Agenda Setembre - Desembre 2012

16
Centre Cívic Can Felipa Setembre Octubre Novembre Desembre 2012 bcn.cat/ santmarti facebook.com/bcnsantmarti twitter.com/bcnsantmarti

description

Agenda d'activitats del Centre Cívic Can Felipa, Setembre - Desembre 2012

Transcript of Agenda Setembre - Desembre 2012

Page 1: Agenda Setembre - Desembre 2012

Centre CívicCan Felipa

SetembreOctubreNovembreDesembre

2012

bcn.cat/santmartifacebook.com/bcnsantmartitwitter.com/bcnsantmarti

Page 2: Agenda Setembre - Desembre 2012

Setembre

GaratgeDia 6 —— Inauguració exposició petit format

Contigo, Shakira, quiero vivir la vidaDia 14 —— Espectacle

Inscripcions tallers tardor 2012Del 17 al 21 —— Tallers

Mustafà és al replàDia 21 —— Espectacle

EntresonsDia 28 —— Festa

Octubre

Inici tallersDia 1 —— Tallers

FotofòrumDia 4 —— Tertúlia fotogràfica

El convitDia 17 —— Inauguració exposició

Escena PoblenouDel 17 al 21 —— Festival

Le petit chaperon rougeDia 21 —— Espectacle familiar

CastanyadaDia 26 —— Festa

Programació destacada

Page 3: Agenda Setembre - Desembre 2012

Desembre

El convitFins al 15 —— Exposició

Festa de final d’anyDia 14 —— Festa

Com a MínimDia 15 —— Festival

Contes per a nens valentsDia 16 —— Espectacle familiar

FotofòrumDia 20 —— Tertúlia fotogràfica

SolfataraDia 21 —— Espectacle

Novembre

El convitTot el mes —— Exposició

Petite cloacaleDia 3 —— Espectacle

Missa pagesaDia 9 —— Espectacle

Concert simfònicDia 10 —— Espectacle

FotofòrumDia 15 —— Tertúlia fotogràfica

Fórmulas para romper un amorDia 16 —— Espectacle

La Bella dormentDia 18 —— Espectacle familiar

Una cèl·lula d’assalt musicalDia 24 —— Espectacle

EntresonsDia 30 —— Festa

Page 4: Agenda Setembre - Desembre 2012

Can Felipa convida a l’artista Antoni Miralda i la Fundació FoodCultura, instal·lats al Poblenou, a fer una intervenció a la sala d’exposicions. A partir del concepte de Food·Cultura creat per l’artista, es conceben dos grans eixos. D’una banda, una exposició col·lectiva a Can Felipa, acompanyada de tallers i accions que giren al voltant de la temàtica del ritual i la comunitat, sense oblidar el context cultural i alimentari del barri. D’altra banda, una sèrie d’activitats que surten de Can Felipa amb la intenció d’involucrar el màxim d’entitats i gent del Poblenou. Aquest és un projecte en curs, segueix tota l’actualitat a: www.canfelipaartsvisuals.wordpress.com

EL CONVITAmb Miralda——— ExposicióDel 17.10 al 15.12.2012Inauguració: Dimarts 17.10.2012 > 19hOn en mengen dos, en mengen tres i de ganes ens en sobren. Miralda ens convida al voltant de la seva Taula Infinit per a posar en comú passat i present, sabers i sabors que s’intercanvien i es multipliquen amb cada comensal, des dels artistes d’Hangar a la història del Poblenou. De la festa al ritual, el culte i el popular es barregen en un receptari sense fórmules, obert a la participació, l’atzar i l’experiment. La invitació al banquet suposa compartir experiències i coneixements i això vol dir tenir clar com es comença però no com s’acaba. Hi esteu tots convidats. No cal confirmació.

Amb Antoni Miralda i els artistes resi·dents a Hangar: Enric Farrés/Quim Packard, Marla Jacarilla, Tamara Kuselman, Jasmina Llobet/Luis Fernández Pons, Quim Packard, Ryan Rivadeneyra, Mireia C. Saladrigues. Amb la participació de La Escocesa i amb la col·laboració de l’Arxiu històric del Poblenou i Jiser·Reflexions Mediterrànies.

LA FELICITAT TAMBÉ ÉS UNA FORMA DE RESISTIR——— Taller-acció i àpat10, 17 i 24.11.2012 > De 12 a 21hNyamnyam: Pallars 94-96, 6è 1a, BCNGratuït (aportació de menjar amb valor de 15€)Per a petits, mitjans i gransNyamnyam és un espai on es té en compte la creativitat i el bon menjar (www.facebook.com/nyamnyam.net). Prenent com a punt de partida la creació i l’elaboració d’un àpat (per la seva gran capacitat de crear situacions i relaci·ons), es triarà un eix temàtic i un convidat per a cada sessió. Crearem un grup de treball per, en funció dels interessos de cadascú, preparar i degustar un àpat particular i únic. Pot tenir lloc a l’espai públic o al privat, pot ser un picnic, un berenar temàtic, un sopar cromàtic… o tot el que et puguis imaginar i vulguis propo·sar·nos. Quan reservis la teva plaça (enviant un mail a [email protected]), t’indicarem els materials necessaris per a cada sessió.

