Diari del 28 de maig de 2013

32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIMARTS, 28 DE MAIG DEL 2013 / NÚM. 2.317 / ANY 10 Sorteig d’una BTT PVP: 1.725 SPECIALIZED CAMBER FSR ELITE 2012 * cost del missatge: 1,50 € + cànon Amb la col·laboració de Característiques: BTT doble suspensió / Quadre d’alumini M4 / Rodes DT Swiss Forquilla RockShox Recon Gold 120 mm / Amortidor RockShox Ario RL Frens de disc hidràulics Avid Elixir 3 SL / Transmissió Shimano SLX/XT Envia un SMS al 789* amb la paraula clau bike + el teu nom El Superior desestima el recurs contra López i Alay dels exsocis privats de CTRASA ANDORRA Pàgina 7 Luxemburg mostra la voluntat de tancar en breu un conveni per evitar la doble imposició ANDORRA Pàgina 8 Valoració positiva dels comerciants de la campanya per al foment del consum intern ANDORRA Pàgina 11 Confirmada la pena de dotze anys de presó per a un home per abusar de la fillastra ANDORRA Pàgina 12 Les campanes de Sant Serni de Canillo repicaran per recordar mossèn Cinto Verdaguer CULTURA Pàgina 14 La junta directiva de l’FC Andorra decideix suspendre de sou i feina Emili Puig ESPORTS Pàgina 16 ANDORRA Pàgina 6 Saboya anuncia un nou memoràndum per al juny sobre l’acostament a la UE AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 Les transmissions immobiliàries cauen un 48% el primer trimestre de l’any ESPORTS Pàgina 17 Gerry Schmit / Tageblatt Tret de sortida als Jocs de Luxemburg La cerimònia inaugural dóna el tret de sortida a la competició dels Jocs de Luxemburg. Avui poden arribar els primers me- talls per a la delegació del país.

description

Aqui podeu trobar el diari d'avui en format PDF. Que tingueu un Bondia!!! :)

Transcript of Diari del 28 de maig de 2013

Page 1: Diari del 28 de maig de 2013

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88di

mar

ts, 2

8 de

mai

g de

l 20

13 /

núm

. 2.3

17 /

any

10

Sorteig d’una BTT

PVP: 1.725 €

SPECIALIZED CAMBER FSR ELITE 2012

* co

st d

el m

issa

tge:

1,5

0 € 

+ c

ànon

Amb la col·laboració deCaracterístiques: BTT doble suspensió / Quadre d’alumini M4 / Rodes DT SwissForquilla RockShox Recon Gold 120 mm / Amortidor RockShox Ario RLFrens de disc hidràulics Avid Elixir 3 SL / Transmissió Shimano SLX/XT

Envia un SMS al 789*amb la paraula claubike + el teu nom

El Superior desestima el recurs contra López i Alay dels exsocis privats de CTRASA

AndoRRA Pàgina 7

Luxemburg mostra la voluntat de tancar en breu un conveni per evitar la doble imposició

AndoRRA Pàgina 8

Valoració positiva dels comerciants de la campanya per al foment del consum intern

AndoRRA Pàgina 11

Confirmada la pena de dotze anys de presó per a un home per abusar de la fillastra

AndoRRA Pàgina 12

Les campanes de Sant Serni de Canillo repicaran per recordar mossèn Cinto Verdaguer

CuLTuRA Pàgina 14

La junta directiva de l’FC Andorra decideix suspendre de sou i feina Emili Puig

ESPoRTS Pàgina 16

AndoRRA Pàgina 6

Saboya anuncia un nou memoràndum per al juny sobre

l’acostament a la uE

AVui éS noTíCiA Pàgina 3

Les transmissions immobiliàries cauen

un 48% el primer trimestre de l’any

ESPoRTS Pàgina 17

Gerry Schmit / Tageblatt

Tret de sortida als Jocs de Luxemburg

la cerimònia inaugural dóna el tret de sortida a la competició dels Jocs de luxemburg. avui poden arribar els primers me-talls per a la delegació del país.

Page 2: Diari del 28 de maig de 2013

Dimarts, 28 De maig Del 2013d’interès2

C/ Na Maria Pla, 2-6, cantonada c/ de la Unió

Terrassaper a

fumadors

Obert 7/7

C/ Na Maria Pla, 2-6, cantonada c/ de la Unió

ENTREPANS, TRUITES, AMANIDES, CRÊPES,

CÒCTELS, COPES DE GELAT...

DILLUNS, DIMARTS

I DIMECRES

PER 1 €*

GERRA DE CERVESA

*acompanyada

d’una consumició

mínima d’1,50 €

ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, ENTREPANS, TRUITES, AMANIDES, CRÊPES, AMANIDES, CRÊPES, AMANIDES, CRÊPES, AMANIDES, CRÊPES, AMANIDES, CRÊPES, AMANIDES, CRÊPES, AMANIDES, CRÊPES, AMANIDES, CRÊPES, AMANIDES, CRÊPES, AMANIDES, CRÊPES, AMANIDES, CRÊPES, AMANIDES, CRÊPES,

Deixa’t sorprendre per lesnostres especialitats!DIJOUS

PER 1 €“CORNETO”

AMB BOLA DE GELATCARTE D’OR

(a 50 m de Correus Espanyols, direcció Parc Central)

C/ de l’Alzinaret n. 9Tel. 819 839

Andorra la Vella

Arranjamentsde roba

Arranjaments

Preuseconòmics

RESTAURANT TIC-TAPA

CUINA PERMANENToberta de les 12.00 a les 2.30 hores

Postres a triar, beguda, cafè i ‘xupito’

MENú DIARIMENú CARTA

MENú DEl XEfMENú DE TAPES X 2

MENú MARISCADA X 2 MENú GRAEllADA DE CARN X 2 10,90 €

+ IGIfem tot tipus de celebracions Escaldes-Engordany Tel.: +376 81 39 69

Menú dimartsPrimer plat

Amanida de formatge de cabra amb fruits secs

Gaspatxo de la casaCloïsses a la planxa

Patates saltades amb xoriço i ou

Segon platTruita a la planxa

Filet de lluç-‘brazeada’ amb llagostinsMandonguilles amb sèpia

Pollastre adobat a la brasa

EL TEMPS

dim

ecre

s

dijo

us

0/3

2/8

3/9

5/11

6/12

5/14

4/10

3/9

1/7

4/9

6/16

[email protected]

Més fred i neuEns creua un front

Avui ens creuarà un front al llarg del dia. Això farà que el cel estigui molt ennuvolat, sobre-tot a partir de mig matí. A l’alta muntanya hi haurà boires i mala visibilitat. Amb l’arribada del front, esperem precipitacions que seran en forma de xàfec i puntualment de tempesta. Aquesta situació s’allargarà fins a la tarda. Al final del dia el cel es començarà a aclarir per la cara sud. La cota de neu anirà baixant, primer des dels 2.000 metres i fins als 1.400 al final del dia. Aquesta situació farà que les temperatu-res vagin en clara davallada. El vent bufarà de component moderat, de component oest. Que tingueu un BONDIA.

Quart minvant

06.21 h21.21 h

Page 3: Diari del 28 de maig de 2013

3Dimarts, 28 De maig Del 2013

El sector immobiliari segueix travessant una situació com-plexa. Així ho deixa palès la recaptació per l’impost sobre transmissions patrimonials im-mobiliàries (ITP), que durant el primer trimestre del 2013 s’ha reduït un 47,9% respecte al ma-teix període de l’any anterior. Tot i que aquest indicador no re-cull el volum total de les trans-missions immobiliàries que es realitzen (hi ha operacions que estan exemptes de tributar per aquesta taxa), l’evolució dels in-gressos que provenen d’aquest impost reflecteix de forma for-ça ajustada la realitat d’aquest sector. Amb l’ITP es graven les transmissions d’immobles i també de terrenys.

En total, durant els primers tres mesos d’aquest any s’han recaptat 934.982 euros. Es tracta d’un volum força llunyà a l’asso-lit del gener al març del 2012. El fet és que l’any passat es va arri-bar a 1.794.606 euros, una xifra que ja representava una caiguda important respecte al mateix pe-ríode de l’any anterior. Per tant, la recaptació que s’ha obtingut aquest primer trimestre se suma a anys de xifres negatives.

Des dels comuns també es va recordar que les transaccions poden variar molt d’un trimes-tre a un altre i que no es compor-ten de la mateixa manera d’any en any. Així es va exposar que, per tenir una panoràmica del sector i veure’n l’evolució, cal esperar-se a acabar l’any.

AndorrA lA vellA i lA mAssAnASi ens fixem en les transmissions patrimonials que s’han produ-ït des de principis d’any fins al març a les diferents parròquies, veiem que durant el 2013 An-dorra la Vella i la Massana són les que han registrat més mo-viment. En concret, la primera ha recaptat per ITP 269.760 eu-

ros (un 29% del total assolit en aquest trimestre) i la Massana ha obtingut 200.754 euros (un 21% del total). Aquestes xifres ens demostren que, respecte al mateix període del 2012, s’ha produït un augment de l’1,6% en les transmissions immobilià-ries a la capital i una caiguda del 34,8% a la Massana.

Per altra banda, les parrò-quies en què s’ha registrat un volum més baix de recaptació per aquest impost han estat Sant Julià de Lòria (s’han recaptat 14.183 euros) i Ordino (86.316 euros). La variació respecte al

2012 ha estat d’un 69,3% menys a Sant Julià de Lòria i d’un 9,46% menys a Ordino.

Destaca la parròquia d’Es-caldes-Engordany, on el primer trimestre del 2012 es van recap-tar 719.814 euros (és la que va obtenir uns ingressos per ITP més elevats), mentre que aquest any la xifra s’ha quedat en els 98.899 euros. Això representa una reducció del 86,3%. També Encamp, que el primer trimes-tre del 2012 va ser la tercera parròquia amb un volum més alt de recaptació, ha patit una caiguda, del 65,1%.

En relació amb Canillo, ve-iem que durant els primers tres mesos d’aquest any ha acollit el 18% de les transmissions immo-biliàries totals. L’import recaptat puja a 171.005 euros, una xifra que supera amb escreix l’assoli-da ara fa un any. El primer tri-mestre del 2012 es van registrar 90.369 euros, un fet que indica que les compravendes de pisos i terrenys han augmentat un 89,2% aquest any.

ingressos per Als comunsL’ITP és un impost compartit entre el Govern i els comuns.

Aquest any, però, la recaptació de les corporacions locals s’ha vist reduïda per l’entrada en vi-gor de la Llei de l’IGI (una part de les transmissions passen a estar gravades pel nou impost), segons indiquen els mandataris comunals.

El Comú de Canillo ha re-captat aquest primer trimestre 64.127 euros en concepte d’ITP quan en el mateix període del 2012 la xifra s’havia quedat en 33.888 euros. A Encamp, els in-gressos per a la corporació han pujat als 35.274 euros, mentre que l’any passat havien estat de 101.037 euros (es calcula que l’impacte de l’IGI ha fet perdre uns 3.000 o 4.000 euros). A Ordi-no, el 2012 es van obtenir 35.750 euros i aquest 2013 han estat 32.369 (s’estima que s’ha deixat d’ingressar 50.625 euros amb el nou impost indirecte). A la Massana s’ha passat de registrar 115.526 euros el primer trimestre del 2012 a 75.054 euros el mateix període d’aquest any (les pèrdu-es pujarien a 141.615 euros).

Per al Comú d’Andorra la Ve-lla els ingressos per ITP d’aquest 2013 han estat de 101.160 euros (des de la corporació es calcu-la que amb l’IGI s’ha deixat de recaptar 162.000 euros, que ara van al Govern). Pel que fa a Sant Julià de Lòria, l’impost ha gene-rat per al Comú 5.318,7 euros, mentre que l’any passat la xifra va ascendir als 17.322,10 euros (les pèrdues ronden els 18.800 euros). Finalment, el Comú d’Es-caldes-Engordany va recaptar els primers tres mesos del 2012 269.930 euros i aquest any els in-gressos en concepte d’ITP s’han quedat en 37.000 euros.

Les transmissions immobiliàries cauen un 48% el primer trimestre de l’any

recAptAció per itp

m. s. canDorra la Vella

Les compravendes d’habitatges i terrenys van generar uns ingressos de 934.982 eurostati masià

les compravendes d’immobles i terrenys han seguit baixant el primer trimestre de l’any.

Gener Febrer Març Total € %

canillo 18.546,50 36.912,00 115.547,01 171.005,51 18%

encamp 43.268,23 31.499,05 19.296,71 94.063,99 10%

ordino 10.720,00 29.908,00 45.688,40 86.316,40 9%

la massana 52.957,09 65.911,54 81.885,96 200.754,59 21%

Andorra la vella 136.564,68 122.304,61 10.890,50 269.759,79 29%

sant Julià de lòria 240,00 11.543,20 2.400,00 14.183,20 2%

escaldes-engordany 35.127,77 29.159,54 34.611,67 98.898,98 11%

Total 297.424,27 327.237,94 310.320,25 934.982,46 100%

ingressos oBtinguts pel govern i els comuns en concepte d’itp

Les parròquies on s’ha registrat més moviment

han estat Andorra la Vella i la Massana

Page 4: Diari del 28 de maig de 2013

opinió4 Dimarts, 28 De maig Del 2013

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Joan Nogueira, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

edIToRIaL

La celebració del Dia mundial de la diversitat cultu-ral ha permès enguany un gran nombre d’activitats a Andorra la Vella.

El dissabte 25 de maig la plaça Guillemó va es-devenir l’escenari d’actuacions de grups folklòrics i culturals de diferents comunitats de residents a Andorra. Uns residents que, tot i anar-se integrant força bé a la societat andorrana, volen, ben legíti-mament, mantenir vives les seves arrels culturals i nacionals.

Argentins, mexicans, portuguesos, andalusos, filipins i gallecs van succeir-se a la plaça Guillemó representant escenes culturals i oferint concerts i danses musicals en una magnífica mostra de la real diversitat cultural que tenim a Andorra. També hi era l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, que cada any fa possible que infants del Sàhara puguin passar unes vacances a Andorra, acollits per famíli-es del nostre país.

Passejar una estona, dissabte al vespre, per la pla-ça Guillemó era una experiència enriquidora i, tam-bé, una veritable immersió en la realitat andorrana del 2013.

De la llarga llista d’activitats programades del 19 al 25 de maig en voldria destacar especialment una: el taller de danses tradicionals.

El dijous 24 i el divendres 25 de maig, el centre cultural La Llacuna va acollir un taller en el qual di-versos grups de dansa van intercanviar experiències i desenvolupar aprenentatges.

El grup de folklore de la Casa de Portugal, el grup de folklore Club Penya Encarnada, portugue-sos també, els andalusos d’Andelay i l’Associació de Dansa Oriental Samarkanda van compartir el ta-ller amb l’Agrupació Sardanista Andorrana.

En parlava amb Dani Pérez, el president de l’Agrupació Sardanista, i comprovava la passió cul-tural i també nacional que aplega totes aquestes per-sones en una altruista dedicació al manteniment i enfortiment de la seva, també nostra, identitat.

Celebracions com aquesta ens fan veure la impor-tància que el Govern actués com a motor d’accions de promoció de la cultura popular i oferís un suport concret a les associacions culturals.

Però el Govern de DA ha estat absent d’aquestes activitats, com de tantes altres.

La cultura ha de ser un element clau de la integra-ció i de la cohesió social.

Cal fer polítiques de proximitat i d’identitat com a garantia d’una efectiva universalització dels drets culturals.

L’acció cultural del Govern hauria de ser integra-dora. I dissortadament no ho és. Caldria crear un marc adequat per a la definició de polítiques de su-port a les associacions culturals en les quals partici-pi activament la societat.

Dissortadament, no es fa.

TRIbuNa

JauMe baRTuMeu, Conseller general i membre de soCialdemoCràCia i Progrés d’andorra

La diversitat cultural a Andorra

Cada etapa de la vida està marcada pels seus pro-pis temps, en els quals ens trobem amb necessitats, responsabilitats, assumir la pèrdua d’algun dels nostres éssers estimats i, no cal dir, els compromi-sos que hem adquirit amb nosaltres mateixos i amb els altres.

L’època de la nostra vida que iniciem moltes acti-vitats implica, d’alguna manera, ordenar i planificar el propi temps perquè pugui ser més aprofitat des del punt de vista material, emocional i espiritual.

Tornar a començar requereix llavors una nova mi-rada sobre la vida i les tasques de cada un, perquè sens dubte es necessitarà el treball i la constància de sempre, però també es fa necessari aportar alguna cosa nova que renovi i dinamitzi l’ésser.

Seria important poder organitzar i planificar el temps de cada un de manera que es pogués atendre els diferents àmbits: el laboral, d’estudi, el recreatiu, de projecció social i solidària envers els altres, és a dir, reordenar d’alguna manera l’escala de valors, de necessitats i tasques, a fi de respondre responsable-ment a tot però sense descuidar aquelles activitats que signifiquen un compromís espiritual envers al-tres éssers i envers un mateix.

Es fa urgent per a l’ésser humà amb conscièn-cia espiritual, que comprèn la transcendència dels seus actes, les seves paraules, la força poderosa dels seus sentiments i pensaments, dedicar un temps, un espai, un sentiment, projectat al bé dels altres. Per-què és sabut que les coses materials fluctuen, que el temps passa i les etapes de la vida arriben per a tothom, els temps canvien, els somnis de vegades s’esvaeixen, però el que és realment transcendent per a l’ésser no es perd ni es dilueix. Per contra, allò que enalteix el seu esperit i el fa realment feliç és tot el que es nodreix amb l’afecte, la solidaritat, l’afecte, totes expressions del sentiment més pur que nia en l’ésser humà: l’amor.

Començar una nova etapa pot implicar llavors el desafiament d’animar a viure també per altres és-sers, per altres ideals, començant encara que sigui

per petites accions i atencions. Alçar la mirada i con-templar la vida de tantes persones que necessiten algun tipus d’ajuda, de consol, d’abraçada, pot per-metre’ns obrir el cor i vibrar junts comprenent que tots som éssers en evolució, i que alguns tenen més responsabilitat i compromís espiritual que d’altres per col·laborar i ajudar.

Segurament aquest pot ser un camí que permeti caminar per la vida amb més tranquil·litat de cons-ciència, amb més serenitat i alegria, i que ens possi-biliti també aprendre i ensenyar, trobar respostes a alguns interrogants o bé acceptar amb conformitat les circumstàncies que ens toquen.

D’una manera conscient o inconscient, tots bus-quem respostes i intentem aprendre les lliçons de la vida. Lluitem contra la por i el sentiment de culpabi-litat i busquem el sentit de la vida, l’amor, i el poder.

Intentem comprendre la por, la pèrdua i el temps, i descobrir qui som i com podem ser realment fe-liços. A vegades busquem aquestes coses a la cara dels nostres éssers estimats, en la religió, en Déu o en altres llocs. No obstant això, massa sovint les busquem en els diners, la posició social, la feina per-fecta o en coses semblants, i al final descobrim que no només no trobem el significat que buscàvem, sinó que a sobre ens fan infeliços. Si seguim aquests falsos camins sense un coneixement profund del seu significat, ens sentirem inevitablement buits i creu-rem que la vida té poc o cap sentit i que l’amor i la felicitat no són més que il·lusions.

Sens dubte cada un ha d’aprendre les seves pròpies lliçons, ningú pot dir-nos quines són i po-der descobrir-les és part del repte que la vida ens presenta.

L’important és saber que mai estem sols en aquest descobriment, que sempre hi ha algú que físicament o espiritualment ens dóna suport, i que gràcies a l’amor, l’esforç, la voluntat i l’afecte dels éssers po-dem fer coses, comprometre’ns, aprendre, equivo-car-nos; però sempre, passi el que passi, tindrem l’oportunitat de tornar a començar.

oPINIÓ

RoSeR RodRÍGueZ JeReZ

Tornar a començar

El ministre d’afers Exteriors, Gilbert Saboya, va anunciar que el Govern està treballant per presentar al juny un nou memoràndum sobre l’acostament a la Unió Europea que inclourà una anàlisi sobre les dues opcions donades per la Comissió Europea, és a dir, l’acord d’associació i la integració a l’Espai Econòmic Europeu. És evident que aquesta qüestió haurà de rebre un impuls definitiu i que Andorra haurà d’anar de la mà dels altres petits estats d’Eu-ropa per poder aconseguir que aquest encaix pugui arribar a bon terme. i aquest procés s’haurà de portar

a terme sense perdre la sobirania i intentant mante-nir les nostres especificitats. El que és evident és que en el món actual, i més tenint en compte la nostra situació, el país ha de trobar de manera necessària aquest encaix, i per tant aquestes negociacions seran de cabdal importància no només per al futur imme-diat del país sinó de cara al futur més llunyà. i, cosa que encara és més important, aquestes negociacions s’hauran de fer de manera paral·lela a al-tres reformes i acords que ens apropin als països del nostre entorn.

L’encaix a Europa

Page 5: Diari del 28 de maig de 2013

publicitat 5Dimarts, 28 De maig Del 2013

Carrer Prat de la Creu, 29-39, Galeries Les Llums, A1 i A3, Andorra la Vella. Tel. (+376) 845 444

La Rússia MisteRiosa

teMpeRaMent itaLiÀ

L’exquisidesa FRancesa

Page 6: Diari del 28 de maig de 2013

6 Dimarts, 28 De maig Del 2013

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va anunciar ahir que el Govern està treballant per presentar al juny un nou memo-ràndum sobre l’acostament a la Unió Europea (UE) que inclourà una anàlisi sobre les dues opci-ons donades per la Comissió Eu-ropea (CE), és a dir, l’acord d’as-sociació i la integració a l’Espai Econòmic Europeu (EEE). Sa-boya, però, va voler deixar clar que l’encaix dins la UE només és un pas més a l’hora de donar resposta a les qüestions internes del país, marcades pel nou marc fiscal i l’obertura econòmica.

El ministre també va anunci-ar que en les pròximes setmanes el Govern iniciarà negociacions formals per signar convenis de doble imposició amb altres paï-sos, a banda dels processos ini-ciats amb Espanya i Portugal. Saboya va fer aquestes mani-festacions ahir a Barcelona, a la Jornada sobre els petits estats europeus i la UE, organitzada pel Centre de Relacions Inter-nacionals i Cooperació Interna-cional (Cidob), amb el suport de la càtedra Crèdit Andorrà de mercats, organitzacions i huma-nisme de l’IESE.

