Informem maig-juny 2012

17
Butlletí municipal de Sant Quirze del Vallès Núm.167 I VI Època Pàg. 13 | Aprovats els plecs de condicions per a la nova concessió Tot preparat per a la Festa Major!

description

Revista d'informació municipal

Transcript of Informem maig-juny 2012

  • Butllet municipal deSant Quirze del Valls

    Nm.167 I VI poca

    Pg. 13 | Aprovats els plecs de condicions per a la nova concessi

    Tot preparat per a la Festa Major!

  • INFORMEM www.santquirzevalles.cat3

    xit a la primera edici de la Nit de lEmpresa a SQV

    Sant Quirze es prepara per la Festa Major

    Nou xit de la Mostra Gastronmica

    L'Ajuntament aprova les condicions per a l'adjudicaci de l'EMM

    Laura Roger, premi Dona 2012

    Sant Quirze del Valls recull selectivament

    Joan Prim Premi Mussol 2012

    Associaci Otaku de Sant Quirze, ms que jugar a viedojocs

    Gossos cvics, gossos santquirzencs

    OAC de qualitat a Sant Quirze

    Agenda

    SUMARIMontserrat Mundi i Mas

    Alcaldessa

    Motxilla ecolgica: Aquest butllet est imprs amb paper de tipus ecolgic fet que garanteix que sha produt sota els estndards mediambientals ms exigents amb el fi de limitar limpacte mediambiental. Aquest paper sha elaborat sense utilitzar clor elemental en el procs de decoloraci de la pasta i complint amb la normativa ISO 14001 i EMAS (Projecte de Gesti i Auditoria Ecolgica). Per altre banda, la tinta utilitzada no porta olis minerals i est composada per materials reciclables i no contaminants complint amb les normatives ISO 9001 i ISO 14001.

    OAC, Oficina dAtenci Ciutadana:Les installacions de lOficina dAtenci Ciutadana (OAC) es troben a la planta baixa de lAjuntamentPlaa de la Vila, 1 Telfon de contacte: 93 721 68 00

    Telemticament: LAjuntament posa al servei de la ciutadania el web www.santquirzevalles.cat

    Altres telfons dinters:Policia Local 93 721 68 68Emergncies 112 CAP Sant Quirze (demanar hora: 93 728 44 44) 93 721 41 80

    10-11

    13

    Telfons dIntersOpini | Prosposta temes

    4-5

    Les cartes destinades a la Secci dOpini no poden tenir ms de 1.300 carcters (amb espais inclosos). Han de ser signades pels seus autors tot fent constar el seu DNI i nmero de telfon. LInformem es reserva el dret a publicar-les o a resumir-les, i no facilitar informaci postal o telefnica sobre les mateixes. Ens podeu fer arribar les vostres cartes a [email protected]

    Si formes part duna entitat local que organitza algun acte o ets un ve amb una proposta de tema per al butllet, digues-nos-ho!. Envia un correu electrnic a [email protected] i explicans en quatre ratlles la teva proposta i indicans un telfon de contacte. El Consell de Redacci valorar la teva proposta segons criteris periodstics (actualitat, inters local...), i si s acceptada, la redacci de LInformem ser lencarregada delaborar la notcia sobre el tema proposat a partir de les dades facilitades.

    Disseny i maquetaci a crrec dEstudi de Comunicaci Intus S.L. Carrer Blancafort nmero 7, local 1, 08530 La Garriga (Barcelona). www.intus.cat Edici de continguts i redacci: Estudi de comunicaci Intus S.L. i el gabinet de Comunicaci de lAjuntament de Sant Quirze del Valls. Impressi a crrec de Triunfo SCPPassatge Als, s/n, 08902. L'Hospitalet de Llobregat (Bcn)Daquest butllet shan imprs 8.000 exemplars. Butllet gratut. Dipsit legal: B-26026-2009.

    Si esteu interessats en inserir publicitat al butllet podeu contactar amb nosaltres va mail a [email protected] o b al telfon 93 845 76 45.

    Crdits

    6-7

    18

    14

    16

    23

    26

    29-30

    21

    La difcil situaci econmica que es viu a Catalunya, Espanya i a Europa en general, ens obliga, en tant que administraci, a prioritzar duna manera absoluta les poltiques de promoci de lactivitat econmica. La nostra responsabilitat, feina i dedicaci es troba totalment abocada a la creaci doportunitats. Alhora, pensem que una bona educaci esdev la base de futures generacions preparades per afrontar els nous reptes. Per tot aix, continuem treballant pel gran nivell i qualitat de les escoles de Sant Quirze del Valls. Alhora, dediquem tots els esforos a la nova concessi de lEscola Municipal de Msica, i fem una forta aposta per lEscola dAdults i el manteniment de preus, malgrat sser molt deficitria. En la mateixa lnia, mantenim la qualitat de lescola bressol municipal, malgrat les subvencions de la resta dadministracions shan vist considerablement redudes.

    Aquesta s la nostra aposta; prioritzant qualitat i eficincia per davant de les dificultats que es pateixen arreu. I s aix com ens sentim orgullosos de treballar pel nostre poble.

    Dit aix, aprofito per desitjar-vos un bon estiu i convidar-vos, al setembre, a gaudir dun dels esdeveniments ms identitaris de Sant Quirze, la nostra Festa Major.

    Montserrat Mundi i Mas, [email protected]

    3

    Qualitat i eficincia, malgrat les dificultats

    VOLS ESTAR INFORMAT DE

    LACTUALITAT DE SANT QUIRZE DEL

    VALLS?

    Vols conixer qu passa al teu voltant duna manera gil i rpida?Connectat a http://m.santquirzevalles.cat des del teu dispositiu mbil i consulta lagenda municipal!Tamb trobars totes les activitats del poble al web: www.santquirzevalles.cat, a lapartat dagenda

  • INFORMEM www.santquirzevalles.cat4

    Descompte no acumulable per altres promocions vigents

    Presentant aquest val obtindreu un 10% de descompte tan per dinars com per soparsRESERVES AL 93 721 93 90

    Avenida gara 91, 08192 Sant Quirze del Valls

    de descompte10%

    xit a la primera edici de la Nit de lEmpresa a SQV

    CARINSA, Premi al millor projecte dInternacionalitzaci

    ANORTECPremi Millor Projecte dInnovaci

    PMC, premi millor projecte de responsabilitat social corporativa

    EL LLETONET GOURMETPremi Millor Projecte dEmprenedoria

    Carinsa, Anortec, PMC i El Lletonet Gourmet han estat les empreses guardonades.Un centenar de persones van assistir el dimecres 30 de maig a la primera edici de la Nit de lEm-presa, que lAjuntament de Sant Quirze del Valls va organitzar al Centre de Desenvolupament Eco-nmic Masia Can Barra.

    Lacte va distingir quatre empreses del municipi de Sant Quirze del Valls en diferents categories: Carinsa, va rebrer el premi al millor projecte dinternacionalitzaci; Anortec, va rebrer el premi

    al millor projecte dinnovaci; premi al millor projecte de reponsabilitat social corporativa va ser per PMC Grup; i el premi al millor projecte demprenedoria, va ser otorgat a El Lletonet Gourmet.Els guardons, obra de lescultor santquirzenc Jaume Cases, es van lliurar

    en el marc dun acte presidit pel president de la Diputaci de Barcelona, Salvador Esteve, lal-caldessa de Sant Quirze del Valls, Montserrat Mundi i el tinent dAlcaldia de lrea de Serveis Econmics, Jordi Vidal. A lacte hi van assistir regidors i regidores del

    consistori de Sant Quirze del Valls i moltes altres empreses installades al mateix municipi.

    Carinsa s una empresa ubicada al polgon de Can Torres Can Llobet, a Sant Quirze del Valls, i es dedica a la fabricaci daromes per a alimentaci humana i animal aix com fragncies per a la detergncia i la cosmtica. Lempresa va ser fundada per Berto Martnez lany 1993. Des de llavors, el que era una aposta familiar ha esdevingut un clar referent empresarial. La cooperaci amb clients, universitats i centres tecnolgics, potenciant-ne la innovaci, els ha perms fer-se un lloc en diversos pasos. Amb clara vocaci internacional, el grup t filials, distribudors i agents comercials propis en qua-ranta pasos dEuropa, Amrica, sia i frica.

    Carinsa treballa productes competitius, oferint una visi internacional als seus cli-ents i apostant per anar obrint nous mercats. Lobjectiu s tamb lespecialitzaci, esdevenint els millors en cada sector i obtenint matries primeres prpies.

    Anortec s una enginyeria, situada al polgon Canals de Sant Quirze del Valls, qu t els seus orgens en un taller mecnic. Lempenta i lesperit empresarial va fer evolucionar els mecanitzats inicials fins a les solucions mecniques complexes, avui productes dalta enginyeria, que comporten a ms, laplicaci de capacitats elctriques, electrniques i dinvestigaci de materials, en el camp de laeronutica, renovables, urb i defensa i se-guretat. Lxit dAnortec se sustenta en un equip hum altament qualificat i lexperincia acumulada al llarg danys i de projectes viscuts. Per Anortec la innovaci s una actitud. Els productes del present sn fruit dinversions en I+D en el passat i els productes del futur seran el resultat de la inversi en I+D del present.

    PMC Grup, fundada lany 1985, ubicada al polgon de Can Casablanques de Sant Quirze, ha crescut de forma constant convertint-se en lempresa nacional lder en el subministrament integral de material doficina, grcies al servei rpid i de quali-tat que ofereixen a ms dels seus 6000 clients de tots els sectors de leconomia.

    Actualment PMC Grup s present a sis comunitats autnomes amb un total de nou delegacions. Disposen de 6000 metres quadrats i ms de 14.000 referncies destoc permanent.

    PMC grup treballa de forma contnua des de fa anys la responsabilitat Social Em-presarial, contribuint de forma activa i voluntria a la millora social, econmica i ambiental del seu equip hum i del territori

    El Lletonet Gourmet s la lleteria de Sant Quirze dedicada a la distribuci i venda de productes lctics delaboraci artesanal amb llet de vaca, ovella, cabra i tots els derivats. Tots els seus productes procedeixen directament de granges associades i mestres artesans garantint un producte exclusiu i de gran qualitat.

    El Lletonet Gourmet va nixer amb la idea dinnovar amb un producte nou, amant de les coses naturals i els productes sense conservants ni additius artificials.

    El Lletonet Gourmet tamb disposa duna zona per degustar els seus productes i de botiga on line.

    El celler de Can Barra de Sant Quirze del Valls va acollir la primera edici dels premis

    Lalcaldessa, el tinent dAlcaldia, el president de la Diputaci i els guardonats.

    www.santquirzevalles.catINFORMEM 5

  • INFORMEM www.santquirzevalles.cat6 INFORMEM www.santquirzevalles.cat77

    Sant Quirze del Valls es prepara per a una nova edici de la Festa Major. Es tracta duna de les iniciatives ms participatives de lany, amb activitats per a tots els pblics i on els diversos espais del municipi esdevenen escenaris protagonistes. Enguany, com a novetat, els santquirzencs i santquirzenques, poden elaborar la imatge del cartell i participar en el concurs que lAjuntament ha organitzat. El guardonat posar imatge a la festa.

    Recepci ciutadanaEl tret de sortida a la Festa Major el donar dijous la tradicional recepci ciutadana a la Masia Can Barra. Un acte obert a tothom que serveix per donar la benvinguda a la festa, en el marc dun acte amb representants de les entitats culturals, educatives, socials i esportives del municipi, a ms de personalitats destacades.

    La salseta del Poble Sec, Joan Chamorro Grup & Andrea Motis i Txarango, els plats fortsLa salseta del Poble Sec amenitzar la nit de divendres 31 dagost amb una actuaci als exteriors del centre cvic Can Feliu. Des de les 22.30h aquest grup que porta tres dcades sobre els escenaris, far ballar tothom amb msica en viu i en directe. Amb futur encoratjador, un passat enriquidor i un present ple desdeveniments, la Salseta del Poble Sec far ballar els seus seguidors de diferents generacions.