COLORS——— Performance i sopar14, 21 i 28.11.2012 > De 20 a 21h (performance), de 21 a 00h (sopar)La Contrasenya/Vinent: Joan d’Àustria 95, àtic 3a, 08018 BarcelonaGratuït (performance) 25€ (amb sopar)La Contrasenya/Vinent és un club gastro·nòmic i taller d’art (www.vinent.net) que proposa una actuació artística al voltant dels aliments i de la pintura. Es tractarà de comprovar com diferents elements que habi·tualment són usats per cuinar i menjar poden tenir també un ús en la pintura. Després de la performance se servirà un sopar de colors cuinat amb els ingredients utilitzats per pin·tar. Cada un dels dimecres proposats tindrà ingredients diferents, colors diferents i per tant, sopar diferent. Per als sopars és indis·pensable reservar al telèfon 695560321, o per correu electrònic a [email protected].

MISSA PAGESANozomi 700 teatre ——— Espectacle teatral 9.11.2012 > 20h(Veure apartat Arts Escèniques)

Arts Visuals

Page 5: Agenda Setembre - Desembre 2012

TASTANT L’ARTCUINANT L’ARTFOTO SOBRE EL MENJAR DE POBLENOUCINEMA I ALIMENTACIÓ——— TallersImpartits per Rosi Morales i Diógenes, centre creatiu – espai cultural.(Veure apartat Cursos i Tallers)

CONTIGO, SHAKIRA, QUIERO VIVIR LA VIDA Companyia ELS MULLATS——— Espectacle teatral14.09.2012 > 20h90 minuts. Comèdia en castellà5€Una nit excepcional, Peter Pan i Shakira van col·lidir a la pista de ball. Shakira quedà enllu·ernada amb les acrobàcies de Peter. Peter, incòmode, la va escridassar: “Fuig d’aquí, mala pècora, que no volarem plegats! M’eclipsa·ries sense compassió!”. Però el nen volador no ho podia controlar tot: la seva ombra, marejada de tants vols olímpics, va aprofitar aquell encontre explosiu per quedar·se a terra ferma. I, aprenent a moure els malucs amb la mestra waka·wakera, va ser feliç. Aquesta és una història d’adults i per adults. Que la seva immaduresa ens maleeixi a tots!

Direcció i dramatúrgia: Juan Marea. Actors: Rosa Cerqueiro, Lalo Garau, Elena Luelmo, Joan Giménez, Maties Sierra.

MUSTAFÀ ÉS AL REPLÀCia PA’TOTHOM——— Espectacle de teatre-fòrum21.09.2012 > 20hGratuïtHa arribat un nou veí a l’escala i s’ha embo·licat la troca de mala manera... Teatre·fòrum en to de comèdia sobre el conflicte i la comu·nicació.

Director: Jordi Forcadas. Intèrprets: Luz Marina Gil, Eva Castillo, Eduard Benito, Alí Hamidou i Lluís Cases.

ESCENA POBLENOUFestival de tardor 11a edició——— FestivalDel 17.10 al 21.10.2012Un any més torna el Festival Escena Poble·nou, un festival d’arts escèniques contem·porànies multidisciplinar que té com a vocació apropar el públic a les manifestacions artístiques contemporànies i donar suport a creadors emergents. El festival té la voluntat explícita de trobar un equilibri entre les pro·postes més experimentals i una programació dirigida a tots els públics mantenint estàn·dards de qualitat i innovació.

De la programació d’enguany destaquem les residències conjuntes d’Arritmados...de circ! de la cia Arritmados, Looser Kings d’Umma Umma Dance, El último enemigo de David Franch i Mercè Moreno, la residència sobre el territori de Pau Faus i Societat Doc·tor Alonso, l’espectacle per a tots el públics Le petit chaperon rouge de la cia Divergences, la Performance fruit de la residència amb el programa d’arts visuals de Can Felipa de Joan Morey, l’estrena a Barcelona de Wasser-fall d’Anna Huber, la carta blanca amb què el festival convida a Carles Santos i la proposta d’El conde de Torrifiel Escenas para una conversación después del visionado de una película de Michael Haneke.

Podeu consultar la programació com·plerta a www.escenapoblenou.com

Organitza: Associació Festival de Cre·ació Contemporània Poblenou. Amb la col·laboració de: Centre Cívic Can Felipa, Ajun·tament de Barcelona, Institut de Cultura, Generalitat de Catalunya, Districte de Sant Martí, GECT Euroregió Pirineus Mediter·rània, Institut Ramon Llull, PIAD, Hangar, NIU, el Centre del Poblenou, La Central del Circ, el Graner, Anticteatre, Goethe Institut, Pro·helvetia, El Casino, Universitat Pom·peu Fabra, Biblioteca del Poblenou Manuel Arranz, Centre de Cultura de Dones F. Bon·nemaison, Arts Santa Mònica, l’Estruch.

Arts Escèniques

Page 6: Agenda Setembre - Desembre 2012

PETITE CLOACALECompanyia BINIKI——— Espectacle teatral3.11.2012 > 20h50 minuts. Comèdia en castellà5€Petite cloacale és un espectacle que emmarca la diversitat. Quatre disciplines artístiques s’integren per formar un gran cercle diví dins del qual es donen emocions en estat pur que fan qüestionar el canvi humà.

