Programa CiU Calafell 2015 - 2019

12
El millor futur, per tu! Joan Olivella

Transcript of Programa CiU Calafell 2015 - 2019

Page 1: Programa CiU Calafell 2015 - 2019

El millor futur,per tu!

Joan Olivella

Page 2: Programa CiU Calafell 2015 - 2019

Hemos hecho y haremos.

Como sabéis, el próximo domingo 24 de mayo tenemos una cita con el futuro de nuestro municipio. Estamos en las puertas de las elec-ciones donde no sólo escogeremos la próxima Alcaldía y Gobierno de Calafell para los 4 próximos años, sino que decidiremos sobre el futuro de nuestro proyecto colectivo a largo plazo.

Hace 4 años, nos presentábamos con este objetivo: El cambio llega a Calafell, recuperar la confianza. Y la hemos recuperado. Veníamos para hacer un giro indiscutible en la gestión anterior. Una gestión que nos había llevado a una situación donde la ciudadanía había perdido toda confianza en el Ayuntamiento.

Nosotros nos presentábamos para hacer posible una nueva cultura de gobierno y una gestión centrada en las personas. Los ciudadanos como centro de las políticas municipales. Hemos sido cercanos en el trato, prácticos en las soluciones, ágiles en las decisiones, rigurosos con los fondos públicos del Ayuntamiento y transparentes en nues-tras actuaciones.

Hemos practicado la cultura del diálogo y del consenso en las grandes decisiones del municipio. Esto sólo ocurre cuando pones como primer y único interés Calafell y las personas.

Hemos hecho mucho trabajo, pero nos queda mucho por hacer. Ten-er vuestra confianza nos ha permitido sacar adelante proyectos muy importantes para nuestro municipio. Durante 4 años hemos sido sinceros, hablando claro. Y para revalidar vuestra confianza de nue-vo, en este programa os explicamos cómo creemos que debe ser el municipio del futuro.

Un proyecto político de gobierno claro y con propuestas concretas resultado de la suma de esfuerzos de la ciudadanía que ha partic-ipado en su elaboración, de las personas que voluntariamente han dedicado parte de su tiempo libre a preocuparse de su municipio, de las personas que forman parte del equipo que me acompaña, del conocimiento de la administración. Desde la responsabilidad, por el bien común y donde las personas son el centro de las políticas mu-nicipales. Asumimos, pues, a través de este programa electoral, un compromiso explícito con vosotros, con el conjunto de la ciudadanía.

Nos comprometemos, una vez más, a trabajar, a esforzarnos para continuar situando este municipio que todos queremos donde merece estar.

Hagamos juntos este camino.El mejor futuro, por ti!

Joan Olivella i Ricart.Alcalde de Calafell y candidato a la alcaldía 2015 - 2019

Hem fet i farem.

Com sabeu, el proper diumenge 24 de maig tenim una cita amb el futur del nostre municipi. Som a les portes de les eleccions on no només escollirem la propera Alcaldia i Govern de Calafell pels 4 anys vinents, sinó que decidirem sobre el futur del nostre projecte col·lec-tiu a llarg termini.

Fa 4 anys, ens presentàvem amb aquest objectiu: El canvi arriba a Calafell, recuperem la confiança. I l’hem recuperat. Veníem per fer un gir indiscutible a la gestió anterior. Una gestió que ens havia portat a una situació on la ciutadania havia perdut tota confiança en l’Ajun-tament.

Nosaltres ens presentàvem per fer possible una nova cultura de gov-ern i una gestió centrada en les persones. Els ciutadans com a centre de les polítiques municipals. Hem estat pròxims en el tracte, pràctics en les solucions, àgils en les decisions, rigorosos amb els fons pú-blics de l’Ajuntament i transparents en les nostres actuacions.

Hem practicat la cultura del diàleg i del consens en les grans deci-sions del municipi. Això només passa, quan poses com a primer i únic interès Calafell i les persones.

Hem fet molta feina, però ens queda molta per fer. Tenir la vostra confiança ens ha permès tirar endavant projectes cabdals pel nostre municipi. Durant 4 anys hem estat sincers, parlant clar. I per revalidar la vostra confiança de nou, en aquest programa us expliquem com creiem que ha de ser el municipi del futur.

Un projecte polític de govern clar i amb propostes concretes resultat de la suma d’esforços de la ciutadania que ha participat de la seva elaboració, de les persones que voluntàriament han dedicat part del seu temps lliure a preocupar-se del seu municipi, de les persones que formen part de l’equip que m’acompanya, del coneixement de l’administració. Des de la responsabilitat, pel bé comú i on les per-sones són el centre de les polítiques municipals. Assumim, doncs, a través d’aquest programa electoral, un compromís explícit amb vosaltres, amb el conjunt de la ciutadania.

Ens comprometem, una vegada més, a treballar, a esforçar-nos per continuar situant aquest municipi que tots ens estimem on mereix estar.

Fem junts aquest camí.El millor futur, per tu!

Joan Olivella i Ricart.Alcalde de Calafell i candidat a l’alcaldia 2015 - 2019

Page 3: Programa CiU Calafell 2015 - 2019

Candidatura de CiU Calafell 20151. Joan Olivella i Ricart

“Ens comprometem, una vegada més, a treballar, a esforçar-nos per continuar situant aquest mu-nicipi que tots ens estimem on mereix estar.”

2. Sandra Suàrez i Plana

“No fem grans promeses, el nos-tre aval és la feina feta. Allò que diem, ho complim”

3. Montse López Ureña

“Hem baixat el deute, no hem pu-jat impostos i hem governat in-tensament”

13. Alberta Garcia Brucart

“Aquest camí no el podem fer sols, acompanyeu-nos per un fu-tur millor”

14. Vicente Vicaria Restoy

“Un Calafell per a tothom, amb oportunitats per a totes les per-sones que hi vivim. Això és el que volem”

15. Ramon Albi Gallardo

“Una administració propera, ober-ta i que resolgui eficientment els problemes de la ciutadania”

5. Francisco Clavero Sanz

“Com hem demostrat, apostem per la participació i la transparèn-cia. Comptem amb vosaltres!”

6. Maria Verge Pascual

“Ens comprometem, una vegada més, a treballar, a esforçar-nos per continuar situant aquest mu-nicipi que tots ens estimem on mereix estar.”

