4 d'octubre de 2012

24
Dijous, 4 d’octubre de 2012 núm. 2.142 www.diarimes.com COMUNICACIONS La companyia Orange deixa sense cobertura mòbil milers d’usuaris a Reus, Salou i Cambrils Un incendi en una estació mòbil a Riudoms dilluns va causar una avaria per la qual la telefònica compensarà els usuaris l’octubre. P6 REUS Els organitzadors del Rock’n Reus no tenen fons per retornar l’import de 300 entrades Les promotores esperen obtenir ingressos d’altres activitats per aconseguir tornar els diners de les entrades venudes tot i no celebrar-se. P8 REUS El PSC diu que garantirà la governabilitat si es trenca el pacte de govern Malgrat tot, Martín creu que no es produirà la ruptura. P6 Bancs i caixes, principals morosos dels administradors de finques ECONOMIA Les entitats bancàries demoren el registre dels immobles embargats i no paguen les quotes de la comunitat dels pisos fins que aconsegueixen un comprador. P2 MÓN Turquia bombardeja territori sirià en represàlia per un obús llençat pel país veí. P13 AVUI Torredembarra posa valor al seu patrimoni natural el Dia Mundial de les Aus MEDI AMBIENT L’Ajuntament prepara un cap de setmana ple d’activitats centrades en les aus que viuen a l’entorn natural del municipi. P11 El regidor Pere Font i l’alcalde de Torredembarra, Daniel Massagué, en un dels entorns on hi ha presència d’aus. CRISTINA AGUILAR

description

DIari gratuït del Camp de Tarragona

Transcript of 4 d'octubre de 2012

Page 1: 4 d'octubre de 2012

Dijous, 4 d’octubre de 2012núm. 2.142

www.diarimes.com

COMUNICACIONS

La companyia Orange deixa sense cobertura mòbil milers d’usuaris a Reus, Salou i CambrilsUn incendi en una estació mòbil a Riudoms dilluns va causar una avaria per la qual la telefònica compensarà els usuaris l’octubre. P6

REUS

Els organitzadors del Rock’n Reus no tenen fons per retornar l’import de 300 entradesLes promotores esperen obtenir ingressos d’altres activitats per aconseguir tornar els diners de les entrades venudes tot i no celebrar-se. P8

REUS

El PSC diu que garantirà la governabilitat si es trenca el pacte de governMalgrat tot, Martín creu que no es produirà la ruptura. P6

Bancs i caixes, principals morosos dels administradors de finquesECONOMIA Les entitats bancàries demoren el registre dels immobles embargats i no paguen les quotes de la comunitat dels pisos fins que aconsegueixen un comprador. P2

MÓNTurquia bombardeja territori sirià en represàlia per un obús llençat pel país veí. P13

AVUI

Torredembarra posa valor al seu patrimoni natural el Dia Mundial de les AusMEDI AMBIENT L’Ajuntament prepara un cap de setmana ple d’activitats centrades en les aus que viuen a l’entorn natural del municipi. P11 El regidor Pere Font i l’alcalde de Torredembarra, Daniel Massagué, en un dels entorns on hi ha presència d’aus.

cristina aguilar

Page 2: 4 d'octubre de 2012

2 diarimés 04/10/2012 TARRAGONA

Laia DíazDes que va començar la crisi eco-nòmica hi ha hagut un notable increment d’administracions de finques que han vist com alguns veïns deixaven d’abonar les quo-tes de les comunitats de propie-taris.

Es calcula que en general hi ha un 30% d’impagaments, un percentatge que s’incrementa als barris o en zones on durant els darrers anys s’hi va concentrar un gran nombre de població im-migrant. Ara bé, des del Col·legi d’Administradors de Finques asseguren que quan han acabat de batallar amb els propietaris perquè abonin les quantitats corresponents es topen amb les entitats bancàries que han em-bargat l’immoble a l’inquilí que no podia pagar la comunitat.

Esteve Martí, president del Col·legi, assegurava que «hi ha entitats financeres que estan molts mesos a registrar l’habitat-ge que han embargat, un temps durant el qual l’administrador no té perquè saber que aquell pis ja no és de l’inquilí que ell té ins-crit i llavors el banc no abona les mensualitats que deu fins que no ha adjudicat definitivament l’im-moble».

I és que quan una persona dei-xa de pagar la hipoteca, l’entitat bancària corresponent envia una notificació preventiva d’embar-gament, però en aquest moment encara continua sent l’inquilí el responsable de pagar la comu-

nitat (tenint en compte que no pot fer front a la hipoteca, difícil-ment podrà pagar la comunitat). Ara bé, un cop s’executa l’embar-gament, es realitza la subhasta i s’adjudica de nou el pis. En el cas que ningú adquireixi l’immoble, segons Martí, els bancs demoren el temps de registre del pis, és a dir, de canvi de nom, per no as-sumir el pagament de la comuni-

tat en aquell moment. «Això ens genera un problema important de liquiditat», assegurava Martí.

Tot i això, quan finalment l’en-titat bancària registra l’immoble

abonen totes les quotes que els hi corresponen amb efecte retro-actiu, és a dir, totes les mensuali-tats que li pertoquen des que es va executar l’embargament.

Segons Martí, això el perjudi-ca greument perquè «habitual-ment iniciem un procés judicial en contra de l’inquilí que no ens paga, un procediment que es pot allargar entre dos i tres anys fins que es resol, i quan per fi la jus-tícia ens dóna la raó ens trobem en molts casos que l’immoble ha estat embargat i que llavors hauríem d’iniciar un nou procés judicial que es tornaria a allargar uns quants anys, però aquest cop en contra de l’entitat bancària corresponent».

Les segones residènciesTot i que la majoria d’impaga-ments de quotes de comunitat es produeixen als barris de la ciutat (al centre el percentatge no su-pera el 2% dels impagaments), els administradors de finques també es troben amb molts pro-blemes amb les residències de la costa que acostumen a estar destinades a complir una funció de segona residència. «Ens hem trobat en casos en què tots els pisos d’un edifici estan embar-gats excepte un o dos i llavors els inquilins han d’assumir la comunitat de tot l’immoble per-què les entitats bancàries no ens abonaran la quantitat fins que no registrin de nou la propietat», as-segurava Martí.

ECONOMIA

Els bancs són els principals morosos dels administradors de finquesLes entitats bancàries no abonen les quotes dels pisos embargats fins que tenen un comprador

CRISTINA AGUILAR

Els bancs no abonen les quotes fins que han registrat l’immoble.

La falta de pagament immediat de les entitats financeres provoca problemes de liquiditat

SOCIETATCARLES LLOP

Aquesta és la fotografia guanyadora del certamen.

RedaccióEl jurat del VI concurs fotogràfic Mirades de Tarragona, format per Pep Escoda, Gerard Boyer, Xavier Ribera, Ivan Rodon, Ce-cília Bofarull i Jordi Abelló, es van reunir dimarts 2 d’octubre a l’Antiga Audiència per escollir les imatges guanyadores d’una edició altament participativa.

El concurs, convocat per Tarragona 2012 - Capital de la Cultura Catalana, el Patronat Municipal de Turisme i Insta-gramersTGN, es va centrar en les festes de Santa Tecla i, en aquesta ocasió, es van rebre 985 imatges.

Les fotografies guanyado-

res van ser «Volen arribar molt amunt, volen tocar el cel...» de Carles Llop, «Visca Santa Te-cla!» de Paula Arbeloa, «Corre-foc de Santa Tecla» de Miguel Tost i «Ball de Pastorets» d’An-drea Fontbona.

Els organitzadors del Mira-des de Tarragona convoquen aquest concurs fotogràfic per buscar les millors imatges de les activitats culturals i del pa-trimoni durant l’any de la Capi-talitat. La iniciativa té l’objectiu de fer participar la ciutadania d’una manera creativa en la cul-tura del dia a dia de Tarragona i al mateix temps generar interès per la fotografia professional.

Carles Llop guanya el VI concurs fotogràfic ‘Mirades de Tarragona’S’hi van presentar 985 imatges de les festes

Xavier Blasi, Premi en Reconeixement a la Trajectòria Personal i Professional

El Col·legi d’Economistes de Catalunya a Tarragona va con-cedir el Premi en Reconeixe-ment a la Trajectòria Personal i Professional a Xavier Blasi Gacho. Amb aquest guardó es fa un homenatge a la trajectò-ria econòmica de l’any 2012 a persones que han tingut una projecció significativa sobre l’economia del territori, i en aquest cas s’ha escollit a Blasi que és l’artífex d’un nou model innovador empresarial dins del sector turístic de la Cos-ta Daurada. En el decurs del sopar, que se celebrarà avui al vespre, també es lliurarà el Premi de Reconeixement al Millor currículum universita-ri, així com els diplomes i les insígnies als economistes que han complert 25 anys com a col·legiats. Redacció

Page 3: 4 d'octubre de 2012

304/10/2012 diarimés TARRAGONA

Laia DíazLa Part Alta, l’Eixample de la ciutat i la zona que hi ha entre la Torre dels Vents i el Serrallo tenen en actiu al voltant de 1.800 establiments comercials.

Aquestes dades es desprenen d’un cens que ha elaborat l’em-presa Planol.info i que s’han inclòs en una plataforma digital anomenada Biz Tarragona que permet localitzar tots aquests es-tabliments sobre un mapa, però també els locals que ara estan buits. En total s’ha pogut deter-minar que un 76% dels establi-ments estan en funcionament, destacant una àmplia presència de negocis de restauració, men-tre que el 24% restant són locals buits susceptibles d’instal·lar-hi un negoci.

Aquesta anàlisi l’ha finançat l’Ajuntament de Tarragona amb l’objectiu de facilitar a les empre-ses interessades en invertir en un negoci a la ciutat la recerca de local i de zona on instal·lar-se. La plataforma, que es pot consultar a través de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet, dóna informació sobre els locals que hi ha disponibles, però també dels comerços que hi ha al voltant, de manera que l’empresari pot co-nèixer la competència de la zona i decidir si li interessa o no.

La regidora de Comerç i Tu-risme, Patrícia Anton, explicava ahir al matí que el que es pretén amb aquesta nova eina és «in-centivar l’arribada d’inversors o

d’empresaris interessats en obrir nous negocis a la ciutat ja que remenant una mica per aquesta pàgina trobaran molta informa-ció que en un altre cas haurien de buscar passejant-se carrer per carrer». Per la seva banda, el director de l’empresa Planol.

info, David Nogué, explicava que d’aquí un temps, a mesura que es vagi actualitzant el cens, «es podrà determinar quins són els negocis més estables i els que s’estan veient més afectats per la crisi».

Tarragona és la primera ciutat de la província que usa aquesta plataforma, però hi ha d’altres ciutats de Catalunya que ja s’hi han adherit cosa que ha permès determinar que els negocis es-pecialitzats, com ara les carnis-

series, són les que estan patint menys l’estocada de la crisi eco-nòmica.

Ara bé, també és una eina que poden utilitzar els ciutadans en general, ja que en el cas que es vulgui saber on hi ha algun tipus de comerç concret únicament cal seleccionar les pestanyes oportunes i l’aplicació mostra sobre un mapa on es pot localit-zar l’establiment més proper que compleix totes aquelles caracte-rístiques.

D’aquí a un any es podrà fer una anàlisi de l’evolució dels negocis que obren i tanquen

COMERÇ

Un 76% dels locals comercials del centre i la Part Alta estan actiusS’ha elaborat un cens per detectar quants negocis funcionen i quants locals estan buits a la ciutat

CRISTINA AGUILAR

Un 24% del total de locals del centre de la ciutat estan buits i disponibles per obrir.

La CEPTA acull una jornada de Serveis de Prevenció Aliens

FORMACIÓ

L’Oficina de Prevenció de Ris-cos Laborals de la CEPTA orga-nitza avui unes jornades sobre les pràctiques més adients per millorar les actuacions dels Serveis de Prevenció Aliens (SPA).

Dirigida a personal directiu d’empreses i organismes pú-blics, responsables i tècnics en prevenció i responsables de Re-cursos Humans i de Formació, la sessió començarà a les nou del matí amb una conferència

sobre els criteris de qualitat de l’INSHT per millorar l’eficàcia i qualitat de les actuacions dels SPA. A continuació s’oferirà una xerrada sobre les compe-tències emocionals dels tècnics en prevenció de riscos laborals i, finalment, s’exposarà el marc normatiu i les responsabilitats derivades.

La jornada es desenvoluparà a la seu de la CEPTA a l’avingu-da de Roma número 7, cinque-na planta. Redacció

Page 4: 4 d'octubre de 2012

4 diarimés 04/10/2012 TARRAGONA

• PLACES PER FAMÍLIES EN SITUACIÓ D’ATUR. Horaris matí o tarda. 150 €/mes• OBRIM ELS DISSABTES AL MATÍ. Preu: 10€ l’estada. • SERVEI D’ACOLLIDA DELS INFANTS PER HORES Fins les 19.30h. 5€/hora.• PARTICIPA A L’ESPAI FAMILIAR Els primers dimarts i dimecres de cada mes.

LLAR D’INFANTS

NOUS SERVEIS EDUCATIUS ADAPTATS A LES NECESSITATS DE CADA FAMÍLIA

Per més informació pots trucar al 627 418 401 o adreçar-te a les nostres escoles de TARRAGONAVia Augusta, 34 Via Augusta, 74 Joan Fuster i Ortells núm. 24

Laia DíazL’ampliació de l’horari de la uni-tat d’hemodinàmica de l’Hos-pital Joan XXIII es començarà a aplicar a partir del dia 15 d’octu-bre. Serà a partir de llavors quan el servei obrirà les seves portes des de les vuit del matí fins a les deu del vespre de dilluns a diu-

menge, mentre que ara única-ment obre de dilluns a divendres de vuit del matí a cinc de la tarda.

Precisament ahir mateix, la Secció Sindical de la CGT del Hospital Joan XXIII denunciava que aquesta ampliació horària és totalment insuficient, motiu pel qual encara continuen recollint

signatures entre els usuaris del centre hospitalari. A banda, tam-bé van denunciar que la nit del 2 d’octubre es van haver de quedar a la sala de parts sis mares i sis fills per no tenir llits disponibles.

Casos derivats a BarcelonaTot i l’ampliació de l’horari hi

haurà pacients que encara hau-ran de ser derivats a Barcelona perquè durant la matinada el ser-vei esta tancat. Això és el que li va passar a Loli Rodríguez aquest divendres passat. Al voltant de dos quarts de dotze de la nit es va començar a trobar malament i va decidir trucar al 112 per dema-

nar una ambulància. De seguida van arribar dos vehicles del SEM que van decidir portar-la cap a l’Hospital de Bellvitge d’urgència perquè la unitat de Joan XXIII ja estava tancada. Rodríguez re-marcava que havia tingut molta sort en haver decidit trucar l’am-bulància enlloc de demanar a un familiar que l’acompanyés a Joan XXIII perquè «entre que hagués arribat, m’haguessin atès i m’ha-guessin dit que havia d’anar cap a Barcelona, pot ser ara no ho explicaria».

És obvi que casos com aquests es continuaran repetint ja que de matinada la unitat continuarà tenint les seves portes tancades.

SALUT

La unitat d’hemodinàmica ampliarà l’horari a partir del dia 15 d’octubreObrirà de vuit del matí a deu del vespre, en lloc de de vuit a cinc de la tarda, de dilluns a diumenge

El circ obrirà el cicle Matins en Família a la Fundació Caixa Tarragona

Un espectacle de circ dona-rà el tret de sortida a la nova temporada del cicle Matins en Família de la Fundació Caixa Tarragona, aquest diumenge 7 d’octubre a les dotze del mig-dia. La programació d’aquests espectacles familiars arriba ja a la seva desena tempora-da consecutiva, després de la gran acceptació per part del públic que ha obtingut en les edicions precedents. El cicle, que s’allargarà fins al mes d’abril de l’any vinent, té un total de set actuacions. A part de circ, també hi haurà màgia, contes, teatre, titelles i música en directe. Les actuacions se-ran, en general, cada primer diumenge de mes a l’Auditori de la Fundació Caixa Tarrago-na (Pere Martell, 2, Tarragona).El circ de la Companyia Passa-barret inicia el cicle Matins en Família amb un espectacle in-novador i clàssic alhora. Tan-darica Circus presenta una actuació amb un marcat regust zíngar i carregada de sorpreses i d’humor. Malabars, equili-bris, acrobàcia i pallassos cent per cent. La programació de la temporada 2012-2013 del cicle Matins en Família continuarà al novembre (11 de novem-bre de 2012) amb la màgia del Mag Gerard. Acompanyat de Brando i Silvana arriba amb un espectacle d’ il·lusionisme, teatre i música en directe per a tots els públics. Es tracta d’un acostament al fascinant món del circ des de la màgia, en una actuació que està inclosa dins el Festival Internacional Teatre Màgic 2012. Per la seva banda, el 2 de desembre, i coincidint amb el Festival Internacional de Fotografia SCAN que se celebra a Tarragona, s’ha pro-gramat un espectacle centrat en la fotografia. Minute pretén recuperar, per uns minuts, un ofici que ha mort amb el pas del temps i ho farà amb humor gestual. Redacció

SOCIETAT

El professor Josep Maria Sa-baté i Bosch, cronista oficial de la ciutat de Tarragona, va ser l’encarregat d’encetar ahir a la tarda la programa-ció cultural del Col·legi de Metges de Tarragona. Sota el nom «El paper de l’esglé-sia a Tarragona durant la guerra del francès», Sabaté va obrir aquest cicle de con-ferències d’aquest col·legi professional que ha organit-zat actes diversos durant tot el curs 2012-2013. Redacció

Actes d’hivern del Col·legi de Metges

CRISTINA AGUILAR

Un musical amb titelles enceta els ‘Dissabtes de conte’

INFANTIL

Per tercera temporada conse-cutiva, El Corte Inglés de Tar-ragona ofereix la programació «Dissabtes de conte», destinada als més petits de la casa. Tots els dissabtes d’octubre i novembre, la sala Àmbit Cultural, ubicada a la cinquena planta de l’esta-bliment tarragoní, acollirà di-ferents espectacles a dos quarts d’una del migdia.

La companyia Tatoina inau-gura la nova temporada, aquest dissabte 6 d’octubre, amb la

sessió El Pau i les coses velles. La setmana següent, serà el torn de Cristina Salvador amb Con-tes Il·lustrats. Dissabte 20, Sira Andreu ens presentarà el seu espectacle Kamishibai, contes per veure el món. Sherezade Bardají tancarà el mes d’octu-bre, dissabte 27, amb Atzars: contes per volar.

