2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE...

24

Transcript of 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE...

Page 1: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

«»«»«»

Page 2: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE

DE 20162

diarimésebre

www.mesebre.catwww.mesebre.catOPINIÓ

mésmésdiari

ebreEdita:

Limicola, SLDL: T-1610/2001 - ISSN: 1579-5659

MÉS EBRE

Direcció:Isabel Carrasco

Direcció de continguts i redacció:Michel ViñasPremsa:

Maria ParraDisseny i maquetació

Jesús RuizVersió ‘on line’:Dani Mayandia

COL·LABORADORS

Edward CarterSergi QueralJoaquin Celma

Rosa Vandellós LleixàEbreDroneAna BalartRepoart

Salva Balart

Publicitat:[email protected]

610 20 33 25Administració:Susana Maria

distribució@mesebre.catImpressióImprintsa

Mitjans Grup Més Ebre:Canal terres de L’Ebre

(Canal 34 TDT)

C/ Cervantes, 1343500 - Tortosa (TARRAGONA)

Tel.: 877 180 170www.mesebre.cat

L’opinió del diari queda reflectidaexclusivament a través de l’edito-rial. Els articles de la secció d’o-pinió expressen els criteris de quiels signa i el diari no els fa seus

necessàriament.ELS ARTICLES ANÒNIMS NO

SERAN PUBLICATS A MÉS EBRE

15.000 exemplars

L’equip de govern d’Ascó ha obert un procés participatiu per conèixer l’o-pinió dels ciutadans pel que fa al Complex Ascó, el nou equipament lúdic iesportiu que s’ha de construir al municipi i que ha de posar en valor tot elpotencial del poble i de la resta d’equipaments. La primera sessió del pro-cés participatiu es va dur a terme aquest dimecres al vespre a la sala d’ac-tes de l’Ajuntament amb la presentació d’un estudi de l’equipament fet apartir d’una previsió de les mancances que té Ascó en aquest aspecte.

Modificació a la baixa d’algunes ordenances i taxes municipalsD’altra banda, l’Ajuntament d’Ascó va aprovar durant la darrera sessióplenària la modificiació d’algunes ordenances fiscals i taxes per a l’anyvinent. Es tracta de l’ordenança reguladora de l’Impost de Béns Immobles(IBI), el de Vehicles sobre Tracció Mecànica i les taxes per LlicènciaUrbanística, la taxa de Cementiri i la taxa pel servei de Cens de Gossos. Entots els casos, els canvis que s’han aprovat han estat a la baixa respecte elque hi ha en vigència actualment.

S’obre un procés participatiu perconèixer l’opinió del Complex d’Ascó

AJUNTAMENT D’ASCÓ

Rècord

A TORTOSA D TAPES

EditorialPer molts anys Més Ebre

Més Ebre celebra aquest mes de novembre els 15 anys des de la seva fundació. Aquesta tarda, a l’Auditori de Tortosa, s’efec-tuarà l’acte de celebració. Un llarg camí per al ‘diariet’ com és conegut carinyosament el Més Ebre. Cal valorar, en una èpocatan complicada per als mitjans de comunicació, que s’arribi a aquesta fita i que hi hagi força per continuar. Un mitjà de proxi-mitat que des de fa 2 anys va incrementar aquesta proximitat amb l’ampliació a 15.000 exemplars per accedir a més indretsdel nostre territori. Entre tots ha estat possible. Cal agrair la complicitat i el suport rebut per la societat ebrenca a la que el MésEbre ha estat sempre unit, defensant els seus interessos i les seves inquietuds. És un dia de felicitacions. A tota la gent que haformat part d’aquest projecte i que, d’alguna manera, ha ajudat a arribar fins aquí i a la que encoratja per a poder seguir.L’Auditori serà l’escenari avui d’un acte emotiu per al gratuït ebrenc. Gràcies a tots!

Dos ferits greus és elbalanç d’un accidentque ha tingut llocaquest dimecres entreun cotxe i un camió a laRàpita, a la carretera N-340. Els fets han tingutlloc cap a les vuit, quanper causes que s’investi-guen el camió i el cotxehan xocat per encalç,segons han informat elsMossos d’Esquadra. Aresultes del sinistre el ca-mioner ha resultat il·lès. Els dos ocupants del cotxe han quedat atrapats a dins delvehicle i ha estat necessari que els Bombers, que han enviat quatre dotacions a lazona, fessin tasques d’excarceració per rescatar-los. Per la seua part, el movimentveïnal segueix i insisteix amb les seves manifestacions, ahir dijous, i en té previstauna per diumenge a Amposta (ACN).

Dos ferits greus en un accident perencalç entre un cotxe i un camió

A la N-340 a Sant Carles de la Ràpita

Segons nota del PSC Tortosa, “relacionat amb aquest tema es pre-senta una moció per al Ple ordinari del mes de novembre per la cre-ació d’una Comissió de Seguiment de les mocions aprovades pelPle, entre d’altres”.Tal i com ja va anunciar en roda de premsa el PSC, seguint la sevalínia de treball i tal i com hem fet amb els pressupostos, les orde-nances o el Reglament de Participació Ciutadana, han presentatdiverses al·legacions al ROM “entenent que, tot i les diverses peti-cions efectuades, el govern no ha volgut entrar a negociar ambnosaltres en el temps d’exposició, tot i que si ho ha fet amb la CUP,i que els portaveus de CiU i ERC ens han indicat que estem en eldret de presentar les al·legacions que considerem oportunes” hamanifestat el portaveu del grup municipal socialista, Enric Roig.En aquest sentit s’ha presentat una al·legació a la totalitat en la que“demanem l’enretirada del document per tal de possibilitar un pro-cés de participació que busqui el consens en la reforma delReglament Orgànic Municipal, ja que el seu procés d’elaboració haestat marcat, des d’un inici, per la manca d’interès per a la realitza-ció d’un procés obert i transparent cap a les entitats i la ciutadaniaen general” ha exposat Roig.

Al·legacions del PSC Tortosa alReglament Orgànic Municipal

Page 3: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4 DE NOVEMBREDE 2016

diarimésebreTERRES DE L’EBRE3www.mesebre.cat

FOTO: MES EBRE «»«»

Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari

Amb un acte que tindrà lloc a l’Auditori de Tortosa (20.30h)

Avui divendres (20.30 h)el Més Ebre celebra el seuquinzè aniversari amb unacte que tindrà lloc al’Auditori de Tortosa.Es farà un repàs dels 15anys i també hi hauràmencions especials endiversos apartats.Defensa del territori:Plataforma defensa Ebre,Trens Dignes, Pataformaciutadana en defensa dela Terra del Sénia,Autopista Gratuïta Ja!,Assemblea NacionalCatalana.El món empresarial:Captio: Empresa PlásticosCastellà i Estació Nauticade la Ràpita.Sensibilitat social: MatemLo Bitxo, Fundació ELA iAfate (Alzheimer).El nostre esport: ClubRem Tortosa, Nàutic

Amposta i Club Patíl’Aldea.Així mateix, hi hauràreconeixements per alscol.laboradors del setma-nari i s’acabarà del futurdel mateix, amb la planifi-cació i els objectius esta-blerts per seguir progres-sant i creixent.Tot això, amb un seguitd’actuacions que amenit-zaran l’acte: Joan Rovira,Cor Flumine, Abel GilBallarí, Eric Vinaixa i JaviPrincep, El Mafio a mésde Sílvia Ampolla quedonarà el tret de sortida al’esdeveniment. “Entre tots ho hem fetpossible arribar al 15èani-versari, i avui esteu invi-tats per celebrar-ho alnostre costat, com així ésel Més Ebre, proper a lagent del territori”.

Page 4: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4DE NOVEMBRE

DE 20164

diarimésebre

www.mesebre.catTERRES DE L’EBRE

«»«»

EN UN MINUT

*GRAN RECAPTE: Amb ellema "Necessitem la tevamàgia", el Bancd'Aliments de les Terres del'Ebre i totes les entitatsque hi col·laboren han pre-sentat aquest dijous la 8aedició del Gran Recapted'Aliments, que es farà elspropers 25 i 26 de novem-bre a tot Catalunya. En elconjunt del país, l'any2015 es van recollir 4,5milions de quilos en unaedició que va comptaramb més de 25.000 volun-taris. Les xifres a Terres del'Ebre van ser de 1.100voluntaris i 80.000 quilos,la major part dels qualsvan sortir de Tortosa, ambmés de 550 voluntaris i40.000 quilos de menjarrecollit.

*AVUI DIVENDRES es pre-sentarà a la sala d’actes del’Ajuntament de Deltebrel’Índex del ClimaEmpresarial a les Terres del’Ebre corresponent al pri-mer semestre del 2016. Al’acte intervindran el dele-gat territorial del Govern,Xavier Pallarés; l’alcalde deDeltebre, Lluís Soler; eldirector de la Càtedrad’Economia Local iRegional (CELiR) del cam-pus Terres de l’Ebre de laURV, Juan Antonio Duro; iel professor delDepartament de Gestiód’Empreses de la URV, PauGaliana.

*ASCÓ: la central nucleard’Ascó dóna feina a 1.245persones. D’aquestes,només la meitat, 611,viuen a l’àrea d’influènciade la central. L’alcalded’Ascó, Josep MariaBuixeda, ha qualificataquesta xifra d’insuficient idemana a les empreses dela nuclear que contractinmés gent del territori.Segons informa SER Mórad’Ebre, de les 1245 perso-nes que treballen a la cen-tral, 528 pertanyen aANAV, l’empresa propietà-ria, i 717 treballen peraltres empreses subcon-tractades.

*AQUEST DIUMENGE,dins dels actes programatsen el marc del IV FestivalMúsiques en Terres deCruïlla, tindrà lloc un con-cert de música coral. Aniràa càrrec del Pax-Cor deCambra, formació dirigidaper Esteve Costa.

Mésnotícies

L'Ajuntament d'Amposta contrac-tara durant sis mesos 12 jovestitulats (llicenciats, graduats i ambcicles formatius superiors) demenys de 30 anys. Sera dins elprograma Joves en Practiques, alqual s'ha acollit el consistoriamposti i s'hi destinaran 132.000euros. Les ofertes, que ja hanestat publicades a la web del con-sistori i al Servei Publicd'Ocupacio de Catalunya (SOC),busquen diferents perfils profes-sionals com un tecnic en EducacioFisica, un dissenyador grafic,administratius, enginyers, entred'altres.

Amposta contractara22 joves titulats

Ports de la Generalitat ha reformat les casetes dels pescadorsal port de l’Ametlla de Mar per donar millor servei als pesca-dors ja que aquesta és una activitat cabdal del municipi.L’adequació dels magatzems s’ha executat en un termini dedues setmanes i ha tingut un pressupost d’11.500 euros. Elgerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acom-panyat de l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, i delpatró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull (totstres a la imatge), ha visitat aquest dilluns les casetes de pes-cadors renovades recentment. Durant la visita, Gómez ha dit”els pescadors per a mi són una prioritat i per això he volgutque la primera inversió de la Cala es destinés a les casetesdels pescadors”.

Ports renova les casetes dels pescadors de l'Ametlla de Mar

La reforma dels magatzems per als estris de pesca dóna major servei al sector calero

El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya ha atorgat aquest dijous elPremi l’Abanderat, com a reconeixement a la trajectòria professional de bibliotecarisi bibliotecàries vinculats professionalment a la biblioteca pública, a la directora de laBiblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, Irene Prades. El guardó té per objectiudonar suport a la formació continuada i fomentar l’adopció de les millors pràctiquesinternacionals en matèria de biblioteconomia. Està dotat amb un ajut per a una esta-da professional a l’estranger, per tal que els i les professionals puguin aplicar aques-tes experiències a la seva vida laboral a Catalunya i, així, millorar la seva aportació alsector, potenciar la innovació i la internacionalització.Prades ha recollit ael premi acompanyada de la regidora de Cultura, Dolors Queralt.La guardonada ha expressat la seva satisfacció pel reconeixement i la regidora ha afe-git que “és un premi molt merescut que reconeix una feina ben fet al llarg de moltsanys i que és extensible a tot l’equip humà de la Biblioteca Marcel·lí Domingo”.

Reconeixement a la directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

Atorgat per la Generalitat, per la seva trajectòria

El gerent de Ports de laGeneralitat, Joan PereGómez, acompanyat del’alcalde de Tortosa, FerranBel, ha anunciat aquestdilluns la licitació de lesobres de remodelació del’embarcador fluvial quegestiona l’Administracióportuària a la ciutat. Elstreballs han de modernit-zar la instal.lació perpotenciar la pràctica delsesports nàutics i el turismeque generen aquestesactivitats i, integrar el pas-seig fluvial de l’Ebre ambel centre de la vila ambnous espais per a activitatsciutadanes. L’actuació,inclosa en el Pla d’inver-sions 2014-2017 de l’em-presa pública de laGeneralitat, compta ambun pressupost de 88.000euros i un termini d’execu-ció de dos mesos. Els tre-balls començaran el generde 2017. Aquest dillunshan visitat l'espai objecte

de la inversió el gerent dePorts, l'alcalde, la regidorad'Urbanisme, MeritxellRoigé, i el director del'IDECE, Joan Martí (a laimatge).Gómez ha destacat que“aquest projecte ha deposar en valor l’embarca-dor per impulsar les activi-tats nàutiques i el turismea la ciutat”. “A més, ha deconnectar la instal.lacióamb el passeig fluvial iadequar l’espai per a usosciutadans”, ha afegit. De la seva banda, l’alcaldede Tortosa, Ferran Bel, haagraït al gerent de Ports lareceptivitat i celeritat en laposada en marxa d’aques-ta actuació, i per entendreque calia anar més enllàd’una actuació d’urgènciasobre l’actual moll. Bel ha afegit que aquestprojecte es fa en clauesportiva i turística, i harecordat que s’emmarcaen l’aposta de

l’Ajuntament perquè laciutat torni a mirar al riu.L’embarcador de Tortosaés un dels quatre embar-cadors fluvials que gestio-na Ports de la Generalitatal riu Ebre. Les obres pro-jectades han de renovar lainstal.lació per oferir millorservei als usuaris, impulsaractivitats i donar continuï-

tat al passeig fluvial deTortosa com un nou espaid’ús ciutadà integrat al riui al teixit urbà.Els treballs suposaran laconstrucció del nou moll,la remodelació de la líniad’atrac i la reforma de larampa d’avarada dels vai-xells, entre altres actua-cions previstes.

La Generalitat reformarà l’embarcador de Tortosa perimpulsar les activitats al riu

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez i Comes, ho ha anunciat aquest dilluns

Els treballs han demodernitzar lainstal.lació per

potenciar la pràcticadels esports nàuticsi el turisme quegeneren

Page 5: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4 DE NOVEMBREDE 2016

diarimésebreTERRES DE L’EBRE5www.mesebre.cat

«» «»

EN UN MINUT

*AMPOSTA: el docu-mental del mes que haprogramat l’AssociacióSociocultural Tarambana‘La teoria sueca de l’a-mor’ es projectarà alCasal d’Amposta avuidivendres 4 de novem-bre a les 21.30 h i demàdissabte a les 18 h. Preude l’entrada 4€. Enaquest documentald’estil trencador i ple decinisme, Gandini explo-ra l’estil de vida suec i espregunta si una societateconòmicament benes-tant és sinònim d’unasocietat feliç.

*LA RÀPITA: el Museude la Mar de l’Ebre acull,des d’avui, l’exposicioCartografia (Es), del pin-tor Miquel Paton, unprojecte en el qual l’ar-tista rapitenc fa un giren el seu proces creatiuamb obres de petit igran format, realitzadessobre diferents suports iinspirades en el paisatgei el seu entorn mes pro-per: el delta de l’Ebre.