El titular d’Exteriors va inter-venir per explicar que Andorra manté contactes bilaterals amb la resta de petits estats, i roman atenta als processos de Suïssa i Liechtenstein, amb els quals també es mantenen contactes. També va explicar que en el futur esperen establir contacte amb Islàndia.

La relació dels petits estats amb la UE era la temàtica al vol-tant de la qual van girar totes les ponències de la jornada. L’objec-tiu era posar en comú les refle-xions dels representants de les institucions europees i d’alguns d’aquests estats, com ara Andor-ra, Mònaco, San Marino o Liech-tenstein. L’acte es va encetar amb

unes paraules de presentació a càrrec del president del Cidob, Carles Gasòliba; del rector de la Universitat d’An dorra (UdA), Daniel Bastida, i de Josep Maria Rosanas, responsable de la càte-dra Crèdit Andorrà de mercats, organitzacions i humanisme de l’IESE, en les quals van destacar els moviments que s’estan pro-duint en el si de la UE de cara als petits països i la importància de trobar l’encaix en un moment en què Andorra es troba en una cruïlla decisiva per al seu futur.

Les ponències es van estruc-turar al voltant de dos grans blocs: el marc actual de les rela-cions dels petits estats europeus amb la UE, l’EFTA i l’EEE i la nova ronda de negociacions, és a dir, propostes renovades per a un nou acord entre petits estats i UE. El primer bloc va comptar

amb la participació de recone-guts experts com Pia Hansson, directora de l’Institut d’Afers Internacionals i del Centre d’Es-tudis dels Petits Estats de la Uni-versitat d’Islàndia; Tom Dide-rich, responsable de coordinació internacional del DGMARKT de la UE; i Georges Baur, sotssecre-tari general de l’EFTA (associ-ació de lliure comerç que inte-gra Islàndia, Suïssa, Noruega i Liechtenstein).

Tant els integrants de l’EFTA com els del comissionat de la UE van subratllar que qualsevol procés d’acostament a Europa comporta riscos de pèrdua de sobirania i d’homogeneïtzació, però que al mateix temps signi-ficaria augmentar en capacitat d’influència dins l’àrea econò-mica europea. En concret, el de-bat es va focalitzar en la fortale-

sa de la qual gaudeixen els petits països, en l’acceleració per rene-gociar els acords de fiscalitat de l’estalvi i en el posicionament de Noruega pel que fa a la negati-va d’incorporar els petits estats a l’EEE.

“Un petit Estat és feble en una relació, però alhora pode-rós”, va assegurar Pia Hansson, directora de l’Institut d’Afers Internacionals i del Centre d’Es-tudis dels Petits Estats de la Universitat d’Islàndia. L’acadè-mica islandesa va explicar que aquest poder rau en el fet que els petits països poden fer valer aptituds com la negociació, les línies de comunicació “curtes i informals” i també una gran capacitat d’innovació, de com-petitivitat i de flexibilitat, ja que mai “no s’és una amenaça per a les grans potències”. En parau-les de Hansson, “s’ha de passar de ser un petit Estat a un Estat intel·ligent”.

La pèrdua de sobirania i d’in-fluència en els acords amb la UE va ser un altre dels aspectes més comentats. Georges Baur, sotssecretari general de l’EFTA,

va explicar el funcionament de l’organisme i va posar els exem-ples del model de Suïssa, basat en acords multilaterals, i el de Liechtenstein, integrat a l’EEE com Islàndia i Noruega.

Per la seva banda, Tom Dide-rich, responsable de coordinació internacional de la DGMARKT de la Comissió Europea, va des-tacar que el procés de trobar un marc de relacions dels microes-tats amb la Unió Europea “s’està accelerant”, en part a causa del recent acord de la UE per a la revisió de l’acord de fiscalitat de l’estalvi i l’avanç cap a l’intercan-vi automàtic d’informació. L’ex-pert va assegurar que es tracta d’una “pressió mundial”, no només de la UE, i que “ja s’anirà veient com va evolucionant”.

El professor de dret interna-cional Marc Maresceau va re-cordar que les possibilitats que Europa veu viables són l’acord d’associació i la integració a l’EEE, i va apostar per la darre-ra opció, tenint en compte que és un model que ja funciona i al qual s’ha integrat un petit país com és Liechtenstein. En canvi, l’ambaixador de San Marino a la Unió Europea, Gian Nicola Filippi Balestra, considera que l’opció d’entrar a l’EEE és difícil perquè els membres de l’EFTA hi haurien d’estar d’acord i tam-bé perquè no seria compatible amb els acords duaners que ac-tualment tenen els microestats amb la UE.

Per la seva banda, el director de la càtedra Crèdit Andorrà, Josep Maria Rosanas, va incidir en el fet que “un dels avantatges dels microestats és la capacitat de ser més àgils”, però va pun-tualitzar que “un procés ràpid cap a la plena integració repre-senta la mort dels petits països amb una transferència total de la seva sobirania econòmica i polí-tica”. A la cerimònia de cloenda hi va intervenir Alfredo Pastor, professor de l’IESE.

Saboya anuncia un nou memoràndum per al juny sobre l’acostament a la UE

jornada al cidob

RedaccióanDorra la Vella

Diversos experts debaten l’encaix dels petits estats a la Unió Europea sense perdre sobiraniaCiDoB

la jornada sobre els petits països al cidob va aplegar diversos experts en la matèria.

Pia Hansson

“Un petit Estat és feble en una relació però alhora poderós; s’ha de passar de ser un petit Estat

a un Estat intel·ligent ”

Josep Maria Rosanas

“Un procés ràpid cap a la plena integració representa la

mort dels petits països amb una transferència total de la sobirania”

Page 7: Diari del 28 de maig de 2013

andorra 7Dimarts, 28 De maig Del 2013

Assessorament en gestió de carteres

Informació de mercats financers

Operacions amb valors

Canvi de divises

Gestió de dipòsits

Tràmits del compte corrent

BPA Banca Telefònica

Tot el que necessita d’un banc des del seu telèfon.

Pròxim. Còmode. Segur. Amb el nou servei de banca telefònica de BPA obtindrà tot l’assessorament que necessita on vulgui i quan vulgui. A més, li permetrà gestionar totes les operacions dels seus comptes personals i d’empresa. Per tenir BPA sempre al seu abast.

La sala penal del Tribunal Supe-rior de Justícia ha desestimat el recurs d’apel·lació que van in-terposar les empreses Treballs Públics Unitas Armengol & Montané i Empub per difama-ció contra els que eren l’any 2011 ministres d’Economia i Finances i de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural, Pere López i Vicenç Alay respectivament, per unes manifestacions relatives al sobrecost del Centre de Trac-tament de Residus. D’aquesta manera, es confirma l’aute del Tribunal de Corts que acordava l’arxivament de les actuacions.

Els exsocis privats de CTRASA es van querellar contra tots dos ministres en entendre que havien comès un delicte de difamació en el transcurs d’una roda de premsa, el 17 de gener del 2011, en què feien aparèixer

públicament aquestes societats com a principals causants del sobrecost del forn i d’haver-se enriquit injustament com a con-seqüència d’aquesta situació. Per aquesta raó, demanaven el pro-cessament dels querellats, que “haurien donat d’aquesta mane-ra una imatge molt negativa” de la reputació de l’empresa “amb informacions errònies”.

El parer que van expressar tots dos ministres és que en cap moment van tenir ànim d’ofen-dre cap persona física ni jurídi-ca, sinó que només van informar la població sense cap referència directa nominativa a la societat querellant. A més, manifestaven que les seves afirmacions es ba-saven en l’informe elaborat per KPMG.

Un aute del 20 de novembre del Tribunal de Corts acordava l’arxivament del cas, contra el qual els querellants van presen-

tar un recurs d’apel·lació. El Tri-bunal Superior de Justícia entén ara, segons un aute del passat 24 de maig, que els ministres van actuar en el marc de l’exer-cici dels seus drets de llibertat d’expressió i d’informació, re-coneguts per la Constitució. “En

efecte, van donar a conèixer a la societat andorrana els aspectes més rellevants de les conclusions d’un informe comptable i econò-mic sobre l’explicació del sobre-cost de la construcció del Centre de Tractament de Residus, qües-tió d’interès públic fonamental

per al país”, s’afirma a l’aute. El tribunal deixa clar, a més, que “tota altra interpretació implica-ria una censura inadmissible del debat públic i impediria als per-sonatges polítics explicar la seva gestió amb tota la transparèn-cia necessària, la qual implica, de tant en tant, una apreciació crítica o negativa dels compor-taments de les empreses que col·laboren amb l’Estat o que participen en la vida pública”.

L’aute afirma també que el fet que les declaracions de López i Alay es fessin en període pree-lectoral “no demostra una vo-luntat d’atemptar directament contra la reputació de les dues empreses querellants”. López va valorar ahir positivament l’aute del Tribunal Superior de Justícia i en especial que es reconegui que l’Estat pot estudiar i denun-ciar la relació amb les empreses públiques contractades.

El Superior desestima el recurs contra López i Alay dels constructors del forn

justícia

RedaccióanDorra la Vella

Treballs Públics Unitas Armengol & Montané i Empub van acusar els ministres de difamaciótati masià

Els ministres al 2011 Pere López i Vicenç alay.

Page 8: Diari del 28 de maig de 2013

andorra8 Dimarts, 28 De maig Del 2013

El cap de Govern, Antoni Mar-tí, va mantenir ahir una reunió amb el primer ministre de Lu-xemburg, Jean-Claude Junc-ker, a qui va exposar el procés d’obertura de l’economia iniciat per Andorra, la reforma fiscal i el procés d’homologació inter-nacional, segons va informar l’executiu en un comunicat.

La trobada, que va tenir lloc al ministeri d’Estat luxemburguès, es va allargar 45 minuts en un clima de cordialitat entre els dos mandataris. La reunió va tenir com a principal punt d’interès el procés d’obertura de l’economia andorrana. Martí va explicar els avenços realitzats en aquest àm-bit amb la Llei d’inversió estran-gera, la reforma fiscal i el procés d’homologació internacional, així com la voluntat del Govern d’arribar a convenis per evitar la doble imposició.

En aquest sentit, Juncker va mostrar la predisposició del país a tancar un acord en un breu ter-mini de temps, donant continuï-tat a les negociacions entre el mi-nistre d’Afers Exteriors andorrà, Gilbert Saboya, i el luxembur-guès, Jean Asselborn.

Una altra de les qüestions que es van abordar en la reunió va ser el mandat de la Unió Euro-

pea per negociar amb els països tercers una ampliació de la di-rectiva de la fiscalitat de l’estalvi. Juncker va explicar a la delega-ció andorrana la voluntat de Lu-xemburg de fer un pas endavant cap a l’intercanvi d’informació automàtica. Els dos governs van coincidir en la necessitat de reforçar els mecanismes de co-municació bilaterals en aquesta i altres qüestions, segons va as-senyalar l’executiu.

El tercer gran eix de la troba-da va ser les relacions d’An dorra

i la Unió Europea. El cap de Go-vern va expressar la voluntat “inequívoca” d’acostament a Europa, una voluntat que s’hau-ria de plasmar amb l’ingrés a l’Espai Econòmic Europeu o amb un acord d’associació.

Martí va qualificar poste-riorment la reunió de “molt profitosa”, remarcant el paper desenvolupat per Luxemburg com a membre fundador de la Unió Europea i, particularment, pel seu primer ministre, Jean-Claude Juncker, amb més de

vint anys en la primera línia de la política europea.

El cap de Govern va arribar a Luxemburg diumenge, i va aprofitar la primera jornada per sopar amb la delegació andor-rana als Jocs dels Petits Estats. Precisament, Martí va assistir a la tarda a la recepció al Palau Ducal de Luxemburg oferta pel gran duc de Luxemburg i, pos-teriorment, es va traslladar a l’estadi Josy Barthel, on va tenir lloc la cerimònia d’inauguració dels Jocs.

Luxemburg vol tancar en breu un conveni per evitar la doble imposició

relacions bilaterals

RedaccióanDorra la Vella

Martí es reuneix amb el primer ministre luxemburguès, Jean-Claude Junckersfga

Jean-claude Juncker va rebre el cap de Govern, antoni Martí, al ministeri d’estat luxemburguès.

Demòcrates per Andorra està es-tudiant la possibilitat d’incloure a la modificació de la Llei de la CASS, que la titular de Salut i Benestar va anunciar que es pre-sentaria el 17 de juny, un calen-dari per incrementar progressi-vament les cotitzacions.

Així ho va explicar ahir el conseller general Xavier Mon-tané a Andorra Televisió, on va recordar que, si es compara el sistema de pensions del Princi-pat amb el dels països veïns, al país es percep una quantitat si-milar de prestació però cotitzant la meitat. En aquest sentit, el

parlamentari va recordar que a Andorra majoritàriament es co-titza un 10% per poder percebre una jubilació que ascendeixi al 50% del salari mitjà de la vida la-boral. En canvi, als països veïns, per percebre una pensió similar, els treballadors cotitzen entre un 19 i un 20%. Per tant, per equi-par-se amb els països de l’entorn, s’hauria de duplicar la cotització “i això és inassumible”.

No obstant, i malgrat que l’in-crement de les cotitzacions a la Caixa Andorrana de Seguretat Social serà inevitable en un futur si realment es vol garantir la via-bilitat del sistema, de moment la intenció del Govern és no tocar

l’edat de jubilació i tampoc, de moment, el percentatge de cotit-zació a la seguretat social, per-què en el moment actual, i tenint en compte la nova imposició, se-ria difícil d’assumir.

D’aquesta manera, la refor-ma se centrarà en altres mesu-res, com ara establir un mínim d’anys cotitzats per percebre una pensió. La despesa de la CASS també s’intentarà equili-brar a nivell de les prestacions, i precisament, el projecte de llei d’atenció social i sociosanitària ja preveu que sigui l’Estat el que es faci càrrec de les prestacions no contributives.

De fet, Montané va indicar

que la reforma de la CASS està molt lligada a altres textos legis-latius com és la llei d’atenció so-cial i sociosanitària, però també a la futura modificació de la Llei de competències, que haurà de clarificar quins serveis són dels comuns i quins del Govern.

A més, també està relaciona-da amb el nou marc fiscal i el futur impost sobre la renda de les persones físiques. Per aquest motiu, es considera que en un primer moment no es poden in-crementar les cotitzacions de la CASS perquè la població no pot assumir més pressió fiscal, però que s’hauran d’augmentar de manera gradual en els pròxims anys. Per això, s’estudia incloure en la llei que els propers governs hagin d’anar revisant periòdi-cament el sistema de seguretat social per anar-lo fent més soste-nible i més adaptat a la situació econòmica del moment.

Calendari per incrementar les cotitzacions progressivament

seGuretat social

Redacció / agènciesanDorra la Vella

crèdit andorrà

Xerrada sobre tabaquisme i tècniques per deixar de fumar

RedaccióanDorra la Vella

Amb motiu del Dia mundial sense tabac, que se celebra el 31 de maig, la Fundació Crè-dit Andorrà ha organitzat la conferència Tabaquisme: dei-xa de fumar i guanya salut, a càrrec de la psicòloga clínica Angelina Santolària, especi-alista en drogodependències i cap de la Unitat de Con-ductes Addictives de l’Hos-pital Nostra Senyora de Me-ritxell. La xerrada, oberta a tothom, tindrà lloc demà a les set de la tarda, a l’edifici Crèdit Centre.

econoMia

Els abonats a internet augmenten un 3,9% a l’abril

RedaccióanDorra la Vella

Els abonats a internet de ban-da ampla van augmentar un 3,9% a l’abril i els que ho es-tan a través de la fibra òpti-ca ja es van situar en el 83%, segons les dades fetes públi-ques ahir pel departament d’Estadística.

Les xifres també posen en relleu que els abonaments per servei durant el mes d’abril es van situar en 47.900 abonats als serveis de telefonia fixa, 63.467 a la telefonia mòbil i 26.845 a internet de banda ampla. Aquestes dades supo-sen una variació percentual negativa de l’1,3% respecte al mes d’abril de l’any anterior en telefonia fixa i de l’1,5% en telefonia mòbil.

Pel que fa als abonats, en telefonia fixa destaca la dis-minució en abonaments a canals XDSI, d’un 6,8% res-pecte al mes d’abril de l’any anterior. En telefonia mòbil es detecta una variació per-centual negativa del 14,2% en els abonats a targetes de pre-pagament. Quant a internet de banda ampla, destaquen els abonaments a la fibra òpti-ca, que suposen una variació percentual positiva del 19,3% en contraposició a la varia-ció percentual negativa del 36,1% en abonats a l’ADSL.

Page 9: Diari del 28 de maig de 2013

andorra 9Dimarts, 28 De maig Del 2013

AL SERVEI DE LA SOCIETAT

La salut al dia

Aprèn a viure millor

al servei de les persones

TABAQUISME:DEIXA DE FUMARI GUANYA SALUT

29 de maig de 2013 · 19 hEdifici Crèdit Centre · 3a plantaAv. Meritxell, 80 · Andorra la Vella

Entrada lliureInformació: 88 88 80

A càrrec d’Angelina Santolària psicòloga clínica, especialista en drogodependències i cap de la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

El responsable de comunicació de FEDA, David Astrié, va ser ahir l’encarregat d’entregar el xec per valor de 1.188,34 euros a la presidenta de l’Unicef Andorra, Rosa Maria Babot, en con-cepte de la quantitat recaptada en la iniciativa Espai Solidari, que FEDA va organitzar durant el pont del Primer de Maig dins dels actes de celebració del 25è aniversari. Els visitants de l’espai van aportar 594,17 euros, una xifra que FEDA va doblar amb la seva aportació. Cal destacar que la iniciativa s’emmar-cava en el projecte de l’Unicef Repte dels 70.000.

FEDA lliura 1.188 euros a l’Unicef

feDa

solidaritatsant julià

Obertes les inscripcions per a les activitats infantils d’estiu

Redacciósant julià De lòria

Sota el lema L’estiu és per... diver-tir-se!, l’Escola d’Art de Sant Julià de Lòria, La Trapa i Sasectur or-ganitzen diferents activitats des-tinades a infants i joves d’entre 3 i 16 anys. L’objectiu és cobrir les necessitats de les famílies durant l’estiu. Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar al Centre Cultural i de Congressos Lauredià i al centre esportiu. Els infants podran gaudir de pro-postes culturals o esportives i les inscripcions per a una setmana tindran un cost de 80 i 65 euros, respectivament. Els infants tam-bé podran gaudir d’una estada a Calonge, de l’1 al 6 de juliol, a un preu de 249 euros. També s’ha previst un campus de rítmica a la mateixa localitat.

La policia va detenir dimarts passat un andorrà de 39 anys com a presumpte autor d’un de-licte contra el patrimoni. De fet, segons va informar la policia, l’home estava en recerca des del passat 8 de febrer ja que havia estat denunciat per la seva ger-mana per furt en casa habitada en possessió il·legítima de claus, per furt d’ús de vehicles i per la utilització d’una targeta de crè-dit en diferents ocasions. L’ho-me ja ha estat ingressat al Centre Penitenciari de la Comella.

Aquesta és una de les deu detencions que va dur a terme la policia la setmana passada. A més, el mateix dimarts els agents van detenir un resident espanyol de 34 anys com a pre-sumpte autor dels delictes de le-sions, furt i violació de domicili. L’home hauria entrat sense con-sentiment al domicili de la seva exparella i hauria causat lesions a un home que es trobava a l’ha-bitatge, i va sostreure també un telèfon mòbil.

Dijous van ser arrestats un andorrà i una resident brasilera de 34 i 24 anys respectivament (i

que havien estat parella) com a presumptes autors d’un delicte contra la integritat física, és a dir, per lesions.

I dissabte va ser controlat un portuguès resident de 37 anys, pel presumpte delicte de resis-tència i desobediència als agents de la policia en l’exercici de les seves funcions. Els fets van tenir lloc quan els responsables d’un local d’oci, emparant-se en el dret d’admissió i donat el seu estat etílic, van convidar l’home a sortir, la qual cosa va fer que es posés agressiu.

La resta de detencions van ser per delictes contra la seguretat

del trànsit. Així, dimarts va ser detingut un andorrà de 64 anys, per conducció amb una taxa d’alcohol d’1,19 grams d’alcohol per litre de sang i desobediència als agents.

Divendres, un resident es-panyol de 25 anys va ser arres-tat amb una taxa d’1,86 g/l. Els agents també van detenir l’ocu-pant del vehicle, un resident es-panyol de 36 anys, per injúries als agents. També divendres, un resident portuguès de 30 anys va ser controlat amb un resultat positiu d’1,99 g/l i diumenge, un resident espanyol de 29 anys, que va donar 1,47 g/l.

Detingut per furtar en un domicili i usar una targeta

balanç de les actuacions policials de la setmana

tati masià

la policia va fer ahir balanç de les actuacions de la setmana passada.

L’home estava en recerca després de ser denunciat per la germanaRedaccióanDorra la Vella

Page 10: Diari del 28 de maig de 2013

PUBLICITAT10 DIMARTS, 28 DE MAIG DEL 2013

Ctra. Os de Civís · AD600 · Aixovall · Principat d’AndorraTel.: +376 816 256 / 359 817

Tast i aperitiu gratis(bodes, aniversaris, sopars d'empresa)

Obert a la nit dijous divendres i dissabte

A 50 m dreta direcció Aixovall

BUFET LLIURE

CADA DIA

PREU: 11,50 €(IGI INCLÒS)

OBERT A LA NIT

DIJOUS, DIVENDRES

I DISSABTE

BUFET LLIURE

CADA DIA

PREU: 11,50 €(IGI INCLÒS)

OBERT A LA NIT

DIJOUS, DIVENDRES

I DISSABTE

tra. Os de Civís · AD600 · Aixovall · Principat d’Andorra

Tast i aperitiu gratis

ESPECIAL

ANIVERSARIS

I GRUPS

PREU: 12,50 €

(IGI INCLÒS)

Page 11: Diari del 28 de maig de 2013

ANDORRA 11DIMARTS, 28 DE MAIG DEL 2013GU

IA D

E SE

RVEI

S

Av. Príncep Benlloch, 28, locals Clara Rabassa · Andorra la Vella · Tel.: 820 416 · e-mail: [email protected]

APROFITEU LES OPORTUNITATS DURANT ELS MESOS DE MAIG I JUNYOFERTES I NOMBROSOS RETALLS

· Tapisseria· Cortinatges· Estores· Roba per a la llar· Subministraments tèxtils per a l’hosteleria

TAXI COL·LECTIUREGULAR

SERVEI DIARI A BARCELONA I RODALIES* (feiners)SORTIDA 6 DEL MATÍ*

TORNADA A HORA CONVINGUDATel. 32 77 91

Fax: 83 25 [email protected]

TAXI

DOMÈNEC

NOU SERVEI!SORTIDA A LES 11 DEL MATÍ*

TORNADA A HORA CONVINGUDA A PARTIR DE LES 17 HORES

(El servei de les 6 del matí continua igual)

Tracte especial a pacients amb tractaments mèdics diaris*

Els comerciants valoren posi-tivament la posada en marxa de la campanya Tots hi sumem. Descobreix Andorra per part del Govern, des d’ahir fi ns a fi nal de juny, per incentivar la pobla-ció a consumir als establiments d’Andorra. Les associacions de comerciants recorden que una bona part dels seus clients està formada per persones que viuen al país i per això consideren en-certat que hi hagi aquesta acció.

