Centre Cívic Guinardó STRIPART 2015

9
STRIPART 2015 Centre Cívic Guinardó Del 4 al 17 de Juliol

Transcript of Centre Cívic Guinardó STRIPART 2015

Page 1: Centre Cívic Guinardó STRIPART 2015

STRIPART2015

Centre Cívic Guinardó

Del 4 al 17 de Juliol

Page 2: Centre Cívic Guinardó STRIPART 2015

STRIPART 2015 STRIPART 2015

De dilluns a divendres, de 9.30 h a 13.30 h i de 17 h a 21.30 h Dissabtes, de 10.30 h a 13.30 h i de 16.30 h a 19.30 h

Entrada gratuïta *De dilluns a divendres, de 18h a 20h, servei de visita comentada.

21h Acte inaugural 22h Actuacions

El viatge, performanceEva Hernández Un personatge solitari emprèn un viatge. Només l’acompanya la seva maleta. A dins, els seus objectes tresor: un rellotge, un llibre i un raspall. Són els seus companys de viatge, tots ells plens de significat.

Pilot Automàtic, música i dansaCia. Dgustart L’automatisme del quotidià i la rutina devaluen el proper, l’autèntic, l’orgànic. Totes aquelles coses que fem i veiem tots el dies perden la seva autenticitat, la seva frescor, la seva identitat inicial a causa de la rutina i l’automatisme.

La Trouvaille, circCia. Géminis Moments de ball, carioques de llum, i acrobàcies aèries (trapezi fix, teles acrobàtiques i trapezi doble), des d’un punt de vista teatral i de joc, en què es busca reivindicar la manca d’apropament entre les persones.

Simβiosi, performanceCia. Simβiosi Simβiosi és un projecte conceptual en que, a través de la improvisació, s’interrelacionen arts que arriben als sentits per diferents mitjans: la música i els sons, per mitjà de l’oïda; la dansa, la interpretació corporal i el videoart, a través de la vista.

Les Taronges Imperfectes, teatre físicLaboratori Teatral Patates amb Suc Quan busquem la nostra mitja taronja estem assumint una realitat horrible: som taronges imperfectes i necessitem que algú ens completi.Ens endinsem directament en la possessivitat, l’amor de les frustracions i l’autoestima trencada. Caminem sobre la perillosa línia que separa l’amor i l’odi, l’amor que suma i l’amor que resta, les taronges senceres i les esclafades.

00h Festa final a la piscina amb Xavi Mateu Dj

EXPOSICIÓ

DISSABTE 4 DE JULIOL— INAUGURACIÓ

Page 3: Centre Cívic Guinardó STRIPART 2015

DILLUNS 6 DE JULIOL DIMARTS 7 DE JULIOL

Taller d’il·lustració. De 17.30h a 20.30h.Inscripció gratuïta. Cal reservar plaça abans del 3 de juliol: [email protected].

Farem jocs de dibuix per trencar el gel i a partir d’aquí, amb les imatges que sorgeixin crearem un fanzine de 8 pàgines que cadascú es podrà emportar un cop acabada la sessió.Farem exercicis de dibuix de textures, tinta, llapis, collage, diferents tècniques, perquè cadascú aprengui aquella amb la que se senti més a gust. Portarem exemples d’altres fanzines que ja existeixen per a tenir alguns referents. Passarem una bona estona desenvolupant la nostra creativitat. Cal portar: llapis, pinzells, cola, tinta negra i acrílics de colors.

DIBUIXA I CREA EL TEU PROPI fANzINE EM REGALES UN TOvALLÓ?

NIT D’ESCÈNIQUES

Laboratori de dansa i arquitectura. A càrrec de Be[in]Art.El taller sera els dies 7, 8 i 9 de juliol, de 10h a 13h. I l’actuació resultant del taller tindrà lloc el 9 de juliol a les 20h. Inscripció gratuïta.Cal reservar plaça abans del 3 de juliol: [email protected].