Finalment, el mes de novem-bre començarà amb l’actuació d’Aurora Rincón, que oferirà Animalades. Redacció

Page 5: 4 d'octubre de 2012

504/10/2012 diarimésPUBLICITAT

Page 6: 4 d'octubre de 2012

6 diarimés 04/10/2012 REUS

Mónica PérezDurant la tarda de dilluns, l’in-cendi d’una estació de telefonia mòbil de la companyia Orange va provocar una caiguda del ser-vei de 2G –la banda amb major cobertura, però menor velocitat de connexió– que, al tancament d’aquesta edició, encara es man-tenia. L’avaria a l’antena ubicada a Riudoms, que abasteix una part de la demarcació, va afectar milers d’usuaris a Reus, Salou i Cambrils. Els usuaris dels tres municipis van deixar de poder fer i rebre trucades, i connectar-se a internet, a partir de les cinc de la tarda, quan va es va produir la incidència. En desplaçar-se fora de la zona d’influència de

la torre, però, els mòbils recu-peraven ambdós serveis sense problemes, i rebien trucades, missatges o e-mails que s’havien enviat mentre no disposaven de cobertura.

La crema de la torre de tele-fonia es va originar al sistema de ventilació. Tres dotacions de Bombers de la Generalitat hi van treballar per extingir les flames, les tasques de control de les quals van obligar els operaris a tallar el subministrament elèctric. Va ser el fet de desconnectar l’estació, doncs, cosa que va deixar sense servei la zona de cobertura de l’antena. Els efectius hi van tre-ballar durant més de tres hores, fins les vuit del vespre, quan l’úl-

tim cotxe de control, que s’havia quedat a l’estació per assegurar-se que les flames no revifessin i per donar instruccions als ope-raris que portarien a terme la re-paració, va tornar a la base.

Els serveis tècnics treballen

encara per restablir la cobertura a Reus, Salou i Cambrils. Mal-grat tot, des d’Orange s’assegura que des del moment en què es va detectar l’avaria la mateixa companyia va desviar els usuaris

que disposen tant de connexió 2G com 3G a la segona opció, que no es veia condicionada per la crema de la torre. La manca de cobertura afectaria, doncs, no-més als telèfons amb una única connexió 2G, en principi els més antics i actualment una minoria dels terminals.

Tot i això, ahir a la nit, usuaris amb els dos tipus de serveis en-cara no podien fer trucades ni connectar-se a internet, situació que la companyia explica pel fet que aquesta transició de conne-xions s’ha dut a terme de ma-nera esglaonada i encara estaria tenint lloc. Segons Orange, el servei 3G s’ha mantingut sempre disponible, i els telèfons inhabili-

tats per l’incendi de l’estació mò-bil podrien tornar a estar ope-ratius només amb què el propi usuari canviés manualment les preferències del terminal quant al tipus de connexió. Tot i això, Orange encara no sabia quan podria restablir completament el servei de 2G.

A través de les xarxes socials, la companyia ha donat respos-ta als afectats, que demanaven explicacions sobre una manca de cobertura que s’allarga ja dos dies. Alguns explicaven que aquesta mateixa situació ja s’ha-via donat dissabte passat per altres causes, quan sembla que la tempesta va deixar sense co-bertura algunes zones. Orange afirma que compensarà la inci-dència: als usuaris que truquin a atenció al client avisant que estan patint el tall en el servei, se’ls egistrarà la reclamació i, un cop rebin la factura del mes d’oc-tubre, hauran de tornar a posar-se en contacte amb la companyia per tal que aquesta els apliqui el descompte.

La companyia assegura que compensarà la incidència en la factura del mes d’octubre

SUCCESSOS

Un incendi deixa sense cobertura de telefonia milers d’usuaris d’OrangeDes de dilluns, els terminals d’Orange a Reus, Cambrils i Salou no disposen de connexió 2G

S. C.«Si es considera que s’ha de trencar el govern de coalició, do-naríem possibilitat de garantir la governabilitat a la ciutat, des de l’oposició». Així es va expressar ahir el portaveu del Grup Mu-nicipal del PSC a Reus, Andreu Martín, sobre les conseqüències que pot portar per al govern de coalició entre CiU i PP a Reus el procés de transició nacional que s’està vivint a nivell general. Tot i obrir la porta a una possible entesa amb CiU, des de l’oposi-ció, Martín, però, creu que «CiU i PP estan generant un escenari de confrontació com estratègia electoral» i que el pacte de go-vern no es trencarà.

El portaveu dels socialistes reusencs, per la seva banda, creu que és «irresponsable que en aquest moment, abans dels pressupostos de la Generali-tat, el Parlament s’hagi dissolt» i alerta de la «paràlisi» que es viurà a la ciutat aquests mesos –l’alcalde, Carles Pellicer, i la primera tinent d’alcalde, Alícia Alegret, tenen números per es-tar a les llistes electorals i, com l’anterior mandat, ser diputats–.

«La ciutat de Reus ja està pa-ralitzada, està funcionant en base al treball dels tècnics de l’Ajuntament. Ningú sap com va la ciutat des d’un punt de vista polític», va dir ahir Martín, pre-guntant-se que «un cop hagin

acabat les eleccions, quant de temps s’estarà discutint sobre com han d’influir els resultats a nivell local».

Augment de l’aturEn aquest sentit, Martín va po-sar sobre la taula ahir les dar-reres xifres sobre el nombre d’aturats, que a Reus han anat en augment. Així, segons les da-des del mes de setembre, a Reus hi ha 10.277 aturats, més de 200 més que fa un mes i més d’un miler més des que va entrar el nou govern municipal, segons va remarcar ahir Martín.

«El govern el que ha fet du-rant un any en polítiques d’ocu-pació no es pot qualificar de

bona feina. Un 10% més de per-sones han passat a forma part de les llistes d’aturats», va afirmar, afegint que «no és prioritat de govern l’ocupació».

Martín també va criticar ahir la política d’inversions al terri-tori prevista pels Pressupostos Generals. «Com és possible que Alegret no sigui capaç d’explicar als seus companys que el Cor-redor Mediterrani és estratègic i determinant. El seu paper no s’ha notat gens», va continuar Martín, que també se’n va re-cordar de la Taula ‘Reus Amunt’. «Un dels diagnòstics és que el que ha fet l’Ajuntament en aten-ció a les persones és el contrari del que els experts demanen».

El PSC garantirà la «governabilitat» a la ciutat si es trenca el pacte de govern

POLÍTICA

El portaveu dels socialistes, Andreu Martín, descarta, però, la ruptura de CiU i PP a Reus

Els Xiquets de Reus engeguen una campanya de captació de socis

La colla castellera Els Xiquets de Reus, que diumenge parti-ciparà al Concurs de Castells, han engegat una campanya de captació de socis, que durarà fins al proper 17 de novembre, per tal d’aconseguir que els so-cis es converteixin en un dels tres pilars bàsics que sostenen econòmicament l’entitat, con-juntament amb les actuacions castelleres i les activitats soci-als, deixant en un darrer terme la dependència de l’aportació pública en forma de conveni –que en 5 anys ha passat de suposar més del 30% a menys del 10% del pressupost, tal com assenyalen des de la co-lla–. Les campanyes iniciades de fet són dues: ‘Enfila’t a la cultura popular’, orientada a socis, i ‘Fes pinya amb la cultura popular’, orientada a empreses col·laboradores amb l’objectiu d’arribar als 700 so-cis –actualment compta amb més de 500 associats– i les 50 empreses, respectivament. Per tal de fer un seguiment de la campanya s’ha instal·lat un marcador a l’entrada de la seu dels Xiquets de Reus, al carrer Rosich, que anirà actualitzant-se periòdicament fins al dia 17 de novembre, en què durant el sopar de gala que tradicional-ment tanca la temporada cas-tellera es farà públic el nombre de socis aconseguit que s’es-pera que sobrepassi l’objectiu marcat.

Per tal de facilitar la inscrip-ció de nous socis i empreses col·laboradores l’entitat ha elaborat dos díptics informa-tius que alhora serveixen com a formulari per fer-se soci i el mateix formulari accessible a través del web a www.xiquets-dereus.cat/lacolla/festexiquet. També es pot optar per la via tradicional i passar per les instal·lacions de la Colla Cas-tellera en horari d’oficina o contactar directament amb la Colla Castellera.

El Centre de Lectura inaugura una exposició sobre Fortuny

COMMEMORACIÓ

L’Any Internacional Fortuny Reus 2012-2013 té programat avui l’inici d’una nova activitat. Es tracta de l’exposició ‘Marià Fortuny 1838-1874: aproxima-ció bibliogràfica’, una mostra que aplega més de seixanta vo-lums que tenen com a denomi-nador comú la figura de Marià Fortuny. Es podrà visitar fins al dia 3 de novembre, al Centre de Lectura.

La mostra es completa amb l’exhibició del bust de ferro

de Fortuny esculpit per Joan Roig i Soler i que ara presideix l’entrada a la Sala Fortuny del Centre; de dues obres de cerà-mica, d’inspiració fortunyana, realitzades per l’artista reu-senca Neus Segrià; de retrats a l’oli de Fortuny i d’un exemplar del cartell del centenari de Ma-rià Fortuny que l’Ajuntament franquista va organitzar a Reus el 1939 (fora de termini), en la primera festa major celebrada després de la guerra civil.

Anna Figueras serà nomenada nova directora-gerent dels Museus de Reus

El Consell General de l’Institut Municipal de Museus de Reus ha aprovat aquest passat di-mecres elevar al Ple municipal la proposta de nomenament de la tècnica superior Anna Figueras Torruella com a nova directora-gerent d’aquest or-ganisme autònom municipal, a resultes de la proposta del regidor de Cultura i Joventut i president de l’IMMR, Joaquim Sorio, i amb l’aprovació tam-bé per part dels membres del Consell General per unanimi-tat dels assistents. La plaça de direcció-gerència de l’Institut Municipal de Museus de Reus es trobava vacant des de juny de 2007. Anna Figueras Tor-ruella és llicenciada en Antro-pologia i tècnica superior de l’Institut Municipal de Museus de Reus. Redacció

Page 7: 4 d'octubre de 2012

704/10/2012 diarimésPUBLICITAT

Page 8: 4 d'octubre de 2012

8 diarimés 04/10/2012 REUS

Felicidades guapa que pases un feliz día, de tus amigas.Estibaliz y Eva.

FELICITACIONS

¡¡¡Felicidades “xurry”!!! Te de·seo un gran día, Eva.

Una mica més gran però igual de maco! Moltes felicitats Xa·vier!

Esta preciosidad cumple 16 años. Muchísimas felicidades Naia, te queremos, lo sabes. “Muxus” de Chinchi y Ana.

Envia el text i la foto de qui vulguis felicitar a [email protected]

Todos los miembros de esta familia están agradecidos  por tenerte en su vida. ¡Felicida·des en tu 83 cumpleaños! Un beso.

No se puede ser más bonito, nos has robado el corazón a todo el Serrallo, que cumplas muchos más y que lo veamos. Tus admiradores de la Sidreria Donosti.

Mónica PérezL’import de més de 300 entrades dispensades a punts de venda físics de la província, encara no s’ha retornat. L’organització del Rock’n Reus assegura ara que les despeses de devolució dels ti·quets que havien estat comprats per internet –i que es van retor·nar de manera íntegra imme·diatament després de la cancel·lació–, sumades a les pèrdues que ja havia ocasionat la cancel·lació a última hora dels concerts, ha deixat a zero els comptes dels promotors de l’esdeveniment. No hi ha diners, de moment, per afrontar la devolució d’aquestes més de 300 entrades, que su·posarien per a l’organització un

cost d’aproximadament 7.000 euros. «Les pèrdues brutals –que es xifren ara en fins a 125.000 euros– en han deixat econòmi·cament molt tocats, i tenim vo·luntat de solucionar la situació però ara mateix no hi ha una data per fer·ho», expliquen des de les promotores. Alguns punts de venda ja han rebut els fons per a les devolucions, però «ho anem fent un per un, quan entren di·ners, satisfent com i quan podem els deutes».

En el cas de les entrades que es van adquirir a través d’internet, la situació és ben diferent. Els sis·temes de venda en xarxa retenen els pagaments dels compradors fins a tres dies després que s’ha·

gi celebrat l’esdeveniment per al qual es compren. S’asseguren així de no lliurar la recaptació als organitzadors abans de l’acte per evitar·se problemes davant de possibles cancel·lacions. El servei cobra, però, un càrrec per

la venda i la posterior devolució de l’entrada que, en el cas del Rock’n Reus i segons l’organitza·ció, ascendeix a més de tres eu·ros per tiquet: en total, al voltant de 35.000 euros que s’han anat

en el retorn d’entrades que es posaven a la venda per 20 euros i que, lògicament, no es van arri·bar a cobrar.

El dipòsit dels promotors per actuar davant de situacions d’aquest tipus també s’ha esgo·tat, pel fet que no es plantejaven que un esdeveniment com el Rock’n Reus es pogués suspen·dre amb unes poques hores d’an·telació. Ara, l’organització espera l’entrada d’ingressos procedents d’altres activitats per cobrir el pagament de les 300 entrades que encara es deuen als que hau·rien estat assistents del festival, i manté el seu «propòsit de pagar quant abans puguem». Davant l’obligació legal de retornar els

diners, afirma que «no pot fer més, no som els responsables que la cancel·lació arribés tan tard i si algú ens acaba deman·dant ho haurem d’assumir». Alguns proveïdors de l’esdeve·niment musical tampoc no han cobrat encara.

Als punts de venda de la de·marcació, les sensacions són desiguals. Tots, però, s’enfronten a les reclamacions dels clients que arriben demanant una de·volució que és justa però que no depèn de les botigues i bars que dispensaven les entrades. Alguns es queixen que les recaptacions s’haguessin fet puntualment i la devolució no tingui lloc en les mateixes condicions. L’organit·zació argumenta que ha hagut de fer servir aquestes recaptacions per cobrir més despeses, i que no és capaç ara mateix de solu·cionar per ella mateixa aquest conflicte. Ajuntament i promo·tors mantenen actualment ne·gociacions per arribar a un acord sobre la qüestió, que es podria resoldre la propera setmana.

Asseguren que la cancel·lació ha deixat les arques a zero, i queden proveïdors per cobrar

LLEURE

L’organització del Rock’n Reus, sense fons per tornar les entradesLes promotores esperen ingressos d’altres activitats per cobrir les més de 300 devolucions restants

RedaccióL’Aeroport de Reus ha obtingut la Certificació ISO 50001 de Sistemes de Gestió de l’Energia que documenta els sistemes i processos de treball necessaris per a l’ús més eficient de l’ener·gia i la disminució de les emis·sions de CO2. Aenor ha expedit aquest certificat, el principal objectiu del qual és ajudar les organitzacions en la millora de l’eficiència energètica i, com a conseqüència, reduir costos.

El primer pas de l’Aeroport de Reus per obtenir la certifica·ció va ser realitzar una audito·ria energètica a la terminal per conèixer el consum de l’edifici

i saber en quines zones era ma·jor. Posteriorment, es va elabo·rar un manual amb els requisits i l’abast de la certificació i es va realitzar una planificació ener·gètica. Per a poder registrar i avaluar el sistema recollit en el manual, es va dur a terme un control operacional que consis·tia en l’establiment de criteris de gestió i manteniment així com en el seguiment i mesura dels consums energètics, bàsi·cament l’elèctric. Amb aquestes xifres, es van avaluar els proce·diments i es van marcar els ob·jectius. Per últim, es va realitzar una auditoria interna i externa amb l’empresa certificadora.

L’Aeroport obté una certificació per fomentar l’estalvi d’energia

EQUIPAMENTS

També per reduir les emissions de CO2

La regidoria de Participació Ciutadana impulsa un cicle de formació d’Entitats

La regidoria de Participació i Ciutadania de l’Ajuntament de Reu impulsa a partir d’aquest mes un programa de formació d’entitats, que s’estructurarà en quatre mòduls i busca dotar el teixit associatiu d’eines i re·cursos per gestionar·se millor. El programa constarà de qua·tre mòduls que tindran lloc al Centre Cívic Llevant de sis a nou del vespre i s’iniciaran els dies 16 i 18 d’octubre amb la sessió ‘Comunicar per exis·tir. El pla de comunicació per l’entitat’. Els dies 6 i 8 de no·vembre es tractaran qüestions d’organització i de com portar els papers de l’entitat al dia. Per la seva banda, els dies 22, 27 i 29 de novembre es parlarà sobre com portar els comp·tes d’una entitat i es donaran conceptes bàsics sobre gestió econòmica i, per últim, els dies 11 i 13 de desembre la sessió es dedicarà a la captació de fons. La regidoria de Participació i Ciutadania ja va organitzar un primer programa de formació el passat mes d’abril, que va comptar amb la participació de més d’una trentena de per·sones a cadascuna de les dues sessions i més d’una vintena d’entitats.

Per la seva banda, es re·activarà la pàgina web www.entitatsreus.cat com a punt d’intercanvi i de difusió de notícies, activitats, serveis i informació a l’entorn del món associatiu de Reus. El web serà alhora un espai de comunica·ció de l’administració amb els entitats i un punt de contacte. En aquest sentit, s’ha d’actu·alitzar el directori d’entitats, amb les dades actualitzades de les 413 entitats registrades. Per impulsar el contacte i la col·laboració entre entitats, l’Ajuntament de Reus ha creat l’etiqueta #entitatsreus, per tal de canalitzar la informació que vagi apareixent a través de les xarxes socials.

EDUCACIÓ

La Fundació Privada Reddis va donar dimarts 7.200 euros per la compra de llibres a les escoles Pompeu Fabra, Ciutat de Reus, Prat de la Riba i Rosa Sensat, amb la presència de la regidora d’Ensenyament, M. Dolors Sardà; el president de

la Fundació, Valero Camps, i la inspectora d’en·senyament, M. Dolors Colilles, a més de diversos patrons de la Fundació, que està estudiant la possibilitat d’ampliar aquestes ajudes a altres centres de cara al curs vinent.

La Fundació Privada Reddis dóna 7.200 euros a quatre escoles per llibres

CEDIDA

Page 9: 4 d'octubre de 2012

904/10/2012 diarimés CAMPDETARRAGONA

Silvia JiménezEls partits de l’oposició i CiU a l’Ajuntament de Salou van de-cidir ahir al plenari que «no és el moment» de debatre sobre la nomenclatura del futur projecte «Barcelona World» i molt menys reivindicar que aquest inclogui la marca «Salou» o «Costa Dau-rada» en el seu nom definitiu. Ho feien tot votant en contra de la moció que el grup municipal del PP presentava en aquest sentit. Però el debat sobre «ajornar el debat» va durar ahir a la sessió plenària gairebé una hora i va centrar la discussió política entre tots els partits polítics contra un Mario Garcia, portaveu del PP, que es va quedar sol defensant la moció i encaixant, fins i tot, al-gun retret per part, sobretot, del grup municipal socialista.

«Volem generar un debat as-sosegat i vostès diuen que no és el moment de fer-ho. Bé, doncs, quan és el moment?», inquiria ahir Mario Garcia a tots els repre-sentants de l’oposició, però tam-bé als seus socis polítics de CiU.

