Diari del 23 d'octubre de 2013

32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 NOU PLA DE JUBILACIÓ 100% Capital Garantit 3% rendibilitat garantida* *3% TAE fins el 31/12/2016 DIMECRES, 23 D’OCTUBRE DEL 2013 / NÚM. 2.422 / ANY 10 Centre Comercial Illa Carlemany. 2a planta Gaudeix de les nostres especialitats en el millor ambient: hamburgueses, salsitxes alemanyes, entrepans... col·laboradors: IV OKTOBERFEST KRUNCH 2x1 en cervesa de barril de 18 h a 21 h de dilluns a divendres. Dilluns, DJ en directe. De dimarts a divendres, música en viu. Esports en directe. Del 26 de setembre al 27 d’octubre Propera obertura Matrícula oberta Per a més informació, truqueu al 644 104 C/ Del Parnal, n. 2, edif. Prat de Casa. Escaldes-Engordany El Govern invertirà uns 800.000 euros per minimitzar la caiguda de blocs rocosos ANDORRA Pàgina 7 El PS demana a l’executiu les guàrdies dels traumatòlegs dels darrers deu anys ANDORRA Pàgina 7 La fiscalia vol dos anys de presó condicional per furts de joies en tres domicilis ANDORRA Pàgina 9 L’Ajuntament de la Seu treballa en un pla d’acció per a l’energia sostenible per definir actuacions PIRINEUS Pàgina 12 Joan Hernández: “Shakespeare sona a paraules majors però ell feia teatre per entretenir” CULTURA Pàgina 14 Porta oberta perquè Vallnord organitzi al mes de gener una segona Copa del Món ESPORTS Pàgina 16 ANDORRA Pàgina 10 L’Associació de Veïns veu “desinterès” del Govern pel projecte de canalització AVUI ÉS NOTÍCIA Pàgina 3 Les estacions destinen 11,7 milions a millorar el servei i la xarxa d’innivació ANDORRA Pàgina 6 Tati Masià Funcionaris i pensions ‘congelats’ El Govern presenta el pressu- post per al 2014 i anuncia que congela el sou dels funcionaris i les pensions que es trobin per sobre del salari mínim.

description

Aquí us podeu descarregar el diari d'avui. Que tingueu un Bondia!!!! :)

Transcript of Diari del 23 d'octubre de 2013

Page 1: Diari del 23 d'octubre de 2013

WW

W.B

ONDI

A.AD

/ TE

L. 80

8 88

8 / F

AX 8

28 8

88

NOU PLA DE JUBILACIÓ

100% Capital Garantit3% rendibilitat garantida**3% TAE fins el 31/12/2016

DIM

ECRE

S, 2

3 D’

OCTU

BRE

DEL

2013

/ NÚ

M. 2

.422

/ AN

Y 10

Centre Comercial Illa Carlemany. 2a planta

Gaudeix de les nostres especialitats en el millor ambient:hamburgueses, salsitxes alemanyes, entrepans...

Gaudeix de les nostres especialitats en el millor ambient:

col·laboradors:

IV OKTOBERFEST KRUNCH

2x1 en cervesa de barril de 18 h a 21 h de dilluns a divendres. Dilluns, DJ en directe. De dimartsa divendres, música en viu. Esports en directe.

Del 26 de setembre al 27 d’octubre

Propera oberturaMatrícula oberta

Per a més informació, truqueu al

644 104C/ Del Parnal, n. 2, edif. Prat de Casa.

Escaldes-Engordany

El Govern invertirà uns 800.000 euros per minimitzarla caiguda de blocs rocosos

ANDORRA Pàgina 7

El PS demana a l’executiu les guàrdies dels traumatòlegsdels darrers deu anys

ANDORRA Pàgina 7

La fi scalia vol dos anysde presó condicional per furtsde joies en tres domicilis

ANDORRA Pàgina 9

L’Ajuntament de la Seu treballa en un pla d’acció per a l’energia sostenible per defi nir actuacions

PIRINEUS Pàgina 12

Joan Hernández: “Shakespeare sona a paraules majors però ell feia teatre per entretenir”

CULTURA Pàgina 14

Porta oberta perquè Vallnord organitzi al mes de gener una segona Copa del Món

ESPORTS Pàgina 16

ANDORRA Pàgina 10

L’Associació de Veïns veu “desinterès” del Govern pel projecte

de canalització

AVUI ÉS NOTÍCIA Pàgina 3

Les estacions destinen 11,7 milions a millorar el servei i la xarxa d’innivació

ANDORRA Pàgina 6

Tati Masià

Funcionaris i pensions ‘congelats’

El Govern presenta el pressu-post per al 2014 i anuncia que congela el sou dels funcionaris i les pensions que es trobin per sobre del salari mínim.

Page 2: Diari del 23 d'octubre de 2013

Dimecres, 23 D’octubre Del 2013d’interès2

Pneumàtics

Totes les marques:

A un minut de l’illA CArlemAny

PrimereS mArQueS AmB lA millOr relACiÓ QuAlitAt-Preu

Horaris de dilluns a dissabte: de 8.30 a 13.30 i de 15 a 20 h. tel.: 867 000 · www.rodand.com

Primer platSegon platPostre i ‘xupito’

RESTAURANT TIC-TAPA

CUINA PERMANENToberta de les 12.00 a les 2.30 hores

MENú DIARIMENú CARTA

MENú DEl XEfMENú DE TAPES X 2

MENú MARISCADA X 2 MENú GRAEllADA DE CARN X 2

Escaldes-Engordany Tel.: +376 81 39 69

DE DIllUNS A DIVENDRES AMB lA TARGETA TIC-TAPA EN El PREU DEl MENú ESTÀ TOT INClÒS

fem tot tipus de celebracions10,90 €

+ IGI

ELS PETITS PLAERS

DELICATESSEN

Tel. i Fax: 845 626 FACEBOOK

([email protected])

AV. CARLEMANY, 35ESCALDES-ENGORDANY

FACEBOOK

Exclusius en productes russos al principat

d’Andorra

EL TEMPS

dijo

us

dive

ndre

s

dijo

us

4/10

7/15

8/17

9/18

10/19

11/20

8/17

7/16

6/15

7/16

11/22

[email protected]

Temps més assolellatVent a la baixa

Després del pas d’un front amb vents forts, avui la situació meteorològica anirà a una clara mi-llora. Els núvols encara seran presents al llarg del matí però s’obriran moltes clarianes ràpi-dament. Poden quedar restes de nuvolositat als cims a causa de l’elevada humitat, que també anirà a menys. Durant la tarda arribaran núvols alts, però no esperem precipitacions. Les tempe-ratures han de ser més baixes, tant les mínimes com les màximes. Tot i això, no seran fredes. El vent es mantindrà fort fins al migdia en alçada, moment que perdrà força fins a ser com a molt moderat. Que tingueu un BONDIA.

Quart minvant

08.16 h18.59 h

Page 3: Diari del 23 d'octubre de 2013

3Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

Els dos dominis esquiables han destinat 11,7 milions d’euros a millorar sobretot la xarxa d’in-nivació artificial i els serveis. La inversió en infraestructures ha estat important a Grandvalira, un fet que ha provocat que el pressupost hagi passat dels 6,3 milions d’euros de la temporada passada als 8,7 milions d’aques-ta. La directora de Grandvalira-Nevasa, Núria Tarré, va explicar que l’increment correspon prin-cipalment a la millora de pistes, una actuació necessària per aco-llir esdeveniments esportius d’alt nivell. En aquest sentit va desta-car la finalització de les obres a la pista de l’Àliga (la primera de descens homologada a Andorra i que acollirà les proves de la Copa del Món) i el redisseny de la pis-ta Riberal, fent-la més ràpida i fent l’arribada més segura (acolli-rà la Copa del Món de quilòme-tre llançat).

Així mateix, l’estació ha desti-nat 2 milions d’euros a la xarxa d’innivació, passant del 60% al 65% de superfície coberta per canons de neu. També s’ha fet millores als snowparks i redisse-nyat el sector Grau Roig. A més, Tarré va destacar la inversió en servei al client. S’ha millorat la restauració, s’oferiran noves ac-tivitats d’aventura (com ara el barranquisme de neu i el làser de combat), s’han fet canvis en la web, amb la possibilitat de con-sultar l’estat de les pistes des de qualsevol lloc del món, s’ha creat una nova aplicació per a mòbils (que facilitarà la geocalització de l’usuari a dins del domini i l’ob-tenció d’informació i descomp-tes) i s’ha millorat la cobertura wi-fi.

Quant a Vallnord, destinarà 3 milions d’euros a aquesta tempo-rada, una xifra similar a l’anteri-or. El director del domini, Martí Rafel, va qualificar l’import com el necessari per garantir el man-

teniment de l’estació. La major part s’ha destinat a incorporar 19 canons d’última generació a Arcalís i també a la millora dels serveis, principalment en restau-ració. Així, la majoria d’establi-ments d’Arcalís s’externalitza-ran amb l’objectiu de millorar la qualitat del producte i l’atenció al client.

A banda, Vallnord segueix

apostant per les noves tecnolo-gies amb una aplicació que per-metrà guiar l’usuari a l’estació i la millora de la xarxa wi-fi, entre altres accions.

També aquesta temporada se seguiran potenciant les anima-cions com ara l’Snowboxx o la celebració de festes a les pistes, o com a oferta postesquí coincidint amb els dies de vacances dels

clients. A més, l’escola d’esquí d’Arinsal incorpora nous equips per a la pràctica de l’esquí adap-tat gràcies a la col·laboració amb Disability Snow Sport UK, que permetrà atendre més alumnes amb necessitats especials. Rafel va concloure que la intenció és destacar la qualitat de l’estació i els esforços fets en el passat i la situació geogràfica.

Quant a les perspectives per a aquesta temporada, Rafel va as-senyalar que s’està registrant un bon ritme de reserves del mer-cat rus i britànic i les vendes de forfets estan per sobre de l’any passat. Per Tarré, seria “raona-ble” poder repetir les xifres de la temporada passada almenys en facturació. En dies d’esquí hi ha la possibilitat de situar-se lleuge-rament per sota ja que el calenda-ri és menys favorable. L’objectiu és mantenir l’afluència i fins i tot poder créixer una mica.

D’altra banda, Tarré va po-sar en relleu que aquest any és el desè aniversari de la marca Grandvalira. Durant aquesta dècada s’ha invertit 93 milions i tingut 15 milions de dies d’esquí.

2,5 milions en comunicacióAndorra Turisme destinarà 2,5 milions d’euros a comunicació directa per la temporada d’hi-vern, a més dels 800.000 euros previstos per a accions amb ope-radors turístics, una xifra similar a l’any passat. Sobre la comuni-cació indirecta, el gerent d’An-dorra Turisme, Betim Budzaku, va destacar que s’està arribant a quinze països, entre els quals s’hi troben els mercats britànic, rus, francès, espanyol, polonès, israelià i escandinau, que cada vegada és més actiu.

Budzaku va assenyalar que la campanya internacional, que arrencarà el 15 de novembre, vol anar “més lluny”. L’objectiu és diversificar per no tenir tanta de-pendència dels mercats espanyol i francès. Així, es faran esforços en països centreeuropeus, s’in-vertirà més i es farà més cam-panyes amb operadors al Bene-lux i més campanyes directes al mercat britànic (l’any passat la campanya online va tenir un re-sultat positiu) i al mercat rus (on s’aposta per atraure turisme tot l’any). També per primer cop es farà una acció amb dos opera-dors turístics brasilers.

Les estacions destinen 11,7 milions a millorar el servei i la xarxa d’innivació

novetats de la temporada d’hivern

m. s. c.escalDes-engorDany

Andorra Turisme invertirà 2,5 milions en comunicació amb l’objectiu de diversificar els mercatstati masià

rafel, tarré i Budzaku van presentar ahir les novetats de la temporada d’hivern, que arrencarà el 30 de novembre.

satisfacció a les pistes i andorra turisme perquè la promoció de la neu es faci sota la marca andorra

Aquesta és la primera temporada en què Ski Andorra desapareix com a marca comercial i la comunicació es desenvolupa sota la marca An-dorra conjuntament amb Vallnord i Grandvalira. La nova fórmula satisfà tant les estacions com Andorra Turisme.

El gerent de la societat pública va recordar que el que s’ha fet només és “simplificar les coses i posar-les al seu lloc”. En aquest sentit va recordar que existeix la marca Andorra, que és molt potent, i Vallnord i Grandvalira, que han fet inversions importants per posicionar-se als països europeus i que són marques molt conso-lidades. “La comunicació és molt natural, efec-

tiva i molt consolidada”, va dir Budzaku, que va afegir que amb la nova forma de funcionar s’evi-ta duplicar accions. L’objectiu, va dir, és con-vertir-se en una marca que faci la competència als Alps “sense complexos”.

El director de Vallnord també va valorar po-sitivament el canvi, així com la directora de Grandvalira-Nevasa, que veu “molt ric” posar la marca Andorra com a paraigua de tota l’activitat promocional i donar més valor a les marques de les estacions. En aquest sentit va indicar que “estem satisfets” i que “s’està mantenint una bona dinàmica d’accions i esperem que sigui una col·laboració que es pugui mantenir”.

Page 4: Diari del 23 d'octubre de 2013

opinió4 Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Joan Nogueira, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella.Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

ENQUESTA DE LA SETMANA

¿Els consumidors donen suport suficient als productes autòctons?

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejarà un mòbil Samsung Galaxy Pocket.

Av. Meritxell, 40Andorra la Vella

Tel. 825 720

edIToRIaL

És una vivència que molts de nosal-tres hem tingut: obrir un calaix i tro-bar un telèfon mòbil antic, o un carre-gador amb el cable ben embolicat, o potser un grapat de telèfons i un em-bull de fils i carregadors... Potser és per nostàlgia o molt probablement els guardem perquè en el fons del nostre pensament els hem substituït tan rà-pid que no els percebem com un re-sidu, ens resistim a pensar que ja no tenen utilitat.

I és que, segons Greenpeace, s’esti-ma que els telèfons mòbils als països desenvolupats tenen un cicle de vida de només dos anys, a partir dels quals esdevenen un residu d’una catego-ria anomenada ferralla electrònica o e-waste, en la qual també s’inclouen ordinadors, tauletes tàctils, televisors i altres electrodomèstics. S’estima que aquest tipus de residus representa el 4% del total de la brossa produïda a Europa. A Andorra, es recullen de manera selectiva uns 4 quilograms de residus d’aparells elèctrics i electrò-nics per any i per persona.

Les dues causes principals d’aquest curt cicle de vida són que o bé els te-lèfons mòbils pateixen avaries (o ac-cidents) o bé l’usuari (o les empreses) decideix prescindir de terminals que encara funcionen per renovar-los i ac-tualitzar-se. ¿Avaries en un temps tan reduït? ¿Renovar un aparell que té menys de dos anys? Descomptant els arguments de veritable pes, que de vegades n’hi ha, fa tota la pinta que

es tracta d’un exemple clar d’obso-lescència programada i obsolescència induïda. ¿Què significa això? Doncs, dit d’una altra manera, obsolescència programada significa que l’aparell és pensat i fabricat per fallar i ésser reemplaçat en un període de temps relativament curt (la bateria presenta problemes, fallen les tecles, les apli-cacions queden desfasades, etc.). I més important encara, l’obsolescèn-cia induïda ho és per la publicitat, les novetats tecnològiques, els canvis de disseny, l’estètica, les opinions i com-portaments dels qui ens envolten i altres factors que, tot i no tenir res a veure amb la utilitat pràctica de l’apa-rell, ens empenyen conscientment o inconscientment a substituir-lo pel darrer crit: pantalles més grans i tàc-tils, càmeres de fotos amb més reso-lució (¿el mòbil no era per trucar?), internet, aplicacions, jocs, i més i més.

La problemàtica d’aquest curt cicle de vida i consegüentment de l’alt rit-me de consum i rebuig d’aquests pro-ductes es magnifica quan tenim en compte la quantitat de persones que fan servir telefonia mòbil. En aquest sentit, la Unió Internacional de Tele-comunicacions (UIT) calcula en més de 5.000 milions els usuaris de mò-bil al món, un nombre que creix any rere any.

El resultat d’aquests factors és la gran quantitat de telèfons mòbils que es converteixen en residu cada any al món i que, segons algunes estimaci-

ons, ronda els 105 milions de termi-nals a Europa, els 130 als Estats Units i els 70 milions a la Xina, en aquest darrer país en clar increment.

La pol·lució associada a aquesta ferralla electrònica és un important problema ambiental, especialment pel que fa als seus components peri-llosos, que en el cas dels mòbils inclo-uen metalls tòxics com l’arsènic, l’an-timoni, el beril·li, el cadmi, el coure, el plom, el mercuri, el níquel i el zinc.

¿Què fer, doncs, amb aquests te-lèfons mòbils i els consumibles que acumulem? Segons estudis fets per l’empresa Nokia, fins no fa gaire més del 90% de la població no sabia què fer amb els terminals que ja no feia servir, ja que desconeixia que és pos-sible reciclar-los. De fet, més del 90% dels elements del telèfon mòbil són reutilitzables, principalment el plàs-tic, la fibra de vidre i els metalls, es-pecialment el coure, el ferro, l’estany i els metalls amb més valor al mercat com l’or, la plata, el pal·ladi o el platí.

No obstant això, actualment aques-ta consciència està canviant i cada cop més gent porta els mòbils vells als punts de recollida selectiva. D’aques-ta manera, els terminals que encara funcionen poden tenir una segona vida i ser reutilitzats, mentre que els no operatius seran enviats a reci-clatge.

A Andorra hi ha diverses maneres

d’assegurar-nos que es farà una gestió correcta dels telèfons mòbils en de-sús. La principal és portar-los a la dei-xalleria (vegeu www.mediambient.ad). També els podem portar als punts de recollida especialment habilitats pel projecte Recicla i Ajuda, que des de fa anys es porta a terme entre el de-partament de Medi Ambient i la Creu Roja i que es pot consultar a la web d’aquesta darrera entitat (www.creu-roja.ad). Des de l’any passat, Andorra Telecom participa en aquest projecte amb l’habilitació de punts de recolli-da durant la Fira d’Andorra la Vella. Aquesta campanya especial, dinamit-zada pel sorteig de premis entre tots els que portin el seu telèfon en desús per recollir selectivament, va registrar en l’edició del 2012 una important re-percussió, i es comptabilitzà un total de 1.013 terminals i més de 800 carre-gadors recollits en els tres dies que va durar la fira.

Aquest 2013, els propers 25, 26 i 27 d’octubre es torna a organitzar aquesta acció amb punts de recollida als estands de la Creu Roja i Andorra Telecom i el sorteig de diversos obse-quis als participants, que tindrà lloc el diumenge 27 a les sis de la tarda. A més, en aquesta edició es podrà optar que el mòbil aportat pugui ser reuti-litzat per associacions del país que els necessitin. Els beneficis obtinguts de la recollida i el reciclatge d’aquests terminals i accessoris de telefonia mò-bil es destinaran a programes de salut adreçats a la població andorrana.

TRIbuNa

CeNTRe aNdoRRa SoSTeNIbLe

Quan els calaixos s’omplen de telèfons mòbils...

El Govern va presentar ahir el projecte de llei de pressupost per a l’any vinent, que preveu una congelació del sou dels funcionaris i de les pen-sions que es troben per sobre del salari mínim. Es tracta d’una de les mesures que des de l’exe-cutiu s’ha decidit tirar endavant per contenir la despesa. a grans trets, el Govern ha presentat un pressupost que preveu uns ingressos globals de 363,7 milions d’euros i unes despeses de 405 milions. Així, el dèficit se situa en 41,9 milions d’euros. Tal com ja s’havia anunciat, s’ha volgut incrementar la inversió pública i això queda re-flectit en els comptes per a l’any vinent. Quant a les congelacions que s’aplicaran a sous i pen-

sions, és cert que en el sector privat fa temps que els treballadors viuen aquesta congelació i que han hagut de fer front a moltes retallades, però la solució passa també per una reforma am-biciosa de l’administració ja que a través de les congelacions es pot aturar el creixement cons-tant de la despesa de personal però, sens dubte, no es podrà reduir de manera important. El que caldrà veure és quin resultat pot arribar a tenir la reforma del complement de jubilació, ja que tal com sembla sí que pot suposar un impacte en aquest capítol. i el que cal tenir present també és que no tots els fun-cionaris tenen grans sous.

Reformar l’administració

Page 5: Diari del 23 d'octubre de 2013

5opinióDimecres, 23 D’octubre Del 2013

Allà d’on vinc, els ulls blaus mai no te-nen el mateix to del blau que els ulls blaus d’aquí. Són d’un blau més nos-tàlgic, més transparent, menys unifor-me: un blau que no s’assembla a cap color de tela, ni a la pintura blava a la paret. Durant els meus primers anys a l’estranger, em fascinaven els ulls de les persones que venien dels altres països: sobretot, dels anglesos i dels americans (en veia molt, d’anglesos i americans: eren els meus companys de feina). Els seus ulls eren d’un blau més segur de si mateix, més definit, un no-nonsense blau: sense ximpleries. I el color dels meus ulls per a ells era gris: de la mateixa manera que a Espanya, el color de les cendres que tenen els meus cabells va passar a anomenar-se ros. A Rússia, no se’m considerava ros-sa: els meus cabells eren de color rus, el color de les cendres. I els meus ulls eren blaus: d’aquell to rus del blau no té res a veure amb el color del cel d’aquí.

