Mol·luscs (marti, raul i ivan)

Post on 10-Jul-2015

522 views 3 download

Transcript of Mol·luscs (marti, raul i ivan)

Mol·luscs

ÍNDEXCaracterístiques principals:

-reproducció-respiració-alimentació-hàbitat-curiositats

Tipus de mol·luscs

GasteròpodesBivalvesCefalòpodes

La petxina és un mol·lusc Bivalve

El cargol és un mol·lusc gasteròpode

El pop és un mol·lusc cefalòpode

Característiques

Poden viure al mar o a terra.Les adultes poden mesurar 10 cm de diàmetre.La seva forma és desigual.Tenen el cos protegit per dues valves: la superior és plana i la inferior, és corba.

ReproduccióNeixen i viuen 1 any com a mascles i desprès canvien de sexe.Poden ser unisexuals.La fertilització pot ser externa o interna.El desenvolupament, en molts casos, és indirecte, perquè del zigot (ous) s'origina una larva característica denominada velíger, semblant a la trocòfora dels anèl·lids, la qual, mitjançant una metamorfosi, es transforma en organisme adult.

Respiració

La majoria dels mol·luscs respiren per brànquies com per exemple els bivalves i la majoria de gastròpodes i cefalòpodes.

Alimentació o nutrició

S’alimenten de forma diferent depenent d’ on viuen, si viuen a l’aigua s’alimenten d’algues i si viuen a la terra, de fulles

Hàbitat

Poden ser terrestres o marins. Dels ous surten individus amb al mateix aspecte que els adults.

Aquí viuen els aquàtics.

Aquí viuen els terrestres.

Curiositats

Hi ha tres grups : els prosobranquis, els opistobranquis i els pulmonats.Alguns mol·luscs es caracteritzen per tenir un cos simètric.Es troben enterrats en llocs tous sobretot els bivalves.

Que són?

Un mol·lusc és un animal invertebrat.Els humans coneixem unes 93.000 espècies.Són ovípars.Els mol·luscs són molt variats.No us oblideu de que hi ha tres classes de mol·luscs: gasteròpodes, bivalves i cefalòpodes.

Gracies per la vostre atenció!

Martí Pons Raúl Aznar Ivan rodrigez

Gràcies per la vostracol·laboració