Revista Sant Marti 2012

40

description

Revista Sant Marti 2012

Transcript of Revista Sant Marti 2012

Page 1: Revista Sant Marti 2012
Page 2: Revista Sant Marti 2012

2

E n els propers dies Cerdanyola tornarà a gaudir dels actes organitzats amb motiu de la celebració de la festa de tardor de Sant Martí, la festa de tots i totes.

El programa que teniu a les mans recull una àmplia oferta d’activitats que espero que siguin del vostre interès i us engresquin a participar-hi. Tot i que ens trobem en una situació econòmica complicada, des de l’Ajunta-ment hem treballat amb la Comissió de festes de tardor de Sant Martí i, gràcies a la col·laboració de tots, tindrem ocasió de sortir al carrer i gaudir de l’oferta festiva, molt àmplia, que combina activitats tradicionals com la Mostra de Cuina, amb d’altres de noves com el concurs de talents, o la recuperació de La nit jove.

Vull agrair a totes aquelles persones que han col·laborat en la confecció del pro-grama de la festa de tardor de Sant Martí el seu esforç, la seva il·lusió, i també la imaginació i creativitat que han posat perquè els veïns i veïnes de Cerdanyola puguem gaudir de les més de 50 activitats organitzades. Les activitats i els esdeveniments que s’han inclòs en el programa han de ser un punt de trobada i convivència que ens permetin, encara que sigui per unes hores, deixar de banda les preocupacions del dia a dia i passar una bona estona amb la gent que ens envolta. És per això que us vull animar un any més a que aprofitem la festa de tardor de Sant Martí per retrobar-nos i junts, fer ciutat.

Gaudim plegats de la festa de tardor de Sant Martí!

Carme Carmona PascualAlcaldessa

Cerdanyola del Vallés, novembre de 2012

Page 3: Revista Sant Marti 2012

3

L a tardor té un significat especial per als ciutadans de Cerdanyola ja que en pocs dies de diferència tenen lloc dos dels esdeveniments de més tradició a la ciutat: la festa de tardor de Sant Martí i l’Aplec de Sant Iscle. Totes dues destaquen per tenir

una llarga història al darrere i per ser festes que compten amb una gran participació de tots els ciutadans i les ciutadanes de Cerdanyola.

La festa de Sant Martí ofereix un any més un ampli programa d’activitats adreçades a tots els públics. Són activitats que han estat pensades i organitzades per les associaci-ons, entitats, comerços i artistes de Cerdanyola i que tenen per objectiu que hi participi el major nombre possible de ciutadans.

Entre les novetats d’enguany hi trobem una desfilada de moda amb les millors models de Cerdanyola i també el concurs “T.T.T. – Tu Tens Talent”, que de ben segur ens des-cobrirà les noves promeses de la ciutat! No hi faltaran els artistes ja coneguts com els nostres cantautors, les corals, les bandes de músics o els grups de teatre. També hi trobarem les manifestacions tradicionals com la cercavila, el correfoc, les sardanes, els balls de gitanes o els castells, els espectacles i activitats per als més menuts i les activi-tats esportives. Tot això acompanyat de la millor gastronomia de la ciutat que es podrà degustar a la Mostra de cuina, sense oblidar, a més a més, que la nit és jove i que es presenta amb bons concerts i propostes pels qui encara tinguin forces!

Cerdanyola vibrarà un any més per Sant Martí gràcies a tota la gent que ha fet possible la festa i a tots els que en vulguin gaudir.

Que tinguem una molt bona Festa de Sant Martí!

Montse Montiel Regidora de Cultura

www.lacomissio.com

Page 4: Revista Sant Marti 2012

4

Benvolguts Veïns i Veïnes,

Des de la Comissió de Festes de Sant Martí –una entitat que any rere any, i amb aquest en van 34, està darrera l’organització de les festes de tardor– vo-lem donar les gràcies a totes les persones que han aportat el seu granet de sorra per fer possibles les festes passades i/o la festa d’enguany des del món social, cultural, comerciants, entitats esportives, gent del poble etc. perquè, sense l’esforç i la col·laboració de tots, seria molt difícil fer una festa amb un repte tan gran.

Com a novetats de la Festa hem optat, després de recuperar la ubicació central de les activitats a la Plaça de Sant Ramon, per fer un canvi estructural de la mateixa cobrint tota la Plaça. Així mateix hi haurà una nit per a la gent jove o una desfilada de models no professionals (amb gent fins i tot de 90 anys!) organitzada amb la col·laboració dels comerciants del poble, tot conservant la tradició de la Mostra de Cuina, del Mercat Medieval, dels diferents actes populars, Teatre, Balls per a totes les edats, Concerts, Havaneres, cercaviles, diables, sardanes etc. i mantenint la nostra filosofia de festa de cara al poble sense deixar de tenir molt en compte la greu crisi econòmica que estem patint tots.

Passeu-vos-ho bé i gaudiu de la 34a Festa de Tardor de Cerdanyola!

JA HA ARRIBAT, JA ÉS AQUÍ, LA FESTADE SANT MARTÍ

[email protected] · www.lacomissio.com

65.695Número

Nadal de

Loteria

Administració Núm.2

Page 5: Revista Sant Marti 2012

5www.lacomissio.com

Page 6: Revista Sant Marti 2012

6

65.695Número

Nadal de

Loteria

Administració Núm.2

Page 7: Revista Sant Marti 2012

7

Aprofitant la gran finestra que és internet, la Comissió de Festes de Sant Martí continua estant activa a l’hora de cercar maneres d’entrar a les vostres llars i estar amb vosaltres, no només els dies de Festa Major sinó durant tot l’any.

No hi ha dubte que actualment el portal social de més rellevància és el Facebook, i és per això que des de ja fa tres anys ens hi podeu trobar sota el nom “Comissió de Festes de Sant Martí”. Aquest any, però, hem recu-perat la imatge del nostre Martinet original i comptem amb més administradors i gestors de continguts, de manera que la pàgina està molt més activa. En tot cas, depen principalment de vosaltres, la gent que veniu a la Festa, que la pàgina sigui viva; així que no us obli-deu de visitar-nos amb assiduïtat, deixar-nos els vos-tres comentaris, compartir les vostres fotos de la Festa (ara ho podem fer fàcilment des dels smartphones) i, sobretot, de convidar els vostres amics i coneguts a afegir-nos com amistats o fer-se’n admiradors. Cada cop sóm més!!

Des de la nostra pàgina del Facebook, a més de pre-tendre informar de totes les activitats que organitza la Comissió, també volem donar-vos instruments per tal que tots els ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola

EN MARTINET US ESPERAAL FACEBOOK

del Vallès, o de qualsevol altre indret d’on vingueu per acompanyar-nos en les festes, participeu donant la vos-tra opinió i les vostres idees de com us agradaria que fos la Festa Major de la Tardor. Encara no ens consta que tinguem cap hash al Twitter, però de ben segur que treballarem per ser tema dels tuits en un futur. Tot sigui com a conseqüència lògica del nostre esforç per apro-par-vos una mica més a la Festa i que tothom pugui aportar el seu granet de sorra. La Festa ha de ser gran i de tothom; esteu convidats a visitar-nos!!

Ah! I insistim en que pengeu les vostres fotos de la Festa d’enguany. Ens agradaria veure les imatges més diverti-des de la Passarel·la 2012, els vídeos del Gran Concurs TTT (Tu Tens Talent!), les fotografies dels vostres fills gau-dint de les activitats infantils, la cercavila, etc...

Sant Ramón, 214 - 08290 Cerdanyola del Vallé[email protected]

www.elultimomanteca.es

Cuando la noche cae y el sol se oculta, es buena hora para despertar tus sentidos en tu nuevo local elultimomanteca.

www.lacomissio.com

Av. Catalunya, 35 - 08290 Cerdanyola del VallésTel. 93692 11 89 - [email protected]

www.floristeriamorera.net

Botiga de Belles Arts i ManualitatsC. Altimira, 15

08290 Cerdanyola del VallèsTel. 663 023 345

Page 8: Revista Sant Marti 2012

8

A Cerdanyola hi ha moltes empreses i comercos, però n’hi ha que són molt especials per al Martinet, el nos-tre protagonista de la Festa de Tardor. El Martinet és molt amant de les botigues que estimen el seu poble de tota la vida, el poble que li dedica una festa en honor seu.