Més notícies

Expoclick arribarà, de l'11al 13 de novembre, a la seuacinquena edició. Serà l'edi-ció més internacional de to-tes. I és que entre els 15 ex-positors que vendranproductes Playmobil, n'hihaurà 3 d'Alemanya, 2 deFrança i 2 de l'Estat Espan-yol. La resta seran venedorsde Catalunya. Una altra deles novetats d'enguany és elsalt quantitatiu quant a dio-ramistes professionals queparticiparan a la mostra."De 15 que n'hi va haverl'edició anterior, enguanyn'hi haurà 25", assenyalaAndreu Borràs, impulsord'Expoclick."Així, en aquesta sisena edi-ció s'ocuparà tota la superfí-cie del pavelló firal", afegeix.Finalment, també hi partici-paran 60 diorames infantils. "De seguida es van omplirles inscripcions", explica laregidora de Joventut i Parti-cipació Ciutadana, Júlia Bar-

berà. A més del concurs dediorames infantils, també hihaurà el concurs fotogràfic ales xarxes socials i el Busca-click. La cinquena ediciód'Expoclick aspira atraure12.000 visitants. "Són 2.000més que l'any passat", expli-ca l'alcalde d'Amposta,

Adam Tomàs, que la titlla demostra "completament con-solidada". "És una mostra de les activi-tats que hem de fer perquèAmposta sigui un pol d'a-tracció de gent de fora; situaAmposta al mapa", afegeixl'alcalde.

L’ Ajuntament d’ Alcanar ha dut a terme l’arranjamenti la millora del parc que es troba situat a la plaça delsPaïsos Catalans. L’actuació ha consistit en les obresd’arranjament del paviment de formigó i la instal·laciód’un paviment continu de goma de cautxú reciclat ales zones dels jocs. Després de sol·licitar diversos pres-supostos, l’empresa local Germans ReverterConstructors ha estat l’adjudicatària de l’obra de pavi-mentació amb formigó fratassat per un import de4.068,49 euros, mentre que el paviment de cautxú haanat a càrrec de l’empresa PRODUR, per 7.001,27euros. Aquesta actuació s’ha completat amb els tre-balls que ha realitzat la Brigada Municipal d’Obres.D’altra banda, la regidoria d’Obres i Serveis ha consi-derat necessari millorar les condicions de seguretatd’aquesta àrea infantil. Aquesta actuació forma part dela campanya de Pressupostos Participatius “Decidimjunts. Millorem Alcanar”. Diumenge es va celebrar lafesta de reinauguració de la plaça dels Països Catalans.

Expoclick aspira atraure12.000 visitants

Millores al parc infantilde la plaça dels països

catalans

Al Pavelló Firal d’Amposta, de l’11 al 13 de novembreA Alcanar

AJUNTAMENT 

DE MORA D’EBRE

EDICTE

Per aquesta Alcaldia, en data 25 d’octubre de 2016, s’ha resolt sotmetre a infor-mació pública, per un termini d’un mes, el projecte de “Construcció bassadecantació aigües explotació dipòsit controlat”, situat a la Partida Pèsols, polí-gon 24 – parcel·la 10 i qualificats com a sòl no urbanitzable, presentat per ADO-BINVE, SL, d’acord amb l’article 48 del Decret legislatiu 1/2010, del 3 d’agost,que aprova el Text refós de la Llei d’urbanisme.

Durant aquest termini les persones interessades poden examinar el projecte ales oficines de l’Ajuntament, de 10 hores a 14 hores, de dilluns a divendres i pre-sentar, si s’escau, les al·legacions que considerin pertinents.

Móra d’Ebre, 25 d’octubre de 2016. L’Alcalde

Joan Piñol i Mora

Sixte Melchor Gimenez (Delegació de signatura Decret 86/2016)

Page 6: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4DE NOVEMBRE

DE 20166

diarimésebre

www.mesebre.catTERRES DE L’EBRE

«»

Deltebre congelarà les actualsordenances fiscals

Per a l’any 2017

La Ràpita és enguany la ciutat escollida peracollir demà dissabte 5 de novembre l’acte delliurament de la XXVIII edició dels guardonsde la Pesca Catalana, que atorga anualment eldepartament d’Agricultura, Ramaderia, Pescai Alimentacio de la Generalitat de Catalunya.El vicepresident i conseller d’Economia iHisenda del Govern català, Oriol Junqueras, ila consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca iAlimentacio, Meritxell Serret (a les imatges),assistiran a aquest acte d’entrega dels guar-dons, que comencara a les 19 hores al Museude la Mar de l’Ebre. Els Guardons de la pescacatalana són el reconeixement a la tasca de les persones físiques i jurídiques, nacionalso estrangeres, que amb el seu esforc i la seva dedicació han contribuït al desenvolu-pament del món de la pesca, prestant serveis rellevants al sector o contribuint amb laseva exemplaritat professional i la seva cooperacio als interessos del sector pesquer.Posteriorment, el vicepresident i la consellera assistiran al sopar de la Nit de la PescaCatalana, organitzat per la Federacio Catalana de Confraries de Pescadors, que tindra lloc en un restaurant del municipi i en el qual participara el sector pesquer de totCatalunya.

El govern municipal plantejarà la congelació de les ordenances fiscals per al vinentany 2017 de manera que el consistori no pujarà els tributs que els ciutadans i ciu-tadanes del municipi paguen de manera anual i seguirà apostant pels ajuts per ala ciutadania que més ho necessita en funcio de les seves condicions econòmiquesi socials tal i com ja s’ha fet, per primera vegada, l’any 2016. En aquest sentit, l’al-calde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “des de l’equip de govern volem con-tinuar amb la nostra premissa de què qui menys pugui, menys pagui. Per tant, lesordenances seguiran estan acompanyades d’unes bases socials per tal que les famí-lies puguin fer front als tributs essencials”. Aquest any 2016 mes de 280 famíliess’han vist beneficiades per aquestes bases. Segons nota de l’Ajuntament, amb lacongelacio proposada pel govern municipal, els impostos i taxes com son, entred’altres, el cas de l’IBI o les escombraries tindran el mateix cost per a la ciutadaniatot i que les famílies amb menys recursos es podran acollir a les bases socials perobtenir una reduccio de l’import. En qualsevol cas, l’alcalde ha detallat que “mal-grat que enguany congelem els tributs, estem treballant en la introspecció de cadas-cun dels serveis per tal d’ajustar progressivament els costos a partir de 2017 i, pertant, tendir a la reduccio de la pressio fiscal a la ciutadania de forma que es priorit-zin serveis publics essencials i la qualitat dels mateixos”. D’altra banda, dins de l’ac-tualitat del municipi deltebrenc, cal dir que la darrera Junta de Govern Local del’Ajuntament de Deltebre ha aprovat les bases de la dinovena edicio del concurs deDecoracio Nadalenca adrecada els comerciants i als veïns i veïnes del municipi. Elscomercos i particulars interessats en concursar ja es poden inscriure a l’Ajuntamentde Deltebre. El termini d’inscripcio finalitza el dia 2 de desembre.

XXVIII edicio dels Guardons de la PescaCatalana i la Nit de la Pesca

Demà dissabte a la Ràpita

Ports de la Generalitat ha tret a licitació el subministrament de llumeneres ambil·luminació LED al ports de la zona portuària sud, situats a la costa de Tarragona, unatecnologia més respectuosa amb el medi ambient que optimitza els recursos delsrecintes portuaris. La dotació d’aquests equipaments s’ha licitat per un pressupost de200.000 euros i està inclosa en el Pla d’inversions 2014-2017 de l’empresa públicade la Generalitat. L’enllumenat és un servei bàsic per als ports que millora la segure-tat i fa possible l’ús dels espais portuaris a la nit. Amb la renovació de les llumenereses vol renovar múltiples circuits d’enllumenat exterior per prestar uns serveis més efi-cients als usuaris i als ciutadans en un entorn més sostenible. Així, les noves làmpa-des amb tecnologia LED s’instal·laran en els ports de Cambrils, l’Ametlla de Mar,l’Ampolla, Sant Carles de la Ràpita i les Cases d’Alcanar. L’any passat, en aquestsports ja es van instal·lar punts de llum amb LED, en una primera fase. Amb les novesllumeneres que s’han d’instal·lar aquest any gairebé totes les instal·lacions de la zonaportuària sud disposaran d’enllumenat públic amb aquesta tecnologia.

Ports estalvia un 50% de consum energèticamb el nou enllumenat a les instal·lacionsEls ports de la zona sud es dotaran de 240 llumeneres amb tecnologia LED

El proper 12 de novembre tindrà lloc al pavelló firal de la Ràpita una de les cites gas-tronòmiques populars mes esperades de la costa ebrenca, la Diada del llagosti, quearriba a la catorzena edicio. Dotze restaurants i la Confraria de Pescadors, a banda deproductors locals i de proximitat, participaran en aquesta diada, que donarà pas a lesJornades Gastronomiques del Llagostí. Fins a les portes de les festes nadalenques, elsrestaurants rapitencs participants elaboren menus a l’entorn d’este crustaci, una de lesestrelles de la llotja i de les cuines locals, a preus que oscil·len entre els 35 i els 40euros. Ahir es va fer l’acte de presentacio a l’Espai Gastronomic del mercat.

XIV Jornades del Llagostí de la Ràpita

Del 12 de novembre fins a l’11 de desembre

Page 7: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 7FELICITACIONSwww.mesebre.catdiarimés

ebre

Page 8: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4DE NOVEMBRE

DE 20168

diarimésebre

www.mesebre.catTERRES DE L’EBRE

«»«»

EN UN MINUT

*PRESENTACIÓ del llibre'Vocabulari de la TerraAlta', d'Anton Monner,que tindrà lloc l'11 denovembre, a les 19 h, a laSocietat UnióGandesana, a càrrec deJosep Ramon Correal,conseller editorial adjuntal president editor del'Diari de Tarragona'.Presidirà l'acte el 129èpresident de laGeneralitat, M. Hble. Sr.Artur Mas.*MÓRA LA NOVA aco-llirà un any més laJornada Institut RamonMuntaner. Cultura irecerca en el territori.Una activitat biennal pera donar a conèixer públi-cament els projectes ipublicacions que hanrebut i reben el suportd’aquesta institució, aixícom per a oferir un espaion debatre i intercanviaropinions i experiències.La Jornada, que enguanyarriba a la seva quartaedició, tindrà lloc els dies11 i 12 de novembre.

Més notícies

L'Ajuntament de Móra d'Ebre va celebrar una sessió plenària extraordinàriai urgent. El plenari va ratificar la urgència del ple per l'aplicació de la Llei39/2015, de procediment administratiu, i pel fet que les normatives fiscalsmunicipals han d’estar aprovades abans del 31 de sembre de l’any anteriorper a ser aplicades. L'altre punt de l'ordre del dia era l'expedient de les orde-nandes fiscals de l'Ajuntament per a 2017, que es van aprovar per unanimi-tat dels deu regidors que van assistir al ple. En aquest punt, l'Alcaldia va pro-posar l’eliminació del punt de les ordenances fiscals que permetia l’exempcióde l’impost de béns immobles (IBI) a les infraestructures sanitàries, entre lesquals l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. L'alcalde, Joan Piñol (a la imatge),va calcular que des del 2005, i en números redons, l’Ajuntament de Mórad’Ebre ha deixat d’ingressar de l'empresa gestora de l'hospital, GECOHSA, al voltant d'uns 700.000euros. Aquesta proposta arriba després que la la polèmica desviació de 4 milions d'euros de l'hospitalmorenc per a eixugar el dèficit de l'Hospital Sant Joan Reus, un fet que en opinió de l'alcalde signifi-ca detreure un recurs de les Terres de l’Ebre per a enviar-lo a la regió del Camp de Tarragona.

Móra d'Ebre aprova aplicar l'impost de bénsimmobles a l'empresa de l'Hospital Comarcal

La proposta arriba després del traspàs de 4 ME per eixugar el dèficit al Sant Joan de Reus

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, s'ha reunit amb el directorgeneral de la Policia, Albert Batlle; el comissari en cap de Mobilitatdels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, i el director dels ServeisTerritorials d’Interior, Joan Juan, per exposar-los l'oposició del'Ajuntament morenc a qualsevol proposta per reduir la Unitat deTrànsit de la comissaria de la Ribera d'Ebre. En el decurs de la reunió,els responsables de la Policia de la Generalitat han exposat els crite-ris tècnics i de racionalització del servei que avalen la proposta dereducció progressiva de les dotacions de Mossos de Trànsit de lacomissaria morenca i la progressiva assumpció d'aquest servei des dela comissaria de Tortosa. Per la seua part, l'alcalde de Móra d'Ebre,Joan Piñol, ha expressat la seua preocupació als responsables policialsper aquesta proposta i els ha exposat els "criteris polítics pels qualsestem en contra de la iniciativa de la Generalitat i de qualsevol even-tual disminució d'efectius policials a Móra d'Ebre".

Rebuig a l'intent de reducció d'agentsde la Unitat de Trànsit dels Mossos

De la comissaria de Móra d'Ebre

Aquest cap desetmana s’hacelebrat la 29aedicio de la Festadel Vi a la TerraAlta, amb exittotal d’assiste nciai participacio decellers a la fira. LaFesta tanca lesseves portes ambbones xifres d’a-flue ncia de publicdurant tot el capde setmana, aixícom d’aforament als tastos organitzats per la DO, que ha penjat el cartell de com-plet a tots els tastos. En total s’han venut 1.650 copes i s’han servit al voltant de13.000 degustacions D'altra banda, la intenció de la DO Terra Alta és obrir mercatsi situar la garnatxa com a varietat destacada als Estats Units o al Canadà. "Estemen una promoció de 'Garnatxa Quality Wines' per a què als Estats Units, que esmouen molt per varietats, la garnatxa sigui de referència", ha assenyalat el secre-tari de la DO Terra Alta, Jordi Rius. L’entrega de premis va servir d’antesala a la 7aNit de les Garnatxes Blanques, una trobada que es consolida com a l’acte popularme s emblemàtic del programa de la Festa del Vi, aplegant un bon nombre d’assis-tents i 28 cellers participants. A la imatge, els premiats. Finalment, dir que el 7 denovembre es farà una jornada tècnica a l'església del Poble Vell de Corbera on par-ticiparan sommeliers i destacats xefs de restaurants de Barcelona. Segons Rius, jahan confirmat diverses Estrelles Michelin per la cita.

La Festa del Vi de Gandesa s'apropa a les 13.000 desgustacions

Els cellers de la DO Terra Alta volen obrir mercats

El projecte de tren turístic de la Costa Daurada i Ebre,que es batejarà com a ‘Caspolino’, ja ha aconseguit elsuport de 23 ajuntaments per poder tirar endavant.Amb el seu suport, tenen garantits 750.000 euros. Ambtot, la iniciativa, de la Fundació per a la Preservació delPatrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova, a laRibera d’Ebre, necessita 1,3 milions d’euros perquèpugui ser una realitat. Entre els consistoris que partici-paran econòmicament hi ha Reus, Benissanet, Móra laNova, Ascó, Flix o Casp, entre d’altres. Segons l’ACN,el projecte, una idea que es porta desenvolupant des defa més de 15 anys, circularà entre la Costa Daurada finsa Casp (Baix Aragó-Casp) i vol entrar en funcionamentel 2019. És una data que els promotors encara veuenviable, tot i que encara no han aconseguit tot elfinançament que busquen.

El ‘Caspolino’ ja té el suportde 23 ajuntaments

Hi ha garantits 750.000 E, però calen 1,3 MEUR

Page 9: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4 DE NOVEMBREDE 2016

diarimésebreSOCIETAT9www.mesebre.cat

«»

EN UN MINUT

*XIV JORNADA D’ETNO-LOGIA, demà dissabte aAlcanar.

*MORA LA NOVA: Lesactivitats organitzadesaquest cap de setmanaper l’Associació per a laPreservació del PatrimoniFerroviari i Industrial(APPFI), en col·laboracióde l’Ajuntament de Mórala Nova, per commemorarels 125 anys de l’arribadadel ferrocarril a la pobla-ció, han tingut una moltbona acollida i han con-gregat unes 350 personesparticipants. La celebracióva consistir, en un home-natge als ferroviaris jubi-lats, dels quals en van acu-dir 14, i, d’aquests, els 10més vells van rebre unreconeixement especial.

*DISSABTE es va celebrarla jornada central del IVFestival de Música enTerres de Cruïlla de LaSénia.

