Agenda activitats GENER / FEBRER 2010

12
SOCIETAT D’ESBARJO CULTURA I ESPORTS LA PRINCIPAL www.casal.cat 93 890 12 48 CASAL ACTUALITAT + A C AGENDA I ACTIVITATS DEL CASA L DE VILAFRANCA GENER / FEBRER 2010 ARRIBA EL MESSIES DE TONI ALBÀ, EL MUSICAL SWEENEY TODD BALLS DE MANTONS I MÀSCARES NOUS TALLERS GENER/FEBRER 2010 NÚMERO 8 EXEMPLAR GRATUÏT

description

Agenda amb les activitats del Casal de Vilafranc aper als mesos de gener i febrer de 2010. Teatre, espectacles, exposicions, ball de saló, esports, ... Un munt d'activitats per a tothom

Transcript of Agenda activitats GENER / FEBRER 2010

Page 1: Agenda activitats GENER / FEBRER 2010

SOCIETAT D’ESBARJO CULTURA I ESPORTS

LA PRINCIPAL

www.casal.cat 93 890 12 48

AC AGENDA I ACTIVITATS DEL CASAL DE VILAFRANCA

CASAL ACTUALITAT

+

AC AGENDA I ACTIVITATS DEL CASA L DE VILAFRANCA

GENER / FEBRER 2010

ARRIBA ELMESSIES DE

TONI ALBÀ,

EL MUSICAL SWEENEY TODD BALLS DE MANTONS I MÀSCARES

NOUS TALLERS

GENER/FEBRER 2010 NÚMERO 8

EXEMPLAR GRATUÏT

Page 2: Agenda activitats GENER / FEBRER 2010

AC AGENDA I ACTIVITATS DEL CASAL

CASAL ACTUALITAT

COMENCEU EL 2010, GAUDINT DEL TEATRE El passat mes de novembre encetàvem temporada teatral i aquests mesos de gener i febrer, agafem velocitat de creuer amb dues grans propostes. L’humor de Toni Albà i Fermí Fernandes en una versió “diferent” del Messies; i la força del musical Sweeney Todd, des del centre de la platea del teatre. Us ho perdreu ?

Teatre – EL MESSIES amb TONI ALBÀ i FERMÍ FERNANDES Aquests dos grans espe-cialistes de l’humor, presenten una dissertació sobre la figura del Messies, mitjançant les més imaginatives fórmules teatrals a través de l’humor del teatre de l’absurd anglès. Es podrà veure desfilar la Verge Maria i Sant Josep, l’arcàngel Sant Gabriel, mercaders, centurions romans, Herodes, els Reis Mags, la mula i el bou, ases i camells. La història del Messies no canviarà gaire, però us l’explicaran com mai ho hauríeu pogut imaginar. Venda d’entrades

Ja podeu adquirir les vostres localitats a les taquilles del Teatre. Dijous, divendres i dilluns de 19.30 a 22h. i dissabtes, diumenges i festius de 18 a 21.30h.

Dissabte, 23 de gener 22.00 h. TEATRE CASAL ESPECTACLE NUMERAT

Preus Socis del CASAL : 15 * Públic en general : 18 * Un màxim de 2 entrades per soci titular, si en compra més, aquestes seran al preu normal.

El Casal de Vilafranca , PREMI ATENEUS 2009 D’INNOVACIÓ El passat 16 de desembre, el Casal de Vilafranca rebia el premi Ateneus 2009 a la innovació, pel projecte PANTALLES, presentat de forma conjunta amb l’escola de teatre de l’entitat.

El jurat dels premis Ateneus, lliurat per la Federació d’Ateneus de Catalunya, va valorar així la campanya de promoció feta per difondre els nous cursos del mes de setembre, mitjançant la creació d’un material audiovisual que posteriorment va ser difós per les xarxes socials 2.0.

EC GENER

Page 3: Agenda activitats GENER / FEBRER 2010

Teatre Musical SWEENEY TODD El musical Sweeney Todd és un dels clàssics més interpretats als teatres d’arreu del món. En aquesta ocasió, els encarregats d’interpretar -lo amb una transformació total de la platea del teatre, serà la companyia Filagarsa. Una de les formacions amb més prestigi al món teatral amateur català, que cada any porta als millors escenaris catalans, un musical interpretat - com en aquest cas - amb música i veus en directe. Venda d’entrades

Ja podeu adquirir les vostres localitats a les taquilles del Teatre.