    Daltra banda, i sota la batuta de Joan Chamorro la jove Andrea Motis protagonitzar diumenge una de les actuacions de la festa. Ms duna hora de clssics del jazz i incursions de bossa nova. Ser a les 21.30h a la plaa dAnselm Clav.

    Laltra aposta daquesta festa s la del grup Txarango; una fusi enrgica de reaggae i notes de rumba, per amb la qualitat musical i literria que se li exigeix a un bon grup de msica dautor. El grup actuar a les 22 hores als exteriors de la Masia de Can Feliu.

    La nota musical tamb la posar el tradicional concert de Festa Major de la Societat Coral Illustraci Artstica i la Bella Quirze Band diumenge a les 18.30h a la plaa dAnselm Clav.

    Tampoc no faltar la tradicional cantada dhavaneres i el cremat per a tothom a crrec dels avis i vies del Casal.

    Cultura i tradici per a grans i petitsLa cultura no faltar a la cita denguany de la m de diversos actes, com ara la inauguraci de l'exposici de Festa Major a la Casa Vila-Puig divendres a la tarda o el tradicional cercavila a crrec de les entitats.

    Dissabte a la tarda tindr lloc el cercavila dels gegants i grallers de Sant Quirze i colles convidades, a partir de les 18.30h. A continuaci, a les 21h hi haur el tradicional correfoc per part de Diables de Sant Quirze.

    Les activitats infantils tamb protagonitzaran la festa denguany. Divendres, la plaa de la Vila ser lescenari de lespectacle The Magomic Show, a crrec de Rialles.

    Dissabte hi haur gimcana ecolgica, guerra daigua a crrec dels Mandukos i festa de lescuma, entre altres activitats infantils.

    Diumenge hi haur activitats infantils al Parc de les Morisques i dilluns lescenari tornar a acollir tallers i jocs de gegants per als ms petits. A la tarda, Jaume Ibars entretindr els infants amb el seu conegut es-pectacle.

    Esport per a tothomLa Festa Major no seria tal sense la tradicional cursa popular, que tin-dr lloc diumenge al mat. A aquesta activitat la seguiran altres tamb habituals com el torneig de petanca, la catorzena edici del Memorial Antoni Mendoza o el partit de presentaci del primer equip dHandbol de Sant Quirze.

    Dissabte al mat, com ja s habitual, tindran lloc diferents matinals esportives: Bsquet 3X3, futbol 3X3, handbol 4X4 i tennis taula a lavinguda del Cam del Mas. A la tarda tamb hi haur partides simultnies descacs a la rambla de Llus Companys.

    Mercat ecolgicEl mercat ecolgic acompanyar la jornada de dissabte tant al mat com a la tarda, de 10 a 14h i de 17 a 20h, a la rambla de Llus Companys. De fet, a les 11h hi haur gimcana ecolgica a crrec de Sant Quirze del Valls Natura.

    Sant Quirze es prepara per la Festa Major

  • INFORMEM INFORMEMwww.santquirzevalles.cat www.santquirzevalles.cat8 9

    COMPROMETIDOS CON CATALUNYAEl congreso del Partido Popular Cataln ha marcado un antes y un despus en la historia de la for-macin. Ha sido un congreso de unidad y de renovacin en el que nos hemos presentado ante la sociedad catalana como un partido de gobierno, una fuerza decisiva y el puente ms slido entre los catalanes y el gobierno de Espaa. La poltica catalana necesita un proceso de regeneracin para re-cuperar el liderazgo de nuestra sociedad. Desde el inicio de la democracia, los catalanes slo hemos vivido bajo gobiernos de izquierda o gobiernos nacionalistas y todos ellos han tenido un discurso pa-recido, el del victimismo y la confrontacin, siempre lejos de las prioridades de la gente. En momentos duros como los actuales, la demagogia tiene el campo abonado. Ahora, estamos viviendo un proceso de alimentacin del enfrentamiento con Espaa, de reiteracin permanente de mensajes de agravio y de una supuesta incomprensin del resto de los espaoles. Desde las formaciones nacionalistas independentistas insisten en la idea aunque recurran a la mentira o, bien, oculten la mayor parte de la verdad. Si se habla de balanzas fiscales, tiene que hablarse tambin de balances comerciales, de todos los recursos que llegan o de unos datos poco comentados: cuanta poblacin activa tenemos en Catalua y cuntos pensionistas y receptores de subsidios. Las cifras nos invitaran a una profunda reflexin. Ahora todo el discurso y la agenda meditico-poltica gira alrededor del pacto fiscal que los nacionalistas presentan como solucin milagrosa a todos los problemas. La primera verdad que se debe remarcar es que si no salimos de la crisis, si no volvemos al crecimiento econmico, a crear em-pleo y a estimular el consumo, ningn modelo de financiacin ser vlido porque no habr ni dinero ni recursos. En Catalua debemos cuidarnos de los falsos mesas que dicen nos llevarn a la tierra prometida y que en realidad, nos pueden llevar al desierto durante muchos aos y a un retraso hist-rico que pagarn varias generaciones de catalanes. Se debe introducir sensatez y no dejarnos llevar por el discurso fcil. Lo primero es salir de la crisis y despus pactar, desde el consenso, un modelo de financiacin moderno, con las herramientas de clculo actualizadas y basados en unos principios de ordinalidad, solidaridad finalista, equilibrio y sostenibilidad. Se debe propiciar un acuerdo que respete la diversidad dentro la unidad, la igualdad de derechos y servicios esenciales de todos los espaoles, vivan donde vivan. Se debe llegar a un acuerdo en el que se reconozcan las necesidades concretas de Catalua y que, al mismo tiempo, desde Catalua se reconozca que slo se pueden desarrollar todas sus potencialidades con y dentro de Espaa. Equivocar las prioridades, nos alejar de las soluciones que los catalanes reclaman.

    BONES PROPOSTES EN TEMPS DIFCILS

    Des del PSC de Sant Quirze tenim molt clar que en aquests moments tan compli-cats noms ens en podrem sortir si tots plegats treballem conjuntament per fer front al present i per aconseguir un futur millor. En aquesta lnia, el pla de treball de lagrupaci socialista que vrem presentar durant el mes de maig es basa en 5 compromisos fonamentals: la proximitat i el contacte permanent amb la gent, la comunicaci i informaci constant, lobertura del partit a la ciutadania tot fomen-tant el debat poltic i la dinamitzaci de lagrupaci en coordinaci amb la societat. Propostes que hem comenat a treballar amb tots aquells que malgrat la situaci actual, el desprestigi dels poltics, i la desconfiana en el sistema, continuen pen-sant que la democrcia i el debat poltic sn les vies ms efectives per garantir una societat ms equilibrada i igualitria, tot aprenent dels errors del passat i cons-truint un futur ms just per tothom. Propostes que es treballen tamb a nivell local des de les nostres regidories, com la sensibilitzaci i el foment dels valors socials del comer just, de la cooperaci i solidaritat local i internacional, del suport al que ms ho necessiten i des de la perspectiva de la necessria igualtat entre homes i dones per fer progressar la societat, una societat de valors. A nivell de pas, les propostes del PSC sn les iniciatives viables que estan aconseguint el consens dels diferents partits poltics. Exemples daix son la proposta de pacte fiscal i pac-te social. Per nosaltres s molt important que al costat del pacte fiscal hi hagi el pacte social: que els recursos que saconsegueixin es dediquin a serveis pblics, a leducaci, a la sanitat, als serveis socials i a les poltiques destmul de leconomia, amb especial incidncia en el jovent. Aquestes sn les nostres prioritats, aquests sn els nostres objectius. Bon estiu i bona Festa Major!

    Ms informaci: http://santquirzev.socialistes.cat/

    http://silviaperaltavaldivia.blogspot.com.es/

    LEDUCACI, LELEMENT BSIC A PRESERVAR

    Leducaci s un dels drets fonamentals de la ciutadania, i el principal mecanisme per garantir la igualtat doportunitats. Alhora, invertir en la formaci de la gent, s la millor aposta pel nostre futur com a pas.

    Actualment les diferents administracions estan reduint drsticament la inversi p-blica destinada a leducaci, afectant dinfantil a la universitat i passant per escoles de msica, esportives o dadults.

    Tan s aix, que el propi govern espanyol ha reconegut que en cinc anys la inver-si pblica a leducaci baixar del 4,9% del PIB al 3,9%. I compte que no estem parlant duna rebaixa produda per la prdua de riquesa, sin de destinar-hi molts menys recursos -un 1% del PIB equival a 10.000 M a tot lestat!- de la riquesa que generem entre tots.

    I quins centres tenim a Sant Quirze? 3.859 alumnes (el 20% dels santquirzencs) repartits en una bona Escola Bressol, sis CEIPs dalta qualitat educativa, un IES amb un alumnat amb uns resultats recents a les proves de competncies, molt superiors a la mitjana de Catalunya, una Escola dAdults modlica, i finalment una magnfica Escola de Msica de referncia.

    I qu hi podem fer com a Ajuntament? Preservar el que tenim. s per aix que vam presentar una moci al Ple demanant mantenir el pressupost densenyament lany vinent (377.672,27 , un 2,11% del total) i estudiar noves frmules que ajudin a no incrementar desmesuradament les taxes de lEscola Bressol i lEscola de Msica.

    Resultat de la proposta: desestimada amb els vots contraris de CiU-PSC-PP. Aix no ens en sortirem. Elisabeth Oliveras i Jorba, Portaveu Junts per Sant Quirze

    GOVERN DE CADIRESDesprs d'1 any de tripartit CIU-PSC-PP al nostre poble caldria fer-ne valoraci, per hi ha un problema, jo ja en fa 5 que sc regidora i sn els que porto escrivint sempre el mateix. Res ha canviat en el que portem mandat. B s, les coses van, si pot ser, pitjor encara. La darrera liquidaci del pressupost es va tancar amb un romanent de tresoreria negatiu en 740.258 euros (incrementant-se en 498.562 respecte al 2010). I si van aconseguir que no fos ms greu, va ser grcies a que estan descapitalitzant la COMU i van traspassar 500.000 euros del repartiment dels seus dividends al captol IV del pressupost. Any rere any sha demostrat que elaboren uns pressupostos on els captols d'ingressos es basen nicament en fer volar coloms i en els informes d'un crrec de confiana al qual no sabem com encara li mantenen. El darrer mandat van desistir de la revisi del Pla General d'Ordenaci Urbanstica i continuen igual, fent modificacions puntuals del territori (van "arreglant" les coses a pedaos). Buiden els plens de contingut, amb un o dos punts nicament, i en canvi aproven temes tant cabdals, polmics i d'inters general, com s el nou plec de condicions de l'Escola Municipal de Msica, a travs de la Junta de Govern Local. Visca la transparncia! Continuen gastant en dedicacions exclusives taaaaant necessries com la regidoria de seguretat o la de via pblica (per sort ara aquesta s mitja), i en crrecs de confiana a l'rea d'esports o territori. Aix s, un jutge ha sentenciat que a l'arquitecte municipal, que cobrava un molt bon sou, el tenien infravalorat totalment, i desprovet de funcions. I pel que fa a la informaci facilitada a la oposici, estem pensant en fer l'ADEG( Associaci de Damnificats per l'Equip de Govern), aix quan convoquin a les associacions per a explicar-los temes, ens convocaran a nosaltres tamb, cosa que sovint se'ls hi oblida. Com veieu, tot continua igual, o pitjor, ja que si es podia no entendre el govern sociovergent de la darrera legislatura, com es menja que el PSC estigui en un govern amb PP i CIU si no s per un parell de cadires, essent, a ms, prou regidors per a formar un tripartit d'esquerres??