Si hi pensem, el color del cel d’allà tampoc té res a veure amb el color del cel d’aquí. A més a més, a Ekaterinburg no hi ha cel sense núvols. Allà, els nú-

vols sempre formen part del cel: po-den ser blancs o grisos o negres, portar pluja o fer ombra, tapar el cel sencer o prendre formes d’animals fantàstics. Però no és necessari que t’expliqui com són els nostres cels ni els troncs dels nostres arbres (sí, sí: els pins dels Urals són més rectes i més inflexibles que els pins dels Pirineus). No cal que t’avi-si que tenim una altra percepció dels colors, de les olors i dels sorolls. Quan ens mires les cares rodones, ja t’imagi-nes que quan érem petits vivíem en un altre món. Però potser no t’adones fins a quin punt aquell univers aliè era dis-tint de tot el que sobreviu avui en dia.

La història de la nostra generació no és més tràgica que la història de tantes altres generacions de persones nascu-des en la mateixa terra. La particulari-tat que ens distingeix és que vam néixer en un país i vam madurar en un altre. Vam començar la vida com a “soviè-tics”... i quan sortíem de la universitat, aquella “Unió indestructible de repú-bliques lliures” (així, amb aquestes pa-raules, començava l’himne de la Unió Soviètica) havia deixat d’existir defini-tivament. Els nostres germans petits –i els fills dels qui no van emigrar– són fills d’un altre Estat, potser millor, pot-ser pitjor: distint.

Teníem una educació estranya, més puritana de la que es pot imaginar en nens normals del nostre segle. Recor-

do com jo mateixa, a l’edat d’uns 8 anys, o tal vegada fins i tot més gran, li preguntava a la meva mare, amb tota seriositat, com se sabia si un nounat era un nen o una nena. La mare, des-prés d’una petita pausa, va respondre que era tota una sèrie de petits detalls d’ulls, cabells i orelles. Nens comunis-tes, semblàvem un ordre monàstic. A l’escola, portàvem uniformes marrons amb davantals negres per a cada dia i davantals blancs els dies assenyalats del calendari.

Se’ns ensenyava a morir si la pàtria ho demanava. Cada classe de l’escola secundària portava el nom d’un pioner heroi. De fet, es tractava d’un honor que no es concedia fins que els nens no l’haguessin merescut amb bones obres: recollint paper, cartró i vidre, ajudant la gent gran o tenint cura dels petits. La nostra classe feia poques bones obres, o menys de les necessàries: així que durant uns tres anys se’ns va ano-menar “la classe que lluita per l’honor de portar el nom de Vitya Korobkov”. De fet, ni s’utilitzava la paraula classe: el nom de la classe com a unitat edu-cativa era, per exemple, 6A. En can-vi, el que lluïa –o lluitava per lluir– el nom d’un pioner heroi era l’equivalent d’una unitat militar: una “companyia” o “secció” (no sé quin equivalent té en català una formació militar d’unes 30-40 persones). Quan finalment se’ns va concedir el nom del pioner heroi, crec

que va ser més pel cansament de pro-nunciar “la companyia que lluita per l’honor...” que per una altra cosa.

Molts anys més tard, he llegit la història del nostre pioner heroi: un noi que des de l’edat de 12 anys s’ha-via dedicat a la resistència contra els alemanys durant la Segona Guerra Mundial, amb l’ajuda del seu pare, es-pia soviètic. Un nen prodigi, molt bon dibuixant, extremament intel·ligent. Quan tenia 15 anys, la Gestapo els va agafar. Va ser empresonat, torturat i afusellat: va morir sense revelar cap nom dels seus amics i col·laboradors. El nostre heroi era un heroi de veritat.

Ja sé que no teníem sants. Ja sé que no anàvem a l’església. Ja sé que im-menses quantitats de gent es reunien cada dia a la plaça Roja per veure les restes d’un líder polític dissecat em-balsamat en el que es deia Mausoleu. Ja sé que els nostres coneixements de la literatura i de la música no arriba-ven més lluny que als finals del segle XIX. Ja sé que érem fills i néts d’obrers, pagesos i soldats. Les altres capes de la població havien emigrat o mort. Ja sé que érem fruit d’un experiment polític inhumà. Si hem sobreviscut, no ens as-semblem als europeus ni sabem viure allà on vam néixer. El país de la nostra infància ja és història. Ens hi havien educat per viure en un món que ja no existeix.

T’ho dic en confiança

alexandra grebennikova

Pioners herois

Page 6: Diari del 23 d'octubre de 2013

6 Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

Els treballadors de les diferents administracions i de les empre-ses parapúbliques s’hauran de continuar estrenyent el cinturó. I és que l’any vinent el Govern els aplicarà una congelació sala-rial o, cosa que és el mateix, no s’incrementaran els seus sous ni tan sols d’acord amb l’IPC, que es preveu que acabi al voltant del 0,5% a final d’any. De la ma-teixa manera, tampoc augmen-taran les pensions que siguin superiors al salari mínim inter-professional, mentre que la resta s’actualitzaran segons l’IPC.

Així ho va anunciar ahir el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, durant la presentació del projecte de llei del pressupost per a l’any vi-nent, que prèviament havia en-trat a tràmit al Consell General. Cinca va indicar que el Govern és conscient de l’esforç d’ajust que han fet els funcionaris en els últims sis anys, però va dir tam-bé que “s’ha pres aquesta me-sura des del convenciment que és el que toca” en un moment econòmic difícil com l’actual. A més, va dir que s’ha pres aques-ta decisió perquè és la que tam-bé s’està aplicant al sector privat des de fa temps “i no tindria sentit que l’administració no se-guís aquesta tendència”.

D’aquesta manera, el projecte de pressupost del 2014 preveu que per primera vegada les des-peses de personal, que han regis-trat un creixement ininterrom-put en els últims deu anys, se situïn lleugerament per sota de les d’enguany i al mateix nivell que les del 2012. Això significa, segons va explicar el ministre, que “hi ha un canvi de tendèn-cia, tot i que molt modest”, grà-cies a la gestió que s’ha portat a terme en aquest àmbit, que ha fet, per exemple, que no s’hagin cobert les vacants ni s’hagi aga-fat personal amb contracte.

La intenció del Govern és continuar treballant en aquesta mateixa línia i que les despeses de personal es redueixin encara més. Per aconseguir-ho, però, considera que és “una necessitat imperiosa aplicar un nou model de jubilació”, ja que les altres vies per incidir en aquest àmbit ja estan esgotades. I és que, tal com va ressaltar Cinca, “les des-peses en concepte de jubilacions experimenten un creixement significatiu i constant”. Les des-peses de personal estan pres-supostades per a l’any vinent en 96,6 milions d’euros, enfront dels 97,3 d’enguany, és a dir, un 0,65% menys.

El projecte de pressupost del 2014 s’ha elaborat amb la “idea central” de continuar reduint el dèficit, tot i que ara també s’hagi “rebaixat” la celeritat amb què es pretén anar cap a l’equilibri

pressupostari. D’aquesta mane-ra, la previsió és acabar l’any vi-nent amb un dèficit de 41,9 mili-ons d’euros, xifra que representa un descens del 7,7% amb relació al 2013, quan va ser de 45,4 mili-ons. Això significa que avui dia el dèficit és l’equivalent a l’1,6% del PIB, “una xifra molt per sota del que recomanen els grans or-ganismes internacionals”.

Els ingressos pressupos-tats són de 363,7 milions, una quantitat pràcticament similar a la del 2013. Tot i així, els pro-cedents dels impostos directes s’han reduït en més de 23 mili-ons (-32,8%) per l’efecte de les deduccions que es poden apli-car, mentre que els procedents dels indirectes creixen uns 15 milions (5,9%). Pel que respecta als ingressos pels impostos es-pecials, cauen un 10% sobretot per la importació més baixa de

carburants, passant de 50,8 mi-lions a 45,7. Es constata també una elevada recaptació a través de les taxes sobre el tabac, que se situa en uns 114 milions en-front dels 96 del 2013. En l’àm-bit dels ingressos patrimonials, destaca que per primera vegada s’obtenen 900.000 euros proce-dents de CTRASA.

La despesa per a l’any vinent ascendeix a 405 milions d’euros. La intenció del Govern és conti-nuar sent rigorós en aquest àm-bit, obligant la resta d’instituci-ons a seguir els mateixos criteris. Pel que fa a les despeses corrents o de funcionament, disminuei-xen un 4,16% globalment. Tot i així, es volen mantenir o incre-mentar les dotacions destinades a educació i polítiques sociola-borals. En concret, la partida de beques s’incrementa un 12,9%, la d’acció social un 4,4%, la de polítiques sociolaborals un 6% i la de famílies un 5,8%. L’execu-tiu és conscient, però, que per aquesta via ja no podrà ajustar més el pressupost.

Les despeses financeres ex-perimenten una baixada impor-tant, del 15,3%, passant de 27 a 23 milions, com a conseqüència de la baixada dels tipus d’inte-rès que s’apliquen al mercat. Per la seva banda, les transferències corrents es redueixen de 128 a 123 milions d’euros (-4,1%), fruit de l’esforç de contenció aplicat per les entitats que les reben. La transferència més important és la que rep la CASS, que l’any vi-nent serà de 34 milions enfront dels 38 d’enguany (-10,3%). Uns 28 milions estan destinats a co-brir el dèficit de la branca ge-neral de la seguretat social i 6,5 milions més serveixen per pagar les pensions no contributives. La partida per al SAAS serà de 12,3 milions d’euros, un 2,2% més que aquest exercici, que veu incrementat el seu pressu-post en assumir els usuaris de la residència Solà d’Enclar.

El Govern congela el sou als funcionaris i les pensions superiors al salari mínim

pressupost 2014

JULIÀ RODRÍGUEZAnDorrA lA VellA

L’executiu recorda que és una mesura que ja s’està aplicant des de fa temps al sector privattAti mAsià

Jordi Cinca, ministre de Finances i Funció pública, entrant el pressupost.

dadEs dEl prEssupost

uN 9,7% MÉs d’INVErsIÓ pÚBlICaEl projecte de pressupost per a l’any vinent preveu un 9,7% més d’inversió que el d’enguany. La par-tida total que s’hi destinarà és de 51 milions d’euros. Les inversions noves suposaran uns 37 milions i les inversions anomenades de re-posició uns 10 milions, mentre que gairebé quatre milions corresponen a immobilitzat immaterial. Entre els projectes més significatius hi ha la pavimentació de carreteres, que s’emporta més de 4,5 milions i mig d’euros, i 3,3 milions es destinen a protecció de torrents i rius, capítol en què s’inclou el projecte per ca-nalitzar el riu al seu pas per Santa Coloma. L’executiu no s’ha oblidat d’incloure també una partida per a l’heliport nacional d’un milió d’euros, uns diners que es podrien utilitzar per als moviments de ter-res que s’hagin de fer o bé per a la definició del projecte. El Govern va insistir ahir que el país necessita una infraestructura d’aquest tipus.

traNsfErèNCIEs als CoMuNsLes transferències als comuns re-presenten per a l’any vinent gai-rebé 52 milions i mig d’euros, una xifra similar a la d’enguany després de l’acord assolit amb les corpora-cions locals. Això permetrà, segons el Govern, trencar la tendència a l’alça que s’havia registrat en els últims anys.

rECursos dE lEs parapÚBlIQuEsEl Govern recorrerà de nou durant el 2014, si així ho considera ne-cessari, als diners d’Andorra Tele-com. L’objectiu primordial és que el deute de l’Estat no augmenti més i per això s’utilitzaran els fons de la parapública en cas que ho tro-bi oportú per finançar-se i sempre que no es comprometi la capacitat d’inversió d’Andorra Telecom.

Jordi Cinca afirma que hi ha “una necessitat imperiosa d’aplicar un

nou model de jubilació”

El pressupost segueix la tendència de reduir

el dèficit, però mantenint la despesa social

Page 7: Diari del 23 d'octubre de 2013

7andorraDimecres, 23 D’octubre Del 2013

El Govern ha licitat dos projectes de col·locació de barreres dinà-miques en diferents ubicacions amb una inversió estimada de 801.940 euros i que augmentaran la seguretat al vessant inferior del roc de Persoma d’An dorra la Vella i a la CG-2, a l’alçada de la Vall del Riu de Canillo, segons va informar ahir l’executiu.

Així, d’una banda, el Govern ha validat la segona fase de col-locació de barreres dinàmiques al vessant inferior del roc de Per-soma, ubicat a la solana d’An-dorra la Vella, per un import esti-matiu de 403.641 euros. Aquests treballs tindran una durada aproximada de cinc mesos i les ofertes es podran presentar fins al pròxim dia 21 de novembre.

Segons s’explica al comunicat, aquesta zona presenta un nivell de perillositat alt que requereix la instal·lació d’aquestes protec-cions, que consistiran en barreres

d’absorció contra la caiguda de blocs, que incrementaran el ni-vell de seguretat actual. Aquesta segona fase és la darrera prevista, tot i que es poden considerar al-tres actuacions en el futur a mit-jà o a llarg termini, en funció de l’evolució de les tecnologies dis-ponibles, ja que es tracta d’una zona d’actuació prioritària.

D’altra banda, l’executiu in-vertirà 398.299 euros en la col-

locació de barreres dinàmiques a la CG-2, a l’alçada de la zona est de la Vall del Riu, a Canillo. Aquestes obres també tenen una durada aproximada de cinc me-sos i les ofertes es podran pre-sentar fins al 21 de novembre. La zona presenta en aquest cas una perillositat mitjana-alta, se-gons l’estudi detallat de la zona, que serà reforçada amb barreres d’absorció d’energia.

Inversió de 800.000 euros per minimitzar la caiguda de blocs

territori

tati masià

el titular d’economia i territori, Jordi Alcobé.

Les actuacions es faran al roc de Persoma i a la Vall del Riu de CanilloRedaccióanDorra la Vella

La consellera general social-demòcrata Rosa Gili ha entrat a Sindicatura una demanda d’informació en què sol·licita a l’executiu les guàrdies dels úl-tims deu anys del servei de ci-rurgia ortopèdica i traumatolo-gia del personal contractat pel Servei Andorrà d’Atenció Sani-tària (SAAS), així com la càrre-ga horària per professional del servei, segons va informar ahir la formació.

El Partit Socialdemòcrata sol·licita aquesta informació després que es fessin públics els acomiadaments de dos trauma-tòlegs, així com l’auditoria del departament de traumatologia. En aquest sentit, s’assenyala en un comunicat que “el grup socialdemòcrata exigeix més informació de qualsevol esde-veniment que pugui afectar la qualitat dels serveis sanitaris”.

D’altra banda, la conselle-ra socialdemòcrata Mariona

González ha presentat una al-tra demanda d’informació, en aquest cas dirigida a la Caixa Andorrana de Seguretat So-cial (CASS). Concretament, González demana que se li fa-ciliti una còpia de l’anàlisi duta a terme en la missió d’inspecció sanitària i social que es fa dins del marc de cooperació França-Andorra.

La consellera també dema-na els resultats d’aquest treball presentats el 3 d’octubre per l’inspector francès Patrick Go-het, el qual va ser designat per la Inspecció General dels Afers Socials (IGAS) per ajudar a im-plantar un sistema d’inspecció i control en el sistema sanitari andorrà.

El PS vol les guàrdies dels traumatòlegs dels darrers deu anys

RedaccióanDorra la Vella

consell generAl

La formació també demana una còpia de l’anàlisi del sistema

sanitari feta amb França

Page 8: Diari del 23 d'octubre de 2013

andorra8 Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

NOU MAVERICK 1000 X rsPura adrenalinaGARATGE COSMOS, SL Avinguda de Les Escoles, 6-10 · Escaldes-Engordany · Tel.: 802 266 · Fax: 864 844 · [email protected]

El pediatre Carlos González va oferir ahir, convidat per la Fundació Privada BPA, la conferència Educar amb amor, en què va abordar el tema de l’educació dels fills. González és autor de diversos llibres i fundador de l’Associació Ca-talana pro Lactància Materna.

Pautes sobre l’educació dels fills

tati masià

xerrada

L’Associació Marc G. G. plan-tarà avui un arbre al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, amb l’objectiu de crear un lloc de dol simbòlic que serveixi per recordar els éssers estimats que han mort. Tal com ha explicat la presidenta de l’associació, Rosa Galobardes, es tracta d’un castanyer d’Índia que cedeix el Comú d’Escaldes-Engordany i que es plantarà en una zona verda molt recollida del parc. Des de l’associació volen que l’arbre serveixi de punt de re-trobament tant per a la gent que no pot anar al cementiri per qualsevol motiu com per a la gent que ha decidit incinerar el cos de l’ésser estimat.

L’associació, que compta amb una trentena de persones, també celebrarà avui la seva reunió mensual. Galobardes ha matisat que tot i que en un principi es va pensar que l’as-

sociació estava destinada a pa-res i mares que havien perdut un fill, finalment s’ha obert a tothom. Així, hi ha gent que ha perdut un germà, els pares o la parella i que també assisteixen a les reunions.

Pel que fa a l’esdeveniment que s’ha organitzat per avui, i al qual és previst que hi assis-teixin la cònsol major, Trini Ma-

rín; la consellera de Gent Gran i Medi Ambient, Magda Sinfreu, i la consellera d’Infància i Jo-ventut, Núria Pons, a més dels dos impulsors de la plataforma i alguns associats, consistirà en la plantació d’un castanyer d’Índia perquè “les flors blan-ques recorden espelmes, i és molt especial”, tal com posen en relleu des de l’associació.

Es crea un lloc de dol simbòlic al Prat del Roure d’Escaldes

associacions

agències

La presidenta i el vicepresident de l’associació Marc G. G.

L’Associació Marc G. G. i el Comú planten avui un arbre al parcagènciesanDorra la Vella

Lloyd’s Iberia ha convocat per quart any consecutiu els pre-mis compromís a les agències de subscripció de Lloyd’s i, en aquesta nova edició, el repre-sentant andorrà Becier Assegu-rances ha estat guardonat amb un distintiu honorífic després dels més de trenta anys de col-laboració amb la prestigiosa institució Lloyd’s of London.

Aquesta col·laboració, se-gons exposen des de Becier, consisteix en la reassegurança del cent per cent del risc de Be-cier Assegurances amb l’entitat anglesa. Així s’ofereix als seus clients la cobertura de tot tipus de riscos amb la garantia de solvència de totes dues compa-nyies i la flexibilitat d’adapta-ció que requereix el mercat an-dorrà, “fruit de la seva dilatada experiència al Principat”.

Becier Assegurances rep un distintiu de Lloyd’s

becier

La responsable de Lloyd’s iberia amb Tomàs, adjunt de presidència de Becier.

RedaccióanDorra la Vella

eMpresa

Page 9: Diari del 23 d'octubre de 2013

andorra 9Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

Ecotècnic, única empresa del país que ofereix el curs de manipulació d’aliments a distància.

Connecta’t a www.ecotecnic.com

Més informació: +376 800 215 / [email protected]

Perquè puguis estudiar al teu ritme i des de casa

FES EL TEU CURS "EN LÍNIA"

Més de 500 persones ja

disposen del certificat

homologat pel

Ministeri de Salut

Av. de Salou, 40AD500 Andorra la Vella

T. +376 729 800 · F. +376 729 801Principat d’Andorra

www.cifec.esENTRA A

entitats

Nova junta directiva del Club de Marketing

agènciesAnDorrA lA VellA

L’assemblea general del Club de Marketing d’Andorra ha renovat la junta directiva per al període 2013-2015. Durant aquests dos anys, Antonio Miralles, del Grup Pyrénées, en serà el president; Fernan-do Blanco, de SisèGrau, el se-cretari, i Ingrid Landero, de l’AGIA, la tresorera. La nova junta s’ha marcat com a repte incrementar les activitats so-cials i professionals del club, que actualment compta amb uns 50 socis. La junta també s’ha proposat buscar sinergi-es amb institucions amb les quals ja té convenis, com la Confederació Empresarial, la Universitat d’An dorra i el Club Marketing de Barcelo-na. A més, també volen mi-llorar la comunicació interna entre els seus membres, opti-mitzant els canals ja existents com la web, els canals socials i l’agenda d’activitats.

Dos anys de presó condicional i l’expulsió definitiva del país. Aquesta és la pena que el minis-teri fiscal demana per a una dona que està acusada d’haver entrat a diferents apartaments de l’edi-fici on treballava com a conserge per sostreure joies. A més, ja que cap de les tres víctimes ha pogut recuperar aquestes joies, el mi-nisteri fiscal sol·licita una indem-nització de més de 8.000 euros. La defensa, però, considera que no hi va haver accés il·lícit al do-micili de les persones afectades i demana que la pena no sigui superior a tres mesos de presó condicional i un mes d’arrest condicional. A més a més, s’opo-sa a l’expulsió.

