eina gratuï ta , però en aquest cas recomanable per crear pàgines amb elements flaix, com a bàners o botons perso-nalitzats per a campanyes de publicitat. Destaca per la seva senzillesa d'ús.

Programes de comerç electrònicPrestashop És la solució d'e-commerce en codi obert més popular del mercat. Una eina ideal per a comerços de grandària petita i mitjà, encara que pot quedar limitada per a

comerços majors. Ràpid (en 10 minuts tindràs la teva tenda llesta), intuïtiu i fàcil d'usar malgrat tractar-se d'una eina molt completa.Magento És el favorit per a grans comerços gràcies a la seva gran flexibil itat i escalabi l i tat per adaptar-se a negocis de totes les grandàries. Una eina molt completa que permet crear multitendas, personalitzar completament el site i que compta amb més de 5.000 extensions a MagentoCon-nect. En contra, que és difícil d'instal·lar i utilitzar per perso-nes amb pocs coneixements de tecnologia.Oscommerce Un altre dels favorits entre les solucions de codi obert, encara que s'ha

Les millors solucions per la teva e-commerce

quedat alguna cosa enrere respecte als dos anteriors per les limitacions de disseny que presenta. En contra, que malgrat la simplicitat per a la instal·lació inicial, exigeix afegir molts mòduls per crear la tenda.Shopi f y. Una bona e ina d'e-commerce sota la fórmu-la de SaaS, amb versions gratuïtes i premium, molt completa per a la gestió de les teves comandes. A més, posa a la teva disposició un suport tècnic que t'ajudarà a resoldre qualsevol problema que pugui sorgir.3eTrade Una de les eines més completes del mercat, Inclou tots els mòduls necessaris per a les diferents àrees de les empreses.

Roll upspublicidad

enrollables

formatos publicitarios, roll ups, paneles, banderas, etc.

1535.pag.59.indd 1 11/06/2012 15:18:40

Page 60: 1535

TVB_1535.indd 1 11/06/2012 10:38:38

Page 61: 1535

consultori legal

Oficinas:

Delegación Badalona:c/ Coll i Pujol, 101 08912 BadalonaTel 93 399 54 96Fax 93 460 77 84

Delegación Premià:Gran Vía 157, 1º 4ª, 08330 Premia de MarTel 93 752 90 84Fax 93 752 90 95www.gabinete.net

Abogados

Administración Comunidades

El Gabinete Jurídico Hernández Vicente es un despacho profesional fundado en el año 1992. Contamos con un equipo completo de profesionales es-

pecializados en cada una de las disciplinas con el objetivo de ofrecer un servicio integral de calidad y satisfacer to-das las necesidades legales y fiscales de nuestros clientes.Nuestro trabajo se basa en premisas de compromiso

y seriedad con el cliente. Por ello, tratamos cada caso de forma individual y con una atención personalizada.

Se entiende por prestación compensatoria la que se atribu-ye por Ley a aquél de los cónyu-ges al que la separación o divor-cio produce un desequilibrio económico, en relación con la posición del otro y con la mante-nida durante el matrimonio. Esta prestación puede ser única, temporal o indefinida. En la práctica más habitual se trata de una pensión mensual, a satisfacer en doce mensua-lidades al año, pagaderas por meses anticipados y dentro de los cinco primeros días de cada mes. Una vez establecida en el conve-nio regulador o en la sentencia la prestación compensatoria, puede darse la situación que pasado un tiempo, y según las necesidades de las partes, la citada pensión necesite ser modificada.La modificación se dará para el caso de alteración en la fortuna de una las partes, lo que supone

una inviabilidad de cualquiera causa de modificación que no se refiera estrictamente a la fortuna de los cónyuges. El Código, por tanto, establece un criterio objetivo, y no aspectos subjetivos relativos a las necesi-dades del acreedor y deudor.

Con ello se excluyen circunstan-cias personales, tales como el estado de salud o cualesquie-ra otros aspectos ajenos a la esfera patrimonial de las partes. El aumento de ingresos del obligado al pago no puede ser tomado como una causa modifi-cativa al alza de la pensión, dado que es un hecho ajeno al desequilibrio apreciado en el

momento del divorcio o separa-ción. La reducción de la cuantía de la prestación compensatoria puede darse por una serie de cambios que no están prefija-dos legalmente. La modifica-ción tendrá lugar por la mejora de la situación económica del acreedor, un empeoramiento de la situación económica del deudor, o bien, una mezcla de ambas. Si la alteración de las circuns-tancias es lo suficientemen-te drástica, puede conllevar una extinción de la pensión compensatoria, cuestión que habrá de apreciarse en cada caso concreto.

61 |

Gabinete JurídicoHernández [email protected]

La prestación compensatoria

1535.pag.61.indd 1 11/06/2012 11:48:12

Page 62: 1535

immobiliària

62 |

Les vendes d'habitatges a Catalunya han arribat f ins les 10.499 durant el primer t r im e s t re d e l ' any i han experimentat un augment del 17,7% respecte als registres del mateix període de 2011. Ca t a lunya és l a seg ona comuni tat autònoma amb un creixement més elevat, per darrere de l 'Aragó, on la venda d 'hab i tatges ha augmentat un 21,2%, segons les dades fetes públiques pel Ministeri de Foment.

Per p rovínc ies , l a majo r pujada de les vendes, del 24 ,6 % , h a t i n g u t l l o c a Barcelona, que ha passat de 5.462 transaccions a 6.807. A Girona, l'augment també

ha estat mol t e levat , de l 18,9%. Per contra, a Lleida s 'ha produït una caiguda

del 3,7%, mentre que Tarra-gona s'ha estancat, amb un lleuger descens del 0,3 %.

Les vendes d'habitatges a Catalunya augmenten un 17%lamalla.cat

C/ Guifré, 211 BadalonaTel. 93 383 28 06 - 93 383 04 68

www.promocat.es

PISOS EN LLOGUER CENTRE Ref B-2305:Pis de 128m²,

4hab, 2 banys, cuina office gran ext a terrassa, menjador de 27m² axt a balcó,

calef i a/a, terres de marbre, alumini i sapeli, per entrar a viure. Pàrquing

opcional .60Mpts

(360.000€)

CENTRE LA PLA-NA Ref B-2209:Pis

de 90m², 3hab abans 4, 2 banys, cuina office, men-jador de 28m² ext, terrassa de 20m², parquet, alumini i

embero, calef i a/c, piscina comunitària

i pk opcional.Ascensor.41.6Mpts(250.000€)

MARTI PUJOL CENTRE Ref B-2310:Pis

de 3hab, cuina conservada en bon estat,menjador de

15m² exterior, gres, finca amb ascensor.

OFERTA 26.6Mptes(160.000€)

ÀTIC-DÚPLEX PEP VENTURA Ref B-2023:117m², 4hab, cuina amb galeria, 2 banys, menjador ext

a balcó, golfes de 20m² ext a terrassa

de 50m², tot reformat, calef i a/c,últim pis

amb ascensor.65Mpts

(390.000€)

CENTRE-AMBULATORI

Ref B-2289:Pis tot reformat comple-tament nou, 3hab, menjador de 25m²

ext a balcó, parquet, alumini, cirerer i calef, Ascensor.

41.6Mpts (250.000€)

CENTRE/PEP VENTURA: 100m²,4hab, terrassa de 25m².800€

SANT ADRIÀ:70m², 3hab, menjador 20m² ext a balcó.650€

PEP VENTURA:60m², 2hab, calef i a/c, conservat.520€

PEP VENTURA:75m², 3hab, terrassa de 15m².675€

PEP VENTURA PART ALTA: 3hab, conservat, ascensor.550€

LLEFIÀ ALTA:60m², 2hab, balcó,reformat i amb mobles.600€

ARTIGUES:3hab + traster, balcó, conservat.550€

ST.CRIST:Pis tot reformat de 2hab, balcó, per entrar a viure.500€

MONTGAT: 90m²,4hab,aseo i bany, per entrar a viure.600€

ST ANDREU DE LLAVANERES:95m², 3hab, 2banys, terrassa de

8m²,asc.1.000€ (pis+pk+traster)

MARCAT TORNER- PEP VENTURA Ref

B-2301:Pis de 2 hab ext, cuina i bany arreglat, menjador de 16m² ext, gres, alumini, embero, calef. Per entrar

a viure.27.5Mpts(165.000€)

PEP VENTURA/OBRA SEMINOVA Ref B-2281:Pis de 67m² amb 2hab,

cuina i bany nous, menjador de 20m² ext

a balcó gran, gres, alumini , faig, calef,

zona comunitària amb piscina i asc.