Mésnotícies

L’alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moliné, ha aconseguit el compromís delServei Català de la Salut a les Terres de l’Ebre que abans que s’acabi enguany elCentre d’Atenció Primària (CAP) de la població tornarà a obrir les seves portes elscaps de setmana en horari diürn, de les vuit del matí a les vuit de la tarda, com laresta de la setmana, així com també els festius senyalats al calendari. El passat dia 6d’octubre, l’alcalde es va reunir amb el Conseller de Salut, Toni Comín, el qual vaprendre aquest compromís. Aquesta reivindicació de recuperar el servei del CAP totsels dies de la setmana és un dels cavalls de batalla en què l’actual equip de governtreballa des que va prendre possessió del govern municipal. L’alcalde ja es va reunirel mes de juliol de l’any passat amb els Serveis territorials de Salut, recolzat per mésde 300 signatures de ciutadans moranovencs i de la comarca, i ara fa unes setmanesva traslladar aquesta mateixa petició al conseller de Salut. “Estem expectants perquè,de vegades, a última hora, promeses com aquesta no s’han pogut complir, peròcreiem fermament que aquesta vegada arribarà a bon port i abans que acabi l’anyveurem aquesta reivindicació complerta”, ha manifestat l’alcalde moranovenc.

Móra la Nova confia que el CAP reobrirà els cap de setmana

Abans de que acabi l’any

El director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, ha efectuat aquestdimecres una visita la comarca de la Terra Alta. En primer lloc, ha fet estada al muni-cipi de la Pobla de Massaluca, on ha visitat l'Ajuntament i, posteriorment, s'ha des-plaçat a les instal·lacions nàutiques de l'embassament de la població. En aquesta visi-ta ha pogut conèixer de primera mà el port fluvial, les infraestructures turístiquesexistents a la zona i les activitats fluvials i de pesca que s'hi practiquen habitualment.Posteriorment, s'ha desplaçat a Gandesa, on ha fet estada al museu del Centred'Estudis de la Batalla de l'Ebre (CEBE), on hi ha una àmplia exposició de material,efectes i documentació referits a aquest episodio bèl·lic. L'agenda del director gene-ral ha finalitzat a Batea, on ha visitat i ha mantingut un dinar amb representants pri-vats del sector turístic de la comarca al Celler LaFou. A la imatge, el director general(al centre), a les instal·lacions nàutiques del pantà de la Pobla de Massaluca, amb lesautoritats locals i comarcals.

El director general de Turisme, Octavi Bono, va visitar la Terra Alta

Va estar a la Pobla de Massaluca, a Gandesa i a Batea

Diverses agrupacions sota el nom de VOLT3, amb orga-nitzacions com la Plataforma en Defensa de les Terres delSénia i Afectats per la plataforma Castor (APLACA) hanimpulsat un judici popular contra el projecte Castor. Eljudici, previst per al juny del 2017 a Barcelona, és"simbòlic" però té la intenció de fer seguir pressionant ales administracions perquè es reverteixin les conseqüèn-cies actuals del projecte. Segons l’ACN, la primera citaciós'ha fet aquest dissabte de manera representativa al com-plex a Vinaròs, dirigida a Florentino Pérez, presidentd'ACS, accionista majoritari del gestor de Castor, EscalUGS. També assenyalen al govern espanyol i al BancEuropeu d'Inversions. Blanca Bayas, de VOLT3, ha assen-yalat que "els mil terratrèmols" que es van produir alterritori no es poden revertir però sí que es pot exigir "eldesmantellament de la plataforma". També reclamen queels ciutadans no hagin de pagar "els fracassos" mit-jançant un peatge a la factura del gas.

Impulsen un judici popularcontra el projecte Castor

Seria al juny del 2017

El cambrilenc A ngel Vallverdu i Romha estat proclamat guanyador de l’e-dicio 2016 del Premi de narrativaSebastia Juan Arbo, organitzat per laregidoria de Cultura de l’Ajuntamentde la Ra pita, amb l’obra ‘No espoden donar tants llagostos a la sibe-ca’. En l’acta, el jurat va incloure unape ndix en el qual es posava demanifest l’intere s per una altra de lesobres presentades a concurs – ‘Fillsd’un somni perdut’-. Va fer constar larecomanacio de tenir en compte la publiciació d’aquesta obra. A la imatge, el guan-yador ab l’alcalde rapitenc, Josep Caparrós.

Premi de narrativa Sebastià Juan ArbóEl cambrilenc Angel Vallverdu fou el guanyador

Page 10: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE

DE 201610

diarimésebre

www.mesebre.catEL CRAC

«»

Francisco Moya: President de l'Associació de Familiars

de Malalts Mentals de les Terres de l'ebre

ENTREVISTA

Edward Carter

El passat 6 de juliol es presen-tava a Amposta el projecteActiva't per la Salut Mental.Des de bon començamentFrancisco Moya Reverté (LaRàpita 1948), es va posar alfront d'aquesta Associació perajudar als malalts i als seusfamiliars. El projecte té 13 ciu-tats pilot i es vol estendre pertot Catalunya, tenint la sevaubicació a Tortosa i Amposta.Aquesta Associació depèn de laRegió Sanitària de Tortosa, elsestatus de la qual daten del 5d'octubre del 1998. Ha portatdes d'aquesta data un gran ser-vei a aquests malalts.

Edwar Carter: Què és exacta-ment el projecte Activa't per laSalut Mental?Francisco Moya: El projecteActiva't per la Salut Mental técom a finalitat aconseguir queles persones amb problemes desalut mental i els seus familiarsesdevinguin agents actius en elprocés de recuperació propi, imillorar així la seva qualitat devida.

EC:Certs llocs geogràfics sónmés propensos que uns altresper a què la salut mental esti-gui més deteriorada?FM: Es considera que un indivi-du participa en les esferes biolò-gica, psicològica i social. Escombinen tractaments farma-cològics, psicosocials, familiars icomunitaris.Factors biològics: influència defactors genètics, infecciosos,traumàtics, tòxics.Factors psicològics: influènciade factors psicològics personalsen el curs i evolució dels TMS,com per exemple la "capacitatd'afrontament".Factors socials: aspectes relacio-nats amb la criança, la relaciófamiliar o el suport social podencondicionar l'evolució dels TMS.Per tant, aquests factors esmen-tats anteriorment, són claus enel desenvolupament de la malal-tia mental, així com aquella per-sona en un lloc geogràfic aïllat isense recursos, tindrà unpronòstic més complicat en eltractament de la malaltia men-tal.

EC: Quants malalts mentals hi

ha en aquest moment a lesTerres de l'Ebre?FM: El percentatge de personesamb discapacitat derivada de laMalaltia Mental a les Terres del'Ebre l'any 2013:Baix Ebre: 28,26%, Montsià:26,61%, Ribera d'Ebre: 22,52%iTerra Alta: 19,95%.

EC: La velocitat i els avençosdel món actual, han fet aug-mentar les persones amb pro-blemes mentals?FM: Un 15 per cent de la pobla-ció desenvoluparà en algunmoment de la seva vida alguntipus de trastorn mental, unpercentatge que pot anar enaugment a causa de l'estrès i elritme de vida actual i que sesumarà al milió de casos demalaltia mental greu que exis-teixen ja a Espanya.

EC: Quan te vas fer càrrec d'a-questa associació?, i què et vaimpulsar a ser el principal pro-motor?FM: Com a persona afectada,tenia la necessitat de compartirles meves inquietuds i experièn-cies personals. Volia obtenirassessorament per saber cap aquin camí dirigir-me. Així vaigconèixer a un grup de famíliesde persones amb algun trastornmental, i ens vam unir per tre-ballar la malaltia mental.EC:Hi col·laboren moltes enti-tats en aquest projecte?FM: L'Ajuntament de Tortosa,

L'Ajuntament Amposta i laDiputació de Tarragona.

EC: Quin és el paper quedesenvolupa la Generalitat deCatalunya?FM: «Activa't per la salut men-tal" és un projecte conjunt entrela Federació Salut MentalCatalunya i el Departament deSalut de la Generalitat. Lideratper la Federació, té la col·labo-ració del Departament deBenestar Social i Família, i dife-rents Diputacions.

EC: Els Ajuntaments de les nos-tres terres, també hi col·labo-ren?FM: Sí, l'Ajuntament de Tortosai l'Ajuntament d'Amposta, enscedeixen el local per realitzar elprograma Activa't, il'Ajuntament de Sant Carles dela Ràpita, cedeix el local per rea-litzar els Grups d'ajuda Mútua.

EC: Els familiars representen unpaper actiu en la millora d'a-quests pacients?FM: Un entorn familiar adequati tranquil és molt important enla recuperació d'un trastornmental. El paper de la família ésessencial, ja que l'experiènciaviscuda i la proximitat amb lapersona afectada poden aportarmoltes dades i suport al tracta-ment que se segueixi. Compleixun paper molt important a l'ho-ra d'oferir suport a l'afectat.Cuidar a la família com a pilarfonamental en la cura de la per-

sona afectada és imprescindibleper a una bona evolució deltrastorn mental.

EC: El projecte ha començatamb 13 municipis i es volestendre per tot Catalunya.Com ho fareu això?FM: El projecte s'està implan-tant a 13 territoris catalans iacull a un total de 650 familiarsde persones amb problemes desalut mental en cursos de for-mació, 650 persones amb pro-blemes de salut mental en cur-sos de formació i 1700 personesateses a l'Espai Situa't. Els pro-veïdors sanitaris són els qui deri-ven a les persones amb proble-mes de salut mental cap aaquest servei. Tot i així, tots elsrecursos d'informació i formaciógenerats en el si del projecteromandran a disposició de tot-hom a la plataforma web delprojecte.

EC: El procés de recuperaciód'aquests malalts, de quinscondicionants depèn?FM: El projecte, que preténtransformar la família i la perso-na afectada per un trastornmental de subjectes passius asubjectes actius en el procés detractament i recuperació, estàestructurat com un circuit quepermet l'accés a la informació, ala formació i el foment de l'apo-derament, així com un suportcontinuat en el temps, coordi-nant les accions de les diferentsxarxes que intervenen en la

seva atenció.

EC: Quines activitats soleu ferper als familiars d'aquestsmalalts?FM: La porta d'entrada a aquestcircuit són els Espais Situa't, ques'estructuren com el pilar princi-pal del circuit d'atenció i actuencom a coordinador de tot elprocés. És un servei centralitzaten l'associació del territori idirectament en contacte ambels professionals de la xarxasanitària i els professionals de laFederació Salut MentalCatalunya. S'estructura meto-dològicament en format d'en-trevista individualitzada queserveix de porta d'entrada iderivació directa al circuit d'a-tenció a la família i que ofereix,a més, informació i assessora-ment específic sobre la malaltiamental a la població en generalper afrontar el problema d'unamanera eficaç.Dins del circuit també s'inclou:Servei de formació i psicoedu-cació (PROENFA)Servei de desenvolupament del'apoderament (PROSPECT)Servei de desenvolupamentcontinuat i indefinit de l'apode-rament basant-se en el contactesocial (Grups d'Ajuda Mútua).

EC: Quines són les malaltiesmentals més freqüents?FM: La depressió, l'ansietat, eltrastorn obsessiu compulsiu,l'esquizofrènia, el trastorn depersonalitat i el trastorn bipolar.

ACTUALITAT

Page 11: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

FOTO SARA ESTALELLA

EL CLUB DE POESIA PER A ADULTS ÉS EL PRIMER QUE ES POSAEN FUNCIONAMENT A LES TERRES DE L'EBRE

Page 12: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

2001-2016: Història d’un setmanari15 anys de vida

L’any 98 existien dos setmanarisa les Terres de l’Ebre,L’Occidental, i el Minut 91, sentaquest darrer estrictament espor-tiu i que, a més, es distingia perser un mitjà que es feia al nostreterritori per a tota la demarcaciótarragonina, sota la direcció deMichel Viñas. Eren setmanariseditats pels germans Guinarts,juntament amb Michel Viñas, enel cas de Minut 91.

Neix Més Ebre

L’any 2000 el grup 100x100Comunicació va adquirirL’Occidental i també Minut 91.De l’Occidental i de Minut 91, alnovembre de 2001 neixia MésEbre, publicació que superava les90 planes, entre la informaciógeneral i l’esportiva, amb el MésEsport. D’aquesta forma, el Més Ebrefou fundat pel grup 100x100amb la participació de MichelViñas que mantenia un percen-tatge d’accionariat heredat a tra-vés de Minut 91.

Gratuït

El setmanari va anar avançantfins arribar al novembre de 2006,quan va fer un altre pas endavantdins del seu objectiu: la proximi-tat. Va passar a ser gratuït i bisetma-nal, al principi en dimarts i dijousi, posteriorment, dimarts i diven-dres.

A principis del 2009, va haver uncanvi de direcció, sent Joan Antóel nou conseller delegat i qui vaimpulsar la publicació en unsmoments d’incertesa pel seufutur.Durant 4 anys, fins el setembrede 2013, la redacció de Més Ebre

va estar a Amposta i, despréspassà a Tortosa on es trobaactualment.Des de llavors, Més Ebre ha con-servat el caràcter gratuït però vatornar a una edició a la setmana,en divendres, com fins ara.

Audiència

Al maig de 2014, segons el barò-metre de la Comunicació, ambMichel Viñas al capdavant delsetmanari, Més Ebre va arribar

als 55.000 lectors d’audiència,sent el tercer gratuït deCatalunya i el primer de lademarcació, segons les dades delbaròmetre d’aquell moment.Aquell any, es va potenciar cadaedició passant als 15000 exem-plars cada divendres, distribuint-los amb vehicle propi, la furgone-ta de Més Ebre, que cada setma-na fa arribar la publicació als llocsestablerts.Tot això fins ara, quan aquestasetmana, dia 4 de novembre, el

Més Ebre ha tret el número 836.

Equip

Isabel Carrasco, en la direcció,Michel Viñas, que segueix des dela fundació, Jesús Ruiz, DaniMayandia i Maria Parra formenl’equip actual del setmanari.Per tant, aquest mes de novem-bre, Més Ebre compleix 15 anys.Tota una fita per un mitja decomunicació de proximitat ques’ha mantingut fins ara tot i les

dificultats sofertes en una èpocacompromesa per la reducciógeneral dels ingressos publicita-ris, i que s’ha acusat sensible-ment i sobre tot en una publica-ció gratuïta. Ara ja camí del número 1000, unaltre repte d’un setmanari deproximitat que sempre ha fetcostat a les demandes del territo-ri, unint-se als projectes solidaris ia les manifestacions i els reclamsde les Terres de l’Ebre.

A l’inici de l’any 2009,Joan Antó fou el nou

conseller delegat, sent l’impulsor del setmanari

Al novembre de 2006, Més Ebre va passar

a ser gratuït

Al novembre de 2001, arran dels setmanarisl’Occidental i Minut 91

neixia Més Ebre

Page 13: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

Tercer gratuït més llegit a Catalunya iprimer a la demarcació

tarragonina

Al maig de 2014,segons el baròmetre

de la Generalitat,Més Ebre va arribar als 55.000 lectors

A l’inici de l’any 2009,Joan Antó fou el nou

conseller delegat, sent l’impulsor del setmanari

Més Ebre forma part de la meua vida

MICHEL VIÑAS, DES DE LA SEUA FUNDACIÓ, HA VISCUT ELS 15 ANYS DEL SETMANARI

Un aniversari de Més Ebreho és també de MichelViñas. Ha viscut, des de l’ini-ci, els 15 anys de la publica-ció. Fou fundador de Minut91, el setmanari esportiuque després desencadena-ria, juntament ambL’Occidental, el Més Ebre.En parlem amb ell, que ésun dels pilars d’aquest pro-jecte.Pregunta: Com estàs?Resposta: A mesura que haavançat la setmana, mésinquiet de l’habitual. El certés que els darrers diesm’han passat moltes imat-ges pel cap.

