Nº47 | 22 de juliol de 2013

16
Pàg. 3 L’entitat obrirà una nego- ciació aquest agost per tancar un ajust de plantilla d’unes 400 persones que s’haurà de fer efectiu els pròxims 18 mesos en la xarxa de les 462 oficines que el banc té a Catalunya i Aragó. La direcció ha convo- cat als sindicats per aquest dimecres, 24 de juliol. Banc Sabadell prescindirà de 400 empleats Comarca L’Ajuntament es reunirà amb la Generalitat per parlar del projecte. De moment s’està enderrocant Sabadell Estació El Sabadell estrena la pretemporada de concentració al Japó Els veïns de Montcada volen que es recuperi la zona del Rec Comtal Los Manolos i Els Catarres, a la Festa Major de Sabadell El conjunt arlequinat es troba a Tòquio fent una estada històrica, ja que per primer cop jugarà un partit en territori asiàtic. Serà demà, quan s’enfrontarà en un amistós al FC Tokyo, equip amb el qual manté un acord de col·laboració. Els sabadellencs ja tenen tancats tots els partits de la pretemporada, que inclou també, entre d’altres, un amistós contra l’Espanyol a la Nova Creu Alta aquest dissabte. Després de quinze anys d’abandonament, di- uen els veïns, l’Ajuntament de Montcada i el de Barcelona han netejat la zona, que estava plena de brutícia i tenia poca il·luminació. Els veïns s’hi han banyat de forma simbòlica per evitar que torni a caure en l’oblit. La música també la posarà la Salseta del Poble Sec i Lluís Coloma, així com la Festa Flaixbac, que tindrà lloc a l’Eix Macià. Des del 2008, el pressu- post de la festa s’ha reduït un 67%, i enguany és de 200.000 euros. Hi haurà les curses tradicio- nals de 7, 14 i 21 km i es manté la fideuada po- pular per a 3.000 persones al Parc Catalunya. Les barraques, d’altra banda, estaran al mateix lloc que l’any passat, malgrat la polèmica: al pàrquing de l’antic Vapor Turull, al centre de la ciutat. Pàg. 3 Pàg. 11 Pàg. 2 Sabadell elabora un estudi per fer rendibles les obres dels FGC Pàg. 4 CE SABADELL CEDIDA Comarca Comarca Comarca L’Ajuntament de Montcada, contrari a l’expropiació de finques municipals Augmenten un 30% els greuges atesos per la Síndica de Terrassa Els alcaldes s’uneixen per defensar la unitat del Vallès Pàg. 2 Pàg. 2 Pàg. 2 El consistori ha tramès a Adif les seves al·legacions al projecte d’expropiacions per a la construcció del pou de ventilació de la LAV. La Síndica Municipal de Greuges, que acaba d’obrir un compte institucional a Twitter, va atendre 228 greuges el 2012. Demanen la rectificació de l’Avantprojecte de Llei de governs locals, que preveu una divisió comarcal diferent a l’actual. Dilluns, 22 de juliol de 2013 www.eldiaridelvalles.cat N. 47 …I ARA CADA DOS DIVENDRES Comarca 660 152 509 Seleccionamos Campaña Pymes cada 3 días PARA SABADELL Residencial pago semanal GAS NATURAL 5 ASESORES ESPORTS Una quinzena de vallesans participen a Barcelona 2013 Pàg. 12

description

El Diari del Vallès

Transcript of Nº47 | 22 de juliol de 2013

Page 1: Nº47 | 22 de juliol de 2013

Pàg. 3

L’entitat obrirà una nego-ciació aquest agost per tancar un ajust de plantilla d’unes 400 persones que s’haurà de fer efectiu els pròxims 18 mesos en la xarxa de les 462 oficines que el banc té a Catalunya i Aragó. La direcció ha convo-cat als sindicats per aquest dimecres, 24 de juliol.

Banc Sabadell prescindirà de 400 empleats

Comarca

L’Ajuntament es reunirà amb la Generalitat per parlar del projecte. De moment s’està enderrocant Sabadell Estació

El Sabadell estrena la pretemporada de concentració al Japó

Els veïns de Montcada volen que es recuperi la zona del Rec Comtal

Los Manolos i Els Catarres, a la Festa Major de Sabadell

El conjunt arlequinat es troba a Tòquio fent una estada històrica, ja que per primer cop jugarà un partit en territori asiàtic. Serà demà, quan s’enfrontarà en un amistós al FC Tokyo, equip amb el qual manté un acord de col·laboració. Els sabadellencs ja tenen tancats tots els partits de la pretemporada, que inclou també, entre d’altres, un amistós contra l’Espanyol a la Nova Creu Alta aquest dissabte.

Després de quinze anys d’abandonament, di-uen els veïns, l’Ajuntament de Montcada i el de Barcelona han netejat la zona, que estava plena de brutícia i tenia poca il·luminació. Els veïns s’hi han banyat de forma simbòlica per evitar que torni a caure en l’oblit.

La música també la posarà la Salseta del Poble Sec i Lluís Coloma, així com la Festa Flaixbac, que tindrà lloc a l’Eix Macià. Des del 2008, el pressu-post de la festa s’ha reduït un 67%, i enguany és de 200.000 euros. Hi haurà les curses tradicio-nals de 7, 14 i 21 km i es manté la fideuada po-pular per a 3.000 persones al Parc Catalunya. Les barraques, d’altra banda, estaran al mateix lloc que l’any passat, malgrat la polèmica: al pàrquing de l’antic Vapor Turull, al centre de la ciutat.

Pàg. 3

Pàg. 11Pàg. 2

Sabadell elabora un estudi per fer rendibles les obres dels FGC

Pàg. 4

CE SABADELL

CEDiDA

ComarcaComarcaComarca

L’Ajuntament de Montcada, contrari a l’expropiació de finques municipals

Augmenten un 30% els greuges atesos per la Síndica de Terrassa

Els alcaldes s’uneixen per defensar la unitat del Vallès

Pàg. 2Pàg. 2Pàg. 2

El consistori ha tramès a Adif les seves al·legacions al projecte d’expropiacions per a la construcció del pou de ventilació de la LAV.

La Síndica Municipal de Greuges, que acaba d’obrir un compte institucional a Twitter, va atendre 228 greuges el 2012.

Demanen la rectificació de l’Avantprojecte de Llei de governs locals, que preveu una divisió comarcal diferent a l’actual.

Dilluns, 22 de juliol de 2013

www.eldiaridelvalles.cat

N. 47

…I ARA CADA DOS DIVENDRES

Comarca

660 152 509

Seleccionamos

Campaña

Pymes cada 3 días

PARA SABADELL

Residencial pago semanal

GASNATURAL

5 ASESORES

EsportsUna quinzena de vallesans participen a Barcelona 2013

Pàg. 12

Page 2: Nº47 | 22 de juliol de 2013

SABADELL

L’OSV s’acomiada de Comediants traient la música al carrer

L’Orquestra Simfònica del Vallès es va acomiadar dijous de la temporada traient la música als carrers de Sabadell. La formació musical va tancar així una temporada que marca un i abans i un després de la seva trajectòria, gràcies a la col·laboració, com a artista resident, de Comediants. La companyia de teatre ha tre·ballat amb l’orquestra per incloure una nova esceno·grafia als seus concerts.

el Diari del Vallès2 Dilluns, 22 de juliol de 2013

n MONTCADA I REIXAC

n VALLÈS OCCIDENTALn SABADELL

n TERRASSA

rEDACCió Montcada i Reixac

L’Ajuntament de Montcada i reixac ha tramès a Adif les seves al·legacions al projec·te d’expropiacions per a la construcció del pou de ven·tilació de la Línia d’Alta Ve·locitat (LAV) que l’empresa vol realitzar a l’entorn del carrer Jaume i.

L’alcaldessa de Montca·da, María Elena Peréz, ha enviat també les al·legaci·ons a la Plataforma Soterra·ment Total perquè el col·lec·tiu conegui els arguments municipals contraris a les expropiacions que s’han de dur a terme per construir la infraestructura a l’aparca·ment de vehicles, a Jaume i, propietat de l’institut Na·cional de la Seguretat Soci·al, i a una zona de la vorera del carrer Jaume i, de titula·

rEDACCió Vallès Occidental

El Consell d’alcaldes i alcal·desses del Vallès Occidental ha aprovat recentment una Declaració sobre l’Avantpro·jecte de Llei de governs lo·cals a Catalunya, en què es demana a la Generalitat que rectifiqui aquest projecte pel que fa a la divisió comarcal, que afectaria set municipis del Vallès Occidental: Mont·cada i reixac, ripollet, Cer·danyola, Barberà del Vallès, Badia del Vallès, Sant Cugat i Castellbisbal.

Segons l’alcalde de Sa·

rEDACCió Terrassa

La Síndica Municipal de Greuges de Terrassa, isabel Marquès, va atendre l’any passat 228 greuges, un 30% més que el 2011. La institu·ció de defensa dels drets i les llibertats de la ciutadania terrassenca davant l’admi·nistració local va dur a terme un total de 1.736 actuaci·ons, un 7% més. Així ho va anunciar Marquès durant la roda de premsa que va oferir per presentar el balanç anu·al de la seva activitat. La Síndica va explicar que rere l’augment hi ha la crisi, que ha fet augmentar les consul·tes sobre temes com la ren·da mínima d’inserció (rMi), la Llei de la Dependència o les beques menjador.

Els 98 greuges admesos a tràmit són, majoritàriament, per multes de trànsit (35)

ritat municipal. L’alcaldessa ha dit: “No estem en contra de la construcció del pou, però sí en l’afectació del carrer per les obres”.

El document del consis·tori a l’Adif recull quatre al·legacions. El principal argu·ment de l’Ajuntament és la gran afectació a la mobilitat que patiria el municipi amb l’ocupació temporal del car·rer Jaume i, una de les prin·cipals vies de comunicació de la ciutat. A més, aquest vial dóna accés a equipa·ments amb una elevada afluència, com l’Ajuntament i el CAP.