Dissabte, 20 de febrer 22.00 h. TEATRE CASAL Degut a la configuració especial de la platea per aquesta representació, l’espectacle serà sense numerar. Obrirem portes a les 21.30 hores.

Preus Socis del CASAL : 10 * Públic en general : 12 * Un màxim de 2 entrades per soci titular, si en compra més, aquestes seran al preu normal.

La campanya tenia com a base tres anuncis ideats per l’equip de l’EFIT i enregistrats per l’e mpresa vilafranquina Punt TV. Un cop realitzada la filmació, es va iniciar un projecte per tal de fer visibles les peces a través del màxim nombre de pantalles possibles, ( TV, Youtube, Facebook, cinema, ... ), cosa que va valorar especialment el jurat.

Marina Mestres recollint el guardó en representació de la Societat La Principal i l’escola de teatre del Casal

EC FEBRER

EL CASAL PUNT DE TROBADA

CULTURAL

Amb la col laboració de

NO US HOPERDEU !!!

Page 4: Agenda activitats GENER / FEBRER 2010

GRAN FESTA DE CARNAVAL INFANTIL AL CASAL Petits i grans... prepareu l'olfacte!! L'Home dels Nassos us ha preparat un viatge trepidant ple de música, dansa, jocs i cançons.

La companyia Xarop de Canya ens presentarà l’espectacle QUIN SARAU!! i us podem garantir que us ho passareu d’allò més bé.

Tot pensat per fer que els veritables protagonistes siguin els infants i per aquesta raó comptarem amb la tradicional passarel la de desfilada dels nens i nenes disfressats i el tradicional sorteig de regals entre els fills dels socis menors de 14 anys que vinguin a la festa.

Recordeu que per participar al sorteig cal disposar del val de sorteig que va amb la invitació.

Dissabte, 13 de febrer 18.00 h. TEATRE CASAL Preus Infants fins als 14 anys : 2 Majors 14 anys : 3 Socis del CASAL : Gratuït * ( * ) Recollida d’invitacions dels socis A les oficines del Casal els laborables del 25 de gener al 12 de febrer, de 5 a 8 de la tarda.

Important : per accedir gratuïtament a la festa cal retirar prèviament les invitacions i tindran invitació: els socis titulars i beneficiari adult; els fills del soci titular, fins als 18 anys; i com a novetat d’aquest any, els nets dels socis titulars.

NOVETAT : TAMBÉ PODEN TENIR INVITACIÓ ELS NETS DE SOCIS.

Presentat el nou model de gestió del CINEMA El passat 9 de desembre es feia públic el principi d’acord amb l’empresa Espectacles Audiovisuals per iniciar la gestió integral del cinem a del Casal.

Aquesta externalització de la totalitat de l’activitat del cinema era un dels eixos principals del pla de viabilitat presentat per la junta directiva a l’assemblea del passat mes de juny i, a banda d’una millora de les dades econò miques del Casal, ha d’aportar una millora de l’oferta cinematogràfica de la Vila i per extensió més qualitat del servei de cine ma per als socis del Casal.

ESPECIALCARNAVAL

Page 5: Agenda activitats GENER / FEBRER 2010

Exposició fotogràfica ETIÒPIA, TERRA D’ESPERANÇA

Exposició realitzada per dos socis de l’ONG AFNE al març del 2009 i articulada en tres series; “Mirades”, “Costums”; i “Casa AFNE”, que mostra imatges del treball d’aquesta ONG a Etiòpia. Del 22 de gener al 15 de febrer de 2010

NO US PERDEU ELS BALLS DE MANTONS I DE MÀSCARES Arriben els balls de Carnaval i amb ells, una iniciativa que vam encetar l’any passat i que gràcies a la bona acollida que va tenir entre els socis del Casal , aquest any tornem a repetir-la. Prepareu-vos doncs, perquè el mes de febrer el començarem ballant amb mantons i màscares. El ball de Mantons el farem el diumenge abans de carnaval, 7 de febrer - i els dos balls de Màscares els farem el cap de setmana de carnaval, el dissabte 13 i el diumenge 14 de febrer. A tots tres balls, l’orquestra interpretarà una peça que només podran ballar les parelles amb mantó o màscara- segons el dia - i les persones que vinguin amb mantons o màscares part iciparan a un sorteig molt especial.