Tot i que tots els grups es mostraven d’acord a reivindicar la marca «Salou» o «Costa Dau-rada» en el futur, els partits de l’oposició feien incidència en motius diversos per no votar la moció proposada pels populars.

«No han tingut intenció de consensuar al moció», recrimi-nava el portaveu de Renovació Democràtica de Salou.

«La pròpia empresa voldrà po-sicionar el projecte, però ara no pertoca generar aquest debat», puntualitzava el portaveu d’UM-dC, Salvadó Pellicer.

«Si algú s’hauria de queixar és l’Ajuntament de Barcelona perquè el projecte utilitzarà una marca que li és pròpia», destaca-va el regidor de Turisme, Benet

Presas, en representació de CiU.El més incisiu en defensar el

seu posicionament fou Zacaríes Henar, portaveu dels socialistes a Salou, que recordava que el projecte de PortAventura havia adoptat diversos noms (Bush, Tibigardens, Universal PortA-ventura ...) i que cap havia fet mai referència a les marques territo-rials sense que això suposés un greuge.

«Que potser els seus correli-gionaris del PP a Madrid estan preocupats perquè Eurovegas es digui així i no EuroAlcorcón o EuroGetafe? –preguntava di-rectament amb ironia Henar a Garcia–. Diu que parlem amb els agents implicats, però qui són Vila-seca, Tarragona?».

Henar anava més enllà tot suggerint que hi havia interessos ocults en la moció presentada

pel PP. «El PP deu tenir directius clares sobre el nom perquè a les ciutats on hi ha el debat generat

és on PP vol presentar mocions diferents envers el nom de Bar-celona World», recordava Henar.

El portaveu del Partit Popular a Salou, Mario Garcia, d’altra banda, va aconseguir arren-car uns pocs aplaudiments del públic i el somriure de tots els presents –regidors esmentats in-closos– quan va recórrer a retalls d’hemeroteca en els quals els diferents membres de l’oposició declaraven públicament mos-trar-se insatisfets amb l’absèn-cia de la marca «Salou» o «Costa Daurada» en el nom de Barcelo-na World quan es va presentar el projecte.

Tot plegat, un debat estèril –de moment– que va finalitzar amb la votació en contra de la moció.

MUNICIPAL

Salou ajorna la defensa del territori al nom del projecte Barcelona WorldL’oposició i CiU van votar en contra d’una moció que reivindicava la inclusió de la marca local al nom del futur complex turístic

ACN

Els regidors van votar, a mà alçada, en contra de la moció proposada pel Partit Popular a Salou.

S’activa la targeta de 150 hores d’aparcament gratuït també a l’hivernTots els residents de Salou que paguin el seu Impost de Circu-lació a l’Ajuntament del municipi i que no tinguin multes pen-dents de pagament podran gaudir de la targeta d’aparcament gratuït a la zona blava de 150 hores també durant l’hivern. La targeta, en principi, deixava de tenir vigor a finals de mes de setembre però la reactivació durant l’hivern era una de les no-vetats amb què va sorprendre ahir –sobretot als regidors de l’oposició– el regidor del PP, Mario Garcia, durant en un plena-ri en què, en principi, només s’havia d’aprovar la nova targeta de 200 hores gratuïtes per als residents de les noves zones bla-ves d’hivern (als carrers Berenguer de Palou, Via Roma, Via Au-gusta i Ciutat de Reus). Fins ara la targeta de 150 hores gratuïtes només funcionava durant la temporada turística.

Tarragona és la província amb menys sentències publicades en català

Les sentències publicades en català durant l’any 2011 van suposar només el 13% del to-tal, un percentatge inferior al dels últims anys. Mentre que l’any 2004 un 20,63% de les sentències eren en llengua catalana, l’any 2010 ja van ser el 17% i l’any passat van bai-xar fins al 13,1%. Així, de les 265.039 sentències dictades a Catalunya, 34.734 van ser en català, i la resta en castellà. Dels 17,5 milions de tràmits, 2,3 milions van ser en català, un 13,53%. Girona i Lleida són les úniques demarcacions que superen el 15%, mentre que Tarragona i Terres de l’Ebre no arriben al 5%. Segons la me-mòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 2011, Girona és la demar-cació que més utilitza el català, en el 36,37% de les sentències i el 45% dels tràmits, mentre que Lleida és la segona, amb poc menys del 25% de les sentències. Les demarcacions amb menys ús del català van ser el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. A Tarrago-na, el percentatge va ser del 4,43%, mentre que a l’Ebre el percentatge va ser del 2,39%.

La Sénia es gasta 160.000 euros per escalfar la piscina

L’Ajuntament de la Sénia aposta per la biomassa com a combustible per escalfar l’aigua de la piscina coberta municipal en una iniciativa pi-onera a les Terres de l’Ebre. El ple va aprovar aquest dimarts l’avantprojecte i l’expedient de contractació per instal·lar aquest sistema amb una inver-sió de 160.566,65 euros. TS’ha justificat l’elecció d’aquesta tecnologia perquè, a la llarga, suposarà un estalvi econòmic.

Page 10: 4 d'octubre de 2012

10 diarimés 04/10/2012 CAMP DE TARRAGONAPremis del XIV Concurs de Fotografia del Museu Arqueològic del Vendrell

El passat 28 de setembre, amb motiu de la celebració de les Jornades Europees del Patri-moni, va tenir lloc a la Sala Portal del Pardo del Vendrell el lliurament de premis i la in-auguració de l’exposició de les obres presentades al XIV Con-curs de Fotografia «Elements ceràmics aplicats a l’arquitec-tura dels municipis del Baix Penedès», organitzat pel Mu-seu Arqueològic del Vendrell. El primer premi, dotat amb 250 euros, va recaure en Jordi Serra Mañosa, per la foto Cal Camallarg. El segon premi, de 200 euros va ser per Domènec Freixedes Ventosa, per la foto Verd; i el tercer premi, de 150 euros, va recaure a Hans Jus-sen, per la foto Carrer Nou. El nombre d’obres presentades al Concurs d’enguany suma un total de seixanta fotografies, fetes per vint-i-tres concur-sants. Molts autors i autores són habituals del Concurs, però hi ha hagut la incorpo-ració de nous participants. Els autors són procedents del Vendrell, Vilafranca del Pene-dès, Igualada, Calafell, Cunit, Castellar del Vallès, Puigdàl-ber, la Ràpita i les Peces.

Els Teatres de Valls estrenen temporada el 6 d’octubre

Els Teatres de Valls estrenaran el proper 6 d’octubre la seva temporada de tardor 2012, amb el darrer espectacle de la companyia T de Teatre, Delicades, que, amb l’humor característic d’aquest grup, pujarà a l’escenari del Centre Cultural a partir de les deu de la nit. L’espectacle és dins l’abonament de teatre, que en-cara es pot adquirir fins el dia de la funció i que també inclou l’humor de Joan Pera.

RedaccióEl Patronat de Turisme de Cam-brils va obrir dilluns les seves portes a una quarantena d’es-tudiants de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, en el marc d’una iniciativa que es ve duent a terme els darrers anys. Els alumnes, que cursen estu-dis a l’Escola en els mòduls de Guia, informació i assistència turística, Agència de viatges i Gestió d’esdeveniments, van comprovar personalment com

funciona una oficina de turisme realment. D’aquesta manera, a part de veure el sistema d’in-formació turística i el recull de dades, també van saber com es distribueix la feina de promoció turística, administració i gestió de qualitat. A part de visitar el Patronat, els alumnes també van apropar-se a la Torre del Port de Cambrils i van realitzar una vi-sita turística amb el trenet per diferents indrets emblemàtics de la vila. Els alumnes van conèixer de prop el funcionament del Patronat de Turisme de Cambrils.

CEDIDA

Els alumnes de l’Escola d’Hostaleria visiten el Patronat

CAMBRILS

Vicente M. IzquierdoDaniel Masagué, alcalde de Tor-redembarra, va presentar ahir a la Sala de Plens de l’Ajuntament el nou cartipàs, amb les noves remodelacions. Tal i com va avançar el Diari Més en l’edició d’ahir, hi ha diversos canvis de carteres, a banda de la creació de dues noves àrees, que s’ads-criuran a d’altres regidories. Aquestes, Coordinació d’Actes i Immigració i Nouvinguts, aniran a parar a Núria Gómez (PP) i Rosa Maria Guasch (CiU), respectiva-ment.

Els altres canvis són que Èlia Rodríguez (CiU) coordinarà Platges; Santiago Ardèvol (CiU), Medi Ambient; José Oviedo (PP), Governació; l’alcalde, Daniel Masagué (CiU), personal; Fran-cisca Felguera serà la portaveu de la Junta de Govern Local; i,

per, últim, Pere Font s’encarre-garà de la regidoria de Cultura, de la que fins ara s’ocupava Rosa Maria Guasch.

Precisament, tots els regidors van fer ahir acte de presència a la presentació del nou cartipàs exceptuant Guasch que, segons els assistents, no havia anunciat la seva absència la qual, a més, va sorprendre a molts dels que hi eren presents.

Per altra banda, l’alcalde va explicar que no hi ha cap motiu relacionat amb una crisi o una fractura que expliquin esmen-tats canvis i que, segons ell, «el concepte que una regidoria ha de durar quatre anys ha de de-saparèixer. Cada perfil de cada persona s’ha d’aprofitar en cada moment». «Amb els canvis acon-seguirem més efectivitat i més unitat», sentenciava un Masa-

gué que, especificant alguna de les variacions va deixar clar que «a Cultura s’havia de donar un altre aire i separar el que és festa del que és Cultura». Pel que fa a Governació, que passa de CiU

a PP, Masagué especificava que «agraïm la tasca de Santi Ardè-vol després de solucionar tota la problemàtica dels radars». Pel que fa al traspàs de Platges de Font a Rodríguez, Masagué va puntualitzar que «hem de donar les gràcies al regidor de Platges, ja que s’ha fet una bona feina. S’ha fet més en platges en el darrer any que mai». Per la seva banda, el popular José Oviedo assegura

que aquests canvis es produei-xen «perquè estem parlant d’un projecte de lideratge. S’ha pri-mat el perfil personal i tots els canvis que s’han produït són per a millorar i són consensuats». Ignasi Duran, de GIT, explicava que «són canvis absolutament normals. En cap cas hi ha una crisi de Govern i crec que les mo-dificacions milloraran la gestió d’aquest ajuntament».

TORREDEMBARRA

Rosa Maria Guasch abandona Cultura, de la qual se n’ocuparà Pere FontAquest és el darrer canvi que es realitzarà en el cartipàs i que ahir va presentar Daniel Masagué

CRISTINA AGUILAR

D’esquerra a dreta, Francisca Felguera (CiU), Núria Gómez (PP), José Oviedo (PP), Daniel Masagué (CiU), Ignasi Duran (GIT), Santiago Ardèvol (CiU), Èlia Rodríguez (CiU) i Pere Font (CiU).

Guasch va ser l’única dels nou regidors amb cartera que no va fer acte de presència

Page 11: 4 d'octubre de 2012

1104/10/2012 diarimés CAMPDETARRAGONA

AGRICULTURA

La Diputació de Tarragona ha signat un conveni amb Unió de Pagesos de Catalunya per tal d’impulsar les activitats d’aquesta entitat per a l’any 2012. L’acord l’han subscrit al Palau de la Dipu-tació el president de la institució intercomarcal, Josep Poblet, i el director gerent de la Unió de Pagesos de Catalunya, Sergi Palay.

Conveni per impulsar les activitats de la UP

CEDIDA

RedaccióJosep Domingo Ferrer, catedrà-tic de Ciència de la Computació a la Universitat Rovira i Virgili, de Tarragona on dirigeix la Cà-tedra UNESCO de Privadesa de Dades va ser ahir guardonat amb la medalla Narcís Montu-riol al mèrit científic i tecno-lògic. La seva recerca se centra en les tecnologies de privadesa i seguretat de dades, incloent-hi el secret estadístic i els proto-cols criptogràfics, amb èmfasi en la conciliació de privadesa, seguretat i funcionalitat en la societat de la informació El conseller d’Economia i Conei-xement, Andreu Mas-Colell,

junt amb el secretari d’Univer-sitats i Recerca, Antoni Castellà, van ser els encarregats ahir de lliurar, al Palau de la Generalitat de les medalles i plaques Narcís Monturiol a tretze personalitats i tres institucions de reconegut prestigi en l’àmbit científic i tecnològic. Les medalles i plaques Nar-cís Monturiol al mèrit científic i tecnològic atorgades per la Generalitat de Catalunya es van crear ara fa trenta anys per distingir les persones i entitats que, pels seus mèrits, hagin contribuït de manera destacada al desenvolupament de la cièn-cia i la tecnologia a Catalunya.

El catedràtic Josep Domingo rep la medalla Narcís Monturiol

UNIVERSITAT

Dirigeix la càtedra de la Unesco a la URV

RedaccióDes del dimarts 9 d’octubre fins a finals de gener una trentena d’agents culturals de la ciutat de Valls oferiran 66 activitats relacionades amb el món de la cultura, a més de les que ja s’han presentat relacionades dins les Fires de Santa Úrsula i de les

incloses en la temporada esta-ble d’espectacles. El programa «Valls, ciutat de cultura parti-cipativa», amb la voluntat de contribuir al desenvolupament del benestar de les persones, posa a disposició de la societat civil vallenca diferents vies de comunicació de les activitats

que les entitats programen al llarg de l’any. D’aquesta manera, la Xarxa de Cultura, organisme que coordina aquest cicle en què també participa l’Àrea de Pro-moció de la Ciutat pel que fa als seus aspectes de difusió, ofereix una edició impresa amb quinze mil exemplars que es distribuei-

xen a dotze mil llars vallenques, i a diversos punts d’informació ciutadana i cultural. Aquesta edició estarà disponible a partir del divendres 5 d’octubre. Paral-lelament, tant el web de l’Ajun-tament –www.valls.cat– com els canals 2.0 de Visita Valls –face-book i twitter– difonen la infor-

mació per la xarxa, alhora que actualitzen aquelles activitats que arriben amb posterioritat a l’edició impresa. Durant aques-ta tardor el programa fa èmfasi molt especial en el 8è Festival Guant, dedicat al món de les ti-telles, que dirigeix artísticament la Companyia d’espectacles Pa Sucat. L’altre apartat important pel que fa al volum d’activitat és el cicle del Nadal un dels mo-ments essencials del calendari de la cultura popular vallenca. El Mercat de Nadal, la Fira de ca-pons, aus i motius nadalencs, la visita al pessebre monumental dels Pisos Clols ubicat a la cape-lla del Roser, entre d’altres.

El proper dimarts s’endega el programa «Valls, ciutat de cultura participativa»

MUNICIPAL

El programa estarà disponible a partir de demà al web municipal i les xarxes socials

Conveni per millorar el funcionament de la seu de la URV al Baix Penedès

El president del Consorci Universitari del Baix Penedès (CUBP), Joan Olivella, i el rec-tor de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Francesc Xavier Grau, van signar ahir el conve-ni de col·laboració per mante-nir i dinamitzar la Seu del Baix Penedès de la Universitat, situ-ada a Santa Maria Maris, a Co-ma-ruga, el Vendrell. D’acord amb aquest conveni signat el Consorci –del que formen part tots els municipis de la comar-ca– aportarà 157.000 euros per finançar part del funciona-ment i millora de la Seu uni-versitària. El rector de la URV va agrair el suport del Consorci ja que és una fórmula singular de materialitzar el suport que amb diferents modalitats que dóna la URV el món local. La Seu de la URV a la comarca té actualment 330 estudiants i aquest curs es graduarà la pri-mera promoció que hi haurà fet tots els seus estudis d’in-fermeria i educació infantil. El president del CUBP i president del Consell Comarcal, Joan Olivella, va dir que el conveni és l’expressió de «l’aposta del Baix Penedès per la URV i el desig que estigui present a la comarca». Olivella va coincidir amb el rector en que aquest és un plantejament universitari per un problema que té el seu origen en el dèficit de les co-municacions del Baix Penedès amb la resta de comarques de Tarragona i en especial, amb les principals ciutats universi-tàries afavorint els desplaça-ments a Barcelona.

Vicente M. IzquierdoAhir es va celebrar el Dia Inter-nacional de les Aus, una jornada que es desenvolupa amb motiu de la lluita perquè aquests ani-mals puguin viure en un bon ambient i en pau.

El municipi de Torredembarra és un dels més sensibilitzats en aquest sentit, ja que compta amb una zona de 23 hectàrees en la qual un total de 230 espècies hi conviuen. En aquest sentit, és a

Muntanyans II on aquests ocells, i d’altres animals, viuen en con-vivència amb la natura i desen-volupen la seva activitat amb tota normalitat.

Anton Vallvé, delegat de Medi Ambient i Agricultura, destaca que «l’important és preservar i tenir instint de preservació, per-què Torredembarra és un punt important de Catalunya pel que fa a aus protegides».

En el municipi torrenc es de-

senvoluparan diverses activitats aquest cap de setmana, totes elles encaminades a la preser-vació del Medi Ambient i, per aquest motiu, es farà un prova

amb el telescopi al costat del pàr-quing de Baix a Mar, que comen-çarà a les nou del matí. A partir de les onze, a Cal Bofill vindran uns tècnics mediambientals del

centre de recuperació de Torre-farussa a fer xerrades, mentre que a l’endemà es farà una visita als ocells aquàtics del municipi, que arrencarà a les dotze.

MEDI AMBIENT

Torredembarra celebrarà el Dia Mundial de les Aus el cap de setmanaEs realitzaran diverses activitats; Pere Font abandona aquesta regidoria

CRISTINA AGUILAR

Ánecs recorrent un dels paisatges de Muntanyans II.

Page 12: 4 d'octubre de 2012

12 diarimés 04/10/2012 GASTRONOMIA

BAR RESTAURANTE CENTRO GALEGO

Telèfons: 977 23 23 84 / 977 22 16 88

Obert tots els dies de 9 a 16 i de 19.30 h fins al tancament.HORARI:

MENÚ DIARI:8 €

CAP DE SETMANA:

AMANIDA + PAELLA+ BEGUDA A

8 €

Pop a la gallega, formatge de

«tetilla» i el braó de porc

«lacón».

El Bar Restaurant Centro Galego és un establiment amb capacitat per a 150 persones on, a més, de la sala menjador, també disposa d’un espai de jocs per als nens i nenes. La seva cuina és tradicional i feta de manera casolana i adaptada a la temporada de l’any. Disposa, a més del menú diari, d’una carta molt particular al gust del client i l’opció de tapes.

PIZZA SAPRI

Carrer Barcelona, 39 - 43840 SalouTel. 977 35 04 04 www.pizzasapri.cat

GRANS PROMOCIONS:

2X1 en pizzes mitjanes i

familiars a recollir al

local

Servei a domicili a Vila-

seca, Salou i Vilafortuny i recollida a

local

A més de les pizzes artesanals, els clients poden degustar un ampli ventall de productes tals com: amanides variades, clàssiques varietats de pasta, aletes de pollastre, etc, combinats amb una àmplia gamma de begudes, així com de postres.