L’acusada no va comparèi-xer davant el Tribunal de Corts, però sí que ho van fer dues de les perjudicades. Una d’elles va ex-plicar que en una ocasió la con-

serge havia accedit al seu pis ja que hi havia d’anar a treballar el lampista i que després d’aquest fet va trobar a faltar joies. No va fer la denúncia de manera imme-diata ja que es va trobar la dona i li va admetre els fets, dient-li que ho havia fet per necessitat, ja que el marit no treballava i tenia dos fills. Posteriorment, aquesta per-sona va presentar la denúncia en veure que l’acusada no semblava patir dificultats econòmiques.

La defensa va fer èmfasi pre-cisament en les dificultats econò-miques i va posar en relleu que la dona va manifestar que s’ha-via trobat algunes de les joies en un aparcament i d’altres al ma-gatzem de l’edifici on treballava. Pel que fa a les que va sostreure del pis de la tercera víctima, va exposar que hi havia entrat per-què la propietària li havia dema-nat que ho fes perquè hi havia d’anar el lampista.

D’altra banda, el Tribunal de

Corts va jutjar ahir un jove que estava acusat de causar lesions a una treballadora d’un pàrquing. La dona va manifestar que quan li va recriminar que donava cops amb el monopatí als vidres i a l’ascensor, el jove la va empè-nyer, la qual cosa li va provocar lesions al braç. La defensa vol l’absolució ja que creu que l’acció

de l’acusat es va produir perquè la dona el va provocar i va mani-festar que de les filmacions no es desprèn que l’amenacés amb el monopatí. La fiscalia, però, de-mana dotze mesos condicionals.

comísD’altra banda, el tribunal va examinar una causa per decidir sobre el comís dels diners que hi ha en un compte que va ser embargat arran d’una sentència espanyola. El compte que havia estat embargat i que hauria de ser comissat és d’una persona que no va ser condemnada en aquella causa, però el ministeri fiscal considera que s’hi van fer cinc transferències per valor de 500.000 dòlars l’any 1998 i que el titular havia de conèixer aquests moviments i els hauria d’haver autoritzat, tot i que ell ho nega. Per tant, vol el decomís dels 140.000 euros que hi ha al comp-te. La defensa s’hi oposa.

La fiscalia vol dos anys condicionals per furt de joies en tres domicilis

tribunal de corts

tAti mAsià

una imatge de la seu de la justícia.

L’acusada treballava de conserge a l’edifici on van tenir lloc les sostraccions

m. f.AnDorrA lA VellA

Page 10: Diari del 23 d'octubre de 2013

andorra10 Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

L’Associació de Veïns i Comer·ciants de Santa Coloma consi·dera que hi ha un “desinterès” i “una manca de sensibilitat” del Govern per portar a terme de manera ràpida les canalitza·cions del riu Valira que el poble necessita perquè no hi hagi més inundacions. El president de l’entitat, Carles Perea, va mani·festar ahir que estan “decebuts” davant de les declaracions fe·tes pel ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa de la setmana passada. Alesho·res, el ministre va indicar que hi hauria una partida “signifi·cativa” al pressupost de l’any vinent per afrontar aquestes obres i una altra de plurianual per al 2015, cosa que demostra·ria, segons va dir, la sensibilitat del Govern en aquesta qüestió. Perea va lamentar ahir, però, la

“desinformació” que hi ha al voltant de la canalització i, en aquest sentit, va recordar que el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, va indicar el juliol passat que hi hauria una partida per enguany d’1,7 milions d’eu·ros per a la primera fase, cosa

que no s’ha acabat concretant i que els veïns i comerciants la·menten perquè significa que es posposen les obres un any més. “Aquesta falta de coordinació entre ministres encara ens crea més inseguretat”, va subratllar Perea.

L’associació es mostra molt crítica amb el fet que s’hagin anunciat inversions com les no·ves rotondes que es faran al Pas de la Casa i al costat de l’edifi·ci de la Policia, i en canvi no se solucioni un problema que ja dura trenta anys, com és el de les inundacions periòdiques que

es registren al poble quan hi ha pluges fortes. “Aquestes obres no són prioritàries, com sí que són les que s’han de fer a Santa Coloma”, va recalcar Perea.

L’entitat ha reclamat en més d’una ocasió, a través de ma·nifestacions públiques, poder

disposar d’informació de pri·mera mà sobre el projecte que es pretén fer, però afirma que fins ara no ha rebut una resposta po·sitiva de l’executiu. “Sabem que els ministres tenen una agenda molt atapeïda, però continuem demanant una reunió pública encara que sigui amb tècnics del Govern perquè ens expliquin les obres que es volen fer i tots els veïns també hi puguin donar la seva opinió”, va dir Perea.

Una acció que l’associació ja està preparant, per si aquesta manca de resposta del Govern persisteix, és l’enviament d’una carta als ministres titulars de Finances i Economia per sol·licitar·los aquesta reunió, “per·què és una qüestió que no po·dem deixar córrer”. “Lamentem que el Govern no expliqui quin tipus de projecte hi ha aprovat, si n’hi ha”, va afegir el president de l’Associació de Veïns.

L’Associació de veïns veu “desinterès” del Govern pel projecte de canalització

santa Coloma

julià rodríguezAnDorrA lA VellA

L’entitat continua reclamant una reunió pública perquè l’executiu expliqui les obres previstestAti mAsià

El president de l’associació de Veïns de santa Coloma, Carles Perea.

Carles Perea

“S’aproven rotondes que no són prioritàries i, en canvi, no

se soluciona un problema que ja dura trenta anys a Santa Coloma”

Page 11: Diari del 23 d'octubre de 2013

andorra 11Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

Davant “l’interès creixent pel món de la cuina i per l’afició de conèixer noves cultures a través de la gastronomia”, el Comú de la Massana ha decidit organitzar els cursets Al novembre, parem taula!, segons va explicar ahir en la presentació de la iniciativa la consellera de Cultura, Jael Pozo.

Es tracta de sis classes temàti-ques, impartides per cuiners del país, perquè cadascú s’apunti a la que més li interessi. Pozo es va mostrar convençuda de la bona acceptació que tindran ja que “proposem temes interessants com la cuina japonesa, l’enolo-gia, l’aprofitament dels aliments de temporada, la cuina sana i la gastronomia de muntanya”.

El cicle arrencarà el 5 de no-vembre amb el taller de cuina japonesa, centrat en l’elaboració de sushis i maquis. Anirà a càr-rec de Juan Carlos Valladares, del restaurant Sushi&Gong, que facilitarà les eines per treballar, i després els alumnes podran de-gustar els plats preparats. El cur-set es farà de 20 a 22.20, a l’Esplai de la Massana, i costa 40 euros.

El segon taller consistirà en una introducció al món del vi. L’enòloga Eva Maria López do-narà les eines per aprendre a tri-ar un vi adequat per a cada oca-sió. En aquest cas valdrà 10 euros i es farà el 13 de novembre al res-taurant La Torrada, del càmping Xixerella. Al mateix lloc es farà el tercer taller, el 19 de novembre, centrat en la cuina de temporada, “per aprofitar tant el preu com el moment de qualitat òptima del producte”, segons va explicar el cuiner José Manuel Bazán. L’ho-

rari serà de 20 a 23 i el preu, 20 euros. L’endemà es farà un taller de cuina energètica i biològica, a càrrec de la naturòpata Pili Bor-ra. S’impartirà a l’Esplai de 20 a 23 i el preu és de 30 euros.

Les dues darreres propostes –26 i 27 de novembre– arriben

de la mà del cuiner Christian Zanchetta, que se centrarà en la cuina elaborada amb productes d’Andorra. Els dos tallers es fa-ran a l’Esplai, de 20 a 23, i el preu és de 20 euros cadascun. Les ins-cripcions es poden fer al servei de Tràmits del Comú.

La Massana organitza sis cursets de cuina al novembre

gastronomiacomú De la massana

Un moment de la presentació ahir de ‘al novembre, parem taula!’.

Els tallers temàtics i de caràcter pràctic els impartiran cuiners del paísRedaccióla massana

saas

Nova sessió clínica dedicada a l’asma

RedaccióanDorra la Vella

La sala d’actes de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell acollirà aquesta tarda una nova sessió clínica, a càrrec de la doctora especialista en pneu-mologia del CHA Mireia Mar-tínez Abelló, que pronunciarà la conferència ¿Què hi ha de nou en l’asma?. La xerrada, oberta al públic, començarà a les dues del migdia.

Page 12: Diari del 23 d'octubre de 2013

12 Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

Plaça del Poble de Pal. PAL, LA MASSANA.

Tel.: +376 83 64 00www.restauranteularidepal.com

Plaça del Poble de Pal.

N.P CONSULTORA COMPTABLE

Tel.: + 376 326 332 - [email protected] - www.npcomptabilitats.com

¿Necessita ajuda amb la seva comptabilitat, presentació de comptes anuals o els impostos?

Us podem atendre en català, castellà, francès i anglès

COMPTABiLiTAT PER hORESFORFETS MENSUALS

GESTiONS AdMiNiSTRATivES, CASS, TRàMiTS, ETC...

Guia

de

serv

eis

Tel.: +376 33 26 71

MUDANCES NACIONALS I INTERNACIONALS

SERVEI DE MUNTATGE DE MOBLESPERSONAL QUALIFICAT

ASSEGURANCES DE LA CÀRREGASERVEI DE GRUA I GUARDAMOBLES

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell està treballant en l’elaboració d’un Pla d’acció per a l’energia sostenible (PAES) per definir les actuacions municipals que s’han de desenvolupar per reduir un 20% els gasos d’efecte hiverna-cle respecte de l’any 2005, aug-mentar un 20% l’eficiència ener-gètica i aconseguir que un 20% de l’energia provingui de fonts renovables, segons va informar ahir el consistori de la capital al-turgellenca.

De fet, aquests són els objec-tius que s’han de complir per a l’any 2020, tal com marca el Pacte d’Alcaldes, iniciativa de la Comissió Europea que impulsa la lluita contra el canvi climàtic a escala local i a què l’Ajunta-ment es va adherir de manera voluntària.

L’elaboració d’aquest pla se-guirà la metodologia establerta per la Unió Europea i incorpora-rà un procés de participació i co-municació al mateix Ajuntament i a la ciutadania en general.

El projecte, que consta de diferents fases, s’inicia amb l’elaboració d’un inventari mu-nicipal de consums energètics i d’emissions de CO2, associades als principals sectors d’activitat.

Aquesta fase també inclou la re-alització d’avaluacions energè-tiques a diversos equipaments municipals com el centre cívic L’Escorxador, el centre cívic El Passeig, el Palau d’Esports, la casa consistorial i la sala de Sant Domènec. Amb aquesta informació s’analitza la situació actual del municipi i es defineix l’estratègia d’actuació per redu-ir les emissions de CO2 per a l’any 2020.

El PAES inclou accions con-cretes en l’àmbit municipal i de

gestió de l’Ajuntament mateix en àmbits tan diversos com ara el foment de la mobilitat soste-nible i l’ús del transport públic, l’estalvi energètic en l’enllume-nat públic i l’aplicació de me-sures de millora energètica als edificis de titularitat municipal, entre altres mesures.

Així mateix, i per informar i fer partícips els agents implicats i la ciutadania en general, s’ha creat el blog del PAES, acces-sible des de la pàgina web de l’Ajuntament, www.laseu.cat.

L’ajuntament treballa en un pla per a l’energia sostenible

la seu d’urgell

bondia

l’ajuntament de la seu d’urgell es va adherir al Pacte d’alcaldes.

La iniciativa definirà les actuacions a seguir per als objectius fixatsRedaccióla seu D’urgell

Els portaveus dels cinc grups municipals de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es reuniran demà al migdia al Parlament de Catalunya amb el conseller d’Agricultura de la Genera-litat, Josep Maria Pelegrí, per demanar-li el manteniment del laboratori de salut animal de la ciutat, segons va informar ahir el grup del PSC-Progrés.

La reunió és fruit de la moció que aquesta mateixa formació va presentar al ple municipal la setmana passada, en la qual es demanava el manteniment de la instal·lació i una reunió urgent amb el conseller, i que

es va aprovar amb el suport de tots els grups menys amb el de l’equip de govern de CiU. Sobre aquesta qüestió, el primer grup de l’oposició, que va recordar que el laboratori “funciona des de fa més de 25 anys i és l’únic que queda a tot el Pirineu”, va insistir novament a demanar a l’alcalde, Albert Batalla, que “es posi al costat de la Seu i que rectifiqui el seu suport al tanca-ment del laboratori”.

Així mateix, Progrés va la-mentar que des de l’Ajunta-ment no s’hagués facilitat una trobada amb el conseller de la Presidència, Francesc Homs, aprofitant la visita a la Fira de Sant Ermengol.

els portaveus dels grups es troben amb Pelegrí

Redaccióla seu D’urgell

laboratori de salut animal

La biblioteca Sant Agustí ha adquirit per al seu fons local un parell d’exemplars de Da-mas de Indias, amb què l’any 1957 l’autora d’Organyà María Asunción Porta Graell va gua-nyar el Premio Internacional de Novela Club España Ciudad

de México. El fet que la novel-la s’edités només un cop i fos a Mèxic el 1960, ha implicat que els lectors la desconeguin. Així, una lectora d’Organyà, la biblioteca de Sant Agustí i una bibliotecària de la UdL van contactar amb la biblioteca del Club España de México per ad-quirir els exemplars de l’obra.

‘damas de indias’ serà a la biblioteca de la seu

Redaccióla seu D’urgell

Publicacions

Page 13: Diari del 23 d'octubre de 2013

publicitat 13Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

Carretera de la Comella, 45 - Andorra la Vella

Per a encàrrecs: +376 80 69 03

Venda a particularsi a professionals

HORARI: De dilluns a dissabte de 10.30 h a 20.30 h. Diumenges de 9.00 h a 15.00 h

Tot 9,90 € 6,93 €/Kg

Escalopa de vedella arrebossada

4,98 €/Kg

Pit de pollastre saf. familiar.

2,50 unitat

Hamburguesa porc-vedella x 4 unit.

8,90 €/Kg

Entrecot de bou alemany s/ tapa congelat

5,90 €/Kg

Salsitxa de pollastre

17,90 €/Kg

Costella i mitjana de xai

6,82 €/Kg

Fricandó de vedella

4,95 €/Kg

Cap de llom de porc

Av. Tarragona Av. Salou

Ctra. La Comella

C. E. Serradells

Per encàrrec: abans de divendres a les 20 hEspatlla de xai a l’ast

Conill a l’ast Porquet a l’ast

Cuixa de xai a l’ast

15,00 €8,00 €

55,00 €29,00 €

Promocions vàlidesfins a acabar existències

1 Pollastre a l’ast1 Botella de cava

brut nature500 gr Amanida

9,50 €

TOT

CASH DE CARNS

Lot de carn n. 1. 500 gr Filet de pobre vedell, 500 gr Carn picada mixta, 500 gr Cuixa de pollastre groc, 500 gr Costella de porc

Dissabtes i diumenges

Page 14: Diari del 23 d'octubre de 2013

14 Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

¿Què ofereix l’Aula de Teatre i per a qui són les propostes?

Oferim tallers per a infants a partir de 7 anys. Fem dos grups d’edat perquè pedagògicament estigui més diferenciat. Tenim el teatre juvenil, amb dos nivells: l’un en què s’apunten els novells i més joves, i l’altre per als qui fa més temps que hi són o per a un nou inscrit més gran.

Al taller d’adults tenim el Grup Estable, format per gent amb un compromís amb l’Aula de Teatre i que prepara direc-tament una producció. Aquest any, el director és Pere Tomàs i potser la presenten a la 44a Tem-porada de teatre.

I enguany, tallers monogràfics.Aquest any, com que veiem

que als adults els costa més tenir el compromís d’un curs sencer, oferim tallers concrets que es po-den seguir de manera indepen-dent. El primer ha estat el de Te-atre d’objectes i el 5 de novembre engeguem amb Fem Shakespeare, que imparteixo jo.

¿En què consisteix el taller de-dicat a Shakespeare?

La idea és acostar-nos a la figura i al teatre de Shakespea-re però d’una manera molt poc intel·lectual. Volem recuperar la visió que podia tenir el públic contemporani de Shakespeare, que era, simplement, algú que oferia entreteniment i diversió. La gent gaudia de les seves obres al carrer, mirant-les dempeus i

comentant-les en veu alta, com una animació de carrer. Es tracta de perdre el respecte, amb tot el respecte del món, a Shakespeare.

¿Representaran esquetxos?Primer ens acostarem a la

seva figura, d’on era, qui era... De vegades hi ha dubtes sobre l’autoria dels seus textos, ja que per ser un home de classe baixa tenia molt domini de la llengua...

I després agafarem les grans es-cenes representatives de Romeu i Julieta, Titus Andronicus, El rei Lear... Ens acostarem a fragments i escenes de les seves obres més representatives i, òbviament, les representarem.

¿Com ho presentarà?No ho tinc clar, però m’agra-

daria molt, ja que ho vull lligar amb la visió dels orígens de Sha-kespeare, representar les escenes a l’aire lliure i que la gent es pu-gui acostar a mirar i a comentar, com a l’època.

¿Representar-ho al carrer pot fer que algun alumne interessat a assistir al taller es faci enrere?

Però l’alumne sempre mana. Com a dinamitzador del curs proposo, però si els alumnes no volen ho farem a classe i jo tan content. Però sóc bo convencent! Si els animo en gaudiran. Tinc una proposta de curs però amb el grup la fem créixer.

¿Per què Shakespeare conti-nua sent tan modern? Les seves obres no passen mai de moda i

s’adapten constantment.Perquè les seves històries i

els seus personatges són molt vigents avui en dia. Feia un te-atre molt universal i donava voltes constantment als grans mites literaris: l’amor, la mort, la passió... I això no passa mai de moda. I un amor prohibit, com el de Romeu i Julieta, segur que avui dia també es dóna. Per això continua enganxant. El que sí que ha passat és que Shakes-peare sona a teatre de paraules majors i jo, amb aquest curs, vull demostrar que és un autor més que hem de conèixer i que feia un teatre per divertir i per entretenir.

¿Qui entra al Grup Estable?Com que els alumnes no po-

den fer sempre els mateixos cur-sos, els oferim sumar-se al Grup Estable. No és tant una qüestió d’aptitud teatral com d’actitud.

No cal ser un gran actor.No! Ni molt menys! L’Aula té

un component de formació, però sobretot lúdic, és un espai de funció social, de lleure...

“Shakespeare sona a paraules majors però ell feia teatre per entretenir”

entrevista a joan hernÁndez, professor de l’aula de teatre del comú d’andorra la vella

e. j. m.AnDorrA lA VellA

tAti mAsià

L’Aula de Teatre del Comú d’Andorra la Vella ofereix cursos per a nens, joves i adults. Actualment té una quarantena d’alumnes però vol reforçar la presèn-cia d’adults. Aquest any ofereix diversos tallers individuals impartits per dos

docents de l’Aula: Joan Hernández i Gemma García (el cap de servei, Pere To-màs, enguany és amb el Grup Estable). El pròxim taller és ‘Fem Shakespeare’, en què Hernández aproparà els alumnes a l’obra del dramaturg anglès.

Torb Teatre farà doblet al teatre Tantarantana de Barcelona. Del 3 al 24 de novembre, la compa-nyia representarà diverses fun-cions d’Obaga. El costat fosc del Pirineu, adaptació de la novel·la d’Albert Villaró i dirigida per Ester Nadal.

I ja el 2014, al mateix espai escènic, Torb Teatre representa-rà el seu segon muntatge, Tot el que sempre has volgut saber sobre la vida sexual de Shakespeare (i mai has gosat preguntar), dirigit per Cacu Prat, que es podrà veure els dies 24, 25, 26 i 31 de gener i 1 i 2 de febrer. En totes dues obres, el tàndem creatiu format pels

pirinencs Maria Bosom i Joel Pla és acompanyat per la música i la presència de Lluís Cartes.

D’altra banda, la companyia Torb Teatre està preparant una pàgina web que pretén posar en funcionament la setmana que ve. L’espai a la xarxa informarà de tota l’actualitat del grup i del calendari de bolos.

Torb Teatre farà doblet al Tantarantana i estrena web

arts escèniques

RedaccióAnDorrA lA VellA

cineclub

RedaccióAnDorrA lA VellA

Film d’animació ‘O Apóstolo’

El Cineclub de les Valls pro-jecta avui el film d’animació O Apóstolo, de Fernando Cortizo (Espanya, 2012). Una història de terror, humor i fantasia en què un fugitiu intenta recupe-rar un botí en un poblet pitjor que la presó. El film és la pri-mera producció espanyola de stop-motion amb plastilina. A les 21.30 al Teatre Comunal.

bondia

cartell del film ‘o apóstolo’.

Page 15: Diari del 23 d'octubre de 2013

cultura 15Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

®

www.dots-by-inlingua.comw w w . i n l i n g u a . a d

Plaça Rebés, 4AD500 Andorra la Vella

Tel. 80 70 60

[email protected]

Informa’t de totes les modalitats horàries

Cool WeeksHALLOWEEN

2013Del 28 al 31 d’octubre

Activitats lúdiques per

a nens i nenes de 3 a 10

anys

Tallers, manualitats,

cinema, jocs...

