58199 revista assis 38 revista assis...

12
REDACCIÓ I COORDINACIÓ: RESIDÈNCIA ASSÍS LA FAMÍLIA D’ASSÍS Residència Assís - St. Quirze del Vallès Butlletí N. 38 - Abril 2012 Els núvols seʼn van i el sol pren força, la primavera arriba puntual, i ens ajuda a recordar que el cicle de la vida continua. Aquest hivern ha estat llarg, poca pluja però una gran nevada, i aquí a la residència, tothom espera un raig de llum, que faci pensar en les flors que reviuen i els ocells canten, portant joia i alegria, que ja fa falta. Comencen les activitats a lʼentorn de fora, aire i sol per compartir, passejades i jardí. Aquí teniu un nou butlletí, esperem que us agradi força, a nosaltres ens agrada poder-lo compartir.!!

Transcript of 58199 revista assis 38 revista assis...

Page 1: 58199 revista assis 38 revista assis 20caputxins.cat/serveis/squirze/any2012/revista38/revistaassis_38.pdf · dant els valors de la família i donant la benvinguda al nou any. Més

REDACCIÓ I COORDINACIÓ: RESIDÈNCIA ASSÍS

LA FAMÍLIA D’ASSÍSResidència Assís - St. Quirze del Vallès Butlletí N. 38 - Abril 2012

Els núvols seʼn van i el sol pren força, la primavera arriba puntual, i ens ajuda a recordar que el ciclede la vida continua.

Aquest hivern ha estat llarg, poca pluja però una gran nevada, i aquí a la residència, tothom esperaun raig de llum, que faci pensar en les flors que reviuen i els ocells canten, portant joia i alegria, queja fa falta.

Comencen les activitats a lʼentorn de fora, aire i sol per compartir, passejades i jardí.

Aquí teniu un nou butlletí, esperem que us agradi força, a nosaltres ens agrada poder-lo compartir.!!

58199_revista assis_38_revista assis_20.qxd 28/03/12 14:03 Página 1

Page 2: 58199 revista assis 38 revista assis 20caputxins.cat/serveis/squirze/any2012/revista38/revistaassis_38.pdf · dant els valors de la família i donant la benvinguda al nou any. Més

Notícies

2

Donem la benvinguda als nous residents: Rosa Mª Sardà, Àngela Casas, Josefa Casas, Josep Coll, Carmen Sanchez, FranciscoSegura i Júlia Huerta.

Activitats de la residènciaA lʼoctubre, com cada any, varem celebrar el dia de Sant Francesc dʼAssís. Es va celebraruna missa concelebrada pel P. Provincial, Gil Parès i el P. Marcel. A la tarda varem disfru-tar dʼun concert-playback a càrrec del Casal dʼAvis de Sant Quirze, i després xocolatadaper tothom.

Per Tots Sants, no van faltar ni castanyes ni panellets, ja que ens va visitar la CastanyeraMaria Marimón, i un grup de residents van fer uns panellets, que encara que hi ha qui diuque eren “abonyegats”, ens varem llepar tots els dits!.

Crònica de NadalEl mes de Desembre va ser mogudet, amb les activitats diverses de Nadal.

Als vols de Nadal, va venir la Coral “Stel.la” a oferir-nos un deliciós concert de nadales, pera començar a fer ambient. Alhora, un grup de residents es van encarregar dʼengalanar laresidència: arbres de Nadal, llums, boles, pessebres.....

El dia 23, vam gaudir dʼuna audició i projecció del “Messies de Haendel”.

Com sempre el dia 24 varem celebrar la Nit de Nadal, amb la Missa del Gall i una cantadade Nadales a la Capella.

Lʼendemà dia 25, Nadal, els que es varen quedar a la residència, van poder anar a la cele-bració de lʼEucaristia de Nadal, seguit del tradicional dinar: escudella i carn dʼolla, pollastrea la catalana amb prunes i pinyons, torrons i cava.