4. Rafel Solé Miró

“Perquè ens estimem Calafell, continuarem treballant amb hon-estedat”

17. Emilia Varela Mateo

“Un ajuntament que es preocupi de totes les zones del munici-pi i entengui i resolgui els prob-lemes”.

18. Rafael Serrano Cobos

“Avui per demà, per un demà amb un futur prometedor, estem amb en Joan Olivella”.

16. Rita Bocca

“Ens comprometem a continu-ar treballant per a construir un Calafell per a tothom”.

8. Anna Casanova Cachinero

“Crec que el valor real de la políti-ca és la capacitat de millora la vida de les persones”.

9. Massimiliano Revello

“Sumem sinergies per un Calafell del futur”.

7. Jose Antonio Jiménez Entrena

“Amb vosaltres, amb la vostra confiança, hem pogut trebal-lar i seguirem treballant per un Calafell millor”

20. Joaquim Vidal Raventós

“Fomentant la participació ciuta-dana, fem un ajuntament més proper i un Calafell, de debò, de tothom!”.

21. Josep Solé Fons

“Conservant les tradicions i fo-mentant aquestes com un pol d’atracció turística fem més gran el Calafell del demà”.

19. Janet Santó Galán

“L’ajuntament ha de recolzar les entitats del municipi, que ens co-hesionen i conserven les tradi-cions”

S5. Míriam Ortiz Santó

“Que els joves es puguin indepen-ditzar i es quedin en el seu muni-cipi, si així ho desitgen, és un dels objectius pel que lluitarem”.

S6. Mariona Raga Ballester

“Perquè aquells que venen a viu-re al nostre municipi ho facin per la gran qualitat de vida de la que gaudim”

S4. Juan Miguel López Izquierdo

“Un espai d’entrenament d’habil-itats emprenedores és una bona eina per a generar riquesa en el nostre municipi”.

11. Mª José Sardà Montoya

“Comptem amb vosaltres per a treballar per al nostre municipi”

12. Àngels Targa Fort

“M’agrada la gent del meu poble i treballar per a ells”.

10. Daniel Lara Pallé

“Hem treballat present i volem construir futur”

S2. Rafel Solé Mestres

“Les entitats esportives realitzen una tasca de cohesió social i de sentiment de pertinença que no només no podem perdre sinó que l’hem de promocionar”.

S3.Yolanda Sánchez Rodríguez

“Les famílies han de trobar els re-cursos per a educar als seus fills en el seu propi municipi. Trebal-larem per seguir construint”.

S1. Maribel Cardona Rodríguez

“Tenim un patrimoni mediambi-ental que s’ha de conservar i sen-yalitzar pel gaudir de tots els que vivim aquí”

S7. Jordi Targa Pascual

“Per un futur millor per a tothom; els que estem i els que vindran, per això treballa en Joan Olivel-la i tots aquells que formem part d’aquest projecte”.

Page 4: Programa CiU Calafell 2015 - 2019

PROGRAMA ELECTORAL 2015 - 20191. Per un Calafell al diaUn dels objectius d’aquests 4 anys ha estat la preocupació pel dia a dia.

Solucionar els problemes quotidians: canvi de senyals de trànsit, modifi-cació de situació de contenidors, petites intervencions com arranjar carrers, renovació de mobiliari, parcs infantils i places entre d’altres actuacions. Moltes petites actuacions per tot el municipi. En definitiva, tenir un municipi ordenat, net i renovat, sense fer grans obres. Aquestes actuacions s’han fet amb la brigada municipal, i allà on no ha arribat el personal de l’ajuntament ho hem fet amb empreses del municipi, i per tant, hem donat feina a gent de Calafell. S’ha de continuar amb el treball del dia a dia. S’ha fet molt i queda molta feina a fer, però mai s’havia fet tant com en aquest mandat.

HEM FET:

Aparcaments: Hem acondicionat aparcaments gratuïts. Pocs pobles, i potser cap de platja, poden oferir grans espais d’aparcaments en condicions i sense cost pels usuaris.

• Aparcament Antic Hotel Segur (75 places)• Aparcament del Mercat de Calafell (400 places)• Aparcament del Blanquet (400 places)

• Aparcament de la Bòvila (60 places)• Aparcament del carrer Torredembara (20 places)• Aparcament del pavelló Jaume Vilamajó (65 places)• Iniciat l’aparcament del pavelló Joan Ortoll (250 places)

Espais verds: Tenim unes entrades al poble (rotondes i espais verds) en mil-lors condicions. Hem fet un salt de qualitat. Calafell ha estat reconegut com a “vila florida” per la Generalitat de Catalunya. S’han creat 10 nous jardins. La bona imatge d’un municipi no només atrau els visitants, sinó que també ens fa sentir orgullosos als que hi vivim. Hem recuperat una cantera en desús i ha estat reconvertida en una nova zona d’esbarjo: l’àrea de lleure de l’Escar-nosa. També s’ha recuperat el sistema dunar de la zona de Segur.

Parcs infantils: Hem millorat el 50% dels parcs infantils del municipi, 14 de 28, millorant mobiliari, els gronxadors per als nostres infants, adequant el terra posant cautxú. En quatre d’ells s’han instal·lat també, gronxadors per a infants de 0 a 3 anys.

Mobilitat: Hem posat en marxa el Pla de mobilitat de Segur de Calafell. Cre-ant places d’aparcament per als veïns i s’ha reduït en un 55% els accidents en aquesta zona.

2. Per un municipi de les personesEl nostre és un projecte fet per a la ciutadania i dirigit a ella. Volem un muni-cipi socialment just i cohesionat. Les persones són el primer i han d’estar en el centre de les polítiques municipals.

Volem dedicar encara més esforços a les polítiques socials. L’administració ha d’estar al costat de les entitats que treballen a favor d’aquesta cohesió social.

HEM FET:

• Posar en marxa el menjador solidari. Iniciant-lo amb 13 places i un àpat al dia, i acabant el mandat amb 25 places, obert tot l’any i dos àpats al dia.

