ESPAVILA febrer 2016

32
ANY XVI EDITA ARDIT #157 2.2016 PERRUQUERIA MONTSERRAT PARERA 35anys amb vosaltres c/ Hospital 7 ESPARREGUERA T. 937773292 W PRIMERA FIRA NOUCENTISTA W VISITES GUIADES #lanitdelssets LA NIT DELS SETS DEL 777 COMUNICA W COMENÇA LA TEMPORADA DE PASSIÓ 2016 CARNAVAL, CARNAVAL… CARNAVAL TE QUIERO… FESTA MAJOR D’HIVERN

description

Agenda d'activitats - Festa Major d'Hivern d'Esparreguera - Fira Noucentista

Transcript of ESPAVILA febrer 2016

ANY XVIEDITA ARDIT#157 2.2016

PERRUQUERIAMONTSERRATPARERA

35anys amb vosaltres

c/ Hospital 7ESPARREGUERAT. 937773292

W PRIMERA FIRA NOUCENTISTA W VISITES GUIADES#lanitdelssets LA NIT DELS SETS DEL 777 COMUNICA W COMENÇA LA TEMPORADA DE PASSIÓ 2016

CARNAVAL, CARNAVAL… CARNAVAL TE QUIERO…

FESTA MAJOR D’HIVERN

Cultura, motor de la societat!Ja arriba la Festa Major, la d’hivern, “la petita”, que n’hi diem a vegades sense pensar. En realitat és LA FESTA MAJOR, en majúscules, ja que celebrem la diada de la patrona d’Es-parreguera! Sembla que amb aquesta festivitat arribarà el fred que encara no ha fet i que tant convé a la nostra terra per al bé dels seus fruits i per al nostre. Amb la Festa Major, ar-riben multitud d’actes culturals i socials que ens ompliran de valent les agendes, de nous i els de sempre, tots benvinguts. Una de les novetats d’aquest any serà la Fira Noucentista, que substituirà a l’anterior Fira Medieval, i que vol posar en relleu l’efervescència industri-al, cultural i arquitectònica de la nostra vila en aquell període. També tindrem, entre altres actes, inauguracions de carrers i parcs, el tradicional concert de la Banda a l’Ateneu, en Justo Molinero al Teatre de La Passió, vermuts populars, castells (humans i també de focs), sardanes, teatre i el lliurament dels SETS de la revista 777. Deixem enrere la cosa medie-val per endinsar-nos a l’època noucentista, una època on la cultura pesava i era conside-rada un motor de la societat: impregnem-nos, doncs d’aquell esperit i tornem a creure-hi. Fem de la cultura una Festa Major, fem de la cultura el nostre dia a dia: una vila neta, ale-gre, sàvia i acollidora, per als esparreguerins i per als visitants. Ah i parlant de cultura i de visitants… s’està assajant La Passió, la més espectacular de Catalunya! L’heu de veure.

_g. bidegain c. paltor ardit

Si voleu incloure una activitat a l’agenda Espavila, feu-nos arri-bar la informació a l’adreça de contacte [email protected] o bé truqueu-nos, abans del 20 de cada mes i sortirà publicat en el número següent. El criteri de l’Espavila a l’hora de fer l’agenda és independent i la inclusió de la informació és gratuïta per a les entitats de la vila. Qualsevol altra publicació o publicitat, està subjecta a tarifes de preus o con-dicions prefixades. Informeu-vos! Ajudeu-nos a millorar l’Espavila, envieu-nos qualsevol suggeri-ment que cregueu que pot millo-rar la revista. Moltes gràcies per la vostra col·laboració!©espavila edita>ardit _c. paltor _c. ortí _o. esteve _g. bravo _h. jorba _g. bidegain (ardit.cat)

publicitat> 618 313 899 [email protected]

[email protected] per publicar anunci

o activitat a l’agenda.

LA CISTELLA HA SIGUT POSSIBLE GRÀCIES A:Le Doux Collage, Melvi, perruqueria, Espiral 108, La Múrgula, restaurant, Perruqueria TresN, Lafargue benestar i bellesa, L’Illa restaurant, Aromàtiks olis, Kbell’s perruqueria, Tremetinaire, BàsicKids, Gust de Gla, Amat Board Sport, EspaMascotes, Feeling, Ca la Madeixa, La Floristeria by Git, Calsina Xarcuters, Samy’s confección, Cal Ferran, AurOÒptica, Rous cosmètics, El Taller de Sandra, Òptica Esparreguera, K-Fetó, Mobles Cuscó, Sensorial, Cal Sant, Avigó calçats, Paula llenceria, Cal Siscu, Farmàcia Florensa, Mamy’s Food, Terres Llunyanes, Espai Terres, Núria llibreria i papereria, L’Espinguet llibreria, Imagine fotografia, Rebost del Montserratí, TonaMòn viatges, Abelaira, joieria i rellotgeria, El Racó Gustós, L’Eulària, Satto, Montserrat Parera, perruqueria, Masip, productes de perruqueria i estètica, La Taqueta Fuig, Peücs, Grau Pastissers, Viatges Calsina, Teo Moda, Codi Moda, Ens Vestim i tota la gent que ha participat!

LA GUANYADORA DE LA GRAN CISTELLA VA SER PEPI GàMEzI LA PAPERETA ERA DE LA PERRUQUERIA MONTSERRAT PARERA. FELICITATS!

La gran

cistella

4 agenda febrer

INSTANTS PREVIS AL TEATRET!_6.7 febrer _ds 21:00 _dg 19:00 (Teatret, Esparreguera)Aquest cap de setmana, els dies 6 i 7 de febrer, arriba al Teatret i dins del Festival Lola l’espectacle poètic Instants previs, amb els actors Josep Sobrevals i Marta Tricuera. Es tracta d’un espectacle de poesia teatralitzada i, en alguna ocasió musicalitzada; l’especta-cle gira al voltant de la teoria dels instants previs, aquells moments abans de que passi alguna cosa, i aquest és el fil conductor de tot el muntatge. Els actors, tots dos vallesans, són llicenciats a l’Institut del Teatre i han participat en muntatges al Teatre Nacional de Cata-lunya. Recentment hem pogut veure a Josep Sobrevals (1981), actor i músic, a El rei Lear (Lluís Pascual, Teatre Lliure 2015) i també a El Mercader de Venècia (Rafael Duran, TNC 2012), així com a TV3 a les sèries Pop Ràpid (2011), Ventdelplà (2009), Infidels (2009) i El cor de la ciutat (2007/09). Marta Tricuera (1986), actriu i presen-tadora, ha participat en nombroses obres de teatre al Teatre del Sol de Sabadell i a la Joventut de la Faràndula, on és actriu d’un dels Pastorets més populars de Catalunya. Actualment la Marta treballa per les companyies AlGalliner teatre, Il·lús teatre, Cia Estrena Morena i a la Jove Companyia del Teatre Nacional de Catalunya, on a parti-cipat a Tirant lo Blanc, dirigida per Pere Planella. A Instants previs escoltarem poesies i els textos seleccionats d’autors tan coneguts com Salvat Papasseit, Estellés, Ovidi Montllor i Roc Casagran, entre d’altres. Les bones crítiques a Sabadell, on van estrenar l’especta-cle, els ha empés a iniciar una gira pel territori català. Reserva de localitats: [email protected].

DE L’1 AL 29 DE fEbRER

EXPOSICIÓ DELS ANTICS OfICIS D’ESPARREgUERA Els Carrossers, de la biblioteca Municipal l’Ateneu.

_Al vestíbul (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DILLUNS 1

EL jOC DELS ENIgMES D’ESPARREgUERA (1r a 4t d’ESO). Inscripció prèvia a la biblioteca.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_6 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIMARTS 2

EL jUDESCinefòrum “RECORDANT ESPARREgUERA”. Debat amb Pere Cuscó, Eloi Mestre, Andreu Sitjar, M. Rosa badia i Enric Piñero.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_2/4 de 7 de la tarda

Org. Ajuntament d’Esparreguera. Regidoria de Memòria Història i la Biblioteca Municipal L’Ateneu.

DIMECRES 3

TOMATES VERDES fRITOSCinefòrum Adult

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_6 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIjOUS 42N ANIVERSARI DE LA bIbLIOTECA

PhOTOCALLSessió fotogràfica amb el gènius, la Valentina, el Playme i el bit!

_A la sala infantil _2/4 de 4 a 8 del vespre

ESTEM D’ANIVERSARI!hora del conte amb Maria Coll

_A la sala infantil _2/4 de 6 de la tarda

EXhIbICIÓ DE bALL amb La Rock Dance Center

_Al vestíbul_2/4 de 7 de la tarda

gRAfITTIS a la plaça per a joves, amb ChEA

_Plaça d’Antoni Nin i Escudé _7 de la tardaOrg. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIUMENgES 7.14.21.28

CAMINADA POPULAR grup De mica en mica... caminem

_9:00h _Can Casas (El bruc)Org. Grup de mica en mica… caminem

DIVENDRES 5 CARNAVAL

RUA DE CARNESTOLTESvegeu programa a la pàgina 12Org. Ajuntament d’Esparreguera

DIVENDRES 5 CARNAVAL

RUA DE CARNESTOLTES Un cop acaba la Rua hi haurà xocolatada a Can Casas

_15:15h _ al Timbaler (El bruc) Org. Ajuntament del Bruc

DIVENDRES 5 - CARNAVAL

RUA DE CARNAVAL De l’Escola Estel.

_c/ dels Arbres (Esparreguera) _15:30hOrg. Escola Estel

DISSAbTE 6

fESTA DE CARNESTOLTES _19:30h _Casal Montserrat Parc (El bruc)Org. Ajuntament del Bruc

DISSAbTE 6 I DIUMENgE 7

INSTANTS PREVISAmb Marta Tricuera i josep Sobrevals.