El projecte de construc·ció del nou pou implicaria el tall del carrer, el desvi·ament de les línies d’au·tobús 96, N3, B12, B18, 685, 648 i 103, i impediria l’accés de vehicles i ambu·làncies al CAP. n

badell, Joan Carles Sánc·hez, “s’està fent una pro·posta en clau de serveis, perquè s’acaben sumant municipis que ara estan a l’Entitat Metropolitana o a Transports Metropolitans i aquesta, entre cometes, nova comarca arriba fins a Badia. Hi ha altres lògiques, com la relació històrica, la realitat física i urbanística o el fet que aquests muni·cipis tenen com a hospital de referència el Taulí. Te·nim infraestructures com la B30. No es poden trencar lògiques d’aquestes carac·terístiques”. n

o taxes i impostos (11), un predomini que ja es produïa en anys anteriors. Després d’aquestes queixes, se situ·en les relacionades amb la intervenció social i la nor·mativa urbanística, amb sis casos per àmbit, i 20 altres aspectes de la vida local on es registren menys volum de greuges. Dels 55 greu·ges presentats el 2012 que s’han tancat aquest mateix any, 20 s’han resolt con·tra la persona interessada; 19 s’han solucionat amb la mediació de la Síndica; 13 s’han acabat a favor de l’agreujat, i en tres ocasions, aquest ha desistit.

Lleuger descens el 2013Les dades sobre l’activitat de la institució defensora el primer semestre del 2013, que també s’han fet públi·ques, revelen un lleuger descens de greuges. Així,

els 106 greuges registrats suposen un 25% menys que els adreçats a la Síndica du·rant el primer semestre de l’any anterior.

La presentació de la me·mòria anual de la Síndica terrassenca coincideix amb l’entrada en funcionament del seu propi compte a la xarxa social Twitter, @Sindi·caTerrassa, de caràcter es·trictament institucional. n

AJUNTAMENT DE TErrASSA

JUANMA PELáEz

ACN

Isabel Marquès

Els representants del Vallès reunits per defensar la comarca

Entitats i representants de la Festa Major de Sabadell d’enguany

‘No’ a l’expropiació de finques municipals per construir la LAV

Els alcaldes defensen la comarca del Vallès

Creixen un 30% els greuges atesos per la Síndica

La Festa Major portarà Los Manolos i Els Catarres

B. PADiLLA Sabadell

La Festa Major de Saba·dell, que se celebrarà del 6 al 9 de setembre, inclou·rà més de 200 propostes, tant culturals com espor·tives. Enguany destaca la participació d’un major nombre d’entitats de la ciutat i el marcat caràcter sabadellenc de la festa. Los Manolos, Els Catarres, Lluís Coloma i la Salseta del Poble Sec posaran la música a l’esdeveniment. També hi haurà la Festa Flaixbac, que tindrà lloc a l’Eix Macià.

La pregonera de la festa, en aquesta ocasió, serà la periodista sabadellenca Eli·sabet Carnicé. L’espectacle inaugural, així mateix, anirà a càrrec de Brodas Bross. Les barraques, d’altra ban·da, estaran situades al ma·teix lloc que l’any passat: al pàrquing del Vapor Turull, al centre. En roda de prem·sa, el grup municipal de

JUANMA PELáEz

CiU ha criticat la ubicació de les barraques pel soroll que ocasionen als veïns i ha proposat com a nous es·pais Fira Sabadell o el Parc Catalunya. L’Ajuntament ha respòs que es tornen a fer al Vapor Turull “per un tema de seguretat i centralitat”,

en paraules del regidor de Cultura, Quim Carné.

Una zona que sí canvia és la Creu Alta. Les actuaci·ons musicals que l’any pas·sat es van fer al barri, prop de la plaça de la Creu Alta, es traslladaran a l’Eix Ma·cià per guanyar espai, just

abans de la fira d’atracci·ons. Es manté, d’altra ban·da, la fideuada popular per a 3.000 persones al preu de 2 euros al Parc Catalunya, així com el castell de focs ar·tificials que, com cada any, clourà la Festa Major.

En l’àmbit esportiu, les curses tradicionals de 7, 14 i 21 km de la festa passaran pel mateix recorregut, a di·ferència dels anys anteriors, amb sortida i arribada a la plaça de la Creu Alta. Les inscripcions es poden fer a www.sabadell.cat, www.mit·jasabadell.cat o www.saba·dellrunseries.com.

Pel que fa al pressupost destinat a la festa, des de l’any 2008, la partida s’ha reduït un 67% i enguany se situa en 200.000 euros, la mateixa xifra que l’any pas·sat. El cartell de l’esdeveni·ment l’ha fet enguany Eva Espinosa, alumna de l’es·cola illa. “Els colors repre·senten l’alegria i les ganes de festa dels sabadellencs”, assegura l’autora. n

Page 3: Nº47 | 22 de juliol de 2013

comarcael Diari del Vallès 3Dilluns, 22 de juliol de 2013

Y que tal te encuentras ahora?

Si. llevamas mucho tiempo pensando en hacertelo

Me alegro mucho de verte así, se te nota FELíZ ...CONTENTA!!!

Era mi ilusión, y ahora que los he conocido por finhe realizado mi sueño

Genial!!!, tanto tiempo para decidirme... pero havalido la pena!

n SABADELL

n SABADELL

n SABADELL

n RUBÍ

“Hem fet un informe per estalviar en les obres dels FGC”

b. padilla Sabadell

l’ajuntament de Sabadell ha elaborat un informe que ha presentat a la Generalitat per estalviar en les obres dels ferrocarrils a la ciutat. En aquest document, expli·ca el regidor d’Urbanisme, Josep ayuso, s’ha mirat d’estalviar en diferents as·pectes, com fer les estaci·ons més austeres, no cons·truir el pàrquing que estava previst a l’estació del Nord o fer les cotxeres més petites, sense perdre en funcionali·tat i seguretat. També s’ha fet el possible per garantir el soterrament dels ferro·carrils a l’estació de Gràcia i Can Feu, per al qual encara no hi ha finançament –l’En·tesa per Sabadell ha enviat un comunicat preguntant què passarà finalment–.“A·ra ja tenen l’informe i ens reunirem quan ells vulguin”, apunta el regidor.

les obres d’enderroc que

rEdaCCió Sabadell

la Comissió de la Convivèn·cia ha acordat que l’ajunta·ment de Sabadell es presen·ti com a acusació particular per les activitats d’un veí de Sabadell. Es tracta de J.a.E, detingut i posat en llibertat amb càrrecs, per incitació a

aCN Sabadell

banc Sabadell vol obrir una negociació a l’agost per tancar un ajust de plantilla d’unes 400 persones que s’haurà de fer efectiu els pròxims 18 mesos en la xarxa de les 462 oficines que el banc té a Catalunya i l’aragó i on hi treballen unes 2.000 persones. la di·recció ha convocat els sindi·cats per al 24 de juliol amb la intenció de tancar un acord la primera setmana de setembre, segons han confirmat fonts de l’entitat

rEdaCCió rubí

‘la Caixa’ torna a premi·ar amb 1.000 pagues de 1.000 euros 3.000 clients que formin part del progra·ma Nòmina multiEstrella, després de la bona acolli·da de la primera campanya

l’odi, discriminació i xenofò·bia a través del seu bloc a internet.

així, la Comissió ha acor·dat, per unanimitat, que, gràcies al conveni de col·laboració que es manté amb el Col·legi d’advocats de Sabadell, s’iniciarà el procediment per tal que l’ajuntament de Sabadell

bancària. banc Sabadell ha manifestat que l’objec·tiu de l’acord és que no hi hagi mesures traumàtiques i que per tant no hi ha res decidit sobre les opcions que es posaran en marxa, que poden ser reduccions de jornada, jubilacions, bai·xes o inclús la presentació d’un ErO, entre d’altres.

l’adquisició de la xarxa d’oficines del Banc Mare Nostrum a Catalunya i aragó procedent de l’antiga Caixa penedès es va anunciar el 13 de novembre passat i es va tancar amb un acord el 18 de desembre. n

en la que es varen repartir un total de 4 milions d’eu·ros. al Vallès Occidental, 6 clients han guanyat una paga de 1.000 euros en aquest primer sorteig. l’en·titat va efectuar el primer sorteig el mes de maig i els propers seran el 12 juliol i el 5 de setembre. n

es presenti com a acusació popular, per donar suport al procediment judicial inici·at per al presumpte delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.

la Comissió de la Convi·vència mostra el més pro·fund rebuig davant d’actua·cions de caràcter xenòfob a

la ciutat, ja sigui a través de la violència contra les per·sones com per la incitació a l’odi i a la discriminació per mitjà de qualsevol suport tecnològic.

la Comissió també ha ma·nifestat que s’estudiaran to·tes aquelles mesures neces·sàries que contribueixin a mantenir el clima de cohesió i convivència entre tots els ciutadans i ciutadanes de Sabadell en relació a les ac·tituds racistes, xenòfobes o homòfobes. n

van començar el 15 de juliol a Sabadell Estació, d’altra banda, acabaran a mitjan setembre, aprofitant la bai·xa afluència de viatgers a l’estiu. aleshores tornarà a estar operativa Sabadell Rambla. “Hem col·locat au·tobusos llançadora a la pla·

ça del Mercat per portar els viatgers fins a Sabadell Esta·ció i que allà puguin agafar el tren. No hem pogut posar els autobusos més a prop de Sabadell rambla per un tema de mobilitat: a alfons Xiii es formarien embussos i no seria viable”, comenta ayuso. Cada hora passen al voltant de deu autobusos a recollir viatgers.

pel que fa a la urbanit·zació de la Plaça Major i el passeig Manresa, algunes entitats es queixen de com ha quedat l’espai. “Es va fer un debat, molt participatiu, on entitats com la Funda·ció bosch i Cardellach i els comerciants de la zona van poder presentar les seves propostes i algunes es van acceptar, les que eren com·patibles, i d’altres no. res·pecto a qui els agrada i als

que no. la nostra responsa·bilitat és fer el que creiem que és el millor”, diu el por·taveu d’Urbanisme.

