Festa Major Almoster 2016

24

description

Festa Major Sant Abdon i Sant Senén Almoster, del 22 al 31 de juliol de 2016

Transcript of Festa Major Almoster 2016

Per Festa Major

penja elDomàs al balcó

Adquireix els domassos de la Festa Major d’Almoster a l’Ajuntament i a les botigues del poble, i decora el teu

balcó durant la Festa Major.

5 models: gegants, nans, Canaleta, Sokarrat i diables

10€cada domàs

40€els 5 domassos

Exemplars: 700Disseny portada: Napi

Àngel Xifré, alcalde d’Almoster

Edita: Ajuntament d’AlmosterSamarreta 2016: Alexia

Arriba l’estiu icomença la grescaEls dies comencen a allargar-se. Passejant pels camins de lavora del nostre poble, es comença a veure la varietat de colorsque ens ofereixen les flors i les olors que en desprenen. Et ve degust anar amb samarreta de màniga curta i calçar sabates fres-ques als peus. Dins nostre comencem a sentir la necessitat desortir, de passejar, de moure’ns...

Tots aquests símptomes són la prova més evident que l’estius’acosta, que ja el tenim aquí.

I a l’estiu el nostre poble es mostra més viu que mai, amb mol-tíssimes activitats que us presentem en aquest programa, queabasta des de principis de juliol fins a final d’agost, quan als ves-pres ja comença a refrescar i ens indica que l’estiu s’acaba.

Aquest any podreu veureu bastantes novetats en el programa,com el canvi de data de les Barrakes o l’increment d’activitatsdurant els dies de la Festa Major.

Cal agrair la feina que fan les entitats i la gent de la Comissió deFestes, que gràcies a elles podem gaudir de totes aquestes ac-tivitats. Si no fos per elles, no tindríem un estiu tan divertit!!

Bon estiu i molt bona Festa Major!!!

4

COMENÇA la FestaDivendres 8 de juliol20.00h, parc de l’AubaredaBARRAKES A les diferents barraques hi trobareu una gran di-versitat d’opcions per poder menjar i beure durant tota la nit.

23.30h, parc de l’AubaredaCONCERTS DE BARRAKES Els grups Rereguarda, El Son de laChama, Pirat’s Sound Sistema i Buhos seran els encarregatsde fer-nos saltar a tots. El primer grup, amb el seu ska-reg-gae, ens presenta el seu primer treball, Primer Assalt. El Sonde la Chama ens porta el seu últim treball, Somos. El grup deSants, Pirat’s Sound Sistema, ens faran ballar al ritme del seudarrer disc, Em bull la sang. Per últim, el grup del Penedès,Buhos, ens presenta Lluna Plena, un disc que combina les lle-tres més punyents, la crítica més aguda i els ritmes ballablesi mestissos amb enginy i estil propi.

Diumenge 10 de juliol11.30h, Piscina MunicipalMULLA’T PER L’ESCLEROSI MÚLTIPLE Durant tot el dia, espodran fer piscines solidàries a canvi d’un euro per col·labo-rar amb aquesta malaltia neurològica. L’esclerosi múltipleafecta més de 7.000 persones a tot Catalunya. La recaptacióde les entrades a la piscina es donarà íntegrament a la Fun-dació Esclerosi Múltiple de Catalunya.

6

19.30h, Parada de l’EnvelatSARDINADA POPULAR Degustació de sardines i bon ambientper fer petar la xerrada. Venda de tiquets a la mateixa sardi-nada. Organització: Associació de Gent Gran.

Divendres 15 de juliol22.00h, plaça del TeatreCINEMA A LA FRESCA Projecció d’una pel·lícula sota la llumde les estrelles. També podreu sopar entrepans freds i ca-lents. Amb servei de bar. Organització: Colla Gegantera.

Dissabte 16 de juliol9.00h, Teatre MunicipalOPEN FEDERAT DE TENNIS TAULA Competició entre jugadorsfederats en categoria única. Organització: CTT Almoster.

21.30h, Parada de l’EnvelatSOPAR A LA FRESCA Refrescant àpat sota els arbres de laParada i a la llum de les estrelles, amb música en viu peramenitzar la vetllada. Organització: Ball de Diables.