La presidenta de la Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra (FACA), Susagna Venable, va manifestar que “tot el que sigui per incentivar el consum intern és bo”. Venable explica que, tot i que no hi ha dades que quantifi quin el vo-lum de persones que surten a l’exterior a fer algunes compres, sí que han constatat que algu-nes van, per exemple, a Espanya quan hi ha determinades pro-mocions o quan veuen que aquí no hi ha gaire varietat d’un pro-ducte determinat.

La presidenta de la FACA manifesta que “és positiu que hi hagi campanyes d’aquest tipus”, tot i que reconeix que és difícil determinar quina és la seva efectivitat real. “Hem d’ajudar a aixecar Andorra entre

tots; per això és bo que es con-sumeixi més dins del país”. Ve-nable recorda que la debilitat de la demanda continua afectant greument el sector comercial i un dels que estan “patint” es-pecialment aquest mes és el ram de la moda pel mal temps que està fent.

Per la seva banda, el president de l’Associació de Petits Comer-

ciants d’Andorra (APCA), Joan Arderiu, va indicar que “ho trobem bé”, en referència a la campanya publicitària que tot just va començar ahir als mitjans de comunicació del país. “Els membres de la nostra associació treballen molt amb el consum intern, més que amb els turis-tes que ens visiten, i per això és interessant una iniciativa com aquesta”, va assenyalar. Arde-riu va opinar també que aquesta campanya és “més específi ca” que la que es va fer el desem-bre passat, quan n’hi havia d’altres al mateix temps, i que per aquesta raó possiblement “es notarà més”.

Els comerciants troben bé que es promogui el consum intern

‘TOTS HI SUMEM’

TATI MASIÀ

El comerç és un dels sectors més castigats per la crisi.

Les associacions recorden que bona part dels clients són del paísJULIÀ RODRÍGUEZANDORRA LA VELLA

Susagna Venable

“Hem de ser conscients que hem d’ajudar a aixecar Andorra entre tots; per això és bo que es consumeixi més dins del país”

Page 12: Diari del 28 de maig de 2013

andorra12 Dimarts, 28 De maig Del 2013

Euroconsult, a través de Joan Torrebadella, ha participat en la plataforma global per a la reducció del risc de desas­tres, a Ginebra. També ha assistit a la reunió general del sector privat de la Inter­national Strategy for Disaster Reduction de l’ONU.

Euroconsult, a una reunió sobre riscos

euroconsult

empresa

La plaça Coprínceps d’Escal­des­Engordany esdevé ahir i avui l’escenari del programa de la televisió France 3 Midi en France. A través d’aquest magazín matinal, Andorra aprofita per promocionar l’oferta turística en el mercat francès.

‘Midi en France’, des d’Escaldes

tati masià

promoció

El Tribunal Superior ha confir­mat la pena de dotze anys de presó, l’expulsió de 20 anys del país i la prohibició d’entrar en contacte amb la víctima durant un període de deu anys a un home que havia estat condem­nat per Corts per actes sexuals sense consentiment i abús sexu­al a una menor que era filla de la seva parella sentimental.

El ministeri fiscal havia dema­nat una pena de 14 anys de pre­só i l’expulsió definitiva, a més a més de la prohibició d’entrar en contacte amb la víctima durant un període de dotze anys. La de­fensa, per la seva banda, va po­sar en relleu les contradiccions en la declaració de la menor, així com el fet que ni la mare ni la germana donessin crèdit al que deia. En aquest sentit va desta­car que la nena tenia un compor­tament promiscu i que podria ser que hagués mantingut una relació amb qualsevol altra per­sona i que no s’hagués atrevit a explicar la veritat. Per això volia l’absolució del seu client.

D’altra banda, el Superior ha desestimat la petició de la defensa d’una dona que va ser condemnada a dos anys de pre­só condicional qualificada al pa­gament d’una indemnització de 154.000 euros en un període de quatre anys pel furt de les joies a la casa on treballava fent feines. La defensa al·legava que la dona no podrà fer front a aquesta in­demnització i que, per tant, era com si se l’estés condemnant a presó ferma. A més a més, posa­va en relleu que aquesta quanti­tat era excessiva tenint en comp­te que la dona va vendre les

joies furtades i va obtenir només 12.300 euros.

El Superior ha decidit, però, estimar el recurs interposat per la defensa d’un home al qual li van embargar el compte. D’aquesta manera, ha determinat revocar l’aute en què s’acordava aquest embargament i aixecar­lo, amb la qual cosa l’home tindrà accés als 140.000 euros que hi havia dipositats. Cal destacar que, en el marc d’unes diligències prèvi­es del 1999 i d’una sentència de l’Audiència Nacional Espanyola del 2006 (en què l’home no ha­via estat processat), la fiscalia va reobrir el dossier en considerar que un dels condemnats havia rebut favors del propietari del compte. La defensa, però, va

posar en relleu que el seu client no havia estat informat de les mesures cautelars i que per tant, fins que no se cités l’home, es deixés sense efecte aquest em­bargament.

Finalment, el Tribunal Superi­or ha confirmat la pena de trenta mesos de presó condicional per a un home que estava acusat de simular un accident i el robatori d’un vehicle per cobrar l’assegu­rança. La defensa al·legava que havia estat l’altre inculpat en el cas qui havia ideat tots els fets i qui se’n va beneficiar, i per això volia l’absolució. De fet, en la vista celebrada en primera ins­tància l’home va manifestar que no havia tingut res a veure amb els fets delictius.

Confirmats els dotze anys de presó per abusar de la fillastra

sentències del superior

tati masià

les sentències van ser notificades ahir.

A més, no podrà entrar en contacte amb la víctima durant deu anysm. f.anDorra la Vella

Es desestima el recurs d’una dona condemnada

per furtar joies a la casa on treballava

També es confirma la pena a l’acusat de simular un accident i el furt d’un vehicle

A partir d’ara, la Massana tindrà un equip de voluntaris que po­sarà a disposició de la gent de tot el país el seu coneixement. El projecte està impulsat pel Comú, que assumeix la coordi­nació i posa a disposició el local (la Casa Pairal) i les eines que re­quereix l’activitat. La consellera de l’àrea de Social, Pilar Gabriel, va destacar que si fins ara “tení­em totes les necessitats cober­tes”, avui “la societat necessita el nostre coneixement” ja que “tothom necessita solidaritat”.

De moment el projecte es po­sarà en marxa amb quatre tallers adreçats a jubilats i a persones en tractament de quimioterà­pia. En relació amb els darrers, hi haurà un taller de maqui­llatge. Anirà a càrrec de Linne Jeuland, que va indicar que la gent que se sotmet a quimiote­ràpia pateix deshidratació de la pell. Per aquest motiu, el taller permetrà “compartir experièn­cies” i fer que les participants “se sentin guapes”, va indicar la voluntària, que va afegir que també és una activitat oberta als homes. Es farà els dilluns però

es podria ampliar. Així mateix, aquestes persones també dispo­saran d’unes sessions de Reiki. Aniran a càrrec de Fernando Herrador. Herrador va explicar que la quimioteràpia produeix una baixada de les defenses i que aquesta tècnica permet pal­liar aquests efectes secundaris.

Per als jubilats s’oferirà un taller de ioga facial, que anirà a càrrec de Nani Rodríguez. L’objectiu és conèixer les tècni­ques que permeten destensar la musculatura de la cara perquè estigui més forta, relaxada, llu­minosa i perquè pugui emma­gatzemar els nutrients que li arribin. Finalment hi haurà un taller de balls en línia a càrrec d’Antònia Gili.

Les activitats són obertes a residents de tot el país i per difondre­les el Comú n’infor­marà als centres on es troben les persones a qui van adreçades, com pot ser el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària. Els interes­sats han de contactar amb la tre­balladora social del Comú.

De cara al setembre es po­drien ampliar els tallers a altres activitats com són els treballs tradicionals i la costura.

Un grup de voluntaris oferirà quatre tallers

tati masià

Gabriel amb els voluntaris que impartiran els tallers.

m. s. c.la massana

la massana

Page 13: Diari del 28 de maig de 2013

13Dimarts, 28 De maig Del 2013

L’Institut Català de Paleonto-logia (ICP) va iniciar ahir la campanya d’excavacions a les comarques de Lleida i ho va fer a Coll de Nargó, on s’ha trobat l’esquelet d’un petit ver-tebrat. El cap del departament de recerca del Mesozoic i del departament de Faunes del Neogen i Quaternari de l’ICP, Àngel Galobart, va explicar que si es confirma que les restes són d’un embrió de dinosaure, serien les primeres trobades a Europa. La troballa, que va fer Francesc Pérez Peralba, dels Amics dels Dinosaures de l’Alt Urgell (ADAU), és doncs “molt important”.

Segons les primeres hipòte-si, les restes trobades a Coll de Nargó corresponen a un petit esquelet de fa més de 65 mili-ons d’anys, d’identitat desco-neguda, i a restes d’ous de di-nosaure. Els experts creuen que

podrien correspondre a una cria de dinosaure o a un depre-dador que venia a menjar-se els ous que havien deixat els di-nosaures.

Fins ara, les restes d’ossos trobades eren poquíssimes, va explicar Galobart, i ara, va des-tacar, “hem trobat no només un os sinó un esquelet sencer, amb cinc o sis vèrtebres i al-guns ossos que podrien ser del braç”, puntualitza. Si es con-firma doncs que es tracta d’un esquelet articulat o d’un embrió de dinosaure, seria el primer trobat a Europa. El procés per esbrinar-ho, però, és “llarg”, va puntualitzar Galobart. Aques-ta troballa podria obrir per tant grans expectatives sobre el comportament reproductor dels dinosaures.

Aquest serà doncs el primer fòssil que es recuperarà en la campanya d’excavacions pale-ontològiques que l’Institut Ca-talà de Paleontologia Miquel

Crusafont farà per les terres de Lleida aquest estiu, amb la col∙laboració de l’àrea d’Estrati-grafia de la UAB, el Museu de la Conca Dellà, grups d’aficionats vinculats a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (secció de Geopaleon-tologia) i el col∙lectiu ADAU.

Francesc Pérez Peralba va trobar les restes i va avisar els paleontòlegs de l’ICP. Una pri-mera avaluació al lloc de la tro-balla va permetre confirmar que es tractava de l’esquelet d’un petit vertebrat, la identitat del qual encara és desconeguda.

Davant de la importància de la troballa, es va demanar per-mís d’actuació al servei d’Ar-queologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya, que procedirà a l’extracció al llarg d’aquesta setmana.

La primera actuació, per ga-rantir la preservació d’un fòssil tan fràgil, ha estat fer un motlle de precisió per després extreure un bloc que contingui l’esque-let, que serà restaurat al labora-tori de preparació de l’ICP.

Els jaciments del vessant sud dels Pirineus estan esdevenint claus en l’estudi i coneixement dels darrers cinc milions d’anys d’existència dels dinosaures. La Conca de Tremp (Pallars Jussà), el sinclinal de Vallcebre (Ber-guedà), la vall del riu Sallent (Alt Urgell) i el flanc sud del Montsec (la Noguera) contenen un registre sedimentològic del cretaci superior i terciari, que va des del final del campanià fins al paleogen.

Comencen els treballs per extreure l’esquelet d’un petit invertebrat

jaciment de coll de nargó

agènciescoll De nargó

Els experts consideren que pot correspondre a una cria de dinosaure de fa 65 milions d’anysagències

els paleontòlegs treballant en l’extracció de les restes trobades.

Demà s’obrirà la convocatòria per sol∙licitar una prestació per al pagament del lloguer per a l’any 2013, segons va informar ahir l’Ajuntament de la Seu, que va recordar que aquest ajut l’im-pulsa l’Agència de l’Habitatge de Catalunya de la Generalitat, i compta amb la col∙laboració del servei d’Habitatge de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i d’Habitat-ge i Urbanisme la Seu (Hiuls).

La novetat que presenta l’ajut al lloguer és que enguany és obert a tothom, tot i que va

adreçat especialment als joves. Cal remarcar que fins ara només tenien dret a rebre’l els antics perceptors. Precisament aquest matí tindrà lloc, al centre cívic L’Escorxador de la Seu, una re-unió informativa sobre aquesta prestació. La regidora de Joven-tut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Meritxell Planes, va destacar que “aquests ajuts són una mesura més per afavorir l’emancipació dels joves davant la situació econòmica actual”.

Les sol∙licituds per poder ac-cedir a l’ajut es poden lliurar a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell,

demanant hora prèvia. Les pres-tacions per al pagament del llo-guer van adreçades a famílies que tinguin ingressos baixos i a qui el cost de l’habitatge pot si-tuar en risc d’exclusió social.

Les persones que poden ac-cedir a aquestes prestacions han d’acreditar la residència legal a Catalunya durant un mínim de cinc anys; han de ser titulars d’un contracte de lloguer d’ha-bitatge destinat a domicili ha-bitual i permanent, i no han de pagar un lloguer mensual per l’habitatge superior a 400 euros a la demarcació de Lleida.

Nova convocatòria d’ajudes per al pagament dels lloguers

habitatge

Redaccióla seu D’urgell

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va sig-nar ahir amb els presidents dels consells comarcals de la demarcació el conveni anual en matèria de cooperació i as-sistència municipal.

En concret, aquest 2013 la Diputació aportarà als con-sells comarcals lleidatans prop d’1,9 milions per al finança-ment dels costos d’assistència tècnica i d’assessorament als municipis més petits en con-ceptes com tràmits ambientals o llicències urbanístiques.

Així mateix, la Diputació destinarà prop d’1,1 milions al finançament del cost que suposa la contractació a nivell comarcal d’una trentena de secretaris i interventors que donaran servei en la tramita-ció als municipis que, per si sols, no poden assumir la con-tractació d’un secretari.

Amb aquestes aportaci-ons la Diputació de Lleida busca que els municipis més petits puguin oferir serveis als seus veïns gràcies als ser-veis de suport tècnic i jurídic que s’ofereix des dels consells comarcals.

Tres milions d’euros per als municipis petits

agèncieslleiDa

diputació de lleida

Page 14: Diari del 28 de maig de 2013

14 Dimarts, 28 De maig Del 2013

Les campanes de Sant Serni de Canillo tornaran a repicar el Dia de la memòria, jornada que se celebra cada 10 de juny per re-cordar la data de la mort del po-eta Jacint Verdaguer (1845-1902). La rectoria de Canillo ja es va afegir l’any passat a les campa-nades d’homenatge al mossèn i aquest any repeteix. El pròxim dia 10 de juny, a les set de la tar-da, el campanar de torre més alt d’Andorra es farà sentir.

El Dia de la memòria, al qual s’han adherit més de 140 parrò-quies de Catalunya (i la de Ca-nillo), cau en un dilluns i, per tant, el rector de Canillo, mossèn Ramon Rossell, vol implicar els escolars. Els alumnes de la par-ròquia cantaran Muntanyes del Canigó i Rosa d’abril per recordar un dels grans escriptors de la Re-naixença catalana.

La figura de Verdaguer i la seva literatura continuen pro-vocant una prolífica bibliografia que estudia la seva vida i obra. Una de les últimes novetats és Pirineu de Verdaguer (Publicaci-

ons de l’Abadia de Montserrat), de l’escriptor i periodista Àlvar Valls. El llibre és “un inventari complet dels 280 topònims es-mentats una o més vegades al poema Canigó, amb la seva lo-calització geogràfica i acompa-nyats dels versos on apareixen”.

Valls proposa “una lectura fragmentada del poema, foca-litzada en els llocs concrets i que pot servir posteriorment per portar a terme una lectura informada, pel que fa als noms

de lloc, del poema sencer i acom-panyada de la forta càrrega emo-cional que forneix la màgia dels topònims en poesia”.

Verdaguer va publicar Canigó el 1886, després de recórrer el Pirineu i anotar apunts i sensa-cions. Canigó és un dels poemes clau de la Renaixença catalana, que en realitat és un llibre que conté una descripció geogràfica dels Pirineus catalans a través de la figura mítica de Gentil, fill del comte Tallaferro, un lluitador

contra els sarraïns. L’obra s’am-bienta al segle XI i s’inspira en el comte de Besalú i de Ripoll Ber-nat Tallaferro.

Al cant quart de Canigó, titu-lat Lo Pirineu, Verdaguer parla d’Andorra: “Vessant-se’l d’un a l’altre amb dolç murmuri, / los tres llacs de Tristany són més hermosos, / Puigdalba i Fontar-gent més blanquinosos / amb llur brial de neu que mai se fon. / Les valls d’Ordino i d’Incles són més plenes / d’harmonies, de

somnis i misteri / als raigs que hi deixa ploure l’hemisferi, / a la serena de qui cova el món.”

Jacint Verdaguer va arribar a Andorra el 25 d’agost de 1883, és a dir, fa gairebé 130 anys. Mos-sèn Cinto venia de la pica d’Es-tats i va entrar al Principat pel port de Creussans. El guia el va deixar sol i al seu dietari Verda-guer va anotar que no trobava el camí, que es va fer fosc i feia mal temps. El poeta va creure que moriria. Finalment va trobar una cabana i l’endemà va oficiar una missa a Llorts.

Verdaguer es va quedar quin-ze dies recorrent els racons de les valls. Durant la seva estada es va allotjar a casa Rossell, on va oficiar missa a la capella. També va sojornar a casa Guillemó i a la rectoria de Soldeu.

A Ordino i a Escaldes-Engor-dany hi ha dues escultures dedi-cades al poeta, i un carrer de la capital porta el seu nom. Esteve Albert va escriure La vella Andor­ra vista per mossèn Cinto (1983) i mossèn Rossell, El meu mossèn Cinto. Verdaguer pels camins d’An­dorra (2002).

Les campanes de Sant Serni de Canillo repicaran per recordar mossèn Cinto

dia de la memòria

e. j. m.anDorra la Vella

Àlvar Valls publica ‘Pirineu de Verdaguer’, un inventari dels topònims esmentats al poema ‘Canigó’bondia

Homenatge del poble d’Ordino a mossèn Verdaguer.

lutz meyer

estàtua del poeta al parc de la mola.

La creadora autodidacta Her-mínia García torna al Punt Informació de la Gent Gran d’Andorra la Vella per expo-sar de nou quadres fidels al seu estil: realitzats amb sorra i complementats amb mate-rials com petxines i estrelles de mar. García va començar a pintar el 1995. Fons de mar es podrà visitar fins al 5 de juny.

Ricardo Carrega i Aida Cas-tejón, del Liceu Comte de Foix, amb L’orfenat Gran Car­lemany, i Marta Armengol, del Col·legi Sant Ermengol, amb Dues vides diferents o dues vides iguals, han guanyat el desè Concurs de guions te-levisius. Els premis als gua-nyadors i als finalistes es van entregar ahir a La Llacuna.

El fons marí, captat amb sorra, petxines i estrelles

Lliurament de premis als millors guions per a televisió

tati masià tati masià

expOsició audiOVisual

Page 15: Diari del 28 de maig de 2013

cultura 15Dimarts, 28 De maig Del 2013

Els germans Claret protagonit-zen el quadern central del nú-mero sis de la revista Portella, publicada pel col·lectiu homò-nim. El volum número 6 conté el dossier Els Claret: arquitectes de la música. Entre els articles que hi inclou n’hi ha un del periodista Andreu Claret, germà gran dels músics, en què relata l’arribada dels seus pares al Principat; un repàs de les trajectòries profes-sionals de Lluís i Gerard Claret i una entrevista a Ignacio Yepes sobre la relació del seu pare, Narciso Yepes, amb els Claret.

Els bessons Lluís i Gerard Claret (Andorra la Vella, 1951) són dos músics de prestigi i tra-jectòria internacional. Tots dos van fundar el Quartet Ciutat de Barcelona.

Lluís Claret va estudiar vio-loncel amb Enric Casals, germà de Pau Casals –íntim amic del seu pare i que va ser el seu pa-drí–. És un dels fundadors de l’Escola de Música de Barcelo-na i membre del patronat de la Fundació Pau Casals, i el 1996 va obtenir la Creu de Sant Jor-

di, que lliura la Generalitat de Catalunya.

El violinista Gerard Claret també va estudiar amb Enric Casals. El 1998 va rebre la Creu de Sant Jordi i entre el 2000 i el 2005 va ser director de l’Escola Superior de Música de Catalu-nya. A més, és el concertino di-rector de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra.

El nou número de Portella també publica dos escrits d’ho-menatge a l’humanista José Luis Sampedro, mort recentment, que va ser durant anys presi-dent d’honor de la Universitat

d’Estiu d’Andorra (UEA). Els articles els firmen Maria Àngels Vilana, exdirectora de la UEA, i el síndic Vicenç Mateu.

A la publicació, David Gálvez dissecciona tres sèries de l’obra de l’escultor i pintor Roger Mas, i Sam Abrams argumenta set re-comanacions per llegir la poesia de Joan Margarit.

La presentació pública del número sis de Portella serà di-mecres que ve, dia 5, al vestíbul de l’edifici del Consell General, a les 19.30. Després de la presen-tació, el violinista Gerard Claret oferirà una actuació.

Els germans Claret i Sampedro, al nou número de ‘Portella’

publicacions

bondia / tati masià

Els germans lluís i Gerard claret.

La revista cultural també parla de l’escultor Roger Mas i de Joan Margarit RedaccióanDorra la Vella

Torb Teatre estrenarà el 15 de juny a Barcelona Tot el que sem-pre has volgut saber sobre la vida sexual de Shakespeare (i mai has gosat preguntar), una obra basa-da en els Sonets de Shakespea-re. Les dues primeres funcions del muntatge es podran veure a la Nau Ivanow de Barcelona, el dissabte 15 de juny a les 21 i el diumenge 16 a les 19.