RedaccióLa ciutat de Barcelona ha aco-llit aquest diumenge passat el primer congrés internacional sobre vi i gastronomia titulat Wine & Culinay Internacional Forum», un esdeveniment que està dirigit als professionals del sector.

Aquest congrés ha comptat amb la participació de més de 250 professionals, prin-cipalment xefs, sommeliers, bodeguers i catadors. Tots els participants han pogut gaudir de les ponències i les diferents demostracions pràctiques que el consell assessor de l’esde-veniment ha programat per aquesta jornada on la gastro-nomia serà la protagonista.

El consell assessor compta entre d’altres personalitats del món dels fogons i del vi com Josep Roca. El conseller d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha conclòs l’acte dedicat a l’harmonia i les inte-raccions entre el vi i la gastro-

nomia. La jornada va ser molt interessant ja que el sommeli-er de Can Roca, Josep Roca, va explicar les interioritats de la seva professió, mentre que el xef i empresari peruà Gastón Acurio ha parlat dels reptes del vi en la cuina de fusió a més d’oferir un show cooking sobre la gastronomia peruana.

Així mateix, també es va poder escoltar les diferents intervencions dels crítics de gastronomia especialitzada en vi Jancis Robinson, Nick Lan-der i del periodista Víctor de la Serna sobre el lloc que ocupa el vi en els restaurants actuals.

Així mateix, es va organit-zar una cata monogràfica de vins i demostracions de cuina amb els germans Javier i Ser-gio Torres, del restaurant Dos Cielos, establiment que dis-posa d’una estrella de la Guia Michelin. Aquests xefs van presentar un menú basat en receptes de la cuina catalana «oberta al món».

TROBADA

Se celebra el I Congrés sobre la interacció del vi i la gastronomiaEl Fòrum gastronòmic va tenir lloc a la ciutat comtal

L’autora Mary Berry mostra les seves receptes favorites

PROPOSTES

Aquest llibre de l’editorial Blu-me recull les receptes que més agraden a l’autora, des de tonyi-na teriyaki a pollastre al forn.

Ja comencen a venir de gust les sopes ben calentes

PROPOSTES

Amb els dies de tardor, ja co-mencen a venir de gust les so-pes calentes. En aquest llibre en trobareu diverses receptes.

¡Que te lo pases muy bién en el día de tu santo, “Makinón”! Un beso de tu familia. ¡¡Te queremos!!

FELICITACIONS

¡¡¡Que pases un feliz día de tu santo con tus seres queridos!!!¡¡Un abrazo!!

Marc avui fas 18 anys!!! Ja ets major d’edat. Estic molt orgu-llosa de tu. Moltes felicitats de part de la teva mare que t’esti-ma moltíssim.

La Pepeta, de la Riera, fa 100 anys!!! Si la coneixeu, no dub-teu en felicitar-la. Per molts anys!! T’estima, la teva família.

Envia el text i la foto de qui vulguis felicitar a [email protected]

Esta chica tan guapa hace los mejores mojitos de Reus. ¡¡¡Hoy os invita a uno, que es su cumple!!!

Sabeu qui són? Doncs són el Toni i la Gemma que avui fan 15 anys de casats. Moltes felici-tats de part de la “family”.

Page 13: 4 d'octubre de 2012

1304/10/2012 diarimésCATALUNYA-ESPANYA-MÓN

ACNEl president de la Generalitat, Artur Mas, va reclamar a l’Estat que les comunitats autònomes tinguin un objectiu de dèficit que suposi un terç del total, tenint en compte que són les responsables d’un 35% de la despesa. Això su-posaria un 1,5% en lloc del 0,7% actual per al 2013. Mas va adver-tir que el govern espanyol està abocant les autonomies a retallar en salut, educació i serveis soci-als, el que provoca el trencament de la cohesió social.

El president va voler fer la

valoració de la Conferència de Presidents ahir i ja des de Cata-lunya per no trencar la imatge de serietat que calia donar de cara a Europa i els mercats, però va tit-llar aquest repartiment d’injust, deslleial i irreal. Un dia després de la Conferència de Presidents, Mas va comparèixer al Palau de la Generalitat i va explicar els motius d’aquesta roda de premsa a Barcelona.

Segons va dir, no volia des-marcar-se del compromís a favor del compliment dels objectius de dèficit perquè no volia malmetre

la imatge de «serietat i responsa-bilitat» que l’Estat pretenia do-nar a Europa i als mercats. Així, va dir que ningú va fer cap tipus

de referència a res sobre els pro-cessos que està vivint Catalunya, ni el cap de l’Estat, ni el president de l’estat.

POLITICA

Mas reclama un terç de dèficit per no fer més retalladesEl president titlla l’actual repartiment d’injust, deslleial, irreal i perillós

ACN

Artur Mas, ahir al Palau de la Generalitat.

Diverses explosions provoquen almenys 40 mort s i 90 ferits a la ciutat d’Alep

Almenys 40 persones van mo-rir i 90 van resultar ferides per l’explosió de cinc bombes ahir a la ciutat d’Alep, al nord de Síria, segons fonts mèdiques de l’Observatori Sirià per als Drets Humans.

La cadena de televisió esta-tal al-Ijbariya va informar que quatre de les cinc bombes van explotar la plaça Saadallah al-Jabari, a l’oest de la ciutat, que és actualment l’escenari de nombroses manifestacions de suport al president Bashar al-Assad. La darrera de les cinc bombes va explotar a la perifèria de la Ciutat Antiga, que és l’escenari habitual dels combats entre els contraris al règim i l’exèrcit del president Bashar al-Assad. Alep, la se-gona ciutat més important de Síria, que darrerament pateix una gran onada de violència, està governada actualment per les forces governamentals. Tot i això, la ciutat es troba totalment dividida en dues parts; l’oest està ocupat per les forces properes al règim del president Bashar al-Assad i l’est per les forces contraries al règim del president Bashar al-Assad. Redacció

El rei apel·la a la solidaritat dels països per poder superar la crisi

El rei va apel · lar ahir a la «so-lidaritat entre tots els països» de la UE per superar la crisi i, amb aquest mateix objectiu, va animar a ampliar i interna-cionalitzar el sistema espanyol d’innovació mitjançant una «intensa col·laboració publi-coprivada» i ajudes d’empre-ses consolidades a les pimes. Joan Carles va presidir al Pa-lau del Pardo, al costat dels caps d’Estat d’Itàlia, Giorgio Napolitano, i Portugal, Aníbal Cavaco Silva, la cloenda de la VIII Trobada Cotec Europa, durant la qual va reafirmar el compromís dels tres països amb la construcció d’una Eu-ropa de la innovació, objectiu «més important que mai» per afrontar l’actual crisi.

També va recalcar la impor-tància clau de la innovació per potenciar la competitivitat, en el dinar que va oferir als seus convidats, en unes paraules en espanyol, portuguès i italià amb què va exalçar la col · la-boració entre les seves nacions com exemple de cooperació realista, bolcada al futur i a la superació de la crisi , abans de brindar per l’amistat entre els tres països i per Europa.

ACNLa consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va recordar ahir en una entrevista a Rac1 que finan-çar un centre «en castellà» no compleix cap normativa i que, per tant, seria il·legal. Rigau va fer aquestes declaracions en resposta a la informació pu-blicada a «El Mundo», en què s’afirma que el govern espanyol pagarà a les escoles que ense-nyin en castellà a les autono-mies bilingües. Fonts properes del ministeri d’Educació van confirmar a l’ACN que aquest és una de les possibilitats sobre la taula i que busca l’objectiu de garantir el dret dels ciutadans

a estudiar en castellà. Rigau la-menta que es vulgui «espanyo-litzar» els alumnes a Catalunya on el domini del castellà ja està garantit a tot el territori.

Segons la consellera Irene Rigau que considera que el go-vern espanyol està intentant «espanyolitzar» l’alumnat a Ca-talunya i va criticar que el mi-nistre Wert defensa un model d’Estat que «no admet la nostra realitat». Per això, la consellera d’Ensenyament de la Genera-litat assegura que «pensen en tothom menys en els alumnes», i considera que amb aquestes decisions s’està buscant «la confrontació».

Rigau recorda que subvencionar centres «en castellà» no és legal

ENSENYAMENT

És pagará a col·legis que ensenyin en castellà

EFELes entitats financeres amb di-ficultats no podran traspassar al futur «banc dolent» els pisos que s’hagin adjudicat que tinguin un valor menor de 100.000 euros ni els préstecs morosos de menys de 250.000 euros, que són bona part dels hipotecaris. Així ho va reve-lar ahir el ministre d’Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, durant la seva compareixença a la Comissió d’Economia del Con-grés dels Diputats, en què va jus-tificar aquest «llindar mínim» per evitar que el «banc dolent» sigui «impossible de manejar ». Tanmateix, aquesta societat aco-llirà els actius i crèdits immobili-

aris tant sans com problemàtics dels bancs nacionalitzats (Ban-kia, Banc de València, Catalunya Banc i Novagalicia Banc) i d’«al-gun altre no gaire important» que tingui dèficit de capital i que pu-gui necessitar o no ajuts públics. El ministre va revelar ahir alguns dels detalls del «banc dolent», que començarà a funcionar al de-sembre i que estarà controlat en un 55% per inversors privats, un percentatge superior al que s’ha-via anunciat amb anterioritat. Els dubtes segueixen pesant sobre els descomptes que s’aplicaran als traspassos, que segons De Guindos es faran al «valor econò-mic rea» dels actius.

El «banc dolent» no acceptarà els pisos barats

ECONOMIA

Acollirà els actius i crèdits inmobiliaris

Brussel·les avisa que el programa Erasmus es pot quedar sense diners

La Comissió Europea va avisar ahir que el programa Erasmus, que permet als estudiants uni-versitaris fer estades a altres països europeus, es podria quedar sense fons per culpa de la retallada en el pressupost del 2012. «El programa Eras-mus és un dels que és queda curt de diners, i n’hi ha molts altres», va assegurar el porta-veu de pressupostos de la CE, Patrizio Fiorilli. Brussel·les ja va pagar la majoria de les be-ques del curs passat, però en-cara queden per assumir un 30% de les d’aquest any.

Fiorilli va recordar que la CE ja va avisar durant la negocia-ció dels pressupostos amb els estats que no hi hauria prou diners per assumir-ho tot, però els estats es van negar a aportar més diners. Davant de les dificultats econòmiques, la Comissió Europea va anun-ciar que presentarà el proper 23 d’octubre un pressupost rectificat que s’haurà de ne-gociar de nou amb els estats i el parlament europeu. Brussel-les espera poder cobrir tots els pagaments, però alerta que cal posar diners a les institucions europees.

L’exmajordom del Papa tenia a casa un miler de documents importants

Més d’un miler de documents importants, molts d’ells origi-nals amb la signatura del Papa, van ser trobats a la casa del seu exmajordom, van confirmar ahir quatre gendarmes vati-cans en el judici que se segueix contra ell. Els quatre gendar-mes, que van participar en la detenció i registre de la casa de Paolo Gabriele, l’exmajordom del Papa, van assegurar també que aquest sempre va ser trac-tat «amb guant de vellut».

«Des del primer moment, el comandant de la Gendarmeria Vaticana, Domenico Giani, va donar ordre a tots de tutelar Gabriele, la seva família i els seus fills, el que en tot mo-ment es va fer. Ell mateix ens va agrair el tracte rebut. Cintia va confirmar que ell va ser el responsable de la detenció i custòdia de Gabriele i sempre va ser tractat de la millor ma-nera possible». Ahir, després de ser interrogat per la seva advocada, «Paoletto», com és conegut l’exmajordom, va afir-mar que els primers 15-20 dies va estar reclòs en una cel · la que no complia les condicions necessàries, fins al punt de no poder estirar els braços.

EFELes Forces Armades de Turquia van bombardejar ahir objec-tius dins de Síria en represàlia per un obús llançat des del país àrab que va matar cinc perso-nes en un poble turc prop de la frontera, va informar el Govern d’Ankara. «Les nostres Forces Armades, seguint les regles in-

ternacionals d’entrada en com-bat, han bombardejat objectius a Síria en resposta a l’abjecte atac i després de determinar mitjançant el radar des d’on van ser disparats» els obusos que van caure, afirmava un comu-nicat de l’oficina del primer mi-nistre, citat per CNNTürk. «En el marc del dret internacional i

les regles turques d’entrada al combat, no podem deixar sense resposta aquesta provocació del règim Sirià», afegia la nota. Els mitjans turcs també indicaven que l’OTAN havia convocat una reunió urgent dels seus socis per tractar sobre els projectils llan-çats des de Síria i que van arri-bar a Turquia. El projectil va ser

disparat durant els combats que tropes regulars sirianes i grups rebels lliuren des de fa dues set-manes pel control del lloc fron-terer de Tel Abyad. Divendres havia caigut un altre projectil a Akçakale, però sense causar víctimes. La decisió turca de bombardejar Síria es va donar a conèixer després d’una reunió entre el primer ministre, Recep Erdogan; el ministre d’Exteri-ors, Ahmet Davutoglu, i el cap de les Forces Armades. L’article 5 del Tractat de l’Atlàntic Nord, obliga els països membres a res-pondre quan un d’ells és agredit. Article que l’OTAN revisava al tancament d’aquesta edició.

Turquia bombardeja Síria en represàlia per un obús

INTERNACIONAL

El Tractat de l’Atlàntic Nord obliga els membres de l’OTAN a respondre

Page 14: 4 d'octubre de 2012

14 diarimés 04/10/2012 ESPORTS

Vicente M. IzquierdoEls jugadors del Gimnàstic de Tarragona coneixen la impor-tància que té guanyar els tres punts aquest cap de setmana. La victòria no només servirà per certificar la continuïtat de l’en-trenador, Kiko Ramírez, sinó que ha de significar un punt d’infle-xió per a un equip que, de mo-ment, no està donant la talla en aquest inici de campanya.

Els jugadors estan profunda-ment preocupats per la situació actual, ja que són ells mateixos els màxims responsables de sortir-ne, així com també ho són que el Nàstic hagi arribat a aquesta situació. En aquest sen-tit, una de les veus que més pes té en el vestidors, com és la de Jose-ba Arriaga, va parlar ahir.

El davanter, que des de la seva arribada està actuant a la mitja punta, va deixar clar que «estem vivint moments molt difícils», pel que fa a la situació dels ju-gadors, els quals es veuen impo-tents envers el que estan vivint a l’actualitat. A més, el basc sap que el Consell d’Administració està donant una confiança in-finita al cos tècnic i, aquest fet, arriba al vestidor. «Estan donant molta confiança a l’entrenador, i també a nosaltres», assegura el futbolista, el qual va ser fitxat per esdevenir una de les peces claus del Gimnàstic de Tarrago-na 2012-13. Tot i això, Arriaga reconeix que «l’equip ha de reac-cionar ja».

Una arrencada dubtosaDe fet, cal recordar que són no-més sis partits els que ha dispu-tat el Gimnàstic fins el moment, però que en aquests són tres els punts que s’han aconseguit su-mar, fent mig punt de mitjana per jornada. Per tot això, la reac-ció ha de ser immediata ja que,

si no, el Nàstic lluitarà, contra tot pronòstic per objectius molt diferents als inicials. Aquestes metes són les que ja es van dir a principis de temporada. «Tots ens hi estem jugant molt», asse-gura.

L’objectiu més immediat, però, serà el de sumar tres punts diumenge al Nou Estadi contra el Binissalem, el qual faria esvair una mínima part dels dubtes que voltegen actualment el Nàstic, però que no provocarien que ni

el Consell d’Administració ni l’afició es tornés boja. Arriaga, de fet, és sabedor que una victòria no farà que tot canviï.

Arriaga, a més, avisa que «no guanyar el Binissalem provoca-ria que el Nàstic hagués de llui-tar per evitar la zona de descens durant moltes jornades», unes declaracions que deixen clar que l’equip no es troba en un mo-ment fàcil i que, si la situació no dóna un gir radical, els objectius començaran a ser altres.

En els sis partits que ha jugat l’equip fins el moment únicament ha sumat tres punts

FUTBOL

La plantilla avisa que és vital guanyar diumenge el BinissalemArriaga diu que no sumar tres punts significaria lluitar per evitar el descens durant moltes jornades

El Nàstic rep el Binissalem diumenge, a les dotze del migdia.

OLÍVIA MOLET

Els jugadors esperen que l’objectiu continuï intacte i que la situació es resolgui ràpidament

RedaccióLes instal·lacions del Club Ten-nis Tarragona, que ja van acollir amb gran èxit l’any passat el Campionat d’Espanya Mapfre per Equips Absoluts Masculins de categoria ‘A’, tornaran a ser testimonis els propers 1, 2 i 3 de novembre d’una nova edició del Campionat, que comptarà amb la presència dels vuit mi-llors equips del tennis nacional.

En aquesta 42a edició se-ran els jugadors del Club Tenis Chamartín de Madrid els en-carregats de defensar el títol que l’any passat van aconseguir conquerir, en una emocionant final, al Club Tennis Barcino, sent amb aquesta la segona ocasió en aixecar el trofeu de campió nacional.

A més a més d’aquests dos combinats, enguany els prin-cipals rivals dels dos finalistes seran, una vegada més, el RCT Barcelona 1899, guanyador del Campionat en 29 de les 41 edicions que es ve celebrant, el Club Tennis València, el Cercle

Sabadellès 1856, el Real Club de Polo i l’amfitrió, el Club de Ten-nis Tarragona.

Com a novetat i substituint al descendit Club de Tennis de la Salut estarà l’equip del Club Espanyol de Tenis, que va con-querir la primera categoria en superar en les fases d’ascens al Club de Tenis Valladolid.

Per eliminació directaEl format de la competició tor-narà a ser per eliminació di-recta: al millor de 9 partits, 6 individuals i 3 dobles, en fases d’ascens i descens. L’any passat ja es va instaurar la norma que estableix que el quadre del des-cens serà sortejat de nou un cop coneguts els quatre equips que l’integren, col·locant de nou els caps de sèrie. A més, tot juga-dor que durant la signatura es-tigui disputant un torneig ATP o WTA podrà ser inclòs en la llista del seu equip, encara que no podrà ser tingut en compte a l’hora de col·locar els caps de sèrie.

Torna a Tarragona el Campionat d’Espanya per Equips Masculins

TENNIS

A les instal·lacions del Club Tennis Tarragona

El Club Vehicles Clàssics de Sa-lou va organitzar diumenge la segona Trobada Ral·li Clàssics Costa Daurada, amb la partici-pació de 87 vehicles i amb més de 2 mil persones de públic. Els cotxes i motos van desfilar per Salou i també per poblacions veïnes com la Pineda i Cambrils. El Ral·li va finalitzar amb una exposició dels vehicles clàssics al passeig Jaume I de Salou. La peculiaritat d’aquesta Trobada és que tots els cotxes desfilaven

per data de la seva fabricació, de manera que es podia contem-plar l’evolució dels vehicles i motos durant tots aquests anys.

