Saps que? Novembre 2014

2
A.MUN Alternativa Municipalista d’Unitat Popular de Montcada Novembre 2014 Un partit i un govern en descomposició Amb la renúncia el passat 31 d'octubre del portaveu del PP i mà dreta de Medina, Jesús Gimeno, i la regidora de Joventut i Sanitat, Vanesa Navarro, ja són cinc els edils populars que han abandonat el seu càrrec per diversos motius en aquesta legislatura. El cas més escandalós el representa Luis Botella, responsable de l' àrea d'Urbanisme, imputat en el saqueig de les arques públiques al cas EMARSA. Botella va renunciar el passat estiu amb total discreció després d'estar imputat durant més de dos anys i amb un ple previ extraordinari on tota l'oposició va demanar la seua dimissió. Aquesta fugida dels dos darrers regidors demostra que l' “era Medina” al PP de Montcada està més que amortitzada. Amb una forta oposició interna, ni els seus propis coreligionaris li fan costat i sembla que Gimeno vol tindre les mans lliures per a encapçalar una nova llista electoral escindida del PP o, fins i tot, provar sort amb UPyD deixant clara la seua intenció de mantindre's aferrat al poder municipal. Manca de transparència municipal Fins als Jutjats han hagut d'anar els partits de l'oposició per a presentar un recurs d'apel·lació per a que se'ls reconega el dret a conèixer els comptes de dos mercantils municipals, Moncada Servicios Urbanos (MSU) i Promoció Econòmica Municipal (PEMSA). L'equip de govern s'ha negat reiteradament a facilitar-les i des de la justícia s'ha utilitzat una argúcia legal per a donar momentàniament la raó als populars: aquesta petició s'hauria d'haver presentat davant les pròpies mercantils i fer-ho abans de la celebració del Consell d’administració. Guanyem Montcada Acaba de constituir-se a primers de novembre a Montcada la plataforma c i u t a d a n a " G u a n y e m Montcada", que vol ser una iniciativa que aglutine una àmplia participació ciutadana, amb la intenció de constituir- se com una alternativa davant del partits dominants actualment a l’Ajuntament de Montcada (PP al govern i PSOE a l’oposició). S'han creat c o m i s s i o n s q u e v a n a començar a treballar amb l'organització i les bases ideològiques de la plataforma. Cal esperar per veure com esdevé aquesta iniciativa. A la foto: Rafael Blaco, Luis Botella, Juan José Medina, Miguel Picher i Jesús Gimeno SAPS QUÈ? Contrainformació | Debat | Anàlisi

Transcript of Saps que? Novembre 2014

Page 1: Saps que? Novembre 2014

A.MUN Alternativa Municipalista d’Unitat Popular de Montcada

Novembre 2014

Un partit i un govern en descomposició Amb la renúncia el passat 31 d'octubre del portaveu del PP i mà dreta de Medina, Jesús Gimeno, i la regidora de Joventut i Sanitat, Vanesa Navarro, ja són cinc els edils populars que han abandonat el seu càrrec per diversos motius en aquesta legislatura. El cas més escandalós el representa Luis Botella, responsable de l' àrea d'Urbanisme, imputat en el saqueig de les arques públiques al cas EMARSA. Botella va renunciar el passat estiu amb total discreció després d'estar imputat durant més de dos anys i amb un ple previ extraordinari on tota l'oposició va demanar la seua dimissió.

Aquesta fugida dels dos darrers regidors demostra que l' “era Medina” al PP de Montcada està més que amortitzada. Amb una forta oposició interna, ni els seus propis coreligionaris li fan costat i sembla que Gimeno vol tindre les mans lliures per a encapçalar una nova llista electoral escindida del PP o, fins i tot, provar sort amb UPyD deixant clara la seua intenció de mantindre's aferrat al poder municipal.

Manca de transparència municipal

Fins als Jutjats han hagut d'anar els partits de l'oposició per a presentar un recurs d'apel·lació per a que se'ls reconega el dret a conèixer els comptes de dos mercantils municipals, Moncada Servicios Urbanos (MSU) i Promoció Econòmica Municipal (PEMSA). L'equip de govern s'ha negat reiteradament a facilitar-les i des de la justícia s'ha utilitzat una argúcia legal per a donar momentàniament la raó als populars: aquesta petició s'hauria d'haver presentat davant les pròpies mercantils i fer-ho abans de la celebració del Consell d’administració.

Guanyem Montcada

Acaba de constituir-se a p r i m e r s d e n o v e m b re a M o n t c a d a l a p l a t a f o r m a c i u t a d a n a " G u a n y e m Montcada", que vol ser una iniciativa que aglutine una àmplia participació ciutadana, amb la intenció de constituir-se com una alternativa davant d e l p a r t i t s d o m i n a n t s actualment a l’Ajuntament de Montcada (PP al govern i PSOE a l ’oposició). S'han creat c o m i s s i o n s q u e v a n a començar a treballar amb l'organització i les bases ideològiques de la plataforma. Cal esperar per veure com esdevé aquesta iniciativa.

A la foto: Rafael Blaco, Luis Botella, Juan José Medina, Miguel Picher i Jesús Gimeno

SAPS QUÈ? Contrainformació | Debat | Anàlisi

Page 2: Saps que? Novembre 2014

A.MUN Alternativa Municipalista d’Unitat Popular de Montcada

Novembre 2014

A.MUN organitza el segon cicle de debats Amb el nom genèric de Propostes, volem oferir informació i obrir el debat al voltant de tres temes; pel 15 de Novembre, drets humans i renda bàsica; pel 29 de Novembre, municipalisme: els moviments socials a les institucions i finalitzarem aquest cicle el 13 de Desembre amb el debat, democràcia i desobediència.

Tots el debats tindran lloc a l'edifici de l'antiga Cambra Agraria, els dissabtes 15 i 29 de Novembre i 13 de Desembre a les 19:30 h.

Renda bàsica

Ingrés pagat per l'Estat, com a dret de ciutadania, a cada membre o resident de la societat, fins i tot si decidix no treballar remuneradament i independentment de quines puguin ser les altres fonts de renda que es pugui tenir, i sense importar amb qui viu.

Municipalisme

Pretén crear l’àmbit politic d’autogovern i autogestió de la comunitat, formada pel poble d’un municipi. Tracta de que els ciutadans recuperen el poder que l ’Estat els ha arrebatat, arribant a acords per buscar el bé comú, a través d’una democracia directa i p a r t i c i p at i v a , m i t j a n ç a n t assemblees on es busca el consens i el debat i respectar la pluralitat sense jerarquíes.

Desobediència

Des del Municipalisme es tracta d’oposar-se a unes legislacions i política al servei d e l s g r a n s p o d e r s p e r recuperar els ajuntaments i convertir-los en una eina per els seus ciutadans i ciutadanes. A ç ò p o t r e q u e r i r d e l a desobediencia c iv i l i no violenta a lleis profundament antidemocràtiques, a l’àmbit municipal.

BAIXA AL CARRER I PARTICIPA Seguix-nos a les xarxes i participa a les assemblees:

@AMUNmontcada

A.MUN Montcada

[email protected]