Tot en anglès!

L’escriptor Iñaki Rubio estrena un blog literari (www.inakirubio.com), en què cada quinze dies es compromet a publicar contes “inèdits, originals i molt breus, curts i fàcils de llegir, com una petita píndola literària, un di-vertiment digital”, argumenta l’autor a la presentació del blog. Rubio afegeix: “Contes 2.0 o li-teratura digital. Contes per ser llegits en dos minuts.”

L’objectiu del literat d’obrir la seva “casa virtual” és “afavorir el contacte amb els lectors, i po-der comentar amb tots vosaltres qualsevol cosa dels meus contes o de la literatura i els llibres en general”. De moment, Rubio ha publicat cinc contes.

Rubio adverteix que “en els meus contes intento enfocar la realitat d’una manera diferent. Mirar-ho tot com en un mirall, on tot es veu igual però a l’in-revés”, i aspira que els seus re-lats siguin per “evadir-se dels problemes i per riure (o encara millor, per somriure), per plan-

tar-li cara a la realitat amb una mirada irònica i retrobar la il-lusió per tornar al dia a dia amb més empenta”.

L’escriptor és llicenciat en hu-manitats i membre fundador del Col·lectiu Portella. Ha guanyat diversos premis literaris de nar-rativa curta i el 2011 va publicar Trencadís. L’últim llibre de Frede-ric Picàbia (editorial Andorra). També ha estat inclòs a Els caus secrets (editorial Moll, 2013), una antologia de joves narradors dels Països Catalans.

Iñaki Rubio s’atreveix amb la literatura digital

bondia

L’escriptor Iñaki Rubio.

e. j. m.AnDorrA lA VellA

bLoG

El Rockòdrom, el cicle de con-certs al Cau d’Arinsal, ha pro-gramat per a aquest divendres una sessió de música electrò-nica. Hi actuaran e-Bastards i alguns discjòqueis convidats. La nit començarà a les 23.45 i l’entrada serà gratuïta.

Els barcelonins e-Bastards oferiran un directe en què pre-dominaran els estils drum & bass, dubstep, reggae, hip-hop i electro. La banda està forma-

da per DJ J.U.C.A, hàbil en el maneig dels plats i vocalista; Kevin Urbaneja, bateria i per-cussionista; Jordi Ponce (DJ Shade), baix, guitarra i teclats; Marc Canal, tècnic visual, i Glòria, l’últim fitxatge, també vocalista.

e-Bastards utilitza diversos estils per crear el seu propi, amb un directe molt potent, col·laboracions i un espectacle audiovisual. La banda electrò-nica es va formar l’any 2008 i ha anat creixent.

Sessió d’electrònica amb la banda e-Bastards

e-bAstArDs

Els components d’e-bastards.

RedaccióAnDorrA lA VellA

RockòdRom LItERatuRa

RedaccióAnDorrA lA VellA

Grebennikova prologa Gogol

L’escriptora Alexandra Gre-bennikova prologa el con-te La nit abans de Nadal, un relat de l’escriptor, poeta i dramaturg ucraïnès Nikolai V. Gogol (1809-1852), que es-crivia en rus. El llibre l’ha pu-blicat l’editorial El Toll dins de la col·lecció Miques. Gre-bennikova ha publicat amb El Toll el recull d’articles Les bicicletes no es mengen (2012). L’autora (Ekaterinburg, Rús-sia, 1974) col·labora en diver-sos mitjans de comunicació.

el toll

Portada de ‘La nit abans de Nadal’.

ExPosIcIó

RedaccióbArcelonA

El manuscrit de ‘K. L. Reich’

El manuscrit original de K. L. Reich, la novel·la que el man-resà Joaquim Amat-Piniella (1913-1974) va escriure men-tre reposava a Sant Julià de Lòria dels cinc anys passats en camps nazis, s’exposa al Museu d’Història de Catalu-nya en una mostra que es po-drà veure fins al 6 de gener.

cREacIó

RedacciósAnt julià De lòriA

Escultures pera l’Any Espriu

Els alumnes de les aules d’es-cultura de les escoles d’art del Vendrell i de Sant Julià han realitzat uns treballs amb motiu de l’Any Espriu (1913-2013). El resultat s’exposarà al Museu de la Vida Rural-Fundació Lluís Carulla de l’Espluga de Francolí del 15 de novembre al 12 de gener.

La comissió de Festes d’Encamp ha preparat per a la nit del 31 d’octubre el Halloween Festival Encamp. Hi actuaran el discjò-quei Sesklife i el cantant Henry Méndez, compositor d’èxits de la música de ball com Te fuiste, Rayos de sol, Mi reina i Noche de

estrellas. Méndez (Santo Domin-go, 1981) és cantant, compositor i productor musical, i treballa els estils musicals de reggaeton, rap, house i dance. Les entrades valen cinc euros amb una consu-mició inclosa (sense alcohol per als menors d’edat) i es poden comprar al departament de Cul-tura d’Encamp.

Festa de Halloween amb Henry Méndez a Encamp

bondia

Henry méndez.

RedaccióencAmp

ocI

Page 16: Diari del 23 d'octubre de 2013

16 Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

A començaments de mes es pre-sentava la Copa del Món de bo-arder cross de Vallnord, que se celebrarà del 10 al 12 de gener de l’any vinent a l’estació d’Arcalís, en el que és la primera vegada que l’esdeveniment arriba a An-dorra. L’acte servia per presentar una única cursa, però amb el pas dels dies s’ha obert la possibilitat que siguin dues. Des de l’orga-nització s’està treballant per fer-ho possible.

L’opció hi és i està a prop de concretar-se. La FIS va fer arribar a Vallnord i la Federació Andor-rana d’Esquí (FAE) la petició de poder organitzar una cursa més després que la que s’havia de fer a Blue Mountain se suspengués. A partir d’aquest moment es va començar a estudiar la manera de poder-la afrontar i encaixar-la en el pressupost, que és de 2,15 milions d’euros.

“Estem negociant detalls per-què per a nosaltres representa un esforç, encara que sigui petit. Estem parlant de 60.000-70.000 euros més”, indica Martí Rafel, director de Vallnord, remarcant que “tenir una Copa del Món per aquest import suposa una doble

difusió i una segona oportuni-tat per a Lluís Marín a casa seva abans dels Jocs Olímpics. Encai-xa tot. Però el cert és que el pres-supost de la primera encara no el tenim cobert al cent per cent i, per tant, una segona fa una mica de por. Crec que és una oportu-nitat”.

Per poder quadrar números s’estudien diferents alternatives amb la FIS, ja que l’interès és

mutu. Una de les més factibles, que ajudaria que es convertís en realitat, és la reducció de la bossa de premis que estava establerta, per repartir-la en dues curses. “Els premis en metàl·lic d’una Copa del Món de boarder cross són 40.000 euros, 20.000 els ho-mes i 18.000 les dones, i els hem dit que els redueixin al 50% per poder fer una segona prova”. Les despeses de la producció de

televisió i l’allotjament als hotels són altres aspectes en els quals s’està incidint. Rafel és optimis-ta i “pensem que amb una mica de sort en breu podrem anunciar que es concreta i que fem dues Copes del Món”. Es pot concre-tar abans de finalitzar el mes. Si es confirma l’augment de proves el 10 de gener es faran entrena-ments i classificatòries. L’endemà la primera cursa i el 12 classifica-

tòries i la segona carrera.Des de la FAE també es veu la

possibilitat amb molt bons ulls. “Mediàticament i esportivament ens interessa molt i de cara a Lluís Marín és una oportunitat molt bona, ja que disputar dues proves i que no només sigui una li pot treure pressió”, assenyala Carles Visa, director tècnic de la federació, que valora el ressò que poden tenir aquestes curses: “No només és positiu per a la promo-ció del país, amb dos dies de cur-ses a la televisió, sinó que també obre expectatives per a aquells corredors que busquen la classi-ficació de cara als Jocs Olímpics de Sotxi.”

Porta oberta perquè Vallnord organitzi al gener una segona Copa del Món

surf de neu

m. s. c. / j. j. b.escalDes-engorDany

S’estudien diverses opcions per poder encaixar la cursa sense que el pressupost es disparivallnorD

La temporada passada Arcalís va acollir la Copa d’europa de l’especialitat.

sol·licitud perquè el dorado freeride entri a formar part del circuit freeride World Tour

Sens dubte, la Copa del Món de boarder cross és una de les cites destacades de la temporada d’hi-vern dels dominis esquiables d’Andorra, però tam-bé sobresurten, com en altres anys, altres esdeve-niments de primer ordre en diferents disciplines.

Vallnord segueix apostant pel forapista i el Do-rado Freeride n’és el referent. Es disputarà a Ar-calís del 21 al 24 de febrer i compta amb quatre estrelles del Freeride World Qualifier (FWQ), la mà-xima distinció. Però vol fer un pas endavant i per aquest motiu Vallnord sol·licita entrar al circuit més important, el Freeride World Tour, per un període de tres anys. En esquí de muntanya se celebraran els Campionats d’Europa. Serà del 12 al 16 de fe-

brer, a Arinsal la cursa vertical i a Arcalís la crono-metrada. En paraesquí, el Vallnord Speed Contest torna a Arcalís. Les dates s’han de determinar.

Diverses són les competicions internacionals que destaquen a Grandvalira. Del 10 al 16 de març es disputaran les finals de la Copa d’Europa mas-culina i femenina a Soldeu i el Tarter. El 22 i 23 de febrer serà el torn de la Copa del Món de quilòme-tre llançat a Grau Roig. El Total Fight Masters of Freestyle, al Tarter, continua sent una referència. Del 27 al 29 de març es disputa en surf de neu i del 3 al 5 d’abril en esquí. Enguany s’estrena en fora-pista el GrandRide Grandvalira, al sector Encamp el 15 i 16 de febrer, i és puntuable per a l’FWQ.

vallnorD

un dels ‘riders’ de l’última edició del dorado iniciant el descens.

Martí Rafel

“Estem negociant detalls perquè per a nosaltres representa un esforç, encara que sigui petit. Estem parlant

de 60.000 o 70.000 euros més”

Carles Visa

“Mediàticament i esportivament ens interessa molt i de

cara a Lluís Marín és una oportunitat molt bona”

Page 17: Diari del 23 d'octubre de 2013

esports 17Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

El cap de setmana la selecció té per endavant dos amistosos completament diferents dels que van jugar el mes passat. S’enfronta a Gal·les amb la in-tenció de seguir conjuntant el grup a còpia de partits i que els més joves agafin experiència in-ternacional.

Andorra afronta una nova cita després de la duresa de les derrotes davant Eslovènia (0-8 i 0-12) en els partits disputats a Escaldes-Engordany a finals de setembre. Davant dels britànics la imatge ha de ser diferent. L’any passat ja s’hi van enfron-tar. Van tenir un doble enfronta-ment al mateix pavelló del Prat Gran i en aquella ocasió Andor-ra va vèncer en els dos partits pel mateix resultat, 2 a 1.

Pel seleccionador, Xavi de la Rosa, un rival i un altre no tenen res a veure. “Eslovènia és una potència que d’aquí tres mesos s’estarà jugant el Mundial. És un equip ple de grans jugadors”, assenyala el seleccionador, valo-rant que el britànic és un conjunt més del nivell d’Andorra: “És del nostre univers, però des que ens hi vam enfrontar han millo-rat d’una forma molt important. S’entrenen molt i es nota. En els

amistosos que han anat dispu-tant s’ha pogut comprovar.” El que van ser els partits amb Eslo-vènia i el que seran amb Gal·les “no tenen res a veure”.

La convocatòria per als par-tits a Newport està formada per Aitor Rubio, Pere Cruz, Marçal Raventós, Edgar Sánchez, Da-vid Férriz, Jordi Ferreiro, Na-cho Llamas, Jorge Dias, Jona-

than Flores, Òscar Neira, Marc López, Jonathan Pérez, Omar Debboun i Cabinho. Els que cauen de la llista per motius tècnics són André Ferreira, Èric Mesquita, Quim Salvat i Cristo Albino. L’evolució amb el grup de jugadors amb què treballa els últims anys satisfà De la Rosa, en un projecte a llarg termini que va agafar per rejovenir la

selecció. “Menys algun veterà, la resta de jugadors té una mit-jana d’edat força baixa. Els joves estan responent i tenen molta il·lusió, així que esperem que d’aquí uns anys puguem ser favorits de grup en una fase de classificació.”

La delegació marxarà di-vendres cap a Gal·les i jugarà al Newport Velodrome, on el mateix dia podrà fer el primer entrenament a la pista. Des de dilluns el combinat nacional s’està entrenant al Principat per preparar els partits.

Ferreira, Mesquita, Salvat i Cristo, fora de la convocatòria davant de Gal·les

futbol sala

tati masià

Nacho llamas, en un dels partits davant Eslovènia.

La selecció s’enfrontarà amb l’equip britànic en un doble duel el cap de setmana

RedaccióanDorra la Vella CoNVoCatÒRIa

Aitor Rubio

Pere Cruz

Marçal Raventós

Edgar Sánchez

David Férriz

Jordi Ferreiro

Nacho Llamas

Jorge Dias

Jonathan Flores

Òscar Neira

Marc López

Jonathan Pérez

Omar Debboun

Cabinho

tIR amb aRC

Àlex Jerez, 16è en l’Open Castell de Montjuïc

RedaccióanDorra la Vella

L’Open internacional Castell de Montjuïc, organitzat per la Federació Catalana de Tir amb Arc en la modalitat de tir de camp, té la màxima ca-tegoria a Espanya i és puntu-able per al rànquing mundial FITA, així que va comptar amb més d’un centenar de participants, entre ells dos membres del club de Tir amb Arc d’Encamp. Àlex Jerez va acabar en la 16a posició.

La competició consistia a disparar tres fletxes a les 24 dianes instal·lades als vol-tants del castell, a distàncies desconegudes pels arquers, cosa que complicava la tira-da, ja que els metres s’han de calcular en el mateix llan-çament. Jerez prenia part en arc compost sènior. Va signar un total de 324 punts. El gua-nyador va ser Carlos Urme-neta amb 394. El segon lloc el va ocupar Filiberto Yeste (388) i el tercer, Jean Pascal Everaers (383). Lluís Vivé va pujar al podi en arc olímpic en veterà, en una categoria en què només hi havia tres participants. Va classificar-se en la tercera plaça amb 129 punts. El campió va ser Gavi-no Cuccu amb 236, seguit per Pascuale Monni (229).

La selecció té dissabte un nou compromís en la Divisió 2B de la Copa Europea de Nacions. S’enfrontarà a Letònia a Riga, en la que serà l’estrena com a seleccionador de Jean Mar-tinho, que es va fer càrrec del combinat nacional la setmana passada després que la Fede-ració Andorrana de Rugbi va decidir destituir Jean Michel Vuillemin. Tècnic i ens diferien en els motius de la seva marxa.

En la convocatòria es pre-senta la novetat en els isards de Giorgi Rekhviashvili. La resta de la llista està composta per Marc Abelló, Paul Alieu, Peter Ambor, Jeremy Berrier, Albert

Canturri, Toni Carmona, Aure-lien Cassé, Esteve Dolsa, Ben-jamin Fajol, Àlex Fernández, Roger Fité, Galaktion Gag-nidze, Jonathan García, Julien Ginesta, Marc Gispert, Edisher Jamrulize, David Kirikashvili, Josep Magallón, Dani Raya, Marc Saura i Stefano Tosatti.

En la convocatòria definiti-va hi pot haver alguna baixa, com la de Cassé si s’acaba con-firmant la seva lesió. Aquest fet provocaria l’entrada de Javi Vi-cente, que està com a suplent, igual que Cristian García. Dels quatre partits que han disputat els bàltics, n’han guanyat dos i n’han perdut dos més, cosa que els fa ser segons en la clas-sificació.

Rekhviashvili, novetat en la llista per a Letònia

RedaccióanDorra la Vella

RugbI

L’Enfaf continua en la línia gua-nyadora. Va vèncer el Gimnàstic Manresa per 2-7, cosa que per-met a l’equip de Joan Carles Ruiz continuar encapçalant la classifi-cació amb 9 punts, igualat amb el Vic Riuprimer i el Solsona.

Al primer minut les andorra-nes es posaven al davant amb el gol de Marina Fernández en el llançament d’una falta. Les del Bages portaven perill al contraa-tac, que va portar feina a la porte-ria a Alexandra Cardoso, que es va mostrar segura sota pals. Ma-rina tornava a marcar al 16 i Celia Lara feia el tercer, que encarava el matx. A cinc minuts per al des-

cans les locals retallaven distàn-cies i només iniciar-se la segona part tornaven a marcar. El Gim-nàstic va buscar l’empat, però va ser l’Enfaf el que va marcar. Va ser Tere Morató al 60. La matei-xa jugadora 10 minuts després i Ari Gonçalves al 74 sentenciaven l’enfrontament.

També va guanyar l’infantil-aleví, que va vèncer el Palautor-dera per 11-2. Les visitants es van avançar en el marcador només començar, però la reacció no va tardar a arribar i partir d’aquí es va consolidar la golejada. Èrica Gonçalves va ser l’autora de cinc gols, Thais Rovira de dos i Lluna Gallego, Noe González, Jéssica Alves i Jenny Cerqueira d’un.

L’Enfaf segueix amb pas ferm golejant el Gimnàstic Manresa

futbol

RedaccióanDorra la Vella

faf

tere morató va marcar dos gols.

Page 18: Diari del 23 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS18 DIMECRES, 23 D’OCTUBRE DEL 2013

Vehicles

Diversos

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89Vehicles a: http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

Diversos

- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el preu inclou també el transport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

VENDA DE LLENYA

Vols vendre el teucotxe o la teva moto?Anuncia’t en aquest espai.Més informació al 80 88 88

Page 19: Diari del 23 d'octubre de 2013

classificats 19Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

Immobles

[email protected] · www.andorracanillopark.com

3-4 hab.VENDA

a partir de175.000 €

a partir de

3-4 hab.

LLOGUERa partir de

500 €/mes

a partir de

CALEFACCIÓ

AMB BIOMASSA

50% D'ESTALVI

EN EL REBUT DE

CALEFACCIÓ

73 20 20truca’nswww.finquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

REf. 04021 - ENCAMP - HORT DE GODÍ Pis, 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina americana equipada, menjador exterior amb balcó, pàrquing, sol i vistes. EN MOLT BON ESTAT. Preu: 74.000 €REf. 02069 - ENCAMP - CENTRE Pis, 4 habitacions, 2 banys, cuina office, menjador amb llar de foc, pàrquing, traster, exterior i assolellat. Gran jardí. ACABATS DE QUALITAT. Preu: 350.000 €REf. 02699 - ANDORRA LA VELLA PIS, 3 HABITACIONS, 2 BANYS, SOL I VISTES. CÈNTRIC. Preu: 315.000 € REf. 02698 - ENCAMP - MiRA-DOR Pis, 2 dormitoris, 1 despatx, saló menjador, cuina, bany complet. Balcó, pàrquing. VISTES. Preu: 160.000 €

REf. 02591 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing i traster. CÈNTRIC. Preu: 100.000 €REf. 04001 - ENCAMP - CENTRE 1 dormitori, saló menjador, cuina americana, bany complet, pàrquing i traster. CÈNTRIC. Preu: 82.000 €REf. 04004 - SANT JULiÀ DE LòRiA - CENTRE Pis de nova construcció, 2 habitacions, 1 bany, cuina, menjador, terrassa, garatge, ascensor, armaris, exterior. Preu: 190.000 € REf. 02696 - ENCAMP - LES BONS 4 habitacions (1 suite, 2 dobles, 1 individual), 2 banys, cuina office, safareig, menjador, exterior, balcó, pàrquing, traster, exterior i assolellat. Preu: 232.000 €

*subjecte a estudi

1 DORMiTORiA PARTiR DE 136.000 €qUOTA/MES: 470 A 30 ANyS*

2 DORMiTORiS A PARTiR DE 172.000 € qUOTA/MES: 596 A 30 ANyS*

3 DORMiTORiS A PARTiR DE 228.000 € qUOTA/MES: 790 A 30 ANyS*

LLOGUER \\REf. 01093 - ENCAMP - CENTRE Pis moblat, 1 habitació doble + 1 habitació oberta, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior amb ter-rassa de 20 m², pàrquing, traster, exterior i assolellat. Totalment moblat i equipat. Preu: 450 € REf. 04020 - ENCAMP - LES BONS Pis 2 habitacions dobles, 1 bany complet, cuina semiequipada, menjador amb llar de foc, pàrquing, traster. Preu: 450 € REf. 02244 - ENCAMP - LES PARDiNES Xalet de 4 habitacions, 3 banys, cuina, menjador, garatge, celler, llar de foc. Preu: 1.300 €

REf. 02023 - ENCAMP Saló menjador, cuina, bany, 1 dormitori en altell, traster, garatge. Moblat. Preu: 350 € REf. 02688 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris,1 bany, cuina office, safareig, menjador, pàrquing, MOBLAT. Preu: 500 €REf. 02683 - ESCALDES-ENGORDANy - ROC BLANC 4 dormitoris, saló menjador amb cuina americana, 2 banys. CÈNTRIC. Preu: 750 €REf. 00656 - ENCAMP - TURÓ DE ViLA Pis, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina office, safareig, menjador, balcó, pàrquing, sol i vistes. Preu: 650 €

REf. 02687 - ENCAMP - TURÓ DE ViLA Pis de 2 habitacions, 2 banys complets, cuina office, safareig, menjador, balcó, pàrquing, sol i vistes. Preu: 550 €REf. 02628 - ESCALDES-ENGORDANy 3 despatxos, 2 banys, caixa forta, gran vitrina. Preu: 2.400 €REf. 01775 - CANiLLO - PRATS Pis, 2 habitacions dobles, 1 bany complet, cuina, menjador, terrassa i pàrquing. Sol i vistes. Preu: 400 €REf. 02635 - CANiLLO - PRATS Pis, 3 habitacions dobles, 2 banys complets, cuina, menjador amb llar de foc i balcó i pàrquing. Sol i vistes. Preu: 550 €

PISOS NOUS, A ESTRENAR ENCAMP - CENTRE

100 x 100 DEfiNANçAMENT

Immobles

Av. d’Enclar, 50 Santa Coloma

Principat d’[email protected]

Tel. (376) 89 00 00

MOTOR ESPAI145/70R13 32 €165/70R13 35 €185/60R14 45 €195/65R15 49 €205/55R16 75 €225/45R17 114 €I MOLTES MÉS OFERTES

SI NO NEVA NEVARÀI MOLTES MÉS OFERTES

Page 20: Diari del 23 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS20 DIMECRES, 23 D’OCTUBRE DEL 2013

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

CANILLO REF. 5605

Pis seminou situat en zona tranquil·la de 82 m2 amb 3 habitacions, 2 banys, cuina tancada, safareig, saló menja-

dor, rebedor. Tot exterior. Sol i vistes. Pàrquing. Preu negociable.