39.1Mpts (235.000€)

CENTRE A PROP POMPEU FABRA Ref B-2271:Bxs de 75m² amb entrada

independent, 2hab+ despatx, cuina i bany arreglats,

menjador de 22m² ext a pati de 25m², a/c i parquet .Per

entrar viure.32.5Mpts(195.000€)

PEP VENTURA A PROP DEL METRO Ref B-2300:Pis de

73m², 3hab,menjador de 18m² ext, cuina i bany conservats, gres, sapeli, terrat

comunitari, finca amb ascensor.26.6Mpts(160.000€)

OFERTA PEP VEN-TURA / PROGRÉS Ref B-2276:PB amb entrada independent,

70m², 3hab, bany i cuina reformats,

menjador ext a balcó, alumini, faig, persianes elèctriques, a/c i calor,

altells, per entrar a viure .

26.6Mpts(160.000€)

OPORTUNITAT- PEP VENTURA

SALESIANS Ref B-2041: Pis de 2hab,

bany reformat, cuina americana i reformada amb el menjador de 20m²,

a/c i calor.13.8Mpts (83.000€)

PEP VENTURA Ref B-2201:75m², 3hab, menjador de 20m² ext a balcó,

bany arreglat, cuina conservada,calef i a/c, pis alt amb

ascensor.Pk opcional.32.6Mpts(196.000€)

1535.pag.62.63.64.indd 2 12/06/2012 10:01:38

Page 63: 1535

| 63

El preu de l 'hab i tatge va c au re un 8 ,41% a l ma ig respecte al mateix mes de 2011, amb el que si tua el preu mitjà del metre quadrat en 2.024 euros, respecte als 2.210 euros que costava el passat any, segons l'informe mensual del por tal Pisos.com.

L'es tud i des taca que les regions amb els preus més alts al maig van ser el País Basc (3.620 euros per metre q u ad r a t) , M ad r i d (2 . 5 8 0 euros per metre quadrat) i Cantàbria (2.323 euros per metre quadrat), enfront de Caste l la la Manxa (1.221 euros per metre quadrat), Extremadura (1.425 euros p e r m e t r e q u a d r a t ) i Canàries (1.599 euros per metre quadrat), que van ser les comunitats més barates.

Pisos.com subratlla que cap

autonomia ha incrementat e ls seus preus de venda respecte a maig de 2011, i ressalta que els ajustos "més intensos" van tenir lloc a Aragó, amb una caigu-da del 13,97%, Castella la Manxa, amb un descens del 12,94%, i Melilla, amb una baixada del 12,80%.

A l e s c a p i t a l s , O r e n s e ( + 2 7 , 9 6 % ) , P a l e n c i a (+ 8 , 6 2 %) i P o n t e v e d r a (+4,96%), van ser les que més van augmentar els preus el passat mes en comparació del maig de 2011, mentre que les que més e ls van baixar van ser Saragossa (-13,81%), Almeria (-12,80%) i Huelva (-12,46%).

El director general del portal de venda d'habitatge, Miguel Ángel Alemany, ha assen-yalat que les decisions en matèria immobiliària "tenen

un pes fonamental en els ob ject ius econòmics que s'ha marcat Espanya". En re lac ió amb les recoma-nac i ons r ea l i t zad e s pe r l a Comiss ió Europea en matèria fiscal, Alemany ha admès que Brussel·les " té raó, ja que la deducció per compra d'habitatge fomenta l'adquisició de forma artifi-cial".

Pel responsable de Pisos.c o m , u n d e l s a s p e c t e s que "més va esperonar" la compra durant els anys forts del sector va ser l'obertura del crèdit sota condicions de finançament "excessivament generoses".En aquest sentit, Alemany ha recordat que les entitats amb actius en "estoc", continuen amb "fortes restriccions" a l 'hora de concedir hipote-ques per a immobles que no gestionen.

El preu de l'habitatge va caure un 8,41% al maig

Jaume Montserrat i Vives Gestor Administratiu Col.legiat

Assessor FiscalAgent de la Propietat Immobiliària

Administrador de Finques

★ COMPRA ★ ADMINISTRACIONS★ VENDA ★ ASSESSORAMENT★ LLOGUER ★ i GESTIÓ IMMOBILIÀRIA★ TRASPASSOS

HORARI: 9 a 13 i de 15 a 19 HORES - Plaça Baró de Maldà nº 3 - 08912 BADALONA Tels. 93 387 66 45 - 93 399 49 11 - 636 85 55 99 - FAX 93 399 48 15 · www.gestoriamontserrat.com

LOCALS EN LLOGUERZONA MERCAT TORNER, 71m2 aprox., planta baixa + 71m2 aprox. de sótan 500 eC/FRANCESC DE PAULA (jto C/Mar) 1ªplanta, 200m2 (140m2+60m2) aprox. Molta lluminositat ................................................................. 2.000 eOFICINA. 90m2 aprox., 2ª planta, ascensor, al costat autopista. A 10 min. del centre en perfecte estat ........................................ Precio total: 690 eOFICINES LLOGUER. Avda. Bufalà, entresol, 150m2 aprox., varis despatxos, A/A, asc. 1.100 eC/ ÀNGEL GUIMERÀ. 95m2 aprox., entresol ..................................480 eRBLA. ST. JOAN/GUIXERES. 36m2 aprox., zona de pas..............550 eSISTRELLS 60 m2 aprox. ...................................................................300 eBARRI BONAVISTA, 25m2 aprox., en perfecte estat .....................350 eC/HAVANA, 30m2 aprox. ...................................................................480 eREPÚBLICA PORTUGUESA, 100m2 aprox. ...................................500 eC/ GIRONA, BUFALÀ, 190m2 aprox., almacén o similar ...............800 eC/ SELVA (SANT CRIST), 100m2 aprox. ..........................................300 eC/ CARLES I (SANT CRIST), 50m2 aprox..LLOGUER 300 e - VENDA 65.000 eC/ FRANCESC LAYRET local oficina, de 40 m2, 3ª planta ...........................375 eC/ ALFONS XII, 120m2 planta + 120m2 de sótano .......................1.100 eC/ ALFONS XII 35 m2 aprox., Molt comercial. Davant Mertcat Torner......750 eC/ FRANCESC LAYRET 200m2 aprox. A reformar. .....................................980 eC/ TRAVESSERA MONTIGALÀ 40m2 aprox., ideal negoci ......................575 eC/ BATLLÒRIA 180m2 aprox., porta elèctrica, gual ................................... 1.100 eC/ NELSON MANDELA (Bufalà) peixateria totalment montada ............650 e

ASSESSOREM LES OPERACIONS IMMOBILIÀRIES EN TOTS ELS ASPECTES

✓ FISCAL ✓ LEGAL ✓ FINANCER ✓ ADMINISTRATIU

PISOS I CASES EN LLOGUERC/ PORVENIR, 3er sense ascensor, 3 hab., exterior, reformat. .......650 eC/ ÀNGEL GUIMERÀ, sobreàtic, 95m2 aprox., 3 hab., 2 banys, terrassa 12 m2 675 eC/ SARDANA, 75m2 aprox., 3 hab., 1 bany, 1er pis, asc., moblat .650 lloguer - 210.000 vendaC/ GOYA, 2 hab., 1er sense ascensor................................................. 400 eC/ ALFONS XII, 4 hab., 2 banys, balcó, exterior ............................. 700 eC/ GUIFRÉ, pl. baixa, 3 hab., bany, pati interior, A/A, semimoblat, totalment reformat 750 eC/ LLEFIÀ, 80m2 aprox., 3er pis amb asc., balcó, semimoblat, reformat, junt al C.C. Màgic 700 eC/ RIU CONGOST LLOREDA, 3º pis, ascensor, 3 hab., balcó-terrassa, en perfecte estat , parquing ......................................................................850 eC/ REP. ARGENTINA, Pl. baixa, Dúplex, 135 m2 aprox., Obra Nova, 4 hab., 3 banys, 1 suitte amb vestidor, pati 15 m2, A/A, calefacció ..............950 e

PARKINGS I TRASTERS EN LLOGUERPARKINGS I TRASTERS EN LLOGUER, PLAÇA LA PLANA ..150 eTRASTER, 3m2 aprox. ...........................................................................60 ePARKING PL. LA PLANA, plaça gran ..............................................110 ePARKING PL. LA PLANA, plaça moto ...............................................50 e

NAUS EN LLOGUERPOL. BONAVISTA, costat autopista, 741 m2, 3 plantes + pati + 10 places de aparc. ...3.600 eNAU 420m2, 2 plantes + 4 places de aparcament .......................1.950 e

VENDAOPORTUNITAT! SOBREÀTIC, 96 m2, 3-4 hab., 2 banys, C/ Àngel Guimerà (Sant Crist) , terraza de 12 m2, ascensor ....................................182.000 eC/ MILÀ i FONTANALS 80m2, aprox., 3 hab., 1 bany, A/A, asc.r, vistes al mar, exterior 170.000 eC/ INDUSTRIA Local/vivenda 152 m2, preparat per a bar, sortida de fums..........180.000 ePÀRQUING Av. Marquès de Montroig, plaça triple, 38m2 ........48.000 e

1535.pag.62.63.64.indd 3 12/06/2012 10:01:38

Page 64: 1535

64 |

Avinguda Martí Pujol, núm. 174, 3r 1a Tel. 93 389 33 66" Una firma de prestigi " www.finquesbellavista.com

Sr. Propietario:Precisamos pisos de alquiler para dar salida a la gran demanda de clientes

que tenemos en cartera seleccionados y solventes.