_Teatret (francesc Macià 66 . Esparreguera)_Reserves: [email protected]_dissabte 21:00 i diumenge 19:00h

Org. Tramateatre i Festival LOLA

DIUMENgE 7

fINAL DEL CAMPIONAT DE PàDEL De l’1 al 7 de febrer se celebrarà a Esparreguera el Campionat de Catalunya per equips de pàdel 5a categoria. Competició per eliminatòries al millor de 5 partits. Participaran uns 40 clubs de Catalunya. Els semifinalistes pujaran a la 4a categoria. Participarà l’equip A de l’Espàdel Club i altres clubs de la zona.

_matí _ Espàdel Club (Pol. Magarola Sud c/ Ceràmica 13 . Esparreguera)

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

espavila 5

35 ANYS DE LA PERRUQUERIA DE LA MONTSE. Fa 35 anys, no podia ni imaginar que estaria escrivint aquestes paraules. Vaig obrir la perruqueria el 10 de gener de 1981 i hem arribat al 2016 recorrent un fantàstic camí. Vull aprofitar aquest aniversari per donar les gràcies, primer a tots vosaltres, que durant tants anys m'heu donat la vostra confiança. Clientes, clients, amics, amigues. Perquè molts de vosaltres éreu clients i us heu convertit en amics. Això és una recompensa enorme. Després, vull recordar amb agraïment a totes les persones que he tingut al costat treballant amb mi: Debora, Marta, Montse, Susanna, Rosa, Núria, Olga, Mª Carmen, Pili, Sara, Regina, Anna i Laura. De totes he après coses que m'han permès seguir endavant durant tots aquests anys. Però hi ha una persona que és especial, fa 25 anys que està amb mi: La Mercè. A ella li vull dedicar un agraïment especial no tan sols per ser una gran professional, sinó per ser una grandíssima persona. Estic molt contenta d'haver compartit amb tots vosaltres moments quotidi-ans o importants de les vostres vides. A vegades han estat batejos, comuni-ons, casaments d'una mateixa família. D'altres, hem compartir estones amb diverses generacions: besàvies, avis, pares i fills, tots passant per la pelu. Això és fantàstic. Moltes gràcies a totes i tots perquè heu fet que aquests 35 anys siguin els millors a la meva vida. Montserrat Parera

PERRUQUERIA MONTSERRAT PARERAc/ Hospital, 708292 EsparregueraT. 93 777 32 [email protected]

COMENÇA LA TEMPORADA DE PASSIÓ 2016El pròxim 28 de febrer estrena la temporada 2016 de La Pas-sió d’Esparreguera, que podrem veure en cartellera fins a l’1 de maig, i que tindrà algunes novetats importants. Enguany La Passió col·laborarà amb Mans Unides, amb la qual ha fet una aliança per lluitar contra la pobresa, sota el lema Passió Solidària. Tots els espectadors col·laboraran, amb una part del preu de la seva entrada, amb els projectes de l’ONG Mans Uni-des. A més, aquest serà el darrer any de l’equip de direcció en-capçalat per Jaume Rovira i Jordi Morató. Entre els canvis més destacats hi ha l’estrena de nous actors en diferents personat-ges –com Sant Pere, la Verge Maria, la Samaritana, la cega i l’Abdaró-, una nova resurrecció de Jesús i el canvi d’ordre del Sanedrí, que veurem al matí en lloc de la tarda. També serà la segona temporada que els músics de la JOCPE reforçaran l’Orquestra de La Passió. L’entitat preveu superar les xifres de públic de la temporada 2015 i, un any més, fer gaudir als espectadors d’una tradició amb més de 400 anys d’història.

6 agenda febrer

DIUMENgE 7

AMb ELS PIXATS AL VENTRE Creació pròpia de la cia Paranys de Sant joan de Vilatorrada_18:00h _Patronat (Esparreguera)Org. Patronat Parroquial

DILLUNS 8

EL jOC DELS ENIgMES D’ESPARREgUERA (1r a 4t d’ESO). Inscripció prèvia a la biblioteca.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_6 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DILLUNS 8

CLUb DE LECTURA jUVENIL (3r i 4t d’ESO). Inscripció prèvia a la biblioteca.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_7 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIMARTS 9

CLUb LECTURA ADOLESCENTS (1r i 2n d’ESO). Inscripció prèvia a la biblioteca.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_2/4 de 7 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIMECRES 10

PRESENTACIÓ DE LA PORTALS _ 12:00h _Can Casas (El bruc)

Org. La Portals i Ajuntament del Bruc

DIMECRES 10

ACTIVA’T jOVE (a partir de 3r d’ESO). Inscripció prèvia a la biblioteca.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_2/4 de 6 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIMECRES 10

CLUb DE LECTURA INfANTIL (5è i 6è de Primària). Inscripció prèvia a la biblioteca.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_2/4 de 7 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIMECRES 10

SOPAR AMb L’ENòLEg joan Soler presenta el seu projecte del Pla de bàges, Exibis. 12 places (25€)

_ Cal Sant (Esparreguera)Org. Cal Sant

DIVENDRES 12 - SANTA EULàLIA

fESTA MAjOR D’hIVERN(vegeu programa a les pàgines centrals)Org.Ajuntament d’Esparreguera

DIVENDRES 12

EL NOSTRE CAMPANARPresentació-vermut de l’exposició de Quimet Ridao (participen els Amics del Campanar) (vermut 5€)

_13:00 h _Cal Sant (Esparreguera) Org. Cal Sant

DIVENDRES 12 CONCERT DE LA bANDACafè-Concert de Santa Eulàlia

_17:00 h _Cafè de l’Ateneu (Esparreguera)Org. Banda de Música d’Esparreguera

s

05. patronat parroquial

cia paranys / sant joan de vilatorradaamb els pixats al ventre / creació pròpia

En Phil és un romàntic incorregible que pretén di-vorciar-se de la seva dona per tal de poder-se casar amb la Julie, una noia que ha conegut mentre viatja-va amb l’autobús número 49. Una comèdia d’em-bolics que els membres de la companyia Paranys de Sant Joan de Vilator-rada han creat amb l’estil propi.

7 de febrer [18:00]

s

06. patronat parroquial

centre moral de gràcia / barcelonatoc toc / mercè tost

Sis personatges amb trastorn obsessiu com-pulsiu (TOC) coincideixen a la consulta d’una emi-nència en psiquiatria amb l’objectiu de resoldre els seus problemes. Cada un d’ells té un TOC particular i diferent del dels altres personatges.

14 de febrer [18:00]

s

cloenda / fora de concurs / patronat parroquial

per què no, teatre? / el bructot esperant l’esquerrà / odets / robert gobern

Un drama social escrit per Clifford Odets l’any 1933. Un autor que va retratar com ningú els anys de la gran Depres-sió nord-americana; i que va veure recompensada la seva labor com a es-criptor i guionista rebent un Óscar honorífic a Hollywood.

21 de febrer[18:00]

concurs de teatrepatronat parroquial / esparreguera

Cafè-Concert de Santa EulàliaBANDA DE MÚSICA D’ESPARREGUERA -12 FEBRER ATENEU

espavila 7

La vergonya és familiar per a tots. Però, perquè sentim vergonya?, per a què serveix? Com s’or-ganitza?La vergonya és una emoció que pretén ocultar algun defecte o acció nostre que creiem que, si es veiés, podria provocar rebuig. La vergonya és útil perquè ens ajuda a desenvolupar la consci-ència i el sentit de responsabilitat social, però és una emoció que ens pot dur a amagar els nos-tres errors, o a caure en un excés d’autocrítica per evitar o minimitzar la crítica destructiva o el rebuig dels altres. Les crítiques que rebem o te-nim por a rebre i la vergonya que sentim, activen el sistema d’amenaça/protecció. Quan pensem: m’arriscaré, ho intentaré! La ver-gonya és el fantasma de l’autocrítica que diu: uh uh! No ets suficientment bo. Mai vas acabar el màster, et va deixar la teva xicota, mira el que et va passar quan eres petit. Sé que no creus que siguis prou intel·ligent, talentós, etc. La vergonya és això. Si podem silenciar-la i dir: ho faré!, ai-xequem la mirada i el crític que veiem assenya-

lant-nos i rient-se el 99% de les vegades, qui és? Nosaltres mateixos. La vergonya grava dues grans frases: “mai se-ràs suficientment bo” i si pots parlar d’això “qui et creus que ets?”Tanmateix, hi ha una gran diferència entre la vergonya i la culpa. La vergonya està centrada en un mateix, la culpa en el comportament. La vergonya és: “sóc dolent”, la culpa és: “vaig fer alguna cosa malament”. Podem dir que ens sen-tim culpables pel que fem i avergonyits del que som. La vergonya està molt correlacionada amb addicció, depressió, violència, agressió, intimi-dació, suïcidi i trastorns alimentaris. I la culpa està inversament correlacionada amb aquestes coses. La capacitat de retenir alguna cosa que hem fet o deixat de fer, en contra del que volem ser és increïblement adaptable. És incòmode però és adaptable.La vergonya la senten igual homes i dones però s’organitza per gènere. Per a les dones, la vergo-nya és fer-ho tot, fer-ho perfectament i mai deixar

que et vegin suar. Per als homes, la vergonya és una, no ser percebut com a feble.La vergonya sorgeix en aquesta xarxa d’expec-tatives contradictòries i competències impossi-bles, que ens diuen com se suposa que hem de ser. És una epidèmia i per sortir-ne, per trobar el camí, hem d’entendre com ens afecta, i com afecta les nostres relacions, a la paternitat, en com treballem, etc.Així mateix, hi ha un antídot per a la vergonya! L’empatia, la comprensió i l’acceptació és l’an-tídot per a la vergonya. Com assenyala Brené Brown: “Si posem la vergonya en una placa de Petri i volem que creixi exponencialment: neces-sitem secretisme, silenci i judici. Si es posa la mateixa quantitat de vergonya en una placa de Petri i es ruixa amb empatia, no pot sobreviure”.