PREU: 206.000 €

OPORTUNITATPis cèntric totalment reformat de nou,

100 m2 amb 3 habitacions dobles (1 en suite), 2 banys complets, cuina tancada equipada i safareig, armaris encastats i parquet.

Pàrquing i traster inclosos. Bons acabats.

PREU: 293.000 €

ENCAMP REF. 6446 ESCALDES-ENGORDANY REF. 6163

ANDORRA REF. 6494

Pis al centre d’Andorra totalment exterior de 80 m2, amb 2 habi-

tacions dobles, 1 bany complet i safareig. Cuina oberta amb el saló

menjador.

PREU: 125.000 €

Pis de 61 m2 + 12 m2 de terrassa, 2 habitacions dobles, 1 bany,

saló menjador. Totalment reformat de disseny.

Possibilitat de pàrquing de lloguer o compra.

PREU: 137.000 €

Pis de 90 m2 amb 2 habitacions, 1 bany complet, cuina tancada i safareig. Saló menjador amb sorti da a la terras-

sa de 6 m2. SOL I VISTES!!En procés de reforma, totalment acabat, per:

PREU: 170.000 €

ANDORRA REF. 6232 ANDORRA REF. 4649 ESCALDES REF. 6379

LLOGUER:Pis de 100 m2 amb 3 habitacions, 1 bany

complet, 1 lavabo, safareig, cuina equipada tancada. Gran saló menjador amb llar de

foc i accés al jardí de 100 m2. Pàrquing i traster.

TOTALMENT MOBLAT I EQUIPAT.

600 €ORDINO REF. 6483

LLOGUER:Pis seminou de 100 m2 amb

3 habitacions, 2 banys, safareig, terrassa. TOT EXTERIOR.

Pàrquing i traster.

750 €ORDINO REF. 6377

LLOGUER:Pis cèntric de 55 m2 (costat

hospital), saló menjador, 1 hab., 1 bany, calefacció de gasoil, acabats

de qualitat. Pàrquing inclòs.

550 €ESCALDES REF. 6432

LLOGUER: Apartament d’obra nova situat al centre d’Andorra la Vella, 80 m2, 2 dormitoris

dobles (1 suite), 2 banys (1 dutxa i 1 banyera), cuina independent, vistes i

sol de matí . Plaça d’aparcament i traster.

680 €ANDORRA REF. 6087

LLOGUER:Pis, 115 m²,3 hab., 2 banys, assolellat, dutxa hidromassatge, 1 bany auxiliar, armaris encastats, calefacció central

de gasoil, cuina independent, safareig. Acabats de qualitat, possibilitat de pàr-

quing. No s’hi admeten animals.

900 €ANDORRA REF. 6182

LLOGUER:Pis NOU, moblat i equipat, de

82 m2, 3 habitacions, 2 banys com-plets, pàrquing i traster.

470 €ORDINO (Llorts) REF. 5057

LLOGUER:Pis nou amb 1 habitació, 1 bany

complet, cuina totalment equipada, pàrquing inclòs.

450 €LA MASSANA REF. 5927

LLOGUER: Pis nou moblat de 74 m2, 2 hab. dobles, un bany complet, saló

menjador amb llar de foc, cuina equipada i moblada, terrassa de

6 m2, pàrquing i traster.

500 €CANILLO REF. 5899

LLOGUER:Casa adossada seminova de 160 m2 amb

4 habitacions, 2 banys complets, 1 bany au-xiliar, cuina equipada, 2 terrasses grans, saló

menjador amb llar de foc, hort, pàrquing i traster inclòs. Zona molt tranquil·la amb molt

bones vistes i sol. MOBLADA I EQUIPADA.

1.500 €LA MASSANA REF. 6314

LLOGUER:Pis reformat de 65 m2, cuina semi oberta, ampli menjador, 2 habita-cions, 2 banys, pàrquing opcional,

no gossos. Despeses incloses.

580 €ESCALDES REF. 6142

LLOGUER: Pis seminou de 145 m2 amb

3 habitacions, 2 banys, cuina equipada, safareig. Gran terras-

sa. Pàrquing doble i traster.

1.200 €ANDORRA REF. 6345

DISPOSEM DEDIFERENTS

LLOGUERS PER ALA TEMPORADA

D’ESQUÍ

www.immodernandorra.com

PIS MOBLAT I EQUIPAT DE 40 M2,

SALÓ MENJADOR AMB CUINA

AMERICANA. 1 BANY COMPLET. 400 €

ANDORRA LA VELLA. REF. 6340

Àti c NOU, A ESTRENAR, de 75 m2 amb 2 habitacions, 1 bany, llar de

foc, terrassa, armaris encastats, par-quet, pàrquing i traster. Vistes pano-

ràmiques. ACABATS DE QUALITAT.

PREU: 179.500 €

Pis cèntric de 100 m2 amb 3 habitaci-ons (2 dobles i una individual),

2 banys complets, safareig, terrassa gran, saló menjador amb llar de foc.Possibilitat de pàrquing de lloguer.

PREU: 199.900 €

Page 21: Diari del 23 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS 21DIMECRES, 23 D’OCTUBRE DEL 2013

Lloguer Venda

LA MASSANA - REF. 00110ÀTIC DÚPLEX, edifici de disseny, obra nova, de 142 m². 3 habitacions (1 suite), 2 banys, safareig, armaris encastats, balcó, 2 places

de garatge i 1 traster. PREU: 350.000 €

ANYÓS - REF. 00941Sol i vistes immillorables, casa adossada de 270 m², 4 suites. Gran saló menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa de 27 m², cuina office totalment moblada i equipada,

bugaderia i garatge per a 2 cotxes.PREU: 725.000 €

ESCALDES-ENGORDANY - REF. 00340SOL I VISTES. Àtic dúplex de 180 m², en zona residencial i a 5 minuts del centre. Gran saló

menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa. 3 hab. (1 suite), 1 despatx, 2 banys. 1 box

de 2 + 2 places d’aparcament.PREU: PREU A CONSULTAR

CANILLO - REF. 00886AL COSTAT DEL TELECABINA, pis de 85 m²,

totalment moblat i equipat. 3 habitacions (1 suite), 2 banys, safareig, cuina tancada,

saló menjador amb balcó i vistes, 1 plaça de garatge i 1 traster.PREU: 230.000 €

OPORTUNITAT CANILLO REF. 00695

Àtic en zona residencial amb vistes espectacu-lars. Totalment moblat i equipat de disseny.

3 habitacions dobles (1 suite amb llar de foc), 2 banys, saló menjador amb llar de foc i balcó,

1 plaça de garatge. PREU: 275.000 €

BORDES D’ENVALIRAObra nova, pisos a partir de 50 m² i 1 hab., i 70 m² i 2 habitacions. Acabats de qualitat, cuines totalment equipades, banyeres hidro-

massatge. Enfront de les pistes de surf de neu, 1 plaça d’aparcament i 1 traster.

PREU: a partir de 115.000 €

CANILLOREF. 00572Àtic nou a estrenar de 2 habitacions amb armaris encastats, menjador amb llar de foc, balcó i vistes panoràmiques, cuina equipada amb forn, vitrocerà-mica, campana i rentavaixelles, terres de parquet, 2 banys, pàrquing i traster inclosos.PREU: 550 €/mes

ESCALDES-ENGORDANYPISOS CÈNTRICS DE 2 HABITACIONS REFORMATS A 500 €/MES

ANDORRA LA VELLAPISOS D’1 HABITACIÓ A PARTIR DE 400 €/MES

ANDORRA LA VELLAREF. 00805MOLT CÈNTRIC, ZONA PYRÉNÉESPis de 3 habitacions dobles amb armaris encastats lacats en blanc, doble bany, ampli menjador amb balcó i safareig, cuina equipada amb vitroceràmica, forn i campana, ascensor, sense despeses afegides. Totalment reformat! Preu: 650 €/mes

ANDORRA LA VELLAREF. 00622Pis de 75 m² MOLT CÈNTRIC!, 2 habitacions, bany, cuina i safareig. REFORMAT. Pàrquing opcional per 50 €/mesELS 2 PRIMERS MESOSDE LLOGUER SÓN GRATIS!!!Preu: 650 €/mes

BORDES D’ENVALIRAREF. 00943Pis nou a estrenar, a peu de pistes, 2 habitacionsamb armaris encastats, cuina i safareig equipats, terres de parquet, pàrquing i traster inclòs.Calefacció elèctrica amb acumuladors.No es lloga per temporada. Preu: 295 €/mes

LA MARGINEDAREF. 00660Magnífic xalet a la urbanització la Margineda. Sol tot el dia i vistes. Gran saló menjador amb llar de foc. Cuina office amb llar de foc totalment equipada amb electrodomèstics d’alta gamma. Terrassa-jardí amb barbacoa, 6 habitacions (2 suites i 4 semisuites). Suite principal amb zona de fitness amb sauna i gran jacuzzi. Ampli garatge per a 6 cotxes amb rampa d’accés calefactada. Celler, sala de jocs, pràctic de golf o pista d’esquaix, ampli espai al subsòl diàfan.Preu a consultar

O P O R T U N I T A T S

NOVA ADREÇA:Av. Riberaygua, 39, 4a

Andorra la Vella Fax: 86 19 [email protected]

801 065 www.eurofinques.com

Santa Coloma. 2 habitacions dobles, 70 m2 (cèntric), 1 bany, terra de parquet (Ref. 3457). 110.000 €

ANDO

RRA

LA V

ELLA

L L O G U E R S M O B L A T S ( L L O G U E R S )ESCALDES-ENGORDANY1 habitació doble, nou, cuina equipada (Ref. 3379). 480 €2 hab. dobles, nou, cuina equipada, pàrquing (Ref. 3466). 650 €

ANDORRA LA VELLA3 habitacions, cuina offi -ce (Ref. 3436). 700 €3 hab. luxe, cuina offi ce independent, pàrquing (Ref. 3271). 850 €

ENCAMP1 hab. doble, prop Funi-camp (Ref. 1918). 400 €2 hab. dobles, impecable, terrassa, pàrquing (Ref. 2802). 450 €ÀTIC, 2 hab. dobles, im-

pecable, sol, vistes, pàr-quing (Ref. 1851). 600 €

LA MASSANAEstudi (centre), refor-mat, cuina equipada (Ref. 2971). 350 €2 hab. dobles, totalment equipat (Ref. 2454). 400 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAEstudi. Molt cèntric (Ref. 3209). 275 €1 hab., nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €

CANILLO1 hab. (pleta d’In-cles), equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €ÀTIC, 2 hab. (l’Aldosa), 1 bany, terrassa, sol, pàr-quing (Ref. 2940). 500 €

ESCALDES-ENGORDANY1 habitació (nou), 1 bany, pàrquing (Ref. 3365). 350 €2 hab., cuina independent, calefac-ció inclosa (Ref. 3270). 660 €4 habitacions, exterior, terrassa, calefacció inclosa (Ref. 3448). 700 €4 habitacions, molt cèntric, 2 banys (Ref. 3426). 750 €ÀTIC, 3 hab. dobles. Nou, cèntric, cuina tancada, qualitat (Ref. 3302). 850 €3 hab. dobles, 135 m2, vistes, 2 pàr-quings, traster (Ref. 3469). 1.050 €

ANDORRA LA VELLA1 hab. doble, cuina equipada, exte-rior (Ref. 2098). 400 €2 hab., cuina independent, calefac-

ció inclosa (Ref. 2991). 520 €3 hab., 140 m2, cuina independent (Ref. 3435). 700 €4 hab., ampli menj., reformat, cale-facció inclosa (Ref. 3428). 800 €

LA MASSANA1 hab., ampli menj., exterior, jardí, pàrquing i traster (Ref. 1602). 400 €3 hab. (Arinsal), cuina offi ce, pàr-quing i 2 trasters (Ref. 3360). 650 €

CANILLOEstudi, cèntric, cuina, 1 bany (Ref. 2235). 250 €ÀTIC, 1 hab. (entre SOLDEU i EL TARTER), nou, amb altell, pàrquing i traster (Ref. 1792). 400 € 1 hab., bany, cuina (Ref. 2904). 400 €2 hab., 1 bany hidromassatge, cui-

na. Pàrq. i traster. (Ref. 2152). 500 €ENCAMP

1 habitació, nou, pàrquing i guarda-esquís (Ref. 1852). 450 €2 habitacions, nou, pàrquing i guar-daesquís (Ref. 1858). 550 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 hab., ampli menj., 1 bany, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3293). 450 €2 hab., ampli menjador, 1 bany, pàrquing i traster (Ref. 3203). 550 €2 hab., calefacció inclosa, pàrquing i traster (Ref. 3409). 570 €

ORDINO2 hab., llar de foc, terrassa, pàr-quing i traster (Ref. 2169). 600 €3 hab., cuina tancada, jardí de 82 m2, pàrquing i traster (Ref. 3319). 950 € DISPONIBLES PISOS DE LLOGUER TEMPORADA

2 habitacions dobles, 80 m2, MOBLAT, terrassa, 2 banys, pàrquing i traster (Ref. 3055). 215.000 €

ENCA

MP

2 habitacions, 72 m2, 1 bany, pàrquing (Ref. 3345). 165.000 €AN

DORR

A LA

VEL

LA

1 habitació doble, 64 m2 + 24 m2 de terrassa, 1 bany, pàrquing i traster (Ref. 2881). 125.000 €

LA M

ASSA

NA

Page 22: Diari del 23 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS22 DIMECRES, 23 D’OCTUBRE DEL 2013

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup

LA MASSANA - REF. 1570

Apartament de 105 m² al residencial La Massana Park. 2 dormitoris dobles, 2 banys. Terrassa, pàrquing i 2 trasters.

Bones vistes i sol.

295.000 €

ENCAMP - REF. 0708Apartament al centre d’Encamp, a prop de les escoles i els comerços. Idoni per a residència permanent i/o vacances. 2 dor-mitoris, cuina oberta, molt bones vistes, aparcament i traster. Renovat.

140.000 €

ENCAMP - REF. 1016Àtic molt acollidor a Hort de Godí. Saló menjador espaiós amb llar de foc i sortida a terrassa. Sostres alts. Vistes excel·lents. Tres dormitoris dobles amb molts armaris i parquet. Traster gran i box per a 2 cotxes.

495.000 €

EL TARTER - REF. 1370

Estudi enfront de les pistes d’esquí del Tarter. Construït el 2009, terrassa amb vistes i sol tot el dia. Pàrquing i tras-ter. Estat impecable. Moblat

i equipat.

95.000 €

LA MASSANA - REF. 1537

Apartament d’1 dormitori parcialment reformat, amb aparcament i traster. A prop del centre i els comerços i a cinc minuts del telecabina

amb accés a Pal (Vallnord).

100.000 €

ARINSAL - REF. 1353

Apartament de construcció recent en estat excel·lent. 120 m², 3 dormitoris, 2 banys, 1 amb banyera i 1 amb dutxa, cuina tancada. Aparcament i

Traster. Tot exterior.

240.000 €

LA MASSANA - REF. R1036

Apartament com nou de 3 dormitoris, 2 banys i ter-rassa de 45 m². Pàrquing i traster. Ideal per a residència.

Edifi ci del 2004.

225.000 €

ESCALDES - REF. 1164

Apartament amb vistes im-pressionants a només 5 min. del centre d’Escaldes. Gran terrassa de 30 m2, 2 dormito-ris, 1 bany. Possibilitat d’apar-

cament i traster gran.

170.000 €

LA MASSANA - REF. P0003

Estudi al costat del telecabina de la Massana. Bones vistes i sol. Reformat. Possibilitat de comprar o llogar plaça d’apar-cament. Ideal per a inversió o

vacances.

99.000 €

ANYÓS - REF. R1080

Apartament amb un gran jardí. En perfecte estat, per entrar-hi a viure directament. 2 dormitoris, gran saló menja-dor amb sortida al jardí. Dis-

posa de garatge i traster.

443.155 €

LA MASSANA - LL0228

Pis gran, 3 dormitoris dobles, cuina independent equipada Saló menjador gran amb llar de foc i terra de parquet. Tres terrasses i molt bones vistes i

sol. Aparcament i traster.

600 € / mes

EL TARTER - REF. 1518

Apartament d’estil rústic a cinc minuts de les pistes. 2 dormitoris, 2 banys. Totalment moblat i equipat. Pàrquing, traster i llar de foc. Terrassa

gran.

450 € / mes

EL VEDAT

Apartament de 2 dormitoris, 2 banys, a Escàs, completa-ment reformat, estil modern. Terrassa amb bones vistes i sol. Pàrquing, moblat i equipat.

550 € / mes

ANYÓS- REF. CIV11

Apartament de 2 dormitoris i 2 banys al costat del centre

de bellesa Carita. Bones vistes, terrassa i llar de foc al menjador. Pàrquing i traster.

575 € / mes

LLOGUERS

www.cisa.ad ·73 73 73VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

ENCAMP CENTRE PIS CÈNTRIC EN VENDA

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.Preu: 65.000 € Tel. 831 277

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2,

3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS -

ESCALDESCÈNTRIC -

LLIURE D’ENVANSApropiat per a consultori,

despatx, despatx d’arquitectura, federaci-

ons, etc.PREU: 975 euros

mensuals. Despeses de calefacció

i comunitàries incloses.Tel. 800 600 (Sra. Imma)

DIRECTE DE PROPIETARI - ANDORRA LA VELLAES LLOGA ZONA MERCAT MARGINETS

- PIS 2 DORMITORIS : 500 €- PIS 2 DORMITORIS MOBLAT: 595 €

- DUPLEX 3 DORMITORIS: 600 €- ÀTIC 4 DORMITORIS: 750 €

INFORMACIÓ: Tel. 800 600 (Sra. Imma)

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 540Àti c moblat de 157 m2: 2 h. + terrassa: 800 €Pis de 3 dormitoris: 500 €, calefacció a part

VENDA Casa adossada, Urb. La Plana, llar de foc, 3 habitacions, 2 banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge. 500.000 €

Es lloguenapartaments

a Pal,2 habitacions, 1 bany, saló

menjador, cuina, traster i pàrquing. Gran balcó amb

sol tot l’any.

Preu a partir de 300 ˆ

Tel.: 362 906

ES LLOGA APARTAMENT A PAL 1 HABITACIÓ, BANY,

SALÓ MENJADOR AMB CUINA AMERICANA,

BALCONET, TRASTER.PREU: 280 €TEL. 362 906

ANDORRA PISOS DE 2 I 3 HABITACIONS

SENSE MOBLES A LA ZONA DE L’OPEL.