    Anna TuPD: Pinta que el proper informem no surt fins el setembre. Aix que Molt Bona Festa Major!!

    MIRANT ENDAVANTLempresa i el comer, dos sectors que, malgrat lactual situaci, sn un exemple i que han compartit protagonisme darrerament. El passat 30 de maig va tenir lloc la 1 Nit de lEmpresa de Sant Quirze del Valls. Una nit que va servir per premiar a les empreses del nostre poble que destaquen, en una o altra categoria, i que contri-bueixen al ric teixit econmic i industrial del nostre poble. Tanmateix, una mostra ja consolidada i que ens dna loportunitat de conixer i tastar loferta gastronmica del nostre municipi. Sant Quirze s un municipi, on la indstria t un important pes en la nostra economia, i en el context actual de crisi que ja fa massa temps que pa-tim, saber que al nostre poble hi ha empreses pioneres en el seu sector, empreses innovadores, empreses que miren endavant, empreses que grcies a lesfor i al treball de les persones que les integren, miren el futur en positiu, empreses que, en definitiva, sn lesperana davant la crisi. Els moments actuals sn difcils, i les not-cies que dia a dia sentim no ajuden massa. Hem de ser capaos de donar-li la volta, dexplicar que tenim empreses que generen ocupaci i negoci, que, malgrat tot, aixequen la persiana cada dia, que arrisquen i creuen en el que estan fent. Anortec, Carinsa, el Lletonet Gourmet, PMC Grup, van ser les premiades de la primera nit de lEmpresa, i vagi per endavant la felicitaci del grup municipal de CiU, per tamb a totes aquelles empreses que no van resultar premiades, o no es van presentar, perqu heu estat i sereu una de les principals fonts de riquesa del nostre pas. El comer, s tamb una pea fonamental per a la nostra economia. Els passats 8 i 9 de juny, es va celebrar la mostra gastronmica, i des del nostre grup volem manifestar el nostre agrament a tots els establiments que hi van collaborar, i a tots els que cada dia aixequeu la persiana i ens ensenyeu que hi ha futur, que davant les dificultats no us rendiu. Convergncia i Uni creiem en lempresa i el comer, i seguirem treballant perqu entre tots seguim mirant endavant.

    Merc Valls, portaveu del Grup Municipal de CiU

    Slvia Peralta, Regidora de Serveis Interns, Igualtat i Cooperaci

    Antoni Rebolleda, Tinent dAlcaldia de lrea de Via Pblica

    David Snchez Regidor d'Esports i Ocupaci

    Jaume ColsTinent dAlcaldia de Seguretat Ciutadana

    Moci presentada per ICV-EUiA-EPM i consensuada per la Junta de Portaveus per donar suport a la iniciativa legislativa popular (ILP) per la regulaci de la daci en pagament, la paralitzaci dels desnonaments i el lloguer social. Aprovada per unanimitat.

    Moci presentada per ICV-EUiA, en defensa de la salut pblica i universal. Aprovada amb els vots a favor de: ICV-EUiA, CiU, PSC-PM i Junts per Sant Quirze. Vots en contra: PP.

    Moci presentada per Junts per Sant Quirze-AM, per la defensa de leducaci. Moci desestimada amb els vots en contra de: CiU, PSC-PM, PP. Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV-EUiA.

    Moci presentada per Junts per Sant Quirze-AM, per demanar responsabilitats al Ministeri dIndstria i a lempresa ENGAS per la construcci del gasoducto Martorell-Figueres. Moci desestimada. Vots en contra: CiU, PSC-PM, PP. Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV-EUiA.

    Moci presentada per Junts per Sant Quirze-AM, en suport al moviment no vull pagar. Moci desestimada. Vots en contra: CiU, PSC-PM, PP. Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV-EUiA.

    Moci presentada per Junts per Sant Quirze-AM i consensuada per la Junta de Portaveus, per reclamar que lestat espanyol faci efectiva la transparncia del 0,7% dels fons provinents de lIRPF destinats a programes de cooperaci i voluntariat socials. Aprovada per unanimitat.

    Moci presentada per Junts per Sant Quirze-AM, per declarar a Juan Carlos de Borbn persona non grat. Moci desestimada. Vots en contra: CiU, PSC-PM, PP. Vots a favor: Junts per Sant Quirze. Abstencions: ICV-EUiA.

    Moci presentada per Junts per Sant Quirze-AM i consensuada per la Junta de Portaveus, en defensa del cabal ambiental del riu Ebre. Moci aprovada per unanimitat.

    Moci presentada per Junts per Sant Quirze-AM i consensuada per la Junta de Portaveus, de suport a les cooperatives. Moci aprovada per unanimitat.

    Moci presentada per Junts per Sant Quirze-AM, a favor del manteniment de la planta de Derbi a Martorelles. Moci desestimada. Vots en contra: CiU, PSC-PM, PP. Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV-EUiA.

    Moci presentada per Junts per Sant Quirze-AM, per la restituci i dotaci dels fons per la integraci, acollida i refor educatiu dels

    immigrants als pressupostos generals de lestat per a 2012. Moci aprovada per majoria absoluta. Vots a favor: CiU, PSC-PM, Junts per Sant Quirze, ICV-EUiA. Vots en contra: PP.

    Moci aprovada al ple dabril Moci en defensa dels afectats per la contractaci de participacions emeses per entitats financeres. Moci aprovada per unanimitat, presentada pel grup PSC-PM i consensuada en Junta de Portaveus.

    Mocions al Ple Municipal

    Merc Valls Regidora de CulturaPortaveu CiUAnna Tu

  • Sessi de Tastem

    Escumosos i vins a Can Barra

    INFORMEM www.santquirzevalles.cat11INFORMEM www.santquirzevalles.cat10

    Sant Quirze del Valls ha tornat a acollir amb xit una nova edici de la Mostra Gastronmica. El cap de setmana del 8 i 9 de juny els exteriors de Can Feliu es van omplir de vens i venes del municipi i darreu de la comarca disposats a gaudir de les propostes gastronmiques dels restauradors locals. Una iniciativa que ja va comenar dijous dia 2 amb una exitosa sessi de Tastem a Can Barra on ms de dues-centes persones van participar en aquest tast de vins i escumosos que tamb ha esdevingut ja un acte consolidat.

    Segons que ha manifestat la regidora de Comer, Mriam Casaramona, un any ms estem molt satis-fets del funcionament de la Mostra. Duna banda, els restauradors han pogut donar a conixer els seus productes i, de laltra, hem aconseguit gaudir duna iniciativa ldica, participativa i oberta a tots els pblics que ja ha esdevingut un segell identitari de Sant Quirze del Valls, amb visitants de les ciu-tats venes que esperen aquest esdeveniment per gaudir-ne. Daltra banda, agraeixo molt especial-ment la feina que han desenvolupat els tcnics de lAjuntament implicats i la collaboraci i feina duta a terme pels res-tauradors. La bona entesa ens ha portat a un nou xit.

    Divendres la degustaci va anar acompanyada de lactuaci musical del grup Blue Marine. Dissabte va ser el grup Caf Trioqui va ame-nitzar la vetllada.

    Els restaurants participants han estat: Avui no cuino, Caf Mestral, Casa Marieta, El Niu del Mussol, El petit imperi, La Manduca, Lletonet Gourmet, Lossum-Espai Gastronmic, Lluernari, Pastisseria Mix, Pastisseria Pousa, Pizzeria i Rostisseria El Pollo Loco, Restaurant i rostisseria Xauxa, Cafs Garriga, El Petit Novell, Dionysus, El Celler de la Vila, Valero Forn Tradicional, La Manduca i la collaboraci del GHISQ.

    Trobareu totes les fotografies de la Mostra al web municipal:www.santquirzevalles.cat

    Nou xit de la Mostra Gastronmica

    La dotzena edici va acollir un volum important de visitants darreu de la comarca

    Alca

    ldes

    sa i

    regi

    dors

    vis

    itant

    els

    res

    taur

    ador

    s

  • INFORMEM www.santquirzevalles.cat12 INFORMEM www.santquirzevalles.cat13

    LAjuntament de Sant Quirze del Valls ha aprovat ja per Junta de Govern Local extraordinria i urgent, el plec de condicions tcniques per a ladjudi-caci de la gesti de lEscola Municipal de Msica Can Barra.

    A continuaci, es va procedir a la publicaci del document de manera que, durant quinze dies, les empreses que ho desitgin puguessin presentar les seves ofertes i projectes. El proper 18 de juny finalitza el termini per pre-sentar-se. En el moment de redactar aquest article, diverses empreses han mostrat el seu inters a fer-ho.

    Aquest plec de condicions ha estat frut de les diver-ses reunions mantingudes per la Comissi de segui-ment, integrada per tots els grups poltics, represen-tants de lAMPA, tcnics de diverses rees (Serveis Personals, Secretaria, Intervenci, Educaci i molt especialment Serveis Econmics), a ms del regidor dEducaci, Edel Balboa.

    En aquest sentit, lequip de govern es congratula per la participaci de tots els grups municipals i per la voluntat de consens manifestada, aix com tamb la implicaci mostrada per lAMPA de lescola.

    Les diferents empreses interessades en la conces-si de la gesti hauran de presentar els seus projec-tes, dels quals, un cop validats administrativament,

    es valorar el projecte pedaggic, el projecte doferta formativa, el projecte dorganitzaci i gesti de lescola, lacreditaci com a centre autoritzat de la Generalitat de Catalunya, una oferta dactivitats complementries i un pro-jecte de millora en la participaci de lEscola en les activitats socioculturals i/o tradicionals de Sant Quirze, laportaci de materials i instruments a les-cola, i el pla econmic i financer dels dos anys de concessi.

    Tamb es tindran en compte les valoracions, distincions i acreditacions p-bliques de les empreses presentades. Per valorar els diferents projectes es constituir un comit dexperts. Recordem que lEscola Municipal de Msica no presta servei des de fa uns mesos, desprs que lempresa que la gestionava fos intervinguda per mala gesti, amb un important dficit als comptes i deutes a la Seguretat Social i Hisenda. El contracte de lempresa concessionria va comenar lany 2003 i finalitza-va a lestiu. Aix ha perms poder iniciar la nova licitaci, tot i que la resoluci del contracte actual encara est pendent de resoluci i del dictamen de la Comissi Jurdica Assessora.Des de lAjuntament tamb es va iniciar un procs de prereserva de places, al qual shan apuntat ja ms de 400 alumnes. Un cop realitzada la nova concessi i signat el contracte es coneixer loferta pedaggica definitiva, cursos i horaris, aix com tamb les quotes lAjuntament mant la seva aportaci de subvenci, per s molt possible que la subvenci de la Gene-ralitat es redueixi o desaparegui -, i es procedir a realitzar les matriculaci-ons, per tal que al setembre el curs comenci amb total normalitat.El plec i annexos es poden consultar al perfil del contractant de la pgina web: www.santquirzevalles.cat.

    LAjuntament de Sant Quirze del Valls es troba en el moment de la re-dacci daquest article, treballant en les noves quotes de lescola bressol municipal El Patufet, donat que les subvencions de les administracions

    shan vist considerablement redu-des i aix t una incidncia directa en el preu final de les tarifes. Da-vant daquests canvis, lAjuntament ha decidit ajornar el perode de matriculaci per concretar els nous

    preus, de manera que la primera setmana de juliol esdevinguin pbliques per a la seva aprovaci al ple municipal. Al web municipal sinformar pun-tualment de les novetats al respecte.