• Ampliar els ajuts a l’educació per a la infància del nostre municipi.• Ampliar les places de teleassistència per a persones grans.• Posar en funcionament la targeta Calafell Viu +, per a persones majors de

65 anys o sòcies de les llars de jubilats del municipi amb avantatges per

a la seva cura personal amb l’aliança dels comerços del municipi.• Canvi d’ubicació de la Llar del Jubilat del Pescador a unes instal·lacions

més pràctiques i més còmodes.• Crear ajudes per a famílies amb necessitats econòmiques i persones

grans per a pagar l’IBI, l’aigua i les escombraries.• Augmentar les ajudes socials en un 150%.• Declarar Calafell com un municipi lliure de desnonaments, creant un pro-

tocol d’actuació consensuat amb les plataformes en contra dels desnon-aments.

• Arranjar les instal·lacions esportives del municipi (parquet nou al Pavelló Jaume Vilamajor, pistes de tennis de Calafell Park, entre d’altres)

• Posar desfibril·ladors als pavellons municipals i declarar Calafell “Muni-cipi cardio-protegit”. Instal·lar 9 desfibril·ladors d’ús senzill en diferents punts del municipi.

• Rebaixar el preu públic de les escoles bressol municipals un 50%• Inaugurar i posar en marxa el Centre Cívic Cinema Iris, un espai de troba-

da per a la ciutadania amb un funcionament dels set dies a la setmana.

FAREM• Continuar amb el Pla de Millora de Carrers. Seguir contractant em-

preses del municipi.• Continuar destinant un equip específic del personal de l’ajunta-

ment a arranjar les voreres del municipi durant tot l’any.• Seguir desenvolupant el Pla de Mobilitat de Segur de Calafell i ini-

ciar-ho en altres punts del municipi.• Ampliar zones de convivència vianants/vehicles a la Platja de

Calafell.• Pla de Barris: arreglar les vies principals de Calafell Poble per mil-

lorar la circulació de vehicles i persones.• Ampliar les zones d’aparcament gratuït als tres nuclis. Acondicio-

nant les existents o fent-ne de noves (centres educatius, instal·la-cions esportives, i altres)

• Millorar i renovar l’enllumenat públic.• Crear horts urbans municipals. Destinant un percentatge per a l’ús

social.• Crear una zona per poder instal·lar un aparcament i pernoctació

d’autocaravanes.• Ampliar zones de pícnic i barbacoes en àrees forestals i urbanes.• Crear zones “amigues” per a gossos. Creació i ampliació de les

zones habilitades per animals amb plafons informatius.

• Senyalitzar els camins rurals del municipi i crear circuits explica-tius.

• Recuperar, mediambientalment, la zona de l’Estany.• Adequar el 50% de parcs infantils que manquen. Al final del la to-

talitat del parcs infantils adaptats.• Desenvolupar un pla d’embelliment de la via pública del nucli antic,

combinant l’espai públic amb obres d’art fetes amb material reci-clat i zones enjardinades.

• Crear una senyalització urbana per a realitzar rutes a peu.• Habilitar la zona de l’antic mirador de Segur de Calafell com a espai

d’esbarjo.• Recuperar l’antiga Casa de Natura per a fer-hi un espai compartit.• Dur a terme un pla de conscienciació de civisme i fer l’Ordenança

nova de civisme.• Pla de recollida d’escombraries per a establiments i professionals.• Aplicar sistemes informàtics pel control de la neteja de carrers.• Garantir el bon manteniment de les instal·lacions esportives i plan-

ificar la creació de noves.• Continuar amb el desplegament de la policia de proximitat. Re-

forçar la seguretat ciutadana amable i efectiva per a la ciutadania.

Page 5: Programa CiU Calafell 2015 - 2019

3. Per un municipi de tothomPer fer un municipi de tothom és necessària la implicació de la ciutadania. Fomentar la implicació dels veïns i les veïnes en les decisions municipals continua sent un dels pilars bàsics d’aquest projecte.

Un municipi amb tots els serveis necessita inversió i, per això, necessita de recursos públics. Hem aconseguit invertir i, alhora, rebaixar el deute que te-nia el municipi a l’ inici del mandat, passant de tenir un deute de 48 milions d’euros a 30 milions.

HEM FET:

• Crear la Regidoria de Participació Ciutadana. Entre d’altres, el procés participatiu sobre el carril bici, el de definir la finalitat del nou equipament municipal del Mercat Vell o el desenvolupament del Pla de Mobilitat de Segur, han estat un exemple d’allò que volem: Construir entre tots, un municipi millor.

• Crear una línia d’ajuts tributaris per a famílies amb necessitats econòm-iques i persones grans.

• Congelar els impostos i rebaixar l’endeutament de l’ajuntament, contro-lant la despesa pública i renegociant amb les empreses de servei.

FAREM

• Seguir congelant els impostos municipals, amb la conseqüent pos-sibilitat d’invertir en projectes necessaris per al futur.

• Adaptar les ajudes tributàries perquè més persones, que ho neces-siten, se’n puguin beneficiar.

• Eliminar les barreres arquitectòniques de Calafell.• Elaborar el Pla Estratègic de Govern Obert de Calafell per potenciar

la participació.• Seguir promovent l’ús de les xarxes socials com un dels canals de

comunicació amb la ciutadania• Destinar un percentatge del pressupost d’inversions perquè es de-

cideixi a través de procés participatiu.• Remodelar les Dependències Municipals de Segur.

• Remodelar l’espai de l’antic local social del Sindicat, a Calafell Po-ble, per convertir-lo en un centre cívic.

• Obtenir la Masia de Cal Rión (Calafell Poble) per a convertir-la en espais municipals.

• Desenvolupar polítiques de benvinguda que acullin i informin als nous residents perquè participin en la vida social del municipi.

• Donar suport als projectes de voluntariat, en col·laboració amb en-titats i agents socials.

• Fomentar el vincle entre els joves i la gent gran, els projectes inter-generacionals, per intercanviar experiències i ajudar-se mútuament.

• Modernitzar i racionalitzar els processos burocràtics per facilitar al màxim els tràmits i les gestions entre la ciutadania i l’Ajuntament.

FAREM• Renovar el camp de futbol de Calafell, per adaptar-lo a les necessi-

tats dels XVIII Jocs Mediterranis de Tarragona 2017. • Millorar totes les instal·lacions esportives, inclosos el Camp de fut-

bol de Segur i el Pavelló Joan Ortoll.• Pavimentar la carpa annexa al Pavelló Joan Ortoll.• Posar en funcionament una nova Biblioteca pública adaptada a les

necessitats del nostre municipi i el mapa de biblioteques de Cata-lunya.

