Programació Aula d'Educació Ambiental de les Corts (abril-juny 2016)

12
AULA D’EDUCACIÓ AMBIENTAL DE LES CORTS Centre Cívic Can Deu Abril - Juny 2016

description

 

Transcript of Programació Aula d'Educació Ambiental de les Corts (abril-juny 2016)

Page 1: Programació Aula d'Educació Ambiental de les Corts (abril-juny 2016)

AULA D’EDUCACIÓ AMBIENTAL DE LES CORTS

Centre Cívic Can Deu

Abril - Juny 2016

Page 2: Programació Aula d'Educació Ambiental de les Corts (abril-juny 2016)

INSCRIPCIONS fo

togr

afia

port

ada:

pix

abay

.com

Arriba la primavera, i amb ella les activitats a l’aire lliure i la Setmana del medi ambient! Aquest trimestre seguirem estalviant energia, posarem les bicis a punt per conèixer noves rutes i descobrirem els millors indrets on observar ocells a Catalunya. T’animes?

INSCRIPCIONS

· A partir del 14 de març de 10 a 13 h i de 17 a 20 h· Activitats gratuïtes. Cal inscripció prèvia. Places limitades· El Centre es reserva el dret de suspendre les activitats de natura per motius meteorològics, o altres motius que n’impedeixin un desenvolupament correcte.· El Centre es reserva el dret de suspendre les activitats que no tinguin un nombre mínim de participants.

LLEGENDA

TERTÚLIES

L’ÚS DE L’ENERGIA A LA LLAR

DIMARTS, 12 D’ABRIL A LES 18.30 hAmb la col·laboració del programa Autosuficiència BCN de l’Ajuntament de Barcelona

Quins usos elèctrics fan incrementar més la factura? Pa-gues per tenir la potència que necessites? Quines mesures pots adoptar per reduir el seu cost? Quines intervencions tindran major impacte? En aquest petit taller aprendràs els conceptes bàsics d’energia amb consells i eines per a l’es-talvi energètic en l’àmbit domèstic.

NOVETAT GRATUÏTG

Page 3: Programació Aula d'Educació Ambiental de les Corts (abril-juny 2016)

TERTÚLIES

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE QUAN I ON VEURE OCELLS A CATALUNYA

DIJOUS, 5 DE MAIG A LES 19 hA càrrec de Ricard Gutiérrez, ornitòleg i cap de la xarxa de rescat de fauna marina de la Generalitat de Catalunya

Descobreix com varia l’avifauna al llarg de l’any a Cata-lunya, descobrint diferents opcions de gener a desembre per tal d’iniciar-te o ampliar els coneixements en ornitolo-gia. Xerrarem una estona amb Ricard Gutiérrez, ornitòleg i especialista amb molta experiència en la gestió de fauna.

foto

grafi

a: R

icar

d G

utié

rrez

Page 4: Programació Aula d'Educació Ambiental de les Corts (abril-juny 2016)

DIA MUNDIAL DE LA BICICLETA

DIA MUNDIAL DE LA BICICLETA

TALLER:REPARACIONS I AJUSTOS BÀSICS DE LA BICICLETA

DIMARTS, 19 D’ABRIL A LES 18.30 hAmb la col·laboració del programa Reparat Millor Que Nou de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Per celebrar el Dia Mundial de la bicicleta, hem preparat un taller perquè aprenguis a fer petites reparacions a la teva bici i la tinguis sempre a punt per recórrer els carrers de la ciutat i no contaminar. Pots portar el teu vehicle i si tens eines també.

DIA INTERNACIONAL DE LA CONSCIENCIACIÓ ENVERS EL SOROLL

SORTIDA:ELS BATECS DELS BARRIS: LA MATERNITAT I SANT RAMON

DISSABTE, 30 D’ABRIL D’11 A 13 hAmb la col·laboració de la Fàbrica del Sol

Farem una ruta ben diferent a les que estem acostumats descobrint els contrastos acústics dels barris de la Mater-nitat i Sant Ramon.

foto

grafi

a: w

ikim

edia

.org

Page 5: Programació Aula d'Educació Ambiental de les Corts (abril-juny 2016)

DIA INTERNACIONAL DE LA CONSCIENCIACIÓ ENVERS EL SOROLL

ACTIVITAT INFANTIL:CONSTRUÏM MENJADORES PELS OCELLS DE CAN DEU!

