Butlletí Gaudí Comerç - Octubre 2010

4
El projecte de dinamització s’articula en cinc línies d’acció que aquí avancem: 1. La creació d’una marca. Que ens permet articular una identitat pròpia sobre la qual es basarà la nostra co- municació. 2. La comunicació. El nostre pla intern té com objectius garantir la transpa- rència i recollir les opinions de tots els nostres socis. Per això hem engegat aquest butlletí i un pla de visites per- sonals. La comunicació externa contempla la difusió de les nostres activitats a tra- vés de tots els mitjans de comunicació del barri. 3. La dinamització del barri i millora de la nostra activitat comercial. Com ja heu pogut observar, hem planificat acti- vitats per a pràcticament tots els mesos: Taller de Carnaval (gener), “Vine al Zoo” (febrer), La Millor Botiga del Món (San Jordi), Rasca i Guanya. (abril.) Cicle de Concerts (abril-juliol), Jornades de Jocs (maig)... 4. La promoció de l’associacionisme. Per això és fonamental comunicar el nostre projecte i oferir activitats i serveis que donin valor als socis actuals i poten- cials. Per a aconseguir-lo advoquem per la professionalització de la nostra asso- ciació i la captació d’ajudes que ens per- metin finançar més activitats. Així mateix estem potenciant el treball en xarxa participant activament en la programació de les activitats del barri i liderant el projecte “Barri Socialment Responsable” dintre de la Coordina- dora d’entitats de la Sagrada Família. També hem començat a participar en plataformes de comerç així per exem- ple ens hem associat a Botiguers de Catalunya, vam assistir a les reunions del Consell de Comerç del Districte de l’Eixample i a les del Pla d’Acció de l’Agenda 21. 5. Projectes d’acció social i/o mediambi- ental. En aquesta línia hem signat un acord amb l’ajuntament per a la reduc- ció de residus, i estem treballant en al- tres accions. Si us interessa conèixer en detall el pla d’acció podeu sol·licitar una còpia a qualsevol membre de la junta. Junta de Gaudí Comerç EL PLA D’ACCIÓ DE GAUDÍ COMERÇ 2010 CIRCULAR OCTUBRE 2010 CONTINGUTS: ACTIVITATS GAUDÍ COMERÇ TENDÈNCIES SECTOR SOCIS EL BARRI SERVEIS GAUDÍ COMERÇ butlletí SUMARI PLA D’ACCIÓ 2010 CAMPANYES Rasca i guanya Tardes de jocs per dinamitzar el comerç Cicle gaudí musical ACORD CÍVIC PER UNA “Barcelona neta” LA AVINGUDA GAUDÍ ES VESTEIX DE TARDOR PLA COMUNITARI DE LA SAGRADA FAMILIA RESPONSABILITAT SOCIAL AJUDES NOUS SOCIS Calçats Xagrí Fernando Vero Peluqueros Joieria Rellotjeria Sant Pau Llibreria Papereria Continental Gaudí Dolços Optica 2000 Peus Petits Per a dinamitzar el comerç del nostre barri i aconseguir els recur- sos necessaris hem elaborat un *Pla d’Acció 2010* on es recullen les actuacions concretes que anem a realitzar durant l’any.

description

Activitats Gaudí Comerç, Tendències del sector, Socis, el barri, Serveis...

Transcript of Butlletí Gaudí Comerç - Octubre 2010

Page 1: Butlletí Gaudí Comerç - Octubre 2010

El projecte de dinamització s’articula en cinc línies d’acció que aquí avancem:

1. La creació d’una marca. Que ens permet articular una identitat pròpia sobre la qual es basarà la nostra co-municació.

2. La comunicació. El nostre pla intern té com objectius garantir la transpa-rència i recollir les opinions de tots els nostres socis. Per això hem engegat aquest butlletí i un pla de visites per-sonals.

La comunicació externa contempla la difusió de les nostres activitats a tra-vés de tots els mitjans de comunicació del barri.

3. La dinamització del barri i millora de la nostra activitat comercial. Com ja heu pogut observar, hem planifi cat acti-vitats per a pràcticament tots els mesos: Taller de Carnaval (gener), “Vine al Zoo” (febrer), La Millor Botiga del Món (San Jordi), Rasca i Guanya. (abril.) Cicle de Concerts (abril-juliol), Jornades de Jocs (maig)...