Silvia Montero i Josep Montañés (Psicoteràpia Esparreguera)

Quina vergonya!

8 agenda febrer

DIVENDRES 12

LA NIT DELS SETSEl 777 comunica fa entrega dels SETS al personatge, activitat i entitat de la vila 2015Nominats Personatge: joan Llort, joan Romeu i Dr. OrtíNominats Entitat: Pah Esparreguera, Club gimnàstica i Casal InterculturalNominats Activitat: Spàrrek, Musicals i Apadrina la Campana

_20:00 h _Can Pasqual (Esparreguera)ObERT A TOThOM

Org. Setsetset Associació Cultural

13.14 fEbRER

fIRA NOUCENTISTA(vegeu programa a les pàgines centrals)Org. Ajuntament d’Esparreguera

13.14 fEbRER DINAR NOUCENTISTA (cal reservar) (15€)

_ Cal Sant (Esparreguera) Org. Cal Sant

DISSAbTE 13EL LLIbRETORIteatre social per a nens i famílies

_18:00h _Can Casas (El bruc) _Preu: 3 €Org. Ajuntament del Bruc i Biblioteca

DISSAbTE 13XERRADA SObRE PALESTINA _ 18:30h _Sala de Plens (El bruc)Org. L’Esquerra i l’Ajuntament del Bruc

DISSAbTE 13

SENgLARSTOLTES 16festa nens, sopar popular i ball de disfresses

_21:00h _Can Casas (El bruc) _Preu: 5 €Org. Senglars i Ajuntament del Bruc

DIUMENgE 14

TOC TOC de Mercè Tost a càrrec del Centre Moral de gràcia de barcelona

_18:00h _Patronat (Esparreguera)Org. Patronat Parroquial

DILLUNS 15

EL jOC DELS ENIgMES D’ESPARREgUERA (1r a 4t d’ESO). Inscripció prèvia a la biblioteca.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_6 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DILLUNS 15

UN UNIVERS DE CONTES a càrrec de Sherezade, actriu i narradora (Activitat per a nens de 4 a 10 anys)

_18:00h _biblioteca del bruc (El bruc)Org. Biblioteca el Bruc

DIMARTS 16

QUAN I ON VEUREOCELLS A CATALUNYAPresentació del llibre amb Ricard gutiérrez i Sergi Sales.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_2/4 de 7 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIMECRES 17

LAbORATORI AULA DE MúSICAL’Escola Roques blaves -un món per descobrir- Inaugura el laboratori de música

_Escola Roques blaves (c/ Paraires s/n Esparreguera) _4 de la tarda

Org. Escola Les Roques Blaves

DIMECRES 17

CINEfòRUM jOVE_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_6 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DISSAbTE 20

hORA DEL CONTEEl Pep puça i les coses grosses, amb Assumpta Mercader (fins a 3 anys). Inscripció prèvia a la biblioteca.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_11 del matí

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIUMENgE 21

CONCERT PIANO I VIOLíAlba hinojosa i Marcelo Musijowsky

_Can Pasqual (c/ Cavallers, 25. Esparreguera)_19:00h

Org. Associació Beques Lola Lizaran

COM I ON VEURE OCELLS A CATALUNYA és una guia pràctica, escrita per un reconegut expert, que reuneix un gran nombre de destinacions i propostes d’activitats per a l’observació d’aus a Ca-talunya en funció de l’època de l’any, D’interès per a observadors d’aus i aficionats a la natura en general, així com per a educadors i agents socials i turístics. Ricard Gutiérrez serà a la Biblioteca juntament amb Sergi Sales per presentar i comentar el contin-gut del llibre. _Dimarts 16 _18:30h _Biblioteca (Esparreguera)

PALESTINA OCUPACIÓ I COMPLICITATS amb Borja Alegria, fo-toperiodista i Andreu Merino, periodista ambdós de Pau Sempre, una associació catalana que treballa per la cultura de la pau a través de projectes de cooperació i sensibilització en zones que pateixen conflictes armats com ara Palestina o l’Afganistan. Així mateix també està convidada Mireia Saladrigues, de BDS Cata-lunya, un grup català de suport a la campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel. _Dissabte 13 _18:00h _Can Casas (El Bruc).

DIVENDRES, 5 DE fEbRER

bALL DE CARNAVAL INfANTILKIDS PARTY ShOwUna divertida història musical acompanyada de coreografies, jocs, humor i ball amb molt de ritme!

_Plaça del Centre_2/4 de 6 de la tarda

Org. Regidoria d’Entitats, Cultura i Festes

 

DISSAbTE, 6 DE fEbRER

7è CONCURS DE COMPARSES_Avinguda de francesc Macià_2/4 de 6 de la tarda

Org. Regidoria d’Entitats, Cultura i Festes. Col·laboren Amics de la Flama d’Esparreguera

RUA DE CARNAVALConcentració al carrer de Sant joan

_Recorregut: carrer de Sant joan, de baix, plaça de la Constitució, carrer dels Arbres, del Taquígraf garriga, gran, dels Cavallers, passeigs del Castell i dels jocs Olímpics

_7 de la tardaOrg. Regidoria d’Entitats, Cultura i Festes. Col·laboren Amics de la

Flama d’Esparreguera

bALL DE CARNAVALbEACh PARTY - ESPECIAL CARNAVALball amb les coreografies de moda repassant tots els estils i després,el Dj ens proporcionarà més de diversió, fins a les 2 de la matinada.

_2/4 de 9 del vespre

_Pavelló Municipal El Castell Entrada gratuïta – Aforament limitat a 1.000 persones

Org. Regidoria d’Entitats, Cultura i Festes. Col·labora Club Futbol Sala Esparreguera

Per participar en el concurs de comparses cal inscriure’s, de forma gratuïta, complimentant la fitxa d’inscripció i lliurar-la a l’OAC de l’Ajuntament d’Esparreguera.

La data límit per a presentar la fitxa d’inscripció, degudament complimentada, serà el dimarts 2 de febrer de 2016 a les 7 de la tarda.

Podeu trobar les bases del Concurs de Comparses a l’OAC de l’Ajuntament o bé al web www.esparreguera.cat.

El Club futbol Sala Esparreguera oferirà servei de bar i sopar a preus molt econòmics per a tothom que vulgui sopar al Pavelló.

Promoció especial: frankfurt + beguda = 2,80 €

Carnaval ESPARREGUERA 2016

Carnaval ESPARREGUERA 2016

10 agenda febrer

DILLUNS 22

EL jOC DELS ENIgMES D’ESPARREgUERA (1r a 4t d’ESO). Inscripció prèvia a la biblioteca.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_6 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DILLUNS 22

CLUb DE LECTURA jUVENIL (3r i 4t d’ESO). Inscripció prèvia a la biblioteca.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_7 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DILLUNS 22

CLUb DE LECTURA INICIALInscripció prèvia a la biblioteca.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_7 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIMARTS 23

CLUb LECTURA ADOLESCENTS (1r i 2n d’ESO). Inscripció prèvia a la biblioteca

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_2/4 de 7 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIMECRES 24

ACTIVA’T jOVE (a partir de 3r d’ESO).

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_2/4 de 6 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIMECRES 24

CLUb DE LECTURA INfANTIL(5è i 6è de Primària). Inscripció prèvia a la biblioteca.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_2/4 de 7 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIMECRES 24

NATURA PER A PETITS I gRANSPresentació del llibre amb Alba Casals i Ponç feliu.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_2/4 de 7 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIjOUS 25

hORA DEL CONTECONTES DE LA LLUNA SOTA LES ESTRELLES, amb Moi Aznar (a partir 3 anys).

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_2/4 de 6 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIjOUS 25

CLUb DE LECTURA ADULTSInscripció prèvia a la biblioteca

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_7 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DISSAbTE 27

LAbORATORI DE LECTURAL’Armari de l’Olívia (de 5 a 10 anys). Inscripció prèvia a la biblioteca.

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_11 del matí

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

DIUMENgE 28

COMENÇA LA TEMPORADADE PASSIÓ

Dates de representació28f 6.13.19*.25MR 3.10.16*.24A i 1Mhoraris de representació_Primera Part _Matí de 10:30h a 13:00h_Segona Part _Tarda de 15:30h a 18:00h* horari especial 19 de març i 16 d’abril, una única sessió des de les 17:00h a les 22:00h

Org. Ajuntament del Bruc

DIUMENgE 28

SOM PAíS Sostenibilitat social i mediambiental. Productes locals, informació sobre estalvi energètic, jocs per a nens, paella ecològica, cooperativa de serveis telefònics...

_10:30 – 14:00h _Can Casas (El bruc)Org. Ajuntament del Bruc

DIUMENgE 28

CINE: “LA SAL DE LA TIERRA_18:30 _Casal familiar del bruc (El bruc)

Org. L’Esquerra i l’Ajuntament del Bruc

DILLUNS 29

EL jOC DELS ENIgMES D’ESPARREgUERA

_biblioteca (Pl. Antoni Nin, s/n . Esparreguera)_6 de la tarda

Org. Biblioteca Municipal L’Ateneu

ALBA CASALS I PONÇ FELIU han recollit en un llibre més d’una quarantena d’experiències, enteses com a petits jocs, experiments, descobertes o tallers, que tenen per objectiu acostar-nos a la na-tura, als paisatges i hàbitats de les nostres comarques. El llibre es diu “NATURA PER A PETITS I GRANS” i ens porta des d’un parc urbà o el pati de l’escola fins a rius o rieres. L’Alba Casals i en Ponç Feliu passen per la Biblioteca per parlar del seu llibre.