La jove companyia teatral, formada per Joel Pla i Maria Bosom, torna a comptar amb Lluís Cartes per a la composi-ció musical i la música en di-

recte. Els cartells que anuncien l’espectacle suggereixen que la presència de Cartes va més enllà de la banda sonora. Es-ter Nadal –directora d’Obaga– s’ha encarregat del vestuari.

Torb Teatre explica que “els sonets destil·len a cada vers l’essència de les obres del gran dramaturg, que no és ni més ni menys que l’essència de l’àni-ma humana amb tots els seus clarobscurs. En el cas dels so-nets, aquesta essència gira en-torn de l’amor i el sexe, amb un triangle amorós com a eix vertebrador d’una història que esdevé universal”.

Torb Teatre revela el sexe i l’amor de Shakespeare

torb teatre

imatge promocional de l’obra, amb lluís cartes al mig.

e. j. m.barcelona

arts EscèniquEs

Els cavalls de Balmaseda, els re-trats de Bosque i la mare i la filla de Morrison ja s’estan instal·lant al pavelló andorrà de la Biennal de Venècia. Les tres propostes andorranes, presentades sota el títol de Tempus fugit, es mostra-ran fins al 24 de novembre en un espai de l’Arsenale di Venezia. Andorra comparteix espai amb el pavelló xinès.

Aquesta setmana, els artistes Javier Balmaseda, Samantha Bosque i Fiona Morrison estan col·locant les seves creacions: Fixats en la contemporaneïtat, Me-mòria oblidada i Dues passejades, respectivament.

L’obra de Balmaseda és una gran instal·lació formada per una desena de cavalls dissecats, amb les potes amputades i subs-tituïdes per gats hidràulics. La

proposta de Bosque combina pintura, escultura i noves tec-nologies. I Morrison presenta videoart.

El departament de Cultura permet seguir l’actualitat del

que passa al pavelló d’Andorra a la Biennal a través de la pàgina web www.andorra-biennal.ad, del perfil obert al Facebook (andor-ra-Biennal) i del compte de Twit-ter (@andorrabiennal). En aquests enllaços s’hi poden veure imat-ges sobre el muntatge de l’ex-posició, entrevistes als artistes, fotografies i vídeos de les obres exposades i articles dels crítics a la premsa, entre d’altres.

La inauguració del pavelló d’Andorra a la 55a Exposició internacional d’art de la Biennal de Venècia serà aquest diven-dres, a les cinc de la tarda. La Biennal s’obre oficialment l’1 de juny i es podrà visitar fins al 24 de novembre.

És la segona vegada que el Principat participa en l’esdeve-niment d’art contemporani. Fa dos anys ho va fer amb Francis-co Sánchez i Helena Guàrdia.

El muntatge de les tres obres al pavelló de Venècia avança

biEnnal d’art contEmporani

RedaccióanDorra la Vella

mira auDioVisual / àlex tena

El muntatge de balmaseda.

concErt

‘Una nit de cine’ amb l’ONCA i la Camera Musicae de Tarragona

RedaccióescalDes-engorDany

L’ONCA i l’orquestra Ca-mera Musicae de Tarragona presentaran el 14 de juny la coproducció Una nit de cine, que inclou un repertori de la música clàssica al cinema. El concert, dirigit per Tomàs Grau, serà gratuït i tindrà lloc al Prat del Roure a les 20.30.

El públic reconeixerà en-tre les peces de grans com-positors com Strauss, Mo-zart o Brahms, la música de pel·lícules tan populars com 2001: una odissea de l’espai; El mag d’Oz; Amadeus; El discurs del Rei; El gran dictador; Mort a Venècia o Els ponts de Madison.

El concert l’organitzen els patrons de la Fundació ONCA (el Govern i la Funda-ció Crèdit Andorrà).

música

Patxi Leiva clou el cicle Encants d’autor amb una actuació íntima

Redaccióencamp

El músic Patxi Leiva actua demà dimecres al teatre de La Valireta. El compositor clourà el cicle Encants d’autor d’Encamp, en què anterior-ment han actuat Jordi Barceló i Lluís Cartes. Leiva oferirà un concert íntim, en què les lletres prevaldran sobre el rit-me i hi haurà més proximitat amb el públic. L’actuació co-mençarà a les 21.30 i l’entrada val vuit euros.

Leiva interpretarà els te-mes del disc Mi cabeza desor-denada, en què es barregen estils com la rumba, el reggae i la cançó d’autor. El músic ja treballa en el seu segon àl-bum, per a l’edició del qual ha obtingut una subvenció del ministeri de Cultura.

Page 16: Diari del 28 de maig de 2013

16 Dimarts, 28 De maig Del 2013

Jugadors i cos tècnic de l’equip de futbol de l’FC Andorra fan un pas endavant per aclarir tant el seu futur com el de l’entitat. Demanen a la junta directiva que comenci a prendre decisions i es comprometen a no escoltar ofer-tes d’altres conjunts en un termi-ni que expirarà el 15 de juny.

A la seu del club els entrena-dors i la plantilla al complet van mostrar la imatge d’unitat que s’ha vist al camp durant tota la temporada, llegint un comunicat amb tres punts a destacar. Primer de tot van deixar clar el compro-mís de tots, que ha permès asso-lir l’objectiu de la temporada, la permanència a la Primera Catala-na. I no només al terreny de joc, sinó també fora, que s’ha traduït assumint les despeses de compra de pilotes, tractaments mèdics i fins i tot àpats en els despla-çaments. Un dels fets que més lamenten és la falta de respecte

que s’ha tingut amb Javi Subiza, que va haver de marxar del Prin-cipat. “Se l’ha enganyat, mentit, explotat i, finalment, se l’ha ex-pulsat del país com un miserable delinqüent i sense haver rebut la compensació dels dos últims me-sos”, llegia el capità, Marc Pujol, expressant la solidaritat del vesti-dor amb ell: “Creiem que aquesta manera de tractar les persones no s’ajusta gens als valors del nostre vestidor, del nostre club i, per ex-tensió, del nostre país.”

Davant de la manca de con-sideració que valoren que ha tingut la junta amb l’equip de futbol, sense que cap dels seus membres s’hagi posat en con-tacte amb els components de la plantilla, i davant “el buit de po-der aparent en el club”, es com-prometen a no escoltar cap oferta per canviar d’aires fins al 15 de juny, “tot esperant una resposta que confirmi la viabilitat del pro-jecte”. Si no es produeix, “cada membre d’aquest grup es reserva

el dret de prendre decisions indi-viduals”.

També expressen el greuge comparatiu respecte al futbol sala, ja que s’ha liquidat el deute que existia amb la seva plantilla i en canvi no s’ha solucionat el que hi ha amb el futbol, que són les compensacions econòmiques corresponents als mesos d’abril, maig i juny. Hi ha contractes per escrit, però la majoria són verbals amb el gerent, Emili Puig. Des-taquen que també hi ha deutes amb antics jugadors i emple-ats: “Aquesta incompetència en la gestió no és res de nou, sinó que ja fa alguns anys que es va assentar en el club.” Per aquest motiu demanen a les diferents

parts implicades que es trobi una solució ràpida a tot plegat i que es demanin responsabilitats als culpables.

El tècnic, Justo Ruiz, és del pa-rer que se celebri una assemblea perquè es pugui parlar del futur del club i “demostrar que l’FC Andorra està viu”. Espera que es pugui mantenir la plantilla, però primer de tot se’ls ha de fer una oferta “perquè ells triïn”. No vo-len quedar-se de braços plegats, perquè “estimem el club” i “una mala gestió no pot acabar amb això”. I confia en els seus, perquè “tot el que té l’FC Andorra és ara mateix darrere i al costat meu. Tota la resta són deutes”.

El segon entrenador, Jesús Ju-lián Lucendo, recordava “el som-ni” iniciat fa 15 anys per col·locar l’equip “en una categoria amb un nivell acceptable”. Amb la Prime-ra Catalana “ja ho tenim. I quan arriba el moment de tenir-ho, hi ha algú que s’ho carrega”. I al vestidor no ho volen permetre,

perquè “la joventut que ve al darrere tingui un referent impor-tant”. I aquesta és una aposta de país, perquè no s’ha d’anar a bus-car matèria primera a l’estranger: “Ara els jugadors que vénen de fora són els que menys aporten numèricament.”

puig, suspès de sou i feinaLa junta directiva es va reunir ahir i va prendre la decisió de suspendre de sou i feina Puig, per la gestió realitzada i per ha-ver faltat al seu lloc de treball re-petidament els últims dies. Més endavant es tractarà el seu aco-miadament. S’està treballant en un pla de viabilitat i s’avaluen les despeses. Per la junta, per l’equip de futbol “el desig és continuar a la categoria i amb la mateixa plantilla”, indica el president, François Moliné. El futbol sala té un futur més complicat. S’estudi-en les opcions de la desaparició de la secció o que se surti a com-petir només amb el juvenil.

Els jugadors es comprometen a no escoltar ofertes fins al 15 de juny

crisi institucional

joan josep blascoanDorra la Vella

La junta directiva es reuneix i decideix suspendre de sou i feina el gerent de l’entitat, Emili Puig

tati masià

el cos tècnic i la plantilla fan pinya i van llegir un comunicat en què demanen a la directiva que prengui decisions i solucioni els deutes que té amb els jugadors.

La secció de futbol sala pot desaparèixer o estar representada només pel

juvenil

Page 17: Diari del 28 de maig de 2013

esports 17Dimarts, 28 De maig Del 2013

La 15a edició dels Jocs dels Petits Estats està oficialment inaugu-rada. El foc olímpic ja flameja al pebeter de l’estadi Josy Barthel de Luxemburg i a partir d’avui els esportistes seran els verita-bles protagonistes de l’esdeve-niment, lluitant cadascun d’ells pels seus objectius.

La cerimònia d’inauguració començava amb la desfilada de les delegacions i els bande-rers de cadascuna al capdavant, amb Xavi Folguera portant la bandera andorrana. A mesura que anaven passejant-se per la pista de l’estadi, atletes i tècnics anaven omplint les graderies. El tret de sortida de l’espectacle el van donar tres músics fent so-nar corns alpins, als quals van seguir l’entrada de més músics. Els parlaments van fer acte de presència, amb Jacques Rogge, president del Comitè Olímpic Internacional, encapçalant-los, acompanyat dels seus homòlegs dels comitès europeu i luxem-burguès, que recordaven quins són els valors olímpics.

A partir d’aquí la música i els balls van agafar el relleu. Men-

trestant, avions d’època sobre-volaven l’estadi. El gran duc de Luxemburg, Enric I, va declarar oficialment els Jocs inaugurats. Els espectadors van dirigir altre cop la mirada cap al cel, perquè des d’allí es van precipitar dos paracaigudistes, que portaven la bandera olímpica. Un cop van tocar terra la van cedir a

membres de les forces armades luxemburgueses, que es van en-carregar d’hissar-la.

Els representants dels atletes, entrenadors i jutges van realitzar l’habitual i simbòlic jurament del joc net, comprometent-se a respectar les regles durant l’es-deveniment. El terreny de joc de l’estadi es va omplir de ballarins,

que, acompanyats de música en directe, van restar-hi fins a l’en-trada d’un ou gegant que s’ana-va il·luminant, i que en arribar al centre del camp es va trencar i de dins en van sortir dues nenes i una ballarina, que van fer que el pebeter s’encengués i la flama sorgís. Per endavant queden cinc dies de competició.

Els Jocs s’inauguren des de l’aire amb la música i el ball com a protagonistes

jocs dels petits estats de luxemburg

gerry schmit / tageblatt

l’encarregada d’encendre el pebeter va sortir d’un ou gegant.

La bandera olímpica la van fer arribar a l’estadi Josy Barthel dos paracaigudistes

j. j. b.anDorra la Vella

en la primera jornada

les medalles poden arribar

La competició s’inicia avui amb un programa farcit i amb diverses opcions de medalla per a la delegació andorrana. En atletisme Toni Bernadó i Marcos San-za prenen part en els 5.000 metres, Mikel de Sa Gomes i Estefania Sebastián en els 100, Carlos Gómez en els 800 i Miquel Vílchez en salt de perxa. En natació, al matí es disputen les sèries i a la tarda les finals. En els 200 esquena participen Clàudia Palau, Pol Arias, Pablo Feo i Mònica Ramírez; en els 100 lliures, Feo i Ramírez, i en els 200 estils, Palau. En judo competeixen Dani García en la categoria -73 quilos i Laura Sallés en -63 kg. David Albós disputarà la contrarellotge, Joan Tomàs el trap i Chloé Baltenneck el concurs múltiple de gim-nàstica artística. Els equips també comencen a disputar els primers partits. En vòlei platja, Xavi Folguera i Geni da Silva s’enfronten amb Xipre, i Laura García i Laura González, amb Luxemburg. La selecció de bàsquet juga amb els amfitrions.

Destacada actuació andorrana en el Trofeu Comte de Godó, dis-putat en aigües de Barcelona. Els germans Ramon van guanyar en la seva classe, mentre que l’em-barcació de Marcel Lescano va ser tercera de la seva.

Les condicions de fort vent van fer que només es poguessin disputar cinc de les regates pro-gramades. En ORC3, categoria en què competien quatre vaixells, el Fanytas, de què formaven part de la tripulació Oscar, David i Marc Ramon, es va imposar en totes les proves i va finalitzar amb quatre punts. La segona plaça va ser per a l’Amarena III amb 9 i la tercera, per a l’Springbok III amb 11. “El nivell ha estat alt però hem sabut navegar amb calma i sabent que

si ho fèiem com sabíem podíem estar al davant, encara que gua-nyar-la no se’ns havia passat pel cap”, indicava el Marc.

Lescano, amb el Saiola X, va ser tercer en ORC 2, amb un total de 12 punts. En cada una de les regates van ser segons en temps

real, però pel ràting van aca-bar més retardats. Va guanyar el XSpain amb 4 i segon va ser l’Airlan-Aermec amb 10. “Hem assolit l’objectiu, pujant al podi i competint de tu a tu amb tripu-lacions professionals”, afirmava Lescano.

Triomf per als germans Ramon i tercera plaça per a Lescano

vela

RedaccióanDorra la Vella

jesús reneDo

els germans ramon, amb la resta de la tripulació rebent el premi de campions.

El Club Triatló AnyósPark va estar representat per Alfonso Torreño al Triatló internacional B de Banyoles, que també era Campionat de Catalunya de mitjana distància i on es van reunir mig miler de triatletes.

Es disputaven 2.200 metres de natació, 80 quilòmetres de ciclisme i 20 km de cursa a peu. Torreño va signar un temps de 4.22 hores, i es va classificar en la 143a posició de la general i en la 23a de la categoria V1M. Xavier Torrades va ser el guanyador.

Torreño finalitza 143è en el Triatló de Banyoles

club triatló anyóspark

alfonso torreño en el tram de bicicleta a banyoles.

RedaccióanDorra la Vella

triatló

Page 18: Diari del 28 de maig de 2013

CLASSIFICATS18 DIMARTS, 28 DE MAIG DEL 2013

Vols vendre el teucotxe o la teva moto?Anuncia’t en aquest espai.Més informació al 80 88 88

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el

preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

Diversos

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLOR

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89Vehicles a: http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

DISPOSEM DE MOBILIARI DE BOTIGA I MANIQUINS DE MOLT BONA QUALITAT A

PREU D'OCASIÓ (estat impecable)

Interessats: 33 25 26

Immobles

Vehicles

Es venhonda

Pantheon 150.

Color negre.

17000 KmPreu 1200 €

Tel.: 32 53 85

OPORTUNITATPer imminent desnonament

es venen tots els efectes de la llar.

Tel. 665 700

Pis privat i discret!24 h, Visa

També sortidesTel. +34 630 556 098

Disk Plaer

MOTOR ESPAI

pneumàtics

nous a preus

excepcionals

Av. d’Enclar, 50 – Santa ColomaPrincipat d’[email protected]. (+376) 89 00 00

29,90 ¤AQUEST ESTIUNO ET QUEDISSENSE AIRE

AQUEST ESTIUNO ET QUEDISSENSE AIRE

El preu inclou:Control de la temperatura de l’aire - control de les males olors de l’aire

Control de les pressions del circuit de gasRecàrrega del gas del circuit de l’aire (R134a)

AL SERVEI OFICIAL SKODAET COMPROVEM I RECARREGUEM EL GAS DEL CIRCUIT DE L'AIRE CONDICIONAT DEL TEU VEHICLE PER NOMÉS 29,90 €

OFERTA VÀLIDA FINS AL 15 DE JUNY

Busquem pisos de lloguera totes les parròquiesTenim clients esperantper llogar el vostre pis!

Es ven

BMW 320 CI

Pack-M

Cabriolet

Matr.: J10...

97.000 km

Color blau

Tel. 330 326

Encamp, La Llenguadera, pis en venda, 120 m2, 3 habitacions, 2 banys, parquet,

llar de foc, safareig, pàrquing, traster,terrassa de 56 m2, vistes i sol tot el dia.

350.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

PINTURESGENERALS

TEL. 618 646GARANTIM EL MILLOR PREU D'ANDORRA

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA

- Pisos de 2 dormitoris a partir de 450 €

- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 595 €

INFORMACIÓ: Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Page 19: Diari del 28 de maig de 2013

classificats 19Dimarts, 28 De maig Del 2013

[email protected] · www.andorracanillopark.com

3-4 hab.VENDA

a partir de175.000 €

a partir de

3-4 hab.

LLOGUERa partir de

500 €/mes

a partir de

CALEFACCIÓ

AMB BIOMASSA

50% D'ESTALVI

EN EL REBUT DE

CALEFACCIÓ

LLOGUERS

ImmObILIàRIaCompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immoblesTelèfon: 801 055 - www.granvalira.com [email protected]/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

ANDORRA LA VELLAREF. 4411: Pyrénées, 106 m2, 4 dormitoris, 2 banys, menjador, llar de foc, cuina. Terras-sa amb sol i vistes. PREU: 800 €REF. 4410: Pyrénées, 95 m2, 3 dormitoris, 2 banys, menj., cuina, balcó. PREU: 690 €REF. 4402: Pis de 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, menjador, calefacció inclosa, plaça de garatge. PREU: 675 €REF. 4392: 58 m2, 2 dormitoris, cuina, men-jador, 1 bany complet, safareig. Calefacció inclosa. PREU: 570 € REF. 4263: Pis de 110 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, safareig, saló menjador, bal-có. Garatge opcional. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 800 €REF. 4228: Pis de 140 m2, 3 dormitoris do-bles, cuina amb safareig, 3 banys, menjador gran amb balcó. Exterior. Garatge opcional. PREU: 800 €REF. 4038: Pis de 65 m2, 2 dormitoris do-bles, 1 bany complet, cuina, saló menjador. Plaça de garatge. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 600 €REF. 4310: Pis de 85 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador. Bon estat. PREU: 550 €REF. 4353: Pis de 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, 1 bany auxiliar, menjador. Cuina tan-cada, menjador, balcó. Plaça de garatge opcional a 75 €. PREU: 475 €REF. 4370: Ciutat de Valls, pis, 125 m2, 4 dor-mitoris, 2 banys, cuina tancada, menj., molt lluminós, DESPESES INCLOSES. PREU: 595 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 4291: La Plana, casa adossada, 210 m2, 4 dormitoris dobles, 3 banys, 1

bany auxiliar, cuina, menjador, terrassa. 2 places de garatge. Celler. PREU: 1.200 €REF. 3980: Pis de 115 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, balcó. DESPESES INCLOSES. PREU: 675 €REF. 4347: Pis de 95 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina independent, safareig, saló menjador, plaça de garatge. PREU: 600 €REF. 4381: Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina, saló menjador. Plaça de garatge. MOBLAT. PREU: 450 €REF. 4313: Àtic de 75 m2, 2 dormitoris, 2 banys, cuina americana, saló menjador, pla-ça de garatge i traster. Sol i vistes. Moblat, VISTES A LA VALL. PREU: 550 €REF. 4193: Pis, 100 m2, 4 dormitoris, 1 bany complet, 1 bany aux., menjador amb balcó, pàrquing opcional, sol i vistes. PREU: 800 €

LA MASSANAREF. 4300: Xalet de 130 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador amb llar de foc, terrassa de 250 m2, garatge per a 2 cotxes. PREU: 900 €REF. 4138: Pis de 80 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, calefacció indi-vidual elèctrica. PREU: 500 €REF. 3874: Pis de 90 m2 reformat, 3 dor-mitoris, 2 banys, cuina, menjador, balcó, garatge. PREU: 550 €REF. 4350: Pis cèntric de 45 m2, 1 dormi-tori, 1 bany, cuina oberta, menjador, balcó. PREU: 375 €

ENCAMPREF. 3451: Pis de 40 m2, moblat, 1 dormito-ri, 1 bany, cuina americana i equipada, saló menjador. Garatge. PREU: 300 €REF. 4157: Pis de 43 m2, 1 dormitori, 1 bany

complet, 1 bany auxiliar, saló menjador, cui-na equipada, moblat. PREU: 350 €REF. 4081: Pis 3 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, garatge. PREU: 475 €REF. 4103: Pis de 79 m2 + 72 m2 de jardí, 2 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, garat-ge i guardaesquís. PREU: 650 €REF. 4376: Les Bons, pis de 92 m2, 3 dor-mitoris, 2 banys, menjador amb llar de foc, jardí de 18 m2, garatge i traster. PREU: 650 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 4272: Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, menjador, calefacció elèctrica. Situat al centre, reformat, edifici sense ascensor. PREU: 400 €REF. 4072: Pis de 50 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló menjador. Garatge. PREU: 400 €REF. 4273: Pis de 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, menjador, balcó. Pla-ça de garatge. PREU: 595 €REF. 4256: Pis de 90 m2, 3 dormitoris, cui-na semioberta, 2 banys, menjador, balcó, sol i vistes. Pàrquing. Despeses incloses. PREU: 650 €REF. 4083: Pis de 73 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, terrassa, plaça de garatge i traster. PREU: 500 €REF. 3752: Pis de 136 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina, safareig, saló menjador, garat-ge. PREU: 700 €REF. 4403: Aixirivall. Pis de 65 m2, 2 dormito-ris, 1 bany, cuina tancada, menjador amb llar de foc, terrassa de 4 m2, garatge. PREU: 400 €REF. 4069: Juberri. Xalet de 245 m2, 4 dormi-toris, 3 banys, cuina, saló menjador, piscina exterior, jardí de 1.000 m2. PREU: 1.000 €