4. La promoció de l’associacionisme. Per això és fonamental comunicar el nostre projecte i oferir activitats i serveis que donin valor als socis actuals i poten-cials. Per a aconseguir-lo advoquem per

la professionalització de la nostra asso-ciació i la captació d’ajudes que ens per-metin fi nançar més activitats.

Així mateix estem potenciant el treball en xarxa participant activament en la programació de les activitats del barri i liderant el projecte “Barri Socialment Responsable” dintre de la Coordina-dora d’entitats de la Sagrada Família. També hem començat a participar en plataformes de comerç així per exem-ple ens hem associat a Botiguers de Catalunya, vam assistir a les reunions del Consell de Comerç del Districte de l’Eixample i a les del Pla d’Acció de l’Agenda 21.

5. Projectes d’acció social i/o mediambi-ental. En aquesta línia hem signat un acord amb l’ajuntament per a la reduc-ció de residus, i estem treballant en al-tres accions.

Si us interessa conèixer en detall el pla d’acció podeu sol·licitar una còpia a qualsevol membre de la junta.

Junta de Gaudí Comerç

EL PLA D’ACCIÓ DE GAUDÍ COMERÇ 2010

CIRCULAR OCTUBRE 2010 CONTINGUTS: • ACTIVITATS GAUDÍ COMERÇ • TENDÈNCIES SECTOR • SOCIS • EL BARRI • SERVEIS

GAUDÍ COMERÇ butlletí

SUMARIPLA D’ACCIÓ 2010

CAMPANYES

• Rasca i guanya• Tardes de jocs per dinamitzar

el comerç • Cicle gaudí musical

ACORD CÍVIC PER UNA “Barcelona neta”

LA AVINGUDA GAUDÍ ES VESTEIX DE TARDOR

PLA COMUNITARI DE LA SAGRADA FAMILIA

RESPONSABILITAT SOCIAL

AJUDES

NOUS SOCISCalçats Xagrí

Fernando Vero Peluqueros

Joieria Rellotjeria Sant Pau

Llibreria Papereria Continental

Gaudí Dolços

Optica 2000

Peus Petits

Per a dinamitzar el comerç del nostre barri i aconseguir els recur-sos necessaris hem elaborat un *Pla d’Acció 2010* on es recullen les actuacions concretes que anem a realitzar durant l’any.

Page 2: Butlletí Gaudí Comerç - Octubre 2010

TARDES DE JOCS:PER UN BARRI MÉS

DIVERTIT I HUMÀ

ACORD CIVIC PER UNA BARCELONA NETA

El dia 24 d’abril i 29 de maig, hem rea-litzat dues activitats de jocs conjunta-ment amb Jugar x Jugar (Gaudí 39) i Lost Day ,format per alumnes de la EMAV (Escola de Mitjans Audio-visuals). Es tractava d’una tarda de jocs educatius en família que va tenir molta afl uència i va agradar molt.

Gràcies a “Jugar x Jugar” i “Lost Day”

pel seu interès en que el barri sigui un

lloc agradable, divertit i més humà.

Tots volem el mateix: tenir un barri on

col•laborarem comerços, habitants i

entitats.

I com hem pogut comprovar en

aquestes activitats lúdiques jugar no

és solament una activitat divertida, és

una forma de reforçar llaços, contribu-

ir a la millora de convivència i fer el

barri més vital.

Que hem de fer per a una bona gestió de residus

• Reduir el volum de residus ge-

nerats i separar totes les fraccions

de residus per recollida selectiva.

• Utilitzar sistemes de recollida:

(logística inversa, servei municipal

de recollida comercial, transportis-

ta privat, contenidors als carrers i

punts verds.

• No llençar als contenidors ca-

ducats, intentant que aquets pro-

ductes siguin retornats als seus

distribuïdors.

• Aplicar criteris mediambientals a

l’hora d’adquirir, utilitzar i desfer-se

del:material d’ofi cina i arxiu, mate-

rial d’informàtica i ofi màtica i l’ús

de paper.

• Presentar la declaració de pro-

ducció de residus municipals co-

mercials a la Direcció de Serveis

de Neteja i Gestió de Residus per

tal de poder classifi car els establi-

ments dins de les categories de

petits, mitjans, importants i grans

generadors de residus.

• Afavorir la formació de tot el per-

sonal en la gestió de residus

Quin suport ens donarà l’ajuntament de Barcelona?

• Ens mantindrà informats de la

normativa municipal en matèria de

gestió de residus.