• Posar en funcionament l’Escola de Música.• Construir i posar en funcionament el Centre de Dia per a persones

grans.• Millorar les llars d’avis del municipi.• Crear una línia d’ajuts destinada a les persones grans: Servei d’At-

enció Domiciliària, teleassistència i menjador a domicili.• Posar en funcionament el nou Centre Ocupacional per a persones

amb discapacitats.• Promoure i recolzar les entitats del municipi amb la posada en

marxa del Portal de les Entitats.• Atraure cap al municipi campionats internacionals de diferents es-

ports.• Augmentar oferta educativa de batxillerat i de formació profession-

al. Escola d’Adults.• Creació del Club Infantil destinat a tots els nens i nenes de 3 a 12

anys per tal d’esdevenir un punt de trobada per als infants i les seves famílies.

• Facilitar l’escolarització dels infants de 0 a 3 anys a les escoles bressol del municipi. Adaptant aquests serveis a les necessitats reals de les famílies calafellenques.

• Oferir uns Casals d’Estiu municipals “aprenent jugant” per als in-fants de 3 a 12 anys, a través dels quals es reforçaran els coneixe-ments apresos a l’escola.

• Ampliar els espais lúdics per a infants i adolescents amb greus mancances econòmiques i psicosocials, en els períodes de va-cances de les escoles, on s’incloguin tres àpats diaris.

• Crear el Consell de Dones. Un espai de trobada per a treballar el Pla d’Igualtat de Calafell.

• Reforçar i ampliar el Servei d’Atenció i Informació a les Dones.• Ampliar les places del Menjador Solidari. Continuar amb les tar-

getes de compra de productes frescos i reforçar el Banc d’Aliments.• Elaborar un Pla Integral de Benestar Social perquè no hi hagi situa-

cions de marginació i de males condicions de vida.Crear un Catàleg de Serveis Socials amb les ajudes per a cada col·lectiu.

• Ampliar les Beques-Menjador    perquè puguin gaudir les famílies amb pocs recursos, en risc d’exclusió social o que estiguin en situ-ació de pobresa extrema.

• Crear les ajudes per a famílies monoparentals i famílies nombro-ses, tenint en compte la violència en vers les dones.

• Crear una línia d’ajuts, amb la implicació de les empreses de serveis, per lluitar contra la pobresa energètica.

• Augmentar la partida destinada a Calafell Crea per donar oportuni-tats d’inserció en el món laboral a les persones que més pateixen, incidint en els joves i els majors de 45-50 anys.

• Acabar la instal·lació de tots els desfibril·ladors necessaris, prior-itzant la seguretat de la ciutadania i els visitants.

• Desplegar el programa de Garantia Juvenil per a facilitar l’accés a la formació, la feina i el foment de l’esperit emprenedor a través de l’assessorament personalitzat als joves del municipi.

• Oferir una formació adaptada a les necessitats de l’entorn que mil-lori les competències dels joves a l’hora de trobar feina.

• Crear la finestreta única de l’emancipació per a joves. Obrir es-pais de trobada i realitzar d’activitats d’informació que relacionin directament persones joves que cerquen habitatge de lloguer i aquelles que cerquen llogaters per als seus pisos.

• Oferir un catàleg d’espais a grups de joves, tant formals com infor-mals, on desenvolupar llurs activitats.

• Consolidar el Casal jove com un espai cultural i cívic de referència entre el jovent del municipi.

• Crear una oferta de lleure juvenil alternatiu per als estius.• Crear espais regularitzats on desenvolupar el graffiti, respectant la

normativa i la imatge de l’entorn.• Crear una borsa de formadors de repàs escolar i monitoratge en el

lleure.• Promoure conductes cíviques en els espais d’oci nocturn.• Treballar per la convivència entre els diferents clubs esportius a fa-

vor de les persones que practiquen l’esport.

Page 6: Programa CiU Calafell 2015 - 2019

4. Per un Calafell d’oportunitats

Un municipi pròsper i sostenible mediambientalment i econòmicament.Tenim un municipi dinàmic, amb una gran potencialitat. El comerç és una eina de cohesió social, d’humanització dels municipis i nosaltres els farem costat. Promoure l’emprenedoria, reforçar el petit i mitjà comerç són objec-tius bàsics que ens hem marcat.

HEM FET:

• Crear la borsa de treball online. Crear activitats formatives dirigides, úni-cament, a les persones aturades del municipi.

• Crear el club de la feina per acompanyar, personalment, a totes les per-sones que cerquin un lloc de treball.

• Reforçar les eines a disposició de les persones que volen crear un negoci,

ja siguin noves emprenedores o empreses ja consolidades amb voluntat de créixer.

• Crear ajuts a la promoció econòmica per als comerços del municipi que decideixin invertir en el seu negoci modernitzant-lo.

• Crear un plànol informatitzat on tots els comerços disposaran d’una fitxa d’identificació

• Reforçar la marca de “Turisme Familiar” amb una oferta potent a nivell cultural i amb activitats per a tota la família.

• Consolidar les fires en el nucli antic per tal de dinamitzar-lo.• Fomentar la marca “Calafell tot l’any” creant una oferta d’activitats du-

rant tot l’any per a poder combatre l’estacionalitat.• Rehabilitar la Masia del Vilarenc perquè passi a ser VilarencZenit, un es-

pai de trobada i de creació de nous negocis.

FAREM

• Crear el Consell de Promoció Econòmica. Format pels principals representats del sector econòmic del municipi per a prendre deci-sions en totes les vessants del municipi que puguin generar riquesa al municipi. Es realitzaran accions com la promoció del municipi, el foment d’altres activitats empresarials o la formació adequada a les necessitats de les empreses del municipi, entre d’altres.

• Posar en marxa el VilarencZenit. Punt de la feina i d’assessorament d’empreses. Amb un espai per a viver d’empreses i per a persones que tinguin un negoci. Amb moltes facilitats per als usuaris i preus assequibles.

• Crear una línia d’ajuts per facilitar l’accés i l’establiment de nous negocis, fomentant la no estacionalitat. Obres de rehabilitació dels comerços i negocis existents amb la finalitat de modernitzar el comerç calafellenc.

• Posar en funcionament el plànol informatitzat dels comerços de Calafell.

• Instal·lar un sistema d’alerta a través d’una aplicació mòbil en els comerços del municipi amb connexió directa amb la Policia Local.