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDa - OFERTa DE La SETmaNa - ÚLTIm PREUENCAMP - LES BONS

Sota àtic, 70 m2, 2 dormitoris dobles, 1 bany complet, cuina gran, saló menjador, plaça de garatge i traster. PREU: 115.000 €

ESCALDES-ENGORDANYRef. 892 Pis, 60 m2, 1 h., bany, pq., s’hi admeten animals, armaris, lluminós, tot reformat .. 550 €Ref. 538: Pis moblat i equipat, 68 m2, 2 h., bany, aparcament, despeses incloses ................ 680 €Ref. 895 Pis, 55 m2, moblat i equipat, 1 dormitori, bany, molts armaris, safareig .................. 480 € Ref. 653 Pis cèntric, 110 m2, 4 h., 2 b., cuina indep., safareig, balcó, parquet, armaris, sol .... 690 €Ref. 876 Pis, 70 m2, 2 h., 1 b., pq., cuina indep., balcó, parquet, safareig, vistes, sol .............. 550 €Ref. 1030 Pis obra nova, 2 h., bany, cuina, semimoblat, lluminós, armaris, s’hi accepta gos .....470 € Ref. 1107 Pis seminou, 50 m2, 1 h., bany, cuina oberta, moblat i equipat, molt tranquil ..... 450 €Ref. 1049 Pis, 115 m2, 4 h., cuina, 2 b., armaris, safareig, terrassa, sol, vistes, calef. inclosa .. 675 €Ref. 1148 Àtic, 83 m2, 3 h., cuina indep., menj., lav., lluminós, opció de pq., despeses incloses 650 €ANDORRA LA VELLARef. 855 Aparcament, barri antic d’Andorra, prop de FEDA ..................................................... 80 €Ref. 762 Pis, 65 m2, 2 h., bany, cuina indep., safareig, reformat, armaris, ben situat ............450 €Ref. 868 Pis, 124 m2, 3 h., 2 b., terrassa, safareig, armaris, vistes, sol, despeses incloses ......800 €Ref. 1099 Àtic seminou, 85 m2, 2 h., 2 b., cuina indep., armaris, saf., llum, despeses incloses 780 €

Ref. 1045 Pis, 80 m2, 2 h., 2 b., cuina tancada, armaris, traster, ben situat, sol i vistes ......... 620 €Ref. 1096 Pyrénées, 3 h., 2 b., parquet, armaris, sol, vistes, terrassa, llar de foc, reformat ....690 €Ref. 853 Pis, 90 m2, 2 h. dobles, 2 b., cuina ind., menj., ben situat, bons acabats, desp. incl .......690 €Ref. 1133: Av. Meritxell, 2 h. dobles, bany, cuina ind., menj., molt maco, despeses incloses .. 600 €Ref. 763 Estudi en ple centre (zona església), moblat i equipat i amb despeses incloses .... 437 € ENCAmpRef. 330 Pis, 50 m2, moblat i equipat, reformat, 1 h., bany, terrassa, vistes, sol, aparcament ...400 €Ref. 1007 Pis, 40 m2, 1 h., 1 b., armaris, aparcament i traster inclosos, sense mobles ........... 275 €Ref. 1023 Pis, 90 m2, 3 h., 2 b., cuina safareig, parquet, armaris, vistes, sol, aparcament ..... 600 €LA mASSANARef. 1022 Pis cèntric, 93 m2, 3 h., 2 b., safareig, balcó, 2 pq., traster, vistes .......................... 700 €Ref. 944 Pis nou, cèntric, 147 m2, 4 h., 2 b., cuina indep., safareig, balcó, armaris, sol, vistes. .....730 € Ref. 949 Àtic nou, cèntric, 75 m2, 1 h., 1 b., vestidor, armaris, safareig, vistes, preciós ......... .625 € Ref. 1019 Pis ben situat, 75 m2, 2 h., 1 b., cuina oberta, terrassa, pq., traster, sol, vistes ......575 €Ref. 541 Pis cèntric, 45 m2, 1 h., 1 b., cuina oberta, reformat, armaris, parquet, balcó .........375 €

OPORTUNITAT!! Pis de 3 habitacions al centre d’Encamp, 2 banys, vistes laterals, terrassa d’uns 9 m2 (Ref. 1051).Preu: 85.000 €

Pis a Escaldes de 97 m2, de 2 habitacions (1 doble, 1 individual), amb terras·sa de 30 m2, traster d’uns 12 m2, zona molt tranquil·la, bones vistes i sol. (Ref. 1047).Preu: 170.000 €

Sota àtic a Escaldes·Engor·dany (zona Immigració) per reformar, d’uns 100 m2, 3 habitacions dobles, 2 banys, cuina amb safareig, un aparcament inclòs al preu. Possibilitat d’adquirir un al·tre aparcament i un traster a la mateixa finca (Ref. 488). Preu: 221.500 €

OPORTUNITAT!! Casa adossada a Andorra la Vella de 143 m2 distribu·ïda en: planta soterrani: garatge de 74 m2, traster, 1 dormitori; planta primera: rebedor, lavabo, cuina office, saló menjador amb llar de foc, jardí de 62 m2 amb entrada a la cuina i menjador; planta prime·ra: 1 suite amb bany complet, 2 dormitoris dobles, bany complet. (Ref. 1040). Preu: 410.000 €

OPORTUNITAT!! Pis cèn·tric a la Massana de 64,87 m2, 2 habitacions, 1 bany (banyera d’hi·dromassatge), molt bon estat de conservació. (Ref. 983).Preu: 109.000 €

OPORTUNITAT!! Pis a Andorra la Vella, 96 m2, 4 habitacions, 2 banys, vistes, assolellat, terrassa i una plaça d’aparcament (Ref. 585).Preu: 220.000 €

LLOGUER

VENDA

Page 20: Diari del 28 de maig de 2013

CLASSIFICATS20 DIMARTS, 28 DE MAIG DEL 2013

PIS, 2 HABITACIONS, ENCAMP

175.000 €

FINANÇAMENT AL 100%

Tel. 831 277

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 5402 habitacions: 420 €.

VENDA Casa adossada, Urb. La Plana,llar de foc, 3 habitacions, 2 banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge. 500.000 €

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de

pàrquing, amb traster.REBAIXAT: 475.000 €

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

ANDORRA LA VELLA I SANTA COLOMA

REF. 2302401: PARADES AL MERCAT DELS MARGINETS, BEN SITUADES. PREU: 300 EUROS

REF. 2810102: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, SANTA COLOMA. PREU: 400 EUROS

REF. 3710101: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, ZONA DE LA PLAÇA DE LES ARCADES. PREU: 450 EUROS

REF. 4070201: PIS, 2 H. ÀMPLIES, CUINA REFORMADA IN-DEPENDENT, A SANTA COLOMA. PREU: 450 EUROS

REF. 3220141: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES I PÀR-QUING, SITUAT A L’AV. SANTA COLOMA. PREU: 500 EUROS

REF. 9990102: PIS, 2 H., REFORMAT AMB MOBLES, ZONA IN-TER-SPORT, RECTA DE SANTA COLOMA. PREU: 600 EUROS

REF. 2880201: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AL C/ GIL TORRES. PREU: 400 EUROS

REF. 3220133: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES I PÀR-QUING, SITUAT A L’AV. SANTA COLOMA. PREU: 650 EUROS

REF. 2640101: PIS, 4 H., SENSE MOBLES, GRAN MENJA-DOR, CUINA ÀMPLIA, ZONA ANTIC HOSP. PREU: 600 EUROS

PÀRQUING A LA ZONA DE PRADA RAMON. PREU A PARTIR DE 70 EUROS

REF. 3220101: LOCAL COMERCIAL, ZONA DE L’OPEL, 200 M2, SENSE TRASPÀS. PREU: 1.900 EUROS

REF. 2120301: LOCAL COMERCIAL, C/ ALZINARET, PROP DE LA PLAÇA DE LES ARCADES. PREU: 600 EUROS

ESCALDES-ENGORDANY

REF. 2020123: ESTUDI AMB MOBLES, ZONA DEL DON DENIS. PREU: 350 EUROS

REF. 2020132: ESTUDI SENSE MOBLES, ZONA DEL DON DENIS. PREU: 350 EUROS

REF. 2020152: ESTUDI SENSE MOBLES, ZONA DEL DON DENIS. PREU: 350 EUROS

REF. 2020154: ESTUDI SENSE MOBLES, ZONA DEL DON DENIS. PREU: 350 EUROS

REF. 2650101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, EXTERI-OR, A L’AV. FITER I ROSSELL. PREU: 350 EUROS

REF. 2660101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, TOT EX-TERIOR, A L’AV. FITER I ROSSELL. PREU: 350 EUROS

REF. 9990106: ÀTIC, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES I PÀR-QUING, TOT EXTERIOR, AMB VISTES, A LA ZONA D’ENGO-LASTERS. PREU: 550 EUROS

REF. 4170101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, TOT EXTERIOR, A L’AV. PONT DE LA TOSCA. PREU: 400 EUROS

REF. 4070102: PIS, 2 H., AMB MOBLES, CUINA INDEPENDENT, MENJADOR, ZONA DEL DON DENIS. PREU: 450 EUROS

REF. 3070101: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, TOT EXTERIOR, AMB VISTES, A L’AV. FITER I ROSSELL. PREU: 625 EUROS

REF. 2400150: PÀRQUING A L’AV. DEL FENER, PROP DEL RESTAURANT DON DENIS. PREU: 65 EUROS

ENCAMP

REF. 3340101: ESTUDI ACOLLIDOR, HORT DE GODÍ, SENSE MOBLES. PREU: 200 EUROS

REF. 3250101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER INCLOSOS, ZONA TURÓ DE VILA. PREU: 275 EUROS

REF. 4220101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀRQUING. AL COSTAT DEL FUNICAMP. PREU: 400 EUROS

REF. 4060101: PIS, 1 H., AMB MOBLES O SENSE, BALCÓ I PÀRQUING, ZONA MIRADOR D’ENCAMP. PREU: 350 EUROS

REF. 3290101: PIS, 1 H., SENSE MOBLES, AMB PQ., CÈN-

TRIC, AL COSTAT DEL XOCOLATÍ. PREU: 400 EUROS

REF. 2301801: PIS, 1 H., AMB MOBLES, PÀRQUING I TRAS-TER, ZONA HOTEL MONTECARLO. PREU: 350 EUROS

REF. 3730101: PIS, 1 H., SENSE MOBLES, SENSE CALEFAC-CIÓ, PROP DEL XOCOLATÍ. PREU: 300 EUROS

REF. 3310101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING, AL C/ MIRADOR D’ENCAMP. PREU: 350 EUROS

REF. 2320301: PIS, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, AMB PÀRQUING, ZONA HOTEL CORAY. PREU: 350 EUROS

PÀRQUING CÈNTRIC AL COSTAT DEL XOCOLATÍ. PREU: 60 EUROS

LA MASSANA

REF. 2120405: PIS, 2 HABITACIONS, AL BARRI ANTIC, PROP DELS COL·LEGIS. PREU: 275 EUROS

REF. 2300301: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AMB PQ., A LA ZONA DEL PRAT DEL COLAT. PREU: 450 EUROS

REF. 2300302: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AMB PQ., A LA ZONA DEL PRAT DEL COLAT. PREU: 500 EUROS

REF. 9990109: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES, CUINA-MENJADOR, TOT EXTERIOR, AMB PÀRQUING, ZONA DE SISPONY. PREU: 600 EUROS

ARINSAL

REF. 2300701: ESTUDI AMB MOBLES O SENSE. PREU: 250 EUROS

REF. 2500101: PIS, 1 H., MOBLAT, A LA ZONA DEL CRÈDIT ANDORRA, ZONA TRANQUIL·LA. PREU: 350 EUROS

REF. 2090101: PIS, 1 H., AMB MOBLES, AMB PÀRQUING, A LA CTRA. GENERAL D’ARINSAL. PREU: 400 EUROS

REF. 2030101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT AMB PÀRQUING, CTRA. GENERAL. PREU: 400 EUROS

REF. 3490401: PIS, 2 HABITACIONS, SOLEJAT, AMB VISTES. PREU: 400 EUROS

ORDINO

REF. 2570101: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AL CENTRE D’ORDINO. PREU: 375 EUROS

REF. 9990104: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOLES, TOT EXTERI-OR I CÈNTRIC. PREU: 500 EUROS

REF. 3430101: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AL CENTRE D’ORDINO. PREU: 450 EUROS

EL TARTER

REF. 429: PISOS D’1, 2, 3, 4 I 5 H. A LA POBLACIÓ DE RAN-SOL, PROP PISTES, LLOGUER DE VACANCES O TOT L’ANY.

REF. 9990110: PIS, 1 H., MOBLAT, AMB PÀRQ. I TRASTER, ZONA TRANQUIL·LA A PEU DE PISTES. PREU: 400 EUROS

REF. 4400101: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AL TARTER, PROP DE LA CTRA. GENERAL. PREU: 350 EUROS

REF. 9990111: PIS, 2 HABITACIONS, MOBLAT, AMB PÀR-QUING, ZONA TRANQUIL·LA. PREU: 500 EUROS

REF. 3970002: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀRQUING I TRASTER, DAVANT DE PQ. PISTES. PREU: 350 EUROS

SANT JULIÀ DE LÒRIA

REF. 2670101: PIS, 2 HAB., AMB TERRASSA, SENSE MO-BLES I PQ., CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 400 EUROS

REF. 3980101: PIS, 3 HABITACIONS, AMB MOBLES, AMB PQ., A LA CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 500 EUROS

REF. 9990108: LOCAL COMERCIAL A LA CTRA. DE LA RA-BASSA. PREU: 300 EUROS

REF. 2220002: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING, CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 450 EUROS

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 120.000 € Tel.: 831 277

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2,

3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS -

ESCALDESCÈNTRIC -

LLIURE D’ENVANSApropiat per a consultori,

despatx, despatx d’arquitectura, federaci-

ons, etc.PREU: 975 euros

mensuals. Despeses de calefacció

i comunitàries incloses.Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSLA MASSANA REF. 3580: Pis cèn-tric de 2 habitacions, 1 bany com-plet, 1 bany aux., cuina separada, saló menjador, persianes elèctriques i calefacció elèctrica. PREU: 500 €ENCAMP REF. 3555: Estudi MO-BLAT I EQUIPAT, armaris encas-tats, cuina oberta equipada. Bany complet. PREU: 285 €ORDINO REF. 3496: Pis seminou de 75 m2, 2 habitacions, 1 bany complet, cuina separada moblada, safareig, saló menjador i balcó. Pàrquing opcional. PREU: 550 €ARINSAL: REF. 1449: Casa Ados-sada, seminova en zona residen-cial, 4 habitacions, 2 banys, bany auxiliar, saló menjador amb llar

de foc, cuina separada moblada, jardí, garatge per 2 0 3 cotxes. PREU: 1.500 €SANT JULIÀ: REF. 2012 Pis nou, cèntric de 60 m2, 1 habitació do-ble, 1 bany complet, cuina ameri-cana moblada, saló menjador. Tot exterior i sol, plaça d’aparcament. Calefacció inclosa al preu de llo-guer. PREU: 540 €ESCALDES: REF. 3523: Pis de 2 habitacions amb armaris encas-tats, 2 banys complerts, cuina oberta equipada, saló menjador, altell amb possibilitat d’una altra habitació. Exterior amb sol i vistes a la vall. MOBLAT. Pàrquing i tras-ter. PREU: 550 €

ESCALDES: REF. 3575 Pis de 90 m2 aprox. Té 2 habi-tacions, 2 banys, safareig. Cuina separada equipada, ampli saló menjador. Ter-

rassa assolellada amb sol i vistes. Pàrquing i traster.

PREU: 160.360 €

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

La MASSANA: REF. 3577 Pis reformat en el centre de La Massana, tot exterior i molt assolellat, amb accés a peu a tots els serveis del poble, 3 habitacions,1 bany aux., 1 bany complet, saló

amb llar de foc, cuina sepa-rada, pàrquing i traster.

PREU: 210.530 €

821644 - 344828

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUER

ESCALDES - ZONA HOSPITAL2 HABITACIONS,

PÀRQUING, SEMINOU165.000 €

ESCALDES - CÈNTRIC2 HABITACIONS,

PÀRQUING, SEMINOU135.000 €

ESCALDES - CENTRE4 HABITACIONS,

TERRASSA, PÀRQUING I TRASTER, TOT EXTERIOR,

ASSOLELLAT320.000 €ENCAMP

ÀTIC REFORMAT, 2 HABITACIONS, VISTES

165.000 €

ENCAMP ÀTIC SEMINOU,

140 M2, 3 HAB., BOX DOBLE, TERRASSA

315.000 €CANILLO - OBRA NOVA3 HABITACIONS, 98 M2,

PÀRQUING DOBLE210.000 €

LA MASSANA - CENTRE1 HABITACIÓ (OPCIÓ

DE DOS HABITACIONS), SEMINOU, PÀRQUING

I TRASTER175.000 €

EL TARTER1 HABITACIÓ, SEMINOU,

PÀRQUING75.000 €

VENDES - OPORTUNITATANDORRA LA VELLA

•CENTRE, 1 HABITACIÓ, MOBLES: 400 €•1 HABITACIÓ, MOBLES, PÀRQUING I TRASTER: 450 €•PISOS, 2 HABITACIONS, CENTRE, AMB MOBLES: 450 €

• CENTRE - PÀRQUINGS: 70 €•AV. SANTA COLOMA, 2 HAB., SENSE MOBLES: 425 €

•PUB CÈNTRIC EQUIPAT I EN NORMATIVA, SENSE TRASPÀS: 1.300 €ESCALDES-ENGORDANY

•2 HABITACIONS, MOBLES I PÀRQUING: 600 €•CAN NOGUER, 3 HAB., DÚPLEX, TERRASSA, PQ: 700 € (CALEF. INCL.)

ENCAMP•ZONA DE LES ESCOLES, DÚPLEX, 2 HAB., MOBLAT LUXE, PÀRQUING: 500 €

•VALIRA NOVA, 3 HABITACIONS, 2 BANYS I PÀRQUING: 500 €•ZONA DE LES ESCOLES, 1 HABITACIÓ, PÀRQUING: 300 €•MIRADOR, 2 HABITACIONS, SEMIMOBLAT: 300 €

•CORTALS, 1 HAB., MOBLES, PÀRQUING I TRASTER: 350 €•LES BONS, 4 HABITACIONS, SENSE MOBLES: 395 €•BAR COMPLETAMENT EQUIPAT, SENSE TRASPÀS.

•LES BONS, MAGATZEM DE 60 M2: 350 €LA MASSANA - CENTRE

•1 HABITACIÓ, MOBLAT: 275 €CANILLO

•SEMINOU, 2 HABITACIONS, MOBLES I 2 APARCAMENTS: 400 €•TARTER, 1 HABITACIÓ, PÀRQUING, TERRASSA, MOBLES: 300 €

LLOGUER

col∙legiadanúm. 76

VENDA

LLOGUER

TEL.: 35 36 37

TEL.: 614 234

[email protected]·legiat 366

ANDORRA LA VELLALocal de 50 m2 més altell amb bany. Preu: 400 €Local de 45 m2 més altell amb bany. Preu: 300 €Local de 70 m2, zona Marginets, amb sortida de fums. Preu: 500 €Pisos a Santa Coloma de 2 dormi-toris dobles, cuina tancada, bany complet i plaça de pàrquing. Des-peses incloses. Preu: 600 €Pis nou, a estrenar, a Santa Co-loma, de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrquing inclosa. Preu: 735 €

Pis seminou de 3 hab., 2 banys, amb acabats de qualitat i amb despeses incloses. Preu: 750 €Àtic dúplex molt cèntric (c/ Calla-ueta) de 4 dorm., 3 banys, menja-dor amb llar de foc i terrassa, 2 pla-ces de PQ. Preu: 1.100 € + desp.Pis, 3 habitacions, zona dels Mar-ginets, cuina tancada, 1 bany, 1 bany auxiliar. Preu: 600 € ESCALDES-ENGORDANYPis de 2 habitacions, 1 despatx, 2 banys, cuina tancada, terrassa. Sol i vistes, amb pàrquing inclòs. Preu: 590 €

Pis de luxe a Can Diumenge, 200 m2, 4 dormitoris, 3 banys, menjador amb terrassa, box de 74 m2 i traster gran. Preu: 1.600 € + despeses.SANT JULIÀ DE LÒRIACasa adossada seminova (1 any) al poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, men-jador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.100 €ENCAMPPis nou, a estrenar, de 50 m2, 1 hab. Cuina americana, bany com-plet. Pàrquing i traster. Preu: 500 €

OPORTUNITAT!!! Pis a Arinsal de 65 m2, 1 dormitori doble, bany complet, bany de cortesia, cuina americana i menjador amb llar de foc. 2 places de pàrquing (possibilitat de fer-hi box per a 3 cotxes). Preu: 60.000 €!!

Pis a Encamp de 3 dormito-ris, 2 banys, parquet, cuina reformada, balcó, vistes...Preu: 89.000 €!!!

OPORTUNITAT!! Magnífi c pis a Encamp, 50 m2 + 20 m2 de terrassa, 1 dormitori, bany complet, pàrquing molt gran. Preu: 75.000 €!!

Pis a Santa Coloma (ANDORRA) en perfecte es-tat de conservació, 100 m2, 3 dormitoris (1 suite), 2 banys complets. Pàrquing i traster. Preu: 236.000 €

Pis al centre d’Andorra (Ho-tel Plaza), 3 dormitoris, bany complet, cuina tancada, safa-reig, menjador i sala d’estar.Preu: 205.000 €

No busquismés, aquesta és

la teva immobiliària

Pis seminou al centre d’Es-caldes, 133 m2, amb 4 ha-bitacions (2 dobles i 2 en suite), 2 banys complets, cuina gran, parquet, armaris encastats. Pàrquing i traster. Preu: 385.000 €!!