Autora i directora: Yolanda Romero. Intèrprets: Jordi Ra, Adriana Andreo, Gabi Jiménez, Eva Cañadas, Imma Muñoz. Foto·grafia i llums: Josep Martín. Escenografia i vestuari: Cia Biniki.

MISSA PAGESANozomi 700 teatre——— Espectacle teatral9.11.2012 > 20h60 minuts 5€Missa Pagesa és un poemari de Dolors Miquel escrit en forma de missa laica en què les escenes de la litúrgia s’esdevenen en un trànsit natural que no perd el caràcter de recital a la cuina de casa. L’espai escènic presenta una taula de pagès amb un fogó elèctric, unes quantes verdures i, empaquetat, un conill sense pell. La missa acaba amb una filera per rebre la comunió en forma de “montadito” de conill a la farigola.

Autora: Dolors Miquel. Director: Xavier Gimenez Casas. Actors: Pau Bou i Maite Besora. Vídeo: Marta Tomàs. Fotografia i gra·fisme: Luis J. Higueras. Agraïments: Coope·rativa obrera de vivendes. Producció: Nozomi 700 Teatre i La K Poètika.

FÓRMULAS PARA ROMPER UN AMORCia. La Imperfekta——— Espectacle de teatre-dansa16.11.2012 > 20h50 minuts5€Aquesta peça està integrada per quatre relats corporals, ubicats en diferents episodis de la vida d’una dona, que ens parlen de diferents formes de trencar i distanciar·se d’un vincle emocional. Records, particularitats i llocs

comuns on trobar eines per tallar el fil, avan·çar i evolucionar.

Obra de creació col·lectiva. Direcció general: Mónica Aguiar i Marisol Cordero. Intèrprets: Mónica Aguiar, Marisol Cordero, Carmeta Gassent i Anna Steinberg. Música ori·ginal: Josue Dutrey. Vídeo realització: Ruben Quasi i Alex Siles. Escenografia i vestuari: Cia. Imperfekta. Disseny gràfic i fotografia: Carles Victoria. “Bésame mucho” interpretada per: Pepe Carrillo i Armando Pérez Aguiar. Suport tècnic: Carles Victoria i Ana Pérez.

UNA CÈL·LULA D’ASSALT MUSICALIBA recolza——— Concert musical24.11.2012 > 21h5€Una cèl·lula d’assalt musical neix el 2012 per plasmar un repertori de cançons d’autor del compositor Sisu Coromina del grup instru·mental Tarannà. Després de tota la seva car·rera musical com a saxofonista i compositor es posa al capdavant d’un trio de rock com a can·tant i guitarrista amb la tesi de la lluita a dins i a fora, l’acció social i el treball individual.

Guitarra i veu: Sisu Coromina. Baix: Laura Tomàs. Bateria: Albert Fontrubí.

COM A MÍNIMCol·lectiu d’improvisació IBA——— Festival – Espectacle musical15.12.2012 > 21h8€Com a mínim, una nit d’improvisació inter·nacional a Barcelona.

Aquesta proposta està sent la conti·nuació del festival d’improvisació MÍNIM que, enguany, hauria celebrat la 10a edició. Ajuntant el treball organitzatiu d’IBA col·lectiu d’improvisació amb l’esforç econòmic i d’infraestructures dels seus patrocinadors el Centre Cívic Can Felipa i l’Àrea de Joventut serà possible seguir oferint a la ciutat de Barcelona les propostes més innovadores de la improvisació lliure contemporània a nivell estatal i internacional.

Page 7: Agenda Setembre - Desembre 2012

SOLFATARACompanyia A TRES BANDES——— Espectacle teatral21.12.2012 > 20h5€Solfatara: terme que designa aquelles obertu·res en terrenys volcànics per les quals emanen gasos a temperatura elevada (100·300°C) que es caracteritzen pel contingut elevat en SO2, el qual en entrar en contacte amb l’aire és oxidat i forma cristalls de sofre. Les solfatares, com les fumaroles, són emissions essencial·ment formades per vapor d’aigua i correspo·nen a les fases finals de volcans semi extingits. Aquests volcans som nosaltres mateixos.

Idea i posada en escena: Cia A tres bandes. Intèrprets: Mònica Almirall, Albert Pérez i Miquel Segovia. Disseny de llums: Aitor González.

LE PETIT CHAPERON ROUGECie. Divergences——— Espectacle de dansa21.10.2012 > 12h50 minuts4€Es tracta d’una creació de dansa contemporà·nia dirigida a un públic familiar que investiga el tema de la pròpia identitat i la por a allò desconegut a partir del conte de la caputxeta vermella.

Coreografia i interpretació: Sylvain Huc i Cecile Grassin. Univers sonor: Xavier Coriat.

LA BELLA DORMENTCia. Clawn de clown——— Espectacle de Clown i titelles18.11.2012 > 12h50 minuts4€Una versió original i divertida del conte on es mesclen tècniques de clown i ombres. Aquesta

és una princesa que es desperta en l’actualitat i no troba res del que es suposava havia de trobar segons el conte de la Bella Dorment...