Diumenge 17 de juliol10.00h, Teatre MunicipalPORTES OBERTES DEL TENNIS TAULA Es podrà jugar a tennistaula. També es disputarà el campionat on participaran els méspetits de l’escola del club. Organització: CTT Almoster.

7

Festa MajorSant abdon i senénDissabte 23 de juliol19.00h, Campanar de l’EsglésiaREPIC DE CAMPANES El so de la Festa Major de les campa-nes anunciarà l’inici de la festa de Sant Abdon i Sant Senén.

19.00h, Plaça Josep RossellóBALLADES DE FESTA MAJOR El seguici festiu amb el Ball deDiables, el Sokarrat, l’Era, l’Abdon, la Canaleta, l’Àgata i el Mi-quel, ens oferirà els seus balls i danses.

19.30h, PLaça Josep RossellóCERCAVILA DE FESTA MAJOR Ballades del seguici festiu pelscarrers del nucli per celebrar que la festa de Sant Abdon i SantSenén està a punt de donar el tret de sortida. Encapçaladapel Ball de Diables i el Sokarrat, amb l’acompanyament mu-sical de la Batega Batuka, i seguida dels nans, l’Era i l’Abdon,la Canaleta i els gegants, l’Àgata i el Miquel, que ballaran alritme de la xaranga Bandsonats.

Un cop a la plaça ens oferiran els seus balls de lluïment.

Recorregut: carrer de la Font, plaça de l’Església, carrer Major, carrerRaval, carrer del Forn, carrer Portal i plaça de l’Ajuntament.

20.30h, balconada de l’AjuntamentPREGÓ DE FESTA MAJOR El pregoner o pregonera de les fes-tes farà la Crida a la Festa Major amb la lectura del pregó. Enacabar donarà el tret de sortida amb el tradicional llançamentdel coet de Festa Major que anuncia l’inici de la festa de SantAbdon i Sant Senén.

Tot seguit, la festa seguirà amb les ballades i tornada del se-guici festiu a la Parada de l’Envelat per començar una FestaMajor d’allò més animada.

22.00h, Parada de l’EnvelatCARNADA POPULAR Iniciem la Festa Major amb un bon àpat,on gaudireu d’un bon pa amb tomàquet amb llonganissa icansalada, aigua i vi, acompanyat d’oli d’Almoster. Venda detiquets al Forn Vilarrubí o al bar Cal Mon, entre l’11 i el 20 dejuliol. Organització: Colla Gegantera.

23.00h, plaça del TeatreCONCERT AMB JOAN REIG El bateria dels Pets i membre d’al-tres formacions repassarà els més de 30 anys de la seva ca-rrera amb un concert acompanyat del guitarrista SergiEsteban.

Diumenge 24 de juliol10.00h, campanar de l’EsglésiaREPIC DE CAMPANES El so de la Festa Major de les campa-nes anunciarà que és hora de despertar-se, que la festa ja hacomençat.

8

10.30h, Parada de l’Envelat26a BAIXADA D’ARTEFACTES Els artefactes hauran de ser va-lidats per poder participar. Les tres primeres baixades sorti-ran de l’Ajuntament fins a la Parada de l’Envelat, i passaranpel casc antic. L’última baixada sortirà des de les Tres Creusfins al camp de futbol, passant pel carrer Joan Bertran i camíde la Font. Cal inscriure’s al bar de l’Ateneu o al bar Cal Monentre el 8 i el 20 de juliol. Inscripció gratuïta.

11.00h, carrer Jaume 1MINI MEETING ALMOSTER 2016 Segona edició de la tro-bada de minis clàssics. Un esdeveniment que concentraràamants i aficionats d'aquests vehicles. La comitiva encap-çalarà l’última baixada dels artefactes i els exposaran alCamp Municipal de Futbol.

14.30h, Parc de l’AubaredaFIDEUÀ POPULAR Dinar de germanor a l’aire lliure, acom-panyat de bon ambient per fer petar la xerrada mentres gau-dim d’un bon àpat. Amb el tiquet hi entra un plat de fideuàamb un panet. Venda de tiquets al Forn Vilarrubí, al bar del’Ateneu o al bar Cal Mon, entre l’11 i el 20 de juliol.