Tel. 93 460 06 96 ¡¡ INFÓRMESE!!(

Via Augusta 8, Lletra B1r (Galeries Victòria) Tel. 93 384 64 14

Vol llogar el seu pis? Faci-ho sense por. Li garantim el cobrament del lloguer cada mes. Màxima eficacia i serietat. Tenim una amplia borsa de llogaters. Professionals des de 1967

VENDAPISOS AL CARRER LLIBERTAT, primer pis i segon 2 hab 1 bany, 1 aseo,cuina americana, nou a estrenar ideal parelles també en lloguer amb opcio a compra. ........340.000 €LOCAL, en venda 78m2 en planta, planta baixa 52 m2+sotan de 50 m2, 2 aseos i dutxa.Ideal per consultori,centre d’estetica etc .....................................300.000 €PIS AL CENTRE: prop de metro, 2 hab, a.a, calefacción, perfet per entrar a viure. ............................................................................................................... 250.000.€CASA AL CENTRE 3 habitacions , un bany, saló menjador, badiu .......180.000€CASA C/ DEL CARME de tres plantes ...............................................540.000 €C/ PRIM LOCAL + pis + golfes ..........................................................595.000 €PIS AL C/ IGNASI IGLESIAS 3 hab., 2 banys .....................................300.000 €

LLOGUERPISOS PIS A SANTA COLOMA, carrer Ciutadella Baixa 3hab. 1bany, ascensor, cuina,menjador i habitació matrimoni exterior,ben conservat ................700 €+despeses d'escala PIS CARRER SANT FRANCESC D’ASSIS 70m2, 2hab,pintat, ben conservat,per entrar a viure ................................................................800 €+despeses d’escalaPIS AL C/ GUIFRÉ, 4 hab., cuina + 2 banys, tot per estrenar. Preu ... 850 €/mesPIS C/ GÜELL I FERRER, 2 hab., cuina office i terrassa ..................... 600 €/mes PIS C/ SANT JOSEP, 3 hab., menjador gran, cuina, 1 bany .............. 700 €/mesPIS C/ SANT BRU, Tipo loff, menjador gran, cuina i lavabo grans, balco, 1 hab . 625€PIS CENTRE (al costat del metro),tot exterior, 2hab,cuina office, 2 hab, ascensor…720€ NAU INDUSTRIAL (Guixeres), diafent, a.a, 270 metres………………………A consultar

LOCALS I GARATGESGARATGE: C/ PONENT plaza mitjana ........................................................... 85€GARATGE: C/SANT PAU ............................................................................ 100€GARATGE: C/ CARITAT .............................................................................. 100€LOCAL: S GONÇAL, 100m2, bany, magatzem, molt lluminós ......500€ NEGOCIABLESLOCAL: 78m2 en planta, planta baixa 52 m2+ sotan 50m2, 2 aseos I dutxa ideal per consultori etc .......................................................................................1.200€LOCAL Coll i Pujol .................................................................................... 450€

1535.pag.62.63.64.indd 4 12/06/2012 10:01:41

Page 65: 1535

Telèfon: 93 384 00 00 C/. Laietania, 17 - 21 - BADALONA

AGENTE DE LA PROPIEDAD INMOBILIARIACOLEG. Nº 1851 F I N Q U E S B A D A L O N A

VENDESOPORTUNITAT "EDIFICI SANT JORDI" pis alt, 2 hab. dobles i una individual, bany i cuina reformats, tot exterior, des de totes les habitacions i menjador vistes al mar ................................................................................................................................................... 170.000 €PIS (CENTRE) EDUARD MARISTANY/SANT JOSEP nou per estrenar, 75 m2, 2 habitacions, 2 banys, cuina, sala menjador, terrassa, A/A, calefacció, amb pàrquing inclòs, vistes al mar ................................................................................................................................................................. 412.000 €PIS C/ TÀNGER (BUFALÀ) Obra nova, 90m2, 2 hab., 1 bany complet, hab. suitte amb bany, sala menjador, cuina equipada, pati privat, zona comunitària amb piscina ................................................................................................................................................................................................... 300.000 €PIS C/. MOLÍ DE LA TORRE pis 90 m2., 3 habitacions, 2 banys, menjador gran, cuina equipada, calefacció. Tot exterior .................. 371.426 €PIS AV. PRES. COMPANYS, 100 m2 + traster, 4 hab., 2 banys complets, cuina, sala menjador gran, bon estat, tot exterior ................. 260.000 €PIS C/ SEU D'URGELL (CAN SOLEI), 110m2, 4 hab., sala menjador amb balcó, 2 banys, cuina, bon estat .......................................... 270.000 €PISOS OBRA NOVA C/ EDUARD MARISTANY (pocs veins), construcció tradicional i qualitat, sup. 89 m2, 2 hab. dobles, bany, hab., suite amb bany, cuina, menjador amb plaça parquing, traster i terrat privat ..................................................................................................... 390.000 €TORRE MAS RAM 620 m2 en parcela i 350 m2 construits, 5 dormitoris amb terrassa, 3 banys, menjador a 3 nivells, cuina, cuarto de planxa, garatge 4 cotxes, calef., A/A. Tot ajardinat amb piscina .................................................................................................................... 725.000 €DÚPLEX C/BRUC (BUFALÀ) planta 1ª, sala-menajdor gran, cuina amb office, aseo, planta 2ª 2 hab. dobles, 1 individual, bany complet, planta 3ª terrassa de 40m2 amb traster, tot exterior, parquet, calefacció, reformat total .................................................................................. 290.000 €TRIPLEX STA MADRONA - M.JULIA obra nova, 190m2, 5 dormitorios (2 tipus suitte), 2 banys complets amb jacuzzi, 1 lavabo, sala-menjador 35m2, cuina office, terrasses, calef. + a/a, Tot exterior, vistes al mar ............................................................................................ CONSULTARTORRE MAS RAM nova, molt ben situada, 6 hab. dobles-suittes, saló menjador gran, cuina equipada total, garatge gran, bodega, zona de màquines, acabats 1ª qualitat, ajardinat i piscina ........................................................................................................................... 1.200.000 €TORRE MAS RAM 280 mts. construïts, parcel.la 600 mts2. nova, 4 dorm. (2 suittes), saló-menjador, cuina gran, sala, garatge, jocs, bodega, fantàstiques vistes 871.468 €TORRE (MAS RAM) 1062 m2., vivenda 360 m2., 4 plantes, saló-menj. amb xemeneia, 1 bany, 5 hab., 2 hab. suitte, golfes de 25 m2 ... 901.500 €TORRE MAS RAM sup. parcel.la 620m2, 325 m2 edificats, té 2 vivendes indep., amplies, garatge, bodega, en perf. estat, calef., bones vistes . 960.000 €TORRE MAS RAM parcela 590 m2, 300 m de construcció, amb 2 plantes, 5 habitacions, 2 banys, 1 aseo, molt bon estat.................................. 685.000 €CASA C/ MAGATZEM (CENTRE) garatge 2 cotxes, pati, 4 dormitoris dobles, 3 banys, estudi, sala menjador ...................................... 660.000 €CASA A TIANA molt nova, de disseny, garatge 2 places, safareig, sala-menjador, cuina gran, 4 habitacions (1 suitte), 2 banys complets, aseo, estudi, solarium, jardí, calefacció i aire condicionat .......................................................................................................................... 842.000 €CASA C/MIQUEL SERVET (PEP VENTURA) 184m2, saló-menjador gran, cuina equipada amb office, terrassa ajardinada de 38m2, hab. suite, 3-4 hab., 2 banys, solarium, perfecte estat, acabats qualitat, molt assoleiada, a/a, calefacció ........................................................... 500.000 €CASA (MORERA) C/ Pirineos, pl. baixa, menjador, hab, doble, bany, menjador d'hivern i d'estiu, pati al davant i al darrere, planta pis 3 hab. i bany complet, en bon estat ....................................................................................................................................................................... 397.000 €PARCELA MAS RAM 1.120 m2, molt bona ubicació, plana, bones vistes ............................................................................................ 480.000 €PIS TIANA CENTRE 100m2, 3 hab., 2 banys, menjador ,gran, cuina, balcó, tot exterior, garatge, traster i zona comunitària amb piscina 300.000 €3 PLACES GARATGE C/ JULI GARRETA (AMBULATORI) es ven el "lot" ...................................................................................................48.000 €C/ LAIETANIA ( CENTRE) 140m2, 5 hab., 1 suite amb bany, 1 doble gran i 3 de individuals, sala menjador 38 m2, balcó, cuina gran, reformat, exterior, parquet, calefacció, ascensor ................................................................................................................................................................. 420.000 €PARCELA MAS RAM. 1.500m2, ben ubicada, amb vistes úniques ........................................................................................................... 400.000 €CASA/BUFALÀ. construcció seminova, garatge 2 cotxes, traster, p. baixa: sala- menjador-cuina, aseo i terrassa, 60m2:pl. 1ª: 4 hab. amb 2 banys, i planta golfes amb hab. suitte i solarium. Perfecte estat ......................................................................................................................... 390.000 €