Qui no ha escrit o anotat alguna cosa important en un tovalló? Una història, la teva història, la nostra història. Crearem un espectacle des d’un bagul generat per històries explicades per ciutadans d’un lloc, en aquest cas el barri del Guinardó.Sortirem al carrer a la recerca d’aquestes històries oblidades en el temps... si no les trobem, els participants ens les explicaran.

A partir de les 20.30h. Entrada gratuïta.

RatOn, teatre físic i visual Cia. ToTum TeaTreEn un món oníric dos personatges es troben, un humà i una rata. Tots dos igual de reals, però cada un amb la seva condició al món. Intenten conviure sent inevitablement inseparables. Quins són els seus anhels? Les seves circumstàncies vitals els permetran sortir del lloc que habiten? Si encara hi ha esperança, aquesta no sembla tenir un rostre concret... a on els portarà?Destrhuman, dansa contemporània Silvia ManchaAquesta peça neix de la reflexió sobre el fort poder de destrucció que té l’acció humana envers l’entorn i la resta d’espècies. Destrhuint només aconseguirem destrhumanitzar-nos.La valla, dansa contemporània Cia. L’arbreLa Valla ens transporta a través de la dansa a un problema molt real i actual al que normalment se li dóna l’esquena: el drama de la gent que ha de fugir dels seus països en guerra o sumits en la pobresa per intentar aconseguir una vida millor.

Page 4: Centre Cívic Guinardó STRIPART 2015

DIMECRES 8 DE JULIOL DIJOUS 9 DE JULIOL

A partir de les 21h. Entrada gratuïta.

Examen De Memoria Histórica, teatre Guió i direcció de Ana Izarzugaza Es diu que la memòria pot fer-nos activar un record fent-nos reviure’l amb les mateixes sensacions que llavors. Però hi ha molts d’aquests records que porten massa anys sense ser escoltats. Desplaçats per l’obstinació del poder, esborrats amb un lleixiu que ha resultat ser insuficient.

dorms?, teatre BamBú cia. de teatreDos bessons. Una relació marcada per una complicitat que traspassa els límits de la vida. L’Èlia ha d’acceptar que el Max ha marxat, però que hi segueix sent. Flaixos d’un passat compartit i un present que cal aprendre a compartir des de diferents dimensions. Una reflexió sobre l’amor entre germans i la complicitat portada a l’extrem, des de l’aire fresc de la joventut i la tendresa del pas del temps.Obra accessible per a persones amb discapacitat visual i auditiva.

NIT D’ESCÈNIQUES ParLEM D’arT NIT D’ESCÈNIQUES

A partir de les 21h. Entrada gratuïta.

Em regales un tovalló?Actuació resultant del Laboratori de dansa i arquitectura desenvolupat a l’Stripart durant els darrers dies. A càrrec de Be[in]Art

L’ou de la vida, performance Mireia Chaos Una imatge que anuncia l’arribada d’un nou nat, una força interior desbordant com el sol que empeny per sortir i estendre’s per tot el cos. Per omplir cada racó de d’energia de vida i d’amor. Poesia, cant i interpretació s’uneixen per donar forma a aquesta obra.

Himmelweg, teatre La Octava CompañíaHimmelweg és la petita gran història de la visita d’un observador internacional a un camp d’internament civil. De com un règim pretesament democràtic maquilla els camps de la barbàrie per a convertir-los en ciutats aparador de bonança i noves possibilitats. De com les classes i els pobles lluiten per sobreviure.

A les 19h. Entrada gratuïta.

En aquesta activitat, participants d’Stripart ens mostraran l’obra que han presentat en aquesta edició, i explicaran breument quines han estat les seves motivacions per fer-la. Podrem entendre millor el procés creatiu que s’ha practicat i veurem les diferents maneres de treballar de cada artista.