Ell sap que fer una festa en honor seu no és gens facil i cal I’esforc de la Comissió per poder fer que la gent s’ho passi d’allò més bé, en una epoca en que arriba el fred i els dies s’escurcen i que sembla que no convidin a res més que a quedar-se a casa ben a prop d’una estufa.

Pero està clar que la Comissió de Festes de Sant Martí necessita la màxima participació de tots els ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola, com també la participa-ció de les empreses i comerços. Per això, el Martinet, sempre col.labora per la Festa, amb el seu dia a dia, anant a comprar als establiments que sap que li posen un anunci a la revista, perquè sap que si la gent va a comprar en aquests establiments estaran contents amb ell i seguiran col·laborant amb la seva festa.Si voleu que el Martinet tingui una festa com Déu mana també podeu col·laborar, amb el vostre dia a

dia, anant a comprar en aquelles botigues que estan anunciades a la revista de la Festa de Tardor. El Mar-tinet està molt content del servei i la qualitat dels pro-ductes; proveu-ho i segur que en quedareu satisfets i no us n’adonareu, però vosaltres també aportareu el gra de sorra per tenir la millor Festa de Tardor de Catalunya.

La Festa I’hem de fer tots i totes durant I’any i quan ar-ribi el moment ens haurem adonat que la nostra vida quotidiana té molta més força de la que ens pensem, pero cal saber gestionar-la.

ON VA A COMPRAREL MARTINET?

Page 9: Revista Sant Marti 2012

9

És considerat un dels hereus més creibles i sincers de la anomenada Nova Cançó Catalana de fa un grapat d’anys. Ramon Sauló cerdanyolenc de naixement i de cor després de molt temps fora dels escenaris per de-dicar-se a la seva altra pasió, el disseny gràfic, ha tornat amb la guitarra i un sarró ple de cançons noves on re-trata amb unes lletres sentides i sinceres les inquietuts que qualsevol de nosaltres amb uns quants anys a les espatlles té. Ha sabut lligar en les seves cançons les sen-sacions i vivències que tots en un moment o altre de la nostre vida hem sentit i això fa que els seus concerts, cada cop més frequents, no ens deixin mai indiferents.

A més, s’acompanya de músics de primer ordre. En aquest cas de l’arpista local Josep-Maria Ribelles i del polifacètic guitarrista del programa de l’Andreu Buena-fuente, Joan Eloi Vila.

Junts aconsegueixen construir una arquitectura musical intimista i rica que vesteix les cançons del Ramon amb elegància i modernitat.

Serà una ocasió perfecte perquè molts dels que heu sen-tit parlar d’ell però encara no l’heu vist mai us apropeu a la Festa de Tardor i disfruteu de les seves propostes musicals i poètiques.

Possiblement el grup de cançó marinera més popular i de més qualitat reconeguda, Port Bo, torna com cada estiu amb un nou i excel·lent treball discogràfic amb pro-ducció i guitarres a càrrec d’en Toni Xuclà.

En aquesta ocasió el trio format per Carles Casanovas, Alfons Carreras i Mineu Ferrer ens presenten el disc A MAR OBERTA amb un total de 14 cançons, entre les quals trobarem de noves com “El Barraler”, de popu-

lars com “La Pubilleta”, d’altres conegudes però inè-dites en els seus enregistraments com “De colores”, col·laboracions sorprenents com la de l’Escàlem Coral de Palamós a les cançons “A mar oberta” i “El coro”, també com a sorpresa podrem escoltar al grup interpre-tant, amb el seu particular estil, el conegut tema dels Manel “Deixa-la Toni, deixa-la”, que varen interpretar l’estiu passat al Festival de Cap Roig conjuntament amb els seus creadors.

Ramon Sauló

Port Bo

www.lacomissio.com

Page 10: Revista Sant Marti 2012

10

La Casa d’Aragó de Cerdanyola és una entitat cultural que va néixer al 1998, amb la pretensió d’aglutinar tots els aragonesos residents a Cerdanyola i a tots els simpatit-zants de la nostra cultura. El vincle d’unió serà la vivèn-cia comuna de les nostres tradicions, el nostre folklore, ... Pretenem la simbiosis de les nostres cultures : la de naixement i la d’adopció.

Desitgem que les portes de l’Entitat estiguin sempre ober-tes als conciutadans de Cerdanyola amb l’ànim de que puguin conèixer millor la nostra cultura arribant així a una més gran comprensió dels trets d’identitat. D’un millor co-neixement s’obtindrà una major solidaritat entre tots els nostres conciutadans.

Pretenem divulgar la cultura, folklore, costums i tradicions aragonesos en el nostre entorn ciutadà i a l’hora compartir manifestacions culturals i folklòriques amb altres entitats de la localitat.

El primer local social, autoritzat al 1999, es va ubicar al carrer Altimira 7 Bis. L’augment de socis va obligar aviat al canvi de local amb l’adquisició de la seu actual, Be-lles Arts, 3-5, que suposava un salt qualitatiu important. L’adequació de les instal·lacions i despesa de compra van comportar un considerable esforç econòmic, en el que es van implicar els socis. El 2002 es va inaugurar, comptant

Premi Entitat de l’Any:

Casa d’Aragó

CONFECCIONS - SASTRERIA

Avgda. Catalunya, 56Tel. 93 692 13 2708290 Cerdanyola del Vallès

amb la presència de Excm. Sr. Vice-President d’Aragó D. José Ángel Biel, l’Alcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real i d’altres autoritats.

La Casa d’Aragó, a banda de la gran quantitat de cursos i tallers que organitza, disposa d’un Grup de Jota, Alma Aragonesa, i un Grup de Tambors, A o Son do Tambor; ambdos participen i col·laboren sovint en la vida ciutada-na i les festes de Cerdanyola. Acabem de celebrar la VII Quinzena d’Aragó, amb motiu de les festes de la Mare de Déu del Pilar; nogensmenys, cada any celebrem de ma-nera especial la festivitat de Sant Jordi, Patró d’Aragó, la Trobada de Tambors i Bombos d’Aragó, l’Homenatge a la Dona per Santa Àgueda... i un gran ventall d’activitats que mostren el dinamisme de la nostra Entitat.

José AguayosPresident de la Casa d’Aragó

Page 11: Revista Sant Marti 2012

11

1. PARTICIPANTS Es poden presentar tots els alumnes de 5è de primària pertanyents als centres escolars de Cerdanyola del Vallès.

2. TÈCNICA Totalment lliure. Es pot emprar qualsevol tipus de tècnica (aquarel.les, llapis, ceres, trempes,etc.) 3. TEMA - XXXV FESTES DE TARDoR. (Demaneu el llibre i el video si no el teniu).

4. PRESENTACIÓ El dibuix es presentarà en format mínim A4 (21 x 29,7 cm) , i màxim A3 ( 29.7 x 42 cm). En el revers del dibuix, s’indicarà el nom de l’autor, el títol, un núm. de telèfon de contacte, població i el col·legi a què pertany. L’escola haurà de fer una pre-selecció d’un màxim de 2 dibuixos. Els dibuixos es podran entregar degudament protegits al Bar Grau, o bé demanar que es passin a recollir pel centre. Tels. 93 564 78 80 – 617 629 734 – 93 870 46 40 Jaume Mas. El termini d’entrega serà de l’1 d’octubre al 5 de novembre 2012

4 PRIMERS CLASSIFICATS DEL CONCURS DE DIBUIx DE LES FESTES DE SANT MARTÍ 2011

1 ESCOLA ESCALA DEI El Martinet va amb bicicleta Andrea Alonso i Ballesteros

2 ESCOLA SALTELLS La Festa de Sant Marti Sara Viñals Puentes

3 ESCOLA ESCALA DEI Festa Grossa Joel Atarés Cerdà

4 CEIP TURÓ DE GUIERA Sant Martí, 33 Aniversari! Ivan Ortíz Garcia

Nº ESCOLA TÍTOLDIBUIX NOM

1

2

34

www.lacomissio.com

BASES PER AL CONCURS ESCOLAR DE DIBUIx

Page 12: Revista Sant Marti 2012

12

5. JURAT El jurat estarà compost pel president i un altre membre de la Comissió de Festes Sant Martí, una persona relacionada amb el món artístic. La decisió del jurat es farà pública el mateix dia del concurs durant les festes.