DIMARTS, 10 DE MAIG A LES 18 h

Descobreix els principals ocells que podem trobar a Bar-celona i al jardí de Can Deu i construirem una menjadora perquè puguin venir a l’hort a alimentar-se.A partir de 6 anys

foto

grafi

a: w

ikim

edia

.org

foto

grafi

a: w

ikip

edia

.org

foto

grafi

a: w

ikip

edia

.org

Page 6: Programació Aula d'Educació Ambiental de les Corts (abril-juny 2016)

DIA INTERNACIONAL DE LA CONSCIENCIACIÓ ENVERS EL SOROLL

RENOVA JOGUINES

DIMARTS, 17 DE MAIG A LES 17 A 19 h

Per segon any celebrarem el gran intercanvi de joguines de la ciutat de Barcelona. Coincidint amb el Dia Mundial del reciclatge, volem que ens portis joguines lliures de plàstic i jocs fets amb materials reciclats. A més a més podràs fer les teves pròpies creacions amb un taller a la plaça de la Concòrdia. Més informació dels llocs d’inter-canvi a la programació específica.

CINEFÒRUM: BLACKFISH

DILLUNS, 6 DE JUNY A LES 18 hL’activitat es realitzarà a la biblioteca Can Rosés (C/Deu i Mata ,57)

Aquest documental realitzat el 2013 ens donarà una vi-sió de com viuen els grans animals marins en zoològics i aquaris i la polèmica d’aquestes activitats arreu del món.

foto

grafi

a: w

ikip

edia

.org

foto

grafi

a: w

ikim

edia

.org

Page 7: Programació Aula d'Educació Ambiental de les Corts (abril-juny 2016)

DIA INTERNACIONAL DE LA CONSCIENCIACIÓ ENVERS EL SOROLL ALTRES ACTIVITATS

ALTRES ACTIVITATS

SETMANA DEL MEDI AMBIENT

DEL 30 DE MAIG AL 6 DE JUNY

Un any més, celebrem la Setmana del Medi Ambient al centre cívic Can Deu. Consulta el programa específic i no et perdis cap activitat!

HORT SENSE BARRERES

Recuperem un dels projectes més coneguts de l’Aula però amb moltes novetats. Els horts urbans ja s’han establert de forma definitiva a les ciutats i són molts els col·lectius que treballen la terra com una eina terapèutica i d’oci per als grups. En aquesta ocasió volem que els tallers s’adaptin a les necessitats del col·lectiu i poder fer coses diferents a les habituals a l’hort de Can Deu. Per a més informació contacteu amb el responsable de l’Aula escrivint a [email protected].

UNS VEÏNS BEN VIUS A LES CORTS

Molts cops marxem lluny de la ciutat per contemplar la natura. Però a dins la ciutat també podem fer nombroses observacions d’ocells i conèixer la diversitat florística dels nostres jardins. Amb aquesta nova activitat volem ini-ciar-vos en la descoberta de la natura i fer d’observadors sense sortir del barri. Activitat per a grups familiars i esco-lars. Més informació a [email protected].

CONEIX EL TEMPS DE CAN DEU!

A partir de l‘abril podràs conèixer el temps que fa a Les Corts des de casa teva! Estrenem la nova estació meteo-rològica i sabràs les dades meteorològiques en temps real visitant la web del centre. Demana més informació sobre el projecte i les activitats relacionades a

foto

grafi

a: w

ikip

edia

.org

foto

grafi

a: w

ikim

edia

.org

Page 8: Programació Aula d'Educació Ambiental de les Corts (abril-juny 2016)

EXCURSIONS DE NATURA (GR’S)

EXCURSIONS DE NATURA

El dia abans de la sortida us trucarem per informar-vos de l’hora de trobada i del cost aproximat del transport públic. Si voleu més informació contacteu amb el responsable de l’Aula per mail o trucant al centre cívic Can Deu.