• Suportarà les campanyes d’in-

formació i formació en matèria de

gestió de residus.

• Lliurarà targetes verdes identifi -

catives per tal de que els seus es-

tabliments utilitzin els punts verds

de la ciutat i puguin benefi ciar-se

de la bonifi cació prevista

• Aplicarà les reduccions previs-

tes per la normativa vigent sobre

les quotes resultants de les tarifes

del servei de recollida de residus

municipals.

Hem signat un acord amb l’ajuntament de Barcelona per millorar la qualitat de l’espai públic i la gestió dels residus. Els associats se benefi ciaran d’un descompte del 10 % en la taxa de recollida de residus comercials i del 50% en les taxes d’utilització dels punts verds comercials

CICLE GAUDÍ MUSICAL“El Cicle Gaudí Musical” que va co-

mençar el mes d’abril i va acabar al

juliol ha permès augmentar l’oferta

cultural del barri.

Hem comptat amb les actuacions de:

- Pere & Sally (pop ambiental)

- “Victor Blanca i les claus de Jade “

(pop acústic).

-“Les cançons d’en Pere i l’Alba”

(cantautor infantil).

- “Leonor Zayas” (tangos, boleros).

- “Els guitarristes” (Clàssic Populares).

Agraïm al Sr Pere Salicrú la seva de-

dicació i el seu interés en el projecte.

Page 3: Butlletí Gaudí Comerç - Octubre 2010

.

La fi ra ofereix un ventall d’activitats i espectacles des de les deu del matí fi ns a les vuit de la tard de les quals podran gaudir nens i adults. Entre els actes programats entorn la fi ra ens trobem:

Amb aquesta fi ra,que es celebra en el marc de la Taula de Dinamització Comercial del Pla Comunitari de la Sagrada Família, els botiguers ens benefi ciem de l’afl uència de públic al carrer però a més participem en l’ex-posició i les activitats. Una de las prin-cipals atraccions de la fi ra és la mos-tra gastronòmica en la que els bars i restaurants situats a l’avinguda Gaudí oferiran un proposta de menús i plats temàtics de tardor amb bolets, casta-nyes y vi, i les terrasses de l’avinguda se integraran amb la fi ra. En la expo-sició es recrearan els nostres establi-ments al carrer en carpes que presen-taran una mostra de productes en tres punts diferents del barri.

A més es realitzarà una “gimcama” o joc de pistes amb un recorregut per totes les botigues. Aquesta activitat lúdica fomentarà la visita als nostres establiments i el contacte amb els vi-sitants.

Comunicació i difusió

Per a que l’acte tingui la repercussió que busquem se difondrà amb cartells a les pròpies botigues. Las botigues associades i altres equipaments del barri distribuiran el programa de la fi ra al seus clients

Es publicaran notícies en la web de la Coordinadora d’Entitats, la revista “A Cel Obert” i altres mitjans escrits del barri.

LA AVINGUDA GAUDI ES VESTEIX DE TARDOR

Els propers dies 16 i 17 d’octubre l’ avinguda Gaudí (entre Pare Claret y Rossell) acollirà la fi ra de la tardor. Aquesta celebració, que coincideix amb el 40 aniversari de l’associació de Veïns ressalta l’encant i la màgia de tardor amb una exposició que va des de les típiques parades d’alimen-tació, roba i artesania a una mostra d’ofi cis artesanals.

CAMPANYA RASCA I GUANYA

JA TENIM GUANYADOR

Durant el mes d’abril hem organitzat la campanya de promoció comercial de tipus Rasca i Guanya. La participació dels associats en la aportació de re-gals ha sigut molt elevada: el 60% heu ofert algun regal (40/75) valorats en més de 6.000 euros.

El creuer per la Mediterrània de 4 dies l’ha entregat la Perfumeria Guillén (In-dústria 162), a la senyora G.T.

PLA COMUNITARI DE LA SAGRADA FAMÍLIA

El Pla comunitari de la Sagrada Famí-lia és una xarxa de persones, de veïns i veïnes, d’associacions, de serveis i equipaments que treballem plegats per millorar el barri en diferents aspectes com la salut, l’educació, la mobilitat, el comerç... El Pla pretén millorar el nos-tre entorn comptant amb la participa-ció de tots aquells que formen part del barri.