    Recordem que el projecte educatiu de lescola es basa en afavorir el des-envolupament integral i harmnic de linfant atenent les seves necessi-tats bsiques dordre biolgic, psicolgic, afectiu, ldic i social, afavorir el procs dautonomia de linfant adquirint hbits bsics, seguretat afectiva i emocional i desenvolupant la seva iniciativa i autoconfiana, afavorir el procs de socialitzaci de linfant fent-lo capa de viure unes relacions estables i positives amb si mateix i amb els altres, i integrant-lo activament en una societat culturalment organitzada, aix com facilitar recursos i ins-truments daprenentatge per afavorir el desenvolupament de les capaci-tats de coneixement i dinterpretaci dun mateix i del seu propi entorn. Lescola disposa duns programes educatius complementaris per als usu-aris directes de lescola tamb per a tota la gent del municipi que hi estigui interessada. Ofereix tamb un servei dacollida de mat i tarda de 7 a 8 i de 17 a 18 h, sempre i quan hi hagi 10 alumnes matriculats pel servei.

    LAjuntament de Sant Quirze del Valls ha decidit mantenir els preus del programari bsic de lEscola Municipal dAdults lOlivera. En aquest sentit, tots els cursos bsics comptaran amb les mateixes tarifes que lany ante-rior. Noms alguns cursos de nivells especialitzats dangls i informtica, es veuran incrementats. Pel que fa als tallers, es podran programar al llarg del curs, en funci de la demanda, de la disponibilitat de personal i espais.

    Recordem que el CFA Municipal lOlivera es caracteritza per l atenci in-dividualitzada. Cada persona parteix dels propis coneixements i aptituds per anar continuant la seva formaci. s un centre pblic i laic que atn la diversitat i ofereix l oportunitat de retornar als ensenyaments reglats i/o comenar-ne d altres i que fa una tasca molt important en la integraci de les persones.

    Forma part de la xarxa de Institut Obert de Catalunya com a Centre de Suport per cursar GES a distncia i la preparaci de la part espe-cfica de les Proves dAccs als Cicles de Formatius de Grau Superior. LOlivera cobreix la demanda tant de Sant Quirze com de les Fonts. El centre ha integrat les noves tecnologies en els ensenyaments. S atenen les necessitats de la poblaci a partir dels 16 anys i fins que la persona vulgui.

    LAjuntament de Sant Quirze aprova els plecs per a ladjudicaci de la gesti de lEscola Municipal de Msica Can Barra

    LAjuntament treballa en les noves quotes de lescola bressol municipal

    El Centre de Formaci dAdults Municipals lOlivera mant els preus de la programaci bsica

    Un comit dexperts

    valorar els diferents

    projectes de gesti presentats

    en el concurs dadjudicaci

    Per a totes les novetats consulteu el web municipal:

    www.santquirzevalles.cat

    A partir daquest mes de juny ja podeu consultar el LLIBRE DIGITAL DE SANT QUIRZE, un nou espai web on hi trobareu informaci del municipi elaborada per lalumnat de les escoles amb el seu professorat, sota la coordinaci del Centre de Recursos Pedaggics de Sabadell i lAjuntament.

    Aquest s un projecte collaboratiu realitzat per tots els centres educatius de Sant Quirze (Escoles bressol, centres de primria, Institut i Formaci dadults

    Aquest projecte es va informar a la comunitat educativa a travs del Consell Escolar Municipal del dia 13 de juny de 2012 (si es vol posar)

    https://sites.google.com/a/xtec.cat/llibre-digital-sant-quirze/

    Llibre digital de Sant Quirze

  • INFORMEM www.santquirzevalles.cat15INFORMEM www.santquirzevalles.cat14

    Carnisseria Montenegro:qualitat, servei i bon preu.

    Sur Mesure dna una segona oportunitat al teu sof

    Nutratek tajuda a mantenir el teu pes, la teva salut

    LAndrs, el propietari, va obrir ara far vuit anys davant de correus. Professionalment sempre ha estat relacionat amb el mn de la carn, fet que li ha perms tenir un valus co-neixement. A la carnisseria Montenegro podeu trobar qualitat, bon preu i servei. Especialment en les carns: vedella de Girona o gallega, xai dArag, poltre...

    Tal com explica lAndrs, la clientela cada ve-gada exigeix ms qualitat perqu es preocupa per la salut i demana productes ecolgics. Per aix, aqu trobareu carn, vins i altres propostes amb la garantia de ser fruit de produccions ecolgiques. Pel que fa als formatges i altres

    productes, hi ha una selecci molt acurada dofertes del pas: produccions limitades que no es troben en grans establiments.

    El servei tamb s present: preparen la carn de la manera que demani el client, fan servei a domicili, els elaborats sn sense gluten...

    I ara, amb larribada del bon temps, podeu tro-bar tot all necessari per preparar una barba-coa, no noms les carns tallades per locasi, sin tamb elaborats de tota mena, com ara pastissos de tonyina, canalons, carns farci-des... ideals per fer un pat rpid de preparar i amb xit assegurat.

    Esther Gavald s qui us atendr a la nova boti-ga del centre de Sant Quirze, un local molt ben decorat, amb una petita mostra del que poden oferir-vos.

    Entapissen tota mena de sofs, cadires i buta-ques. Per tamb us fan el sof a mida, al vos-tre gust en teixit, estructura o disseny, aplicant els coneixements danys dexperincia en el sector txtil i amb materials de primera qualitat i de disseny itali.

    El germ de lEsther, en Joan Carles, s el responsable de buscar novetats en teixits a les fires internacionals ms prestigioses. Han treballat per a restaurants de disseny de Bar-

    celona i Londres, fent peces personalitzades i exclusives. Abans de llenar les velles cadires penseu a entapissar-les de nou! Tamb restau-raran els culs de les cadires de boga tradicio-nals. Doneu un nou aire a casa, sense comprar mobles, canviant cortines, coixins i catifes, i fent nous capals de llits.

    Tamb trobareu petits detalls decoratius per fer els espais ms acollidors, des de sistemes aromtics per donar un toc dolor a les estan-ces, a centres de taules i miralls.

    Ara, amb la calor, podeu demanar que us fa-cin els tendals dels vostres jardins o terrasses: verticals, horitzontals o de prgola.

    LAbelina i el seu marit fa nou anys que oferei-xen coneixements. Per des de fa poc, sn part de Nutratek, grup especialitzat en nutrici, esttica i benestar dedicat a millorar la nutri-ci i la salut. Saprofiten de novetats en diag-nstic, com lanlisi del perfil gentic i el test dintolerncia alimentria, i en tractaments per una soluci personalitzada en el sobreps, lobesitat i lenvelliment. La professionalitat, lespecialitzaci i el comproms es tradueix en un servei a mida.

    La salut s resultat de la nutrici, gentica i conducta. Es fa una consulta personalitzada analitzant lhistorial diettic, lndex de massa corporal, de percentatge de greix, massa mus-cular... necessitats energtiques, un estudi i

    confecci duna dieta. Seguit del seguiment i leducaci nutricional i diettica. Un es pot fer lanlisi gentica per conixer millor el seu metabolisme, detectant si es t o es podria desenvolupar malalties nutricionals. I, el test dintolerncia alimentria per detectar aliments causants de smptomes desagrada-bles per millorar la salut intestinal. Tamb fan s de la psicologia nutricional per problemes psiquitrics i per reduir lansietat i lestrs. Fins i tot, es pot contractar un conseller nutricional per adquirir hbits saludables i corregir con-ductes.A ms a ms,collaboren amb el centre Esttic SQV aportant assessorament diettic i nutri-cional.

    Carnisseria MontenegroPassatge de la Terra Alta, 2, local 4.De dilluns a dissabte de 8.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 horesDissabte tarda tancat.

    Sur Mesure Pintor Vilapuig, 3-5, Sant QuirzeDe dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

    Nutratek

    De dilluns a divendres d

    e 9.30 hores

    a 13.30 i de 16.30 a 20 h

    ores.

    93.721.03.78

    Rambla de Llus Compan

    ys, 14

    Montenegro

    Sur Mesure

    Nutratek

    Laura, com has rebut el Premi Dona?La veritat s que lhe rebut amb illusi, amb sorpresa, per alhora con-tenta en veure que cinc entitats diferents del poble han presentat la meva candidatura i confien en mi, i creuen en la feina que he fet o que faig. Aix dna molta alegria.

    Com definiries la feina que has fet per les dones?Totes les dones de la meva generaci han estat dones molt lluitadores per aconseguir la igualtat, el reconeixement La feina sempre ha estat doble. Hem hagut de demostrar que ho fiem millor, que podem i que a ms podem ser mares, portar la casa, ser esposes, amigues i estar sempre a punt. A ms de no deixar mai la nostra formaci, tenir opinions i lluitar per les nostres llibertats. I jo he format part de totes aques-tes dones.

    Thas centrat especialment en les dones o collectius del municipi o penses que sha de treballar duna manera global?Jo mhe centrat majoritriament a Sant Quirze. Durant bastants anys vaig estar a lAMPA de lEscola de Msica. En vaig ser presidenta. I des de lany 2000 treballo a lONG Ateneu del Mn. I he participat de manera activa en moltes activitats solidries del nostre poble. Tamb faig un programa de rdio, el Som solidaris, a Rdio Sant Quirze. Intento que la feina no noms es quedi a Sant Quirze, sin travessar fronteres, compartir amb altres entitats, i treballar duna manera global.

    Quina creus que s la principal problemtica de les dones actualment? Per qu hem de lluitar ms?Per no perdre els nostres drets i tot el que hem aconseguit. Hem de lluitar per no ser el collectiu ms castigat amb latur, les diferncies

    econmiques, i les lluites per la nostra independncia. Hem de lluitar per denunciar qualsevol classe de violncia de gnere: mai una dona maltractada o vexada.

    Quin creus que ha estat el gran triomf de la dona aquests darrers anys?La participaci a tots els nivells. Tenim dones en tots els entorns: empre-sa, cultura, cincia Sn professionals qualificades, per lamentable-ment encara hi ha molts perjudicis. La dona ha sortit al carrer, la seva feina s tan acurada que shan fet les lders. Les millors estudiants sn

    dones i han estat les grans triomfadores, pel seu grau dexigncia.

    Com veus la dona a llarg termini? Creus que arribar la veritable igualtat?La dona actual est molt preparada. s la filla de les dones que vam lluitar per estar al mn i ser actives professionalment, polticament. Per tant, jo hi confio plenament. La veritable igualtat arribar quan, a nivell personal, a les famlies, a les empreses, sigui real. Quan la societat sigui ms justa i igualitria. I conside-ro que s imprescindible fomentar la coeducaci. La veritable igualtat arribar quan les dones ho haguem de treballar 54 dies ms a lany que els homes per co-brar el mateix sou. Aquesta s la situaci actual.

    Quin consell donaries a les dones davui dia?Que no es cansin. Que la feina no est feta. Que sha de continuar llui-tant. Que la llei per la igualtat efectiva de dones i homes de 2007 no est assolida i que hem de continuar buscant una societat ms justa i igualitria.

    Grcies Laura i enhorabona pel guard.A vosaltres.

    Totes les dones de lameva generaci han estat dones molt lluitadores per

    aconseguir la igualtat

    Laura Roger, Premi Dona 2012

    La Laura Roger viu a Sant Quirze des de l'any 1984. Treballa de comptable i responsable de personal i d'administraci. Li agrada la

    lectura, el teatre, la muntanya, l'esqu, per sobretot la seva passi s viatjar.

    La tarda del passat dijous 12 d'abril es va celebrar l'acte de lliurement de premi de la Dona

    2012 a Laura Roger al Casal d'Avis de Sant

    Quirze

  • INFORMEM www.santquirzevalles.cat17INFORMEM www.santquirzevalles.cat16

    Sant Quirze del Valls recull selectivament

    Nota informativa del Casal dAvis

    APUNTA'T-HI!

    Sant Quirze del Valls inicia la campanya, Jo recullo selectivament! Thi apuntes? per tal de fomentar la recollida selectiva dels residus que es generen en la nostra activitat quotidiana.