En aquest ral·li van participar vehicles procedents de Catalu-nya i de tot l’Estat espanyol. El vehicle més antic va ser el de Jordi Llovería, amb un Dela-haye Coupé de l’any 1916, seguit d’Alfredo Fortuny, amb un ZL-Zedel del 1921. També hi havia Rolls-Royce, Dodge brother, etc.

87 vehicles, a la Trobada del Ral·li Clàssics Costa Daurada

MOTOR

Page 15: 4 d'octubre de 2012

1504/10/2012 diarimésESPORTS

Mónica Pérez«L’equip és capaç de jugar amb els dos sistemes, però no està-vem còmodes». Així responia l’entrenador roig-i-negre Santi Castillejo, en la roda de premsa posterior a la darrera derrota dels de la capital del Baix Camp davant l’Olímpic de Xàtiva (0-1), a les qüestions sobre el canvi d’estratègia dels seus homes a la cita. Contra el conjunt valen-cià, el CF Reus va arrencar amb un 4-4-2 sobre la gespa que, en encaixar el gol de la sentència i a la represa, el tècnic navarrès mutaria en l’habitual 4-3-3 que acostuma a veure l’Estadi. De fet, l’equip alterna els dos sistemes amb regularitat, i acostuma a reservar el 4-4-2 per als compro-misos en camps estrets en què el joc al centre s’escurça. No va ser així contra l’Olímpic, i l’equip va sortir potser trasquilat de la pro-vatura.

Per a Castillejo, però, la dis-tribució en el camp és poc de-terminant: «Si l’equip està bé, el partit tira endavant juguis

amb els sistemes que juguis. Qui guanya és el futbolista, i si ell es troba còmode l’únic que aporten els sistemes és fer bonic sobre la pissarra». Tot i això, la metamor-fosi de l’equip es desencadena sempre a domicili, en escenaris estrets que passen factura un CF Reus acostumat a les distàn-cies llargues. «Depèn, sobretot, del camp, degut al fet que l’any passat vam ensopegar en camps

artificials de joc directe». Lla-vors, el 4-4-2 resol els plans d’un Castillejo que, com a jugador, prefereix sempre aquest sistema, «però moltes vegades no es pot, depèn dels jugadors que tingui o no». «Jo sóc davanter, m’agrada que apareguin dos puntes i que s’intervingui molt en el joc», ex-plica el míster del CF Reus. L’ob-

jectiu, evitar la relliscada en feus com els que custodien Llagostera o Oriola. I és efectiu. Els reusencs van emportar-se en les reduïdes dimensions d’El Clariano, on es va imposar a l’Ontinyent per 0-2.

El tram final de la passa-da campanya, els de la capital del Baix Camp van brillar amb aquest sistema, «els rivals ja ens coneixien, ens havien agafat la dinàmica i esperaven les nostres

reaccions... va voler canviar una mica i ens va anar bé, vam acabar molt millor», afegeix l’entrena-dor. Diumenge passat, contra l’Olímpic, «l’equip s’ho mereixia, havia jugat bé i estava confiat, volíem dos davanters per inten-tar posar-la». No va ser efectiu, i l’equip va tornar al clàssic 4-3-3 per intentar defensar una segona

meitat en què semblava que els homes de Toni Aparicio encara no havien enllestit la seva feina. El sistema més freqüent per als roig-i-negres «per les caracte-rístiques dels jugadors amb què hem firmat, per les seves condi-cions, però per poca cosa més», conclou el tècnic del CF Reus. Més gent a la medul·lar, més ca-pacitat de dominar la situació en lloc del joc directe que plantegen altres escenaris. Tampoc així va poder recuperar-se l’equip reu-senc de la diana que havia encai-xat tot just a l’inici de la cita.

L’Huracán, dissabteEl proper dissabte, a dos quarts de sis de la tarda, els homes de Castillejo s’enfronten a l’Hu-racán, líder de la categoria que arriba a l’encontre en un mo-ment dolcíssim. El poliesportiu de Manises espera l’arribada del CF Reus, en què els valencians podrien veure la víctima perfecta per continuar creixent, en aquest inici de curs que els col·loca ja al capdavant de la taula.

Una de les dues victòries d’enguany va tenir lloc a El Clariano, on l’equip desplega el 4-4-2

Les característiques de la plantilla propicien un sistema fort en la medul·lar, amb domini

FUTBOL

Els dos sistemes del CF Reus, sobre la pissarra de Santi CastillejoDavant l’Olímpic, els roig-i-negres van provar els esquemes per redreçar la cita, sense èxit

Castillejo, dirigint el partit d’aquest curs contra el Constància.

OLÍVIA MOLET

RedaccióL’equip del Reus Deportiu que participarà al Campionat Mundial de Grups Xous que es celebra fins al 13 d’octubre a Auckland va sortir ahir a la ma-tinada cap a Nova Zelanda. L’al-calde de Reus, Carles Pellicer, i diferents membres de la Junta de l’entitat van lliurar a l’expe-

dició la bandera de la ciutat i del Reus.

El Grup Xou Gran, que tor-narà a la capital del Baix Camp el dia 10, posarà en escena una creació basada en la Llegenda de Sadako Sasaki i les mil grulles d’Origami, basada en la histò-ria d’una de les petites víctimes de la bomba d’Hiroshima du-

rant la Segona Guerra Mundi-al. L’equip, que s’ha proclamat campió territorial, subcampió al Campionat de Catalunya, Cam-pió d’Espanya i subcampió d’Eu-ropa, va engegar la campanya ‘El comptaquilòmetres’ per tal de finançar el viatge, que suposarà unes despeses entorn als 74 mil euros.

El Grup Xou Gran, de camí a Nova Zelanda per participar al Mundial

PATINATGE

L’entitat havia engegat una campanya per finançar el viatge

L’alcalde de Reus i diferents membres de la Junta van acomiadar l’expedició.

CEDIDA

Page 16: 4 d'octubre de 2012

16 diarimés 04/10/2012 ESPORTS

RedaccióAquest diumenge ha arrencat al Club Tennis Reus Monterols, una prova del nou Circuit de Pàdel Amateur, que organitza la Federació Catalana de Pàdel. Sota el patrocini d’Autolica Mer-cedes-Benz, aquest és el primer Circuit pensat expressament per a aquells jugadors/es de pà-del que habitualment esquiven els torneigs oficials perquè con-sideren que no tenen suficient nivell. Tot i ser una competició oficial, el nou Circuit Amateur de Pàdel permet als participants escollir el seu nivell de joc i as-signar així les diverses categori-es. La Federació també permet federar-se només durant la setmana del torneig. D’aquesta manera, la competició resulta més atractiva i es converteix en el primer torneig oficial per a molts dels participants.

Per a aquesta prova del Cir-cuit Amateur de Pàdel, que du-rarà una setmana, s’han reunit més d’un centenar de jugadors i jugadores es en les categories masculina, femenina i mixta. Es juga íntegrament a les pistes del

Tennis Monterols i la competi-ció es clourà aquest dissabte, dia 6 d’octubre, amb el lliurament de trofeus. El Club romandrà obert en horari de competició

per a tots aquells aficionats que vulguin gaudir dels enfronta-ments, els dies laborables a partir de les set de la tarda i el dissabte durant tot el dia.

Arrenca el primer Circuit de Pàdel Amateur Mercedes-Benz

CLUB DE TENNIS MONTEROLS

El Club de Tennis Monterols acull aquesta prova de pàdelCEDIDA

Un moment de la competició.

RedaccióLa Pobla torna del Narcís Sala després de caure derrotada per 2-0 en el partit d’anada de la final catalana de la Copa Fede-ración. El resultat condiciona

els homes d’Iván Moreno, que hauran d’imposar-se amb dos gols de marge al Sant Andreu en la tornada per accedir a la segona ronda del torneig, en què es cre-uaran equips procedents d’arreu de l’Estat. Amdós conjunts es tornaran a veure les cares en el partit del desenllaç el proper 17 d’octubre, a les set del vespre al Municipal pobletà.

El filial del Nàstic va sortir ofegat d’una primera part en què els santandreuencs van portar el control de la cita. Edgar va obrir la llauna al 28’ en recollir un centre per la dreta de Josu, que li havia col·locat al segon pal, per rematar a porteria i batre Alberto Varo. No va poder fer res el gra-na per evitar una primera diana determinant per al resultat final. No va acabar aquí, l’expedició del conjunt que entrena Piti Bel-monte en direcció a la meta po-

bletana. Seguiria el rastre Quim, a la mitja hora d’encontre, per marcar el segon i definitiu gol disparant des dels 25 metres.

Els grana van millorar amb una represa que va portar l’equi-libri de poders sobre la gespa. No va deixar opció, tot i així, un Sant Andreu abocat a aguantar una renda que els deixa pràcti-cament assegurat l’èxit en la tor-nada i, com a conseqüència, en la final catalana d’aquesta Copa Federación. Oribe va ser qui més va tirar del carro pobletà en la segona meitat. El grana va dis-parar, en els darrers deu minuts de cita, en una amenaça clara a la porteria de Éric que, malgrat tot, l’arquer va saber aturar: va xutar el jugador de La Pobla des de fora de l’àrea una esfèrica que obligaria el meta local a lluïr-se per aconseguir desviar-la. No es va donar per vençut Oribe, que

tornaria poc desprès, esgotant els últims compassos, per inten-tar-ho un cop més des de la fron-tal de l’àrea amb un xut ras que Éric atraparia sense massa difi-

cultats. Corria llavors el minut 86, i La Pobla començava a fer-se a la idea que caldrà buidar-se al Municipal per treure petroli d’un partit de tornada que no pinta

massa bé, davant un Sant An-dreu superior que està firmant un inici de curs més que digne a la Segona A. Seguirà aspirant a tot, com sempre, una Pobla acos-tumada ja a culminar el tram fi-nal de temporada amb play-off d’ascens a la categoria de bronze, a qui el salt davant els de Piti Bel-monte no ha d’espantar el proper 17 d’octubre, quan es decideixi el representant català del torneig.

El joc es va igualar amb la represa, però els homes de Piti Belmonte no van deixar marge

Oribe va esgotar les opcions grana amb un xut ras al 86’ que Éric va atrapar sense problemes

FUTBOL

La Pobla cau fulminada en l’anada de la final catalana de la Copa FederaciónEl Sant Andreu espera el desenllaç, el 17 d’octubre al Municipal pobletà, amb la renda del 2-0 a la butxaca i les portes de la segona ronda obertes

Un dels partits de pretemporada que ha disputat enguany el filial del Nàstic, davant el Vila-real B.

CEDIDA

Sant andreu 2pobla de mafumet 0Sant Andreu. Éric, Chapi Arnau, Melo, Azparren, Quim, Edgar (Jon, 61’), Arnau, Aitor, Jorge, Josu (Cristi-an, 88’) i Llobet (Prat, 78’).Pobla de Mafumet. Alberto Varo, Aitor Casas, Boniquet, Prince (Uri Serrano, 77’), Caco (Abel Rita, 71’), Joselu, Marc Vernet (Víctor Oribe, 60’), Cunill, Ernest Forgas, Sabaté i Charli.Gols. 1-0, Edgar (28’); 2-0, Quim (30’).Àrbitre. Navarro Giménez (Manre-sa). Va amonestar el local Chapi; i el visitant Aitor Casas. Incidències. El Narcís Sala va aco-llir 300 assistents.

RedaccióLes entitats ja es poden inscriu-re a les activitats del Consell Es-portiu del Tarragonès dels Jocs Esportius Escolars de Catalu-nya, que es poden consultar per Internet. El programa de Pla Ca-talà de d’Esport a l’Escola, però,

encara està pendent de definir, com també les seves condicions d’inscripció.

Per poder formalitzar la ins-cripció, les entitats han de pre-sentar –signat i segellat– el full d’inscripció de l’entitat, una fotocòpia del NIF de l’entitat, el

full d’autorització de les dades del coordinador i de les dades bancàries. Els fulls dels punts 1, 3 i 4 es poden descarregar de la web del Consell –a l’apartat Competicions/Impresos i Fulls d’Inscripció). Aquests tràmits són imprescindibles per poder participar en qualsevol activitat organitzada per aquest Consell Esportiu.

La data límit per fer la inscrip-ció d’equips en les competicions d’esports d’associació de Jocs Esportius Escolars de Catalunya serà el dijous 11 d’octubre. El tràmit d’alta d’equips i persones s’haurà d’acabar de formalitzar a través de l’aplicació JUPIT.

Oberta la inscripció per a les activitats del Consell Esportiu del Tarragonès

POLIESPORTIU

La data límit pels equips serà l’11 d’octubre

TAEKWONDO

Diversos competidors del Gimnàs Damià de Reus van realitzar un stage el passat dissabte a Premià de Mar. En el marc de la jornada, els competidors d’aquest club de la capi-tal del Baix Camp van po-der estar amb el campió olímpic de taekwondo als passats Jocs Olímpics de Londres, Joel Gon-zález i també amb Jon Garcia i Javier Marron.

Competidors del Gimnàs Damià, a Premià de Mar

CEDIDA

Page 17: 4 d'octubre de 2012

1704/10/2012 diarimésDEFUNCIONSReusCristóbal Espada Pérez. Ha mort a l’edat de 72 anys. El seu funeral serà avui a les 9h a l’es-glésia de la Puríssima Sang.

Ana Maria Roig Sala. Ha mort a l’edat de 56 anys. El seu funeral serà avui a les 11h a Bràfim.

Miquel Monné Rubió. Ha mort a l’edat de 62 anys. El seu funeral serà avui a les 12h a l’església de Sant Pere.

Juana Sánchez Murillo. Ha mort a l’edat de 83 anys. El seu funeral serà avui a les 16h a l’església de Sant Pere.

DEFUNCIONS

Page 18: 4 d'octubre de 2012

18 diarimés 04/10/2012 OPINIÓ Les cartes al Diari Més, poden fer-les arribar a la redacció per correu (carrer Manel de Falla, 12, baixos. 43005 de Tarragona o carrer Alcalde Joan Bertran, 30. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el màxim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésEdita: Tamediaxa, S.A.DL: T-1609/2001issn: 1579-5659

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDisseny editorial:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez.[[email protected]] Redacció: Laia Díaz, Antoni Guasch, Vicente Izquierdo, Alba Porta, Carme Mas, Joan Marc Salvat, Susanna Cases. Especials: Laura Gómez. Tancament: Mario López. Fotografia: Cristina Aguilar, Olívia Molet. Edició de publicitat: Sara Sorando. Distribució: Marta López. Administració: Núria ClosPublicitat: Maria Molleda, M. Jesús del Hierro, Mercè Ripoll, Antònia Turull. [[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

Distribució controlada:

Manel de Falla, 12, baixos.43005 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 21 47 21

C/Alcalde Joan Bertran, 30.43202 REUS977 32 78 43 Fax 977 31 09 41

Amb la col·laboració de:

www.diarimes.com - www.facebook.com/DiariMes

CARTES

Polítics de despatxosN’estic farta d’aquest polítics que s’omplen la boca dient que treballen per Catalunya i pels catalans i que fan gran esforços per mi-llorar la situació negativa actual. Crec since-rament que els polítics faríem molt millor la seva tasca surtin al carrer. Observant i va-lorant es poden prendre millors decisions que asseguts a les seves benvolgudes cadi-res. Ens volen convèncer que volen aixecar Catalunya i ens diuen que és un gran país amb un gran potencial, no ho dubto sé que ho és, però sí que poso en dubte que amb aquest forma d’actuar, sense mantenir els tres pilars bàsics, no se l’estiguin carregant. Si parlem d’educació, la conselleria d’en-

senyament (ja no es diu d’educació, dada a tenir en compte) està fent grans mèrits per passar a la història com la pitjor i més retrò-grada que em tingut en tota l’època demò-crata. Les retallades fetes en educació ara es convertiran en un gran problema d’aquí a uns anys, però es clar, llavors ja hauran deixat aquesta cadira ben escalfada i amb el sou que cobraran es podran pagar unes bo-nes teràpies per resoldre qualsevol mínim aflorament de mala consciència.

N’estic farta d’aquest polítics de des-patxos que poden viure amb el tancament d’escoles innovadores i amb un gran poten-cial, més properes als esquemes d’educació de països com Finlàndia, i que hauríem es-

tat un gran referent per a la educació d’un país que aspira a ser un estat d’Europa. Farta de veure com poden prendre una de-cisió brutal i cruel sense moure’s del seus despatxos, sense sortir a visitar, observar i valorar si aquella escola, que durant cinc anys s’aixecava ben d’hora però ben d’hora, que havia plantat moltes llavors i n’havia collits alguns fruits importants molt preco-ços, mereixia l’oferiment d’una oportunitat o, simplement, el dret a tenir una «mort digna» en lloc d’una execució.

Jo no vull aquest tipus de polítics, jo vull més Escola Olga Xirinacs.

Maria José Pino GraciaTarragona

Cunit: Les reformes i la poca memòria de ConvergènciaTRIBUNA

El passat dijous 27 de setembre vàrem tenir ple ordinari a l’Ajuntament de Cunit, gover-nat per Convergència i Unió. El debat trans-corria amb normalitat fins la intervenció del regidor d’Ensenyament. Amb el seu habitual hooliganisme i prepotència, i, com sempre fora de context, va començar a airejar supo-sats draps bruts de l’oposició, manant-la ca-llar i vorejant l’insult recordant el deute del govern anterior. Tot això amb la connivència i permissivitat de l’alcaldessa de CiU, la senyo-ra Montserrat Carreras, que està demostrant, entre d’altres mancances, la seva incapacitat per a dirigir el ple de la corporació. Tolerant actuacions com la del seu regidor, així com de veïns afins que amenacen en els plens de

tallar el coll a regidors del PSC. És per aquest motiu que vull fer certes puntualitzacions:

Senyora Alcaldessa, referent als retrets que sobre l’herència rebuda sovint rebem els membres de l’oposició, em remetré a l’article d’opinió que el senyor Miguel Jiménez va pu-blicar fa unes setmanes al diari El País, amb el títol «Herencias y falacias»: «La excusa de la herencia es una falacia. Quedan dos opci-ones: o engañaron a los votantes o no tenían ni idea de lo que tocaba hacer. A estas alturas, uno no sabe cuál de las dos es peor».

