Kamaroninfo núm 15. juny 1997

8
r KAIWARONJINF''O COMUNICACIÓ INTERNA DE KAMARON -XD(ONA-JUNY 97 N"XV EDITORIAL Juny és el mes del comengament de l'estiu, les bumerotes al gimnás a llevar la panxa que en I'hivern s'ha format, també comencem a veure els primers viquinis i eixos vestits que a un el deixen amb la boca oberta. Per als universitaris és un més horrible, exámens, exámens i exdmens, fins que arriba un dia que els acaba. El KAMAROIIINFO d'aquest mes serd només de dos firlls per dues raons: la geft esfá en exámens i no pot escriure, el Xavo no ha pogut fer la seua secció per falta de temps, ja que va estar en Lourdes i no va tindre prou temps per a fer-la quan va vindre a Xxona. En Juliol esperem poder traure al carrer una fiilla més. El viatge a Benidorm va estar bé, l'am poder comprovar que molta gent és de secá. Des d'ací animen a Jordi i a Jandro per a que seguisquen escrivint i pensen que el KAMARONINFO és per als amics i per a ningú més. També donem ánims a charli que esta en NEW JERSEY, a Fermin que esta gelant en Aguilas, i a tots els estudiants que estan a punt d'acabar o no acabaran fins la meitat de juliol com: Queco, David Millán, Ausias, Belda, Manuel, Dani i Nico. Només em queda dir: Visca Kamaron

Transcript of Kamaroninfo núm 15. juny 1997

r

KAIWARONJINF''OCOMUNICACIÓ INTERNA DE KAMARON -XD(ONA-JUNY 97 N"XV

EDITORIALJuny és el mes del comengament de l'estiu, les bumerotes al gimnás a llevar la

panxa que en I'hivern s'ha format, també comencem a veure els primers viquinis ieixos vestits que a un el deixen amb la boca oberta.

Per als universitaris és un més horrible, exámens, exámens i exdmens, finsque arriba un dia que els acaba.

El KAMAROIIINFO d'aquest mes serd només de dos firlls per dues raons: lageft esfá en exámens i no pot escriure, el Xavo no ha pogut fer la seua secció per faltade temps, ja que va estar en Lourdes i no va tindre prou temps per a fer-la quan vavindre a Xxona. En Juliol esperem poder traure al carrer una fiilla més.

El viatge a Benidorm va estar bé, l'am poder comprovar que molta gent és desecá.

Des d'ací animen a Jordi i a Jandro per a que seguisquen escrivint i pensenque el KAMARONINFO és per als amics i per a ningú més.

També donem ánims a charli que esta en NEW JERSEY, a Fermin que estagelant en Aguilas, i a tots els estudiants que estan a punt d'acabar o no acabaran fins lameitat de juliol com: Queco, David Millán, Ausias, Belda, Manuel, Dani i Nico.

Només em queda dir:Visca Kamaron

CHARLY SOEN VA A NOVA YORKQuan anibe aquest Kamaroninfo, el nostre benvolgut amic Charly estará en

les Amériques. Qui ho podria dir? Va rrumrar el dia 13 de juny cap a Nova York.La ñnalitat d'aquest viatge és la de fer dos mesos de pdctiques en una

empresa. El Kamaroninfo no s'han quina empresa és, peró la carrera que está estudiafltli obliga, en certa nuulera, a realitzat dos mesos de faena en una empresa. Suposem queserá una fábrica d'ametles.

A part d'aquestos dos mesos de faena, Charly espera aprendre l'anglés a laperfecció i vindre fet un Americd. L'única assignatura que li va malament és l'anglés,una llengua que per als financers és indispensable. TamH hi ha que dir que algunsarnb el valenciá van a totes les parts i sinó que li ho pregunten al pare de Charly. El"rubito con gafas" conta que quan li crida a lvladrid, son pare pada amb valenciá, elsamics de Charly, ja el coneixen i li diuen: Charly, tu padre,

Perd no ens oblidem d'atgú?. Com no, Quico no és menys. Si l'any passat vaanar a "Il'linois" engu¿ny no ha volgut anar-s'en tant lluny i les prácüques lesrealitzará en Alcoi. En una fábrica de cosméücs. A més de realitzar les práctiques

estudiantils intentará convéncer a alguna model per a que vinga a Kama¡on a fer-nosuna demostració de com és maquilla una jor,'eneta.