Si tot va bé, les obres de les cinc estacions dels fer·rocarrils –el projecte metro Sabadell– estaran acaba·des l’any 2015 (actualment s’està treballant a totes elles, segons ayuso). des·prés hi haurà uns mesos de prova i el 2016 els sabade·llencs podran pujar al tren. n

Vilaró, llUÍS · aCN

la CaiXa

Sabadell Rambla estarà tancada fins a mitjans de setembre

El premiat Fernando Ávila Montenegro i Maria José Saldaña, directora de l’oficina Can Cabanyes

L’Ajuntament serà acusació popular pel cas del bloc nazi

Banc Sabadell vol acomiadar 400 empleats

‘La Caixa’ premia un client amb 1.000 euros

Fins al 2016 els sabadellencs no podran utilitzar les cinc noves estacions

Page 4: Nº47 | 22 de juliol de 2013

n MONTCADA I REIXAC

n VALLÈS OCCIDENTAL

n VALLÈS

n MONTCADA I REIXAC

Dignificar el Rec Comtalb. padilla

Montcada i Reixac

Fa un any, els veïns de Mont-cada i Nou barris van comen-çar a recollir signatures per internet perquè es netegés el Rec Comtal, una mina d’aigua patrimoni cultural de gran valor que abans abas-tia barcelona i que uneix les dues àrees. l’objectiu era denunciar la manca de ne-teja de la zona per part de l’ajuntament de Montcada i el de barcelona, les dues ad-ministracions a qui pertany el Rec. la setmana passa-da, al voltant de cent veïns, de l’associació de Veïns de Montcada i Can Sant Joan i de l’entitat dones actives de Vallbona-Nou barris, van fer

RedaCCió Vallès Occidental

Castellbisbal i Castellar del Vallès han estat els dos pri-mers municipis que s’han in-corporat al portal web Canal empresa de la Generalitat de Catalunya. es tracta d’un espai telemàtic que reuneix

RedaCCió Vallès Occidental

Teresa padrós, alcaldes-sa de palau-solità i plega-mans, ha signat la decla-ració de la Riera de Caldes, un compromís de coopera-ció dels cinc municipis que conformen aquest eix. Ho ha fet conjuntament amb Núria Colomé, alcaldes-sa de Sentmenat; alberto lópez, alcalde de la llagos-ta; Joaquín padrós, primer tinent d’alcalde de polinyà i isabel Garcia, alcaldessa de Santa perpètua de Mogoda. el document és un full de ruta per promoure la millo-ra de les infraestructures, fomentar l’ús del transport públic, racionalitzar l’oferta de sòl industrial i comercial i potenciar l’oferta educati-va, entre altres coses. n

aCN Montcada i Reixac

els Mossos d’esquadra han desarticulat un grup format per cinc persones d’entre 18 i 24 anys d’edat i de naciona-litat marroquina, acusades d’haver comès fins a catorze

tots els tràmits i serveis que les administracions públi-ques catalanes ofereixen a empresaris i professionals.

el web compta amb un espai públic i un altre de res-tringit, a través del qual els empresaris poden realitzar gestions administratives amb total seguretat. a hores d’ara,

robatoris amb violència i inti-midació a gent gran i menors d’edat en plena via pública, en la seva majoria comesos al voltant de les estacions de tren a Montcada i Reixac. la investigació es va iniciar a fi-nals del mes de març, quan els agents van saber que

s’estaven produint robatoris violents en aquella zona. es va poder determinar que els lladres es concentraven al barri de la Ribera per diri-gir-se posteriorment cap a les dues estacions de tren del centre de la localitat, on cometien els robatoris. n

una cercavila en banyador i un bany simbòlic al Rec per dir que, tot i que s’ha millorat força les darreres setmanes, encara queda feina per fer.

antonio alcántara és el portaveu dels veïns. “el Rec Comtal porta quinze anys abandonat, sense precintar, perquè les administracions no s’hi han preocupat mai. Si això fos Sarrià, fa anys que estaria en bones condicions, però com és la perifèria... du-rant molt de temps ha estat un paratge natural degradat”, explica. els veïns reclamaven una millora de la il·luminació, la neteja i el tractament de la vegetació. Fa un mes, les ins-titucions van solucionar part del problema netejant l’àrea i col·locant un banc, “però en-

cara hi ha zones brutes per-què el que no vol netejar un, tampoc ho neteja l’altre”.

“No és un problema de finançament, perquè l’Ajun-tament de Montcada ha de-mostrat que hi ha calers per a altres coses, com per arre-glar el carrer Major. Si els ha-gués interessat, ho haurien fet fa molt temps. per aquí hi passa molta gent, perquè anar per la Nacional són 30 minuts i per aquí un, i hi ha avis que han caigut al Rec per l’estretor del pas”, assegura alcántara. l’aigua, no obs-tant, està neta. “Hi ha gent que ha après a nedar aquí. l’altre dia vam veure peixos i crancs”, afegeix. ara els ve-ïns demanen que se’n millori la senyalització, s’hi instal·li

més llum i s’hi programin ac-tivitats educatives i culturals per donar vida a la zona.

la campanya que els veïns van iniciar amb el bany sim-bòlic té per objectiu dignificar

Cedida

Dos municipis vallesans pioners al web Canal Empresa

Signen la Declaració de la Riera de Caldes

Desarticulen un grup que cometia robatoris amb violència

Dilluns, 22 de juliol de 2013cOMaRca el Diari del Vallès4

www.grupomedicolegalbcn.comC/ Roger de Llúria, 115 - 3r 1a. Barcelona

93 216 04 06 - 658 76 42 76

Condemna per negligència mèdica

El jutjat de Primera Instància núm. 56 de Barcelona ha con-demnat Zurich, com assegu-radora de la sanitat pública, a indemnitzar amb 114.482,56€ la dona i fills d’un pacient que va morir per la inactivitat mè-dica.El pacient que va ingressar al Centre Fòrum Hospital del Mar amb diagnòstic de des-

compensació psiquiàtrica va ser trobat mort 3 dies després a la seva habitació de l’hospital envoltat de vòmits.L’autòpsia va revelar que la causa de la mort va ser una apen-dicitis perforada i una peritonitis.Encara que durant els 3 dies que va estar ingressat, el pacient presentava símptomes i signes patològics (orina colúrica, do-lor a la panxa, abdomen distés, taquicàrdia...), no se li va fer cap tipus de prova ni se li va fer cap exploració física.Per això, la jutgessa conclou en la Sentència dictada el 17 de juliol de 2013 que ha de declarar-se la responsabilitat de l’hospital i, per tant, de la seva companyia d’assegurances per la deficient prestació sanitària. Hi va haver una manca de diagnòstic de l’apendicitis i posterior peritonitis que estava patint el pacient, ja que no es van realitzar les exploracions ni es van utilitzar les proves diagnòstiques elementals que s’haurien hagut de realitzar.La jutgessa continua explicant que, durant els tres dies que va estar ingressat, no es va examinar ni tractar el tema de l’orina concentrada i colúrica que s’observava i de la poca quantitat que evacuava i tampoc es va tenir en compte la dada de la taquicàrdia. No se li va realitzar cap tipus d’analítica ni se li va examinar l’abdomen amb una exploració mèdica ni radiogra-fia ni ecografia. Per tot això, declara provada la falta d’aplicació dels mitjans a l’abast de la medicina actual, en concret, la falta d’utilització de proves diagnòstiques.

Marga Martín Filgueira. Advocada

SaNT CuGaT

Reinstal·lada la creu de terme del Monestir

Ja ha quedat instal·lada la reproducció de la creu de terme dels jardins de llevant del Monestir de Sant Cugat, la popular Creu Trencada, malmesa arran el sinistre del 4 de juny de 2011, quan un vehicle va impactar contra el seu suport, la va fer caure i es va trencar. així es recupera un element que forma part de la història del monestir del municipi.

Sabadell

Les incidències de caSSa, via SMS

el Grup CaSSa ha presentat el sistema pioner a l’estat de notificació d’interrupci-ons en el servei via SMS. aquest servei gratuït permet als veïns de Sabadell rebre qualsevol avís que afecti el seu subministrament. el Grup CaSSa implantarà pro-gressivament aquest servei a la resta de municipis on hi gestiona el servei d’aigües. aquesta solució s’emmarca en l’aposta de l’entitat per l’Smart City i la interacció amb els clients.

el Rec. properament, faran més actuacions reivindica-tives, ja que “la dignitat i la vida dels veïns no entén de fronteres administratives”, conclou alcántara. n

el portal inclou tota la infor-mació relativa a la Generali-tat Catalunya i als municipis de Castellbisbal i Castellar i l’objectiu final és que tots els ajuntaments del país s’incor-porin en aquesta plataforma. a dia d’avui, ja hi ha una qua-rantena de pobles i ciutats que hi estan treballant. n

Els veïns es van banyar al Rec Comtal per reivindicar el seu ús

lluÍS VilaRó - aCN

Uns 150 veïns de Montcada i Reixac es van concentrar dijous davant del Centre d’aten-ció primària del municipi quan es complien dos anys del tancament del servei d’urgències noc-turnes. els veïns assegu-ren que el servei és “ne-cessari” en un municipi que compta amb 35.000 habitants. Cada dijous a la nit dormen al Cap en senyal de protesta.

Page 5: Nº47 | 22 de juliol de 2013

Servei tècnic NACIONAL

QUALITAT

PavimentBorneo tekaInterior 45 x 45 cm. 1,62 m2 per caixa. Es ven per caixes. (10358901)

Paviment

C1

AntilliscantMITJÀ

Resistència al desgast ALTA

Resistència a les ratllades ALTA

PEI4

MOHS5

Moble bany Baltic 65 cm65 x 39 cm. Estructura en melamina. 2 portes. Taulell de gres amb lavabo integral. Mirall llis. Color: blanc.(10363654)

69€UNITATS

NOMÉS

36

Equip osmosi 5 etapesOsmosi inversa 5 etapes domèstica. Cabal màxim: 180 L/dia a 5 bars de pressió. Filtre de sediments, de carbó granular, de carbó malla i post-fi ltre de carbó actiu. Limitador de fl ux. Dipòsit pressuritzat de 9 L. (10363472)

Elimina bactèries, clor, metalls, llots i sabors

Inclou cartutxos

65€UNITATS

NOMÉS

80

Finestra d’alumini amb persiana110 x 125 cm. Lacat blanc. Oscil·lobatent.Làmina de persiana d’alumini amb aïllament interior. (10357942)

Finestra d’alumini amb persiana

Vidre 4-8-4

Acabat natural

Abatible i oscil·lobatent

169€

UNITATS

NOMÉS

28

La caixa surt a 6,40 €

3 €/m2

95M 2

NOMÉS

505,44

El magatzem de la construcció i la reforma

Des del 26 de juliol

C.C. SANT QUIRZE

Sortida12

A Terrassa

Sant Quirzedel Vallès

GPSLatitud: 41º 31’ 51’’ N Longitud: 2º 5’ 29’’ O

www.bricomart.com

C.C. SANT QUIRZE, Autopista C-58 Sortida 12 · Sabadell Centre - Sant Quirze Sud

Tots els preus dels nostres productes inclouen l’IVA. Quantitats de Bricobombazos limitades a les indicades.