Referent al malbaratament de fons públics als quals al·ludia el seu regidor d’Ensenya-ment, dos apunts:

No era la intenció ni del PSC de Cunit ni del seu Grup Municipal esmentar ni utilitzar la sentència de la Secció Segona de l’Audièn-cia de Tarragona del passat 16 de setembre, ja que es referia a uns fets succeïts fa més de 20 anys. Però comprengui vostè que posar l’altra galta és molt bíblic, però poc humà. Recor-dem-la: va condemnar un exalcalde de CiU de Cunit per adjudicar a dit la Zona Esportiva

Municipal, imposant-li penes per prevarica-ció, falsedat de document oficial i suborn. L’exalcalde va rebre a canvi una quantitat no determinada de diners. Així mateix va reco-nèixer haver comès aquests delictes. Parlem de malbaratament?

També seria bo recordar-li, senyora Carre-ras, que el comportament que ara té no és el mateix que va tenir aquest partit amb vostè

i amb la seva família amb el restaurant La Ponderosa, de l’avinguda de Barcelona 43 de Cunit. Si haguéssim actuat com vostè ho fa, potser ara no seria Alcaldessa.

Poca cosa més, vénen temps més difícils i seria bo, pel bé de la convivència política i social, rebaixar el to, mirar menys al passat i treballar més pel futur, que és el que espera la ciutadania dels seus governants.

JOSEP GRÀCIAPrimer secretari del PSC de Cunit

Comprengui vostè que posar l’altra galta és molt bíblic, però poc humà

El cor de Fortuny, a lloc segur (desembre de 1936)TRIBUNA

Al vestíbul de l’Arxiu Comarcal del Baix Camp hem pogut veure, fins fa pocs dies, una selecció de la interessantíssima documenta-ció referent al pintor Marià Fortuny Marsal (Reus, 1838-Roma, 1874) que conserva l’Arxiu Municipal de Reus. Bon coneixedor del meu interès sobre la salvaguarda del patrimoni cultural durant la guerra civil, l’arxiver muni-cipal Ezequiel Gort em va informar sobre un document que donava compte d’una mesura municipal de protecció de l’urna en què es guardava, l’any 1936, el cor de l’artista. Com ja sabeu, Fortuny havia disposat que –després de morir– li fos extret el cor per cedir-lo a la seva ciutat natal, una voluntat que fou porta-da a terme entre 1875 i 1876, amb el seu dipò-sit en un cenotafi situat a la capella de la Mar-quesa de la prioral de Sant Pere. A la làpida de marbre que cobreix el nínxol, realitzada per l’escultor Joan Roig Soler, hi podem lle-gir aquella frase tan coneguda pels reusencs: «Dio el alma al cielo, su fama al mundo, el co-

razón a su patria». No cal dir que durant els primers mesos de la guerra civil, arran de la revolució provocada per la rebel·lió militar i feixista, es van destruir o malmetre molts edificis i objectes de caràcter religiós, molt especialment del culte catòlic.

La prioral de Sant Pere, de la qual es van perdre o malmetre diversos elements de ca-ràcter artístic o històric, va esdevenir molt aviat el primer mercat municipal cobert de la ciutat. El retaule major, però, va poder ser desmuntat i salvat de la destrucció iconoclas-ta de 1936 i fou degudament traslladat al Mu-seu. Desgraciadament, moltes de les peces del retaule que havien salvat les autoritats republicanes van ser destruïdes, al comen-çament de 1938, per les bombes llançades sobre Reus per l’aviació italiana al servei de Franco. El document que ara ens interessa és un ofici mecanoscrit, datat el 21 de desembre de 1936 i signat pel conseller de Finances de l’Ajuntament de Reus, Àngel Pallejà Vall (Por-rera, 1890-Reus, 1976). Segons Josep Olesti Trilles, Pallejà va ser en la seva joventut, i entre altres coses, un «lluitador en defensa de les classes populars» i va formar part, el 1936, del Comitè Antifeixista de Reus, dintre del qual «actuà amb bon criteri i evità alguns desgavells» (Diccionari biogràfic de reusencs, 1992, p. 507).

L’ofici és adreçat a l’aleshores arquitecte municipal, Josep Simó Bofarull (Reus, 1889 - Barcelona, 1996), amb aquest missatge: “Ser-viu-vos posar-vos d’acord amb el Dr. Vilaseca i En Pere Rius per tal de traslladar l’urna que serva el cor del pintor Marià Fortuny”. Simó, que també era el cap local de Defensa Passi-va, havia estat anteriorment regidor (1915) i alcalde (1919) de Reus i durant la guerra civil va col·laborar molt activament en la salva-guarda patrimonial de la ciutat, ensems amb el director del Museu Municipal, Salvador Vilaseca Anguera (Reus, 1896-1975), i el con-

servador del mateix Museu, Pere Rius Gatell (Reus, 1898-1973). Cal dir que al marge de l’escrit signat per Pallejà hi ha un «Conforme» manuscrit, signat pel regidor de Cultura, Jo-sep Ortoneda (no tinc a mà les dates de nai-xement i de mort), i que el document compta amb l’empremta dels segells de les regidories de Finances i de Cultura (lligall «Comunicats rebuts, 1930-1943»). En aquest cas, l’ofici va tenir els efectes proposats i el cor de Fortuny fou traslladat a lloc segur.

JAUME MASSÓDirector del Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca

L’ofici va tenir els efectes proposats i el cor de Fortuny fou traslladat a lloc segur

De contradictòria i gairebé surrealista es podria qualificar la situació en què es troben els administradors de finques, tal com publica avui Diari Més. Els professionals d’aquest sector apunten al sector bancari com un dels principals morosos a l’hora de pagar les quotes de les comunitats de veïns. Bancs i caixes són, a hores d’ara, propietaris d’àmplies carteres d’immobles embargats que posen a la venda entre els seus clients o entre aquells que encara inspiren confiança a les mateixes entitats que els hauran d’atorgar un crèdit per poder adquirir els immobles. Bancs i cai-xes demoren el registre de l’immoble i també, de pas, el pagament de les quotes de les comunitats de veïns. No ho fan fins que el pis està venut i, tot i que ho acabin pagant, tot plegat ha estat causa d’un bon grapat de problemes i inconvenients per als administra-dors de finques. Entre aquests: el de liquiditat, un problema per al qual els bancs i caixes no perdonen i que és motiu, precisament, dels embargaments. Els administradors de finques es veuen abo-cats, d’altra banda, a portar els casos als tribunals. Tot plegat és el peix que es mossega la cua i una espiral de la qual és difícil sortir-ne, molt més si són les pròpies caixes i bancs els que provoquen aquestes situacions.

Bancs i caixes, principals morosos per als administradors de finques

EDITORIAL

+ CONFIDENCIAL

Dubtes dels regidors al pleLa incorporació ahir per sorpresa de novetats sobre la regulació de les zones blaves per part del regidor salouenc Mario Garcia al plenari va provocar no només la indignació de part dels regidors de l’oposició, sinó també uns moments de dubtes sobre com ar-ticular una votació sobre una mesura que no es contemplava en l’ordre del dia. Mario Garcia començava el torn de paraules tot avançant que havia introduït novetats de darrera hora, com és el fet que tots els residents de Salou podran gaudir de la targeta d’aparcament gratuït a partir del mes d’octubre i durant tot l’hi-vern. La mesura afegia un element que no tenia res a veure amb el que s’havia de votar: l’activació de la targeta de 200 hores per als residents dels carrers afectats per les noves zones blaves d’hi-vern. Què havien de votar, doncs? El que estava previst a l’ordre del dia o bé la novetat que introduïa Mario Garcia. El dubte va ne-cessitar la consulta al secretari de l’Ajuntament i li van costar al-guns retrets a Mario Garcia, que va haver de demanar disculpes.

Page 19: 4 d'octubre de 2012

1904/10/2012 diarimésCLASSIFICATSIMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

Buena compra. opor-tunidad. piso de 3 hab., 2 baños,cocina y galería. Terraza 80m2 + buhardilla 25m2 diáfa-na. Parking. Esquinero. 6 ª planta. Exterior. Armarios empotrados. Calefacción. 155.000 euros. Plaza Las Américas, Edificio Coll de l’Illa. TEL: 977.25.09.93

eL serraLLo, oBra nueva, pi-sos con 2 habitaciones, totalmente equipados con muebles y electro-domésticos, cuquísimos, edificio “Ser Marino”, acabados modernos y de diseño. Con solárium de 25m2. Desde 150.000 euros. IVA incluido.T.609.44.22.39

se vende piso de ocasión en Ta-rragona centro, junto a la Av. Ca-talunya. 4 dormitorios y 2 baños. Bien distribuido y amplio, 115m2. Dormitorios grandes. Pavimento de gres y calefacción de gas. Zona con todos los servicios: Instalacio-nes deportivas, colegios, guarde-rías, cap etc... Oportunidad única 30% de descuento. Infórmate sin crompomiso 977.214.713

oportunitat. escuLtor ver-deroL. Piso magníficas vistas murallas y mar. 4 Habitaciones, 2 baños, galería y terraza. 250.000 euros. Pàrquing incluído. Tel: 616.835.063

venta de piso via roma. Am-plio. 125m2 útiles. 4 habitacio-nes dobles. Muy buen estado. 320.000e. TEL: 977.25.09.93

Bonito piso seminuevo en Violant d´Hongria. 3 dormitorios (1 de ellos suite), con 2 baños completos, galería y terraza. Pavimento de parquet. Parking incluido. Con zona comunitaria y soleado. Precio económico, subro-gación hipoteca 100%. 977.214.713

pere marteLL, zona p. impe-rial. Piso de 80m2 útiles, 3hab, 2 baños, cocina, galería, terraza, impecable, vivienda totalmente reservada, cocina, baños, con muy buenos acabados de diseño y cali-

dad, bien conservada, calefacción y aire acondicionado. 186.000 EUROS. T. 977.25.09.93

rovira i virGiLi, piso rehabili-tado nuevo 125 m2, Alto Standing, 3 hab, 1 Suite, 2 baños, cerca Rambla Nova, 450.000e. Info. 696.10.45.21

Altres poblacions

paLLaresos, oBra nueva junto al pueblo casas con jar-dín de 4 habitaciones, 2 baños, 1 aseo, amplia cocina, lavadero, gran salón comedor, garaje para varios coches con puerta automá-tica, zona comunitaria con piscina, casas de buena calidad y diseño desde 280.000 euros. www.palla-resosgreen.es 977 25 09 93

reus. vendo 2 casas para reformar totalmente, parcela 340 m2, casa 159 m2, almacén 49 m2, esquinera, puerta acceso coches. Vendo como solar, 120.000e. Tel. 630.232.418

Gran casa en paLLaresos pueblo. 2.200m2 terreno, piscina, jardines, pista deportiva, barba-coa. Muy bien situada, buenas calidades. 950m2 construidos, 450m2 de aparcamiento para 6/7 coches y varias dependencias. Casa con 10 habitaciones, 120m2 salón, cocina 35m2, 6 baños, por-ches y terrazas. 1.300.000 euros negociables. TEL: 609.442.239

reus. c/navarra vendo piso. 70 m2. 3 habitaciones. Sin ascensor. Amueblado y reforma-do. 50.000e.Tel: 617.920.859

oportunidad piso céntrico Reus, 4 habitaciones y 2 terrazas. Económico. Tel. 660.742.272

Bomont. campo de GoLf. Amplio apartamento 120m2 + terrazas 45m2. 3 habitaciones, 2 baños, gran salón-hall, cocina in-dependiente, 2 plazas de parking y trastero. Bien ubicado y amuebla-do. Piscina comunitaria. 330.000 euros.Tel: 609.44.22.39

Locals, Oficines,Naus, Pàrquings,

Terrenys

saLou, zona estivaL, terre-no urbanizado para construcción de una casa. Unos 500 m2. Precio 150.000 euros.T.977.25.09.93.

reus. pere de LLuna 41, vendo, alquilo, parquing para 4 motos, minicoche, buen acce-so, edificio nuevo, 5.000e. Tel. 630.232.418

terreno de 700m2 pàra la construcción de 2 casas con proyecto 170.000 EUROS.T. 977.25.09.93

saLou, zona pueBLo terre-no para unifamiliar de unos 600 m2, consultar precio. T. 977.25.09.93.

• Lloguer

Tarragona

LLeó, pis reformat de 1 dorm. s-menjador amb terrassa de 25 m2, cuina americana, bany com-plert, com. incl. Subministres d’

alta. 380 e/ mes NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

sant pere, serraLLo estudi reformat, s- menjador, cuina ame-ricana, 1 bany, moblat, com. incl. 400 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

av. països cataLans, estudi s/ nou , cuina americana, bany, mo-blat, exterior, ascensor, com. incl. 350 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

rovira virGiLi. LLoGo pis moblat. 120 m2. Tot exterior. 3 habitacions, 2 banys. Equipadís-sim. 750 eruos. Tel: 627.539.333

serraLLo-port. caLLe Gra-vina. aLquiLer con mue-bles. 2 habitaciones + trastero. Aire acondicionado.450e. TEL: 977.25.09.93

SALOU. Zona Estival. Casa impecable 200m2 construidos garaje 3-4 coches, 4 habitacio-nes (1 en planta baja). Cocina con despen-sa, obra vista manual, buenos acabados, zona comunitaria con pis-cina, 390.000 euros. TEL: 977.25.09.93 -609.44.22.39

SE ALqUiLAn piSOS dE ObrA nUEvA en Tarragona centro. pisos de 1 y 2 habitaciones en el complejo royal Tarraco, cercano a la universidad. parquet, aacc, instalaciones de-portivas y piscina exte-rior. parkings disponi-bles. desde 450e/mes. 977.214.713 web: royal.promysa.com

reus. Zona Miseri-còrdia. pis espaiós de 125m2 de 4 habitacions grans, 2 banys complets, de origen molt ben con-servat. Tot exterior, molt lluminós, amplia terras-sa tancada d’allumini. Menjador amb sortida a balconera, ascensor i possibilitat de plaça de pàrking a la finca del costat. preu: 126.000e Telf; 652.960.787

rEUS. GEnErAL MO-rAGUES. pis senyorial de pocs anys, 4 ha-bitacions, 3 dobles, 2 banys, cuina office, menjador amb terras-sa cantonera. Terres de marbre, calefacció i a/a. parking opcional nego-ciable. preu. 169.000e Telf: 615.620.161e

reus. Zona pastoreta. pis espaiós de 125m2 de 4 habitacions grans, 2 banys complets, de origen molt ben con-servat. Tot exterior, molt lluminós, amplia terras-sa tancada d’allumini. Menjador amb sortida a balconera, ascensor i possibilitat de plaça de pàrking a la finca del costat. preu: 126.000e Telf; 615.620.161

vEnTA dE TrASTErOS y pArkinGS en tarragona centro (2 últimas pla-zas). Trasteros desde 4.500e + ivA y financia-bles!!. varios tamaños. 977.214.713

ObrA nUEvA En TArrAGOnA CEnTrO.

piSOS de 1, 2 y 3 habitaciones en

el complejo royal Tarraco. disfrute de

un complejo con instalaciones deportivas

(pádel, squash...) desde 105.000

euros, ivA reducido. piscina, parkings y

trasteros. Financiación garantizada. Tfno: 977 214 713 Web: royal.

promysa.com

TArrAGOnA. CArrEr CApUTxinS, pis cèn-tric, moblat, 1 habita-ció gran, bany complet, cuina equipada, saló, sol, vistes exterior, ca-lefacció, ascensor. par-ticular. Tel. 660.726.827

OCASiÓ. nAU En vEndA64.000 EUrOS

pOLíGOn dE vALLS 607.903.361

Page 20: 4 d'octubre de 2012

20 diarimés 04/10/2012 CLASSIFICATSAlquilo piso C/sAn Miguel. 3 habitaciones, amueblado, as-censor. 450 E. Tel: 977 22.03.72

RAMblA novA , pis de 4 dorm.,s- menjador, cuina office amb vitro, 2 banys, armaris en-castats, assoleiat, ascensor , 2 pk i com. inclosa. 800 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 Y96 - 609 309 507

lleó, pis RefoRMAt 1 dorm., s- menjador , cuina amb vitro, 1 bany i 1 lavabo, com. incl. Sub-ministres d’ alta. 380 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

RblA, novA, pis de 3 dorm.- s- menjador, cuina , 1 bany, as-censor, subministres d’ alta i com. incl. 600 euros/ mes. NOU HÀBI-TAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

Higinio Angles, pisos Alto Standing de 135 m2, SIN MUE-BLES, esquineros, mucha luz, 4 Hab. 2 Baños, cocina amplia, rehabilitados, últimas unidades. Información 635.125.576

RblA, novA, pis de 3 dorm.- s- menjador, cuina , 1 bany, submi-nistres d’alta i com. incl., ascensor . 600 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

CRistofoR ColoM, piso 65 m2 SIN MUEBLES, de 2 hab, amplio comedor , balcón, al lado del Mercado Central, 400 e/mes. Info. 635.125.576

Av. CAtAlunyA.- pis de 4 dorm., s- menjador amb balcó, cuina office, 2 banys, ascensor, moblat, com. incl. 675 euros/mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 Y96 - 609 309 507

RoviRA i viRgili, pis reformat de 3 dorm., s- menjador amb terrassa, cuina office amb vitro, 1 bany, calefacció, ascensor, com. incl. 460 euros/ mes. NOU HÀ-BITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 Y96 - 609 309 507

seRRAllo. piso 2 HAbitA-Ciones. Amueblado. Nuevo a estrenar, muy bonito y muy cuco. Terraza con solárium. 550 euros/mes. TEL: 977.25.09.93

Altres poblacions

MoRell, pis s/ nou de 2 dorm. s-menjador amb balcó, cuina amb vitro, 1 bany, pk, tr i com. incl. 360 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

poblA de MAfuMet, pis s/ n de 2 dorm. s- menjador amb terrassa, cuina amb vitro, 2 banys, balcó, ascensor, moblat , pk i tr. i comunitat incl. 400 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

AlfoRjA, pis s/nou de 2 dorm. s- menjador amb terras-sa de 30 m2, cuina amb vitro, 1 bany, calefacció, ascensor, pk i com. incl. 375 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

MontbRió, pis de 3 dorm., s- menjador amb balcó, cuina amb vitro, 2 banys, moblat, pk i tr i com. incl. Zona com. amb piscina. 450 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

Reus, gAudí, pis de 3 dorm. sala- menjador amb balcó, cui-na independent, bany complert, lavabo, calefacció, ascensor. 450 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

lA pinedA. pisos nuevos a estrenar. Con y sin muebles. Pre-ciosos. Modernos. De calidad. 2 habitaciones, 2 baños. Cocina in-dependiente. Grandísima terraza. Ideal para todo el año. Desde 550 euros con posibilidad de parking. TEL: 609.44.22.39

pont d’ ARMenteRA, pis dú-plex de 2 dorm., s- menjador amb terrassa, cuina office, 1 bany, golfes amb terrassa, ascensor i com. incl. 425 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

Reus velodRoM, pis s/n de 1 dorm., s- menjador , cuina ame-ricana amb vitro, ascensor, cale-facció, pk i com. incl. 380 euros/ mes. Mobles opc. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