Interpretació i idea original: Sílvia Mar·tín. Direcció: Albert Vinyes. Acordió dietònic: Flavie Louesdon. Tècnic de so: Sergi Pasqual.

CONTES PER A NENS VALENTSCia. Trotam Teatre ——— Espectacle infantil16.12.2012 > 12h50 minuts4€Tres actors i el llenguatge clàssic de ràdio novel·la ens transportaran al món fantàstic de la literatura de terror i de misteri. Akroid i Murray són dos caçadors de misteris que reben l’encàrrec de descobrir la presència que s’amaga dins la casa dels Collins. Mentre investiguen el cas, un i altre explicaran les his·tòries de por més interessants que coneixen.

Guió i direcció: Albert Requena i Jordi Soriano. Repartiment: Josep Pla, Albert Requena i Jordi Soriano. Disseny i Il·lustracions: Sandra de la Prada. Disseny d’il·luminació José Callejas. Vestuari: Marta Ruíz de Arcaute i Montserrat Pons.

ANIMAR ELS CONTES: CAPUTXETA VERMELLA, LA BELLA DORMENT I CONTES PER NENS VALENTS——— TallersImpartits per Antonella D’ascenzi.(Veure apartat Cursos i Tallers)

GARATGE——— Exposició petit formatDel 6.9.2012 al 7.10.2012Inauguració: Dijous 6.9.2012 > 19hAmb aquesta exposició es vol recuperar l’es·perit del Garatge Club, una sala de concerts de referència al Poblenou i a la ciutat que va

Activitats Familiars

Altres activitats

Page 8: Agenda Setembre - Desembre 2012

obrir el 1992. Avui, 10 anys després del seu tancament, recordem 20 anys d’iniciativa musical.

CONCERTS SIMFÒNICSOrquestra Amics de La Música——— Concert10.11.2012 > 18h2€Places Limitades: 280. Tots els beneficis de les entrades es destinaran a la Marató de TV3. Venda d’entrades a les 17h.

FOTOFÒRUM——— TertúliaDijous 4.10, 15.11 i 20.12.2012 > De 19.30 a 21hTertúlia sobre aspectes relacionats amb el món de la fotografia. No importa el nivell de coneixement fotogràfic que tinguis. Vine, si vols pots portar una fotografia, en parlarem. Activitat oberta i gratuïta per a tothom (no cal inscripció prèvia). Per a més informació consulteu el bloc http://horizontescaidos.wordpress.com. Organitza: Antonio Limpo i Josep Maria March.

APROPEM-NOSApropem-nos és una xarxa d’entitats, serveis, veïns i veïnes del Poblenou que treballa per la convivència i la inclusió social. Ens podeu trobar de dilluns a divendres a la segona planta del centre cívic Can Felipa, al telèfon 93 256 38 72, al correu [email protected], a Facebook i al nostre bloc: http://apropemnos.wordpress.com

Classes de castellà i català——— FormacióInformació: Dimarts i dijous, de 17 a 19h 2a plantaCursos adreçats a persones nouvingudes al barri. Gratuït. Nivells bàsics.Noves inscripcions: 18, 19 i 20 de setembre.

Entresons——— Festa / música i ball28.10 i 30.11.2012 > De 21 a 23.30h4a planta2€. Inclou pica-pica

Castanyada i dia dels morts——— Celebració26.10.2012 > 18h

Festa de final d’any——— Celebració14.12.2012 > 18h

AULA ENDAVANT SANT MARTÍ——— ConferènciaDimecres, de 17.30 a 19hAula d’extensió universitària. Cicle de confe·rències sobre música, literatura, història, etc., adreçat a la gent gran del Poblenou. Dema·neu·nos el programa de conferències.

ARTS VISUALS

INICIACIÓ AL DIBUIX———A partir del 4.10.2012 >Dijous, de 18 a 20h. Taller 156€ (8 sessions)Es treballarà a partir de l’observació i la reflexió, donant eines i recursos per perdre la por al paper en blanc. Impartit per Vanessa Ramírez. Material necessari: el centre us lliurarà un llistat amb el material necessari.

TASTANT L’ART——— NOU!A partir del 5.10.2012 >Divendres, de 19 a 21h. Taller 356€ + 12€ material (8 sessions)Rosi Morales, historiadora de l’art i chef, us convida a repensar l’alimentació a partir d’una nova mirada. Experimentant a la cuina descobrirem diferents aproximacions artísti·ques davant el fogó i la taula.

Cursos i Tallers

Page 9: Agenda Setembre - Desembre 2012

ESCRIPTURA CREATIVA——— NOU!A partir del 1.10.2012 >Dilluns, de 20.30h a 22h. Aula 356€ (10 sessions)A partir d’exercicis pràctics d’escriptura crea·tiva t’endinsaràs, sense complexos, a les regles del joc teatral i a la teva pròpia originalitat. Impartit per Jordi Pérez Solé.

CANT——— NOU!A partir del 4.10.2012 >Dijous, de 20 a 22h. Aula 356€ (8 sessions)Pren confiança amb el món vocal i aprèn a gaudir del so per experiències de relaxació i percepció corporal, respiració i emissió. Els exercicis seran combinats amb jocs de desin·hibició. Impartit per Alessandra Patrucco.