Page 5: Centre Cívic Guinardó STRIPART 2015

DIvENDRES 10 DE JULIOL DISSABTE 11 DE JULIOL

A partir de les 21h. Entrada gratuïta.

El Somni De Ramiro, teatre físic Bruja Broma Un dia treballant al carrer pot ser molt llarg. Cauen poques monedes. La gent no té temps per a la poesia d’un titellaire, però la passió no es cansa i mai s’ha cansat en tots aquests anys.

Out Of Office, teatre físic Boboli Theatre ProductionsOut of office, o l’epopeia tragicòmica d’una treballadora d’oficina, és un espectacle creat gràcies a la tècnica de manyaga corporal, teatre d’ombres i titelles.

NIT D’ESCÈNIQUES PINTURA EN fAMíLIA DANSA AL CARRER

Dissabte 11 de juliol de 10.30h a 13.30h. Punt de trobada: al Centre Cívic Guinardó a les 10.30h. Inscripció gratuïta.Cal reservar plaça abans del 8 de juliol: [email protected].

Un taller d’acció col·lectiva proposat al mateix carrer, un taller de creació vinculat a la mateixa exhibició.Durant la sessió es farà un recorregut des del Centre Cívic Guinardó, pels carrers del barri i acabarem a un lloc específic del Parc del Guinardó: el búnquer del Carmel.Convidem a videoartistes que vulguin gravar el taller de dansa al búnquer del Carmel, i a artistes que vulguin fer drawing sketch (esbós, dibuix), complementant i ampliant la proposta amb aquestes altres disciplines.

De 10.30h a 13.30h. A càrrec de Natalia Carminati Inscripció gratuïta.Cal reservar plaça abans del 8 de juliol: [email protected].

Convidem a les famílies a experimentar el procés creador de l’obra pictòrica mitjançant el diàleg entre l’imaginari de l’infant i la realitat adulta. Pares, mares, fills i filles compartiran els seus llenguatges plàstics fusionant-los en una única obra que reflecteixi ambdues mirades.Les famílies vinguin amb una bata o una camisa per tacar-se. Per nens de 6 a 10 anys.

Page 6: Centre Cívic Guinardó STRIPART 2015

DILLUNS 13 DE JULIOL DIMARTS 14 DE JULIOL

NIT D’ESCÈNIQUESDE LA RESPIRACIÓ AL SO EN MOvIMENT

DOCUMENTAL: XX aNyS D’STrIParT; I XERRADA OBERTA

20.00 h.

Stripart fa 20 anys. Durant tot aquest temps, han passat més de mil joves creadors per la mostra, aportant la seva visió artística. En aquest documental podrem veure recollides les experiències d’alguns d’aquests creadors i altres persones relacionades amb la mostra.Després del documental, farem una xerrada oberta sobre la importància o no d’aquest tipus d’iniciatives i els ponts entre l’art amateur i el professional.

A partir de les 21h. Entrada gratuïta.

Puppets, dansa contemporània Cia. DimproDues vides, dos cossos, dues energies que sense adonar-se es manipulen físicament... què passaria si descobrissin el poder de la manipulació no física? Sense adonar-nos estem sent manipulats per la societat, pel nostre entorn, per tot allò que ens envolta, perquè l’ésser humà és molt instintiu i sempre podem respondre d’una manera física o emocional.

Libre, teatre Ooops! CompanyLibre és una creació audiovisual i metafòrica que desvela un personatge dividit, sensible i irritat. Víctima dels seus propis pensaments, desitjos i malsons. Explora les fronteres entre el cos i l’ànima, la realitat i la imaginació, dins un món autodenominat lliure. Com seguir el camí quan la desesperació focalitza el punt central del pensament?

Taller de dansa contemporània. De 16h a 18h. Inscripció gratuïta.Cal reservar plaça abans del 9 de juliol: [email protected].

