Festa Major de Sant Gervasi 2013

19
PRO GRA MA Disseny portada: Mentxu del Rio Edita: Comissió de Festes de Sant Gervasi Edició tècnica: Equip de Producció amb el suport del Districte Sarrià-Sant Gervasi de l’Ajuntament de Barcelona Comissió de Festes de Sant Gervasi BARNAVASI, Associació de Comerciants de Sant Gervasi Salvador Albuixech, Cristina Pando ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT GERVASI Josep M. Pàmies, Lluís Arboix, Contxita Torres i Roser Oller ASSOCIACIÓ DE VEÏNS SANT GERVASI SUD Immaculada Cardona 3

description

 

Transcript of Festa Major de Sant Gervasi 2013

Page 1: Festa Major de Sant Gervasi 2013

PROGRAMA

Disseny portada: Mentxu del Rio Edita: Comissió de Festes de Sant Gervasi Edició tècnica: Equip de Producció

amb el suport del Districte Sarrià-Sant Gervasi de l’Ajuntament de Barcelona

Comissió de Festes de Sant Gervasi

BARNAVASI, Associació de Comerciants de Sant Gervasi Salvador Albuixech, Cristina Pando ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT GERVASI Josep M. Pàmies, Lluís Arboix, Contxita Torres i Roser Oller ASSOCIACIÓ DE VEÏNS SANT GERVASI SUD Immaculada Cardona

3

Comissió de Festes de Sant Gervasi

Page 2: Festa Major de Sant Gervasi 2013

Estimats veïns i veïnes de Sant GervasiAquest any comença una nova edició de la Festa Major als barris de Sant Gervasi, la Bonanova i Galvany, amb moltes coses a celebrar.

En primer lloc, el barri de Galvany i el seu Mercat guanyen pes i protagonisme en la festa i participen en l’organització d’activitats. Gràcies a això la nostra festa major serà més rica i participativa.

Així, un any més, tornen activitats tan esperades com el concert de jazz amb Luky Guri, la festa de la truita o el sopar de festa major als jardins de Vil·la Florida, però també se n’incorporen de noves, com les havaneres al Mercat de Galvany. Vull donar les gràcies a totes les entitats que s’han implicat i han treba-llat conjuntament perquè això sigui possible. Desitjo que la Festa Major segueixi creixent edició rere edició.

En segon lloc, ja tenim quasi enllestida la Biblioteca Joan Maragall i les obres per dignifi car l’entrada del carrer Sant Gervasi de Cassoles faran d’aquest equi-pament un centre molt important, juntament amb el Centre Cívic Vil·la Florida, per a la dinamització de la vida associativa i cultural dels barris de Sant Gervasi. Un espai destinat a la lectura, el coneixement i la convivència, que esperem que l’any que ve ja sigui un atractiu més d’aquesta Festa Major.

Molt bona Festa Major!

Joan PuigdollersRegidor del Districte de Sarrià-Sant Gervasi

4

Page 3: Festa Major de Sant Gervasi 2013

2013

5

Sant Gervasi al corLes persones, si funcionem bé, es pot dir que som relativament perfectes. Hi ha dos elements fonamentals que orienten les nostres actuacions. Son el cap i el cor. I si no estan d’acord, es poden fer molts disbarats en la vida.

Quan som petits normalment funciona el cor i no pensem massa les coses. A mesura que anem madurant es va endurint el cor i funciona prioritàriament la intel·ligència

La nostra societat va perdent aquells valors que eren sòlids i marcaven la pauta en les nostres actuacions. Actualment, ja parlem de valors líquids, doncs varien segons les circumstàncies amb una pila d’interessos creats.

El nostre procés vital, és ben curiós. Comencem de joves que ens voldríem menjar el món. Tot es veu clar. A mesura que passa el temps ja som més realistes, i la vida ens ensenya que el cor hi te moltes coses a dir. A vegades l’escoltem i ens fa possible estimar i ésser mes comprensius.

Estem de Festa Major i això ho tenim clar, però com que som bona gent, el cor ens diu, que avui més que mai, hem de ser solidaris amb aquells que nomes poden fer Festa Menor.

No podem perdre mai aquells dos valors: Estar alegres i a la vegada ésser solidaris. Això vol dir que no hem de perdre mai el sentit del bon humor, que és aquell estat d’ànim que et fa manifestar d’un a forma agradable.