S’organitza a través de comissions de treball, que són els espais des dels quals es discuteix sobre les necessi-tats del barri i s’impulsen activitats i projectes que hi donin resposta.

Us animem a conèixer i a participar dels projectes del Pla comunitari. Hi ha una taula específi ca de Dinamització Comercial. Podeu participar, tant en representació de la nostra associació com a títol individual.

Activitats:

•Caravana de burrets

•Trenet per als més petits

•Mostre d’Artesania

•Demostració d’ofi cis

•Tallers infantils

•Gimcama

Espectacles:

•Titelles on s’expliquen contes.

•Espectacle musical amb Carles

Cuberes ple de ritme amb la força

d’una banda trepidant.

•Ball popular amb instruments tra-

dicionals com la coixinera, el fl a-

biol, el tamborí i la gralla.

Page 4: Butlletí Gaudí Comerç - Octubre 2010

RESPONSABILITAT SOCIAL AL COMERÇ

L’accessibilitat, les condicions laborals dels treballadors, la possibilitat de conciliació, la integració de col·lectius vulnerables, l’estalvi energètic, els valors publicitaris, la cultura i la llengua, l’impacte econòmic, la reco-llida selectiva… Es compleixen aquestes condicions a la botiga del cos-tat de casa, al mercat del barri o a la cadena comercial del nostre carrer?

AJUDES: DOS MILIONS D’EUROS PER AVALAR CRÈDITS A COMERÇOS

Iniciativa pionera per impulsar la pro-ducció i el consum ecològic Barcelo-na. El Departament d’innovació, Uni-versitats i Empresa de la Generalitat destinarà dos milions d’euros a faci-litar els crèdits que demanin empre-ses del sector del comerç. Gràcies al conveni signat entre la societat Avalis i la Direcció General de Comerç, es podrà oferir avals a petites i mitjanes empreses del sector, així com també a autònoms,amb un import màxim de 250.000 euros. La Direcció General de Comerç aportarà el 4% d’aquesta xifra i calcula que amb aquesta contri-bució de dos milions es podrà facilitar avals per un valor total superior als 50 milions d’euros. El conseller Huguet, que va qualifi car aquest conveni com a “peça clau per facilitat la continuïtat de l’activitat empresarial” va fer públic l’acord durant la inauguració de la jor-nada ‘Comerç al Dia’ de Cornellà de Llobregat.

Unió de Botiguers Sant Pau Gaudí[email protected]

En el cas dels comerços, hi podem trobar multitud d’aspectes que incideixen en la responsabilitat social com, per exemple:

• Millorar l’accessibilitat.

• Tenir una persona amb disminució per a fer el repartiment a domicili.• Facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar amb uns horaris adaptats. • Millorar l’efi ciència energètica • Fer una gestió excel·lent de la recollida selectiva. • Donar els productes sobrants, precadu-cats o fora de temporada a una ONG o a un menjador social. • Implicar-se amb les necessitats de la comunitat col·laborant amb entitats soci-

als del barri. • Fomentar la compra de productes lo-cals amb una acurada selecció i informant de l’origen. • Intentar comprendre els nous valors de la ciutadania i dialogar amb els proveïdors per a incorporar millores en sostenibilitat i responsabilitat. • Portar a terme accions de formació i també de prevenció de riscos. • Tenir un estil de respecte per la cliente-la, mostrant-se sensibles a les diferències culturals, d’edat, etc.

En un barri com la Sagrada Família po-dem trobar multitud de bones pràcti-ques. Us imagineu que poguéssim mirar un mapa de la responsabilitat social del barri? Que poguéssim saber on hi ha fo-cus de compromís?

Potser si sabéssim que hi ha molts casos de compromisos en RSE veuríem el barri amb uns altres ulls. Potser fi ns i tot pen-saríem en aquells valors que nosaltres també tenim de la botiga, del restaurant ... sense que sigui una visió estranya del que és una empresa o sinó el contrari: una millor manera de concebre la botiga com una empresa amb visió de futur!

• Camiseria Lys

• Donaire Protecció Solar

• Estètica Clements.

• Herva Moda i Herva Lenceceria.

• Joieria Torrents Gianni

• Multiòpticas Jumir

• Onix

• Perfumería Sampol

Durant el mes de Febrer es va realitzar una enenquesta entre els associats sobre respon-

sabilitat social al comerç urbà. El nivell de participació (formularis emplenats) va ser del 10

%. Agraiïm als associats i associades que van contestar.