    Al 2011 al municipi de Sant Quirze del Valls shan recollit 8.118,93 tones de residus municipals o b el que s el mateix 1,17 quilograms de residus municipals per habitant de Sant Quirze, al dia. El 32,37% daquest residus han estat recollit de forma selectiva. s a dir shan recollit selectivament la suma de 2.627 tones de residus distributs en les segents quantitats (mirar taula).

    Lobjectiu de la campanya s conscienciar-nos per poder augmentar la quantitat daquests residus que es recullen de forma selectiva per tal de poder ser valoritzats i fer que el nostre comportament sigui ms ambientalment sostenible. Per tant s molt important que escollim molt b on dipositem els nostres residus.

    RESIDU Tones

    MATRIA ORGNICA 796,14

    VIDRE 303,46

    PAPER I CARTR 342,08

    ENVASOS 202,94

    VOLUMINOSOS 331,4

    FRACCI VEGETAL 98,84

    PILES 1,03

    TXTIL 56,25

    ALTRES RESIDUS DEIXALLERIA 495,77

    Diaris, revistes, llibretes, sobres, capses de cartr, envasos de paper i caixes de cartr, papers d'embolicar regals...

    Envasos de plstic; llaunes de begudes i conserves; brics, xapes i tapes de metall; paper d'alumini i film trnsparent; safates de porexpan

    Restes de menjar, closques d'ou, de marisc i fruits secs, taps de

    suro, bosses d'infusi, marro del caf, paper

    de cuna, tovallons, bruts, mocadors de paper, serradures,

    escuradents, palets de gelat, de menjar

    xins o de fer pinxos, petites restes de

    jardineria.

    Envasos de vidre:pots i ampolles de vidre

    Oli vegetal usat

    Roba i calat

    DEIXALLERIAPel Nucli de Sant Quirze:Deixalleria C/Menorca s/n Pol.Ind.Sud Oest

    Pel nucli de les Fonts:Deixalleria Can Casanova Crta. de Grcia a Manresa, Km.23; Deixalleria mbil parada a Plaa Enric Torrella 1r i 3r dimarts de mes de 13.15 a 13.45 h.

    Paper i cartr, vidre, envasos i plstics, piles, bateries, olis vegetals i minerals, flourescents, dissolvents, runes, roba, residus vegetals, fus-tes, mobles, electrodomestics, ferralla, pintu-res i vernissos.

    Aquestes dades quantificatives dels residus generats al municipi pro-venen de l'Ajuntament de Sant Quirze del Valls

    El passat 11 dabril va tenir lloc lAssemblea de socis anual del Casal dAvis, presidida per la regidora de Benestar i Famlia, Joventut i Comer, Mriam Casaramona, per la treballadora de lAjuntament Carmen Muoz i la Junta del Casal dAvis.

    La nova junta es va aprovar per majoria i ha quedat constituda de la segent manera:

    . President: sr. lvar Garca

    . Vicepresidenta: Elvira Cervantes

    . Secretria: Pepita Navarro

    . Tresorera: Pilar Norte

    Vocals:. Sra. Tina Santos, cuina i menjador. Sr. Joan Guillamont, excursions i msica. Sra. Maruja Miquel, malalts. Sr. Josep Sos, Esports. Sr. Francisco Egea, manteniment

    Properes activitats:

    20 de juny: Excursi de la sardinada a Llan

    30 de juny: Final de curs de totes les activitats que shan dut a terme aquesta temporada al Casal

    Lequip infantil femen de lHandbol Sant Quirze ha quedat tercer en el Campionat dEspanya disputat a Elx la passada setmana. Les de Sant Quirze arrodoneixen aix una gran temporada desprs dhaver quedat campiones de Catalunya. No han pogut ser campiones dEspanya per han demostrat que fan un bon joc i que tenen un gran futur com a jugadores.

    Daltra banda, lequip de veterans del club sha proclamat campi de Catalunya. Felicitem lHandbol Sant Quirze pels xits assolits aquesta temporada.

    Lequip de Sant Quirze est format per: Janna Sobrepera, Paula Solomando, Marta Garca, Elisa Escabia, Carla Guzman, Marta Rodrguez, Ona Jimnez, Noelia Ruiz, Mara Vilaseca, Andrea Jimnez i Alba Martn, els tcnics Joan Goslvez i Andrea Lyon, delegat Joan Sobrepera.

    Les infantils de lHandbol Sant Quirze terceres del Campionat dEspanya

  • INFORMEM www.santquirzevalles.cat18 INFORMEM www.santquirzevalles.cat19

    LAjuntament de Sant Quirze del Valls va reconixer amb el Premi Mussol de SQV 2012 el modelista naval Joan Prim, en el marc dels actes del XX Aplec del Mussol. La Patronal va acollir el lliurament, on lAteneu tamb va guardonar amb els Premis Mussol el Banc dels Aliments, lescriptor Mrius Serra i el programa Qu, qui, com, a ms de la tradicional mussolada, enguany per al dibuixant Picanyol.

    El modelista naval santquirzenc Joan Prim va recollir el guard, precedit per unes paraules del President de la Generalitat, Artur Mas, mitjanant un vdeo de salu-taci, i un reportatge sobre la seva trajectria. Mont-serrat Mundi, tamb va dedicar unes paraules, repas-sant lexperincia de Prim i valorant el fet que a ms daquest important currculum s una persona molt propera, senzilla i que, per sobre de tot, estima el seu pas i el seu poble, Sant Quirze del Valls.

    Daltra banda, lentitat lAteneu va lliurar els Premis Mussol 2012 que enguany han recaigut en lescriptor Mrius Serra, el Banc dels Aliments

    i el programa Qu, qui, com. Els guardonats van recollir personalment els premis, excepte Picanyol, qui va enviar un vdeo de salutaci.

    El president de lAteneu i lalcaldessa, van lliurar els guardons. Sabs va mostrar-se molt satisfet darribar al 20 aniversari i va agrair la participaci i bon funcionament de lacte consolidat.

    Lactivitat va continuar amb la celebraci de lAplec del Mussol, amb un municipi convidat: Palma dEbre. Lalcalde de Palma dEbre va visitar el municipi durant

    el cap de setmana. Tamb es va celebrar el Dia de la Dansa, aprofitant lelevada participaci de qu gaudeix lAplec.

    Un centenar de persones van acompanyar lartista santquirzenc Jaume Cases en la inauguraci de la seva nova exposici a la Casa de Cultura Vila-Puig.

    La ciutadania pot gaudir duna quarantena de quadres aix com dun conjunt descultures. Segons va explicar Cases, les obres que exposa sn treballs realitzats en els ltims dos anys i que ha volgut compartir amb la gent de Sant Quirze. Paisatges marins i personatges populars de Sant Quirze omplen les parets de la Casa de Cultura Vila-Puig que de ben segur agradaran al pblic. La regidora de Cultura, Merc Valls, va tenir paraules dagrament a lartista per haver elaborat aquesta ex-posici i per ser un artista que porta el nom de Sant Quirze arreu. La inauguraci institucional es va dur a terme el passat dijous 19 dabril, a les 20 hores. Lexposici estar oberta fins el 23 de juny els dimarts i els dijous, de 18 a 20 hores.

    Jaume Cases ha dedicat tota la seva vida a les arts plstiques. El seu tarann inquiet lha portat a treballar lescultura, la pintura i el dibuix. Cases ha fet treballs per al Museu dHistria Natural dAustrlia, re-construccions de fssils per al Museu de Paleontologia de Sabadell o cmics, que va dibuixar per a Disney. Tamb ha dissenyat postals, ha donat forma a joguines i ha creat efectes especials per a pellcules de cinema. Recentment, va esculpir 56 ngels en dos anys i mig per a la Sagrada Famlia de Barcelona, on continua desenvolupant la seva tasca.

    Lus Snchez Fras, advocat del servei dIgualtat va explicar els principals canvis que incorpora la llei de persones treballadores de la llar que es va aprovar el passat mes dagost en una xerrada al Centre Municipal dInformaci i Recursos per a Dones, en qu van assistir 40 persones.

    Aquesta nova llei estableix que des del dia 1 de gener de 2012 es produeix la integraci de les persones treballadores del servei domstic al rgim general de la Seguretat Social. Aquest canvi suposa un pas endavant en lequiparaci de drets i deures amb la resta de persones assalariades, i nous requisits de contractaci i de relaci amb la Seguretat Social.

    Les persones assistents a la xerrada van poder resoldre dubtes tant en termes de drets laborals com de contractaci. Tot i aix, hi ha el servei dassessorament jurdic del Centre Municipal dInformaci i Recursos per a Dones (CMIRD) que es realitza quinzenalment el dijous de 10 a 12 h i de 16 a 18 h, i ofereix assessorament en els mbits civil, penal, laboral i destrangeria. Per a sollicitar assessorament cal adrear-se al CMIRD a lAvinguda del Valls, 97-99, tel. 637.465.186.

    Joan Prim, Premi Mussol 2012

    Nova exposici de Jaume CasesNous drets i deures tant per a persones treballadores com a contractants de la llar

    Del 16 dabril al 4 de maig, el Servei de Joventut Canya Jove ha dut a terme la campanya de orientaci acadmica i professional Informat per a decidir millor adreada a tota persona interessada en la formaci i itineraris acadmics a seguir en acabar la formaci secundria obligatria o el batxillerat, tant si saprova com si no.

    Les diferents accions formatives que shan dut a terme sencaminaven cap a lassessorament dels i les joves entorn a la formaci acadmica per tal de orientar-los segons les seves possibilitats, preferncies i habilitats cap a uns o altres itineraris formatius.

    En total han participat uns 150 joves en les diferents activitats proposades:

    Visita al centre de desenvolupament econmic Can Barra per part del lalumnat de laula oberta de l institut Sant Quirze i xerrada sobre formaci professional i accs al mn laboral

    Aulambil destudis professionals, adreada als i les alumnes de 4t dESO. En grups de 15 persones es feia una petita introducci dels itineraris formatius i sorientava als i les joves sobre els diferents batxillerats, CFGM i els PQPI

    Xerrada sobre accs a la universitat i proves pau. Anava adreada a alum-nes de batxillerat i a aquells que tenien inters en cursar estudis univer-sitaris.

    Mostra densenyament i assessories personalitzades: durant la campanya el servei de joventut ha organitzat lespai canya jove de manera que el jovent podia tenir accs a tot tipus dinformaci relacionada amb els diversos estudis: CFGM i CFGS, estudis artstics, batxillerat, PQPI, universitat i estudis de grau, estudis no homologats,etc. Els responsables de lequipament han estat assessorant a joves i famlies vers als dubtes que els generen lelecci dels diferents estudis.

    La campanya informat per a decidir millor es porta a terme amb la collaboraci del Servei de Joventut, el Servei dOcupaci, linstitut de Sant Quirze i rep el suport del Servei dEducaci i de lOficina del Pla Jove de la Diputaci de Barcelona.

    Campanya Informat per a decidir millor

    LAteneu guardona amb els Premis Mussol el Banc dels Aliments, lescriptor Mrius

    Serra i el programa Qu, qui, com

    Xerrada sobre els canvis a la Llei de persones treballadores de la llar

    Regidors i regidores amb els guardonats

  • INFORMEM www.santquirzevalles.cat20 INFORMEM www.santquirzevalles.cat21

    Activitats juny

    Per a ms informaci i inscripcions: Espai Canya Jove, Ronda dArraona, 29-31 Tel. 93 722 74 44 www.canyajove.catespaicanyajove@santquirzevalles.catwww.facebook.com/canyajove.santquirzevalles

    NIT JOVE XIQUIPARTY 2012

    PROGRAMA FES ESTIU AL CANYA JOVE

    Ei... fa caloreta, els armaris somplen de samarretes de mniga curta i tirants, de faldilles, de bermudes, de crema solar... i el que s ms important, aquest solete anuncia que el curs ja est a punt de finalitzar i ms dun i ms duna no veu el moment de no tornar a veure uns apunts ni un examen fins al setembre, com a mnim!!