• Facilitar el trasllat de les indústries locals al parc empresarial mit-jançant polítiques fiscals.

• Posar en marxa el projecte “laboratori d’startups”. Calafell, serà un referent de les empreses d’internet.

• Crear un protocol d’actuació comercial on es donin eines al comerç per arribar fora del nostre terme municipal.

• Crear una línia d’ajuts per a persones emprenedores que inicien un negoci, subvencionant el 70% del pagament dels autònoms durant el primer any de vida del negoci.

• Dur a terme un pla per a dinamitzar el nucli antic del municipi, fa-cilitant i posant a l’abast locals per a persones emprenedores de la vessant de l’artesania a un cost de 99€/ al mes

• Donar eines de suport de comerç online i màrqueting digital. Facil-itar als comerços de Calafell que tinguin web per promocionar-se i fer vendes online.

• Millorar l’enllumenat dels principals eixos comercials del municipi.• Pla de marca per promocionar Calafell. Transformar en productes

turístics esdeveniments ja existents al municipi. Crear un protocol de qualitat per a l’obtenció del distintiu d’excel·lència turística apli-cable a tot el sector turístic.

• Treballar per la creació d’esdeveniments turístics fora dels mesos de juny, juliol i agost amb la finalitat de desestacionalitzar el sector econòmic del municipi.

• Promoure una central de vendes unificada de les places hoteleres i d’apartaments turístics.

• Ofertar paquets turístics amb productes combinats, fomentant les marques turístiques del municipi: platja, cultura, esports, gastrono-mia, enoturisme. Marques “Costa Daurada i “Penedès Marítim”.

• Promoure el nostre municipi com a referent en els esports de vela i aquells relacionats amb la nostra façana marítima.

• Consolidar l’oferta de Turisme Cultural. Crear aliances amb el terri-tori. Donar a conèixer la potencialitat del nostre municipi; el Calafell literari o La mar i la pesca com a productes turístics. 

• Afavorir la implementació d’empreses turístiques que facin promo-ció d’activitats lúdiques al municipi, ja siguin culturals, patrimoni-als, mediambientals o d’aigua.

Page 7: Programa CiU Calafell 2015 - 2019

5. Per un municipi de futurEl nostre municipi és el que és gràcies als homes i dones que hi viuen, ells i elles són la nostra prioritat. Volem que sigui un orgull per a tots els que hi vivim. Durant aquest mandat hem donat solució a problemes molt impor-tants i necessaris de solucionar per poder tenir un municipi de futur.

HEM FET:

• Renovar el Passeig Marítim a la zona de la Platja de Calafell.• Endegar les obres per construir el pas de vianants sota la via del tren a la

zona del carrer Pisuerga.

• Construir, per part de la Generalitat de Catalunya, el nou edifici de l’insti-tut La Talaia de Segur de Calafell.

• Construir el nou CAP de Segur de Calafell.• Museïtzar els entorns del nucli antic de Calafell Poble.• Millorar l’accessibilitat del Castell de Calafell.• Crear 1.300 places d’aparcament gratuït repartides per tot el municipi.• Endegar la construcció del Nou Mercat Municipal.• Aprovar el projecte i adjudicar l’empresa que durà a terme la construc-

ció del Centre de Dia i el nou Centre Ocupacional per a persones amb discapacitat a la zona de la Masia de la Sínia. Aquest 2015 s’iniciarà la construcció.

FAREM

• Realitzar les obres necessàries per a donar solució als problemes d’inundacions al municipi.

• Museïtzar la Confraria de Pescadors, passant a ser el nou Centre d’Interpretació del Mar.

• Finalitzar les obres del Passeig Marítim, passant a ser un museu a l’aire lliure en homenatge al passat mariner de la Platja de Calafell.

• Museïtzar la Casa Barral per a convertir-la en una “Casa Museu” on es doni a conèixer la importància de la figura d’en Carlos Barral i la seva relació amb la literatura llatinoamericana.

• Desenvolupar el projecte de Biblioteca i Arxiu Municipal.• Dur a terme un pla de dinamització efectiu de la zona de Port.

Page 8: Programa CiU Calafell 2015 - 2019

PROGRAMA ELECTORAL 2015 - 20191. Para un Calafell al día

Uno de los objetivos de estos 4 años ha sido la preocupación por el día a día.

Solucionar los problemas cotidianos: cambio de señales de tráfico, modifi-cación de la situación de contenedores, pequeñas intervenciones como rep-arar calles, renovación del mobiliario, parques infantiles y plazas entre otras actuaciones. Muchas pequeñas actuaciones en todo el municipio. En definiti-va, tener un municipio ordenado, limpio y renovado, sin hacer grandes obras. Estas actuaciones se han hecho con la brigada municipal, y dónde no ha llega-do el personal del ayuntamiento lo hemos hecho con empresas del municipio, y así, hemos dado empleo a gente de Calafell. Hay que continuar con el trabajo del día a día. Se ha hecho mucho y queda mucho trabajo por hacer, pero jamás se había hecho tanto como en éste mandato.

HEMOS HECHO:

Aparcamientos: Hemos acondicionado aparcamientos gratuitos. Pocos pueblos, y tal vez ninguna de playa, pueden ofrecer grandes espacios de aparcamientos en condiciones y sin coste para los usuarios.

• Aparcamiento Antiguo Hotel Segur (75 plazas)• Aparcamiento del Mercado de Calafell (400 plazas)

• Aparcamiento del Blanquet (400 plazas)• Aparcamiento de la Bóbila (60 plazas)• Aparcamiento de la calle Torredembarra (20 plazas)• Aparcamiento del pabellón Jaume Vilamajó (65 plazas)• Iniciado el aparcamiento del pabellón Joan Ortoll (250 plazas)

Espacios verdes: Tenemos unas entradas al pueblo (rotondas y espacios verdes) en mejores condiciones. Hemos dado un salto de calidad. Calafell ha sido reconocido como “vila florida” por la Generalitat de Catalunya. Se han creado 10 nuevos jardines. La buena imagen de un municipio no sólo atrae visitantes, sino que también nos hace sentir orgullosos a los que vivimos en él. Hemos recuperado una cantera en desuso i ha sido reconvertida en una nueva zona lúdica: el área de ocio de l’Escarnosa. También se ha recuperado el sistema dunar de la zona de Segur.