De dilluns a divendres de 7:30h. a 13:30h. i de 15:00h. a 21:00h.Dissabtes de 9:00h. a 21:00h. ininterrompudament.

OBRIM A LES 7:30H.* *Els dissabtes obrim a les 9:00h.

el Diari del Vallès 5Dilluns, 22 de juliol de 2013

Page 6: Nº47 | 22 de juliol de 2013

Dilluns, 22 de juliol de 2013MÓN el Diari del Vallès6

ariadna cortés

Com vas anar a parar a Alba?La carrera que estic acabant és una doble llicenciatura entre ad-ministració i direcció d’Empreses (adE) i Ingegneria della Produzione Industriale e dell’Innovazione Tec-nologica. Ja m’he llicenciat en adE a la Universitat internacional de catalunya (Uic) i, a l’octubre, em graduaré en enginyeria superior al Politecnico di torino. Per poder ob-tenir aquesta doble llicenciatura, he hagut de fer dos cursos (tercer i cinquè) al Politecnico di torino, que és el centre amb qui té conveni la Uic, i també realitzar dos períodes de pràctiques. El primer, el vaig fer a la seu del Prat de Llobregat de l’empresa italiana Ferrero, la que fa els bombons Ferrero rocher i la nutella. i el segon, com que havia de ser fora d’Espanya, l’estic fent en una empresa vinícola d’alba, concretament al departament de Producció i Logística.

El sector vinícola també és fort a Catalunya. T’agradaria especia-litzar-t’hi i treballar-hi aquí?no vaig triar l’empresa on sóc pel sector sinó perquè el projecte que m’oferien m’atreia molt. Per tant, no tinc plans d’especialitzar-me en la vinicultura, tot i que és molt interessant.

Com és el teu dia a dia?és bastant rutinari. treballo 8 ho-res al dia i, quan acabo, intento anar al gimnàs i fer alguns encàr-recs. dos o tres cops per setmana vaig a fer un aperitivo, que és com el vermut però al vespre. L’aperiti-vo és molt típic a itàlia, especial-ment a la zona de torí, i consisteix en una copa (cervesa, vi, còctel, etc.) que costa uns 6 o 7 euros i ve acompanyada d’una mica de pizza, pasta, tapes... també és típi-ca l’apericena, que és similar però és un sopar complet. amb la copa, tens dret a un bufet lliure en el que pots agafar tot el que vulguis. Està molt bé perquè sopes per pocs diners. a més, això de reunir-se tantes vegades entre setmana per prendre alguna cosa, a catalunya, es fa molt menys, com a molt vas a fer un cafè de tant en tant. Però, per als italians, quedar després de la feina és una rutina, imagino que igual que al sud d’Espanya, on es va de tapes molt més sovint.

Què és el que més t’agrada de viure a Itàlia?La pizza i els gelats! Parlant serio-sament, la veritat és que em sento com a casa. L’estil de vida de la zona de torí és molt semblant a catalunya i la gent és molt amable i oberta, cosa que ajuda bastant. diuen que els espanyols som com cosins amb els francesos, però que amb els italians som com germans. Tenim moltes afinitats. i concretament de torí, on he vis-cut dos anys, m’agrada l’elegància que desprèn la ciutat, és molt se-nyorial!

I el que menys?Que les botigues tanquin tan d’ho-ra: a partir de les 7 o dos quarts

de 8 de la tarda, ja no trobes res obert. sopen al voltant de les 8 del vespre i si no vas a fer l’aperitivo no veus massa gent pel carrer.

Què importaries d’Itàlia cap a Catalunya? I a l’inrevés?El gelat italià: és boníssim, cremós, fresc... i econòmic! Per un màxim de 2 euros et donen un con amb 3 boles! i de catalunya importaria el pa amb tomàquet. tot i que ho in-tento, aquí no em queda igual, no sé si és pel pa, pels tomàquets... i també trobo a faltar el fuet.

Quines són les principals dife-rències que has detectat entre la manera de ser dels italians i dels catalans?sembla ser que a itàlia la manera de ser varia molt segons la regió. i, com a Espanya, hi ha força dife-rències entre la gent del nord i la del sud. El caràcter dels catalans i dels italians del nord és similar, igual que el dels andalusos i els italians del sud.

Hi ha algun tòpic cert sobre els/les italians/es?això que als italians els agrada ti-rar flors a les noies i que són molt cavallerosos no és un tòpic, és cert!

Hi ha vida més enllà de la pasta i la pizza? no! Per un italià menjar pasta és el pa de cada dia. Ells mengen un

plat de pasta al dia, per dinar o per sopar, però l’han de menjar. i sempre que es va a menjar fora es menja pizza.

Has après a cuinar algun plat tí-pic?sí, he après a preparar risottos bo-níssims: ai funghi, al nero di sèpia, amb verdures...

L’idioma, ja el deus dominar... se t’escapen paraules en italià quan parles amb la teva família o els teus amics d’aquí?Poques vegades, el que més em passa és que de vegades no em surten les paraules en català ni en castellà però sí en italià. és més, crec que hi ha paraules en italià que descriuen exactament el que sents en aquell moment i a les que encara no he trobat una traducció exacta en català o castellà.

Un turista no pot marxar de Torí sense visitar...La Mole antonelliana, la basílica de superga i qualsevol de les pla-ces: Piazza castello, Piazza Vittorio Emmanuele, Piazza carlo Felice, Piazza carlo alberto... torí té unes places maquíssimes i el Parco del Valentino, un parc enorme on es pot passejar, fer esport, etc. i no es pot marxar de torí sense provar un gelat en alguna de les millors gela-teries de la ciutat i un bicherin, el cafè típic torinès, que és un caput-xino amb els voltants de la tassa

recoberts d’una xocolata similar a la nutella.

L’economia italiana no està en el seu millor moment. Com es viu la situació allà?La crisi ha arribat més tard que a Espanya, així que ara es comença a sentir. alba és una de les ciutats més riques d’itàlia i té un nivell de benestar dels més alts del país, sobretot gràcies a l’empresa Ferre-ro, que dóna feina a gairebé tota la ciutat, a la indústria vinícola i a la trufa blanca. de moment, en el que més es nota la crisi és en el fet que han començat a tancar al-gunes empreses i ja no hi ha tanta demanda de personal.

Com són els salaris en relació al cost de la vida?El salari mig és una mica més ele-vat que el d’Espanya, i el nivell de vida és similar.

T’informes del que passa a Cata-lunya?sí, quasi cada matí llegeixo algun diari digital. M’informo tant del que passa a catalunya com a Espanya i a la resta del món.

Com veuen Catalunya des d’allà?Per als italians catalunya és no-més Barcelona, i amb Barcelona estan encantats. Quan dic que sóc d’allà es queden meravellats. La veuen com una de les millors ciu-tats per visitar i també per viure-hi, i em pregunten com és que estic a itàlia i no m’he quedat allà.

Aviat acabes les pràctiques, tens previst tornar a Terrassa o et quedaràs a Itàlia?no tinc pensat ni si em quedaré ni per quant temps. ara mateix no tinc preferència per trobar fei-na aquí, a Barcelona o fins i tot a un altre país. crec que ara és el moment d’agafar experiència en altres països, tot i que si em surt alguna feina interessant a Barce-lona, no hi renunciaré.

“Per als italians quedar després de la feina és una rutina”

NOM: Mariona AmatCIUTAT D’ORIGEN: TerrassaLLOC DE RESIDÈNCIA: AlbaEDAT: 23 anysPROFESSIÓ: Estudiant

Una de les coses que més agraden a la Mariona de Torí, la ciutat on ha passat dos anys i de la que encara està molt a prop (ara viu a Alba, a uns 60 km), són les places i l’elegància que desprèn la ciutat. També li encanta el Parco del Valentino (a la imatge), un parc “molt bonic” i de visita obligada.

Després de dos anys vivint i estudiant a Torí, capital de la regió del Piemont, al nord-oest d’Itàlia, es pot dir que la Mariona és mig italiana. S’ha fet seus els costums del país, com per exemple anar a fer l’aperitivo després de treballar i, de vegades, fins i tot li surten

en italià les paraules que no li vénen al cap en català. Ara està fent unes pràctiques i vivint a Alba, un municipi d’uns 30.000 habitants a 60 quilòmetres de Torí. Quan les acabi, a l’octubre, es llicenciarà, i encara no té clar si allargarà la seva aventura o tornarà a casa.

Page 7: Nº47 | 22 de juliol de 2013

El Servei Català de Trànsit inicia la nova campanya per prevenir accidents a la carretera amb el lema “Podem evitar-ho”. Una campanya impactant basada en diferents testimonis, tots casos reals que han patit algun tipus d’accident de trànsit que els ha marcat de per vida.

Redacció

El Servei Català de Trànsit ha iniciat una nova campanya per ràdio, televisió, sales de cinema i en format pre-roll a Internet. També es pot visio-nar a la pàgina web www.gencat.cat/transit2013/

A la campanya surten testimonis reals que prete-nen conscienciar del perill que hi ha a les carre-teres, un perill que ens pot afectar en tot moment i en qüestió de segons a qualsevol de nosaltres, ja siguem conductors, copilots, acompanyants, motoristes o simples vianants.

8 testimonis reals expliquen directament a la càmera com un accident els va canviar la vida

Testimonis

L’anterior campanya presentava cinc testimonis, dels quals, quatre tornen a protagonitzar aquest any la campanya “Podem evitar-ho”: el Josep Roca, l’Albert Quiles, el Jordi Casellas i la Mireia Sanz, a la majoria dels quals l’accident va deixar en una cadira de rodes de per vida. Les lesions que els acompanyen a causa de l’accident són la paraplegia, el traumatisme cranioencefàlic i, en algun cas, també la mort de l’acompanyant.

A banda, hi ha testimonis nous. En aquest cas, es tracta de la veu dels familiars que han patit les conseqüències de l’accident. La Mireia Sánchez i la seva germana; l’Enrique Quiles, que va per-dre el seu fill i la jove; la família Casellas, perquè van perdre un fill, i la Montse Montal, la mare de la qual va morir atropellada. Persones que han de dedicar part de la seva vida a l’atenció de l’afectat, i fins i tot superar la mort d’un fill o d’una mare.