18.00h, Parada de l’EnvelatESPECTACLE DE CIRC FILIKRUSTY Tres entranyables pa-llassos ens transporten a un univers tendre i divertit, on tantes pot riure com plorar. Amb Trinchof, Makutu i Til, gaudi-rem de situacions tant còmiques com dramàtiques i, natu-ralment, amb sensacionals números de malabars iequilibrisme.

9

20.00h, Parada de l’EnvelatESPECTACLE DE CIRC BEATBOX S’obre el teló. Sembla que elreproductor de música s’ha tornat boig, ha pres vida pròpia.La banda sonora de l’espectacle és imprevisible i sorprenent,pot variar segons cada gest, cada moviment o cada acció. Unmalabarista i un prodigi de les cordes vocals han fusionat lesseves tècniques tan dispars per combinar accions especta-culars, inversemblants i molt divertides.

22.00h, Parada de l’EnvelatESPECTACLE DE CIRC FINGERLIGHT En un món de relativafoscor, que això no vol dir trist ni tètric sinó el contrari, unsdivertits personatges han fet una troballa del més interes-sant: han descobert la llum. Si aquest món sense llum ja eradistret, ara amb aquest descobriment és trepidant.

No ens podem ni imaginar el profit que aquests dinàmics per-sonatges li poden treure a la seva nova joguina, ens introduïmen el seu món, on predomina el fet de passar-ho bé, un mónpoètic, visual i imaginatiu on tot és possible, fins i tot conver-tir la llum en foc.

Dilluns 25 de juliol17.00h, Parada de l’EnvelatGIMCANA INFANTIL Per a nens i nenes d’entre 4 i 14 anys. Enacabar es repartiran premis per a tots els participants i po-dran gaudir d’una remullada a la Pista Blanca. Cal inscriure’sal bar Cal Mon i al bar de l’Ateneu entre el 8 i el 17 de juliol.Inscripció gratuïta.

10

21.00h, Teatre MunicipalMÀGIA AMB EL MAG ALBERT Ens presenta el seu espectacleIncreïble... sense paraules. Màgia cent per cent musical ambnúmeros clàssics i grans il·lusions. Entrada gratuïta.

Dimarts 26 de juliol19.30h, Parada de l’EnvelatESPECTACLE INFANTIL DE VIATGEUn món d’il·lusió i de som-nis amb teatre, música en directe, fantasia i diversió. Pujareua un tren màgic que us conduirà a diferents indrets per tal deconèixer la varietat de balls que s’hi practiquen.

21.30h, Teatre MunicipalTEATRE AMB QUIM MASFERRER El presentador del programaEl Foraster de TV3 ens presenta la seva obra, Temps, dirigidaper Ramon Fontserè. Li acaben de comunicar que li queden90 minuts de vida. Una hora i mitja de la més autèntica i plenallibertat que mai podrà gaudir un ésser humà. La llibertat depassar comptes, de dir de veritat tot el que pensa, de ser sin-cer per una vegada. La llibertat de saltar-se les normes polí-tiques, socials i morals. La llibertat de qui no es potempresonar, ni multar, ni imputar, ni castigar. La llibertat deriure’s del mort i de qui el vetlla.

Entrada anticipada 15 €, a taquilla 18 €.Venda d’entrades a l’Ajuntament, per internet a ticketmaster.es o elmateix dia a les taquilles del teatre una hora abans de l’inici.

Les portes del teatre s’obriran al public a les 21h.

11

12

Dimecres 27 de juliol17.00h, Parada de l’EnvelatINFLABLES i TREBALLS MANUALSGaudireu d’una tarda ambcastells inflables, un bou mecànic... així com del taller de ma-nualitats peer als més petits. Organització: Gatmoster.

20.00h, Parada de l’EnvelatXOCOLATADA POPULAR Un bon berenar per recuperar lesenergies amb un got de xocolata calenta i coca.Organització: Xocolateres de l’Ateneu Agrícola.

22.00h, plaça del TeatreCINEMA A LA FRESCA Projecció d’una pel·lícula sota la llumde les estrelles. També podreu sopar entrepans freds i calentsabans i durant el film. Amb servei de bar.Organització: Colla Gegantera.