El dia de Sant Esteve, també es va celebrar una missa i es va gaudir dʼun bon àpat.

El dia 31, nit especial de Cap dʼAny, després dʼun sopar de festa per acomiadar lʼany, esva fer el raïm amb les campanades i ressopó.

El dia 1, Festa de la Sagrada Família, es va celebrar la primera Eucaristia de lʼany, recor-dant els valors de la família i donant la benvinguda al nou any.

Més endavant hi va haver la trobada avis, néts,besnéts i renebots.

La tarda del 5 de gener, abans de la tradicional cavalcada pels carrers de Sant Quirze, elsReis Mags varem visitar la infermeria, per repartir caramels i il·lusió.

Notícies

58199_revista assis_38_revista assis_20.qxd 28/03/12 14:03 Página 2

Page 3: 58199 revista assis 38 revista assis 20caputxins.cat/serveis/squirze/any2012/revista38/revistaassis_38.pdf · dant els valors de la família i donant la benvinguda al nou any. Més

Notícies

3

Aquella mateixa nit, a la porta de totes les habitacions, ens varen deixar un entranyableobsequi per a cadascun de nosaltres.

El dia 6 de Gener, varem celebrar la Missa de Reis.A les acaballes del Gener, es va poder disfrutar de lʼaudició “La vie est belle” dʼAndre Rieu.Com no podia faltar, per Carnestoltes: !!! festa grossa !!!. No varen faltar acudits, relatscòmics, disfresses i berenar.

Ja el dia 18 de febrer, varem poder ballar amb el grup de Country “COUNTRY RIDERS”,que ens varen oferir un repertori de les millors danses “countrys” conegudes.

Necrològiques

El mes de gener, ens va deixar na Margarita Sanchez, i al febrer ens han deixat nʼEnricRovira, i la mare de na Juani (out sourcing de la cuina), Maria Contreras.

El 28 dʼ octubre passat ens reunírem al teatre junt amb lʼAlícia, la nostra Directora, que esva voler guanyar un sobresou i ens va fer de cambrera, i també la Núria, lʼeducadora social,i la major part dels nostres companys residents per celebrar anticipadament la “casta anya-da”. A mida que anaven arribant el soroll de veus i cadires augmentava. Més que soroll jodiria que era una remor alegre i joiosa de gent que per uns moment deixava en aquell diaplujós la seva cambra i la TV. Si de veritat pretenien que ho passéssim bé, de veritat queho aconseguiren...

Menjàrem castanyes i moniatos, panellets i un vi dolç molt bo i, si fem un petita critica,direm que les mans femenines que van moldejar els panellets en feren alguns de bonye-guts, ...però molt bons, això si! Molt bons! Al mastegar el bony ni es notava!

Rèiem i parlàvem (amb la boca plena), i llavors arribà lʼhora dels parlamentaris. LʼElviraRuscalleda, la Josefina Portella i el Pere Fontanellas, que ens llegiren unes històries maca-bres, pròpies dʼaquesta època que tingueren les “meigas” i la mort grotesca com a prota-gonistes. Totes les històries de caire festiu foren molt ben acollides.

I entre sardanes i xerrameques, a la “viu-viu” el distingit públic se nʼanà directa cap a la sortida.

Als promotors de la festa, MOLTES GRACIES.

J.M. Resident

“La Casta Anyada”

58199_revista assis_38_revista assis_20.qxd 28/03/12 14:03 Página 3

Page 4: 58199 revista assis 38 revista assis 20caputxins.cat/serveis/squirze/any2012/revista38/revistaassis_38.pdf · dant els valors de la família i donant la benvinguda al nou any. Més

Carta als escriptors de la Familia D ̓Assís ...

Benvolguts escriptors de la Família dʼ Assís: Àlvar Garcia, E. (com es

deu dir de nom?) Rovira, Joan Mestre, Josefina Riba, Eulàlia Anglí,

Dolors Vila, Jaume Subirana, E. (pot ser Eulàlia?) Ruscalleda, nom

conegut literàriament parlant de fa molts anys i Francesc Puig, sempre

aprenc coses de vosaltres . Moltes gràcies!!