Responsabilitat

I és que, a més, aquesta nova campanya incideix en el fet que no és només l’accidentat qui pa-teix les conseqüències; així ho demostren alguns dels protagonistes d’aquestes històries: “Perdre un fill et canvia la vida per complet” o “Això de sóc feliç ja no ho puc dir, perquè ja no ho seré mai”. Mostra, per tant, que hi ha casos en què el patiment recau en els familiars i no se sap mai qui en pot sortir malparat. D’aquí la responsabili-tat que tenim tots quan posem el peu a la carre-tera, una acció que cal fer amb els cinc sentits.

Sensibilització

Aquesta campanya de sensibilització viària pro-tagonitzada per víctimes reals d’accidents de trànsit té, per tant, vuit models diferents, que ex-pliquen directament a la càmera durant un mi-nut i mig què recorden del dia de l’accident i què senten arran de les conseqüències que ha com-portat, com per exemple una testimoni que diu:

“Rabia, por lo que era y cómo acabé”. Aquesta campanya vol conscienciar sobre com eren ells abans i, sobretot, com aquell segon de mala sort els ha afectat per a la resta de les seves vides.

De fet, així ho demostra un familiar d’una víctima: “El temps ho cura tot: no, el temps no ho cura tot, el temps et deixa una cicatriu” o “Tindrà seqüeles greus, quedarà com una planta”.

ConscienciarLa campanya vol fer reflexionar sobre els perills que hi ha a la carretera

La finalitat és aconseguir l’impacte amb l’espectador i s’espera que, amb declaracions i vivències de testimonis reals i directes, el missat-ge pugui arribar millor.

“Podem evitar-ho”, que hi hagi accidents a la carretera

També es pot visionar els testimonis a la pàgina web gencat.cat/transit2013/ T’agrada la campanya “Podem evitar-ho”? Dóna’ns la teva opinió a: [email protected]

Campanya testimonial “Podem evitar-ho”

Una vegada més, el Servei Català de Trànsit engega una campanya de sensibilització viària protagonitzada per víc-times que han viscut i estan patint les conseqüències d’un accident. Tots són casos reals.

Alguns testimonis i les conseqüències de l’accident

Va perdre el fill i la jove en un accident de trànsit i el seu nét de 2 anys va resultar greument ferit. “t’ha canviat la

vida per complet.”

ENRIQUE QUILES

La mare de la Montse va morir atropellada per un cotxe en un pas de vianants als 58 anys. “Que marxin

així, en un instant, és molt injust.”

MONTSE MONTAL

Els fills del Jordi i la Joana van tenir un accident. El petit va morir i el gran va patir seqüe-les irreversibles.

“Això de sóc feliç ja no ho puc dir, perquè ja no ho seré mai.”

FAMÍLIA CASELLAS

Va patir un accident de moto als 18 anys. Lesió: traumatis-me cranioencefàlic “Siento rabia,

por lo que era y cómo acabé.”

MIREIA SÁNCHEZ I GERMANA

el Diari del Vallès 7Dilluns, 22 de juliol de 2013

Page 8: Nº47 | 22 de juliol de 2013

el Diari del Vallès8 TOTS OPINEM Dilluns, 22 de juliol de 2013

EDITORIAL

Av. dels Països Catalans, local 9 E - 08192 Sant Quirze del VallèsTel. 93 159 84 64 - www.eldiaridelvalles.cat

Dipòsit legal: B-29273.2012

EDITOR: Jaume CanalsDirectora general: Patricia Giménez

Co-productor: Daniel Navarrete

REDACCIÓDirectora: Bàrbara Padilla

Redactora: Ariadna Cortés - Redactor d’Esports: Adrián ArroyoFotògrafs: Montse Camon - Correctora: Eva Zamarreño

Maquetador: Daniel Ramírez - Coordinadora: Maria Sá[email protected] - [email protected]

PUBLICITATDirectora: Patricia Giménez

Caps de publicitat: Núria Carbó, Enric Company i Herminia Perpinyà[email protected]

Imatge i disseny: Albert Terré i Daniel RamírezDisseny web: Nohemí Ortiz

IMPRESSIÓ: IMPRINTSA, SA. Editat per Canals de Difusió, SL

distribució gratuïta

difusió controlada per:

Les barraques, l’etern debat

Els comerços i la seva eficiència energètica

La mentida

Les barraques de la Festa Major de Sabadell sempre han estat objecte de debat. Allà on es col·loquen,

el soroll i la brutícia generen malestar als veïns, que any rere any demanen la seva rotació –també els partits polítics–. Al llarg del temps, les barraques han anat passant per la Bassa de Sant Oleguer, el Mercat Central, la plaça de la Creu Alta i ara l’antic Vapor Turull, com l’any passat. Vagin on vagin, el volum de la música i la forta concentració de gent molesten els veïns de la zona, i els grups de l’oposició traslladen les queixes veïnals a l’equip de govern. Aquest any, el grup municipal de CiU ha demanat que es reubiquin al Parc Catalunya o a l’interior de Fira Sabadell. La resposta del govern ha estat ràpida: “El Vapor Turull ens va bé perquè és cèntric i segur”, ha afirmat el regidor de Cultura, Quim Carné. A banda de les activitats culturals i els concerts que s’hi programen –gràcies a la tasca de les entitats que organitzen aquesta festa alternativa–, les barraques són un lloc de beure i de trobar-se amb els amics per al col·lectiu més jove, que en comptes d’anar a la Zona Hermètica a celebrar la Festa Major es queda al centre de la ciutat. Això evita que hagi d’agafar el cotxe per tornar a casa, però mai evitarà que hi hagi soroll. L’any passat, els avis de la residència que està just al costat del Vapor Turull es van queixar del volum. Per sort per a ells, només són dues nits de rebombori a l’any.

Ben segur que coneixem algun comerç o botiga (joieria, botiga de roba infantil o juvenil, perru-

queries i fins i tot perfumeries) que ens ha sorprès per la quantitat de llums que utilitza. Llavors, la pregunta és fàcil: per què els petits comerços no implanten mesures d’estalvi energètic si això repre-senta un estalvi de diners?Com és sabut, hi ha moltes solucions per realitzar una millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions, sigui quin sigui el sector (industrial, distri-bució, hoteler, habitatges, etc.). Moltes d’aquestes solucions són conegudes per una àmplia majoria de la població, com les làmpades de baix consum, els led, les bombes de calor tipus inverter, les fines-tres de doble vidre i les cortines d’aire, molt utilitzades en botigues. D’altra banda, hi ha mesures d’estalvi energètic que són imposades per la le-gislació. En són un exemple els recupe-radors de calor, utilitzats en mitjanes i grans instal·lacions climatitzades que necessiten uns cabals importants de re-novació d’aire per evitar ambients con-taminats, desagradables o insalubres. Així, els podem trobar en auditoris, tea-

Es passa massa sovint per sobre de la paraula mentida en tot allò que té a veure amb la política i en els esde-

veniments de cada dia. Està ben estès allò que diu la gent: “aquí tothom menteix”. Bé, no hauria de ser així; hi ha polítics que vénen de la democràcia cristiana de missa i comunió diària i això és pecat, haurien de confessar-se. O és que, en pronunciar la mentida, creuen els dits com fèiem de petits i així la mentida és menor?En aquests moments, vivim en un temps de mentida, els valors estan perduts, la corrupció ho crema tot, no creiem en res, cada vegada és més difícil confiar els uns en els altres. S’ha perdut l’ètica, la moral amb la que va néixer la transició política. Ara només ens queda la sorpresa diària de

què ens tocarà viure avui.A quins líders podem confiar el nostre país? Què pretenen? Viuen en un altre món, no s’assabenten de res, només els preocupa com taparan els seus forats ètics i morals mentint de forma grollera des del poder de la majoria.Ja s’ho trobaran a les pròximes eleccions. Aleshores ja es penediran de les mentides que ens estan dient durant aquest temps, però no hi haurà temps de rectificar i ens trobarem en un país desmoralitzat per les retallades a la sanitat, i la manca de recur-sos per a la gent gran. I no haurem avan-çat gens en el dret a decidir per moltes co-missions que fem cada dia. Aquesta serà la dura realitat del teatre de Catalunya i Espanya.

José L. Rodriguez EspantosoEnginyer Tècnic Industrial i [email protected]

Jaume CanalsEditor d’El Diari del Vallè[email protected]

tres, cinemes, centres comercials i grans oficines, entre d’altres.Tornant al petit comerç, s’ha de tenir present que aquest sector representa un volum molt important de les instal·la-cions totals que consumeixen energia. Per aquest motiu, pot ser un sector molt interessat a tenir capacitat per implantar sistemes i instal·lacions eficients ener-gèticament, ja que així també reduiran despeses en subministraments (factura elèctrica, majoritàriament). Hi ha dos aspectes que fan que els co-merços nous s’obrin amb instal·lacions normals, i no pensades amb criteris d’eficiència energètica:- Els costos inicials que representen. En el moment d’obrir un negoci, l’eficiència no és una prioritat, ja que no es pot as-segurar si el negoci viurà el temps sufi-cient per arribar a rendibilitzar les ins-tal·lacions.- Per un tema cultural. Consciència soci-al dels beneficis que comporta.Aquest darrer punt podria estar relaci-onat amb el fet que la unitat de mesura utilitzada habitualment per mesurar o comparar eficiències (tona de CO2) no és intuïtiva ni de fàcil comprensió per al públic. S’hauria d’utilitzar una altra uni-tat.D’altra banda, moltes franquícies no aju-den que els franquiciats puguin realitzar certs canvis de millora, pel fet que tren-quen les directrius d’estètica de la mar-ca. En aquests casos, les franquícies no haurien de dissenyar la marca sota crite-ris d’estalvi? Ajudaria també a millorar la seva imatge.