Peró no vos cregueu que Charly estará tot l'estiu. El dia 15 d'agost el ündremen Xíxona per a gaudir de les festes de Moros i Cristians.

Des del Kamaroninfo esperem que li va$a molt bé i que torne fet un bonamericá. Des d'ací, et doneü ánims, Charly.

Si algu vol escriure a Charli, ací vos posem la direcció:

CARLOS VICENTE LÓPEZ MIRALA CIBELES INC

538-38 th StreetUNION CITY, NEW JERSEY

N.J.07087

En quant al tema econdmic, com aquest any no ens patrocina cap empresa nipub tindrem que pagar-ho tot nosaltres. El primer equip sempie h¿ estat patrocinat perLA PUCA" Aquest any no ha pogut ser, el nosüe amic Santos ens va dir sincerarrentque la cosa no estava per a bromes i no podien, aixd no vol dir que l,any que be no enspatrocine. Tot els kamaronencs ho comprenem. Aquest any hi haurd que pagar 1.600ptes. per jugador i 8.000 ptes. de fianga . La inscripció de KAIVTARON s.A" costar¿27.200 ptes. I la de l'equip de LA pucA z7.zoo ptes., en total eixirem cada jugador a2.300 ptes. cada Kamaronenc tindrá que pagar 2.300 més la festa a KAMARoN queserd de 1.000 ptes. (Perd el que ara és important és pagar els diners de I'inscripció. ilotorne a repetir: ús molt important qo" fugo*o tes 2.300 per a poder inscriure-nos,el més aviat possible al torneig. pagueu-li a J0RDI ¡ a fi¡eo-o. També teniu queportar la fotocópia del D.N.L.

També havíem pensat jugar una série de partits per a entrenar-nos. volemjugar contra l'equip de PESCADILLA s.L., I'equip de pichi i companyia, etc... euantsmés partits millor preparació fisica i pslquica. Aquests partits ja es diran u-b proutemps.

També saber que tots els dimecres i divendres de 19:00 hores a 21:00 tenim lapista de futbol de sala per a entrenar.

si voleu saber més iirformació Jordi esta a la vostra disposició.

campionat.Sense més esperem aquest donar la nota en aquest tan prestigiós

LA SECCI

'{

El KAMARONINFO vol obrir unacol'laborador del KAMARONINFO, i queKamaronenc.

seccióli vam

amb unimpregnar

nostre,esperit

gran amicel nostre

Snoopy será el nostre ambaixador de Xixona a Barcelona, podrá contar-nos totel que passa per allá d¿lt. Ell ens ha escrit donant-nos dues idees per a posar-les en elnostre pedódic, així que publiquem la carta.

cEsAR MASIA EsPÍ "SNoOPY'Bon dia passeu KAMARONENCS:Estava desitjar rebre el KAMARO¡{INFO i saber de vosaltres. Vull donar-vos

la meua enhorabona a tots els KAMARONENCS i col'laboradors pel primer any delKAMARONINFO, estic molt content de que vaja endavant aquest esdeveniment(socIocULWA).

Vos tinc que dir que és la primera carta que escric en Valencid, perdoneu lesfaltes d'ortografia, m'esforgaré per aprendre a escriure.

Jo voldria donar-vos algunes idees que se m'han passat pel cap, buenocomence a dir-vos:

-Fer una págrna en el KAMARONINFO per a fer un concurs anual defotografia KAMARONENCA. Del que es tracta, és de fer-se la foto sempre amb lacamiseta de KAMARON S.A. Pot ser a Xixona, Parls, Xina, Tibi, el algun monumenthistóric, al costat del Xavo, de Ronaldo, de Bruce Sprinteen o qualsevol personatge dequalsevol procedéncia peró sempre que 0s faga la foto que porte la camisa deKAMARON S.A.

Exemple: Imaginat la foto, el Flare en la camiseta agü-rat de les cuixes deSofia Mazagatos, pot ser molt divertit i també deu ser un orgull portar eixe moment lacamiseta.