Partint de la respiració i la ressonància de la veu, ampliem la consciència creativa del moviment, de la dansa. S’explorarà la relació entre l’ús de la respiració, de la veu i els tons, el pes i el flux del moviment a l’espai, a través de vivències individuals, en parella o en grup.Aquesta interconnexió, Respiració – Moviment – So, serà la base per desenvolupar l’impuls creatiu i a partir d’allà crear una performance.Recomanacions: portar roba còmoda i apta per ballar. No és necessària cap experiència prèvia en dansa i teatre.Imparteix el taller Ricardo Molar (Porto, 1984).

Page 7: Centre Cívic Guinardó STRIPART 2015

DIMECRES 15 DE JULIOL DIJOUS 16 DE JULIOL

NIT DE LITERATURA ORAL

A partir de les 21h. Entrada lliure.

Presentarem diferents maneres d’entendre la poesia oral, diferents autors. Des d’una posada en escena coherent mostrarem un rang ampli d’expressions de literatura escènica.

DE L’aCCIÓ QUOTIDIaNa a L’aCCIÓ DraMÀTICa

PROSPECCIÓ CRíTICA SOBRE IMPRESSORES 3D

TARDA DE CIRC. STRIPART KIDS

A partir de les 19h. Entrada lliure i gratuïta.Activitat per tots els públics.

Two Seconds, circ Cia. ChiffleursDos, tres, quatre personatges estrafolaris deambulen per l’escenari. Tenen mapes, brúixoles, lupes… Busquen, busquen alguna cosa, però… què deu ser?

La flor de lis buscant al nord, circ Cia. MicrocircLa Flor de Lis sempre ens ha marcat el Nord a la Rosa dels Vents, però resulta que avui ha nascut en un jardí on no fa vent. Sense vent res es mou, per tant, no podem trobar un possible camí. Sort dels amics que apareixeran on menys un espera, que guiaran la Flor de Lis a trobar el Nord.

Taller de teatre. De 10h a 14h. A càrrec de la Cia. ToTum TeaTre. Inscripció gratuïta.

Cal reservar plaça abans del 14 de juliol: [email protected].

El principal objectiu d’aquest taller és fer un primer contacte amb el teatre físic treballant el desenvolupament d’una acció amb el company, per crear físicament relacions i situacions dramàtiques.

De 17h a 21h. Inscripció gratuïta.Cal reservar plaça abans del 14 de juliol: [email protected].

Veurem quina és la situació de l’art en aquesta tecnologia aplicada a projectes, tant conceptuals com estètics, i generarem una petita intervenció fent servir les màquines. Cal portar ordinador portàtil.Imparteixen el taller toMAKEt/FABoratory.

Page 8: Centre Cívic Guinardó STRIPART 2015

DIvENDRES 17 DE JULIOL DIvENDRES 17 DE JULIOL

TALLER DE ROBòTICA. STRIPART KIDS CLOENDA

De 9.30h a 13.30h. Inscripció gratuïta.Cal reservar plaça abans del 15 de juliol: [email protected].

En aquest taller, els nens (de 9 a 12 anys) crearan i interaccionaran amb un robot a la seva elecció, com un gosset, un elefant o un tot terreny. Mitjançant l’ús de sensors de tacte, color o proximitat, els grups faran la programació per definir els moviments i el comportament de les seves creacions.

Barbacoa (Cal reservar abans del 13 de juliol a la següent adreça: [email protected]. Participants, gratuït; entrada general, 5€)

Ull de Vellut, concertLas Ruinas, concertDJ Prades

Page 9: Centre Cívic Guinardó STRIPART 2015

CENTRE CÍVIC GUINARDÓRonda Guinardó, 113-141 Av. Mare de Déu de Montserrat, 134-140 08041 Barcelona [email protected] www.stripart.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14h i de 16 a 22h Dissabtes de 10 a 14h i de 16 a 20h

ADREÇA HORARI

MAPA