P: Quines?R: Seria complicat exposar-les totes. Experiències viscu-des; grans moments i altresmolt complicats que semprehe lluitat per ajudar a solu-cionar-los i tirar avant.Emocions, alegries, passar-m’ho bé amb tots els com-panys que he tingut, peròtambé dificultats i momentsde tristor. Així és la vida. Iaixí és el Més Ebre.

P: Què significa Més Ebre?R: Una part fonamental dela meua vida. Abocar moltsesforços, molt de treball,molta lluita, molteshores...com he dit, moltesemocions. Molta passió,entrega, compromís, res-ponsabilitat...no defallir mai.

P: Recordes algú especial-ment aquests dies?R: Clar que sí. Ja ho he diten més d’una ocasió quesense el meu pare, reshagués estat possible. Al’any 98, vaig fer una apos-ta per dedicar-me a un pro-jecte que fou el Minut 91,

revista esportiva. Fou unèxit, però el seu futur eraincert perquè em vaig que-dar sol. El meu pare, lluita-dor i emprenedor, em vaajudar en tots els aspectes igràcies a la seua inversió i ala seua lluita es va podermantenir el projecte.Després, els germansGuinart també van apostar-hi i em vaig unir amb ells,compartint redacció ambJordi Trilla i la Teresa Faneca.Ells feien L’Occidental i elgran Joan Biosca i jo, elMinut 91. Dic gran perquèJoan Biosca va ser com unmiracle. Un company que esva identificar amb el projec-te i que no escatimava horesde treball per a dur a termeun setmanari, el Minut 91,que arribava a tota a provin-cia amb més de 70 planesque s’havien de fer en tresdies. Sempre li estaré agraïta Biosca i als 10 anys que vaestar amb mi, sent més queun company, un amic. Per tant, dins de l’entramatde canvis que van originar elMés Ebre, el meu pare fouclau amb el seu suport. Itambé amb totes lescol.laboracions que va efec-tuar. Ell, avui, des d’on sigui,estarà content d’aquest ani-versari, de veure que estemarribant lluny. I jo, orgullósd’ell, també ho estic perhaver treballat dur per nodecebre’l i per poder com-provar que l’aposta valia lapena.

P: Millor moment en 15anys?R: Com he comentat, ambtots els companys hem dis-frutat de moltes hores deredacció. Hem viscut canvisde locals, trasllats d’un lloc a

un altre, canvis diversos dedirecció, però sempre ambun gran ambient entre totsels que estàvem. També recordo una de lestransicions inicials que fouquan el Grup 100 per 100va adquirir els setmanaris(L’Occidental i Minut 91),amb el Sinto Romeu. A par-tir de la seua proposta depassar a rotativa, va nàixerel Més Ebre, que unia elsdos setmanaris anteriormentesmentats. I a mi em vamantenir les accions quehavia heredat, gràcies almeu pare, de l’etapa ante-rior. Un fet que sempre vaigagrair. En aquesta etapa vahaver-hi una personaimportant i a la que he dedestacar pel seu carisma:Xavi Branya. Va fer una granfeina.De totes formes, passats elsanys, potser el millormoment fou quan en una

nova etapa del Més Ebre, jamés actual (2014), em vaigquedar sol al capdavant delsetmanari amb Jesús Ruiz,un altre pilar de la històriamés recent del setmanari. Japortàvem vuit anys sent ungratuït. I fou llavors quanvam arribar als 55.000 lec-tors d’audiència. Crec quefou un punt d’inflexió, queens donava valor i laimportància que mereixiem.

P: Hi ha pitjor record?R: Clar, com en totes leshistòries d’amor. Va haver-hiun moment de dubtes afinals del 2008. Però llavorsfou Joan Antó el nou conse-ller delegat i qui va impulsarel Més Ebre. I a ell cal agrair-li que haguem arribat finsavui. I que puguem conti-nuar ja buscant el número1000. No és fàcil, amb totesles dificultats que hem pas-sat, sobre tot darrerament

amb una crisi que s’haemportat moltes coses perdavant, que un mitjà a lesTerres de l’Ebre arribe als 15anys i amb ganes i possibili-tats de complir-ne moltsmés.

P: I avui un gran acte per acelebrar-ho. Com el viuràs?R: No ho sé. Segur que seràinevitable emocionar-me.He lluitat molt en aquests15 anys i la veritat és que nosé com estaré. He de desta-car que el pes de l’organit-zació de l’acte l’ha dut IsabelCarrasco, persona que vaarribar al Més Ebre fa dosanys i que s’ha implicat ambentusiasme i amb el senti-ment que transmet aquestprojecte fet des de lamodestia i des del treball,des de la insistència i ladedicació de moltes horescada setmana. Isabel no ésuna companya, és també

una amiga, i, així mateix,com una mare que m’ha fetcostat en moments. I siparlo d’implicació, no pucoblidar a Jesús Ruiz, ambqui fa vuit anys que fem eltancament cada setmana.Responsable i compromésestima molt el Més Ebre desque va arribar. Pel que fa a la festa d’avui,espero que tot surti bé i quela gent que vingui al’Auditori recorde que MésEbre es fa gran. Hi hauràactuacions, mencions espe-cials i molta il.lusió. Algunasorpresa i també alguna lla-grimeta.

P: Celma vindrà?R: No pot perquè és compli-cat desplaçar-se des deMadrid. Però hi serà pre-sent, d’alguna manera.Joaquin, tot i que en oca-sions no hi estic d’acordamb ell, és un apassionatque des de Madrid té tenta-cles per tot el territoriebrenc. Es més que uncol.laborador bàsic en lesplanes d’esport. Sense ell,Més Ebre no seria el mateix.Sobre tot és un amic, a quino li podrè agrair mai tot elque ha fet per mi i per MésEbre.P: Res per afegir?R: Sí, gràcies a tots els queheu fet possible arribar finsaquí. I a seguir treballant apartir de demà per propersaniversaris. Agraiments acaps de premsa dels ajunta-ments, delegacions, consellscomarcals...i companys deportals com l’Ebredigital ol’ACN que faciliten la nostrafeina per poder transmetreles seues notícies també através del Més Ebre.

Page 14: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

«»«»

“Les Terres de l'Ebre,la nostra passió”

El meu agraïment a tots els nostres lectors i lectores per totes les seues aporta-cions, col·laboracions, suport i complicitat. El meu reconeixement per a l'equiphumà i professional que cada divendres realitza el miracle de donar vida al MésEbre. Gràcies per la vostra veu, la vostra confiança, que dia rere dia va creixenti que ens dóna forces per seguir lluitant. No hi ha dubte que la gent del nostreterritori ha valorat molt tots els esforços portats a terme en els últims anysduent-mos a ampliar les poblacions de distribució del Més Ebre, millorant enles noves tecnologies per poder interactuar de manera més fluida amb els nos-tres lectors i lectores. No hem inventat res, tot es redueix a la filosofia del MésEbre, al sacrifici i lluita per una cohesió ebrenca. Aquesta és la nostra lluita i lanostra passió i això es reflecteix amb la resposta que rebem de la gent del nos-tre territori, de tots vatros. Seguirem treballant i millorant per a fer territori per-què les nostres terres s'ho valen. Gràcies a tots i totes per confiar amb el MésEbre.

780 setmanes de Més Ebre i Michel Viñas

Parlar de Més Ebre és parlar de Michel Viñas queva passar de jugar a futbol a agafar el teclat i fer-se un periodista des de molt jove (24 anys). I ambpoc temps ja era el José Maria Garcia i també el Dela Morena del periodisme ebrenc. És un número 1.Ningú li pot discutir. Ell em va animar per fer unarticle fa sis anys i després em va animar a quecontinués escrivint i gràcies al seu suport escriccada setmana tres pàgines de futbol. I li agraeixode cor perquè així estic en contacte amb la mevaterra i amb el que m’apassiona: el futbol. Escric desdels 14 anys. Són, per tant, 43 en contacte sempreamb els mitjans de la comunicació. Fer un diari Més Ebre és un miracle, nomésun redactor Superman com Michel ho sap. Ell no només l'escriu, el maqueta, fael tancament i el reparteix en nombroses localitats del nostre territori. Que hihagi premsa en paper ja és un miracle, ja que les vendes han baixat un 50% ila joventut no compra diaris. El fenomen d'internet ha passat per sobre d’a-quest sector. Que els lectors ebrencs puguin llegir cada setmana un setmanarii, a sobre, de forma gratuïta és com un miracle. A més, facilita que gent granque mai havia llegit un diari, ara sigui fidel com un rellotge d’aquest Més Ebre.Complir quinze anys en un mitjà de comunicació no és fàcil, hi ha negocis queno duren ni un any. Més Ebre és una referència en moltes cases ebrenques i hacobert un paper important en poblacions petites on de vegades arriben pocsmitjans escrits. No sé com serà el futur de Més Ebre i de la premsa escrita, soldesitjo salut a aquest mitjà i abans que res per a Michel que segueixi ambaquest entusiasme diari, de dilluns a dijous escrivint, divendres repartiment i elcap de setmana filmant partits. Pluriocupació total. No sé si amb una altra per-sona, Més Ebre hagués durat quinze anys, només sé que Michel Viñas ha estatfonamental perquè aquest mitjà no hagi desaparegut. Des de Madrid, la meuaresidència, un senienc, nascut a Beseit i amb mig cor a la meva altra pàtria,Mèxic, poso cada setmana passió, lliurament, dinamisme i reflexió en aquestespàgines que escric de futbol perquè els aficionats en puguin gaudir. Un servi-dor, quan acaba la seva tasca, se sent content d'una feina feta amb honradesai dedicació. Felicitats Més Ebre, Michel i a la mare que el parir.

Llarga vida i prosperitat!

JORDI TRILLA: PRIMER DIRECTOR DE MÉS EBRE (ANY 2001)

ISABEL CARRASCO, DIRECTORA DE MÉS EBRE

JOAQUIN CELMA: COL·LABORADOR DE MÉS EBRE

Diuen que les casualitats no existeixen. Sonael telèfon i és Michel Viñas que em convida acelebrar els 15 anys de Més Ebre. Al mateixtemps rebo un correu del Col·legi Oficial deperiodistes de Catalunya- Demarcació del’Ebre amb el que són, sense dubte, malesnotícies per al periodisme ebrenc.Una de cal i una d’arena. Queda lluny aramateix, els primers anys de la dècada dels2000. La lluita en defensa del nostre riu eraprimera plana a tots els mitjans d’abastnacional i internacional. Eren temps debonança per al periodisme ebrenc.Redaccions plenes de professionals, anun-ciants que creien en els mitjans de proximitat,corresponsals i edicions locals que donavenfeina a molta gent.En aquest context naixia Més Ebre, fruit de la fusió de L’Occidental, setmanarique fou una iniciativa dels germans Guinart, els impulsors de Canal 21 TV..., ide Minut 91. Arribaria el triomf de la lluita antitransvasista i havia d’arribar lacrisi econòmica, i amb tot el que ha representat: baixada d’ingressos publicita-ris, acomiadaments de periodistes, plantilles reduïdes a la mínima expressió...És per això que el fet que Més Ebre celebri aquesta setmana 15 anys és un petitgran miracle. Ho hem de celebrar! I hem d’estar orgullosos. És un triomf al tre-ball, a l’esforç i a l’abnegació. Han hagut canvis de propietat, anades i vingu-des de redactors i al capdavant, sempre, ha estat Michel Viñas. Permeteu-meunes paraules d’elogi especial per a ell, per a l’amic i per al periodista MichelViñas. Ell millor que ningú sap del que representa aquest petit gran miracle queés Més Ebre.Enguany es celebren 50 anys de Star Trek, d’aquells descobridors de nous móns,de nous universos. En la nostra dimensió, Michel i tot el seu equip també sónuna mica això, aventurers del periodisme, treballadors incansables a la recercade nous horitzons, així que només em cal desitjar-los “llarga vida i prosperitat”a Més Ebre i al periodisme de les Terres de l’Ebre.

“La Història d’un territori“Hi ha qui pensa que el que avuiés noticia, demà ja no importa aningú. I la veritat és que, sensemitjans com el Més Ebre, aixòtindria força sentit. Però quanentres a internet i trobes tots elsexemplars que venim publicantdel nostre mitjà, amb unimpressionant desplegament deportades i més portades, i tan-tes i tantes pàgines escrites, ten’adones que ser partícip de lahistòria d’un territori és tot unprivilegi.

Gràcies a la feina silenciosa detot un equip apassionat per laseva professió, ens assegurem de que allò que avui ens fa plorar o ens fa riure,perduri per sempre més. I ens convertim així ens guardians dels nostres records.

Puc dir, en nom de tots els que formem Més Ebre, que és tot un plaer servir alnostre territori dia rere dia. I així ho seguirem fent.

JOAN ANTÓ: CONSELLER DELEGAT DE MÉS EBRE

De part de tot l’equip que fem Més Ebre,

G R À C I E Sper fer-ho possible

Page 15: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 15PUBLICITATwww.mesebre.catdiarimés

ebre

«»

Page 16: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE

DE 201616

diarimésebre

www.mesebre.catESPORTS

L’Ascó va guanyar el Te-rrassa (2-1) i ja porta 9 jor-nades sense perdre (7 em-pat i dues victòries). L’equipde Castillejo va remuntar ala represa, una vegada elconjunt terrassenc es vaavançar a l’inici de la matei-xa. En un minut boig, Jona-tan i Masqué feien els golsque van valdre el triomf.L’ensurt de la jornada el

va donar el porter SergioLopez, després d’una topa-da. Va quedar commocio-nat i va haver de ser traslla-dat amb ambulància al’Hospital de Móra d’Ebre.

Marc Bel, jove entrenador cana-reu, iniciava amb il.lusió la novaetapa del club de la seua població,com a entrenador del primer equip. L’experiència només ha durat 9

jornades. L’Alcanar es va reforçaramb jugadors consolidats i, desprésde la derrota contra l’Aldeana (1-4), està en una dinàmica negativaamb cinc jornades sense guanyar.Segons epxlicava Marc, “dimecres vaig tenir una reunió ambel president. Vaig exposar la meua opinió de la situació. I pelque es veu, no van agradar els meus comentaris perquè ahir almatí rebia un missatge al mòbil conforme estava destituït. Jo elque vaig transmetre és que, juntament amb Juanjo, el meu se-gon, em sentia sol, que no em sentia arropat per la directivadurant les setmanes i en els partits. La veritat és que, desprésd’haver ajudat molt en la nova etapa del club, estava molt il.lu-sionat i em veia capaç per tirar l’equip avant (estem a cincpunts dels líders). Però no m’han donat opció”.

9 jornadessense perdre

Marc Bel, destituït“AMB UN MISSATGE DE WHATSAPP”TERCERA DIVISIÓ

Maikel, jugador del Tor-tosa, va sortir a la segonapart i a donar més profundi-tat a l’equip quan el partitestava ja més trencat. Ell vasentenciar amb un gran gol,el 2-0. Posteriorment, entemps afegit, aquest juga-dor va propiciar l'anècdotade la jornada. L'àrbitre ha-via perdut la targeta groga,li havia caigut a terra. I vaanar a buscar-la. Maikel hova veure i va anar a recollir-la. En aquell moment, ambdistensió i amb un to humo-rístic, li va mostrar al col.le-giat, com si l'amonestés, re-marcant el gest. Això no vaagradar al col.legiat que elva expulsar amb la vermella.Maikel té 1 partit de sanció.

L’anècdota dela jornada

CD TORTOSA

Com a tècnic del CD Alcanar

No ha estat una setmana normal. No. Haestat especial perquè Més Ebre fa 15 anysaquest mes de novembre. Avui fem l’actede celebració i esteu tots invitats a l’Audito-ri de Tortosa (20.30h). Ja ho he dit en aquesta edició d’avui en

diverses ocasions: és un aniversari que dóna molt de valora una publicació ebrenca i més després dels anys que estemvivint i en el que mantenir i tirar avant un gratuït és unaempresa complicada. Però s’ha fet. Ara cal seguir treba-llant. Amb entusiasme i amb il.lusió, sacrificant moltes ho-res per poder aconseguir sortir al carrer cada setmana. Ad-ministrant esforços i sabent-los gestionar. Així ha avançat elMés Ebre. I així ha de seguir fent-ho. Per mi, després d’a-quells inicis amb el Minut 91, el Més Ebre ha estat un pro-jecte del que vaig formar-ne part des de l’inici, donant con-tinuitat al treball iniciat en els anys anteriors. Han passat 15anys. Molts. Il.lusiona i emociona, haver superat tants obs-tacles i continuar lluitant reforçat per seguir creixent. Hed’aprofitar aquest article en la secció esportiva per agrairtotes les col.laboracions rebudes per tanta gent que ha fetposible arribar fins aquí. A seguir. Si es vol, es pot.