PREU: A PARTIR DE 400 EUROS

TEL.: 328 806

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

ANDORRA LA VELLAREF. 2810102: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀRQ. I TRASTER, SANTA COLOMA. PREU: 400 EUROSREF. 4070201: PIS, 2 H. ÀMPLIES, CUINA REFORMADA INDEPENDENT, A SANTA COLOMA. PREU: 450 EUROSREF. 9990112: PIS, 2 H., MOBLAT, C/ ROUREDA DE SANSA. PREU: 553 EUROSREF. 3680101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, CUINA-MENJADOR, CÈNTRIC, ZONA DE LA PLAÇA DE LES ARCADES. PREU: 400 EUROSREF. 9990114: PIS, 3 H., SENSE MOBLES, TOT RE-FORMAT I EXTERIOR, A LA ZONA DEL DON PERNIL. PREU: 500 EUROSREF. 3860101: PIS, 3 H. DOBLES, MOBLAT, PÀR-QUING, CUINA TANCADA, CÈNTRIC, AL C/ CALLAUETA. PREU: 700 EUROS REF. 9990115: PIS, 3 H., SENSE MOBLES, TRASTER, CUINA INDEP., AMB SAFAREIG, A CIUTAT DE VALLS. PREU: 550 EUROSREF. 4410101: PIS, 3 H., SENSE MOBLES, CUINA INDE-PENDENT, CÈNTRIC, ZONA ESCALE. PREU: 470 EUROSREF. 4300101: PIS, 3 H., SENSE MOBLES, CUINA INDEPENDENT, AMB BALCÓ, PÀRQUING, CÈNTRIC. PREU: 700 EUROSESCALDES-ENGORDANYREF. 2020132: ESTUDI SENSE MOBLES, ZONA DON DENIS. PREU: 350 EUROS

REF. 4070101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, ZONA DON DENIS. PREU: 400 EUROSREF. 9990117: PIS, 2 HABITACIONS, MOBLAT, A LA ZONA DEL DON DENIS. PREU: 700 EUROSREF. 3570101: ÀTIC, 2 H., AMB MOBLES I PQ. A LA ZONA DE LA PISCINA MONTANYA. PREU: 550 EUROSREF. 4450101: PIS, 4 H., SENSE MOBLES, REFORMAT, TOT EXTERIOR, A L’AVINGUDA DEL PESSEBRE, AMB TOT INCLÒS. PREU: 600 EUROSENCAMPREF. 3340101: ESTUDI ACOLLIDOR, HORT DE GODÍ, SENSE MOBLES. PREU: 200 EUROSREF. 4060101: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES O SENSE, AMB BALCÓ, ZONA MIRADOR D’ENCAMP. PREU: 300 EUROSREF. 3410101: PIS, 1 H., MOBLAT, AMB PÀRQUING, AL CENTRE D’ENCAMP. PREU: 350 EUROSREF. 2920203: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PQ. I TR., AL C/ DEL PEDRAL. PREU: 475 EUROS REF. 3010101: PIS, 2 H., AMB MOBLES, AMB PÀR-QUING I TRASTER, AMB VISTES, ZONA TURÓ DE VILA. PREU: 450 EUROS REF. 9990118: ÀTIC, 2 H., MOBLAT, AMB PÀRQUING I TRASTER, AMB BALCÓ I VISTES, ZONA TURÓ DE VILA. PREU: 550 EUROS LA MASSANAREF. 9990109: PIS, 1 H., AMB MOBLES, CUINA-MEN-

JADOR, TOT EXTERIOR, AMB PÀRQUING, ZONA DE SISPONY. PREU: 600 EUROSREF. 2301601: PIS, 1 H., AMB MOBLES, CUINA-MEN-JADOR, TOT EXTERIOR, AL CENTRE DE LA MASSANA. PREU: 350 EUROSARINSALREF. 4050101: ESTUDI AMB MOBLES AL CENTRE D’ARINSAL. PREU: 300 EUROSREF. 2500101: PIS, 1 H., MOBLAT, PER LA ZONA DEL CRÈDIT ANDORRÀ, ZONA TRANQUIL·LA. PREU: 350 EUROSREF. 2090101: PIS, 1 H., AMB MOBLES, AMB PÀRQ., A LA CTRA. GENERAL D’ARINSAL. PREU: 400 EUROSREF. 2030101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀR-QUING, CTRA. GENERAL. PREU: 400 EUROSEL TARTERREF. 9990110: PIS, 1 H., MOBLAT, AMB PÀRQUING I TRASTER, ZONA TRANQUIL·LA A PEU DE PISTES. PREU: 400 EUROS REF. 4400101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AL TARTER, PROP DE LA CTRA. GENERAL. PREU: 350 EUROS REF. 3970002: PIS, 1 H., MOBLAT, AMB PÀRQUING I TRASTER, DAVANT PQ. PISTES. PREU: 350 EUROSSANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 2220002: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀR-QUING, CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 450 EUROS

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc, molt assolellat.NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de terrassa. 2 ha-bitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de pàrquing, amb traster. REBAIXAT: 475.000 €

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Àtic dúplex de 170 m2 amb

38 m2 de terrasses, 2 habitacions, 2 banys, banyera d’hidromassatge en una de les habita-

cions, pàrquing doble. Vistes panoràmiques, sol tot el dia. PREU: 475.000 €

LOCAL EN TRASPÀS A SANT JULIÀ DE LÒRIA

Al centre de Sant Julià de Lòria, en perfecte estat. Marques exclusives a Andorra.

Preu inicial: 90.000 €. PREU REBAIXAT a 30.000 €. Clientela fi xa.

ES VEN APARTAMENTAL CENTRE DE SANT JULIÀ

3 HAB., LLAR DE FOC, TERRASSA, MOLT

GRAN, ASSOLELLAT.TEL. 345 643

URGEIXTraspassar botiga en funcionament

(franquícia de moda)Zona Pyrénées

20.000 € (negociables)

Tel. 323 084

Es lloga estudi àtic a Encamp (Hort de Godí)

amb parq. i traster, moblat i equipat.

350 € (despeses a part).345405 - 605497

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

Page 23: Diari del 23 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS 23DIMECRES, 23 D’OCTUBRE DEL 2013

LLOGUERS

ENCAMP - Ref. 237673 m2 aprox. (terrassa de 8 m2). Sala d’estar-menjador, cuina separada, 2 dormitoris, 1 bany + lavabo. Sol i vis-tes. Terrassa. Cèntric. Plaça d’aparcament.PREU: 80.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 237250 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Sol i vistes. 1 plaça d’aparca-ment box. Per reformar. PREU: 118.000 €

OPORTUNITAT

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGCONSULTING I GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

ANDORRA LA VELLARef. LL-134 55 m2 aprox. Sala d’estar-menjador, cuina, safareig, 2 dorm., 1 bany. Molt cèntric. Plaça d’aparcament. Moblat i equipat. PREU: 500 €/mensualsRef. LL-121 74 m2 aprox. Sala d’estar-menjador, terrassa, cuina offi ce, safareig, 2 dormitoris, 1 bany. 1 plaça d’aparca-ment. Completament moblat i equipat.

PREU: 500 €/mensualsENCAMPRef. LL-193 62 m2 aprox. Seminou. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina oberta equipada, 2 dormitoris, 1 bany complet. Plaça d’aparcament i traster. PREU: 350 €/mensualsRef. LL-194 100 m2 aprox. + 20 m2 de terrassa. Sala d’estar-menjador amb llar

de foc, cuina, 4 dormitoris, 2 banys. Sol i vistes. Terrassa. Moblat i equipat. Sol i vistes. Plaça d’aparcament. PREU: 600 €/mensualsRef. LL-191 120 m2 aprox. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina offi ce, safareig, 4 dormitoris, 3 banys. Terrassa. Moblat i equipat. Sol i vistes. Pàrquing i traster. PREU: 600 €/mensuals

ESCALDES-ENGORDANYRef. 237762 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina offi ce, 2 dormitoris, 1 bany complet. Parquet. MOLT CÈNTRIC. Assole-llat. Traster. Moblat. PREU: 125.000 €

ENCAMPRef. 237463 m2 aprox + 8 m2 de terrassa.Sala d’estar-menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Assolellat. Terrassa. Plaça d’aparca-ment i traster. Cèntric.PREU: 80.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 237550 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Sol i vistes. Reformat. Llogat. Ideal per a inversors. PREU: 87.000 €

Aparcament Farré Negre, planta -4AD400 - La Massana - Principat d’AndorraTel. 81 74 81 -

Lloguer de trasters privats a Andorra,la manera més còmoda, fàcil, segurai accessible de traslladar i emmagat-zemar les teves pertinènces.Traters d’1m2 fins a 15m2 / Servei 24h.

www.guardatot.com

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

Andorra la VellaMolt cèntric, pis de 2 dormi-toris, 1 bany, saló menjador, cuina separada nova, sense pàrquing. 540 € (calefacció inclosa)Zona Estela, sense ascensor, pis de 3 dormitoris, cuina separada, 1 bany, gran saló menjador. 510 €Pis d’1 dormitori, moblat i equipat, molt maco, sense ascensor. 420 €Zona col·legis, pis de recent construcció, 2 habitacions, cuina separada, gran saló

menjador, 1 bany, sense pàrquing. 590 €Escaldes-EngordanyMolt cèntric, pis de 4 dormitoris, 2 banys, cuina separada, reformat, sense pàrquing. 670 € + calefacció.Encamp Pis d’un dormitori amb terrassa, moblat, pàrquing. 300 €Escàs Pis de 2 dormitoris, cuina americana, safareig, jardí comunitari, pàrquing i traster, molt maco. 600 € (llum

inclosa) ArinsalPis d’1 dormitori, moblat, amb llar de foc, pàrquing i traster. 350 €AnyósPis de 130 m2, 3 hab., 2 banys, pàrquing i traster, bal-có gran. 600 € + despesesLa MassanaPis de construcció recent, 4 habitacions, 2 banys, men-jador gran, cuina separada, safareig i terrassa. 2 places de pàrquing i traster. 800 € + calefacció.

LLOGUER

MAGNÍFIC ÀTICDE 80 M2 AMB 2 DORMITORIS, 1 BANY, CUINA AMERICANA,

TERRASSA, VISTES I SOL, PÀRQUING GRAN, TRASTER.

210.000 EUROS

VENDA

[email protected]

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSANDORRA. REF. 3764: Pis MO-BLAT i EQUIPAT d’1 habitació, 1 bany complet, cuina oberta, saló menjador. Lluminós. Calefacció elèctrica. PREU: 450 €ESCALDES. REF. 2008: Pis se-minou de 100 m2, 3 habitacions, 1 bany complet, 1 lavabo, saló menjador, 2 terrasses, cuina offi ce moblada, safareig gran i traster. Tot exterior, sol i vistes. Pàrquing opcional. PREU: 750 €ORDINO. REF. 3731: Planta bai-xa de 45 m2, 1 habitació doble, 1 bany complet amb plat de dutxa, cuina oberta, saló menjador amb accés al jardí. PREU: 375 €LA MASSANA. REF. 2072: Pis

de 70 m2, 2 habitacions, 1 bany, cuina tancada, safareig, saló menjador, balcó, pàrquing i tras-ter. PREU: 550 € ENCAMP. REF. 3602: Pis de 50 m2. Està completament mo-blat, decorat i equipat. Rebe-dor, 1 habitació doble, 1 bany complet, saló menjador amb la cuina oberta equipada. Armaris encastats. Pàrquing opcional. PREU: 310 €ARINSAL. REF. 3197: Pis de 47 m2, 1 habitació doble, 1 bany, 1 bany auxiliar, saló menjador amb cuina oberta, llar de foc i terrassa. Pàrquing i traster. PREU: 300 €

ANDORRA. REF. 3765SUPEROPORTUNITAT!!!PIS CÈNTRIC de 81 m2,

4 habitacions, 1 bany amb plat de dutxa reformat, cuina separada reformada nova, a estrenar, safareig, saló men-

jador amb accés al balcó.PREU: 160.000 €

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

ESCALDES. REF. 3761 Pis cèntric COMPLETA-MENT REFORMAT de 100 m2, 3 habitacions

(1 suite), 2 banys complets, cuina separada i safareig.

Ampli saló menjador, pàrquing i traster.PREU: 293.000 €

VENDA

LLOGUER

TEL.: 35 36 37

TEL.: 614 234

[email protected]úm. col. 376

ANDORRA LA VELLALocal de 50 m2 més altell amb bany. Preu: 400 €Local de 45 m2 més altell amb bany. Preu: 300 €Pisos a Santa Coloma de 2 dormitoris dobles, cuina tancada, bany complet i plaça de pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €Pis nou, a estrenar, a Santa Coloma, de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrquing inclo-sa. Preu: 735 €Pis seminou, de 3 habitacions, 2 banys, amb acabats de qualitat i amb despeses incloses. Preu: 750 €Local comercial a Santa Coloma (rotonda del Col. Janer), 185 m2. Preu: 1.900 €

ESCALDES-ENGORDANYPis de luxe a Can Diumenge, 200 m2, 4 dormitoris, 3 banys, menjador amb terrassa, box de 74 m2 i traster gran. Preu: 1.400 €SANT JULIÀ DE LÒRIACasa adossada seminova (1 any) al poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.000 €ENCAMPPis nou, a estrenar, de 50 m2. 1 habitació, cuina america-na, bany complet. Pàrquing i traster. Preu: 500 €Dúplex de 2 habitacions, 100 m2, totalment moblat i equipat, zona de les Bons, 2 banys, cuina americana, pàrquing i traster. Preu: 650 €

OPORTUNITAT!! Magnífi c pis a Encamp, 50 m2 + 20 m2 de terrassa, 1 dormitori, bany complet, pàrquing molt gran. Preu: 75.000 €!!

Pàrquing + traster al centre d’Andorra (c/ Prat de la Creu).Preu: 29.000 €

Pis a Sant Julià, 130 m2, 4 dormitoris, 2 banys complets, cuina equipada amb sortida a pati i menjador. Ben situat. Preu: 196.000 €

Xalet en venda a Anyós, NOU, A ESTRENAR, 210 m2 repartits en 4 dormitoris (4 suites), 5 banys, cuina offi ce, menjador amb llar de foc, terrassa de 40 m2 i jardí de 60 m2. Box per a 3 cotxes. Sol i vistes. Preu molt rebaixat: 615.000 €

No busquismés, aquesta és

la teva immobiliària

Pis reformat al centre d’And-orra (plaça de les Arcades), 2 dormitoris, bany complet i menjador amb cuina ame-ricana. Preu: 105.000 €

Pis al centre d’Escaldes, zona d’Immigració. Totalment re-format, 3 dormitoris dobles (1 suite), 2 banys complets, cuina tancada i menjador. Pàrquing.Preu: 293.000 €

Núm. de col·legiat 376

821644 - 344828

NOVA ADREÇA: CENTRE COMERCIAL LA FIRA - c/ Dr. Nequi 6 Primera Planta - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUER

VENDES - OPORTUNITATANDORRA LA VELLA

- 2 habitacions, CENTRE: 425 €- Roureda de Sansa. PÀRQUING: 70 €

SANTA COLOMA- 3 habitacions, sense calefacció: 475 €

ESCALDES-ENGORDANY- Can Noguer, 3 hab. Pq., terr., calef. inclosa: 700 €

- 1 habitació, pàrquing, seminou: 450 €

ENCAMP- CENTRE. 3 habitacions. Pàrquing i traster: 500 €

- ESCOLES. 1 habitació i pàrquing: 300 €- VALIRA NOVA. Àtic, estudi, terr. Moblat, PQ.: 350 €

- 2 habitacions, sense pàrquing: 350 €- 2 habitacions i pàrquing, moblat: 450 €

- 1 habitació. Pàrquing. Traster. MOBLAT: 395 €

CANILLO - TARTER- 1 habitació, mobles: 350 €

- 2 habitacions. Pàrquing, seminou, moblat: 400 €

LLOGUER

col·legiadanúm. 76

ESCALDES-ENGORDANY - MOLT CÈNTRIC4 HABITACIONS. Tot exterior, gran terrassa,

sol, balcó, aparcament i traster.300.000 €

LA MASSANA - CENTRE1 hab. (opció de 2a hab.),

aparcament i traster.158.000 €

ESCALDES-ENGORDANY - ZONA CALDEASeminou, 2 habitacions. PQ. i TR.

165.000 €

SANTA COLOMA2 hab., reformat: 125.000 €

ANDORRA LA VELLADespatx molt cèntric, 50 m2: 210.000 €

Page 24: Diari del 23 d'octubre de 2013

ClassifiCats24 Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

Feina

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

DissenyaDor gràfic

Amb titulació i experiència demostrable. Imprescindible

Photoshop, Indesign, Illustrator, i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, demaneu per les Sres. Vanesa o Mariana

Truqueu al 843 433de 09.00 a 15.00 i de 17.00 a 20.00,

de dilluns a divendres.O envieu correu a [email protected]

CISA, LA IMMOBILIÀRIA INTEGRALcerca

Requerim:- Persona nativa russa.

- Català i/o castellà i anglès parlats i escrits correctament.

- Es valoraran altres idiomes.- Persona proactiva, dinàmica i amb do

de gents.- Bona presència.

- Capacitat de treball en equip i d’aprenentatge.- Vehicle propi.

- Es valorarà experiència comercial en el sector immobiliari.

Oferim:- Incorporació immediata.

- Sou fix més variable, en funció de la vàlua. - Lloc de treball estable.

- Formar part d’un grup d’empreses sòlides i en expansió.

AGENT COMERCIAL

Interessats/ades, envieu CV, indicant la referència, al departament de RRHH, a l’adreça electrònica [email protected] o bé al fax 73 73 79.

Feina

ESCALDES-ENGORDANYRef. 1332 Pis cèntric, 95 m2, 3 h. dobles, cuina office, safareig, ampli saló menjador .................690 €Ref. 1331 Cèntric, 80 m2, 2 h., bany, cuina, safareig, balcó, terrasseta, sol, vistes .......................550 € Ref. 1147 Pis, 60 m2 reformat, 2 h., cuina independent, bany, armaris Ref. 1001 Pis, 65 m2, 2 h. dobles, bany, cuina tancada, ampli menj. amb terrassa .................... 400 €Ref. 561 Pis, 90 m2, 3 h., 2 banys, ampli saló menjador, assolellat, plaça de pàrquing i traster ..620 €Ref. 1539 Pis, 65 m2, 2 h., 1 b., cuina semioberta, safareig, pq. opcional , despeses incloses .....580 €Ref. 260 Pis cèntric, 50 m2, amb 2 h., bany, cuina indep., tot reformat, despeses incloses ......... 400 €

ANDORRA LA VELLARef. 1329 Pis zona Pyrénées, 1 h., bany, cuina oberta, safareig, armaris, vistes i sol ................. 450 €Ref. 157 Pis zona Escale, 73 m2, 2 h., 1 b., cuina independent, reformat , despeses incloses ......650 €Ref. 1466 Pyrénées, 102 m2, 3 h., 2 b., reformat, terrassa, cuina equipada, llar de foc ............... 695 €Ref. 1564 Av. Meritxell, seminou, 70 m2, 2 h., bany, cuina indep., despeses incloses .................680 €Ref. 1414 Centre (zona E. Leclerc), 91 m2, 3 h., 2 b., armaris , cuina indep., lluminós ................ 700 € Ref. 1207 Estudi al centre (barri antic), moblat i equipat i despeses incloses ..............................400 €Ref. 1512 Escale, pis, 107 m2, 3 h., 2 b., cuina indep., safareig, reformat, despeses incloses ...... 750 €Ref. 1045 Pis, 75 m2, 2 h., 2 banys, cuina tancada, ampli menj., sol, vistes i pàrq. inclòs ........... 650 €

ENCAmpRef. 1317 Pis, 50 m2, 1 h., bany, cuina oberta, 2 balcons, reformat, vistes i sol .......................... 350 €Ref. 1023 Pis, 90 m2, 3 h., 2 b., cuina indep., safareig, vistes, sol, pq. inclòs, reformat ................600 €Ref. 958 Àtic 80 m2, 2 h., 2 banys, cuina, ampli menj., armaris, aparcament, sol i vistes ........... 600 €

SANt JuLià DE LÒRiARef. 1280 Pis, 70 m2, 2 h., bany, saló menjador, balcó, aparcament i despeses incloses ............ 550 €Ref. 1204 Pis cèntric, 75 m2, 3 h., bany, cuina indep., terrassa, sol i vistes ...................................400 €Ref. 504 Pis, 50 m2, 1 h.,1 bany, cuina americana, ampli saló menjador, pàrquing .....................400 €Ref. 1478 Estudi de 40 m2 totalment moblat i equipat situat al centre ....................................... 275 €

LA mASSANARef. 1315 Pis, 65 m2, terrassa de 20 m2, 1 h., bany, cuina equipada, possibilitat de mobles ......350 €Ref. 1550: Pis cèntric, 65 m2, 2 h., bany, cuina oberta, terrassa, sol,vistes, pq., traster .............. 575 €

CANiLLORef. 1361 Pis a Ransol, 45 m2 + 6 m2 de terrassa, 1 h., 1 b., cuina, menj., pq., tr., vistes i sol ..... 350 €Ref. 1368 Pis a Ransol seminou, 90 m2, 2 h., 2 b., menj., balcó, pq., tr., vistes, sol i tranquil·litat 550 €

àmpLiA CARtERA DE LLOGuERS pER tEmpORADA

Pis de 90 m2 amb 3 habita-cions, 1 bany complet, cui-na tancada i safareig. Saló menjador amb sortida a terrassa de 6 m2. Gran armari encastat. SOL I VISTES!! Preu rebaixat!! (Ref. 1380) Preu: 120.000 €

OPORTUNITAT!! Sota àtic de 95 m2 al centre d’Andorra la Vella, 3 habitacions (2 dobles i una suite), 2 banys complets, cuina office tan-cada i moblada, aparca-ment. (Ref. 1184) Preu: 235.000 €

OPORTUNITAT! Pis al centre de Sant Julià, al costat de les Escoles, 3 habitacions dobles (2 habitacions donen al pati de llums), cuina tancada, 1 bany, 1 lavabo. Plaça d’apar-cament inclosa al preu. (Ref. 1265) Preu: 220.000 €

OPORTUNITAT!! Àtic si-tuat al centre d’Escaldes-Engordany d’uns 60 m2, 2 habitacions, 1 bany complet. (Ref. 1450). Preu: 115.000 €

Pis de 65 m2, de 2 habitaci-ons (1 doble, 1 individual), amb terrassa de 30 m2, tras-ter d’uns 12 m2, zona molt tranquil·la, bones vistes i sol. Dret d’ús d’aparcament i 1 traster. Preu negociable. (Ref. 1047)Preu: 150.000 €

OPORTUNITAT! Casa adossada a Andorra la Vella de 143 m2 distribu-ïda en: Planta soterrani: garatge de 74 m2, traster, 1 dormitori; planta primera: rebedor, lavabo, cuina office, saló menjador amb llar de foc, jardí de 62 m2 amb entrada a la cuina i menjador; planta primera: 1 suite amb bany complet, 2 dormi-toris dobles, bany complet. Preu: 370.000 €

LLOGUER

VENDA

Edifici nou a 200 m. del Funicamp. Acabats d’alta qualitat, calefac-ció elèctrica. Aparta-ments de 2 dormitoris i 1 bany, amb 1 plaça de pàrquing opcional per apartament. Adaptats

per a minusvàlids. Preu: 550 € /mes

Per a visites, truqueu al 73 73 73 o envieu un missatge electrònic a [email protected]

PISOS NOUS DE LLOGUER A ENCAMP

Encamp, La Llenguadera, pis en venda, 120 m2, 3 habitacions, 2 banys, parquet,

llar de foc, safareig, pàrquing, traster, terrassa de 56 m2, vistes i sol tot el dia.