Una forta abraçada a tots els residents.

Pilar Lladó Badia

4

Carta als escriptors de la Familia d’ Assís ...

Benvolguda Sra. Lladó;

La seva carta ens ha fet molt feliços i en nom de tots els companys i

companyes que amb tanta delicadesa ens anomena, li volem agrair pri-

mer, fer lʼelogi que ens fa, i després per fer-nos veure que els nostres

escrits tenen ressò quan arriben a les vostres mans. Som part de la famí-

lia Assís i dʼ entre tantes, agraïm la seva aportació a aquesta casa que

permet, entre altres coses, la sortida del nostre butlletí.

En nom de tots nosaltres, rebi una forta i cordial abraçada.

Joan Mestre. Resident

En resposta a la Sra. Pilar Lladó

58199_revista assis_38_revista assis_20.qxd 28/03/12 14:03 Página 4

Page 5: 58199 revista assis 38 revista assis 20caputxins.cat/serveis/squirze/any2012/revista38/revistaassis_38.pdf · dant els valors de la família i donant la benvinguda al nou any. Més

La residencia colabora con cáritas...

5

La residencia colabora con cáritas enayuda de los mas necesitados.

Todas las personas interesadas por la situación que estamos pasando, muchísimas perso-nas afectadas por la crisis, con la pérdida del empleo, las hipotecas, el cierre de empre-sas, un sinfín de cosas que se podrían enumerar. La crisis afecta no solamente a nuestropaís, sino que se ha extendido a toda Europa, los gobiernos han tomado medidas que afec-tan a muchísimas personas, no es el momento de determinar quienes han sido los culpa-bles o la forma en que lo han hecho, esto lo veremos en otro momento, el caso es queexisten muchísimas personas afectadas.

Caritas que es una entidad promovida por la Iglesia Católica, siempre ha ayudado a muc-has familias pobres, del signo que sean, pero unos años para acá, ha sido una de las enti-dades que mas ha podido ayudar a las personas.

Este año nuestra residencia ha colaborado con su granito de arena, a la llamada que noshizo nuestra Directora, exponiendo esta situación ante éste hecho, para que colaboremoscon Caritas de nuestra Parroquia de Sant Quirze del Vallès.

Ha habido muchas personas que han colaborado aportando con su granito de arena, con-siguiendo, entre todos, dos cajas de alimentos.

Esta aportación se ha hecho porque los residentes han entendido “que es necesario ayu-dar a las personas más necesitadas que viven estas situaciones”

Esta colaboración es un gesto, por una parte de entender el cristianismo y por otra, queaquellas personas que no son creyentes pero que entienden la ayuda a los demás, tam-bién suman esfuerzos. Son gestos solidarios de todos, que siempre han de estar muy pre-sentes entre todos nosotros.

Un Resident Solidari.

58199_revista assis_38_revista assis_20.qxd 28/03/12 14:03 Página 5

Page 6: 58199 revista assis 38 revista assis 20caputxins.cat/serveis/squirze/any2012/revista38/revistaassis_38.pdf · dant els valors de la família i donant la benvinguda al nou any. Més

El dia 30 de novembre dʼaquest 2011, ha fet 10 anys que sóc ala Residència Assís i és el moment de mostrar la meva gratitud.

Al no tenir família molt directa i al fer-me gran, vaig començar a pensar a solucionar la mevamanera de no molestar a ningú i era anant a una Residència. Coneixia la dʼAssís perquèfeia anys que venia a veure unes amigues i ja em va agradar. Els anys mʼhan donat la raója que ho vaig encertar del tot.

Per lʼambient i el tracte de tot el personal, i encara que mai he oblidat la casa on vaig néixer i viuredurant 77 anys a la meva estimada Barcelona. He passat aquests 11 anys amb moments moltdifícils(salut, edat...), però sempre acompanyada pels companys al meu costat.