    I quina manera millor per a celebrar-ho que amb la 5a edici de la Xiqui-party, la festa que organitzada pels i per les alumnes de linstitut local vol donar la benvinguda a lestiu i dir adu als estudis fins al curs vinent.

    La temtica de la festa ser escollida pels i les alumnes per a la xiqui i, per tant, La Patronal estar decorada amb motius que facin referncia a aquesta.

    Durant la xiqui no noms tindr lloc un pica pica a mode de sopar sin que es podr assistir al concert de grups de msica locals i msica de llauna.

    El preu de lentrada ser de 2.50 euros (per tal de poder assumir les despeses del pica pica) i shaur de comprar abans de la festa a travs dels i les alumnes encarregades de la seva venda.

    Ledat mnima dentrada seran els 15 anys o estudiants a partir de 3er dESO. Ledat mxima ser els 18 anys

    Per a ms informaci, adreceu-vos a lEspai Canya Jove.

    No us ho podeu perdre! Que no us ho expliquin veniu-hi!

    Dia: divendres 22 de junyHora: 21 h Lloc: La PatronalEntrada: 2,5 euros(anticipada)

    Al mes dabril el Servei de Joventut Canya Jove es va posar en marxa per tal de comenar el procs participatiu que implica la programaci del projecte Fes estiu al Canya Jove. Durant abril i maig es van dur a terme diverses dinmiques de grup, sessions de treball i consultes als i les joves per tal delaborar una proposta dactivitats per als mesos destiu feta pels propis joves.

    El tret de sortida de les activitats estiuenques es donar a partir del 18 de juny, aquesta setmana el Canya Jove programar un taller de cctels saludables i la NIT JOVE xiquiparty 2012 organitzada per lalumnat de l institut de Sant Quirze com a festa de fi de curs per als majors de 15 anys.

    Un cop deixat els exmens i el curs enrere, a partir del 25 de juny i fins al 27 de juliol, els i les joves podran participar de diverses propostes que es realitzaran a lEspai Canya Jove per tamb en altres equipa-ments municipals. Les nostres propostes sn:

    CICLE VACANCES ALTERNATIVESSi encara no saps que fars aquest estiu i busques tenir unes vacances diferents apuntat a les activitats que et proposem, podrs conixer altres formes de viatjar i participar de tallers que tapropen a la cultura daltres pasos.

    Tallers coneix Africa: taller de trenes africanes i taller de cuina per apropar als i les joves al continent Afric

    Xerrades sobre altres maneres de viatjar de la m de joves del muni-cipi: camps de treball, interrail, estades de idiomes, cooperaci inter-nacional, etc.

    Ludotarda de jocs del mn. El joc forma part de la cultura de tots els pasos; us oferim la possibilitat de coneix-sels a travs del joc.

    TALLERS I MS TALLERSEl canya jove organitzar els segents tallers proposats i votats per i les joves que van participar del procs delaboraci del programa. Totes aquestes propostes es duran a terme a lEspai Canya Jove, ma-joritriament en horari de tarda de 17 a 20h per tamb algun de mat de 11 a 13h

    Taller de fotografia de retrat. En aquest taller aprendrem diferents disciplines per fer una bona foto de retrat: el funcionament de la cmera reflex, el maquillatge, el retoc fotogrfic.. els i les joves podran participar al taller com a fotgrafs i com a models, de manera que es podran portar un petit book de si mateixos. Aquest taller es dur a terme en 3 sessions

    taller de tintatge de roba i samarretesTallers de disseny de complements-. Es realitzaran diversos tallers per aprendre a fer collarets, cinturons, fulards, bosses, etc.

    Tallers monogrfics i tastegis de cuinaTaller de salsa i reaggetton. Constar de 3 sessions, les dues primeres dedicades aprendre a ballar salsa en parella i la segona al reaggetton.

    CINEMA I VIDEOCONSOLES Del 25 de juny al 27 de juliol els divendres a la tarda al Canya Jove es dedicaran al passi de pellis i als jocs de la PS3 i de la wii. Les propostes passen per fer cicle de cinema de terror, cinema i sries manga i jocs com Fifa, sing star dance, tekken,etc.

    NIT JOVE, JORNADES I ALTRES Segons les propostes que joves a ttol individual i diversos collectius han fet arribar al Servei de Joventut Canya Jove es portaran a terme diverses activitats adreades a joves al Canya Jove i tamb en altres espais municipals.

    Nit Jove de cinema a la piscinaJornades esportives ( tirolina, jocs daigua,etc.)Jornades de hip hop ( taller de stencils, breakedance, rap i sessions DJ)Gimcanes Festa i pica pica de cloenda

    Qu s un otaku?Al Jap un otaku s una persona a qui li agraden els videojocs, el manga, lanime... i tot all que envolta aquest mn. El manga s lorigen del que es coneix com a cmic. Nhi ha per a diferents pblics des de nens a adults, nois i noies... Sn narracions explicades amb vinyetes, molt grfiques i en blanc i negre. Al Jap des de ledat mitjana ja sutilitzaven les vinyetes per explicar fets histrics. Ms endavant van venir els dibuixos animats inspirats en el manga, lanime i desprs els videojocs. Tots ells molt interrelacionats, compartint personatges i histries.

    Com sn aquests personatges? Sn molt perfectes. I quan un Otaku t devoci per a un personatge comparteix amb ell els seus valors, que sempre sn positius. El govern japons fomenta aquest tipus de personatges perqu considera que s una bona manera dinstaurar valors entre la joventut del seu pas.

    s ms que una afici?Al Jap s una manera dentendre la vida. A les revistes cada divendres surt un nou captol daquestes histries. La ms venuda al mn s Shonen Jump, que inclou els 25 manga ms llegits del mn, cada setmana sen venen ms de 40 milions. Quan hi va haver el terratrmol

    al Jap, els primers que van sortir dient a tota la poblaci van ser els seus autors per no crear alarma social entre els seus seguidors.

    I tu, et consideres un Otaku? Aqu a Espanya s, per all no. Llegeixo, segueixo la revista, per tamb faig la meva vida; all la vida dels otakus gira al voltant del seu personatge preferit. La majoria de lectors de manga no som el que molta gent creu: joves que no sortim de casa i que estem tot el dia jugant a videojocs i que seguim personatges fins a lmits insospitats...

    Quin s lorigen dOtaku Sant Quirze?Cada vegada que sorganitzava una sessi otaku sempre rem els mateixos i vam decidir agrupar-nos en una entitat per fer ms coses. Som ms de 10 nois i noies dentre 15 i 24 anys. Organitzem jornades en qu fem activitats al voltant del mn otaku i japons en general, com ara tallers darts marcials, dorigami (figures de paper) o demostracions de balls propis de la cultura otaku. A ms a ms, anem celebrant campionats de videojocs de manera regular durant tot el curs, en els quals tots juguem al mateix joc al mateix temps grcies a Internet.

    Si una persona vol afegir-se al vostre grup, on us pot trobar?Al Canya Jove o b al facebook.

    Otaku al Jap,s una manera

    dentendre la vida

    Associaci Otaku de Sant Quirze, ms que jugar a videojocs

    Sergi Cruz s el president daquesta entitat juvenil que organitza trobades de joves per jugar a videojocs,

    intercanviar cmics i veure pellcules dorigen japons, entre altres coses... Per tot i que podrien semblar molt

    frvols, sn joves que comparteixen valors com la justcia, el respecte i lamistat amb els personatges que segueixen.

  • INFORMEM www.santquirzevalles.cat22 INFORMEM www.santquirzevalles.cat23

    Agenda d'Activitats als Centres Cvics

    ACTIVITAT: CONCERT PREMI NOBEL 2010Ttol: Chopin, Prokofiev, Shostakovich i Ravel seran els autors daquest brillant concertDescripci: El piano ser lacompanyant per la msica daquests grans compositors dirigida pel director Yuri Temirkanov amb la pianista Martha Argerich dirigint lorquestra Royal Stokholm Philarmonic.Adreada a: Tothom | Hora: 18.30 h Dia: Dilluns 18 | Lloc: Centre Cvic Can FeliuOrganitza: Amics de la Msica | Collabora: Ajuntament SQV.Informaci: Estanislau Tort, telfon 93.721.43.04

    ACTIVITAT: XERRADA DE LANCy DODEM.Ttol: Leducaci a lndia i els projectes de la Fundaci Vicen FerrerDescripci: Xerrada sobre leducaci a lndia i com in-cideix en la millora de la pobresa. Tamb ens parlaran del treball de la Fundaci a Anantapur (ndia).Adreat: a tothom | Dia: Dimarts 19Lloc: Sala dactes del C. C. Can Feliu | Hora: 19.30 hInformaci: Regidoria de Cooperaci, tel. 93.721.68.00Organitza: Ateneu del Mn i Ajuntament deSQVCollabora: Fundaci Vicen Ferrer

    ACTIVITAT: CONFERNCIATtol: Les grans infraestructures a Catalunya a crrec dAntonio M. Simarro Pedrazuela, enginyer de camins, canals i ports.Descripci: Amb aquesta tercera conferncia sacaba-r el recorregut per les grans infraestructures de Cata-lunya que donaran empenta a leconomia i a la creaci de nous llocs de treball.Dia: Dimecres 20 | Lloc: C. C. Can Feliu | Hora: 18 hInformaci : Telfon 93.721.68.00 ( Slvia Font) o c/e [email protected]

    ACTIVITAT: CONTE CONTES A CRREC DE SANDRA ROSSITtol: Contes per plorar de riureDescripci: Prepareu-vos a escoltar histries juganeres que us faran somriure, riure i fins i tot plorar de riure.Dirigit a: infants a partir de 3 anys. GratutDia: Dimecres 27 | Lloc : Centre Cvic Torre JuliHora: 18-19 h | Organitza: Ajuntament de SQVInformaci: Centre Cvic Torre Juli, de dilluns a dime-cres de 15:00h a 21:00h i dijous i divendres de 9:00h a 21:00h al 93.784.01.36

    ACTIVITAT: EXPOSICIONS Ttol: Pintors de SabadellDescripci: Mostra eclctica de pintures abstractes.Dies: Del 1 al 30 de juny | Lloc: Cafeteria i C. C. Can Feliu

    Horari: de dilluns a divendres de 10:00h a 22:00 h i el dissabte de 9:00h a 14:00 h.Organitza: Cafeteria Centre Cvic Can FeliuCollabora: Ajuntament de Sant Quirze del Valls.+ Informaci: Slvia Dalmau ( 653.568.217)

    Activitat: Exposici fotogrfica Fundaci Vicen FerrerTtol: Un gr de sorra a lndiaDescripci: Diverses activitats portades per la fundaci a la Anantapur. | Dies: Del 1 al 30 de junyHorari: de dilluns a divendres de 9:00h a 21:00hLloc : Vestbul Centre Cvic Can FeliuOrganitza: Ateneu del Mn i Ajuntament SQVCollabora Fundaci Vicen Ferrer+ Informaci: Regidoria de Cooperaci (93.721.68.00)

    Ttol: Obrin espais a crrec de l Avelina BenitoDescripci: Reinventar-se es tancar cicles dexperin-cia, tornar a lorigen, desaprendre, comenar de nou i cada vegada estar disposat a esforar-se en aconse-guir les nostres metes..Horari: de dilluns a divendres de 15:00 a 21:00 h i di-jous i divendres de 9:00 a 21:00 h.Dia: de l'1 al 30 de juny|Lloc: Vestbul del C.C Torre Juli.Organitza: Ajuntament SQVInformaci: Centre Cvic Torre Juli, de dilluns a dime-cres de 15 a 21 i dijous i divendres de 9 a 21h.