15 anys de Més Ebre

El Jesús i Maria, en jornada de presentació del futbol base, rebrà el cuer: el Morell

La Rapitenca visita el Reus BPRIMERA CATALANA

La Rapitenca va vèncer dissabte el Lleida B en un partit que es va deci-dir en dues accions a pilota aturada que van generar els gols de Pachu(imatge) i de Borrull. No va ser un bon partit dels rapitencs que, no obs-tant, van aguantar el 2-1 fins el final. Demà visiten el filial de Reus Depor-tiu. Sam i Selu (fou expulsat de la banqueta), són baixa per sanció mentreque Ivan Gasparin i Àlex Forés ho són per lesió. D’altra banda, el Jesús iMaria va perdre a Alpicat (3-1). Aviat va rebre dos gols, però va reaccionar amb el gol d’Orti-ga. A la represa va tenir opcions d’empat amb un penal no xiulat a Brayan. Poc després, de pe-nal, l’Alpicat marcava el 3-1. Diumenge vinent, a les 15.30 es farà la presetació del futbol ba-se i, posteriorment, el primer equip rebrà el cuer, el Morell. Ferreres tornarà a la convocatòria.

“Qui no confie amb nosaltres, doncs mala sort”

Àngel Garcia: “estic orgullós de l’equip”

SEGONA CATALANA. EL TORTOSA SEGUEIX BATENT RÈCORDS: 9 DE 9

Després de vèncer l’Ulldecona (2-0), el Tortosa segueix líder havent guanyat tots els partits.Puig, a la primera meitat, i Maikel al 90’, van marcar. Àngel Garcia, tècnic del Tortosa, estavamolt content “del treball i de la victòria. Per mi hem fet un partit sensacional. Potser no hemcreat moltes ocasions però tenim altres recursos i també els hem sabut aprofitar davant d’unequip que, tot i rebre el gol, no ha canviat la forma de jugar, molt tancat darrera i que ha ha-gut de fer un desgast considerable per la circulació de pilota nostra, amb molta velocitat”. Du-rant la segona part, es van sentir algunes crítiques pel joc de l’equip, tot i la ratxa de victòries.En qualsevol cas, Àngel valorava que “estic orgullós d’aquest equip i d’estar a Tortosa, de comes treballa durant la setmana i de com s’afronten els partits. Penso que s‘ha de felicitar a l’e-quip, a la directiva i president per la feina que fan i valorar que ens confie amb nosaltres. I elsque no confien, doncs mala sort”. Àngel, amb 9 victòries en 9 partits, és un tècnic de rècorden la història del club. Diumenge, foren baixa Virgili i Cristian Ventura, lesionats.

3a DIVISIÓSant Andreu-Ascó diu. 12h

PRIMERA CATALANA

Reus B-Rapitenca diss 18hJ i Maria-Morell diu 17h

SEGONA CATALANA

Diumengela Cava-Vendrell (15.45h)Ulldecona-Cambrils U (16h)Gandesa-Segur (16h)Hospitalet-Salou (16.15h)Riera-Tortosa (16.30h)Camarles-Reddis (16.30h)Roda Berà-Batea (17h)Torredemb.-Catllar (17h)Amposta-Valls (17h)

TERCERA CATALANA

DissabteJ i Maria-Roquetenc (16h)Catalònia-S Jaume (16.30h)Ametlla-Olimpic (17h)

DiumengeVilalba-Flix (15.30h)Pinell-R Bítem (15.30h)la Sénia-S Bàrbara (16h)Corbera-Alcanar (16h)Perelló-Godall (16.15h)Aldeana-Ampolla (16.30h)

QUARTA CATALANA

DissabteXerta-Ametlla (15h)M Nova-Catalònia (16.30h)Batea-Deltebre (17h)E Escola-Bot (18h)

DiumengeFatarella-Camarles (15.30h)Ginestar-Tivenys (15.30h)Alcanar-Amposta (16h)Benissanet-Arnes (16h)Ascó-Masdenverge (16.30h)

PROPERA JORNADA L’opinió de Joaquin Celma.

Fa unes setmanes, parlava amb Mario Javaloyes i ell em vasuggerir que un dia fes un reportatge dels entrenadorsebrencs pel món. Dit i fet. Em vaig posar a treballar. Jo creiaque hi haurien uns nou. Va començar la investigació. Ne sor-tien sota les pedres. Jo al·lucinava, gairebé vint, a Canadà,Estats Units, Bèlgica, Xina, kuwait, Casablanca, Kazakhstan,Austràlia, Índia... Rècord Guines: en menys d'una hora jacontactava amb gairebé tots. Diuen que el futbol ebrenc téuna altra sang. Aquí tenen la dada: 20 ambaixadors que undia van ser jugadors i ara tenen el cuquet d'entrenar i no elsva donar cap por agafar la maleta i anar-se'n a l'aventura,deixant aquí amics, família, alguns núvies i buscar progrés,aventures i no desaprofitar aquesta oportunitat que de vega-des només es presenta una vegada a la vida. Són gent joveque agafaran tanta experiència que si algun dia tornen aquíseran mig mestres. Els meus articles solen ser crítics. Enaquest no puc. Tot el contrari. El futbol ebrenc ha d'estarorgullós d'aquest rècord Guines: 20 representants pel món.No crec que la zona de Tarragona, Catalunya o per Espanyahi hagi aquest ràtio per habitant i és que aquí som únics. Ladada oficial és que hi ha 34 entrenadors en 24 països a nivellprofessional d’arreu d’Espanya. No sé si és culpa de Gombauo de Juanjo Rovira. No sé si han estat padrins a han apostatper ells. No m'importa. Tenir a 20 entrenadors en equipsgrans mereix un deu. Amb la sèrie acabada de futurs juga-dors ebrencs en la seva primera edició, segueixo amb lasegona d'entrenadors ebrencs pel món (plana 20). L'últimque se n’anat ha estat Pau Rovira a la Xina. Qui serà el pro-per?. Sempre he dit que hauria de sortir una llei que als 18anys, els fills haurien de deixar la llar per un any, maleta iveure món treballant i estudiant. Aquests entrenadors ja hofan amb els que els agrada, coneixent gent, noves experièn-cies però també estic segur que tenen moments en què els hicau més d'una llàgrima pensant amb les famílies i amics delsque estan molt lluny.

20 entrenadors ebrencs pel món

Page 17: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 17ESPORTSwww.mesebre.cat

La part alta i els descensos, definitisL’Amposta, la lliga passada, va aconseguir 27 punts i ara ja en porta 25. Ésmés rendible la Segona catalana i la seva afició en gaudeix. Cinc partits dis-putats pel Batea a casa, quatre derrotes i només una victòria. Ha entrat enuna dinàmica molt perillosa després de perdre contra La Cava, que va repe-tir el resultat de Valls. De moment, el nou míster Aleix ha fet el gir neces-sari per aparcar la crisi amb un Ferran que va jugar més solt. Segueix elrècord Guines del Reddis: 7 partits guanyant i amb jugadors amb una mit-jana de 20 anys. Enguany, qui li vulgui fer un gol a Rojas i a Eudal serà comuna loteria: 8 jornades porteria a zero. El Gandesa va empatar davant d'unVendrell, que també porta 6 jornades amb la porta a zero. El Camarlessegueix invicte en camp contrari, fora de casa es mengen el camp. Tercerasetmana consecutiva marcant Carles Kader i va golejar a un Valls que javaig dir que no quedaria entre els dos primers, i que està a vuit punts dellíder Tortosa que segueix guanyant però en les darreres tres jornades nodemostra el seu poder. La part alta, molt definida: Tortosa, Amposta, Valls,Reddis i Gandesa. A la cua, Batea, la Riera, Catllar i Roda. D'aquests, tresbaixaran gairebé amb seguretat. Partidàs el diumenge: Amposta-Valls. Elmeu pronòstic: un empat.

JOAQUIN CELMA

Enric Alaixendri, tècnic de l’Ulldecona, diumenge després delderbi a Tortosa (2-0), manifestava que “vam plantejar el partitcom devíem i penso que vam sortir amb el cap ben alt del campdel Tortosa. A la primra meitat, no ens van fer cap xut entre elstres pals excepte la jugada del córner, que fou l’1-0, i que ve-nia d’una errada arbitral perquè el llançament de banda en l’ac-ció prèvia era a favor nostre. Nosaltres sabíem que havíem d’a-guantar el màxim possible i que si arribàvem amb opcions alsdarrers minuts, llavors intentar-ho per tenir la nostra opció. I noens va anar malament perquè vam estar vius fins el final, recla-mant un possible penal que no es va xiular, i abocant-nos a da-rrera hora. Va ser llavors quan el Tortosa a la contra va marca-rel 2-0. Content de l’equip. Pel que fa el treball defensiu, va ferel millor partit del que portem de lliga, creient amb el planteja-met establert, que era el que ens tocava, visitant un equip ambmolts recursos com ho és el Tortosa, que és líder guanyant totsels partits. La bona feina de diumenge ens ha de reforçar perseguir creixent”.

Enric Alaixendri: “vam fer elplantejament que devíem”

L’ULLDECONA VA PERDRE A TORTOSA 2-0

L’Amposta va tornar a guanyar. Va fer-ho al camp del Segur (0-1), amb gol d’Isaac de penal.Albert Company, tècnic de l’Amposta, deia que “sabiem que seria un partit molt complicat perles dimensions del camp, molt reduides i perquè el rival no havia pedut a casa i havia tret resul-ta meritoris fora. És un bon equip reforçat amb dos jugadors de Barcelona. Ells van començarmillor però sobre el minut 15, nosaltres vam entrar en situació, vam començar a tenir la pilotai vam controlar millor el joc, tot i que no vam crear moltes ocasions excepte una rematada dePau i una acció de Cristo. A la segona meitat, vam començar força bé amb el penal que trans-formava Isaac. El partit va entrar en una fase de domini altern en la que nosaltres vam tenir unparell d’ocasions, a la contra, per matar-lo. No vam aprofitar-les i, a partir del minut 30, a cò-pia de faltes i amb un joc directe, i amb més gent davant, el Segur ens va tancar. Penso tambéque l’àrbitre es va deixar influenciar i ens va xiular un penal que no va ser-ho. Afortunadament,Iniesta, molt tranquil, el va aturar. Amb el 0-1, vam aguantar fins el final aconseguint una victò-ria molt treballada, amb sofriments. Era important tornar a guanyar, després de l’empat ante-rior, i seguir amb la dinàmica de triomfs, i a més sense rebre cap gol, en un camp on és com-plicat no rebre’n”. L’Amposta rebrà el Valls, en la jornada vinent.

L’Amposta pateix però torna a vèncerSEGONA CATALANA. A SEGUR (0-1). INIESTA VA ATURAR UN PENAL AL 80’

La Sénia va golejar a Godall (1-5). Els locals presentaven baixes significatives com les de Xescu, Fidel o Ma-nu. Joan Subirats debutava a la banqueta local. Del partit deia que “els primers 20 minuts vam ser nos-tres. Després ens van fer dos gols en tres minuts i ja vam perdre intensitat. L’equip es va anar ensorrant iells, que tenen un gran equip, es van sentir còmodes marcant i decidint amb el 0-3, havent aprofitat el nos-

tres errors”. Segons Joan, “la Sénia mereixa guanyar però penso que el resultat fou abultat. Hem de recuperar gent i intentar feralguna incorporació”. Serrano, tècnic de la Sénia, deia que “d’entrada, ens va costar adaptar-nos i és que ells van sortir molt forts,fent-nos perill en diverses jugades. Sobre el minut 20, Zaragoza va fer el 0-1 i ja vam controlar millor el partit”. El propi Zaragoza iGerard, amb un gran tret des de fora de l’àrea, van marcar el 0-3. A la represa, segons Serrano, “vam sortir molt intensos per nodeixar-los entrar al partit i vam fer una segona part completa amb dos gols més i altres ocasions”. Escudebo i, al final, Callarisa, vanmarcar l’1-5.

La Sénia noperdona

El Gandesa va tornar empatar sense gols en el segon des-plaçament seguit, al Vendrell. L’equip de la capital de la Terra Al-ta va anar de menys a més i si bé va patir al primer temps, vamillorar al segon quan va perdonar fins i tot un penal. Gumielva enviar la pilota fora. Al final, empat a zero.Rafel Navarro, tècnic del Gandesa, manifestaca que “el Ven-

drell va començar jugant amb molta intensitat. Un equip moltfort que a la primera meitat ens va dominar i va tenir ocasionsclares. Nosaltres, tot i no estar ben posats, també van fer-ne unparell. Però les d’ells, al primer temps, foren més clares”. A la re-presa, segons Navarro, “la dinàmica va canviar. Vam agafar eldomini i vam reaccionar, tenint més arribada i ocasions clares permarcar. La que més fou un penal que no va transformar Gu-miel”. Rafel afegia que “a la primea meitat se’ns podia haver es-capar el partit. I a la segona haguéssim pogut guanyar. La notapositiva: altra vegada la porteria a zero. La negativa: no trans-formar les ocasions”. Dilla, amb molesties, fou canviat. RobertCubells, lesionat, i Genís van ser baixa.

El Gandesa falla un penal a larepresa, al camp del Vendrell

0-0. ELS LOCALS VAN PERDONAR AL PRIMER TEMPS

El Batea va tornar a veure com el rival li remuntava un mar-cador que li era favorable. Els locals guanyaven 2-0. Però la Ca-va, amb qui debutava Aleix a la banqueta, va remuntar.Jordi Roca, tècnic del Batea, explicava que “vam fer una pri-

mera meitat molt bona, avançant-nos amb el 2-0, amb gol d’A-drià Sales i un que es van fer en pròpia porteria. El partit estavacontrolat, fins que abans del descans, arran d’una falta, la pilo-ta, amb tret de Chimeno, va passar entre la tanca. El 2-1 fouclau abans del descans. A la segona meitat, als primers minuts,vam tenir fins a tres ocasions i una rematada al pal. No vammarcar i Ferran, molt llest, va propiciar l’empat. Ens vam quedaramb deu i vam haver de fer un pas enrera. Ferran va establir el2-3”. Roca lamentava que “ens va tornar a passar com en al-tres jornades. Ens van remuntar. No fou just perquè l’empat,com a mínim, el mereixiem. Però són punts dolorosos que se’nsescapen. Només ens queda seguir treballant i poder obtenir lamaduresa que ens manca en partits que tenim de cara i hem desaber decidir i no donar vida als rivals”. Aleix Ferré, que debu-tava com a tècnic de la Cava, deia que ”va ser un partit intens,amb alternatives. El Batea és un bon equip, que em va agradarNosaltres vam començar força bé, tenint diverses ocasions. Noens vam avançar i el Batea si que va fer-ho. L’important fou queno vam defallir. En una acció desfortunada ens vam marcar el 2-0. Semblava que portàvem la mateixa dinàmica de les darreresjornades. Però abans del descans va ser clau que Chimeno defalta fes el 2-1. Ens va donar molta vida. I és que el 2-0 no erajust. A la segona part, vam sortir amb convicció, tot i que el Ba-tea ens va pressionar molt. Amb els minuts, el partit es va igua-lar i Ferran va fer un xut que fou desviat per un defensa. 2-2.Ells es van quedar en deu. Vam insistir i vam tenir ocasions. Fe-rran amb un tret col.locat va marcar el 2-3. Victòria molt impor-tant en tots els aspectes, valorant la remuntada. L’equip va creu-re en ell mateix i l’actitud fou bona”. El porter Marc va debutar.

