4 ANYS MILLORANT ALCÀSSER AMB TU€¦ · (2017/2018) i “Alcasser 2018” (2018/2019) per a...

12
Alcàsser 4 ANYS MILLORANT ALCÀSSER AMB TU BALANÇ DE LEGISLATURA · 2015-2019

Transcript of 4 ANYS MILLORANT ALCÀSSER AMB TU€¦ · (2017/2018) i “Alcasser 2018” (2018/2019) per a...

  • Alcàsser

    4 ANYS MILLORANTALCÀSSER AMB TU

    BALANÇ DE LEGISLATURA · 2015-2019

  • Estimada amiga, estimat amic:

    Compartim una passió: el nostre poble. Sentim orgull per Alcàsser i la seua gent. Cadascun en el nostre àmbit volem el millor per al nostre poble i contribuïm amb el nostre treball dia a dia per a aconseguir-lo.

    Els socialistes hem treballat estos 4 anys des de l’Ajuntament d’Alcàsser per a millorar la qualitat de vida de la gent, i açò s’ha aconseguit gràcies a persones com vosaltres. Hem contribuït a fer d’Alcàsser un poble més habitable, solidari, humà, sostenible, participatiu i transparent. I ho hem fet assumint el govern local del PSPV-PSOE en minoria, tot un honor i al mateix temps tot un repte.

    Al llarg d’esta legislatura hem sentat les bases del canvi després de 20 anys de governs de dretes, però som conscients que ens queda molta feina per fer. Estem convençuts que si sumem a més gent, si aconseguim més suports per a la pròxima legislatura, podem aconseguir molt més per Alcàsser.

    A més a més, ho hem fet amb deute zero, sense deure un euro a ningú. Tenim un Ajuntament sanejat, accessible i transparent. Hem complit més del 90% dels nostres compromisos de 2015. Hem fet molt però cal continuar treballant i ara a les portes d’unes noves eleccions locals, volem comptar amb vosaltres per a pensar com millorar Alcàsser entre totes i tots.

    Compta amb nosaltres per a continuar millorant el nostre poble. Imaginem junts el futur d’Alcàsser i portem-lo a la pràctica amb un Ajuntament responsable i compromès amb la gent.

    Eva Zamora ChanzàAlcaldessa d’Alcàsseri candidata a la reelecció

    4 ANYS MILLORANT ALCÀSSER AMB TU

    HEM COMPLIT MÉS DEL 90% DEL PROGRAMA ELECTORAL DE LES PASSADES ELECCIONS. I AMB DEUTE ZERO A l’AJUNTAMENT, SENSE DEURE UN EURO A NINGÚ.

    HEM ACONSEGUIT MOLT, PERÒ ENCARA QUEDEN MOLTS REPTES PER portar endavant

  • Deute zero a l’Ajuntament, amb una economia local sanejada.

    Implantació de l’administració electrònica en l’Ajuntament.

    Municipalització del servei de recaptació d’impostos, que ha permès millorar la gestió del servei i augmentar la recaptació municipal sense augmentar la pressió fiscal.

    Fraccionament en 4 terminis l’IBI, per facilitar el seu pagament.

    Facilitar la implantació de noves industries, i per extensió de llocs de treball, en els nostres polígons Industrials.

    Transparència al nostre Ajuntament i retre comptes als ciutadans.

    Elaboració de Pressupostos Participatius.

    Realització de l’Accés Nord a Alcàsser, amb l’eliminació del trànsit pesat del casc urbà i la millora de l’accés al Polígon Industrial.

    Solucionar el greu problema d’inestabilitat en els fonaments de la fi del carrer 9 d’Octubre provocat pel solar de l’obra inacabada del carrer Sta Teresa.

    Eliminar l’aparcament sistemàtic dels vehicles de dalt de les voreres, fent cumplir la llei de seguretat vial, i al mateix temps dotat de mes de 400 noves places d’aparcament gratuïtes per a tot el veïnat.

    Modernització dels parcs infantils.

    Aposta ferma per la sostenibilitat i per la mobilitat urbana elèctrica

    HEM ACONSEGUIT MOLT, PERÒ ENCARA QUEDEN MOLTS REPTES PER ACONSEGUIR

    HISENDA URBANISME I MEDI AMBIENT

  • Borses de treball social per a personal de neteja i brigada d’obres.

    Programes d’ocupació subvencionat (2015- 2019) amb un import de 1.149.872 €

    Pressupost de formació ocupacional (2015-2018) per valor de 32.000 €

    Programes per a la inserció laboral, cofinanciats per l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana (SERVEF), amb una inversió de més de 1’3 milions d’euros:• Tallers d’ocupació “Alcàsser Obert”

    (2017/2018) i “Alcasser 2018” (2018/2019) per a joves. Contractació de 20 alumnes i 6 professors. Inversió de 420.400 €.