La serenor i l’alegria són el clima i el conreu del bon humor que no l’hem de perdre mai.

Una vegada més gràcies a tots els qui amb el seu treball silenciós han aconseguit que cada vegada sigui més Barri Sant Gervasi.

Ens desitgem uns als altres una Bona Festa Major.

Mn. Carles Sauró, pvre.

Page 4: Festa Major de Sant Gervasi 2013

Un nou distintiu per a Sant Gervasi Sant Gervasi estrena amb la Festa Major un nou distintiu. Un distintiu és una ensenya, un logotip, que identifi ca a una empresa, una entitat o institució, i també una ciutat, un país i, per què no? un barri, el nostre barri, Sant Gervasi de Cassoles.

El distintiu és, de fet, un complement per a la comunicació dels projectes i activitats endegats per les associacions i entitats del barri, que haurà d’ajudar, amb el seu ús continuat, a fomentar un més ampli coneixement del nostre barri i de la seva xarxa associativa.

La nova imatge que ha començat la seva singladura amb el cartell i programa de la Festa Major es deu a un conveni de col·laboració entre l’Escola Superior de Disseny i d’Art “La Llotja” i les associa-cions del nostre barri que estan en procés de conformar la Federació d’Entitats de Sant Gervasi.

El conveni va ser per a que els estudiants del tercer curs de Disseny Gràfi c, com a treball del curs, presentessin propostes per a un distintiu per a Sant Gervasi. Un cop presentats el treballs i avaluats i seleccionats pel professorat de l’Escola, les entitats de Sant Gervasi varen escollir el presentat per l’alumna Mentxu Del Rio Vicente.

La proposta de Mentxu és d’una senzillesa i qualitat que va sorprendre a tothom. No és difícil imagi-nar que té per endavant un futur prometedor. Un cop fet públic el resultat, la mateixa Mentxu, amb un contracte temporal de formació en practiques, autoritzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, ha desenvolupat tècnicament la seva proposta i ha confeccionat el cartell i portada del programa d’aquesta Festa Major.

Agraïm molt cordialment al Director de la Llotja, a la Cap d’Estudis del 3r curs de Disseny Gràfi c i resta del professorat, per l’interés que han demostrat en aquest projecte que dimana del Pla de Futur que va aprovar el Consell de Barri de Sant Gervasi - La Bonanova i, naturalment, la més gran felicitació per a l’alumna guanyadora Mentxu Del Rio.

Salvador AlbuixechComissió de Festes de Sant Gervasi

6

Page 5: Festa Major de Sant Gervasi 2013

20132013

7

divendres 7 de juny

PROGRAMA

Centre Cívic Casa SagnierJardins d’Enric Sagnier (Brusi, 61)

Plaça de la Bonanova

del 8 al 19 de junyComença la Festa!

(Santaló / Madrazo)Mercat de Galvany

18.00 h Taller de bombolles gegantsA càrrec de Bombolles de sabóVeniu a aprendre a fer bombolles gegants amb tot tipus de joguines i estris de tota mida i difi cultat, molt originals, procedents de diferents parts del món i algunes d’elles d’artesaniaActivitat oberta i gratuïta per a públic infantil i familiar Organitza: Casal Infantil Casa Sagnier

21.00 h Concert JoveAmb els grups:Hostis Planta - The SingermornigsRumbo Al Bar i Neofestival DJ SetHi haurà servei de bar i entrepansOrganitza: AEIG Santa Maria - Santa Agnès i Comissió de Festes de Sant Gervasi

A càrrec del gran mag Jordi CambrasEmocionat amb la màgia més divertidaHi haurà berenar per a tots els nens i nenes que ens acompanyinOrganitza: Associació de Comerciants del Mercat de Galvany

17.30 h Festa màgica infantil

Page 6: Festa Major de Sant Gervasi 2013

20132013

8

dissabte 8 de juny

2013

Centre Cívic Can CastellóCastelló, 1-7

18.30 h Vivaldi DansaVivaldi Dansa és un espectacle de dansa clàssica per a públic familiar.Aquesta jove companyia apropa la música de Les Quatre Esta-cions als nens d’una manera vibrant i amb sentit de l’humor.Un espectacle de ritme i color brillants.A càrrec de: Company & CompanyDirecció i coreografi a: Anna ArboixVenda d’entrades dues hores abans de començar la funcióPreu 3 euros Organitza: Associació de Veïns de Sant Gervasi i Comissió de Festes de Sant Gervasi