Aleix debuta amb victòria a labanqueta del CD la Cava (2-3)

EL BATEA GUANYAVA 2-0 PERÒ FERRAN REMUNTA

TERCERA CATALANA. SEGONA VICTÒRIA SEGUIDA DELS DE SERRANO, A GODALL (1-5)

El Camarles va obtenir el resultat escandalós de la jornada al Vilar de Valls, on va golejar per 1-5. Una nova victòria fora de casa (11 punts de 15) on està clar que l’equip camarlenc s’adaptamillor als partits. Segons Xavi Cid, tècnic del Camarles, “el Valls va sortir molt fort i per això foumolt important que vam estar molt centrals des de l’inici. Poc a poc vam estirar-nos i Carles, fruitde la pressió a un rival, va fer el 0-1. El Valls, però, va reaccionar i ens va empatar, intensificant elseus atacs amb un joc directe. No obstant, vam seguir sense fisures defensives i fixant bé les mar-ques. I a la contra, una acció d’Edgar va culminar-la Raul amb l’1-2”. A la represa, segons XaviCid, “sabíem que els primers minuts eren claus en el desenvolupament del partit. No vam perdremai la concentració i, a més de defensar bé, vam decidir en pocs minuts. Abans ells van tenir unaocasió clara i, posteriorment, una jugada de Raul va definir-la Carles amb l’1-3. El propi Raul fa-ria l’1-4 i ja al final, Sofi marcaria l’1-5”. El detonant del gran resultat, al camp d’un aspirant al’ascens, segons el tècnic fou “la serietat defensiva i l’encert en les ocasions. En vam fer 6 ó 7 ivam transformar-ne 5. Ara hem d’intentar fer-nos forts a casa. Es una llàsytima el dèficit de puntsque tenim, dels partits de casa on, malaraudament, no hem gaudit de l’encert de diumenge”.

El Camarles emmudeix el VilarGRAN GOLEJADA AL CAMP DEL VALLS (1-5)

Després de dues derrotes, el R. Bítem va guanyar. Era un partit important per no despenjar-se de les prime-res places i més contra un rival directe que fins dissabte no havia perdut. El Catalònia, al primer temps, vaser el dominador del joc, fidel a la seua proposta. Va tenir la pilota. El R. Bítem ho sabia. I va esperar-lo, benreplegat, per fer-li mal a la contra. Els jesusencs, tot i el seu domini, només van tenir una opció, en botes deLeandro. El bitemencs, a la contra, van gaudir de fins a tres situacions clares de gol. I al minut 42, Edgar Bar-tolomé feia l'1-0, culminant amb encert una contra que iniciava Arnau i que seguia Emili que va assistir. Elgol va noquejar els visitants que van acusar-lo i els locals, aprofitant una acció de Monforte per l'esquerra,van fer el 2-0. La centrada va arribar fins la frontal de l'àrea gran del Catalònia i allí Edgar va marcar un grangol. Allí moria el primer temps. El 2-0 era un càstig molt cruel per al Catalònia. A la represa, el Cata va bus-car entrar en el partit, però se'l veia afectat anímicament pel resultat. No va tenir la velocitat ni tampoc el rit-me adequats per destruir la defensa d'un R.Bítem que va estar ben aplicat. Tot va canviar a set minuts delfinal amb el gol de Cosido. Amb el 2-1, els visitants van insistir a la desesperada, reclamant un penal. Els lo-cals, amb ofici, van aguantar i també van reclamar un penal a darrera hora. Al final, 2-1.

El R Bítem és letal al contraatac i supera el Catalònia 2-1

TERCERA CATALANA. PRIMERA DERROTA DEL CATA. ÀLEX ACCENSI VA DEBUTAR

Page 18: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE

DE 201618

diarimésebre

www.mesebre.catESPORTS

«»

Els 10 magníficsEn aquesta lliga de Tercera, no hi ha cap equip molt definit per a l'ascens. Serà perquè hi ha molta igualtat entre els candidats. Cada setmana fallen un o dos equips. El líder l’Ampollava empatar el seu segon partit consecutiu a casa. El Catalònia va perdre el primer partit. La Sénia, amb dues victòries, surt de la seua crisi després de tres derrotes. Al Remolins-Bítemli falta pòlvora però ara arriba Àlex Accensi i un altre jugador podria incorporar-se. L'Olimpic perdia 0-2 i va remuntar contra el Pinell. L’Alcanar, cinc partits sense guanyar i si nocanvia la dinàmica de resultats, els rivals se li escaparan. Aquesta setmana, Santi va fallar tres gols cantats. Segon cop que els canareus perden a casa per 1-4 aquest davant d'unaAldeana que ja no és flor d'un dia i que és líder. Ho vinc avisant des de fa diverses setmanes. El seu golejador, Marc Garcia, ja va batre el seu propi rècord de gols de la temporadapassada. El Pinell, batallador cada setmana marca gols tot i que també sempre li marquen. Enguany aquest equip farà feina perquè és una pinya dins del camp. Roquetenc, cinc victò-ries últimes sis jornades i amb el debut del juvenil Hèctor Porres. El S. Jaume és irregular però tira avant, malgrat que una setmana fa un gran partit, i la següent juga a mig gas. Deuequips separats per cinc punts al cap de la taula. La lliga està que crema. Curiós: la Sénia, Remolins-Bítem, Olímpic i Sant Jaume no han empatat ni un partit. D’altra banda, equipsque desperten: S. Bàrbara i el Flix. A la cua, l’Ametlla que li falta gol i sort. El filial del Jesús I Maria, amb qui diumenge van jugar 4 del primer equip i va estar a punt de guanyar al’Ampolla, i un Godall que no va poder amb la Sénia. Sempre he dit que aquesta categoria supera en emoció a la segona catalana. Algú ho dubta?1A CATALANA. La temporada passada la Rapitenca, a la jornada 9, tenia 17 punts, en aquesta 15. Va bé l'equip de German. Però atenció que l’any passat, en aquest punt, va arri-bar la crisi: de 22 jornades posteriors només es van guanyar en 5. Nova victòria a la Devesa on està invicte. Mala sort del J.Maria a Alpicat, no li van xiular un penal amb 2-1 i si quees va xiular en la jugada següent a favor de l’Alpicat.

L’opinió de Joaquin Celma

L’Aldeana va assolir la quarta victòria seguida, a Alcanar (1-4). Es situa líder, amb l’Ampolla. Els ca-nareus, per la seua banda, fa cinc jornades que no guanyen. Juanjo Agustín, segon entrenador del’Alcanar, comentava que “partit en el que van haver-hi moltes ocasions, la diferència fou que ellsles van transformar. Ells al primer minut ens fan el 0-1 però vam reaccionar fent un pal i Sergi Au-ré, un porter de mota categoria, en va traure tres. La pilota no va entrar davant d’una Aldeanamés efectiva i que va fer un gran treball defensiu en un partit atractiu per les ocasions a les duesporteries”. Bartolo Meca, tècnic de l’Aldeana, deia que “vam començar molt bé marcant al minut2, gol de Marc. L’Alcanar va pressionar molt més i va tenir dues opcions clares. Nosaltres, en can-vi, vam tenir més encert i Marc Garcia va fer també el 0-2. Ells van tornar a tenir opcions, peròSergi Auré va estar força encertat. I, a més, nosaltres vam marcar el 0-3, que fou en pròpia por-teria. L’Alcanar va reduir distàncies abans del descans i a la represa ens va pressionar moltíssim peròvam defensar-ho bé, amb ofici i molta fortalesa. Dani va marcar al final l’1-4. Contentíssim de l’ac-titud de l’equip, sobre tot a la represa, quan va saber sofrir i va aguantar tota la pressió del rival”.

L’Aldeana goleja a Alcanar i puja al liderat

TERCERA CATALANA. QUARTA VICTÒRIA SEGUIDA. (1-4)

El Roquetenc segueix progressant. Ha guanyatcinc dels darrers sis partits i a Vilalba va assolir latercera victòria seguida. Partit igualat al primertemps, que va acabar amb empat a un gol. Ca-marero va avançar el Roquetenc però Jaafr em-patava poc després. A la represa, aviat, Marc Ale-gre, que tornava i que acabava d’entrar al camp,va inventar-se un tret que va significar l’1-2.Gran gol. El Vilalba va accelerar els seus intents iva pressionar, tot i l’expulsió de Jaafr. Però no vapoder empatar, tot i les seues arribades i el Ro-quetenc, amb el partit trencat, va disposar decontres per a marcar en els darrers minuts.

Ratxa roquetenca

VICTÒRIA A VILALBA (1-2)

El S. Jaume es va refer de la derrota a l’Aldea,golejant el Corbera (5-1). Segons Anton Flores, elseu tècnic, “vam retrobar-nos amb el joc i l’acti-tud. D’entrada, domini i ocasions nostres. Juanrava marcar l’1-0. Com altres vegades, no adminis-trem el marcador favorable i ens acomodem unamica i el Corbera abans del descans ens va empa-tar. A la represa, vam recuperar la intensitat. Ma-nel va marcar el 2-1 i, acte seguit, Marc el 3-1.Vam seguir igual, fent dos gols més (Juanra i JoanMarc) i creant altres ocasions. Partit complet, re-cuperant la bona dinàmica”. Destacar l’aportaciódel jove Sergi Casanova, important al S. Jaume.

El Sant Jaume reacciona

GOLEJADA CONTRA EL CORBERA

El Jesús i Maria va sorpendre un dels líders, l’Ampolla, al seucamp (1-1). Un partit en el que, en acabar, es van viure momentsde nervis i tensió entre jugadors. Del partit, David Burgos, tècnicde l’Ampolla, deia que “ens vam trobar amb un rival que va de-fensar-se molt bé i que no ens va deixar maniobrar. Amb els juga-dors que van jugar diumenge, no entenc que pugui anar el penúl-tim. També és cert que nosaltres vam estar espessos i no vampoder empatar fins el temps afegit i de penal”. Ito Galve, que tor-nava a casa, ara com a directiu del filial del Jesús i Maria, comen-tava que “vam fer un gran partit, tot i acusar que hi havia gentque havia jugat el dia abans a Alpicat. El penal va ser-ho però tam-bé es podia xiular un a favor nostre al minut 94”.

El J i Maria B sorprèn l’Ampolla

ELS AMPOLLEROS EMPATEN DE PENAL AL 91’

Segona victòria seguida del Santa Bàrbara que s’estabilitza. L’A-metlla, per la seua part, segueix sense poder guanyar. Kazu i Nico,a la represa, van marcar. Segons Roberto Cantó, tècnic planer, “par-tit bastant obert en què nosaltres vam tenir més opcions fins que ala represa van arribar els gols. Victòria important per agafar con-fiança davant d’una Ametlla atrevida que va intentar sempre jugarla pilota amb una bona proposta”. Marc Vilabrú, tècnic de la Cala,deia que “la dinàmica que estem vivint és inexplicable. Paguemmolt cars els pocs errors que cometem i no fem gols tot i generar joci ocasions. L’equip segueix creixent, jugant millor però el problemaés que no aprofitem les ocasions i els rivals, en canvi, sí que ho fan.Seguirem insitint per a posar la Cala on es mereix”.

Estabilitat planera

TRIOMF CONTRA LA CALA (2-0)

Segons Paco Muñoz, tècnic de l’Olímpic, “partit molt vibrant da-vant d’un Pinell que és un bon equip i que no va especular. A la pri-mera meitat, tot i que nosaltres estàvem bé, ells es van avançar ambel 0-2. A la segona, vam pressionar i fou clau marcar aviat l’1-2 (So-riano). Ens vam creure que podíem remuntar, amb el suport de l’a-fició, malgrat quedar-nos en deu (70’). Vam traure més caràcter i unpenal a Pau fou el 2-2. Troyano va transformar-lo. Més pressióofensiva i a manca de cinc minuts, Pau va culminar la remuntada. Ien temps afegit, de forma rigorosa, ens van anular el gol”. RobertAviñó, del Pinell, deia “a la segona meitat vam deixar escapar lavictòria després d’arribar al descans amb el 0-2, gols de Raul i Sou-fiane. A la represa, quan penso que l’àrbitre va canviar bastant el cri-teri, vam haver de fer un pas enrera i l’Olimpic va acabar remuntant.Crec que l’empat hagués estat el més just”.

Remuntada heroïca de l’Olímpic

DAVANT DEL PINELL (3-2)

Triomf balsàmic per al Flix, per sortir de la part bai-xa, davant d’un Perelló que ha entrat en dinàmica ne-gativa (4-2). Oleguer, tècnic del Flix, deia que “prime-ra meitat igualada, potser més posesseió nostra peròells ens van fer mal a pilota aturada, així ens van em-patar en dos ocasions. A la represa, Yuri i Jaume es po-sen l’equip a l’esquena i l’entrada de Saltor va donarprofunditat. Més control nostre i vam fer el 3-2 i al fi-nal el quart gol. Victòria merescuda contra un bon ri-val que segur estarà a la zona de dalt, però diumengenosaltres vam estar més encertats”. Narcís Laboria,tècnic del Perelló, admetia que “no estem en un bonmoment. Les concesions que tenim en defensa enscosten gols i les ocasions no les transformem. Ens to-ca anar a remolc en els partits, com diumenge a Flix, iquan ens vam poder posar per davant, abans del des-cans, amb el 2-2, vam fallar un penal. A la represa vamrebre el 3-2 i ja no vam poder reaccionar. El 4-2 ja fouen temps afegit”. Lasaosa, Jaume (2) i Yuri van mar-car pels locals. Cuenca i Pedrosa, pels visitants.

El Flix respira (4-2)

EL PERELLÓ NO REACCIONA

L’Arnes va golejar el Ginestar (5-1). Un re-sultat enganyós perquè el partit va ser igualati obert fins el minut 88, amb el 2-1. Però Raül,de falta, va marcar el 3-1 i el Ginestar ja vadesconectar. Miquel i Xavi, en temps afegit,van ampliar l’avantatge. El local Raul va fer unhat-tric. Deryam va marcar el gol dels de Po-ley. El líder Móra la Nova va veure com el fi-lial de l’Amposta li empatava al final, quan elsmoranovens jugaven amb nou. Albert Lizaso,tècnic del Móra la Nova, deia que “vam ferun gran partit, tot i quedar-nos amb deu a laprimera meitat. Felicitar l’equip per la feinadavant d’un gran rival, l’Amposta, dels millorsequips de la categoria. L’àrbitre no va estarmalament però penso que el criteri, per mo-ments, fou desigual amb les targetes”.El Deltebre és tercer després de l’agònica

victòria contra el Benissanet (1-0), en temps

afegit. Segons Mario, el seu tècnic, “estic sa-tisfet per la victòria, l’equip va anar de menysa més i a la represa, amb més ritme, va crearnombroses ocasions. Ells ens en van fer una alminut 80 en la que haguessen pogut marcar.Ja en temps afegit, jugada de Machino i golde Gerard que ens va donar una victòria tre-ballada”. Silva va tenir la doble ocasió del Be-nissanet (80’) però el porter local va evitar-la.El Catalònia B va guanyar el Xerta 2-1, i se-gueix a la part alta de la taula. Segons SiscoMartí, tècnic del Xerta, “a la primera mitja ho-ra, vam tenir diverses ocasions però el Catalò-nia fou més efectiu, fent dos gols. Martí vamarcar el nostre abans del descans. A la re-presa, vam acusar la manca d’efectius i novam poder empatar tot i que penso que l’em-pat hagués estat just”. El Masdenverge va as-solir la remunda de la jornada. La Fatarella va

sorpendre amb el 0-2 i els locals es van que-dar amb deu. A la represa Òscar (2) i Edu vansignar la remuntada. L’Ebre Escola progressa,guanyant a l’Ametlla (0-2). Segons Eulogio, elseu tècnic, “partit dominat per nosaltres iamb mol tesocasions però la manca de defi-nició i el seu porter, que va estar espectacular,ens van fer patir més del compte. Ens van em-patar però l’àrbitre va xiular un fora de joc,per mi, dubtós. Després, de penal, vam sen-tenciar. Penso que l’Ametlla pujarà posicions.No es mereix està on està”. El filial del Camar-les va golejar el de l’Alcanar (5-1). SegonsSanti Forastero, “a la represa, amb els canvisvam tenir més velocitat i arran del 2-1 vamimposar-nos”. El Bot va vèncer el Batea per 3-2. I l’Ascó B va demanar la suspensió del par-tit per manca d’efectius però el Tivenys no vaacceptar-la.

