SAPS QUÈ? Octubre 2015

2
A.MUN Alternativa Municipalista d’Unitat Popular de Montcada Octubre 2015 Després de l'aprovació de la sol·licitud de bestreta dels tributs de l' Estat RDL (refinançament deute i nou pla d'ajustament) al ple municipal del passat 8 d'octubre, volem fer les següents valoracions: A.MUN Montcada va votar en contra de la proposta, ratificant la seua negativa ja expressada al plenari del 14 de juliol on es va debatre l'adhesió al Fons d'Entitats Locals i al corresponent pla d'ajustament. Com ja argumentàrem en el seu moment, aquest fons implica, segons la proposta de l'equip de govern, un refinançament del deute actual de l'Ajuntament (al voltant dels 13 milions d'euros) i un pla d'ajustament amb mesures dictades des del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques espanyol que barallen, entre d'altres, l'augment del 10% de l' IBI, l'increment de taxes municipals i la inclusió de nous gravàmens per serveis públics i l'obligat compliment de tot allò que l'Estat impose. Defensàvem i defensem que és una errada endeutar novament la institució tenint en compte l'elevada xifra d'interessos que, avui dia, l'ajuntament està obligat a pagar a les entitats bancàries. Ens oposem a què aquesta nova factura social siga pagada per la ciutadania; apostem, en canvi, per l'elaboració d'un pla d'estalvi energètic, la remunicipalització de serveis externalitzats, nous impostos als bancs pels caixers o la consulta als veïns i veïnes de Montcada per a que decidisquen si volen o no eliminar serveis públics. Quan més deute acumulem, el nostre Ajuntament serà menys autònom, més depenent i romandrà sotmés a un poder polític i financer extern que estan fora del seu control. Així i tot, lamentem comprovar les continuades declaracions a mitjans de comunicació per part de membres de l'equip de govern (PSOE-Acord Ciutadà-Guanyem), o a les xarxes socials per part dels seus adlàters, qüestionant els nostres posicionaments. Declaracions com aquestes: “No entendemos el voto en contra de A.MUN porque significa no querer pagar a los proveedores los servicios que han suministrado” "¿O lo que es peor, cómo lo explicarán (el vot en contra) Amun y Compromís que tanto hablan de querer lo mejor para los ciudadanos de Moncada?" SAPS QUÈ? Comunicat d’A.MUN Montcada

Transcript of SAPS QUÈ? Octubre 2015

Page 1: SAPS QUÈ? Octubre 2015

A.MUN Alternativa Municipalista d’Unitat Popular de Montcada

Octubre 2015

Després de l'aprovació de la sol·licitud de bestreta dels tributs de l' Estat RDL (refinançament deute i nou pla d'ajustament) al ple municipal del passat 8 d'octubre, volem fer les següents valoracions:

• A.MUN Montcada va votar en contra de la proposta, ratificant la seua negativa ja expressada al plenari del 14 de juliol on es va debatre l 'adhesió a l Fons d'Ent i tats Locals i a l corresponent pla d'ajustament.

• Com ja argumentàrem en el seu moment, aquest fons implica, segons la proposta de l'equip de govern, un refinançament del deute actual de l'Ajuntament (al voltant dels 13 milions d'euros) i un pla d'ajustament amb mesures dictades des del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques espanyol que barallen, entre d'altres, l'augment del 10% de l' IBI, l'increment de taxes municipals i la inclusió de nous gravàmens per serveis públics i l'obligat compliment de tot allò que l'Estat impose.

• Defensàvem i defensem que és una errada endeutar novament la institució tenint en compte l'elevada xifra d'interessos que, avui dia, l'ajuntament està obligat a pagar a les entitats bancàries. Ens oposem a què aquesta nova factura social siga pagada per la ciutadania; apostem, en canvi, per l'elaboració d'un pla d'estalvi energètic, la remunicipalització de serveis externalitzats, nous impostos als bancs pels caixers o la consulta als veïns i veïnes de Montcada per a que decidisquen si volen o no eliminar serveis públics. Quan més deute acumulem, el nostre Ajuntament serà menys autònom, més depenent i romandrà sotmés a un poder polític i financer extern que estan fora del seu control.

Així i tot, lamentem comprovar les continuades declaracions a mitjans de comunicació per part de membres de l'equip de govern (PSOE-Acord Ciutadà-Guanyem), o a les xarxes socials per part dels seus adlàters, qüestionant els nostres posicionaments.

Declaracions com aquestes:

“No entendemos el voto en contra de A.MUN porque significa no querer pagar a los proveedores los servicios que han suministrado”

"¿O lo que es peor, cómo lo explicarán (el vot en contra) Amun y Compromís que tanto hablan de querer lo mejor para los ciudadanos de Moncada?"

SAPS QUÈ? Comunicat d’A.MUN Montcada

Page 2: SAPS QUÈ? Octubre 2015

A.MUN Alternativa Municipalista d’Unitat Popular de Montcada

Octubre 2015

"Este grupo (per A.MUN) no ha mostrado interés en participar en el Gobierno. No entiendo muy bien el motivo."

"Este equipo de Gobierno siempre ha tendido la mano a A.MUN para trabajar juntos."

Manifestacions que deixen entreveure un escàs respecte als posicionaments explicats públicament als plenaris, un manteniment de les polítiques continuistes de governs anteriors, i que no compartim en absolut, una incapacitat manifesta d'establir ponts de diàleg, a més d'una manca absoluta de sinceritat.

Per tant:

• Ratifiquem el nostre compromís amb la complicada situació econòmica de bona part de les famílies treballadores de Montcada i de la institució. Estarem al costat de la lluita contra la corrupció i el mal ús dels diners públics, apostant per mesures que pal·lien les conseqüències de la crisi capitalista i la denúncia dels seus culpables. Entenem també que els proveïdors han de cobrar el que se'ls deu.

• Exigim respecte a les nostres postures polítiques. No formem part de l'equip de govern i no serem una veu acrítica i submisa a la institució. No és eixe el nostre paper, això els ho deixem a altres grups.

• Instem al govern municipal a què reflexione amb qui vol governar donada la seua situació de minoria absoluta. Potser, preferisquen fer-ho amb el PP i Ciudadanos que, abstenint-se, facilitaren que s'aprovara el dit pla d'ajustament demostrant una vegada més com fàcilment arriben a acords els "grans partits". Si és així, ens tindran enfront com no pot ser d'altra manera.

Compartim de nou la reflexió del nostre company regidor, Ferran Cuadros, que continua sent tan vàlida com fa tres mesos.

Montcada, octubre del 2015.

@AMUNmontcada

A.MUN Montcada

[email protected]