LLOGUERSPIS C/ PRIM tocant a la platja 105 m2, acabat de reformar total, 4 hab., sala menjador, cuina equipada, 2 banys, balcó gran, parquet, calefacció, ascensor ....................................................................................................................................................................................................1.000 €PIS C/ MÉNDEZ NÚÑEZ/PRIM 95m2, 3 hab. dobles, menjador gran, cuina amb galeria per a rentadora, molt lluminós, bon estat, amb pàrquing 750 €PIS C/ RIBAS I PERDIGÓ (CENTRE) dúplex, 2 hab., 2 banys, menjador, cuina, calefacció, molt tranquil ............................................ 700 €/MESPIS C/ CREU(CENTRE) Obra nova, 1 hab. suitte amb bany, 1 doble i una individual, 2on bany, cuina gran, sala menjador, A/A, calefaccció, exterior, balcó amb plaça parquing a mateixa finca .................................................................................................................................... 1.150 €/MESPIS C/ N.S. LORDA reformat, 3 hab., 1 bany complet, cuina i terrassa, en perfecte estat ................................................................... 600 €/MESPIS C/ LAIETANIA(CENTRE) 4 hab., 1 bany, 1 aseo, menjador, cuina ................................................................................................ 700 €/MESESTUDI C/ SANT ANASTASI (CENTRE) nou, per estrenar, sala menjador gran, 1 hab. doble, bany complet, exterior ........................ 500 €/MESCASA AVDA. MARTÍ PUJOL (TOCANT ESTACIÓ) 5 habitacions, 1 bany, 1 lavabo, cuina, sala-menjador, golfes i pati. Calefacció ... 1.100 €/MESCASA (BARRI MANRESA) 4 hab., bany complet, cuina, menjador, sala esta, soterrani, jardí de 150 m2, bon estat ............................ 800 €/MESOFICINES TORRE GUIXERES 213m2 per estrenar, fantástiques vistes, demaneu inform .......................................POSIBILITAT DE DIVISIONSLOCAL C/SAN MARCOS 40m2, comercial ........................................................................................................................................ 400 €/MESLOCAL F.MACIA (TOCANT ILLA FRADERA) Sup. planta 217m2 + 110m2 altell i 240m2 pati, acces vehicles, zona molt comercial . 2.800 €/MESLOCAL C/LLEDA 420m2 amb 2 plantes ......................................................................................................................................... 1.500 €/MESLOCAL C/TORTOSA diáfan 150m2, bomba alor i fred........................................................................................................................900€/MESLOCAL C/GIRONA (BUFALA) 190m2, diáfan, entrada de furgonetes amb serveis d'alta .................................................................... 800 €/MESLOCAL C/ SANT BRÚ comercial, 80m2, fa cantonada ....................................................................................................................... 800 €/MESLOCAL INDUSTRIAL C/ SAN VICENS (LA MORERA) 300 m2, diàfan, entrada camions amb serveis ............................................... 1.200 €/MESLOCAL BUFALÀ, COSTAT ESGLÈSIA fruteria equipada amb cámara frigorífica, balances, expositors, complets, 120m2 .................. 900 €/MESLOCAL MORERA (TOCANT BENZINERA) 160m2, entrada furgoneta i camions, 2 portes, bon estat .................................................. 700 €/MESNAU INDUSTRIAL GUIXERES 370m2, planta + 95 oficines, amb serveis, instal.lacions, etc.. ......................................................... 2.300 €/MESNAU INDUSTRIAL C/ INDUSTRIA 65m2, local + 40 oficines, amb llum i força, venda o lloguer.. ......................................................... 500 €/MES

COL.LEGIAT

badalona.Nou definitiu.indd 1 12/06/2012 17:07:16

Page 66: 1535

66 |

Veus aquest anunci?

Doncs els teus clients també!

Truca i informa't

93 464 69 7993 464 69 83

[email protected]

PISO EN ALQUILER C/NURIA BADALONA 1 BAÑO COCINA FINCA TRANQUILA DE TRES VECINOS 450.00 MES

EN VENTA VIVIENDA BADALONA C/ MURILLO, PLANTA BAJA, 125 MTS DIAFONO, TERRAZA, SOTANO DE 125 MTS, DIAFONO, OBRA PENDIENTE TERMINAR 253.000 €. TERMI-NADA, 330.000 €.

PISO EN ALQUILER EN SANTA COLOMA C/ JOAN RAFOLS AL LADO DE LA RAMBLA, TODO REFORMADO, 60 MTS 2 HA-BITACIONES, BAÑO, COCINA COMPLETA, 550 €.

PISO EN ALQUILER EN PINEDA DE MAR C/ JUSTICIA, 3 HABI-TACIONES, 2 BAÑOS, COCINA, 500 €.

SOLAR EN VENTA, EN BADALONA DELANTE DEL MAR EDI-FICACIÓN DE VIVIENDAS, 13 VIVIENDAS 1.000.000 €.

LOCAL EN ALQUILER EN CARDEDEU, PJE PAU PICASO, 180 MTS, 50 MTS PLANTA BAJA CON 4 DESPACHOS, 1 LAVA-BO Y SOTANO DE 130 MTS, CON 7 DESPACHOS, LAVABOS Y DUCHAS, TODOS LOS SUMINISTROS, ALQUILER 1000 €. AL MES.

LOCAL EN ALQUILER EN BADALONA, C/ GUIFRE, 212 M2, ALTO 3,85 MTRS DE 5X42 MTS, UNA PUERTA DE ENTRADA VEHICULOS 5 MTS Y OTRA DE 1,20 MTS, LAVABO Y PEQUE-ÑO DESPACHO, ALQUILER 800 €. AL MES MAS IVA.

DESPACHO EN ALQUILER EN BADALONA, C/ IGNACIO IGLE-SIAS, 12 MTRS, TRES DIAS A LA SEMANA, AGUA, LUZ, RE-CEPCIONISTA INCLUIDA, MUY CENTRICO, ALQUILER 380 €. AL MES

PRESIDENT COMPANYS, 124, 1º 5ª - BADALONA / FAX 93 384 75 31HORARIO DE OFICINA DE 8 A 15,30 HORAS

CONSULTING Y GESTIÓN INTEGRAL 87, S.L.

93 384 75 30JORGE FILELLA MAS

OFERTA DE LA SEMANAPISOS EN VENTA Y ALQUILER

OFERTA DE LA SEMANALOCALES Y NAVES EN VENTA Y ALQUILER

CONSULTAR PRECIOS

1535.pag.66.67.indd 2 12/06/2012 10:08:50

Page 67: 1535

| 67

OBRA NUEVAA 2 min. PEP VENTURA

2 DÚPLEX EXTERIORES, OBRA VISTA.

3 HAB, 2 BAÑOS, PARKING PRIVADOPATIO 47 M², 2 TZAS

ORIENT. MARSOLO 2 VECINOS!

PISAZO EN BADALONA

¡¡IDEAL POR PRECIO!!

a 2 Km. Campo GolfSant Esteve de Sesrovires

¡¡CASAS OBRA NUEVA!!