280.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós

(al costat del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

737 171 (Esther) [email protected]

Es ven planta d’edifici d’una superfície de 1.437 m2

amb accés directe des del carrer. Molt cèntrica,

zona c/ Esteve Dolsa.

806 260

Príncep Benlloch, 8-1r. AD500 Andorra la [email protected] www.acg.ad

Page 25: Diari del 23 d'octubre de 2013

classificats 25Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

HostessesRequisits: català, castellà i francès.

Amb bona presència.Entre 20 i 25 anys.

Incorporació immediata.

Demaneu per la Sra. Marta o Sra. Mariana.

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsA

Interessats, envieu currículum i foto a:[email protected]

o truqueu al telèfon 843 433 De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h. De dilluns a divendres.

Requisits:- Experiència com a responsable de botiga mínima de 3 anys.- Català, castellà i francès parlats (es valorarà coneixements d’altres idiomes).

Oferim:- Incorporació immediata.- Interessants condicions laborals.

Responsable de botiga:- Assolir objectius de venda.- Recepció de mercaderia.

- Coordinació d’equips de vendes.

cerquem personal que parli RUS per a realitzar les funcions de:

VENEDOR/A

OFERIM: · Treball a jornada completa o temps parcial.· Condicions econòmiques interessants: sou �x + primes de vendes.

· Constant formació tècnica i professional.· 20% de descompte a les compres realitzades a Viladomat.

· Cobertura complementaria CASS. Interessats/ades, truqueu al tel. 800 600 o adreceu CV + fotogra�a carnet a: Carrer Esteve Dolsa, 30, 3r pis – Andorra la Vella o bé per correu electrònic: [email protected]

ANYÓSPARK - HOTEL APARTHOTELCerca

CENTRE DE BELLESA CARITACerca

Preferiblement nacionalitat andorrana o permís de

residència i treball i experiència.

Requerim:- Experiència - Imprescindible nacionalitat andorrana o permís de treball - Català i castellà- Bona presència- Capacitat de treball en equip- Persona dinàmica i comunicativa

Oferim:- Incorporació immediata.- Mitja jornada distribuïda entre dijous i diumenge- Lloc de treball estable. - Formar part d’un grup d’empreses sòli-des i en expansió- Sou en funció de la candidatura- Avantatges socials Grup CISA

CAmBRERES D’HABITACIONS

PER LA TEmPORADA D’HIvERN (Ref. Habitacions)

ESTETICISTA- mASSATGISTA

(Ref. Carita)

Interessats/des, envieu Cv, indicant la referència, al departament de RRHH, a

l’adreça electrònica [email protected] o bé al fax 73 73 79.

Perfil:• Noies de 25 a 35 anys• Experiència mínima de dos anys • Coneixements de fleca/pastisseria• Do de gents• Català i castellà parlats, es valorarà el coneixement d’altres idiomes• Disponibilitat caps de setmana• Permís de treball o passaport andorrà

S’ofereix:• Horari intensiu de matí o tarda• Incorporació immediata

Pizzeria Angelo selecciona per al local de nova obertura a Andorra la Vella:

PERSONALPER A CAFETERIA

Els interessats poden enviar un correu electrònic amb la referència “CAFETERIA” a: [email protected] o bé adreçar-se al carrer Na Maria Pla, 13-15, d’Andorra la Vella.

per a la nova botiga MONTBLANC cerquem

VEnEDoRs/EsREQUERIM:•Imprescindibleexperiènciaenelllocdefeina.•Coneixementsdeproductesdeluxei/otècniquesdevenda.•Catalàicastellà.Esvaloraranrus,anglèsi/ofrancès.

OFERIM:•Formacióespecíficadelamarca.•Possibilitatsdedesenvolupamentprofessional.•GaudirdelsavantatgessocialsdePyrénéesAndorra.

Les persones interessades, adreceu-vos al departament de RH, 5aplantadePyrénéesAndorra,alcentred’AndorralaVella,

de dilluns a divendres de 12 h a 18 h. Telèfons: 88 01 45 o 88 01 89. Adreçaelectrònica:[email protected]/treball

Page 26: Diari del 23 d'octubre de 2013

ClassifiCats26 Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsA

Interessats, enviar currículum i foto a [email protected] o truqueu al telèfon 843 548 De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00

h a 20.00 h. De dilluns a divendres

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

RECEPCIONISTA amb experiència demostrable en recepció d’hotel, do de gents, que parli català, castellà, anglès i francès i disposi

de permís de residència i treball.

CAMBRERA D’HABITACIONS amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

CAMBRER DE RESTAURANT amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o la Sra. Christel.

a Andorra la Vella selecciona:

RECEPCIONISTA amb experiència demostrable en recepció d’hotel, do de

gents, que parli català, castellà, anglès i francès i disposi de permís de residència i treball.

CAMBRERA D’HABITACIONS amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 29 99 i pregunteu per la Sra. Lucia o el Sr. Axel.

a Andorra la Vella selecciona:

CAP DE PARTIDA per al Departament de Cuina amb experiència demostrable,

motivació i ganes d’aprendre. Amb permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 94 10 i pregunteu pel Sr. Marco.

a Andorra la Vella selecciona:

Page 27: Diari del 23 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS 27DIMECRES, 23 D’OCTUBRE DEL 2013

Av. Meritxell, 9, 1r 3a - Andorra la VellaTel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina web, www.treball.ad (a Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

OFERTA núm. 7769Treball ofert: Tècnic en laborato-ri sanitari, en general.

Nivell professional: Tècnics.

Nivell professional alternatiu: Ajudants, auxiliars.Sector d’activitat de l’empresa: Activitats hospitalàries.

Lloc de treball: ESCALDES-ENGORDANY / ESCALDES-EN-GORDANY.Formació requerida: · Nivell acadèmic: Cicles professi-onals de grau superior (BAC Pro, FP2).· Branca: Laboratori.N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra

OFERTA núm. 7776Treball ofert: Economista: consultor ex-pert en gestió econòmica d’empreses. Es responsabilitzarà de l’assessorament en normativa i pràctica comptable, de la revisió dels estats fi nancers i de l’àrea de fi nances corporatives. Nivell professional: Tècnics.Sector d’activitat de l’empresa: Activitats de comptabilitat, tenidoria de llibres, audito-ria i assessoria fi scal.Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA / ANDORRA LA VELLA.

Formació requerida: · Nivell acadèmic: Llicenciatura, maîtrise o equivalent.· Branca: Economia.· Especialitat: Ciències econòmiques.Idiomes: · Francès: Superior.· Castellà: Superior.· Català: Superior.· Anglès: Superior.Informàtica: · Tractament de text: Superior.· Fulls de càlcul: Superior.· Internet: Superior.

OFERTA núm. 7775Treball ofert: Protètic dental: coneixement alt de prò-tesi mòbil. Conèixer tot el procediment de la pròtesi, buidar motlles de guix en articulador, muntatge de dents, encerat, posar en mufl a, polir...

Nivell professional: Tècnics.

Sector d’activitat de l’empresa: Fabricació d’equips i instruments medicoquirúrgics i d’aparells ortopèdics.

Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA / ANDORRA LA VELLA.Formació requerida: · Nivell acadèmic: Cicles professionals de grau supe-rior (BAC Pro, FP2).· Branca: Estudis dentals.· Especialitat: Pròtesis dentals.

Idiomes: · Català: Superior.

Nundinal selecciona comercial a 1/2 jornada amb experiència. Busquem home/dona amb perfi l comercial, carnet de conduir i

idiomes català i francès parlats.Preferiblement amb cotxe.

Interessats, envieu currículum amb fotografi a recent a [email protected].

Grup SHEM

Botigues de modaDONA-HOME I NENS

Cerca:

VENEDORAInteressades, truqueual 321 440 o al 842 262.

ADMINISTRATIU/IVA DE RECURSOS HUMANS

Per a important empresa del país.

S’encarregarà de la confecció i el càlcul de les nòmines dels treba-lladors, així com de la confecció de contractes, cotitzacions a la CASS, altes i baixes de treballadors, con-trol d’absències i totes les tasques relacionades amb l’administració de personal.

Imprescindible formació adminis-trativa i 3 anys d’experiència en lloc de treball similar.

Català i castellà parlats i escrits.

Incorporació immediata, bones condicions laborals.

CLAUS PER GESTIONAR EFICAÇMENT NEGOCIS EN TEMPS D’INCERTESA

Dijous 14 de novembre de 2013

OBJECTIUS:- Reflexionar sobre el propi model de negoci i identificació de pos-sibles vies d’innovació.- Coneixement de noves eines d’anàlisi i mètodes de disseny de models de negoci.- Autodiagnòstic mitjançant qüestionaris d’aspectes clau del mo-del de negoci.- Conèixer les eines i els models clau per combatre els principals frens a l’execució en temps d’incertesa.- Identificar els factors clau de gestió en els quals concentrar esfor-ços en els moments actuals.- Establir elements clau de la implementació estratègica.- Dissenyar un pla d’acció personal on es recullin els objectius i les accions prioritàries de cada participant.

Formador: Sr. Pere Gómez. Especialista en desenvolupa-ment del lideratge, formació en habilitats directives, cre-ació i facilitació d’equips d’alt rendiment i implementació

estratègica en processos de transformació del canvi.Preu: 195 € per persona (el preu inclou el material del

curs, coffee break i dinar grupal).Horari: De 9.00 h a 13.30 h i de 15.30 h a 18.00 h.

Places limitades a 8 persones.

ENTENDRE LA MEVA RELACIÓ AMB LES FINANCESDimecres 13 de novembre de 2013

OBJECTIUS:- Entendre la relació dels diners amb la família, com es generen els diners, com es gasta i com s’estalvia.- Entendre la relació de la persona amb els principals “jugadors” del món financer: bancs, targetes de crèdit, inversions, borsa, ges-tors patrimonials, com manejar la informació financera global, etc.- Comprendre i aprendre a jutjar per un mateix aspectes i infor-mació financera, que li permetran valorar alternatives financeres i evitar situacions confuses que el puguin portar a prendre decisions errònies.- Guanyar confiança i seguretat a l’hora de relacionar-se directa-ment amb entitats financeres o amb qualsevol professional dels diners per poder determinar les millors opcions.- Aprendre a definir els seus objectius i les seves necessitats finan-ceres d’una forma ben estructurada. Tindrà la seguretat necessària en si mateix per poder gestionar les diferents alternatives que li siguin presentades.

Formador: Sr. Alexandre Carrasco Rodriguez. Director de programes de formació de Financial Life Planning.

Preu: 195 € per persona (el preu inclou el material del curs, coffee break i dinar grupal).

Horari: De 9.00 h a 13.30 h i de 15.30 h a 18.00 h.Places limitades a 8 persones.

ANALISTA PROGRAMADORSISTEMES D’INFORMACIÓL’oferta va dirigida a una persona amb interès per treballar en equip i obert a les novetats tecnològiques. Participarà en el desenvolupament de diferents projectes de l’empresa.

ES REQUEREIX: · Formació de nivell mig o superior en informàtica de gestió o similar.

· Experiència demostrable en entorns: JAVA,  JSP, TOMCAT,  WEB LOGIC, així com en bases de dates en general.

· Experiència mínima de tres anys com a analista programador. · Coneixements d’anglès.

OFERIM: · Constant formació tècnica i professional· Treball �x· 20% de descompte a les compres realitzades a Viladomat· Assegurança complementaria CASS· Condicions retributives segons vàlua

Interessats/ades, truqueu al tel. 800 600 o adreceu CV + fotogra�a carnet a: Carrer Esteve Dolsa, 30, 3r pis – Andorra la Vella o bé per correu electrònic: [email protected]

HOTEL 4**** a Arinsal, CERCA:

RECEPCIONISTARequisits imprescindibles:

Català i/o castellà, francès i anglès parlats i escrits.Permís de treball.

Experiència demostrable.Bona presència.

Interessats, envieu currículum a:Att . Jennifer Ferrés. E-mail: [email protected]

Tel.: 73 63 61

EMPRESA DEL PAÍS SELECCIONA:

2 DEPENDENTESA JORNADA COMPLETA

1 DEPENDENTAPER A CAPS DE SETMANA

ES REQUEREIX: PERMÍS DE TREBALL O NACIONA-LITAT ANDORRANA. ES VALORARÀ CARNET DE

MANIPULADOR D’ALIMENTS.

S’OFEREIX: FORMACIÓ A CÀRREC DE L’EMPRESA. CONTRACTE INDEFINIT.

INTERESSADES, ENVIEU CV AMB FOTO A [email protected]

El primer diari digital d’Andorra

Page 28: Diari del 23 d'octubre de 2013

28 Dimecres, 23 D’octubre Del 2013oci

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

Design Concept DecorativeDecorative Gifts SelectionDesign Concept Décoration Cadeaux SélectionSélection

Disseny Concepte Decoració RegalsDecoració Regals Selecció

C/ Joan Maragall, 12AD500 - Andorra la Vellafacebook.com/aconcept.ad

C/ de Joan Maragall

C/ de Bonaventura Arm

engol

C/ de l’A

igüeta

Avinguda Meritxell

C/ de l’Aigüeta

CorreosLa Poste

C.A.S.S.

C/ de la Sardana

Super U

www.aconcept.ad

Design Concept Décoration Cadeaux SélectionSélectionDisseny Concepte Decoració Regals SeleccióDecoració Regals Selecció

Diseño Concepto Decoración RegalosDecoración Regalos SelecciónDesign Concept Decorative Gifts Selection Design Concept Décoration Cadeaux Sélection

Disseny Concepte Decoració Regals SeleccióDiseño Concepto Decoración Regalos Selección

Design Concept Decorative Gifts SelectionDesign Concept Décoration Cadeaux Sélection

Disseny Concepte Decoració RegalsDiseño Concepto Decoración Regalos

Design Concept

Centre Comercial Illa Carlemany, 2a planta. Reserves 81 31 31. Promoció vàlida a partir de les 20.00 h.

... i comenta la pel·lícula amb nosaltresTORRADA+CANYA O REFRESC+CAFÈ+ENTRADA DE CINEMA+PARQUING =17€

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

GRAVITYLa doctora Ryan Stone, una brillant enginye-ra especialitzada en medicina, viu la seva primera missió en un transbordador amb el veterà astronauta Matt Kowalsky, al coman-dament del seu últim vol abans de retirar-se. Però, en un passeig espacial aparentment de rutina, es desencadena el desastre.

Cinemes Illa Carlemany

CAPITÁN PHILLIPS 19.15, 22.15. V.O.S.E.: 20.00

UNA CUESTIÓN DE TIEMPO 18.00, 20.15, 22.40

TURBO 18.00, 20.15

GRAVITY (3D) 18.00, 22.30

EL MAYORDOMO 20.00, 22.30

PRISIONEROS 22.15

ZIPI Y ZAPE 18.00

EL MAYORDOMORelata la vida d’un home que va servir com a majordom en cap de la Casa Blanca a vuit presidents, des del 1952 fins al 1986.

CAPITÁN PHILLIPSExplica la història real de Richard Phillips, el capità del vaixell de càrrega nord-americà Maersk Alabama, que va ser assaltat el 2009 per diversos pirates somalis.

UNA CUESTIÓN DE TIEMPOAls 21 anys Tim Lake descobreix que pot viat-jar en el temps. El seu pare li explica que tots els homes de la seva família han tingut des de sempre aquest do, així que decideix que el seu món serà millor... i que tindrà xicota.

TURBOUn cargol somia de convertir-se en el mol-lusc més veloç del món. És llavors quan un estrany accident li atorga una velocitat in-creïble.

ZIPI Y ZAPEZipi i Zape són castigats a passar l’estiu a l’es-cola Esperança, un centre dirigit amb mà de ferro pel temible Falconetti. Aviat descobrei-xen que és un lloc on jugar està prohibit. Allà fundaran el Club de la Bala, la resistència in-fantil que desafia l’autoritat dels adults.

PRISIONEROSDover s’enfronta al pitjor malson d’un pare: Anna, la seva filla de 6 anys, ha desaparegut amb la seva amiga Joy i, a mesura que els minuts es converteixen en hores, l’envaeix el pànic. L’única pista: una atrotinada autocara-vana que va estar aparcada, anteriorment, al seu carrer. El desesperat pare decideix ocu-par-se personalment de l’assumpte.

Page 29: Diari del 23 d'octubre de 2013

oci 29Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom: (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 744 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatges Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117www.viatges-soldevila.com

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia MitjavilaPl. Príncep Benlloch, 3 - Tel.: 820 224Pas de la Casa Farmàcia del PasC/ Major, 1 - Tel.: 755 860 - 352 711

TELÈFONS

SOLu

ciO

NS N

. 2.4

08

SOLu

ciON

S 1.

808

SudOku NÚM. 1.809

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.409

Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

Classes particulars i personalitzadesCursos d’informàtica i comptabilitat (IGI, IS, IAE...)29 anys d’experiència en formació al país

Dolors331 962

Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

Centre de serveis informàtics

Aprèn a portari presentar els teus comptes segons les

teves necessitatstots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions331 962trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

agENda i ExpOSiciONS

El Didal d’OrPlaceres Arranjament de tot tipus de roba

C/ Joan Maragall – Edi�ci Rebés, B – 4.  Andorra la VellaTel. 86 09 81   -  Mòbil 35 35 61

ANDORRA LA VELLA

cENtRE cuLtuRAL LA LLAcuNAImatges dels 50 anys de l’Orfeó Andorrà. Fins al 30 d’octubre.

cENtRE cuLtuRAL LA LLAcuNAFotografia’m, de Maria Núria Moreno Cendrós. Fins al 10 de novembre.

GALERIA PILAR RIBERAYGuAAntoni Clavé, el bell ofici de l’art, fons d’art de l’artista. Fins al 15 de novembre.

GALERIA DEsIG(N)Murmuris, mostra multidiscipli-nària de diversos artistes (vidre, ceràmica, dibuix). Fins al 23 de novembre.

sALA D’ExPOsIcIONs DEL GOVERNAntonio López a Andorra. El pro-cés de l’escultura. Fins al 30 de novembre.

REstAuRANt LA BOhèmELa galeria Jardin Cosmique ex-posa dues escultures d’Ahmed Keshta. Fins al 5 de desembre.

EscALDEs-ENGORDANY

cAEE Treballs del Taller Tèxtil i de Vi-dre i d’artistes vitrallers. Fins al 26 d’octubre.

ILLA cARLEmANY Tecnicolor i Oldies, il·lustracions en blanc i negre i color d’Aleix Llussà. Fins al 2 de novembre.

cIAm Aigües del món. Un món d’aigües. Fins al 17 de novembre.

sANt JuLIÀ DE LÒRIA

cENtRE cuLtuRAL LAuREDIÀEmosons, núvol de possibilitats, pintura de Mario Torino. Fins al 23 d’octubre.

musEu DEL tABAcHiperrealisme avui, exposició col·lectiva. Fins al 30 de novembre.

ORDINO

sALA LA BuNA Josephine Hine, una vida activa, de l’alumna més veterana de La Capsa. Fins a l’1 de novembre.

LA mAssANA

musEu LA mAssANA cÒmIcEls tebeos dels nostres pares. Fins al 29 d’octubre.