TEATRE MUSICAL———A partir del 3.10.2012 >Dimecres, de 19.30 a 21h. Teatre56€ (10 sessions)Taller d’introducció al món del teatre musical que ens posa en contacte amb les tres disci·plines que conformen aquest gènere: la inter·pretació, el ball i el cant. La intenció és que els alumnes aprenguin i gaudeixin muntant números musicals encara que no ho hagin fet mai. Impartit per Sergio Navarro.

COS I MOVIMENT

DANSA TRIBAL———A partir del 2.10.2012 >Dimarts, de 18 a 19.30h. Teatre56€ (10 sessions)Taller per aprendre els passos bàsics de la dansa del ventre tribal, els senyals i els codis que permeten passar d’un pas a un altre, així com les formacions per a poder ballar en grup. Impartit per Sònia Barreiro.

FOTO SOBRE EL MENJAR DE POBLENOU——— NOU!A partir del 3.10.2012 >Dijous, de 17 a 19h. Aula 156€ (8 sessions)Donarem una nova mirada a la configuració del barri a partir del que menja la seva gent. Visitarem restaurants, mercats, botigues de queviures, botigues d’aliments i llocs de producció, per crear un arxiu fotogràfic dels àpats del Poblenou. Cal portar càmera de fotos (pot servir el mòbil). Impartit per Diò·genes, centre creatiu · espai cultural.

ARTS ESCÈNIQUES

TEATRE PER A TOTHOM——— A partir del 3.10.2012 >Dimecres, de 20 a 22hSala de conferències56€ (8 sessions)Ens iniciarem al món de les arts escèniques i descobrirem diferents tècniques o mons tea·trals per estar i gaudir de l’escena. Impartit per Sergi Estabanell i Laboratorios S.E.

CLOWN——— NOU!A partir del 2.10.2012 >Dimarts, de 20.30 a 22hSala de conferències56€ (10 sessions)Treballarem a través del cos i les emocions per trobar la nostra part més sincera, poètica, boja i autèntica. Impartit per Sergi Estaba·nell i Laboratorios S.E.

DANSA CONTACT IMPROVISACIÓ———A partir del 2.10.2012 >Dimarts, de 20 a 21.30h. Teatre56€ (10 sessions)El contact improvisació és una tècnica d’in·vestigació dins de la dansa contemporània que juga amb el recolzament en l’altre, els canvis de pes, la gravetat, l’equilibri i el desequilibri tot obrint nous camins i noves formes de tre·ballar des del cos. Impartit per Jorge Horno.

Page 10: Agenda Setembre - Desembre 2012

SALSA———A partir del 1.10.2012 >Grup A: dilluns, de 19 a 20.30hGrup B: dilluns, de 20.30 a 22hSala de conferències56€ (10 sessions)Taller per aprendre les tècniques del ball i a moure el cos a ritme cubà! Impartit per Pere López.

IOGA DEL RIURE——— NOU!A partir del 1.10.2012 >Dilluns, de 10 a 11.30h. Teatre56€ (10 sessions)El ioga del riure deriva de la combinació de respiració ioguica i exercicis del riure. Aquesta barreja produeix múltiples benefi·cis per la nostra salut. Impartit per Lourdes Muñoz.

HATHA IOGA——— NOU!A partir del 2.10.2012 >Dimarts, de 10 a 11.30hSala de conferències56€ (10 sessions)Mitjançant la pràctica de postures desen·voluparem qualitats com la concentració, l’atenció, els fonaments de la correcció pos·tural, respiratòria i tècniques de relaxació i meditació per viure amb més equilibri, pau i harmonia. Impartit per Anna Mas.

IOGA———A partir del 4.10.2012 >Dijous, de 17.15 a 18.45hSala de conferències44,80€ (8 sessions)Taller per conèixer el cos, aprendre a rela·xar·se i a trobar l’equilibri a través del ioga. Impartit per Consol Segú.

DEFENSA PERSONAL PER DONES——— NOU!A partir del 2.10.2012 >Dimarts, de 17 a 18.30hSala de conferències56€ (10 sessions)

Aprendrem a fer servir l’estratègia intel·ligent, la prudència, la ductilitat, la tècnica i la sereni·tat abans que no pas la força o l’agressió. Per participar en aquest taller no es requereix cap tipus de condició física ni hi ha límit d’edat. Impartit per Vicenç Falgàs Romero.

Sessió demostrativa gratuïta dimarts 18.09.2012 de 17 a 18.30 h. Sala de conferències.

PILATES———A partir del 3.10.2012 >Grup A: dimecres, de 18 a 19hGrup B: dimecres, de 19 a 20hSala de conferències37,50€ (10 sessions)Taller per a conèixer aquest mètode de tonificació corporal que es basa en una sèrie d’exercicis d’estirament i d’enfortiment mus·cular. Impartit per Vanessa Delgado.

TAI-TXI———A partir del 1.10.2012 >Grup A: dilluns, de 10.30 a 12h.Sala de conferències56€ (10 sessions)A partir del 2.10.2012 >Grup B: dimarts, de 18.30 a 19.30hGrup C: dimarts, de 19.30 a 20.30hSala de conferències37,50€ (10 sessions)Taller per experimentar una de les riqueses tradicionals heretades de l’antiga civilització xinesa i un mètode eficaç per enfortir la salut en general. Impartit per Miles David Pratt.