Dijous 28 de juliol20.00h, Parada de l’EnvelatHOMENATGE A LA GENT GRAN Els majors de 65 anys empa-dronats a Almoster gaudiran d’un sopar sota els arbres de laParada de l’Envelat. Cal recollir els tiquets a l’Ajuntament,entre el 8 i el 22 de juliol. Inscripció gratuïta.

22.00h, Parada de l’EnvelatESPECTACLE POLINESI Ens endinsarem en el més profundde la Polinèsia amb el show polinesi i la seva proposta, quebarreja la dansa amb la percussió, el foc i les acrobàcies.

13

Divendres 29 de juliol22.00h, plaça Josep RossellóCORREFOC DE FESTA MAJOR El Ball de Diables amb el So-karrat recorreran els carrers del nucli acompanyats de la Ba-tega Batuka empaitant tots aquells que siguin prou valentsper posar-se sota el foc. Aquest any comptarem, com a con-vidats, amb el Ball de Diables de Castellvell del Camp.Organització: Ball de Diables.

Recorregut: carrer de la Font, plaça de l’Església, carrer Major, carrerRaval, carrer del Forn, carrer Portal, plaça de l’Ajuntament, carrer PareAymamí, carrer Jacint Verdaguer i carrer Joan Bertran. Un cop a la plaça,encesa del Sokarrat i carretillada per posar punt final al correfoc.

Recomanacions: Portar roba de cotó amb mànigues i pantalons llargs,un barret de palla que cobreixi el cap, tapar-se el clatell amb un mo-cador de cotó, protegir-se els ulls, dur un calçat adequat i seguir entot moment les indicacions dels diables.

23.00h, Piscina MunicipalBANYADA NOCTURNA La piscina obrirà les portes fins a launa de la nit per a tots aquells que vulguin remullar-se sotala llum de les estrelles. Entrada gratuïta.

23.00h, Parc de l’AubaredaELEKTROS Festival de música electrònica. Ambientat al méspur estil del camp es podrà ballar, beure i menjar fins a alteshores de la matinada amb els dj’s locals i convidats.Organització: Joves d’Almoster.

16

Dissabte 30 de juliol10.30h, Teatre Municipal20è TORNEIG DE FUTBOL BOTONS Un joc tradicional que elsseus orígens es remunten als anys quaranta.

12.00h, Pista BlancaELECTROVERMUT DE COLORS Una vermutada popular ambmúsica electrònica i guerra de pols de colors elaborada ambfarina de blat de moro, talc i pigment. Amb servei de bar.Organització: Colla Gegantera.

Recomanacions: Aquells que patiu asma o problemes respiratoris, por-teu una màscara de casa, i aneu tot amb roba vella de color blanc.

17.00h, Piscina MunicipalFESTA AQUÀTICA Inflables gegants per a tots aquells infantsque saben nedar.

18.00h, Camp Municipal de FutbolFUTBOL DE FESTA MAJOR Partit que enfrontarà al combinatlocal i un equip a determinar. Organització: FC Almoster.

21.30h, Parada de l’EnvelatSOPAR DE FESTA MAJOR Sota els arbres de la Parada, refres-cant àpat a la llum de les estrelles.

Menú adult 18€ i menú infantil 9€.Cal inscriure’s al bar de l’Ateneu o al Forn Vilarrubí, abans deldimecres 27 de juliol.

17

23.00h, Parada de l’EnvelatBALL DE FESTA MAJOR L’Orquestra Marinada, formada aValls l’any 2000, ens farà ballar amb la seva música en directefins ben entrada la matinada.

Diumenge 31 de juliol10.00h, campanar de l’EsglésiaREPIC DE FESTA MAJOR Els campaners d’enguany faran eltradicional repic de campanes per anunciar la sortida delsnans des de la plaça de l’Església.

10.00h, plaça de l’EsglésiaMATINADES DELS NANS L’Era i l’Abdon, amb l’acompanyamentmusical dels Xarrups, repartiran caramels als més petits mentredesperten a tot el veïnat. Organització: Colla Gegantera.

12.00h, plaça Josep RossellóBALLADES DE FESTA MAJOR El seguici festiu ens oferirà elsseus balls i danses abans d’iniciar la processó en honor aSant Abdon i Sant Senén.