    • Taller d’ocupació per a desocupats de llarga durada “ACTUALITZ@LCASSER” (2018-2019). Contractació de 10 alumnes i equip docent. Inversió de 210.500 €

    • Programa d’ocupació AVALEM JOVES+ (2017-2019) per a joves durant 1 any. Contracte a 22 joves. Inversió de 383.700€

    • Programa d’iniciativa social (2015-2018) contractant a 6 persones aturades de llarga durada (EMCORP I EMCORD) durant 6 mesos. Inversió de 260.000 €

    Formacio ocupacional no reglada: Més de 14 cursos i tallers pràctics per a la recerca activa de treball, gratuïts dirigits a la inserció laboral, impartits per personal tècnic expert en les diferents matèries.

    Forum d’Ocupació EMPLE@LCASSER: 3 edicions (2017, 2018 i 2019), dedicat a entrevistes laborals amb empreses, tallers pràctics i conferències.

    Itineraris d’inserció laboral destinat a desocupats majors de 45 anys, per millorar les seues competències per a accedir al mercat de treball, tallers d’informàtica, de digitalització, xarxes socials...

    Instal·lació del caixer “AUTOSERVEF” en l’Oficina d’Informació Municipal

    Rehabilitació i instal·lació d’aire condicionat en el Mercat Municipal

    Conveni amb la entitat Caixa Popular, que ha permès la inversió directa en els comerços locals de les “Targetes “Regal” dels premis atorgats per l’Ajuntament en els diferents concursos i les “Targetes Alcàsser Solidari”: amb una dotació econòmica de 26.000€ per a comprar al nostre poble, així com campanyes del comerç de proximitat.

    Jornadas d’assessorament als comerços i empresaris en col·laboració amb la Mancomunitat de l’Horta Sud.

    Consolidación de la mostra agroalimentaria “Alcàsser, Sabers i Sabors”,

    Recolzament a l’hosteleria local amb la consolidació i ampliació de la Ruta de la Tapa “Mesura i Mosset” en dos edicions anuals i millorar dels premis.

    OCUPACIÓ I PROMOCIÓ ECONÓMICA

  • Reorientació del Consell Escolar Municipal, com un vertader òrgan consultiu i participatiu, ampliant la seua representació i amb reunions periòdiques, així como l’elaboració del primer Reglament del Consell Escolar Municipal.

    Inversió de 200.000€ en les millores de les infraestructures de tots els centres educatius del municipi.

    Augment de la dotació econòmica per a beques de menjador.

    Pla Edificant de millora i construcció d’Infraestructures educatives presentat a la Generalitat Valenciana els projectes d’ampliació i remodelació dels 3 centres públics amb un pressupost de 7.670.000 euros.

    Conveni d’adhesió a la Xarxa Internacional de ciutats educadores.

    Primer Pla Municipal d’Igualtat entre homes i dones. Campanyes de sensibilització i Jornades de Igualtat i prevenció de la Violència de Gènere estables al llarg de l’any i oberts a tots els sectors de la població.

    Adhesió a la Xarxa de Municipis protegits contra la VIOGEN de la Diputació de València.

    Programa d’Intervenció en dones.

    Edició de programes de coeducació i joguines no sexistes.

    Programa escolar d’Igualtat i prevenció de violència de gènere.

    EDUCACIÓ IGUALTAT

  • Oferta cultural estable i de qualitat, amb cinema, teatre, dansa i concerts

    Publicació de dos agendes anuals d’activitats amb la participació d’entitats i associacions locals per tal de facilitar la informació de la programació de primavera i tardor a tota la ciutadania

    Publicació específica de la Programació del Centre Cultural

    Conveni amb l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana per oferir espectacles de qualitat a preus populars

    Representació de l’Opera Bastià i Bastiana

    Participació en la campanya ANEM AL TEATRE per a la població escolar de la localitat i de la campanya “Cinema en Valencià”

    Creació del Taller Municipal de Teatre

    Inversions en adequació i millora acústica del Centre Cultural

    Modificació de l’ordenança fiscal reguladora del preu públic per la cessió del centre cultural, facilitant l’accés en igualtat de condicions a totes les associacions i entitats locals.

    Campanyes de Promoció Lectora i presentacions de llibres a la Biblioteca Pública Municipal.

    Trobades i encontres amb escriptors i escriptores en coordinació amb els centres de Secundària.

    Reglament de Normalització lingüística.

    Campanya del Voluntariat pel Valencià en col·laboració amb Escola Valenciana, Federació d’Associacions per la Llengua.

    Ampliació de l’horari del centre social en época d’exàmens a la Universitat.

    CULTURA

  • Hem triplicat el personal de Serveis Socials Municipals Ampliació de les oficines de Serveis socials municipals, amb el cofinançament per part de la Diputació de València.

    Increment del 45 % del pressupost dedicat a les ajudes econòmiques de emergència social familiars per a alimentació i higiene personal

    Ampliació de la Carta de Serveis oferits a la poblacio en risc d’exclusio social.

    BENESTAR SOCIAL

    Ampliació de l’oferta d’activitats per als majors

    Circuit de Gimnàstica Saludable, en col·laboració amb la Residencia SAVIA.

    Increment del servei oferit a les families en el programa d’aliments “Cap xiquet sense aliments en vacances”.

    Recuperació del Servei d’Ambulancia 24h en coordinació amb l’Ajuntament de Picassent, eliminat per les retallades del PP.

