Resum mesa sectorial sanitat 1a part, 23.10.2017

3
1 Mesa Sectorial Sessió ordinària de 23 d’octubre de 2017 (1a part ) Punts tractats a la sessió d’avui: Document activitats de les TCAI a l’atenció primària publicat a la intranet de l’ICS: L’ICS porta com a convidada a la sessió d’avui per tal de tractar aquest punt a l’Adjunta a la Direcció de Cures d’Atenció Primària, la Sra. Anna Rios. CCOO hem dit que es tracta d’un document on es plasmen les funcions de les TCAI a l’Atenció Primària, però que es tracta d’un conjunt copiat del que es fa a l’Atenció Hospitalària + algunes funcions pròpies de presons i primària. Però que si tenim en compte que a l’Atenció Primària, a més, han d’estar a les consultes d’odontologia, és pràcticament impossible de realitzar totes les tasques contemplades. També ens queixem tots els sindicats que es publiqui un document sense passar per la Mesa Sectorial i que per tant, exigim que es retiri. CCOO també demanem totes les actes del grup de treball ja que el document, en definitiva no s’ajusta a la realitat, i que ens consta que només s’ha fet 1 única reunió i per tant, no podríem estar parlant de grup de treball.

Transcript of Resum mesa sectorial sanitat 1a part, 23.10.2017

Page 1: Resum mesa sectorial sanitat 1a part, 23.10.2017

1

Mesa Sectorial

Sessió ordinària de 23 d’octubre de 2017

(1a part )

Punts tractats a la sessió d’avui:

Document activitats de les TCAI a l’atenció primària publicat a la intranet de l’ICS:

L’ICS porta com a convidada a la sessió d’avui per tal de tractar aquest punt a l’Adjunta a la Direcció de Cures d’Atenció Primària, la Sra. Anna Rios.

CCOO hem dit que es tracta d’un document on es plasmen les funcions de les TCAI a l’Atenció Primària, però que es tracta d’un conjunt copiat del que es fa a l’Atenció Hospitalària + algunes funcions pròpies de presons i primària. Però que si tenim en compte que a l’Atenció Primària, a més, han d’estar a les consultes d’odontologia, és pràcticament impossible de realitzar totes les tasques contemplades.

També ens queixem tots els sindicats que es publiqui un document sense passar per la Mesa Sectorial i que per tant, exigim que es retiri.

CCOO també demanem totes les actes del grup de treball ja que el document, en definitiva no s’ajusta a la realitat, i que ens consta que només s’ha fet 1 única reunió i per tant, no podríem estar parlant de grup de treball.

Page 2: Resum mesa sectorial sanitat 1a part, 23.10.2017

2

Finalment , l’ICS diu que va elaborar el document per donar més importància a la feina d’aquest col·lectiu, però que ens donarà uns 15 dies per aportar esmenes i es revisarà el document. A aquest efecte, cada sindicat aporta 2 persones per tal d’assistir a les reunions pertinents d’aquest tema.

Proposta d’Acord pel qual s’estebleixen els creiteris sobre el personal estatutari adscrits a les Unitats d’Atenció al Ciutadà (UAC) a l’Atenció Primària de l’ICS:

L’Acord, després de diverses reunions i documents, ha estat signat per CCOO, SATSE, i Metges de Catalunya. Us ho passem íntegrament el document original escanejat.

Informació sobre previsió de convocatòria de l’Ofert Pública d’Ocupació 2017 i l’Oferta Pública d’Ocupació Especial:

OFERTA PÚBL.OCUP.2017

ORDINÀRIA

Ja publicada al DOGC

OFERTA PÚBL OCUP.

EXTRAORDINÀRIA

Amb Acord de Govern fruit de L’ACORD MESA GENERAL

FUNCIÓ PÚBLICA SIGNAT PER

CCOO i UGT

(Pendent DOGC)

2.400 places 9.307 places

Ja publicades 8000 es publicaran abans del 31.12.2017

TOTAL 2017: aprox.10.400 places Resta places fins a les 11.707: anys 2018 i 2019

Page 3: Resum mesa sectorial sanitat 1a part, 23.10.2017

3

Quan parlem de l’Oferta Pública ordinària, estem parlant de les 2400 places ja publicades al DOGC.

Quan parlem d’Oferta Pública extraordinària, estem parlant de la nova oferta que emana dels Pressupostos Generals de l’Estat i que són fruït de l’Acord Signat per CCOO i Ugt.

Per tant, l’ICS ha escoltat a CCOO i evitant que es facin 2 convocatòries i pagar 2 taxes, decideix acumular de la majoria de categories professionals, tant l’oferta pública d’ocupació (ja aprovada) com la nova oferta pública especial fruit de l’Acord de Mesa General signat exclusivament per CCOO i Ugt.

La previsió per aquest 2017 és que s’ofertin 10.400 places aproximadament.

Les que ja estaven aprovades, es convertiran en una oferta de: facultatius especialistes (ja en curs), farmacèutics i farmacòlegs, tècnics en PRL i previsiblement el 100% dels tècnics superiors en Anatomia Patològica i Citologia (pendent d’acordar la següent sessió de Mesa Sectorial).

La resta, aproximadament 8000, es publicaran abans de 31.12.2017, però s’iniciaran al següent any. I seran la resta de categories professionals.

La resta de punts es tractaran a la següent sessió que previsiblement serà el 3 de novembre de 2017.

23 d’octubre de 2017