L’Arnes, amb la cinquena victòria seguida, s’acosta al líder Móra la Nova

QUARTA CATALANA

Page 19: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4 DE NOVEMBREDE 2016

diarimésebreESPORTS19www.mesebre.cat

«»

Demà dissabte a les 17:30h.,tindrà lloc la presentació delsequips del CB Cantaires Torto-sa. L'acte comptarà amb lapresència del Joaquim "Xixi"Creus, ex-Jugador del FCB Bar-celona i Manresa i Ex-DirectorTècnic de la Secció de Bàsquetdel FC Barcelona. JoaquimCreus ha estat una dels juga-dors catalans més importants iamb més anys jugant a l'ACB i“tindrem l'honor de que du-rant aquesta temporada apa-drine els 15 equips que presenta el nostre club”.D’altra banda, el sènior del Club Bàsquet Cantaires les Vinyes del Convent va perdre el

cap de setmana passat a la pista del Torreforta per 80-79.

‘Xixi’ Creus serà el padrí dels 15 equips

CLUB BÀSQUET CANTAIRES LES VINYES DEL CONVENT (80-79)HANDBOL AMPOSTA LAGRAMA. (26-24)

Una gran victòria Bon partit el que van ofe-

rir els dos equips, molt igua-lat durant els 60 minuts. Vanhaver-hi alternatives ambavantatges de cada equip de2 i 3 gols. La primera part fi-nalitzava 15-12 a favor delC.H.Amposta, tot i perdrevaries pilotes i algun tir errat.A la segona, el C.H.Mor-

verdre va sortir endollat iaviat va igualar el marcador16 a 16, fins i tot es va posarper davant al minut 15, amb3 gols (18 a 21). A partird'aquí, la bona defensa deles noies de Mateu Castellà,les parades de Marta Gál-vez, les recuperacions en de-fensa de tot l'equip, les sor-tides al contraatac d'AlbaSimón (que es notaven a fal-tar els últims partits), i l’atre-viment en atac i la intensitat

en defensa d'una juvenil(probablement la jugadoramés jove d'aquest campio-nat amb 15 anys), van ferque els 2 punts es quedessina casa en un partit moltcomplicat, davant un granrival.Destacar la gran aportació

d'Ester Juncosa, que des delpivot va aconseguirt 6 gols,més 1 de 7 m., i també launió de tot el grup que de-gut a les baixes de SaraAlonso, Cinta Gisbert i les le-sionades Geor Vila i ElenaRomero van tirar endavanttotes juntes.

DIUMENGE PASSAT

DEMÀ DISSABTE

REM

Prop de tres-cents participants van participar aquest diumenge ala Marató de les Vies Verdes. Segons ebredigital.cat, dos recorre-guts que van transcórrer l'antiga Val de Zafán, en dos trajectesde diferent longitud. El més curt arrancava des de Benifallet icobria els vint-i-un quilòmetres fins a arribar al passeig central delParc de Tortosa. El més llarg de quaranta-dos quilòmetres s'ini-ciava a Horta i passant pels municipis de Bot, Prat de compte, elPinell de Brai, Benifallet, Xerta, Aldover, Jesús i Roquetes. Totsdos circuits van transcórrer en un noranta per cent de caminsasfaltats i travessant un total de 38 túnels, alguns d'ells superiorsals cinc-cents metres.

Marató de les Vies Verdes

HANDBOL

Infantil Femení. C.E. Molins de Rei -2015 20 (9)- C.E.Tortosa 33 (13). Cinquena jornada del campionat i novavictòria de les noies de Georgina i Fran. Infantil MasculíC.H. Sant Miquel3 -C.E. Tortosa 39. Golejada dels infan-tils en aquesta tercera jornada que es van desplaçar aBarcelona. Cadet Femení. H. Esplugues 37 (17) - C.E.Tortosa 21 (4). Un partit molt fluix de les jugadores delcadet amb una primera part per oblidar. Cadet MasculíH. Sant Joan Despí “C” 22 (11)- C.E. Tortosa 23 (10)Partit igualat entre els dols equips con reflexa el marca-dor en el que el CE TORTOSA va guanyar per la mínimaen un final d’infart. Sènior Femení. C.E. Tortosa 40 (21)C.H. Ascó “B” 21 (10). Aquest diumenge, les sèniors delCE Tortosa van disputar el segon partit a casa contra elCH Ascó. Sènior Masculí “B”: C.H. Sant Miquel “B” 37- C.E. Tortosa “B” 30. A la primera part, tot i l'esforç del’equip tortosí, no van poder ficar-se en cap moment persobre al marcador ja que algunes passades i llançamentserrats als primers 10 minuts van provocar un petit distan-ciament de l’equip local. Tot i això, els sèniors, van aca-bar entrant al partit però no del tot, ja que es van man-tenir tota la primera part 1 gol per baix. La segona part,a causa del desgast físic i el fet de que no tenien recanvi,va acabar passant factura a l’equip ebrenc.

Aquest proper cap de setmana 5-6 de novembre es cele-brarà la 1a regata sprint 500m que juntament amb laXXXIena edició del Descens de l´Ebre conformaran el 1erTrofeu de Rem Cambra de Comerç. La regata sprint de500m començarà dissabte a les 14h (Centre de tecnifica-ció de Rem de Tortosa, Campredó), on hi participaran lessegüents modalitats: 1xABM, 2xABF, 8+CM, 4xCF, 4xVFi 4xVM amb timoner. Els resultats de l´sprint donaranl´ordre de sortida contrarellotge per diumenge a les 9´30h(antic Club de rem, passeig Moreira) al Descens de l´EbreTortosa-Amposta, la suma del temps total de les duesregates serà la que donarà el vencedor del trofeu i el clubvencedor guanyarà unes pales de rem. Els premis esdonaran el diumenge 6 de novembre després de les rega-tes, sobre les 13h davant de les instal.lacions del clubNàutic Amposta.

Centre Esports Tortosa

CLUB VOLEI ROQUETES

DESCENS DE L'EBRE ENTRE TORTOSA I AMPOSTA

Aquesta setmana només han jugat dos equips de la base del volei Roquetes. L'infantilfemení va rebre al C.V. Cubelles. Aquestes tot i fer un partit molt igualat, no van podersuperar a l'equip visitant que es va imposar per 1-3 amb parcials (23-25, 25-21, 25-27i 17-25). D’altra banda, el cadet masculí, es va desplaçar al camp de la Vall d'Hebron.Aquests es van imposar amb molta autoritat als barcelonins guanyant per 0-3 amb par-cials (18-25, 12-25 i 22-25).Aquesta pròxima jornada, juguen tots els equips al pavelló de Roquetes.L'infantil femení rebrà al Torredembarra, el cadet masculí al C.V.Monjos i el cadet feme-ní al Montagut. El sènior masculí de primera catalana, rebrà al Monjos, i el de segona alC.V.Cometa Bellvei i el sènior femení al Sant Esteve.

Demà dissabte 5 de novembre es celebrara la “XVIII MILLAURBANA CIUTAT DE TORTOSA”, prova que es disputa a l’Avin-guda Generalitat, davant del Parc Municipal de Tortosa. La pro-va esta organitzada pel Consell Esportiu del Baix Ebre, Tortosa-esport i el Club Atletisme Terres de l’Ebre, amb el suport laDiputacio de Tarragona i la Secretaria General de l’Esport.

Milla Urbana Ciutat de Tortosa

El dissabte 29 d'octubre, es va disputar al Riu Ebre al seu pas per Amposta, la segona regata promoció de rem olímpic en categories aleví i infantil, essent aquestes regates, les competicions pre-paratòries que es realitzen al llarg de la temporada a nivell de les categories inferiors. Tal com informa ebredigital.cat, les regates van comptar amb la presència de la major part de clubs catalans,com ara el Club Nàutic Amposta, Club Rem Tortosa, Club Nàutic Sant Carles de la Ràpita, Club Rem Delta de Sant Jaume, RCN Tarragona i CN Banyoles. Entre els resultats més destacats de la jor-nada destaquen els primers llocs de Noa Guasch en 1x aleví; Sebastià Cano en 1x aleví i segon lloc de Anastaia Zarakova en 1x infantil, tots tres remers del Nàutic Amposta. Per part del Club RemDelta, Aram Ibrahim en 1x infantil; Marc Marques i Ian Navarro en 2x infantil van travessar la meta en primera posició. El Club de Rem Tortosa va aconseguir els primers llocs en el 2x aleví de Fran-cesca Tena i Ester Fores; en el 4x format per Blanca Ferreres, Laia Monclús, Ester Fores, Irene Fores i en 1x infantil el triomf va ser per Martha Llop. En masculí, MarioChavarria, Pere Gisbert, Cke-netGuez, Ivan Viladrich van guanyar en 4x aleví i Miquel Pellissa, Roger Queralt, Eric Pastor, Pau Simó en 4x infantil.

Èxit dels clubs ebrencs en la segona Regata de Promoció de rem olímpic

El Tortosa Ebre va perdre per 4-1 al camp del S. Pere. Segons el seu tècnic, Xavi Subirats, “dosdesajustos en defensa ens van costar el 2-0. Però, poc a poc, vam entrar en situació i vam jugarmillor que el S Pere. Vam fer el 2-1 arran d’un penal claríssim. A la represa, vam seguir igual, peròen una contra hi ha un fora de joc de més de 3m i ens van fer el 3-1. Ens vam abocar, amb novesopcions. No obstant, arran d’un altre fora de joc de llibre, arriba el 4-1. La noia àrbitre va perme-tre el joc molt dur del rival sense sanció. Ens van fer dos gols en clar fora de joc. I dos penals noxiulats al nostre favor. La veritat és que després del partit he de dir que em sento robat i estafat”.

Tortosa Ebre. Xavi Subirats: ‘em sento robat’

La jornada vinent, tots a casa

I Trofeu de Rem Cambra de Comerç

Page 20: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 201620 www.mesebre.catESPORTS

«»

diarimésebre

JOAQUIN CELMAL’EQUIP TITULAR DE LA JORNADA

Top Secret*Barcelona té gairebé 5 milions d'habitants. La Ràpita, 15.000. Amb aquestesdades el resultat del partit del primer equip del Barça cadet hagués hagut deser d’escàndol i fou 4-0. Fins al 47, empata a zero. Fa anys, la Rapitenca ja vaguanyar al Barça B de Guardiola, aquí som guerrers. El cadel Tortosa també vadonar la cara, perdent contra el Barça per 1-3. *Rècord Guines a Tercera catalana. A Vilalba se’n van anar Àlex Curto i ÀngelAlvarez i no troben, de moment, entrenador. A Godall van cessar AlfredoFuster i ara arriba Joan Subirats. Ahir dijous van cessar a Marc Bel perwhatsApp, mateix sistema que també va passar-li a Carlos Rodriguez, fa trescampanyes (en una altra etapa del club). La propera setmana potser hi hagiuna altra vacant a la banqueta en un altre equip d'aquesta categoria i lasegüent potser una altra, però pot ser que diumenge n’hi hagi dos de cop. Totés possible en aquesta tercera catalana. Demanaria paciència als directius peròno sé si servirà.*L’Alcanar B no va poder jugar per falta d'efectius en tenir diversos lesionatsfa dues setmanes i en aquesta tampoc ho ha pogut fer l’Ascó B, pel mateixmotiu. Això indica, que a la segona volta algun equip es podria retirar .*Els equips que no han perdut encara són: Tortosa, Amposta i Móra la Nova.I en camp contrari encara en queden 10: Camarles, Valls, Gandesa, Amposta,Tortosa, Aldeana, Alcanar, Arnes, Amposta B i Móra Nova. A casa, destacarque el Benissanet també ho ha guanyat tot, i no ha rebut cap gol com a local. *Vuit entrenadors es van oferir a la Cava, uns directament i altres indirecta-ment, el telèfon del secretari tècnic es va bloquejar i fins i tot un entrenadorde tercera catalana en actiu va trucar a aquest club. Curiós el que desperta lavacant d'un entrenador i més en un equip històric com La Cava.*En un club important d'aquestes comarques, un entrenador li està deixantfent la seva tasca a un altre i els dos estan al mateix club, aviat desvetllaré elsnoms.*Jo no comprenc a molts entrenadors que poden guanyar 8-0 i el porter reser-va el tenen a la banqueta com si res. Un exemple: Àngel Garcia, en nou jorna-des només ha utilitzat un porter i el reserva, Miguel Gasparin, zero minuts i aixòque en dos partits es guanyava 3-0 i en un 4-0. L'hagués pogut treure.

Radiografia del futbol ebrencEQUIPS DE LA SETMANA: CAMARLES I ARNES

ENTRENADORS EBRENCS PEL MÓN (2)

ALBERT FORCADELL

Com a jugador, futbol base EbreE, Amposta i Tortosa. Amateur:R-Bítem, Catalònia, la Cava,Roquetenc i Tortosa.Entrenador: futbol base R.-Bítem, Roquetenc, Tortosa,Rapitenca. Ara treballa per laFederació de Kazakhstan ambels porters en les categoriesinferiors de la selecció.

EDEN ESQUERRÉ

Com a jugador va estar al’Amposta, Reus, Rapitenca,Tortosa, R-Bítem, i a HongKong a la 1a. divisió amb elSapling, i amb el Pack deMacau. Es deixa el futbol al2014 i entrena a la Rapitencaalevís i el 2015 marxa a Kuwaita entenar a una acadèmia defutbol.

PAU ROVIRA

Entrenadorde porterss e l e c c i óna c i ona lNíger sub17 a lacopa Àfri-ca, i tambéa la FCB escola, tecnificacióBarcelona i Terres de l'Ebre.Coordinador porters del’Amposta, recentment arribà aXina i està a l'acadèmia de fut-bol base i entrenador de por-ters de planters de la seleccióde Nanshan. També dóna clas-ses a entrenadors xinesos i facoaching clinics.

ÒSCAR MAGRINYÀ

Va jugar al fut-bol base del’Amposta imitja tempora-da al primerequip del SantaBàrbara. Com aen t renado r :futbol base Amposta, en 2104desembarca a Austràlia alRichmond i assisteix al primerequip; 2015 va al NorthcoteCity, entrenant equips Ander18 i Ander 13. Té oferta d'en-trenar Ander 20, segon equipde Northcote City, són equipsun nivell per sota d'on estavaJosep Gombáu i ara amor.

JORDI ROVIRA

Com Ajugador esva iniciarl'Ebre esco-la, desprésva fitxar pelRemol ins-Bítem il’Ametlla. Itambé jugà a la Cava on vapatir dues lesions i amb 23anys va haver de deixar el fut-bol. Es trau el títol d'entrenadori va començar al Catalònia alevíi va entrar al FCB coach aca-demy. Va tenir l'oportunitat demarxar a Dubai, i està allí desde l'agost.

JOAN CASANOVA

Al 2014va teniruna lesióal creuat.Començacom aent rena-dor alcadet delCatalònia,el 2015 marxa a New Jerseiper treballar a l'acadèmia defutbol GPS. Semblava quetornava a jugar a futbol alCatalònia però el criden perentrenar Kitchee de HongKong i va acceptar la propos-ta.

ROBERT DE LOS SANTOS

Va començar al futbol base del’Amposta i Aldeana. En lacampanya 2008/2009 ésentrenador del FCB escola aKuwait durant 4 temporades.El 2012 es crea una novaescola de futbol a KuwaitUltimate Soccer Academy in’és el director.

DAVID VILANOVA

Com a jugador, SantaBàrbara, la Sénia, Roquetenc,a tercera divisió ambl’Amposta i 1a catalana ambTortosa i Rapitenca.Actualment, està entrenant alGlobal Premier Soccer, unclub americà ubicat a Boston.