  • JOVENTUTCreació de la zona jove El Dau. Un espai d’oci juvenil i saludable on es fomenten bons hàbits, el respecte i el treball en equip a partir d’activitats i tallers que ofereixen un munt de diversió i entreteniment als i les seues usuàries cada cap de setmana.

    Millora de programació en els serveis d’Escoles de Nadal, Pasqua i estiu, atenent a les peticions i necessitats de les famílies participants. Amb el foment d’aquestes activitats hem aconseguit el record de participació en una edició d’estiu amb més de 350 participants.

    Manteniment de l’organització del CURS DE MONITORATGE DE TEMPS LLIURE en col·laboració amb Silla i Picassent.

    Adhesió a la declaració d’oci educatiu de l’IVAJ, participant en iniciatives i formacions per al foment de les polítiques de joventut.

    PARTICIPACIÓ CIUTADANACreació del reglament i el Consell de Participació Ciutadana.

    Posada en marxa dels pressupostos participatius.

    Creació del Ban-whatsapp

    Creació de l’APP mòbil de l’Ajuntament d’Alcàsser

    Renovació del Butlletí Informatiu Municipal

    Enquestes de participació ciutadana a través de l’APP mòbil

  • Creació de la unitat MINERVA, especialitzada en mediació i resolució de conflictes personals i familiars, menors i de violència de gènere.

    Modernització de les mesures de protecció dels nostres agents de Policia Local.

    Dotació de desfibril·ladors en els vehicles policials, instal·lacions esportives, centre cultural i centre social, aconseguint un poble càrdio-protegit..

    FESTES

    SEGURETAT CIUTADANA

    Festes Patronals: • Substancials millores i modificacions com

    la reducció de la despesa en un 30%.• Reubicació de la Gala Musical• Replantejament temporal del tradicional

    Concert del Crist.• Concurs de carroces i remolcs de la

    cavalcada amb votació ciutadana.

    Setmana Taurina: • Reforçada la preséncia dels serveis mèdics

    durant la setmana taurina.• Reforç dels serveis de neteja i urinaris

    públics.• Increment de la seguretat ciutadana i

    reducció de la conflictivitat.

    Festes locals: • Recolzar i dinamitzar les festes locals

    tradicionals: Sant Anton, Sant Blai, Pasqua i Setmana Santa, Corpus Cristi, Verge del Carme, Verge d’Agost, Nadal I Reis.

    Festes de Moros i Cristians: • Recolzament de la declaració de la festa

    de Moros i Cristians d’Alcasser, com a Festa d’Interès Local. Col·laboració amb MAFEMIC.

    Falles:• Recolzament de les iniciatives de les

    diferents comissions falleres, així com la facilitació consensuada de l’ocupació de la via pública per part de les comissions amb la conciliació de la vida veïnal.

    Renovació de les Bases reguladores de la concessió de subvencions a associacions i entitats no lucratives per a la realització i foment d’activitats festives al nostre poble, amb l’aplicació de criteris objectius, justos i adaptats a la realitat.

    AMB TU, HEM ACONSEGUIT MOLT EN aquests 4 ANYS, PERÒ ENCARA QUEDEN MOLTS REPTES PER ACONSEGUIR

  • ESPORTS

    PISCINES:• Rehabilitació integral de les dues piscines

    amb disminució del consum d’aigua i instal·lació d’un sistema de filtrat, depuració i cloració a partir d’aigua salada.

    • Remodelació i ampliació dels vestuaris i creació d’espais amb sombratge i gespa.

    PAVELLÓ: • Reparació del paviment flotant i ventilació.• Solucionats els problemes de filtracions

    d’aigua de pluja al corredor de vestuaris.• Adquisició d’un nou marcador electrònic.

    CAMPS DE FUTBOL: • Millora del sistema de cloració de l’aigua de

    reg del camp. Instal·lació de canalització d’aigua per a la neteja de les graderies.

    • Habilitat un vestuari per a dones.

    TRINQUET: • Renovació de l’enllumenat i de la ventilació

    de la canxa i tractament anti-relliscament.

    PISTES TENNIS I FRONTONS: • Renovació de pistes i tanques perimetrals.• Renovació del tancament perimetral, així

    com l’instalació d’una graderia longitudinal

    RECINTE DEL POLIESPORTIU: • Instal·lació de planols de situació • Millora dels protocols i controls sanitaris i de

    salobritat del servei d’aigua corrent sanitària

    ESCOLES ESPORTIVES MUNICIPALS • Gratuitat del servei de Pilota Valenciana,

    Voleibol i fútbol femení• Foment de l’esport inclussiu i adaptat.• Esport Net, Educatiu i Competitiu

    SERVEI DE CESSIÓ D’INSTAL·LACIONS A CLUBS ESPORTIUS LOCALS• Augment de la disponibilitat per a l’ús de

    les instal·lacions pels clubs esportius locals. • Cessió gratuita de instal·lacions per als clubs

    que participen en competicions federades.

  • www.socialistesalcasser.com

    BALANÇ DE LEGISLATURA · 2015-2019

    Alcàsser