Gràcies a tots per una Vellesa Digna.

Josefina Riba, resident

6

Elogi

Elogi

Un regal molt especialFa algun temps, un pare va castigar a la seva filla per desapro-fitar un rotlle de paper dʼembolicar. Anaven curts de diners i elles va posar furiós quan va veure que la nena intentava deco-rar una capsa amb el paper, per posar-la sota lʼarbre de Nadal.

Malgrat tot, la nena va portar el regal al seu pare, el matí segü-ent i li va dir: Això és per tu pare.....Ell es va sentir avergonyitde la seva anterior reacció.

Però es va tornar a enfadar quan va veure que la capsa erabuida. Ell li va cridar: Que no saps que quan regales un paquethi has de posar alguna cosa a dins?

La petita el va mirar amb llàgrimes als ulls i li va dir: Pare, no està buida, jo vaig posarpetons dins la capsa, tots per tu!. El pare es va quedar destrossat. Va abraçar a la seva fillai li va suplicar que el perdonés.

El pare va conservar aquella capsa al costat del llit. Quan estava desanimat, treia un dʼa-quells petons de lʼaire i recorda lʼamor amb que la seva filla els hi havia posat a dins.

Aprenguem a valorar els bons desitjos i després els obsequis.

Simona Holguera. Resident

58199_revista assis_38_revista assis_20.qxd 28/03/12 14:03 Página 6

Page 7: 58199 revista assis 38 revista assis 20caputxins.cat/serveis/squirze/any2012/revista38/revistaassis_38.pdf · dant els valors de la família i donant la benvinguda al nou any. Més

7

Gràcies a totes i a tots, seguim endavant

Gràcies a totes i a tots,seguim endavantLa immensa majoria de tots vostès ja saben els dies quehe viscut, amb motiu de que el passat dia 6 de febrer vaigrebre el premi SOLIDARITAT 2011, en nom de totes lespersones, que dʼuna manera o dʼuna altra han treballat ihan lluitat pels Drets Humans de les persones i tambécom no, de la Solidaritat. Aquest guardó el vaig rebre demans de la Honorable Presidenta del Parlament deCatalunya, Sra. NURIA DE GISPERT, i els dirigents delʼInstitut dels Drets Humans de Catalunya, i promogut perlʼONG Ateneu del Món del nostre poble de Sant Quirzedel Vallès.

Totes les persones de la nostra Residència que van volerassistir, i varen viure aquest acte, poden explicar que vaser molt emocionant per tots, especialment per la mevapersona, que sent ja un jubilat, als meus 80 anys, maivaig pensar que rebria aquest guardó. Com tots vostèssaben, ho vaig recollir en nom de tots, i el guardo amb elspermís de la Sra. Directora, exposat a lʼentrada de la resi-dència.

El dia que celebrem els nostres Sants, que com ja sabenés el segon dijous de cada mes, amb permís de la Sra.Directora, em vaig dirigir a tots vostès per donar-los lesgràcies a tots, no solament a les persones que varen assistir a lʼacte, sinó també a les queno varen poder assistir, i tal i com us dic al començament del meu escrit: GRÀCIES ATOTES I A TOTS, I SEGUIM ENDAVANT.

És el meu desig, que tots els que formem la nostra Comunitat a la Residència, des de lanostra Directora, infermeres, auxiliars, i tots els treballador de la casa, així com el P.Provincial, el P. Marcel, i el Patronat, puguem seguir endavant, malgrat les nostres edats imalalties, és a dir, seguir la nostra vida de cada dia fins que Déu vulgui, i SEGUIR ENDA-VANT amb un gran esperit dʼestimació entre tots i sobretot, voldria recordar sempre, LANOSTRA SOLIDARITAT SERÀ SEMPRE LA FORÇA QUE ENS UNEIXI A TOTS.