TXI-KUNG ———A partir del 3.10.2012 >Dimecres, de 16 a 17.30hSala de conferències56€ (10 sessions)Taller introductori que aglutina diverses varietats d’exercicis de gimnàstica xinesa que ajuden a equilibrar i reforçar l’energia vital. Pràctica amb alts beneficis per a la salut. Impartit per Miles David Pratt.

Page 11: Agenda Setembre - Desembre 2012

Dilluns de 18.30 a 20h. Aula 456€ (10 sessions)Aquest taller t’ofereix, de manera sintetitzada i pràctica, la informació necessària per poder desenvolupar les teves fotografies. Orientat a persones aficionades a la fotografia que ja tinguin algunes nocions de les funcions principals de la seva càmera. Impartit per Ana Maria Molina.

FOTOGRAFIA DIGITAL II (Edició)———A partir del 4.10.2012 >Dijous, de 20 a 22h. Aula 156€ (8 sessions)Curs teòric i pràctic adreçat a aquelles perso·nes amb coneixements de fotografia digital que vulguin conèixer programes d’edició on s’ensenyarà la manipulació i modificació d’imatges. Es recomana haver fet el curs de fotografia digital i assistir amb ordinador portàtil a classe, tot i que no és imprescindi·ble. Impartit per Ana M. Molina.

MANIPULACIÓ I EDICIÓ D’IMATGES———A partir del 1.10.2012 >Dilluns, de 18.30 a 20h. Aula 156€ (10 sessions)Curs teòric i pràctic adreçat a aquelles per·sones que vulguin conèixer com manipular i editar imatges. Es recomana tenir conei·xements bàsics d’informàtica, de fotografia digital i assistir amb ordinador portàtil a classe, tot i que no és imprescindible. Impar·tit per Pablo Lúquez.

CUINA

PASTISSERIA ARTESANA——— NOU!A partir del 3.10.2012 >Dijous, de 19 a 21h. Taller 356€ + 12€ (8 sessions)Taller de pastisseria artesana que t’endinsarà en un món de textures i sabors amb una gran varietat de masses, farciments i decoracions de pastisseria professional. Impartit per Xavier Castillon.

IDIOMES

CONVERSA EN ANGLÈS———A partir del 3.10.2012 >Dimecres, de 18 a 19.30h. Aula 456€ (10 sessions)Taller adreçat a qualsevol persona amb coneixements bàsics d’anglès, equivalents a dos anys. Es tracta d’oferir un espai i un temps per a poder parlar de temes diversos i, tot conversant, anar millorant el nostre nivell d’anglès. Impartit per Adolf Muñoz.

ANGLÈS DE VIATGES———A partir del 3.10.2012 >Dimecres, de 20 a 21.30h. Aula 456€ (10 sessions)Aquest curs va destinat a totes aquelles perso·nes que els agradi viatjar i vulguin aprendre a comunicar·se amb el personal dels hotels, aeroports, restaurants, etc. Impartit per Adolf Muñoz.

CONVERSA EN FRANCÈS———A partir del 5.10.2012 >Nivell 1: divendres, de 16 a 17.30h. Aula 456€ (10 sessions)Va adreçat a les persones amb un mínim de coneixements que vulguin consolidar i millo·rar el seu nivell. Impartit per Agnés Dapère.

IMATGE

INICIACIÓ A LA FOTOGRAFIA———A partir del 1.10.2012 >Dilluns, de 20 a 21.30h. Aula 456€ (10 sessions)Curs per descobrir els usos i funcions d’una càmera digital. Donem eines per entendre el procés de captura digital i per millorar·ne els resultats, així com per aprendre a llegir imatges. Impartit per Ana M. Molina.

FOTOGRAFIA EXPERIMENTAL———A partir del 1.10.2012 >

Page 12: Agenda Setembre - Desembre 2012

INICIACIÓ A LA CUINA———A partir del 01.10.2012 >Dilluns, de 19.30 a 21h. Taller 356€ + 12€ (10 sessions)Taller introductori a la cuina amb receptes fàcils i ràpides per cuinar els plats de sempre de forma senzilla. Impartit per Meritxell Serre.

PANE, AMORE E FANTASIA———A partir del 02.10.2012 >Dimarts, de 20 a 22h. Taller 356€ + 12€ material (8 sessions)Taller introductori a la cuina tradicional impartit en italià. L’art de la cuina italiana és la combinació de la llengua i la música d’aquesta gran cultura. Impartit per Anna Carone.

CUINA FRANCESA———A partir del 04.10.2012 >Dijous, de 17 a 19h. Taller 356€ + 15€ material (8 sessions)En aquest taller farem un recorregut per receptes de la cuina del país veí, tant pel que fa a plats principals com a postres. Viatjarem per diferents regions franceses a través de gustos, olors, colors i textures. Impartit per Joris Potier.