Llar Mossèn VidalBigai, 12

Els bandolersVols conèixer la llegenda dels bandolers més impor-tants de Catalunya i les seves aventures?Activitat familiar per a nens i nenes de 5 a 8 anysOrganitza: Centre Cívic Can Castelló

12.00 h Catalunya, explica’m un conte

Page 7: Festa Major de Sant Gervasi 2013

9

Nota important.- Per facilitar la participació i per evitar incidents i desperfectes dels vehicles, es demana que no s’aparqui en tot el recorregut del Correfoc. És molt perillós llençar aigua i es reco-mana venir al Correfoc vestit amb màniga llarga i roba de cotó, així com és recomanable dur gorra o mocador al cap.

Tabalada i Correfocs

Per començar amb la festa del foc, les colles par-ticipants faran una tabalada des de la plaça de la Bonanova fi ns els jardins de ca n’Altimira.

De nou tornem a omplir de foc els car-rers de Sant Gervasi.

Recorregut: comença als Jardins de ca n’Altimira, Mandri, Bisbe Sivilla, Muntaner, Sant Màrius, Sant Gervasi de Cassoles, fi nalitza a la plaça de la Bonanova (arribarà a la plaça cap a les 21.45 h.)

A càrrec de la Colla de Diablesses i Dia-bles de Sarrià acompanyats dels Diables Basilisc i els Tabalers de Casablanca

Organitza: Comissió de Festes de Sant Gervasi

20.00 h Tabalada

20.45 h Correfoc de Festa Major

Page 8: Festa Major de Sant Gervasi 2013

201320132013

11

dissabte 8 de juny

La Festa de la Truita – Rock La nit dels seixantaEscoltar la bona música dels Beatles i menjar un tall de truita amb pa amb tomàquet i alguna cosa més, amb una beguda, pot ser una magnífi ca vetllada i això és el que et proposem per aquest dissabte. Una veritable nit dels seixanta.

20:30 h Truites partyAbans de començar el concert tindrem prepara-des truites de patates, patates i ceba, albergínies, i altres, amb pa amb tomàquet i begudes. També tindrem entrepans de bull blanc i bull negre.

22:00 h Concert del grup Beat BangDe nou amb nosaltres el grup Beat Bang, ens porta-ran per la música dels grups més importants dels anys 60, 70 i 80, especialment per la dels inigualables The Beatles

Organitza: Comissió de Festes de Sant Gervasi.

Plaça de la Bonanova

Page 9: Festa Major de Sant Gervasi 2013

20132013

Mercat de Galvany(Santaló / Madrazo)

dimecres 12 de juny

20.00 h Memòria històrica del Mercat de GalvanyAudiovisual de les fotografi es antigues del Mercat i del barri de Galvany, que s’exposa a l’interior del Mercat fi ns a fi nals d’aquest anyA càrrec de l’historiador Albert AnglèsOrganitza: Associació de Comerciants del Mercat de Galvany

Plaça Cardonadijous 13 de juny

17.00 h Festa infantilAnimació a càrrec de Merchan ServisVine a passar una estona divertida i emocionantHi haurà berenar per a tots els nens i nenes que ens acompanyin a la festa

Organitza: Associació de Veïns de Sant Gervasi Sud

12

Page 10: Festa Major de Sant Gervasi 2013

13

Plaça Frederic Soler La Festa de la Botifarrada - Jazz

La tradicional botifarrada de Sant Gervasi amb pa i all i oli i la beguda que més t’agradi.Fa més de setze anys que en Jaume, cansalader del Mercat de Sant Gervasi, prepara les famoses botifarres que ens delecten a tots. Vine a provar-les, t’esperem

22.00 h Concert de JazzLuky Guri i la Sextet Dixieland BandJa són disset anys que en Luky Guri i el seu grup de Jazz Dixieland ens oferei-xen el seu magnífi c concert. Una tradició que no et pots perdre.

