Can monmany 2015

97
A tercer anem a Can Monmany Octubre 2015

Transcript of Can monmany 2015

A tercer anem a

Can Monmany

Octubre 2015

Els dies 6 i 8 d’octubre els alumnes de tercer vam anar a Can Monmany per aprendre moltes coses sobre el blat i altres tipus de llavors.

Va ser una activitat impressionant pel que vam fer, fantàstica perquè ens ho vam passar molt bé i divertida per com vam aprendre.

Quan vam arribar ens van ensenyar la masia on pagesos cuiden horts i monitors fan activitats interessants per les escoles

Després uns monitors ens van distribuir en tres grups per fer diferents activitats.

Un grup va aprendre que existien diferents tipus de cereals: blat, blat de moro, arròs, i civada. Tots tenien llavors i tija que era el que després vam fer servir per muntar un paller. N’ hi havia dos ja mig muntats. Per grups s´ havia de crear-ne un alt i en forma de rodona a l’ altra banda on hi havia un pal. Era com es feia abans . Ara ja fan servir màquines recol·lectores. Per fer-ho teníem carretes i portàvem la palla d’ un lloc a l’ altre. Es treballava en equip mentre uns feien la forma els altres portaven la palla. Què bé ho vam passar!

Un altre grup va aprendre com es sembrava el blat. Removíem la terra ja que estava aixafada , anàvem a buscar galledes plenes de llavors que barrejàvem i sembràvem. Al final vam regar i remoure una mica de terra per sobre ja que d’ aquesta manera els ocells no s’ ho menjaven.

El tercer grup van descobrir les eines:

1) El trill el que servia per separar les llavors de les espigues.

2) La falç que s’emprava per segar.3) La forca pe recollir la palla.

Vam fer un joc on anàvem separant el grans de dins les espigues.

Ja quan els grups vam acabar vam treure conclusions, valorar l’ activitat, recollir i els monitors de Can Monmany ens van obsequiar amb pa amb oli per a tothom. Estava molt bo!!!

Ara cap el mes de març vindran a l’ escola a explicar-nos com es fa el pa. Esperem que el blat amb les espigues hagi crescut molt.

Tot plegat per descobrir el sector primari a l’ entorn de l’ agricultura.