ENcAmP

sALA D’ExPOsIcIONs DEL cOmú Imatges del certamen fotogràfic FotoSport. Fins al 31 d’octubre.

mW musEu DE L’ELEctRIcItAt Camins per al progrés. La cons-trucció de carreteres a Andorra.

cANILLO

musEu DE LA mOtO 60 anys de trial. 1949-2009.

Page 30: Diari del 23 d'octubre de 2013

30 Dimecres, 23 D’octubre Del 2013oci

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

BD gracias por el desayuno Sonia. Cada dia k pasa m aces mas feliz. T kiero muxo. De parte de tu vida

Bd um bom festival!!! So se a maria lisboa fose trajada, como festival de folklore muito fraquinho.

bd riki te suena aquello de al cesar lo que es del cesar pues anda y aplicatelo un poquito y deja ya de meter tus narizes en asuntos que ni te van ni te vienen y que encima te van mas que grandes. vive y deja vivir infeliz

Bd al que se queja de par, cuanta razon tienes en eso de que por la boca

muere el pez, ahora solo falta que no lo olvides no sea que te saquen del agua jajaja

Bd als consellers generals 14 euros menys per anar de vacances i els funcionaris sous congelats, ja vindran eleccions ja, ja vindran

Bd 70.000 persones a la fira de sant ermengol??? no hem feu riure, no hi havia l’aglomeracio de altres anys, a veure si aprenem a comptar una mica, encara sereu iguals que aquells que veien més de 100.000 persones a plaça catalunya el 12 octubre jajaja

BD deja d enviar msj al bd para bea...,si tienes

q dicir alg diselo a ella a la cara,baliente!!!

Bd lisa que tal les vacances??? ben tornada a les xarxes socials

Para el hombre maduro.yo soy esa mujer que buscas.como conocernos.! de momento puderia ser amistad. Com el tiempo ; puderia ser algo mas......

bd muchas felicidades a quien corresponda por la magnifica fiesta del fin de semana en encamp

Bd es increible la poca vergonya i poc sentit del ridicul que tenen alguns dels nostres polítics

Bd xiqui, tic-tac, tic-tac... dos dies jejeje

bd senyors del comu de andorra la vella és una vergonya com tenen allo que anomenen el museu de les pedres al parc central, per donar aquesta mala imatge més val treure’l

bd pripi, ja tens la maleta a punt???? al ritme que va fara mes bulto que tu jajaja

Bd senyors del govern saben fer alguna cosa mes que retallar sempre als mateixos??? a govern mateix es podria reduir de forma drastica la despesa i vist com van les coses tampoc es notaria gens ni mica. prediquin amb l’exemple o marxin cap a casa

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Salsa & Olé · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

* C

ost

del

mis

satg

e: 1

,50

€ +

càn

on

* C

ost

del

mis

satg

e: 1

,50

€ +

càn

on

ENVIA

UN SMS AL 789

AMB LA CLAU

5s I EL

TEU NOM

GENTILESA DEL DIARI BONDIA

HORòSCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Una jornada radi-ant al voltant de les realitzacions amo-roses, plena de pau i concòrdia amb la parella. És un moment ideal per desenvolupar pro-jectes vocacionals pendents.

Alts i baixos en l’estat emocional: si complaeu sempre els altres acabareu per no reconèixer les pròpies necessi-tats: connecteu-vos amb la vostra prò-pia identitat i els vostres desitjos. CR

ANC

22 ju

ny -

23

julio

l

Jornada crítica en l’univers senti-mental. Serà con-venient mantenir la discreció i no permetre que per-sones alienes a la relació malmetin el clima de concòrdia amb la parella. BA

LANÇ

A 24

set

embr

e -

23 o

ctub

re

Serà important que el tràfec diari no impedeixi veure les necessitats de la parella. Cedeixen pressions familiars gràcies a una nova actitud. A la feina, la negociació amb mesura serà vital.CA

PRIC

ORN

22 d

esem

bre

- 20

gen

er

En l’amor, hi haurà afinitat i una via de comunicació espi-ritual que conver-tirà la intimitat en moments de pro-funda connexió. Els astres us indi-quen que tingueu cura del prestigi.TA

URE

21 a

bril

- 21

mai

g

Domineu la ge-losia: tingueu en compte que sem-pre és important preservar espais de creixement indivi-dual en la parella. Els astres us anun-cien algunes con-trarietats.LL

24 ju

liol -

23

agos

t

Tendència a des-acords i malentesos en el cercle fami-liar. Adoptar una actitud inflexible només empitjorarà les coses, compte. Les accions en l’es-fera professional seran encertades.ES

CORP

Í 24

oct

ubre

- 2

2 no

vem

bre

Amb autocrítica, serà possible mo-dificar actituds que us porten a descui-dar la parella. Tro-bar l’equilibri en-tre les inquietuds individuals i les compartides serà el desafiament.AQ

UARI

21

gen

er -

19

febr

er

Dia favorable per als assumptes del cor. Els astres us brindaran un im-puls constructiu i possibilitats de progrés a través del talent i la inspi-ració. Estareu molt optimistes.BE

SSON

S 22

mai

g -

21 ju

ny

Dia afortunat pel que fa a l’amor i la família. Jornada favorable per a les finances. Es defi-neixen projectes que afavoriran el progrés econòmic. Heu de controlar l’autosuficiència.VE

RGE

24 a

gost

- 2

3 se

tem

bre

La innata i despre-ocupada seducció del signe desperta-rà admiració. Tin-gueu cura de no crear en els altres expectatives fal-ses. Introducció de nous coneixements a la feina.SA

GITA

RI

23 n

ovem

bre

- 21

dese

mbr

e

L’estil de vida pas-sa per un moment d’estabilitat per començar un cicle positiu. A la feina us sorgiran possi-bilitats de viatjar o de fer negocis amb persones o empre-ses estrangeres.PE

IXOS

20

febr

er -

20

mar

ç

Page 31: Diari del 23 d'octubre de 2013

oci 31Dimecres, 23 D’octubre Del 2013

Andorra: Av. Príncep Benlloch, 23365 dies a l‛any

NÒRDICS,EDREDONS,

CUETS, COXINS,FOLRES DEMATALÀS,

ROBA D‛ESQUÍ.

RENTO I ASSECO TOTALA ROBA DE LA

SETMANAEN 1 HORA

...I QUAN VULL!

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

07.00 Club Piolet08.00 Ara i Aquí (RNA)12.00 Fórmula musical13.15 L’arrova estesa13.40 El trànsit13.45 Informatiu migdia.

El temps migdia14.15 Créixer en l’esport14.45 Institut de música15.00 Informatiu migdia.

El temps migdia15.30 Cara o creu (RNA)17.00 Roda de premsa

del Govern18.00 Fórmula musical19.15 Club Piolet20.15 Ara i Aquí 2.020.40 El trànsit20.45 Informatiu vespre.

El temps vespre21.20 Créixer en l’esport21.45 Institut de música22.00 Ara i Aquí 2.022.25 Roda de premsa

del Govern23.25 Informatiu vespre01.00 Àrea ATV

06.00 Notícies 3/2408.00 Els Matins 14.00 Telenotícies

comarques 14.20 El medi ambient 14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 15.50 La Riera 16.35 Divendres 18.42 Els misteris d’en

Murdoch 19.47 Espai Terra:

Horticultura vertical20.20 El Gran Dictat 21.00 Telenotícies vespre 21.50 Alguna pregunta més 22.30 El Foraster 23.25 Valor afegit 23.57 Pop ràpid 00.59 Shameless 01.44 Divendres 03.15 Fusió i swing a

l’estudi 04.01 Blues a l’estudi

21.20 La Riera 22.00 Quarts de nou 22.30 (S)avis 23.35 60 minuts: Dins el

sushi00.34 El meu brillant cervell 01.23 Cultures vives 02.15 Doctor Who 02.59 Fusió i swing a

l’estudi 03.44 Blues a l’estudi

06.47 L’abella Maia07.20 Els Dalton07.52 Doraemon08.44 El petit Nicolas09.00 Mic 309.50 Clifford, el gran gos

vermell10.45 EspieZ! Nova

generació11.10 Futbol galàctic12.00 La Supermots12.30 Bugs Bunny i els

seus amics12.55 Fanboy i Chum Chum13.45 Shin Chan14.35 Un drama total: la

gira mundial 15.22 Bola de Drac16.10 One piece17.00 Mic 317.54 Una mà de contes18.14 Geronimo Stilton18.41 Rekkit, el conill màgic19.45 Espies de veritat20.14 Tom i Jerry20.55 Bola de Drac Z

08.30 Extincions 09.21 Itàlia des de l’aire 10.00 La fàbrica de menjar

d’en Jimmy 10.55 Tots al tren! 12.11 Coses que es mouen 13.59 Forquilla i motxilla 14.30 La costa de Sud-

àfrica 15.45 El Mediterrani des

de l’aire 16.45 La nova Europa de

Michael Palin 17.39 Crear 18.09 Gent del planeta 19.00 Esport Club 21.00 Km 0 21.30 El laboratori de

l’esport 22.20 Flaix 22.35 Zona Champions 23.50 Efectivament 00.50 Tot l’esport 01.15 Zona Champions 02.30 Efectivament

07.20 8 de 807.50 Catalunya blues08.20 Vaughan en vivo 09.10 Televenda11.10 Estació d’enllaç 12.00 Migdia 14.00 Arucitys 17.00 El jardí de Carles

Herrera 17.30 Jet lag 18.50 8 al dia 22.30 Gran cinema: Asesi-

nato en Beverly Hills 02.10 Clips

08.00 Serveis informatius 08.30 Rutes del Pirineu 09.00 Notícies Lleida 09.30 L’última troballa 10.00 Serveis informatius 10.30 Info Clip 11.00 Peluts 12.00 Serveis informatius 12.30 El Rodamón 13.00 Notícies Lleida 13.30 Diàlegs de l’Empordà 14.30 Els savis de la

muntanya 15.00 Cafeïna16.00 Hemicicle 16.30 Tot recordant 17.00 Fins diumenge 17.30 Galileo Galilei 18.00 Vins a vins 19.00 Invitació a viure 19.58 Caixa màgica 20.00 L’informatiu vespre 20.30 L’informatiu de

Pirineus Televisió 21.00 GPS 21.30 Lleida al dia23.00 Museus

06.30 Telediario matinal 08.30 Los desayunos de

TVE 10.05 La mañana de La 114.00 Informativo territorial 14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 Informativo territorial16.05 Entre todos 18.45 España directo20.30 Corazón 21.00 Telediario22.30 Comando Actualidad 00.30 Código emprende01.45 La noche en 24 H03.40 TVE es música

07.00 Documental08.00 TVE English 09.00 España en comu-

nidad 09.30 Aquí hay trabajo 10.00 La aventura del saber 11.00 Documental12.00 Para todos La 2 13.25 50 años de... 14.25 Docufilia 15.25 Con ciencia 16.05 Grandes doc.18.00 Docufilia19.00 Documental 20.00 Don Matteo 21.00 Docufilia 22.00 El cine de La 2:

El marido de la peluquera

23.25 La 2 Noticias 23.55 Somos cortos00.25 Cine: La noche de los girasoles 02.25 Conciertos de

Radio-3 02.55 La noche temática

06.30 Informativos Telecinco matinal

08.55 El programa de Ana Rosa

12.45 Mujeres y hombres y viceversa

14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco16.00 Sálvame 20.10 Pasapalabra21.05 Informativos

Telecinco22.00 Niños robados:

¿Dónde están? 22.30 Cine: Blancanieves

(Mirror, Mirror)02.30 Premier casino05.00 Fusión sonora

06.00 La Sexta en concierto07.45 Al rojo vivo09.30 Crímenes imper-

fectos11.30 Historias criminales12.25 Al rojo vivo14.00 La Sexta noticias 14.55 Jugones15.35 La Sexta Méteo15.45 Sea Patrol 17.40 Más vale tarde20.00 La Sexta noticias21.00 La Sexta deportes21.30 El Intermedio22.30 Revolution:

La defensa 23.15 Revolution:

Fantasmas 00.00 Nikita: Piloto 00.45 Nikita: 2.0 01.30 Nikita: Matar a Jill 02.20 Astro TV

06.45 Tfou 11.10 Petits secrets entre

voisins12.00 Les douze coups

de midi13.00 Journal13.55 Joséphine, ange

gardien15.30 PeP’s 16.35 4 mariages pour

1 lune de miel 17.25 Bienvenue chez nous 18.20 Une famille en or 19.05 Le juste prix 20.00 Journal20.50 Esprits criminels 23.25 Dr House 02.50 Le couronnement de

Poppée

06.30 Tenis. WTA Cham-pionship Estambul

09.15 Baloncesto. Zona 2014

09.45 Fútbol. UEFA Cham-pions League

11.45 Directo Tenis. ATP 500 Torneo Valencia

18.00 Tenis. WTA Cham-pionship Estambul

19.30 Directo fútbol. Desa-fío Champions

20.30 Directo Conexión Teledeporte

21.00 Olimpismo. Objetivo Río

21.30 Conexión Motor22.00 Balonmano

magazine. Liga de Campeones

22.35 Directo fútbol. Desa-fío Champions

01.30 Tenis. WTA Cham-pionship Estambul

06.30 Télématin09.10 Des jours et des vies 09.35 Amour, gloire et

beauté 10.00 C’est au programme 11.00 Motus 11.30 Les z’amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal14.00 Toute une histoire 15.40 Comment ça va bien!16.50 Dans la peau d’un

chef 17.45 On n’demande qu’à

en rire 18.20 Jusqu’ici tout va bien 19.20 N’oubliez pas les

paroles! 20.00 Le journal20.45 Téléfilm: Surveillance 22.15 Un jour/un destin 23.40 Grand public 00.35 Toute une histoire 02.00 Source de vie

06.15 Las noticias de la mañana

08.55 Espejo público12.15 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.50 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpson15.00 Antena 3 noticias 116.30 Amar es para

siempre17.30 El secreto de Puente

Viejo 18.45 ¡Ahora caigo!20.00 Atrapa un millón21.00 Antena 3 noticias 221.45 El hormiguero 3.0 22.40 Top Chef 00.30 El almacén de Top

Chef 02.30 Minutos musicales

07.00 El zapping de surferos

08.30 El encantador de perros

09.30 Alerta Cobra 10.30 El último poli duro11.30 Alerta Cobra12.20 Las mañanas de

Cuatro, con Jesús Cintora

14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro15.55 Castle18.30 Te vas a enterar20.00 Noticias Cuatro 21.00 Natural Frank 21.30 Lo sabe, no lo sabe22.30 ¿Quién quiere casar-

se con mi hijo? 00.45 Conexión Samanta01.45 House: Todo un

ejemplo02.45 La línea de la vida04.00 Shopping

08.00 Ludo08.30 Ludo vacances 10.50 Midi en France 12.01 Journal régional 13.55 Un cas pour deux14.55 Questions au gouver-

nement 16.10 Des chiffres et des

lettres 16.50 Harry 17.30 Slam 18.10 Questions pour un

champion19.30 Journal national 20.15 Plus belle la vie 20.45 Des racines et des

ailes 22.40 Grand Soir/3 23.40 Les chansons

d’abord 00.35 Votre télé et vous 01.00 Espace francophone

06.40 Télé achat09.45 Tellement vrai - La

quotidienne 10.50 L’île des vérités 3 12.10 The Big Bang Theory 13.35 Tellement vrai 15.15 Tellement vrai.

La quotidienne 16.20 L’île des vérités 3 17.45 Le mag 18.30 L’île des vérités 3 18.55 Warehouse 13 20.15 The Big Bang Theory 20.50 Téléfilm: Super

Tanker 22.30 Téléfilm: Mission

Storm Catcher 00.15 Téléfilm: Icarus 01.50 Poker 03.10 Programmes de nuit

07.45 Brésil - Les cow-boys du bitume

08.30 X:enius 08.55 La viande in vitro:

bientôt dans notre assiette?

10.25 L’Algarve, côte enchanteresse

11.10 Contes des mers 12.00 Escapade gourmande 12.41 L’homme qui aimait

les requins 13.35 Film: Rebecca 15.40 Ports d’attache 16.25 Les trésors perdus

de Salomon 17.20 X:enius17.45 Dans tes yeux 18.15 Contes des mers 19.00 NY Confidential 20.05 28 minutes 20.50 Film: Princesse

Mononoké 22.55 L’affaire Zarah

Leander 23.50 Film: Yuki & Nina

06.30 Bom dia Portugal09.56 Praça da alegria12.03 Os nossos dias13.00 Jornal da tarde14.16 Windeck - O preço

da ambição14.34 Éramos 15.21 Portugal no coração 18.00 Portugal em direito 19.08 O preço certo 20.00 Telejornal 21.06 Bem-vindos a Beirais21.49 Quem quer ser

milionário22.48 5 para a meia-noite23.58 Os seguidores00.39 Flash Report00.55 Filme: Ferrugem e

Osso03.03 Ler +, ler melhor03.10 Regresso a Sizalinda

07.30 Télématin08.30 TV5 Monde.

Le journal09.15 Itineris09.30 Télétourisme10.00 Flash info11.00 TV5 Monde.

Le journal12.00 L’épicerie13.00 Le design est partout14.00 Téléfilm: Eléonore,

l’intrépide15.40 Flash info16.00 TV5 Monde. Le

journal17.00 Le tour du monde

des arts martiaux18.00 TV5 Monde. Le

journal18.30 L’invité19.05 Les p’tits plats de

Babette20.30 Journal (France 2)21.00 Le piège blanc22.55 TV5 Monde. Le

journal23.35 Le point

08.00 Téléachat 09.00 Touche pas à mon

poste! 10.50 Le grand 8 12.10 Friends13.35 Navarro 16.55 Friends 18.30 Touche pas à mon

poste! 20.30 D8 le JT 20.50 En quête d’actualité 02.05 Programme de nuit

08.31 Lanfeust Quest 09.05 M6 boutique10.05 90210 Beverly Hills,

nouvelle génération 11.45 Desperate hou-

sewives 12.45 Le 12 45 13.05 Scènes de ménages 13.45 Téléfilm: Duo de

glace, duo de feu 15.40 Super Hero Family 16.20 Les reines du

shopping 17.30 Un dîner presque

parfait18.45 100% mag 19.45 Le 19 45 20.05 Scènes de ménages 20.50 Cauchemar en

cuisine 02.05 European Poker Tour 03.05 M6 Music

Page 32: Diari del 23 d'octubre de 2013

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dim

ecre

s, 2

3 D’

octu

bre

Del

2013

Avui felicitem totes les Odes

[email protected]

Menús setmanalselaborats i frescosCarta

Migdies: 15 €Vespresi caps de setmana: 16,50 € Llorts – Ordino · Reserves al 850 650

Obert de dimecres a diumenge

si veieu l’Anna, felici-

teu-la! Avui fa anys!!

De la teva família, que

t’estima molt!! moltes

felicitats!!

moltes felicitats, xulaaaa.

t’estimem!!

Felicitats, Noa, pels teus 6 anys, no

perdis mai aquest somriure!!

CIMEX AUTO S.L.Av. d’Enclar, 98, Sta. Coloma · Tel.: +376 720 955 - Fax: +376 722 932www.cimexauto.com

4 portes, 4,15 m.

+ actual

+ ampli

+ lluminós

+ exclusiu

+ ecològic

si veieu l’Anna, felici-

teu-la! ADe la teva família, que

t’estima molt!! felicitats!!

TINC... GANA!! Celebra amb nosaltres!!!Sopar de Halloween 2013 a l’Abba Xalet Suites el dia 1 de novembre

Concurs de disfresses amb premi

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30

més sms a la pàgina 30

Gracies srs. Del com d’Andorra la vella per que a sobre de tancar el pk durant un mes, en lloc de fer la entrada a la fira pel C/ Pere d’Urg per donar vida a Prada Ramon, feu la entrada pel costat del Riu on noms hi han hotels!!! Moltes gracies!!!!!

Bd quina pena que em fa el consol menor de la capital, ja es com en duran lleida, que alguna ànima caritativa li ofereixi una feina amb un bon sou i l’alliberi d’aquest patiment

Bd.noia de 42 vuy fe la

meva vida hu he pasat mol malament,me agradaria truba algu entre 40 y 45

BD pel trevallador del comu d’ordino que s dedica a criticar als seus companys i el matrial tant poc ets sents valorat que as de fer aix? Si no ests agust plega tots sabem qui ets ms trevallar i menys criticar ximplet

Bd ole ole ole jo vuill un sou aixi per no fer res nomes entrevistes i fotos

BD desprs de veure lo del camio de l’altre dia al c.

Joan Maragall que podria haver matat a algu, seguiran descarregant de dia?

bd de debo que cal que tres agents de circulacio vigilen el recinte de la fira a les onze del matí??? aixi va despres el transit, sort que com a mínim son tres menys els que multen jajajaBD. Govern cada dia us supereu de mal a pitjor. Felicitar a la ministra de sanitat dificil de trobarne alguna de mes incompetent.

BD pressupost social??? jajaja no hem feu riure que no és ni un bon acudit

Recorda fer la reserva al tel.: 73 73 00 - [email protected]

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els