6. PREMIS Un xec bancari nominatiu per el guanyador/ra per valor de dos-cents euros (200€) per ajudar a pagar les colònies del curs 2009/2010 i ésser la portada de la revista de la Festa de Tardor 2010, a més de qualsevol “merchandising” de la imatge durant l’any fins la propera Festa.

7. EL DIBUIX. El dibuix premiat quedarà en propietat de la Comissió de Festes Sant Marti , que es reserva el dret de la publicació i sempre mencionant l’autor / ra.

8. Els dibuixos no premiats quedaran en arxiu per la Comissió de Festes Sant Martí, podent ésser reclamats pels autors. El material no reclamat quedarà en propietat de la Comissió de Festes de Sant Martí.

9. El jurat resoldrà q ualsevol incidència que pugui produir-se i serà irrevocable. L’entitat organitzadora no es fa responsable de qualsevol pèrdua fortuïta que pugui produir-se. El fet de participar en aquest concurs implica l’ acceptació d’aquestes bases.

1. PARTICIPANTS Es poden presentar tots els alumnes de 6è de primària pertanyents als centres escolars de Cerdanyola del Vallès.

2. TÈCNICA Assaig, treball en prosa escrits en llengua catalana. 3. TEMA La vivència , el fet o esdeveniment particular o forani, familiar, escolar o social que més ha impactat durant els seus anys d’escolarització ( 3 als 12 anys ).

4. PRESENTACIÓ L’extensió màxima de l’obra serà de 3 fulls (90 línies). Els originals hauran d’estar signats amb pseudònim i acompanys d’un sobre on s’indicarà el nom de l’autor-ra , el títol , un núm. de telèfon de contacte, població i el col·legi a què pertany. L’escola haurà de fer una pre-selecció d’un màxim de 2 treballs. Les obres es podran entregar degudament protegides al Bar Grau, o bé demanar que es passin a recollir pel centre. Tels. 93 564 78 80 – 617 629 734 – 93 870 46 40 Jaume Mas. El termini d’entrega serà de l’1 d’octubre al 5 de novembre 2012. NoVETAT. Les obres han d’ esser entregades digitalitzades (CD,o enviades per @ a: [email protected]), si és possible, ja que facilita molt la feina de valoració i publicació (en cas de guanyar )

5. JURAT El jurat estarà compost pel president i un altre membre de la Comissiò de Festes Sant Martí, escritptors de la nostre vila o persones relacionades amb el mon literari. La decisió del jurat es farà pública en l’acte especial pels nens-es de 6è, que es cel-lebrarà el 9 de Novembre. On es fara la lectura de les obres participants.

6. PREMIS Un xec bancari nominatiu per el guanyador/ra per valor de dos-cents euros (200€) per ajudar a pagar les colònies del curs 2009/2010

7. L’oBRA GUANYADoRA Els convocants es reserven els drets de publicació del relat premiat , si bé l’autor en conservarà el dret de la propietat intel-ectual, i podrà fer ús de la seva obra sempre que esmenti el premi obtingut. 8. Els treballs no premiats quedaran en arxiu per la Comissió de Festes Sant Martí , podent ésser reclamats pels autors. El material no reclamat quedarà en propietat de la Comissió de Festes de Sant Martí.

9. El jurat resoldrà q ualsevol incidència que pugui produir-se i serà irrevocable. L’entitat organitzadora no es fa responsable de qualsevol pèrdua fortuïta que pugui produir-se. El fet de participar en aquest concurs implica l’ acceptació d’aquestes bases.

BASES PER AL CONCURS LITERARI ESCOLAR

Page 13: Revista Sant Marti 2012

13

Sant Martí, 81(Inici C. Sant Ramon)08290 Cerdanyola del VallèsTel.-Fax 93 691 74 16www.opticamaranges.com

Francesc Layret, 74 - Tel. 93 691 34 0008290 cerdanyola del vallès

[email protected]

Galeries TorrasAv. Catalunya 8

Telèfon: 93-580 82 62

Sant Ramon, 200 - Tel. 93 594 27 0508290 Cerdanyola del Vallès

GALERIES UNICENTRO, 11 CERDANYOLA

www.lacomissio.com

Page 14: Revista Sant Marti 2012

14

Carrer Sant Ramon, 180Telèfon 93 580 84 81

CERDANYOLA DEL VALLÈS

QUE NINGÚ LLENCI EL QUE SERVEIXAltimira, 21 - Cerdanyola - Tel. 93 594 50

[email protected]

Gestoria administrativaCol. 1767

Correduria d’assegurancesAut. F00967

Totes les millors assegurances amb

les millors companyes

Sant Ramon, 226Tel. 93 692 01 86 - Fax 93 692 18 61

08290 CERDANYOLA

teràpies manuals

q u i r o m a s s a t g i s t at e r a p è u t i c

j a u m e m i r a l l e s

Horari de dilluns a divendresde 10 a 13h i de 16 a 21h

Diagonal, 2 Baixos 2ª · CerdanyolaTel. 93 692 07 49

Page 15: Revista Sant Marti 2012

15

Restauracions i ReformesCerdanyola s.l.

C. Tort, 15 - 08290 Cerdanyola del VallèsMòbil restauració 647 54 52 05

Mòbil reformes 607 18 32 78Tel. 93 691 67 64Fax 93 691 67 83

[email protected]

www.lacomissio.com

DISSENY GRÀFIC

DISSENY WEB

PUBLICITAT

SENYALÈTICA

PACKAGING

MUNTATGES EFIMERS

93 544 18 [email protected]

TOTPer a més informació podeu trucar-nos al

93 580 04 79

1.000unitats108€

Díptic

2 cares · tintes 4+4 · Paper 135 gr.

2.500 150€

5.000 199€

72€ Flyer A5

1.000unitats

2 cares · tintes 4+4 · Paper 135 gr.

2.500 103€

5.000 120€

SobreS

58€ 100unitats

Tamany 220x110mm · 1 tinta

tArgeteSDe viSitA

ImPRessIÓ De

47€ 80€ 1.000 unitats

2.000 unitats

Tamany 85x55mm4+4 tintes · Paper 300 gr.

2 cares

Flyer A6

50€ 1.000unitats

Tamany A6 (148x105) · 2 carestintes 4+4 · Paper 135 gr.

2.500 63€

5.000 84€

10.000 120€

Page 16: Revista Sant Marti 2012

16

La moda també és cultura, i per tant això suposa una manifestació mes de l’esperit de l’home. Com a reflex del temps que vivim, es converteix dia a dia en un fidel testimoni de la nostra manera de ser i de pen-sar. En aquest sentit, un dels majors exercicis intel-lectuals consisteix en reconèixer a fons la moda per tal d’adaptar-la amb facilitat a la nostra personalitat. L’elegància i tot allò que ens envolta exigeix a la dona i a l’home que la cerquen, un respecte vers el seu propi estil i una capacitat per a dir l’última paraula en tot moment. La grandesa de la moda resideix exactament en la llibertat que planteja en front a la esclavització de necessitats creades de manera artificial.