EXPOSICIÓ AL VESTÍBUL DEL TEATRE

L’empresa Espectacles Audiovisuals compta amb una àmplia experiència en la gestió de cinemes i actualment gestiona més d’una vintena de sales de tot Catalunya .

La signatura del pre -acord per la gestió del cinema realitzada ara queda supeditada a l’aprovació per part dels socis, a la propera Assemblea General .

L’apoderat d’Espec-tacles Audiovisuals, Lluís Gros, va explicar les línies de treball de la nova gestió del cinema

Page 6: Agenda activitats GENER / FEBRER 2010

LA COMMEDIA DELL’ARTE PROTAGONISTA DEL SEGON TALLER DE TEATRE DE LA TEMPORADA

CARLES BIGORRA L’ART DE LA COMÈDI A

En aquesta ocasió les màscares seran les protagonistes. Elles i el treball de tot un reguitzell de personatges que descobrirem darrere de cadascuna. Les màscares són el símbol més visible de la Commèdia dell'Arte, un tipus de teatre que naixia a Itàlia durant el Cinquecento i encara perdura ara entre les propostes escèniques contemporànies. Per això hem cregut que ja era hora de convidar el Carles Bigorra, un actor que en la seva formació ha incidit molt en el teatre de gest i la comèdia de l'art. Serà ell qui conduirà aquest espai de dues hores per tal d'introduir-nos en aquesta disciplina tant atractiva pel perfil i moviments dels seus personatges tipus, la utilització de les màscares i la particula -ritat de la seva dramatúrgia . Destinataris Totes aquelles persones majors de 15 anys amb interès per les arts escèniques, però sense que sigui necessària una prèvia experiència en teatre.

Alumnes i socis : Gratuït Preu no soci : 5

Dilluns, 8 de febrer de 20.30 a 22.30h. EFIT - Escola de teatre del Casal

C/ Migdia, 18 Soterrani

Carles Bigorra / Currículum Llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, ha complementat els seus estudis amb tècniques de treball d’escenes al Col legi del Teatre de Barcelona; escriptura dramàtica amb Enric Nolla; coreografia d’esgrima amb Ricard Pous; Clown i comèdia de l’art amb Lluís Graells i Aikido amb Jordi Arús.

A banda de la formació acadèmica, en teatre ha treballat a les ordres de directors com Ferran Madico, Pep Plà o Jordi Mesalles.

Ja us podeu fer amics del Casal al FACEBOOK Des de fa algunes setmanes El Casal de Vilafranca té perfil al Facebook, la xarxa social de més èxit a Catalunya i al món. L’entitat ja compta amb més de 500 amics del perfil CASAL DE VILAFRANCA, des d’on intentem fer més proper el dia a dia de l’entitat, les seves seccions i sobretot els seus participants. Us recordem que les seccions de judo, bà squet i slot disposen també dels seus propis espais web i que l’entitat té plana web al domini www.casal.cat; canal a YouTube i espai de les publicacions a issuu.com.

Page 7: Agenda activitats GENER / FEBRER 2010

CURS DE CLAQUÉ amb Maria Bossy

Divendres de 20.00 a 21.30h. Fins el 18 de juny de 2010

+ INFORMACIÓ Demaneu més informació a les oficines del CASAL o trucant al 93 890 12 48

Amplieu tota la informació a la nostra web www.casal.cat

APUNTA’T A LES NOVES PROPOSTES DEL CASAL

CURS D’ESGRIMA amb Marc Lagunas

Dimecres de 20.30 a 22.00 h. Fins el 16 de juny de 2010

TALLER DE LINDY HOP amb professors del Ballswing

Dissabtes de 18.00 a 20.00 h. Sessions cada quinze dies, iniciant el curs el dissabte 6 de febrer.

TALLER D’INICIACIÓ DE TEATRE PER ADULTS

Taller adreçat a totes aquelles persones que vulguin adquirir els primers coneixements en arts escèniques.

Dimarts de 21.00 a 23.00 hores. Del 12 de gener al 30 de març.