Parques infantiles: Hemos mejorado el 50% de los parques infantiles del mu-nicipio, 14 de 28, mejorando el mobiliario, los columpios para nuestros niños, adecuando el suelo poniendo caucho.

Movilidad: Hemos puesto en marcha el Plan de movilidad de Segur de Calafell. Creando plazas de aparcamiento para los vecinos y se ha reducido en un 55% los accidentes en esta zona.

2. Para un municipio de les personasEl nuestro es un proyecto hecho para la ciudadanía y dirigido a ella. Quer-emos un municipio socialmente justo y cohesionado. Las personas son lo primero y deben estar en el centro de las políticas municipales.

Queremos dedicar aún más esfuerzos a las políticas sociales. La adminis-tración debe estar al lado de las entidades que trabajan a favor de esta co-hesión social.

HEMOS HECHO:

• Poner en marcha el comedor solidario. Iniciándose con 13 plazas y una co-mida al día, y terminando el mandato con 25 plazas, abierto todo el año y dos comidas al día.

• Ampliar las ayudas en educación para la infancia de nuestro municipio.• Ampliar las plazas de tele asistencia para personas mayores.• Poner en funcionamiento la tarjeta Calafell Viu +, para personas mayores de

65 años o socios de los hogares de jubilados del municipio con ventajas para

su cuidado personal con la alianza de los comercios del municipio.• Cambio de ubicación del Hogar del Jubilado del Pescador a unas instala-

ciones más prácticas y más cómodos.• Crear ayudas para familias con necesidades económicas y personas mayores

para pagar el IBI, el agua y la basura.• Aumentar las ayudas sociales en un 150%.• Declarar Calafell como un municipio libre de desahucios, creando un protoco-

lo de actuación consensuado con las plataformas en contra de desahucios.• Arreglar las instalaciones deportivas del municipio (parquet nuevo en el Pa-

bellón Santiago Vilamajor, pistas de tenis de Calafell Park entre otros)• Poner desfibriladores en los pabellones municipales y declarar Calafell “Muni-

cipio cardio-protegido”. Instalar 9 desfibriladores de uso sencillo en diferentes puntos del municipio.

• Rebajar el precio público de las guarderías municipales un 50%• Inaugurar y poner en marcha el Centro Cívico Cine Iris, un espacio de encuen-

tro para la ciudadanía con un funcionamiento de los siete días a la semana..

HAREMOS• Continuar con el Plan de Mejora de Calles. Seguir contratando empre-

sas del municipio.• Continuar destinando un equipo específico del personal del ayuntam-

iento a arreglar las aceras del municipio durante todo el año.• Seguir desarrollando el Plan de Movilidad de Segur de Calafell e ini-

ciarlo en otros puntos del municipio.• Ampliar zonas de convivencia peatones / vehículos en la playa de

Calafell.• Plan de Barrios: arreglar las vías principales de Calafell Pueblo para

mejorar la circulación de vehículos y personas.• Ampliar las zonas de aparcamiento gratuito en los tres núcleos. Ac-

ondicionando las existentes o haciendo otras nuevas (centros educa-tivos, instalaciones deportivas y otros)

• Mejorar y renovar el alumbrado público.• Crear huertos urbanos municipales. Destinando un porcentaje para el

uso social.• Crear una zona para poder instalar un aparcamiento y pernoctación

de auto caravanas.• Ampliar zonas de picnic y barbacoas en áreas forestales y urbanas.• Crear zonas “amigas” para perros. Creación y ampliación de las zonas

habilitadas para animales con paneles informativos.

• Señalizar los caminos rurales del municipio y crear circuitos explica-tivos.

• Recuperar, medioambientalmente, la zona del L’Estany.• Adecuar el 50% de parques infantiles que faltan. Al final del mandato,

la totalidad de los parques infantiles adaptados.• Desarrollar un plan de embellecimiento de la vía pública del casco

antiguo, combinando el espacio público con obras de arte hechas con material reciclado y zonas ajardinadas.

• Crear una señalización urbana para realizar rutas a pie.• Habilitar la zona del antiguo mirador de Segur de Calafell como espa-

cio de recreo.• Recuperar la antigua Casa de la Natura para hacer un espacio com-

partido.• Llevar a cabo un plan de concienciación de civismo y hacer una Orde-

nanza nueva de civismo.• Plan de recogida de basuras para establecimientos y profesionales.• Aplicar sistemas informáticos para el control de la limpieza de calles.• Garantizar el buen mantenimiento de las instalaciones deportivas y

planificar la creación de nuevas.• Continuar con el despliegue de la policía de proximidad. Reforzar la

seguridad ciudadana amable y efectiva para la ciudadanía.

Page 9: Programa CiU Calafell 2015 - 2019

3. Para un municipio de todosPara hacer un municipio de todos es necesaria la implicación de la ciu-dadanía. Fomentar la implicación de los vecinos y las vecinas en las deci-siones municipales sigue siendo uno de los pilares básicos de este proyecto.

Un municipio con todos los servicios necesita inversión y, por ello, necesita de recursos públicos. Hemos conseguido invertir y, al mismo tiempo, rebajar la deuda que tenía el municipio al inicio del mandato, pasando de tener una deuda de 48 millones de euros a 30 millones.

HEMOS HECHO

• Crear la Regidoria de Participación Ciudadana. Entre otros, el proceso participativo sobre el carril bici, el de definir la finalidad del nuevo eq-uipamiento municipal del Mercado Antiguo o el desarrollo del Plan de Movilidad de Segur, han sido un ejemplo de lo que queremos: Construir entre todos, un municipio mejor.

• Crear una línea de ayudas tributarias para familias con necesidades económicas y personas mayores.

• Congelar los impuestos y rebajar el endeudamiento del ayuntamiento, controlando el gasto público y renegociando con las empresas de ser-vicio.

HAREMOS

• Seguir congelando los impuestos municipales, con la consecuente posibilidad de invertir en proyectos necesarios para el futuro.

• Adaptar las ayudas tributarias para que más personas, que lo necesitan, se puedan beneficiar.