Àlvar Garcia. Resident

Àlvar Garcia

58199_revista assis_38_revista assis_20.qxd 28/03/12 14:03 Página 7

Page 8: 58199 revista assis 38 revista assis 20caputxins.cat/serveis/squirze/any2012/revista38/revistaassis_38.pdf · dant els valors de la família i donant la benvinguda al nou any. Més

Festa Sorpresa!

8

Festa Sorpresa!El dia 31 de Desembre, va ser el 80è aniversari del nostre company Àlvar Garcia. La cele-bració va tenir lloc al Casal dʼAvis de Sant Quirze del Vallès, i en principi ell no se nʼolora-va res del que havia de passar…

A dʼarribar al local la porta estava tancada i el silenci era total…al obrir-se la porta la sor-presa va ser immensa: no hi cabia ni una agulla! LʼÀlvar es va quedar bocabadat i emocio-nat de veure tots els seus amics allà! Però la sorpresa més gran va ser quan lʼÀlvar vadescobrir que aquella nit no només es celebrava el seu aniversari, si no també lʼatorgamentdel prestigiós premi a la Solidaritat del Parlament de Catalunya.

Va ser una festa molt maca i plena dʼemocions. LʼÀlvar va rebre moltes felicitacions, peròno només a nivell local , si no també a nivell internacional. Parlaments per tots costats, per-sones i entitats…tot això acompanyat dʼun pica – pica de molt alt nivell-, per cert, molt benregat! Uns quants dels seus amics de la Residència van acompanyar-lo en aquest bonicmoment, on varem tenir la gran sort de compartir la seva dita.

Com ja sabreu, fa unes setmanes se li va atorgar al nostre company Àlvar García el premia la Solidaritat del Parlament de Catalunya. Lʼentrega oficial i celebració es va dur a termeel dia 6 de Febrer, al mateix edifici del Parlament.

Uns quants companys de la Residència, acompanyats per la Marta i per la Gemma, varemanar en autocar fins allà per acompanyar a lʼÀlvar en un moment tant especial. A més deles persones de la Residència, hi va anar molta gent: un total de tres autocars!

Va ser un viatge molt tranquil, ja que la circulació era fluida. No ens va agradar tant la pas-sejada des de lʼautocar fins la porta del Parlament, ja que hi havia un tros considerable queva ser una mica dur per a algunes persones.

Presidia lʼacte la honorable Núria de Gispert, i hi estaven convidades diferents personali-tats i els amics i familiars de lʼÀlvar, alguns vinguts des de diferents punts dʼEspanya. Lasala estava de gom a gom.

Ja us podreu imaginar com nʼestaven d ̓emocionats tots els assistents, especialment elsseus companys dʼAssís, per poder compartir amb lʼÀlvar aquest feliç i merescut homenatge.

Jaume Casamitjana. Resident

Una tarda al Parlament

58199_revista assis_38_revista assis_20.qxd 28/03/12 14:03 Página 8

Page 9: 58199 revista assis 38 revista assis 20caputxins.cat/serveis/squirze/any2012/revista38/revistaassis_38.pdf · dant els valors de la família i donant la benvinguda al nou any. Més

9

Amb La Meva Estimació, Al Meu Net Pau

Amb La Meva Estimació, Al Meu Net Pau

Lʼàvia té un netque, quan era petitet, era dolç com cabridet

i amorós com la moixaina.Ara que ja és més grandet,

és igual que primavera., de qui.......a qui.....

esclata i riu de goig,de qui.....a qui

torna i fa el ploranera.La seva presència a casaem recorda la marfuga.

a part de lʼalegria que ens dónasempre sento que remuga.Uns consells et vull donar,

que et puguin servir en vida:acceptaʼt Pau i aprèn a estimar

i respecta als qui tʼestimen.Perdona, no guardis rancor......,

pensa i lluita per superar-te.Creixeràs com arbre dret

et sentiràs satisfet,no envejaràs als altres.No critiquis ni judiquis,

que encara ets molt petitet,somriu sempre i estudia força

i et faràs un homenet.Diumenge combregaràs

i un bell record en tindràs.si amb senzillesa a Déu li parles,

demana-li fe i ser constantperquè dʼara en endavanta Jesús tindràs per guia,

per amic i protector.I no tindràs mai més porper afrontar-te a la vida.