CHALETS DE CATALUNYA S.L. Tlf.: 687 746 931www.chaletsdecatalunya.com

FINCA ESQUINERAOBRA VISTA

CON ASCENSORTODO EXTERIOR 140M2

+ BALCÓN 4 HAB. (3 DOBLES)

PARKING INCLUIDO

2 CASAS A 4 VIENTOS. OBRA VISTA. 400m2 PARCELA,

4 HAB. (1 suitte), 3 BAÑOS, PARKING PRIVADO, FRENTE

F.F.C.C., A 25 MIN. BCNInfórmese sin compromiso

VIVIENDAS DE OBRA NUEVA DE 1ª CALIDAD A PRECIO DE COSTE,

CONSÚLTENOS. (En Badalona y otras poblaciones)

PREGUNTE SIN COMPROMISO

ÚNICO EN LA ZONA

IMM

OBILI

àR

IATroba

el teu

immoble

PRECIOSO LOCAL EN VENTA

(C/ Muntanya esquina con C/ Verge de Lorda)

con persianas

1535.pag.66.67.indd 3 12/06/2012 10:08:52

Page 68: 1535

68 |

SE VENDE CASA de 400 m2 en Gironella (Berga) a pie salida autopista. OCASIÓN 150.000 € reformado. + INFO TEL. 601 204 544

LOCAL EN VENTA EN C/ QUEVEDO (barrio La Salud), de 110m2, diáfano, con vado. 210.000 TEL. 615 669 048

VENDO 2 APARTAMEN-TOS , 1 en Menorca, y 1 en Fanals, (Costa Brava), Ambos valorados en 90.000,- euros, o cambio por local comercial TEL. 670 33 36 33

SE VENDE MAGNÍFICA TORRE EN MAS RAM 300 mts2 construidos y 590 mts2 de parcela. TEL. 616 55 96 92

VENDO LOCAL DE 90 M2, EN MORERA, alquilado por 430 euros, precio 80.000 euros TEL. 639 25 78 00

P E P V E N T U R A R e f B-2101:Pis de 100m², 4hab, 2 banys, cuina ext, menjador ampli ext a balcó tipus terras-sa de 20m², calef i a/a, roure i alumini.Ascensor. Finca de 8 anys.51.6Mpts(310.000€) TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

LOCAL 50M2,Vado (cerca m e t r o P o m p e u F a b r a ) 87.000€ TEL. 633 08 34 76

PREMIÀ DE MAR Gran Vía piso de 90m2alto con ascensor , 3hab dobles, gran salon comedor, cocina y galeria, terraza con vistas 120.203€ TEL. 626 32 44 05

DÚPLEX PEP VENTURA F I N CA SEM I N OVA Ref B-2287:Pis de 100m², 4 hab, bany i aseo, cuina office, menjador de 20m² ext, a/c amb bomba calor, parquet, alumini, faig , soterrani de 16m², terrassa de 31m² i pati de 10m². 54.2Mpts(326.000€) TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

OPORTUNIDAD AHORA 3 7 5 . 0 0 0 € - C A S A E N V E N T A C A S A T R E S VIENTOS 400m2 terreno, 240ed i f i cados, 5hab i ta-ciones ( 1 suit te)3 baños c o n b a ñ e r a s g r a n d e s , comedor salon con chime-nea salida terraza, cocina salida patio con barbacoa, garaje 2 coches, piscina en la mejor zona Sant Fost de Campcentelles cerca todos los servicios publicos, 15 minutos Barcelona posibili-dad piso a cuenta TEL. 600 51 30 43

CANYADÓ A PROP DEL MAR Ref B-2128:Pis de 80m²,3hab,2banys, menjador de 23m²ext a balcó gran, terres de marbre,portes de cirerer, alumini, a/c i calef, finca del 2005.En el preu inclou pk i traster.47.5Mpts(285.000€) TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

CENTRE LA PLANA Ref B-2209:Pis de 90m², 3hab abans 4, 2 banys, cuina office, menjador de 28m² ext, terrassa de 20m², parquet, alumini i embero, calef i a/c, piscina comunitària i pk opcional.Ascensor. 41.6Mpts (250.000€) TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

P E P V E N T U R A - G O R G RefB-2277:Pis de 100m², 3hab(2 dobles), 2 banys, cuina office ext, menjador de 24m² ext a balcó gran, terrassa de 70m², parquet, faig, alumini, calef i a /c. Asc. Piscina comunitària, obra seminova.48.8Mpts (293.000€)Pk opcional TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

PEP VENTURA PROGRÉS Ref B-2185:Pis de 75m², 3hab (2 dobles), cuina i bany conser-vats en bon estat, menjador amb galeria, calefacció, ideal per zona i preu. 18.3MPts (110.000€) TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

PEP VENTURA PL AÇA BADALONA Ref B-1953: Pis de 50m², 3hab, cuina reformada, bany per actua-litzar, menjador ext a balcó, embero, alumini i ascensor. 15.3Mpts(92.000€) TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

CLASSIFICATSImmobiliaris Treball Motor Varis Amistats Classes

ImmobiliarisCompra - Venta

Economics_Nou.indd 68 12/06/2012 15:51:35

Page 69: 1535

| 69

O F E R TA LLO R E DA A PROP DE L’AMBULATORI Ref B-2150:Pis de 80m², 3hab, cuina conservada, bany compler t ar reg lat , menjador de 21m² ext a balcó gran, gres, sapeli i alumi-ni. Finca amb ascensor. 33.1Mpts (199.000€) TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

LLOREDA-AMBULATORI Ref B-2278:Pis de 90m², 4 hab(2 dobles)cuina reforma-da, 2 banys reformats, menja-dor de 22m² ext a balcó gran, terrazo, alumini, sapeli, calef i asc.Orientat Mar.35.7Mpts (215.000€) TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

MONTGAT A PROP DE L’ A J U N T A M E N T R e f B-2190:Pis de 70m², 2hab abans 3, cuina i bany conser-vat, menjador de 25m² ext a balcó, calef i a/c, parquet, per entrar a viure.36.6Mpts (220.000€) TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

PEP VENTURA CENTRE Ref B-2292:Pis obra seminova de 80m² amb terrassa de 60m², 2hab, 2banys, cuina office ext, menjador de 22m² ext, balcó, a/c amb bomba calor, alumini, embero. Ascensor. 48.3Mpts (290.000) TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

P E P V E N T U R A / O B R A SEMINOVA Ref B-2281:Pis de 67m² amb 2hab, cuina i bany nous, menjador de 20m² ext a balcó gran, gres, alumini , faig, calef, zona comunitària amb piscina i asc.39.1Mpts (235.000€) TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

REF. 494 CANYADO piso 80 m2 3 habitaciones ascensor balcon todo exterior muy luminoso reforma actual vistas mar calefacción gas natural aacc parking opcio-nal 231.000 € TEL. 93 460 06 96

REF.2472 CENTRE piso 85 m2 4 habitaciones reforma-do ascensor todo exterior 2 balcones muy lumino-so estupendas v is tas a l lado metro pompeu fabra. 243.000 € TEL. 93 460 06 96

REF.447 PEP VENTURA piso 70 m2 3 habitaciones balcon exterior conservado calefaccion gas natural al lado metro y cerca playa 129.000 € TEL. 93 460 06 96

REF. 491 LLOREDA piso 83 m2 3 habitaciones 2 dobles ascensor balcon exterior reformado calefacción gas natural y aacc 189.000 € TEL. 93 460 06 96

REF. 497 PEP VENTURA piso 50 m2 3 habitaciones ascensor balcon exterior conservado al lado metro 104.000 € TEL. 93 460 06 96

LOCAL 50M2,Vado (cerca m e t r o P o m p e u F a b r a ) 87.000€ TEL. 633 08 34 76

Com insertar un anunci classificat?· A través d'Internet: Inserteixi els seus anuncis a través del nostre web www.eltotdigital.com/classificats· A les nostres oficines: C/Lleó, 11-13 2n. 3a. 08911 Badalona · Tel. 93 464 69 79 · 93 464 69 83

No es poden vendre o regalar animals si no es disposa i es fa constar a l'anunci el número de Nucli Zoològic. DOGC NÚM. 3926 de 16/7/2003No es publicaran aquells anuncis que tinguin contingut inapropiat, ni de contactes · Les abreviatures seran comptabilitzades com una paraula.Tots aquells anuncis rebuts abans de diumenge al vespre es publicaran a l'edició del dijous següent, en cas de dies festius les dates poden variar.

Veus aquest

anunci?Doncs els

teus clients també!