• Eliminar las barreras arquitectónicas de Calafell.• Elaboración del Plan Estratégico de Gobierno Abierto de Calafell

para potenciar la participación.• Seguir promoviendo el uso de las redes sociales como uno de los

canales de comunicación con la ciudadanía.• Destinar un porcentaje del presupuesto de inversiones para que se

decida a través de proceso participativo.• Remodelar las Dependencias Municipales de Segur.• Remodelar el espacio del antiguo local social del Sindicato, en

Calafell Pueblo, para convertirlo en un centro cívico.• Obtener la Masía de Cal Rión (Calafell Pueblo) para convertirla en

espacios municipales.• Desarrollar políticas de bienvenida que acojan e informen los nuevos

residentes para que participen en la vida social del municipio.• Apoyar los proyectos de voluntariado, en colaboración con enti-

dades y agentes sociales.• Fomentar el vínculo entre los jóvenes y los ancianos, los proyec-

tos intergeneracionales, para intercambiar experiencias y ayudarse mutuamente.

• Modernizar y racionalizar los procesos burocráticos para facilitar al máximo los trámites y las gestiones entre la ciudadanía y el Ayun-tamiento.

HAREMOS• Renovar el campo de fútbol de Calafell, para adaptarlo a las necesi-

dades de los XVIII Juegos Mediterráneos de Tarragona 2017.• Mejorar todas las instalaciones deportivas, incluidos el Campo de

fútbol de Segur y el Pabellón Joan Ortoll.• Pavimentar la carpa anexa al Pabellón Joan Ortoll.• Poner en funcionamiento una nueva Biblioteca pública adaptada a

las necesidades de nuestro municipio y el mapa de bibliotecas de Cataluña.

• Poner en funcionamiento la Escuela de Música.• Construir y poner en funcionamiento el Centro de Día para personas

mayores.• Mejorar los hogares de jubilados del municipio.• Crear una línea de ayudas destinada a las personas mayores: Servi-

cio de Atención Domiciliaria, teleasistencia y comedor a domicilio.• Poner en funcionamiento el nuevo Centro Ocupacional para perso-

nas con discapacidades.• Promover y apoyar las entidades del municipio con la puesta en

marcha del Portal de las Entidades.• Atraer hacia el municipio campeonatos internacionales de difer-

entes deportes.• Aumentar oferta educativa de bachillerato y de formación profe-

sional. Escuela de Adultos• Creación del Club Infantil destinado a todos los niños y niñas de 3 a

12 años para convertirse en un punto de encuentro para los niños y sus familias.

• Facilitar la escolarización de los niños de 0 a 3 años en las guard-erías del municipio. Adaptando estos servicios a las necesidades reales de las familias de Calafell.

• Ofrecer Casals d’Estiu municipales “aprendiendo jugando” para los niños de 3 a 12 años, a través de los cuales se reforzarán los cono-cimientos aprendidos en la escuela.

• Ampliar los espacios lúdicos para niños y adolescentes con graves carencias económicas y psicosociales, en los períodos de vaca-ciones de las escuelas, donde se incluyan tres comidas diarias.

• Crear el Consejo de Mujeres. Un espacio de encuentro para trabajar el Plan de Igualdad de Calafell.

• Reforzar y ampliar el Servicio de Atención e Información a las Mu-jeres.

• Ampliar las plazas del Comedor Solidario. Continuar con las tarjetas de compra de productos frescos y reforzar el Banco de Alimentos.

• Elaborar un Plan Integral de Bienestar Social para que no haya sit-uaciones de marginación y de malas condiciones de vida. Crear un Catálogo de Servicios Sociales con las ayudas para cada colectivo.

• Ampliar las Becas-Comedor para que puedan disfrutar las familias con pocos recursos, en riesgo de exclusión social o que estén en situación de pobreza extrema.

• Crear las ayudas para familias monoparentales y familias numer-osas, teniendo en cuenta la violencia hacia las mujeres. Crear una línea de ayudas, con la implicación de las empresas de servicios, para luchar contra la pobreza energética.

• Aumentar la partida destinada a Calafell Crea para dar oportuni-dades de inserción en el mundo laboral a las personas que más su-fren, incidiendo en los jóvenes y los mayores de 45-50 años.

• Terminar la instalación de todos los desfibriladores necesarios, pri-orizando la seguridad de la ciudadanía y los visitantes.

• Desarrollar el programa de Garantía Juvenil para facilitar el acceso a la formación, el trabajo y el fomento del espíritu emprendedor a través del asesoramiento personalizado para los jóvenes del muni-cipio.

• Ofrecer una formación adaptada a las necesidades del entorno que mejore las competencias de los jóvenes a la hora de encontrar tra-bajo.

• Crear la ventanilla única de la emancipación para jóvenes. Abrir espacios de encuentro y realizar actividades de información que relacionen directamente personas jóvenes que buscan vivienda en alquiler y aquellas que buscan inquilinos para sus pisos.

• Ofrecer un catálogo de espacios a grupos de jóvenes, tanto formales como informales, donde desarrollar sus actividades.

• Consolidar el Casal jove como un espacio cultural y cívico de refer-encia entre los jóvenes del municipio.

• Crear una oferta de ocio juvenil alternativo para los veranos.• Crear espacios regularizados donde desarrollar el grafitti, respetan-

do la normativa y la imagen del entorno.• Crear una bolsa de formadores de repaso escolar y de monitores de

ocio.• Promover conductas cívicas en los espacios de ocio nocturno.• Trabajar por la convivencia entre los diferentes clubes deportivos a

favor de las personas que practican el deporte.

Page 10: Programa CiU Calafell 2015 - 2019

4. Por un Calafell de oportunidadesUn municipio próspero y sostenible medioambientalmente y económica-mente.Tenemos un municipio dinámico, con una gran potencialidad. El comercio es una herramienta de cohesión social, de humanización de los municipios y nosotros estaremos a su lado.Promover el emprendimiento, reforzar el pequeño y mediano comercio son objetivos básicos que nos hemos marcado.

HEMOS HECHO:

• Crear la bolsa de trabajo online.• Crear actividades formativas dirigidas únicamente a las personas para-

das del municipio.• Crear el club de trabajo para acompañar, personalmente, a todas las per-

sonas que buscan un puesto de trabajo.• Reforzar las herramientas a disposición de las personas que quieren

crear un negocio, ya sean nuevas emprendedoras o empresas ya consol-idadas con voluntad de crecer.

• Crear ayudas a la promoción económica para los comercios del munici-pio que decidan invertir en su negocio modernizándolo.