Organitza: Comissió de Festes de Sant Gervasi

20.30 h Gran Botifarrada

Page 11: Festa Major de Sant Gervasi 2013

201320132013

15

Centre Cívic Casa SagnierJardins d’Enric Sagnier (Brusi, 61)

divendres 14 de juny

Mercat de Galvany(Santaló / Madrazo)

20.00 h Concert Jove de Festa MajorConcert a càrrec dels quatre grups guanyadors del 3er Concurs de Maquetes de la Festa Major de Sant Gervasi, el grup guanyador tancarà el concert i rebrà un premi en metàl·licConsulteu grups i horaris a partir del 4 de juny a: http://casaldejoves.casasagnier.netDegustació de còctels sense alcohol a la “barra 00” del Casal Organitza: Casal de Joves Casa Sagnier

17.30 h Festa infantilAmb música i jocs populars, com l’ou i la cullera, mossega la poma, llença l’ou i mésHi haurà berenar per a tots els nens i nenes que vinguin a jugar al MercatOrganitza: Associació de Comerciants del Mercat de Galvany

Page 12: Festa Major de Sant Gervasi 2013

2013

16

divendres 14 de juny

16

Menú

Copa de benvinguda

Aperitius:

caramels de foie i poma, formatge de cabra

empanat, chips vegetals

Llagosta amb dues salses

Turnedó de vedella amb graten de patates i

espàrrecs bladers amb bacon

Postres

Charlotte de fruits vermells

Vins blancs i negres, cava brut,

aigües minerals, cafè i licors

2013

caramels de foie i poma, formatge de cabra

El sopar de la Festa Major sempre és molt espe-cial, és un sopar “diferent”.I aquest any també d’inauguració, el sopar se servirà als nous jardins de la Vil·la Florida situ-ats sobre la nova biblioteca Joan Maragall, amb les taules ben parades, un magnífi c menú ple de viandes saboroses i servit a taula, els amics i coneguts que ens acompanyen, els homenat-ges, la música, tot plegat fa que el sopar de la Festa Major de Sant Gervasi sigui encisador.

Jardins del Centre Cívic Vil·la Florida

(Muntaner, 544)

21:00 h Sopar d’Òpera de Festa Major

Menú

Copa de benvinguda

aigües minerals, cafè i licors

Page 13: Festa Major de Sant Gervasi 2013

17

Homenatges de Sant GervasiEn acabar el sopar, com ja s’ha convertit en costum, es retrà homenatge al personatge i a l’entitat de l’any de Sant Gervasi. I aquest any la entitat i el personatge són molt especials. La Comissió de Festes vol reconèixer la tasca desenvolupada per “La Llotja” l’Escola Superior de Disseny i d’Art, al proposar que els alumnes del tercer curs realitzessin el disseny d’un nou distintiu per a les entitats i associacions del nostre barri i que en aquesta Festa Major hem presentat.

El personatge, veí del nostre barri, a qui volem retre homenat-ge és molt especial i prou conegut per tothom i tot un honor tenir-ho entre nosaltres, el president Jordi Pujol.Organitza: Comissió de Festes de Sant Gervasi.

Venda de tiquets Associació de Veïns de Sant Gervasi (Centre Cívic Vil·la Florida) i Barna-vasi (Septimània, 31 bxs. despatx 6 Tel. 93 217 61 79). La capacitat de l’espai és limitada.

Preu per persona: 35 euros

Nota: Hem establert un preu de crisi, això ha estat possible gràcies a que la Comissió de Festes es fa càrrec d’una part de l’import del sopar.

Page 14: Festa Major de Sant Gervasi 2013

19

Centre Cívic Vil·la Florida(Muntaner, 544)

dissabte 15 de juny

Mercat de Galvany(Santaló / Madrazo)

2013

Centre Cívic Vil·la Florida

2013

de 10:00 a 14.00 h Festa de la PrimaveraJornada de portes obertes del Centre Cívic. Gaudireu d’un matí ple d’activitats per a totes les edats:

• Tastet de tallers• Activitats infantils• Geocaching • Itinerari històric-cultural• Mostra de serveis• Trobada i Mostra d’Entitats• Massatge: Metode Gringberg

Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida

11.30 h Havaneres al MercatAmb el Grup Port VellHi haurà rom cremat per als assistentsOrganitza: Associació de Comerciants del Mercat de Galvany

Page 15: Festa Major de Sant Gervasi 2013

21

20132013

21

Plaça Cardona

Centre Cívic Pere Pruna(Ganduxer, 130)

dissabte 15 de juny

12.00 h Sardanes de Festa MajorCobla Rambla

Organitza: Associació de Veïns de Sant Gervasi Sud

18.00 h Espectacle infantilContes per a tardes d’estiuA càrrec de la Companyia Pep LópezContes diferents, amb cançons i música en directe, amb historietes tan increibles que et sorprendran. Un munt de sorpreses, t’esperem!Entrada lliure

Organitza: Centre Cívic Pere Pruna

Page 16: Festa Major de Sant Gervasi 2013

20132013

Plaça de la Bonanova

22

dissabte 15 de juny

La Festa Màgica de la BonanovaEl dissabte de la Festa de la Bonanova és la Gran Festa de Sant Gervasi. Aquesta festa ja és present en l’imaginari del veïnat i és en ella on recuperem l’esperit festiu de l’antic poble de Sant Gervasi, famós entre els ciutadans de la Barcelona d’aleshores.