EL CICLE DE CINEMA DEL BRUC que organitza L’Esquerda amb la col·laboració de l’Ajuntament, inicia nova temporada amb aques-ta pel·lícula, en un espai nou per a cinema, al Casal del Bruc, amb nova pantalla i nou projector de gran format. La Sal de la Tierra: des de fa quaranta anys, el fotògraf Sebastião Salgado recorre els continents tractant de captar els canvis de la huma-nitat. Ha estat testimoni de grans esdeveniments que han mar-cat la història recent: conflictes internacionals, fam, èxodes, etc. No obstant això, ara decideix visitar territoris verges amb gran-diosos paisatges i fauna i flora exòtiques. Es tracta d’un gran homenatge fotogràfic a la bellesa del planeta. Participen en el projecte el seu fill Juliano i dirigeix Wim Wenders, també fotògraf.

12

LA NIT DELS SETSAquesta nit que organitza el 777 comunica és un reconeixement públic que la revista fa al Personatge a l’Activitat i a l’Entitat de l’any anterior a la nostra vila. Els nominats 2015 són: PERSONATGE: Joan Llort, compromès amb el patrimoni històric i natural d’Esparreguera; José Manuel Ortí, metge d’Esparregue-ra des de fa més de 35 anys i Joan Romeu, fundador del Club de Tennis Taula Esparreguera. ENTITAT: Club Gimnàstica Espar-reguera, format per joves gimnastes que no deixen de guanyar medalles; Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), col·lectiu per la defensa i el dret a un habitatge digne i Casal Intercultural, dedicat a la integració de joves nouvinguts a la vila. ACTIVITAT: Spàrrek TR, festival de música emergent; Apadrina la Campana, acte multitudinari per recaptar fons per la restauració de l’Eulària i Musicals, l’espectacle de Festa Major (JOCPE, Music Vox i Ama-zing Gospel). Per Santa Eulàlia, 12 de febrer, a les 20:00h, a Can Pasqual, es desvetllarà l’enigma! Obert a tothom.

CONCERT MARCELO MUSIJOWSKY I ALBA HINOJOSADiumenge, 21 de febrer, a les set de la tarda a Can Pasqual, Marcelo Musijowsky i Alba Hinojosa oferiran un concert a be-nefici de l’Associació probeques Lola Lizaran. El repertori cons-tarà d’obres de Franz Liszt (1811-1886) i de Johannes Brahms (1833-1897). Marcelo Musijowsky, pianista, es va formar al Con-servatorio Nacional Carlos Lopez Buchardo de Buenos Aires i ha actuat a Amèrica i a Europa. Ha estat guardonat amb premis en el Concurs Maria Teresa Inchauspe i el Premi Franz Liszt, entre d’altres. L’altra protagonista del concert, la violinista Alba Hino-josa, va ser becària de l’Associació Lola Lizaran i és graduada superior en interpretació de violí pel Conservatori Superior de Música del Liceu. L’Alba col·labora activament amb La Passió d’Esparreguera i és una de les fundadores de la JOCPE.

INSTANTS PREVISEls dies 6 i 7 de febrer, al Teatret, inau-gurant la temporada d’hivern del LOLA 2016, l’espectacle poètic Instants previs, amb els actors Josep Sobrevals i Marta Tricuera. Poesia teatralitzada i, en alguns moments, musicalitzada. Josep Sobrevals (1981), actor i músic, l’hem vist a El rei Lear (Lluís Pascual, Teatre Lliure 2015) i també a El Mercader de Venècia (Ra-fael Duran, TNC 2012), així com a TV3 a les sèries Pop Ràpid (2011), Ventdel-plà (2009), Infidels (2009) i El cor de la ciutat (2007/09). Marta Tricuera (1986). Actualment la Marta treballa per les cies AlGalliner teatre, Il·lús teatre, Cia Estrena Morena i a la Jove Companyia del Teatre Nacional de Catalunya, on ha participat a Tirant lo Blanc, dirigida per Pere Planella.

LOLA HIVERN13a EDICIÓ

espavila 13

ULTRAIDO + ULTRANATUltrido acaba d’editar un EP en vinil vermell 7” guapissim que es diu “Ultranat”, com sempre un punt incendiari i sense desperdici i, a més, ho fa per primera vegada en català. La veritat és que la veu de Christi-an destil·la veritat amb cançons tan belles com Esculls De Corall; i és que ho fa com un cronista lúcid del que ens envolta, vist des d’un punt anàrquic, amb unes tonades que valen totes el seu pes en or, tant per com sona com pel que diu, davant d’això no pots més que obrir-te d’ulls i d’orelles (ultraidoultranat.bandcamp.com). Ara arriba al Festival LOLA en la gira que comença el mes de març de “30 dies 30 concerts” i un dels concerts serà al Teatret, el 19M, a les 21:00h. Reserveu 618 313 899

CANIGÓ PER LLUÍS SOLEREscoltar Verdaguer recitat per Lluís Soler és un dels pocs, escas-sos moments de posada en valor de la poesia. Però la convicció verdagueriana de Soler és tan immensa i la seva interpretació és tan magistral, entenedora i d’una qualitat tan indiscutible que un no pot sinó dir-ho. La reducció dels quatre mil versos del CA-NIGÓ al miler, una hora de durada, és una condensació on res no hi manca: la transmissió del dir de Verdaguer resta incòlume.Dins el festival LOLA tindrem ocasió de sentir-lo els dies 11.12.13 de març, al Teatret. Reserveu 618 313 899

TEMPORADA 2016 LOLA HIVERN

14

centre de teràpies naturals i sistèmiques

10 ANYSAMb TU!

francesc macià 135 - 08292 esparreguera T. 93 770 94 12 / 619 73 66 60

[email protected] - www.espiral108.net

TALLERS

astrologia

constel·lacions

familiars

brain gym

ACTIVITATS

taichi

chikung

kung fu adults i infantil

ioga

pilates

gimnàstica gent gran

consciència corporal

dansa contemporània

zumba

body balance

TERÀPIES

quiromassatge

massatge esportiu

acupuntura

osteopatia

homeopatia

naturopatia

flors de bach

drenatge limfàtic

cranio sacral

teràpia energètica

una classe de prova

sensecompromís

El treball de neteja, modulació i harmonització del camp energètic, que farem en aquest espai, ens allibera dels apre-nentatges dels fers que no ens pertanyen.

A través del moviment, la cinestèsia, la visualització i el canvi de la configuració energètica pròpia, podem modifi-car i flexibilitzar el coneixement sobre nosaltres mateixos.

Un taller com a eina de creixement personal. A través de l’observació i/o participació del treball terapèutic d’altres persones, aprenem i ens enriquim personalment.

Mitjançant la utilització de diferents eines pràctiques i vi-vencials, entendrem el que l’astrologia ens ofereix i com aquesta comprensió ens dóna la possibilitat de modificar, ajustar o modular el nostre comportament.

JORNADA DE PORTES OBERTES ESOdiumenge 28 de febrer de 2016

INSTITUT EL CASTELLC/ Barcelona s/n 08292 EsparregueraT. 937 777 [email protected]

Presentacions i visites guiades11:00h11:30h12:00h12:30h

DIUM

ENGE

8 M

AIG

JORN

ADA

DE P

ORTE

S OB

ERTE

S DE

BAT

XILL

ERAT

Diumenge, 14 de febrer

8 del matí

TOC DE MATINES

Carrers de la vila

Org. Castellers d’Esparreguera

Col·l. Amics del Campanar d’Esparreguera

De 10 del matí a 9 del vespre

1a FIRA NOUCENTISTA D’ESPARREGUERA

Carrers de l’illa de vianants i

plaça del Centre

Org. Regidoria d’Entitats, Cultura i Festes

12 del migdia

VERMUT POPULAR AMB

CANTAUTOR I CONCURS D’ALLIOLI

Plaça de la Constitució

Org. Associació Cultural El Torn

12 del migdia

PILAR I OFRENA A SANTA EULÀLIA

Església de Santa Eulàlia

Org. Castellers d’Esparreguera

1 del migdia

DIADA CASTELLERA

amb els Castellers de Terrassa

i els Castellers d’Esparreguera

Plaça de Santa Eulàlia

Org. Castellers d’Esparreguera

2 del migdia

DINAR POPULAR: FIDEUADA

Plaça de la Constitució

Org. Associació Cultural El Torn

6 de la tarda

6è CONCURS DE TEATRE D’ESPARREGUERA

– Certamen Balbina Cortada

TOC TOC, amb el grup del Centre

Moral de Gràcia, de Barcelona

Patronat Parroquial

Org. Patronat Parroquial

8 del vespre

CASTELL DE FOCS DE CLOENDA

Plaça de la Serralada

Org. Regidoria d’Entitats, Cultura i Festes

Divendres, 12 de febrer

SANTA EULÀLIA

2/4 de 12 del migdia

REPICADA DE CAMPANES

DE SANTA EULÀLIA

Campanar de Santa Eulàlia

Org. Amics del Campanar d’Esparreguera

12 del migdia

OFICI SOLEMNE DE

SANTA EULÀLIA

Església de Santa Eulàlia

Org. Parròquia de Santa Eulàlia

12 del migdia

INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ

FOTOGRÀFICA DE LES OBRES

PRESENTADES AL 14è CONCURS DE

FOTOGRAFIA DE LA PASSIÓ

Sala d’Exposicions Municipal

Org. Agrupació Fotogràfica d’Esparreguera

12 del migdia

OBERTURA DELS NOUS

ESPAIS PÚBLICS HABILITATS

Parc de Cal Vives i

carrers de Sant Miquel i de Sant Joan

Parc de Cal Vives

Org. Ajuntament d’Esparreguera

5 de la tarda

CONCERT DE LA BANDA

DE MÚSICA D’ESPARREGUERA

L’Ateneu – entrada gratuïta

Org. Banda de Música d’Esparreguera

i Regidoria d’Entitats, Cultura i Festes

2/4 de 7 de la tarda

BALLADA DE SARDANES AMB

LA COBLA CIUTAT DE CORNELLÀ

Plaça d’Antoni Nin i Escudé

Org. Secció Sardanista de La Passió

i Regidoria d’Entitats, Cultura i Festes

8 de la tarda

LA NIT DELS SETS

Can Pasqual

Org. Associació Setsetset Comunica

Dissabte, 13 de febrer

De 10 del matí a 9 del vespre

1a FIRA NOUCENTISTA D’ESPARREGUERA

Carrers de l’illa de vianants i plaça del Centre

Org. Regidoria d’Entitats, Cultura i Festes

12 del migdia

VERMUT POPULAR

Plaça de la Constitució

Org. Associació Cultural El Torn

6 de la tarda

VIGÍLIES CASTELLERES

Cercavila pels carrers de la vila

Org. Castellers d’Esparreguera

7 de la tarda

JUSTO MOLINERO Y LOS DESCASTAOS:

“Ahora me toca a mí”

Teatre de La Passió d’Esparreguera

Org. La Passió d’Esparreguera

Justo Molinero s’uneix amb un bon grup d’amics

(Los Descastaos) i locutors de Radio TeleTaxi,

per portar pels teatres de Catalunya, i també a

Esparreguera, poemes que ha recitat, la copla

(en la veu de Loly Cuenca) que l’ha acompanyat

sempre, molt d’humor i actuacions d’artistes

convidats que ens faran passar una bona estona.