En cada edició del KAMARONINFO una de les fotos d'estes caracterlstiques iquan siga l'aniversari donar el premi a la foto més auténüca.

-Una altra idea que tinc és una fulla del KAMARONINFO a on es pugacontactü en tots els KAMARONS i col.laboradors.

Exemple: FLARE soc SNOOPY i com bon arross€r que soc i to bon cuiner quetu eres m'agradaria tsstar una paella teua. (SNOOPY (93) 565ZSt9) deixar el telüon.

Exemple: Busque xicona que tinga bon cul i bones mamelles, si sabeud'algrrna toque a : Fulano 561... tal i tal.

Exemple: ISMAEL a vore si m'haües la foto que el vas fer al camp SantiagoBernabeu queja tinc ganes de parlar amb tu, collons!

Aixó sén els exemples que vos he donat, els contactes deurien de fer-se máximde dos linies aixi participaria molta més gent al KAMAROMNFO.

En fi, espere que vos agnden aquestcs idees, i si no, a la próxima carta vosenviaré unes quantes més.

SNCIOPY 2.5.97Des de l'ambiaxá de Xxona a Barcelona. MOLTES GRACIES.

VISCA KAMARON.

a

FERMIN ESTA GELANTUn altre amic que passará tot l'estiu fora de Xixona sera Fermin, El fill del

Sifonero estará gelant amb la famflia de la seua núvia Leü a Aguilas, pble de coster dela Comunitat Murciana.

Allí estará venent polos amb la seua camiseta blava cenyida. intentant a l'horaque vent polos lligar amb les xiques.

Van tindre un inici molt dur ja que se'ls va cremar la gelateria i tres diesabans van fer el segur. Peró segons el nostre amic la cosa marxa prou bé.

Aixl que esperem que tot li vaja molt bé i que venda molts gelats, I lidemanem al pare de Letí que li deixe vindre a les festes, encÍua que ago és molt dificil.

Des del KAMARONINFO el donem ánims. Si algu vol escriure a Fermintambé posem la seua direcció:

FERMIN COLOMINA GALIANAAVENIDA DE LA CONSTITUCIÓN N"I7

Ácun¡s @uRcrA)c.P. 30880

LOANIVERSARI DE KAMARONMolts Kamaronencs es preguntamn quan farem I'aniversari de Kamaron.

Enguany complim 5 anys des de que vam inaugurar Kamaron i El Local de Franc.Perd jo propose que aquest any retardem l'Aniversari de Kamar_on per unes

qufintes raons:-La primera i la més important és que hi ha uns quants Kamaronencs que no

podran celebrar l'aniversari, eixos amics són: Charli (qne está en Nova York), Fermin(que está en Aguilas gelant) i els universitaris que no acaben fins la segona setmana dejuliol.

-Dani, segons els detectius kamaronencs diuen que aquest any també anirá agelar a Sant Joan.

-Amado, Ausias, David MIIán tenen exámens.Per totes aqxestes raons i per a que puguem celebrar amb tots els

Kamaronencs I'aniversari de Kamaron propose ajornar LtAniversari de Kamaron peral5 de setembre (primera setmana d'aquest mes).

Aquesta data supose i espere que tots els amics estiguem en tant desitjadadata, perqué celebrem el nost¡e aniversari.

LES 24Ig.. JA ESTAN ACÍCom tots sabeu I'esdeveniment d'esportiu més important en Xixona está a

punt d'anibar.I*s24ldi de f'utbol de Sala es celebraran el prdxim 17 i 18 de juliol alPoliesportiu de Xixona.

Com també tots sabeu aquest any farem dos equips: un que no ha sigutpossible que ens patrociriara La Puga (com tot els anys per problemes económics) ialue que el patrocinem nosaltres. El fet de fer dos equips és que som massa gent per afer-ne un i per aixó fem dos.

El primer equip és LA PUCA podríern dir que és l'equip amb els millorsjugadors, sense ofendre a ningu i I'altre equip será KAMARON S.A. I'equip amb elsjugadors de segona categoria (si ho podem dir aiú).