ALTRES TALLERS

RESTAURACIÓ I PINTURA DECORATIVA DE MOBLES———A partir del 01.10.2012 >Grup A: dilluns, de 17 a 19h. Taller 1Grup B: dilluns, de 19 a 21h. Taller 167,20€ + 4€ material (9 sessions)Taller per conèixer i dominar les tècniques que permeten conservar i restaurar mobiliari i alhora iniciar·se en el món de la pintura decorativa de mobles. Es treballa amb objec·tes petits. Impartit per Carme Pastor.

GANXET——— NOU!A partir del 03.10.2012 >Dimecres de 19 a 20.30h. Taller 156€ (10 sessions)

A cada sessió s’aprèn un nou punt o tècnica i se’n fa una mostra per crear un mostrari de tot el què s’ha après. Les sessions s’organitza·ran en funció del nivell de l’alumnat. Impartit per Carme Plana.

DESCOBREIX I TASTA LES PLANTES MEDICINALS——— NOU!A partir del 03.10.2012 >Dimecres de 10 a 11.30h. Aula 456€ (10 sessions)Descobrirem noves plantes medicinals, aquelles més properes a nosaltres .Tastarem les seves infusions i coneixerem les seves pro·pietats. Impartit per Rosa Ana Segura.

INTENSIUS

CÀPSULA 1: SOFTWARE LLIURE I OBERT, L’ALTERNATIVA DEL PROGRAMARI SENSE PAGAR——— NOU!Dimarts 2.10.2012 > De 19 a 21.30h. Aula 19,30€ (1 sessió de 2,30h)Descobrim el software obert i lliure, una alternativa gratuïta per treballar al nostre PC. Coneixerem Linux i totes les alternatives gra·tuïtes a Windows. Impartit per Laura Pérez

CÀPSULA 2: INTERNET I TICS PER EMPRENEDORS/ES——— NOU!Dimarts 9.10.2012 > De 19 a 21.30h. Aula 19,30€ (1 sessió de 2,30h)Si vols emprendre el teu propi negoci o millorar les teves actituds per tal de fer·ho en un futur, necessitaràs dominar el món de les noves tec·nologies. Impartit per Laura Pérez.

CÀPSULA 3: FORMA’T, BUSCA FEINA I/O TREBALLA ONLINE——— NOU!Dimarts 16.10.2012 > De 19 a 21.30h. Aula 19,30€ (1 sessió de 2.30h)Introducció bàsica a tot el seguit d’activitats i recursos de que disposem a Internet per tal

Page 13: Agenda Setembre - Desembre 2012

A partir del 3.10.2012 > Dijous de 16 a 17hSala de conferències56€ (8 sessions)Jocs, rotllanes i audicions portaran els nostres fills a desxifrar la riquesa de la música i les seves pròpies capacitats. Impartit per Silvia Martín.

SENSIBILITZACIÓ MUSICAL I EXPRESSIVA PER A NADONS DE 0 A 1 ANYS———A partir del 3.10.2012 > Dijous de 17 a 18hSala de conferències56€ (8 sessions)Mitjançant jocs de falda,moixaines, carícies i cançons viurem un moment d’aprenentatge multisensorial. Impartit per Silvia Martín.

ANIMAR ELS CONTES——— NOU!Dissabte 20.10, 17.11 i 15.12.2012 > D’11 a 13hTeatre7,50€ (cada sessió de 2h) a partir de 5 anys20.10 La Caputxeta vermella, 17.11 La Bella dorment i 15.12 Contes per nens valents. Amb aquest taller us volem mostrar que hi ha mil maneres d’interpretar una història. Tots junts, a través del conte, els objectes i la vostra imaginació. Impartit per Antonella D’ascenzi.

CUINANT L’ART——— NOU!A partir del 5.10.2012 >Divendres de 17.30 a 19h. Taller 356€ + 10€ material (10 sessions) a partir de 5 anysConverteix·te en xef de grans obres d’art! Vine a pintar amb el teu menjar favorit tot descobrint la pintura d’artistes com Picasso, Dalí, Miró o Tàpies. Impartit per Rosi Morales.

CINEMA I ALIMENTACIÓ——— NOU!Dissabte 24.11.2012 > D’11 a 13h. Sala de conferències7,50€ per família (1 sessió de 2h)Vine a descobrir el menjar dels dibuixos animats i les pel·lícules. Veuràs com tu també pots gaudir més d’un menjar sa i ric! Impartit per Diógenes, centre creatiu – espai cultural.

de poder ampliar els nostres coneixements, millorar les nostres actituds professionals i fins i tot ajudar·nos a trobar feina. Impartit per Laura Pérez.

CÀPSULA 4: CIBERACTIVISME: CONEIX INTERNET I FES-LO SERVIR PER MILLORAR EL MÓN QUE T’ENVOLTA——— NOU!Dimarts 23.10.2012 > De 19 a 21.30h. Aula 19,30€ (1 sessió de 2.30h)Canvia el món i defensa els teus drets amb les noves tecnologies. Impartit per Laura Pérez.

CUINA FRANCESA——— NOU!Dissabte 17.11.2012 > De 10 a 14h. Taller 314.93€ + material (1 sessió de 4h)

COSMÈTICA NATURAL FACIAL——— NOU!Dissabte 6.10.2012 > De 10 a 13h. Taller 111.20€ + 4€ material (1 sessió de 3h)Aprèn a elaborar els teus propis cosmètics facials amb ingredients naturals. Impartit per Rosa Ana Segura.