12.30h, plaça Josep RossellóPROCESSÓ DE FESTA MAJOR El Ball de Diables i el Sokarrat,acompanyats per la Batega Batuka seguits de l’Era, l’Abdon,la Canaleta, l’Àgata i el Miquel acompanyats pels Xarrups,enfilaran el carrer de la Font amunt, amb el toc de processó,fins a arribar a la plaça de l’Església. En arribar a la plaça,les campanes repicaran en honor a Sant Abdon i SantSenén.

18

13.00h, EsglésiaMISSA EN HONOR A SANT ABDON I SANT SENÉN Veneracióals patrons de la festa i ofrena dels nans, Era i Abdon, a l’in-terior de l’Església.

En acabar, plaça de l’EsglésiaBALLADA DE FESTA MAJOR Espectacular ballada conjuntadel seguici festiu al ritme dels Xarrups, acompanyada d’unatronada aèria.

14.00h, Parada de l’EnvelatBALL VERMUT Els Xarrups amenitzaran un vermut popular, ontothom podrà ballar al ritme de la música mentre degusta el ver-mut Miró.

15.00h, Parada de l’EnvelatDINAR DE CARMANYOLA Àpat a la fresca on cada comensalportarà alguna cosa per menjar, així com els estris i begudes,postres, coberts, plats, estovalles i tot el necessari per deixarla panxa ben plena. L’Ajuntament posarà taules i cadires a dis-posició de tots els veïns i veïnes que vulguin afegir-s’hi.

Cal reservar les taules i cadires (gratuïtament) a l’Ajuntament, abansdel divendres 29 de juliol.

18.00h, plaça de l’EsglésiaCERCAVILA DE TARDA La Bandarra Street Orkestra recorreràels carrers i places del centre, on tothom podrà ballar els seusritmes que fusionen el brass band, la percussió brasilera i l’hu-mor, per acabar a la Parada de l’Envelat.

19

20.00h, Parada de l’EnvelatDEGUSTACIÓ DE PASTISSOS Es podran degustar els pastis-sos dolços i salats dels rebosters i rebosteres que s’animin aportar-ne. Els participants rebran un obsequi.Organització: Grup de Dones Sta. Àgata.

21.00h, plaça del TeatreHAVANERES DE FESTA MAJOR Enguany la cantada anirà acarrer del grup vallenc, Penjats de l’Ham. A la mitja part hihaurà degustació de rom cremat per a tothom.

22.30h, Parada de l’EnvelatBALL D’ESPELMES Últimes ballades de l’Era, l’Abdon, la Ca-naleta, l’Àgata i el Miquel sota la llum de les espelmes peracomiadar la Festa Major de Sant Abdon i Sant Senén.Organització: Colla Gegantera.

Tot seguit, Pista blancaCASTELL DE FOCS Espectaculars focs d’artifici que posaràpunt final a una intensa Festa Major de Sant Abdon i SantSenén 2016.

Dilluns 1 d’agost11.30h, Piscina MunicipalPISCINA PER DESCANSAR La piscina obrirà les portes duranttot el dia per a tots aquells que vulguin remullar-se durant elDia del Gos, per recuperar forces després de la Festa Major.Entrada gratuïta.

20

Continua la FestaDissabte 6 d’agost21.30h, Parada de l’EnvelatSOPAR A LA FRESCA Refrescant àpat sota els arbres de laParada i a la llum de les estrelles amb música en viu per ame-nitzar la vetllada. Organització: Societat de Caçadors.

Dissabte 13 d’agost21.00h, Parada de l’EnvelatCAMINADA NOCTURNA Els participants pujaran al Puig d’enCama on observaran, si la climatologia ho permet, les llàgri-mes de Sant Llorenç. Organització: Ateneu Agrícola.

Diumenge 14 d’agost11.00h, Parada de l’EnvelatCONCURS D’ARROSSOS Els grups participants portaran elsproductes i estris necessaris per a l’elaboració i degustació delseu arròs. L’Ajuntament posarà a disposició taules i cadires.

Dissabte 27 d’agost21.30h, Parada de l’EnvelatSOPAR A LA FRESCA Refrescant àpat sota els arbres de laParada i a la llum de les estrelles amb música en viu per ame-nitzar la vetllada. Organització: Ateneu Agrícola.