BUSQUEM PISOS DE VENDA I LLOGUER PER ALS NOSTRES CLIENTS

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

OPORTUNITATES VEN

APARTAMENT DE 40 M2

AL PAS DE LA CASAA 30 M DE PISTES Preu: 60.000 €

TEL. 38 48 17 (Vanessa)

Comprem pisos a

bon preu Tel. 833 003

Neu i Mar Immobiliària

Es traspassaBOTIGA DE

FRANQUÍCIA DE MODACèntrica, a

Andorra la Vella.Tel. 323 084

ANDORRA PISOSDE 2 I 3

HABITACIONS SENSE

MOBLES A LA ZONA DE

L’OPEL. PREU: A PARTIR DE 400 EUROS

TEL.: 328 806

Page 21: Diari del 28 de maig de 2013

CLASSIFICATS 21DIMARTS, 28 DE MAIG DEL 2013

L L O G U E R S

NOVA ADREÇA:Av. Riberaygua 39 4ª

Andorra la Vella Fax: 86 19 80comercial@eurofi nques.com

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofi nques.com

ESCALDES-ENGORDANY1 habitació doble, nou, cuina equipada (Ref. 3277). 480 €2 habitacions, nou, molt cèntric, quali-tat (Ref. 3046). 790 €

ENCAMP1 habitació doble, prop del Funicamp (Ref. 1918). 400 €2 habitacions dobles, impecable, ter-rassa, pàrquing (Ref. 2802). 450 €1 habitació, qualitat, exterior, pàrquing (Ref. 3295). 500 €2 habitacions dobles, impecable, sol i vistes, pàrquing (Ref. 1851). 650 €

LA MASSANAEstudi (centre) reformat, cuina equipada (Ref. 2971). 350 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 habitació, nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €ÀTIC DÚPLEX, 2 habitacions, 2 banys, terrassa 30 m2 (Ref. 2556). 700 €

CANILLO1 habitació (Pleta d’Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €2 hab., ampli menjador, nou, sol i vistes. Pàrquing i traster (Ref. 3362). 450 €ÀTIC, 2 hab. (l’Aldosa), 1 bany, terrassa, sol, pàrquing (Ref. 2940). 500 €ÀTIC, 2 habitacions (el Tarter), 1 bany, pàrquing (Ref. 3115). 550 €

LA MASSANA - CentreOPORTUNITAT (ideal inversió per lloguer)

(Rebaixat a 70.000 euros)40 m2, estudi, MOBLAT

1 bany, ampli menjador, cuina equipada

(Ref. 2970) 70.000 €

ESCALDES-ENGORDANY2 hab., 1 bany, cuina tancada, possibilitat de pàrq. (Ref. 3308). 620 €3 habitacions, cèntric, cuina tancada (Ref. 2151). 650 €ÀTIC, 3 hab. dobles. Nou, cèntric, cuina tan-cada, terrassa, qualitat (Ref. 3302). 850 €

ANDORRA LA VELLA1 habitació doble. Cui-na equipada, exterior (Ref. 2098). 400 €2 hab., cuina indepen-dent, calefacció inclosa (Ref. 2991). 520 €ÀTIC, 3 hab. (molt cèn-

tric), cuina independent, pàrquing (Ref. 3390). 700 €3 hab. (molt cèntric), cuina independent, bon estat (Ref. 3301). 700 €4 hab., ampli menj., cuina offi ce, pàrquing i traster (Ref. 2505). 825 €

LA MASSANA1 habitació, ampli men-jador, exterior, pàrquing i traster (Ref. 2490). 425 €2 hab., ampli menj., nou, pàrquing i traster. 600 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (entre SOL-DEU i EL TARTER), nou, amb altell, pàrquing i

traster (Ref. 1792). 400 €1 hab., 1 bany, cuina (Ref. 2904). 400 €2 habitacions, 1 bany, cuina. Pàrquing (Ref. 2056). 450 €

ENCAMP1 habitació, nou, pàr-quing i guardaesquís (Ref. 1852). 450 €2 habitacions, nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1857). 600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 hab., ampli menj., 1 bany, cuina tancada, pàrq. (Ref. 3033). 450 €2 hab., ampli menjador, 1 bany, pàrquing i traster

(Ref. 3203). 550 €3 hab., ampli menjador, 2 banys, cuina tanca-da, pàrquing i traster (Ref. 3385). 595 €ÀTIC DÚPLEX, 2 hab., 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 3063). 650 €3 hab., ampli menjador, 2 banys, pàrquing i tras-ter (Ref. 3121). 650 €

ORDINO2 habitacions, llar de foc, terrassa, pàrquing i traster (Ref. 2169). 600 €3 habitacions, nou, llar de foc, 2 banys, cuina tancada, pàrquing i tras-ter (Ref. 3318). 750 €

PODEM LLOGAR RÀPIDAMENTEL SEU PIS. TENIM CARTERA DE CLIENTS INTERESSATS

Lloguer

Venda

ANDORRA LA VELLAREF. 00805MOLT CÈNTRIC! Pis de 95 m², 3 habi-tacions dobles amb armaris encastats, tot reformat, impecable! bany i bany auxiliar, balcó i safareig, solejat, ascen-sor. Sense despeses afegides.Preu: 650 €/mes

CORTALS D’ANYÓSREF. 00850Parcel·les de terreny de 473 a 3.000 m².Zona urbanitzada, magnífiques vistes.Coeficient d’edificabilitat: 0,8 m² sostre; alça-da reguladora: 8 m.; ocupació màxima: 33%.

Preu: a partir de 283.800 €

ORDINOREF. 00867Sol i vistes, pis al centre d’Ordino de 120 m², 3 habitacions amb armaris encas-tats, 2 banys complets, cuina equipada, ampli menjador amb llar de foc i ampli bal-có, pàrquing i traster.

Preu: 550.000 €

ANYÓSREF. 00113OBRA NOVA. Casa adossada de 330 m². Vistes panoràmiques, jardí de 100 m², aca-bats d’alta gamma, 4 habitacions, calefac-ció i aigua calenta per geotèrmia. Domòti-ca, ascensor, garatge per a 5 cotxes.

Preu: 845.000 €

CERTERSREF. 00787OBRA NOVA. Xalet unifamiliar a 5 minuts del centre de Sant Julià. Vistes panoràmi-ques, orientació sud, acabats d’alta gamma, 270 m² d’habitatge + terrasses i garatge.

Preu: a consultar

ELS VILARS - ESCALDESREF. 00340Àtic dúplex de 180 m², SOL I VISTES. Gran saló menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa, 1 suite, 2 habitacions dobles, 1 despatx, 4 places d’aparcament.

Preu: 790.000 €

LA MARGINEDA - REF. 00660Xalet unifamiliar de 645 m². Vistes panorà-miques, orientació sud. Ampli saló menja-dor amb llar de foc, cuina office amb llar de foc. 6 habitacions dobles, 2 suites, spa, jardí amb barbacoa, garatge per a 5 cot-xes, pràctic de golf, sala de billar.

Preu: a consultar

ANDORRA LA VELLAREF. 00872Àtic molt cèntric amb bones vistes i sol, 140 m², 4 habitacions amb armaris encastats, 2 banys complets, cuina equi-pada, ampli menjador amb llar de foc amb sortida a balcó, terres de parquet, calefacció i aire condicionat, pàrquing inclòs. Moblat. Preu: 1.700 €/mes

LA MASSANAREF. 00040Pis de 120 m² seminou, 4 habitacions amb armaris encastats, cuina i safa-reig, menjador amb balcó, terres de parquet, jardí, 2 places d’aparcament i traster inclosos.Preu: 800 €/mes

ANDORRA LA VELLAREF. 00235ZONA PYRÉNÉESPis molt cèntric de 2 habitacions amb armaris encastats, 1 doble i 1 individual, bany i safareig, cuina semioberta al menjador, pàrquing i traster inclosos, solejat, ascensor.Preu: 525 €/mes

ANDORRA LA VELLAREF. 00804Pis MOLT CÈNTRIC! de 75 m², amb 2 habitacions dobles amb armaris en-castats, bany complet, cuina equipada amb vitroceràmica, forn i campana, menjador ampli amb balcó, ascensor, TOT REFORMAT!PREU: 585 €/mes

Page 22: Diari del 28 de maig de 2013

CLASSIFICATS22 DIMARTS, 28 DE MAIG DEL 2013

www.cisa.ad ·73 73 73

VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup

SISPONY - REF. 1343

Apartament ampli en residen-cial típic de muntanya a Sispony, Zona molt tranquil·la i amb vistes excel·lents. 2 dormitoris en suite, gran saló menjador.

Pàrquing i traster.

175.000 €

ENCAMPREF. 0787

Àtic situat a zona tranquil·la d’Encamp. 130 m², 3 dormitoris, 3 banys, sala d’estar amb llar de foc que separa del menjador, cuina tancada, box per a 3 cotxes. Molt bo-nes vistes i sol tot el dia.

OFERTA!!! 280.000 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 0561

Apartament en perfecte estat. 100 m², 3 dormitoris amb climatització individual. Acabats d’alta qualitat. Gran terrassa amb jardineres i jacuzzi. Cuina totalment moblada i equipada. Directe per entrar a viure-hi. Pàrquing.

OFERTA!!! 265.000 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 0796

Apartament de 100 m² d’alt estànding re-format com un loft. Terrassa gran amb zona de jacuzzi. Pàrquing i traster. Molt assole-llat.

295.000 €

INCLES - REF. 1110

Molt acollidor. Ampli saló menjador amb llar de foc, 2 terrasses. Totalment moblat i equipat. 2 dormitoris dobles i bany amb banyera. Aparca-

ment i traster..

180.000 €

EL TARTER - REF. 1370

Estudi de 35 m² enfront de les pistes d’esquí del Tarter. Construït el 2009, terrassa amb vistes i sol tot el dia. Pàr-quing i traster. Ideal com a in-

versió o per vacances.

95.000 €

ESCALDES - REF. 1164

Apartament amb vistes im-pressionants de la vall, zona residencial molt tranquil·la a només 5 minuts del centre. Gran terrassa, 2 dormitoris, 1 bany. Aparcament i traster gran.

170.000 €

ENCAMP - REF. 1529

Apartament d’1 dormitori a 50 metres del Funicamp, ideal per a inversió o vacances. En perfecte estat. Equipat i mo-

blat. Pàrquing.

110.000 €

ARINSAL - REF. 1528

Apartament completa-ment renovat. 3 dormitoris, 2 banys. Terrassa amb vis-tes immillorables i sol tot el dia, encarat al sur. Menjador amb llar de foc. Pàrquing i traster. Moblat i equipat.

224.500 €

LA MASSANA - REF. 1527

Estudi al costat del telecabina de la Massana. Bones vistes i sol. Reformat. Possibilitat de comprar o llogar plaça d’apar-cament. Ideal per a inversió o

per a vacances.

99.000 €

ANYÓS - REF. R1078

Estat impecable, construït el 2006. 3 dormitoris dobles, 1 en suite + 1 bany amb banyera. Terrassa. 2 places d’aparcament i 2 trasters. Completament mo-

blat i equipat.

460.000 €

SISPONY - REF. 1521

Apartament per reformar, 95 m². Ampli saló menjador, 2 dormitoris dobles, cuina in-dependent, 1 bany complet i WC. Terrassa amb bones vistes.

Pàrquing i traster.

169.000 €

ANYÓS - REF. 1457

Apartament de 2 dormitoris dobles i en suite al centre del poble. Terrassa amb excel-lents vistes. Completament moblat i equipat. Pàrquing i

traster.

700 €/mes

ENCAMP - REF. 1529

Apartament d’1 dormitori al costat del Funicamp. Moblat. Pàrquing. Bones vistes i sol.

Impecable.

400 €/mes

EL TARTER - REF. 1518

Apartament d’estil rústic a cinc minuts de les pistes. 2 dormitoris, 2 banys. Totalment moblat i equipat. Pàrquing, traster i llar de foc. Terrassa

gran.

450 €/mes

LA MASSANA - 1514

Apartament d’1 dormitori gran, construcció recent. Bo-nes vistes. Pàrquing i traster.

Cuina equipada.

500 €/mes

ENCAMP - REF. LL220

Apartament de 2 dormitoris, 2 banys, per estrenar, a les Bons. Terrassa amb bones vis-tes i sol. A prop del Funicamp.

Pàrquing.

550 €/mes

ANYÓS - REF. CIV11

Apartament de 2 dormitoris i 2 banys al costat del centre de bellesa Carita. Bones vis-tes, terrassa i llar de foc al

menjador. Pàrquing i traster.

575 €/mes

LLOGUERS

Page 23: Diari del 28 de maig de 2013

CLASSIFICATS 23DIMARTS, 28 DE MAIG DEL 2013

Volsvendre o llogar el teu pis?Anuncia’t en aquest

espai.

Més informació al

80 88 88

LLOGUERS

LA MASSANA - Ref. 236370 m2 aprox., dúplex al centre de la Massana. Sala d’es-tar-menjador amb llar de foc, cuina oberta equipada, 2 dormitoris dobles, 1 bany complet. Sol i vistes. Moblat i equipat.PREU: 106.000 €

ESCALDES-ENGORDANY Ref. 2364. 192 m2 + 150 m2 terrassa/jardí. Gran sala d’estar-menja-dor amb llar de foc, cuina offi ce, 5 dorm. dobles, 3 banys complets. Suite amb hidromassatge i vestidor. Àmplia terrassa/jardí. Sol i vistes. 3 places d’aparcament i traster. PREU: 400.000 €

OPORTUNITAT

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGCONSULTING I GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

ANDORRA LA VELLARef. X-418. 650 m2 aprox. Ampli xalet amb moltes possibilitats. Gran menjador, sala d’estar, 5 dorm. (2 suite), 4 banys, 2 terrasses. Gran sala polivalent on es pot fer gimnàs i piscina. Sol i vistes. Ascensor. Garatge per a 5/6 vehicles. PREU NEGOCIABLE!PREU: 850.000 €

ESCALDES-ENGORDANYRef. 2315: 90 m2 aprox. Sala d’estar-menjador amb sortida a la terrassa, cuina separada amb safareig, 2 dorm. dobles, 2 banys complets, 1 despatx/cambra de planxa. Sol i vistes. Cèntric. Plaça d’apar-cament. PREU: 590 €/mensualsESCALDES-ENGORDANYRef. LL-182: 220 m2 aprox. Pis de luxe a Can Diumenge. Gran sala d’estar-menja-

dor, àmplia cuina, safareig, 4 dormitoris dobles (2 suites), 3 banys complets, 1 lavabo. 2 terrasses. Sol i vistes. Semi-nou. Box per a 4 cotxes + gran traster. PREU: 1.400 €/mensualsENCAMPRef. LL-14: 62 m2 aprox. Àtic seminou. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina oberta, 1 dormitori doble, 1 bany amb cabina hidromassatge, 1 despatx.

Sol i vistes. Parquet. Plaça d’aparcament + guardaesquís. PREU: 350 €/mensualsCANILLORef. LL-116: 65 m2 aprox. Pisos nous, a estrenar, al centre de Canillo. Sala d’estar-menjador, cuina amb passa-plats, 2 dormitoris, 1 bany complet + 1 lavabo. Armaris encastats. Sol i vistes. Plaça d’aparcament i traster. PREU: 300 €/mensuals

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.� nquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

REF: 01773 - ENCAMP - ELS CORTALSEstudi moblat i equipat 1 habitació, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior amb pàrquing i traster. TERRASSA GRAN. Preu: 320 €REF: 01337 - ENCAMP - Pis 2 habitacions (1 doble, 1 individual), 1 bany complet, cuina americana, menjador exte-rior, pàrquing, traster, exterior i assolellat. Preu: 450 €Ref. 01057 - ENCAMP- CENTRE Pis a estrenar, 2 habitacions, 1 bany complet, cuina totalment equipada. Preu: 500 €Ref. 02056 - CANILLO - RANSOL Pis moblat, 2 habitacions, 1 bany complet, cuina americana, menjador amb terrassa.

A peu de carretera. Parada d’autobús. CONSTRUCCIÓ RECENT. Preu: 400 €Ref. 01390 - ESCALDES-ENGORDANY - PESSEBRE Pis, 2 habitacions, 1 bany complet, 1 bany de cortesia, cuina o� ce, safareig, menjador, pàrquing, sol i vistes. Preu: 600 € Ref. 01388 - ESCALDES-ENGORDANY - PESSEBRE Pis, 3 habitacions ,1 despatx, 1 bany complet, menjador exterior amb balcó, pàrquing, sol i vistes. DESPESES INCLOSES. Preu: 700 € Ref. 02619 - ENCAMP - LES BONS Pis, 1 dormitori, saló menjador, cuina equipada, bany complet. Pàrquing i traster. TOTALMENT MOBLAT I EQUIPAT.

Preu: 400 €Ref. 00763 - ENCAMP - LES BONS PIS NOU, A ESTRENAR. Pis, 1 habitació doble, 1 bany, cuina americana, menjador, balcó, pàrquing, exterior i assolellat. SENSE MOBLES. Preu: 350 €Ref. 02586 - SANT JULIÀ - CAMP DE PEROT 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys complets, terrassa, pàrquing i traster. Preu: 600 €Ref. 02172 - ANDORRA LA VELLA - Terra Vella VILARS, 1 habitació, 1 bany, cuina, menjador, PÀRQUING OPCIONAL 60 €/MES. Preu: 375 €DIVERSOS LOCALS PER LLOGAR

A TOTES LES PARRÒQUIES

Ref: 02591 - ENCAMP - CENTRE Ref: 02604 - CANILLO - CANARO 4 dormitoris, banys, llar de foc. Sol i vistes. Terrasa, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 100.000€

Ref. 02538 - ANDORRA LA VELLA Recta de Santa Coloma. Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina reformada, 1 bany, 1 bany auxiliar. GRAN OPORTUNITAT!!! Preu: 136.000 €

Ref. 02576 - ENCAMP - CENTRE3 dormitoris, saló menjador, cuina, bany. Terrassa. Preu: 105.000 €Ref. 02661 - ENCAMP - PRAT DE LES OQUES 140 m2. 3 dormitoris, saló men-jador, cuina, 2 banys. Pàrquing, traster. CENTRE. Preu: 385.000 €Ref. 02587 - ENCAMP - LES BONS Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cui-na, bany, pàrquing. Préstec a 30 anys:

555 €/mes. Finançament al 100 x 100. Preu: 175.000 €Ref. 01628 - ENCAMP - VILA Àtic dúplex, 2 habitacions suites, 2 banys, cuina, men-jador amb balcó, pàrquing, traster, sol i vistes. D’ESTIL RÚSTIC. Preu: 210.000 €Ref. 02650 - ESCALDES-ENGORDANY - VILARS Pis en venda, 3 dormitoris, saló menjador, cuina tancada, 2 banys com-plets, balcó. Pàrquing i traster. SOL I VISTES. Preu: 230.000,00 € Ref. 02591 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina. Pàr-quing i traster. CÈNTRIC. Preu: 100.000 €Ref. 02662 - CANILLO Pis de 2 dormito-ris, saló menjador, cuina equipada, bany complet, safareig, pàrquing i traster. NOU, A ESTRENAR. Preu: 126.000 €

Pis 2 dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing i traster.

CÈNTRIC

Preu: 100.000 €

ENCAMPRef. 2361. 130 m2 aprox.Àtic. Sala d’estar-menja-dor amb llar de foc i zona de bar, cuina offi ce amb safareig, 3 dorm. dobles, 2 banys complets. Sol i vistes. Parquet. Box per a 3 vehicles.PREU: 280.000 €

LA MASSANARef. 2340. 90 m2 aprox.Sala d’estar-menjador amb sortida a la terrassa, cuina separada, 3 dorm., 1 bany complet + 1 lava-bo. Parcialment reformat. Molt cèntric. Sol i vistes. 2 places d’aparcament.PREU: 150.000 €

Oportunitat, venda exclusiva:pis nou de 3 habitacions, 2 banys,plaça d’aparcament i traster a peude pistes, al Tarter. Preu: 200.000 €

ENCAMP CENTRE PIS CÈNTRIC EN VENDA

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.Preu: 65.000 € Tel. 831 277

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós (al costat

del Centre Esportiu).Preu: des de 350 € 737 171 (Esther)

[email protected]

ES LLOGA PIS DE100 M2

3 habitacions amb armaris encastats, bany complet, bany auxiliar, cuina separada, saló

menjador i traster. PREU: 570 €

(CALEFACCIÓ INCLOSA)

TEL. 321 462

A SANT JULIÀ

Aparcament Farré Negre, planta -4AD400 - La Massana - Principat d’AndorraTel. 81 74 81 - www.guardatot.com

Lloguer de trasters privats a Andorra,la manera més còmoda, fàcil, segurai accessible de traslladar i emmagat-zemar les teves pertinènces.Traters d’1m2 fins a 15m2 / Servei 24h.

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:ESCALDES-ENGORDANY, CARRETERA D’EN-GOLASTERS. Pis reformat, 2 habitacions, bany complet, cuina equipada, terrassa, possibilitat de pàrquing. Lloguer: 390 €

ORDINO – LA CLOTA VERDA. Àtic, sol i vistes, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina separada gran, saló menjador amb llar de foc. Lloguer: 675 €

ANDORRA LA VELLA. Àtic molt maco. Moblat,1 dormitori, sense pàrquing. Lloguer: 400 €, calefacció inclosa

INFORMACIÓ: 68 25 92

Page 24: Diari del 28 de maig de 2013

CLASSIFICATS24 DIMARTS, 28 DE MAIG DEL 2013

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

LA MASSANA (Arinsal) REF. 6067

Pis de 90 m2 amb 3 dormitoris, 1 bany complet, cuina amb

passaplats, terrassa.Sol i vistes.

PREU: 85.000 €

Pis seminou de 135 m2 amb 4 habitacions, 2 banys, saló

menjador amb llar de foc, cuina offi ce, terrassa. Pàrquing box.

PREU: 260.000 €

Pis de 60 m2, 1 habitació doble, 1 habitació individual, 1 bany com-

plet. Terrassa de 15 m2. Dret a pàrquing.

PREU: 62.564 €

ENCAMP REF. 6084 ORDINO REF.6080 CANILLO REF. 6097

ANDORRA REF. 4649

Pis de 71 m2, 4 habitacions, 1 bany, 1 bany auxiliar, cuina equipada, llar de foc, balcó,

terrassa, 10,31 m2, pàrquing per a dos vehicles. Sol i vistes.

PREU: 100.000 €

Adossada seminova de 200 m2, 2 menjadors exteriors (un amb llar de foc), cuina offi ce amb safareig, 4 dormitoris dobles, 2 banys com-plets, plaça de garatge, sol i vistes.