Truca i informa't

93 464 69 7993 464 69 83

[email protected]

Economics_Nou.indd 69 12/06/2012 15:51:35

Page 70: 1535

70 |

SE ALQUILA HABITACION cerca metro Pep Ventura TEL. 615 16 65 72

ES LLO G A LO CAL AL CENTRE DE BADALONA, (C/Lleó) 100 mts2 planta baixa més 90 mts2 soterra-ni. Facilitats de lloguer. Ideal comerç o oficines. TEL. 629 37 63 03

PARTICULAR. ALQUIILO PISO. Céntrico y cerca del Metro Pep Ventura. C/ Guifre, 3h, cocina y baño reformado a estrenar. Ascensor. 700 €/MES (ibi y gastos de comunidad incluidos). TEL. 617 41 22 24

ES LLO G A PL AÇA D E PARKING c/ Galicia, per cotxe gran, 60 euros TELS. 93 384 01 69 - 687 94 96 77

LOCAL-OFICINA COMER-CIAL Rosselló 9 , Badalona-30m., acondicionado, mes 360 euros TEL. 93 389 55 26

LLOGO LOCAL PRESI -DENT COMPANYS Nº 9 de 200m2 4º planta amb asc, y Local 1ª planta de 220m2 TELS. 93 349 01 77 - 678 42 50 39

ALQUILO APARTAMENTO EN CALA PRIVADA TOSSA DE MAR, 3hab (dobles) gran salón comedor, vistas panoramicas al mar 1º lina , asc, piscina comunitaria y garaje, todos los servicios incluido minibus, 700€por semana TEL. 616 54 80 80

CENTRE/PEP VENTURA: 100m²,4hab, terrassa de 25m².800€ TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

ES LLOGA PIS c/ Mercè, 3 habitacions, cuina i enjador550€/mes TELS. 93 384 60 53 - 678 65 44 67

SANT ADRIÀ:70m², 3hab, m e n j a d o r 2 0 m ² e x t a balcó.650€ TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

PEP VENTURA:60m², 2hab, calef i a/c, conservat.520€ TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

PEP VENTURA:75m², 3hab, terrassa de 15m².675€ TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

PEP VENTURA PART ALTA: 3hab, conservat, ascen-sor.550€ TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

LLEFIÀ ALTA:60m², 2hab, balcó,reformat i amb mobles. 600€ TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

ARTIGUES:3hab + traster, balcó, conservat.550€ TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

ST.CRIST:Pis tot reformat de 2hab, balcó, per entrar a viure.500€ TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

MONTGAT: 90m²,4hab,aseo i bany, per entrar a viure.600€ TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

ST ANDREU DE LLAVANE-RES: 95m², 3hab, 2banys, terrassa de 8m²,asc. 1.000€ (pis+ pk+ traster) TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

LA PLANA- LOCAL: 30m² amb wc i sortida de fums. 450€ TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

LOCAL-PROGRÉS: Ideal per magatzem,100m².400€ TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

ROGER DE FLOR:Local ideal per botiga o despa-tx.375€ TELS. 93 383 28 06 - 933 83 04 68

ImmobiliarisLloguerSO

LUCIO

NS

PASS

ATE

MPS

SUDOKU

fàci

l

difi

cil

Economics_Nou.indd 70 12/06/2012 15:51:38

Page 71: 1535

| 71

REF. 2489 MONTIGALÀ piso 90 m2 3 habitaciones (2 dobles) 2 balcones refor-mado exterior muy luminoso amueblado con electrodo-mesticos cerca metro 600 € TEL. 93 460 06 96

REF. 26 0 0 S ISTRELLS piso 2 habitaciones 65 m2 reformado todo exterior sin muebles al lado magic 500 € TEL. 93 460 06 96

REF.540 PEP VENTURA piso 65 m2 3 habitaciones ascensor reformado balcon exterior baño y aseo sin muebles 650 € TEL. 93 460 06 96

REF. 2598 LLOREDA piso 4 habi tac iones 2 dobles ascensor balcon reformado 2 baños completos aacc todo exterior muy luminoso amueblado con electrodo-mest icos 700 € y con 1 baño 700 € TEL. 93 460 06 96

REF. 536 MONTGAT piso 3 habitaciones ascensor refor-mado balcon exterior vistas al mar calefacción y aacc amueblado 800 € TEL. 93 460 06 96

REF. 2607 SISTRELLS piso 70 m2 3 habitaciones reformado balcon exterior m u y l u m i n o s o t e r r a z a comunitaria al lado magic y cerca metro 600 € TEL. 93 460 06 96

ES LLOGA PIS c/ Mercè, 3 habitacions, cuina i enjador550€/mes TELS. 93 384 60 53 - 678 65 44 67

ES LLOGA HABITACIÓ a persona neta y resposanble costat Pompeu Fabra centre amb Internet TEL. 647 60 90 14

Tel. 93 460 06 96

Disponemos de pisos y locales en alquiler de diversos precios,

INFÓRMESE:

SE PRECISA CHICA DE ACADEMIA para prácticas en peluquería. Rambla San Juan, 99, D. Lloreda.

SE NECESITA ESTETICIEN que domine uñas acrílicas o de gel para cabina de peluquería en Badalona, muy buenas condiciones, interesadas enviar curriculum a [email protected]

BUSCAMOS OFICIALAS Y AYUDANTAS DE PELUQUE-RÍA PARA BADALONA, se precisa buena imagen, ser muy activa y dinámica con don de gentes, y se ofrece jornada completa en cotrato minimo de un año con sueldo desde 12.000 euros netos año, intere-sadas enviar curriculum vitae a [email protected]

Treball

SEÑORA 40 AÑOS CON EXPERIENCIA cuidar perso-nas tercera edad y niños, faenas del hogar y cocina con buenas referencias a horas TEL. 666 86 59 58

BUSCAMOS COMERCIA-LES elevados ingresos TEL. 615 91 62 70

SE OFRECE SEÑORA PARA TRABAJO DE LIMPIEZA, cuidado personas mayores y niños, amplia experiencia, papeles en regla, disponi-bilidad inmediata TEL. 664 02 00 08

C L I N I C A D E N TA L A L CENTRE DE BADALONA NECESSITA auxiliar clini-ca entre 18 i 35 anys per subst i tuc io de 6 mesos. j o rnada mat i i t a rda(36 h . s e t m a n a l s ) . i m p r e s -c ind ib l e c a ta l à pa r l a t i escr i t .env iar cur r i cu lum [email protected]

CHICA SE OFRECE PARA LIMPIEZA TEL. 698 57 57 39

Economics_Nou.indd 71 12/06/2012 15:51:39

Page 72: 1535

72 |

AUXILIAR ENFERMERÍA DISPONIBLE en agosto fija o interina TEL. 698 57 57 39

SE NECESITA ESTETI -C ISTA con exper ienc ia minimo cinco años jorna-da de tardes , entregar c.v. en rambla Sant Joan 97 local e, abstenerse sin experiencia

SEÑORA BUSCA TRABAJO con referencias, de limpieza, personas mayores, media jornada o jornada completa, con papeles. TEL. 686 81 27 52

SE OFRECE CHICA PARA LIMPIEZA, auxiliar geria-t r i a , camarera de p i so, canguro, TEL. 664 16 95 26

CHICA PARAGUAYA DE 32 AÑOS BUSCA TRABA-JO de l impieza, coc ina, niños, con buenas referen-cias, mañanas de 7 a 14 h y noches a partir 20 h TEL . 616 70 49 25

CH I CA JOVEN BUSCA TRABAjo como interina o fi ja para cuidar personas mayores, tambien por horas TEL. 678 24 32 69

CHICA BUSCA EMPLEO de limpieza doméstica, cuiddo de persona mayor, con buenas referencias.disponi-ble, interina TELS. 688 40 34 97 - 606 90 99 82

TALLER DE RAPARACIÓN DEL AUTOMÓVIL NECESI-TA de forma urgente planchis-ta con experiencia demostra-ble. interesados enviar c.v.: [email protected] o al fax: 93 398 18 85

SE OFRECE SRA PARA C U I D A R P E R S O N A S MAYORES, canguro, limpie-za, ca,marera depienda o similar TEL. 603 05 71 76

CH I CO CO N PAPELES BU S CA T R ABA J O c o n experiencia en gastrono-mia, , cuidando personas mayores, y tareas del hogar TEL. 648 49 92 28

CHICA BUSCA TRABAJO canguro, personas mayores, limpieza TEL. 698 27 81 42

SE OFRECE SRA PARA C U I D A R P E R S O N A S MAYORES o limpieza como interina o fija TEL. 666 07 03 04

ES BUSCA DEPENDEN-TA PER A PASTISSERIA imprescidible experiencia al sector. enviar cv al correu electronic [email protected]

SEÑORA BUSCA TRABA-JO por la mañna, tarde o noche o por horas TEL. 663 66 66 13

S E O F R E C E C H I C A RESPONSABLE POR LAS TARDES Y NOCHE y fines de semana para compañía a persona mayor TELS. 677 3645 34 - 632 47 19 69

SE OFRECE CHICA JOVEN PA R A T R A B A JA R , d e limpieza, cuidado personas mayores, u otro trabajo TEL. 693 68 77 61

CH I CA JOVEN BUSCA TRABAJO de ayudante de cocina, limpieza, y personas mayores, TEL. 685 44 10 02

SE OFRECE SRA PARA LIMPIEZAm cuidado peron-sa mayores y plancha TEL. 632 16 26 24

REPARACIÓINSTAL·LACIÓ

MANTENIMENT

PREUS ECONÒMICS

93 185 58 60699 60 35 69

www.informatica-badalona.com

SERVEITÈCNICMÒBIL

NÚMEROS PREMIATSJuny 2012

Dilluns, 4/6 ............................. 62.453 Dimarts, 5/6 ............................ 14.244 Dimecres, 6/6 .......................... 50.788 Dijous, 7/6 .............................. 76.325Divendres, 8/6 ......................... 24.431Dissabte, 9/6 ............16.677 sèrie: 018Diumenge, 10/6 ........44.441 sèrie: 010