Una Resident.

58199_revista assis_38_revista assis_20.qxd 28/03/12 14:03 Página 9

Page 10: 58199 revista assis 38 revista assis 20caputxins.cat/serveis/squirze/any2012/revista38/revistaassis_38.pdf · dant els valors de la família i donant la benvinguda al nou any. Més

El racó de la llengua

10

El racó de la llenguaHi ha una falta que és ben fàcil dʼevitar. Es tracta del mot iclesia. Vaig sentir que algú deia.......i des-prés visitarem l̓ iclesia del poble...Havia de dir...i després visitarem lʼesglésia del poble. Aquestaparaula és ben antiga. En el llibre Blanquerna escrit vers els anys 1283/1285, Ramon Llull lʼescri-via així: sglesia. Per tant la forma pronunciada incorrectament vol dir que és manllevada de la llen-gua veïna. Hi ara que he escrit llengua, si us plau, no digueu llenga, que és una falta que elsgramàtics en diuen idiotisme. També ho és aiga, que com bé sabeu sʼhauria de dir aigua.

Recordo també una altra falta força comuna. Es tracta de el compte corrent que normalment seʼl fafemení i en diem la compte corrent i si el fa un banc en direm xec bancari.

He anotat algunes faltes que fan els de la televisió. A continuació us en poso uns exemples:

Els “homes del temps” de TV3 ho fan molt bé, però de tant en tant seʼls hi escapa alguna paraulano massa correcta. En Tomas Molina un dia va deixar anar bolso fent referència al complement devestir femení. Havia de dir bossa o bé, bossa de mà. També va deixar anar...llamen lʼatenció.Benvolgut Molina: Havies de dir...cridar lʼatenció. També lʼEloi Colomí va parlar del la neu...reciencaiguda...Havia de dir..neu recent caiguda.

En Manel Viladevall de lʼexcel·lent programa del 33 “Quèquicom”, ens va parlar de les pepites dʼorque es troben al riu Segre. Havia de dir palletes dʼor.

El corresponsal a Madrid de TV3 ens va deixar anar.....la seva deuta...Recordem que deute és mas-culí, per tant havia dʼhaver dit......el seu deute.

LʼAndreu Buenafuente en una entrevista al científic Eduard Punset, va dir moltes paraules incorrec-tes, moltes. Recordo barato, traje, enterro...Havia dʼhaver dit barat,vestit,enterrament. No comentoel català del Dr. Punset, lamentable!

He de reconèixer que no hem reeixit en els desterrament dels mots que vaig proposara lʼanterior butlletí. Proposo repetir-los i a veure si tenim sort.

Sentar i/o assentar-seI usar seure i/o asseure s̓.

Aquestes frases de sentaʼt aquí, sentiʼs faci el favor, aquells dʼallí que sʼassentin, leshauríem de suprimir del nostre llenguatge habitual i substituir-les respectivament perseu aquí (o asseu-te aquí), segui (o asseguis) faci el favor , aquells del davant que sʼas-seguin(o que seguin). Ànims!!!!

Jaume Subirana, resident

58199_revista assis_38_revista assis_20.qxd 28/03/12 14:03 Página 10

Page 11: 58199 revista assis 38 revista assis 20caputxins.cat/serveis/squirze/any2012/revista38/revistaassis_38.pdf · dant els valors de la família i donant la benvinguda al nou any. Més

11

Pensaments per meditar

Pensaments per meditar

Per pensar...• Viure és crear.• Aprèn a viure i sabràs morir bé.• Quin és el teu assoliment més gran?. Tu mateix.• Els jardins no es fan dient que bonic !!, i seient a lʼombra.• Intenta-ho, fracassa, no importa. Intenta-ho una altra vegada, torna a fracassar.