Alquilo MAsíA a 2 kms de Maspujols. 2 habitaciones, salón comedor, cocina-office, chime-nea. 70 m2. Vallada, agua potable de pozo, barbacoa, balsa piscina y trastero. 4500 m2 de pinar. Para amantes de la naturaleza. 450euros/mes Tel: 660.627.041

RieRA de gAià, pis dúplex s/ nou, de 2 dorm, s- menjador, cuina independent, golfes, terras-sa i pk. 450 euros/ mes.- Baixa-da del Sindicat. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

vAlls, pis s/nou de 2 dorm., s- menjador amb terrassa, cuina amb vitro i galeria, 1 bany, a/a, ascensor exterior, pk i com. incl. 380 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

llogueR. pAsseig. pRiM. pis de 90m2, 3 hab, 2 banys com-plets, balconera. Calef. Ascen-sor. Preu: 450euros/mes. Telf. 652.960.787

MontRoig del CAMp, pisos nous de 2 dorm. sala menjador amb terrassa, cuina americana amb vitro, a/a, zona comun., amb piscina, pk incl., com. incl., 400 euros. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

Alquilo piso Reus. ZonA Biblioteca. Estudiantes/similar. 4 Hab. Baño, cocina equipada. Tel: 606.889.412

Lloguer Despatxos, Oficines, Terrenys, Naus, Pàrquings,

Locals

pol. fRAnColí. nAu de 700 m2,- 850 euros mes. NOU HÀBI-TAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

viA AugustA, loCAl de 35 m2, instal·lacions fetes. 295 euros/mes. NOU HÀBITAT CON-FORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

ApodACA.- loCAl de 300 m2 + 100 m2 d’oficines, instal.laciòns fetes, cèntric. 1.250 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

AutÒnoMs. Redueix les despeses. Reus locals amb aparcament a partir 60 euRos. tel: 666.140.989

Alquilo pARquing mediano Rambla,116. Tel: 609.303.285

en Av. RoMA 6. Local comer-cial de 275 m². Actualmente oficina comercial. Sala dirección, archivos, sala diáfana y lavabos. Equipamiento: instalaciones eléctrica, telefónica y telecomu-nicaciones. Aire acondicionado. Cierre exterior mediante cristale-ras. PROMOCIONES JOSE LUIS. 977.21.79.50.

loCAl CoMeRCiAl en tARRA-gonA C/CASTELLARNAU. Obra nueva, 100m2 de superfície inte-rior, 135.000 euros. 977.24.08.12

en C/ beetHoven, en edificio comercial despacho de 75m². Sala diáfana, archivo y lavabos. Equipamiento: instalación eléc-trica, telefonía y telecomunicacio-nes. Aire acondicionado. Cierre exterior mediante persiana enro-llables a motor. PROMOCIONES JOSE LUIS- 977.21.79.50

TREBALL

tRebAllA CoM A tèCniC Professional en Tanatopràxia-Tanatoestètica i Operari Funerari. Pràctiques en tanatoris i gestió de feina.Tel 977 27.32.57

expeRienCiA en ContAbili-dAd y gestión de eMpRe-sAs. Media jornada (mañanas). Experiencia mínima 2 años. Tel: 686.168.213

busCAMos CoMeRCiAles 651.086.122

tRAbAjAR desde CAsA www.tRAbAjARyA.CoM. Tel. 93.100.01.10

entRenAdoR peRsonAl. lliCenCiAt inef ofereix entre-

naments físics a domicili, cardio, tonificació braços i cames, glu-tis, abdominals. Preu 20e. Tel. 610.760.263

REFORMES LLAR

AlbAÑileRiA Realizamos toda clase de trabajos. Presupuestos sin compromiso. Sr. Codina. Tel. 977 54.12.34 /609.240.935

RepARACiones eleCtRodo-MÉstiCos, tel: 698.294.777

pintoR eConóMiCo. tel: 669.161.419 . www.pinturascobo.com

lAMpistA tel: 649.178.296

MOTOR

TAROT

lA bRujitA HeCHiCeRA. vi-denCiA, tarot, péndulo. 806 433 178 Visa 931.220.371. 24 h.–euros /min iva inc.Rf 1,21 – Rm 1,57.Mayores de 18 años. Dattel apdo correos 1508301 Mataró.

ENSENYAMENT

inglÉs: RepAso Westmins-ter College, d’Ixart 1-1-1. Tel. 600.733.475

AMISTAT

AgenCiA MAisol. vols tRo-bAR la teva parella estable? Club d’amics. Tel.695.410.052 www.maisol.com

viudo 68 buenA pResenCiA busca pareja estable, ofrece ayuda económica para residir en torre –CALAFELL- Mujer de edad entre 54-58, agraciada, no fumadora. Tel. 977 69.03.68 / 699 905.878

senyoRA siMpàtiCA, AMA-ble, CARinyosA, amb esperit jove, no fumadora cerco senyor entre 73-78 anys amb perfils semblants i que li agradi ballar. Reus. Tel. 639.835.718

COMPRES

COMPRA Y VENTA DE ORO BERMUDEZ.

¿Cansado de que digan 1 precio y luego sea

otro?Bermúdez garantiza 25 euros gr. También

compramos plata.C/Gandesa, 30

TorrefortaC/20,56 BonavistaTel. 692.228.340

COMPRA DE ORO MÁXI-MA COTIZACIÓN, RESCA-TE DE PÓLIZA DE EMPE-ÑO MONTE DE PIEDAD. MC ORO PLAÇA PASTO-RETA Nº 2 REUS PAR-KING GRATUITO . TEL 977.33.33.10

PRUDIX COMPRO ORO JOYAS EN GENERAL, MEJOR PRECIO (SIN EN-GAÑOS) PAGAMOS AL INSTANTE, O’DONELL Nº25-27 REUS. 977 32.82.24, EN BENVIN-GUT SOCIAS Nº32 (EL VENDRELL) 977.18.15.15

TAROT AMANDA806.499.500

Sólo mayores 18 años.Leandro Hernández,urb. el bosque 363

(46370) Chiva. Precio máx. red fija 1,21 y red

móvil 1,57€/minVISA 961 04 06 13

SE OfRECE PALETA para hacer reformas en general. Económico y serio. Tel. 615.891.932

LOCAL COMERCIAL, CARRER COLON 22 in-millorable situació 120 m2, disposa de Aire Acondicionat, a 25 mts Mercat central. Info al Telf. 635.125.576.

ES LLOGA PÀRKING C/fREDERIC MOMPOU. AL COSTAT PARC CENTRAL.TEL. 660.604.770

SE ALqUILA DESPA-ChO-OfICINA en el vivero empresarial del complejo Royal Tarra-co. El vivero dispone de 13 oficinas de distintos tamaños, salita de es-pera, sala de reunio-nes, baños y parking. Espacio de coworking para autónomos. Sin costes de alta. Parking incluido. Derechos es-peciales para el com-plejo deportivo. Desde 150e/mes. 977.214.713

TAROT. CLASES PARTI-CULARES a tu ritmo. Aprende rápido. hora-rio convenir. Telf. 609 778 781

MAGIA. hEChIZOS. Tú PUEDES. Enseño como utilizar velas, produc-tos, canalizar ener-gías, proyectar rituales efectivos. Tel. 609 509 023

ASOTARCO MATRÍCULA OBERTA. Cursos de Llen-gua de Signes Contactar via email:[email protected] ó por telf 977 25 05 92 dimarts i dijo-us de 16 a 20 hores.

Page 21: 4 d'octubre de 2012

2104/10/2012 diarimésCLASSIFICATS

COMPRAMOS CASI TODO. Pi-sos, coches, etc. Préstamos con garantía hipotecaria, anticipo, herencias, mitades indivisas. Se-riedad, rapidez. Tel. 630.232.418

ALTRES

CEDULAS DE HABITABILIDAD PRECIOS económicos.Teléfonos 977-130.354 / 609-046-146

VENDO SCANER, diapositivas y negativos. Reflecta cristals-can 7200 + ice. Impecable. 180 EUROS. Tel: 692.505.325

RELAX

TARRAGONA 50E – 1hora de massatge. Tel: 687.320.302

JOVENCITA 150 P. NATURAL. TEL: 642.316.581

15 EUROS. Cubana 39 a. Tarra-gona. Tel: 680.907.818

REUS. SARA rellenita. Completo 25E. Tel: 633.805.896

TARRAGONA. Embarazada 1 hora 60 e.Tel: 632.319.183

MAYCA. CATALANA. Excelentes masajes con delicioso final. Tel: 977.20.26.20

LIDIA. MASAJE RELAX. Diplo-mada. Asequible. ¡REPETIRÁS...! Tarragona. Tel. 647.757.630 (cita previa).

MASAJE ERóTICO para ambos sexos. Masajista titulado.Tel. 685.254.812

RECIéN LLEGADA, masajes, sali-das, 24hrs. Tel. 633.790.037

CRISTINA CATALANA 25 ANYS 120 de pit natural, morena molt guapa. Segur de Calafell Tel: 600 798 779

SEGUR CARLA dominicana. Francés sin. Todos los servicios. Tel: 671.334.346

MARTA CATALANA Segur de Calafell. Escort independent 29 anys, morena, prima, guapa molt simpàtica. Tel: 630 432 039

PISO RELAX SALOU. 30 euros media hora. Chicas nuevas, masajes. De 8 a 21 h. Fines de semana 24 hrs. Tel: 603.102.769

SEGUR DE CALAFELL, NURIA catalana, rossa alta, 110 de pit, 24 anys. Hores concertades, pis privat. Tel: 652 593 908

REUS LATINAS. 2x1. Guapísi-mas, todos los servicios. Cita previa. Tel: 698.432.991

PEPE. Para mujeres que quieran disfrutar. Máxima discreción. Tel. 626.856.386

SILVIA CATALANA independent, 120 de pit alta, morena. Tots el serveis, Segur de Calafell.Tel: 671 719 296

ROCÍO. CATALANA guarrona. Tel: 648.249.571

MADURITA. Sólo españo-les. Económico, Reus. Tel: 622.856.384

ALICIA RUSA. Media 30e. 24 hrs. Todo tu gusto. Tel: 648.132.051

REUS. ROCÍO recién iniciada. Andaluza morenaza auténtica. 24 añitos. Tel: 648.575.397

SAMANTHA. MORENAzA espectacular, masaje cami-lla, francés, penetración. Tel: 672.852.213

VICKY CATALANA. Conejito peludo, besitos, griego, francés completo. Reus. Tel: 660.056.981

PATRICIA JOVEN, cariñosa, 2 servicios 40 e. Tel: 603.649.911

NECESITO CHICAS para piso privado. Tel. 698.390.293

ANGELA. ESPAñOLA madurita, morbosa. No te arrepentirás. Salou. Tel: 603.257.656

MóNICA COLOMBIANA. 30e. Todo de todo. Caliente. Reus. Tel: 608.092.103

REUS. CLAUDIA inolvidable. Tel: 633.805.896

VENDRELL. JOVEN, atracti-va, española, sensual, discreta. Creo adicción al placer. Tel: 673.190.621

REUS, MARITXELL, CATALANA, madura, dulce complaciente. Tel. 688 313 590

EXPLOSIVA ESPAñOLA y fran-cesa. Jovencitas, guapísimas. Ma-saje, contactos, salidas. Alto stan-ding. Discreto. Tel: 628.892.397

REUS. PISO PARTICULAR. 5 señoritas dispuestas a complacer tus deseos. Tel: 698.570.558

VENDRELL. Chica exuberante, discreta y particular. Placer al máximo. Tel: 647.254.331

MASAJISTA DIPLOMADA. TEL. 628.195.088

CHICA ÁRABE cariñosa y sim-pàtica, recibo sóla para compla-cer todos tús deseos, juguetes, disfraces, francés hasta el final, sexo anal, lluvia dorada, etc. Ser-vicio completo 60e media hora. Tel. 608.387.770

CAROLINA 130 p .Besucona, ardiente. 25 completo. Reus. Tel: 683.116.136

SE NECESITAN chicas scort, gana el 70% para tí, chalet de lujo. Tel. 698.801.914

MODELO EN paro PAMELA. Tel. 676.680.160 - 24h.

MARIBEL ESPAñOLA, madurita, sin prisas. Reus. Tel. 619.822.677

ESPAñOLA VICIOSA SUSANA, me lo como todo al natural. Tel. 648.469.002

CLARIS LATINA, culo grande, media 30e, 24h. Tel. 651.945.096

PINEDA JOVENCITA 27 años, bomboncito dulce, ven a probar-lo. Tel. 610.968.457

CRISTINITA 19 añitos, caliente y viciosilla. Tel. 636.737. 720 - 24h.

PINEDA MARTA catalana 40, espectacular, seductora, 40, sí a todo. Tel. 664.506.522

LA FIESTERA del día CASAN-DRA. Tel. 638.467.736 - 24h.

VERóNICA CUARENTONA, MEDIA 30E. TEL. 977 32.15.68

NUEVO CHALET “LA CASCA-DA”. Calidad, placer y buen servicio. 24 hrs. Tel: 644.734.665 SALOU

BLANCA TETONA, vicio, calien-te.Tel: 650.801.498

IMPRESIONANTE RUBIA, jo-ven, pecho 120. Masaje, servi-cios completos. Tarragona. Tel: 669.262.608

SALOU. ALqUILO habitación chalet relax por semanas. Tel. 658.392.009

DANIELA. GUAPÍSIMA masa-jista, “bonitos pechos grandes”, delgadita, masaje californiano (relajante muscular), podal (estimulante), anal testicular (excitante), francés completo, Camilla, vibrador de cintura, lencería erótica. 30 euros. Tel: 672.753.937

ABUELA CACHONDA a todo sí. Tel: 642.740.412

ESPECIAL MADURITOS, 30e. media hora. Tel. 977 23.24.07

ARANTXA. VICIOSÍSIMA, fieste-ra, francés bebido, negro, lluvia, besucona, 40E. Noche entera 300 E.Tel: 655.932.738

5 AMIGAS. 30 euros servicio. francés sin finalizado. Muy cari-ñosas, viciosas. Tel: 696.255.672. Reus

SALOU. ROSA morenaza muy caliente, un volcán… Tel: 698.215.419

LAIA 28 catalana, besuco-na. Reus. Todo de todo. Tel. 977.27.72.05

MARINA RUSA 120p. Besucona, sin tabús, 25 completo. Reus. Tel: 676.740.880

RELLENITA, MADURITA. Sí a todo… Tel: 693.731.224

MASAJISTA IMPRESIONANTE. “Cuerpo 10”. Cariñosa. Masaje completo 40 e. Tarragona. Tel: 669.262.608

RUSA RUBIA, cariñosa, simpàti-ca. Tel: 631.162.269 Reus

REUS. NURIA catalana, muy

complaciente. Tel: 692.889.190

NOVEDAD REUS. Mallorquina

viciosa. Recibo sola. Todo que sí.

Tel. 659.418.233

BUSCAS DISCRECIóN. Sin

mentiras. Recibo sola. Masajista.

Tel: 636.449.788

TARRAGONA “PALACETE”. 5

chicas sí a todo. Tel: 977 11.20.90

TARRAGONA CLAUDIA, pecho gigante, naturales, morbosa. Tel. 651.045.359

URGEN CHICAS nuevo cha-let Salou. Tel. 644.734.665 / 877.018.000

ANA MADURITA y sus 4 AMI-GAS, latinas, españolas, rusas. Todo de todo. 25 completo. Reus.Tel: 659.377.652

RECIéN LLEGADA Reus, espa-ñola, delgada, estilizada, muy entregada y agradable. Todos los servicios. Tel. 610.839.133

CHICAS TORREFORTA. Fran-cés natural hasta final. Tel: 683.127.568

SALOU. JESSY venezolana 22 años. Completísima. Tel: 603.263.513

REUS. DOS AMIGAS encanta-doras, juntas hacemos todos los servicios. Supereconómico. Tel: 648.266.866

NOVEDAD. MADURITA, complaciente…sin prisas, sin límites (privado) Salou. Tel: 688.244.380

MARIA MASAJE en cami-lla. Todos los servicios. 1 hora/70 euros. en Reus. Tel. 688.472.290

SALOU. PINEDA. NATALIA. Ma-saje profesional. Salidas. Toda clase de servicios. Discreto, económico. Tel: 628.892.397

SE ALqUILA habitación por horas, para relax, especial pare-jas y chicas independientes. Tel. 615 383 697

CHICAS CALIENTES jóvenes y maduritas buscan hom-bres para relaciones esporá-dicas. Mayores de 18 años. 803.544.009.

AzUCENA 24 años, guapísima, dulce, cariñosa, masaje relajan-te. Citas concertadas. En Reus. 679.817.236

ESPAñOLA 25 añitos, belle-za, simpatía, sensualidad y elegancia. Todos los servicios. 699.242.637

DINERO AL INSTANTE COMPRA DE ORO Y JO-YAS MC. Máxima tasa-ción. Raval Martí Folgue-ra, 27 Reus Tel 977 321 727, Tarragona C/ Capu-txins,28. 977.24.21.84

PROFESORA EN PARO. PRIVADO. CREIXELL 653.021.726

ESPAÑOLA, ELEGANTE,morbosa, indepen-diente. SEGuR-PLAYA. 615.252.553

KARINA. Nuevamente en Vendrell. Atractiva, sensual, exuberante.610.589.727

CASADA ESPAÑOLA, eje-cutiva. No profesional. CREIXELL 608.411.781

JOVEN ESTuDIANTE, 120 pecho natural. Discreto. SEGuR. Tel. 617.613.793

LuCÍA MODELO catala-na sensual y cariñosa. 639.837.989

DANIELA. 20 E. Salou. 602.426.161

Page 22: 4 d'octubre de 2012

22 diarimés 04/10/2012 CLASSIFICATS

Page 23: 4 d'octubre de 2012

2304/10/2012 diarimésSERVEISAVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Francesc d’Assís, Petroni i Àurea.