Economics_Nou.indd 72 12/06/2012 15:51:43

Page 73: 1535

| 73

SE VENDE COFRE MASCO-TAS Dogpack de Carrypack ex tens ib le con vaca de 100x60x50 cm. Homologado. No limita la velocidad. De 1 a 7 perros 600 € + INFO TEL. 601 204 544

SE VENDE MOBILIARIO DE OFICINA DE OCASIÓN y antigüedades TEL. 601 204 544

SE VENDE CAMA ARTICU-LADA plegable, ultraligera-TEL. 93 464 23 76

N OV E N A S A N J U DA S TADEO. Patrón de los casos difíciles y desesperados. ¡OH! ¡Gloriosísimo apóstol San Judas Tadeo! Siervo fiel y amigo de Jesús, con el nombre del traidor que entre-go a nuestro querido Maestro en manos de sus enemigos; esta ha sido la causa de que muchos os hayan olvidado. Pero la iglesia os honra e invoca universalmente como patrón de las cosas difíciles y desesperadas. Rogad por mí que soy tan miserable y haced uso, os ruego, de eseprivi legio especial a vos concedido, de socorrer visible y prontamente cuando casi se ha perdido toda esperan-za. Venid en mi ayuda en esta gran necesidad para que reciba los consuelos y socorros del cielo en todas mis necesidades, tribulacio-nes y sufrimientos particular-mente. (Haga aquí la suplica que desea obtener, repita esta oración durante nueve días ,prometiendo publicarla en el octavo día). Y para quebendiga a Dios con vos y con todos los escogidos, por todala eternidad. Amén. Gracias por los favores concedidos. PML

GANE DINERO compramos sus viejos. tebeos, cómics, albumes cromos futbol, etc. TEL. 651 43 56 31

CHICO JOVEN CON MAS DE 5 AÑOS DE EXPERIEN-CIA se ofrece para cuidat a p e r s o n a s m ayo r e s o niños, varias titulaciones y conocimiento TEL. 625 89 88 00

SE OFRECE SRA PARA TRABAJAR interna o por las noches o fines de semana TEL. 610 88 38 61

CHICO JOVEN RESPON-SABLE SE OFRECE PARA TR ABAJAR d e t a r d e y noche, experiencia y referen-ciasd demostrable TEL. 600 65 59 97

SE OFRECE SRA PARA LIMPIEZA, de 10 a 22 horas TEL 617 22 70 32

S E Ñ O R A B O L I V I A N A BUSCA TR ABAJO f i j a , interina, buenas referencias, disponabilidad inmediatata TEL. 625 87 81 61

S E Ñ O R A S E O F R E C E PARA CUIDAR PERSONA MAYOR limpieza por horas buenas referencias TEL. 634 66 75 21

SEGURIDAD PRIVADA . accede a nuestra bo lsa de trabajo formándote con nosotros como vigilante de seguridad. TEL. 93 386 36 02

CHICA CATALANA PARA LIMPIEZA DE ESCALE-RAS , co leg ios ,o f i c inas .c o n e x p e r i e n c i a . S o l o mañanas.TEL. 680 39 79 19 MAITE

SE OFRECE SEÑOR CON TITULACIO DE GRADO MEDIO cuidado auxiliari-res enfermeria para cuidar personas mayores TELS. 659 86 06 32 - 93 162 65 21

Líders gràcies a tu!

A Badalona, Montgat i Tiana som el setmanari gratuït més llegit i, des de fa 28 anys, t’apropem tot allò que t’interessa.

Som líders en paper i també a internet amb descarregues al web, amics al Facebook i seguidors al Twitter.

Perquè entre tots fem que el TOT sigui més que una revista!

*Dades de la darrera onada del Baròmetre de la Comunicació.

Varis

Economics_Nou.indd 73 12/06/2012 15:51:44

Page 74: 1535

74 |

VENDO CARRO GEMELAR V E C T O R D U O , p e r f e c -to estado, garantia hasta noviembre 2012, 2 sillitas , capazo, capotas, funda lluvia se puede cambiar sentido sillitas 420 euros TEL. 61638 87 47

VIUDO 58 AÑOS busca chica hasta 55, relac ión estable TEL. 636 79 73 37

PROFESORA TITULADA DA CLASES particulares y grupo, primaria, secunda-ria, bachillerato, módulos, francés, selectividad, forma-ción habitos de estudio. TEL. 93 461 09 24

ANGLÈS, classes particu-lars individuals, petits grups, horari f lexible, conversa, Business. Mètodes perso-nalitzats. TEL. 678 33 59 81

TOTS ELS RECURSOS PER TROBAR FEINA. Sacudeix la "crisi" del teu objectiu: treballa. Sessions en forma de classes particulars. www.coachlabo-ral.info TEL. 693 72 46 25

M OTO S S E V E N D E N : Kymko 250 cc grand dink 1000 € Kymko 125 cc 500 € Yamaha XT 600 cc 1200 € TEL. 601 204 544

Classes

Motor

Veus aquest anunci?Doncs els teus clients també!

Truca i informa't93 464 69 79 - 93 464 69 83

[email protected]

Vols col·laborar?Quieres colaborar?

Infórmate aquí o en/Informa't aquí o a:

www.africanosmira.com93 415 88 69co

l·la

bor

a

INFORMÀTICA A DOMICI-LI. Internet Windows Correu Electrònic Facebook Word Excel Power Point 16€ TEL. 657 57 33 78 JORDI

PUBLIQUE SUS ANUNCIOS DIRECTAMENTE

DESDE LA WEB:

www.eltotdigital.com

Economics_Nou.indd 74 12/06/2012 15:52:07

Page 75: 1535
Page 76: 1535

Roll ups publicidad

I para tu empresa...

· Lienzo con bastidor· Lienzo· Madera colgador· Trípticos · Madera flotante· Papel Fotogràfico

Tus fotos en cuadrocon lienzo o maderaListo para colgar

Lienzo o Lienzo con bastidor

Medidas horizontales, disponibles verticales o cuadrado

Madera colgador

Medidas horizontales, disponibles verticales o cuadrado

www.fotolienzoprofesional.com/optimaimpresion.html

Page 77: 1535

ESTÈTICABADALONA SOLSol uva, depilació laserC/ Francesc Layret, 30

DECORACIÓLASPEGATINAS.NETvinilos decorativos, decoracionwww.laspegatinas.net

DISSENYSINGULARSLogotips, maquetació, publicitatTEL. 659 08 74 59

WEBNALIACreació de pàgines webwww.webnalia.com

CLIC DISSENYDisseny pàgines webswww.clicdisseny.com

IMPREMTASERVEIS EDITORIALSCreació revistes, catàlegs, etc.93 464 69 79 · 93 464 69 83

ÓPTIMA IMPRESIÓNFlyers, díptics, trípticsTEL. 676 06 32 53

MODA08302 COMPLEMENTSComplements de modaTEL. 676 06 32 53

MOTORVENTA NEUMÁTICOSJuegos de 4 neumáticoswww.ventadeneumaticos.com

LLANTASLlantas adaptables online www.llantasreplica.com

TELÈFONS BADALONA

AJUNTAMENT BADALONAwww.badalona.cat93 483 26 00 GUÀRDIA URBANA092

COMISSARIAGUÀRDIA URBANA93 483 29 01

MOSSOS D'ESQUADRA088

COMISSARIA MOSSOS 93 497 72 00

BOMBERS GENERALITAT112

POLICIA NACIONAL93 497 24 60

ATENCIÓ VIOLÈNCIA DOMÈSTICA 016

HOSPITAL MUNICIPAL BSA.CAT93 464 83 00HOSPITAL CAN RUTIgencat.cat/ics/germanstrias93 465 12 00

TAXIS BÉTULO93 460 10 20

RADIO TAXI CATALANA93 399 37 37

FUNERÀRIA BADALONAfunerariabadalona.com93 497 04 97

TELÈFONS MONTGAT

AJUNTAMENT MONTGATwww.montgat.cat93 469 49 00

POLICIA LOCAL93 469 07 07

CAP MONTGAT93 469 49 30

RADIO TAXI CATALANA93 399 37 37

TELÈFONS TIANA

AJUNTAMENT TIANAwww.tiana.cat93 395 50 11POLICIA LOCAL93 395 15 15

CAP TIANA93 469 49 30

RÀDIO TIANA93 465 33 99

RADIO TAXI CATALANA93 399 37 37

PORTALS LOCALS

El TOT www.eltotdigital.comBADANOTIS www.badalonotis.comBADALONAPROP http://badalonaprop.wordpress.com BADAWEB www.badaweb.comTV BADALONA www.tvbadalona.catINFO MONTGAT www.montgat.cat

EL DIAL LOCAL

RÀDIO CIUTAT BADALONA 94.4 FMRÀDIO TIANA 107.2 FMRÀDIO POMAR 101.2 FMONA MAR 99,7 FM

TELEVISIÓ

TELEVISIÓ BADALONACanal 26 TDT

guia comercial

ANUNCIA'T A LA SECCIÓ GUIA COMERCIAL

PER NOMÉS 3,5 € / SETMANA (*)

INFORMA'T AL 93 464 69 79 · 93 464 69 83(*) Contractació mínima

Envia'ns les teves dades personals i el teu correu electrònic a [email protected]*. Rebràs còmodament i cada setmana el TOT DIGITAL amb tota l'actualitat, notícies i publicitat en format PDF al teu correu

El Tot Badalona més a prop teu!