Page 9: Nº47 | 22 de juliol de 2013

Tractaments de bellesa a l’estiuEls metges de Grup Policlínic resolen dubtes sobre si és convenient realitzar-se un tractament estètic a l’estiu, una pre-gunta molt freqüent en les seves consul-tes en aquesta època de l’any.És veritat que hi ha tractaments que es-tan contraindicats a l’estiu, com els pee-lings químics a mitjana i alta profunditat i els tractaments facials amb làser per rejovenir o eliminar taques, perquè ne-cessiten evitar l’exposició al sol per a la seva recuperació.També és cert que hi ha tractaments es-tètics que es poden realitzar en aquesta època i alguns són molt aconsellables per prevenir i retardar l’envelliment.Grup Policlínic proposa el millor Pack Ex-prés Facial per preparar el cutis aquest estiu: en només 1 hora podreu lluir un cutis esplèndid aquestes vacances.El Pack Exprés Facial inclou:• Un peeling exfoliant facial (no químic)

per retirar les cèl·lules mortes i preparar la pell• Una sessió d’oxigenoteràpia facial amb oxigen pur per reparar i rejovenir la pell• Una aplicació de principis actius rics en àcid hialurònic (reparador, antiarru-gues i antienvelliment)• Una màscara facial amb extractes de llavors. Resultat d’efecte immediat, amb una pell neta, sana, brillant, rejovenida i hidratada. En una paraula: una pell radi-ant. Aquest tractament aconsegueix pre-parar la pell per a un morè uniforme i la deixa a punt per minimitzar els efectes del sol.Realitzat per: professionals del Servei d’esteticista de Grup PoliclínicPreu: 40€/sessió.Validesa: fi ns al 31/08/2013Amb l’oxigenoteràpia, retardem el procés natural d’envelliment de la pell i li donem

una qualitat excel·lent.Madonna, Victoria Beckham, Cindy Craw-ford o Cameron Díaz han confessat que han utilitzat l’oxigen com a part dels seus tractaments de bellesa. Actualment, no només les famoses poden accedir a un tractament amb oxigen pur sinó que està a l’abast de totes les butxaques.Els benefi cis d’una sessió d’oxigenoterà-pia són:• Estimular la síntesi de col·lagen i elas-tina• Combatre els radicals lliures i el dany

causat pels mateixos• Allisar les arrugues i els plecs de la pell, tot rejovenint i reafi rmant• Augmentar la hidratació• Recuperar la humitat en les pells se-ques• Regular el greix i tancar els porus de les pells grasses• Ajudar a restablir les pells cansades i sense lluminositat• Resulta ideal en el cas de les pells amb estries i per reposar la pell (especial-ment, en coll i contorn d’ulls).

Visita informativa gratuïta Finançament personalitzat

902 31 35 36www.opcionmedica.com

TERRASSA - Plaça nova, 5 (CC Vapor Gran)MATARÓ · TERRASSA · L’HOSPITALET

Clínica Opción Médica, per la teva seguretat

Has provat tot tipus de dietes, però només has collit

un fracàs rere un altre; perdent pes i recuperant-lo

després més uns quants quilos extra de propina. Vols

acabar amb el teu problema de sobrepès però no saps

com i sents que està començant a afectar no només a

la teva autoestima, sinó també a la teva salut... Saps

que avui gràcies als últims avenços mèdics existeixen

nous tractaments que poden ajudar-te a acomiadar-te

de l’obesitat d’una vegada per sempre?

Recupera el control del teu pes i de la teva vida

Baló Ajustable (BAS)

El Baló Ajustable és un baló intragàstric amb un disseny evolucionat i millorat que permet augmentar i disminuir la seva mida, si és necessari, per a perpetuar la sensació de sacietat i permetre que el pacient segueixi perdent pes fins al final del tractament. A més, a diferència dels seus antecessors (6 mesos), és l’únic baló intragàstric autoritzat per a romandre a l’estómac fins a 1 any.

Els estudis mèdics realitzats mostren que amb el Baló Ajustable és possible perdre més del doble de pes que amb els antics balons i permet als pacients assolir el seu pes ideal.

1 ANY DE DURADA MAJOR PÈRDUA DE PES SENSE CIRURGIA

Cirurgia POSE

Després de superar els 1.500 tractaments realitzats a Espanya i en base als bons resultats obtinguts, aquesta nova tècnica s’aferma com l’opció no quirúrgica més eficaç per a tractar el sobrepès i l’obesitat.

El mètode o cirurgia POSE és una tècnica mínimament invasiva que consisteix en modificar la mida, la forma i la capacitat de l’estómac per via oral, sense incisions. Amb l’estómac més petit, el pacient sent major sensació de sacietat i, per tant, queda satisfet menjant menys quantitat d’aliments. D’aquesta manera, li és molt més fàcil poder canviar els hàbits alimentaris i d’estil de vida. SENSE MOLÈSTIES SENSE CICATRIUS EXTERNES SENSE INGRÉS

BENESTARel Diari del Vallès 9Dilluns, 22 de juliol de 2013

Unitat de medicina estètica Grup Policlínic902 026 821 • [email protected] • http://grup-policlinic.com/

Sant Cugat del Vallès · Sabadell · Terrassa · Rubí · Cerdanyola del Vallès · Sant Joan Despí

Page 10: Nº47 | 22 de juliol de 2013

Dilluns, 22 de juliol de 2013 el Diari del Vallès10

El teu comerçLa nova guia de “El Diari del Vallès” per donar suport al petit empresari

sabadell

vallès occidental

Tel. 93 462 30 39 - 93 518 11 58 - www.aigua-net.es

24 hores al seu servei10% dte. lectors diari

Neteja, desembús i inspecció de canonades:

particulars i empreses

Especialistes en solucions i materials per a la reforma

de la teva llar

C/ Priorat, 15 nau 9 - 08192 Sant Quirze del VallèsT. 937 213 395 - Fax 937 213 395

[email protected] - www.bdblorente.com

Ceràmica • Bricolatge • Materials

Pol. Industrial CAN CANALS - C/ Illa de Buda, 1008192 Sant Quirze del Vallès - Tel 93 721 30 96

www.autocarsfuentes.com - [email protected]

Més de 40 anysd’experiència.

Demana el teu pressupostsense compromís

Q u a l i t a t i B o n S e r v e i

C/ Pedres Blanques, 33, 08192, Sant Quirze del Vallèswww.llarinfantslamarieta.com - [email protected]

(nens de dins i fora de l’escola + germans fins als 5 anys)

CASAL D’ESTIU A L’AGOST

Portes - Armaris - Mobles - Parquets - Escales - Baranes - Folrats de parets i sostres - Vernissos - Laca - Decapés - Persianes tot tipus i motor - Cuines

i banys - Pèrgoles - Tarimes per terrasses i piscines IPE.

Empordà, 49 (Pol. Can Casablancas) 08192 Sant QuirzeTel./Fax 93 721 08 19 - www.maspur.com

[email protected]

Page 11: Nº47 | 22 de juliol de 2013

el Diari del Vallès 11Dilluns, 22 de juliol de 2013

Una gira sense precedents per territori nipó

A. ARROYO / M.A.RODRÍGUEZSabadell

El Centre d’Esports Sabadell és des de dijous passat a Tò·quio, on està fent una estada de pretemporada. Els arlequi·nats s’enfrontaran demà al FC Tokyo, equip amb el qual els sabadellencs han signat un acord de col·laboració, i d’on és So·tan Tanabe, futbolista que enguany jugarà ce·dit a les files de l’equip vallesà. Un amistós que serà el primer d’aques·ta pretemporada per als homes de Javi Sa·lamero, però que més enllà d’això, serà històric, ja que és el primer del Centre d’Es·ports en territori asiàtic.

Fins ara, el Sabadell ha·

A.A. Sabadell

La presentació de l’equip dimarts passat va servir també per acomiadar el ca·pità de l’anterior plantilla. Juvenal Edjogo·Owono deixa el Sabadell, després de cinc temporades al club on es va formar. En el seu emotiu comiat, el migcampista va demanar a l’afició “ser feliç donant suport al seu equip”.

Cinc anys d’arlequinatInternacional per Guinea Equatorial, el sabadellenc ha jugat un total de 161 par·tits oficials en els cinc anys que ha defensat la samar·

A.A. Sabadell

Just abans de volar al Japó, el Sabadell va presentar el seu últim fitxatge, Cristian García. El defensa terrassenc es va definir com un “lateral dret de llarg recorregut”. Arriba procedent del Córdoba, on ha viscut un parell de tempo·rades “bones però amb alti·

via disputat un total de 23 partits fora de les nostres fronteres. Els vuit últims van ser a Andorra, primer amb dos amistosos, i entre 1982 i 1998 de lliga i Copa del Rei. La primera experiència a l’es·tranger, però, es remunta al 1940, quan els arlequinats

van fer una gira de 10 partits per Mèxic. Els anys 1951 i 1952 van repetir experièn·cia, en aquest cas entre Fran·ça i Holanda, enfrontant-se a

reta arlequinada i ha fet un total de 21 gols. Marxa així una de les peces claus de la temporada de l’ascens a Segona A. n

baixos”. El jugador vallesà va explicar com havien anat les negociacions: “Al principi ana·va a sortir cedit, però després em van dir que rescindís, i aquí es va complicar la cosa. Agraeixo l’espera al Saba·dell”. L’exfutbolista del Terras·sa, entre d’altres, va afirmar que pot aportar “experiència a la categoria, treball i com·promís” al seu nou equip. n

equips com el Girondins de Burdeus o l’Ajax. Tot i que el més especial de tots va ser el Bruges·Sabadell de la Copa de Fires del 1969, únic partit de la història dels arlequinats en competició europea.

Un miler de seguidorsJust abans de viatjar al Japó, país d’origen del màxim ac·cionista de l’entitat, el Saba·dell 2013/14 es va presentar en societat. Més d’un miler d’aficionats van voler veure en primera persona els inte·grants del nou projecte arle·quinat, inclòs André Bikey, a prova els últims dies, i també alguns jugadors del filial.

Pretemporada definidaMés enllà d’aquesta gira, el Sabadell també ha comuni·

cat la llista sencera d’amis·tosos que afrontarà abans de l’inici de la lliga a mitjan agost. De tornada del país nipó, els vallesans s’enfron·taran a l’Espanyol el dissab·te dia 27 de juliol (21h) a la Nova Creu Alta. L’endemà (19.30h), els de Javi Sala·mero s’enfrontaran a domi·cili al Palamós, en un partit habitual cada estiu al Cen·tre d’Esports. Els dos últims amistosos de la pretempo·rada seran a l’agost. El dia 3, el Josep Molins de Sant Oleguer acollirà a les 19h un Sabadell·Gimnàstic de Tar·ragona, mentre l’última cita abans del Sabadell·Mallorca de la primera jornada de Se·gona A serà l’amistós a l’Alco·raz contra el Huesca del dia 8 d’agost (19.30h). n

PEDRO SALADO · CE SABADELL

PEDRO SALADO · CE SABADELL

PEDRO SALADO · CE SABADELL

Foto oficial de la plantilla a la presentació del Sabadell 2013/14 que va aplegar més d’un miler de seguidors

Juvenal va rebre un obsequi

El terrassenc ha signat per dos anys al Centre d’Esports

Juvenal s’acomiada del club de la seva ciutat

Cristian, presentat

n FUTBOL n FUTBOL

n FUTBOL

CADA DILLUNSA LES 10 DEL MATÍ

ESTARÀ EN DIRECTE A

Cada dilluns, al magazín “el submarí” de Ràdio Terrassa, a partir de les 10 h del matí, les notícies més destacades del Vallès Occidental en directe amb El Diari del Vallès.

