Esponges,celenterats i equinoderms

Post on 27-Jul-2015

185 views 1 download

Transcript of Esponges,celenterats i equinoderms

SASHASALEM I

JUDITH 5è A

ESPONGES Les esponges són els animals més simples

que existeixen.Totes viuen a l’aigua agafades a les roques o a uns altres objectes sumergits.La majoria són marines. En general les esponges tenen forma irregular. El seu cos és ple d’orificis molt petits a traves dels quals circula l’aigua. Les esponges s’alimenten capturant els organismes microscòpics que porta l’aigua.

TIPUS D’ESPONGES

CELENTERATSEl cos dels celenterats té una simetria radial, i la seva organització és

molt senzilla. Té una forma semblant a la d’una bossa, amb un orifici en un extrem. Aquest orifici serveix alhora de boca i d’anus. Esta envoltat d’uns apèndixs tous, anomenats tentacles. Tots els celenterats són aquàtics i la majoria viuen al mar,el corall i les meduses són exemples de celenterats. Els celenterats són un grup d’animals invertebrats. S’alimenten de petits peixos,que atrapen amb el verí dels seus tentacles.

TIPUS DE CELENTERATS

EQUINODERMSEls equinoderms també tenen simetria radial.

Els equinoderms tenen sota la pell unes plaques dures formadas per unes substancies minerals. Viuen al fons marí i es desplacen arrosegant-se lentament gràcies a uns tubs petits molt fins que tenen a la part interior i que actuen com a xanques. Els equinoderms són carnivors, mengen mol.luscs, cucs i algues.

TIPUS D’EQUINODERMS