El club de lectura de desembre va gaudir de la visita d’AUGUST GARCIA Mostrem aquestes dues i nstantànies de la trobada amb August Garcia, tot recordant-vos que el club de lectura del Casal és obert a tothom, que un cop al mes es reuneix al voltant d’un llibre, i que, en ocasions, com el passat mes de desembre o el proper mes de febrer, ho fa amb l’acompanyament d’algun convidat especial. Hi esteut otsc onvidats !!!

NOVETAT DESTACADA

Page 8: Agenda activitats GENER / FEBRER 2010

AC AGENDA I ACTIVITATS DEL CASAL

SORTIDES AL TEATRE Encara que el gener i el febrer siguin mesos freds, us hem preparat tres propostes ben càlides i diferents, per passar una molt bona estona gaudint del teatre.

Preu soci : 40 Preu no soci : 50

DIJOUS 21 DE GENER UN MARIT IDEAL al Teatre Goya

Robert Chiltern és un marit ideal per a la seva dona Victoria Chiltern, un polític brillant i un perfecte cavaller. Davant de tota la resta de la societat ambdós es mostren com un matrimoni feliç. Aquesta harmonia es veurà amenaçada quan irromp la malèvola i seductora Mrs. Cheveley que vol fer xantatge a Robert Chiltern amenaçant-lo amb revelar un obscur secret del seu passat que li va permetre forjar la seva admirable carrera política i el seu matrimoni.

Reserves fins el 14 gener Sortida a les 19 hores

Preu soci : 38 Preu no soci : 48

DIMECRES 24 DE FEBRER L’AUCA DEL SR. ESTEVE a la sala gran del TNC

Una visió innovadora del clàssic de Rusiñol amb una gran companyia i música en directe

L’auca del senyor Esteve, publicada com a novel la l’any 1907 i representada per primer cop com a comèdia teatral el 1917, amb un èxit immens, és una de les obres cabdals del modernisme català i va ser la peça escollida per inaugurar oficialment el Teatre Nacional de Catalunya l’11 de setembre de 1997.

Carme Portaceli signa aquesta adaptació del 2010 que situarà a LA PUNTUAL a la Barcelona del franquisme.

Reserves fins el 22 gener Sortida a les 18 hores

El preu inclou: Entrada espectacle, transport amb autocar i, si sou socis del Casal, domiciliació bancària directe de l’import al vostre compte corrent .

+ Informació

93 890 12 48 93 890 01 23

Page 9: Agenda activitats GENER / FEBRER 2010

Preu soci : 39 Preu no soci : 49

DIJOUS 18 DE MARÇ MISSA “IN AUGUSTUS” a Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar és el marc excepcional per aquest cicle de música sacra.

§ Reserves fins el 4 març § Sortida a les 19.00 hores § Les places s’assignaran per

rigoróso rdre de reserva

LA PASSIÓ al teatre de la Passió d’Olesa de Montserrat

PROPERES SORTIDES MARÇ / ABRIL 2010

UN DÉU SALVATGE al teatre Goya

NIT DE REIS al TNC

Page 10: Agenda activitats GENER / FEBRER 2010

TROBADES DEL CLUB DE LECTURA

El Club de lectura segueix amb la programació d’activitats especials i per al mes de febrer ens proposa una atractiva tertúlia amb Pilar Duocatella per parlar de l’obra EL LECTOR .

Les trobades del Club de Lectura tenen lloc al primer pis de la rambla Nostra Senyora 37 i com sempre són gratuïtes i obertes a totho m. Si us agrada la lectura, animeu-vos. Us hi esperem !!!

Vols participar al programa VOLUNTARIAT PER LA LLENGUAdes del CASAL?

SI ESTAS INTERESSAT TRUCA’NS AL 93 890 12 48 I EN PARLEM!

Encetem l’any 2010 amb la paraula “crisi” enganxada pertot. Són temps difícils per molts, és un fet. Però quan comencem una nova etapa cal tenir “Esperança”. Per això us proposem un clàssic de la literatura, una història llunyana en el temps però molt propera en el fons, que ben segur ens remourà i ens farà pensar i el que és més interessant… decidir i actuar!