L’oferta dels dissenys que proposen alguns dels es-tabliments especialitzats en moda de Cerdanyola del Vallès, i que formen part del contingut de la desfilada PASSAREL·LA 2012: APASSIoNA’T!, és amplia i di-versa. Els seus professionals especialistes estan del tot preparats per a oferir-vos tot allò que ens afavoreix i que ajuda a enaltir la nostra pròpia personalitat, ja sigui en el vestir, en el pentinar-se, maquillar-se, mou-re’s... No es tracta tant de portar moda, sinó de viure-la amb passió.

APASSIONA’T per ser tu, vols que t’hi ajudem?

PASSAREL·LA 2012, APASSIONA’T !

GRAN DESFILADA DE MoDA A L’ ENVELAT

Divendres 9 de novembre a les 22h a l’envelat de la Plaça Sant Ramon

Firmes de la col·lecció TArdor-hivern i col·laboradors de la desfilada:

TrAZZo - reGenTe venUS - AnA CoLLAdo - diSCoBoLo - eSPorTS viAn - diSSenYS CArLÚS - PerrUQUeriA MonTULL - PerrUQUeriA MeLGUiZo - roGer’S - GedeCÉ - FLoriSTeriA CASAMiTJAnA

Page 17: Revista Sant Marti 2012

17

CERDANYOLA DEL VALLèS· Educació Infantil de 3 a 6 anys· Educació Primària de 6 a 12 anys· Educació Secundària de 12 a 16 anys

Institució Educativa IndependentL’escola no és l’únic àmbit de formació dels nois i noies, però hi té un paper important. Des de la nostra escola, catalana, laica i plural, treballem amb responsabilitat i dedicació en aquesta formació a partir d’un arrelament a l’entorn físic i social, del respecte i la tolerancia.

Av. Sant Iscle, 6 - 08290 Cerdanyola del VallèsTel. 93 691 97 52 - Fax 93 580 64 [email protected]

www.lacomissio.com

Page 18: Revista Sant Marti 2012

18

Un any més tenim el TENJI No BoNSAI. Com ja sabeu és una exposició oberta a tots els aficionats i entitats de bonsai, perquè tinguin la oportunitat de mostrar el seu talent preparant el KUSAMONO.

Els que estigueu interessats, poseu-vos en contacte amb nosaltres el més aviat possible en aquest correu:[email protected]

Gracies i us esperem a tots

Tenji no Bonsai 2012

Dissabte 10:00 Obrim la mostra11:00 Demostració en viu a l'interior del museu14:00 Tanquem per dinar16:30 Obrim de nou20:00 Tanquem fins demà

Diumenge 10:00 Obrim la mostra11:00 Demostració en viu a l'interior del museu14:00 Tanquem fins el proper any!

TENJI NO BONSAI 2011

12 i 13 de novembre

Durant els dos dies tindrem a la venda el «Kusamono de Cerdanyola».Aquest any us oferim el Nº 4 d'aquesta col·lecció única.

Pati de Can Domènech, Museu d'Art de Cerdanyola.

10 i 11 de novembrePati de Can Domènech, Museu d’Art de CerdanyolaDissabte 10: de 10 a 13.30 h i de 17 a 21 h.Diumenge 11: de 10 a 14 h.

Dissabte 10:00 Obrim la mostra11:00 Demostració en viu a l'interior del museu14:00 Tanquem per dinar16:30 Obrim de nou20:00 Tanquem fins demà

Diumenge 10:00 Obrim la mostra11:00 Demostració en viu a l'interior del museu14:00 Tanquem fins el proper any!

TENJI NO BONSAI 2011

12 i 13 de novembre

Durant els dos dies tindrem a la venda el «Kusamono de Cerdanyola».Aquest any us oferim el Nº 4 d'aquesta col·lecció única.

Pati de Can Domènech, Museu d'Art de Cerdanyola.

ProgramaDissabte 10

10.00h Obrim la mostra11.00h Demostració en viu13.30h Tanquem per dinar17.00h Obrim de nou21.00h Tanquem fins demà

Diumenge 11

10.00h Obrim la mostra11.00h Demostració en viu14.00h Tanquem fins el proper any!

The Dry-River Stompers és una formació recent de 6 músics de Cerdanyola, tots amb una dil·latada expe-riència a l’escenari. Es presenten a l’octubre al que quedarà del festival de Blues a Cerdanyola.

Ells són: Ignasi Morral; saxo tenor. Antonio Meléndez; trompeta. Danny Romero; Veu. Juan Carlos Melén-dez; Guitarra Rítmica. Carlos Guzman; Contrabaix / Trombóde Vares. Albert Chaparro; Bateria

Una secció de vents amb saxo i trompeta, i de vega-des trombó de vares, una secció rítmica amb guitarra; contrabaix i bateria i un cantant.El repertori abasta l´essència de la musica de New Or-leans amb aires de Hot Jazz; Swing; Dixieland i Jump Blues dels anys 30 i 40.Poden fer directes en format acústic o amplificat de sala o bé variant rua cercavila (Brass Band) i per clas-ses o exhibicions de Lindie Hop.

The Dry-River Stompers

Fotografies d’en Frankief

Page 19: Revista Sant Marti 2012

19www.lacomissio.com

Carrer de l’Església, 9 - Cerdanyola del Vallès - [email protected]

ENTRA A IRLANDA!!!Dilluns 12 de novembre Passi de la película “Cafè irlandès” (The snapper), dins del cicle de cinema irlandès.A les 21,30h. Entrada lliure

Dijous 8 de novembre Concert de Tardor:Joe Psalmsist (blues)A les 23,30h. Entrada lliure

PROGRAMACIÓ

SANT MARTÍ

Page 20: Revista Sant Marti 2012

20

Programa de la Festa de TardorDijous 8 de novembre

A les 22.00 h NIT DEL CREMAT RAMoN SAULÓ I GRUP D’HAVANERES PoRT BoCremat de romLloc: Carpa Plaça Sant RamonOrganització: Comissió de Festes Sant MartíPreu de l’entrada: 6€ a guixeta o 5€ anticipades al Bar Grau

Divendres 9 de novembre

De 9.30 a 13.00 h VI CoNCURS LITERARI I DE DIBUIX INFANTILLloc: Carpa Plaça Sant RamonOrganització: Comissió de Festes Sant Martí i “El Balcó”Participants: Escoles de Cerdanyola

A les 20.00 h PREGÓ A CÀRREC DE LA CASA D’ARAGÓLloc: balcó de l’Ajuntament

A les 21.00 hDESFILADA DE MoDA CERDANYoLA APASSIoNA’T PASSAREL·LA 2012Lloc: Carpa Plaça Sant Ramon Organització: Comissió de Festes Sant MartíParticipen: Models de Cerdanyola, Roger’s i comerços de Cerdanyola.

A les 23.30 h CoNCERT DE THE DRY-RIVER SToMPERSLloc: Carpa Plaça Sant RamonOrganització: Comissió de Festes Sant Martí

Dissabte 10 de novembre

A les 10.00 hSEMIFINALS I FINALS DEL CAMPIoNAT DE DoMINo PER PARELLESLloc: Bar GrauOrganització: Comissió de Festes Sant Martí

De 10.00 a 13.30 hi de 17.00 a 21.00 hEXPoSICIÓ DE KUSAMoNoS Lloc: Pati del MAC Can Domènech

Organització: Amics del Bonsai

De 11.00 a 13.00 hCURS DE CUINA D’APRoFITAMENTLloc: Ateneu de CerdanyolaOrganització: Consorci de Residus del Vallès Occ. i Ajuntament de Cerdanyola

De 11.00 a 24.00 hMERCAT MEDIEVAL Lloc: C. Sant Ramon i C. Sant MartíOrganització: Ass. Comerciants Casc Antic, Ass. Comerciants Rovell de l’ou i Ajuntament de Cerdanyola

De 10.00 a 21.00 hFIRA D’ARTESANS DE CERDANYoLALloc: Plaça de Joan Pau IIOrganització: AA.VV. de Ca n’Antolí

De 11.00 a 14.00 hMoSTRA D’ENTITATS DE CooPERACIÓ Activitats Infantils, Cor Veus Sense Fronteres I Grup FolklòricLloc: Plaça Jaume Grau i AltayóOrganització: Ajuntament de Cerdanyola i ONG locals.