Entrades ja a la venda a: https://proticketing.com/

entradasteletaxi/es_ES/entradas/evento/4495

SANTA EULÀLIA,

FESTA MAJOR

D’HIVERN 2016

Diumenge, 14 de febrer

8 del matí

TOC DE MATINES

Carrers de la vila

Org. Castellers d’Esparreguera

Col·l. Amics del Campanar d’Esparreguera

De 10 del matí a 9 del vespre

1a FIRA NOUCENTISTA D’ESPARREGUERA

Carrers de l’illa de vianants i

plaça del Centre

Org. Regidoria d’Entitats, Cultura i Festes

12 del migdia

VERMUT POPULAR AMB

CANTAUTOR I CONCURS D’ALLIOLI

Plaça de la Constitució

Org. Associació Cultural El Torn

12 del migdia

PILAR I OFRENA A SANTA EULÀLIA

Església de Santa Eulàlia

Org. Castellers d’Esparreguera

1 del migdia

DIADA CASTELLERA

amb els Castellers de Terrassa

i els Castellers d’Esparreguera

Plaça de Santa Eulàlia

Org. Castellers d’Esparreguera

2 del migdia

DINAR POPULAR: FIDEUADA

Plaça de la Constitució

Org. Associació Cultural El Torn

6 de la tarda

6è CONCURS DE TEATRE D’ESPARREGUERA

– Certamen Balbina Cortada

TOC TOC, amb el grup del Centre

Moral de Gràcia, de Barcelona

Patronat Parroquial

Org. Patronat Parroquial

8 del vespre

CASTELL DE FOCS DE CLOENDA

Plaça de la Serralada

Org. Regidoria d’Entitats, Cultura i Festes

Dilluns, 15 de febrer

7 de la tarda

VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA.

INICI DE LA 13a EDICIÓ

Sala d’actes de la Biblioteca

Municipal L’Ateneu

Org. Servei Local de Català

i Regidoria de Política Lingüística

Diumenge, 21 de febrer

9 del matí (sortida)

9a MARXA DEL MONTSERRATÍ

Plaça de la Serralada

Org: Club Excursionista Esparreguera

Inscripcions i més informació a: www.

clubexcursionistaesparreguera.com/mmontserrati

6 de la tarda

6è CONCURS DE TEATRE D’ESPARREGUERA

– Certamen Balbina Cortada

TOT ESPERANT L’ESQUERRÀ, amb el grup

Per què no, Teatre?, del Bruc

Patronat Parroquial

Org. Patronat Parroquial

NOTA: La fira d’atraccions estarà

ubicada, del 12 al 21 de febrer, a

l’esplanada de la Creu, a la sortida

sud d’Esparreguera.

El Noucentisme va ser un moviment cultural i ideològic molt present a la Catalunya dels primers trenta anys del segle XX. I el Modernisme va ser un corrent cultural nascut al final del segle XIX i que va durar fins als primers anys del segle XX. De fet, el Noucentisme es plantejava sovint com una alternativa al modernisme.A Esparreguera han restat més testimonis del moviment modernista que no pas del moviment noucentista, ja que el Modernisme es veu sobretot en la decoració dels edificis, en l’ús de la línia corba, en l’asimetria. El Noucentisme és més un moviment ideològic basat en els valors de la raó, la precisió, la serenitat, l’ordre i la claredat.L’arquitecte municipal Josep Domènec i Mansana, format en l’època modernista i que en aquells moments treballava a Esparreguera, va tenir molt a veure en la transformació de l’estil de construcció dels edificis de la vila.

Dissabte 13 i diumenge 14 de febrer

11, 12 i 1 del migdia i 5, 6 i 7 de la tardaESPARREGUERA, ZONA D’OFICIS SINGULARS: LA TERRISSAVisites comentades al forn de llenya municipal i el taller de Ceràmiques SedóCeràmiques Sedó – Entrada gratuïta –Org. Regidoria d’Entitats, Cultura i Festes i Ceràmiques

Esparreguera és un dels tres pobles que la Generalitat de Catalunya ha reconegut com a ZONA D’OFICIS SINGULARS pels seus productes únics i molt vinculats a la població.Els OFICIS SINGULARS estan relacionats amb el territori, el procediment i el producte. Depenen del medi geogràfic en què es fa l’extracció de la matèria primera, la transformació, l’elaboració i el producte final.

CONTINGUT: Visita al forn de llenya municipal i visita al Taller de Ceràmiques Sedó amb explicació de com es fan les rajoles per a la restauració de la torre d’Utebo del Poble Espanyol de Barcelona, bassa de fang, col·lecció d’atuells tradicionals, audiovisual i classe d’exhibició de torn (només a la sessió de les 7 de la tarda)

De 10 a 2 del migdia JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU DE LA COLÒNIA SEDÓ D’ESPARREGUERAMuseu de la Colònia Sedó – Entrada gratuïta – Org. Regidoria d’Entitats, Cultura i Festes i Museu de la Colònia Sedó

La Colònia Sedó, fundada el 1846, situada al terme municipal d’Esparreguera, al marge dret del riu Llobregat, es distingeix d’altres

colònies cotoneres per les seves importants dimensions i per l’ús d’un sistema hidràulic que aprofita al màxim l’energia de l’aigua.La turbina, de 1400 CV, que donava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica, era la més gran construïda al nostre país. Realitzada totalment de ferro colat, les seves dimensions eren proporcionals al cabal i a la força del salt de l’aigua.Avui, a la sala de la turbina, es pot veure la maqueta de la colònia on s’explica la seva història a través d’un muntatge de llum i so, i la turbina, on dins el tub de conducció de l’aigua es projecta un audiovisual tridimensional.

De les 10 del matí a les 9 del vespre1a FIRA NOUCENTISTA D’ESPARREGUERACarrers de l’illa de vianants i plaça del CentreOrg. Regidoria d’Entitats, Cultura i Festes

Dissabte, 13 de febrer

11 del matíItinerantPER ORDRE DE L’ALCALDE!(Cercavila amb el pregoner, noies anunci i banda de músics)

12 del migdiaItinerantPASSEJADA MODERNISTA(Cercavila amb la Papallona Fajol, l’Home dels nassos i banda de músics)

2/4 de 2 del migdiaItinerantLES DAMES MODERNISTES(Cercavila amb dames modernistes i banda de músics)

2/4 de 5 de la tardaItinerantQUIN GOIG DE MERCAT!(Cercavila amb el Bisbe, la beata, l’escolanet, el frare i banda de músics)

2/4 de 6 de la tardaItinerantCANVI DE TORN A LA FÀBRICA DE CAN SEDÓ (Cercavila amb el Sr. Antoni Sedó, dues treballadores i banda de músics)

3/4 de 7 de la tardaItinerantPASSEJADA MODERNISTA(Cercavila amb la Papallona Fajol, la Dama del paraigua i una criada)

8 del vesprePl. del CentreBALLS NOUCENTISTES I CUPLETS(Actuació del mestre ballador, les cupletistes Les Purpurines i banda de músics)

Els JOCS INFANTILS estaran ubicats a la plaça del Centre.

Els TALLERS D’OFICI estaran repartits entre la plaça de Santa Eulàlia i la plaça del Centre.

La plaça de la Constitució estarà dedicada a l’ARTESANIA I AL COMERÇ DE LA VILA I LA COMARCA.