CINEMA. CartelleraTELEVISIÓ. Programació

03:20 TVEesmúsica05:30 Noticias24H06:30 TelediarioMatinal09:00 LosdesayunosdeTVE10:15 LamañanadeLa114:05 Informativoterritorial14:30 Corazón15:00 Telediario116:05 Informativoterritorial16:15 Eltiempo16:30 Amarentiemposrevueltos17:25 Amoresverdaderos17:45 Amorreal18:30 +Gente21:00 Telediario222:15 Eltiempo22:30 ClásicosdeLa1:Charada00:25 EldebatedeLa101:55 Lanocheen24H03:30 TVEesmúsica

TVE106:15 Lasnoticiasdelamañana09:00 EspejoPúblico12:00 KarlosArguiñanoentu

cocina12:30 Laruletadelasuerte14:00 LosSimpson:Elhambriento,

hambrientoHomer14:30 LosSimpson:Dosmalos

vecinos15:00 Antena3Noticias116:15 Bandolera17:15 ElsecretodePuenteViejo18:30 ¡Ahoracaigo!19:45 Atrapaunmillón21:00 Antena3Noticias222:00 Elhormiguero3.022:30 Imperium:Lamáscara00:15 Cine:Unextrañoentre

nosotros02:00 GaningCasino

ANTENA 312:00 ParatodosLa213:40 Zoomtendencias13:55 Masías,laúltimafrontera14:40 Docufilia15:35 Saberyganar16:05 Grandesdocumentales18:00 Docufilia18:30 Docufilia18:55 Biodiario19:00 ParatodosLa219:30 LaCasaEncendida20:00 Miradas220:15 Frasier20:38 Frasier20:55 Docufilia22:00 Unmundoaparte22:55 Enportada23:40 La2Noticias00:05 Díasdecine01:05 Somoscortos

TV2

06:45 ElzappingdeSurferos08:15 TopGear09:15 AlertaCobra10:15 Rush11:30 Rush12:30 LasmañanasdeCuatro14:00 NoticiasCuatro14:50 DeportesCuatro15:45 Castle16:30 Castle17:30 Castle18:45 EuropaLeague: Hannover-Levante21:00 DeportesCuatro21:30 Losabe,nolosabe22:30 ¿Quiénquierecasarsecon

mihijo?00:30 ConexiónSamanta01:45 ConexiónSamanta02:45 Minutosmágicos

CUATRO07:00 laSextaenconcierto07:40 Alrojovivo09:25 Crímenesimperfectos10:20 Crímenesimperfectos11:15 Informecriminal12:25 Alrojovivo14:00 laSextaNoticias15:00 laSextaDeportes15:30 Elmillonario16:30 Bones17:15 Bones18:00 Numb3rs19:00 laSextaNoticias20:57 laSextaDeportes21:30 Elintermedio22:25 Vigilados23:25 Vigilados00:20 Vigilados01:15 Vigilados01:30 AstroTV

LA SEXTA02:00 Premiercasino05:00 Fusiónsonora06:30 InformativosTelecinco

matinal08:55 ElprogramadeAnaRosa12:45 Mujeresyhombresy

viceversa14:30 Debuenaley15:00 InformativosTelecinco16:00 Sálvamediario20:00 Pasapalabra21:00 InformativosTelecinco22:00 C.S.I.:LasVegas23:00 C.S.I.:LasVegas00:00 C.S.I.:Miami00:45 C.S.I.:Miami01:30 C.S.I.:Miami02:00 Premiercasino05:00 Fusiónsonora06:30 InformativosTelecinco

TELECINCO

06:00 Notícies3/2408:00 Elsmatins13:05 Rex14:00 Telenotíciescomarques14:23 Elmediambient14:30 Telenotíciesmigdia15:37 Cuines15:45 LaRiera16:27 Divendres18:20 JulieLescaut19:59 EspaiTerra20:19 ElGranDictat21:00 Telenotíciesvespre21:49 Caçadorsdebolets22:21 Polònia22:57 Sherlock00:42 Breakingbad01:26 Breakingbad02:14 LesgermanesMcLeod02:56 Bluesal’estudi

TV309:42 Lesmuntanyesdelmón10:25 Crear11:15 Boscos12:06 Untastpelmón12:30 ElMediterraniamb elJamesMartin12:54 Futbol14:37 ZonaUFEC14:53 Thalassa15:26 Elmóndesdel’aire16:18 Cròniquesdecocodrils17:04 Elbeagle17:57 Futbol20:00 EsportClub20:57 Tempsd’aventura21:25 Futbol23:00 Efectivament00:05 Totl’esport00:28 Efectivament01:35 Totl’esport

ESPORT 317:00 mic317:14 Zoobabu17:16 Elscapdedrap17:25 mic317:52 Unamàdecontes18:03 Papawa18:13 Sabrina19:01 ElsDalton19:30 Infok19:48 Elllibredelaselva20:26 TomiJerry21:04 BoladedracGT

CANAL 3321:32 LaRiera22:09 Cinema322:42 Pel·lícula:Llunydelaterra

cremada00:21 Not’hoperdis00:47 Extres

CANAL SUPER3

14:30 Catsons15:00 Notícies.Ediciómigdia15:30 Aventura’t16:00 Notícies.Ediciómigdia16:30 Univers17:00 Notícies.Ediciómigdia17:30 Gaudeixlafesta18:00 Notícies.Ediciómigdia18:30 LaXarxaTendències19:00 Notícies.Edicióvespre19:20 Avuiperdemà20:00 Notícies20:30 Esportsenxarxa21:00 Notícies21:20 Avuiperdemà22:00 Notícies22:20 Avuiperdemà23:00 Notícies23:20 Avuiperdemà00:00Notícies

CANAL REUS TV05:00 Videoclipsalacarta07:30 T-Notícies08:00 TarragonaOpina09:30 T-Notícies10:00 TarragonaOpina11:30 Productesiserveis12:00 LaSantaMissa12:30 Productesiserveis13:00 TarragonaOpina13:30 Vademascotes14:00 T-Notícies15:30 Vademascotes16:00 T-Notícies17:00 TarragonaOpina17:30 Vademascotes18:30 CatalunyaOpina20:30 T-Notícies21:00 Perallogar-hicadires22:55FlashCultural23:30 LaRonda

CANAL CATALÀ11:30 12Qüestions12:30 FamiliesiEscola13:00 12Qüestions14:00 Noticies1214:30 12Qüestions15:30 FamíliesiEscola16:00 Noticies1216:30 Reemissió18:00 Notícies1218:30 12Qüestions19:30 Esportsenxarxa20:00 Noticies1220:30 Auditori21:00 GaudeixlaFesta21:30 CaminantperCatalunya22:00 Noticies1222:30 Auditori23:00 GaudeixlaFesta23:30 CaminantperCatalunya00:00Noticies12

TAC 12

L’HORÒSCOP

Un tema laboral pot començar a donar-vos satis-faccions a partir d’ara, segura-ment gràcies a algú que ho afa-vorirà.

21/03 al 20/04

Venus afavoreix la vostra creativitat i la capacitat de gaudir del que us agrada. Passi el que passi, sabreu apartar les preo-cupacions.

21/04 al 21/05

Venus afectarà a partir d’avui la relació amb la fa-mília i els amics, tendint a afavorir una comunica-ció més distesa i agradable.

22/05 al 21/06

Tindreu possibili-tats de fer una es-capada. La vostra capacitat de con-vèncer escrivint i/o parlant tam-bé estarà poten-ciada.

22/06 al 23/07

Durant tots aquests dies po-deu fer contactes molt interessants que afavoreixin les aspiracions en el camp professi-onal.

23/11 al 21/12

Venus potenciarà l’interès per obrir-vos a noves idees. Potser coneixereu algú força inte-ressant lluny del vostre entorn ha-bitual.

22/12 al 20/01

Aquest mes pot ser força positiu per a les inversi-ons, tant econò-miques com per obtenir recursos que us facin més bones persones.

21/01 al 19/02

Dies propicis per millorar la re-lació de parella, així com amb les persones amb qui teniu una col-laboració més es-treta.

20/02 al 20/03

Venus afavoreix la compra d’alguna cosa que us aporti satisfacció o pla-er. Aconseguireu els recursos per sortir-vos amb la vostra.

24/07 al 23/08

Venus us farà més receptius a millo-rar la imatge en el sentit de cuidar el tracte amb l’en-torn, tant el fami-liar com el profes-sional.

24/08 al 23/09

Hi ha el risc que pesi la preocupa-ció per un tema econòmic i/o sen-timental. Tot i això, seguiu amb un bon to ener-gètic.

24/09 al 23/10

Venus entra al sector d’amistats i família, així que la colla d’amics serà l’àmbit en què podeu tenir més vivències enriqui-dores.

24/10 al 22/11

ÀRIES TAURE BESSONS CRANC

LLEÓ VERGE BALANÇA ESCORPÍ

SAGITARI CAPRICORN AQUARI PEIXOS

URGÈNCIESBombers ........................................................................ 085Emergències ...................................................................112Urgències (Ambulàncies).............................................. 061CAMBRILSAjuntament.................................................... 977 79 45 79Policia local .................................................... 977 79 45 66Centre d’Assistència Primària (CAP) .............977 36 30 74SALOUAjuntament.................................................... 977 30 92 00Policia local .................................................... 977 30 92 12VILA-SECAAjuntament.................................................... 977 30 93 00Policia local ......................................................902 734 196Ambulatori ..................................................... 977 39 40 27TORREDEMBARRAAjuntament.................................................... 977 64 00 25CAP ................................................................. 977 64 38 09Policia local .................................................... 977 64 60 05

TELÈFONS D’INTERÈS

TARRAGONAOCINE TARRAGONA

1Brave 16.00-18.001Losmercenarios2 20.00-22.15/Div:00.151Contrarreloj 16.00-18.00-20.15-22.15/Div:00.151TadeoJones(3D) 16.30-18.30-20.302Thepossession(Elorigendelmal) 22.40/Div:00.403ARomaambamor 16.15-18.20-20.30-22.40/Div:00.453Stepuprevolution 16.15-18.15-20.153Ted 22.15/Div:00.304TotalRecall 16.00-18.15-20.30-22.454Blancanieves 16.00-18.15-20.30-22.405Shangai Div:00.405AbrahamLincolndeVampiros 16.00-18.006Leprenom 20.00-22.15/Div:00.156Headhunters 16.007ARomaconamor 18.00-20.15-22.30/Div:00.407Elartitstaylamodelo 16.15-18.20-20.30-22.40/Div:00.458DiariodeGreg3:Diariodeperros 16.00-18.00-20.00-22.00/Div:00.008AtrapadosenChernobil 16.30-18.30-20.30-22.30/Div:00.309Mátalossuavemente 16.15-18.20-20.30-22.40/Div:00.4510Sideverdadquieres 16.15-18.20-20.30-22.40/Div:00.4511LasaventurasdeTadeoJones 16.00-18.00-20.15-22.1512EllegadodeBourne Div:00.3012Salvajes 17.00-19.30-22.15/Div:00.4013Madagacar3:DemarchaporEuropa 12.1514LesaventuresdeTadeuJones 12.1515Piratas 12.30

VILA-SECAOCINE VILA-SECA

1Mátalossuavemente 16.05-18.10-20.15-22.15/Div:00.151Madagascar3 16.002Thepossession(Elorigendelmal) 16815-20.15-22.15/Div:0.153Sideverdadquieres 18.05-20.05-22.053Ted 16.15-18.204Stepuprevolution 18.20-20.15-22.15/Div:00.305Sideverdadquieres 16.00-18.05-20.05-22.05/Div:00.155Salvajes 17.30-20.00-22.30/Div:00.506Brave(Indomable) 16.30-18.307Contrarreloj 18.30-20.30-22.40/Div:00.407ARomaconamor 16.00-18.15-20.30-22.40/div:00.458Losmercenarios2 16.15-18.158AbrahamLincolnCazadordeVampiros 18.15-20.30-22.40/Div:00.408Thepossession(Elorigendelmal) 20.30-22.408DesafíoTotal 17.30-20.00-22.30/Div:0.309lasaventurasdeTadeoJones 18.00-20.00-22.00

REUSREUS PALACE

1Todostenemosunplan 16.00-18.15-20.30-22.302Thepossession(Elorigendelmal) 16.00-18.153Dredd 20.30-22.304Desmadredepadre 16.00-18.15-20.30-22.305LasaventurasdeTadeoJones 16.00-18.15-20.30-10.307TotalRecall 18.00-20.15-22.308Ted 16.00-18.15-20.308Eternamentecomprometidos 16.00-18.15-20.30

Mésinformacióaltelèfon977754978

LAUREN REUS MULTICINES1Sideverdadquieres 16.10-18.20-20.30-22.402Shanghai 16.15-18.15-20.25-22.303Brave(Indomable) 16.30-18.303Losmercenarios2 16.35-18.35-20.35-22.354Elnombre 16.00-18.10-20.25-22.404Headhunters 22.305LasaventurasdeTadeoJones 16.10-18.25-20.356Salvajes 16.20-19.30-22.257Ted 16.00-18.10-20.25-22.357Thepossession(Elorigendelmal) 16.30-18.30-20.30-22.308Totalrecall 16.30-19.30-22.30

Peramésinformacióivendaanticipadad’entrades:www.laurencinemas.net

EL VENDRELLOCINE

Mátalossuavemente 12.05-16.15-18.20-20.20-22.20/Div:00.20LasaventurasdeTadeoJone 12.00-16.10-18.05-20.15-22.20Dredd 00.25Brave(Indomable) 11.55-16.20-18.25Stepuprevolution 20.25-22.25/Div:00.25Madagascar3:DemarchaporEuropa 12.10Losmercenarios2 16.00DesafioTotal 18.00-20.15-22.30Todostenemosunplan 11.55-16.05-18.15Ted 20.30-22.40/Div:00.45Sideverdadquieres 12.00-16.10-18.15-20.20-22.20Salvajes 11.55-16.30-19.30-22.20/div:00.40

OCINE:902170831/977660778

VILALLONGA DEL CAMPSala de Cinema del Centre Recreatiu. Cra. de Valls, 1

Brave(indomable) 17.00-19.00(dilluns8d’octubre)

TARRAGONA. Exposicions: «El Serrallo, ahir i avui». Al Moll de costa. Fins al 7 d’octubre.

TARRAGONA. Cursos: Joomla: disseny de pàgines web dinàmiques (del 30/10 al 22/11).A CEPTA. Fins al 22 de novembre.

REUS. Conferència: Trobada Hipòtesis d’arquitectura: Habitar. Al Teatre Bartrina. A les 18.00 Hores.

REUS. La sanitat de la Transició . A l’Arxiu Municipal. A les 19.30 Hores.

REUS. Exposicions: Exposició de les fotografies guanyadores al concurs Festa Major de Sant Pere. A la Casa Rull . Fins al 26 d’octubre.

CAMBRLIS. Premis: 31è Premi Pintura Vila de Cambrils 2012. A l’Ajuntament de Cambrils. Fins al 22 d’octubre.

AGENDA

TARRAGONA:- Felip Colet, Mª. Carme- Dr. Mallafre Guasch, 2 ( al costat del Hospital Joan XIII ) -977.22.32.55 (24 Hores)- Garcia - Plana CB- Sant Benildo,10 LA GRANJA (Torreforta) ZONA OEST - 977.54.97.90 (Diürn)REUS:- Guillen-Navàs-Sentis-Villanueva ,- Av. Paisos Catalans,116 dreta -977.32.27.51 (24 Hores)- Maduell Canals, Mercè- Ctra. de Riudoms, 49 (Diürn) 977 .33.25.01

FARMÀCIES

Page 24: 4 d'octubre de 2012

24 diarimés 04/10/2012 A L’ÚLTIMA

25º

Estat del celCel serè o poc ennuvolat per núvols alts al terç nord. No obstant això, fins a mig matí i de nou a la nit hi haurà in-tervals de núvols baixos al litoral i prelitoral, mentre que a migdia creixeran núvols d’evolució diürna al prelitoral, interior del quadrant nord-est, Pirineu i Prepirineu.

PrecipitacionsNo s’esperen precipitacions al llarg de la jornada.

EL TEMPS Patrocinat per:

16ºMàxima Mínima

L’ACUDIT Napi

Nivell mitjà

SUDOKU

Completeu el taulell, dividit en nou quadrats,

omplint les cel·les buides amb un número de l’1 al 9, sense repetir

cap número en una mateixa fila ni en una mateixa columna, ni

dins de cada quadrat.

Vicente M. IzquierdoEls amants del cine-ma estan d’enhora-bona. La ciutat de Tarragona oferirà en les properes set-manes sessions de cinema en les quals els assistents po-dran gaudir de films contemporanis, com a màxim de dos anys d’antiguitat.

En aquest sentit, diumenge, a partir de les set de la tarda, serà quan donarà el tret d’inici al cicle de cinema Versió Original A l’Au-ditori de la Fundació Caixa Tarragona, en el qual es podran veure en pantalla gran pel·lícules que han estat reconegudes per la crítica en versió original.

Segons es va anunciar ahir, els preus per ca-dascuna de les vuit projeccions que es podran apreciar en aquest cicle serà de 5 euros. En total, són vuit les pel·lícules les que es podran veure en pantalla gran, les quals, si es compra un lot de cinc, s’haurà de pagar cinc euros per cadascuna.

Segons el director de Fundació Caixa Tarra-gona, Xavier Bas, l’objectiu és «poder tornar a veure cinema en pantalla gran a la ciutat. L’Au-ditori Caixa Tarragona està a punt de fer deu anys, i en aquest cicle es projectaran pel·lícules de tot tipus». «La nostra intenció no és una altra que la de fer una projecció estable», segons asse-gura Xavier Bas, el qual destaca que la pel·lícula més antiga de totes les que es projectaran durant aquestes setmanes serà del 2010, fet que posa de manifest que els films actuals són els que tindran més presència en l’actual programa.

En concret, es tracta de pel·lícules internaci-onals que han estat en cartellera recentment, però que en la majoria dels casos no han arribat

a les sales de cinema comercial o, en algu-nes situacions, ho han fet de manera molt breu.

La primera d’elles, i la que obrirà el pro-grama, serà Pina, un homenatge a Wim Wenders, a la balla-rina i coreògrafa ale-manya Pina Bausch. Es tracta d’un do-cumental que recull principalment els

testimonis dels seus col·laboradors. Aquesta pel-lícula, que té 106 minuts de durada, realitza un fascinant viatge d’exploració dins i fora de l’es-cenari juntament amb la llegendària companyia del Tanztheater Wuppertal de Pina Bausch. La coreògrafa alemanya intervé a la pel·lícula jun-tament amb 38 ballarins de la seva companyia, a banda d’onze convidats més.

De cara al 14 d’octubre, serà el torn de la pel-lícula Los descendientes, en què el director d’En-tre Copas explica una història que gira al voltant d’un home que s’embarca en un viatge amb les seves dues filles. D’altra banda, el 21 d’octubre es projectarà Arrugas, mentre que el 4 de no-vembre, Drive. Aquest film cruent i líric, esdevé tot un homenatge al cinema negre. Shame, l’11 de novembre, serà la pel·lícula que continuarà amb el programa; es tracta de la història d’un noi de Nova York amb seriosos problemes per gaudir de la seva vida sexual. Monshieur Lazhar arribarà el novembre (es farà el dia 25) amb un mestre de primària d’origen algerià que entra en contacte amb un grup d’adolescents de Montreal obsessionats per la mort. Al desembre (dia 9) dos bessons hauran de viatjar al Líban per entregar dues cartes que la seva mare els dóna. The Artist esdevindrà el colofó, i es projectarà el 16-12.

CULTURA

pel·lícules en versió

original a l’auditoriL’Auditori de la Fundació Caixa

Tarragona oferirà sessions destinades a tots els públics

L’Auditori serà l’escenari de les projeccions.

CRISTINA AGUILAR