De 11.00 a 14.00 h PASSEJADA EN CARRoSortida: Plaça Sant RamonOrganització: Ass. Comerciants Casc Antic, Arriers Sant Antoni Abat

A les 11.30 h II CoNCERT DE CoRALS DE SANT MARTíCoral la Pedrera, Cor l’Atelier de l’escola Eòlia i Coral Pares i Mares EscaladeiLloc: Carpa Plaça Sant Ramon.Organització: Comissió de Festes Sant Martí

A les 12.00 h BALL DE GITANESLloc: Mercat de SerrapareraOrganització: Colla Gitanes d’Antics Dansaires

A les 13.00 hRIFA SoLIDÀRIA AMB LES ENTITATS DEL SECToR SoCIAL Lloc: Plaça Jaume Grau i AltayóOrganització: Ajuntament de Cerdanyola i ONG locals.

De 13.00 a 16.00 hINAUGURACIÓ DE LA XXVI MoSTRA DE CUINALloc: Carpa Plaça Sant RamonOrganització: Comissió de Festes Sant Martí i Amics del Bon Menjar

De 17.00 a 19.00 hGRAN CoNCURS “ T.T.T, TU TENS TALENT! ”Lloc: Carpa Plaça Sant RamonOrganització: Comissió de Festes Sant Martí. Participants i jurat de Cerdanyola.

De 17.00 a 20.00 hJoRNADA DE PoRTES oBERTES AL MUSEU D’ART DE CERDANYoLA

A les 18.00 hXoCoLATADA PER ToTHoMLloc: Plaça Joan Pau IIOrganització: Parròquia de Sant Martí

A les 20.00 hFESTIVAL DE DANSA AMB EPIDEMIC DANCE!Lloc: Teatre de l’AteneuOrganització: Turó Solidari

A les 20.30 hCoRREFoCRecorregut: pl. de l’Estatut, av. Sant Iscle, pl. Francesc Layret Organització: Joves Diables de Cerdanyola

A les 21.00 hCoNTRAPREGÓ DELS JoVES DIABLES DE CERDANYoLALloc: balcó de l’Ajuntament

A les 22.00 hINAUGURACIÓ NIT JoVELloc: Carpa de la Plaça S. RamonParticipació: Bars de Cerdanyola, JORDI GOMILA presentant “Una mica d’Eugenio” i grups de musica en viu: EL SOBRINO DEL DIABLO, ELS TORRATS, EL ULTIMO TRIBUTOOrganització: Comissió de Festes Sant Martí i Associació de locals i oci nocturn de Cerdanyola.

Diumenge 11 de novembre

A les 9.00 hLLIURAMENT DE PREMIS I ESMoRzAR DEL CAMPIoNAT DE DoMINo PER PARELLES

Page 21: Revista Sant Marti 2012

21

Lloc: Bar GrauOrganització: Comissió de Festes Sant Martí

A les 10.00 h HoMENATGE ALS BALLADoRS DE CERDANYoLA QUE PoRTEN 50 ANYS BALLANTLloc: Plaça Joan Pau IIOrganització: Colla de Gitanes i Antics Dansaires de Cerdanyola

A les 10.00 hGRAN CERCAVILA PoPULARLloc: sortida Plaça del Estatut, Avda, Sant Iscle, Francesc Layret, Verge del Pilar i Plaça Sant RamonOrganització: Comissió de Festes Sant MartíParticipen: Grups, colles i entitats culturals de Cerdanyola

A les 10.00 hBASQUET 3X3Lloc: Camp de Futbol de Les FontetesOrganització: C.F. Cerdanyola i Comissió de Festes Sant Martí

De 10.00 a 14.00 h1ER TRIATHLÓ INFANTIL BoSC TANCAT (NATACIÓ, CICLISME, RUNNING) Lloc: El Bosc Tancat Organització: Natupark

De 10.00 a 14.00 hEXPoSICIÓ DE KUSAMoNoS Lloc: Pati del MAC Can Domènech Organització: Amics del Bonsai

De 11.00 a 24.00 hMERCAT MEDIEVAL Lloc: C. Sant Ramon i C. Sant MartíOrganització: Ass. Comerciants Casc Antic, Ass. Comerciants Rovell de l’ou i Ajuntament de Cerdanyola

De 10.00 a 21.00 hFIRA D’ARTESANS DE CERDANYoLALloc: Plaça Joan Pau IIOrganització: AA.VV. de Ca n’ Antolí

De 11.00 a 13.30 hFESTA D’AIGÜESLloc: Pla de les AlzinesOrganització: Taller de CulturaActivitat familiar gratuïta.

De 11.00 a 14.00 hJoRNADA DE PoRTES oBERTES AL MUSEU D’ART DE CERDANYoLA

A les 11.30 h CoNTES DE SANT MARTíLloc: Jardins del Museu Ca n’OrtadóOrganització: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

De 11.30 a 13.00 hRULETA DELS IMPRoPISLloc: Plaça Grau i AltayóOrganització: Consorci de Residus del Vallès Occ. i Ajuntament de Cerdanyola

A les 12.00 hDIADA CASTELLERA AMB ELS CASTELLERS DE CERDANYoLA I ELS SALATS DE SÚRIALloc: Plaça Abat OlivaOrganització: Castellers de Cerda-nyola

A les 12.00 hBALLADA DE SARDANES AMB EL GRUP MARINADALloc: Plaça Joan Pau II Organització: Agrupació Cultural Sardanista

A les 12.00 hCoNCURS DE PAELLES D’ARRÒSLloc: Plaça Jaume Grau i AltayóOrganització: AAVV Sant Ramon

De 12.00 a 13.00 hCoNCERT AMB LA JoNIES BANDLloc: Plaça Sant RamonOrganització: Comissió de Festes Sant Martí

De 13.00 a 16.00 hXXVI MoSTRA DE CUINALloc: Carpa de la Plaça Sant RamonOrganització: Comissió de Festes Sant Martí i Amics del Bon Menjar.

A les 16.30 hTARDA DE TITELLES AMB LA MAMIRIULloc: Plaça Sant RamonOrganització: Comissió de Festes Sant Martí

A les 18.30 hBALL AMB SoLo ELLAS GRoUPLloc: Carpa Plaça Sant RamonOrganització: Comissió de Festes Sant Martí

A les 22.00 hNIT DE TEATRE: “EL INSPECToR” I “LoRCA EN ELLAS”Lloc: Carpa de la Plaça Sant RamonOrganització: Comissió de Festes Sant MartíParticipen T-Atreves i Soterrània Teatre

Dilluns 12 de novembre

A les 8.30h“SANT MARTí VA AL FUTBoL”Lloc: camp de Futbol de “la Bóbila”Organització: Cerdanyola del Vallès F.C. i Comissió de Festes Sant Martí

A les 10.30hTALLER INFANTILLloc: Plaça Abat OlivaOrganització: Comissió de Festes Sant Martí i “El Balcó”

A les 12.00hGRUP INFANTIL SET DE SoLloc: Plaça Abat OlivaOrganització: Comissió de Festes Sant Martí i “El Balcó”

A les 16.30hBALL INFANTIL QUINA FESTA!Lloc: Carpa Plaça Sant RamonOrganització: Comissió de Festes Sant Martí

A les 19.00hBALL FI DE FESTA AMB L’oRQUESTRA “SABoR, SABoR”Lloc: Carpa Plaça Sant RamonOrganització: Comissió de Festes Sant Martí

Altres activitats

Dissabte 17 de novembre, a les 21.00 hCoNCERT DE SANT MARTíLloc: Teatre de l’AteneuOrganització: Agrupació Musical de Cerdanyola del VallèsActivitat gratuïta

www.lacomissio.com

Page 22: Revista Sant Marti 2012

22

Des de fa ja vint-i-sis anys, la Comissió de Festes de Sant Martí i els Amics del Bon Menjar organitzem la tradicional Mostra de Cuina, aprofitant la festivitat de Sant Martí. Es tracta sens dubte d’un dels esdeveniments de més èxit de tota la ciutat i de les Festes de la Tardor, ja que compta amb la col·laboració dels millors restaurants de Cerdanyola del Vallès; a tots ells, la Comissió de Festes de Sant Martí i els Amics del Bon Menjar els estem molt agrïts per la seva participació a la Mostra de Cuina. Us convidem doncs a venir-hi i a tastar les més que delicioses receptes que us pre-pararan els millors establiments de casa nostra en un lloc tan especial i emblemàtic com és la Plaça de Sant Ramon. Apa, bon profit!

xxVI Mostra de Cuina Ho organitzen:

Hi col·labora:

Restaurants que participen a la xxVI Mostra de Cuina

Per començar, en una paella amb l’oli ben calent fre-giu el bacallà ja enfarinat.