    TALLER DE HENNA I TDescripci: Apropar-nos a la cultura hind degustant tes que provenen de lndia aix com decorar parts del nostre cos amb un art tant antic i decoratiu com sn els tatuatges amb henna. El taller ser a crrec del Centre ASANA ( Pooja Shrimali )Lloc: Centre Cvic Can Feliu. Dia: 4 de juliol. Hora: 19-21 hLloc: Centre Cvic Torre Juli. Dia: 5 de juliol. Hora: 19-21 hInscripcions de l1 al 18 de juny a lOficina dAtenci Ciutadana de lAjuntament de SQV. Tel. 93 721 68 00.

    TALLER DE SOL PLVICDescripci: Es treballarn exercicis posturals rtmics amb lobjectiu de beneficiar la faixa abdominal sense efectes negatius sobre el sl plvic. Interessant per a persones que pateixin incontinncia urinari, el col-lapse uter, etc... El taller ser a crrec de Francisco Cuenca Adreada: a tothom | Dia: Dijous 5 de juliol | Hora: 17-19 hPlaces: mnim 15 mxim 30 | Preu: 9 eurosInformaci i inscripcions: Centre Cvic Torre Juli. Tel 937840136 o trucar al telfon: 617557653 - (Carme) Organitza: Rac de la DonaCollabora: Ajuntament de Sant Quirze del VallsInformaci: www.santquirzevalles.cat

    Per ms Informaci: OAC de lAjuntament, tel. 93.721.68.00 OAC de les Fonts (Torre Juli), tel. 93.784.01.36, o b consulteu lagenda a:www.santquirzevalles.cat.

    Oferta

    de crrega

    d'aire per

    39 e+IVA

    Fes la revisi del cotxe abans de les vacances

    Gossos cvics, gossos santquirzencs!Aqu teniu les fotografies que alguns santquirzencs i santquirzenques ens han fet arribar a [email protected], tot participant en la campanya per fomentar el civisme entre els propietaris dels animals de companyia. Algun gat tamb ha volgut participar en la iniciativa!

    Apolo,el guardi

    BuddyJackie

    GuidoSc u

    n Chihuahu

    a de 4 any

    s

    i em dic Gi

    do i la meva

    mami

    es diu Sara.

    Tinc 4 anys

    i el que

    ms magrad

    a s sortir a

    passe-

    jar, anar en

    cotxe i treur

    e el cap

    per la finest

    ra. Tamb m

    agrada

    molt menja

    r, encara q

    ue sc

    molt petit, se

    mpre tinc ga

    na.

    LisaLa petita Lisa va ser adopta-da desprs destar malvivint, abandonada pels carrers, amb els seus sis cadellets. Ara, feli a la seva nova

    llar gaudeix del parc, els carinyets i de dormir molt... sobretot al sof!

    El Lalo s un

    gos molt bo. Li

    encanta menjar

    de tot. Aqu el

    veieu menjant

    un gelat de

    maduixa.

    LaloLinda

    Sawyer

    Porqui

    Lluna

    DunaNeko

    El Neko t tres anys i mig i s

    carinys, dormi-lega i es fica en els racons ms

    inhspits.

    SauronEl Saur

    on menjant

    un calot amb

    salsa romesco,

    com a bon cata

    l

    que s, tot i se

    r un

    schnauzer. T

    vuit

    anys per enca

    ra

    est fet un xava

    l...

    En Sawyer, dun any i mig, s un gos que sempre

    est content. Vol saludar a tothom i sobretot s molt

    carinys. Sempre est alerta i s molt culer.

    Aquesta gosseta es diu Linda; s un bulldog francs de vuit

    mesos.

  • INFORMEM www.santquirzevalles.catINFORMEM www.santquirzevalles.cat24

    La Primavera s una de les estacions de lany en qu els amants de la natura, el medi ambient i la biosfera, poden trobar cicles vegetatius en diferents indrets del nostre poble.

    Hem de ser conscients del que passa al nostre entorn, encara que estiguem enfosquits per un dia a dia, cada vegada ms dur.

    Parlarem duns productes silvestres que troben refugi en el nostre poble, productes que durant generacions han estat menjar dels nostres avis: La Rabassola (Morchella Rotunda) i lesprrec de Marge(Capsicum annuum).

    Sant Quirze, amb un terme municipal de 1427Km2, i una altitud mitjana de 188 metres, s una de les poblacions del Valls amb ms zona verda.

    Grcies a aquest requisit, els seus boscos sn rics en tot tipus de fruits.

    En aquest article parlarem concretament dels productes de primavera i silvestres que, sense lajut de lhome, any rere any fructifica pels nostres marges, torrents i Rieres.

    La Rabassola, tamb anomenada Mrgola, s un Bolet extraordinari, t una peculiaritat com molts altres bolets, no es pot consumir crua ja que provoca indigestes i febres fluixes. No s mortal per amb una dosi molt gran podem perjudicar seriosament el nostre organisme. Ara s, si la coem en una paella o al forn en un temps superior a 10 minuts i a una temperatu-ra superior als 150 no hi haur cap tipus de problema. s molt apreciada, i als mercats pot arribar a un cost de ms de 60 el quilo, desprs de la tfona, est considerat el bolet ms exquisit.

    Com tots els bolets, els hi agraden les zones humides, preferentment cremades (recordem lincendi del 1994).

    De Rabassoles nhi ha unes quantes varietats, entre les ms conegudes trobem les Rosses i les Morenes. Amb lexposici al sol, es van trans-formant en rosses, daqu el millor valor culinari. Sempre poden sortir a la vora dun cam o en mig dalgun prat dherba i en grups duns 5 o 6 exemplars.

    Lesprrec de Marge t el mateix cicle que la rabassola, potser una mica ms extens per es cullen dabril fins a principis de juny. Normalment la florada ms gran arri-ba uns 5 o 6 dies desprs dhaver plogut, ja que els mesos de primavera sn els ms plujosos. Grcies a lestacionalitat i al clima de Sant Quirze (mediterrani), tenim la sort de gaudir dels productes que la natura ens ofereix. Daquesta manera podem tenir una alimentaci sana i equilibrada, encara que de vegades, tinguem tendncia i accs a comprar productes de tot el mn a causa de la globalitzaci. Aix fa que el nostre passat histric es vagi difuminat per les noves generacions .

    Evidentment no podem revelar els indrets on trobar aquestes peces, aix s, us convidem a preguntar als ms veterans del poble o als entesos (que nhi ha molts).

    [email protected]: Gihsq Sant Quirze

    La Primavera.... el poble altera: producte de temporada i de km0Inici de

    temporada a les piscines destiu

    Sant Quirze un poble de natura amb productes silvestres com la rabassola i lesprrec de marge

    Les piscines de Les Fonts i del Complex de Can Casablanques preparades per als primers banyistes

    Arriba el bon temps i, amb ell, tot un seguit dactivitats que tindran lloc en el SQBC, el club de bsquet del nostre poble.

    Aqu tens un resum daquestes activitats.

    1.- Jornades de portes obertes (del 9 de maig al 29 de juny, i del 10 al 28 de setembre). Dirigit a qualsevol nena/nen, noia/noi que vulgui conixer les installacions, aix com participar en un entrenament. Pot demanar informaci a les oficines del club, o b contactar amb Alberto Martn, tel. 652 765 236.

    2.- III Torneig Mussol. El cap de setmana del 9 i 10 de juny tindr lloc el que ja s un clssic a Sant Quirze, el Torneig Mussol. Dos dies de bon bsquet

    en un ambient molt divertit. Amb la participaci, entre daltres, del C. N. Terrassa, el Cerdanyola, el Sant Jordi de Rub i el Sant Pere de Terrassa. A

    ms de la competici, viurem un apas-sionant concurs de triples i un All-Star!

    3.- Campus destiu. A partir del 25 de juny i fins el 7 de setembre (agost ex-cls). Compagina laprenentatge de la llengua anglesa amb el bsquet i dal-tres activitats ldiques (piscina, jocs,

    projeccions). Segur que tho passars molt b i fars molts amics!

    Un estiu ple dactivitats en el SQBC

    Que no tho expliquin, vine

    a viure-ho!

    Arriba la calor, les vacances i les piscines destiu. A Sant Quirze es podr gaudir de les piscines municipals de Les Fonts i del complex esportiu de Can Casablanques.

    A Can Casablanques sobrir els caps de setmana de 9 i 10, 16 i 17 de juny i, a partir del 22 de juny amb norma-litat fins desprs de Festa Major, en data a determinar segons la climatologia. Els horaris seran en juny i ju-

    liol de 11 a 19:30 i en agost d11:30 a 19:30. Al setembre manar el temps sobre la data i hora de tancament.

    Al barri de Les Fonts tamb hi haur servei de piscina destiu a partir del 22 de juny, amb 3 sessions (fins Sant Joan) de tarda (15 a 19 hores) i a partir del 25 de juny i fins a final dagost sobrir al pblic de 11 a 19 hores. Du-rant el juliol hi ha cursets intensius de nataci de dilluns a divendres per adults, joves i infants des dels 5 anys. Les inscripcions als cursos intensius de nataci es podran fer a la mateixa piscina un cop oberta. Per adquirir abonaments, caldr presentar la targeta VIP SQV.

    25

  • INFORMEM www.santquirzevalles.cat26 INFORMEM www.santquirzevalles.cat27

    LAjuntament de Sant Quirze del Valls supera amb xit lauditoria de se-guiment dAENOR del sistema de qualitat de lOficina dAtenci Ciutadana. Linforme constata que el sistema de gesti auditat mant un nivell de maduresa avanat i una adequada implantaci i eficciaEl sistema de gesti i qualitat de lOficina dAtenci Ciutadana (OAC) ha tornat a passar aquesta setmana per una auditoria de seguiment dAENOR per oferir i millorar de manera continuada latenci a la ciutadania de Sant Quirze a travs de lequip professional de lOAC i Consergeria.Linforme de lauditor ha constatat que el sistema de gesti de lOAC mant un nivell de maduresa avanat que, segons linforme, s el producte de lanlisi de les dades, la revisi de la documentaci i el desenvolupament de processos de manera adequada.

    LAjuntament ms a propEntre daltres, la diagnosi ha destacat linters de lAjuntament de Sant Quirze del Valls per la millora continuada dels mitjans tecnolgics i per la

    descripci detallada de tots els procediments que relacionen lAjuntament amb la ciutadania perqu siguin ms gils i fcils i puguin arribar als vens i venes de la manera ms senzilla i rpida possible. En aquesta lnia, una comissi de treball interna integrada per tcnics de totes les rees est treballant des de fa dos anys en la descripci i revisi dels procediments, per millorar la prestaci dels serveis i facilitar tamb lampliaci dels canals a travs dels quals es presten. Segons lAlcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, des de lAjuntament sest fent un treball intens i transversal per apropar els diferents serveis que sofereixen als ciutadans i ciutadanes de Sant Quirze i per facilitar que tothom pugui acabar fent qualsevol trmit o gesti des de casa, emfatitzant-ne leficincia i la qualitat.

    Targeta VIP i correu ciutadA banda daquest sistema de treball, lauditoria ha destacat com a punts forts de la millora de latenci ciutadana a Sant Quirze la disponibilitat de wifi I de manera molt especial, la Targeta VIP-SQV com a facilitat per als trmits telemtics i com a eina didentificaci ciutadana. El seguiment de gesti dels residus aportats a la deixalleria i el compte de correu ciutad sn tamb altres avantatges que t disposar daquesta targeta ciutadana de serveis. El nou accs de lOficina dAtenci Ciutadana de les Fonts i lampliaci de lhorari daquesta sn tamb dos valors positius dels canvis realitzats des de lanterior auditoria realitzada al setembre de lany passat.