1a FIRA NOUCENTISTA D’ESPARREGUERA 2016

espavila 19

Diumenge, 14 de febrer

11 del matíItinerantLES DAMES MODERNISTES(Cercavila amb el fotògraf Laurent, dames modernistes i banda de músics)

De 2/4 de 12 del migdiaPlaça de la PagesiaLA PIANOLA D’EN PEP(Actuació d’en Pep Domènech amb la seva pianola restaurada de principis del segle XX)

12 del migdiaItinerantLA RODA DE LA FORTUNA (Cercavila amb l’engalipador, hostesses i acordionista)

1 del migdiaItinerantTERRABASTALL(Cercavila amb banda de músics)

1/4 de 2 del migdiaItinerantMALABARUM(Cercavila amb malabarista i acordionista)

2/4 de 5 de la tardaItinerantA COP DE PEDAL (Tàndem Ramon Casas i bicicleta modernista)

De 5 a 8 del vesprePlaça de la PagesiaLA PIANOLA D’EN PEP(Actuació d’en Pep Domènech amb la seva pianola restaurada de principis del segle XX)

VIU LA CUINA!VACANCES de l’1 al 15 de febrer

Tornem el 16 de febrer

I DESPRÉS…UNA TORNADA DIFERENTUS AVANCEM UNA NOVETAT: LES NITS A L’ILLA A 18€ TAMBÉ US PROPOSEM UNA NOVA CARTA DE CAP DE SETMANA I COM SEMPRE, EL MENÚ DIARI MIGDIA 12’50€

2/4 de 6 de la tardaItinerantALEHOP!(Cercavila amb malabaristes, ballarines de Can Can i banda de músics)

2/4 de 7 de la tardaItinerantSERENOOO!(Cercavila amb el Sereno, la Dama del paraigua, una criada i banda de músics)

2/4 de 8 de la tardaItinerantCERCAVILA FINAL amb músics i personatges

A COLLBATÓ carrer de Dalt 8 (aparcament per a clients)RESERVES: 931 174 781 · www.restaurantillacollbato.com

20

olla barrejada c

arm

eps

bIbLIOTECA MUNICIPAL L’ATENEU D’ESPARREgUERA

fA 2 ANYSDIjOUS 4

PhOTOCALLSessió fotogràfica amb el gènius, la Valentina, el Playme i el bit!

_A la sala infantil _2/4 de 4 a 8 del vespre

hORA DEL CONTE ESTEM D’ANIVERSARI!amb Maria Coll

_A la sala infantil _2/4 de 6 de la tarda

EXhIbICIÓ DE bALL amb La Rock Dance Center_Al vestíbul _2/4 de 7 de la tarda

gRAfITTIS a la plaça per a joves, amb ChEA

_Plaça d’Antoni Nin i Escudé _7 de la tarda

La cocció a baixa temperatura és una tècnica culinària consistent en utilitzar fonts de calor de baixa intensitat per coure els aliments amb l’ob-jecte de cuinar-los durant un període més llarg de temps. La baixa temperatura fa que algunes vitamines i nutrients no arribin a “morir” ni per-dre les seves propietats.

És una tècnica d’origen almenys medieval a la cuina popular catalana i de la major part d’eu-ropa, que ha estat de les més emprades durant centenars d’anys. Actualment torna a estar de moda no només a les famílies sinó a grans res-taurants, com per exemple el Celler de Can Roca.La cocció a baixa temperatura, com el seu nom indica, consisteix a cuinar a temperatures baixes, considerant aquestes quan estan per sota de la temperatura d’ebullició de l’aigua, de l’oli d’oli-va i altres greixos, és a dir d’uns setanta graus Celsius a la pràctica. Es pot fer en una cassola de fang o en una olla al fogó o també al forn.Una característica és que, com no hi ha ebullició, no hi ha tampoc tanta evaporació, i així es manté més l’aigua i alguns ingredients no queden redu-ïts. Tampoc queden gaire reduïdes les salses ni els sucs de les carns, peixos i altres ingredients. Una variant és la cocció al buit a la qual els aliments es couen en una bossa tancada que s’escalfa en un recipient amb aigua a una tem-peratura mitja de 65-80ºC. Les carns, en ser exposades a aquestes baixes

temperatures durant varies hores, solen sua-vitzar les seves fibres i oferir textures més to-ves després del cuinat. Per això aquest tipus de cocció s’acostuma a emprar en carns de propi-etats més ‘rígides’ (generalment d’inferior qua-litat) per tal de finalitzar amb una carn tendra. La majoria de les carns retenen els seus sucs interns. Aquest mètode és ideal en la prepara-ció de brous i sopes.Els llegums utilitzats en nombrosos brous i esto-fats accepten per regla general coccions prolon-gades a baixes temperatures. Els llegums secs necessiten períodes de remull previs a la cocció.Les pastes, per regla general, no accepten bé coccions massa prolongades, ja que solen per-dre la seva estructura rígida i acaben dissolent-se al cap de poques hores de cocció en els brous que l’envolten.La cocció d’aliments per sota dels 80°C podria representar certs riscos però els bacteris cessen la seva activitat reproductiva o moren si estan exposats a una temperatura de 68°C durant un període de deu minuts.

COURE A BAIXA TEMPERATURA, UNA MODA ANCESTRAL

21

olla barrejada c

arm

eps

Carn de porc cuita a baixa temperatura

Carrer dels Arbres, 5. 08292. Esparreguera (BARCELONA) · RESERVES: 93 159 39 00 · www.facebook.com/espaiterresllunyanes

Nou espai cobert amb calefacció i aire condicionat

L’Espai Terres ha estat seleccionat per formar part del grup “Sabors de l’Horta del Baix Llobregat” a l’incloure a la nostra carta productes frescos del Parc Agrari del Baix Llobregat

Establiment col·laborador del Consorci de Turisme del Baix Llobregat

NOU PATI EXTERIORCLIMATITZAT

Agafarem la peça de porc, tot en un tros, i l’as-saonarem amb sal, pebre, pebre vermell i sucre moreno, la posarem dins una bossa d’enfornar (les trobareu als súpers amb molta facilitat). La deixarem reposar unes hores, jo la preparo a la nit. Al matí escalfarem el forn a 120 °C i posa-rem la bossa dins el forn. Ho deixarem coure així, unes dues hores, però si són tres o més millor. La cocció a baixa temperatura és molt sana, ja que els aliments no perden els nutrients de la mateixa manera que si la coem a foc vi. Dins el

forn posarem també un recipient tancat amb ceba tallada en juliana, una cullerada de sucre i una mica de vi ranci o vinagre, el que preferim. La ceba s’anirà confitant. Traurem la carn i l’es-micolarem. Barrejarem amb la ceba confitada i el suc de la carn que tinguem dins la bossa. Acompanyeu el plat amb una amanida de col tallada en juliana, unes rostes de pa fregit, una ceba tendra tallada a tires i una vinagreta. Si sou panarres podeu fer un entrepà amb una mica de carn i amanida per sobre. És una delícia!

Ingredients• carn de porc (aquesta

vegada vaig fer llom, però es pot fer amb la peça que més us agradi)

• pebre vermell dolç• sal, pebre• ceba• sucre moreno

22

olla barrejada c

arm

eps

Netejarem les faves i les posarem en un reci-pient on puguem coure al vapor. Quan l’aigua arrenqui el bull couran durant 6-7 minuts. Les reservarem o posarem en una plata de servir. Mentrestant netejarem les carxofes: pelarem les cues i traurem les primeres fulles, tallarem les fulles per la part de baix i les posarem, tallades per la meitat, en un recipient on tindrem aigua amb julivert, fins que sigui el moment de coure. Escalfarem aigua en una olla i així que estigui calenta, posarem una mica de sal, abocarem les

carxofes que les farem coure, a poc a poc, fins que les trobem toves. Les escorrerem posant-les cap per avall perquè desprengui bé l’aigua. Men-trestant prepararem una vinagreta. En un bol posarem una mica de sal, pebre recent molt, un espurna de mostassa, si us agrada, oli d’oli-va verge del bo i una cullerada de vinagre. Amb l’ajuda d’un batedor de les sopes farem lligar la vinagreta. Tallarem una mica de paté de porc a daus i abocarem la vinagreta per damunt. Us sorprendrà la qualitat de sabors d’aquest plat.

Faves i carxofes en vinagreta

Mobiliari infantil · Joguines · Puericultura · Matalassos

Ingredients• faves• carxofes• menta• paté de porc• vinagre• pebre• oli d’oliva i sal• mostassa (opcional)

23

olla barrejada c

arm

eps

Mobiliari infantil · Joguines · Puericultura · Matalassos

4 de febrersessió fotogràfica

per només 2€----

reserva la teva hora!

C/ de les Hortes, 13 · Esparreguera · T. 93 777 77 16 · [email protected] · www.puericulturaxics.com

* Places limitades. Inclou: Sessió divertida amb diferents temes, una foto de 13x18cm gratis.

Esmicolarem la carn del rostit. Prepararem una massa com la dels canelons a la que afegirem un bon raig de vi ranci que deixarem evaporar. Un cop fet el farcit deixarem refredar. Mentres-tant en una cassola amb abundant aigua salada escaldarem unes fulles de col. No les deixarem coure gaire perquè se’ns desfarien. Les traurem i deixarem escórrer l’aigua, tot seguit anirem a fer el farcell, posarem una fulla de col i la pasta del caneló dins, embolicarem i el posarem en una safata per anar al forn. Durant el temps de

preparació haurem confitat una ceba tallada a juliana a la qual afegirem els xampinyons, quan ja quasi estigui afegirem una mica de vi ranci i, si cal, una mica de maizena per lligar-ho tot. Posa-rem la salsa sobre el farcell i ho courem durant 20 minuts al forn, a uns 180 °C. Podeu servir acompanyat d’unes patates fetes al forn i des-prés passades per una mica de mantega, sal, pebre i romaní, per la paella. O bé podeu fer un parmentier amb patata i formatge. O uns xampi-nyons saltejats.

Farcell de col amb carn del rostit

Ingredients• carn del rostit

(pollastre)• ceba• vi ranci• maizena• col• bolets (xampinyons)• patates• oli d’oliva i sal

24

olla barrejada c

arm

eps

això i molt més a la nostra botiga i a la web!

i si vols, t’ho

portem a casa!

Emissors tèrmics

[email protected] www.ferreteriamasip.es

C/ Montserrat 6808292 EsparregueraT. 93 777 13 11

SECS

Més sensació de calor, ràpid escalfament. Recomanats per a espais d’us temporal.

EMISSOR TÈRMIC SEC KAYAMIPantalla LCD. Seguretat per limitador tèrmic. Programació diària/ setmanal. Cable amb clavilla. Suports pared i terra, rodes incloses. Homologació CE Lleugers.Ecològics. Sense obres. Perfil pla. Sense manteniment. Regulació senzilla.

RODES INCLOSES HUMIDIFICADORMINI 140ML 9666553RE

GAL!

