Resum mesa sectorial sanitat 24.03.2017

5
1 Mesa Sectorial Sessió ordinària de 24 de març de 2017 (1a part) Punts tractats a la sessió d’avui: Proposta de Pacte de Mesa Sectorial de Negociació de sanitat pel qual s’estableixen els criteris per a la reassignació del personal sanitari de l’empresa pública ICS que perdi el seu lloc de treball: Estem parlant del Centre Penitenciari Homes Barcelona (Model), on cal reassignar el personal ICS amb motiu del tancament. Un cop finalitzat el grup de treball que ha tractat la negociació d’aquest pacte, després de 3 reunions, tots els sindicats amb presència a la Mesa Sectorial, signem l’acord. Es farà efectiu a partir del mes d’abril, on informaran un per un als professionals afectats, a on sabran prèviament dispositiu i horari. Resta pendent el Registre del Pacte. Us passem Pacte com a documentació annexa 1. Proposta de Pacte sobre criteris d’aplicació als permisos i llicències del personal estatutari de l’ICS: També ha finalitzat el grup de treball d’aquest tema i se’ns passa el document final. Fem la petició d’aplaçament de la signatura perquè falta la consulta a les seccions sindicals. L’ICS accepta traslladar aquest punt a la propera sessió de Mesa Sectorial Ordinària. Us passem el document esborrany com a documentació annexa 2.

Transcript of Resum mesa sectorial sanitat 24.03.2017

Page 1: Resum mesa sectorial sanitat 24.03.2017

1

Mesa Sectorial

Sessió ordinària de 24 de març de 2017

(1a part)

Punts tractats a la sessió d’avui:

Proposta de Pacte de Mesa Sectorial de Negociació de sanitat pel qual s’estableixen els criteris per a la reassignació del personal sanitari de l’empresa pública ICS que perdi el seu lloc de treball:

Estem parlant del Centre Penitenciari Homes Barcelona (Model), on cal reassignar el personal ICS amb motiu del tancament. Un cop finalitzat el grup de treball que ha tractat la negociació d’aquest pacte, després de 3 reunions, tots els sindicats amb presència a la Mesa Sectorial, signem l’acord. Es farà efectiu a partir del mes d’abril, on informaran un per un als professionals afectats, a on sabran prèviament dispositiu i horari. Resta pendent el Registre del Pacte.

Us passem Pacte com a documentació annexa 1.

Proposta de Pacte sobre criteris d’aplicació als permisos i llicències del personal estatutari de l’ICS:

També ha finalitzat el grup de treball d’aquest tema i se’ns passa el document final. Fem la petició d’aplaçament de la signatura perquè falta la consulta a les seccions sindicals. L’ICS accepta traslladar aquest punt a la propera sessió de Mesa Sectorial Ordinària.

Us passem el document esborrany com a documentació annexa 2.

Page 2: Resum mesa sectorial sanitat 24.03.2017

2

Modificació de la informació sobre el personal afectat per la creació de l’ABS Vilafranca 2 al SAP Alt Penedés-Garraf. Increment d’un lloc de facultatiu especialista:

Us passem aquesta informació com a documentació annexa 3.

Informació sobre convocatòries P-2010 i 2015: criteris per adjudicació lloc de treball P-2010:

Pel que fa a la convocatòria P-2010, en principi, els professionals que ho desitgin es podran quedar al mateix lloc que estan, però també tindran l’opció de canviar. S’habilitarà un espai dins del gestor de rrhh SGRH, i s’intentarà que afecti al menor número d’interins possible.

Pel que fa a la convocatòria 2015 en curs, encara hi ha obert el període per resoldre les al·legacions fins a finals de mes i després s’obrirà un període de 15 dies hàbils per tal de presentar mèrits. I la previsió és que a finals de juliol surti la puntuació final i si cau al mes d’agost, s’ampliarà el termini fins a la segona quinzena de setembre.

Tots els sindicats manifestem la disconformitat pel fet que la 4a prova no hi hagi un patró de resolució objectiu i que ve a ser similar a una entrevista. I els perfils competencials, han variat en funció de cada categoria.

Informació sobre convocatòria promoció interna 2016:

Han hagut un número de professionals afectats per exclusió, perquè tot i que estaven en promoció interna, no havien

Page 3: Resum mesa sectorial sanitat 24.03.2017

3

mantingut la situació d’actiu en la seva categoria d’origen (requisit indispensable). Aquests professionals figuraven d’excedència de la categoria inferior, fet que ha originat quedar exclosos per aquesta convocatòria.

Tot i que ara no es pot fer res, fem la petició que s’identifiquin tots els professionals per gerències territorials que estiguin en aquesta situació per tal que no torni a passar en un futur.

Pel que fa al calendari, encara no s’ha constituït el Tribunal, fins la setmana que ve, a finals de març, i per tant no es disposa de previsió de calendari. S’intentaran fer totes les proves abans de l’estiu però ho veuen molt just. Ja ens informaran.

Nou barem de Borsa de Treball:

Donat que un cop es finalitzen les oposicions el curs, el pacte de borsa preveu que es traslladi el barem, CCOO i Catac fem la petició que de manera excepcional això no passi donada les característiques de les oposicions on només l’oferta era de 340 places. A més hi ha error pel que fa a algunes categories a l’hora de comptar les hores màximes de formació.

Manifestem la preocupació de molts professionals envers aquest tema.

ICS comenta que ho estudiarà i ens informarà.

Oferta pública d’ocupació 2017:

Donat que ja s’han aprovat els pressupostos, en principi es podrien acumular les taxes de reposició dels 2 darrers anys i es podrien convocar com a mínim 2400 - 2500 places. Hem

Page 4: Resum mesa sectorial sanitat 24.03.2017

4

d’esperar a la Mesa General de Funció Pública. De no ser així, es farà la proposta al Consell d’Administració.

ICS té preferència, a banda d’altres categories, amb les dues que es van quedar aturades un cop publicada la convocatòria fa anys, que són la de Treballadores Socials i la de Tècnics de Prevenció de Riscos Laborals.

DPO 2017: ajustament de les metes de DPO en reduccions de jornada, assignació d’objectius i calendari:

Aquest és un criteri recurrent i a dia d’avui no solventat. Malgrat sembla que les instruccions són clares, no s’està complint a les diferents gerències territorials. És per aquest motiu que es crearà un grup de treball de Mesa Sectorial per tal d’establir criteris objectius segons contemplava el II Acord.

Perpetuació d’interins en llocs de direcció d’EAP:

En aquest sentit, s’està esperant a allò que es contempli a la Llei de pressupostos per tal de veure si hi haurà extensió dels càrrecs de llocs de gestió clínica on calgui una avaluació periòdica amb l’objectiu de la millora contínua.

No només passa amb interins, també passa amb alguns comandaments que són personal estatutari fix. Es revisarà.

Page 5: Resum mesa sectorial sanitat 24.03.2017

5

Petició d’informació sobre retribucions de transplantaments i altres activitats:

Aquest va ser un tema que va quedar pendent d’anteriors sessions. En aquest cas, avui ha vingut un tècnic que ha anat recopilant de manera de retribuir aquesta activitat als diferents hospitals dels territoris. I ens corrobora el que veníem dient: que cada hospital i que cada territori per la mateixa feina es paga d’una manera diferent. Hi ha llocs que com a atenció continuada de festius, o de nits...o com hores extres.

No hi ha una uniformitat. Ens passaran la informació detallada un cop corregeixin alguns errors.

No ha donat temps de tractar la resta de punts a l’ordre del dia, per la qual cosa, farem una segona sessió properament.

24 de març de 2017