Fracassa millor.• Has de fer allò que creus que no pots fer.• Plorava perquè no tenia sabates, fins que vaig veure un home que tenia peus.• Si no fessis camí, sigues sender.

Si no pots ser sol, sigues un estel.No és venç pas per la grandària.

• Sigues el millor dʼallò que siguis.• Compte amb la tristesa: és un vici.

M.Ruscalleda. Resident

• Mʼho crec perquè és impossible.• Si la nostra obra no és útil, la glòria és una estupidesa.• Mai hi ha hagut una bona guerra ni una bona pau.• El plor de lʼhereu és un riure disfressat.• Heroi és aquell que fa tot el què pot.• Quan lʼhome no es troba a ell mateix, no troba res.• Els poderosos són com el foc, no convé ni apropar-se i allunyar-seʼn molt.• No et separis de les teves il·lusions, si elles marxen, encara existiràs però hauràs

deixat de viure.• La única cosa que no sabem fer és ignorar allò que no sabem fer.• Tenir consciència de la pròpia ignorància, és un gran pas vers el coneixement.• Les coses veritablement ignorades són aquelles que ignorem que ignorem.• Costa més alimentar un vici que criar dos fills.• Els vicis són propis dels homes, no del temps.• El tro proclama els fets del llampec.• Per triomfar, cal sobretot, tenir sentit comú.• No et defensis ni tʼexcusis, abans dʼhaver estat acusat.

Francesc Puig, resident

58199_revista assis_38_revista assis_20.qxd 28/03/12 14:03 Página 11

Page 12: 58199 revista assis 38 revista assis 20caputxins.cat/serveis/squirze/any2012/revista38/revistaassis_38.pdf · dant els valors de la família i donant la benvinguda al nou any. Més

Te quiero desde que estabas en el vientre de tu madre.

Cuando sólo eras promesa hecha de mi propia sangre.

Nueve lunas de preguntas mil veces hechas al aire,

Sin nadie que las recoja. Sin que las conteste nadie.

Nueve lunas de ansiedad van arañando mi carne.

Nueve lunas de esperanza, soñadas junto a tu madre.

A ti, trocito de amor que hoy llenas mi vida entera.

El tiempo, dueño y señor, te regaló primaveras.

Te vistió de hermosas galas, te envolvió con formas nuevas,

Y te susurró al oído dulces palabras secretas

Que crecieron… y crecieron…junto con tus primaveras.

Así, un día,…y otro día. Hasta transformarte entera.

Cierta vez te susurró: Vente conmigo a mi fiesta.

Que ya no eres una niña, porque eres mujer hecha.

Y fue muy baja su voz, y muy grande mi tragedia

Por no poderlo evitar. Y apenas sin darme cuenta

En un rincón de su alcoba, junto con otros juguetes,

Abandonó sus muñecas. ¿Dónde está mi dulce niña?

¡Que ya no escucho sus quejas si llego a casa cansado

Y no quiero jugar con ella! ¿Dónde está aquel diablillo?

Siempre alegre, siempre inquieta. ¿Dónde están aquellas risas?

¡Campanillas de alegrías! ¡Rompedores de tristezas!

¿Dónde quedaron tus mimos? ¿Dónde quedaron tus muecas?

¿Dónde fueron tus caricias? ¡Bálsamo al mal humor!

En mis heridas abiertas ¿Por qué guardas tus secretos?

¿Por qué cierras la puerta? ¿Por qué te cortaste el pelo?

¿Dónde quedaron tus trenzas? A las preguntas que le hago

El tiempo burlón contesta: La niña que tanto quieres

No volverás a tenerla. Tu niña la hice mujer.

Y me la llevé conmigo a disfrutar de mi fiesta.

A mi niña o la fiesta del tiempo

58199_revista assis_38_revista assis_20.qxd 28/03/12 14:03 Página 12