EL PUIG MADRONA PER LES ESCLETXES DEL PAPIOL

DISSABTE, 23 D’ABRIL A LES 8.45 hDistància: 11 km de passejada (molt fàcil) 6 horesLloc de trobada: estació de Sants

Itinerari senzill que recorre una zona poc visitada del Parc de Collserola amb la torre de vigilància dalt el cim del Puig Madrona com a senyal orientativa, des d’on es poden ob-servar unes bones vistes panoràmiques. Pujarem passant per l’ermita de la Salut i per les Escletxes, una formació geològica molt especial.

VISITEM EL JARDÍ BOTÀNIC DE BARCELONA

DISSABTE, 14 DE MAIG A LES 9 hDistància: 5 km (fàcil) 5 horesLloc de trobada: Plaça EspanyaPreu de l’entrada: 3.5 €

El Jardí Botànic mostra la gran similitud dels paisatges californians, xilens, sud-africans i australians amb els de la conca mediterrània mitjançant una àmplia representa-ció d’espècies vegetals de clima mediterrani. Ens apropa-rem al jardí per conèixer-los tot travessant la muntanya de Montjuïc.

foto

grafi

a: w

ikip

edia

.org

Page 9: Programació Aula d'Educació Ambiental de les Corts (abril-juny 2016)

EXPOSICIONS

ITINERARI PER LES AGULLES DE MONTSERRAT

DISSABTE, 11 DE JUNY A LES 8.45 hDistància: 11 km (MITJANA) 7 horesLloc de trobada: parada bus Maria Cristina

Aquest itinerari porta a descobrir la petita zona dels Pa-llers, una zona ben singular dins de la regió d’Agulles. Al llarg del recorregut es pot contemplar l’espectacular alça-da de les agulles que formen aquesta regió i formacions característiques com el Gerro i el Timbaler del Bruc.

EXPOSICIONS

ESTEPES IBÈRIQUES: EL PAISATGE OBLIDAT

DEL 2 AL 29 DE MAIGAmb la col·laboració de la delegació de SEO/BIRDLIFE a Catalunya

Descobreix les aus estepàries d’arreu de la península a través d’aquesta exposició de SEO/BIRDLIFE sense mou-re’t del barri de les Corts.

TALLERS DE MEDI AMBIENTREMEIS NATURALS

DEL 5 D’ABRIL AL 31 DE MAIGDimarts de 16.30 a 17.30 hPreu: 44,76 €

foto

grafi

a: w

ikip

edia

.org

foto

grafi

a: J

ose

Ant

onio

Mar

tinez

Page 10: Programació Aula d'Educació Ambiental de les Corts (abril-juny 2016)

SERVEIS DE L’AULA D’EDUCACIÓ AMBIENTAL DE LES CORTS

Els remeis naturals de tota la vida ens ajuden en els pe-tits malestars diaris, aprendrem a fer-los amb ingredients naturals. A cada sessió es preparen remeis naturals amb ingredients com herbes remeieres, olis, aliments, etc. Fem xarops, ungüents, olis, i altres preparats per la pell, els refredats, la digestió, etc.

INICIACIÓ A LA CLIMATOLOGIA I LA METEOROLOGIA

DEL 5 D’ABRIL AL 7 DE JUNYDimarts de 20 a 21 h

Coneixerem el funcionament de l’atmosfera i dels fenò-mens que ens envolten per entendre i preveure el temps meteorològic i els seus canvis. L’objectiu d’aquest curs és sintetitzar els punts clau de l’estudi del clima i del temps perquè siguem capaços de tenir coneixements a la nostra vida diària. Donarem pautes i accedirem a la informació per realitzar previsions meteorològiques. Aquest curs consta de sessions teòriques i una d’activitat de camp (en cotxe o ca-minant), adaptada a les necessitats de cada grup.