Quan estigui dauradet, retireu-lo, reserveu-lo, traieu l’oli de la paella, poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir uns minuts.

Seguidament, afegiu-hi el bacallà, el fumet, el suc de llimona, el suc de magrana i la mel i deixeu-ho reduir.

A continuació, poseu el sucre i l’aigua en una paella.

Quan estigui ben desfet, afegiu-hi els fruits secs i el pero ximenes i deixeu-ho caramel·litzar uns minuts.

Tot seguit, afegiu els fruits secs a la paella del bacallà i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts més.

I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi els fruits secs a un costat i una mica d’escarola amanida a l’al-tre i guarniu el plat amb uns grans de magrana.

1

2

3

4

5

6

7

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

· 4 morros de bacallà dessalat · 1 got de vi blanc · 1 got petit de fumet de peix · suc d’una llimona · 1 magrana · 1 cullerada de mel · 400 g de fruits secs variats (ametlles, avellanes, nous, figues seques o panses sense pinyol)

· 2 culleradetes de sucre · 1 escarola· un raig d’aigua · 1 got petit de pero ximenes · sal i oli · farina

Elaboració

Bacallà amb mel, llimona, fruits secs i magrana

CASA FLORENBAR RESTAURANT

Page 23: Revista Sant Marti 2012

23

SOLANET

65.695 Nadal de

Loteria

www.lacomissio.com

Page 24: Revista Sant Marti 2012

24

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb la col·la boració de les ONGs locals, organitza el proper dissabte 10 de novembre a la Plaça Jau-me Grau i Altayó, una MOSTRA D’ENTITATS DE COOPERACIÓ amb la finalitat de donar a conèixer la seva tasca solidària als països més pobres. La jornada s’amenitzarà amb activitats infantils, com teatre, taller de maquillatge i trenes africanes, i espectacles musicals i folklòrics.

En el marc de la col·laboració de les ONGs amb les entitats del sector social de Cerdanyola, es re-alitzarà una RIFA SOLIDÀRIA a benefici d’aques-tes, per als bancs d’aliments i menjador social de

la ciutat. Al llarg de la mostra també es podran fer donacions d’aliments als espais indicats.

Cerdanyola Coopera

PR

OG

RA

MA 11:00 a 14:00 h MOSTRA D’ENTITATS DE COOPERACIÓ

11:00 a 14:00 h ACTuACIONS INfANTIlS COR VEuS SENSE fRONTERES GRuP fOlklòRIC

13:00 h RIfA SOlIDÀRIA AMB lES ENTITATS DEl SECTOR SOCIAl

Page 25: Revista Sant Marti 2012

25

www.artisticevents.es

www.lacomissio.com

Page 26: Revista Sant Marti 2012

26

La coral mixta “la pedrera” és la coral del casal “la re-sidencia” de Cerdanyola del Vallès, una agrupació de gent gran que es reuneix els dijous a la tarda per cantar sota la direcció de Luc-Olivier Sánchez, des de setem-bre de 2010. El seu repertori compta amb cançons tradicionals catalanes i espanyoles, boleros, havaneres i sardanes. Actuen cada any a l’església del monestir de Montser-rat, al festival de coral de Santpedor i a Cerdanyola. Al maig de 2012, els intensos i exigents assajos es van veure recompensats amb una de les millors qualifica-cions al concurs de cors de gent gran de Catalunya celebrat a l’Hospitalet de Llobregat.

L’Atelier és el cor de l’escola Eòlia ,Escola Superi-or d’Art Dramàtic, fundada l’any 2000 a Barcelona, està associada amb les companyies de teatre Tricicle, Dagoll Dagom, i des del 2012 (coincidint amb el seu reconeixement oficial com Escola Superior d’Art Dra-màtic) també amb Projecte Galilei. Eòlia està connectada a les darreres tendències de l’escena catalana i internacional. I ha desenvolupat una nova formació professional especialitzada per a actors, cantants, dramaturgs, directors d’escena, ballarins i músics, que incorpora les tècniques més avançades i un equip docent integrat per professionals de l’espectacle d’alt nivell i en actiu. El cor “L’Atelier” està dirigit des de el 2009 per el director i pianista Luc-Olivier Sánchez.

Coral La Pedrera

Cor l’Atelier de l’Escola Eòlia

La Coral de pares i mares de l’Escola Escaladei és una coral creada el 2004 amb pares, mares, mestres i ex-alumnes de l’escola. dirigits per la mestra de música, la Conxi Gil. Des del començament van anat partici-pant als concerts de final de curs a la mateixa escola, fins que el juny del 2009 van fer un primer concert a l’Ateneu. La coral ha anat ampliant els seus cantai-res i ha anat consolidant un repertori variat, gairebé sempre a dues veus. En aquest temps han anat pre-parant amb molta il·lusió concerts solidaris per ONG’s o d’altres organitzacions. Aquest és el segon any que participen a la Festa Major de Sant Martí, en el Con-cert de Corals.

Coral de pares i mares de l’Escola Escaladei

Page 27: Revista Sant Marti 2012

27

S’obre el teló de la 1era edició del TTT “Tu tens ta-lent”, que reunirà a Cerdanyola dins l’envelat de la Plaça Sant Ramon, el dissabte 10 de novembre a les 17.30h, a algunes de les promeses més valentes de les arts escèniques de la província de Barcelona. Una quinzena d’artistes participaran en el gran con-curs de talents TTT amb les seves creacions i actua-cions dins del món de la música, el cant, la dansa, la interpretació,el teatre, l’humor...

Per aconseguir l’èxit no és necessari fer coses extra-ordinàries, només cal fer les coses ordinàries, extra-ordinàriament be. Per a avaluar els nostres aspirants, gaudirem d’un jurat de primer ordre, format per es-pecialistes i professionals de les diferents arts escè-niques que s’exposen. Aquest jurat tindrà la respon-sabilitat i el gran compromís de valorar i seleccionar els 3 finalistes que seran premiats públicament per la seva valua.

Si vols concursar i encara no t’has inscrit, fes-ho ja! enviant la teva proposta a:

[email protected]

www.lacomissio.com

Gran Concurs de Talents de les Arts Escèniques

1era EDICIó DELTTT, TU, TENS TALENT!

Page 28: Revista Sant Marti 2012

28

NORMES DE SEGURETAT PER AL CORREFOC El correfoc de la Festa Major de Sant Martí està a punt de començar, és per això que us indiquem uns quants consells preventius perquè tothom pugui gaudir de la festa sense incidències.

PER ALS PARTICIPANTS

• Portar roba de 100% cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs. Qualsevol altra composició de teixit és perillosa.

• Si porten roba amb qualsevol component sintètic han de guardar una distància prudent per tal d’evitar que les espurnes els arriben i els puguin cremar la roba.

• Portar un barret o gorra amb ales (de cotó o altre mate-rial ignífug) que cobreixi tot el cap i tapar-se el clatell amb un mocador de cotó.