MIKI VIDAL

A c t u a lm e n tcoo rd inadorfutbol base del'Amposta; esva iniciar alcol·legi Sagradafamília amb 17anys després va estar al futbolbase del Tortosa, Roquetenc,infantil del Terol (estudiava), R-Bítem, Aldeana B i després se'nva anar a l'Índia (Bombai) unany com a director tècnic del'Arsenal. S'encarregava decoordinar i formar els entrena-dors en 6 acadèmies i va estaren el Pune CF, dos mesos a laIndian Super Leage.

Jugadors també destacats: Sebas (J i Maria), Serret(Catalònia), Flore (J i Maria B), Moha (Ulldecona), Vilanova(Batea), Soriano (Olimpic), Puig (Tortosa) i Saltor (Flix)

J. ZARAGOZA (La Sénia)

CARLES KADER (Camarles)

MARC GARCIA (Aldeana)

ÀLEX INIESTA (Amposta)

JULVE (Roquetenc)

UBALDE (Gandesa)

ORIOL (Rapitenca)

EDGAR (R Bítem)

MARC BAIGES (S. Bàrbara)

MURRI (S Jaume)

CHIMENO (la Cava)

Page 21: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4 DE NOVEMBREDE 2016

diarimésebregastronomia21www.mesebre.cat

MÉS EBRE RECOMANAConill amb castanyes

INGREDIENTS:• 1 conill1 kg de castanyes1 kg de rovellons1 copa de conyacFarina6 grans d'all4 tomàquets1 copa d'aiguardent1 l de caldo de carnHerbes: llorer, farigola i romaníPicada:Oli d'oliva4 grans d'all4 anxoves2 carquinyolis1 got de vi ranci

PREPARACIÓ:• Es couen les castanyes (es pot fer al forn) i una vega-da cuites, es pelen. Els rovellons es poleixen, es tallen atrossos i es posen a coure en una paella. A mitja cocció,s'hi tira el conyac i es deixa reduir. El conill es talla atrossos, se sala, s'enfarina i es posa a fregir fins que que-di ros. • Es fa la picada amb els ingredients de l'apartat. Peraclarir la picada es barreja amb el vi ranci. En una casso-la de fang, es fa un sofregit amb els alls pelats i picats iels tomàquets triturats, sense pell ni llavors. • Quan el sofregit està cuit, s'hi afegeixen l'aiguardent,el brou i les herbes aromàtiques; quan hagi bullit unscinc minuts, s'hi afegeixen el conill, les castanyes i elsrovellons. Es deixa coure a foc lent de 30 a 40 minuts.Uns deu minuts abans d'acabar-se la cocció, s'hi afegeixla picada.

CASTANyESLa castanya és una fruita seca d'alt valor energètic, ricaen vitamines i baixa en greixos que ens pot ajudar a pro-tegir-nos del fred de l'hivern.A Catalunya va arribar ja a l'època romana i des del segleXVIII es fa servir a la cuina. Es tracta, doncs, d'un alimenttradicional al qual el nostre sistema digestiu fa molts cen-tenars d'anys que està acostumat i, per tant, resulta fàcild'assimilar-ne els nutrients.També cal destacar el seucontingut en potassi, recomanable en casos d'hipertensió,i en àcid fòlic, molt beneficiós durant l'embaràs. És fonttambé de vitamines antioxidants com la E i la B3. Segonsla medicina tradicional xinesa, les castanyes nodreixenels ronyons, que precisament són els òrgans que més pateixen durant l'hivern. Aquest aliment actua escal-fant i propiciant l'activació dels ronyons. També són especialment indicades per a les persones que pateixende retenció de líquids i dolors lumbars relacionats amb la debilitat dels ronyons, així com per a les personesgrans, ja que amb l'edat els ronyons són uns dels òrgans que perden més ràpidament l'energia vital.El truc: recordeu que, tant si les compreu fresques com assecades, les heu de tenir tota la nit en remull (8hores mínim) perquè deixin anar les substàncies que les fan més difícils de pair. A més, cal eliminar-ne com-pletament la pell en forma de tel que les cobreix, ja que és molt indigesta i els dóna mal gust. Això s'acon-segueix més fàcilment amb el remull en el cas de les castanyes seques, i amb el remull i escaldant-les enel cas de les castanyes fresques.

Page 22: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

SECCIÓ PATROCINADA PER:

PASSATEMPS

DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 201622 www.mesebre.catserveis

TELÈFONS D’INTERÈS: Emergències ·  Mossos  d’Esquadra ·  Bombers ·  Urgències  (Ambulàncies) 112TELÈFONS D’INTERÈS: Emergències ·  Mossos  d’Esquadra ·  Bombers ·  Urgències  (Ambulàncies) 112

diarimésebre

Font. Servei Meteorològic de Catalunya

El temps. Previsió

CATALUNYA

Estat del celCel mig ennuvolat per núvols alts i mitjans de matinada, i amb alguns intervals denúvols baixos a punts del litoral. Des de l'inici del matí la nuvolositat augmentarà pro-gressivament d'oest a est i a partir de migdia el cel quedarà cobert o molt ennuvolat enconjunt, amb núvols més compactes al quadrant nord-occidental.

PrecipitacionsA partir del final del matí s'esperen precipitacions febles a la meitat oest, sobretot al qua-drant nord-occidental. Al llarg de la tarda podran afectar, de manera aïllada, altresindrets del territori. Seran minses o puntualment poc abundants. La cota de neu vol-tarà els 2600 metres.

TemperaturesLa temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta. Se situarà entre els -1 i 4ºC al Pirineu, entre 2 i 7 ºC al Prepirineu i a l'est de la depressió Central, entre 5 i 10 ºCa ponent, al prelitoral i al litoral nord, i entre 9 i 14 ºC a la resta del territori. La màximabaixarà entre lleugerament i moderadament al Pirineu i al Prepirineu i lleugerament ala resta, si bé al litoral i al prelitoral nord serà similar o lleugerament més alta. Oscil·laranentre 12 i 17 ºC al Pirineu, entre 15 i 20 ºC al Prepirineu, a la depressió Central i al pre-litoral sud, i entre 17 i 22 ºC a la resta.

VisibilitatLa visibilitat serà entre bona i regular, tot i que fins a l'inici del matí hi haurà bancs deboira i boirina en valls i fondalades interiors. Malgrat això, a partir de migdia quedaràregular o dolenta a cotes altes i mitjanes del Pirineu i Prepirineu.

VentEl vent serà fluix i de direcció variable fins a mig matí i de nou a partir del vespre, ambpredomini del terral fluix al litoral i amb estones de vent en calma a l'interior. La restade la jornada s'imposarà el component oest a l'interior, amb estones de vent fluix i dedirecció variable a l'interior, el component sud i oest al litoral; serà fluix amb cops mode-rats en conjunt.

TERRES DE L’EBRE

TEMPERATURESMàxima

21ºMínima

11°MATÍ

MOLT ENNUVOLAT

TARDA

MOLT ENNUVOLAT

Font. Servei Meteorològic de Catalunya

L’horòscop

Àries20/3 al 19/4

Parla amb la teva parella, escolta la seva opinió,mostra’t conciliador i reconeix la importànciaque té en la teva vida. Les tensions laborals etpoden provocar insomni.

En l’amor t’alliberaràs de velles restriccions.Buscaràs el que desitges amb coratge i cor.Evita les tensions i procura anar amb compteamb les discussions.

Taure20/4 al 19/5

Els teus recursos personals i el teu magnetismefaran que entris en contacte amb molt diversespersones. És important que no cremis gratuïta-ment les teves energies.

En relació amb l’amor, avui prendràs una deci-sió important i positiva per a la teva vida sen-timental. Tindràs la necessitat de trobar unamica de calma.

Bessons20/5 al 21/6

Mart i Urà transitant per la teva casa vuit indi-quen que es reactiva tot el que fa referènciaa la teva sexualitat. Estaràs obert a tot tipusde relacions.

En relació amb la teva vida de parella, en aquestmoment, la teva actitud és capaç de destruirqualsevol barrera que pugui existir. Deixa d’ob-sessionar-te tant amb el treball.

Cranc22/6 al 21/7

És probable que al costat de la teva parellaassoleixis definir millor els teus objectius. Avuila teva activitat serà constant, fet pel qual éspossible que al final del dia et trobis cansat.

És probable que hagis de fer un esforç peracceptar certs plantejaments de la teva parellaque a priori no et convencen. El teu propi can-sament físic prové de la teva falta d’exercici.

Lleó22/7 al 22/8

En assumptes d’amor confia en el teu poderdeseducció. La vida et pot sorprendre.Respecte a la teva salut, vés amb compte, l’ex-cés d’activitat excita el teu sistema nerviós.

Aquari20/1 al 18/2

La teva vida sentimental és una mica agitadaperò avui pots viure moments molt enriquidors.Per millorar la teva salut i sentir-te bé necessi-tes mantenir un bon contacte amb la gent.

Verge23/8 al 21/9

En assumptes d’amor la teva activitat seràmolt forta però hauràs d’anar amb comptede no interpretar les coses només des d’unpunt de vista.

Peixos19/2 al 20/3

Les trobades inesperades amb el sexe oposatque es produeixen en aquest moment poden serimportants per al teu futur. Noves situacions queamenacaran la teva harmonia.

Balança22/9 al 22/10

Escorpí22/10 al 21/11

Sagitari21/11 al 21/12

Capricorn21/12 al 19/01

Page 23: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 23classificatswww.mesebre.catdiarimés

ebre

IMMOBILIARIAÑ

LA SENIA HABITATGEEN VENDA: XALET de175m2, garatge de 42m2amb piscina, barbacoa izona verda, parcel·la de17.219m2. Totalment equi-pat i acabats de molt bonaqualitat. Tel. 977576137.

LLOGUER LA SÉNIA: pos-sibilitat de compra, LOCALCOMERCIAL totalmentequipat de 183m3. a. con-dicionat, parquet i bany. C/General Prim Tel.977576137Es ven primer pis, semi nou, a Amposta(detràs estació autobusos)2habitacions, menjador, banyi traster. c/ Sebastià JoanArbó. 645888266

PARTICULAR ALQUILALOCAL CÉNTRICO ENAMPOSTA. 13,75 m2, apto para joye-ría/peluquería, etc...Aire acondicionado y mue-bles (económico)973266178 - 680341620L'Ampolla. LLoguer.Local comercial 55m2,molt bé situat enfront delclub naútic. Ampli aparador,sòl de parquet. Sala gran idespatx bany. Tel:670516520

SERVEISÑ

OCUPACIÓÑ

VARIS Ñ

COMPRO Motos velles,encara que no funcionen ino tinguen papers.Pagament alcomptat.Tlf.680 968 290

RELAXÑ

COMPROPÀRQUING

“CENTRE TORTOSA"Tel. 639 594 527

EN VENDA UNSOLAR DE 420 M2

SITUAT AL CENTRE DE LA CAVA-DELTEBRE.INTERESSATS TRUCAR AL:

696 01 16 29Preguntar perFrancisca

TÈCNICS TITULATS ENJARDINERIA

- Podes, gespa, escarifi-cacions, control de pla-gues (palmeres i altres),optimització del reg, roca-

lles, etc...PRESSUPOSTOS DENOVA CREACIÓ DELSEU JARDÍ I/O MANTE-NIMENT SENSECOMPROMÍS

Som PROFESSIONALSamb TITULACIÓ acadèmi-ca, ASSEGURANÇA deresponsabilitat civil, carneti CERTIFICAT d'aplicadorde productes fitosanitaris,pla d'higiene i SEGURETATal treball en vigor.Tel. 615 24 66 99

www.florestajardineria.com [email protected]

LLOGUERPÀRQUING“FERRERIES,

EDIFICI MERCADONA TORTOSA"

Tel. 639 594 527

AGENCIA MAISOL

T’ajudem a trobarLa teva parella Ideal.

Serietat i honestedat.Les Noies

fins a 35 anys L’hi trobem parella

G R A T I S695410052

www.maisol.com

ES TRASPASSA NEGOCISANT CARLESDE LA RÀPITA

Oportunitat de negoci enple rendiment del sector

del Electrodomèsticsi Electrònica de consum

a Sant Carles de la Ràpita.

Interessats contactarvia correu electrònic a

[email protected]

SE PRECISA para empresaen Ampostateleoperadorascon experienciasueldo fijo máscomisiones

642811128

OFERTA CATALANA

PLANTA DE LUJOMASAJES RELAJANTES COMPLETO 20€DISCRETO

INDEPENDIENTETlf. 664 149 258

HABITACIÓN POR HORASCerca deTortosa

(WhatsApp)

Tlf. 609 76 12 06

SE PRECISA

para importante

empresa en

Amposta

comercial con

experiencia llamar

642 811 128

OPORTUNITATA TORTOSA!!

Es ven local de120m2, céntric, equi-pat per a bar-restau-rant, Possibilitat de lloguer o traspàs

659 728 249

ES PRECISAPERRUQUERAen experiènciazona Roquetes

645888266

SE VENDE FINCA RÚSTICA En la Partida Caramella(Els Ports-Roquetes).Excelentes vistas.

Superficie de 11 jorna-les del país. Con casitade aperos de 20 m2para reformar. Conagua de la caramella.

977 511 221

Vols anunciar-te?Aquest és el teu espai privilegiat dePUBLICITAT877 180 170

[email protected]

Page 24: 2016/11/04  · DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE DE 2016 diarimés TERRES DE L’EBRE ebre 3 FOTO: MES EBRE «» «» Més Ebre celebra avui divendres el seu 15è aniversari Amb un acte que

DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE

DE 201624

diarimésebre

www.mesebre.catA l’última

«»«»

El diumenge dia 9 d'octubre, vatenir lloc la Celebració del DiaMundial de la Salut Mental deles Terres de l'Ebre a Gandesa.

L'acte va estar organitzat perl'Associació, juntament amb lacol·laboració i participació de laFundació Pere Mata Terres del´Ebre. La jornada es va iniciar ales 11:30h del matí al’Ajuntament de Gandesa, ambla benvinguda per part de lesautoritats: l’alcalde de Gandesa,Sr. Carles Luz, regidors, la vice-presidenta Consell Comarcal dela Terra Alta, la Sra. cinta Rams,la presidenta del ConsellComarcal de la Ribera d’Ebre, LaSra. Gemma Carim, les pubilles iel Sr. Ismael Piñas, gerent de laRegió Sanitària Terres de l’Ebre.Des d´allí es va programar unamarxa popular pels carrers delcentre de la població, amenitza-da per la colla gegantera i gralle-ra de Gandesa. A les 12h va tenirlloc a la plaça del Comerç l’ac-tuació dels grups de Jotes deGandesa i Tallers de JocsRomans. Tot seguit, a les13:30h, es va visitar laCooperativa Agrícola deGandesa i a les 14 hores es vacelebrar el Dinar de Germanor alRestaurant Coll del Moro deGandesa.

Durant els parlaments el Gerentde la Regió Sanitària Terres del'Ebre, el Sr. Ismael PiñasForcadell, va comunicar que des

del CatSalut, s’ha inclòs com anoves accions a realitzar dintredel contracte amb la FundacióPere Mata, dos nous programes,que han de permetre millorar l’a-tenció als malalts mentals detotes les Terres de l’Ebre.Des del Departament de Treball,Afers Socials i Famílies, s'haaprovat una subvenció, perquèl'entitat, l'Associació de Familiarsde Malalts Mentals de les Terresde l’Ebre, pugui fer l’atenció a lesfamílies amb problemes de salutmental al seu territori, Terra alta iRibera d’Ebre.

Des de l' Associació de Familiarsde Malalts Mentals de les Terresde l’Ebre donen les gràcies alsdiferents organismes que ha fetpossible poder dur a termeaquesta diada amb la col·labora-ció de l'Ajuntament de Gandesa,el Consell Comarcal Terra Alta, elDepartament de Treball, AfersSocials i Famílies, el ConsellComarcal de la Ribera d’Ebre, laFundació Pere Mata Terres del’Ebre i l'Oficina Jove de la TerraAlta.

Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre

ACTUALITAT