SERVEIS DE L’AULA D’EDUCACIÓ AMBIENTAL DE LES CORTS

Per a qualsevol dubte de l’aula, podeu trucar al 93 410 10 07, escriure al correu electrònic:[email protected], o bé fer-vos segui-dors del FB: www.facebook.com/mediambientcandeu o el TW: twitter.com/AulaAmbientalLC

PUNT D’INTERCANVI DE LLIBRES I CD

Qui no té un llibre o un cd a casa que ja no llegeix o que no escolta? Porta’l al nostre punt d’intercanvi 100% soste-nible i podràs agafar-ne un altre.

G

Page 11: Programació Aula d'Educació Ambiental de les Corts (abril-juny 2016)

SERVEIS DE L’AULA D’EDUCACIÓ AMBIENTAL DE LES CORTS

DUBTES DE MEDI AMBIENT

Si tens algun dubte sobre temes d’ecologia i de sostenibili-tat (no saps on llençar l’oli de la cuina o l’ordinador vell, on comprar productes de la llar ecològics, on és la deixalleria més propera, etc.) envia un correu electrònic i intentarem resoldren els teus dubtes al més aviat possible. [email protected]/mediambientcandeu twitter.com/AulaAmbientalLC

COL•LABORACIÓ AMB L’AULA:VOLS PARTICIPAR DE MANERA ACTIVA AMB NOSALTRES?

Si últimament has fet algun viatge a la natura i vols com-partir-lo. Si ets expert o gran coneixedor d’algun tema relacionat amb el medi ambient i vols fer una xerrada o bé exposar el tema i engegar un col·loqui entre tots els assistents. Si ets un gran aficionat al senderisme i vols proposar fer de guia en algun itinerari o altres idees que tinguin relació amb la sostenibilitat, posa’t en contacte amb nosaltres a: [email protected]

BOOKCROSSING

Aquest servei, també conegut com passallibres, consis-teix a deixar llibres en llocs públics per tal que altres els recullin, els llegeixin i els tornin a deixar. Quan una perso-na disposi d’un llibre haurà d’entrar al web oficial www.bookcrossing.com i notificar la troballa, i un cop lle-git, tornar a alliberar-lo anotant al web la nova ubicació. Actualment hi ha 326.000 membres i 1.716.000 llibres re-gistrats a tot el món. La nostra intenció és fomentar la lec-tura i, per tant afavorir als escriptors. En el centre cívic trobareu un punt de bookcrossing, el diferenciareu del punt d’intercanvi de llibres ja que cada llibre estarà identificat amb una etiqueta numerada, per tal de poder seguir el recorregut que farà cada llibre a mida que es vagi alliberant en diferents punts de dins o fora de la ciutat.

Page 12: Programació Aula d'Educació Ambiental de les Corts (abril-juny 2016)

ADREÇA HORARIS

CENTRE CÍVIC CAN DEUPlaça de la Concòrdia, 13Tel. 934 101 00708014 Barcelona

ccivics.bcn.cat/[email protected]/cccandeufacebook.com/cccandeu

Dilluns a divendres de 9 a 22 hDissabtes de 9 a 22 h i diumenges de 10 a 14 h

Adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i dotat d’anell magnètic

PER A MÉS INFORMACIÓINFORMACIÓ ADDICIONAL

MAPA

JOA

N G

ÜE

LL

NU

MÀN

CIA

GR

AN

VIA

CA

RLE

S III

TRAVESSERA DE LES C

ORTS

LÍNIA 3 LES CORTS

LÍNIA 3 MARIA

CRISTINA

AV. DIAGONAL

@BCN_LesCorts

Bus: H8, H10, 59, 66, 78, V7 i N0 Metro: L3 Les Corts, L3 Maria CristinaTram: T1, T2, T3 Numància