L'equip de LA PUCA aquest any ha fet nou fitxatges entre altres estaran:Jordi, Manel, Kao, el Xavo, Nacho (el cosl de Queco) i David (que será el porter).Joaquin i David Galiana no jugaran amb nosaltres per la senzilla raó que jugaran ambun altre. I "Cremalló" i Antonio Gazqtez no jugaran per la poca falta de respecte alsjugadors de l'any passat, tamH destacar que Charly no podrájugar pel seu viatge a lesAmériques.

Respecte a l'equip de KAMARON S.A" (el no encara no és el definitiu,alguns han optat per ONGUANY NO JUGA EL FLARE, per a seguir la tradició delsnoms d'aquest peculiar equip) la baixa més important és la del I|LARE, pega clau enaquest equip, Fermi tampocjugard per estar gelant. Les noves incorporacions seran:Colomina (que jugará de porter), Vlctor Pagan, Belda (que l'any passat no va jugar perun oblit del Xavo) i I'estrella de l'eqnip, el Canari, conegut en tots els llocs conflictiusdel món, diu que jugarA el millor que puga per a I'any que ve jugar amb el primerequip.

Éls equips quedaran compostos per:

LA PUCA1.- Quico2.- Josep Miquel3.- Cazongo4.- Manel5,- Quique (el Xavo)6.- Nico7.- Ruben (Cuquito)8,- Nacho (Cosl de Queco)9.- David (amic del cosl de Queco)10.- Jordi11.- Caor2.'¿?

KAMARON S.A"1.- Amado.2.- Ausias.3.- David Millán.4.- Belda5.- Jandro6,- Queco7.- Víctor Pagan8.- Canari9.- Pasqual10.- lvlanuelll.- Colomina12.'¿'l

LES MONES QUE M'HE MENJATLa Mona, com tantes altres, era una festa pagana a la que darrerament

l'Església li va donar un significat religiós. Podrien haver altres maneres de celebrar laresurrecció del Crist, peró només una de celebrar l'aribada de la primavera: eixir alcamp a donar-li la benvinguda, perqué és tota la natura, inclosos nosaltres, la queressuscita.

De fet no són raons religioses les que fixen al calendari els dies de mona (i pertant la Quaresma), sinó raons purament astroldgiques. com a trencaclosques, puc dir-vos que la mona és el primer diumenge després del primer pleniluni de prirnavera.Com la primavera comenQa el 21 de marg: tindrem que el diumenge de mona potoscil'lar des del 22 de mary (si el 2l ha estat pleniluni i el22 cau diumenge) fins el 25d'abril, (quan el primer pleniluni és el l8 d'abril i a més a més cau diumenge i calespemr una setmana més).

Malgrat tot, el primer record que jo tinc de la mona, no és al camp, sinó a lafusteria de la meua família davall de casa. Alll baixávem el Dijous Sant pel matí monpare i jo, aviats amb canyes, fiI, paper, farina i draps, i ens posávem a fer els catxidosque volaríem el diumenge. L'ambient de taller era festiu, car la neteja i la falta deserradura a la roba de mon pÍlre eren simptomes de les vacances que comenqaven. Dal!a casa, les dones t¿mpoc paraven: pastar, fényer i coure mooes: enganyal caragols;fregir conills i magre; buscar les portaviandes i carmanyoles al fons del pastador; ferarreplega de llandetes, cerveses i orange-crus& per als xiquets... Tot aixd contrastavaamb l'ambient del carrer, perqué aleshores (anys seixanta) la Setmana santa eraobligatdria: els bars i els cines eren tancats, s'hi havia de fer cara de tristor, fins i tot,posar música estava mal vist ( si de cas La saeta de Serrat).

D'aquelles primeres mones que jo anomene de pares recorde més elspreparaüus que la mona mateixa. Poca gent tenia mas i era freqtient anar a llocs comCotelles, el cabeq del Nanos, les Piletes, la font d'Alécua, el Salt,... i sovint només aberenar. El "'ací em pica, ací em cou..." i el 'Ja venim de fora, ja venim de dins ...",me'ls vaig ensenyar llavors.