Posarem les tallarines en una olla i les cobrirem d’aigua com dues vegades el seu volum, afe-girem una cullerada de sal i courem a foc viu. Quan arrenqui el bull deixarem només 4 minuts. Tastarem i si són prou cuites, les posarem en un escorredor. Mentrestant en una paella o cassola, amb un bon raig d’oli, farem coure els alls tallats a làmines, el bitxo tallat (la quantitat al vostre gust) i el tomàquet també tallat petit. Tot seguit abocarem les tallarines i remenarem per tal que es barregi tot bé. Posarem orenga i el suc dels

musclos. Ho posarem en una recipient per servir i damunt col·locarem els musclos. És un plat molt ràpid de fer i d’un sabor exquisit. Aquest plat té diverses variants, el podem fer amb cloïsses de llauna o també fresques. Amb unes gambes que haurem pelat i passat uns segons per la paella, en el mateix oli hi courem els caps i n’extraurem el suc que l’afegirem a les tallarines. També po-deu afegir al plat una mica de formatge parmesà (tot i que per a mi, hi sobra, però hi ha gent a la qual li agrada molt). Bon profit!

Tallarines amb musclos de llauna

Ingredients• tallarines (jo les compro al

Racó Gustós, la pasta és italiana i boníssima)

• una llauna de musclos• un parell o tres grans d’alls• orenga• bitxo• tomàquet assecat o confitat• oli d’oliva i sal

25

olla barrejada c

arm

eps

RUBÉNJUÀREZ

PINTOR

• pintura decorat iva i industr ia l

• inter ior isme• restauració de

façanes i fustes• pressupost

sense compromís

T. [email protected]

Generacions de pintors a Esparreguera al vostre servei

Posarem a remullar les mongetes tota la nit. Les courem amb la ma-teixa aigua a foc lent i quan arren-qui el bull els hi canviarem l’aigua. Millor si és aigua mineral. Prepara-rem el bacallà, el podem fer rodan-xes o a lloms, com us agradi més. Salarem el bacallà, l’espolsarem amb farina i el marcarem a la pae-lla (en el cas dels lloms per la ban-da de la pell). Tot seguit el posarem al forn a uns 100°C durant 6-7 mi-nuts. Posarem un cullerot de mon-getes acabades d’escórrer, al fons

del plat, el bacallà sortint del forn i ho amanirem amb un oli especiat. Farem l’oli especiat en una paella on fregirem, amb un oli d’oliva bo, uns alls tallats a làmines, i quan estiguin retirarem la paella del foc i posarem una culleradeta de pebre vermell, una mica de julivert tallat petit i uns fils de safrà. Ho deixem escalfar un moment i ho abocarem per sobre el bacallà i les mongetes. Aneu fent boca que arriba el temps de gaudir del bacallà “a tutti pleni”, és la Quaresma.

Bacallà skrei amb mongetes acabades de bullir

Ingredients• bacallà skrei (només de febrer

a abril, podem trobar aquest bacallà de “pota negra”)

• mongetes del ganxet• alls, julivert i bitxo (opcional)• pebre vermell dolç• safrà• oli d’oliva i sal

guia gastronòm

ica d

’espa

rregu

era

26

guiagastronòmica d’esparregueracollbató i el bruc

Per anunciar-vos: 618 313 899

[email protected]

L’ANTIGA BRASERIA BAR RESTAuRANTCuina tradicional.Ctra. Monistrol 12 / Can Vinyals T. 93 777 74 49 / Esparreguera

LâL BAR RESTAuRANTMenú diari i carta.C. Cavallers 28T. 93 708 02 41 / Esparreguera

LA MúRGuLAMenú diari i carta.C. Camí Ral 38 T. 93 777 85 34 / Esparreguera

NO N’HI HA PROu Frankfurteria.C. Gran 41T. 93 128 48 61 / Esparreguera

PICAROTapes, entrepans i copes.C. Arbres 46 T. 937 77 38 56 / Esparreguera

PIu PIzzARestaurant de cuina italiana.Av. Francesc Macià 54T. 937 77 70 72 / Esparreguera

RESTAuRANT L’ILLAEsplèndida carta amb aromes de tardor. Cuina de mercat i de tem-porada. Menú diari 12’50€. Carta de tapes per sopars dv i ds. Menú de cap de setmana. Les Nits a l’Illa per 18€ (menú degustació)Carrer de Dalt 8 T. 93 117 47 81 / Collbatówww.restaurantillacollbato.com

RESTAuRANT LES ALzINESEsmorzars, menú diari i carta. C. Fresa s/n T. 937 77 19 41 / Esparreguera

ESPAI TERRESBar, restaurant. Terrassa.C. Arbres 5 T. 93 159 39 00 / Esparreguera

EL RINCóN CHARROBar restaurant. Menú i Tapes.Av. Mil·lenari 14T. 93 777 71 95 / Esparreguera

EL RACó GuSTóSCuina per emportar.C. Gran 82T. 93 777 56 78 / Esparreguera

EL RACONET IBèRICMenú diari i cartaC. Emili Pascual 2 T. 93 777 53 27 / Esparreguera

EL CAMPANARMenú diari. Sopars reserva.Pl. Santa Eulàlia 6 T. 93 777 87 36 / Esparreguera

EL K-FETóEsmorzars, berenars i sopars. C. Hospital 6 T. 93 770 88 43 / Esparreguera

FLOR DE SALMenú i carta. Pizzeria.C. Salvador Cortadella 2 T. 93 777 61 53 / Esparreguera

IBARRA BAREsmorzar, dinar, sopar.Av. Francesc Marimon 78 T. 93 777 26 68 / Esparreguera

DELICIOSuS ROSTISSERIACuina per emportar.C. Francesc Macià 121T. 93 777 77 04 / Esparreguera

EMíLIA BAR RESTAuRANTTres generacions de cuiners els avalen. Destaca per un sabor tradicional amb productes de temporada. Plats típics d’una cuina casolana feta amb el gust de les àvies. Els plats estrella són els peus de porc, els macarrons, les llànties, la vedella guisada, el bacallà amb samfaina… Menú del dia 9,50€. Menú dissabte 15€. Esmorzars de forquilla i ganivet. Divendres i dissabte sopars per a grups prèvia reserva. Av. Francesc Macià 1 T. 93 777 15 02 / Esparreguerafacebook Bar Restaurant EmíliaDe dilluns a dissabte de 6 a 19 h. Divendres i dissabte de 21 a 1 h. Diumenge tancat

CAL SANTRestaurant, cafeteria i botiga de vins amb assessorament i una àmplia oferta de vins, cerveses i caves. Esmorzars (ocasionalment esmorzars de forquilla), vermuts artesans, tapes, berenars (espe-cialitat els pastissos de la Núria), sopar amb fustes diverses, tapes, entrepans, torrades, amanides hamburgueses, creps…Especialitats per a celíacs. Diverses activitats: exposicions, concerts, tast de vins, sopars amb enòleg… Dijous: dia de la tapa + copa (2,50€) amb la degustació d’un vi diferent cada setmana. Dinars i sopars per a grups (previ encàrrec). C. Taquígraf Garriga 3 T. 937709687 M. 618443512EsparregueraDe dilluns a divendres: de 9 a 13 i de 18 a 1h Dissabte i diumenge: de 10 a 14 i de 18 a 1h Dimarts: tancat

LA CASSOLA RESTAuRANT EDIFICI BONPREu (COLLBATó)Cuina oberta tot el dia. Menú diari a 10,00€ (mig menú 7,50€) Menú festius a 14,00€ (mig menú 9,00€) Menjar per a emportar. Esmorzars de forquilla i ganivet. Carta varia-da. Cuina casolana ben elaborada. Pizzes: pizza de pa gallec. “La Tre-menda”: pa de coca de 50 cm. Ous estrellats, braves casolanes. Nova gelateria “La Jijonenca”. Gran ter-rassa al peu de Montserrat i am-pli aparcament. Nits de Gintònic i Mojitos.Sortida A2 575 Av. Centenari Amadeu Vives, 2T. 93 777 93 16 / CollbatóHorari: Obert cada dia, de 7 del matí a 2 de la [email protected]/lacassola.collbato

EL CuP RESTAuRANTConeix la cuina casolana més mediterrània de Collbató. Menú migdia i carta a la nit. Restaurant ubicat al poble davant mateix de Montserrat. Terrassa exterior. C. Cup 2T. 93 777 06 85 / CollbatóOberts de dimarts a diumengewww.elcuprestaurant.cat

espavila 27

Para cualquier consulta o duda puede dirigirse a nuestro teléfono de Atención al Cliente: 902 344 000

Dirigido a todos nuestros clientes: les recordamos que CATALANA OCCIDENTE está cerca de Vd., ofreciéndole los mejores productos y el mejor servicio del mercado. Mediante nuestra red de agentes profesionales y exclusivos, nos puede encontrar en:

Esparreguera Jose Luis Pérez

Crta. Piera 2. Telf 93 777 51 62

Esparreguera Serveis i Gestió

C/ Gran 86. Telf 93 777 23 25

Abrera Cachafeiro Insurance

C/ Florida 1. Telf 93 770 06 62

Sant Feliu del LLobregat SUCURSAL

C/ Vidal i Ribas 9, 1. Telf 93 685 05 02

Gelida Fercom Assegurances

C/ Major 31. Telf 93 779 38 00

Sant Vicenç dels Horts Insurance Factory

SL, C/ Barcelona 205. Telf 93 676 87 00

Martorell Hefer Segur

Av. Germans Martí 22. Telf 93 775 40 69

Seguros Catalana Occidente, Seguros de coche, hogar, salud y vida Todo, todo y todo para ti y los tuyos

C. Lluís Puigjaner, 9 08640 OLESA DE MONTSERRAT [email protected]

• MIOPIA, HIPERMETROPIA• CIRURGIA DE CATARACTES• MALALTIES DE RETINA• GLAUCOMA• OFTALMOLOGIA DE NENS• CIRURGIA OCULAR

Tel. 93 020 85 00www.oftalmologiavalldeperas.cat

• MIOPIA, HIPERMETROPIA

Cuidem els teus ulls

28 Higiene íntima i femenina

La higiene íntima és un tema molt im-portant, ja no només per la comodi-tat d’un mateix, sinó també per pre-venir futurs problemes. La zona íntima és una zona molt especial,

amb el seu propi pH i flora bacteriana, per això cal usar productes específics i adequats per a les nostres necessitats. Per això volem donar-te algunes recomanacions perquè puguis conèixer millor aquest tema.