SABONS NATURALS——— NOU!Dissabte 10.10.2012 > De 10 a 14h. Taller 114.93€ + 4€ material (1 sessió de 4h)Farem pastilles de sabó artesanal amb propie·tats terapèutiques que podrem utilitzar per la nostra higiene facial, corporal, i inclús per ren·tar·nos el cabell. Impartit per Rosa Ana Segura.

AROMATERÀPIA——— NOU!Dissabte 1.12.2012 > De 10 a 13h. Taller 111.20€ (1 sessió de 4h)Descobrirem el món dels olis essencials, les seves propietats i com els podem utilitzar en la nostra vida diària, tant a nivell físic com emocional. Impartir per Rosa Ana Segura.

TALLERS FAMILIARS

SENSIBILITZACIÓ MUSICAL I EXPRESSIVA PER A NADONS D’1 A 3 ANYS——— NOU!

Page 14: Agenda Setembre - Desembre 2012

INFORMACIÓ DELS TALLERSInscripcions del dilluns 17 al divendres 22 de setembre d’11 a 14h i de 17 a 20h. No es reservarà plaça per telèfon o correu electrònic. Dissabtes i festius no es faran inscripcions.

La matriculació dels tallers intensius es pot fer una setmana abans del seu inici.

Cada persona podrà fer un màxim de tres inscripcions (inclosa la pròpia).

El pagament de la matrícula es farà mitjançant targeta de crèdit o ingrés bancari. La inscripció no es considerarà formalitzada fins que no es porti el resguard del pagament bancari, en un màxim de dos dies. En cas que la persona inscrita no hagi formalitzat la plaça dins el termini, aquesta quedarà vacant.

Alguns tallers tenen un suplement de material que s’abonarà el primer dia de taller al professor/a.

El Centre Cívic es reserva el dret de suspendre algun taller que no hagi assolit un mínim de participants.

Un cop iniciats els tallers no es retornaran els diners.

ENTITATS I GRUPS ESTABLES

ALBA LACTÀNCIA MATERNA——— Dijous, de 17 a 19h

AMICS DE LA BALDUFA——— 1r i 3r dimecres de cada mes, de 20 a 23h

ARXIU HISTÒRIC DEL POBLENOU——— Reunions quinzenals els dissabtes, de 10 a 12h. Consulta del públic: tots els dimarts, de 18 a 20h i hores convingudes

ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS——— 1r dijous de cada mes, de 14 a 17h

ASSOCIACIÓ DE PESCADORS ESPORTIUS DE BARCELONA——— 2n dimecres de mes de 20 a 22h

ASSOCIACIÓ ESCENA POBLENOU——— [email protected]

AULA ENDAVANT SANT MARTÍ——— Dimarts, de 17 a 19h. Dijous, de 10 a 13h

BARCELONA ESTELS CLUB——— 2n i 4t dijous del mes, de 19 a 21h

COL·LECTIU APROPEM-NOS——— Per la convivència intercultural al Poblenou. http://apropem-nos.wordpress.com [email protected]

COLLA EXCURSIONISTA LA SENYERA——— 1r divendres de mes de 20 a 22h

CONSORCI PER LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA——— Dilluns i dimecres, de 9 a 13h.De dilluns a divendres, de 17 a 21.50h

CORAL DEL JONCAR——— Dimecres, de 21.30 a 24h

CORAL DEL JONCAR PETIT——— Dilluns, de 17.30 a 19h

GRUP DE DONES ESPORTS I LLEURES——— Dilluns, de 10 a 12h

IBA COL·LECTIU IMPROVISACIÓ——— http://ibacolectiudimprovisacio.blogspot.com

ORQUESTRA AMICS DE LA MÚSICA——— Dilluns, de 19 a 22h

PENYA CICLISTA POBLENOU——— Dimarts, de 19 a 21h

POBLE9 PEL SAHARA——— Divendres (cada 15 dies), de 19.30 a 21.30h

PUNTAIRES DEL CENTRE CÍVIC DE CAN FELIPA——— Dimarts i divendres, de 17 a 21h

TERTÚLIA DEL CANTE MINEROPENCHO CROS———

Page 15: Agenda Setembre - Desembre 2012

Agenda d’activitats

Disseny gràfic Forma & Co

ImpressióEl Tinter

Informacions d’interès

Centre Cívic Can FelipaPallars, 277 08005 Barcelona932 563 840

De dilluns a divendres, de 8 a 22hDissabtes, de 8.30 a 21h

Horari Sala d’exposionsDe dimarts a dissabte, de 17 a 21h

MetroPoblenou L4 (groga)

Bus 36, 42, 71, 141, N6 (Nitbus)

Facebook Centre Cívic Can Felipa

Twitter @calafelipa

Bi

Bi Bi

BiBicing (Bi)

C/ de Pallars

C/ d

e B

ilba

o

C/ d

e Lo

pe

de

Veg

a

C/ de Pujades<M> Poblenou

C/ de Pere IV

Ra

mb

la

d

el

Pob

len

ou

Page 16: Agenda Setembre - Desembre 2012