PREU: 330.000 €

Pis de 170 m2, 4 habitacions (2 dobles, 2 individual ), 2 banys amb banyera, cuina equipada i mobla-

da, safareig, terrassa de 25 m2, Pàrquing i traster. Vistes i sol.

PREU: 395.000 €

CANILLO (INCLES) REF. 5106 SANT JULIÀ REF. 6101 ANDORRA REF. 4623

LLOGUER:Pis de 85 m2 amb 2 habitacions, 1 bany complet, 1 bany auxiliar,

safareig, cuina tancada i terrassa. Pàrquing i traster.

450 €ESCALDES REF. 6081

LLOGUER:Pis de 105 m2, 4 habitacions,

2 banys, cuina equipada, safareig, 2 terrasses de 9 m2 i 28 m2, 3 places de pàrquing i 3 trasters. Sol i vistes.

800 €SANT JULIÀ REF. 5703

LLOGUER:Pis nou, a estrenar, MOBLAT I EQUIPAT,

de 60 m2, amb 1 habitació, 1 bany complet amb banyera, cuina semioberta amb el saló

menjador, terra radiant.

A parti r de 440 €ESCALDES REF. 5990

LLOGUER: Xalet de 270 m2 ubicat en una zona privilegiada, amb sol tot el dia, garatge de 130 m2, saló men-jador amb llar de foc, bany de cortesia i cuina equipada i un despatx, una terrassa-jardí de 200 m2, 3 habitacions dobles, 2 banys com-

plets, 2 terrasses. El xalet és tot de fusta i té la preinstal·lació d’ascensor.

3.000 €LA MASSANA REF. 6108

LLOGUER: Pis de 50 m2 amb una habitació

doble, 1 bany complet amb banye-ra d’hidromassatge, cuina oberta,

pàrquing. Despeses incloses.

390 €ENCAMP REF. 5931

LLOGUER:Casa de 327 m2 amb 3 habitacions i 2 banys, ampli saló menjador amb llar de foc, traster, jardí de 87 m2 . Sostre amb bigues de fusta, Cuina separada i equipada, rebost, banys complets. Gaudeix de llum. Sol i vistes.

Garatge per a 2 vehicles.

1.600 €ORDINO REF. 6113

LLOGUER:Pis seminou de 55 m2 amb 1 habita-

ció, moblat i equipat, 1 bany complet. Pàrquing i traster.

500 €ESCALDES REF. 5886

LLOGUER: Pis CÈNTRIC de 65 m2 de recent cons-trucció, 2 hab., 1 bany, balcó, traster,

pàrquing inclòs.TOTALMENT MOBLAT I EQUIPAT.

450 €CANILLO REF. 2237

LLOGUER:Pis molt cèntric SEMINOU de

75 m2 amb 2 habitacions, cuina,safareig, 1 bany complet.

TERRASSA de 15 m2.

750 €ANDORRA REF. 6119

LLOGUER:Pis moblat i equipat de

82 m2, 3 habitacions, 2 banys complets, pàrquing i traster.

470 €ORDINO (LLORTS) REF. 5057

LLOGUER: Pis seminou de 140 m2, 3 hab., 2 banys

complets, cuina gran equipada, safareig, menjador amb llar de foc, terrassa de

40 m2, traster i pàrquing inclòs.ACABATS DE QUALITAT! Moblat i equipat.

850 €LA MASSANA REF. 5987

LLOGUER:Pis molt ampli de 130 m2

amb 4 habitacions, 2 banys, pàrquing inclòs.

750 €ANDORRA REF. 6120

www.immodernandorra.com

VOL LLOGAR OVENDRE EL SEU PIS?

TRUQUI'NS!!!

Pis seminou de 95 m2, 3 habita-cions, 2 banys, cuina equipada,

safareig, pàrquing.

PREU: 158.000 €

Pis de 61 m2 + 12 m2 de terrassa, 2 habitacions, 1 bany, saló menjador,

cuina oberta amb illa. Totalment reformat de disseny. Possibilitat de

pàrquing de lloguer o compra.

PREU: 137.000 €

Page 25: Diari del 28 de maig de 2013

CLASSIFICATS 25DIMARTS, 28 DE MAIG DEL 2013

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- ALIMENTACIÓ- BOTELLERIA

- PRODUCTES FRESCOS- DROGUERIA

- PERFUMERIA- ROBA

REQUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

ADMINISTRATIU/IVATELEFONISTA

Imprescindible català, castellà,francès i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, demaneu per la Sra. M. Carmen.

Truqueu al 843 433 o al 340 697de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h,

de dilluns a divendres.

Coordinació, execució i supervisió de les activitats assignades a l’àrea pel servei d’assessorament legal i fiscal directament als clients de la entitat i/o a través de les diferents figures del banc.

TÈCNIC/A SÈNIOR COMPTABLE

ASSESSOR/A TRIBUTARI

CERQUEM:

ADMINISTRATIU/VA AMB ANGLÈS BILINGÜE

Requisits:•Llicenciatura (Dret, Empresarials, Econòmiques).•Estudis superiors de Màster o Postgrau en Fiscalitat.•Experiència professional demostrable en sector financer i/o

consultoria financera de dos anys mínima.•Idiomes: Català, castellà i anglès. Es valoraran altres idiomes.•Persona dinàmica, organitzada, amb capacitat d’anàlisi i síntesi.

S’ofereix:•Feina estable.•Interessants condicions laborals.

Requisits:•Diplomatura en Empresarials o Llicenciatura en Econòmiques, ADE.•Experiència mínima de quatre anys en lloc de treball específic.•Imprescindible català i castellà, es valoraran altres idiomes.•Persona compromesa, responsable, organitzada, analítica i resolutiva.

S’ofereix:•Contracte indefinit (amb període de prova).•Interessants condicions laborals.

Requisits:•FP Administratiu o similar.•Experiència demostrable en lloc de treball específic mínima de tres anys.•Imprescindible anglès bilingüe.•Persona organitzada i responsable.

S’ofereix:•Contracte indefinit (amb període de prova).•Interessants condicions laborals.

Interessats, truqueu al 800 490 fent referència a la oferta concreta o envieu CV a: [email protected]

CERQUEM:

Feina

Requisits:- Permís de residència i treball.

- Imprescindible bon nivell de català, castellà, francès i anglès.

- Experiència mínima de 6 mesos.- Persona dinàmica i comunicativa.

- Capacitat de treball en equip.- Domini del paquet Offi ce.

Oferim:- Incorporació immediata.

- Formar part d’un grup d’empreses sòlides

i en expansió.- Avantatges del Grup Cisa.

- Sou en funció de la vàlua de la candidatura.

Interessats/ades, envieu CV, indicant la referència, al departament de RRHH, a l’adreça electrònica [email protected] o bé al fax 73 73 79.

RECEPCIONISTA (Ref. Recepció)

ANYÓSPARK Necessita incorporar

Imprescindible experiència, idiomes i nacionalitat andorrana o permís de residència i treball.

CAMBRERS/ES (Ref. Cambrer)

Requisits:- Permís de residència i treball.

- Experiència com a cap de cuina de mínim 2 anys.

- Preferiblement amb formació en el sector de la restauració.

- Capacitat de treball en equip.- Capacitat de lideratge.

- Vehicle propi.

Oferim:- Incorporació immediata.

- Contracte indefi nit.- Sou en funció de la vàlua de la

candidatura.- Avantatges socials.

CAP DE CUINA (Ref. Cap cuina)

Requisits:- Imprescindible tenir permís de

residència i treball. - Experiència demostrable.

- Capacitat de treball en equip.

Oferim:- Incorporació immediata.

- Sou en funció de la vàlua de la candidatura.

- Avantatges socials.

CUINER O AJUDANT DE CUINA AVANÇAT PER LA TEMPORADA D’ESTIU(Ref. Ajudant cuina)

Cerquem per a hotel

CAP DE CUINARECEPCIONISTA

RECEPCIONISTA DE NITExperiència demostrable

Envieu CV a [email protected]

Es necessita

Cuineramb experiència

Tel. 61 24 23

Page 26: Diari del 28 de maig de 2013

ClassifiCats26 Dimarts, 28 De maig Del 2013

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

CAMBRERES D'HABITACIONS

amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o la Sra. Christel.

CAMBRERES D'HABITACIONS

amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 29 99 i pregunteu per la Sra. Lucia o el Sr. Axel.

CAMBRERS DE RESTAURANTamb experiència demostrable

i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 73 94 44 i pregunteu per la Sra. Raquel.

a Andorra la Vella selecciona:

a Andorra la Vella selecciona:

a Canillo selecciona:

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

Page 27: Diari del 28 de maig de 2013

CLASSIFICATS 27DIMARTS, 28 DE MAIG DEL 2013

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

Av. Meritxell, 9, 1r 3a - Andorra la VellaTel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

www.gammamanagement.wordpress.com

DISSENYADOR GRÀFICPer treballar en departament de comunicació i màrqueting d’important asseguradora del país.Imprescindible llicenciatura en publicitat, màrque-ting i/o disseny gràfic, així com experiència mínima de 2 anys en lloc similar.Expert en software de disseny com Illustrator, Pho-toshop i Indesin, i es valorarà Dreamweaver, així com coneixements en edició i postproducció de vídeo.Alts coneixements en xarxes socials i utilització de plataforma MAC i PC.Imprescindible presentar book de treballs. Incorpo-ració immediata.

DIPLOMATS AMB ANGLÈSPer a important entitat financera del país. Imprescindible diplomatura i/o llicenciatura en empresarials, econòmiques o similar.Imprescindible nivell alt d’anglès tant escrit com parlat.Incorporació immediata.

PROGRAMADOR Imprescindible formació en informàtica i progra-mació.Coneixements de programació JAVA, .NET i/o SQL.Persona jove i dinàmica.Domini del castellà i anglès a nivell tècnic.

COM SER MÉS EFECTIUS VENENT, DES DE DEMÀ MATEIX

DIJOUS 6 DE JUNY DE 2013

OBJECTIUS:- Revisar els aspectes clau en la venda i establir nous processos que permetin als assistents millorar, des del dia següent, en la seva acti-vitat i els seus resultats comercials.

- Plantejar com fer front a la guerra de preus: alternatives i augments

FORMADORA: ESTER ALMENAR. Col-laboradora i docent a la Universitat Ra-mon Llull, ESCE-Université de Toulouse, EADA i IESEHORARI: de 9.00 h a 13.30 h i de 15.30 h a 18.00 hPREU: 195 € per persona (el preu inclou material, coffee break i dinar grupal). Places limitades a 8 persones.

FORMACIÓ DE FORMADORSDIMECRES 12 DE JUNY DE 2013

OBJECTIUS:- Transmetre als participants els aspectes fona-mentals per desenvolupar una acció formativa.

- Dotar de tècniques específiques per passar d’ex-pert a formador i capacitador de la matèria.

- Millorar la capacitat de transmissió de conceptes i potenciar les habilitats comunicatives.

- Respondre a preguntes i gestionar situacions di-fícils.

- Gestionar apropiadament el canvi.

FORMADOR: Josep Mas i Font. Professor d’ESADE i especialista en habilitats directives.HORARI: de 9.00 h a 13.30 h i de 15.30 a 18.00 hPREU: 195 € per persona* (el preu inclou ma-terial, dinar i coffee break).Places limitades a 8 persones.

OFERTA núm. 7114Treball ofert: Cap de cuina (hoteleria). Responsable del servei: responsables de la cuina, realització de plats, canvis de carta, comandes de material i menjar, control del personal de cuina, etc. Con-tracte de 12 mesos (1 mes a prova) + possibilitat de reno-vació com a fi x. Carnet de ma-nipulació d’aliments preferent-ment. Dilluns i dimarts festa (fl exibles segons festius), 36 mesos d’experiència obligato-ris com a cap de cuina.Nivell professional: Coman-daments intermedis, encarre-

gats d’instal·lacions, directors d’àrea i de grans departa-mentsSector d’activitat de l’em-presa: RestaurantsLloc de treball: SANT JULIÀ DE LÒRIA / FONTANEDAFormació requerida: · Nivell acadèmic: Cicles pro-fessionals de grau superior (BAC Pro, FP2)· Branca: Hostaleria· Especialitat: Cuiner de res-taurantIdiomes: · Castellà: Mitjà· Català: Mitjà

OFERTES DE TREBAL

Cap de cuina gats d’instal·lacions, directors d’àrea i de grans departa-

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina web, www.treball.ad (a Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

OFERTA núm. 6907Treball ofert: Ajudant de cuina. Horari: 20 hores setmanals dins la franja de 8 h a 23 h amb un dia i mig de festa set-manal. Contracte de durada determina-da, fi ns al dia 1 d’octubre. Es valorarà coneixements d’altres idiomes. Dotze mesos d’experiència com a ajudant de cuina obligatòriament.Sector d’activitat de l’empresa: Hotels i motels amb restaurantLloc de treball: CANILLOFormació requerida: · Nivell acadèmic: Cicles curts professi-onals (BEP, CAP, FP1)· Branca: HostaleriaIdiomes: · Castellà: Mitjà· Català: Mitjà

Ajudant de cuina. Horari:

OFERTA núm. 7086Treball ofert: Cambrer, en general. Cambrer/a de res-taurant per a hotel. Horari: Vuit hores al dia dins la franja de 9 del matí a 10 de la nit amb un dia de festa setmanal (l’altre es paga a part com a hora extra). L’EMPRE-SA ES FA CÀRREC DEL TRANSPORT (10 EUROS AL DIA). Contracte fi x amb un mes de període de prova. Es requereix bona presència i puntualitat. No necessà-ria experiència.Nivell professional: Ofi cials de 1aNivell professional alternatiu: Sense categoria professional (00)Sector d’activitat de l’empresa: Hotels i motels amb restaurantLloc de treball: PAS DE LA CASAIdiomes: · Francès: Mitjà· Castellà: Mitjà

Empresa amb activitat internacionalnecessita:

SECRETÀRIA COMERCIAL

Imprescindible castellà, francès i anglèsExperiència internacional

Disponibilitat horària

Salari a convenir en funció de la capacitat

Envieu currículum a:[email protected]

PERSONAL DOMÈSTIC PER A CASA PARTICULAR

S’encarregarà de les tasques domès-tiques en general, així com de la cura

de nens.Persona discreta, amb bona presència

i estabilitat al país.Imprescindible experiència prèvia.

Es demanaran referències.

Interessades, contacteu [email protected]

S’ofereix Pintor d'automòbilsAmb 15 anys d'experiènciaTel. 328 606

S'OFEREIX

Auxiliar degeriatria

per cuidar persones grans tant de dia

com de nit.Tel. 682 053

El primer diari digital d’Andorra

ES NECESSITA

CUINERExperiència mínima de 3 anys

Condicions a convenir segons vàluaAmb permís de treball

Incorporació immediata

INTERESSATS, ENVIE CV [email protected] O TRUCAR AL 321 809

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina web,

OFERTA núm. 7037Treball ofert: Dependent de comerç, en general. Persona per atendre el públic amb tasques admi-nistratives. Imprescindible bona presència i ampli do-mini d’informàtica. Horari: 40 hores setmanals dins la franja de 9 del matí a 9 del vespre. L’horari serà rotatiu de matí, tarda o torn partit, amb dos dies de festa set-manals (entre setmana). Contracte fi x amb un mes de període de prova.Sector d’activitat de l’em-presa: Lloguer d’altres béns immobiliaris

Lloc de treball: ESCAL-DES-ENGORDANY Formació requerida: · Nivell acadèmic: Batxille-rat, BaccalauréatIdiomes: · Català: Mitjà· Castellà: Mitjà· Anglès: Superior· Francès: Superior· Rus: SuperiorInformàtica: · Tractament de text: Su-perior· Fulls de càlcul: Superior· Internet: Superior

Dependent Lloc de treball:DES-ENGORDANY

Page 28: Diari del 28 de maig de 2013

28 Dimarts, 28 De maig Del 2013oci

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

Si desitgeu més informació, ens podreu trobar al telèfon

73 77 73 o bé a [email protected] informàtics per a

particulars i empreses

Nou iMac27" - 2,9GHz

Core i5 a 2,9 GHz8 GB de memòriaDisc dur d’1 TB1

Preu: 1.740 € *

En estoc* IGI inclòs

L’AJUDO A RESOLDRE QUALSEVOL TIPUS DE PROBLEMACONTACTI AMB L’AUTÈNTIC VIDENT

I DEIXI DE PATIR EN SILENCI!

PROFESSOR DIAVIDENT MÈDIUM C O M P E T E N T I S E R I Ó S TEL. +34 631 346 959 (LA SEU D’URGELL) / + 33 640 326 109 ∙ [email protected]

ESPECIALISTA A RECUPERAR LA PARELLA

TREBALL SERIÓS, RÀPID, EFICAÇ

I GARANTIT

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

Cinemes Illa Carlemany

EL GRAN GATSBY (3D) 21.45. V.O.S.E.: 19.00

LA ESTRELLA 20.10, 22.15

SCARY MOVIE 5 18.15

OBJETIVO: LA CASA BLANCA 22.10

FAST & FURIOUS 6 18.30, 19.30, 21.30, 22.15

LA GRAN BODA 18.00, 19.45

SCARY MOVIE 5El jove matrimoni format per Dan i Jody co-mença a detectar una activitat molt poc nor-mal a casa seva després d’acollir les filles del germà de Dan, que han passat tres anys soles al bosc. Quan el caos envaeix la seva vida, tots dos arriben a la conclusió que els ronda el sinistre fantasma de la mare de les petites.

OBJETIVO: LA CASA BLANCAMike Banning és un agent del Servei Secret nord-americà. Després d’un accident en què només aconsegueix salvar la vida del presi-dent, decideix deixar la feina. Poc després, però, es veurà obligat a tornar a l’acció ja que un comando coreà ataca la Casa Blanca.

FAST & FURIOUS 6Des que Dom i Brian van destruir l’imperi d’un mafiós i es van apoderar de cent mili-ons de dòlars, el grup s’ha dispersat. Però se-gueixen sense poder tornar a casa ja que són pròfugs de la justícia. Hobbs li demana a Diu que reuneixi el seu equip i l’ajudi a atrapar una banda de letals conductors mercenaris a canvi d’un indult.

LA GRAN BODAUna família trencada intenta sobreviure a un cap de setmana de noces. Amb motiu del ca-sament del seu fill adoptiu Alejandro, Ellie torna a la seva antiga llar deu anys després que el seu marit Don l’enganyés amb la seva millor amiga, Bebe. Però quan Alejandro els anuncia que la seva mare biològica assistirà al casament i que, per les seves estrictes creences religioses, no ha de saber que estan divorciats, es veuran obligats a fer veure que són un ma-trimoni feliç i Bebe haurà de sortir d’escena.

EL GRAN GATSBYNova adaptació cinematogràfica de la novel·la de F. Scott Fitzgerald. Un aspirant a es-criptor, Nick Carraway, deixa el mitjà oest i arriba a Nova York la primavera de 1922, una època de relaxament moral, enlluerna-dor jazz i reis del contraban, i en què la bor-sa puja com l’escuma.

LA ESTRELLAEstrella és alegre, positiva i massa generosa amb els que l’envolten. Té cura de tots, menys d’ella. Però aviat descobrirà que també té dret a ser feliç.

Page 29: Diari del 28 de maig de 2013

oci 29Dimarts, 28 De maig Del 2013

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom: (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 744 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117www.viatges-soldevila.com

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia del FenerAv. Bra. Riberaygua, 2 - Tel.: 861 761Pas de la Casa Farmàcia de les PistesAv. d’Encamp, 9 - Tel.: 856 580 - 347 958

TELÈFONS

El Didal d’OrPlaceres Arranjament de tot tipus de roba

C/ Joan Maragall – Edi�ci Rebés, B – 4.  Andorra la VellaTel. 86 09 81   -  Mòbil 35 35 61

SOLu

ciO

NS N

. 2.3

05

SOLu

ciON

S 1.

705

SudOku NÚM. 1.706

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.306

agENda i ExpOSiciONSANDORRA LA VELLA

GALERIA DEsIG(N)Solució salina, fotografies d’Edu-ard Comellas. Fins al 4 de juny.

sALA D’ExpOsIcIONs DEL GOVERNWDW Ciria - Windows, de José Manuel Ciria. Fins al 5 de juny.

LA BOHÈME / jARDIN cOsMIquEEscultures de vi de Carolina No-elia Porcel. Fins al 6 de juny.

GALERIA pILAR RIBERAyGuAObra recent de Patrick Loste. Fins al 21 de juny.

LLIBRERIA LA puÇAEx-Libris i escultura, de Gerard Roca. Fins al 5 de juny.

cENtRE cuLtuRAL LA LLAcuNALa diversitat cultural en l’art. Fins al 31 de maig.

pARk HOtEL / ARt AL sEtUna nova mirada, obra de José Duván. Fins al 30 de juny.

puNt D’INfORMAcIó GENt GRANFons de mar, pintures d’Hermí-nia Garcia. Fins al 5 de juny.

cAsA DE LA VALLLa dona i la política a Andorra. El llarg camí envers la paritat. Fins al 31 d’agost.

ENcAMp

sALA D’ExpOsIcIONs DEL cOMúJesús Carreto fotografia la fauna salvatge. Fins al 31 de maig.

puNt D’INfORMAcIó juVENILLlegendes a llapis, dibuixos d’Iris Bruning. Fins al 14 de juny.

EscALDEs-ENGORDANy

cENtRE D’ARt (cAEE) Antic Egipte i teixits coptes de Montserrat. Fins al 8 de juny.

HOtEL ROc BLANc / ARt AL sEt Del Pirineu al Mediterrani, pintu-res de Carme Massana. Fins al 30 de juny.

VEstíBuL DEL pRAt DEL ROuRE Fotografies Olímpics andorrans 1952-2012. Fins al 2 de juny.

sANt juLIÀ DE LÒRIA

cENtRE cuLtuRAL LAuREDIÀExposició col·lectiva dels 140 alumnes de l’Escola d’Art. Fins al 14 de juny.

LA MAssANA

MusEu DEL cÒMIcJudge Dredd, de Carlos Ezquerra. Fins al 30 de maig.

ORDINO

BARRI ANtIc Fotografies finalistes del concurs #O Snow. Fins a finals de maig.

cANILLO

MusEu DE LA MOtO 60 anys de trial. 1949-2009.

Page 30: Diari del 28 de maig de 2013

30 Dimarts, 28 De maig Del 2013oci

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Para mujer de 54. Yo hombre madurito.marca dia y el sitio a partir de las 20 horas para tomarmos algo y ja te contarei todo lo que queiras saber xau

Cada dia te quiero mas !!aun que me cuesta demostrarlo..eres un bixito malo pero me encanta!!TE AMO CRISTIAN P.