20.30 h Sopar a la FrescaNo pot faltar la monumental fi deuà amb all i oli per a tothom que vul-gui menjar-ne, servirem embotits, pernil serrà de gla, formatge “man-xego”, truites, acompanyats de llesques de pa amb tomàquet. Tindrem begudes fresques i cava brut per celebrar la Festa Major mentre espe-rem el foc i el ball.

22.15 h Castell de FocsSilenci, tota la plaça a les fosques, expectació i... l’esclat de foc i llum

22.30 h Espectacle de Festa Major a la PlaçaA càrrec d’Antonio, Benjami i OscarSi recordeu el programa de TV3 que buscaven els continua-dors de La Trinca, ara els podeu veure a la plaça màgica de la Bonanova. Tot un espectacle!

23.00 h Ball de Festa Major a la PlaçaHa arribat l’hora de ballar, de la disbauxa, de gaudir de la festaOrquestra Camelot

Organitza: Comissió de Festes de Sant Gervasi

Page 17: Festa Major de Sant Gervasi 2013

20132013

23

Matí de Festa Major a la plaça de la Bonanova

Ofert per la Comissió de Festes de Sant Gervasi.

diumenge 16 de juny

Cobla MarinadaAquest any celebrarem a la plaça de la Bonanova el Dia Universal de la Sardana. Serà sens dubte un diada memorable. Organitza: Taula de Sardanes de Sarrià-Sant Gervasi

Ofert per la Comissió de Festes de Sant Gervasi.

12.00 h Diada Universal de la Sardana

10.30 h Xocolatada amb xurros per a tothom

Page 18: Festa Major de Sant Gervasi 2013

25

2013

25

Can CastellóCastelló, 1-7

dilluns 17 de juny

dimarts 18 de juny Casal de Gent Gran Can Castelló Castelló, 1-7

dimecres 19 de juny Centre Cívic Vil·la Florida(Muntaner, 544)

2013

Casal de Gent Gran Casal de Gent Gran Can Castelló

18.30 h ExposicióInauguració dels treballs realitzats pels alumnes del Casal de Gent Gran

Organitza: Casal de Gent Gran Can Castelló

17.00 h CasinetPartides de Bridge, Rummikub, mus i dominó

Exhibició del Taller de Sevillanes i Mou el Cos, amb música i ball obert a tothom

Organitza: Casal de Gent Gran Can Castelló

18.00 h Tarda de ball

17.30 h Ball de Festa MajorBall, festa i gresca. Gudireu de les cançons típiques de revetlla i comparti-rem una tarda plena de disbauxa i xerinolaAmb la col·laboració del Col·lectiu de Gent Gran de Vil·la Florida

Organitza: Centre Cívic Vil·la Florida

Page 19: Festa Major de Sant Gervasi 2013

20132013

26

Plaça Joaquim Folguera

Centre Cívic Can CastellóCastelló, 1-7

dimecres 19 de juny

17.30 h Festa InfantilAnimació per als més menuts, jocs i diversió a la plaçaOrganitza: Perfumeria ICART i Comissió de Festes de Sant Gervasi

18.00 h Jornada de portes obertesJornada festiva en la que us convidem a conèixer algunes de les activitats relacionades amb la salut i el creixement personal que desenvolupem al Centre Cívic, amb propostes ben variades i per a totes les preferències. Tallers, xerrades, actuacions...Activitats gratuïtes. Places limitades.Inscripcions obertes fi ns el 14 de juny a la recepció del Cen-tre Cívic o bé trucant al telèfon 93 241 78 74Organitza: Casal de Gent Gran Can Castelló

Plaça Molina(banda mar)

19.30 h Concert de GospelEl Gospel de qualitat a Sant Gervasi, un concert per re-cordarA càrrec de Bonanewers Gospel ChoirOrganitza: Associació de Veïns de Sant Gervasi Sud