    Futures eines de gestiActualment sest estudiant la implantaci de futures eines que ajudaran a enfortir latenci i informaci ciutadana com sn el sistema de notificacions electrniques e-notum, el tauler virtual o e-tauler aix com la implantaci del mdul de signatura electrnica. Tamb es preveu installar terminals de tramitaci electrnica a les dues oficines datenci ciutadana situades a ledifici central de lAjuntament i a la Torre Juli de les Fonts.

    OAC de Qualitat a Sant Quirze

    CODIS POSTALS SANT QUIRZE DEL VALLS:

    La regidora de la Gent Gran, Mriam Casaramona, amb els avis i vies a les tradicionals colnies

    Consells de la policia localper a la prevenci derobatoris a linterior de domicilis

    Tanqueu amb pany la porta del vostre domicili cada cop que us absenteu de casa (amb independncia del temps que hi passeu fora).

    Protegiu els accessos exteriors del vostre domicili amb reixes, portes reforades o blindades i amb els panys tancats (preferiblement amb doble pany).

    Canvieu els panys de casa vostra si heu perdut les claus o hi vivia altra gent anteriorment.

    Si disposeu de garatge, heu dassegurar-vos que ho deixeu tot ben tancat i que no us deixeu les claus posades al vehicle.

    Aviseu a la policia a travs del telfon demergncies 112 o directament al telfon de la policia local 937216868, quan us adoneu de la presncia de persones alienes que observen o controlen un domicili, o el moviment de vehicles. Fixeu-vos com van vestits i quin vehicle utilitzen.

    Deixeu els vostres objectes de valor i diners quantiosos a caixes de seguretat dentitats bancries.

    Si marxeu de vacances, eviteu difondre que us absenteu de casa. I si teniu activat el contestador automtic, no deixeu un missatge que indiqui la vostra absncia.

    Independentment del perode que sigueu fora, simuleu que hi ha alg durant les vostres vacances: no tanqueu totalment les persianes, si dis-poseu de reixa.

    Installeu un temporitzador automtic de llums, rdio o televisi.

    Deixeu roba estesa.

    s aconsellable que tingueu alg que us reculli el correu de la bstia per evitar que sacumuli, i indiqueu-li una manera de ser localitzats.

    Elaboreu un inventari dobjectes amb nmeros de srie, marques i models. Esde-v molt til disposar de fotografies dels objectes ms valuosos.

    Si residiu en una comunitat de vens, no obriu lentrada principal a persones desconegudes, i demaneu la identificaci corresponent al personal de companyies subministradores (empresa i nom). Si dubteu, truqueu la companyia.

    Si detecteu un vehicle sospits pels voltants, intenteu fixar-vos en el model, color, matrcula i nombre de persones. Telefoneu per facilitar tota la informaci obtinguda a la policia.

    Si observeu que alg ha entrat al vostre domicili, no hi entreu. Podria ser que encara hi hagus alg a linterior. Aviseu rpidament a la policia.

    Si, tot i les precaucions que preneu, sou vctimes dun fet delictiu, s necessari que denuncieu el fet.

    Podeu denunciar els fets tant a la Policia Local com al cos de Mossos dEsquadra.

    Si teniu coneixement dun fet delictiu, o en sou testimoni, aviseu la policia. La collaboraci ciutadana s imprescindible per al coneixement dels delictes i evitar-ne de posteriors.

    La Policia Local de Sant Quirze del Valls sha connectat amb la sala regional ubicada a Granollers i corresponent a la zona Metropolitana nord, per tal de gestionar casos crtics de manera coordinada amb totes les policies locals adherides a Rescat i Mossos dEsquadra. La connexi sha fet mitjanant la xarxa Rescat, una tecnologia amb qu compta el cos de seguretat local des de lany 2009. De fet, la incorporaci a Rescat ja preveia com a estratgia de futur ampliar aquesta coordinaci i comunicaci, no noms millorant els

    equipaments sin situant el municipi en una posici privile-giada respecte la gesti de casos de seguretat prioritaris. De fet, el 2009 Sant Quirze del Valls ja va esdevenir dels primers municipis a participar daquesta xarxa.

    Recordem que els terminals de tecnologia Tetra perme-ten utilitzar de manera eficient la banda de freqncies demergncies i seguretat de la Xarxa Rescat. Concreta-ment, es tracta duna tecnologia que possibilita realitzar comunicacions xifrades, que compta amb bona cobertura

    urbana i rural i facilita la tasca de cada cos o collectiu tant per separat com en actuacions conjuntes o coordinades.

    Lacord, recordem, s frut del conveni de collaboraci que lAjuntament va signar amb el Departament dInterior, Relacions Institucionals i Participaci de la Genera-litat de Catalunya, i com a adhesi a la Xarxa Rescat de Radiocomunicacions dEmergncies i Seguretat de Catalunya. Lacord es va signar el maig de 2009 i ara dna un pas mes amb aquesta connexi a utilitzar en situacions demergncia especialment delicades. De fet, segons que ha manifestat el tinent dAlcaldia de Seguretat Ciutadana, Jaume Cols, es tracta dun pas important en la lnia destar connectats amb tota lrea metropolitana nord i facilitar les tasques de seguretat tant de la nostra policia local com la daltres municipis. Penso que hem de continuar treballant en aquesta lnia, esdeven-int un poble capdavanter pel que fa a la incorporaci de les noves tecnologies en benefici de la ciutadania.

    La xarxa Rescat permet la integraci de totes les operacions i genera una perspectiva de coordinaci i de gesti interna privilegiada.

    La Policia Local de Sant Quirze es connecta a la sala regional de la zona Metropolitana Nord mitjanant el Rescat

    Laplicatiu permet

    comunicaci dalta qualitat en

    casos crtics

    Sant Quirze del Valls: 08192 | Les Fonts de Sant Quirze: 08194

  • INFORMEM www.santquirzevalles.cat29INFORMEM www.santquirzevalles.cat28

    RECOMANACI

    RECOMANACI

    RECOMANACI

    Juvenil Infantil

    Ttol: Aire de DylanAutor: Enrique Vila-MatasBarcelona: Seix Barral, 2012ISBN: 9788432209642

    Us podeu esperar qualsevol cosa duna novella que comena en un congrs sobre el fracs a Sussa. En una de les ponncies xerra un individu molt peculiar. s jove, la seva expressi recorda a Bob Dylan, i explica que de tant en tant es troba amb el fantasma del seu pare, com Hamlet. Shi barregen Scott Fitzgerald, una pellcula de Frank Borzage de lany 1938 i un humor servit a cop de cullerot que us far agafar el fil sense perdre una coma.

    Ttol: Els jocs de la famAutora: Suzanne Collins Barcelona: Estrella Polar, 2009ISBN: 9788492671212Panem s una naci creada sobre les runes del que fa temps va ser Nord Amrica, el seu poder i la seva riquesa es concentren a la capital, rodejada per 12 districtes marginals. La capital s dura i cruel, i mant sotmesos a la resta de districtes, obligant-los a entregar cada any dos ciutadans com a tribut. Un noi i una noia entre 12 i 18 anys hauran de participar en nom del seu districte a la celebraci anual dels Jocs de la fam, una lluita a vida o mort. Comenar el combat brutal entre els contrincants, la jove Katniss i en Peeta representaran el districte 12. bviament no ser una competici justa. Adreat a nois i noies a partir de 14 anys

    Ttol: Jo, Elvis RiboldiAutora: Bono BidariBarcelona: La Galera, 2011ISBN: 9788424636845LElvis Riboldi s un nen molt, molt especial. Uns diuen que s el mateix dimoni. I lElvis ho explica per s mateix, sense estalviar-se detalls escabrosos. LElvis Riboldi provoca tants desastres com rialles als seus lectors. En aquesta primera entrega, lElvis repassa els seus records dinfantesa ms estimats. Tres pgines ms tard se li acaben els records dinfantesa ms estimats i comena amb els ms odiosos. I fa riure encara ms. Adreat a nens i nenes a partir de 10 anys.

    Pati de contes a la BibliotecaPALABRA DE MIGUEL a crrec de Jos Manuel GarznAquest espectacle s un homenatge al poeta Miguel Hernndez a travs de la corres-pondncia mantinguda amb la seva muller, Josefina Manresa, al llarg de la seva vida. Saniran desgranant ancdotes, poemes i fragments de les cartes escrites per Miguel, que reflecteixen les quatre etapes de la seva vida que comprenen la seva relaci amb Josefina. Dijous 14 de juny a les 10 del vespre, al pati de la biblioteca. HISTRIES A UNA VEU, a crrec de Cesc SerratRecull de narracions de diferents pasos i poques delicadament escollides, que confecci-onen un espectacle unitari, el fil del qual s la personalitat de lactor-narrador Cesc Serrat. Dijous 12 de juliol a les 10 del vespre, al pati de la biblioteca.

    CUENTA TANGOS, a crrec de Laura MasturcelliMitjanant una iniciaci a les seves arrels, als seus creadors, als homes i dones que el van ballar, als instruments que el van tocar, i als passos que fins els nostres dies dibuixen les seves figures, ens endinsem en les histries dels personatges que van ser i que sn els seus protagonistes, jugant amb les passions, les emocions i els sentiments de lsser hum. Dijous 20 de setembre a les 10 del vespre, al pati de la biblioteca.

    Cava per als assistents a crrec dEl celler de la Vila

    DivenDres 15 De juny

    CONTA CONTES A CRREC DE SANDRA ROSSIAdreat: nenes i nens a partir de 3 anysHora: 18-19 h | Lloc: Centre Cvic Torre JuliOrganitza: Ajuntament de Sant Quirze del VallsDescripci: Tenim un barret de copa ple de contes que esperen xiuxiuejant que es fiqui la m dins per descobrir-los.... Aix que prepareu-vos a es-coltar histries juganeres que us faran somriu-re, riure i fins i tot plorar de riure

    JORNADA DE DONACI DE SANGAdreat: a donantsHora: de 17 a 20.30 hLloc: CAP Antoni Creus Organitza: Banc de Sang i TeixitsCollabora: ABS Sant Quirze i Ajuntament de Sant Quirze del VallsDescripci: Jornada de donaci de sang al CAP Antoni Creus.Informaci: www.donarsang.gencat.cat

    JORNADA ESPORTIVA INSERSIS Adreat: a Escoles de Sant Quirze del VallsHora: 9.45-11.45Lloc: Complex esportiu Can CasablanquesOrganitza: Escoles i Ajuntament de Sant Quirze del Valls Collabora: CobegaDescripci: Activitat poliesportiva amb diverses estacions pels alumnes de 6 de Primria de les escoles del municipi.

    TALLER GESTI DE LESTRSAdreat: Persones usuries del Servei a lOcupaci de lAjuntament de Sant Quirze del VallsHora: 9.30 12.30 hLloc: Centre de Desenvolupament Econmic Ma-sia Can BarraOrganitza: Ajuntament de Sant Quirze del VallsCollabora: Consorci per lOcupaci i la Promoci Econmica del Valls OccidentalDescripci: Una gesti efica de l estrs s necessria per optimitzar el coneixement i relaci amb l entorn laboral i l afrontament de processos de canvi i adaptaci a noves situa-cions.

    Dissabte 16 De juny

    1R OPEN DE TENIS TAULAAdreat: jugadors federats i no federatsHora: 8-22 hLloc: Complex esportiu municipal Can Casablan-quesOrganitza: Club Tennis Taula SQVCollabora: Ajuntament de Sant Quirze del VallsDescripci: Campionat de Tennis Taula adreat a Palistes federats i pblic en general (2 nivells)Informaci: Inscripcions a [email protected]

    JORNADA ESPORTIVA PER DISMINUTSAdreat: a associacions | Hora: 9-14 hLloc: Complex esportiu municipal Can Casablan-quesOrgani