* no s'atendran sol·licituds que no estiguin degudament complimentades amb nom, adreça i correu electrònic.

Cada setmana troba EL TOT BADALONA, MONTGAT i TIANA en els teus punts de distribució habitual

Ara, A MÉS A MÉS, si vols el pots rebre AL TEU CORREU

ELECTRÒNIC!

77 |

1535.pag.77.indd 1 11/06/2012 14:54:27

Page 78: 1535

TECNOLOGIA Badalona en tweets

78 |

www.integer.cat

S. I. A D. 24 h

C/Coll i Pujol, 192 Badalona

www.lekkernet.es Tel. 93 460 17 09

VENTA Y REPARACIÓN

SERVICIO A DOMICILIO

Bona iniciativa des de la regidoria de via pública App per enviar incidències des del mòbil! #Badalona@Pepe_Reis

La gossera de #Badalona queda en mans privades perquè@protemataro s'ha vist superada per la situació econòmica. Pobres peluts!@sergi_meduza

El 'tiquet llibre' de #Badalona serà bescanviable per material didàctic però no és segur que s'estreni el pròxim curs via@Catinformacio@marcustrell

No hi ha diners per posar una font a l'àrea de gossos de Ca l'Arnús però si per construir-hi pistes de petanca (esport de masses)#Badalona@urimareoc

També diumenge de Corpus a la creu de Montigalà #Badalona@toniveraa

Emotiva cloenda de curs i comiat d'alumnes d'educació especial de l'Escola Llevant de #Badalona . Felicitats per la feina feta!!!@edemata

Què hem fet malament a #Badalona que allà on jugavem a bàsquet fa temps ara la canalla juga al maleït futlbol!!! @blogdelbressol@Penya1930@Pepserranobdn

Badalona engega una aplicació de mòbil per comunicar incidències al carrer

L'Ajuntament de Badalona ha presentat una nova aplica-ció per a mòbils 'BDN Bústia', que permetrà als ciutadans comunicar d irec tament a l'administració municipal les incidències que detectin a la via pública, ha informat el consistori en un comunicat. Amb aquest nova aplicació, gratuïta i disponible per a Iphone, Android i tauletes, els badalonins i badalonines tindran la possibilitat de fer arribar incidències relaciona-des amb la neteja, el paviment

i voreres, els grafits, el mobiliari urbà i els vehicles abandonats, i rebran una resposta directa de l'Ajuntament al seu dispo-sitiu. Així, podran saber si s'ha solucionat; si ja ha estat registrada en el sistema per un altre ciutadà; si es preveurà en el pressupost d'inversions; si ja s'ha inclòs en la planificació de tasques a fer, o si ja es preveu en el pla de neteja viària. La nova aplicació ja esta dispo-nible i es pot localitzar ràpida-ment des de qualsevol telèfon mòbil de darrera generació.

1535.pag.78.indd 1 11/06/2012 14:58:20

Page 79: 1535

Hola! Soc Jon Le Blanch, tinc 21 anys i soc badaloní.Quan tenia 18 anys vaig acabar el meus estudis administratius a l' institut B-7, i vaig decidir deixar la feina que també tenia com venedor, en una conegu-da botiga del Carrer del Mar i vaig decidir marxar de la ciutat i del país per començar un nou món. Vaig agafar la maleta i omplint-la de roba i 14 llibres dels meus estudis d'educació física a distànciaLa meva família no sabia res de res i el mateix mati vaig dir "mama me'n vaig de casa" Ja ho tenia tot preparat i vaig agafar l'avió aquell mateix matí. Estava cansat de pensar en el meu passat negre, de veure sempre les mateixes cares i de fer sempre el mateix, sentia una gran pressió dins meu.Vaig anar a casa l'àvia i li vaig dir, “iaia he d’anar a Milà!”. De fet, no va fer massa cara de sorpresa, perquè ja em coneix i sap que tinc coratge per fer qualsevol cosa semblant. No vaig mirar enrere i vaig pujar al taxi fent cara de circumstància, fins que els meus ulls van deixar de veure Badalona. Aquell mateix mati vaig aterrar a l'aeroport de Milà Malpensa i va començar la meva petita gran aventura, en dues setmanes ja parlava bastant bé l’italià per les seves semblances amb el català. Jo només volia créixer, aprendre tot, conèixer a tothom. En tres anys vaig viure a Milà, París, i Anglaterra i vaig estar viatja'n constantment per 9 països diferents. A finals de l'estiu de 2011 vaig arribar a Brussel·les, en teoria per només una setmana. Havia de fer un shooting amb una fotògrafa Belga, desprès del shooting vam anar a fer un cafè per valorar com havia estat la sessió fotogràfica i de cop un dels cambrers em va oferir feina en aquell lloc. Vaig arriscar-me, com sempre, i em vaig quedar a treballar allà. Desprès de conèixer tres països, i de parlar 6 llegües, vaig estudiar l’holandès i de seguida vaig poder deixar la feina de restau-ració i dedicar-me a la moda i als objectes de luxe, en un dels carrers amb més “glamour” de Brussel·les. Ara per ara continuo treballant en la mateixa botiga, tot va bé, i tinc temps de dedicar-me a fer musculació al gimnàs,

dansa, cant líric i grec modern.Potser ara tot comença a ser rutinari però només em preocu-po de créixer i fer diners. Cada dia penso en Badalona i les seves grans diferències amb Brussel·les. Trobo a faltar les coses bones d’allà, perquè a Bèlgica les coses són massa superficials i a més el sol brillant també es troba a faltar. Ara valoro moltíssim la vida badalo-nina, la vida que moltes vegades no valorem quan vivia allà...aquells dies sense comptar les hores, l’olor a mar, l’aire calorós, la manera de viure, el “carpe diem dels joves catalans....A Bèlgica la gent es molt més desconfiada, menys natural, com robòtica, aquí tot es feina, fer-se l'Interessant i fer veure qui té més diners... no hi ha aquell bon rotllo de parlar amb algú que no coneixes massa, aquí la gent es més inaccessible i una de les primeres preguntes que et fan quan coneixes algú es; que fas a la vida?Una pregunta que em sembla súper classista, es una pregun-ta com per saber si tenen que continuar la teva coneixença o passar, jo per exemple el que faig a la vida es viure-la el millor

Jon Le Blanch, des de Bèlgicaque puc, respectant les altres persones i intentant ajudar a qui puc, sense esperar res més a canvi, per això ja treballo, per rebre diners a canviA Badalona som molt més reals, valorem les coses de veritat , la bona gent, el bon menjar, les coses que realment importen... Un vespre a la platja amb els gossos i els amics acompanyat del soroll del mar, un picnic al parc amb la família, una excur-sió per la muntanya o simple-ment llegir un llibre a un banc de la Rambla. Per mi són els moments que veritablement valen la pena i fan de la vida quelcom més agradable.

Jon Le Blanch, des de Bèlgica

Badalonins al món

BadaloninsAlMón-79.indd 1 12/06/2012 12:12:55

Page 80: 1535

Dr. Roberto Koenig

- Máster en Implantología y Rehabilitación oral por: European School of Oral Rehabilitation

Implantology and Biomaterials. New York University College of Dentistry.

- Título nivel Europeo en Implantología.

Dra. Fátima Dominici

- Máster en Odontología conservadora y restauradora por la Universidad de Barcelona.

- Máster en Implantación Bti.

CONFÍATU SALUD

BUCODENTAL A VERDADEROS

EXPERTOS

ESPECIALISTAS EN ORTODONCIA AVANZADA

BADALONA CENTROC/ Alfonso XIII, 27 (frente antiguo pabellón Juventud)

Tel. 93 387 58 02 L2 Pep Ventura

BADALONA - LA SALUDAv. Marquès Sant Mori, 197

(frente mercado Salut)

Tel. 93 387 12 65L10 La Salut