DIJOUS 14 DE GENER 20 h. GRANS ESPERANCES Charles Dickens Ed. Proa

Tertúlia amb l’escriptora Pilar Duocastella com a convidada per parlar del llibre que proposem i de les repercussions que va tenir la seva aparició ara fa quinze anys, i que s’han anat allargant en el temps amb traduccions a trenta -nou idiomes i a l’adaptació cinematogràfica que es va fer el 2008. Tema polèmic i interessantíssim en un món carregat d’etiquetes, de tòpics i de falta d’humanitat. La P ilar Duocastella és una fan d’aquest llibre i tindrà la gentilesa de compartir una estona amb nosaltres per parla r-ne. La Pilar repeteix Club de Lectura, l’any passat vam parlar del seu llibre Dona i cadira i enguany ens oferirà el seu punt de vista com a escriptora d’una obra que segur cal tenir en compte.

TROBADA ESPECIAL

DIJOUS 11 DE FEBRER / 19 h. Tertúlia especial amb Pilar Duocastella per parlar de l’obra EL LECTOR de Bernhard Schlink

Ed. Empúries

LLIBRERIA CUSCÓ Patrocina el programa de suport al Club de Lectura del CASAL

Page 11: Agenda activitats GENER / FEBRER 2010

DISSABTE 16 GENER 18:30

OLIVELLA CASAL VILAFRANCA C.B. VALLS – VALLS QUÍMICA

DISSABTE 23 GENER 18:30

OLIVELLA CASAL VILAFRANCA C.N. SABADELL “A” DISSABTE 6 FEBRER 18:30

OLIVELLA CASAL VILAFRANCA C.B. LA SALLE REUS “A” DISSABTE 20 FEBRER 18:30

OLIVELLA CASAL VILAFRANCA REUS DEPORTIU

VIU EL BÀSQUET AL CASAL !! Cada quinze dies, el pavelló Joan Marq uès s’omple d’emoció amb els partits de la majoria d’equips federats de bàsquet del CASAL. Vine al pavelló Joan Marquès al passatge Alcover i viu l’emoció del bàsquet en viu. PROPERS PARTITS DE L’EQUIP SENIOR OLIVELLA CASAL VILAFRANCA

EMPRESES SUPORT . TORRA BADIA . CAL VICENTÓ . COPIFLASH . PELLISSA RÀFOLS . NATURA . IMPRÈS RÀPID . BOMBONS CUDIÉ . KIRIBATI . AUTOESCOLA MAGÍ . CAIXA PENEDÈS . SMP . PINTURES JANER . SIA BIOSCA . NOU SUMAPE . FUSPEN . VOISIN MATEU . LECEGUI

PATROCINADORS OFICIALS

PATROCINADOR DELS EQUIPS FEDERATS DEL CASAL

Page 12: Agenda activitats GENER / FEBRER 2010

GENER / FEBRER 2010

La societat “La Principal” es reserva la possibilitat de modificar alguna de les orquestres anunciades o realitzar canvis en els aspectes referents a horaris, preus o condicions d’ús de la sala.

Important

GAUDEIX DEL BALL

DIVENDRES 1 DE GENER . 18:00 Ball amb l’Orquestra Babbel

Gener 2010

DIUMENGE 3 DE GENER. 18:00 Ball amb l’Orquestra Slogan

DIUMENGE 10 DE GENER. 18:00 Ball amb l’Orquestra Liberty

GRATUÏT per als socis

DIUMENGE 17 DE GENER. 18:00 Ball amb l’Orquestra Orgue de Gats

DIUMENGE 24 DE GENER. 18:00 Ball amb l’Orquestra Loren

DIUMENGE 31 DE GENER. 18:00 Ball amb l’Orquestra Slogan

DIUMENGE 7 DE FEBRER. 18:00 Ball de Mantons l’Orquestra Babbel

Febrer 2010

GRATUÏT per als socis

DIUMENGE 21 DE FEBRER. 18:00 Ball amb L’Orquestra Slogan

DIUMENGE 28 DE FEBRER. 18:00 Ball amb l’Orquestra Loren

CA

RNA

VA

L

DISSABTE 13 DE FEBRER. 23:00 Ball de Màscares amb l’Orquestra Liberty

GRATUÏT per als socis

DIUMENGE 14 DE FEBRER. 18:00 Ball de Màscares amb l’Orquestra Liberty