• Protegir-se els ulls.

• Portar el calçat adequat (esportiu, de mutanya, etc.) que protegeixi tot el peu que haurà d’estar ben lligat.

• Tenir cura de tapar-se les orelles per disminuir els sorolls de les explosions pirotècniques.

• no demanar aigua als veïns.

• obeïr les indicacions dels serveis d’ordre públic i de sanitat.

• Queda prohibit portar productes pirotècnics particulars, havent d’utilitzar únicament els preparats pels organit-zadors.

• respectar les figures de foc, els seus portadors i els músics.

• Adoptar una actitud correcte amb els diables i no obsta-culitzar el pas ni fer-los caure.

• no s’han de fer barricades ni impedir el pas del Corre-FoC, ni tampoc agafar, empentar o llançar objectes als dimonis.

• Seguir en tot moment les indicacions dels diables i dels cossos de seguretat.

• Assabentar-se abans de l’inici del recorregut del corre-foc i dels punts d’assistència sanitària.

• en el cas de sofrir cremades, dirigir-se immediatament als punts d’assistència sanitària.

• en cas de perill, per exemple si s’escapa una carretilla, no correr ni empenyer els diables ni altres participants, seguir les instruccions dels diables.

• els nens petits haurien d’anar acompanyatats d’un adult responsable.

• han d’evitar llocs estrets en els quals l’avanç del Co-rreFoC els pugui tancar sense deixar-los possibilitat de guardar-se de les espurnes.

• no es pot encendre foc ni fumar al voltant de les bosses o receptacles del material pirotècnic.

• Quan passin els diables, fures i bèsties de foc no hi acosteu els cotxets de nens petits i manteniu una distància de seguretat.

PER ALS VEÏNS I CoMERCIANTS

• retirar tots els vehicles dels carrers de l’itinerari.

• Abaixar els portals metàl.lics o persianes en els edificis que en disposin.

• Protegir els vidres de les finestres, portes i aparadors amb cartrons gruixuts.

• enrotllar tots els tendals exteriors dels habitatges i locals.

• no tirar aigua als participants ni als espectadors del correfoc per la perillositat que representa.

• desconnectar tot tipus d’alarmes.

• retirar de la via pública qualsevol objecte que pugui di-ficultar els pas dels actors, organitzadors i participants al correfoc, com torretes,contenidors, valles i altres.

Page 29: Revista Sant Marti 2012

29

Escuelas, 12Tel. 691 64 5108290 Cerdanyola del Vallès

Ronda del Este, 73Tel. 718 96 0608210 Barberá del Vallès

Oficina y Almacén: Pje. Ayuntamiento, 9Tel. 691 12 7008290 Cerdanyola del Vallès

C. la Pau, 15 · Cerdanyola del Vallès · Tel. 935 80 29 36 · www.franciscoperezsl.com

65.695 Nadal de

Loteria

www.lacomissio.com

Page 30: Revista Sant Marti 2012

30

El Sobrinodel DiabloJuan Gómez (Barcelona, 1969) era un professor de batxillerat de llengua i literatura (llicenciat en Filologia Espanyola per la UAB en 1992) que va decidir canviar les aules pels escenaris i va adoptar el pseudònim del Sobrino del Diablo al 1999.

Va guanyar al 2000 els concursos de música Horta-Guinardó (BCN) i El Sol (Saragossa), la qual cosa li va portar a gravar el seu primer disc, titulat En las nubes (K Indústria, 2002).

Des de llavors ha realitzat més de 1.800 actuacions per tota Espanya com a cantautor, rocker i monolo-guista, tant en sales de concerts i teatres com en Insti-tuts de Secundària, Biblioteques i Centres Cívics.

És un habitual (una dotzena de concerts al mes) del circuit de petits locals i cafès teatre de tota Catalunya i actua a Barcelona quinzenalment. També té públic fidel en altres ciutats com Madrid i Saragossa.

També combina els seus concerts amb la seva faceta de vocalista en el projecte Lord Hamelin, un grup amb el rocker argentí Náspid Franzapán i el bateria de Sol Largato, Norman Cilento, amb els quals prepara un disc per a principis de 2013.

Una micad’Eugenio

Jordi Gomila presenta

la Nit Jove

Page 31: Revista Sant Marti 2012

31

Els Torrats són la formació tribut que rememora en directe els millors moments d’una de les bandes més representatives del rock catalá: els SOPA DE CABRA.

No us perdeu el seu variat repertori que repassa can-çons de tots els discs, des del Sopa de Cabra, passant per La Roda, el Ben Endins, el Somnis de Carrer, fins al Nou o el Plou i fa sol.

El seu directe, potent, rocker i divertit, us fará gauidir d’una nit plena de rock’n roll, tot gaudint de cançons que ja han passat a formar part de l’imaginari col-lectiu com El boig de la ciutat i L’empordá.

El Último TributoEl último tributo és la banda tribut a un dels grups més importants de la dècada dels 80 i 90: “el último de la fila”.

El último tributo és considerada com la millor banda tribut de “el último de la fila”, per la seva qualitat i posada en escena. Per Sant Martí ens oferiran un vi-atge per tota la discografia de “el último de la fila” i ens faran reviure una etapa màgica del pop-rock del nostre pais. El seu repertori ens transportarà a través del temps i ens oferirà l’oportunitat de tornar a disfru-tar dels temes més emblemàtics del grup liderat per Manolo Garcia.

Veure el último tributo en directe és tot una experièn-cia, ja que el seu so és molt fidel a l’original i la veu arriba a commoure als seguidors de Manolo García per la seva increïble semblança. Les crítiques del pú-blic en les pàgines d’Atrapalo, forus manoleros i en la pròpia web del grup són totes úniques i positives. Ningú es queda igual després d’un concert de el últi-mo tributo.

Un espectacle per disfrutar de bona música en directe que us farà cantar, ballar i vibrar a qualsevol amant de la música de el último de la fila.

www.lacomissio.com

Els Torrats

Patrocinats per

Page 32: Revista Sant Marti 2012

32

MECÀNICA DE L’AUTOMÒBILPge. Carril, 3 Cerdanyola - 93 692 69 97

REPARACIÓ

SERVEI TELEFLORA

Plaça Sant Ramon, 13 - T. 93 692 79 71Mercat de Les Fontetes - T. 93 692 34 50

08290 CERDANYOLA DEL VALLÈS

Enguany, per la festa de Sant Martí varis balladors de la Colla de Gitanes se’ls hi farà l’homenatge a la plaça Abat Oliba a les 10h de matí, donat que fan 50 anys que ballen la Polca de Cerdanyola i continuen ballant-la.

Ens acompanyaran quatre pobles de la comarca com també l’Esbart de Rubí que ens oferirà el ball del “Espanyolet” ball que realitzen en el Liceu de Barcelona. Tots els que ens voleu acompanyar en aquest homenatge els assajos seran tots els dijous a partir del 4 d’octubre, fins el 8 de Novembre de 21h a 23h a l’església de Mare de Déu del Roser.

Totes els interessats en ballar la Moixiganga, Ball de Bastons i ball de diablotspodeu contactar amb la colla de gitanes 93 6916317 (Santi) 659017326 (Núria)Colla de Gitanes i Antics Dansaires 93 691 63 17 - [email protected]

Homenatge 50 Anys ballantla Polca de Cerdanyola

Page 33: Revista Sant Marti 2012

33

Qui Som??La Jonies Band!!Un grup de música amb ganes de festa, ganes de do-nar-nos a conèixer i sobretot, amb ganes de passar-ho bé dalt i baix de l’escenari; tocant, gaudint i compar-tint la música amb tothom.

Si tens curiositat, no dubtis en venir a escoltar-nos!