El Sabadell jugarà demà contra el Tokyo el seu primer partit de la història a l’Àsia Els arlequinats són al Japó des de dijous

L’equip arlequinat es va presentar davant més de 1.000 persones abans de viatjar al Japó

Page 12: Nº47 | 22 de juliol de 2013

FUTBOL SALA

La Segona B comptarà amb cinc equips vallesans

El Vallès Occidental tindrà cinc representants la pròxima temporada a la tercera categoria del futbol sala estatal. El FS Montcada va fer les fases d’ascens, però no va ascendir en l’eliminatòria davant el Debabarrena basc, i per tant, continua a Segona B. L’Escola Pia també segueix a la mateixa categoria i, a més, jugarà la Copa del Rei, després d’un gran any en el qual l’equip sabadellenc va acabar tercer. El FS Sant Cugat, primer del grup 1 de Tercera, també va assolir l’ascens a aquesta categoria de bronze. Els dos últims ascensos en confi r-mar-se, tots dos administratius, han estat el del Natació Sabadell (segon al Grup 1 de Tercera) i l’Olímpic Floresta (tercer al Grup 2 de Tercera). Els cinc compartiran grup ara a Segona B.

FUTBOL

La selecció femenina es juga avui el passi a les semifi nals de l’Eurocopa

Les vallesanes Vicky Losada i Mariajo Pons poden ser aquest vespre semifi nalistes de l’Eurocopa de Suècia 2013. La selecció espanyola s’enfronta a les 18h a Noruega en partit dels quarts de fi nal de la competició. El combinat escandinau va acabar primer de grup, mentre que les noies d’Ignacio Quereda van ser segones per darrere de França. Després del triomf inaugural contra Anglaterra amb desta-cada actuació de la terrassenca Losada (2-3), la selecció va perdre contra França per la mínima (1-1) i va empatar a un gol davant Rússia (a la foto, la pròpia Losada, titular dijous, en una acció del partit). En cas de classifi car-se, Espanya igualaria el millor paper de la seva història en una Eurocopa femenina.

ADRIÁN ARROYO

FIFA

Dilluns, 22 de juliol de 2013ESPORTS el Diari del Vallès12

■ NATACIÓ ■ BICITRIAL

Barcelona, capital del ‘planeta aigua’

ADRIÁN ARROYOBarcelona

Hansel Cereza, autor de la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, va ser l’encarregat d’alçar el teló, divendres, dels Mundials de natació de Barcelona 2013. Ho va fer amb un espectacle ano-menat Somnis d’aigua, en el qual el Jordi i el Marc, dos nens de la comarca, eren protagonistes d’una història en la qual també hi va par-ticipar l’Eduard Admetlla, de 89 anys i pioner del subma-rinisme a Catalunya. Una oda a l’aigua amb la qual co-mençaven els campionats, celebrada entre el Port Vell i un Palau Sant Jordi que va penjar el cartell d’entrades esgotades. Un dels moments més recordats de la nit va ser l’actuació dins de l’aigua de la colla Castellers de Bar-celona.

Rozas, el primerEn l’àmbit purament espor-tiu, la primera medalla per a la delegació espanyola va ar-ribar a la natació sincronitza-da, amb el bronze aconseguit

REDACCIÓIgualada

La primera prova del Mundial de bicitrial es va saldar amb el triomf de la sabadellen-ca Mireia Abant i la tercera posició de la seva germana bessona Gemma. Igualada va acollir per segon any con-secutiu aquesta prova, que en categoria femenina es va disputar divendres al Com-plex Esportiu de Les Comes, mentre que les categories disputades dissabte van ser al centre de la capital de

l’Anoia. Entre les dues ger-manes Abant va acabar Lua Vizcaíno, completant així un podi íntegrament català. La segona i defi nitiva prova del Mundial arribarà aquest cap de setmana a Blansko (Re-pública Txeca).

Triomf a l’EuropeuDies abans, la Gemma Abant havia guanyat a Valderrobres (Terol) el Campionat d’Eu-ropa, celebrat en una única prova, just per davant de la seva germana Mireia i de la sueca Nadine Kamark. ■

al solo tècnic per l’Ona Car-bonell. El primer represen-tant vallesà a entrar en acció va ser el nedador del Nata-ció Sabadell, Miguel Ángel Rozas, que va participar als 5 quilòmetres d’aigües ober-tes i va acabar quinzè amb un temps de 27:37. Rozas explicava així l’experiència al web de la Federació: “Era un circuit ràpid, complicat i on hi ha hagut molts pals. Tinc cops a la cara, a les espatlles i al coll, però ser aquí ha es-tat espectacular. Formar part d’uns Campionats del Món i el reconeixement a la meva feina és per estar orgullós i molt content”. Avui nedarà els 10 quilòmetres.

El waterpolo, l’esport reiAltres nedadors com Asc-hwin Wildeboer, Marc Sánc-hez, Albert Puig o Judit Igna-cio també representaran el Natació Sabadell i el Natació Terrassa a Barcelona 2013, encara que l’esport que més esportistes vallesans apor-ta a aquests Mundials és el waterpolo, amb una desena. Al tancament d’aquesta edi-ció, estava en marxa el par-tit inaugural de la selecció femenina contra Holanda. Un combinat, el de Miki Oca, on hi són les waterpolistes del Sabadell Anni Espar, Mati Ortiz, Pilar Peña, Lau-ra Ester, Maica García i una Jennifer Pareja que confi a a

ABANT TWINS

BCN 2013

La cerimònia d’inauguració va comptar amb una actuació castellera

Mireia i Gemma Abant, primera i tercera ara mateix del Mundial

Les germanes Abant dominen el Mundial

La selecció de waterpolo femení és una de les favorites al podi

Waterpolo Masculí (Picornell):ESPANYA-NOVA ZELANDA (avui, 21.30 h)ESPANYA-MONTENEGRO (24/07, 21.30 h)ESPANYA-GRÈCIA (26/07, 21.30 h)Vuitens (28/07), Quarts (30/07), Semifi nals (01/07) i Finals (03/08)

Waterpolo Femeni (Picornell):ESPANYA-HOLANDA (ahir)ESPANYA-RÚSSIA (23/07, 21.30 h)ESPANYA-UZBEKISTAN (25/07, 21.30 h)Vuitens (27/07), Quarts (29/07), Semifi nals (31/07) i Finals (02/07)

Natació (Sant Jordi):Judit Ignacio (200 papallona, 31/07)Albert Puig (200 estils, 31/07)Aschwin Wildeboer (50 esquena, 03/08)Marc Sánchez (1500 lliures, 03/08)

Aigües Obertes (Moll de la fusta):Miguel Ángel Rozas (10 km, avui 12 h)

Les proves a seguir de Barcelona 2013Les proves a seguir de Barcelona 2013

El Mundial comença a la ciutat comtal amb una espectacular oda a l’aigua a la cerimònia d’inauguració, duta a terme a cavall entre el Palau Sant Jordi i el Port Vell. Una quinzena de nedadors i waterpolistes representaran la comarca a Bcn2013

repetir a la piscina Picornell el podi que van aconseguir fa un any als Jocs Olímpics de Londres 2012: “Estem molt bé i les sensacions a la piscina són molt bones. L’escenari és perfecte i es-perem acabar al més amunt possible”.

Pel que fa a la selecció masculina, el terrassenc Rafa Aguilar ha convocat per a aquesta cita Iñaki Aguilar, Ricard Alarcón, Pere Estrany i Xavi Vallès. Un equip que s’estrenarà a la competició aquesta nit (21.30h) davant el Nova Zelanda. ■

Page 13: Nº47 | 22 de juliol de 2013

FUTBOL

El Terrassa manté els preus dels seus abonaments

“El Terrassa fa ciutat, i tu?” és l’eslògan de la nova campanya de socis del Terrassa de cara a la temporada 2013/14. L’objec-tiu del club egarenc és obrir-se a la ciutat i arribar a la xifra de mig miler de socis. Per això, ha mantingut els preus dels seus abonaments per tercer any con-secutiu. El preu del carnet de general és de 100 euros, pels 190 de la zona de tribuna.

VOLEIBOL

Daysa Delgado i Katia Maeso reforcen el Sant Cugat

El Volei Sant Cugat ha confirmat els seus primers fitxatges de cara al seu retorn a l’elit. La canària Daysa Delgado jugarà a l’equip vallesà la pròxima temporada. Es tracta d’una jugadora amb àmplia experi-ència a Superlliga que arriba procedent de l’Iruña. També ho farà Katia Maeso, que procedeix de l’Esplugues i, com Delgado, també actua de central.

ATLETISME

El CAR celebra demà els seus 25 anys amb la ‘Moonrace’

Més de 1.300 persones s’han inscrit per participar demà a la nit (21.30h) a la Moonrace, la cursa popular que ha organitzat el CAR de Sant Cugat per celebrar el seu primer quart de segle d’història. La prova, que coincidirà amb la lluna plena, començarà i acabarà a la pista d’atletisme del centre d’alt rendiment, i tindrà un recorregut de 8 quilòmetres pels carrers de Sant Cugat.

FUTBOL

Cristian Tello: “No he volgut escoltar cap oferta”

El sabadellenc Cristian Tello va comparèixer divendres davant els mitjans en una roda de premsa en la qual va confirmar que està negociant la seva renovació al Barcelona: “No he volgut escoltar cap oferta. La meva il·lusió és seguir al Barça. Sé que la competència és dura, però em sento preparat i amb més experiència, i el meu objec-tiu és tenir més regularitat”.

HOQUEI HERBA

Definits els calendaris de la Divisió d’Honor

La Divisió d’Honor enguany es dividirà en dues fases. Els sis primers classificats de la primera volta optaran al títol i els sis últims a la permanència. A la masculina, l’Atlétic debutarà contra el Com-plutense, el Júnior rebrà el Tenis i l’Egara visitarà l’Atlético San Se-bastián. En categoria femenina, la primera jornada ha ofert els par-tits Atlètic-Taburiente, Júnior-Egara i Terrassa-Real Sociedad.