Una bona higiene íntima ens pot evitar molts problemes com la inseguretat que ens poden causar les olors desagradables, la incomodi-tat d’irritacions a la mucosa, o fins i tot les mo-lèsties d’infeccions vaginals. L’elecció d’un bon sabó íntim és crucial, com hem comentat ante-riorment, la zona íntima té un pH diferent a la resta del cos, i a més la seva flora bacteriana també és específica.

1. Els gels íntims d’ús diari ajuden a mantenir aquest pH fisiològic i una flora bacteriana cor-recta. Els seus components en ser específics per a aquesta zona tan delicada eviten irri-tacions de la mucosa o sequedat.

2. L’ús de roba interior molt ajustada i de ma-terials sintètics pot provocar complicacions i dificultar la transpiració, per això es recoma-na utilitzar roba interior de cotó i folgada.

3. Durant la menstruació hi ha canvis impor-tants i és quan més pendents hem d’estar de la nostra higiene. Una cosa molt important és l’ús de compreses i tampons de cotó que són menys al·lèrgics. També és molt impor-tant canviar amb freqüència i no superar els temps màxims recomanats (4-6 hores) ja que poden afavorir l’aparició d’infeccions.

4. Seguint la mateixa línia, cal no abusar dels salvaslips, ja que poden contribuir al fet que la zona íntima estigui més exposada a infec-cions.

5. L’ús de desodorants íntims ha de ser mínim sinó evitar-ho, ja que poden irritar la zona íntima a més d’emmascarar olors que podri-en ser indici d’alteracions.

6. Les dutxes vaginals només s’han d’utilitzar si les prescriu un facultatiu doncs poden elimi-nar microorganismes necessaris i provocar sequedat vaginal.

Cal tenir en compte que les característiques de la zona íntima van variant durant la vida de la dona, des de la infància fins a la menopau-sa va canviant el pH i la flora bacteriana. A la far-màcia podem ajudar-te a triar el millor producte per a tu, NO dubtis en preguntar!

av. mil·lenari, 4 local c 08292 esparreguera t. 93 777 80 82 www.fisioterapiarevers.com

INFORMA’TEspecialitzats en• Rehabilitació esportiva• Deformitats de la columna• Osteopatia• Tractaments de problemes

de la dona• Exercicis hipopressius

QUÈ FEM A LES LESIONS DE MÚSCULS, TENDONS I LLIGAMENTS?

Habitualment els fisioterapeutes parlem de tractament de “parts to-

ves”. Doncs bé, resulta que aquest mot que tant utilitzem dins l’ar-

got professional, “parts toves”, és el que es coneix pels elements,

múscul, tendó i lligament de l’aparell locomotor.

COM HO TRACTEM?

Bé, a Fisioteràpia REVERS fem tot tipus de tractaments convencionals

en aquestes lesions, ja que apliquem, el fred, la calor, el massatge,

els estiraments i els exercicis d’enfortiment sempre que ho creiem

convenient, però hi ha altres tècniques específiques en lesions com

esquinços, ruptures musculars, tendinitis, etc., que són imprescindi-

bles en la fisioteràpia actual per a poder restaurar les lesions amb

més velocitat del que ho aconseguíem fins ara i amb millors resultats.

Fisioteràpia REVERS és centre acreditat oficialment per a la utilit-

zació de la tècnica EPI®, que vol dir Electròlisi Percutània Intratissu-

lar. Aquest és un mètode de fisioteràpia que permet desnaturalitzar

i eliminar únicament el teixit degenerat, restablint de forma natu-

ral la regeneració del tendó i la funció dels teixits tous. Creada per

un català, José Manuel Sánchez (www.cerede.es), és actualment el

mètode de tractament més punter en la fisioteràpia esportiva i les

lesions de múscul, tendó i lligament i aprofitada per esportistes d’elit

de totes les especialitats que es desplacen als centres acreditats

per epiadvanced (www.epiadvanced.com) per a poder ser tractats

amb l’objectiu de tornar a la competició amb rapidesa i seguretat.

Apliquem un corrent galvànic dins del teixit per a aconseguir aquest

efecte desitjat, sempre amb l’ajuda d’un ecògraf que ens permet veu-

re a l’instant on tenim l’agulla i guiar-nos directe al focus de lesió i

controlem l’evolució de la mateixa al llarg dels dies, sent el nostre

objectiu la tornada a l’activitat.

Isaac Serrano, fisioterapeuta

Músculs, tendons i lligaments

30

adigsa: 932287200adf: 937776644 / 677590405aigües vidal: 937772431aj. d’esparreguera: 937771801ambulàncies: 061ambulatori CAP: 937708100asepeyo: 900151000bàsquet esparreg.: 937774811biblioteca bdc: 937771339bombers: 085 / 937751080cabalbaix: 937702911cal trempat: 937777935can pasqual: 937777571 (ext.4)centre dual: 937708386centre obert la fulla: 937774653club tennis: 937773636correu i telegraf: 937771087creu roja blln: 937750550deixalleria: 937777944desguàs espar.: 937774751coloraines: 937708331cucuruga: 937771039escola roques blaves: 937776446escola m.d. muntanya: 937771561escola montserrat: 937771139escola pau vila: 937771315escola taquígraf g.: 937771195escola el puig: 937772276escola adults: 937776043escola estel: 937772296escola música: 937774601

escola arts plàstiques: 937778456 funerària: 902365954fil: 937708410gencat: 012hidronet: 937776570hispano Igualadina: 938044451hospital martorell: 937742020 consultes externes: 937751142ins. cairat: 937774012ins. castell: 937777640jutjat de pau: 93777769mercat municipal: 937774211mossos d’esquadra: 088 o 112OAC: 937771801patronat parroquial: 937080210pavelló esports: 937776801piscina coberta: 937777836ràdio esparreguera: 937771876residència can comelles: 937773066 / 9377710 97teatre de la passió: 937771587teatret: 618313899tocc: 937774753taxis: raúl: 666410281

joan buxeda: 608491993carles ceballos: 659894013javier hernández: 607330366francesc navarro: 610340949

joan romogosa: 659798620ube: 937777443

EMERGèNCIES 112POLICIA LOCAL 93 777 55 77

TELEFONS D’INTERèS A ESPARREGuERA

ALE= ALERT: Plaça Sant Magí 14. 937771435COS= COSTA: c/ Barcelona 65. 937708472 ESC= ESCARRER: Francesc Macià 27. 937708552FLO= FLORENSA: c/ Gran 33. 937771189GUA= GuARC: Pl. Ajuntament 14. 937774505RIE= RIERA: Camí Ral 12. 937772236TAU= TAuLÉ: Pr. Espanya 70 (La Plana) 937774054ZAY= zAYAS: c/ Barcelona 32 - c/ St. Joan. 937709996

Servei d’urgència diürn:De 08:00 a 00:00 hores, de dilluns a diumenge.Servei d’urgència nocturn:A partir de les 00:00 hores el servei es deriva a Martorell.

FARMÀCIES DE TORN ESPARREGuERA

FEBRER 2016

1 2 3 4 5 6 7

8 9 10 11 12 13 14

15 16 17 18 19 20 21

22 23 24 25 26 27 28

29

COS FLO TAU ZAY

GUAESC RIE

RIE

ZAY COS

ESCCOS RIE GUA ALE FLO

ZAY RIECOS ESC

ALE

ALE

TAU

GUA

FLOGUA

ALEESC

FLO

Plaça de la Constitució 2 · Esparreguera T. 93 770 82 56 · www.dentalunzeta.com

12 ANYScuidant de tu!

Doctora, vull un somriure de cine!

Moltes vegades els pacients que veniu a la consulta ho feu motivats per un proble-ma estètic: no us agrada el

vostre somriure. Us tapeu la boca al riure, sortiu a les fotos amb els llavis tancats, en definitiva: us sentiu acomplexats per l’as-pecte del vostre somriure.

Certament un somriure sa és una de les cartes de presentació més importants que hi ha, i és possible aconseguir-ho mitjan-çant tractaments que resulten senzills i

poc invasius. Segons cada cas serà l’odontòleg qui decideixi optar per un tractament o l’altre (blanqueja-ments, ortodòncia, pròtesi dental, implantologia…), però també exis-teixen les anomenades “CARILLES (LAMEL·LES) DENTALS”.

Aquestes CARILLES no són més que unes fines làmines que es col·loquen en la part frontal de les dents i ens permeten millorar diferents aspectes de l’estètica dental, com el color, la posició, la forma…

Existeixen diferents tipus de carilles • Carilles de porcellana • Carilles de compòsit (resina).En qualsevol cas serà el professional qui determini quin d’aquests tipus s’adapta millor als requeriments de cadascú.

I recordeu :

“Un somriure significa molt: enriqueix a qui el rep, sense empobrir a qui l’ofereix, dura un segon, però el seu record mai s’esborra”

[email protected] T. 93 777 53 22 / 636 941 288 Pl. Ajuntament, 6 Galeries 7 Esparreguera

Estimula unfuncionamentactiu i dinàmic

Alliberael teixitd’impureses

Neteja l’organisme amb un bon drenatge cel·lular