Punt de venda

· Mecánica general i electricitat

· Planxa i pintura · Venda de vehicles

Sant Ramon, 304 · CerdanyolaTel. 93 691 32 16 - 93 691 31 52

www.avileo.es

C. Mare de Déu del Pilar, 107-109 Cerdanyola del Vallès93 591 28 29 [email protected]

F O T O G R A F Í AAvgda. Catalunya, 53 C · Cantonada Passeig del Pont

Carrer Santa Teresa nº 1 Local 1Telf. 93 580 15 56 · Cerdanyola

www.lacomissio.com

Sant Martí, 89

Page 34: Revista Sant Marti 2012

34

Tarda de Titelles L’habitació de la Frida La Frida vol guanyar el concurs de pintura del poble. Ho té tot calculat, sap què i com ho ha de pintar perquè el jurat caigui rendit als seus peus.

Però es fa de nit, i amb la foscor arriba el viatge més increïble de la Frida. Un viatge de tornada a la seva habitació, a través de mons meravellosos, fantàstics i terrorífics, on res no és el que sembla i on tot el què hi passa neix del pinzell i la poesia de quatre personatges torbadors.

Durada: 45minutsPúblic: Nens i Joves a partir de 6 anys

Solo Ellas Group La Sònia Poblet (Cerdanyola del Vallés) va començar la seva carrera professional als 17 anys, i ha passat per diferentes orquestres i formacions d’estils molt diversos, incloguent el pas pel conegut programa de televisió “Operación Triunfo” al 2002-2003. La Núria Quirante (Terrassa) es va iniciar en el conegut concurs “Menudas Estrellas” amb tan sols 13 anys, i posteriorment va treballar en una coneguda sala de festes com a cantant principal. Després ha treballat en diferents grups i orquestres d’estils diversos. La casualitat va unir aquestes dues artistes l’any 2007, quan van formar un duet com a cantants principals de diferentes formacions. Va ser llavors quan van decidir crear el seu propi grup SOLO ELLAS, acompanyades per músics d’ampla experiència professional.. SOLO ELLAS Group fa música per al ball, amenització d’events, ceremònies i tot tipus d’actes. Música “a la carta” per a tot tipus de públics. Es caracterizen per la versatilitat d’estils, l’energia i la professionalitat.

LA MaMi Riu és un col.lectiu d’artistes de l’Alt Penedés, nascut el 2010 amb la voluntat de cohe-sionar els seus impulsos creatius: pintura, titelles, narració, escenografia, fotografia, literatura…

La MaMi Riu. lamamiriu.blogspot.com

Page 35: Revista Sant Marti 2012

35

Artesans en pastisseria des de 1967

Benlliure, 12 - Tel. 936922237 - CerdanyolaProvidència, 71 - Tel. 932191310 - Barcelona

MOBLES I DECORACIÓ

santa teresa

Santa Teresa, 14

Pg. del Pont, 54

Tel.- fax 93 580 17 31

08290 Cerdanyola

www.lacomissio.com

Page 36: Revista Sant Marti 2012

36

L’Aula de Teatre de Cerdanyola presenta “ El Inspector “.Text en castellà. Adaptació de l’obra de l’autor rus Nikolai Gógol. El text recrea les aventures i desventures dels representants d’un petit ajuntament enfront de l’arribada d’una inspecció per part del govern de la capital.

Aquesta comèdia àcida escrita fa més de 150 anys reflexa una realitat tan actual, que bé podriem dir que s’ha escrit expressa-ment per a l’època que ens està tocant viure.

T-atrevesteatro neix l’any 2002 de la mà d’un grup d’ac-tors interessats en un tipus de teatre que juga amb les emocions i estimula tant a l’actor com al públic. Durant tots aquests anys la intenció del grup no ha variat i volem seguir fent particip l’espectador del que es viu en escena convertint-lo en còmplice de tot el viscut a l’escenari.

Els muntatges del grup es caracteritzen per la unió i la barreja de diferents arts com la dansa, la música i el tea-tre, totes les seves obres comparteixen en major o menor mesura aquestes tres vessants i s’han convertit en un se-nyal imprescindible per al grup.

Al llarg d’aquests onze anys T-atrevesteatro ha realitzat diferents muntatges entre els quals destaquen : “Breve-rias de unos muchos” ( S.Sinisterra), “La vida privada” ( M.de la Parra) o “El temps de Plank” d’E. Plank., però sobretot amb textos de creació pròpia: “Entre las manos”, “Creación”, “Pasos” i “Lorca en ellas” escrits i dirigits per una de les actrius del grup: Susana Hurtado. La com-panyia també ha realitzat diferents performances en col-laboració amb altres companyies, artistes i associacions benèfiques, formacions actorals, així com maratons de teatre, en la qual han participat grups de dins i fora de Catalunya.

Des del naixement del grup diferents actors han format part de la companyia, actualment T_atreveves està for-mat per cinc actors ( Carolina Bartoli, Sandra Coba, Na-talia de Cinque, Susana Hurtado i José Luis Murcia) i dos músics (Miguel Fernandez i Xavier Pla).

En aquests moments es troben respresentant “Lorca en ellas” amb més de 100 representacions per tota Catalu-nya.

Lorca en ellas és un text de creació propia: “Què passa-ria si tres dels personatges femenins més representatius de les obres teatrals de Lorca ( Yerma, Bernarda Alba i la Núvia (de BDS) ) poguessin coincidir amb el seu creador

en un instant? si poguessin desafiar al destí que l’autor els va imposar? “Lorca en ellas” és justament la trobada d’aquestes tres dones que mai es van conèixer i que tenen l’oportunitat de dir-se tot el que l’autor no va escriure.”

SOTERRàNIA TEATRE presenta “El Inspector”

T-ATREVES presenta “Lorca en ellas”de Susana Hurtado

Page 37: Revista Sant Marti 2012

37

Pg. Cordelles, 22 · esquina Roserar

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Tel. 935 86 40 59Fax 935 86 46 99

Sant Ramon, 107 - Tel. 93 692 07 36Cerdanyola del Vallès

www.lacomissio.com

ARTICLES BELLES ARTSI MANUALITATS

ESCOLA DE DIBUIX I PINTURA“EL BALCÓ” GALERIA D’ART

C. Sant Carril, 6-8 · 08290 CerdanyolaT. 93 691 23 68 · [email protected]

Page 38: Revista Sant Marti 2012

38

Set de So Seixanta minuts de confabulació entre Set de So i el públic, a on s’ aconse-gueix crear un espectacle que ens fa divertir-nos, compartir i carregar-nos de ritme i animació.

Ningú no es lliure d’aquest magnetisme de festa i diversió.

Set de so és una banda de músics que a part d’animar, toca bona músi-ca, funk, salsa, blues, versions dels clàssics d’animació... globus gegants, dutxa d’aigua i un humor amb respecte i complicitat.

Això i molt més farà que la diversió i la festa estiguin assegurades.

Quina Festa

Grup Sabor SaborL’Orquestra SABOR SABOR està formada per deu components que oferei-xen un extens repertori de ball dirigit a tots els públics, sempre tocant en rigorós directe música en viu, passant pel ball de Festa Major, ball de Saló, èxits de l’estiu i música per al jovent.

L’orquestra es va formar amb l’ànim d’aconseguir una agrupació en di-recte en que la qualitat musical fos la seva principal característica, carac-terística que avui en dia segueix essent el principal tret d’identitat de la “Orquesta Sabor Sabor”.

L’orquestra Sabor Sabor ofereix un repertori que va des dels clàssics de tota la vida fins als últims èxits de les radio fórmules disposats per fer-vos ballar fins a altes hores de la nit.

Vinguts directament de dins d’un pot, però no un pot qualsevol, no, d’un pot molt petit... ens trobem en Pau i la Jana, dos personatges molt divertits que ens explicaran una història magnifica i molt sorprenent. Hi trobarem contes, cançons, danses i molta molta festa!!

Faran que tant els més petits com els més grans passin una estona d’allò més divertida!

Música en directe!

Page 39: Revista Sant Marti 2012

39www.lacomissio.com

Page 40: Revista Sant Marti 2012