ParA andrea , de la Bp de la bartra . Me pregunto si podriamos quedar para tomar algo. ???

BD Soy la chica del beagle de la crta d Engolasters. Muchas gracias por lo de guapa! :-) Y si tengo pareja.

B.D...para ti MARCIA..me

gustarà a ser cantante,,y cantar’te al ouido..por el dia pienso en ti,pela noche soÃḟo contigo..con tantas cançiones bonitas,a ti yo te cantarà a...M.B.

B.DIA...Para ti KÃḟTIA..feliz cumpliãÃḟos..tus ojos son duas estrellas k siempre estan a brillar..ese brillo és tan fuerte,,k no los puedo dejar de mirar..eres a alegria de cada dia,,eres a belleza del despertar..bjs..M.B..

Bd.Mouros nao choreis, la maldison de Bela Guttmann se acaba en el ano 2062. Visca el oporto,dedicado al Cesar del pinxo, tu cara dis tudo.

bd hola mariposa wapa!solo kiero k sepas o kt t kiero y no voy parar hasta k t tenga d nuevo!!!bjxx f.f.!!!

BD SEORAS S QUIEREN USTEDES VER PASARELAS D LA CIBELES VAYANSE ALA BALLIA LAS HAY D TODOS L COLORES Y MODELO Y LLEVAN UNOS COLLARES Y RELICARIO QUE SE PARECEN A MARUJITA DIAZ ?

Bd, soy un hombre muy mayor mejor un padri. Y por eso asisto y muy amenudo a la llar de juvilados no dire de donde pero quiero decir lo mal que me siento y la pena que me lo siguiente.. Estas sentado tomando algo de repente entran 3 o 4 matrimonios con sus

esposas enjoyadas hasta el cuello sus marido bien vestidos altivos piden algun refresco y ya llegan los millones lo que poseen que cobre por aki lo que pague por alla. Y mientras de todas sus famfarronadas ves a un viejo tomandose una taza de leche con una madalena.....

Bd tin caseta de nines escalA uno doce con cortinas i llums qui este interesat comuniqueulo al bd

BD Quina merda d’internet, quina merda de servei de la sta, la fibra falla ms que falete fen un mortal!

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Bodegueta · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

Av. Príncep Benlloch, 66, local 8AD500 Andorra la VellaTel.: 819 840 / 339 840

https://www.facebook.com/esports.benlloch

DILLUNS 3 JUNY 2013 - 18.30 ANDORRA PARK HOTEL“NUTRICIÓ A L’ESTIU”

amb la Dra. INMA MAÑÁMASTER CLASS CARDIO-BOX

A càrrec de LUIS SANTANA

GRATUÏTreserveu fins al

3 de juny al telèfon819 840 / 339 840

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Un dia ideal per a l’univers amo-rós, sentimental, i ideal per a les di-versions en bona companyia. No hi haurà res més grat que trobar-vos amb persones afins i gaudir de sortides.

La conjunció Venus-Júpiter as-senyala una data especial per a les parelles que vul-guin engrandir la família i escriure a la cigonya. Mo-ments afortunats en la vida social.CR

ANC

22 ju

ny -

23

julio

l

El vostre estat d’ànim s’aquieta, donant pas a acti-tuds reflexives al voltant de proble-mes sentimentals. Bones novetats professionals. Su-perareu problemes i fareu avenços.BA

LANÇ

A 24

set

embr

e -

23 o

ctub

re

Moment excel·lent per a l’amor, ide-al per expressar tot el que sentiu i penseu. Per als sols, l’amor pot tro-bar-se a la cantona-da. La cortesia i les bones maneres són vitals ara.CA

PRIC

ORN

22 d

esem

bre

- 20

gen

er

L’estat d’ànim re-ceptiu us ajudarà en l’amor i les re-lacions seran pro-fundes i càlides. L’intercanvi amb col·legues de feina i amb superiors també serà positiu. Cuideu la salut.TA

URE

21 a

bril

- 21

mai

g

Aires de renovació en l’amor consoli-den la parella. La relació es plante-jarà d’una altra manera, amb ànim innovador i lliure. La reflexió i el pro-cedir savi posen límit a frustracions.LL

24 ju

liol -

23

agos

t

Les influències celestes poden afectar el vostre caràcter, fent-vos tornar querellants i susceptibles, cosa que pot perjudicar les relacions. Les discussions no us portaran enlloc.ES

CORP

Í 24

oct

ubre

- 2

2 no

vem

bre

Un dia encoratja-dor per a l’univers amorós. Les posici-ons astrals harmo-nioses seran la fu-sió perfecta perquè aconseguiu canalit-zar els assumptes econòmics de ma-nera positiva.AQ

UARI

21

gen

er -

19

febr

er

Els interessos amo-rosos poden peri-llar a causa de dis-cussions i topades entre enamorats. Eviteu els escàn-dols, no aviveu discussions que co-mencen amb pocs fonaments. BE

SSON

S 22

mai

g -

21 ju

ny

L’amor superarà tots els esculls i els contratemps, especialment els rumors sense fo-nament. Tindreu bona disposició a resoldre dilemes amb la parella i amb la família. VE

RGE

24 a

gost

- 2

3 se

tem

bre

Canvis encoratja-dors en l’escenari sentimental. Expe-riències vitals, de reciprocitat amoro-sa, apassionament i romanticisme a dojo, amb la pro-mesa de noves de-cisions afectives. SA

GITA

RI

23 n

ovem

bre

- 21

dese

mbr

e

Venus no acompa-nya els progressos sentimentals, així que serà important que us calmeu i no entreu en disputes. La feina tampoc no mostrarà la millor cara. Adopteu una conducta prudent.PE

IXOS

20

febr

er -

20

mar

ç

Page 31: Diari del 28 de maig de 2013

oci 31Dimarts, 28 De maig Del 2013

La millor relació qualitat-preu que pugui trobar...La millor relació qualitat-preu que pugui trobar...La millor relació qualitat-preu que pugui trobar...Cuina ràpida d’excel·lència oberta cada dia en horari

ininterromput - Menjar per emportar-se - Celebracions, reunions d’empresa - Càterings per emportar-se -

Varietat de producte (entrepans, amanides, plats, sucs naturals, xurros amb xocolata...) - Venda directa d’oli

de Jaén a preu d’hipermercat.

La millor relació qualitat-preu que pugui trobar...Cuina ràpida d’excel·lència oberta cada dia en horari Cuina ràpida d’excel·lència oberta cada dia en horari

ininterromput - Menjar per emportar-se - Celebracions, reunions d’empresa - Càterings per emportar-se -

Varietat de producte (entrepans, amanides, plats, sucs naturals, xurros amb xocolata...) - Venda directa d’oli

La millor relació qualitat-preu que pugui trobar...

ininterromput - Menjar per emportar-se - Celebracions,

Varietat de producte (entrepans, amanides, plats, sucs Plaça Rebés, 6. AD500 Andorra la VellaTel. (+376) 81 96 81 – www.thefamilyarms.com

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

08.00 Info Neu: Ara i aquí 12.00 Àrea ATV: Fórmula

musical12.55 El dia E13.40 El temps migdia +

El trànsit13.45 Informatiu migdia14.15 L’@ estesa14.45 Àrea ATV: Fórmula

musical15.00 RNA: Cara o creu18.00 Àrea ATV: Fórmula

musical19.15 Club Piolet20.15 RNA: Ara i aquí 2.020.40 El Temps20.45 Informatiu vespre21.20 Documental:

Els primers 30... (30 anys de l’Escola Andorrana)

21.50 L’@ estesa 22.15 Litoral: Poètes, ma-

rins et musiciens23.05 Informatiu vespre23.45 Redifusió nit01.00 Àrea ATV

06.00 Notícies 3/2408.00 Els matins 14.00 Telenotícies comar-

ques 14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 15.50 La Riera 16.35 Divendres 18.10 Joséphine 19.57 Espai Terra 20.20 El Gran Dictat 21.00 Telenotícies vespre 21.50 Sense ficció 23.10 Pel·lícula: Benaurats

els assedegats01.10 TR3S C 01.55 Divendres 03.25 Fusió i swing a

l’estudi 04.10 Fusió i swing a

l’estudi 04.55 Jazz a l’estudi

21.20 La Riera 22.05 Quèquicom23.05 Via llibre 23.31 Premis d’Honor de

les Lletres Catala-nes: Josep Benet i Morell

23.58 Extres 23.57 El viatge dels

continents 00.48 TR3S C 00.52 Els trens de Bombai 01.51 Vestits d’arreu del

món 02.24 240, el nen clònic 03.17 Fusió i swing a

l’estudi 04.46 Jazz a l’estudi

07.13 El petit Nicolas 07.50 Doraemon 08.42 Quin crac, l’Angelo! 09.00 Mic 3 09.40 Els Barrufets 10.31 Avatar: l’últim mestre

de l’aire 11.42 Futbol galàctic 12.32 Mofeta Kung Fu 13.10 La lliga dels super-

malvats 13.45 Shin Chan 14.35 Els pingüins de

Madagascar 15.23 Bola de Drac Z Kai 16.10 One piece 17.00 Mic 3 17.45 Una mà de contes 18.10 L’abella Maia 19.00 L’Spirou petit 19.30 Info K 20.15 Tom i Jerry 20.55 Bola de drac

07.10 Efectivament 08.15 Champions Magazín 09.09 Astúries: la mirada

del vent 10.24 Forquilla i motxilla 11.42 La central elèctrica

humana 12.40 Projecte Terra.

Descobriments arreu del món

13.39 Un tast pel món 14.03 Forquilla i motxilla 14.30 La construcció de

Sea City 15.22 Astúries: la mirada

del vent 17.01 Batecs de natura 18.00 Kilian’s quest: Haku-

na matata 19.00 Champions Magazín 20.00 Esport Club 20.40 Bàsquet: Lliga En-

desa. FC Barcelona Regal - Uxue Bilbao Basket: 3r partit quarts play-off

22.40 Zona UFEC

07.20 8 de 807.50 Catalunya blues08.20 La doctora Quinn09.00 Televenda11.05 Vaughan en vivo11.30 Migdia13.30 Arucitys16.30 Dame un respiro17.20 La pel·lícula: Lo que

hice por amor18.50 8 al dia22.30 Gran cinema: Encara

sé què vau fer l’estiu passat

01.20 Misteris... amb Sebastià Arbó

02.10 Clips

08.15 Informatiu Alt Urgell 08.30 Notícies Lleida 09.00 Cafeïna09.30 Zona natural 10.00 Informatiu Cerdanya 10.30 Ciutadella 11.00 Cafeïna 12.00 Serveis informatius 12.30 Àrea Segura 13.00 Informatiu Cerdanya 14.00 Informatiu migdia

Lleida 14.30 Criatures 15.00 Cafeïna 16.00 Mira com ballen 16.30 Forma de vida 17.00 10 comarques17.30 Banda sonora 18.00 El meu poble 18.30 Nius 19.00 Cuina ebrenca 20.00 Informatiu vespre

de Lleida 21.00 La Cuina de...21.30 Lleida al dia23.00 Informatiu Pallars 23.30 Socarrats

06.30 Telediario matinal 08.30 Los desayunos de

TVE10.05 La mañana de La 114.00 L’informatiu14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 Informativo territorial16.30 Gran Reserva.

El origen 17.30 Amores verdaderos18.30 Letris 19.20 Tenemos que hablar20.20 Corazón 21.00 Telediario 2 22.30 MasterChef 00.05 Fabricando: Made in

Spain 00.55 Repor01.55 La noche en 24 H03.30 TVE es música

07.55 Biodiario09.00 Babel en TVE09.30 Aquí hay trabajo 10.00 La aventura del saber11.00 Documental 12.00 Para todos La 213.35 Zoom tendencias 14.45 Docufilia 15.35 Saber y ganar16.05 Grandes documen-

tales 18.00 Docufilia19.00 Trucks 19.30 Para todos La 220.00 Paraísos cercanos 21.00 Docufilia 22.00 Versión española: El

sueño del mono loco 00.15 La 2 Noticias01.15 Redes 2.0 01.45 Conciertos de

Radio-303.05 La noche temática

06.30 Informativos Telecinco

08.55 El programa de Ana Rosa

12.45 Mujeres y hombres y viceversa

14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco16.00 Sálvame 20.15 Pasapalabra21.05 Informativos

Telecinco22.15 Gran Hermano

Catorce. Asómate 22.45 El don de Alba:

El primer fantasma 00.30 Gran Hermano

Catorce: el debate 02.30 Premier casino 05.00 Fusión sonora

07.45 Al rojo vivo09.30 Crímenes imper-

fectos10.30 Crímenes imperfec-

tos: ricos y famosos 11.30 Informe criminal 12.25 Al rojo vivo14.00 La Sexta noticias15.00 Jugones15.25 La Sexta Méteo 15.40 Taxi16.30 Así nos va17.45 Más vale tarde20.00 La Sexta Noticias20.55 La Sexta Méteo21.00 La Sexta Deportes 21.30 El intermedio22.35 El taquillazo:

El escritor 00.50 Cine: Amor en juego 02.30 Astro TV

06.45 TFou08.30 Téléshopping09.20 Au nom de la vérité10.55 Petits secrets entre

voisins 12.00 Les douze coups

de midi13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Téléfilm: 193 coups

de folie 16.35 Quatre mariages

pour une lune de miel

17.25 Bienvenue chez nous 18.20 Une famille en or19.05 Money drop 20.00 Journal20.50 Les experts:

Manhattan00.05 New York, section

criminelle 01.45 Reportages 03.35 Très chasse, très

pêche

06.00 Motociclismo. Cam-peonato del Mundo Superbike

08.20 Fútbol. Campeonato del Mundo de clubes sub-17

10.00 Balonmano. Liga Asobal

11.15 Atletismo. Carrera de Ultrafondo Transvulcania

13.05 Fútbol. Estudio Estadio

15.15 Fútbol. Campeonato del Mundo de clubes sub-17

17.00 Baloncesto. Zona 2014

18.00 Conexión Vintage19.00 Fútbol. Campeonato

del Mundo de clubes sub-17

22.30 We Ride, Historia del Snowboard

23.30 Directo fútbol. Estudio Estadio

06.30 Télématin09.10 Des jours et des vies 09.35 Amour, gloire et

beauté 10.00 C’est au programme10.55 Motus 11.30 Les z’amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal14.00 Toute une histoire15.10 Roland-Garros 17.00 Le jour où tout a

basculé 17.20 Par amour 17.55 On ne demande qu’à

en rire19.00 Mot de passe 19.30 N’oubliez pas les

paroles20.00 Journal20.45 Un jour/un destin 22.50 Meurtre en famille 00.01 Une peine infinie

- Histoire d’un condamné à mort

06.15 Noticias de la mañana

08.55 Espejo público12.20 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.50 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 Noticias 115.45 Deportes16.00 Tu tiempo16.30 Amar es para

siempre 17.30 El secreto de Puente

Viejo 18.45 Ahora caigo20.00 Atrapa un millón21.00 Antena 3 Noticias 221.45 El Hormiguero 3.022.40 Gran Hotel 00.15 Sin rastro01.45 Ganing Casino05.00 Minutos musicales

07.00 El zapping de surferos

08.45 El encantador de perros

09.45 Rush (episodio 17) 10.30 Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro, con Jesús Cintora

14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 Castle18.30 Te vas a enterar20.00 Noticias Cuatro21.00 Lo sabe, no lo sabe 22.30 Castle: Watershed 23.15 Elementary

(Episodio 20)00.00 Castle: El pichón y la

codorniz 01.00 Ladrón de guante

blanco: Bonos falsificados

02.30 La línea de la vida04.00 Shopping

06.45 Ludo08.45 Des histoires et des

vies 10.50 Midi en France 12.01 Édition régionale 13.50 Si près de chez vous 14.55 Questions au gouver-

nement 16.10 Des chiffres et des

lettres16.50 Harry 17.30 Slam18.10 Questions pour un

champion19.30 Journal national 20.00 Tout le sport20.15 Plus belle la vie 20.45 Téléfilm: I Love

Périgord 22.25 Grand Soir/3 23.25 Film: Non ma fille, tu

n’iras pas danser 01.10 Division criminelle 02.25 Printemps arabes, la

confiscation

06.40 Télé achat09.40 Vous êtes en direct11.00 Les anges de la

téléréalité 5 12.10 Futurama 13.35 Tellement vrai 15.15 Tellement vrai:

la quotidienne 16.10 Les anges de la

téléréalité 5 18.45 Vous êtes en direct20.00 NRJ12 Replay 20.50 Film: Le tombeau 22.55 Film: Sept ans au

Tibet 01.20 La Maison du bluff -

La quotidienne 02.45 Programmes de nuit

08.00 X:enius 08.25 Voyage aux Amé-

riques 09.00 Yourope 09.25 La fausse promesse

d’une énergie propre 11.10 Ports d’attache 12.05 Les aventures

culinaires de Sarah Wiener

13.01 Islay, le secret du whisky

13.55 Téléfilm: Espions de Varsovie

17.10 X:enius 18.05 Ports d’attache 19.00 Mes amis les grands

dauphins 20.05 28 minutes 20.50 Le sable: enquête sur

une disparition 21.55 Débat 22.20 Un voyageur 00.05 K -129 ne répond

plus 02.40 Film: Absurdistan

06.30 Bom dia Portugal 10.00 Praça da alegria13.00 Jornal da tarde 14.15 Windeck - O preço

da ambição15.07 Éramos seis15.46 Portugal no coração18.00 Portugal em direito19.08 O preço certo20.00 Telejornal21.00 O nosso tempo21.31 AntiCrise21.59 Bem-vindos a Beirais22.52 Esta é a minha

família23.45 5 para a meia-noite00.55 Nikita01.44 Alcatraz02.31 Vidas em jogo

08.03 TV5 Monde. Le journal

09.20 Peuples du monde10.00 Flash info11.00 TV5 Monde. Le

journal12.05 Curieux Bégin13.00 Fermier urbain14.00 Film: Un homme

qui crie15.35 Flash info16.00 TV5 Monde. Le journal17.00 Dans la bouche du

diable18.00 TV5 Monde. Le

journal19.05 Les p’tits plats de

Babette20.30 Journal (France 2)21.00 Téléfilm: La victoire

au bout du bâton22.30 TV5 Monde. Le

journal22.45 Journal (RTS)23.15 Le journal de l’éco-

nomie

08.00 Téléachat 09.00 Touche pas à mon

poste! 10.55 Le grand 8 12.00 D8 le JT 12.30 MacGyver 13.30 Navarro 17.00 MacGyver 18.30 Touche pas à mon

poste! 20.30 D8 le JT 20.50 Popstars 23.05 Film: Save the Last

Dance 2 00.55 Touche pas à mon

poste! 02.30 Programme de nuit

08.15 M6 Kid 09.05 M6 boutique 10.10 C’est ma vie 11.00 Desperate hou-

sewives 12.45 Le 12 45 13.05 Scènes de ménages13.45 Téléfilm: La rançon

de la gloire 15.30 Téléfilm: Le parfum

de la trahison 17.30 Un dîner presque

parfait 18.40 100% mag 19.45 Le 19/4520.05 Scènes de ménages 20.50 Un air de star 23.15 Un air de star, ça

continue 00.05 Anne Roumanoff:

Anne, naturellement 02.20 M6 Music

Page 32: Diari del 28 de maig de 2013

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dim

Arts

, 28

De m

Aig

Del

2013

Avui felicitem tots els Emilis

[email protected]

el dia 24 vaig pujar a Andorflora i vaig veure un aparador impressionant, gràcies a la gent que té tanta imaginació. Us

felicito, per mi va ser el millor aparador que vaig veure.

Joan, que ben acompanyat que estàs!! Quina sort que tenen alguns i uns altres, res!!! Ha ha ha

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge. Cost 0.75 € + cànon

més sms a la pàgina 30

BD Noi 35 atract. c a r i n y o s , s i m p a t i c , troba a faltar el amor, m’agradaria coneixer una noia similar fins a 34. Alguna??en relacio a l I.T.V. Voleu dir que qui la fa esta preparat per donar un diagnostic d,un vehicle? son titolats amb ingenieria? tenen quelcom diplomacio? son jurats per demostrar inparcialitat? n,es molt facil dir aquest paracops esta esquerdat una falta greu a llensar el vehicle, o els autocars de.practiques que cauen a trossos la passin. FEU-S-

HO MIRAR.BD Al Servei d Circulacio dAndorra la Vella feu pena multant als cotxes durant el partit dl River, ara que tot just sacaba la temporada i decidiu posar multes, patetic.BD si t’en recordes haber agafat una noia negra a la rotonda surtint d’encamp i haber-la deixat a la rotonda de pujada cap a engolasters que anaves a un concert d’un grup andorr a escaldes! SISPLAU MIRA SOTA EL SEIENT DEL COPILOT, PERQUE SE M’HA CAIGUT EL MEU TELEFON, UN SAMSUNG NEGRE! Si et reconeixes contesta al

BONDIA porta el telefon a la policia gracies! Em dic KEREN per si t’en recordes!!Bd. Bon dia amor meu, se q et estas trista, pensa q has fet el q tenies q fer. La teva tristo em mata, vui q siguis felic i fare tot el q sigui possible per veure el teu sommriure en aquesta careta tant maca. T estimo i ets maravellosa vida meva.Bd.felicitats als organisados del campeonat d butifarra d andorra exit total per joakim nadal i joan berenguer sou uns cracs

moltes felicitats, Nadia, dels

teus pares, que t’estimen!!

Per grampresentant tiquet Joieria

Taller propi

COMPREMOR I PLATA

22 anys ens avalenNOSALTRES NO ENGANYEM. Comproba-ho.

Vine a veure’ns. Diners a l’instant.C. de la Llacuna, 11 - Andorra la Vella - T. 827 537

NOVA BOTIGA: Av. Santa Coloma, 38 (costat Hotel President)Di

mA

el dia 24 vaig pujar a Andorflora i vaig veure un aparador impressionant, gràcies a la gent que té tanta imaginació. Us

del 20 al 23 de juny

Reunió informativa

Avui, 28 de maig a les 20.30 h,

a la sala de la Closeta del

Comú de la Massana.

www.andorraultratrail.org

Joan, que ben acompanyat que estàs!! Quina sort que tenen alguns i uns altres, res!!! Ha ha ha