• Crear un mapa informatizado donde todos los comercios dispondrán de una ficha de identificación

• Reforzar la marca de “Turismo Familiar” con una oferta potente a nivel cultural y con actividades para toda la familia.

• Consolidar las ferias en el casco antiguo para dinamizarlo.• Fomentar la marca “Calafell todo el año” creando una oferta de activi-

dades durante todo el año para poder combatir la estacionalidad.• Rehabilitar la Masía del Vilarenc para que pase a ser VilarencZenit, un

espacio de encuentro y de creación de nuevos negocios.

HAREMOS

• Crear el Consejo de Promoción Económica. Formado por los princi-pales representantes del sector económico del municipio para tomar decisiones en todas las vertientes del municipio que puedan generar riqueza. Se realizarán acciones como la promoción del municipio, el fomento de otras actividades empresariales o la formación adec-uada a las necesidades de las empresas del municipio, entre otros.

• Poner en marcha el VilarencZenit. Punto de trabajo y de asesoram-iento de empresas. Con un espacio para vivero de empresas y para personas que tengan un negocio. Con muchas facilidades para los usuarios y precios asequibles.

• Crear una línea de ayudas para facilitar el acceso y el establecimien-to de nuevos negocios,fomentando la no estacionalidad. Obras de rehabilitación de los comercios y negocios existentes con el fin de modernizar el comercio Calafell.

• Poner en funcionamiento el mapa informatizado de los comercios de Calafell.

• Instalar un sistema de alerta a través de una aplicación móvil en los comercios del municipio con conexión directa con la Policía Local.

• Facilitar el traslado de las industrias locales al parque empresarial mediante políticas fiscales.

• Poner en marcha el proyecto “laboratorio de startups”. Calafell, será un referente de las empresas de internet.

• Crear un protocolo de actuación comercial donde se den herramien-tas al comercio para llegar fuera de nuestro término municipal.

• Crear una línea de ayudas para personas emprendedoras que inician un negocio, subvencionando el 70% del pago de los autónomos du-rante el primer año de vida del negocio.

• Llevar a cabo un plan para dinamizar el casco antiguo del municipio,

facilitando y poniendo al alcance locales para personas emprende-doras de la vertiente de la artesanía a un coste de 99 € / al mes

• Dar herramientas de apoyo de comercio online y marketing digital. Facilitar a todos los comercios de Calafell una web donde promocio-narse y hacer ventas online.

• Mejorar el alumbrado de los principales ejes comerciales del muni-cipio.

• Plan de marca para promocionar Calafell. Transformar en productos turísticos eventos ya existentes en el municipio. Crear un protocolo de calidad para la obtención del distintivo de excelencia turística aplicable a todo el sector turístico.

• Trabajar por la creación de eventos turísticos fuera de los meses de junio, julio y agosto con el fin de desestacionalizar el sector económico del municipio.

• Promover una central de ventas unificada de las plazas hoteleras y de apartamentos turísticos.

• Ofertar paquetes turísticos con productos combinados, fomentan-do las marcas turísticas del municipio: playa, cultura, deportes, gastronomía, enoturismo. Marcas “Costa Daurada” y “Penedès Marítim”.

• Promover nuestro municipio como referente en los deportes de vela y aquellos relacionados con nuestro pasado marítimo.

• Consolidar la oferta de Turismo Cultural. Crear alianzas con el terri-torio. Dar a conocer la potencialidad de nuestro municipio; el Calafell literario o El mar y la pesca como productos turísticos.

• Favorecer la implementación de empresas turísticas que hagan pro-moción de actividades lúdicas en el municipio, ya sean culturales, patrimoniales, medioambientales o de agua..

Page 11: Programa CiU Calafell 2015 - 2019

5. Por un municipio de futuroNuestro municipio es lo que es gracias a los hombres y mujeres que viv-en en él, ellos y ellas son nuestra prioridad. Queremos que sea un orgullo para todos los que vivimos. Durante este mandato hemos dado solución a problemas muy importantes y necesarios de solucionar para poder tener un municipio de futuro.

HEMOS HECHO

• Renovar el Paseo Marítimo en la zona de la Playa de Calafell.• Iniciar las obras para construir el paso peatonal bajo la vía del tren en la

zona de la calle Pisuerga.

• Construir, por parte de la Generalitat de Catalunya, el nuevo edificio del instituto La Talaia de Segur de Calafell.

• Construir el nuevo CAP de Segur de Calafell.• Musealizar los entornos del casco antiguo de Calafell Pueblo.• Mejorar la accesibilidad del Castillo de Calafell.• Crear 1.300 plazas de aparcamiento gratuito repartidas por todo el mu-

nicipio.• Iniciar la construcción del Nuevo Mercado Municipal.• Aprobar el proyecto y adjudicar la empresa que llevará a cabo la con-

strucción del Centro de Día y el nuevo Centro Ocupacional para personas con discapacidad en la zona de la Masía de la Sínia. Este 2015 se iniciará la construcción.

HAREMOS

• Realizar las obras necesarias para dar solución a los problemas de inundaciones en el municipio.

• Musealizar la Cofradía de Pescadores, pasando a ser el nuevo Cen-tro de Interpretación del Mar.

• Finalizar las obras del Paseo Marítimo, pasando a ser un museo al aire libre en homenaje al pasado marinero de la Playa de Calafell.

• Musealizar la Casa Barral para convertirla en una “Casa Museo”

donde se dé a conocer la importancia de la figura de Carlos Barral y

su relación con la literatura latinoamericana.

• Desarrollar el proyecto de Biblioteca y Archivo Municipal.

• Llevar a cabo un plan de dinamización efectivo de la zona de Puerto.

Page 12: Programa CiU Calafell 2015 - 2019

Miting SegurPlaça Pau CasalsDimarts 19 de maig a les 20 h

Miting PoblePlaça CatalunyaDimecres 20 de maig a les 20 h

Miting PlatjaDavant Confraria de PescadorsDijous 21 de maig a les 20 h

Festa Final de CampanyaPlaça Mil·lenariDivendres 22 de maig a les 18 h

El millor equip

treballant per tu#OlivellaAlcalde

www.olivellacalafell.cat

Twitter: @ciucalafellMail: [email protected]: CiU de Calafell

Local de CIU Carretera de Barcelona, 86 - LocalSegur de CalafellTelèfon: 977 673 619