Carles Ribot entrenarà el Sabadell Sant Nicolau

Tanino, nou patrocinador del CB Cerdanyola

A. ARROYOSabadell

El Club Esportiu Sant Ni-colau va donar el tret de sortida al seu cinquè any a la Lliga EBA dijous passat presentant les directrius del seu nou projecte. Després de no poder pujar a les fa-ses d’ascens disputades fa unes setmanes a Madrid, el president col·legial, Jordi Vallhonrat, va reconèixer que el pròxim projecte l’han pogut preparar amb més temps: “Ha estat un estiu molt tranquil, sense haver d’estar pendents de si te-níem els recursos o no per pujar de categoria”.

La plantilla grana variarà respecte a la de la tempo-rada passada. Són baixes Fernando Cerqueira, Jaume López, Albert Del Hoyo i un Cesc Cabeza que ha decidit retirar-se, encara que se-gueix com a màxim respon-sable de l’àrea esportiva. En el capítol d’incorporaci-ons, pugen del segon equip Ricardo Baltà i Ikka Maki, i s’hi afegeix el jugador saba-dellenc del Júnior del Barce-

El restaurant Tanino de Cerdanyola del Vallès, situat a l’avinguda Canaletes número 17, serà, a partir de setem-bre, el principal patrocinador del club de bàsquet mas-culí del municipi, que des de fa vuit anys es coneix com a Ópalo Cerdanyola. La propietària del local, Anna Mar-tínez, explica que amb aquesta acció vol promocionar el restaurant i donar un cop de mà al club, afectat per la crisi: els darrers anys ha perdut deu patrocinadors. “El nou nom ve acompanyat d’un canvi important en el look de l’equipació”, diu el president del club. El capità del Sènior A, que porta dotze anys jugant al club i que coneix des de fa temps la propietària de l’establiment, creu que és una bona forma de donar a conèixer el res-taurant. “És un esforç molt valorable i agraïm que ens ajudin a créixer”, reconeix.Martínez, que ha estat jugadora de bàsquet durant molts anys i va cursar Direcció Hotelera, s’ho ha pres com una aposta personal. “Ja he amortitzat la inversió”, assegu-ra. Tanino serà a partir d’ara un nou lloc de reunió de l’equip, que gaudirà de descomptes especials; descomp-tes que també s’oferiran als 450 socis que té el club. “Casa nostra és casa vostra”, diu Martínez. El restaurant Tanino, que porta dos anys en funciona-ment, s’ha especialitzat en tapes casolanes i entrepans, tot i que té menús degustació, de maridatge, diaris (10’90 euros) i de cap de setmana (17’90 euros). El bi-nomi qualitat-quantitat és la seva marca i vol convertir-se en un referent a Cerdanyola. A banda de dinars i sopars, acull diferents esdeveniments, com tuppersex, festes per a nens i nenes i tastos de vins i gintònics. El passat 1 de juliol va celebrar el seu segon aniversa-ri amb una festa d’agraïment als clients més fidels: hi va haver un pica-pica, música i un photocall. Es tracta d’un negoci familiar, ja que els pares de l’Anna tenen un altre restaurant que només s’obre per a esdeveniments de més de vint persones. Al setembre obriran un tercer restaurant, que portarà ella.

lona, Ignasi Moix, que havia estudiat batxillerat al mateix Sant Nicolau. Falta encara per tancar-se l’últim fitxatge, que serà un jugador d’alça-da per reforçar el joc interior.

Aleix Duran al BarçaL’objectiu, per tant, segueix sent el de “promocionar i fer créixer els jugadors joves”, com deia Vallhonrat, encara que el principal canvi estarà a la banqueta. Aleix Duran deixa el Sant Nicolau per entrenar el filial del Barcelo-na. El president del club sa-badellenc es va acomiadar així del tècnic terrassenc: “Vull tenir un agraïment molt especial per a ell, perquè hem après molt en les seves dues temporades aquí. Ha

estat una experiència inobli-dable, deixa el llistó molt alt i també ens fa grans com a club que un entrenador nos-tre sigui escollit en un repte tan important com aquest”.

En la mateixa roda de premsa de dijous, va ser pre-sentat el seu substitut. Es tracta de Carles Ribot, fins ara entrenador del Sant Jo-sep de Girona, on també ha-via treballat amb el bàsquet formatiu. El nou entrenador va assegurar sentir-se “un afortunat” perquè un club com el Sant Nicolau “que ha treballat tan bé els últims anys” s’hagi fixat en ell.

Canvi de seuUn Sant Nicolau que en-guany tornarà a jugar al

pavelló del Carrer Jardí en horari de dissabte a les 19h, en comptes de fer-ho al Pavelló del Nord. “Volem tornar a les arrels dels pri-mers anys perquè ens hem adonat que els més petits del nostre públic no podien venir”, explicava el president en aquest sentit.

Tot plegat en una Lliga EBA que comptarà només amb 12 equips, malgrat la idea de la Federació de fer grups de 16. L’Olivar sara-gossà és l’únic equip del grup que no serà català. Un format que no agrada a Ri-bot, que hauria preferit tenir tres o quatre rivals més. A canvi, la Lliga Catalana serà més llarga, i començarà a fi-nals de setembre. n

ADRIÁN ARROYO

El nou entrenador del Sant Nicolau, Carles Ribot (esquerra), al costat del president Jordi Vallhonrat

ESpoRTSel Diari del Vallès 13Dilluns, 22 de juliol de 2013

n BÀSQUET

BÀRBARA PADILLA

L’extècnic del Sant Josep de Girona agafa el relleu a la banqueta del club grana d’un Aleix Duran que dirigirà la pròxima temporada el filial del FC Barcelona. Entre les novetats a la plantilla, destaca la retirada de Cesc Cabeza

Page 14: Nº47 | 22 de juliol de 2013

Dilluns, 22 de juliol de 2013 el Diari del Vallès14

Page 15: Nº47 | 22 de juliol de 2013

SUDOKUS 22 de juliol de 2013

El joc és molt simple: hi ha una quadrícula de 81 quadrats, dividits en 9 blocs de 9 quadrats cadascun. Alguns d’aquests quadrats ja vénen amb una xifra escrita i l’objectiu és emplenar els quadrats buits de manera que els nombres de l’1 al 9 apa-reguin únicament una vegada a cada fi la horitzontal, vertical i dintre de cadascun dels nou blocs que formen la quadrícula.

FÀCI

L

DIF

ÍCIL

FÀCI

L

DIF

ÍCIL

CINEMA: RECOMANACIONS

EL TEMPS

AGENDAel Diari del Vallès 15Dilluns, 22 de juliol de 2013

EXPEDIENTE WARREN. THE CONJURING

Gènere: TerrorDurada: 112 min.Classifi cació: 16 anysDirector: James WanIntèrprets: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston, Lili Taylor, Joey King Sinopsi: L’Ed i la Lorraine són uns reconeguts investigadors de fenòmens paranormals que s’enfronten al cas més terrorífi c de les seves vides en una granja aïllada.

AHORA ME VES...

Gènere: ThrillerDurada: 116 min.Classifi cació: AptaDirector: Louis LeterrierIntèrprets: Isla Fisher, Morgan Freeman, Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Michael CaineSinopsi: Durant les seves actuacions, un grup amb els millors il·lusionistes del món fa tot un seguit d’atracaments a personatges corruptes, davant l’estupor d’un equip de l’FBI.

LLÉVAME A LA LUNA

Gènere: ComèdiaDurada: 104 min.Classifi cació: 7 anysDirector: Pascal ChaumeilIntèrprets: Diane Kruger, Dany Boon, Alice Pol, Etienne Chicot, Robert Plagnol, Jonathan Cohen, Bernadette Le Saché Sinopsi: A la família de l’Isabelle, els primers matrimonis fracassen sempre. Per evitar-ho, ella prepara un pla amb el seu promès: seduir un home, casar-s’hi i divorciar-se’n.

ZARAFA

Gènere: AnimacióDurada: 78 min.Classifi cació: AptaDirector: Rémi Bezançon, Jean-Christophe LieSinopsi: Els nens d’un petit poble es reuneixen sota el baobab, on un ancià els explica la història de l’amistat entre el Maki, un nen de 10 anys, i la Zarafa, una girafa òrfena.

NOCHE DE MARCHA

Gènere: ComèdiaDurada: 90 min.Classifi cació: 16 anysDirector: Jon Lucas, Scott MooreIntèrprets: Miles Teller, Skylar Astin, Sarah Wright, Jonathan KeltzSinopsi: El que se suposava que seria sortir a prendre una cervesa el dia del seu aniversari amb els seus amics, acaba per a en Jeff en una nit de caos, excessos i marxa total.

32º 19º30 Km/h SW 0 mm

DIMARTS 23

32º 19º26 Km/h SW 0 mm

DIMECRES 24

32º 18º23 Km/h S 0 mm

DIJOUS 25

DIVENDRES 26

31º 19º19 Km/h SE 0 mm

AGENDA DE LA SETMANA

23 Presentació del llibre El rescat de la democràcia, a càrrec d’Arcadi Olive-res i Celestino Sánchez. A les 19h, a l’Abacus del Carrer Tres Creus de Sa-badell.

24 Tallers familiars. L’escola del circ. A les 19h, a la Plaça El Roc Blanc de Terras-sa.

28 Monòleg. Los misterios del bufón. A les 18.30h, al Teatre Arlequí de Saba-dell.

25 Cupido rere els murs, a càrrec d’En-semble Magister Petrus. A les 20.30h, a l’Església Santa Maria - Seu d’Ègara de Terrassa.Un duet de baríton i piano clou el Festi-val de Música de Matadepera a les 22h al Casal de Cultura.

22 Música. Humarea. A les 21h, a la ter-rassa d’El Mirador de Castellar del Va-llès.

26 60 anys de Biblioteca Pública a Rubí. A les 18h, a la Plaça Antonio Machado.Concert d’Stereocode. A les 19.30h, al Niu del Parc de Can Gambús de Sabadell.Conferència amb Joan Ridao sobre la nova Constitució. A les 20h, al Casal de Cultura de Matadepera.Cantada d’havaneres i poemes de Salva-dor Espriu. A les 21.30h, a la Plaça Salva-dor Espriu de Montcada i Reixac.Sardanes a la fresca. A les 22h, a la Plaça Ca l’Estruch de Palau-solità i Plegamans.

27 Baixada d’andròmines, emmarcada a les Festes de La Floresta. A les 18h, al Carrer Can Llobet de Sant Cugat del Vallès.

Page 16: Nº47 | 22 de juliol de 2013

Dilluns, 22 de juliol de 2013 el Diari del Vallès16