Alguns anys després, quan els pares ja es fiaven de deixar-nos anar sols, lamona passava a ser de quadrilla. En lloc de fer catxinrlos, calia aprovisionar-se dexumeli d'amagat. Les marques de roba encara no havien imposat la seua dictadura,peró ja li demanávem a les mares pantalons texans i camises de quadrets perimpressionar les xiques, tot i que eren gennanes i cosines d'afegitó que sovintacabaven ignorades si no dins d'alguna bassa. Com queja anávem per a tot el dia, caliabuscar un mas amb al menys una teulada sota la qual instal.lar-se; i els pocs que cntenien eren assetjats fins que aconseguien dels seus pares el permís per utilitzar la casavella, el garatge o algun magatzem de ferraments.

En qualsevol cas, el benefactor se'n penedia només arribar, car la monasemblava un concurs d'animalades; després de visitar un rnas, mai més no ens el

tomaven a deixar. Passávem el dia lirant bombes de llegum (no sempre fora de lacasa), banyant-nos a la bassa ( de bones o a la forqa) i fent mal. Menjar, menjávem poc,peró a beure ens vam ensenyar aleshores; una faena a fer era amagar els borratxos quanI'ambaixada dels pares ens visitava a mitjan vesprada. En eixa época vaig avorrir persempre la marquesa de café; és fácil endevinar per qué. Per la nit al cine, a ferrebombori i molestar als nuvis fins que el porter ens tirava al carrer, cosa freqüent.

Peró passaven els anys i anávem fent-se parelles, principi de la ñ de laquadrilla monera. Els enamorats només volien pau i magre ( i no de porc); així que elsfadrins acabávem per pegar a fugir, aprofitant que ja comengávem a tenir algun cotxe.Eixa era la mona dels cabassets. Consistia en anar a algun altre mas on hi hagués unaquadrilla dejovenets ijovenentes, on aprofitant l'atracció de les xiquetes pels xics mésgrans, aconsegulem berenar debades (del que portaven les xiques al seu cabasset) sotala mirada assassina dels xics. Després, a I'hora de tornar al poble, la gola pels cotxesens ajudava a rematar el ligue i a tenir parella per a fer manetes en la inevitablepel'lícula de Drácula.

Entre el vint-i-pocs i els vint-i-molts, la mona més practicada pels fadrins erala mona üatgera. Les parelletes aruwen convertint-se en parelles, d'eixes amb pis idata de casament; així que els altres continuávem fugint, peró més lluny: el riu Mundo,la serra de Car,aúa, Conca, els Pirineus... eren les desünacions més visit¿des. En unad'eixes expedicions moneres, vaig conquistar (o potser al revés) la meua dona; ija dela seua má vaig passar a la segiient categoria de moneros: la dels nuvis i novengans.

lvfai no he menjat tan bé en mona com en eixa época. A més que les xiquess'esforqaven molt per demostrar les seues habilitats a la cuina, la sogra sempre posava

algun suplement a la bossa per a que el gendre no li faltara de res. Refrescar la beguda,encendre el foc i anar al poble per gelat eren quasi totes les faenes que haü€m de ferels homes, perqué les novenganes i futures enc¿ra no se n'havien muntat a la parra. Detotes les mones que m'he menjat fins avui, em quede amb eixes.

Peró els anys, que s'encaboten a seguir passant, vam espavilar les dones i vanportar xiquets. No negaré l'encls rejovenidor d'eixa mona de xiquets; peró entrepreparatius, biberons, catxidos, dinars de totes classes, ploreres, etc, el temps per aI'aperitiu tranquil, la partideta de cartes o la becadeta a la soca d'un pi, quasi hadesaparegut. L'ultim dia, quan baldat de tot, descarregues del cotxe els dos mil trastosque t'has emportiat, pens€s: o'per fi s'ha acabat; I'any que ve, més".

La vid4 perd no s'atura. Al cap d'uns anys, els xiquets es faran xicons, se

n'aniran arnb els amics i alüa volta tindrem temps per a tot, No sé encara comanomenaré eixa mona ni les que vinguen darrere: perd, aixó sí, sempre ... "la patrraplena i el melic florit".

Bon estiu u to*' ,o* LL.RENS FILLI.L